ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣΤΕΡΑΣ 0-0 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο γήπεδο που κέρδισε ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα, ο ανύπαρκτος Παναθηναϊκός είχε μόλις 2 τελικές προσπάθειες! Με αυτή την τραγική εικόνα το 0-0 στην Τρίπολη δεν προκαλεί έκπληξη!
Για γέλια και για κλάματα!

Μόνο μια αλλαγή

Καρνέζη περιμέναμε, επιστροφή Γιούρκα και Λέτο έδειχνε ο Ζεσουάλδο στην Παιανία αλλά εν τέλει οΠαναθηναϊκός είχε μόνο μια αλλαγή(Νίνης αντί Γκαρσία) σε σχέση με την Κοπεγχάγη, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε σε… γκέλα τον Τύπο.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ. Ζιλμπέρτο, Σιμάο τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος, σε ρόλο επιτελικού ο Νίνης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σισέ.

«Κλειδωμένος» από παντού!

Ο στόχος του Βλάχου, ξεκάθαρος. Οι τρεις χαφ στον άξονα(Λαδάκης, Μπαστία, Κερ) «αναχαίτισαν» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, έδιναν βοήθειες στις πτέρυγες και έβαλαν ακόμη περισσότερα προβλήματα στην δεδομένη κάτω του μετρίου ανάπτυξη των «πρασίνων». Ξανά λάθη, ξανά μηδενική φαντασία, ξανά καμία επιθετική άμυνα και πίεση στον αντίπαλο από την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Όλο και όλο το πρώτο δεκάλεπτο είχε το «τριφύλλι», χάρη στο φουριόζικο ξεκίνημα του Νίνη που μετά, όμως, εξαφανίστηκε. Στις πτέρυγες,  Χριστοδουλόπουλος και Μαρίνος ήταν εκτός αγώνα, ο Σιμάο ως γνωστόν δεν μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι και η μοναδική μεγάλη στιγμή για τους πρωταθλητές ήρθε από την κάθετη του Ζιλμπέρτο(29'). Ο Σισέ πέρασε τον Ντεκρά αλλά δεν πλάσαρε σαν... Σισέ και έδωσε την ευκαιρία στον Πουλίδο να διώξει.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαν κενούς χώρους στον άξονα του Παναθηναϊκού αλλά πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τις καλές στιγμές που δημιούργησαν(Ουντότζι 20' Ρ0ζέριο 32', 44').

Γρήγορες κινήσεις

Βλέποντας την ομάδα του να… χωλαίνει επιθετικά, ο Ζεσουάλδο έκανε γρήγορα-γρήγορα την πρώτη αλλαγή(46’) με τον Κατσουράνη στη θέση του Σιμάο. Ο Νίνης πέρασε δεξιά, ο «Κάτσο» στο πλευρό του Ζιλμπέρτο και ο Μαρίνος σε έναν πρωτόγνωρο ρόλο, πίσω από τον Σισέ. Δεύτερη κίνηση από τον Πορτογάλο στο 58’ με τον Λέτο αντί του Λάζαρου ενώ στο 75’ αντικατέστησε τον Νίνη με τον Καραγκούνη.
Κακός, ψυχρός και… δεύτερος
Ούτε μισή φάση!

Όσες αλλαγές και να έκανε ο Πορτογάλος προπονητής, αυτό το χάλι που έκανε την εμφάνιση του απόψε στην Τρίπολη, φάση δεν θα έβγαζε. Παρά την αρχική διάθεση του Λέτο, ο Αργεντινός ήταν ολομόναχος ενώ ο Σισέ στην μοναδική υποψία φάσης στο 54’ άνοιξε το κοντρόλ.

Ο Αστέρας… άνετος και ωραίος κρατούσε μακριά τους νταμπλούχους ενώ και ο Φερέιρα δεν ρίσκαρε καθόλου. Η είσοδος του Καραγκούνη δεν βοήθησε(ενώ ο Νίνης δεν ήταν κακός),  το σύστημα δεν γύρισε σε 4-4-2 με μια πιθανή είσοδο του Πετρόπουλου ενώ το ότι ο Μαρίνος έμεινε μέχρι το τέλος στο ματς προκαλεί απορίες, καθώς ο διεθνής μέσος ήταν ακίνδυνος.

To 0-0 παρέμεινε, ακόμη ένα ματς να έπαιζαν ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε περίπτωση έτσι όπως προσπαθούσε για το γκολ να φτιάξει φάση,  και ο Αστέρας πήρε δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας. 


MAN OF THE MATCH: Ο Πουλίδο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Αστέρα ήταν... παντού στα μετόπισθεν των γηπεδούχων. Κέρδισε πολλές  μονομαχίες, «καθάρισε» αρκετές δύσκολες στιγμές ενώ ήταν εκείνος που έβγαλε σχεδόν πάνω στην γραμμή το πλασέ του Σισέ στην κενή εστία. Εξαιρετικό παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:  Ο Βαγγέλης Βλάχος του έδωσε ειδικό ρόλο απόψε και ο Λαδάκης τα πήγε περίφημα. Μέχρι την αντικατάσταση του Νίνη μπόρεσε να τον περιορίσει, όποιος έβγαινε πίσω από τον Σισέ για να βοηθήσει τον Γάλλο είχε τον... μπελά του Έλληνα μέσου που μαζί με τον Μπαστία και τον Κερ συνέθεσαν μια πολύ δυνατή τριπλέτα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
:  Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Αν εξαιρέσει κανείς την κάθετη στον Σισέ, ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν ωσεί παρών στο γήπεδο. Ο Φερέιρα τον άφησε στο παιχνίδι αντί του Σιμάο(έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα) αλλά σε καμία περίπτωση δεν βοήθησε. Ούτε δημιουργικά αλλά ούτε και ανασταλτικά, χάνοντας πολλές μάχες στην μεσαία γραμμή.

Η ΓΚΑΦΑ:  Έχει που έχει τα χάλια του δημιουργικά ο Παναθηναϊκός, βρέθηκε και ο Σισέ σε πολύ κακό βράδυ. Σπατάλησε την τεράστια ευκαιρία στο 29' ενώ στο 54' ξανά απέναντι από τον Ντεγκρά άνοιξε το κοντρόλ και... χάρισε την φάση. Στιγμές που τις έχει για.. πλάκα ο Γάλλος, δεν κατάφερε να τις τελειώσει και όταν «κομπλάρει» ο Σισέ, έρχονται τα δύσκολα για τους νταμπλούχους.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα από τον Τάσο Κάκο και τους βοηθούς του. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, δεν του «έκατσε» η δύσκολη φάση.
Read more!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ *ΒΙΝΤΕΟ*

He’s back!!!
Πάνω που είχαν αρχίσει να ανησυχούν στον Πειραιά, ο Μιραλάς τους καθησύχασε. Μετά από δύο αγωνιστικές «αφλογιστίας», ο Βέλγος οδήγησε τον Ολυμπιακό σε άλλη μία νίκη, αυτή τη φορά με 2-1 επί του Ατρομήτου, σκορ που διαμορφώθηκε μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων λεπτών. Ένα κερδισμένο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φουστέρ, ένα γκολ και ένα δοκάρι από τον Μιραλάς, ο οποίος διατήρησε τους Πειραιώτες στην πρώτη θέση. 

