ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Φέρντιναντ: «Ερχεται η ώρα του Ρούνεϊ»

Ως θέμα χρόνου θεωρεί το να σκοράρει ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ.
Φέρντιναντ: «Ερχεται η ώρα του Ρούνεϊ»


Ο Άγγλος στόπερ σημείωσε επί του θέματος:
«Όλοι ξέρουν τι έχει συμβεί τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά ο Ρούνεϊ επέστρεψε. Μπορεί να μην έχει σκοράρει, αλλά ήταν γρήγορος και έδωσε πολλές ευκαιρίες σε άλλους παίκτες. Είναι θέμα χρόνου να βάλει γκολ και έπειτα να ξεκινήσει το σερί του.
Είναι όλα καλά, η αλλαγή έγινε για προληπτικούς λόγους, για να αποφευχθεί κάτι σοβαρότερο. Θα προπονούμαι τις επόμενες ημέρες και έπειτα θα δούμε τι θα κάνουμε», συμπλήρωσε ο Φέρντιναντ, ο οποίος τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Βαλένθια.
Πηγή gazzeta
Read more!

Θέλει Βύντρα η Λάτσιο

Οι συνεχείς παρουσίες του Λουκά Βύντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας αλλά και το «παρών» στην εθνική ομάδα που δίνει συνεχώς ο παίκτης έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων για τον ίδιο.
Από τη στιγμή άλλωστε που ο ίδιος ο δεξιός οπισθοφύλακας μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2011, το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού αναμένεται να είναι έντονο για τον ίδιο.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Η Πράσινη, η Λάτσιο είναι αποφασισμένη να κάνει... μπάσιμο για τον Λουκά και να τον «κλείσει» από τώρα. Η ιταλική ομάδα φέρεται πως παρακολουθεί εδώ και καιρό τον μπακ των νταμπλούχων Ελλάδας και έχει εκφράσει το -ανεπίσημο μεν υπαρκτό δε- ενδιαφέρον της για τον Έλληνα αμυντικό.
Παράλληλα, από την Ιταλία αναφέρουν πως άνθρωπος των Λατσιάλι έχει δώσει το «παρών» πολλές φορές στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει από κοντά τον παίκτη.
Μόνο στο χέρι του!
Η επιθυμία του Παναθηναϊκού είναι ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει κάτοικος Παιανίας και να μην αποχωρήσει από τις τάξεις της ομάδας. Με λίγα λόγια ο Βύντρα υπολογίζεται στα πλάνα της ομάδας, καθώς αποτελεί βασικό στέλεχος αυτής.
Πηγή leoforos
Read more!

Δεν... ΠΑΣ είπε ο Μπάρκογλου, νίκες για Διαγόρα, Πιερικό

Ο Λεβαδειακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Football League, αφού επικράτησε του ΠΑΣ με 1-0, με γκολ του Μπάρκογλου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το ματς σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα, αφού και οι δύο ομάδες έδωσαν προτεραιότητα στις άμυνες τους, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν πολλές φάσεις για γκολ.

Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Πόποβιτς εκτέλεσε κόρνερ για τους γηπεδούχους, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά και πέρασε άουτ. Στο 39' ο Πόποβιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, ο Σικαλιάς έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε και στο 53ο λεπτό, ο ΠΑΣ είχε την μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, όταν μετά από υπέροχη μπαλιά του Μπακαγιόκο στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Τζάνης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σικαλιά, όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον τελευταίο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μπάρκογλου πετάχτηκε στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στον Λεβαδειακό.

Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία ο Διαγόρας, επική ανατροπή για Πιερικό


Στα υπόλοιπα ματς, ο Διαγόρας συνέχισε την ξέφρενη φετινή του πορεία, επικρατώντας της Αναγέννησης Καρδίτσας με γκολ του Ταραχούλσκι στο 36ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 66' όταν ο Γεωργίου σημάδεψε το δοκάρι του Πίτκα.

Στην Κατερίνη, ο Πιερικός αν κι έμεινε πίσω στο σκορ στο 34', πέτυχε την απόλυτη ανατροπή σκοράροντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, επικρατώντας 3-1 του Θρασύβουλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Football League:

Σάββατο 11/12

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα: 1-0 (92' Mπάρκογλου)
Πιερικός - Θρασύβουλος: 3-1 (52' Γκουγκουλιάς, 73' Δήμου, 90' Κωνσταντινίδης - 34' Ζαχαρόπουλος)
Διαγόρας - Αναγέννηση Καρδίτσας: 1-0 (Tαραχούλσκι 36')
17:00 Εθνικός - ΟΦΗ

Κυριακή 12/12

15:00 Ηλιούπολη - Εθνικός Αστέρας
15:00 Τρίκαλα - Βέροια
15:00 Αγροτικός Αστέρας - Δόξα Δράμας
15:00 Παναιτωλικός - Πανθρακικός
15:00 Ιωνικός - Καλλιθέα

Πηγή In Read more!

Ο Ρονάλντο δεν ξεχνάει τον Γεωργάτο


Το "φαινόμενο", σε συνέντευξη που παραχώρησε, υπογράμμισε πως περιμένει πώς και πώς τον 8ο αγώνα κατά της φτώχειας, ώστε να παίξει ξανά με τον παλαίμαχο ερυθρόλευκο ποδοσφαιριστή.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρονάλντο στην εφημερίδα "Καθημερινή":

Είχε απουσιάσει από τον 7ο αγώνα κατά της φτώχειας στη Λισσαβώνα. Αλλά την Τρίτη (14/12) το βράδυ θα δώσει το "παρών" στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να παίξει μαζί με τον Ζιντάν και τους φίλους τους κόντρα στους επίλεκτους του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ρονάλντο, το "φαινόμενο", που μίλησε στην "Κ" για το σπουδαίο φιλικό, τους ερυθρόλευκους, αλλά και τον συγκάτοικό του, όταν οι δυο τους αγωνίζονταν στην Ίντερ, Γρηγόρη Γεωργάτο.

"Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν μπόρεσα να είμαι με τον Ζινεντίν. Ξεκινούσα τη σεζόν με την ομάδα μου, την Κορίνθιανς. Λόγω των υποχρεώσεών μου με το κλαμπ, δεν μπορούσα να παίξω στον αγώνα. Πρέπει να πω πως λυπήθηκα που δεν ήμουν στο γήπεδο με τους συμπαίκτες μου. Έτσι, αποφάσισα να καλέσω τον συμπατριώτη μου και πολύ καλό φίλο μου Κακά για να εκπροσωπήσει εμένα στο παιχνίδι της Λισσαβώνας".

-Ο Κακά δεν θα μπορέσει να παίξει την Τρίτη λόγω τραυματισμού. Τί μήνυμα θέλει να στείλεις στους ποδοσφαιρόφιλους στην Ελλάδα;

"Θέλω να τους πω πως η υλοποίηση ενός στόχου έχει μεγαλύτερη αξία όταν είναι επίτευγμα ομαδικής δουλειάς. Εμείς, οι ποδοσφαιριστές και οι θεατές, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε την φτώχεια. Γιατί η νίκη εξαρτάται από τον καθένα από εμάς. Υπάρχουν πολλοί στόχοι, οι οποίοι γεννιούνται από τις ανάγκες της κοινωνίας. Η φτώχεια, η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία, η ισότητα των δύο φύλων, η παιδική θνησιμότητα, το έιτζ και άλλες ασθένειες, είναι τα θέματα που μας απασχολούν. Αν έπρεπε σε μία πρόταση να περάσω ένα ηχηρό μήνυμα, θα έλεγα πως όλοι μαζί χρειάζεται να ενεργούμε ως ομάδα για να δώσουμε ένα τέλος στη φτώχεια. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε".

-Όταν έπαιζες στην Ίντερ, ήσουν συγκάτοικος με τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Τί θυμάσαι από τότε;

"Από ό,τι θυμάμαι από τις περιόδους που αγωνίστηκα στην Ίντερ, με τον Γρηγόρη είχα μία εξαιρετική σχέση. Πραγματικά, περιμένω πώς και πώς να παίξω μαζί του αν έρθει στον αγώνα κατά της φτώχειας. Θα ήταν θαυμάσιο".

-Θα αγωνιστεί ο Γρηγόρης. Εσύ πώς και αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το πρόγραμμα του ΟΗΕ;

"Εμπνεύστηκε και σχεδιάστηκε από τον Ζιντάν και εμένα όταν γίναμε και οι δύο Πρεσβευτές Καλής Θελήσεως του προγράμματος ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Θέλαμε να συνεισφέρουμε στη μάχη κατά τη φτώχειας με κάτι που ξέρουμε καλά και οι δυο μας: το ποδόσφαιρο. Είχαμε την ιδέα να καλέσουμε τους συμπαίκτες μας να μας βοηθήσουν στον Αγώνα κατά της Φτώχειας που έγινε για πρώτη φορά στη Βασιλεία το 2003. Και έκτοτε διεξάγεται κάθε χρόνο. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας".

-Πιστεύεις πως η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός θα διοργανώσουν ένα πετυχημένο παιχνίδι;

"Έχω την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός κάνει θαυμάσια δουλειά στην προετοιμασία αυτού του ξεχωριστού αγώνα. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η συνεργασία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τα Ηνωμένα Έθνη θα στεφθεί από επιτυχία. Ο 8ος Αγώνας κατά της Φτώχειας θα μείνει αξέχαστος".
Πηγή red planet
Read more!

Στην πίστα η Χίλτον!

Στην πίστα η Χίλτον!
Πιο όμορφο θα είναι το πρωτάθλημα των 125 κυβικών εκατοστών από την επόμενη σεζόν, αφού σε αυτό θα βρίσκεται η Πάρις Χίλτον, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Η πάμπλουτη κληρονόμος έχοντας καριέρα ως μοντέλο, τραγουδίστρια και ηθοποιός τώρα αποφάσισε να επεκταθεί στους δύο τροχούς ως χορηγός. 

Η ομάδα που πλέον θα έχει σπόνσορα την Χίλτον θα μετονομαστεί σε «SuperMartxe VIP by Paris Hilton» και η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη. Στην εν λόγω εκδήλωση θα βρίσκονται και οι αναβάτες της, οι οποίοι θα είναι οι Σέρτζιο Γκαντέα και Μαβερίκ Μπινάλες. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ριμπερί: «Είμαστε εκτός τίτλου»

Στην παραδοχή πως η Μπάγερν Μονάχου είναι πολύ πίσω στη βαθμολόγια και πλέον θα δώσει μάχη για τη δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα, προέβη ο άσος των Βαυαρών, Φρανκ Ριμπερί.
Ριμπερί: «Είμαστε εκτός τίτλου»



Ο Γάλλος σούπερ σταρ των Γερμανών σημείωσε για τον στόχο της ομάδας:

«Στο πρωτάθλημα έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε πετάξει πάρα πολλούς βαθμούς. Πλέον αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε για τη 2η θέση», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Πηγή gazzeta
Read more!

