ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ξαναστέλνουν Χαλπερίν στη Μακάμπι

Ξαναστέλνουν Χαλπερίν στη Μακάμπι
Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό λήγει, ο Μπλατ τον περιμένει, η διοίκηση της Μακάμπι τον έχει προσεγγίσει και οι Ισραηλινοί θεωρούν δεδομένη την επιστροφή του Χαλπερίν στο Τελ Αβίβ.Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε ξεκινήσει την κουβέντα για επιστροφή του Γιοτάμ Χαλπερίν στην Μακάμπι την Πρωτοχρονιά δηλώνοντας πως θα τον ήθελε την επόμενη σεζόν στο ρόστερ του.

Το «sport5» πήγε το θέμα πιο μακριά και αποκάλυψε ότι ο «Γιο-Γιο» έχει δεχθεί κρούση από την Μακάμπι σε ανεπίσημο επίπεδο και πως το καλοκαίρι αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών με απολαβές όμως, πολύ μικρότερες από αυτές που του δίνει ο Ολυμπιακός (ένα εκατομμύριο δολάρια).

Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Χαλπερίν με τους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2008 ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και μέχρι πρότινος το αντίο θεωρούνταν σίγουρο. Τα δεδομένα ωστόσο, έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά τους τελευταίους μήνες. Ο Ίβκοβιτς έχει δώσει στον Ισραηλινό την χαμένη του αυτοπεποίθηση και ο ρόλος του είναι συνεχώς πιο αναβαθμισμένος.

Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει εντυπωσιακά την τελευταία τριετία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πάρει τόσο εύκολα ο ίδιος ο Χαλπερίν την απόφαση να φύγει από τον Ολυμπιακό, ακόμα και αν του γίνει μικρότερη οικονομικά πρόταση.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Άξιος της μοίρας του...

Ο Τζον Τόμας κι συμπαίκτες του στον Άρη αποχαιρέτισαν το EuroCup
Ο Άρης ήθελε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσει στα προημιτελικά του EuroCup, αλλά δεν έκανε ούτε ό,τι του αντιστοιχούσε, γνωρίζοντας την ήττα από τη αδιάφορη Λε Μαν στο Αλεξάνδρειο (73-78). Αποδοκιμασίες για τους «κίτρινους».Οι «κίτρινοι» τα είχαν καταφέρει έτσι που δεν κρατούσαν όλη την τύχη στα χέρια τους κι ήταν αναγκασμένοι να έχουν στήσει «αυτί» και στο Γκέτινγκεν, όπου η τοπική ομάδα υποδεχόταν τη Μπουντιβέλνικ. Ό,τι και αν συνέβη εκεί (61-63, αποτέλεσμα που ούτως ή άλλως τους άφηνε εκτός), όμως, δεν είχε σημασία, αφού οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς δεν κατάφεραν να επιβληθούν της γαλλικής ομάδος κι αποχαιρέτισαν, μέσα σε αποδοκιμασίες από τον κόσμο τους, τη φετινή διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 34-34, 52-48, 73-78
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 22 (5/8δίπ., 4/9τρίπ., 6ρ.), Ταπούτος 17 (0/4τρίπ., 4ασ., 2κλ., 3λ.), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 8 (0/3τρίπ., 4κλ.), Χαραλαμπίδης 7 (0/4τρίπ., 5λ.), Κουμπούρας 3, Μπορόβνιακ 9 (9ρ.), Τάκερ 3, Τόμας 4
Λε Μαν (Τζάκσον): Καουντί Τσ. 4, Ντιό 11 (1/3τρίπ., 3λ.), Μπόουμαν 14 (6ρ., 3λ.), Ντιούαρ 25 (6/7δίπ., 2/2τρίπ., 7/7β., 6ρ., 3λ.), Πελίν, Ρούπερτ 5, Μπατίστα 8, Καουντί Χ. 5 (7ασ.), Μεντί 1, Κακιούζης 5 (1/2δίπ., 1/3τρίπ., 2ρ., 2κλ., 1λ.)

Συνολική στατιστική:
Άρης: 23/42δίπ., 4/21τρίπ., 15/23β., 21-13ρ., 6ασ., 9κλ., 3κοψ., 14λ.
Λε Μαν: 22/40δίπ., 4/13τρίπ., 22/27β., 28-5ρ., 15ασ., 6κλ., 1κοψ., 15λ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Συμφωνία για Μιραλάς!

Συμφωνία για Μιραλάς!
H συνάντηση του Ολυμπιακού με τον Κριστόφ Ενροτό ολοκληρώθηκε, το κλίμα ήταν θετικό και υπάρχει καταρχήν συμφωνία για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του. Τις επόμενες ημέρες και το ραντεβού που θα επισημοποιήσει την ανανέωση!Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του μάνατζερ του Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως το θετικό κλίμα που υπήρχε θα οδηγήσει σύντομα σε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του. Ο Κέβιν Μιραλάς επιθυμεί διακαώς την παραμονή του στο Λιμάνι, ενώ και οι Πειραιώτες θέλουν τον παίκτη στην ομάδα, έτσι η λύση στο οικονομικό δεν θα ήταν δύσκολο να βρεθεί. Υπάρχει καταρχήν συμφωνία, αν και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και το τελευταίο ραντεβού που θα επισημοποιήσει τη συμφωνία.
Βέβαια, η κατάσταση είναι... συγκεχυμένη, με τον Ολυμπιακό να μην επιβεβαιώνει το ραντεβού και να τονίζει πως αυτό θα γίνει στις 15 Μαρτίου, αλλά και τον Κριστόφ Ενροτό να αναφέρει πως βρίσκεται στις... Βρυξέλλες!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θέλει Μπάστος η Λίβερπουλ

Θέλει Μπάστος η Λίβερπουλ


Νέα σημερινά δημοσιεύματα στα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ύπαρξη πρότασης της Λίβερπουλ προς τη Λιόν αναφορικά με τον Μισέλ Μπάστος.



Ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος διανύει εξαιρετική περίοδο με τους «Λιονέ», είναι στο στόχαστρο της Λίβερπουλ και συγκεκριμένα του Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος θέλει να αποκτήσει τον διεθνή άσο. Για την απόκτησή του απαιτείται το ποσό των 17 εκατ. ευρώ.
Στη λίστα της διοίκησης βρίσκονται και τα ονόματα των Ταγέ Ταϊβό και Χοσέ Ενρίκε, με τον Μπάστος ωστόσο να είναι η πρωταρχική επίλογη της ομάδας του Μερσεϊσάιντ.
Πηγή gazzeta
Read more!

«Aιώνιοι» για Τζόρτζεβιτς!

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού βρίσκεται σύμφωνα με νέα σέρβικα δημοσιεύματα ο Φιλίπ Τζόρτζεβιτς της Ναντ.
«Aιώνιοι» για Τζόρτζεβιτς!

Για το νεαρό επιθετικό της Ναντ, Φιλίπ Τζόρτζεβιτς ενδιαφέρονται σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sportal, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 23χρονο σέντερ φορ σύμφωνα με τους Σέρβους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα μάλιστα, ο Ολυμπιακός παραμένει «ζεστός» σε ενδεχόμενη απόκτηση του Τζόρτζεβιτς, καθώς ο επιθετικός της Ναντ αρέσει πολύ στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς που τον τσεκάρει συνεχώς.
Πηγή gazzeta Read more!

Πρόβλημα με Σηφάκη, Τσέζαρεκ

Πρόβλημα με Σηφάκη, Τσέζαρεκ
Νέα προβλήματα για τον Γιάννη Μιχαλήτσο προέκυψαν στη σημερινή προπόνηση του Άρη. Ο προπονητής των «κίτρινων» είδε τον Σέρχιο Κόκε να γυμνάζεται σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά είδε –επίσης- τρεις άλλους παίκτες του να γυμνάζονται ατομικά. 

Οι Σηφάκης, Τσέζαρεκ, Αραβίδης απείχαν σήμερα από το ομαδικό πρόγραμμα καθώς ταλαιπωρούνται από κάποια προβλήματα. Ο τερματοφύλακας της ομάδας έχει οσφυοϊσχυαλγία, και θα υποβληθεί σε θεραπεία για να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ηρακλή. 

Τον Τσέζαρεκ τον ταλαιπωρεί και πάλι το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών και υποβάλλεται σε θεραπεία για να παίξει το Σάββατο. 

Αντίθετα ο Αραβίδης έχει θλάση και δεν υπολογίζεται για το ματς. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Μια φορά θα γίνει το κακό...»

Οι αρχηγοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού Δημήτρης Διαμαντίδης και Θοδωρής  Παπαλουκάς εξέφρασαν την δυσφορία τους για τη αναβολή του τελικού Κυπέλλου και παράλληλα έστειλαν τον δικό τους μήνυμα για την καταπολέμηση της βίας σε εκδήλωση της «Wind».
«Μια φορά θα γίνει το κακό...»


