ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ντουντού: «Τίτλος σε γεμάτο γήπεδο!»

Ντουντού: «Τίτλος σε γεμάτο γήπεδο!»
O Βραζιλιάνος άσος του Ολυμπιακού, Ντουντού, τόνισε σε δηλώσεις του πως θέλει η ομάδα του να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα σε γεμάτο Καραϊσκάκη.Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντουντού, μιλώντας σε βραζιλιάνικα ΜΜΕ είπε αρχικά: «Παίξαμε σκληρά για να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα». Στην συνέχεια σχετικά με τον αγώνα με την ΑΕΚ και την υπόθεση-τίτλος ανέφερε: «Την Κυριακή με τον κόσμο στο πλευρό μας, οι οποίοι θα πρέπει να γεμίσουν το Καραϊσκάκη, δεν θέλουμε να χάσουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα από τόσο νωρίς».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Βελτιώνεται ο Αμπιντάλ»

«Βελτιώνεται ο Αμπιντάλ»
Πολύ καλά έχει ξεκινήσει η αποθεραπεία του Ερίκ Αμπιντάλ όπως επιβεβαίωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ευχαρίστησε τους γιατρούς και ζήτησε από τον κόσμο να σεβαστεί την κατάσταση.Ο 31χρονος αμυντικός υποβλήθηκε σε εγχείρηση που διήρκησε τρεις ώρες την Πέμπτη (17/03) σε κλινική της Βαρκελώνης. «Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και η κατάσταση του Αμπιντάλ βελτιώνεται. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς για την καλή δουλειά που έκαναν, ενώ ελπίζουμε ο κόσμος να σεβαστεί τις ιδιωτικές στιγμές που ζήτησε η οικογένειά του» ήταν τα λόγια του Καταλανού τεχνικού, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο Αμπιντάλ είναι ένας πολύ αξιαγάπητος άνθρωπος και είναι μαζί μας για πολύ καιρό. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε θετικοί με την κατάσταση και ελπίζουμε να τον επηρρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Νίκη στο Φάληρο για τους δικούς μας λόγους»

«Νίκη στο Φάληρο για τους δικούς μας λόγους»
Ο Παντελής Καφές τόνισε πως η ΑΕΚ θα πάει στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας σαν στόχο να συνεχίσει τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, ενώ χαρακτήρισε την πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου ως μία νέα αρχή για την ομάδα.Αναλυτικά τα όσα είπε ο αρχηγός της ΑΕΚ στο κανάλι της NOVA:

Για την ψυχολογία που έχει η ΑΕΚ: «Στο ποδόσφαιρο και ο παράγοντας ψυχολογία παίζει το δικό του ρόλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα για να πάμε μέχρι τον τελικό αν είναι δυνατόν με καλή ψυχολογία και μόνο νίκες. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μια πολύ σημαντική νίκη στη Θεσσαλονίκη που μας έδωσε τη δυνατότητα να παίξουμε στον τελικό κάτι που θέλαμε πάρα πολύ, από εκεί και πέρα απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα γιατί υπάρχει στο τέλος η ειδική βαθμολογία για τα play offs. Θα πάμε στο Καραϊσκάκη για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Καθαρά για δικούς μας λόγους θέλουμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που κάθε θετικό αποτέλεσμα μετράει, οπότε αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για τους δικούς τους σκοπούς, για να καθαρίσει και μαθηματικά τον τίτλο, εμείς όπως είπα για τους δικούς μας λόγους. Εγώ εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουν όλοι οι φίλαθλοι».

Για την καλή παρουσία της ΑΕΚ στα ντέρμπι: «Τα ντέρμπι γενικότερα σαν παιχνίδια είναι διαφορετικά, ίσως κάποιες φορές τα κίνητρα να είναι μεγαλύτερα, αλλά νομίζω ότι γενικότερα μας ταιριάζει και σαν τρόπος παιχνιδιού, δεν υπάρχουν κλειστές άμυνες, μαζικές άμυνες από τον αντίπαλο και θεωρώ ότι αυτοί είναι οι λόγοι που πάμε καλύτερα και παίρνουμε τα αποτελέσματα».

Για τη προοπτική κατάκτησης του Κυπέλλου: «Η βαθμολογία για εμένα λέει πάντα την αλήθεια, εμείς σε πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μείναμε τόσο πίσω σχετικά νωρίς, σχεδόν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ σημαντικό αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Είμαστε μακριά από τα τρόπαια για πολλά χρόνια και θα είναι ίσως μια νέα αρχή για την ομάδα».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Ο προπονητής ήρθε σε μια περίοδο που η ομάδα είχε αρκετά προβλήματα, προσπαθεί καθημερινά με τη δουλειά του να περάσει τα δικά του στοιχεία και από την πλευρά μας και εμείς οι ποδοσφαιριστές προσπαθούμε να τα αφομοιώσουμε. Αυτό που άλλαξε είναι τα θετικά αποτελέσματα που έδωσαν ψυχολογία στην ομάδα και παρουσιάζεται καλύτερη στο γήπεδο».

Για τον Τραϊανό Δέλλα και τον Νίκο Λυμπερόπουλο: «Για κάθε ποδοσφαιριστή που είναι φιλόδοξος και θέλει να πετυχαίνει πράγματα στην καριέρα του σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και ελπίζω και εύχομαι στις 30 Απριλίου να είναι αυτοί που θα σηκώσουν το Κύπελλο».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Έκραξε τον... Μπράουν ο «Ζοτς»!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «συνέλαβε» τον Μπόμπι Μπράουν σε αντιαθλητική ενέργεια
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνεψε στιγμή κι αντί των παικτών του έβγαλε στη... σέντρα τον «χούλιγκαν» Μπόμπι Μπράουν, που φέρεται να χτύπησε τον Ίαν Βουγιούκα εκτός φάσης.«Σε όλη μου την ζωή μάχομαι εναντίον χούλιγκαν εκτός τερέν, αλλά και χούλιγκαν βρώμικων παικτών μέσα στο παρκέ. Στην αρχή του παιχνιδιού είδα την γροθιά του Μπράουν στον Βουγιούκα σε πολύ ευαίσθητο σημείο, η οποία πέρασε απαρατήρητη. Ποιοι είναι αυτοί οι διαιτητές και δεν το βλέπουν; Το ίδιο λέω για τον οποιοδήποτε παίκτη στο παρκέ. Όταν ο Μπατίστ χτύπησε εκτός φάσης τον Όζμπολτ εγώ τον έστειλα πρώτο στον πάγκο και μετά του είπα να ζητήσει "συγγνώμη". Δεν με ενδιαφέρει ποιας ομάδας είναι ο παίκτης. Είναι επαγγελματίες και πρέπει να σέβονται τον εαυτό τους και τους συμπαίκτες τους. Να δούμε το video, να δούμε τη φάση και μετά ο ΕΣΑΚΕ κι οι φορείς να μπορούν να τιμωρήσουν το αντιαθλητικό παιχνίδι, είτε δικό μας, είτε όχι. Το ζήτησα και στο μίτινγκ με τους διαιτητές» είπε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού, πριν συνεχίσει αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι της νίκης της ομάδος του επί του Άρη (69-75).

«Είχαμε μια εβδομάδα καλών προπονήσεων, κάναμε ένα καλό παιχνίδι με υψηλό κίνητρο και από τις δύο ομάδες. Δεν μπορούσε να συμβεί κάτι καλύτερο ενόψει πλέι οφ Ευρωλίγκα. Ο Αρης είναι ποιοτική ομάδα. Ηταν σημαντικό να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Δε θεωρώ ότι η ομάδα μου ήταν κοντά στην ήττα σε κάποιο σημείο του αγώνα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Είδε αυτό που ήθελε ο Σούμποτιτς

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς περιμένει από τους παίκτες του ανάλογη συνέχεια
Ο Λευτέρης Σούμποτιτς τόνισε πως είδε τους παίκτες του να κάνουν ό,τι τους έχει ζητήσει, πλην στη δεύτερη περίοδο, αλλά όχι και το χτύπημα του Μπόμπι Μπράουν στον Ίαν Βουγιούκα, το οποίο του χρέωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.«Σήμερα ήταν το πρώτο παιχνίδι από τότε που ήρθα που αρχίσαμε καλά και παίξαμε όπως ζητάω να παίζουμε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε κάποια απαράδεκτα λάθη, μας έφυγε ο Παναθηναϊκός, αλλά τα παιδιά πίστεψαν ότι μπορούσαν να γυρίσουν. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια για τα 9 λάθη που κάναμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και για το ότι έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Τα παιδιά έπαιξαν ως ομάδα, πολύ καλή άμυνα και θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο φάσεις. Δεν έχω παράπονο κι εύχομαι αυτή η εμφάνιση να μας βοηθήσει. Να μη μείνουμε στην καλή εμφάνιση, αλλά να παρουσιάζουμε τέτοια εικόνα και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Να καταλάβουν οι παίκτες ότι η δουλειά που γίνεται εδώ και ένα μήνα θα τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι και ως παίκτες κι ως ομάδα» είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη.

Αναφορικά με τον νεοαποκτηθέντα Έντιν Μπάβτσιτς, ο «Πίξι» δήλωσε πως «είναι πολύ καλός παίκτης, ξέρει μπάσκετ και διάβασε αμέσως τα αδύνατα σημεία της άμυνας του Παναθηναϊκού. Πάλεψε, βοήθησε στα σκριν, έδωσε ενέργεια στην ομάδα, παρότι έκανε μία προπόνηση κι έμαθε μόλις τέσσερα συστήματα. Θα μας βοηθήσει στο μέλλον», ενώ για τον Τζον Τόμας και της τάσεις φυγής του σημείωσε: «Πήγε καλά σήμερα, αλλά θέλει να φύγει. Δεν έχουμε θέληση να αλλάξουμε εμείς παίκτη, αλλά δεν μπορούμε να διώξουμε έναν παίκτη, χωρίς πριν να βρούμε καλύτερό του, για να τον αλλάξουμε».

Ο 54χρονος τεχνικός σχολίασε επίσης την αστοχία των Μπράουν (1/9τρίπ.) και Γουίντερς (1/6τρίπ.) πίσω από τα 6,75μ., εξηγώντας πως «ο Μπράουν δεν ήταν αυτός που θέλαμε, αλλά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Ο Γουίντερς έκανε καταπληκτική δουλειά στην άμυνα. Στην επίθεση ενώ μπορούσε να σουτάρει δεν το έκανε, μοίρασε την μπάλα, είναι παίκτης ομάδας».