Προς ανανέωση ο Αντερσον

Σε διαπραγματεύσεις με τον Αντερσον για την ανανέωση του συμβολαίου του βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αναφέρεται σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός μέσος, είχε γραφτεί για τον Παναθηναίκό.
Προς ανανέωση ο Αντερσον
Ετοιμη να προσφέρει στον 22χρονο νέο συμβόλαιο προκειμένου να τον κρατήσει στο «Ολντ Τράφορντ» είναι η Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με το Manchester Evening News. Ο Βραζιλιάνος χαφ, ήταν εντυπωσιακός τις τελευταίες εβδομάδες, σκοράροντας στην ισοπαλία (1-1) με την Βαλένθια για το Champions League, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. 

Ο Αντερσον, που αποκτήθηκε το 2007 από την Πόρτο με ένα ποσό κοντά στα 30 εκατ. ευρώ δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, όμως το αγγλικό κλαμπ θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιό του το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2012. Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να συνεχίζει την καριέρα του εκτός Μάντσεστερ, ενώ ένας από τους πιθανούς προορισμούς που είχε γραφτεί ήταν η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός.
Πηγή gazzeta Read more!

Σπάει το ρεκόρ του


Αν κάποιος ψάξει να βρει τον MVP της εφετινής πορείας του Παναθηναϊκού δεν θα δυσκολευτεί και ιδιαίτερα. Δύο είναι οι υποψήφιοι... Ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με τον Γάλλο επιθετικό να απέχει χιλιόμετρα από τον συμπαίκτη του για πολλούς και διάφορους λόγους. Όπως για τη σταθερότητα στην απόδοσή του, τη συχνότητά του στο σκοράρισμα, αλλά και την ηγετική του παρουσία εντός και εκτός γηπέδων, που του έδωσαν και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και φυσικά του Τριφυλλιού στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής στην Τρίπολη ετοιμάζεται να ισοφαρίσει την προηγούμενη εν Ελλάδι επίδοσή του αναφορικά με τους συνεχόμενους αγώνες που έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Άλλωστε όλοι γνώριζαν από την πρώτη κιόλας ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, πως αν πάρει μπρος ουδείς μπορεί να τον σταματήσει. Το έδειξε πέρυσι και το επιβεβαιώνει εφέτος...
Την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα κατάφερε να σκοράρει δύο φορές σε τρεις συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος. Η πρώτη ήταν στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλη (ΟΑΚΑ) και Ξάνθη (στα Πηγάδια), έχοντας απολογισμό έξι γκολ, ενώ η δεύτερη ήταν στους αγώνες με ΠΑΟΚ (Τούμπα), Πανιώνιος (Νέα Σμύρνη) και Λεβαδειακό (ΟΑΚΑ) έχοντας απολογισμό τέσσερα γκολ.
Την επίδοση αυτή την ξεπέρασε κόντρα στον Πανσερραϊκό το Σάββατο, όταν και βρήκε δίχτυα σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι μετά από αυτά με Λάρισα, Ηρακλή (ΟΑΚΑ) και Κέρκυρα (ΕΑΚ) έχοντας προσθέσει στο ενεργητικό του συνολικά 6 γκολ.
Πλέον, την Κυριακή στην Τρίπολη έχει βάλει ακόμη ένα στοίχημα με τον εαυτό του. Να τα κάνει πέντε τα παιχνίδια, να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει ακόμη μία δύσκολη έδρα και να φτάσει ένα βήμα (μπορεί και δύο, αλλά και τρία ανάλογα με τα γκολ που θα βάλει) πιο κοντά στην επίτευξη των 30 γκολ εφέτος.
Πηγή leoforos
Read more!

Σκόνταψε στο χιόνι!

Μπορεί να έμεινε αήττητη για όγδοο εκτός έδρας αγώνα η Ρέιντζερς αλλά έμεινε στο 1-1 με την Ίνβερνες. Η έκπληξη του πρωταθλήματος της Σκώτιας συνεχίζει σε κινείται σε ρυθμούς Ευρώπης αφού με τις εμφανίσεις που κάνει και τα αποτελέσματα που παίρνει, βάζει πλώρη για το επόμενο Europa League. 
Σκόνταψε στο χιόνι!Το κρύο στο γήπεδο ήταν τσουχτερό και το σκορ άνοιξε για την Ίνβερνες ο Τζόναθαν Χέις στο 31’ ενώ για τους «προτεστάντες» ισοφάρισε ο Κένι Μίλερ στο 57’. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να δώσει το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ήταν άστοχο.

Πηγή sport-fm Read more!

Το πήρε και επίσημα!

Το πήρε και επίσημα!
Την παράσταση έκλεψε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο ετήσιο γκαλά που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό, αφού ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, του έδωσε και επίσημα το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Φόρμουλα 1. 

«Ήταν μια εκπληκτική βραδιά και για μένα και για τη Red Bull. Πήγα για να πάρω το τρόπαιο, κάτι που ονειρευόμουν από τότε που ξεκίνησα να τρέχω. Το ότι κέρδισα το πρωτάθλημα είναι απίστευτο, ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς με πολλά σκαμπανεβάσματα», ήταν τα λόγια του πιλότου των «κόκκινων ταύρων». 

Ο 23χρονος Γερμανός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα του και τους μηχανικούς του για τη δουλειά που έκαναν και για το μονοθέσιο που το πρόσφεραν. 

Στο Μονακό εκτός από τον Φέτελ, το τρόπαιό του (το έβδομο) πήρε και ο Σεμπαστιάν Λεμπ, καθώς επίσης και η Citroen. 


Πηγή sport-fm Read more!

Μπρούνο Άλβες: «Πάντα ευγνώμων στην ΑΕΚ»!

Τη… χρόνια «καψούρα» του με την ΑΕΚ επιβεβαίωσε ο Μπρούνο Άλβες! 