Το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στον αθλητισμό έστειλαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Θοδωρής Παπαλουκάς. Οι αρχηγοί των  αιωνίων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη μη τέλεση του τελικού Κυπέλλου τονίζοντας παράλληλα ότι είναι κακό για το άθλημα αυτό που συμβαίνει.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε: «Δυστυχώς από παλαιότερα παραδείγματα φαίνεται πως δεν μπορούμε να διοργανώσουμε σωστά έναν τελικό. Αν δεν γίνει ο τελικός θα είναι κακό για το άθλημα. Φυσικά και δεν ευχαριστιόμαστε με αυτά που γίνονται. Μια φορά θα γίνει το κακό και μπορεί θύμα να είναι κάποιος παίκτης. Ούτε και ο κόσμος το ευχαριστιέται έτσι. Συμφωνώ να υπάρχει εκτόνωση του κόσμου, αλλά με συνθήματα και φωνές, όχι με ακρότητες».

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Παπαλουκάς αναφέρθηκε στην αδυναμία της διοργανώτριας Αρχής να διοργανώσει σωστά έναν τελικό Κυπέλλου:«Αν θέλουν, όλα γίνονται, όπως είχε γίνει και στον τελικό του βόλεϊ. Πάντως θα έπρεπε να μας προβληματίσει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να διοργανώσουμε τον τελικό. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο. Δεν μπορείς να διοργανώσεις κάτι σωστά, όταν έχεις αργήσει τόσες ημέρες», τόνισε ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς θεωρούμε πραγματικότητα τα δικά μας δεδομένα. Στο φάιναλ φορ στο Βερολίνο οι ίδιοι άνθρωποι ήταν και δεν έγινε τίποτα. Δυστυχώς υπάρχει ανοχή. Στην Ισπανία γίνεται Final 8, αλλά αν γινόταν κάτι αντίστοιχο για παράδειγμα στη Λάρισα, δεν θα υπήρχε μετά η… Λάρισα με τόσους πολλούς οπαδούς διαφορετικών ομάδων».

Όσα θλιβερά συμβαίνουν, έφεραν σε δεύτερη μοίρα την αξιέπαινη πρωτοβουλία των δύο διεθνών σε συνεργασία με τη «Wind». Για κάθε καλάθι που θα πετυχαίνουν στο εξής σε όλες τις διοργανώσεις οι δύο παίκτες, θα δωρίζονται 100 ευρώ στο Νευρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης από τον Θοδωρή Παπαλουκά και στην Εταιρεία Προστασίας Παιδιών με Αυτισμό στην Καστοριά από τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια, γιατί έτσι μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τρόπο που θέλει να βοηθήσει και δεν ήξερε τον τρόπο», δήλωσε ο γκαρντ του Ολυμπιακού, ενώ ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού τόνισε: «Ευχαριστώ τη Wind που μου δίνει αυτή την ευκαιρία να βοηθήσω. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχω όσους περισσότερους πόντους μπορώ. Είμαι χαρούμενος που θα βοηθήσω ένα ίδρυμα στην επαρχία, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη». 
Πηγή gazzeta Read more!

Ο χειμώνας «έφαγε» τον Γκέκα!

Ο χειμώνας «έφαγε» τον Γκέκα!Στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ του γερμανικού ποδοσφαίρου που έμειναν άσφαιροι μετά το… χειμώνα είναι σύμφωνα με την Bild ο Φάνης Γκέκας, με τους Γερμανούς να τονίζουν πως ο 30χρονος Έλληνας δεν είναι η εξαίρεση.


Ένα αξιοσημείωτο στατιστικό παρατήρησαν οι συνάδελφοι της γερμανικής Βild τονίζοντας σε θέμα που έφτιαξαν πως με αρχηγό τον Γκέκα, υπάρχει μια ομάδα παικτών που παρότι σκόραραν κατά βούληση στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, πλέον έχουν σιγήσει και τα δεδομένα για αυτούς έχουν αλλάξει άρδην.
Μάλιστα επισημαίνεται πως στην ίδια μοίρα με τον Γκέκα είναι και οι Χούντελαρ και Λάκιτς, οι οποίοι συνιστούν τον κανόνα των παικτών που τους... έφαγε ο χειμώνας και με την έναρξη του β’ γύρου στην Μπουντεσλίγκα εμφανίζονται αγνώριστοι.
«Ο 30χρονος επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήταν στην πρώτη θέση των σκόρερ της Μπουντεσλίγκα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έχοντας πετύχει 14 γκολ. Αλλά από τη στιγμή που "έσπασε" ο χειμώνας δεν έδωσε τίποτα περισσότερο. Το τελευταίο του γκολ το πέτυχε κόντρα στην Ντόρτμουντ πριν από 7 αγωνιστικές. Αλλά αυτός δεν είναι η εξαίρεση…» αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας και συνεχίζει:
«Επίσης ο 27χρονος Λάκιτς της Καϊζερσλάουτερν εξαφανίστηκε στο β΄γύρο. Αρχικά είχε πετύχει 11 γκολ και στο δεύτερο μισό είναι στο μηδέν! Ακόμη περισσότερο, ο Ολλανδός άσος της Σάλκε, Κλας Γιαν Χούντελαρ είχε πετύχει 7 γκολ και πλέον έχει να σκοράρει εδώ και 12 ματς… Πάντως, όσον αφορά τον Γκέκα, παρά την αφλογιστία του παραμένει 3ος στη λίστα των σκόρερ με τα 14 του γκολ, πίσω από τον Γκόμεζ (18) και τον Μπάριος (14)».
Πηγή gazzeta
Read more!

Έτσι μένει ο Σισέ

Έτσι μένει ο Σισέ
Την απόφασή του να φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα ο Τζιμπρίλ Σισέ προσπαθούν να αλλάξουν οι διοικούντες στον Παναθηναϊκό, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να προκύψουν κάποιες προϋποθέσεις που θα καλύπτουν τον Γάλλο επιθετικό. Ρήτρα αποχώρησης και όχι παραμονής περιλαμβάνει το συμβόλαιο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, όπως αποκαλύπτει η Sportday. Διοικητικό Συμβούλιο για να παρθούν σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να συγκληθεί, ακόμα και μέσα στην εβδομάδα. 

Τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής προκάλεσαν τόσο αλγεινή εντύπωση στον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πήρε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα. Μία εβδομάδα μετά, ο Γάλλος στράικερ άφησε κάποια ανοιχτά «παράθυρα» παραμονής, όπως αποκάλυψε στο οικογενειακό του περιβάλλον, αρκεί να προκύψουν ορισμένες προϋποθέσεις. 

Οι τρεις βασικοί παράμετροι που θα μετρήσουν στην παραμονή του φορ των «πρασίνων» είναι: 

Α) Η προστασία της ομάδας. Οι αποφάσεις των διαιτητών, κυρίως στο Καραϊσκάκη, αλλά και στη ρεβάνς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, κόστισαν στον Παναθηναϊκό πιθανόν δύο τίτλους, που «μετράνε» στο βιογραφικό κάθε ποδοσφαιριστή. 

Β) Σταθερή διοίκηση. Τα όσα έγιναν στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα, να έχει δηλαδή διοίκηση ανάγκης, φυσικά και προβληματίζουν, ενώ η αβεβαιότητα επηρεάζει και στο αγωνιστικό κομμάτι. Αν παρθούν αποφάσεις και προκύψει μία σταθερή διοίκηση, η οποία θα είναι κοντά στους παίκτες είναι λογικό να μετρήσει θετικά. 

Γ) Δυνατό ρόστερ. Τα οικονομικά του συλλόγου δεν είναι στην καλύτερή τους κατάσταση, με αποτέλεσμα να έχει αποφασιστεί για το καλοκαίρι «σφιχτή» οικονομική πολιτική, κάτι που σημαίνει αυτόματα περικοπές. Ο Σισέ δεν θέλει να παίζει με τον …Μέσι, αλλά να είναι μέρος ενός ρόστερ που θα κάνει πρωταθλητισμό, ώστε να μην τα περιμένει όλα η ομάδα από αυτόν. 

Το συμβόλαιο του Φερέιρα 

Από τη στιγμή που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ικανοποιήσει άπαντες στον Παναθηναϊκό με τη δουλειά του, αλλά και τη συμπεριφορά του, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην συνεχίσουν μαζί οι δύο πλευρές. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Πορτογάλος όταν ήρθε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Sportday, ήταν μέχρι το καλοκαίρι του 2012, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών το καλοκαίρι. 

