ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Βουγιούκας: «Άλλα δύο φέτος και βλέπουμε»

Βουγιούκας: «Άλλα δύο φέτος και βλέπουμε»
Διψασμένος για τη κατάκτηση των δύο τίτλων που απομένουν τη φετινή σεζόν εμφανίστηκε ο Ιαν Βουγιούκας. Σε συνέντευξή του στη "SportDay" ο σέντερ του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε πως μετά την κορυφή της Ευρώπης όλοι στο "τριφύλλι" σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα και έχουν στόχο το τρέμπλ. 

Για την αγωνία την μέρα του τελικού με τη Μακάμπι τόνισε: 

«Ανήμερα του τελικού ξύπνησα δύο ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη αφύπνιση της ομάδας, άρχισα να σκέφτομαι το παιχνίδι και δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. "Έπαιζα" στο μυαλό μου τα συστήματα». 

Για την τρίτη του συμμετοχή σε Final-Four: 

«Ε, η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Η παρέα, βέβαια, αυτή τη φορά ήταν η ιδανική! Όταν είσαι μέλος μιας ιστορικής ομάδας, με τεράστιους παίκτες και κόουτς και ακόμα πιο μεγάλη εμπειρία, δύσκολα χάνεις». 

Για τα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πριν βγουν στο παρκέ να αντιμετωπίσουν την Μακάμπι ανέφερε: 

«Μας είπε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ, ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, πως πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να χαρούμε το παιχνίδι». 

Η πιο έντονη στιγμή σε αυτή τη διοργάνωση: 

«Ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο με τη Μακάμπι. Μου φάνηκε ότι διήρκεσε... δύο ώρες. Δεν τελείωνε με τίποτα. Όταν ακούστηκε το φινάλε ήταν, μακράν της δεύτερης, η πιο θαυμάσια στιγμή που έζησα. Ήταν η λύτρωση». 

Πηγή sport-fm Read more!

Αποφασισμένοι Μπουλς

Καθοδηγούμενοι από τον Ντέρικ Ρόουζ, που είχε 33 πόντους και 9 ασίστ, οι Μπουλς επικράτησαν 95-83 των Χοκς στο «United Center» του Σικάγο και πήραν προβάδισμα με 3-2 στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής. Ο Λούολ Ντενγκ με 23 πόντους ήταν άξιος συμπαραστάτης του MVP της σεζόν για τους «ταύρους», που κυριάρχησαν στην τέταρτη περίοδο. 
Αποφασισμένοι Μπουλς


Ο Τζεφ Τιγκ με 21 πόντους και 7 ασίστ ξεχώρισε από τα «γεράκια», που προηγούνταν στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (69-70), αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν και πλέον θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν στο έκτο παιχνίδι, που θα γίνει στην Ατλάντα τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Η ομάδα του Τομ Τιμποντό προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 32-17, αλλά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να ροκανίζουν τη διαφορά και κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά (65-66) λίγο πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δωδεκάλεπτο. Με ένα σερί 9-0 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, όπου Ντέρικ Ρόουζ και Ταζ Γκίμπσον πέτυχαν από 11 πόντους, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 78-70 κι έκτοτε δεν απειλήθηκαν ξανά φτάνοντας στην επικράτηση με 95-83. 

Δωδεκάλεπτα: 32, 48-42, 69-68, 95-83. 

Μπουλς: Ρόουζ 33 (9 ασίστ), Ντενγκ 23, Μπούζερ 11 (12 ριμπ.), Γκίμπσον 11, Μπόγκανς 11, Μπρούερ 4 (5 ριμπ.), Ουότσον 2, Νοά (6 ριμπ.), Ασίκ, Κόρβερ, Μπάτλερ. 

Χοκς: Τιγκ 21 (7 ασίστ), Σμιθ 16 (7 ριμπ.), Τζόνσον 15, Πατσούλια 13, Χόρφορντ 12 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 2, Ουίλιαμς 2, Πάουελ 2, Κόλινς, Άρμστρονγκ, Ουίλκινς, Σάι. 

Πηγή sport-fm Read more!

Η μητέρα του έστειλε τον Κακά στην Αγγλία

Η μητέρα του έστειλε τον Κακά στην ΑγγλίαΣε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ θα συνεχίσει την καριέρα του τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Κακά, όπως υποστήριξε η μητέρα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας της “AS” η μητέρα του Κακά μέσω του Twitter επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που στέλνουν τον γιό της στην Αγγλία.

«Την επόμενη χρονιά θα είναι στο Λονδίνο ακολουθώντας τη θέληση του Θεού», έγραψε στο twitter, αλλά δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες και να αποκαλύψει το «πότε».

Για τον μεσοεπιθετικό της Ρεάλ έχει εκφράσει ενδιαφέρον η Τσέλσι.
Πηγή sport-fm
Read more!

Μπας κι ήρθε η ώρα του;

Μπας κι ήρθε η ώρα του;
Ο Λουίς Γκαρσία, η αλήθεια, είναι ότι δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του. 

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα ξεκινήσει βασικός και είναι η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει τον λόγο που ήρθε στην Ελλάδα. 

Κακή ψυχολογία διέκρινε ο Φερέιρα στην προπόνηση. 

«Σταματήστε τον Μπέο» η προτροπή των οργανωμένων, «ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός παρά τα οικονομικά προβλήματα», η υπόσχεση του Γόντικα στους οπαδούς, στη συνάντηση που είχαν με σκοπό την… προστασία της ομάδας, αρχής γινομένης απο το παιχνίδι με την ΑΕΚ 

Ενδεκάδα με Λουίς Γκαρσία ετοιμάζει ο Φερέιρα 

Το αγαπημένο του 4-3-3 θα παρατάξει ξανά ο Φερέιρα απέναντι στην ΑΕΚ, με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του. Έκπληξη, θεωρείται το γεγονός πως στο βασικό σχήμα θα ξεκινήσει ο Λουίς Γκαρσία. Ο Ισπανός δείχνει ορεξάτος στις προπονήσεις και θα χρησιμοποιηθεί σε ένα εκ των δύο άκρων της επίθεσης. 