Ενόψει της επιστροφής του έπειτα από πέντε χρόνια στην Ελλάδα -για το παιχνίδι της Ζενίτ με την «Ένωση»- ο Πορτογάλος μίλησε με ευγνωμοσύνη για το πέρασμά του από αυτή. 
Μπρούνο Άλβες: «Πάντα ευγνώμων στην ΑΕΚ»!«Θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό ματς για μένα. Νιώθω πολύ ευχάριστα συναισθήματα και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την Αθήνα. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στην ΑΕΚ για το ότι με βοήθησε να χτίσω την καριέρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άλβες, μιλώντας στη ρωσική «Sport-Express». 

«Αν και έχω πέντε χρόνια να πάω στην Αθήνα, ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα, όταν στον πρώτο αγώνα στο “Πετρόφσκι” είδα πολλούς φίλους μου και οικεία πρόσωπα στην ΑΕΚ. Ήταν πολύ ευχάριστο που τα είπαμε από κοντά και έμαθα τα νέα της ομάδας», συνέχισε ο Πορτογάλος. 

Παρόλο, που επιβεβαίωσε, λοιπόν, πως «έχω διατηρήσει πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα και τους οπαδούς της», έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «τώρα είμαι στη Ζενίτ και θέλω για δεύτερη φορά να τη νικήσω». 

Έτσι, μπορεί να εξέφρασε την επιθυμία «να συναντήσω την ΑΕΚ και σε επόμενη φάση της διοργάνωσης», ωστόσο -όταν του έγινε σχετική ερώτηση- ξεκαθάρισε πως η Ζενίτ θα «χτυπήσει» το παιχνίδι του ΟΑΚΑ: 

«Αν ήταν να μην το κάνουμε, καλύτερα να μέναμε στην Αγία Πετρούπολη. Ο αντίπαλος δεν θα μας περιμένει αποδυναμωμένους και να είναι σίγουρο πως κανείς μας δεν θα πάει στην Αθήνα για τουρισμό». 

Πηγή sport-fm Read more!

Προτιμά Ρεάλ ο Φίγκο

Προτιμά Ρεάλ ο ΦίγκοΣτο πλευρό του Ράφα Μπενίτεθ πρέπει να σταθούν όλοι στην Ίντερ σύμφωνα με τον Λουίς Φίγκο, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να βρει η ιταλική ομάδα στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο.

Η ομάδα του Μιλάνου βρίσκεται στο Αμπού Ντάμπι για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής των «νερατζούρι» σχολίασε τις φήμες που θέλουν τον Ισπανό προπονητή να απομακρύνεται από τη θέση του αν η Ίντερ δεν καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.

«Πρέπει να σταθούμε όλοι στο πλευρό του, όμως τώρα είναι καιρός να επικεντρωθούμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Συλλόγων, που είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος για μας», δήλωσε ο Φίγκο.

Όσο για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ για τη φάση των «16» πρόσθεσε: «Θα είναι μια δύσκολη κλήρωση για μας διότι θα διασταυρωθούμε με έναν σημαντικό σύλλογο από τη στιγμή που τερματίσαμε δεύτεροι στον όμιλό μας. Η κλήρωση θα μπορούσε να μας φέρει την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα. Στην περίπτωση αυτή θα ήθελα τη Ρεάλ, καθώς θα ήταν για μένα σαν να επιστρέφω στην πατρίδα μου».
Πηγή gazzeta Read more!

Ψάχνοντας για φορ

Tο σύστημα της ομάδας σε 4-4-2 αντί 4-2-3-1 σκέφτεται να αλλάξει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως αναφέρει η Εξέδρα, κάτι που μαρτυρά και η συχνή παρουσία του Αντώνη Πετρόπουλου δίπλα στον Τζιμπρίλ Σισέ. Γι’ αυτό το λόγο, μετά το παιχνίδι με τους Βολιώτες ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα συναντηθεί με τους Αντωνίου και Φρέιτας, ώστε να συζητήσουν για τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας.
Η έλευση ενός φορ που θα κάνει τη διαφορά μπροστά και δίπλα στον Σισέ, είναι η προτεραίοτητα του Πορτογάλου τεχνικού για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανούαριο. Έτσι, τα ονομάτα που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό (που δεν είναι και λίγα) μετά το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου θα αρχίσουν να απασχολούν για τα καλά τους «πράσινους».
Κάποια από τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι των Τζον Κάριου, Ούγκο Αλμέιδα και Άντε Βούκουσιτς.
Πηγή Leoforos
Read more!

Τέλος η κρίση στην Τσέλσι

Τέλος η κρίση στην Τσέλσι

Φαίνεται πως η κρίση στην Τσέλσι αποτελεί παρελθόν. Και αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης των «μπλε» Ρομάν Αμπράμοβιτς συναντήθηκε με τον Κάρλο Αντσελότι και του ξεκαθάρισε ότι έχει την αμέριστη στήριξή του, ενώ θα διαθέσει κι ένα αρκετά σεβαστό ποσό για μεταγραφές τον Ιανουάριο.



«Προς το παρόν πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα της Κυριακής με την Τότεναμ και όχι στα μεταγραφικά. Ωστόσο αν χρειαστεί να βελτιώσουμε το ρόστερ τον Ιανουάριο θα μπορέσουμε να το κάνουμε. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου θα το κάνει για εμάς», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
Δεν φοβάμαι για τη δουλειά μου. Νιώθω πως έχω τη συμπαράσταση των παικτών μου, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, αλλά και της διοίκησης. Μίλησα με τον Ρομάν μετά το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ και μου είπε ότι με στηρίζει. Καταλαβαίνει το πρόβλημα της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και παρ' όλο που παίζουμε καλή μπάλα, απλά δεν νικάμε, κάτι που μας επηρεάζει στον τομέα της αυτοπεποίθησης».
Πηγή gazzeta
Read more!