Όσο για την αντιαθλητική ενέργεια που καταλογίζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Μπόμπι Μπράουν, υπογράμμισε: «Είναι βαριά κουβέντα αυτή... Δεν είδα την φάση. Αν όντως έχει συμβεί, την καταδικάζω, όπως κι αυτή που είχα δει στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, τη μπουνιά του Παπαδόπουλου στον Μπορόβνιακ».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Για γέλια τα σενάρια για Ρόμπεν»

«Για γέλια τα σενάρια για Ρόμπεν»
«Αστεία» χαρακτήρισε τα σενάρια περί αποχώρησης του Αριέν Ρόμπεν από την Μπάγερν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε. «Ο Αριέν δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει» τόνισε.«Αυτές οι φήμες είναι εντελώς ανυπόστατες. Ο Αριέν ξέρει πολύ καλά σε τι είδους σύλλογο βρίσκεται . Οταν ήταν τραυματίας για έξι μήνες είδε την σοβαρότητα και την ποιότητα που υπάρχει στην Μπάγερν Μονάχου. Μίλησα μαζί του και αυτή η ιστορία είναι για γέλια και υπερβολική. Ο Αριέν δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει» ήταν τα λόγια του 55χρονου στο site της FIFA.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Εξαιρετική πρόβα για Κάχα Λαμποράλ

Η Κάχα Λαμποράλ του Εστέμπαν Μπατίστα περιμένει με... άγριες διαθέσεις τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αν και το μυαλό υπήρχε θέση και για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία υποδέχεται την Τρίτη, η Κάχα Λαμποράλ δεν άφησε την Καχασόλ να πάρει ανάσα, «σκορπώντας» τη με 81-57 για την 26η αγωνιστική της ACB.Τελέτοβιτς και Σαν Εμετέριο... βαρούσαν στο χαμό, αλλά τα υπόλοιπα ατού των Βάσκων έδειξαν να βρίσκονται σε φουλ φόρμα και «καθάρισαν» με συνοπτικές διαδικασίες του Σεβιγιάνους για την 16η φετινή νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 39-28, 64-44, 81-57
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 8 (2/5τρίπ.), Χουέρτας 12 (2/4τρίπ., 5ρ., 4ασ.), Λόγκαν 14 (2/2τρίπ.), Τελέτοβιτς 7 (1/7τρίπ., 6ρ.), Μπατίστα 7 (6ρ.), Σαν Εμετέριο 13 (0/3τρίπ., 7ρ., 4ασ.), Όλεσον 9 *2/4τρίπ.), Μπάρατς 11 (1/1τρίπ., 5ρ.)
Καχασόλ (Πλάθα): Τριγκέρο 11, Καμπάνας 2, Σατοράνσκι 6 (1/3τρίπ.), Ουρτάσουν 4 (0/4τρίπ.), Κατελίνας 3 (1/3τρίπ.), Σαστρ 5 (5ρ.), Κιρκσέι 3 (1/1τρίπ.), Κάλογουεϊ 4 (0/3τρίπ., 3ασ), Ντέιβις 17, Ιβάνοφ 2

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής: (σήμερα) Κάχα Λαμποράλ-Καχασόλ, Μπαρτσελόνα-Εστουντιάντες 9.45μ.μ., (αύριο) Ουνικάχα-Ρεάλ Μαδρίτης, Φουενλαμπράδα-Βαλένθια,, Γρανάδα-Μανρέσα, (Κυριακή) Ζαραγόσα-Μενόρκα, Γκραν Κανάρια-Μπιλμπάο, Αλικάντε-Βαγιαδολίδ, Λαγκούν Άρο-Χοβεντούτ

Η κατάταξη: Μπαρτσελόνα 21-4, Ρεάλ Μαδρίτης 20-5, Βαλένθια 16-9, Κάχα Λαμποράλ 16-10*, Μπιλμπάο 15-10, Βαγιαδολίδ 15-10, Φουενλαμπράδα 14-11, Ουνικάχα 13-12, Γκραν Κανάρια 13-12, Εστουντιάντες 13-12, Χοβεντούτ 12-13, Καχασόλ 13-13*, Σαραγόσα 11-14, Λαγκούν Άρο 9-16, Μανρέσα 8-17, Αλικάντε 7-18, Γρανάδα 5-20, Μενόρκα 5-20
* 'Έχουν έναν αγώνα περισσότερο

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ένιωσαν σαν στο... σπίτι τους!

Ένιωσαν σαν στο... σπίτι τους!
H αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού γνώρισε την αποθέωση στην Κύπρο όπου βρέθηκε για εκδήλωση της ΠΕΦΟ Λευκωσίας.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ένιωσαν σαν στο... σπίτι τους στην Λευκωσία της Κύπρου, όπου μετέβησαν για την χοροεσπερίδα της τοπικής ΠΕΦΟ. Πιο συγκεκριμένα εκεί βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης και ο Γενικός Αρχηγός, Τάσο Μητρόπουλο.

Μάλιστα ο Μητρόπουλος έγινε αντικείμενο λατρείας από τον κόσμο. Τα έσοδα της εκδήλωσης αυτής θα δοθούν στον Ερ. Ολυμπιακό.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Σοκ με βιασμό από ποδοσφαιριστές!

Σοκ με βιασμό από ποδοσφαιριστές!
Σοκ στην Αγγλία με τον βιασμό δυο 12χρονων κοριτσιών από έξι παίκτες των Ακαδημιών της Ρέντινγκ. Ποινή δυο ετών για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.Συγκλονισμένη η Μεγάλη Βρετανία, από την αποκάλυψη πως έξι παίκτες –πρώην και νυν- των Ακαδημιών της Ρέντινγκ βίασαν δυο 12χρονα κορίτσια σε πάρκο της πόλης. Τα δυο κορίτσια είχαν ανταλλάξει μηνύματα με τα έξι αγόρια, έφυγαν κρυφά από το οικογενειακό πάρτι και τους συνάντησαν. Το δικαστήριο έμεινε άναυδο από τις λεπτομέρειες, αφού γινόταν λόγος πως η μια κοπέλα είχε σεξουαλική επαφή με πέντε αγόρια, και η άλλη κοπέλα με ένα, με τους έξι συλληφθέντες να τονίζουν πως τα κορίτσια τους είχαν πει πως είναι 16 ετών.

Τα δυο κορίτσια βρέθηκαν από την αστυνομία σε κακή κατάσταση λίγες ώρες μετά τον βιασμό, ενώ οι έξι νεαροί συνελήφθησαν λίγο αργότερα. Οι πέντε από τους δράστες (20,20,19,19,18 οι ηλικίες τους) θα περάσουν τα επόμενα δυο χρόνια σε αναμορφωτήριο, ενώ ο μεγαλύτερος, 21 ετών θα περάσει τα κάγκελα της φυλακής για δυο χρόνια.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μετά τη Βαρκελώνη, ο τελικός!

Μετά τη Βαρκελώνη, ο τελικός!
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ συμφωνήθηκε να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός μετά το Final Four της Βαρκελώνης, με πιθανότερη ημερομηνία την 11η Μαϊου.Η ΕΟΚ δια του προέδρου της, Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γενικού γραμματέα, Τάκη Τσαγκρώνη συναντήθηκε με εκπροσώπους των φιναλίστ και συμφώνησαν να διεξαχθεί ο τελικός μετά το Final Four της Βαρκελώνης που έχει οριστεί για τις 6-8 Μαϊου.

Η πλευρά του Παναθηναϊκού (Στεφάνου, Γεωργαντής) και του Ολυμπιακού (Σταυρόπουλος, Ζαχαρόπουλος) τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής του αγώνα στο δεύτερο δεκαήμερο του Μάη με το ενδεχόμενο να οριστεί για τις 11/5, όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr, να είναι πολύ μεγάλο.

Κοινή απόφαση επίσης, όλων των συνομιλητών ήταν να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου με την παρουσία οπαδών των δυο ομάδων και όχι μαθητών με προσπάθεια ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εισιτήριων που θα μοιραστούν σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Η ακριβής σύνθεση των εξεδρών του Ελληνικού, πάντως θα καθοριστεί μετά από συνάντηση των ομάδων, της ΕΟΚ, της ΓΓΑ και της αστυνομίας.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Η... συνταγή του Πορτογάλου

Η... συνταγή του Πορτογάλου

Όσον αφορά το κέντρο της άμυνας, ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει κανονικά τον Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος αναμένεται αύριο να τεθεί στην διάθεση του. Έτσι, λοιπόν, θα παίξει μαζί με τον Μπουμσόνγκ. Τερματοφύλακας θα είναι ο Τζόρβας, αριστερά ο Ιωαννίδης και δεξιά ο Βύντρα. Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο και Λάζαρος η τετράδα στα χαφ και στην κορυφή του 4-4-2 ο Σισέ με τον Πετρόπουλο.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως ο 64χρονος τεχνικός θα περιμένει αύριο να δει σε τι κατάσταση είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο αν και οι πιθανότητες να παίξει ο Αργεντινός είναι λίγες.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τα... δεν του Πιλάβιου

Τα... δεν του Πιλάβιου
Σοφοκλής Πιλάβιος για όλες τις πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν συνάντησε τον Δαλούκα, δεν πήγε ο Κούγιας στο γραφείο του, αλλά και υποσχέσεις για μέτρα, για τα επεισόδια!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Θέλω να αλλάξω τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου και θα το πετύχω. Το σύστημα αδειοδότησης ισχύει από σεζόν 2004-2005. Υπάρχει νέος κανονισμός από φέτος, που άλλαξε το 2010. Είναι πιο αυστηρό το πλαίσιο, κυρίως στα οικονομικά. Πέρυσι, 8 ομάδες έλαβαν άδεια, οι 5 όχι και 3 που έπεσαν. Το ποσοστό δεν υπερέβαινε ποτέ το 60%.

Πέρυσι έπρεπε ομάδες 3 ομάδες στα τμήματα υποδομής, φέτος πρέπει μόνο ένας. Στα οικονομικά κριτήρια υπάρχουν αλλαγές. Αλλαξε από φέτος η σύνθεση των δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης. Φέτος υπάρχει δικαστικός λειτουργός. Συμφωνούμε με τη Super League στην εφαρμογή, αλλά για τα κριτήρια, θα μπορούσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. Το σημαντικό είναι να γίνει σαφές, ότι το βάρος πέφτει στους ώμους των ΠΑΕ. Να ανταποκριθούν στο ύψος του πήχη. Το μήνυμα ετοιμότητας θέλουμε να εκπέμψουμε στις ομάδες, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές και αντρίκειες κουβέντες.

Για την ΕΕΑ: «Θα λειτουργήσει ξανά υπό άλλη διεύθυνση. Την άδεια για το πρωτάθλημα τη δίνει η ΕΠΟ».