Δεν εντυπωσίασαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι «κλείστηκαν» στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποβολή του Ντουντού με κόκκινη κάρτα. Το γκολ του Ατρομήτου ο Φαβάλι. 

 

Όπως συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια, ο Ολυμπιακός «μπήκε» στο παιχνίδι με διάθεση να δείξει «ποιος είναι το αφεντικό». Οι περισσότερες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν από την αριστερή πλευρά με τον Ζαϊρί, καμία όμως δεν προκάλεσε πρόβλημα στην άμυνα του Ατρομήτου. 

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο τραυματισμός του Ρόμενταλ υποχρεώνει τον Βαλβέρδε να ρίξει στον αγώνα τον Πάντελιτς. Ο Φουστέρ μετατοπίζεται στο δεξί άκρο και ο Μιραλάς λίγο πιο πίσω από τον Σέρβο επιθετικό. 
Κρύο, καιρός για… +2! (video)Οι αλλαγές αυτές βελτίωσαν την εικόνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή της ομάδας του Περιστερίου. 

Ο Μιραλάς «ξύπνησε» 
Στο 34ο λεπτό ο Μιραλάς θα βρεθεί σε πολύ καλή θέση στη μεγάλη περιοχή του Μιχαηλίδη και μετά από μαρκάρισμα θα κερδίσει το πέναλτι. Ο Φουστέρ θα το εκτελέσει και θα ανοίξει το σκορ. 

Μέσα σε λίγα λεπτά οι ερυθρόλευκοι θα δημιουργήσουν άλλη μία καλή ευκαιρία. Ο Ζαϊρί θα βγάλει πολύ ωραία την μπάλα στον Μιραλάς, ο οποίος από πλάγια θα πλασάρει τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου και θα κάνει το 2-0. 

Το ξέσπασμα του Βέλγου θα συνεχιστεί. Σε παρόμοια φάση με την προηγούμενη, ο Μιραλάς θα βρεθεί πάλι σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του θα σταματήσει στο δοκάρι. 

Η αποβολή του Ντουντού 
Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου περνούν με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία, αλλά να μην δημιουργεί φάσεις. Στο 68ο λεπτό ο Ντουντού θα δεχθεί την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, μετά από διεκδίκηση στον αέρα. Η αυστηρή απόφαση του διαιτητή θα αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι. 

Ο Βαλβέρδε περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Μοϊσές και βγάζει εκτός τον Ζαϊρί. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να κρατήσουν την μπάλα και επικεντρώνονται στο «πώς» θα απωθήσουν τους παίκτες του Γιώργου Δώνη από τη μεγάλη περιοχή του Πάρντο. 

Οι Περιστεριώτες θα έχουν δύο καλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πάρντο. Ειδικά η μία με τον Καμαρά αρκετά καλή, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να αποκρούει ενστικτωδώς. 

Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποιεί όλα τα επιθετικά του «όπλα» που είχε στη διάθεσή του. Και πάλι όμως ο Ατρόμητος δεν θα μπορέσει να απειλήσει τους «ερυθρόλευκους». 

Αυτό θα συμβεί μόνο μία φορά, στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Φαβάλι, ο οποίος θα διαμορφώσει το τελικό 2-1. 

 

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ζαϊρί (72’ Ουρτάδο), Μιραλάς (61’ Νέμεθ), Φουστέρ, Χολέμπας, Ρόμενταλ (15’ λ.τ. Πάντελιτς), Τοροσίδης. 

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος (75’ Περόνε), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Φαβάλι, Βινιάλ, Σαγκανόφσκι (57’ Αναστασάκος), Καραγκούνης (71’ Σαρμιέντο), Τάτος, Ολιβέιρα.




Σχετικά video

  
Read more!

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ 4-0 *ΒΙΝΤΕΟ*

Η ΑΕΚ προβληματίζει, αλλά όχι ο Μπλάνκο! Κόντρα στη Λάρισα (4-0) ο Αργεντινός σκόραρε (δις) για τέταρτο σερί ματς και έδωσε έτοιμο το 3-0 (89') στον Δέλλα. Οφσάιντ ο Λυμπερόπουλος στο πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο στο 83'.


Μπλάνκο... 4Χ4! (video)
Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1 για την ΑΕΚ, με τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Λεονάρντο ως στηρίγματα του Μπλάνκο. Η καλή απόδοση της «Ένωσης» στο πρώτο 10λεπτο και το γκολ του Ζορό έδειχναν ότι το ματς θα κυλούσε αρκετά χαλαρά για τους κιτρινόμαυρους, αλλά όσο αυτοί δεν αλλάζουν νοοτροπία τόσο θα αγχώνουν τον κόσμο τους. Μετά το 20λεπτο η ΑΕΚ έδωσε το δικαίωμα στη Λάρισα να ισορροπήσει την κατάσταση καθώς έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και το γεγονός ότι το 1-0 παρέμενε χωρίς ιδιαίτερη απειλή για τον Αραμπατζή οφείλεται στο ότι οι Θεσσαλοί δεν ήξεραν τι να κάνουν με την μπάλα όταν πλησίαζαν στην κιτρινόμαυρη περιοχή. Αυτό, βέβαια, ίσχυε και για τους παίκτες του Χιμένεθ...

Με την έναρξη της επανάληψης η Λάρισα πέρασε στο ματς τον Μετίν αντί του Βούζα για να τονώσει την επίθεση της, η ΑΕΚ συνέχιζε να παρουσιάζει προβλήματα και ο Καλόπουλος κατάφερνε να εκνευρίζει τους πάντες με τις υποδείξεις του. Ετσι εκνεύρισε και τον Χιμένεθ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 55'. Το ματς κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τους δύο πάγκους να κάνουν αλλαγές αλλά την κατάσταση να μην αλλάζει. Η Λάρισα προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή και το 1-0 παρέμενε και προβλημάτιζε τους πάντες στο ΟΑΚΑ.
«Κοίτα να μαθαίνεις…»
Μέχρι που ήρθε το 2-0 στο 83' από την κεφαλιά του Λυπερόπουλου και η Ένωση εξασφάλισε το τρίποντο, προβληματίζοντας και πάλι με την απόδοση της, όμως... Το 3-0 ήρθε στο 89' με κοντινό πλασέ του Δέλλα από ασίστ του κορυφαίου Μπλάνκο και στο 92' ο Αργεντίνος σκόραρε ξανά, για το 4-0, από ασίστ του Λαγού.