Η συμφωνία μεταξύ ομάδας και προπονητή είχαν συμπεριλάβει, ωστόσο, περιελάμβανε έναν όρο που έλεγε ότι αν οι δύο πλευρές δεν ήταν ευχαριστημένες τότε θα μπορούσε να λυθεί η συνεργασία τους χωρίς να πάρει την προβλεπόμενη αποζημίωση ο Φερέιρα, αλλά ένα μικρότερο χρηματικό ποσό. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν υφίσταται πλέον, αφού οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τον Πορτογάλο και ό,τι και να γίνει στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ, θα παραμείνει στη θέση του. 

Συγκαλείται Δ.Σ. 

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο στον Παναθηναϊκό, ώστε να παρθούν κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Ο Δημήτρης Γόντικας θέλει πρώτα απ’όλα να ξεκαθαρίσει το διοικητικό και κατόπιν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και στο οικονομικό. Παρά τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί ενόψει καλοκαιριού, θα ζητηθεί να γίνει και μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και για το λόγο αυτό πρέπει να αποφασίσουν οι μέτοχοι το χρηματικό ποσό που θα βάλουν στην ομάδα. 

Μόλις οριοθετηθεί το οικονομικό, θα ξέρει και ο Φερέιρα πόσα χρήματα θα έχει στη διάθεσή του για το καλοκαίρι, ώστε να αρχίσει τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Πρώτος στόχος παραμένει η ελληνική αγορά, όπου υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες υπό παρακολούθηση. Αμπντούν, Ντουγκλάο, Γεωργιάδης, Μπλάνκο, Ανάκογλου, Καραγκούνης είναι στη λίστα, με την κάθε περίπτωση βέβαια να έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Delije» και «Grobari» μαζί στις εξέδρες!

«Delije» και «Grobari» μαζί στις εξέδρες!
Οι Σέρβοι δεν έμειναν στα λόγια, πέρασαν στην… πράξη και οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα με της Παρτιζάν παρακολούθησαν μαζί παιχνίδι, όπου και ανάρτησαν πανό... εκεχειρίας.

Το φιλικό του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στη Βοσνιακή, Λεοτάρ θα περάσει στην ιστορία, όχι φυσικά για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά γιατί δίπλα στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν οργανωμένοι της Παρτίζαν. Ειδικότερα, στους 6000 «Delije» βρέθηκαν και 150 «Grobari» όπου και ανάρτησαν πανό εκεχειρίας, και κατά των οργάνων της Δικαιοσύνης. Οι οπαδοί των δυο ομάδων μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσαν δείχνουν πως έχουν αφήσει στην άκρη το μίσος τους, και στόχος τους είναι να μην βρεθούν και άλλα μέλη τους στη φυλακή λόγω σοβαρών επεισοδίων.
Πηγή gazzeta Read more!

Στη λίστα της Μπάρτσα ο Σάντσες!

Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στην Ιταλία είναι ο Αλέξις Σάντσες και η Μπαρτσελόνα φέρεται να τον έχει βάλει στο στόχαστρο για το προσεχές καλοκαίρι!
Στη λίστα της Μπάρτσα ο Σάντσες!

Ο 23χρονος άσος της Ουντινέζε είχε κάνει από πέρυσι αισθητή την παρουσία του, στο Μουντιάλ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Χιλής και φέτος πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις. Τελευταία ήταν αυτή στο Παλέρμο όπου σκόραρε τέσσερις φορές, φτάνοντας τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα και διατηρώντας την Ουντινέζε σε τροχιά Champions League.

Σύμφωνα με την Sport, η Μπαρτσελόνα παρακολουθεί τον Χιλιανό επιθετικό και μάλιστα υπήρχαν scouts στο γήπεδο της Παλέρμο. Ο παίκτης σαφώς και θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, όμως το μεγάλο εμπόδιο είναι οι απαιτήσεις της Ουντινέζε, οι οποίες αγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ.
Πηγή gazzeta Read more!

«Παραβιάζονται οι κανονισμοί»

«Παραβιάζονται οι κανονισμοί»
Παραβίαση των δικονομικών κανονισμών λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Σούπερ Λίγκα την απόφαση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ να ασκήσει αυτεπάγγελτα έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό. Στο κείμενο επισημαίνεται ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα το υλικό της υπόθεσης.Σημειωτέον, η ανακοίνωση εξεδόθη με απόφαση του προέδρου της λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη και χωρίς να ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας: 

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ε.Π.Ο. άσκησε έφεση κατά της υπ’ αριθμ. 94/2011 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, που επέβαλε ποινή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισόδια στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 23ης Αγωνιστικής.

Η έκπληξη οφείλεται στην δικονομική πρωτοτυπία όπου πρώτα ασκείται η έφεση και μετά ζητείται από το αρμόδιο όργανο το υλικό που παρουσιάστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς και το σκεπτικό των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.

Η αιτιολογία που επικαλείται ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για την άσκηση της έφεσης μνημονεύει, ουσιαστικά, δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στον εν λόγω αγώνα.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες η Super League και ο τρόπος λειτουργίας της έχουν δεχθεί ποικίλες επιθέσεις και σχόλια, υπενθυμίζουμε ότι οι όποιες τυχόν δυσλειτουργίες υπάρχουν, δεν νομιμοποιούν οιονδήποτε στο να παραβιάζει τους πλέον απλούς και ξεκάθαρους δικονομικούς κανονισμούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας όφειλε πρώτα να ζητήσει το σύνολο του υλικού που ελήφθη υπόψη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League καθώς και το σκεπτικό της απόφασης, και εάν έκρινε ότι τα παραπάνω αιτιολογούν άσκηση έφεσης, να προβεί στη σχετική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του οκταήμερο για την άσκηση της έφεσης, χρόνος που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση όλων των στοιχείων
».

Πηγή sport-fm Read more!

Μάχη Σίτι-Τσέλσι για τον Κακά

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού να απέχει αρκετά, αλλά ήδη στην Ισπανία υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα που εμπλέκουν τόσο την Μάντσεστερ Σίτι, όσο και την Τσέλσι με το μέλλον του Κακά. 

Τα δημοσιεύματα αυτά υποστηρίζουν ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει αποφασίσει –για πολλούς λόγους- την αποδέσμευση του Κακά, ο οποίος αποτελεί στόχο των δύο αγγλικών ομάδων. 

Η Τσέλσι φέρεται έστω κι ανεπίσημα να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Βραζιλιάνο , ενώ η Σίτι δεν είναι αδιάφορη. Εκεί που στηρίζει πολλά η ομάδα του Μάντσεστερ, είναι στον Αντεμπαγιόρ. 

Στους «σιτιζενς» ελπίζουν ότι ο Αντεμπαγιόρ θα συνεχίσει στη «βασίλισσα» μετά τον δανεισμό του. Έτσι καλοβλέπουν την περίπτωση του Κακά καθώς κάνοντας χρήση του ποσού που θα πρέπει να δώσει η Ρεάλ για την αγορά των δικαιωμάτων του επιθετικού από το Τόγκο, θα μπορέσουν με λίγα χρήματα να αποκτήσουν τον Κακά.

Πηγή sport-fm Read more!

Απολογούνται ΠΑΟ και άλλες επτά ΠΑΕ

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου και θα απολογηθεί για τη συμπεριφορά των οπαδών της στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. 
Απολογούνται ΠΑΟ και άλλες επτά ΠΑΕ


Οι «πράσινοι» κατηγορούνται για τηνκαθυστερημένη έναρξη του αγώνα, τα υβριστικά και δυσφημιστικά πανό που ανάρτησαν, για υβριστικά συνθήματα, άναμμα καπνογόνων και ρίψεις κροτίδων. 

Μαζί τους απολογούνται άλλες επτά ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι ΑΕΚ, Ηρακλής, Κέρκυρα, Λάρισα, Καβάλα (και Κ. Τσαλίκης), Πανιώνιος και ΠΑΟΚ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας: 

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 03/03/2011 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 24η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Διεθνής Ενωσις Εργοτέλης-ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Λάρισα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Καβάλα, Κ. Τσαλίκη (διερμηνέα): Για τη συμπεριφορά του διερμηνέα κ. Κ. Τσαλίκη στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Καβάλα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ατρόμητος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Καβάλα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ
». 

Πηγή sport-fm Read more!

Πόλο με... τα πόδια! *ΒΙΝΤΕΟ*

Πόλο με... τα πόδια! (video)
Μία... λίμνη με λίγα κομμάτια γρασιδιού φιλοξένησε ερασιτεχνικό αγώνα στη Σερβία, με τον διαιτητή να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να σφυρίξει τη σέντρα!Η έκφραση «ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει λίμνη» που χρησιμοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις στην Ελλάδα, βρήκε την πραγματική της διάσταση! Στη Σερβία, οι ποδοσφαιριστές έγιναν πολίστες και με φοβερή... τακτική προσέγγιση του αγώνα, κατάφεραν να προσφέρουν ένα... οικτρό θέαμα, με την πολύτιμη συμβολή του διαιτητή που δεν είχε καμία σκέψη να αναβάλει το... παιχνίδι.



Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Οι Ιταλοί... ξέρουν από fair play *ΒΙΝΤΕΟ*

Οι Ιταλοί... ξέρουν από fair play (video)
Πολλά λέγονται τον τελευταίο καιρό για τη βία στους αγωνιστικούς χώρους, όμως στο Αγρίνιο δίδαξαν… ηρεμία σε σχέση με αυτά που έγιναν Ιταλία. Το fair play πήγε… περίπατο και οι παίκτες πλακώθηκαν μεταξύ τους!Πριν από μία εβδομάδα το όνομα του Φουρτάδο συζητήθηκε αρκετά, όταν ο Πορτογάλος… ξέχασε το fair play και έδωσε βαθμό στον ΠΑΣ. Οι Αγρινιώτες εξαγριώθηκαν, ωστόσο το θέμα δεν… ξέφυγε. Κάτι παρόμοιο έγινε στην Ιταλία και στο ματς της Φότζια με την Τζέλα, όταν ο Σαου στο 85’ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν εφάρμοσαν ποτέ το fair play… Η οργή των φιλοξενούμενων ήταν μεγάλη και το γήπεδο έγινε… ροντέο.



Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Θρίλερ» με Βιεϊρίνια

«Θρίλερ» με Βιεϊρίνια
Στην αυριανή προπόνηση θα φανεί αν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα μπορέσει να αγωνιστεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2/3). Ο Πορτογάλος έχει ένα οίδημα στον οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή παραμένει αμφίβολη.Πιο σοβαρός από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί φαίνεται πως είναι ο τραυματισμός του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος χτύπησε στον αγώνα με την Καβάλα και σήμερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι εξετάσεις έκαναν πιο πολύπλοκη την κατάσταση, καθώς έδειξαν πως έχει ένα οίδημα στον οπίσθιο μηριαίο, με συνέπεια η συμμετοχή στον αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ στο πλαίσιο του ημιτελικού του Κυπέλλου να είναι αμφίβολη. Για την ακρίβεια το αν θα παίξει θα φανεί στην αυριανή προπόνηση.
Αν ο Βιεϊρίνια βγάλει το πρόγραμμα χωρίς πόνους, τότε θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή, αλλιώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κατέβει στην Αθήνα χωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες του.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Δέσμη μέτρων για τη βία

Δέσμη μέτρων για τη βία
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε μια δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της βίας, όπως ανακοίνωσε η Σούπερ Λίγκα.Μια δέσμη μέτρων κατέθεσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα. Αυτή τη δέσμη παρουσίασε η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε δέσμη μέτρων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ για την καταπολέμηση της βίας, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

1/ Πλήρης και κατά γράμμα εφαρμογή των κανονισμών και των διατάξεων της UEFA σε ό,τι αφορά σε θέματα πρόληψης και καταστολής βίας.

2/ Κατόπιν ειδικής νομοθετικής ρύθμισης, να δοθεί στους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας (σεκιούριτι) η δυνατότητα σωματικού ελέγχου των φιλάθλων, κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

3/ Εκτός από το σωματικό έλεγχο για τον εντοπισμό παράνομου υλικού (βεγγαλικά, κ.λπ.) να υπάρχει η δυνατότητα συλλήψεων από το προσωπικό ασφαλείας, κατόπιν τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, όσων κατέχουν επικίνδυνα αντικείμενα για τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων αλλά και εκείνων που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

4/ Δυνατότητα παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. σε κρίσιμους αγώνες, έτσι ώστε να επιμερίζεται η ευθύνη αστυνόμευσης και να διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ασφαλείας για αθλητές και φιλάθλους.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Συγχαρητήρια από Χιμένεθ!

Συγχαρητήρια από Χιμένεθ!
Τις τελευταίες εβδομάδες οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ άκουγαν συνεχώς παρατηρήσεις από τον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά τη Δευτέρα το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό στα Σπάτα.Η νίκη στον Εργοτέλη και όπως ήρθε αυτή, με τον κόσμο να είναι στα όριά του, τον αγωνιστικό χώρο εξαιρετικά βαρύ και την ομάδα να μένει με 10 παίκτες από το 60', έφερε χαμόγελα στις τάξεις των Κιτρινόμαυρων και προκάλεσε την έντονη ικανοποίηση του Χιμένεθ, ο οποίος τη Δευτέρα μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του.

Ο Ισπανός προπονητής είπε προς τους παίκτες του πως η εμφάνισή τους στην Κρήτη και ο χαρακτήρας που έδειξαν ήταν ό,τι καλύτερο, εκθείασε τον Νίκο Γεωργέα και ζήτησε από όλους να συνεχίσουν τη δουλειά και να διατηρήσουν το ίδιο πάθος, ειδικά ενόψει του πρώτου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ, αλλά και του αγώνα της Κυριακής με την ίδια ομάδα ξανά στο ΟΑΚΑ.

Η καλύτερη φετινή εξέδρα!
Σε ό,τι αφορά τον ημιτελικό της Τετάρτης, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των εισιτηρίων έγινε σαφές ότι η ΑΕΚ θα έχει δυναμική συμπαράσταση από τους οπαδούς της. Για την ακρίβεια, το ΟΑΚΑ θα έχει πιο πολύ κόσμο από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο ματς φέτος! Τη Δευτέρα έφυγαν 3.500 εισιτήρια και ο ρυθμός πώλησης θα ανέβει κι άλλο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τίμησαν Μπόγρη οι Παλαίμαχοι

Τίμησαν Μπόγρη οι Παλαίμαχοι
Ανάμεσα σε θρύλους του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού ο Γιώργος Μπόγρης… έδωσε μπασκετικό χρώμα! Ο 22χρονος σέντερ του «τριφυλλιού» βρέθηκε στην κοπή της πίτας του Σύνδεσμος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Παναθηναϊκού.Ο Γιώργος Μπόγρης έφτασε στο ξενοδοχείο Τιτάνια κατευθείαν από την προπόνηση, για να παραλάβει από τα χέρια του Βασίλη Κωνσταντίνου τιμητική πλακέτα.

«Ήταν μεγάλη τιμή για μένα αυτό που έγινε σήμερα. Βρέθηκα ανάμεσα σε θρύλους της ομάδας του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, που τίμησαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τίμησαν κι εμένα σήμερα. Είδα πρόσωπα με τα οποία είχε μεγαλώσει ο πατέρας μου.

Εύχομαι κι εγώ μετά από χρόνια εδώ και να βραβεύω κάποιον… νεότερο. Και ευχαριστώ για τη στήριξη που μας δίνουν στην ομάδα σε καθημερινή βάση, σε κάθε προπόνηση».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Συνέντευξη με τον «Έλληνα Μέσι»!

Συνέντευξη με τον «Έλληνα Μέσι»!
Ο δάσκαλος του Μέσι, Άλμπερτ Μπενάιζες, και ο Γιώργος Σπανουδάκης, μέλη των θρυλικών ακαδημιών της Μπαρτσελόνα «La Masia», μίλησαν σε αθλητικό περιοδικό και το gazzetta.gr εξασφάλισε μεγάλα αποσπάσματα όσων είπαν!Ο επί 21 χρόνια προπονητής στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και πλέον γενικός συντονιστής των ακαδημιών, Άλμπερτ Μπενάιζες, παραχώρησε συνέντευξη στον Στέλιο Κούλη για λογαριασμό του περιοδικού TOP SCORER (που κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα), ενώ το ανερχόμενο αστέρι, που είναι «μπλαουγκράνα» από το 2009, Γιώργος Σπανουδάκης, μίλησε στο ίδιο περιοδικό.

Δείτε μεγάλα αποσπάσματα των δύο συνεντεύξεων:

«Ο ΝΕΟΣ ΜΕΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Είναι μόλις δώδεκα χρονών και ήδη έχει καταφέρει να κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλάει με το ταλέντο του. Ο Γιώργος Σπανουδάκης ανήκει στις ακαδημίες της μεγάλης Μπαρτσελόνα και αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Το TOP SCORER δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του και σου παρουσιάζει όλα όσα μας είπε ο Έλληνας Μέσι!

Σε ποια θέση σού αρέσει να αγωνίζεσαι και ποιο είναι το καλό σου πόδι;

Μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις αλλά κέντρο και αριστερά μου αρέσει πιο πολύ. Το αριστερό πόδι είναι το καλό μου αλλά χρησιμοποιώ με την ίδια άνεση και το δεξί.