Ο Ράκιτιτς ενδιαφέρεται για Θρύλο


Η περίπτωση του αυτή είναι αυτό που λέμε "από το πάνω ράφι". Άλλωστε, με τον Σωκράτη Κόκκαλη στις "καλές" του χρονιές και τον Ευάγγελο Μαρινάκη τώρα, σε τέτοιες κινήσεις έχει μάθει ο Ολυμπιακός και γι' αυτό είναι ο "αυτοκράτορας" του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Ιβάν Ράκιτιτς είναι πάστα ποδοσφαιριστή, που αν μη τι άλλο για Ελλάδα είναι αρκετά πάνω από το μέσο όρο. Σε καλή ηλικία (22 ετών), με θητεία στην δυνατή Μπουντεσλίγκα με την Σάλκε και προηγουμένως κάνοντας πρωταθλητισμό στην Ελβετία με την Βασιλεία και 32 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Κροατίας. Ε, δεν τον λες και του πεταματού...

Ο μέσος της 04 έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι με την ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου και δύσκολα θα ανανεωθεί, επομένως κοιτάζει τους επόμενους προορισμούς της καριέρας του. Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην υπάρχει μετεγγραφικός οργασμός, όταν μάλιστα τα αγωνιστικά "μέτωπα" είναι ανοιχτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποί του δεν εξετάζουν κάθε καλή περίπτωση. Επειδή μάλιστα "το μαγαζί πληρώνει" και μάλιστα καλά, είναι λογικό να υπάρχουν μάνατζερ που προτείνουν ποδοσφαιριστές πρώτης διαλογής. Ένας εξ αυτών είναι και ο Ράκιτιτς...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΓΑΥΡΟΣ", ο Κροάτης προτάθηκε στους Πειραιώτες και μάλιστα έχουν πέσει και συγκεκριμένα νούμερα στο τραπέζι, ώστε να γνωρίζουν οι ερυθρόλευκοι με τι έχουν να κάνουν και πόσο πάει το "μαλλί". Προφανώς και είναι τσουχτερή η τιμή των χρημάτων που ζητάει ο παίκτης (κοντά στα 2 εκ. ευρώ ετησίως), αλλά αυτά παζαρεύονται αν υπάρχει καλή διάθεση. Στον Ολυμπιακό έχουν μάθει ότι ο 22χρονος άσος ενδιαφέρεται για την προοπτική αυτή και το συζητάει για τα καλά, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθεί στο οικονομικό.

Πάντως, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, αν πρώτα δεν τα πουν μαζί οι Μαρινάκης, Βαλβέρδε και Κοβάσεβιτς και δεν περάσει εν συνεχεία από την "κρησάρα" του "Τσινγκούρι" ο Κροάτης άσος. Παρ' όλα αυτά, η πρόταση από τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή έγινε, ο Ράκιτιτς εξετάζεται από τον Ολυμπιακό και πλέον αναμένουμε τις εξελίξεις. Πρώτα όμως είναι ο Ατρόμητος και μετά όλα τα άλλα. Οι προτεραιότητες του Βαλβέρδε είναι ξεκάθαρες...
Πηγή red planet
Read more!

Φέργκιουσον: «Ματς ποιότητας με Άρσεναλ»

Πεπεισμένος πως το ντέρμπι με την Άρσεναλ θα είναι ένα παθιασμένο παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον, εμφανίστηκε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
Φέργκιουσον: «Ματς ποιότητας με Άρσεναλ»

Ο Σκοτσέζος τεχνικός μίλησε για το παιχνίδι με τους Κανονιέρηδες τονίζοντας:
«Μέχρι και πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια, τα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν καθοριστικά για την κατάκτηση του τίτλου. Πλέον, η μάχη για την κορυφή γίνεται με την Τσέλσι. Παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι μια κόντρα της Μαντσεσερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ. Η περηφάνια και η ιστορία των δύο ομάδων εγγυάται ένα παθιασμένο παιχνίδι με αμείωτο ενδιαφέρον και σε πολλές περιπτώσεις ένταση και δυνατές μονομαχίες».
Πηγή gazzeta

Read more!

Ξανά εκτός ο Γκοβού!

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφησε εκτός αποστολής τον Σίντνεϊ Γκοβού μετά από αυτό στην Κοπεγχάγη. Ο Πορτογάλος τεχνικός κρίνει πως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και δεν τον πήρε μαζί του στους «εκλεκτούς» που ανακοίνωσε για την Τρίπολη και το ματς με τον Αστέρα. 
Εκτός έμειναν επίσης οι Νταμιέν Πλεσί, Ελίνι Δημούτσος, Χάρης Μαυρίας, Ντάνι Φερνάντες, Λουίς Γκαρσία και Γιώργος Ιωαννίδης. 
Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με ζέσταμα, στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2» και ολοκλήρωσαν με δίτερμα.
Πηγή leoforos
Read more!

«Είμαι ρεαλιστής, όχι μ...» είπε κατά λέξη ο Χιμένεθ για τις μεταγραφές

Ο Χιμένεθ αρχίζει να μαθαίνει και... ελληνικά
Για τα καλά στην ελληνική πραγματικότητα έχει μπει ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος χρησιμοποίησε μία από τις γνωστότερες ελληνικές λέξεις διεθνώς για να αναφερθεί στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ για τον Ιανουάριο. «Θα είμαι ρεαλιστής και όχι... μαλ...ας.

