ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς

Η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς
Η τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων ήταν η αιτία που η ΔΕΜΑ πήρε πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα διεξάγονταν στο Βόλο και στην Λάρισα. 

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση στο Παρίσι να μην γίνουν στις θεσσαλικές πόλεις οι Μεσογειακοί Αγώνες αφού οι διαρκείς καθυστερήσεις και οι συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη των έργων που υπήρξαν από ελληνικής πλευράς εκνεύρισαν τους ιθύνοντες. 

Η κυριότερη αιτία ήταν το έργο του Μεσογειακού χωριού. Η Ελλάδα βλέποντας να μην μπορεί να το υλοποιήσει στο Βόλο και την Λάρισα, τελικά πρότεινε η φιλοξενία των αθλητών που θα συμμετείχαν στην διοργάνωση θα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια. 

Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί στο παρελθόν αν θα μπορέσει να διοργανώσει τους Αγώνες, μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης, όμως η ελληνική κυβέρνηση είχε εγγυηθεί και υποσχεθεί πως θα διεξαχθούν κανονικά.

Πηγή sport-fm Read more!

Καπέλο: «Λάθος που έκοψα τον Γουόλκοτ»

Καπέλο: «Λάθος που έκοψα τον Γουόλκοτ»
Το λάθος του για τη μη επιλογή του Τίο Γουόλκοτ στην τελική αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, παραδέχτηκε ο Φάμπιο Καπέλο. 

Ο Ιταλός τεχνικός είχε αφήσει τον επιθετικό της Άρσεναλ εκτός τελικής 23άδας από τα «τρία λιοντάρια» και τώρα συνειδητοποιεί τις λύσεις που θα μπορούσε να του προσφέρει ο παίκτης στην κατά τα άλλα μέτρια ξανά πορεία της ομάδας μέχρι τους «16» της διοργάνωσης:

«Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν δύσκολη η απόφασή μου να τον αφήσω έξω. Έκανα λάθος. Ήταν από τους παίκτες που σκεφτόμουν έντονα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έπρεπε να τον πάρω μαζί». 

Πηγή sport-fm Read more!

Διαψεύδει για Μπέιλ η Ίντερ

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ίντερ διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα του αγγλικού και ιταλικού Τύπου που φέρνουν τους «νερατζούρι» να ετοιμάζουν πρόταση ύψους 40 εκ λιρών για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ. 
Διαψεύδει για Μπέιλ η Ίντερ


Ο 21χρονος αριστερός μπακ – χαφ της Τότεναμ έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων με τις εμφανίσεις του σε Αγγλία και Ευρώπη. Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ έκανε δύο σπουδαία παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Έτσι με αφορμή την αναζήτηση μεταγραφικών στόχων από τον Λεονάρντο για την προσπάθεια που κάνει η Ίντερ να διατηρήσει τα σκήπτρα της, πολλά ήταν τα δημοσιεύματα που έφερναν τον Μπέιλ ψηλά στη λίστα του. 

Ο Ερνέστο Παολίλο όμως διέψευσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο: «Είναι όλα ψευδή. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει». 

Πηγή sport-fm Read more!

Κλειστή η Τούμπα με Ολυμπιακό

Κλειστή η Τούμπα με ΟλυμπιακόΟριστικά χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών του θα παίξει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας στον επαναληπτικό των 8 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ασκήσει έφεση ώστε να «σβηστεί» η ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που τους είχε επιβληθεί για τα επεισόδια στον Βόλο, η οποία, όμως, απορρίφθηκε. 

Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, όπως λίγο έως πολύ αναμενόταν δεν έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έτσι η ρεβάνς στο ζευγάρι ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» στις εξέδρες. 

«Μπορεί να καταστραφεί η ομάδα και να αποχωρήσει ο Ζαγοράκης. Θα δημιουργηθεί ζημιά ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εάν παραμείνει η απόφαση δεν ξέρουμε πως θα ελέγξουμε τον κόσμο μας», ήταν μερικά από τα… επιχειρήματα της νομικής υπηρεσίας του ΠΑΟΚ, τα οποία δεν ήταν ικανά να αλλάξουν την απόφαση των δικαστών, η οποία ήταν ομόφωνη.

Πηγή sport-fm Read more!

Ανεβαίνει, αλλά δεν προλαβαίνει

Ανεβαίνει, αλλά δεν προλαβαίνει
Κανονικά έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας προπόνησης του Ολυμπιακού ο Ντουντού, ο οποίος ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς, αλλά δύσκολα θα προλάβει ακόμη και τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα. Δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου για έξι μήνες ο Νέμεθ. 

Αντίθετα, ο Όλοφ Μέλμπεργκ προπονήθηκε κανονικά και έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα και αυτόματα θα πρέπει να θεωρείται ετοιμοπόλεμος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, στον οποίο θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι ο Κρίστιαν Νέμεθ. 

Ο Ούγγρος είχε συνομιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος του έφερε το πρόσφατο παράδειγμα του Μήτρογλου στον Πανιώνιο. Παράλληλα στον Νέμεθ ξεκαθαρίστηκε ότι ο παίκτης υπολογίζεται από τους «ερυθρόλευκους», αλλά θα πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. 

Ο Νέμεθ είχε σχετική άδεια και δεν γυμνάστηκε με τους συμπαίκτες του, ενώ ο Ντουντού αφού έβγαλε το πρωτο μέρος, συνέχισε με εξτρά ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Ο Ουρτάδο ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ασκήσεις στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ ο Ν. Παπαδόπουλος συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί. 

