Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Παλέρμο, που επικράτησε 2-1 της Μίλαν στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» και την άφησε ξανά χωρίς νταμπλ, σε ένα ματς που τα είχε όλα!

Τρίτη φορά στον τελικό!
Πάρτι στην Σικελία από τους τιφόζι των Ροζανέρι, καθώς η Παλέρμο για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια πέρασε στον τελικό του Copa Italia, κάτι που έχει κάνει μόλις δύο φορές στο παρελθόν (1974, 1979) χωρίς να κατακτήσει την κούπα. Η ομάδα του Ντέλιο Ρόσι στο τελικό της Ρώμης θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ιντερ και Ρόμα, με τους Νερατζούρι να έχουν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς εκτός έδρας. Από την άλλη, η Μίλαν, που ήθελε μόνο νίκη μετά το 2-2 στο πρώτο ματς στο «Σαν Σίρο» έμεινε στις πέντε κατακτήσεις και δεν θα διεκδικήσει τις πιθανότητες για το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της. Στις 11 Μαΐου είναι ο έτερος επαναληπτικός, ενώ ο τελικός στις 20 του μήνα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Τεράστια κατοχή για Μίλαν
Μόλις στο 3' χάθηκε η πρώτη καλή φάση για την Μίλαν, με τον Ρομπίνιο να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Σιριγκού μετά την τρομερή μακρινή μπαλιά του Πίρλο. Στο 15' το βολέ του Παστόρε πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αμπιάτι, με τις δύο φάσεις να παραμένουν οι καλύτερες για το πρώτο 45λεπτό. Σε αυτό, η Μίλαν, που είχε στο βασικό σχήμα τον Πίρλο, όμως όχι τον Ιμπραΐμοβιτς, είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, όμως η Παλέρμο με εξαιρετικό στήσιμο έκλεινε όλους τους διαδρόμους και περίμενε για την κόντρα. Ευκαιρίες είχε, όμως ο Παστόρε δεν είχε καλές επιλογές στην τελική πάσα. Στο 40' η κατοχή ήταν 28%-72% για τους Ροσονέρι, ενώ στο 44' σε μία περίεργη φάση, ο Τιάγκο Σίλβα συγκρούστηκε με τον Αντονίνι, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε για να μπει ο Μπονέρα.

«Φωτιά» στο δεύτερο
Η επανάληψη ήταν όλα τα λεφτά. Στο 48' η Παλέρμο απείλησε πρώτη με το σουτ του Ερνάντες που πέρασε άουτ, ενώ με τον ίδιο τρόπο απάντησε στο 50' ο Πάτο. Στο 63' οι Σιτσιλιάνοι άνοιξαν το σκορ και το «Μπαρμπέρα», που ήταν κατάμεστο από 39.000 θεατές, πήρε φωτιά! Ο Ιλιτσιτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Μιλιάτσιο με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-0 στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, ο Αλέγκρι πέρασε στο ματς τον Ζλάταν, όμως η Παλέρμο έκλεισε με φοβερή τακτική την Μίλαν και στο 72' ο Παστόρε σε αντεπίθεση πέρασε μαγική πάσα στον Ιλιτσιτς, που βρέθηκε φάτσα με τον Αμπιάτι. Οχι για πολύ, καθώς ο Φαν Μπόμελ ήρθε από πίσω και τον ανέτρεψε καθαρά για να παραχωρήσει πέναλτι και να πάρει απευθείας κόκκινη. Ο Μπόβο ξεγέλασε τον Αμπιάτι στο 73' και έκανε το 2-0 από τη βούλα.

Φινάλε με Ζλάταν
Στην επόμενη φάση, στην οποία ο Πάτο πήρε τη μπάλα με το χέρι, ο Μπόβο είδε απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Βραζιλιάνο και η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε. Στο 81' ο Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έλλειψε πολύ από το παιχνίδι της Μίλαν, έβαλε πλάτη τον Γκοϊάν όμως έστειλε τη μπάλα και στα δύο κάθετα δοκάρια και στο 87' ο Φλαμινί είχε σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Σιριγκού. Στο 94' οι Ροσονέρι απλά μείωσαν για το τελικό 2-1, με τον Ιμπρα να τσιμπάει ωραία τη μπάλα μετά από πάσα του Κασάνο, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή. Εκτός από τον Μπόβο, που αποβλήθηκε, τον τελικό χάνει και ο Μπατσίνοβιτς, που συμπλήρωσε κάρτες.

Πηγή gazzetta.gr