Οι ποδοσφαιριστές που έχω δουλέψει τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούν να έρθουν ως μεταγραφή ούτε στην ΑΕΚ ούτε σε άλλες ομάδες εδώ. Μιλάω καθημερινά με πολλούς ποδοσφαιριστές που αν έρχονταν υπήρχε πιθανότητα να γίνουμε πρωταθλητές. Η πραγματικότητα όμως είναι μία και μόνο».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά και με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό:

«Έχουμε έρθει για να δουλέψουμε κι εγώ δέχθηκα να έρθω εδώ γνωρίζοντας τις δυσκολίες. Κάποιους που ήθελα δεν μπορούμε να τους πάρουμε λόγω μπάτζετ. Αυτό που θα κάνω είναι αυτό που ξέρω καλύτερα. Να προσαρμοστώ στις όποιες συνθήκες και να δουλέψουμε. Να χτίσουμε μια ομάδα με ταυτότητα και νοοτροπία και τα αποτελέσματα θα έρθουν ανάλογα με τη δική μας απόδοση».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Χουάν Κάλα της Σεβίλης τόνισε:«Ψάχνουμε να βρούμε παίκτη τύπου Κάλα και θα το κάνουμε δοκιμάζονται ποδοσφαιριστές. Αν αυτοί που δοκιμάσουμε δεν μας κάνουν, θα κοιτάξω τις ακαδημίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο της ΑΕΚ και θα συνεχίσω να δουλεύω. Δεν είμαι μαλ..ας, είμαι ρεαλιστής».

Παράλληλα, ζήτησε από τους παίκτες του νέο σερί:
 «Απέναντι στον Ατρόμητο είχαμε σημαντική απώλεια. Παρόλα αυτά παίζοντας με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά ευτυχώς δεν το χάσαμε. Πριν από αυτό ματς είχαμε κάνει καλό ματς με την Χάιντουκ σημειώνοντας και πολλά γκολ, ενώ είχαμε κερδίσει και τον Ολυμπιακό. Πλέον το χάσαμε αυτό το σερί και θα πρέπει να ξεκινήσουμε καινούργιο».

Ο Ισπανός τεχνικός υποσχέθηκε ακόμα ότι η ομάδα του θα σταματήσει να έχει δύο πρόσωπα: «Αν θέλουμε να χτίσουμε μία μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να έχουμε δύο πρόσωπα. Θα πρέπει να είμαστε μια ομάδα, να έχουμε ένα πρόσωπο και να κερδίσουμε όλα τα ματς».

Τέλος, για την αναμέτρηση με τη Λάρισα τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι παγίδα. Και με διαφορά η Λάρισα δεν είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Είναι καλύτερη από ότι δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Να μην επαναπαυτούμε λοιπόν και σε καμία περίπτωση να μην σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Πέμπτης με Ζενίτ. Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στους εαυτούς μας και τον κόσμο της ΑΕΚ και να κοιτάμε μόνο αυτό το παιχνίδι».

Πηγή In Read more!

Φάμπρεγας: «Νίκη στο Ολντ Τράφορντ»

Το θετικό αποτέλεσμα και δη η νίκη είναι ο βασικός στόχος της Άρσεναλ στο ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σέσκ Φάμπρεγας.
Φάμπρεγας: «Νίκη στο Ολντ Τράφορντ»

«Θα γίνει ένα πολύ μεγάλο ματς τη Δευτέρα. Θα κερδίσουμε και θα ξεφύγουμε 4 βαθμούς. Κοιτάμε μόνο το ενδεχόμενο να ταξιδέψουμε στο Ολντ Τράφορντ και να κερδίσουμε. Αν μπορώ να αγωνιστώ με οποιονδήποτε τρόπο, θα το κάνω».
Πηγή Gazzeta
Read more!

Στο πάνθεον των «χιλιάρηδων» ο κόουτς του Ντένβερ *BINTEO*

Στην τρίτη προσπάθειά του, ο τεχνικός των Ντένβερ Νάγκετς Τζορτζ Καρλ, μπορεί επιτέλους να πάρει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και να νιώσει την αίσθηση της ολοκλήρωσης, αφού κατόρθωσε να μπει στην ελίτ του ΝΒΑ, κερδίζοντας μια θέση στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στη γη.

Και αυτό γιατί έφτασε τις 1000 νίκες ως προπονητής με το 123-116 του Ντένβερ επί του Τορόντο. Έχοντας πρώτο σκόρερ τον Αλ Χάρινγκτον που πέτυχε 31 πόντους, οι Νάγκετς έκαναν δώρο στον τεχνικό τους τη 1000η νίκη στην καριέρα του.

Ο Καρλ ανήκει πια στο ίδιο κλαμπ με τους Ντον Νέλσον, Λένι Ουίλκενς, Πατ Ράιλι, Τζέρι Σλόαν, Φιλ Τζάκσον και Λάρι Μπράουν, καθώς έγινε ο έβδομος προπονητής στην ιστορία του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος που νίκησε σε τόσους αγώνες.