Η Μπαρτσελόνα δεν συνηθίζει να στέλνει προσκλήσεις για δοκιμή όπως έκανε στην περίπτωσή σου. Πώς ένιωσες όταν έμαθες για το ενδιαφέρον της καλύτερης ομάδας στον κόσμο;

Σίγουρα χάρηκα πολύ αλλά ταυτόχρονα ήξερα ότι δε θα είναι εύκολα τα πράγματα. Δουλεύω πολύ και θα συνεχίσω να το κάνω το ίδιο σκληρά.

Πώς σε αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φίλαθλοι τώρα που ξέρουν ότι παίζεις στην Μπαρτσελόνα;

Δεν έχω λόγια να το περιγράψω! Μου φέρονται με τον καλύτερο τρόπο, μου λένε πολύ καλά λόγια και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη.

Ποιο είναι τα όνειρό σου σε ποδοσφαιρικό επίπεδο; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;

Το βασικό σε πρώτη φάση είναι να γίνω επαγγελματίας. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει σε λίγα χρόνια γιατί στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η τύχη. Πάνω από όλα θέλω να είμαι υγιής και βλέπουμε.

Τι σημαίνει για σένα ότι τόσο στην Άϊντραχτ όσο και στην Μπαρτσελόνα σου έδωσαν τη φανέλα με το 10;

Δεν παίζει ρόλο το νούμερο της φανέλας σε αυτές τις ηλικίες και ούτε δίνω ιδιαίτερη βάση στο γεγονός ότι φοράω το 10. Δείχνει καθαρά τη θέση που παίζεις.

Ήδη ο διεθνής Τύπος σε αποκαλεί «νέο Μέσι». Σε αγχώνει αυτός ο χαρακτηρισμός;

Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι απλά υπερβολικός. Εγώ κοιτάω χρόνο με το χρόνο να βελτιώνομαι και όχι να μοιάσω σε κάποιον.

Ποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές έχεις ως πρότυπα και γιατί;

Από τους παλιούς μου αρέσει ο Χατζηπαναγής. Έχω δει βιντεάκια στο ίντερνετ όπου έκανε φοβερά κόλπα με την μπάλα. Από αυτούς που παίζουν ακόμα, πολύ καλός είναι ο Κατσουράνης που έκανε καριέρα στην Ευρώπη και μιλάνε ακόμα με τα καλύτερα λόγια για την αξία του.

Είναι στα σχέδια σου η προοπτική να παίξεις στην Εθνική ομάδα;

Δεν το συζητάμε ότι θέλω, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Θα συνεχίσω να δουλεύω και θα περιμένω πιθανή κλήση μου στο μέλλον.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΙ, ΙΝΙΕΣΤΑ, ΤΣΑΒΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ!

Ήταν για περίπου δυο δεκαετίες προπονητής στη La Masia, στις περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Ανέδειξε ταλέντα που ύστερα από χρόνια πήραν «Χρυσό Παπούτσι», σήκωσαν Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο γενικός συντονιστής πλέον των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, Άλμπερτ Μπενάϊζες μίλησε αποκλειστικά στο TOP SCORER.

Πόσο εύκολο είναι να περάσει ένα παιδί τις πόρτες των ακαδημιών;

Καθόλου εύκολο. Όλα τα παιδιά θέλουν να έρθουν στα φυτώριά μας αλλά δεν τα καταφέρνουν όλα. Υπάρχουν πολλοί σκάουτερ που παρακολουθούν συνέχεια νέα παιδιά. Όσα είναι 6-10 ετών περνούν από δοκιμή και αν μας πείσουν μένουν στις ακαδημίες μας ενώ όσα είναι πάνω από 11 τα παρακολουθούμε σε αγώνες με τις ομάδες τους.

Έχουν περάσει από τα χέρια σας οι Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι. Τι θυμάστε από αυτούς;

Ο Ινιέστα ήταν από μικρός πολύ ντροπαλός. Σχεδόν δεν ακούγαμε τη φωνή του. Ήταν και μικροσκοπικός... Φοβερός χαρακτήρας! Ο Μέσι κλεινόταν στον εαυτό του και επίσης δε μιλούσε. Του έδινες μια μπάλα και ήταν ευτυχισμένος. Είχε τρομερή τεχνική από τότε, φαινόταν ότι θα έχει τέτοια εξέλιξη. Ο Τσάβι ήταν από μικρός ο μαέστρος της ομάδας. Αυτός που έδινε το ρυθμό, που οργάνωνε όλο το παιχνίδι, το μυαλό της ομάδας. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σε δέκα χρόνια είναι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Αν αποφασίσει, βέβαια, ο Πεπ Γκουαρντιόλα να κάνει στην άκρη (σ.σ. γέλια)....

Ποιους άλλους που πέρασαν από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα θυμάστε και γιατί;

Από αυτούς που είναι τώρα στην ομάδα είχα δουλέψει με τον Βαλδές. Έχει πολύ ισχυρό χαρακτήρα και έτσι κατάφερε να καθιερωθεί στη δύσκολη για την Μπαρτσελόνα θέση του τερματοφύλακα. Έχει ιδιαίτερο ταπεραμέντο και είναι δυνατός. Ο Πέδρο έχει απρόσμενη και ταχύτατη εξέλιξη. Ομολογώ πως δεν περιμέναμε να εξελιχθεί έτσι! Είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της Μασία τα τελευταία χρόνια. Ο Πικέ είναι φανταστικός παίκτης, έχει πολύ καλό χαρακτήρα και το σημαντικότερο, είναι ισχυρή προσωπικότητα στα αποδυτήρια.

Φαντάζομαι ότι κάθε παιδί έχει όνειρο να παίξει στην πρώτη ομάδα. Τι τους λέτε για να τα κρατάτε προσγειωμένα ώστε να συνεχίσουν τη δουλειά;

Δουλειά μας είναι να μην απογοητεύονται και αυτό που τους μαθαίνουμε από την πρώτη μέρα είναι πως ακόμη και αν φύγουν από την Μπαρτσελόνα θα είναι έτοιμοι παίκτες και θα μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Πιο τρανό παράδειγμα από τον Σεσκ Φάμπρεγκας δεν υπάρχει. Τους λέμε πως θα έχουν πάρει τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται ένα παιδί για να γίνει καλός ποδοσφαιριστής. Δεν χωρούν όλοι στην πρώτη ομάδα αλλά μπορούν όλοι να γίνουν μεγάλοι παίκτες. Στην Ελλάδα είχατε τον Τόνι Κάλβο και το Χαβίτο... Όπως βλέπετε, δε χάνεται κανείς.

Δώστε μας μια εικόνα για το πρόγραμμα που ακολουθούν τα παιδιά κάθε μέρα.

Όσα παιδιά μένουν στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών ξυπνούν στις 7 το πρωί και από τις 8.30 μέχρι τις 13.30 βρίσκονται στο σχολείο. Ακολουθεί γεύμα, ξεκούραση και μάθημα στη Μασία, ξεχωριστό από αυτό που ακολουθούν στο σχολείο. Αφού διαβάσουν, πηγαίνουν το απόγευμα στην προπόνηση και μετά το δείπνο κοιμούνται.

Θεωρείτε ότι έχουν γίνει λάθη στην αξιολόγηση κάποιων παικτών που έφυγαν για άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Φάμπρεγκας;

Λάθη στην αξιολόγηση δεν νομίζω ότι έχουν γίνει. Η φυγή του Φάμπρεγκας δεν ήταν λάθος της Μπαρτσελόνα αλλά απόφαση του παίκτη. Μέχρι τα 16 χρόνια βάσει νόμου τα συμβόλαια δεν είναι δεσμευτικά και όποιος παίκτης θέλει να φύγει, φεύγει. Στην περίπτωση του Σεσκ το θέμα ήταν οικονομικό».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Παίρνει Κασταΐγνκος η Ίντερ

Παίρνει Κασταΐγνκος η Ίντερ
Στην Ιταλία για να περάσει από ιατρικά τεστ για λογιαριασμό της Ίντερ βρίσκεται ο επιθετικός της Φέγενορντ, Λουκ Κασταΐγκνος. Ο 18χρονος αναμένεται να αποτελέσει παίκτη των «νερατζούρι» το καλοκαίρι.Ο Ολλανδός επιθετικός μίλησε στην Gazzetta dello Sport κατά την άφιξή του στο Μιλάνο: «Είμαι γρήγορος και μπορώ να σκοράρω. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ είναι τιμή μου που η Ίντερ μου έδωσε τη δυνατότητα». Ο ύψους 1,87 επιθετικός θα ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν στη Φέγενορντ και υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τους «νερατζούρι». Όπως προκύπτει οι δύο πλευρές έχουν φτάσει σε συμφωνία, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ανακοίνωση.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Παρατηρήσεις Βαλβέρδε σε Ριέρα

Παρατηρήσεις Βαλβέρδε σε Ριέρα
Τα νεύρα που οδήγησαν στην αποβολή του Άλμπερτ Ριέρα στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο δεν άρεσαν καθόλου στον τεχνικό του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε που του ζήτησε τον λόγο γι΄αυτή του την αντίδραση.