Πηγή sport-fm Read more!

Στα περίπτερα αύριο ο «Φίλαθλος»

Στα περίπτερα αύριο ο «Φίλαθλος»
Η συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα «Φίλαθλος» που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (13:00) αναβλήθηκε καθώς οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν πως θα δουλέψουν κανονικά και η εφημερίδα αύριο θα βρίσκεται στα περίπτερα.Οι εργαζομένοι δεν ενημερώθηκαν για το τι ακριβώς συνέβη και αναβλήθηκε η συνέλευση και πάνε στην εφημερίδα για να δουλέψουν και να μάθουν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Εξετάζει Σαμαρά η «Γιούβε»

Εξετάζει Σαμαρά η «Γιούβε»
Η αναζήτηση επιθετικού συνεχίζεται στη Γιουβέντους και το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους στόχους της ιταλικής ομάδας είναι αυτό του Γιώργου Σαμαρά. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η «Γηραιά κυρία» φέρεται να έχει κάνει κρούση στη Σέλτικ για τον δανεισμό του Έλληνα άσου με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Η πρόταση που αναμένεται να καταθέσει ως τη Δευτέρα η ιταλική ομάδα είναι 500.000 λίρες.

Οι άνθρωποι της Γιουβέντους έχουν ξεκινήσει επαφές και με την πλευρά του παίκτη, ο οποίος είναι θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο. Μάλιστα, ενδιαφέρον για τον Σαμαρά έχει δείξει και η Λάτσιο.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ένας Ισπανός για τη Μίλαν!

Ένας Ισπανός για τη Μίλαν!
Η απόκτηση ενός αριστερού μπακ θα ολοκληρώσει τις μεταγραφές της Μίλαν και σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα αυτός είναι ο Ντίντακ Βιλά της Εσπανιόλ!Η Μίλαν έχει κινηθεί για τον Κρισίτο, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε και έτσι οι «ροσονέρι» στράφηκαν στην περίπτωση του άσου της Εσπανιόλ, ο οποίος κοστίζει ένα εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Ιταλίας, ο Αντριάνο Γκαλιάνι θα βρεθεί στη Βαρκελώνη για να συνομιλήσει με τον καταλανικό σύλλογο αναφορικά με το ενδεχόμενο απόκτησης του Βιλά. Πρόκειται για έναν 22χρονο αριστερό αμυντικό ο οποίος έχει παίξει στις μικρές Εθνικές της Ισπανίας και πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά με την Εσπανιόλ, έχοντας 13 συμμετοχές ως τώρα.

Μέχρι στιγμής στο παζάρι του Ιανουαρίου, η Μίλαν έχει αποκτήσει τους Κασάνο, Εμάνουελσον και Φαν Μπόμελ.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Όχι» σε Τσέλσι για Τόρες

«Όχι» σε Τσέλσι για Τόρες
Αρνητική ήταν η απάντηση της Λίβερπουλ στην προσφορά ύψους 35 εκ. λιρών που κατέθεσε η Τσέλσι για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας βρίσκονται σε αναζήτηση επιθετικού και ο Ισπανός στράικερ είναι μία ενδεδειγμένη λύση ωστόσο σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ στην Αγγλία η Λίβερπουλ ξεκαθάρισε πως ο παίκτης δεν παραχωρείται.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η σημερινή έκδοση «The Times» άνθρωπος της Λίβερπουλ αποκαλύπτει την πρόταση της Τσέλσι αλλά και την απάντηση των «Ρεντς» στους πρωταθλητές Αγγλίας η οποία είναι αρνητική για τον 26χρονο Ίβηρα στράικερ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μοριέντες: «Μπορεί να βοηθήσει ο Αντεμπαγιόρ»

Μοριέντες: «Μπορεί να βοηθήσει ο Αντεμπαγιόρ»
Για τη μεταγραφή του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ στην Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στα ισπανικά ΜΜΕ ο παλαίμαχος άσος των Μαδριλένων, Φερνάντο Μοριέντες.

Ο Ισπανός πρώην παίκτης της ομάδας τόνισε στην «AS», πως ο Τογκολέζος ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει την «Βασίλισσα».

«Έπαιξα μαζί του στην Μονακό. Ο Εμάνουελ έχει μεγάλη επιθυμία να μάθει και να δουλέψει. Είναι πολύ ψηλός και είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Ωστόσο δεν είναι τόσο καλός όσο θα έπρεπε στον αέρα», δήλωσε αρχικά ο Μοριέντες για τον νεοαποκτηθέντα Αντεμπαγιόρ. Νομίζω πως η κίνηση στην επιθετική γραμμή μαζί με τον Ντι Μαρία και τ ν Οζίλ θα γίνει καλύτερη. Ο Αντεμπαγιόρ μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην Ρεάλ».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Υψηλές επενδύσεις... με Καστίγιο»

«Υψηλές επενδύσεις... με Καστίγιο»
Αναφορά στη μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο κάνει μεταξύ άλλων η επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ με τον Μεξικανό άσο να συγκαταλέγεται στο ρεπορτάζ με τίτλο «Υψηλές επενδύσεις, μεγάλες ελπίδες».Για τον «Νιντέντο» αλλά και τον Άρη, τονίζονται τα εξής:

«Ένα ταλέντο των Ατζέκων, ο Νέρι Καστίγιο θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, μετά τη Σαχτάρ και την Σικάγο Φάιαρ». Στο ίδιο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται και τα ονόματα των Αντεμπαγιόρ, Σάντα Κρουζ, Ντεμπά Μπα, Κακούτα, Κάριου, Πιενάαρ, Μπάμπελ, Φαν Μπόμπελ, Ντιαρά και Φράνκο.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

"48 ώρες για συμφωνία; Ουτοπία"


Οι Ιταλοί επιμένουν για το ενδεχόμενο ο Τζιμπρίλ Σισέ να μετακομίσει στην Γιουβέντους, ωστόσο θεωρούν "ουτοπία" το γεγονός σε 48 ώρες να το έχουν καταφέρει την συμφωνία.

Νέα σενάρια και νέα εκδοχή για την περίπτωση απόκτησης του Τζιμπρίλ Σισέ από την "Μεγάλη Κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου που αποκλείστηκε από την Ρόμα χθες βράδυ, δείχνοντας σε ένα ακόμα ματς το επιθετικό πρόβλημα που έχει.

Η σημερινή έκδοση "Goal.com" με πληροφορίες από την "Corriere dello Sport" αναφέρει πως μόνο με θαύμα ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα θα αποχωρήσει από τον Παναθηναικό.

Ετσι, το συμπέρασμα που βγαίνει από το δημοσίευμα κάνει λόγο πως ο 29χρονος Γάλλος άσος δεν πρόκειται να αλλάξει ομάδα, την παρούσα χρονική στιγμή.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

"Η Γιουβέντους έχοντας χάσει τους πρώτους στόχους που είχε για την επίθεση της (Τζέκο, Πατσίνι, Αντεμπαγιόρ, Λουίς Φαμπιάνο) πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στον Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Γάλλος φορ είναι η τελευταία ελπίδα της «Μεγάλης Κυρίας» για να ενισχυθεί στα φορ και οι Ιταλοί θέλουν να τον αποκτήσουν ως δανεικό. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να βιαστούν γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Έχει μόλις 48 ώρες για να ολοκληρώσει την συμφωνία. Ουτοπία ; Μάλλον" υποστηρίζει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Πηγή sport24

Read more!

Από Καραγκούνη σε Καραγκούνη

Καραγκούνης Γιώργος Θανάσης
Δημοσιεύματα από την Ελλάδα και την Ιταλία θέλουν τον Παναθηναϊκό να εξετάζει την περίπτωση του Θανάση Καραγκούνη από τον Ατρόμητο. Κίνηση για Μπλάνκο. Συνάντηση Φερέιρα με δημοσιογράφους,Μπορεί οικονομικά στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού να υπάρχει αβεβαιότητα, όμως είναι σίγουρο πως οι πράσινοι θα κινηθούν έξυπνα από τώρα για παίκτες που τους ενδιαφέρουν.

Δυο από αυτούς είναι και οι Θανάσης Καραγκούνης του Ατρόμητου και Ισμαέλ Μπλάνκο της ΑΕΚ. Δυο περιπτώσεις με διαφορετικές δυσκολίες η κάθε μία.

Το μπάτζετ του καλοκαιριού είναι άγνωστο μέχρι στιγμής όμως η παρούσα διοίκηση κάνει μία προεργασία για παίκτες που είναι βέβαια πως ενδιαφέρουν τους πράσινους και δεν θα στοιχίσουν πολλά χρήματα.

Ένας από αυτούς είναι και ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου Θανάσης Καραγκούνης, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε δέκα παιχνίδια της ομάδας του φέτος (έξι ως βασικός).

Ο 19χρονος άσος έχει πολύ καλά στοιχεία και σηκώνει αρκετή βελτίωση στο μέλλον. Το ποσό που θα χρειαστεί για να αποκτηθεί δεν θα ξεπερνά τις 900.000 ευρώ, χρήματα που μπορούν να διαθέσουν οι πράσινοι.

Κίνηση για Μπλάνκο

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει από κοντά τον Αργεντινό φορ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση με τον μάνατζερ του. Οι απαιτήσεις του 28χρονου φορ δεν ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ τον χρόνο, ένα ποσό που μπορούν να του προσφέρουν οι πράσινοι.

Βέβαια ο ποδοσφαιριστής έχει δηλώσεις πως επιθυμεί να συνεχίσει στην ΑΕΚ, όμως αν η Ένωση δεν του δώσει τα χρήματα που επιθυμεί τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τους πράσινους.

Τέλος να πούμε πως στις 12:00 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των δημοσιογράφων με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Πηγή sport24

Read more!

Δεν κρατιέται ο Τζιμπούρ

Τζιμπούρ
Ο Ραφίκ Τζιμπούρ περιμένει πως και πως να πάρει μία ευκαιρία από τον Βαλβέρδε για να δείξει την αξία του. "Θα παίξω και θα σκοράρω με τον Βόλο", έλεγε στους συμπαίκτες του. Πίεση σε Νέμεθ για να πάει δανεικός.Ο Αλγερινός άσος ξεχειλίζει από πάθος κάτι που είναι γνωστό εξάλλου από την άστατη καριέρα του, μέχρι στιγμής, όμως αυτή τη φορά το πάθος του είναι διαφορετικό.Μιλάμε για την επιθυμία του να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη, κάτι που τόνισε στους συμπαίκτες του στην προπόνηση και στο δείπνο.