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος σέντερ φορ ήταν εκεί που έπρεπε στο 10' για να πάρει το... ριμπάουντ, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, να δώσει τη νίκη στηνΑΕΚ και παράλληλα να σκοράρει για τέταρτο σερί ματς! Στο 89' έδωσε και έτοιμο γκολ στον Δέλλα και στο 92' σκόραρε ξανά ο ίδιος.

Αδύναμος κρίκος: Δεν ήταν η μέρα του Σκόκο και αυτό φαινόταν συνεχώς. Δεν του βγήκε καμία ενέργεια, δε βοήθησε ουσιαστικά την ΑΕΚ και σωστά αντικαταστάθηκε.

Στο ύψος του: Ο Δέλλας ήταν και πάλι εγγύηση για την ΑΕΚ στα μετόπισθεν. Έκοβε εύκολα τις όποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων ενώ παράλληλα προσπαθούσε να κατευθύνει και τους συμπαίκτες του.

Η γκάφα: Δεν έγινε κάποια φάση στον αγώνα που να μπορεί να χρεωθεί σαν... γκάφα κάποιου παίκτη.    

Το στραγάλι: Στο γκολ της ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος είναι σε θέση οφ σάιντ και κάνει κίνηση προς την μπάλα, που καταλήγει στον Μπλάνκο. Αυτό, όμως, δεν είναι... ελαφρυντικό για τον Μεσσήνιο άσο. Ο Καλόπουλος σταμάτησε για κάποιον...ανεξήγητο λόγο την αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 55' και έτσι ήρθε και η αποβολή του Χιμένεθ ενώ δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γκέρεμι για το μαρκάρισμα του στον Καράμπελα. Στη φάση του 3-0 ο Μπλάνκο φαίνεται να είναι οφ σάιντ όταν παίρνει την πάσα, πριν δώσει την ασίστ στον Δέλλα.




Σχετικά video

Read more!

«Δεν φεύγω από την ΠΑΕ» ξεκαθάρισε ο Παύλος

Δεν φεύγει από την ΠΑΕ, ξεκαθάρισε ο Παύλος Γιαννακόπουλος
O Παύλος Γιαννακόπουλος διαψεύδει κάθε σενάριο αποχώρησής του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την εισήγησή του στο Δ.Σ. να του επιστραφεί ένα μέρος του ποσού που έβαλε στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

«Με βάση την τελευταία αύξηση που έγινε και ήταν ύψους 13 εκ. ευρώ (9 εκ. ευρώ από τους μετόχους και 4 εκ. ευρώ ως χορηγία από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη) και όχι 15 εκ. ευρώ, όπως είχε υπολογιστεί να γίνει, από τις 800.000 ευρώ που έβαλα, σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να πάρω πίσω τις 343.000 ευρώ.

»Δεν ζητάω κάτι παράλογο, Ζητάω αυτό που δικαιούμαι. Ο καθένας μπορεί να γράφει και να λέει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω στο μυαλό μου καμία σκέψη να αποχωρήσω», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Άποψη», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα.

Για την ομάδα: «Ο Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν παρουσίασε καθόλου καλό πρόσωπο και δεν τιμάει την ομάδα. Το θέμα είναι από εδώ και στο εξής να γίνουν οι σωστές κινήσεις, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

»Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον Φερέιρα. Πρέπει να περιμένουμε. Πάντως, είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου. Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να ενισχυθεί τον Γενάρη για παρουσιαστεί δυνατός».

Για το γήπεδο: «Δεν είμαι ειδικός για τον Βοτανικό. Δεν ασχολούμαι και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Αυτό που θέλω είναι ως φίλαθλος του ΠΑΟ να γίνει το γήπεδο για να σταματήσουν να γράφονται όλα αυτά που γράφονται».

Για τον Γκοβού: «Εφόσον ξενυχτά, δεν είναι καλό για το προφίλ της ομάδας και τη διασύρει. Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και να σταματήσουν αυτά τα κρούσματα».

Πηγή in Read more!

Ανανεώνει ο Αμπιντάλ

Έτοιμη να προσφέρει νέο συμβόλαιο συνεργασίας στον Ερίκ Αμπιντάλ είναι η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο Γάλλος άσος.


Ανανεώνει ο Αμπιντάλ
Ο ίδιος μιλώντας στην έκδοση του Skysports σημείωσε επί του θέματος αλλά και για τους Μπλαουγκράνα:
«Είμαι πολύ χαρούμενος και πρόκειται να υπογράψω νέο συμβόλαιο με αυτόν το φανταστικό σύλλογο. Διανύω περίοδο φόρμας τον τελευταίο καιρό, όπως άλλωστε κι ολόκληρη η ομάδα. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη και ελπίζω να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι το τέλος της σεζόν».
Πηγή gazzeta
Read more!

«Στη Γιουνάιτεντ μέχρι τέλους»

Την επιθυμία να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασε ο αμυντικός των «Μπέμπηδων», Ρίο Φέρντιναντ.


«Στη Γιουνάιτεντ μέχρι τέλους»
Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός των Βρετανών σημείωσε για το μέλλον του:

«Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και αν ο προπονητής κρίνει πως είμαι σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, ένα τετραετές συμβόλαιο θα ήταν κάτι σπουδαίο για μένα».
Πηγή gazzeta
Read more!

Ρεκόρ... ζημίας στα οικονομικά της ΑΕΚ

«Φωτιά» στα οικονομικά της ΑΕΚ
Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στα οικονομικά της, με 18.000.000 ευρώ ζημίες μέσα σε μία μόλις σεζόν και 42.000.000 ευρώ την τελευταία τριετία, κατέγραψε η ΠΑΕ ΑΕΚ!

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φίλαθλος», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ισολογισμού της, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ζημιά 18.218.642 ευρώ μέσα σε μία σεζόν (από την 1η Ιουλίου 2009 έως 30 Ιουνίου 2010), ποσό που είναι το αρνητικότερο στην ιστορία της.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό, όμως είναι ότι η... χασούρα της τελευταίας τριετίας αγγίζει τα 42.000.000, με το έλλειμμα αυτό να έχει δημιουργηθεί από τη σεζόν 2007-08 και έπειτα.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο ορκωτός λογιστής που υπογράφει τον ισολογισμό της ΠΑΕ, αναφέρει ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία πρέπει να γίνει αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 48 του νόμου 2190/20 περί Ανωνύμων Εταιρειών.