Ο Τζόρβας θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Βύντρα, αριστερά ο Καντέ και στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι. Κόφτης θα είναι ο Ζιλμπέρτο ενώ μπροστά του θα αγωνιστούν οι Νίνης και Κατσουράνης. Στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Χριστοδουλόπουλος και Λουίς Γκαρσία, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ποια πλευρά θα πάρει καθένας τους, ενώ στην κορυφή θα είναι ο Σισέ. 

Πηγή sport-fm Read more!

Στοίχημα Τετάρτης

131 ΟΣΕΡ-ΛΥΩΝ 2 2,10

142 ΑΛΜΕΡΙΑ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 2 1,60



155 ΙΝΤΕΡ-ΡΟΜΑ 1 1,80


161 ΜΑΡΣΕΪΓ-ΜΠΡΕΣΤ 1 1,30


162 ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ Χ 3,30


169 ΜΠΕΤΙΣ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ 1 1,25


174 ΣΕΑΡΑ-ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 2 2,70


175 ΝΤΑΛΑΣ-ΤΟΡΟΝΤΟ 1 1,75 Read more!

Ο Μουρίνιο στέλνει… Σνάιντερ!


Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μιλά μόνο με τον Άλεξ Φέργκιουσον για τον τελικό της 28ης Μαΐου, αλλά και για τον Σνάιντερ! Ο τεχνικός της Ρεάλ δεν έδωσε μόνο πληροφορίες για τη Μπαρτσελόνα, αλλά και για τον Ολλανδό!

Σε ανοικτή επικοινωνία βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα οι Ζοσέ Μουρίνιο και Άλεξ Φέργκιουσον, με τον τεχνικό της Γιουνάιτεντ να ζητά από τον Πορτογάλο πληροφορίες για τη Μπαρτσελόνα. Οι δυο άνδρες μίλησαν αρκετά για τον τελικό της 28ης Μαΐου, με τους Βρετανούς όμως να τονίζουν πως δεν ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης. Ο Γουέσλι Σνάιντερ βρέθηκε στο επίκεντρο και πολλοί κάνουν λόγο πως ο Ολλανδός της Ίντερ θα είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ για τη νέα σεζόν.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ντεζαβού για Μπάρτσα


Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να ζήσει ένα... ντεζαβού, καθώς έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λεβάντε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, κάτι που είχε συμβεί και το 2005!

Η ομάδα του Φρανκ Ράικαρντ είχε ταξιδέψει στη Βαλένθια για το παιχνίδι με την Λεβάντε στις 15 Μαΐου του 2005, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, και στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά τον βαθμό που απέσπασε από τους Λεβαντίνους (1-1). Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν στην πρώτη θέση με 81 βαθμούς πριν την 36η αγωνιστική και η Ρεάλ στη δεύτερη θέση με 75. Η «βασίλισσα» δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα των μπλαουγκράνα, έμεινε στο 2-2 με τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και οι Καταλανοί πανηγύρισαν το πρωτάθλημα, καθώς υπερτερούσαν στην ισοβαθμία.

Αυτή την ευκαιρία έχει και πάλι η Μπαρτσελόνα, καθώς αύριο 12 Μαΐου αγωνίζεται στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» απέναντι στη Λεβάντε και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και μαθηματικά την Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς η διαφορά της με τη Ρεάλ, που υποδέχεται την Χετάφε, είναι στους 8 βαθμούς. Μέλη της ομάδας εκείνη τη χρονιά ήταν οι Βαλδές, Πουγιόλ, Τσάβι και Ινιέστα, που θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν το... ντεζαβού!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Προσγειωμένοι και ετοιμοπόλεμοι


Ο Μάκης Χάβος μετά από κάθε αγώνα, έτσι και σήμερα μίλησε στους παίκτες δινοντάς τους συγχαρητήρια για την νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε να παραμείνουν προσγειωμένοι.

Ο Μάκης Χάβος στην σημερινή προπόνηση έδωσε στους παίκτες του συγχαρητήρια για την μεγάλη εμφάνιση, αλλά και για την νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα ζήτησε αυτοσυγκέντρωση ενόψει των επόμενων αγώνων. «Μπράβο για τη νίκη, αλλά και για την προσπάθεια στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η νίκη μετράει πάνω απ’ όλα, αλλά από κάποιο σημείο και μετά παίξαμε και ωραίο ποδόσφαιρο».
Τώρα ξεκινάμε στα πλει οφ
«Για εμάς τα πλέι οφ ξεκινούν τώρα. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Μέσα στο παιχνίδι και σε συγκεκριμένες στιγμές στο ξεκίνημα αλλά και στο γκολ που δεχθήκαμε είδα πράγματα που ενώ τα δουλέψαμε δεν τα κάναμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή γιατί ο καθένας έδωσε ότι χρειάζονταν. Θέλω να είστε όλοι έτοιμοι, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό με το άλλο».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Βαλβέρδε: «Θα δούμε περισσότερα με Απόλλωνα»


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, επισήμανε πως θα περιμένει να δει περισσότερα από τους υπό δοκιμήν παίκτες στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Πολύ πιθανή είναι η επίσκεψη ανθρώπων της ομάδας σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Λεμεσό την Τετάρτη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε σχολίασε για τον φιλικό αγώνα με την ΑΕΚ Λάρνακας πως «είδαμε ορισμένα πράγματα από τον Σουμπίνιο κα από τον Παπάζογλου. Θα περιμένουμε και το δεύτερο φιλικό.

Μετά θα μπορούμε να πούμε πιο πολλά. Τον Γκαλίτσιο τον γνωρίζω. Αυτό το διάστημα μας άφησε πίσω. Μας έχει βγάλει εκτός ρυθμού και για αυτό παίξαμε έτσι».

