ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη με τον «Έλληνα Μέσι»!

Συνέντευξη με τον «Έλληνα Μέσι»!
Ο δάσκαλος του Μέσι, Άλμπερτ Μπενάιζες, και ο Γιώργος Σπανουδάκης, μέλη των θρυλικών ακαδημιών της Μπαρτσελόνα «La Masia», μίλησαν σε αθλητικό περιοδικό και το gazzetta.gr εξασφάλισε μεγάλα αποσπάσματα όσων είπαν!Ο επί 21 χρόνια προπονητής στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και πλέον γενικός συντονιστής των ακαδημιών, Άλμπερτ Μπενάιζες, παραχώρησε συνέντευξη στον Στέλιο Κούλη για λογαριασμό του περιοδικού TOP SCORER (που κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα), ενώ το ανερχόμενο αστέρι, που είναι «μπλαουγκράνα» από το 2009, Γιώργος Σπανουδάκης, μίλησε στο ίδιο περιοδικό.

Δείτε μεγάλα αποσπάσματα των δύο συνεντεύξεων:

«Ο ΝΕΟΣ ΜΕΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Είναι μόλις δώδεκα χρονών και ήδη έχει καταφέρει να κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλάει με το ταλέντο του. Ο Γιώργος Σπανουδάκης ανήκει στις ακαδημίες της μεγάλης Μπαρτσελόνα και αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! Το TOP SCORER δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του και σου παρουσιάζει όλα όσα μας είπε ο Έλληνας Μέσι!

Σε ποια θέση σού αρέσει να αγωνίζεσαι και ποιο είναι το καλό σου πόδι;

Μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις αλλά κέντρο και αριστερά μου αρέσει πιο πολύ. Το αριστερό πόδι είναι το καλό μου αλλά χρησιμοποιώ με την ίδια άνεση και το δεξί.

Η Μπαρτσελόνα δεν συνηθίζει να στέλνει προσκλήσεις για δοκιμή όπως έκανε στην περίπτωσή σου. Πώς ένιωσες όταν έμαθες για το ενδιαφέρον της καλύτερης ομάδας στον κόσμο;

Σίγουρα χάρηκα πολύ αλλά ταυτόχρονα ήξερα ότι δε θα είναι εύκολα τα πράγματα. Δουλεύω πολύ και θα συνεχίσω να το κάνω το ίδιο σκληρά.

Πώς σε αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φίλαθλοι τώρα που ξέρουν ότι παίζεις στην Μπαρτσελόνα;

Δεν έχω λόγια να το περιγράψω! Μου φέρονται με τον καλύτερο τρόπο, μου λένε πολύ καλά λόγια και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξη.

Ποιο είναι τα όνειρό σου σε ποδοσφαιρικό επίπεδο; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;

Το βασικό σε πρώτη φάση είναι να γίνω επαγγελματίας. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει σε λίγα χρόνια γιατί στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η τύχη. Πάνω από όλα θέλω να είμαι υγιής και βλέπουμε.

Τι σημαίνει για σένα ότι τόσο στην Άϊντραχτ όσο και στην Μπαρτσελόνα σου έδωσαν τη φανέλα με το 10;

Δεν παίζει ρόλο το νούμερο της φανέλας σε αυτές τις ηλικίες και ούτε δίνω ιδιαίτερη βάση στο γεγονός ότι φοράω το 10. Δείχνει καθαρά τη θέση που παίζεις.

Ήδη ο διεθνής Τύπος σε αποκαλεί «νέο Μέσι». Σε αγχώνει αυτός ο χαρακτηρισμός;

Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι απλά υπερβολικός. Εγώ κοιτάω χρόνο με το χρόνο να βελτιώνομαι και όχι να μοιάσω σε κάποιον.

Ποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές έχεις ως πρότυπα και γιατί;

Από τους παλιούς μου αρέσει ο Χατζηπαναγής. Έχω δει βιντεάκια στο ίντερνετ όπου έκανε φοβερά κόλπα με την μπάλα. Από αυτούς που παίζουν ακόμα, πολύ καλός είναι ο Κατσουράνης που έκανε καριέρα στην Ευρώπη και μιλάνε ακόμα με τα καλύτερα λόγια για την αξία του.

Είναι στα σχέδια σου η προοπτική να παίξεις στην Εθνική ομάδα;

Δεν το συζητάμε ότι θέλω, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Θα συνεχίσω να δουλεύω και θα περιμένω πιθανή κλήση μου στο μέλλον.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΙ, ΙΝΙΕΣΤΑ, ΤΣΑΒΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ!

Ήταν για περίπου δυο δεκαετίες προπονητής στη La Masia, στις περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Ανέδειξε ταλέντα που ύστερα από χρόνια πήραν «Χρυσό Παπούτσι», σήκωσαν Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο γενικός συντονιστής πλέον των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, Άλμπερτ Μπενάϊζες μίλησε αποκλειστικά στο TOP SCORER.