Το σημαντικό είναι να γίνει σαφές και καθαρό πως μετά από αυτή την εξέλιξη το βάρος πέφτει στους ώμους των ΠΑΕ. Να ανταποκριθούν στο ύψος του πήχη που έθεσε ο εκπρόσωπός τους. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να εκπέμψουμε προς τις ομάδες και το κοινό τους. Ώστε να μην υπάρξουν εξιλαστήρια θύματα για να εκτονωθεί η ένταση . Σήμερα το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από καθαρές κουβέντες. Η ΕΠΟ επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια, επίσημα και με ευθύτητα.

Τεχνικά θέματα δεν γνωρίζω για να σας μιλήσω για ποσοστά και ομάδες. Θέτω ένα ζήτημα τώρα που είναι νωρίς. Ελπίζω οι ομάδες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα λειτουργήσει υπό άλλη διεύθυνση. Είναι διαφορετικά θέματα. Την άδεια για το πρωτάθλημα τη δίνει η ΕΠΟ σύμφωνα με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ.

Υπάρχουν κανονισμοί, υπάρχουν γνωμοδοτήσεις. Σε αυτό το θέμα δεν μπορώ να απαντήσω γιατί εκκρεμεί μια μεγάλη συζήτηση. Γι’ αυτό το θέμα προσήλθε σήμερα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας κι έκανε μια ενημέρωση ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λιγκ, κύριος Κομνηνός.

Για το ποιες ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, επισήμανε: «Δεν θα μιλήσω για το πόσες είναι, απόλυτη γνώση των φακέλων δεν έχω και δεν θα αποκτήσω και ποτέ. Υπάρχουν ειδικοί που ασχολούνται με την αδειοδότηση. Δεν ξέρω ποιες πέντε ομάδες εννοείτε».

Για το αν υπάρχουν ομάδες που κινδυνεύουν: «Κάποιοι παράγοντες έχουν δημοσιοποιήσει ένα πρόβλημα. Υπάρχουν ειδικοί, υπεύθυνοι που γνωρίζουν. Υπάρχουν κάποια προβλήματα».

Για το αν έχει επικοινωνία ΓΓΑ με πέντε ομάδες: «Η ΕΕΑ ασχολείται με θέματα κράτους και ΑΕ και εμείς με βάσει αυτά που ζητάει η UEFA. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ΕΕΑ».

Για τις κασέτες : Δεν γνωρίζω τι υπάρχει, τι κυκλοφορεί. Μόνο χρησιμοποιήσατε λάθος λέξη. «Μπλέκομαι». Είναι λάθος. Για τα υπόλοιπα των κασετών δεν το γνωρίζω. Πόσο είναι δύο τέσσερις δεκάξι δεν το γνωρίζω. Δεν συμφωνώ ότι η ΕΠΟ δεν έχει αντανακλαστικά. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέα έχει στείλει κλήσεις, ενώ εστάλη αμέσως γράμμα στην κ. Ράικου για να λάβουμε γνώση του υλικού, αλλά επειδή ξεκίνησε αλλά επειδή ξεκίνησε η προανάκριση δεν κατέστη δυνατόν το υλικό να έρθει στα χέρια του κ. Φάκου. Επικοινώνησε ο κ. Φάκος με κ. Σιμιτζόγλου για να πάρει όλα τα στοιχεία. Η UEFA παρακολουθεί στενά τι γίνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες. Δεν έχει προβεί σε ενέργειες, ίσως στο μέλλον να ζητήσει εξηγήσεις.

Για τα επεισόδια στην Τούμπα και την βία: O κ. Μπιτσαξής έχει πει κάτι πολύ σωστό. Πρέπει να αποκτήσει το ποδόσφαιρο κανονιστικούς αυτοματισμούς.

Θα δουλέψουμε πάρα πολύ σ’ αυτό το θέμα. Θα δουλέψουμε κανονιστικά κα σι στο θέμα της βίας αλλά και στο θέμα της διαιτησίας, επειδή στο επόμενο Δ.Σ έχει τεθεί η ημερήσια διάταξη να συζητηθεί. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι τα γήπεδα ζούγκλα, ούτε αρένα και πρέπει να το καταλάβουμε. Πρέπει να δράσουμε ανεξαρτήτως των αρχών.

Βεγγαλικά εμείς θα πούμε ότι δεν πρέπει να μπούνε μέσα. Εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και όχι η αστυνομία. Σαφώς δεν λέω ότι οι ευθύνες της Πολιτείας δεν είναι μεγάλες. Βεβαίως είναι. Αλλά λέω τι πρέπει να κάνουμε εμείς.

Η ΕΠΟ δεν μπορεί να εξετάσει όποιον μάρτυρα θέλει ή να ανοίξει λογαριασμούς ή να προστατέψει μάρτυρες. Αυτό μπορεί να το κάνει η πολιτεία».

Για τον αν έχει ενημερωθεί επίσημα η ΟΥΕΦΑ: «Είμαστε μέλος της UEFA και οποιαδήποτε πληροφορία, συνδρομή είναι δεκτή».

Για την δήλωση Μπιτσαξή να διοργανώσει η ΕΠΟ για πρωτάθλημα: «Δεν ζήτησε η ΕΠΟ να διοργανώσει το πρωτάθλημα. Δεν είπε η ΕΠΟ να πάρει το πρωτάθλημα. Είπε ότι θέλει την ΕΠΟ συνομιλητή και η ΕΠΟ να εξασφαλίσει στην πολιτεία τα εχέγγυα. Εχουμε καλή συνεργασία με την πολιτεία. Ζητάμε πράγματα και ζητάει να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Αποφασίσαμε μετά από διάλογο μεγάλο ότι η Σούπερ Λίγκα είναι συνεταιρισμός ΑΕ, έχει αναγνωριστεί με νόμο της Βουλής και έχει αναγνωριστεί από την ΕΠΟ. Είμαστε υπέρ της συνέχισης της διαχείρισης του προϊόντος. Η Σούπερ Λίγκα αντιμετωπίζει προβλήματα. Με ανακοίνωσή της το δέχεται αυτό. Δεσμεύτηκε στο τέλος να λύσει κάποια από τα θέματα. Εμείς μπορούμε να συμβάλουμε με γνώσεις, εμπειρίες και κανονισμούς».

Για το αν συναντήθηκε με τον Δαλούκα: «Είναι ψευδές. Δεν τον είδα. Σε κανέναν διαιτητή δεν υποσχέθηκα ότι θα επιστρέψει σε κανέναν πίνακα. Αντίθετα, ο κ. Δαλούκας θα ήταν δύσκολο να ξαναδιαιτητεύσει. Δεν θα το ήθελε και ο ίδιος. Φανταστείτε σε ΠΑΟ - ΟΣΦΠ να οριστεί ο κ. Δαλούκας τι θα γινόταν. Δεν υπόσχομαι σε κανέναν».


Για τον Κούγια: «Τον γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια. Εχει έρθει στο γραφείο μου. Τον πήρα τηλέφωνο για χρόνια πολλά για την γιορτή και του είπα ότι υπήρξε παρανόηση. Δεν εκφράστηκε σωστά ότι ήρθε και με ενημέρωσε. Προφανώς υπήρξε παρανόηση. Παρανόηση στο θέμα για το ποιος ενημέρωσε ποιον. Όλες οι πληροφορίες, οι καταγγελίες που έρχονται σε μένα -ζούμε στη χώρα του παρολί- πάντα τις λαμβάνω. Ξέρετε πόσες επιστολές λαμβάνω καθημερινά; Δεν μπορεί ένας σοβαρός θεσμός, όπως η ΕΠΟ, να δρα με βάση προφορική καταγγελία. Για αυτό πάντα τους ρωτάω αν το υπογράφουν αυτό που λένε.»

«Όχι στους ξένους διαιτητές»

Λίγη ώρα αργότερα η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξέφρασε την αντίθεσή της με την πρόταση του ΓΓΑ, Παναγιώτη Μπιτσαξή, για την έλευση ξένων διαιτητών, είναι η ΕΠΟ. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία διαχωρίζει την θέση της και στο θέμα της Σούπερ Λίγκας, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί με τίποτα τη διάλυση του Συνεταιρισμού.

Η επιστολή του ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή θέτει, αντικειμενικά, σειρά θεμάτων με επισημάνσεις που στη γενικότητά τους είναι σωστές. Ως προς τις επισημάνσεις αυτές, σε συνδυασμό με την δημόσια ανακοίνωση απάντηση της Super League στο περιεχόμενο της επιστολής του κ. Μπιτσαξή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:


1.Η Super League αποτελεί Συνεταιρισμό Ανωνύμων Εταιρειών που έχει ιδρυθεί με δικαστική πράξη, αναγνωριστεί με νόμο της Βουλής και επικυρωθεί, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, από την Γενική Συνέλευση των Ενώσεων - Μελών της Ε.Π.Ο. Στο πεδίο των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται και η διαχείριση του προϊόντος που παράγει (τηλεοπτικά συμβόλαια, κεντρικές χορηγίες κ.λ.π.) την οποία κανείς δεν μπορεί να της αρνηθεί και πολύ περισσότερο να την ακυρώσει με άνωθεν διαδικασίες και σε αντίθεση με την άποψη των ΠΑΕ- Μελών της.

2.Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι, με βάση την παραπάνω διαπίστωση, υπέρ της συνέχισης διαχείρισης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της πρώτης κατηγορίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος από τη Super League καθώς και της συνέχισης της συμμετοχής της στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι ως Ένωσης- μέλος της Ε.Π.Ο.


3.Η Super League είναι προφανές ότι αντιμετωπίζει, όπως και στην ανακοίνωσή της παραδέχεται, προβλήματα διοίκησης, οργάνωσης, εκπροσώπησης και λειτουργίας στο επίπεδο της απλής διαχείρισης του πρωταθλήματος, για τα οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε προτάσεις επίλυσης μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.


4.Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλλει με προτάσεις της στην αντιμετώπιση προβλημάτων διοίκησης και διαχείρισης του πρωταθλήματος από την πλευρά της Super League και στην θεσμική κάλυψη των αλλαγών που πρέπει να γίνουν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες με τελική επικύρωση από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

5.Περίπτωση μετάκλησης ξένων διαιτητών στα εγχώρια πρωταθλήματα δεν υφίσταται με βάση τη Σύμβαση Διαιτησίας αλλά και τη δεδομένη απόφαση της Ε.Π.Ο.

Τέλος ο Χατζηαποστόλου

Την παραίτηση του Βασίλη Χατζηαποστόλου ζήτησε στη διάρκεια της συνεδρίασης που προηγήθηκε της συνέντευξης Τύπου ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ αρνήθηκε κι ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία με ψήφους 15-1 ο κ. Χατζηαποστόλου παύθηκε από τα καθήκοντά του. Την θέση του κατέλαβε μετά από ψηφοφορία ο Ιωάννης Οικονομίδης, μέχρι πρότινος εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας. Την θέση του έμμισθου εκτελεστικού γραμματέα ανέλαβε ο Παυσανίας Παπανικολάου, μέχρι πρότινος γενικός εκτελεστικός διευθυντής.