Ο Τάσος Παπάζογλου από μέρους του επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο. Είμαι ενθουσιασμένος που δουλεύω με τον κύριο Βαλβέρδε και που έχω αυτούς τους συμπαίκτες. Ο προπονητής θα αποφασίσει αν θα μείνω ή όχι στον Ολυμπιακό».

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού με επικεφαλή τον Βαγγέλη Μαρινάκη να βρεθεί την Τετάρτη σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το ίδρυμα αυτό βρίσκεται στην Λεμεσό.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Παραλίγο... κανονιέρης ο Σερ Άλεξ!


Η επιμονή της Άρσεναλ για γρήγορη απάντηση του Φέργκιουσον στην πρόταση που του είχε κάνει για να αναλάβει την ηγεσία του συλλόγου το 1986, ήταν αυτή που έφερε τον Σκωτσέζο στο «Όλντ Τράφορντ»...
Πριν από λίγα χρόνια, ο άλλοτε τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ, Τζιμ Λέιτον είχε αποκαλύψει πως ο Φέργκιουσον απέρριψε το 1986 πρόταση της Άρσεναλ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «κανονιέρηδων». Σήμερα, ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» επιβεβαίωσε πως όντως ήταν κοντά στο να γίνει κάτοικος Λονδίνου πριν αναλάβει τελικά την Μάντσεστερ!

«Μου προσέφεραν τη θέση του προπονητή της Άρσεναλ και ήθελα να πάρω τον Γουόλτερ Σμιθ μαζί μου. Πηγαίναμε τότε να παίξουμε στο Ισραήλ και δεν ήξερα ότι είχε συμφωνήσει με την Ρέιντζερς. Του είπα για την πρόταση και του ζήτησα την άποψή του. Ήταν θετικός και έλεγε ότι ήταν ένας μεγάλος σύλλογος, Όταν του είπα αν θα ερχόταν μαζί μου, μου πέταξε την βόμβα πως είχε συμφωνήσει με την Ρέιντζερς», ήταν τα λόγια του Σερ Άλεξ στο match programme του αγώνα της Ρέιντζερς με την Νταντί.

Τι ήταν, όμως, αυτό που χάλασε την μετακίνηση του Φέργκιουσον; «Η Άρσεναλ ήθελε απάντηση αμέσως. Εγώ δεν μπορούσα να την δώσω γιατί θα πήγαινα στο Μεξικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Σκωτία και έτσι δεν προχώρησε η συμφωνία. Ο Γουόλτερ πήρε στην Ρέιντζερς και μετά από λίγο εγώ ανέλαβα την Γιουνάιτεντ».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Forza Palermo!


Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Παλέρμο, που επικράτησε 2-1 της Μίλαν στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» και την άφησε ξανά χωρίς νταμπλ, σε ένα ματς που τα είχε όλα!

Τρίτη φορά στον τελικό!
Πάρτι στην Σικελία από τους τιφόζι των Ροζανέρι, καθώς η Παλέρμο για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια πέρασε στον τελικό του Copa Italia, κάτι που έχει κάνει μόλις δύο φορές στο παρελθόν (1974, 1979) χωρίς να κατακτήσει την κούπα. Η ομάδα του Ντέλιο Ρόσι στο τελικό της Ρώμης θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ιντερ και Ρόμα, με τους Νερατζούρι να έχουν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς εκτός έδρας. Από την άλλη, η Μίλαν, που ήθελε μόνο νίκη μετά το 2-2 στο πρώτο ματς στο «Σαν Σίρο» έμεινε στις πέντε κατακτήσεις και δεν θα διεκδικήσει τις πιθανότητες για το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της. Στις 11 Μαΐου είναι ο έτερος επαναληπτικός, ενώ ο τελικός στις 20 του μήνα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Τεράστια κατοχή για Μίλαν
Μόλις στο 3' χάθηκε η πρώτη καλή φάση για την Μίλαν, με τον Ρομπίνιο να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Σιριγκού μετά την τρομερή μακρινή μπαλιά του Πίρλο. Στο 15' το βολέ του Παστόρε πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αμπιάτι, με τις δύο φάσεις να παραμένουν οι καλύτερες για το πρώτο 45λεπτό. Σε αυτό, η Μίλαν, που είχε στο βασικό σχήμα τον Πίρλο, όμως όχι τον Ιμπραΐμοβιτς, είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, όμως η Παλέρμο με εξαιρετικό στήσιμο έκλεινε όλους τους διαδρόμους και περίμενε για την κόντρα. Ευκαιρίες είχε, όμως ο Παστόρε δεν είχε καλές επιλογές στην τελική πάσα. Στο 40' η κατοχή ήταν 28%-72% για τους Ροσονέρι, ενώ στο 44' σε μία περίεργη φάση, ο Τιάγκο Σίλβα συγκρούστηκε με τον Αντονίνι, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε για να μπει ο Μπονέρα.

«Φωτιά» στο δεύτερο
Η επανάληψη ήταν όλα τα λεφτά. Στο 48' η Παλέρμο απείλησε πρώτη με το σουτ του Ερνάντες που πέρασε άουτ, ενώ με τον ίδιο τρόπο απάντησε στο 50' ο Πάτο. Στο 63' οι Σιτσιλιάνοι άνοιξαν το σκορ και το «Μπαρμπέρα», που ήταν κατάμεστο από 39.000 θεατές, πήρε φωτιά! Ο Ιλιτσιτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Μιλιάτσιο με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-0 στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, ο Αλέγκρι πέρασε στο ματς τον Ζλάταν, όμως η Παλέρμο έκλεισε με φοβερή τακτική την Μίλαν και στο 72' ο Παστόρε σε αντεπίθεση πέρασε μαγική πάσα στον Ιλιτσιτς, που βρέθηκε φάτσα με τον Αμπιάτι. Οχι για πολύ, καθώς ο Φαν Μπόμελ ήρθε από πίσω και τον ανέτρεψε καθαρά για να παραχωρήσει πέναλτι και να πάρει απευθείας κόκκινη. Ο Μπόβο ξεγέλασε τον Αμπιάτι στο 73' και έκανε το 2-0 από τη βούλα.