Πηγή In Read more!

Αρνήθηκε το αίτημα του Τέβεζ η Σίτι

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι στο αίτημα του Κάρλος Τέβεζ για μεταγραφή. Οι «πολίτες» ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν δεκτό το αίτημα του Αργεντινού σούπερσταρ ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014.
Αρνήθηκε το αίτημα του Τέβεζ η Σίτι

«Με μεγάλη απογοήτευση επιβεβαιώνουμε στους οπαδούς μας ότι ο Κάρλος Τέβεζ κατέθεσε αίτημα για μεταγραφή. Ο σύλλογος θα ήθελε να ενημερώσει ότι αρνήθηκε το αίτημα αυτό. Ο σύλλογος παραμένει απογοητευμένος από την κατάσταση και από τις ενέργειες του εκπροσώπου του Κάρλος. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και η Μάντσεστερ Σίτι θα συνεχίσουν να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσωπικό του πρόβλημα με την οικογένειά του. Τους τελευταίους μήνες η Μάντσεστερ Σίτι έχει δεχτεί δεκάδες αιτήματα από τον εκπρόσωπο του Κάρλος για διαπραγμάτευση και επέκατση του συμβόλαίου του για ένα επιπλέον χρόνο», ανέφερε η ανακοίνωση της Σίτι.

Ο Τέβεζ έχει δηλώσει ότι δεν αντέχει άλλο μακριά από τα παιδιά του, τα οποία βρίσκονται στο Μπουένος Άιρες και μάλιστα έχει δηλώσει ότι σκέφτεται ακόμα και να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του. Επίσης, οι σχέσεις του με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Μπόλτον, όταν οι δύο άντρες αντάλλαξαν λόγια την ώρα της αλλαγής του Αργεντινού.

Αν τελικά ο Τέβεζ αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι θα αποτελέσει τεράστια απώλεια, αφού ο 26χρονος άσος είναι το Α και το Ω της ομάδας έχοντας 39 γκολ σε 60 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας, με τη Σίτι να βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ και να διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα.
Πηγή gazzeta
Read more!

Δώδεκα κι ούτε ένα στραβοπάτημα

Δώδεκα κι ούτε ένα στραβοπάτημα
Τις δώδεκα σερί νίκες έφτασαν οι Μάβερικς, καθώς επικράτησαν 103-97 των Τζαζ στο Ντάλας. Οι γηπεδούχοι με ένα 17-0 προηγήθηκαν με 29-4 στην πρώτη περίοδο, ισοφαρίστηκαν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, αλλά ο Ντιρκ Νοβίτσκι, που τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους και 15 ριμπάουντ, αποκατέστησε την τάξη. Ο Ντερόν Ουίλιαμς με 34 πόντους προσπάθησε περισσότερο για τους Τζαζ, που μετρούν 13 ήττες στις τελευταίες 15 επισκέψεις τους στο Ντάλας.

Το Μαϊάμι βρήκε για τα καλά ρυθμό και περνώντας επιβλητικά, με 104-83, από το Σακραμέντο έφτασε τις οκτώ διαδοχικές νίκες. Η… Αγία Τριάδα πέτυχε τους 75 πόντους της ομάδας, με τον Ουέιντ να σταματά στους 36, τον Λεμπρόν Τζέιμς να προσθέτει 25 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Κρις Μπος 14 πόντους και 17 ριμπάουντ. 

Οι Σέλτικς δεν πάνε πίσω, καθώς μετρούν πλέον δέκα ματς αήττητοι μετά το 93-62 στη Σάρλοτ επί των Μπόμπκατς. Οι απουσίες των τραυματιών Σακίλ Ο’ Νιλ, Ζερμέιν Ο’ Νιλ και Κέντρικ Πέρκινς έφεραν τον Τούρκο Σεμίχ Ερντέν στη βασική πεντάδα και οι πρωταθλητές της Ανατολής με όπλο την άμυνα υποχρέωσαν τους γηπεδούχους σε άθλια ποσοστά (34% στα σουτ) και 22 λάθη. 

Οι Ράπτορς πέτυχαν σπουδαία νίκη στο Ντιτρόιτ με 120-116, παρότι είχαν βρεθεί στο -25 (89-64) 5:51 πριν τη λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου. Ο Τζέριντ Μπέιλες έκανε ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους, ενώ ο Λίνας Κλέιζα είχε 11 πόντους (2/2 βολές, 3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 20 λεπτά. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το ρεκόρ καριέρας με 23 πόντους του Μπεν Ουάλας, ο οποίος μάλιστα πέτυχε και τρίποντο (!), μόλις το πέμπτο της 15ετούς καριέρας του στο ΝΒΑ. 

Οι Μπουλς συνέτριψαν τους Τίμπεργουλβς με 113-82 φτάνοντας τις πέντε σερί νίκες με ηγέτη-ποιον άλλον;-τον Ντέρικ Ρόουζ που είχε 21 πόντους και 7 ασίστ. Ο Νίκολα Πέκοβιτς είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/5 δίποντα), 4 ριμπάουντ, ισάριθμες τάπες, αλλά και 6 λάθη σε 24 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 7 λεπτά είχε 2 πόντους (2/2 βολές), 1 τάπα και 2 λάθη. 

Τέλος, οι Γκρίζλις πέρασαν με 84-83 από το Λος Άντζελες απέναντι στους Κλίπερς, που αστόχησαν στο τελευταίο σουτ του αγώνα με τον Μπαρόν Ντέιβις. 

Πηγή sport-fm Read more!

«Αέρας» η Μίλαν

«Αέρας» η ΜίλανΆλλo ένα βήμα για την κατάκτηση του Scudetto έκανε η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» πέρασαν και από το «Ρενάτο νταλ' Άρα» επικρατώντας της Μπολόνια με 3-0 και ξέφυγε έξι βαθμούς από τη δεύτερη θέση.

Οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν είχαν διάθεση για αστεία και μπήκαν με στόχο να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι, όπως κι έγινε. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Μπόατενγκ ύστερα από σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Ρομπίνιο στο 35' έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο κάνοντας το 2-0, με τον Ιμπραΐμοβιτς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα να κλειδώνει η νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Πλέον οι «ροσονέρι» ξέφυγαν έξι βαθμούς από τις Νάπολι και Λάτσιο, με τη δεύτερη να αγωνίζεται το βράδυ με αντίπαλο τη Λάτσιο. 

Πηγή gazzeta Read more!