Πόσο εύκολο είναι να περάσει ένα παιδί τις πόρτες των ακαδημιών;

Καθόλου εύκολο. Όλα τα παιδιά θέλουν να έρθουν στα φυτώριά μας αλλά δεν τα καταφέρνουν όλα. Υπάρχουν πολλοί σκάουτερ που παρακολουθούν συνέχεια νέα παιδιά. Όσα είναι 6-10 ετών περνούν από δοκιμή και αν μας πείσουν μένουν στις ακαδημίες μας ενώ όσα είναι πάνω από 11 τα παρακολουθούμε σε αγώνες με τις ομάδες τους.

Έχουν περάσει από τα χέρια σας οι Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι. Τι θυμάστε από αυτούς;

Ο Ινιέστα ήταν από μικρός πολύ ντροπαλός. Σχεδόν δεν ακούγαμε τη φωνή του. Ήταν και μικροσκοπικός... Φοβερός χαρακτήρας! Ο Μέσι κλεινόταν στον εαυτό του και επίσης δε μιλούσε. Του έδινες μια μπάλα και ήταν ευτυχισμένος. Είχε τρομερή τεχνική από τότε, φαινόταν ότι θα έχει τέτοια εξέλιξη. Ο Τσάβι ήταν από μικρός ο μαέστρος της ομάδας. Αυτός που έδινε το ρυθμό, που οργάνωνε όλο το παιχνίδι, το μυαλό της ομάδας. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σε δέκα χρόνια είναι ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Αν αποφασίσει, βέβαια, ο Πεπ Γκουαρντιόλα να κάνει στην άκρη (σ.σ. γέλια)....

Ποιους άλλους που πέρασαν από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα θυμάστε και γιατί;

Από αυτούς που είναι τώρα στην ομάδα είχα δουλέψει με τον Βαλδές. Έχει πολύ ισχυρό χαρακτήρα και έτσι κατάφερε να καθιερωθεί στη δύσκολη για την Μπαρτσελόνα θέση του τερματοφύλακα. Έχει ιδιαίτερο ταπεραμέντο και είναι δυνατός. Ο Πέδρο έχει απρόσμενη και ταχύτατη εξέλιξη. Ομολογώ πως δεν περιμέναμε να εξελιχθεί έτσι! Είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της Μασία τα τελευταία χρόνια. Ο Πικέ είναι φανταστικός παίκτης, έχει πολύ καλό χαρακτήρα και το σημαντικότερο, είναι ισχυρή προσωπικότητα στα αποδυτήρια.

Φαντάζομαι ότι κάθε παιδί έχει όνειρο να παίξει στην πρώτη ομάδα. Τι τους λέτε για να τα κρατάτε προσγειωμένα ώστε να συνεχίσουν τη δουλειά;

Δουλειά μας είναι να μην απογοητεύονται και αυτό που τους μαθαίνουμε από την πρώτη μέρα είναι πως ακόμη και αν φύγουν από την Μπαρτσελόνα θα είναι έτοιμοι παίκτες και θα μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Πιο τρανό παράδειγμα από τον Σεσκ Φάμπρεγκας δεν υπάρχει. Τους λέμε πως θα έχουν πάρει τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται ένα παιδί για να γίνει καλός ποδοσφαιριστής. Δεν χωρούν όλοι στην πρώτη ομάδα αλλά μπορούν όλοι να γίνουν μεγάλοι παίκτες. Στην Ελλάδα είχατε τον Τόνι Κάλβο και το Χαβίτο... Όπως βλέπετε, δε χάνεται κανείς.

Δώστε μας μια εικόνα για το πρόγραμμα που ακολουθούν τα παιδιά κάθε μέρα.

Όσα παιδιά μένουν στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών ξυπνούν στις 7 το πρωί και από τις 8.30 μέχρι τις 13.30 βρίσκονται στο σχολείο. Ακολουθεί γεύμα, ξεκούραση και μάθημα στη Μασία, ξεχωριστό από αυτό που ακολουθούν στο σχολείο. Αφού διαβάσουν, πηγαίνουν το απόγευμα στην προπόνηση και μετά το δείπνο κοιμούνται.

Θεωρείτε ότι έχουν γίνει λάθη στην αξιολόγηση κάποιων παικτών που έφυγαν για άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Φάμπρεγκας;

Λάθη στην αξιολόγηση δεν νομίζω ότι έχουν γίνει. Η φυγή του Φάμπρεγκας δεν ήταν λάθος της Μπαρτσελόνα αλλά απόφαση του παίκτη. Μέχρι τα 16 χρόνια βάσει νόμου τα συμβόλαια δεν είναι δεσμευτικά και όποιος παίκτης θέλει να φύγει, φεύγει. Στην περίπτωση του Σεσκ το θέμα ήταν οικονομικό».

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...