Φινάλε με Ζλάταν
Στην επόμενη φάση, στην οποία ο Πάτο πήρε τη μπάλα με το χέρι, ο Μπόβο είδε απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Βραζιλιάνο και η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε. Στο 81' ο Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έλλειψε πολύ από το παιχνίδι της Μίλαν, έβαλε πλάτη τον Γκοϊάν όμως έστειλε τη μπάλα και στα δύο κάθετα δοκάρια και στο 87' ο Φλαμινί είχε σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Σιριγκού. Στο 94' οι Ροσονέρι απλά μείωσαν για το τελικό 2-1, με τον Ιμπρα να τσιμπάει ωραία τη μπάλα μετά από πάσα του Κασάνο, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή. Εκτός από τον Μπόβο, που αποβλήθηκε, τον τελικό χάνει και ο Μπατσίνοβιτς, που συμπλήρωσε κάρτες.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Βοηθήθηκε από Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός»


Αιχμές κατά του Παναθηναϊκού όσον αφορά το θέμα των Φιλίποφ και Φράγκου που αντί να καταλήξουν στους «πράσινους» πήγαν στον Ολυμπιακό βοηθώντας τον να κατακτήσει τα πάντα, άφησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Λεώνης.

Ο Λεώνης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» και όπως πάντα ήταν χείμαρρος μιλώντας για όλους και για όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεώνη έχει ως εξής:

Η αποτίμηση του για το πρωτάθλημα: «Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Βέβαια το επίπεδο των ομάδων δεν ήταν τόσο υψηλό όμως οι αγώνες κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τέλος. Περιμέναμε τους τελικούς καλύτερους, να κρατήσουν περισσότερο, ωστόσο ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα καθώς παρουσιάστηκε πιο έτοιμος από τον Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός στους ημιτελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό έμαθε να είναι πιο σκληρός. Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να βγάλει την στρατηγική του στο γήπεδο και έτσι παραδόθηκε. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ήμουν στη θέση του Φρέντι Μπρουκς γιατί άκουσε πολλά. Εγώ ξέρω ότι σε μία νίκη και μία ήττα, όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν. Αποδεικνύεται ότι η έδρα δεν παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει όμως δεν παίζει αυτός. Κερδίζει η ομάδα που είναι πραγματικά καλύτερη».

Για τα κατορθώματα του Ολυμπιακού: «Εγώ θα πω ότι ο Γιάννης Καλμαζίδης διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Ο Ηρακλής εφυσυχάστηκε από την πορεία του στην κανονική διάρκεια».

Για τον Παναθηναϊκό: «Τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον σύλλογο δεν υπάρχει υπομονή και χρόνος. Πολλές αλλαγές προπονητή αλλά και παικτών, που δεν κάνουν καλό στην ομάδα. Έπρεπε να επενδύσει σε ένα μεσομακροπρόθεσμο πλάνο, που θα τον βοηθούσε να πάρει κάποια στιγμή τον τίτλο. Εγώ έχω περάσει από τον σύλλογο και γνωρίζω πως είναι να χάνει από τον Ολυμπιακό. Δόθηκε η δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να έχει νέους παίκτες στην ομάδα καθώς είχε κλείσει ο κύκλος κάποιων παικτών. Ο Ολυμπιακός βοηθήθηκε από τον Παναθηναϊκό που έκανε πολλές λάθος επιλογές».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ομάδα με τέτοια υποδοχή δύσκολα χάνει. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε οριακά κάθε παιχνίδι. Υπέρβαση για μένα ήταν ότι μπήκε μέσα στην τετράδα».

Για την ΕΑ Πατρών: «Έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ κατά διαστήματα. Αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει στα κρίσιμα ματς κάθε χρόνο. Ήταν μεγάλο λάθος για μένα ότι δεν επένδυσε στο Κύπελλο από τη στιγμή που της λείπουν τα τρόπαια».

Για τις ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις: «Στην αρχή πίστευα ότι η Πάτρα είναι μια ομάδα τετράδας. Δεν τους βγήκε ο κεντρικός ωστόσο είχαν έναν πολύ δυνατό διαγώνιο. Ξεκίνησαν καλά, όμως η πορεία τους ήταν πτωτική. Μου άρεσε πολύ η ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Νομίζω πως έδωσε μια θετική εικόνα στο πρωτάθλημα. Η Καλαμαριά δεν είχε καλύτερο υλικό από τον Επίκουρο που έπεσε, ωστόσο ήταν μια πολύ αγωνιστική ομάδα και στο τέλος τα κατάφερε».

Για τους προπονητές: «Αν μου λέγατε να δώσω έναν ορισμό για το τι είναι ένας προπονητής θα δυσκολευόμουν πολύ. Γιατί είναι πάρα πολλά μαζί.

Για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα: «Για να είναι υγιές ένα πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρχουν ομάδα με στόχους. Διάφορους στόχους όχι μόνο το πρωτάθλημα. Να υπάρχουν πλέι οφ αλλά και πλέι άουτ».

Για την ΕΣΑΠ: «Δεν μπορώ να κρίνω τους παράγοντες. Τους παράγοντες τους κρίνει ο κόσμος. Θα ήθελα να δω ομάδες από την επαρχία. Όχι μόνο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να δω συγκεκριμένες προτάσεις από την διοργανώτρια αρχή. Να υπάρχουν παιδιά μέσα στα γήπεδα, να είναι άδειες οι εξέδρες».