Επίσης οριστικοποιήθηκαν τα ακόλουθα φιλικά της εθνικής ανδρών:


Στις 7/6/2011 με την Ιταλία στο Τορόντο.
Στις 10/8/2011 με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη εκτός έδρας.
Στις 29/2/2012 με την Τσεχία στην Ελλάδα (το γήπεδο που θα γίνει το ματς θα ανακοινωθεί μελλοντικά).

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Οι σκέψεις Βαλβέρδε για ΑΕΚ

Οι σκέψεις Βαλβέρδε για ΑΕΚ
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, φαίνεται να έχει κατασταλάξει ως προς την βασική ενδεκάδα που θα κατεβάσει κόντρα στην ΑΕΚ.Οι Τζιμπούρ και Μιραλάς πρόκειται να αποτελέσουν την γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο πρώτος θα παίξει δεξί χαφ και ο δεύτερος μοναδικός προωθημένος. Αριστερό χαφ θα είναι ο Ριέρα και κρυφός κυνηγός ο Φουστέρ.

Ο Πάρντο θα είναι βασικός πορτιέρο. Δεξί μπακ θα είναι ο Μανιάτης και αριστερό ο Χολέμπας ή ο Ραούλ Μπράβο με τον Ισπανό να μην έχει πλέον τόσες πιθανότητες. Τα δύο στόπερ θα είναι οι Α. Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Στο κέντρο αμυντικό χαφ θα είναι ο Μοντέστο με τον Ιμπαγάσα να παίζει πιο μπροστά του στην μεσαία γραμμή.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Ευτυχώς βοήθησε ο ΠΑΟΚ»

«Ευτυχώς βοήθησε ο ΠΑΟΚ»
Για όσα έζησε στην Τούμπα μίλησε στον ισπανικό Τύπο ο Μανόλο Χιμένεθ, που στάθηκε στη συμπεριφορά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην τραυματιστεί κάποιος από την ΑΕΚ.Ο Ισπανός προπονητής της Ένωσης είπε τα ακόλουθα στους συμπατριώτες του.

Για τα γεγονότα της Τούμπας: «Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή από την αρχή κι όταν σκοράραμε, το πλήθος έγινε πολύ νευρικό, μέχρι που μια στιγμή ένα γκρουπ οπαδών και το διευκρινίζω γιατί δεν θα τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι, από τους πιο βίαιους εξ αυτών, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φωτοβολίδες, ρουκέτες και προσπάθησαν να μας επιτεθούν. Ευτυχώς τρέξαμε γρήγορα στα αποδυτήρια, όμως ο τερματοφύλακάς μας, ο Σάχα δέχτηκε ένα καπνογόνο στην πλάτη, το οποίο ευτυχώς του έκαψε μόνο τη φανέλα. Ωστόσο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μας βοήθησαν σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, παίκτες και προσωπικό κι έδειξαν την συναδελφική τους αλληλεγγύη, καθώς μας πήγαν μέχρι τα αποδυτήρια. Ξεκαθαρίζω ότι κανείς δεν με ακούμπησε. Αυτά τα γεγονότα ωστόσο, που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο συχνά, βλάπτουν την εικόνα του».

Για τον τελικό: «Εχουμε καλή ψυχολογία ενόψει τελικού, αλλά δεν έχουμε καμιά σιγουριά, ακόμα κι αν μας δίνουν τον τίτλο του φαβορί. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που έχει προοδεύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, πέρυσι στο Κύπελλο είχε πάλι καλή πορεία κι έφτασε μια ανάσα από την έξοδο στο UEFA. Εχουν πολύ καλή ομάδα. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνω ότι καταφέραμε να βγάλουμε έξω μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απέκλεισε τον Ολυμπιακό κι έχουμε μεγάλο κίνητρο για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Εχουμε τέσσερα δύσκολα παιχνίδια ως το φινάλε, αρχής γενομένης την Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Ερχόμαστε από μια γεμάτη ένταση εβδομάδα, αλλά θα προσπαθήσω να κρατήσω το ηθικό και τα κίνητρα των παικτών σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να παραγνωρίζω την κούραση και το γεγονός ότι είχαμε μόνο τρεις μέρες κενό για να ξεκουραστούμε, αλλά και να προετοιμαστούμε κάτι που σημαίνει ότι... κατεβάζουμε ταχύτητα. Οσον αφορά στη βαθμολογία είμαστε σταθερά τρίτοι κι ασφαλείς στο πρωτάθλημα και είμαστε σε καλή θέση αν συνυπολογίσουμε το μπάτζετ των δυο πρώτων, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί με 13 παίκτες».

Για τα όσα ζει ως τώρα στην ΑΕΚ: «Εχουμε μια ισορροπία η οποία με βοηθάει σε προσωπικό επίπεδο, καθώς μου επιτρέπει να ωριμάσω κι ως άνθρωπος, αλλά και ως επαγγελματίας. Είναι δεδομένο ότι η δυναμικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν συγκρίνεται με το ισπανικό, ωστόσο, όλα τα ματς είναι εξαιρετικά δύσκολα. Κάθε παιχνίδι το ζεις με πάθος, υπάρχει μεγάλη πίεση, το ποδόσφαιρο είναι σκληρό κι επιθετικό και θα πρέπει να κοντρολάρεις και την διάθεσή σου, την φιλοσοφία σου, τις ιδέες σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, δεν μπορείς να προπονήσεις ομάδα στην Ελλάδα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Χορηγία 500.000 σε Ερασιτέχνη

Χορηγία 500.000 σε Ερασιτέχνη

Αναλυτικά:

«Θεωρώ υποχρέωση κάθε μέλους της Παναθηναϊκής Οικογένειας να συνδράμει με όποια δύναμη μπορεί στην ενίσχυση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Δεν θα αφήσω την διοίκηση του ερασιτέχνη να παλεύει μόνη της και καλώ όσους ευθυγραμμίζονται με ανιδιοτελή αγάπη για τον σύλλογο να προσφέρουν ότι μπορούν.

Ως εκ τούτου η DPG Digital Media και οι Παναθηναϊκές Εκδόσεις διατίθενται να αναλάβουν χορηγοί επικοινωνίας στη μεγάλη συναυλία με την Άννα Βίσση που διοργανώνει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ, στο γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ την 15η Απριλίου 2011. Συγκεκριμένα προσφέρουμε διαφημιστική προβολή αξίας 500.000 ευρώ. Επίσης η θυγατρική εταιρία της DPG Group, Tomorrow Solutions, κατόπιν εισήγησης μου θα αποδώσει όλο το ποσοστό κέρδους της από τα SMS στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μας εμπνέει όλους στην διαρκή αναζήτηση της τελειότητας μέσω της ανθρώπινης προσπάθειας».

«Ευχαριστώ» από Ρισβά

Μετά από τη γνωστοποίηση της χορηγίας του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου ύψους 500.000 Ευρώ στον Παναθηναϊκό Α.Ο μέσω της εταιρίας DPG Digital Media και των Παναθηναϊκών Εκδόσεων με σκοπό την υποστήριξη της μεγάλης συναυλίας του Συλλόγου μας ως χορηγός επικοινωνίας στις 15/4 στο Ο.Α.Κ.Α , ο Παναθηναϊκός Α.Ο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκ μέρους της Διοίκησης του Παναθηναϊκής των δεκατεσσάρων (14) αγωνιστικών τμημάτων και των 650 και πλέον αθλητών του Σωματείου μας, επιθυμώ να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου προς τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την ανεκτίμητης αξίας προσφοράς του προς το Σύλλογο.

Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφει ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του αυτή, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε την δωρεά 200.000 Ευρώ που πραγματοποίησε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κινήσεις και πρωτοβουλίες όπως αυτές του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου πρέπει ν’ αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους επώνυμους της Παναθηναϊκής Οικογένειας.

Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού τελικός Κριτής των πάντων, αντιλαμβάνεται πλήρως και είναι σε θέση να αξιολογήσει ορθά τη σημασία τέτοιων δυναμικών και ξεκάθαρων κινήσεων, σαν και την πρόσφατη του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου που μας κάνουν όλους να αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον του Πολυνίκη Συλλόγου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Παναθηναϊκού Α.Ο,

Ν. Ρισβάς ».

Read more!

Τάσεις φυγής από κορυφαίο ποδοσφαιριστή!

Τάσεις φυγής από κορυφαίο ποδοσφαιριστή!
Ποδοσφαιριστής κορυφαίας κλάσης και που είναι από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα έχει τάσεις φυγής από την Ελλάδα, καθώς δε δείχνει διατεθειμένος να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του κάθε Κυριακή.Η συνεχής παρουσία του φαινομένου της βίας στα γήπεδα έχει… αηδιάσει πολλούς στην Ελλάδα, και μέσα σε αυτούς είναι κι ένας ποδοσφαιριστής κορυφαίας κλάσης. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, συγκαταλέγεται και μέσα στους κορυφαίους της σεζόν και έχει τάσεις να αποχωρήσει από τη χώρα μας και το ελληνικό πρωτάθλημα, έπειτα απ’ όσα έχουν δει τα… ματάκια του! Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο sportdog.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Διακόψτε το πρωτάθλημα»!

«Διακόψτε το πρωτάθλημα»!
Τα επεισόδια της Τούμπας προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των φαινομένων βίας και ο καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, πρότεινε την διακοπή του πρωταθλήματος για δύο χρόνια. Πρόταση που είχε καταθέσει και το gazzetta.gr!«Διακόψτε το πρωτάθλημα για δύο χρόνια», τόνισε αρχικά στον FM100 ο καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΔΕΑΑΒ (Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Αθλητικής Βίας) Γ.Πανούσης και πρόσθεσε: «Το πολιτικό σύστημα δεν τολμά γιατί θέλει να σώσει τον εαυτό του και τις δυναστείες του. Αντίθετα, προχωράει σε συμψηφισμούς παρανομιών. Η Ελλάδα πρέπει να ορίσει για το ποδόσφαιρο το έτος 0. Τον κουκουλοφόρο της Τούμπας με τον πυρσό, μπορείτε να τον δείτε παντού. Τον χαϊδεύει -μάλιστα- ένα τμήμα της αριστεράς», ήταν τα λόγια του.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Όταν η UEFA «αμφισβήτησε» τη βιτρίνα της…

Όταν η UEFA «αμφισβήτησε» τη βιτρίνα της…
Το gazzetta.gr… σκαλίζει τις θεωρίες συνομωσίας γύρω από τον περιβόητο αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ της UEFA στη Μπαρτσελόνα, μετά την υπόθεση Αμπιντάλ. Τι λέει η επιστήμη, ποια ερωτήματα γεννιούνται και γιατί «κλονίστηκε» η εμπιστοσύνη της UEFA.