Η ενέργεια του Άλμπερτ Ριέρα, που οδήγησε στην αποβολή του στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Για το συγκεκριμένο γεγονός ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε τετ α τετ με τον αριστεροπόδαρο μέσο στην προπόνηση της Δευτέρας ζητώντας του τον λόγο.

Ο 47χρονος προπονητής των «ερυθρόλευκων» ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον κόκκινη του Ριέρα, η οποία ήταν η δεύτερη συνεχόμενη έπειτα από αυτή του Τοροσίδη, που είχε προηγηθεί στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα για …ανάλογο περιστατικό και του ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον.

Ο Ισπανός χαφ από την πλευρά του εμφανίστηκε μετανιωμένος για την ενέργεια να χτυπήσει εκτός φάσης τον προκλητικό κατά τ’ άλλα Κοντοέ και υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Κλοτσιά σε κουκουβάγια-σύμβολο! *ΒΙΝΤΕΟ*

Κλοτσιά σε κουκουβάγια-σύμβολο! (video)
Μία… κρυμμένη κουκουβάγια αλλοίωσε την πάσα ποδοσφαιριστή της Ντεπορτίβο Περέιρα (πρωτάθλημα Κολομβίας), κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του συμπαίκτη του, Λουίς Μορένο, ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση ζώου!Ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή που σφύριξε ο διαιτητής και κλότσησε το πτηνό ξεσηκώνοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων της Ατλέτικο Τζούνιορ αλλά και συμπαικτών του…

Οι Αρχές της Κολομβίας, μάλιστα, ερευνούν το θέμα με τον Μορένο να κατηγορείται για κακοποίηση ζώου! Η συγκεκριμένη κουκουβάγια ζει στην οροφή του σταδίου της «Ρομπέρτο Μελέντες» και είναι μία από τις μασκότ του συλλόγου, ενώ στους αγώνες της Ατλέτικο πετάει γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και αποτελεί σύμβολο της ομάδας.



Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Λυράκης: «Σε νέα εποχή η Κέρκυρα»

Ο Νίκος Λυράκης (δεξιά) με τον Σάκη Τσιώλη
Λόγο για μια νέα εποχή στην Κέρκυρα έκανε ο γενικός διευθυντής των Φαιάκων, Νίκος Λυράκης, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησαν σήμερα ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Κέρκυρα. Αυτό έγινε με εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του αθλητικού και του πολιτικού κόσμου του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτής μίλησε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Νίκος Λυράκης, ο οποίος τόνισε ότι η Κέρκυρα έχει μπει σε μια νέα εποχή. «Η ομάδα, έχει συγκεντρώσει 30 βαθμούς, κάτι που αποτελεί υποθήκη και μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη του στόχου παραμονής.

Το πρωτάθλημα είναι ένας αγώνας αντοχής και όχι κούρσα ταχύτητας. Μια παρέα από Έλληνες ποδοσφαιριστές μαζί με πέντε ή έξι ξένους, μας έχουν κάνει υπερήφανους. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τις ωραίες στιγμές που μας έχουν χαρίσει, έχοντας πετύχει οχτώ νίκες και βρίσκονται μαζί με τον ευρωπαίο Άρη, στην όγδοη θέση.

Την κατάλληλη εποχή ήρθε στην ομάδα μας το κατάλληλο τεχνικό τιμ, το οποίο παρέλαβε μια ομάδα που ήταν ταγμένη στον βωμό του αποτελέσματος και απέδειξε ότι μπορεί αυτά να έρθουν, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο», ήταν τα πρώτα λόγια του Λυράκη, που αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας.

«Η ομάδα διαθέτει κόσμο με ποιότητα, που γνωρίζει πώς να στηρίζει αυτή την ομάδα. Ο πρόεδρος, Γιώργος Λιμπάντζης, έχει δημιουργήσει μια ασφαλή διοίκηση σε μια δύσκολη εποχή. Η μεθοδικότητα και σωφροσύνη του, δίνει το δικαίωμα στην ομάδα, να έχει ακόμα πιο λαμπρό μέλλον.

Οι βάσεις έχουν μπει και η Κέρκυρα βρίσκεται σε μια νέα εποχή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με επιμονή». Τέλος, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντένις Επστάιν αναμενόταν να επιστρέψει από τη Γερμανία, όπου βρισκόταν με άδεια, και από αύριο θα λάβει κανονικά μέρος στις προπονήσεις της ομάδας.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αφεντικό η Μίλαν!

Αφεντικό η Μίλαν!
Η Νάπολι ήταν... απούσα στο μεγάλο ραντεβού, η Μίλαν την διέλυσε με 3-0, την έριξε στην τρίτη θέση και είναι στο +5 από τη δεύτερη Ιντερ!Στο κατάμεστο «Σαν Σίρο» οι τιφόζι της Νάπολι έδωσαν βροντερό παρών αλλά όχι και η ομάδα τους, που πατούσε καλύτερα στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης αλλά στη συνέχεια παρέδωσε τα ηνία στη Μίλαν. Οι Ροσονέρι δεν μπορούσαν να κάνουν κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης πίεσαν αρκετά και αφού πρώτα απείλησαν με τον Φαν Μπόμελ, στη συνέχεια είδαν τον διαιτητή Ρόκι να τους δίνει πέναλτι για χέρι του Αρόνικα, αν και οι φιλοξενούμενοι το αμφισβήτησαν έντονα. Η απόφαση του ρέφερι δεν άλλαξε, ο Ιμπραΐμοβιτς από τα 11 βήματα στο 49' έκανε το 1-0 και από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Μιλανέζοι... πάτησαν γκάζι.

Η αντίδραση των Παρτενοπέι δεν ήρθε ουσιαστικά ποτέ, οι γηπεδούχοι είχαν τα πάντα με το μέρος τους και μέσα σε ένα δίλεπτο καθάρισαν το ματς και πήραν τεράστια ώθηση για τη συνέχεια της μάχης του Scudetto. Στο 77' ο Πάτο έβγαλε την ασίστ για τον Μπόατενγκ -που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή- για να κάνει το 2-0 με κοντινό πλασέ και στο 79' ο Πάτο άρχισε το σπριντ πίσω από τη σέντρα του γηπέδου, πήρε την μπάλα, πλησίασε στην περιοχή του Ντε Σάνκτις και έχοντας μπροστά του δύο αντιπάλους έκανε ένα υπέροχο πλασέ για το 3-0, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στο «Σαν Σίρο»!

Με αυτό το αποτέλεσμα, που είναι ίδιο και με το τελευταίο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις δύο ομάδες τη σεζόν 1989-90 (τότε η Νάπολι κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο), η Μίλαν παρέμεινε στην κορυφή με +5 από την Ιντερ και +6, πλέον, από τους Παρτενοπέι, που δεν έπεισαν σε αυτό το ματς -έχοντας να αντιμετωπίσουν και την τιμωρία του Λαβέτσι- ότι είναι έτοιμοι για να γράψουν ιστορία.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (26/2)
Γιουβέντους-Μπολόνια 0-2 (49', 66' Ντι Βάιο)
Κυριακή (27/2)
Κατάνια-Τζένοα 2-1 (51' Μάξι Λόπες, Μπερχέσιο - 19' Φλόρο Φλόρες)
Ρόμα-Πάρμα 2-2 (19' πέν. Τότι, 36' Ζουάν - 74', 79' Αμάουρι)
Μπάρι-Φιορεντίνα 1-1 (87' Γκεζάλ - 21' Τζιλαρντίνο)
Μπρέσια-Λέτσε 2-2 (17', Καράτσιολο, 18' Τζόμπολι - 31' Κορβία, 70' Μουνάρι)
Κάλιαρι-Λάτσιο 1-0 (40' αυτ. Ντίας)
Τσεζένα-Κιέβο 1-0 (90' πέν. Χιμένες)
Παλέρμο-Ουντινέζε 0-7 (10', 41' 60' πέν. Ντι Νατάλε, 19', 28', 42' 48' Σάντσες)
Σαμπντόρια-Ίντερ 0-2 (73' Σνάιντερ, 94' Ετό)
Δευτέρα (28/02)
Μίλαν-Νάπολι 3-0 (49' πεν. Ιμπραΐμοβιτς, 77' Μπόατενγκ, 79' Πάτο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (27 αγωνιστικές)