Για την Εθνική ομάδα: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Υπάρχουν προβλήματα και αγωνιστικά και οργανωτικά. Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν αθλητές που δίνουν εξετάσεις Πανελλήνιες. Υπήρχαν όμως και αθλητές που ήθελαν να είναι στην ομάδα, παρά τα προβλήματα. Όλοι οι 'παλιοί' δηλώσαν 'παρών'. Ο ρόλος τους στην ομάδα είναι επικουρικός. Άλλοτε θα παίξουν ολόκληρο παιχνίδι, άλλοτε έναν μόνο πόντο. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια νέα ομάδα. Να αντικαταστήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τους παλιούς αθλητές με τους καινούριους. Η ομοσπονδία πρέπει να γίνει η 'κιβωτός' του βόλεϊ, γιατί αύριο το πρωί μπορεί να μην υπάρχει το άθλημα. Αν δεν πάει καλά και η Εθνική ομάδα και το πρωτάθλημα 'μαραζώνει', τότε δεν θα υπάρχει λόγος να συντηρείται το άθλημα. Παίζουμε πρώτα για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Είναι καθήκον μας».

Οι προσδοκίες από την ομοσπονδία: «Πρέπει να γίνει θεματοφύλακας η ομοσπονδία. Να προσφέρει τέτοια οργάνωση έτσι ώστε οι αθλητές να αισθάνονται ευχάριστα. Θα υπάρχει πρόβλημα εάν δεν γίνει αυτό, γιατί θα παρουσιάσουμε άσχημη εικόνα προς τα έξω».

Τι έχει αλλάξει από το παρελθόν στον ίδιο: «Όλοι εξελισσόμαστε, ακόμα και σαν άνθρωποι. Νομίζω πως όλοι οι προπονητές πρέπει να αλλάζουν. Καταρχήν μιλάμε για διαφορετικές ομάδες. Δημιουργείται τώρα μια καινούρια ομάδα. Αγωνιστικά θα δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να παίξει το βόλεϊ του 2007. Πρέπει να αλλάξουμε την τακτική μας. Να την διαμορφώσουμε. Παράλληλα με τις προπονήσεις, κάνουμε και θεωρεία με τους παίκτες».

Αν είναι αισιόδοξος: «Οι όποιες επιτυχίες δεν έρχονται από ένα πρόσωπο. Όλοι είμαστε αποφασισμένοι, αυτό μπορώ να πω. Αν και με όλα αυτά τα προβλήματα δεν εξαρτιόνται όλα από εμάς».

Η... ατάκα του Ομοσπονδιακού τεχνικού: «Εύχομαι να γίνει πρωτάθλημα καταρχήν του χρόνου (γέλια...). Έχω εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία. Πρέπει να παίζουμε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, για να έρχονται οι ξένοι παίκτες. Μόνο έτσι θα ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος μας».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ικανοποίηση Ενροτό


Ο Κριστόφ Ενροτό δεν έκρυψε την χαρά του για την θετική κατάληξη που είχε το σίριαλ του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό.

Μιλώντας σε βελγικό ΜΜΕ ο Κριστόφ Ενροτό τόνισε πως «ο Ολυμπιακός δέχτηκε αυτά που ζητήσαμε. Η ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Κέβιν μπήκε όπως ήταν επιθυμία μας». Ο μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την συμφωνία του Βέλγου φορ με τους πρωταθλητές Ελλάδας και φυσικά για το νέο συμβόλαιο που του προσφέρθηκε.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Νίκη ή πρόβλημα»


Για πολλοστή φορά μέσα στο τελευταίο δίμηνο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας την αγωνιστική και όχι μόνο εικόνα του Παναθηναϊκού «χτύπησε το καμπανάκι» μιλώντας στους παίκτες του!

«Παιδιά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Υπάρχει απειθαρχία και γίνονται απαράδεκτα πράγματα. Τσακώνεστε μεταξύ σας, δεν σέβεστε τους γύρω σας και βέβαια αυτό σε κάποιους αγώνες βγαίνει» τόνισε στην ομιλία του προς τους παίκτες ο Πορτογάλος τεχνικός με αφορμή και την Κυριακάτικη… κοκορομαχία ανάμεσα στον Σισέ και τον Καραγκούνη στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Μάλιστα συνεχίζοντας την ομιλία του ο Φερέιρα έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους λέγοντας: «Να επιδείξετε επαγγελματισμό στα 5 παιχνίδια που απομένουν στα πλέι-οφ. Να συνέλθετε. Περιμένω από τους πιο έμπειρους και από τους αρχηγούς να αναλάβετε δράση και να παρασύρετε και τους υπόλοιπος. Θέλουμε νίκη με την ΑΕΚ, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ερυθρόλευκες» γοργόνες


Η… άρση κούπας συνεχίζεται στον Ολυμπιακό με το γυναικείο τμήμα να είναι το τελευταίο μέχρι τώρα που κατακτά το πρωτάθλημα. Τα κορίτσια Χάρη Παυλίδη επικράτησαν της Βουλιαγμένης με 11-9 έκαναν το 3-1 και επέστρεψαν στην κορυφή.

Όσο μεγαλύτερα είναι τα οικονομικά προβλήματα, τόσο καλύτερα φαίνεται πως πάνε τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού. Μετά τους απλήρωτους άνδρες του βόλεϊ που τα πήραν όλα εντός συνόρων, τις απλήρωτες παίκτριες του βόλεϊ που κατέκτησαν το κύπελλο, ήρθε η σειρά και των επίσης απλήρωτων κοριτσιών του πόλο να δείξουν πως τελικά το νηστικό αρκούδι αν θέλει χορεύει και μάλιστα εξαιρετικά. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν της Βουλιαγμένης με 11-9 στον τέταρτο τελικό, έκαναν το 3-1 και επέστρεψαν μετά από ένα χρόνο στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ασταμάτητη η Φαν Μπέλκουμ

Την διαφορά σε μία ακόμα αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό έκανε η Ολλανδέζα Φαν Μπέλκουμ η οποία σκόραρε πέντε φορές. Εξαιρετική ήταν και η Τσουρή, ενώ η Αντωνακάκου με τρία και η Μανωλιουδάκη με 2 συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου. Από την Βουλιαγμένη η Τσουκαλά σκόραρε τέσσερις φορές, αλλά δεν έφταναν για να πάνε την σειρά στο 2-2.