Τι είναι το ντόπινγκ πίσω από… τις λέξεις;

Το φαινόμενο του ντόπινγκ – της χρήσης δηλαδή απαγορευμένων ουσιών που σκοπό έχουν να «βοηθήσουν» τον ανθρώπινο οργανισμό να αντέχει σε υψηλότερους ρυθμούς προπόνησης – είναι παγκόσμιο και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξή του, στο μεγαλύτερο μέρος των αθλημάτων. Αυτή η επιπλέον υπερφυσική «βοήθεια» που χορηγείται στους αθλητές, κυρίως μέσω της αύξησης των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι καθόλα απαγορευμένη από κάθε παγκόσμια ομοσπονδία καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα υγείας στους αθλητές-πειραματόζωα. Στην ουσία, τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι τα στοιχεία του αίματος που περιέχουν την αιμοσφαιρίνη η οποία είναι η πρωτεΐνη που μεταφέρει το οξυγόνο και το παραδίδει για τις ανάγκες των κυττάρων σε όλο το σώμα. Εκεί, υπεισέρχεται η βασική αρχή της έννοιας του ντόπινγκ. Στην αύξηση του ρυθμού μεταφοράς του οξυγόνου στο ανθρώπινο σώμα, που συνέπεια έχει την μεγαλύτερη αντοχή των αθλητών.

Το ιατρικό πόρισμα

Οι επιστημονικές έρευνες σχετικά με το ντόπινγκ και της παρενέργειές του λένε το εξής «Η χρόνια χρήση αναβολικών αλλά και στεροειδών έχει συσχετιστεί με ασθένειες στην καρδιά και το ήπαρ». Εντάξει, όσο ασαφές μπορεί να φαντάζει το παραπάνω πόρισμα, δίχως να κατονομάζει ασθένειες και πιθανές βλάβες, θέλοντας και μη, ο συσχετισμός είναι άμεσος και οι πρώτες σκέψεις μπαίνουν στο μυαλό όλων. Για τους ελέγχους ντόπινγκ αρμόδια ανά τον κόσμο είναι η γνωστή σε όλους, WADA, ενώ ελέγχους μπορούν να κάνουν και εγχώριες οργανώσεις όπως το ΕΣΚΑΝ, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μιλώντας για το ποδόσφαιρο, άθλημα πάντως που το ντόπινγκ – φαινομενικά τουλάχιστον δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο – ελέγχους μπορεί να κάνει και κλιμάκιο της UEFA. Όπως συνέβη στην πρόσφατη περίπτωση της Μπαρτσελόνα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η υπόθεση Αμπιντάλ και τα σενάρια

Πριν λίγες μόλις ημέρες «έσκασε» σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση πως στον Γάλλο αμυντικό της Μπαρτσελόνα διαγνώστηκε όγκος στο ήπαρ. Ένα πολύ θλιβερό γεγονός το οποίο φυσικά και μπορεί να είναι ασυνάρτητο με οποιαδήποτε υπόθεση ντόπινγκ. Λίγα όμως 24ωρα μετά η UEFA και το αντι-ντόπινγκ κλιμάκιό της βρέθηκε αιφνιδίως στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Καταλανικής ομάδας, και υπέβαλε σε έλεγχο μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της ομάδας, που θαυμάζουμε σε εβδομαδιαία βάση να «σαρώνουν» σαν… μηχανάκια τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Φυσικά, ένας απλός έλεγχος της UEFA, θα έλεγε κανείς, και θα συμφωνούσα, δεν λέει απολύτως τίποτα, μια και η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να ελέγχει όλες τις ομάδες. Η χρονική συγκυρία όμως βάζει σε υποψίες… Ας το δούμε τώρα και από την φιλολογική πλευρά της υπόθεσης.

Τι συνέβη με τον έλεγχο;

Στην ουσία τι έκανε η UEFA; Έναν έλεγχο. Και τι θα πει «ελέγχω»; Εννοιολογικά θα λέγαμε πως πρόκειται για μια εξέταση, μια έμπρακτη διαπίστωση του ότι «όλα βαίνουν βάσει των κανονισμών». Ωραία, και αυτό με τη σειρά του τι σημαίνει; Ότι η UEFA, «αμφισβήτησε» έστω και εντός εισαγωγικών πως η αφρόκρεμα των ποδοσφαιρικών της διοργανώσεων παίζει με ίσους όρους. Αν δεν το αμφισβητούσε δεν θα έκανε τον έλεγχο και μάλιστα με αυτές τις αιφνιδιαστικές κινήσεις, έστω κι αν – όπως θα έλεγες κανείς – το κάνει για τα μάτια του κόσμου. Και το γεγονός από μόνο του πως έβαλε σε εξέταση το «επί ίσοις όροις» παιχνίδι των μπλαουγκράνα είναι είδηση.

Απ’ την Ανδαλουσία στην Καταλονία

Οι κακές γλώσσες – που συνεχώς πολλαπλασιάζονται – συνδέουν με παρόμοιες υποθέσεις την Σεβίλλη που κατέκτησε δύο διαδοχικές χρονιές το Κύπελλο UEFA, και πλέον παραπαίει, ενώ ένας εκ των παικτών της ο αείμνηστος πλέον Αντόνιο Πουέρτα, άφησε την τελευταία του πνοή προσβλημένος από την καρδιά του τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 23 ετών. Θυμίζω και πάλι, το ιατρικό πόρισμα που αναφέραμε στην 2η παράγραφο, πως «τα αναβολικά μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στην καρδιά και το ήπαρ»...

Εύλογα τα ερωτήματα

Από την άλλη, βλέποντας του αθλητές να δίνουν συνεχόμενα παιχνίδια σε όλη τη σεζόν, τα οποία στα προηγμένα πρωταθλήματα μπορεί να ξεπεράσουν όλη τη σεζόν μέχρι και τα 80(!) ματς, τότε εύλογα αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να ανταπεξέλθουν με… μπριζολάκια στον εξοντωτικό ρυθμό των διαδοχικών αγώνων. Κι έτσι, όλα αυτά πλάθουν στο μυαλό όλων μας τα σενάρια συνομωσίας συσχετίζοντας τις ομάδες με υποθέσεις ντόπινγκ που ποτέ δεν αποκαλύπτονται, έστω επίσημα.

Σε αναζήτηση απαντήσεων…

Το πιθανότερο είναι να μην βγει άμεσα στο φως της δημοσιότητας κάτι «τρομακτικό». Ας δεχτούμε πως αυτό θα είναι και το αληθινό και πως δεν θα υπάρξει πρόθεση να ριχτεί στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης. Εξάλλου μια συθέμελη κατάρρευση του… θεϊκού προτύπου θα έμοιαζε καταστροφική από κάθε οπτική γωνία και οι ηγέτες των ομοσπονδιών δεν είναι διατεθειμένοι να λαθέψουν έτσι εύκολα. Οι όλες θεωρίες συνομωσίας ίσως και να είναι όντως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, το πιθανότερο είναι άλλωστε αυτό. Τα ερωτηματικά που γεννιούνται πάντως είναι αρκετά, και η απάντησή τους μπορεί είτε να καταστεί ανέφικτη είτε απλώς αρκετά εκκωφαντική για τα θνητά αυτιά μας…

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πανέτοιμοι οι «ερυθρόλευκοι»

Πανέτοιμοι οι «ερυθρόλευκοι» (video)
Μετά τον Ηρακλή, προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός έκανε και ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έστησαν αρχικά πηγαδάκια με τους «κυανόλευκους» και στην συνέχεια έπεσαν με τα… μούτρα στην δουλειά. Το gazzetta.gr βρίσκεται στην Ορεστιάδα.Ο αυριανός τελικός θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε μία κατάκτηση και μία ήττα, κόντρα στον Παναθηναϊκό με το οποίο ήταν ζευγάρι στα παιχνίδια που διεξήχθησαν στο Τροκαντερό. Αύριο στην Ορεστιάδα οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη θα παλέψουν για το δωδέκατο τρόπαιο, κόντρα στον Ηρακλή, με τον οποίο η αλήθεια είναι πως η παράδοση στους τελικούς δεν τους ευνοεί.
Οι Πειραιώτες μετά τον «γηραιό» προπονήθηκαν στο κλειστό της Ορεστιάδας, με τον τεχνικό της ομάδας να τηρεί και αυτός τις κλειστές για τους δημοσιογράφους πόρτες, κάτι απολύτως φυσικό, με δεδομένη την σημασία του αυριανού αγώνα.

Το κρυφοκοίταγμα του Καλμαζίδη

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Καλμαζίδης, έχοντας αγωνιστεί στον Ηρακλή, έχει καταφέρει να κερδίσει τρία κύπελλα απέναντι στην ομάδα που τώρα προπονεί. Στον «γηραιό» έχει μόνο φίλους και δεν ξεχνάει να τους κάνει πλάκα. Αυτό έκανε και σήμερα, καθώς την ώρα που τελείωνε η προπόνηση των «κυανόλευκων» (με κλειστές τις πόρτες), άνοιξε λίγο την πόρτα κρυφοκοιτάζοντας τους αντιπάλους τους, με τον Γιώργο Μανωλόπουλο να του λέει γελώντας να βγει έξω…

Πηγαδάκια με τους αντιπάλους

Πριν την προπόνηση του Ολυμπιακού, έκανε ο Ηρακλής και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ευκαιρία να στήσουν… πηγαδάκια με τους αντιπάλους. Οι πλάκες έδιναν και έπαιρναν, καθώς μπορεί αύριο όλοι να παίξουν για τη νίκη και να τα δώσουν όλα για να την κατακτήσουν, ωστόσο δεν παύει να είναι φίλοι.
Στην συνέχεια τα αστεία σταμάτησαν και όλοι ξεκίνησαν την σκληρή τελευταία προπόνηση, η οποία και διεξήχθη χωρίς προβλήματα. Και όταν λέμε χωρις προβλήματα εννοούμε και τον Παύλο Κουζούνη, ο οποίος εκεί που έδειχνε πως δεν θα αγωνιζόταν, δεν θα είναι καθόλου παράξενο να τον δούμε αύριο να παίζει κανονικά στον μεγάλο τελικό.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Το κύπελλο να φέρει συστράτευση»!