Τις τελευταίες δυο ημέρες ο 26χρονος επιθετικός έχει ανεβάσει πολύ την απόδοση του, θέλοντας να δείξει στον Ερνέστο Βαλβέρδε πως είναι έτοιμος αγωνιστικά για να προσφέρει στην ομάδα.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της προπόνησης έλεγε στους συμπαίκτες του: "Είναι στο χέρι του κόουτς τι θα κάνει, όμως είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Αν με βάλει θα σκοράρω θα δείτε".

Ο Αλγερινός άσος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, αφού δύσκολα θα αλλάξει τα πλάνα του ο Ισπανός τεχνικός που θα ξεκινήσει με τους Πάντελιτς και Μιραλάς στην επίθεση.

Πίεση σε Νέμεθ - Γκαλίτσιο

Οι δυο ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονται στα πλάνα του Βαλβέρδε και γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να δοθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Για τον Ούγγρο φορ υπάρχουν προτάσεις από πολλές ομάδες της SuperLeague, όμως ο ίδιος δεν θέλει να φύγει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γκαλίτσιο, τον οποίο έχει ζητήσει η ΑΕΛ εδώ και λίγες ημέρες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πάντως οι ερυθρόλευκοι για πιέσουν τους δυο παίκτες, αφού δεν χωράνε στο ρόστερ.

Πηγή sport24
Read more!

"Απέχουμε πολύ από Ολυμπιακό και ΠΑΟ"


Ο προπονητής της ΑΕΚ συνηθίζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και οι αλήθειες που εκστόμισε είναι πικρές. Αλλά είναι αλήθειες.Διαβάστε τι τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση, το φτωχό μπάτζετ και τις δυσκολίες για καλές μεταγραφές.Επίσης, ποια είναι η άποψή του για τους νεοαποκτηθέντες Μίτσελ και Μπαχά.
Για τις δυσκολίες της ομάδας στις θέσεις των στόπερ λόγω των τραυτισμών των Δέλλα και Μανωλά: "Eχουμε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Μανωλάς ο οποίος τραυματίστηκε, βασιζόμαστε πάρα πολύ στον Δέλλα που 35 χρόνων και κάνει απίστευτη η χρονιά αλλά έχουμε ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις. Ο Νασούτι είναι ο πιο εξειδικευμένος γι’ αυτή τη θέση. Χάνοντας αυτούς τους δύο παίκτες κοιτάζεις πίσω και δεν βλέπεις ούτε τον Αλβες, ούτε τον Μαϊστόροβιτς, ούτε τον Κυργιάκο. Αυτή είναι η πραγματικότητα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή".
Για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ έχει πολλή δόξα και μεγάλη ιστορία αλλά αυτή τη στιγμή από τη Φεράρι λείπει η μηχανή και χωρίς μηχανή δεν μπορεί να τρέξει. Γιατί σαν προϋπολογισμός, σαν μπάτζετ αυτό που διαθέτει είναι εξαιρετικά χαμηλό. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να μεγαλώσουμε το ρόστερ, οι παίκτες αυτή τη στιγμή παίζουν με την πίεση ότι φοράνε, ότι κουβαλάνε τη μεγάλη φανέλα της ΑΕΚ. Είναι μια φράση που έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ πολλές φορές, είμαστε αυτοί που είμαστε. Και είναι τώρα μήνες που επαναλαμβάνουμε αυτές τις λέξεις"

Για τη δουλειά που γίνεται και τη σύγκριση με Ολυμπιακό και Παναθημαϊκό: "Δεν θα κρίνω αυτή τη δουλειά που κάνουμε γιατί πρέπει να βγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι να αντιπροσωπεύουμε την ομάδα, το είχα πει και τον Δεκέμβριο ότι η ομάδα δεν ήταν προγραμματισμένη, δεν ήταν σχεδιασμένη για να τα βγάλει πέρας σε τρεις διαφορετικές διοργανώσει. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι πού μπορούμε να φτάσουμε και πού θέλουμε να φτάσουμε.

Μείναμε εκτός Europa League με δύο αντιπάλους πολύ ανώτερους από εμάς στον όμιλο, την Ζενίτ και την Αντερλεχτ, διεκδικήσαμε την πρόκριση μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, είμαστε από την ημέρα που έχουμε έρθει μέσα στην τροχιά των πλέι οφ. Είναι σκληρή η κουβέντα που θα πω και ίσως πονέσει, αλλά δεν είμαστε στο επίπεδο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού".

Για την αισιόδοξη πλευρά της υπόθεσης ΑΕΚ: "Θα δουλέψουμε πολύ σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια για να κλείσουμε μια καλή χρονιά. Μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, μπορούμε όμως να κάνουμε μεγάλη ομάδα και με σκληρή δουλειά. Αν όμως στηρίζεσαι μόνο στη δουλειά, τότε θέλεις και χρόνο. Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Η ΑΕΚ έχει έναν προπονητή αισιόδοξο. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και με πολλή δυσκολία. Βεβαίως, είμαστε ένα βήμα πριν τα ημιτελικά του κυπέλλου και μας λείπουν κάποια βήματα για να μπούμε και να παίξουμε στα πλέι οφ και πρέπει να δουλέψουμε. Είναι ακόμα όλα ανοιχτά, το μπάτζετ είναι πρόβλημα, η ΑΕΚ ιστορικά είναι μέσα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι τόσο ψηλά. Θα δώσουμε όμως τα πάντα για να ξαναβρεθούμε εκεί. Αν δεν το καταφέρουμε, αυτό τουλάχιστον να μπορούμε να βγούμε έξω με το κεφάλι ψηλά. Αν δεν καταφέρουμε ή δεν αξίζουμε να βγούμε τρίτοι και να μπούμε στα πλέι οφ, ή αν δεν πάρουμε το κύπελλο, τουλάχιστον να λέμε ότι προσπαθήσαμε".