Δεν παρέλαβε τα μετάλλια η Βουλιαγμένη

Οι φιλοξενούμενες διαμαρτυρόμενες για την διαιτησία δεν παρέλαβαν μετά το τέλος τα μετάλλιά τους.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 5-0, 0-3, 1-4

Τα γκολ σημείωσαν οι:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Φαν Μπέλκουμ 5, Αντωνάκου 3, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Καμμένου): Τσουκαλά 4, Κόνουκ 2, Ασημάκη 2, Λιόση.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Blue river


Περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι του Ηρακλή συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Αριστοτέλους με βασικό αίτημα την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαίωσης. Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ δίνοντας συγχαρητήρια στον κόσμο για την βοήθεια και την συμπαράσταση του.

Χιλιάδες οπαδοί των κυανόλευκων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και με συνθήματα υπέρ του Ηρακλή στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Διαδήλωσαν για την άδικη απόφαση της μη αδειοδότησης του «Γηραιού».Ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπως και μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στην πλατεία Αριστοτέλους είχε στηθεί μια μεγάλη εξέδρα, ενώ χιλιάδες σημαίες ανέμιζαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης φίλαθλοι του Ηρακλή κάθε ηλικίας. Το παρόν στην πορεία έδωσε η αντιπροσωπεία βετεράνων ποδοσφαιριστών ΠΑΟΚ, και Άρη, σε μια κίνηση συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των οπαδών του Ηρακλή.

Προς τον κόσμο μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1976, Νίκος Ατματζίδης: ''Κουράγιο, θα τα καταφέρουμε'', ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. Λίγο μετά ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Κωσταντίνος Γωγάκος, μιλώντας για το θέμα της κλίσης του Σοφοκλή Πιλάβιου στην Επιτροπή διαφάνειας της Βουλής. Ενώ ακούστηκαν και πολλά υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου της ΕΠΟ.

Αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσης στην Αριστοτέλους, η ΠΑΕ Ηρακλής με ανακοίνωση που εξεδωσε αναφέρθηκε στην συμβολή του κόσμου. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

"Το πρώτο βήμα για την δικαίωση του ΗΡΑΚΛΗ μας, κόντρα στην απολύτως άδικη και αδιαφανή απόφαση της ΕΠΟ, έγινε απόψε, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο κόσμος του ιστορικότερου Συλλόγου αυτής της χώρας μίλησε, με μία παρουσία, σημείο αναφοράς, ως προς τον όγκο, την μαζικότητα, τον παλμό, το πάθος και, πάνω από όλα, το φίλαθλο πλαίσιο στο οποίο κνήθηκε το μεγαλειώδες 'κυανόλευκο' συλλαλητήριο.

Συγχαρητήρια σε όλους. Συγχαρητήρια στον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ μας. Ο δρόμος της μεγάλης δικαίωσης άνοιξε διάπλατα..."

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ηρεμία, πωλήσεις και τεχνικός διευθυντής!


Ο φόβος να μην μεταφερθεί στην εξέδρα το… βαρύ κλίμα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό έκανε τον Δημήτρη Γόντικα να ζητήσει αυτοσυγκράτηση από τους οργανωμένους, ενώ αναφέρθηκε στον τεχνικό διευθυντή και την πώληση παικτών!

Ο κ. Γόντικας στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες των οργανωμένων συνδέσμων έκανε ουσιαστικά έκκληση για αυτοσυγκράτηση ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ!

«Προσοχή μεγάλη χρειάζεται και ναμην δώσουμε αφορμές να τιμωρηθεί η ομάδα. Ακόμα και αν υπάρξουν προκλήσεις, καλό είναι να υπάρχει αυτοσυγκράτηση. Να αντιληφθούμε ότι ο Παναθηναϊκός με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πολύ διαφορετικός από έναν Παναθηναϊκό που θα μείνει εκτός της διοργάνωσης. Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, τα μέτρα είναι πλέον πολύ αυστηρά. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» ήταν τα πρώτα λόγια του Γόντικα προς τους οπαδούς».

Παράλληλα ακόμη και σε δύσκολες εποχές για τα οικονομικά όλων, το περσινό ρεκόρ των διαρκείας δεν πέρασε απαρατήρητο από την ΠΑΕ και έτσι ο Γόντικας ουσιαστικά προανήγγειλε χαμηλές τιμές ή τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με πέρσι ενόψει της νέας σεζόν!

Βρέθηκε τεχνικός διευθυντής

Η κουβέντα πήγε και στο διοικητικό μπάχαλο με τους οργανωμένους να ζητούν εξηγήσεις και τον Γόντικα να τονίζει από την πλευρά του, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά ξεκαθάρισε πως ήδη έχει βρεθεί τεχνικός διευθυντής: «Η λειτουργία της ΠΑΕ δεν έχει διακοπεί ούτε 24ωρο, υπάρχει μία διαρκής έρευνα αγοράς για να είμαστε έτοιμοι από πλευράς λύσεων που θα ανταποκρίνεται σε κάθε πιθανό μπάτζετ. Έχει βρεθεί ο τεχνικός διευθυντής, όλα θα γίνουν όπως πρέπει και όταν πρέπει. Τα μοναδικά χρήματα που υπάρχουν είναι 256.000 από τον Πολέμη. Δεν υπάρχουν λεφτά και αν δεν μπουν, μετά τη ΓΣ θα πρέπει να πουλήσουμε ποδοσφαιριστές και να τους αντικαταστήσουμε με καλούς μεν, αλλά φτηνότερους δε. Η επόμενη μέρα προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ρομέιν, σούταρε!»