Στα… πιτς ο Ράμος

Στα… πιτς ο Ράμος

Εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα μείνει για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Σέρχιο Ράμος. Τι είπε ο Ζοσέ Μουρίνιο για το θέμα αλλά και τον Αρμπελόα που θα πάρει τη θέση του.



Μετά τους τραυματισμούς των Γκονζάλο Ιγκουαΐν και Σάμι Κεντίρα, αυτή τη φορά ήρθε και άλλος ένας να προστεθεί στη λίστα. Ο  Σέρχιο Ράμος έχει πρόβλημα στο δεξί γόνατο και συγκεκριμένα στους συνδέσμους, και όπως ανακοινώθηκε από το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο Ζοσέ Μουρίνιο:
«Δεν είναι καλό αυτό, αλλά είμαι σίγουρος πως ο Αλβάρο Αρμπελόα θα τα πάει πολύ καλά. Δουλεύει στις προπονήσεις και αξίζει να παίξει», τόνισε ο τεχνικός των Μερένγκες.

Πηγή gazzeta
Read more!

Πλησίασε στην κορυφή ο Άγιαξ

Ο Άγιαξ επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Φίτεσε και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις απώλειες της Αϊντχόβεν (0-0 με Ντε Γκράαφτσαπ) και της Τβέντε (ήττα 5-2 από την Χέρενφεν).
Πλησίασε στην κορυφή ο Άγιαξ
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με τον «Αίαντα» να κυριαρχεί στο πρώτο, να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να προηγείται μόλις στο 11' με γκολ του Έρικσεν, ενώ δημιούργησε και έχασε ακόμη πολλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε, με τηςΦίτεσε να είναι αυτή που πίεζε. 

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές καλές στιγμές για να ισοφαρίσουν, με την ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ να μοιάζει υπνωτισμένη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Άρνεμ χάθηκε στο 52', όταν ο Αϊσάτι έκανε την κεφαλιά, όμως οι αντίπαλοι αμυντικοί έδιωξαν την μπάλα πάνω στη γραμμή. Τελικά, ο Άγιαξ πήρε τη νίκη και πλησίασε την Αϊντχόβεν στους 3 βαθμούς. 
Πηγή gazzeta Read more!

Αντίο με επαίνους και δώρα!

Αντίο με επαίνους και δώρα! (vid)
Μια σχέση πολλών ετών στη Ferrari έφτασε στο τέλος της, ύστερα από την ανακοίνωση του Λούκα Μπαντοέρ πως θα αποχωρήσει από τη σκουντερία, στην οποία τα τελευταία 13 χρόνια είχε τη θέση του δοκιμαστή. 

Η Ferrari βράβευσε τον δοκιμαστή της στο παραδοσιακό γεύμα της «Scuderia Ferrari Marlboro», ενώ ο πρόεδρος της ομάδας, Λούκα Ντι Μοντιζέμολο του έδωσε δύο δώρα. 

Αρχικά ένα γλυπτό, στο οποίο πάνω υπάρχουν όλα τα μονοθέσια που έχει οδηγήσει, καθώς και ένα Fiat 500 Tributo Ferrari. 

«Ο Λούκα αποτέλεσε κλειδί για την επιτυχία, χάρη στη δουλειά του που είναι ζωτικής σημασίας, έστω και αν πραγματοποιείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αποτελείται από πολλά χιλιόμετρα και ιδέες», ήταν τα λόγια του προέδρου της ομάδας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της Ferrari. 

«Θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα έχει κάνει για εμάς και για τον τρόπο που τα έχει κάνει, αξίζει επαίνους για την διακριτικότητά του», συμπλήρωσε ο Μοντιζέμολο. 

Ο Μπαντοέρ με τη σειρά του τόνισε πως πιο πολύ από όλα θα του λείψει η οδήγηση ενός μονοθεσίου. Ο 39χρονος πιλότος ήταν πάντα στη διάθεση της ομάδας του, όπως το 2009 που είχε χρειαστεί να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Φελίπε Μασά για δύο γκραν πρι. 

Ο Ιταλός πιλότος οδήγησε για τελευταία φορά την F10 στο Motor Show στην Μπολόνια, εκεί όπου αποχαιρέτησε και τον κόσμο. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ο Κλέιζα δεν απέτρεψε το ρεκόρ

Ο Κλέιζα δεν απέτρεψε το ρεκόρ
Παρά τις προσπάθειες του Λίνας Κλέιζα, οι Νάγκετς επικράτησαν στο Τορόντο με 123-116 και ο Τζορτζ Καρλ έφτασε τις 1.000 νίκες στην προπονητική του καριέρα στο ΝΒΑ. Ο Λιθουανός πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε απέναντι στην παλιά του ομάδα και τον παλιό του προπονητή σε 31 λεπτά 26 πόντους (0/1 βολές (7/11 δίποντα, 4/5 τρίποντα) και 12 ριμπάουντ, αλλά ο κόουτς των «σβόλων», που πρόσφατα βγήκε νικητής στη μάχη με τον καρκίνο για δεύτερη φορά, έγινε μόλις ο έβδομος προπονητής με τετραψήφιο αριθμό νικών. Στο κλειστό αυτό κλαμπ ανήκουν οι Ντον Νέλσον (1.335), Λένι Γουίλκενς (1.332), Πατ Ράιλι (1.210), Τζέρι Σλόαν (1.207), Φιλ Τζάκσον (1.114) και Λάρι Μπράουν (1.097). 

Με ηγέτη τον Ντέρικ Ρόουζ οι Μπουλς επιβλήθηκαν των Λέικερς στο Σικάγο με 88-84 φτάνοντας τις τέσσερις συνεχείς νίκες. Ο γκαρντ των «ταύρων» είχε 29 πόντους-με δύο καθοριστικά καλάθια στο φινάλε-και 9 ασίστ αναγκάζοντας το κοινό να φωνάζει «MVP-MVP». Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Μπουλς επί των «λιμνανθρώπων» μετά από επτά συνεχείς ήττες, καθώς η προηγούμενη είχε καταγραφεί στις 19 Δεκεμβρίου του 2006, και πάλι στο «United Center». 

Οι Σπερς νίκησαν άνετα τους Χοκς με 108-92 κι εξακολουθούν να έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 19-3. Τα «σπιρούνια» δεν έχουν χάσει στην έδρα τους από τα «γεράκια» μετά το 1997. 

Το Μαϊάμι αύξησε το νικηφόρο σερί του στα επτά ματς καθώς πέρασε σαν σίφουνας από το Όκλαντ συντρίβοντας με 106-84 τους Ουόριορς. Ο Ντουέιν Ουέιντ με 34 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ μαζί με τον Λεμπρόν Τζέιμς που είχε 25 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι της Χιτ απέναντι στους «πολεμιστές» που έχασαν για έκτο διαδοχικό παιχνίδι. 