Για τους νεοαποκτηθέντες Μίτσελ και Μπαχά: "Θέλω να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις όπως θα σας τις πω. Δεν θα μπορέσω να τις διαβάσω, αλλά οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσω είναι λέξεις από καρδιάς και δεν θα έχω πρόβλημα να ξεκαθαρίσω ό,τι δεν είναι κατανοητό. Αλλά γράψτε αυτά που λέω. Ο Μίτσελ που γνωρίζω εγώ είναι ο Μίτσελ της Μπέρμιγχαμ. Ενας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής. Αν ήταν βασικός στην Μπέρμιγχαμ σίγουρα δεν θα ερχόταν στην ΑΕΚ. Γνωρίζω τον Μπαχά της περυσινής χρονιάς στη Μάλαγα. Αν έπαιζε στη Μάλαγα, επίσης δεν θα ερχόταν εδώ. Είναι πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές που τους γνωρίζω. Ήρθαν στην ΑΕΚ επειδή θέλουν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Να ξαναβρεθούν σε υψηλό επίπεδο. Θα δουλέψω κι εγώ και με τους δύο για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν όσο πιο πολύ γίνεται. Αλλά να ξέρετε ότι με ελάχιστα λεφτά πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε. Οι δυο τους είναι πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει μπροστά μας Ιούνιος και Ιούλιος να προετοιμαστούμε. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα παλέψουμε για να κλείσουμε μια καλή χρονιά".

Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές: "Θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει η πιθανότητα να μην γίνουν άλλες μεταγραφές. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές υψηλού κόστους θα πάρουμε τον Λεωνίδα και τους 300 που έδειξαν πως αν και λίγοι μπορούσαν να κερδίσουν τους πολλούς".

Πηγή sport24


Read more!

Πρώτα ο Άρης και μετά ανακοίνωση


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τοποθετηθεί επίσημα για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μετά το ντέρμπι με τον Άρη.Σύσκεψη των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Θόδωρο Ζαγοράκη έγινε στα γραφεία της Τούμπας, μετά την ανακοίνωση της απόρριψης της έφεσης από την δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.Οι διοικούντες τον "Δικέφαλο" είναι έντονα ενοχλημένοι από τη στάση που κράτησε απέναντι στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ η αθλητική δικαιοσύνη στο σύνολό της, ωστόσο δεν πρόκειται να δώσουν συνέχεια μέχρι να ολοκληρωθεί το ντέρμπι με τον Άρη.

Στόχος του προέδρου της ΠΑΕ και των συνεργατών του είναι να πέσουν-όσο είναι αυτό εφικτό-οι τόνοι και να προσηλωθούν όλοι στο παιχνίδι της Κυριακής.

Επίσημη τοποθέτηση μέσω ανακοίνωσης θα υπάρξει όταν κλείσει το κεφάλαιο του τοπικού ντέρμπι, πιθανότατα τη Δευτέρα. Η ΠΑΕ θα καταθέσει δημόσια τη θέση της για όσα έγιναν στις εκδικάσεις στις Πειθαρχικές Επιτροπές της Λίγκας και της ΕΠΟ, αλλά και για όσα πρόκειται να συμβούν μέχρι και την μέρα διεξαγωγής του "τελικού" με τον Ολυμπιακό.

Πηγή sport24

Read more!

Φερέιρα εφ' όλης της ύλης

Φερέιρα εφ' όλης της ύλης

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν το τριφύλλι.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και τις πολλές αλλαγές που έκανε: «Ειπώθηκε οτι χάσαμε εξαιτίας των αλλαγών που έκανα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Για παράδειγμα ο Καραγκούνης και ο Σεϊταριδης είναι διεθνείς, ο Μαρίνος είναι ένας από τους βασικούς παίκτες αυτή της ομάδας και μοναδική αλλαγή ήταν ο Καρνέζης. Ο Προπονητής πρέπει να παρατάσσει την ομάδα με βάση την αγωνιστική της δυνατότητα. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήμασταν καλύτεροι, όμως όταν δεχτήκαμε το γκολ δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε όπως έγινε με την Καβάλα. Δεν είναι δίκαιο να χρεώνουμε την ήττα σε έναν ποδοσφαιριστή. Με τον Πανιώνιο το παιχνίδι ήταν αλλιώς. Αυτός ήταν καλός και εμείς όχι. Τα πρόβλημα επηρέασαν την ομαλή συνέχεια της ομάδας. Οταν έχεις ένας ρόστερ 20 ποδοσφαιριστών δεν θα ήταν σωστό από τον προπονητή να μην υπολογίζει σε όλους. Ολες οι μεγάλες ομάδας αυτό κάνουν η Μάντσεστερ, η Ρεάλ, νη Μπαρτσελόνα».