«Το κύπελλο να φέρει συστράτευση»!
Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Σταύρος Αδαμίδης ευχήθηκε το κύπελλο να φέρει καλύτερες μέρες στην ΑΕΚ, παραδέχθηκε το λάθος του σε ό,τι αφορά τα υβριστικά συνθήματα και αισιοδοξεί για Χιμένεθ και Μπλάνκο!Ο πρόεδρος της Ένωσης μίλησε στον Sentra 103,3 για όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων τη μετακόμιση στη Ριζούπολη την επόμενη σεζόν ενώ δήλωσε σίγουρος ότι μπορεί πλέον να ανεγερθεί νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αδαμίδης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη λέγοντας πως είναι καλές και ότι υπάρχει απλά η... καθαρή ποδοσφαιρική αντιπαλότητα, εξήγησε γιατί η ΑΕΚ βγήκε στην Τούμπα για να τελειώσει το ματς με τον ΠΑΟΚ και τόνισε, πάνω από όλα, το πόσο σημαντικό θα είναι για την Ένωση το να ζεσταθεί το σύνολο του κόσμου και κάποιοι επιφανείς ΑΕΚτσήδες με ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου. Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Αδαμίδης.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά σε τελικό κυπέλλου: «Βρεθήκαμε σε αυτή την ευχάριστη θέση πριν δύο χρόνια αλλά τότε δεν πήραμε το κύπελλο. Είναι εννιά χρόνια χωρίς τίτλο η ΑΕΚ και είναι πάρα πολλά αν και ηθικά πήραμε πρωτάθλημα το 2008. Είμαστε εν μέρει δικαιωμένοι ως διοίκηση και πρέπει να κατακτήσουμε το κύπελλο, γνωρίζοντας ότι ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα. Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας».

Για το αν ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου θα... κρύψει τα προβλήματα: «Στη διοίκηση είμαστε ρεαλιστές. Η κατάκτηση του κυπέλλου θα είναι πολύ ευχάριστη αλλά δε θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα μας. Ο δρόμος ήταν και θα είναι ανηφορικός, έχουμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε όταν αναλάβαμε ήταν τραγική. Προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Πολλές φορές ίσως ορισμένοι να πιστεύουν πως δεν κάνουμε το σωστό αλλά ό,τι κάνουμε το κάνουμε με στρατηγική».

Για το αν θα... ζεσταθούν με την κούπα οι Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς: «Ελπίζω η κατάκτηση του κυπέλλου να μη φτιάξει μόνο τους Παππά, Νοτιά που έχουν δώσει τα μέγιστα αλλά και όλους τους Ενωσίτες ώστε όλοι να συνδράμουν για την ανάσταση της ΑΕΚ. Μακάρι να ενεργοποιηθεί όλη η Ενωσίτικη οικογένεια, όλη η βάση της ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο το κύπελλο. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα πούμε τι έχουμε κάνει, τι έχουμε αντιμετωπίσει, ποια είναι τα προβλήματα. Θέλουμε να δώσουμε όραμα στον κόσμο. Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι δουλεύουμε καθημερινά για το γήπεδο».

Για το όραμα που έχει ανάγκη ο κόσμος: «Γίνονται πράγματα που δεν δημοσιοποιούμε. Ευελπιστούμε κύπελλο και γήπεδο να δώσει το όραμα που θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην επόμενη μέρα».

Για την αδειοδότηση της UEFA: «Η αδειοδότηση της UEFA είναι μια επίπονη διαδικασία.Τα περισσότερα προβλήματα σχετικά με αυτό είναι συσσωρευμένα που αντιμετωπίζουμε εδώ και καιρό. Ολα αυτά κάνουν ακόμη πιο επίπονη τη φετινή διαδικασία. Δουλεύουμε καθημερινά και ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε κανονικά την αδειοδότηση».

Για το αν θα έρθει η καταστροφή αν χαθεί το κύπελλο: «Τα προβλήματα υπάρχουν και το κύπελλο δε θα τα εξαφανίσει. Ενδεχόμενη απώλεια του κυπέλλου ίσως κάνει την αντιμετώπιση τους πιο δύσκολη αλλά δε θα χαθεί η ΑΕΚ. Δουλεύουμε με συνέπεια και πλάνο, είναι κατανοητό το να μην το καταλαβαίνει μερικές φορές ο κόσμος. Το καταλαβαίνω αυτό. Να είναι σίγουροι, πάντως, ότι έχουμε συνέπεια και ξέρουμε τι κάνουμε. Θέλουμε το κύπελλο, την αδειοδότηση, το γήπεδο και να έρθουν επιφανείς ΑΕΚτζήδες για να συνδράμουν».

Για τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου: «Ως διοίκηση αυτή τη στιγμή είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι εφικτή η ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς καμία παρανομία και χωρίς καμία παραχώρηση από την πολιτεία. Βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου αυτό. Εχουμε κάνει μελέτες, πολλές συναντήσεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και ελπίζουμε ως το τέλος της σεζόν να μπορούμε να δώσουμε το χρονοδιάγραμμα για το νέο γήπεδο».

Για ενδεχόμενη μετακόμιση στη Ριζούπολη: «Αυτή τη στιγμή δηλώνουμε ως έδρα μας το ΟΑΚΑ αλλά η πιο ρεαλιστική λύση για του χρόνου, αν έχουμε διασφαλίσει ότι θα προχωρήσει το θέμα του γηπέδου, είναι η Ριζούπολη και να χρησιμοποιήσουμε το ΟΑΚΑ μόνο στην Ευρώπη».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα συνθήματα που φώναζε με τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Τα συνθήματα στο πούλμαν ήταν εσωτερική υπόθεση της ενωσίτικης οικογένειας. Διογκώθηκε λόγω του κλίματος των ημερών. Είμαι 37 ετών και ειλικρινά δεν έζησα άλλη μέρα τέτοια ένταση όπως την Τετάρτη. Ανθρωποι είμαστε, έχει συμβεί κι άλλες φορές με άλλους προέδρους ομάδων αυτό. Ηταν μια κακή στιγμή, τα συνθήματα δεν έχουν και μεγάλη ποικιλία στην Ελλάδα. Είναι συγκεκριμένα, μου βγήκε και η ένταση...».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Ο Χιμένεθ ήταν επιλογή όλης της διοίκησης, είναι ένας άριστος προπονητής, έχουμε καθημερινή συνεργασία και έχουμε γίνει και φίλοι. Το μόνο θέμα συζήτησης είναι η ΑΕΚ, το παρόν και το μέλλον της. Εχουμε μιλήσει και για την επόμενη σεζόν, παρακολουθούμε πολλούς παίκτες, έχουμε κάνει και τα πρώτα πλάνα μας για την προετοιμασία. Βλέπουμε προπονητικά κέντρα. Φυσικά στο μέτρο του δυνατού και τα οικονομικά δεδομένα θα προχωρήσουμε τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν με τον Χιμένεθ».

Για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους: «Αν ρωτάτε εμένα, είναι δεδομένη η επιθυμία μας να συνεχίσουμε με τον Χιμένεθ. Τον αγαπάμε, προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή του ευκολότερη. Ο λόγος που τον επιλέξαμε ήταν ότι θα κάτσει στην ΑΕΚ και για τα επόμενα χρόνια, θα βγάλει νέους παίκτες που είναι η ειδικότητα του. Η φετινή ομάδα, άλλωστε, δεν ήταν δική του. Το ξέραμε αυτό. Ο σχεδιασμός μας τον Οκτώβριο ήταν να μείνει τουλάχιστον δύο χρόνια και είναι ξεκάθαρη και τώρα αυτή η επιθυμία μας».

Για τα οικονομικά δεδομένα: «Η οικονομική λιτότητα δεν είναι δεδομένο της ΑΕΚ αλλά συνολικά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πλέον. Ο Χιμένεθ δε ζήτησε ποτέ ακριβές μεταγραφές και ήταν και αυτός ένας λόγος που τον επιλέξαμε. Βεβαίως και θα τον καλύψουμε σε ό,τι μας ζητήσει. Εχουμε ήδη κάνει συζητήσεις, όπως προανέφερα».

Για το πώς βοηθάνε οι μέτοχοι: «Ακούω μερικές φορές ότι δεν έχουμε τη στήριξη των μετόχων μας. Οι μέτοχοι βάζουν κατά μέσο όρο ένα εκατ. ευρώ το μήνα, από τότε που αναλάβαμε εμείς τη διοίκηση. Οταν έχουμε να πληρώσουμε μεταγραφές προηγούμενων χρόνων, την αύξηση του ΦΠΑ, το διπλασιασμό στη φορολόγηση των ποδοσφαιριστών, τα λιγότερα διαρκείας, υπάρχει ένας συνδυασμός δυσκολιών. Κατά μέσο όρο, πάντως, μπαίνει 1 με 1,5 εκατ. ευρώ κάθε μήνα από τους μετόχους».

Για τα τμήματα υποδομής: «Από πλευράς υποδομής στα τμήματα ακαδημιών βρισκόμαστε σε διαδικασία ανεύρεσης χώρου που θα ενοικιαστεί από τους Supporters της ΑΕΚ και θα προπονούνται εκεί όλες οι ακαδημίες για να γίνεται παρακολούθηση από τους προπονητές της πρώτης ομάδας. Το καλοκαίρι βάσει του σχεδιασμού του Χιμένεθ, με τους Κόλα και Γκρέταρσον, θα αναδιοργανώσουμε τις ακαδημίες».

Για τον Ισμαέλ Μπλάνκο: «Είναι δεδομένο ότι θέλουμε να ανανεώσουν οι Μπλάνκο και Μανωλάς. Ο Ισμαέλ έχει προσφέρει πάρα πολλά και του κάναμε μια πρόταση για συμβόλαιο που θα κοστίζει τα διπλάσια από ό,τι ως τώρα. Θέλουμε πάρα πολύ να παραμείνει. Είχαμε δώσει μια προθεσμία για απάντηση ως σήμερα, ο μάνατζερ του ζήτησε να έρθει στην Αθήνα πρώτη εβδομάδα του Απριλίου για να μιλήσει με τον παίκτη. Το ζητήσαμε και περιμένουμε τότε την απάντηση του. Η πρόταση μας δε θα αλλάξει και για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή κάνουμε την υπέρβαση. Δεν μπορείς να δώσεις όσα απαιτεί ένας παίκτης, κάνεις πρόταση και τη βελτιώνεις όσο μπορείς. Αν υπάρχει όντως ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες δεν το ξέρω. Η δέσμευση που υπήρξε από την πλευρά του μάνατζερ του Μπλάνκο είναι ότι θα μας ενημερώσει για όποια πρόταση υπάρξει».