Οι Τζαζ με το 117-105 υποχρέωσαν το Ορλάντο στην τέταρτη διαδοχική του ήττα. Ο Ντερόν Ουίλιαμς είχε 32 πόντους και 9 ασίστ και οι γηπεδούχοι εξέθεσαν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. 

Οι Μπλέιζερς άλωσαν την Αριζόνα με το 101-94 απέναντι στους Σανς (άποντος και χωρίς να κάνει σουτ ο Τζος Τσίλντρες σε 8 λεπτά), ενώ το δίδυμο Γουέστμπρουκ και Ντουράντ είχε 29 και 25 πόντους αντίστοιχα στη νίκη της Θάντερ στη Νέα Ορλεάνη με 97-92. 

Οι Νικς συνέχισαν τις εξαιρετικές εμφανίσεις, έφτασαν τις επτά συνεχείς νίκες με το 101-95 στην Ουάσινγκτον κόντρα στους Ουίζαρντς και ο Αμάρε Στούντεμαϊρ έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ. Τελείωσε τον αγώνα με 36 πόντους (10 ριμπάουντ, 11 λάθη και 5 ασίστ) κι έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου μετά από 42 χρόνια που έχει 30+ πόντους σε επτά σερί αγώνες. 

Τέλος, ο Κέβιν Λοβ με 27 πόντους και 18 ριμπάουντ οδήγησε τους Τίμπεργουλβς στη νίκη με 109-99 επί των Πίστονς. Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς έκανε ατομικό ρεκόρ με 7 τάπες (είχε και 11 πόντους), ο Νίκολα Πέκοβιτς σε 10 λεπτά είχε 6 πόντους (2/2 βολές, 2/3 δίποντα), 2 τάπες και 1 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Κουφός δεν χρησιμοποιήθηκε. 

Πηγή sport-fm Read more!

Θέλει Ολυμπιακό ο Μανιάτης


Ο Ολυμπιακός έχει στην μεταγραφική του λίστα τον Γιάννη Μανιάτη και εφόσον δώσει την θετική συγκατάθεση του ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τον ποδοσφαιριστή, τότε οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.
Οι Πειραιώτες έχουν την διάθεση να εντάξουν στο ρόστερ τους τον Γιάννη Μανιάτη από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ώστε να συμφωνήσουν από τώρα με τον Πανιώνιο, για την αγορά του ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να αξιώνει τον παίκτη της με το ποσό των 800.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο 24χρονος (12/10/1986) δεξιός μπακ είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και θέλει "σαν τρελός" να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς πέρα από το γεγονός πως θα αποτελέσει μία σημαντική εξέλιξη στην καριέρα του, είναι επίσης και φίλαθλος της ομάδας. Βέβαια, ο Γιάννης Μανιάτης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2013 με τον Πανιώνιο και το ενδεχόμενο μεταγραφής του στους Πειραιώτες θα εξαρτηθεί, καθαρά, από το αν υπάρξει, τελικά, συμφωνία ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ

Διάθεση, πάντως, των "κυανέρυθρων" είναι να παραχωρήσουν τον ποδοσφαιριστή, καθώς ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και σαφώς μία ενδεχόμενη μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη στον Ολυμπιακό, θα "ανασάνει" τα ταμεία του συλλόγου, τα οποία έχουν ανάγκη από "ζεστό" χρήμα.
Πηγή red planet
Read more!

Λεωφόρος... Τρίπολης!


Ο κόσμος του τριφυλλιού έχει βρεθεί σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης και δεν θα μπορούσε να λείψει από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Οι φίλαθλοι των πρασίνων που θα καταλύσουν την Τρίπολη θα ξεπερνούν τις 2.000 για να προσφέρουν πάλι ατμόσφαιρα και μαθήματα εξέδρας!
Ο μοναδικός κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι και πάλι ο 12ος παίκτης στην παναθηναϊκοκρατούμενη πόλη της Πελοποννήσου. Το γήπεδο της Τρίπολης θα γίνει... Λεωφόρος αφού οι πράσινοι οπαδοί που θα βρεθούν εκεί θα είναι από όλη την Ελλάδα.

Πηγή Leoforos
Read more!

«Δεν μου έγινε πρόταση»

«Δεν μου έγινε πρόταση»
Ο Μίκαελ Νίλσον με τοποθέτηση του εξηγεί τους λόγους αποχώρησης του από τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζει ως… εξωπραγματικό τον Τζιμπρίλ Σισέ και υμνεί τους οπαδούς του «τριφυλλιού».Αναλυτικά η συνέντευξη του Σουηδού άσου της Μπρόντμπι στην εφημερίδα «Derby»:

-Τί ακριβώς συνέβη με σένα και την αποχώρησή σου από την ομάδα, καθώς ο Κώστας Αντωνίου είχε παραδεχτεί ότι ήθελαν να σε κρατήσουν στον Παναθηναϊκό;

«Ίσως δεν ήθελαν να φύγω αλλά δεν μου έκαναν κάποια πρόταση. Γι αυτό κι έφυγα».

-Ενάμιση χρόνο μετά την απόφασή σου, αν ήταν τώρα να πάρεις την ίδια απόφαση τί θα έκανες;

«Επειδή δεν μου είχαν πει απολύτως τίποτα, θα έπαιρνα την ίδια απόφαση».

-Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που έκατσες στον Παναθηναϊκό, υπήρχε κάτι που σε εντυπωσίασε περισσότερο από κάθε τι άλλο;

«Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν σίγουρα η Παιανία. Ένα σπουδαίο αθλητικό κέντρο, όπου τα πάντα λειτουργούσαν στην εντέλεια με τα γήπεδα να είναι πάντα πάρα πολύ καλά. Επίσης η οργάνωση γύρω από την ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Μπορούσες να καταλάβεις ότι ήσουν μέλος ενός σπουδαίου κλαμπ».

-Έχεις παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό από την ημέρα που έφυγες;

«Ναι αλλά κυρίως τα Ευρωπαϊκά ματς τα οποία μπορώ να τα βλέπω στην τηλεόραση. Αλλά δεν έχω δει τόσα πολλά για να είμαι ειλικρινής».

-Οπότε δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα άποψη για τη φετινή ομάδα;

«Έχω παρακολουθήσει την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα εντός και εκτός, τον αγώνα στο ΟΑΚΑ με την Κοπεγχάγη αλλά και την Καζάν στην Αθήνα. Αυτά είναι τα τέσσερα ματς που έχω δει».