Ο Ρομέιν Σάτο, μετά τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο, αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τι του είπαν ο Ομπράντοβιτς και ο Διαμαντίδης, τον οποίο θεωρεί τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ...

Εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού στον τελικό της Ευρωλίγκα, ο 30χρονος γκαρντ από την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία αποκαλύπτει τι του είπαν ο Ομπράντοβιτς και ο Διαμαντίδης, τον οποίο θεωρεί τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ....

Στον ημιτελικό, κόντρα στην πρώην ομάδα του (Σιένα), ήταν νευρικός, άστοχος (2/8 σουτ) και σε γενικές γραμμές αν εξαιρέσουμε την προσφορά στα ριμπάουντ (5), δεν φάνηκε ιδιαίτερα (6π..,6ρ. Σε 17')! Στον τελικό, όμως, ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού (13π., 7ρ. με 3/5 τριπ. σε 28'), όταν στο ξεκίνημα του 2ου μέρους, η Μακάμπι πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 35-36 στο 22ο λεπτό. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο σούπερ-αθλητικός γκαρντ-φόργουορντ από το Μπίμπο της Κεντρικής Αφρικής, έδωσε στον Παναθηναϊκό μεγάλη ώθηση και βοήθησε την ελληνική ομάδα να ξεφύγει στο σκορ (46-39 στο 25'). Ο λόγος για τον Ρομέϊν Σάτο, που ήταν ένας από τους παίκτες-κλειδιά της νέας μεγάλης ευρωπαϊκής πορείας του “τριφυλλιού” και ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr αρχικά για τις συμβουλές του “Ζοτς” και του Διαμαντίδη στα αποδυτήρια μετά τη σχετικά μέτρια παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο.

«Ο coach και ο Διαμαντίδης με απελευθέρωσαν!»

«Έπρεπε να σουτάρω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γιατί στο πρώτο μέρος, στα δύο πρώτα σουτ που έκανα, ήμουν διστακτικός και σκέφτηκα παραπάνω από το κανονικό! Σ' έναν τελικό της Ευρωλίγκα που τα πάντα εξελίσσονται σε κλάσματα δευτερολέπτου, δεν επιτρέπεται να σκέφτεσαι... Τόσο ο coach όσο και ο Μήτσοςμε πλησίασαν και μου είπαν “Ρομέϊν σούταρε κανονικά, μην αγχώνεσαι και μη σκέφτεσαι... Παίξε το παιχνίδι σου και μην ανησυχείς, τα σουτ θα μουν”! Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκα στο γήπεδο τελείως απελευθερωμένος και πέτυχα δύο συνεχόμενα κρίσιμα τρίποντα και εν συνεχεία ένιωσα άλλος άνθρωπος», μας είπε αρχικά ο πρώην παίκτης της Σιένα που χρειάστηκε να φορέσει μία διαφορετική “πράσινη” φανέλα για να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

«Ο Θεός με έφερε στον ΠΑΟ!»

«Δεν ήταν δική μου απόφαση! Ο Θεός με βοήθησε να επιλέξω τον Παναθηναϊκό και οφείλω να τον ευχαριστήσω γι' αυτό... Προφανώς ήταν θέλημα Του να έρθω στην Αθήνα και Του είμαι ευγνώμων! Είμαι πανευτυχής και το συναίσθημα του να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης, είναι πραγματικά απερίγραπτο!», σχολίασε ο έμπειρος άσος, εξηγώντας ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης, αποκτούσαν έξτρα ενέργεια και κίνητρο μετά από κάθε άσχημη εμφάνιση... «Σίγουρα, η εντυπωσιακές μας εμφανίσεις κόντρα στην Μπαρτσελώνα στα προημιτελικά, ανέβασαν την ψυχολογία μας. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα σημεία-κλειδιά για αυτή την μεγάλη επιτυχία ήταν οι πρώτες προπονήσεις οι αγώνες μετά από μία ήττα! Πάντα κατορθώναμε να δείξουμε πόσο δυνατός ήταν ο χαρακτήρας μας και δουλεύαμε περισσότερο στο γήπεδο για να αποδείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας και μετά στον coach ότι οι εκείνες οι ήττες αποτελούσαν απλά μία άσχημη παρένθεση!», υπερθεμάτισε ο Ρομέϊν Σάτο που είχε μία άκρως αξιοσέβαστη στατιστική παρουσία (μ.ο. 9,5π., 6,0ρ. & 1,0ασ. με 75% στις βολ. & 50% στα τριπ.) στους δύο αγώνες του “Παλάου Σαν Τζόρντι”...

Το “πράσινο” μυστικό και ο Διαμαντίδης!

«Για μένα η επιτυχία της ομάδας οφείλεται στην ομαδική προσπάθεια και στην μεγαλοσύνη του ανθρώπου και την ιδιοφυΐα του προπονητή Ομπράντοβιτς! Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι παίκτης του και δουλεύω υπό τις οδηγίες του! Όσο για τον Δημήτρη, τι να πω; Πρόκειται για σπάνια φύση ανθρώπου-αθλητή! Είναι εκπληκτικός αμυντικός, σπουδαίος επιθετικός, σπάνιος πασέρ και δημιουργός και το κυριότερο μοναδικός ηγέτης μέσα στο γήπεδο! Σαφέστατα και προτιμώ να είμαι συμπαίκτης του παρά αντίπαλος... Έπαιξα 4 χρόνια εναντίον και ξέρω καλά πως ήταν να τον έχω απέναντι μου! Φέτος που τον γνώρισα καλά, συνειδητοποίησα ότι μπορεί να κάνει τα πάντα στο υψηλότερο επίπεδο και χωρίς αμφιβολία είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ!», κατέληξε ο ένας εκ των τριών παικτών (Βουγιούκας & Καϊμακόγλου) που αποκτήθηκαν από τους “πράσινους” το περασμένο καλοκαίρι...

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ευτυχώς υπήρχε Πάντελιτς!