Για τον Κώστα Μανωλά: «Στον Μανωλά θα κάνουμε σύντομα πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου. Είναι καλός παίκτης και καλό παιδί. Εχει προσφέρει στην ΑΕΚ, όπως του έχει προσφέρει πάρα πολλά και η ΑΕΚ. Του δώσαμε προβολή, την ευκαιρία να βελτιωθεί και να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω απολύτως ότι η πρόταση που θα γίνει θα τον ικανοποιήσει».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ βγήκε στην Τούμπα για να ολοκληρωθεί... τυπικά το ματς: «Το οπαδικό μου ξέσπασμα ήταν λάθος αλλά αυτό δεν αναιρεί τις θέσεις μας για το τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν κακή στιγμή, ήταν λάθος μου και το αναγνωρίζω. Επιμένουμε, πάντως, στις θέσεις μας για το τι πρέπει να γίνει στο ποδόσφαιρο μας. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Νομίζετε ότι αν δεν συνεχιζόταν το ματς και ο ΠΑΟΚ τιμωρούνταν με -3 βαθμούς θα έφτιαχνε το ποδόσφαιρο μας; Αντιμετωπίσαμε μια κόλαση στην Τούμπα και είπαμε εκείνη τη στιγμή ότι ήμασταν διατεθειμένοι να βγούμε ξανά για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Αυτοί που έκαναν όσα έκαναν ήταν λίγοι. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι θέλει το fair play, δε θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες στα χαρτιά. Βγήκαμε έξω με την συναίνεση του προπονητή και των παικτών. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται υγιείς τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει η πολιτεία και η αστυνομία να στρέψει την προσοχή της σε αυτό το ζήτημα και να βρει λύσεις. Δε θα έφτιαχνε το ποδόσφαιρο με -3 βαθμούς στον ΠΑΟΚ».

Για το αν απάντησε κάποιος από τους πολιτικούς στην επιστολή που έστειλε: «Δεν έχω καμία απάντηση από κανέναν πολιτικό στην επιστολή που έστειλα».

Για τον Νάτσο Σκόκο: «Ο Σκόκο δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αδιαφορία. Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε μια άνοδο στην απόδοση του και πιστεύω ότι θα συνεχίσει όλο και καλύτερα ως το τέλος της σεζόν. Ποτέ δε διάλεγε παιχνίδια, βλέπω καθημερινά τις προπονήσεις γιατί εκεί είναι το γραφείο μου και βλέπω ότι μόνο αδιάφορος δεν είναι. Μια περίοδος ντεφορμαρίσματος δε σημαίνει κάτι».

Για τους Ματέος, Μίτσελ, Μπαχά: «Για τους Ματέος, Μίτσελ και Μπαχά, για τους οποίους κάποιοι είπαν πολλά πικρόχολα, αποκτήθηκαν με λίγα χρήματα. Για τον Μπαχά υπάρχει οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια και έχουμε συμφωνήσει στο ποσό. Για τον Ματέος είναι θέμα Μουρίνιο αλλά είχαμε μιλήσει με την Ρεάλ για να ζητήσουμε την επέκταση του δανεισμού για ακόμη ένα χρόνο. Θέλουμε κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρουμε αν θα γίνει. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Το ίδιο θα γίνει και με τον Μίτσελ και σε μια σύντομη συνομιλία με τον μάνατζερ του, μας είπε ότι και ο Μίτσελ θέλει να μείνει μαζί μας. Πέρα από πολύ καλοί παίκτες είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Αν τους βλέπατε πως πανηγύριζαν στην Τούμπα θα νομίζατε ότι είναι χρόνια στην ομάδα. Ελπίζουμε ότι θα μείνουν και οι τρεις και με την κατάκτηση του κυπέλλου να είναι ακόμη πιο ευτυχισμένοι και να παραμείνουν».

Για τα παράπονα του Ολυμπιακού σχετικά με την φιλοξενία στο ντέρμπι του πρώτου γύρου: «Μπορείτε να ρωτήσετε τις διοικήσεις όλων των ομάδων για την φιλοξενία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑόλα αυτά τα χρόνια. Η φιλοξενία προς τον Ολυμπιακό ήταν άψογη στον πρώτο γύρο και το μόνο που δεν τους επιτρέψαμε ήταν να επισκεφθούν τον διαιτητή στο ημίχρονο. Για μένα οι σχέσεις μας σε επίπεδο διοικήσεων είναι πολύ καλές. Απλά ο κ. Μαρινάκης κάποιες φορές παίρνει τα πράγματα πολύ προσωπικά. Στην τελευταία συνάντηση μας στη Σούπερ Λίγκα κάτσαμε και μιλήσαμε. Ό,τι συμβαίνει είναι σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πάντα οι μεγάλοι αντίπαλοι μας».

Για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Οπως σας είπα είμαστε αντίπαλοι, τόσο εγώ όσο και ο Μαρινάκης θέλουμε να προστατεύουμε τις ομάδες μας. Αυτό είναι όλο. Μετά το τέλος του ντέρμπι στον πρώτο γύρο μίλησα με τους Τσιρώνη και Μητρόπουλο, τον οποίο θαύμαζα ως ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, πολύ ήρεμα και πολιτισμένα. Μας προκάλεσε έκπληξη η αντίδραση στη συνέχεια. Μπορεί να υπάρχουν κάποια μικρά παράπονα αλλά πάντα κάνουμε το μέγιστο δυνατό για τους φιλοξενούμενους. Το μόνο που ξέρω ότι έγινε ήταν μια ένταση μεταξύ των παικτών».

Για το αν θα πάει στο Καραϊσκάκη: «Δεν ξέρω αν θα πάω στο Καραϊσκάκη. Οσες φορές δεν πάω εκτός έδρας κερδίζουμε, οπότε είναι γούρι ως τώρα. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό, εγώ και ο Μαρινάκης υπεραγαπάμε τις ομάδες μας, δε θέλω ένα προσωπικό μου ξέσπασμα να γίνεται λόγος για να οξύνεται η κατάσταση».

Για τις πολύ καλές σχέσεις της ΠΑΕ με την ORIGINAL: «Ως διοίκηση μιλάμε με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ και κάνουμε συστάσεις. Η εφαρμογή των νόμων είναι θέμα της αστυνομίας και της πολιτείας. Αν δεν υπάρχει βούληση από εκεί, τι να κάνουμε εμείς; Δεν είναι μόνο θέμα των ομάδων. Δεν υπάρχει κανένας εναγκαλισμός με την ORIGINAL. Η μόνη συνεργασία που υπάρχει είναι ότι η ORIGINAL διοικεί την Ερασιτεχνική. Πρέπει η ΠΑΕ να βοηθάει αυτά τα τμήματα. Τους ευχαριστούμε για την συμπαράσταση που έχουμε όλη τη χρονιά, αλλά ως εκεί».

Για το σκάνδαλο με τις κασέτες: «Τίποτα από αυτά που ακούγονται στις κασέτες δεν μου προκαλούν έκπληξη. Πολλά κυκλοφορούν στους κύκλους του ποδοσφαίρου από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Υπάρχουν συνέχεια φήμες. Τίποτα δε βοηθά την εικόνα του ποδοσφαίρου. Ή θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ή συγκεκριμένη ενασχόληση της πολιτείας με το ποδόσφαιρο...».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αγγλικός «τελικός»

Αγγλικός «τελικός»
Ο αγγλικός εμφύλιος δεν αποφεύχθηκε και η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο σημαντικότερο ζευγάρι των προημιτελικών. Ρεάλ και Μπάρτσα απέφυγαν το διασταύρωμα στα προημιτελικά, αλλά όπως όλα δείχνουν θα έχουμε el classico στην ημιτελική φάση. Στην προημιτελική φάση έχει φτάσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ξέχασε ότι είχε Α1...

...
Λίγο πριν τα playoffs με τη Σιένα, ο Ολυμπιακός έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα και κέρδισε με 73-70 τον Ηλυσιακό αγκομαχώντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.Η αντίδραση μιας ομάδας στο τελευταίο παιχνίδι πριν τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας μπορεί να ποικίλλει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν στα πρώτα λεπτά ότι ήθελαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να δουν τον Ηλυσιακό σαν την… Σιένα. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά δεν δέχθηκαν ούτε πόντο, έπαιξαν συνετά στην επίθεση έχοντας στον στόχαστρο τον επανακαμφθέντα στην ομάδα, Γιάννη Μπουρούση και κατάφεραν με έξι πόντους του Καρδιτσιώτη σέντερ να προηγηθούν 6-0.

Από εκεί και μετά όμως, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να αντιδρούν διαφορετικά και αντί να βλέπουν τον Ηλυσιακό σαν την Σιένα, άρχισαν να αντιμετωπίζουν το ματς σαν… αγγαρεία. Τα κενά στην αμυντική λειτουργία ήταν πολλά και έχοντας αρκετή νωθρότητα στις κινήσεις τους στην επίθεση επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους με ηγέτη τον Χατζή να τρέξουν σερί 1-12 (7-12, 7’).

Ο Ολυμπιακός πήρε κάποιους πόντους στη συνέχεια από τους Νίλσεν και Νεστέροβιτς που προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στη ρακέτα του Ηλυσιακού, αλλά έλειπε η δημιουργία από την περιφέρεια. Ο Τεόντοσιτς έμεινε εκτός δωδεκάδας λόγω ενοχλήσεων στη μέση και οι Παπαλουκάς, Σπανούλης δεν κατάφεραν να δώσουν αρκετά εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες τους.

Η «αμυντική» πεντάδα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (Παπαλουκάς, Γκόρντον, Πελεκάνος, Νίλσεν, Νεστέροβιτς) δεν κατάφερε να ευστοχήσει εντός παιδιάς για τέσσερα λεπτά και έτσι ο Ηλυσιακός βρίσκοντας αρκετούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε με +9 (19-28, 14’).

Η είσοδος του Σπανούλη και η «αφύπνιση» από τον πάγκο έφεραν μεγαλύτερη πίεση στη μπάλα με συνέπεια να ανατρέψει ο Ολυμπιακός το σκορ και να βρεθεί προηγούμενος στο ημίχρονο με 38-33.

Μετά την ανάπαυλα, οι Πειραιώτες επέστρεψαν αρκετά συγκεντρωμένοι και δεν επέτρεψαν στον Ηλυσιακό να του δημιουργήσει ζημιές. Με επιμέρους σκορ 10-3 οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (48-36, 15’), αλλά ο Παπαντωνίου κατάφερε να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα.