-Τι είδες;

«Στον αγώνα με την Κοπεγχάγη η ομάδα δεν είχε παίξει καθόλου καλά. Είχαν κάνει και πάρα πολλά λάθη που στοίχισαν και αυτό δεν ήταν καλό. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα είναι δύσκολο για κάθε ομάδα. Αν κάνουν το παιχνίδι τους δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις. Αλλά με αντίπαλο την Κοπεγχάγη περίμενα να δω περισσότερα».

-Στον Παναθηναϊκό τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ποια είναι η άποψή σου αν και δεν πρόλαβες να τον έχεις συμπαίκτη;

«Δεν τον έχω δει σε πολλά ματς με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα τον θυμάμαι από τη Λίβερπουλ που ήταν ένας πάρα πολύ καλός επιθετικός. Αυτά τα δύο χρόνια όμως δεν έχω δει πολλά παιχνίδια για να είμαι ειλικρινής, αλλά είναι πολύ γρήγορος και πολύ ταχύς».

-Σε ενάμιση χρόνο στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 36 γκολ…

«Είναι ένα φανταστικό ρεκόρ, εξωπραγματικό».

-Ευτύχησες να είσαι στην ομάδα της σεζόν που έκλεινε 100 χρόνια ζωής, πόσο σημαντικό ήταν για σένα αυτό;

«Σίγουρα ήταν κάτι το ξεχωριστό. Να παίζεις για έναν σύλλογο που έχει συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής, δεν είναι κάτι εύκολο. Δεν σου δίνεται συχνά η δυνατότητα γιατί δεν υπάρχουν τόσοι σύλλογοι με τέτοια ιστορία. Επίσης είχαμε ειδικά σχεδιασμένες φανέλες, οι οπαδοί μας τραγουδούσαν τραγούδια για τα 100 χρόνια και ήταν κάτι το ξεχωριστό».

-Ποια είναι η άποψή σου για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού; Έχεις παίξει στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 65.000 κόσμο, έχεις αγωνιστεί στο Μιλάνο με περισσότερους από 7.000 στην κερκίδα…

«Οι οπαδοί είναι απίστευτοι. Όταν το ΟΑΚΑ ήταν γεμάτο ή όταν παίζαμε στην Ευρώπη, ταξίδευαν μαζί μας πάρα πολλοί και αυτό ήταν πολύ σημαντικό και εντυπωσιακό. Ό, τι και να πω είναι λίγο. Ήταν απλά φανταστικοί».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

"Καθάρισε" ο Αγκουέρο


Με δύο γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο η Ατλέτικο νίκησε 2-0 την Ντεπορτίβο, ενώ έχασαν Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη.
Η Χετάφε έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες, αλλά πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Βιγιαρεάλ.
Ο Κάτα Ντίας αποβλήθηκε στο 41', όμως η Χετάφε άντεξε και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο 89' με τον Αλμπίν και να πάρει την σπουδαία νίκη στο "Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ".
Ο σκόρερ μάλιστα στους πανηγυρισμούς δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Χετάφε, η οποία ανέβηκε στην 6η θέση μαζί με την Ατλέτικο, ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες.
Μία ακόμη ήττα γνώρισε η Σεβίλλη, καθώς έχασε με 1-3 από την Αλμερία μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν", με τον Πιάτι να πετυχαίνει δύο φανταστικά γκολ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν με τον Φαμπιάν Βάργκας, γκολ όμως που μάλλον δεν μπήκε ποτέ!
Όσον αφορά στο ματς του "Βιθέντε Καλντερόν", ξεκίνησε άσχημα για την Ατλέτικο, καθώς στο 7' ο Αρανθουμπία απέκρουσε πέναλτι του Ντιέγκο Φορλάν.
Ο Σέρχιο Αγκουέρο όμως άνοιξε το σκορ στο 9' και έκανε το 2-0 στο 36', φτάνοντας τα 7 γκολ φέτος, έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 90' για να πετύχει χατ-τρικ.
Οι συνθέσεις

ΧΕΤΑΦΕ
: Κοντίνα, Μιγκέλ Τόρες, Κάτα Ντίας, Μαρκάνο, Μανέ, Βίκτορ Σάντσεθ, Παρέχο (84' Κασκέρο), Μανού ντελ Μοράλ (68' Αλμπίν), Πέδρο Ρίος, Γκαβιλάν (46' Ράφα), Μίκου.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Άνχελ Λόπεθ, Μαρτσένα (70' Καταλά), Μουσάτσιο, Καπντεβίλα, Σένα, Μπρούνο, Μπόρχα Βαλέρο, Καθόρλα (77' Χέφερσον Μοντέρο), Κάνι (53' Μάρκο Ρούμπεν), Νιλμάρ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Παλόπ, Νταμπό, Μαρτίν Κάσερες, Αλέξις, Φερνάντο Ναβάρο, Ρενάτο (65' Αλφάρο), Ζοκορά, Χοσέ Κάρλος (65' Ρομαρίκ), Ντιέγκο Καπέλ, Κανουτέ, Νεγκρέδο (78' Ακόστα).
ΑΛΜΕΡΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Χουάνμα Ορτίθ (65' Λίγιο), Κάρλος Γκαρθία, Ακασιέτε, Γιάκομπσεν, Μ'Μπαμί, Κορόνα (73' Βαλέρι), Πιάτι, Φαμπιάν Βάργκας, Κρουσάτ, Κάλου Ούτσε (88' Ουγιόα).
*91' κόκκινη Αλέξις

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Ουϊφαλούσι, Περέα, Ντομίνγκεθ, Φιλίπε Λουΐς, Ραούλ Γκαρθία (84' Μάριο Σουάρεθ), Τιάγκο, Ρέγες (87' Ντιέγκο Κόστα), Σιμάο, Αγκουέρο, Φορλάν (80' Μέριδα).
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ (5-4-1): Αρανθουμπία, Μανουέλ Πάμπλο, Κολότο, Αϊτάμι (50' Χουάν Ντομίνγκεθ), Λόπο, Σεοάνε, Χουάν Ροντρίγκεθ (84' Βαλερόν), Αντόνιο Τομάς, Σαούλ, Ουρέτα (67' Αντριάν), Λασάντ.
*7' Αρανθουμπία έπιασε πέναλτι του Φορλάν
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Χετάφε - Βιγιαρεάλ 1-0 (89' Αλμπίν)
Σεβίλλη - Αλμερία 1-3 (83' Κανουτέ / 48' Φαμπιάν Βάργκας, 81' και 90' Πιάτι)
Ατλέτικο - Ντεπορτίβο 2-0 (9' και 36' Αγκουέρο)

Κυριακή
Μπιλμπάο - Εσπανιόλ (18:00)
Χιχόν - Λεβάντε
Έρκουλες - Μάλαγα
Μαγιόρκα - Σανταντέρ
Σαραγόσα - Ρεάλ (20:00)
Μπαρτσελόνα - Σοθιεδάδ (22:00)