Για τον Γκοβού: «Ο Γκοβού δεν βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν κάποτε. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν τον δεν έχει δείξει την αξία του. Δεν είναι 20-23 ετών και δεν μπορεί να γίνει ο ποδοσφαιριστής που ήταν κάποτε. Είναι όμως χρήσιμος παίκτης για την ομάδα. Εγώ όταν ήρθα στην Ελλάδα ακούγονταν πολλά για τον Γκοβού, αλλά εγώ έκλεισα τα αυτιά μου και αυτό που έκανα ήταν να τον βλέπω στις προπονήσεις Είναι επαγγελματίας, βλέπω αυτό που θέλω και αναλόγως τον χρησιμοποιώ. Ελπίζω και περιμένω να έρθει στην κατάσταση που ήταν πριν».

Για τον Χριστοδουλόπουλο και αν ζήτησε ο παίκτης να μην παίζει δεξιά: Δεν ισχύει αυτό. Ποιος σας το είπε; Εγώ ποτέ δεν δημοσιοποιώ τι λέω στους παίκτες μου. Ως προπονητής προστατεύω την ομάδα μου. Πολλοί ποδοσφαιριστές σκέφτονται τους εαυτούς τους και όχι την ομάδα. Αυτό που νικάει είναι η ομάδα και όχι οι παίκτες. Οι παίκτες μπορούν να νικήσουν έναν αγώνα, αλλά η ομάδα κερδίζει τους τίτλους. Ο Λάζαρος είναι νεαρός σε ηλικία και για να γίνει μεγάλος παίκτης δεν πρέπει να το έχει το μυαλό του σε μια θέση, Θα πρέπει να παίζει και στα άκρα και στον άξονα.

Σχετικά για τις αλλαγές του καλοκαιριού (μεταγραφές, μείωση μπάτζετ κτλ): Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Την περίοδο που είμαι εγώ εδώ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά έχει μεγάλη δυναμική σαν σύλλογος. Το θέμα είναι να αποφασίσει η διοίκηση τι είδους ομάδα θέλει.

Για το αν θα ήθελε μια μεταγραφή σε ποια θέση θα ήταν: Οσο δουλεύω με μια ομάδα και ορισμένους παίκτες δεν πρόκειται να μιλήσω για μεταγραφές. Εχω μια συνεργασία με τους παίκτες και αν μιλήσω για κάτι τέτοιο θα την χαλάσω. Δεν προσφέρω κάτι να μιλάω για μεταγραφές. Για μια ομάδα είναι σημαντική η ψυχολογία γιατί επηρεάζει την απόδοση της. Δική μου ευθύνη είναι να εμποδίζω τέτοια θέματα που χαλάνε το κλίμα.

Για το ματς με τον Εργοτέλη: Είναι έκτος στην βαθμολογία, παίζει με κοντινές πάσες, αλλά δεν είναι γρήγορη ομάδα. Για να νικήσουμε πρέπει να είμαστε επιθετικοί. Να έχουμε σωστή ανάπτυξη και να αξιοποιήσουμε την ταχύτητα μας. Επιπλέον παίζουμε με τον κόσμο μας. Ήθελα στο παιχνίδι με ΑΕΚ, το οποίο ήταν έπειτα από τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών, να τους χαρίσουμε τη νίκη και λυπάμαι που δεν τους δώσαμε χαρά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη και αυτό έχουμε στο μυαλό μας.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Σε... άλλον Ολυμπιακό ο Νέμεθ

Σε... άλλον Ολυμπιακό ο Νέμεθ
Εντείνονται οι φήμες για συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό Βόλου για τον δανεισμό του Κριστιάν Νέμεθ έως το καλοκαίρι, καθώς δεν τον θεωρεί απαραίτητο ο Βαλβέρδε. Ωστόσο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Sportdog, αυτή η συμφωνία γίνεται πριν από το ματς των δύο ομάδων, την Κυριακή στον Βόλο!
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

The Obradovic way

The Obradovic way
Ο Μάνος Μανουσέλης γράφει στο blog του για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα και αναλύει πώς οι «πράσινοι» ενεργοποίησαν το καλύτερο φετινό τους όπλο, τη σκληρή άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έκανε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ τη Μάλαγα να μοιάζει με… διαλυμένη διαδήλωση και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λιέτουβος Ρίτας στη Βιτόρια επί της Κάχα Λαμποράλ είναι το απόλυτο αφεντικό στον όμιλό του. Οι «πράσινοι» ενεργοποίησαν το καλύτερο φετινό τους όπλο, τη σκληρή άμυνα και παίζοντας στον ίδιο ρυθμό επί σαράντα λεπτά δεν επέτρεψαν στην ισπανική ομάδα να παίξει ούτε για ένα δίλεπτο το παιχνίδι της.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο που είχε οργανωθεί για το συγκεκριμένο ματς. Μια άλλη ομάδα, λιγότερο πειθαρχημένη από τον φετινό Παναθηναϊκό, θα μπορούσε να εμφανίσει δείγματα χαλάρωσης, καθώς η νίκη και η διαφορά είχε εξασφαλιστεί από νωρίς. Οι «πράσινοι» όμως δεν μπαίνουν σε τέτοιες λογικές. Μπορεί το ταμπλό να γράφει +30 πόντους υπέρ τους, αλλά η επόμενη άμυνα θα είναι το ίδιο σκληρή με την πρώτη του παιχνιδιού ή τόσο συγκεντρωμένη, λες και είναι η τελευταία με το σκορ ισόπαλο…