1. Μίλαν 58
2. Ιντερ 53
3. Νάπολι 52
4. Λάτσιο 48
5. Ουντινέζε 47
6. Ρόμα 43
7. Γιουβέντους 41
8. Παλέρμο 40
9. Κάλιαρι 38
10. Τζένοα 35
11. Μπολόνια 35
12. Φιορεντίνα 34
13. Σαμπντόρια 31
14. Κιέβο 31
15. Κατάνια 29
16. Πάρμα 28
17. Λέτσε 28
18. Τσεζένα 25
19. Μπρέσια 24
20. Μπάρι 16

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Καμπάνα» σε Ριέρα

«Καμπάνα» σε Ριέρα

νώπιον της διοίκησης του Ολυμπιακού θα τεθεί ο Άλμπερτ Ριέρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ισπανός μέσος των «ερυθρόλευκων» θα κληθεί σε απολογία, με αφορμή την ακραία αντίδρασή του και την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που έδειξε στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Κίνηση η οποία επέσυρε την αποβολή του και άφησε τους Πειραιώτες με αριθμητικό μειονέκτημα για τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζεται έντονα ενοχλημένος από την ενέργεια του Ριέρα, ο οποίος απειλείται με αποκλεισμό ακόμη και τριών αγωνιστικών. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι στην διοίκηση του Ολυμπιακού πόνταραν πολλά στην παρουσία του πρώην άσου της Λίβερπουλ στα επερχόμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην διοίκηση του Ολυμπιακού φέρονται διατεθειμένοι να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον Ισπανό άσο με υψηλό πρόστιμο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Οξυγόνο για Μάλαγα με Μαρέσκα!


Αν και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο από την Αλμερία, η Μάλαγα πήρε υπερπολύτιμη νίκη με 3-1. Οι Ανδαλουσιάνοι, με τον Μαρέσκα σκόρερ, ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας.Νίκη που της δίνει πιθανότητες να παλέψει με ελπίδες για την παραμονή στην Primera Division πήρε η Μάλαγα, η οποία είναι η πρώτη της στα τελευταία εννιά ματς. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι βρέθηκε να χάνει στο 18' από το γκολ του Φεγκούλι και το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο 53' ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Εντσο Μαρέσκα, έφερε το ματς στα ίσα για την Μάλαγα μετά από ωραίο κοντρόλ και σουτ μέσα από την περιοχή (1-1). Στο 76' η Αλμερία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ουγιόα με δεύτερη κίτρινη, και δύο λεπτά μετά δέχθηκε το 2-1 από την κεφαλιά του Ροντόν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 85' με τον Κρουσάτ και στο 88' έμειναν με εννιά εξαιτίας της αποβολής του Λούνα για χέρι. Στο 91' αποβλήθηκε και ο προπονητής τους, Χοσέ Λουίς Ολτρα, ενώ το τελικό 3-1 έκανε στο 93' ο Χουάνμι με κοντινό πλάσε σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον θρίαμβο της Μάλαγα στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (26/02)

Ατλέτικο-Σεβίλλη 2-2
(47' Κόκε, 76' Ρέγιες - 41' Νεγρέδο, 66' Ράκιτιτς)

Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ 4-1
(42' αυτ. Εστράδα, 54' Σέρχιο Γκαρθία, 81' Καγιεχόν, 91' Μάρκες - 43' Εστράδα)

Χιχόν-Σαραγόσα 0-0

Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 0-3
(38' Μέσι, 57' Βίγια, 66' Πέδρο)

Λα Κορούνια-Ρεάλ 0-0

Κυριακή (27/02)

Ερκουλες-Χετάφε 0-0

Λεβάντε-Οσασούνα 2-1
(44' Μπαγιεστέρος, 50' Καϊσέδο - 41' Παντιάνι)

Σανταντέρ-Βιγιαρεάλ 2-2
(3' Αριέλ, 68' Ντος Σάντος - 66' Ρούμπεν, 92' Νιλμάρ)

Μπιλμπάο-Βαλένθια 1-2
(14' Γιορέντε - 71' Μάτα, 81' Ζόνας)

Δευτέρα (28/02)

Μάλαγα-Αλμερία 3-1
(53' Μαρέσκα, 78' Ροντόν, 93' Χουάνμι - 18' Φεγκούλι)

Η βαθμολογία
(25 αγώνες)

1. Μπαρτσελόνα 68
2. Ρεάλ 61
3. Βαλένθια 51
4. Βιγιαρεάλ 47
5. Εσπανιόλ 40
6. Μπιλμπάο 38
7. Σεβίλλη 35
8. Ατλέτικο 34
9. Σοσιεδάδ 34
10. Χετάφε 32
11. Μαγιόρκα 31
12. Σανταντέρ 29
13. Λα Κορούνια 27
14. Οσασούνα 25
15. Χιχόν 25
16. Ερκουλες 26
17. Λεβάντε 27
18. Σαραγόσα 24
19. Μάλαγα 23
20. Αλμερία 21

Επόμενη αγωνιστική (26η)

Τρίτη (01/03)

Εσπανιόλ-Μαγιόρκα (21.00)
Σεβίλλη-Σπόρτινγκ Χιχόν (23.00)

Τετάρτη (02/03)

ΣαραγόσαΜπιλμπάο (21.00)
Χετάφε-Ατλέτικο (21.00)
Βιγιαρεάλ-Ερκουλες (21.00)
Οσασούνα-Λα Κορούνια (21.00)
Σοσιεδάδ-Λεβάντε (21.00)
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα (23.00)

Πέμπτη (03/03)

ΑλμερίαΣανταντέρ (21.00)
Ρεάλ-Μάλαγα (23.00)

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

O Βέλα την κράτησε... ζωντανή!

O Βέλα την κράτησε... ζωντανή!

Η παράδοση που θέλει την Στόουκ να μη χάνει εντός από τη Γουέστ Μπρομ από το 1982 συνεχίστηκε, αν και αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Κάρλος Βέλα με γκολ στο 87’ έσωσε την παρτίδα (1-1) για την ομάδα του (έστω και αν ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ) η οποία ξέφυγε –οριακά- από την επικίνδυνη ζώνη. Μπορεί να αγνοεί τη νίκη για πέμπτο ματς, ωστόσο η Γουέστ Μπρομ δείχνει σημάδια ανάκαμψης και το κίνητρο της παραμονής αποδεικνύεται τεράστιο. Από την πλευρά της η Στόουκ που προηγήθηκε στο 53’ με τον Ντέλαπ δεν έδειξε ορεξάτη, με την βαθμολογική της θέση να είναι τέτοια που να μην την… αγχώνει τόσο για το μέλλον.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σαββάτο (26/02)

Άστον Βίλα-Μπλάκμπερν 4-1
(49' πέν., 82' Άσλεϊ Γιάνγκ, 62' αυτ. Χάνλεϊ, 64' Ντάουνινγκ - 81' Κάλινιτς)

Γουίγκαν-Μάντσεστερ Γ. 0-4
(17', 74' Ερνάντες, 84' Ρούνεϊ, 87' Φάμπιο)

Γουλβς-Μπλάκπουλ 4-0
(2' Τζάρβις, 54' Ο' Χάρα, 78', 90' Εβανς-Μπλέικ)

Έβερτον-Σάντερλαντ 2-0
(8', 39' Μπέκφορντ)

Νιούκαστλ-Μπόλτον 1-1
(13' Νόλαν - 38' Στάριτζ)

Κυριακή (27/02)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 3-1
Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ 1-1

Δευτέρα (28/02)

Στόουκ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(53’ Ντέλαπ – 87’ Βέλα)

Η βαθμολογία
(27 αγώνες)

1. Μάντσεστερ Γ. 60
2. Αρσεναλ 56
3. Μάντσεστερ Σ. 50
4. Τότεναμ 47
5. Τσέλσι 45 (26)
6. Λίβερπουλ 39
7. Μπόλτον 37 (28)
8. Σάντερλαντ 37 (28)
9. Νιούκαστλ 36 (28)
10. Στόουκ 34
11. Έβερτον 33
12. Άστον Βίλα 33 (28)
13. Μπλάκμπερν 32 (28)
14. Μπλάκπουλ 32 (28)
15. Φούλαμ 32
16. Μπέρμιγχαμ 30 (26)
17. Γουέστ Μπρομ 29
18. Γουλβς 28 (28)
19. Γουέστ Χαμ 28
20. Γουίγκαν 27 (28)


Επόμενη αγωνιστική (29η)

Μπέρμιγχαμ-Γουέστ Μπρομ
Άρσεναλ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Στόουκ
Μπόλτον-Άστον Βίλα
Νιουκάστλ-Εβερτον
Φούλαμ-Μπλάκμπερν
Μάντσεστερ Σ.-Γουίγκαν
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ.
Γουλβς-Τότεναμ
Μπλάκπουλ-Τσέλσι

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Επιστολές, αγωγές και... κόλαση!