Ο νεαρός γκαρντ κατάφερε να πετύχει 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά κυρίως προβλημάτισε τους γκαρντ του Ολυμπιακού με το γρήγορο και συχνά άναρχο παιχνίδι του. Ο Ηλυσιακός κατάφερε με αυτό τον τρόπο να καλύψει γρήγορα τη διαφορά και έχοντας σε καλή μέρα τους Ντόουσον, Μπάξτερ και Χατζή στην επίθεση μείωσε σε 58-54 στο 32’ ανησυχώντας τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει αμυντικά κενά, να δέχεται εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και να έχει λιγότερες ασίστ και περισσότερα λάθη από τον Ηλυσιακό. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν λοιπόν, εύκολα σε απόσταση αναπνοής (61-58, 34’) πιστεύοντας ότι μπορούν να… βασανίσουν τους «ερυθρόλευκους» μέχρι τέλους.

Η άμυνα ζώνης προβλημάτισε τους παίκτες του Ολυμπιακού που αγκομαχούσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ηλυσιακός έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στον πόντο όταν αστόχησε ο Τόντιτς στα -45’’ σε ελεύθερο τρίποντο με το σκορ στο 69-65.

Η φάση του αγώνα έγινε στα -13’’ όταν ο Μπάξτερ μείωσε σε 70-67, ο Κασελάκης έκλεψε στην επαναφορά και ο Πελεκάνος έκλεψε με τη σειρά του από τον Χατζή σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ. Ο Πελεκάνος έφυγε στον αιφνιδιασμό, κάρφωσε και ουσιαστικά έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-33, 58-50, 73-70
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8 (2/2δίπ., 2ασ.), Νεστέροβιτς 10 (5 ριμπ.), Γκόρντον 6, Σπανούλης 10 (2/5 διπ., 1/8 τριπ.), Μπουρούσης 17 (6/8 διπ., 1/1 τριπ., 8 ριμπ.), Πελεκάνος 8, Μαυροκεφαλίδης , Χαλπερίν 3 (1/3τρίπ.), Γλυνιαδάκης , Νίλσεν 6 (6ριμπ.), Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καπινιάρης, Καρύδας 2, Γουέμπ, Χατζής 16 (3/6δίπ., 1/2τρίπ., 7/7βολ., 4ασ.), Κανονίδης, Τόντιτς 2, Παπαντωνίου 14 (4/8δίπ., 2/2τρίπ.), Κασελάκης 6 (3/4δίπ), Μπάξτερ 19 (4/8δίπ., 2/7τρίπ., 5/6βολ., 5ριμπ.), Γαλιώτος 2 (1/3δίπ.), Ντόουσον 9 (4/6δίπ.)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Νίκη... Μπά(ρ)τσα!

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα στο Αλεξάνδρειο...
Ο Παναθηναϊκός θέλει να πάει και τον Μάιο στη Βαρκελώνη, αλλά, με το πρόσωπο της τέταρτης περιόδου απέναντι στον Άρη (69-75), μία φορά θα του είναι αρκετή. Έγινε ντέρμπι από το +19!Την Τρίτη (22/3) αρχίζουν τα playoffs της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να... προβάρει το καλό κοστούμι του στο Αλεξάνδρειο και να βρεθεί με καλή ψυχολογία στο Palau Blaugrana, αλλά ο Άρης του Λευτέρη Σούμποτιτς του έδωσε ένα καλό μάθημα και τον προβλημάτισε αρκετά εν όψει Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι», αν και βρέθηκαν και στο +19, εν τέλει χρειάστηκαν ένα άστοχο τρίποντο του Μπρένταν Γουίντερς, ένα lay up του Δημήτρη Διαμαντίδη και μία λάθος πάσα του άρτι αφιχθέντα Έντιν Μπάβτσιτς για να πάρουν τη νίκη (69-75) για την 21η αγωνιστική της Α1, χαλώντας την εικόνα που είχαν χτίσει για 30 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε από την αρχή προσπάθεια να... αφυπνίσει κάποιους παίκτες του, δίνοντάς την ευκαιρία να αρχίσουν βασικοί (σ.σ. Τέπιτς, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρής και Βουγιούκας η αρχική πεντάδα), αλλά τα λάθη κι η έλλειψη δημιουργικότητας τον ανάγκασε μέχρι το 8' (12-12) να περάσει στο παρκέ τους Διαμαντίδη, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτση και Μπατίστ. Με τους πενταδάτους στο παρκέ, τα λάθη πήγαν από τα 6 στο τέλος της πρώτης περιόδου σε 9 στο ημίχρονο, οι ασίστ υπερδιπλασιάστηκαν (από 5 έγιναν 14 αντιστοίχως), η μάχη των ριμπάουντ κερδίθηκε κατά κράτος (18 έναντι 8 στο ημίχ.), η καλή κυκλοφορία έβγαλε αρκετά ελεύθερα σουτ (5/6 τρίποντα στο ημίχ., όλα στη δεύτερη περίοδο) και με τον Άρη να κάνει το αντιστρόφως ανάλογο, δηλαδή να «πουλάει» εύκολα τη μπάλα (1λ. στην πρώτη περίοδο, 8λ. στη δεύτερη) και να έχει αδυναμία να «ξεκλειδώσει» την δυνατή άμυνα την αντιπάλων (μετά από 5'37'' το πρώτο καλάθι του στη δεύτερη περίοδο), η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων άρχισε να αποτυπώνεται στο παρκέ.

Το 18-12 προς το τέλος της πρώτης περιόδου έγινε 18-28 στα μισά της δεύτερης, με την «ψαλίδα» να ανοίγει στο πρώτο 20λεπτο μέχρι και στο +14 (27-41 διά χειρός Νίκολας) και τους «πράσινους» να μπαίνουν για τα καλά επικεφαλής της αναμέτρησης.

Κι ενώ η διαφορά προς το τέλος της τρίτης περίοδου έφτασε και στους 19 πόντους (42-61) κι όλοι περίμεναν ανάλογη συνέχεια, ο «πάγκος» δεν «τράβηξε» για το «τριφύλλι», ο Άρης βελτίωσε αισθητά τις τελικές προσπάθειές του, ρίσκαρε και δεν έχασε πίσω από τα 6,75μ. και κατάφερε να στριμώξει στα... σχοινιά τον Παναθηναϊκό. Ο Ρομέιν Σάτο σκόραρε για πρώτη φορά για την ομάδα του στην τέταρτη περίοδο έπειτα από 3'42'' (52-63), ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ στην ίδια επίθεση είχε βρει σίδερο την πρώτη φορά, ευστόχησε σε τρίποντο ψυχολογίας για το 55-66, αλλά οι Χαραλαμπίδης και Μπάβτσιτς δεν πτοήθηκαν και με 7-0 σερί έκαναν ντέρμπι τη συνάντηση (61-66 στο 36').

Η συνέχεια στην πίεση έφερε εκ νέου αποτελέσματα για τον Άρη και με 1'15'' να απομένουν για το τέλος ο Κώστας Χαραλαμπίδης μείωσε σε 69-70! Ο Μπατίστ στα -52'' με 1/2 βολές (69-71) έδωσε την ευκαιρία στον Μπρένταν Γουίντερς να γίνει ήρωας, αλλά εκείνος στα -27'' δε σημάδεψε λάθος πίσω από τα 6,75μ. κι ο Διαμαντίδης στα -12'' με lay up έδωσε «αέρα» 4 πόντων στους «πράσινους» (69-73). Ο Άρης γρήγορο καλάθι για να συνεχίσει να ελπίζει, αλλά ο Μπάβτσιτς στα -9'' χάρισε τη μπάλα στον Σάτο, αποτελειώνοντας την ομάδα του.

Παρότι, όμως, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Αλεξάνδρειο, οι εντυπώσεις από την τελευταία περίοδο τον αδικούν ως προς την προσπάθεια που ετοιμάζεται να κάνει απέναντι στη Μπαρτσελόνα, που είναι και το φαβορί της προημιτελικής σειράς. Συν τοις άλλοις, έχασε και την ευκαιρία να δει τον Άλεκς Μάριτς έπειτα από τετράμηνη απουσία, με τον Σερβοαυστραλό να μη κερδίζει το δικαίωμα να αγωνιστεί για περισσότερα από 3'41'', όταν άρχισε η αντεπίθεση του Άρη...

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 27-41, 44-61, 69-75
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 6 (1/9τρίπ.), Γουίντερς 9 (1/6τρίπ.), Ταπούτος 8 (2/4τρίπ.), Τσαϊρέλης, Χαραλαμπίδης 16 (4/4τρίπ., 4ασ., 3λ.), Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 13 (1/2τρίπ., 7ρ., 3ασ., 2λ.), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 7 (1/3τρίπ., 3λ.), Τόμας 10
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 14 (2/2τρίπ.), Μπατίστ 6, Φώτσης 4 (6ρ.), Σάτο 12 (5ρ., 2κλ.), Νίκολας 9 (1/3τρίπ., 7ασ., 2κλ.), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (3/4τρίπ., 8ασ., 2λ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2 (6ρ., 3ασ., 3λ.)

Συνολική στατιστική:
Άρης: 12/21δίπ., 10/30τρίπ., 15/22β., 17-4ρ., 13ασ., 4κλ., 1κοψ., 13λ.
Παναθηναϊκός: 21/41δίπ., 6/10τρίπ., 15/18β., 29-7ρ., 20ασ., 8κλ., 1κοψ., 15λ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Στημένο το περσινό Άρης-ΠΑΟΚ»

«Στημένο το περσινό Άρης-ΠΑΟΚ»
Ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου Τάσος Ερμείδης, με δηλώσεις στο «FΜ100», υποστήριξε πως ο περυσινός αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ ήταν στημένος προς όφελος του Παναθηναϊκού.

Ο Τάσος Ερμείδης προχώρησε σήμερα σε μια απίστευτη καταγγελία για το περσινό παιχνίδι Πρωταθλήματος ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Νικητές αναδείχθηκαν οι «κίτρινοι» με σκορ 2-0. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος που ξάφνιασε τους πάντες υποστήριξε:

«To περσινό ματς Αρη-ΠΑΟΚ (2-0) ήταν στημένο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και όχι του Αρη! Φρόντισαν γι΄αυτό ο Γιάννης Σπάθας, ο Μητρόπουλος και ο Βαρούχας».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μπουκάλι στο μάτι; 5.000 ευρώ!

Μπουκάλι στο μάτι; 5.000 ευρώ!
Απίστευτο και όμως ελληνικό! Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με το... εξοντωτικό ποσό των 5.000 ευρώ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα και τον τραυματισμό του Μιραλάς από μπουκάλι!Η αθλητική δικαιοσύνη στον… κόσμο της. Μετά τα όσα τραγελαφικά έχουμε ζήσει φέτος, με αποκορύφωμα την ατιμωρησία του Φαλήρου, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ «τιμώρησε» τον ΠΑΟΚ με 5.000 ευρώ για την συμπεριφορά των οπαδών στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Να υπενθυμίσουμε πως σε εκείνο το ματς είχε πεταχτεί μπουκάλι στον Κέβιν Μιραλάς, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...