Το ρόστερ του «τριφυλλιού» έχει φέτος λιγότερα μεγάλα ονόματα, λιγότερα όπλα σε ό,τι αφορά την ατομική ικανότητα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά η προσήλωσή του στην άμυνα και η συγκέντρωση στην επίθεση είναι πολλαπλάσια και μεγαλύτερη από ποτέ. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν κερδίζουν οι ομάδες που υπακούν τυφλά στους προπονητές, αλλά δεν έχουν ξεχωριστό ταλέντο ή αν τελικά οι τίτλοι έρχονται όταν οι μιλάνε οι μεγάλες προσωπικότητες πάνω στο παρκέ και οι τεχνικοί -όσο σπουδαίοι και αν είναι- κάνουν ένα βήμα πίσω… Για να μάθουμε την απάντηση θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικούς μήνες, όταν θα κριθεί η σεζόν…

Τώρα, στο τέλος Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο του Ομπράντοβιτς είναι χαλαρά πρώτος στον όμιλό του και τον έχει κάνει να μοιάζει (τον όμιλο) σαν τον ευκολότερο από τους τέσσερις στο ΤΟP-16. Η ελληνική ομάδα, έτσι όπως έχουν έρθει τώρα τα πράγματα, οφείλει να πάρει τη νίκη τουλάχιστον σε ένα από τα δύο ματς με την Κάχα Λαμποράλ που ακολουθούν (το πρώτο εκτός έδρας, το δεύτερο στην Αθήνα), για να συνεχίσει να κρατάει την τύχη της στα χέρια της και να είναι εξασφαλισμένη καταρχάς η πρόκριση και στη συνέχεια η πρώτη θέση στο γκρουπ.

Οι προθέσεις των γηπεδούχων αποκαλύφθηκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα. Πίεσαν την μπάλα στα όρια του φάουλ σε όλο το γήπεδο, έπαιξαν από μπροστά όλες τις πρώτες πάσες που θα είχε ο Μπλάκνεϊ υποχρεώνοντάς τον να κρατάει την μπάλα πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε και ήταν μαχητικοί σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας.

Ο Ομπράντοβιτς σημάδεψε στην επίθεση τον μοναδικό αξιόλογο ψηλό που είχαν οι Ισπανοί (τον Φρίλαντ) και τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού (είχε δύο φάουλ πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο, αποβλήθηκε με πέντε στο 32') και πίεσε με απίστευτη επιμονή τη Μάλαγα βάζοντας σχεδόν σε κάθε κατοχή την μπάλα κάτω από το καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός στο πρώτο εικοσάλεπτο έκανε μόλις τρία σουτ έξω από τα 6.75 και όλες οι υπόλοιπες κατοχές του (περίπου 40) έφτασαν μέσα στη ρακέτα των Ισπανών.

Το τρίτο στοιχείο που φανέρωνε και τη διαφορά των δύο ομάδων στην ενέργεια που κατέθεταν πάνω στον αγωνιστικό χώρο είχε να κάνει με τον τομέα των ριμπάουντ, όπου η υπεροχή των «πρασίνων» ήταν απογοητευτική για τη Μάλαγα. Σε κάποια στιγμή του πρώτου μέρους, όταν χτιζόταν η διαφορά ο Παναθηναϊκός είχε 18 και οι αντίπαλοί του μόλις 7…

Σε όλους αυτούς τους τομείς οι «πράσινοι» πήραν άριστα. Καθώς, μάλιστα, οι Ισπανοί αντί να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα ανεβάζοντας τον δείκτη της δικής τους προσπάθειας, ξόδευαν ενέργεια για να διαμαρτύρονται στους διαιτητές, η διαφορά μεγάλωνε με γεωμετρική πρόοδο. Δεκατρείς πόντοι στο δεκάλεπτο, είκοσι στο ημίχρονο, είκοσι εννέα στο 30'…

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, είχε ασχοληθεί σοβαρά με τη Μάλαγα και είχε απαντήσεις σε όσα θέματα προσπάθησε να τους βάλει ο νέος προπονητής της Μάλαγα, ο Ζους Ματέο.
• Η πιεστική άμυνα και η επικοινωνία μεταξύ των παικτών έλυσε το πρόβλημα που δημιούργησε το γεγονός ότι ο νέος προπονητής των Ισπανών εμφάνισε plays που φυσιολογικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το σκάουτινγκ της ελληνικής ομάδας.

• Η διάσπαση της άμυνας ζώνης –όπου σχεδόν υποχρεωτικά κατέφυγε η Μάλαγα μετά το φόρτωμα των ψηλών της με φάουλ– έγινε με ιδανικό τρόπο. Η μπάλα πήγε μέσα στη ρακέτα και ή τελείωσαν εκεί οι φάσεις ή βγήκε έξω για να σουτάρουν παντελώς ελεύθεροι οι περιφερειακοί. Ο Παναθηναϊκός είχε σουτάρει μόλις τρία τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και πήρε άλλα 13 στην επανάληψη, για να τελειώσει με το αξιοπρεπές 6/16.

• Η αντίδραση της επίθεσης όταν η Μάλαγα έπαιξε με δύο τεσσάρια ταυτόχρονα και χωρίς πεντάρι (με τους Πρίντεζη, Ρούμπιο) ήταν ορθολογιστική. Ο Ομπράντοβιτς έδωσε την μπάλα στον Βουγιούκα και τον Μπατίστ, που είχαν πίσω τους τον πολύ πιο κοντό Ρούμπιο, ο οποίος το μόνο που μπορούσε να κάνει για να τους σταματήσει ήταν φάουλ.