Ο Μάρκο Πάντελιτς… έσπασε την μονοτονία! Σε ένα ματς αγγαρεία με το γκολ του Σέρβου ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ στο πρώτο επί Κυπριακού εδάφους φιλικό!

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός

Με σχήμα 4-4-1-1 κατέβηκε ο Ολυμπιακός. Ο Πάρντο ήταν είναι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Χολέμπας. Οι Ουρτάδο και Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ρόμενταλ και Μιραλάς να παίζουν στα χαφ και τον Ιμπαγάσα σε ρόλο οργανωτή. Ο Πάντελιτς ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το πρώτο μέρος

Παρότι ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος από την αποχή του από επίσημους αγώνες, κατάφερε και να βγάλει φάσεις στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την ΑΕΚ Λάρνακας αλλά και να σκοράρει. Οι Κύπριοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να απειλήσουν από νωρίς τα αντίπαλα καρέ.

Είχαν δε ευκαιρίες για γκολ όπως αυτή του σουτ του Μπρίσο στο 4ο λεπτό και εκείνη με το σουτ του Μυτίδη στο 36ο λεπτό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας από μέρους τους αν και συνολικά δεν είχαν τόσο καλή εικόνα (ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι Ουρτάδο και Γ. Παπαδόπουλος κινήθηκαν και πάλι σε ρηχά νερά) είχαν ένα χαμένο τετ α τετ στο 31’ με τον Μιραλάς.

Ο Βέλγος ήταν ο παίκτης που… έφτιαξε όλο το γκολ του Πάντελιτς στο 41’. Μετά από προσωπική ενέργειά του, έβγαλε ασίστ μέσα από δύο αντιπάλους στον Πάντελιτς με τον Σέρβο να σουτάρει και να σκοράρει για το 0-1.

Τι συνέβη στην επανάληψη

Πιο δυναμικά μπήκε στο Β’ μέρος ο Ολυμπιακός με τον Τοροσίδη να πιάνει ένα καλό σουτ στο 47ο λεπτό. Στην συνέχεια άρχισε να ανεβάζει και άλλο ρυθμούς έχοντας στο 58’ μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Πάντελιτς που από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην συνέχεια ο Βαλβέρδε έκανε πολλές αλλαγές, βάζοντας μέσα παίκτες, που ήθελε να δει όπως Σουμπίνιο, Γκαλίτσιος, Παπάζογλου και Φετφατζίδης. Οι αλλαγές αυτές έκαναν τον Ολυμπιακό να χάσει λίγο τον ρυθμό του, όμως ακόμα και έτσι προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις και να βάλει και άλλα τέρματα.

Παρά τις απόπειρες των παικτών του Βαλβέρδε το 0-1 έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης. Συνολικά πάντως ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της ΑΕΚ Λάρνακας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και επικράτησε δίκαια. Αυτό είχε ως συνέπεια το φιλικό να βγάλει ένα θετικό πρόσημο.

Θετικός ο Μιραλάς, τι έκαναν οι άλλοι…

Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν ο παίκτης που αναμφίβολα ξεχώρισε από τον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος ήταν και κινητικός και ιδιαίτερα ορεξάτος αλλά και επικίνδυνος. Παράλληλα έβγαλε την τελική πάσα στο γκολ του Πάντελιτς στο 41ο λεπτό. Ο Μιραλάς φάνηκε ξεκάθαρα πως έχει ανέβει και άλλο ψυχολογία μετά το αίσιο τέλος της υπόθεσής του.

Στο παιχνίδι αυτό πάλεψαν αρκετά και οι Πάντελιτς, Τζιμπούρ και Ρόμενταλ ενώ οι… υπό δοκιμήν παίκτες αν και προσπάθησαν δεν παρουσίασαν τα ανάλογα αγωνιστικά δείγματα γραφής. Δεν προλάβαιναν να το κάνουν αυτό έτσι και αλλιώς καθώς δεν του δόθηκε πολύς χρόνος συμμετοχής. Σχετικά με την ομάδα από την Κύπρο την πιο καλή παρουσία είχαν οι Μπρίσο και Μυτίδης.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Ουρτάδο, Τοροσίδης, Γ. Παπαδόπουλος.

Στο Β’ μέρος έπαιξαν οι Μανιάτης, Σουμπίνιο, Φετφατζίδης, Ζαϊρί, Α. Παπαδόπουλος, Τζιμπούρ, Μοντέστο, Παπάζογλου, Γκαλίτσιος.

ΑΕΚ Λάρνακας: Πορτίν, Μαρκάσα, Σένκελ, Λουκά, Θεοφίλου, Φαν Ντάικ, Λίνκσεν, Γκόμες, Καμπρέρα, Μπρίσο, Μυτίδης.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Νέγκρι, Δημητρίου, Λαμπρόπουλος, Παύλου, Ιωάννου, Κωσταντίνου, Πεπέτσιος, Καστανάς.

Τιμήθηκε ο Μαρινάκης

Πριν την έναρξη του αγώνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης τιμήθηκε ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η διοίκηση της ΑΕΚ Λάρνακας βράβευσε τους Πειραιώτες για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος Ελλάδας.

Γεμάτη… μέρα την Τετάρτη

Ο Ολυμπιακός θα έχει μία… γεμάτη μέρα την Τετάρτη. Θα έχει ανοιχτή προπόνηση στις 11 το πρωί στην Λεμεσό. Στη 1 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για το φιλικό με τον Απόλλωνα όπου θα μιλήσει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μετά ο Ολυμπιακός θα επισκεφθεί σχολή ποδοσφαίρου στην Αμμόχωστο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούν το ξενοδοχείο πιτσιρικάδες για να πάρουν αυτόγραφα από τους παίκτες ενώ στις 7 το απόγευμα αντιπροσωπεία της ομάδας θα βρεθεί σε εκδήλωση στον Σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού της Λεμεσού.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...