Ο Καρλ κατάφερε να νικήσει δύο φορές τον καρκίνο και η συγκίνηση ήταν έκδηλη, με τον Τσόνσι Μπίλαπς να δηλώνει: «Είναι κάτι απίστευτο. Έχει 1000 νίκες, έχει νικήσει τον καρκίνο δύο φορές. Αυτές νομίζω ήταν οι μεγαλύτερες νίκες του. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να μπορούν να το πουν αυτό. Είναι ξεχωριστό, ένας ξεχωριστός άνθρωπος που κατάφερε να το ξεπεράσει και να παραμείνει ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία». Κορυφαίος για τους ηττημένους ήταν ο Λίνας Κλέιζα με 26 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:

ΣΙΚΑΓΟ - Λ.Α. ΛΕΪΚΕΡΣ 88-84
Σημειώνοντας 29 πόντους, μαζί με το σουτ που έκρινε την αναμέτρηση 25΄΄ πριν το τέλος, ο Ντέρικ Ρόουζ βοήθησε πολύ τους Μπουλς να νικήσουν τους πρωταθλητές Λέικερς. Για τους Λιμνάνθρωπους ο Κόμπε Μπράιαντ σκόραρε 23 πόντους.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ-ΜΑΪΑΜΙ 84-106
Με τον Ντουέιν Ουέιντ να σταματά στους 34 πόντους και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να προσθέτει άλλους 25, οι Χιτς δεν συνάντησαν το παραμικρό πρόβλημα στην έδρα του Γκόλντεν Στέιτ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 95-101
Με τον Αμάρε Στουντεμάιρ να σημειώνει για έβδομο συνεχή αγώνα πάνω από 30 πόντους (σκόραρε 36), οι Νικς πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Ουάσιγκτον και αύξησαν το σερί τους στις οκτώ συνεχείς επιτυχίες, έχοντας κερδίσει συνολικά στα 12 από τα τελευταία 13 παιχνίδια τους.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ-ΑΤΛΑΝΤΑ 108-92
Οι Ρίτσαρντ Τζέφερσον και Μανού Τζινόμπιλι σημείωσαν 18 πόντους έκαστος για την καλύτερη έως τώρα ομάδα του ΝΒΑ, στη νίκη των Σπερς (19-3) επί των Γερακιών της Ατλάντα, που αγνοεί τη νίκη στο Τέξας από το 1997!

ΦΟΙΝΙΞ-ΠΟΡΤΛΑΝΤ 94-101
Οι Μπλέιζερς φαίνεται ότι ανακάμπτουν μετά από μια μικρή περίοδο αρνητικών αποτελεσμάτων, καθώς με πρωταγωνιστές τους Μπράντον Ρόι (26 πόντοι) και Μάρκους Κάμπι (16 πόντοι, 18 ριμπάουντ) πέρασαν νικηφόρα από την Αριζόνα και το Φοίνιξ, σημειώντας την τέταρτη κατά σειρά νίκη τους.

ΓΙΟΥΤΑ-ΟΡΛΑΝΤΟ 117-105
Επιτυγχάνοντας την καλύτερη μέχρι επίδοσή του στην εφετινή περίοδο, ο Ντερόν Ουίλιαμς σκόραρε 32 πόντους και μαζί με τον Μάιλς (26 πόντοι) οδήγησαν τους Τζαζ (17-7) σε ακόμη μία επιτυχία, υποχρεώνοντας τους Μάγους του Ορλάντο στην τέταρτη συνεχή ήττα τους.

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ-ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ 92-97
Ακόμη μια νίκη για τους Θάντερς, που είχαν τους Ράσελ Ουέστμπρουκ (29 πόντοι, 10 ασίστ) και Κέβιν Ντουράντ (25 πόντοι) σε μεγάλο βράδυ στην έδρα της Νέας Ορλεάνης. Από τους γηπεδούχους διακρίθηκε ιδιαιτέρως ο Ντέιβιντ Ουέστ, που σκόραρε 24 πόντους και έκανε ρεκόρ περιόδου μαζεύοντας 13 ριμπάουντ.

ΙΝΤΙΑΝΑ-ΣΑΡΛΟΤ 100-92
Με 18 πόντους του Ντάνι Γκρέιντζερ και 13 του Ρόι Χίμπερτ (κατέβασε και 14 ριμπάουντ), οι Πέισερς αύξησαν το σερί διαδοχικών ηττών των Χόρνετς σε έξι. Από την πλευρά των "χαμένων" ο μόνος που πάλεψε ήταν ο Τζέραλντ Ουάλας (26 πόντοι).

ΜΙΝΕΣΟΤΑ-ΝΤΙΤΡΟΪΤ 109-99
Δια... χειρών Κέβιν Λοβ (27 πόντοι, 18 ριμπάουντ), οι Τίμπεργουλβς νίκησαν στη Μινεσότα το Ντιτρόιτ, υποχρεώνοντας τους πάλαι ποτέ κραταιούς Πίστονς στην όγδοη συνεχή ήττα τους.

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ-ΧΙΟΥΣΤΟΝ 97-91
Ο Άντριου Μπόγκατ κατέγραψε μια μεγαλειώδη εμφάνιση, σκοράροντας 24 πόντους, μαζεύοντας 22 ριμπάουντ και κάνοντας 5 μπλοκ, βοηθώντας τους Μπακς (9-13) να ξεπεράσουν στην κατάταξη τους Ρόκετς (8-14).

Πηγή In Read more!

Ύμνοι Ρέντναπ για Μόντριτς


Ύμνοι Ρέντναπ για Μόντριτς
Με κολακευτικά λόγια για την αξία του Λούκα Μόντριτς μίλησε ο Χάρι Ρέντναπ. Σε ποιους τομείς εστίασε ο δεύτερος και τι είπε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του παίκτη. 
«Πιστεύω ότι είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής και χαρακτήρας. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Είναι πάντα στην ώρα του, πάντα επαγγελματίας και δουλεύει σκληρά. Είναι ονειρικός παίκτης. Μπορεί ο Μπέιλ να αναδειχτεί σε πρόσωπο της σεζόν, όμως ο Μόντριτς είναι απλά φανταστικός. Δεν έχω λόγια για να τον περιγράψω». 
Πηγή gazzeta Read more!