Μία παράμετρος που θα έχει τη σημασία της είναι το πώς επέστρεψε ο Παναθηναϊκός από τα αποδυτήρια για να παίξει στο τρίτο δεκάλεπτο και με τη διαφορά στους είκοσι πόντους. Προφανώς οι «πράσινοι» έμαθαν από το πάθημα του… Ολυμπιακού στο Κάουνας και ο δείκτης της αυτοσυγκέντρωσής τους ήταν λες και το ημίχρονο είχε κλείσει με το σκορ ισόπαλο. Γι’ αυτό το λόγο, στην τρίτη περίοδο η διαφορά πήγε στους 29 πόντους (68-39)….

Σε ατομικό επίπεδο, εκείνοι που φάνηκαν περισσότερο στην επίθεση ήταν οι Μπατίστ, Τσαρτσαρής, Περπέρογλου, Σάτο και Νίκολας. Οκτώ παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν περισσότερους από έξι πόντους, ενώ ο πρώτος σκόρερ ήταν ο Τσαρτσαρής που έβαλε 14 πόντους. Δεν θα ήταν άστοχο να υποστηρίξει κάποιος ότι τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη νίκη την είχε η ομαδική άμυνα, όπου η ελληνική ομάδα είχε μόνο διακριθέντες.

Από τη Μάλαγα που πήγε στο ΟΑΚΑ χωρίς πίστη αλλά και χωρίς τρεις βασικούς (τους ΜακΙντάιρ, Τρίπκοβιτς και Άρτσιμπαλντ) εκτός αποστολής, διασώθηκαν οι Μπλάκνεϊ, Φρίλαντ και Πρίντεζης…
Προκάλεσε πάντως εντύπωση το γεγονός ότι ο Ομπράντοβιτς με το σκορ στο 80-52 και ενώ απέμεναν τρία λεπτά για τη λήξη του αγώνα, επανέφερε όλη την αρχική του πεντάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ύστερα από ενενήντα δευτερόλεπτα το τεστ τελείωσε και μπήκαν στο παιχνίδι οι Μπόγρης-Ζούμπος …Ευτυχώς για τους «πράσινους», κανένας βασικός δεν τραυματίστηκε σε αυτό το… κόλπο του Ζοτς, που προφανώς έχει να κάνει με τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο Σέρβος προπονητής στην ομάδα του…

Αντί επιλόγου: Η Λιέτουβος Ρίτας απέδειξε στη δεύτερη αγωνιστική του ΤΟΡ-16 ότι δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο φάνηκε στην πρεμιέρα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο τραυματισμός του Γκετσεβίτσιους στο ματς με την ελληνική ομάδα άφησε τον Ελ Αμίν να παλεύει μόνος του απέναντι στους κοντούς των «πρασίνων» και φυσικά η μάχη ήταν άνιση. Το βράδυ της Τετάρτης όμως, στο παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια, μπήκε στην εξίσωση για λογαριασμό της ομάδας του Τριφούνοβιτς και ο Αμερικανός γκαρντ Στρόμπερι, ήταν εκπληκτικός ο Ελ Αμίν και τελικά οι Λιθουανοί έκαναν μεγάλη νίκη στη Βιτόρια, που ανοίγει τον δρόμο του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό του.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ρόμα για «κούπα»!

Ρόμα για «κούπα»!
Με τους Βούτσινιτς και Ταντέι να πετυχαίνουν δύο όμορφα γκολ, η Ρόμα πέρασε από το Τορίνο με 2-0 επί της Γιουβέντους και προκρίθηκε στους «4» του Coppa Italia. Η Ίντερ περίμενε να μάθει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό και τελικά αυτός είναι η Ρόμα, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού. Οι Τζιαλορόσι δεν έκαναν τίποτα τρομερό στον αγώνα του Τορίνο, πάντως. Απλά ήταν υποφερτοί, σε αντίθεση με τη Γιούβε που δεν έκανε απολύτως τίποτα... Με βασικό σέντερ φορ τον Αμάουρι, άλλωστε, αναπληρωματικό τον Ιακουίντα και στα άκρα της άμυνας τους Γκριγκέρα, Μότα ή Γκρόσο, τι αξιόλογο να πετύχει;

Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 με μοναδική καλή φάση μια κεφαλιά του Μπουρντίσο και το σκορ άνοιξε στο 65' ο Βούτσινιτς με ωραίο πλασέ από πλάγια θέση αριστερά εντός περιοχής. Το λογικό ήταν η Γιουβέντους να πιέσει στη συνέχεια αλλά όσο κι αν το ήθελε, δεν μπορούσε... Στο 86' τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν αν ο διαιτητής υποδείκνυε το πέναλτι υπέρ του Ντελ Πιέρο σε μαρκάρισμα του Μεξές, που πήρε... αγκαλιά τον αρχηγό των Τορινέζων και τον έριξε στο έδαφος, αλλά τελικά το μόνο που άλλαξε ήταν το 0-1 έγινε 0-2 στο 92', με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ του Ταντέι!

Η Ρόμα, πλέον, θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στον ημιτελικό, που είναι διπλός, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι αυτό της Μίλαν με την Παλέρμο.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...