Επιστολές, αγωγές και... κόλαση!
Ο παλιός διαιτητής Σωτήρης Βοριάς αποκάλυψε πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει στα χέρια του επιστολή-βόμβα που περιγράφει τι έγινε στο Μακάμπι-Ολυμπιακός! Μηνύσεις θα κάνουν Μπέος και Βασσάρας!

Για δεύτερη συνεχόμενη Δευτέρα με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Η δίκη στο BLUE SKY» που παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαϊδης ο παλιός διεθνής διαιτητής κ. Σωτήρης Βοριάς αναφέρθηκε στην αναμέτρηση για το Europa League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ αφήνοντας σκιές γύρω από τον τρόπο διεξαγωγής του!

Μάλιστα… παρέπεμψε ακόμη και τον εισαγγελέα στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο επισημαίνοντας ότι έχει στα χέρια του ενυπόγραφη επιστολή (σ.σ δεν αποκάλυψε ποιος την έχει συντάξει και υπογράψει) όπου αναφέρεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε λεπτομέρειες και παράλληλα μπλέκει σε αυτό τους κ.κ Μαρινάκη, Μπέο, Δαλούκα και Βασσάρα!

Η εκπομπή προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Σοφοκλή Πιλάβιο αλλά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είχε κλειστό το κινητό του!

Τέλος αναφέρθηκε και στον προηγούμενο πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση λέγοντας πως ξεκίνησε με ένα μηχανάκι και κοιμόνταν σε ένα μικρό γραφείο που είχε, ενώ στην συνέχεια όταν ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο έκανε βίλες και «έβγαλε λεφτά από το στοίχημα»!

Τα λόγια του Βοριά

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Σωτήρης Βοριάς έχουν ως εξής: «Είπαν ότι ο Δαλούκας τιμωρήθηκε στο Άρης-Παναθηναϊκός για το παιχνίδι αυτό. Υπάρχει και επιστολή στον κύριο Πιλάβιο και μάλιστα αναλυτικά για το περιστατικό του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακού που εμπλέκονται οι Μπέος, Μαρινάκης, Δαλούκας και Βασάρας. Γιατί δεν βγάζετε τον Πιλάβιο στον αέρα;

Δεν σας κάνει εντύπωση που με όλα αυτά δεν μας καλεί κανένας; Ακόμα και να μας τιμωρήσει;

Να ρωτήσετε τον κύριο Πιλάβιο, εγώ μίλησα μέχρι εκεί που έπρεπε να πω. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει καθήκοντα να στηρίζει αυτές τις περιπτώσεις; Δεν υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας να τις μεταβιβάσει;
Όλοι δουλεύουν μόνο για το γραφείο τους και τον εαυτό τους.

Οι τρεις αυτοί που θα φτιάξουν το ποδόσφαιρο (Μπιτσαξής, Νικητιάδης και Πιλάβιος) είναι αυτοί;. Μου είπαν να πάω στο γραφείο του Πιλάβιου στο Κολωνάκι για να σταματήσω να λέω αυτά που λέω. Προτιμώ να λέω αυτά που αισθάνομαι παρά να πάρω μια θέση».

Για Γκαγκάτση: «Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε βίλες, έπαιρνε αυτοκίνητα και κέρδιζε εκατομμύρια στο στοίχημα. Κανένας δεν αφήνει την δουλειά του για μια θέση που δεν έχει λεφτά.

Εγώ τον Γκαγκάτση τον χτυπούσα όταν ήταν ισχυρός, δεν αισθάνομαι καλά που μιλάω τώρα γι’ αυτόν».

Είπατε πως υπάρχει επιστολή που την έχει ο κύριος Πιλάβιος και στην οποία μιλάει λεπτομερώς για τα πάντα: «Βεβαίως αφού υπάρχει αντίγραφο».


Βασσάρας: «Θα κληθεί στην δικαιοσύνη»

Ο Κύρος Βασσάρας έκανε παρέμβαση στην εκπομπή τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα καταθέσει μήνυση στον κύριο Βοριά. Αναλυτικά τόνισε: «Θα τον καλέσω εγώ να αποδείξει τα πράγματα γιατί εμένα δεν μου αρέσουν αυτά. Δεν μπορεί να λέει πράγματα χωρίς στοιχεία και θα κληθεί να τα αποδείξει στην δικαιοσύνη».

Αν έχει προσωπικό πρόβλημα ο Βοριάς με τον ίδιο: «Συνέχεια αναφέρεται στον όνομά μου. επειδή απέτυχε στις εξετάσεις παρατηρητών και δεν έγινε ποτέ του παρατηρητής στην Σούπερ Λίγκα ίσως να νομίζει πως με αυτά που λέει μπορεί να μπει. Προφανώς επειδή απέτυχε μπορεί να θεωρεί πράγματα».

Για την επιστολή: «Δεν γνωρίζω τίποτα τέτοια. Δεν υπάρχει τέτοια επιστολή που να είμαι εγώ αποδέκτης. Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί και αν οποιαδήποτε αποστολή γίνεται γνωστή. Θεωρώ πως όταν υπάρχει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ερχόταν σε εμένα. Αν δεν ανέφερε το όνομά μου δεν θα μου ερχόταν. Προφανώς δεν αναφέρει το όνομά μου ή δεν υπήρξε ποτέ».

Για την κουμπαριά με Δαλούκα: «Το θέμα δεν είναι να σε κατηγορήσει κάποιος επειδή είσαι κουμπάρος. Το θέμα είναι ότι εμπλέκονται άτομα και χρήματα. Μου έκανε πρόταση να βαπτίσω τον γιο του ο κύριος Δαλούκας. Έχω βαπτίσει πολλά παιδιά και είναι κάτι τιμητικό. Με τον κύριο Δαλούκα έχω να μιλήσω πάνω από επτά μήνες».

Για το γιατί μπλέχτηκε το όνομά του: «Θα το πει ο κύριος Βοριάς στο δικαστήριο. Εγώ δεν είχα καμία επικοινωνία».


Μπέος: «Καταθέτω αγωγές»

Εκτός από τον Κύρο Βασσάρα, παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου ξεκαθάρισε πως έχει δώσει εντολή να κατατεθούν αγωγές εναντίον του Βοριά. Αναλυτικά ανέφερε: «Ήθελα να κάνω μια παρέμβαση. Πληροφορήθηκα πως ο κύριος Βοριάς έκανε κάποιες δηλώσεις. Δεν μπορεί ο κάθε πικραμένος από την διαιτησία να κάνει δηλώσεις. Αναφέρθηκε σε τέσσερα ονόματα. Τον κύριο Βασάρα αν του έχω πει τρεις φορές ένα γεια είναι ζήτημα. Τι κοινό μπορεί να έχω εγώ με την Μακάμπι τον Ολυμπιακό Πειραιώς πραγματικά με πιάνουν τα γέλια.

Τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με έναν ιταλό διαιτητή, την Μακάμπι και τον Ολυμπιακό Πειραιώς; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Για όλα αυτά που είπε ο κύριος Βοριάς θα κληθεί να τα αποδείξει γιατί ήδη έχω πει να κατατεθούν αγωγές.

Τον γνώριζα τον κύριο Δαλούκα αλλά δεν λέει τίποτα το ότι βγήκαμε μια δυο φορές. Είναι 100% συκοφαντία προς το πρόσωπό μου και πιστεύω και για τους άλλους».

Για την δήλωση που είχε κάνει εναντίον του Δαλούκα: «Αυτή η δήλωση έγινε τον Σεπτέμβριο και καλούμε να το αποδείξω γιατί μου έχει κάνει μήνυση και ο αγώνας με την Μακάμπι ήταν τον Ιούλιο. Την δήλωση που έκανα εγώ είχα λόγο να την κάνω και αυτά θα φανούν στο δικαστήριο.

Η διαφορά που έχει προκύψει με τον κύριο Δαλούκα θα λυθεί στο δικαστήριο. Είναι σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχει σχέση με τον κύριο Βοριά. Αυτά που λέει που ο κύριος Βοριάς, ας ελπίσουμε να τα αποδείξει θα είναι μεγάλη μου χαρά να το κάνει.

Πταίσματα αυτά που έκανε ο Καλόπουλος αν και εγώ θεωρώ πως ήταν καλός, οι βοηθοί του έκαναν τα λάθη, σε σχέση με αυτά που έκανε ο κύριος Βοριάς όταν ήταν διαιτητής».
Στην συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε και εναντίον του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...