«Μάτια» Μίλαν για Σάντα Κρουζ

Στο στόχαστρο της Μίλαν βρίσκεται ο Ρόκε Σάντα Κρουζ σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Τι αναφέρεται για τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι.
«Μάτια» Μίλαν για Σάντα Κρουζ

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, μέσω τοποθέτησης του εξέφρασε την επιθυμία του στην διοίκηση της ομάδας, για απόκτηση ενός στράικερ περιοχής.
Όπως αναφέρει η έκδοση της «Il Corriere dello Sport» ο Παραγουανός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόκε Σάντα Κρουζ δεν υπολογίζεται απο τους «Πολίτες», και ήδη έχει συγκεντρώσει το βλέμμα και την προσοχή των «Ροσονέρι».
Πηγή gazzeta
Read more!

Και ο Τουρέ στο "Καραϊσκάκη"

Ο Γιάγια Τουρέ, επιστρέφει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αφού ζήτησε ο ίδιος και θα αγωνιστεί στο φιλικό κατά της φτώχειας, όπως αποκαλύπτει το RedPlanet.gr.

Ο Ιβοριανός μέσος, που έπαιξε στην ομάδα του Πειραιά την σεζόν (2005-06), θα βρεθεί στο φαληρικό γήπεδο την Τρίτη (14/12, 21:15) και θα αγωνιστεί στο φιλικό κόντρα στην ομάδα "φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο", κάτι που έγινε γνωστό από το RedPlanet.gr.

Έτσι λοιπόν, μετά από 4μιση χρόνια, ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού, θα επιστρέψει στο γήπεδο της ομάδας που αναδείχθηκε.

Να σημειωθεί, πως ο Γιαγιά Τουρέ, αυτή την στιγμή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μάντσεστερ Σίτι. Περισσότερα εδώ
Read more!

Τριάντα αστέρια στον φαληρικό ουρανό

Περισσότερα από τριάντα αστέρια του διεθνούς ποδοσφαίρου, θα αγωνιστούν στο φιλικό κατά της φτώχειας την Τρίτη (14/12, 21:15) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ ανακοίνωσε μερικά απ' τα ονόματα.
Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντρογκμπά, Παουλέτα, Νέντβεντ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Νούνο Γκόμεζ, Μαχαμαντού Ντιαρά, Ραούλ Αλμπιόλ, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα παικτών που θα παρακολουθήσουν από κοντά, οι φίλαθλοι που θα δώσουν το παρών στο φαληρικό γήπεδο την Τρίτη.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί από τους Πρέσβεις Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ζιντάν, Ρονάλντο και Ντρογκμπά είναι, μεταξύ άλλων, οι Πάβελ Νέντβεντ, Τζιο Βαν Μπρονκχορστ, Μαχαμαντού Ντιαρά και Ραούλ Αλμπιόλ.

Κατά τ' άλλα, η λίστα που ανακοίνωσε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, έχει τους εξής ποδοσφαιριστές: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία), Ρονάλντο (Βραζιλία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Πέδρο Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Σα Πίντο, Λούις Μπόα Μόρτε και Μιγκέλ Νούνο Γκόμεζ (Πορτογαλία), Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία), Πιέρ Βαν Χόιντονκ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ και Τζιο Βαν Μπρόνκχορστ (Ολλανδία), Γκεόργκε Ποπέσκου (Ρουμανία), Λουτσιάνο Ντα Σίλβα, Ουίλλιαμ και Σόνι Άντερσον (Βραζιλία), Ραούλ Αλμπιόλ (Ισπανία), Μαχμαντού Ντιαρά (Μαλί) και Σάμπρι Λαμουσί (Γαλλία) που θα παίξουν για την ομάδα Φίλων του Ρονάλντο και του Ζιντάν.

Το παιχνίδι της Τρίτης θα σφυρίξει ο Μάσιμο Μπουζάκα, Ελβετός Διαιτητής που έχει λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το 2010, ενώ περισσότερα διεθνή ονόματα αναμένεται να επιβεβαιωθούν τις ερχόμενες ημέρες.

Στην αντίπαλη ομάδα, θα βρίσκονται παλαιοί αλλά και οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν την ομάδα των "Αστέρων του Ολυμπιακού".

Ο φιλικός αγώνας είναι μέρος μιας ετήσιας σειράς που στοχεύει στη μείωση της φτώχειας και την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Οι εισπράξεις από τη φετινή αναμέτρηση θα διατεθούν για να υποστηρίξουν τους σχεδόν 25 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό της Αϊτής τον Ιανουάριο και τις πλημμύρες του Πακιστάν που άρχισαν τον Ιούλιο.

Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων αναμένεται να προσέλθουν στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" και ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά σε περισσότερα από 20 εθνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα για να περαστεί το μήνυμα: "Ας συνεργαστούμε για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια".

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UEFA) και η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) έχουν προσφέρει στήριξη στο παιχνίδι, κάτι που δείχνει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει στην πάλη ενάντια στα κοινωνικά δεινά όπως η φτώχεια, ο εκπαιδευτικός αποκλεισμός και η ανισότητα.

Ο Πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί προσφέρει για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στο γεγονός. "Στέλνω την ειλικρινή υποστήριξή μου σε όλους εκείνους που έχουν συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των Πρέσβεων Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που θα παρευρεθούν", είπε ο κ. Πλατινί.

Ο αγώνας κατά της φτώχειας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο αρχής γενομένης από το 2003, έπειτα από πρωτοβουλία του Ζιντάν και του Ρονάλντο. Στον 7ο αγώνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, παρευρέθηκαν 55.000 άνθρωποι και συγκεντρώθηκαν 767,000 δολάρια, ποσό που διατέθηκε στο λαό της Αϊτής.

Πηγή sport24
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...