Δευτέρα
Βαλένθια - Οσασούνα (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 37
2. Ρεάλ Μαδρίτης 35
3. Βιγιαρεάλ 30
4. Εσπανιόλ 28
5. Βαλένθια 24
6. Ατλέτικο 23
7. Χετάφε 23
8. Σοθιεδάδ 22
9. Μαγιόρκα 21
10. Σεβίλλη 20
11. Μπιλμπάο 19
12. Ντεπορτίβο 17
13. Έρκουλες 15
14. Οσασούνα 15
15. Σανταντέρ 14
16. Λεβάντε 14
17. Μάλαγα 13
18. Αλμερία 13
19. Χιχόν 10
20. Σαραγόσα 9

*Κάντε κλικ ΕΔΩ για υπερ-αναλυτική βαθμολογία (επιλέγοντας Ισπανία & 1η κατηγορία)

Ο πίνακας των σκόρερς

17 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

15 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

9 γκολ

Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ)
Φερνάντο Γιορέντε (Μπιλμπάο)

8 γκολ
Τζουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)
Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Φεντερίκο Ιγκουαΐν (Ρεάλ)
Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο)
Νταβίντ Τρεζεγκέ (Έρκουλες)

6 γκολ

Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο)
Νέλσον Αέδο Βαλντές (Έρκουλες)

5 γκολ

Χοσέ Ροντόν (Μάλαγα)
Φελίπε Καϊσέδο (Λεβάντε)
Άλβαρο Νεγκρέδο (Σεβίλλη)

Πηγή sport24
Read more!

Ο στόχος της Μίλαν

Ο στόχος της Μίλαν
Ο προπονητής της Μίλαν, Μάξιμο Αλέγκρι έθεσε το στόχο της ομάδας του μέχρι το τέλος του έτους που είναι να φτάσει τους 39 βαθμούς.Ο τεχνικός του ιταλικού συλλόγου θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν το τέλειο για τους Μιλανέζους: «Το να φτάσουμε στους 39 βαθμούς μέχρι το τέλος του 2010 θα ήταν το τέλειο, το μέγιστο. Κοινώς πρέπει να πάρουμε τις δύο νίκες με Μπολόνια και Ρόμα και ο στόχος μας κόντρα στους "ροσομπλού" είναι να κάνουμε ένα σοβαρό παιχνίδι. Η Μπολόνια κάνει φοβερά πράγματα στα τελευταία ματς και στην έδρα της είναι αήττητη. Αρα είναι ένας καθόλα σεβαστός αντίπαλος και έτσι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Θηλιά» στην ΑΕΚ

Οι «μαύρες» τρύπες δεν λένε να αφήσουν ήσυχη την ΑΕΚ. Η Ένωση κατέγραψε 18.000.000 ευρώ ζημίες την τελευταία σεζόν και 42.000.000 ευρώ την τελευταία τριετία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φίλαθλος», σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό η ΠΑΕ έχει χασούρα πάνω από 18.000.000 ευρώ (συγκεκριμένα 18.218.642 ευρώ) μέσα σε μία σεζόν, από την 1η Ιουλίου 2009 έως 30 Ιουνίου 2010, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την Ένωση.


Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ζημίες φτάνουν τα 42.000.000 την τελευταία τριετία, με το έλλειμμα αυτό να έχει δημιουργηθεί από τη σεζόν 2007-08 και έπειτα.

Μάλιστα, ο ορκωτός λογιστής που υπογράφει τον ισολογισμό της ΠΑΕ αναφέρει ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρία χρειάζεται να υλοποιήσει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, προκειμένου να μην εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 48 του νόμου 2190/20 περί Ανωνύμων Εταιριών.

Πλέον για να μην υπάρξουν σοβαρότερες συνέπειες (λουκέτο στη ΠΑΕ) οι μέτοχοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τουλάχιστον μέρος της οικονομικής ζημιάς.

Πηγή gazzetta.gr Read more!

Nα συνεχίσει το σερί στο Φάληρο...

Nα συνεχίσει το σερί στο Φάληρο...
Ολυμπιακός που υποδέχεται τον Ατρόμητο. Eπικράτηση με καλή μπάλα το ζητούμενο για τους Πειραιώτες.

Το «7 στα 7» θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Superleague.
Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τους Περιστεριώτες και ζητούμενο είναι, εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης, η καλή μπάλα και μία θεαματική εμφάνιση που θα «ζεστάνει» τους φίλους των Πειραιωτών που θα βρεθούν στο... παγωμένο (λόγω καιρού), φαληρικό στάδιο.

Το πρόβλημα με τον Άριελ Ιμπαγάσα, ο οποίος χτύπησε στην προπόνηση του Σαββάτου ξεπεράστηκε και ο Αργεντινός μπαλαδόρος αναμένεται να ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Βαλβέρδε απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ραούλ Μπράβο, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Μέγιερι, Γκαλίτσιος, Ν. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Α. Παπαδόπουλος, οι οποίοι θα προπονηθούν το πρωί της Κυριακή στις 10:30. Παράλληλα, ο Ριέρα θα συνεχίσει την ίδια ώρα το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Η αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίζεται από τους: Νικοπολίδη, Πάρντο, Τοροσίδη, Ποτουρίδη, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλο, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φετφατζίδη, Ζαϊρί, Πάντελιτς, Μιραλάς, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Νέμεθ.

Για το θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο...

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα θα παραταχθει στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ατρόμητος.
Ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Δώνης τόνισε στους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν με στόχο μια καλή εμφάνιση και το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός τεχνικός επέλεξε τους εξής: Μιχαηλίδη, Καραγκιολίδη, Τάτο, Αναστασάκο, Νάστο, Μπρίτο, Βινιάλ, Καμαρά, Φαβάλι, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρα, Σαρμιέντο, Καραλή, Περόνε, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνη, Ολιβέιρα.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φαν Χάαλ: Έχω μακροπρόθεσμους στόχους

Φαν Χάαλ: Έχω μακροπρόθεσμους στόχους
Ο Λούις Φαν Χάαλ ήταν πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας του εναντίον της Σανκτ Παουλί, αλλά πιο ικανοποιημένος από την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Σβάινστάιγκερ.

Ικανοποιημένος ήταν με τη νίκη ο Λουίς Φαν Χάαλ, όμως στάθηκε περισσότερο στην παραμονή του Μπάστιαν Σβάινστάιγκερ στη Μπάγερν τον οποίο χαρακτήρισε παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

«Είμαι προπονητής μακροπρόθεσμων στόχων. Επομένως η υπογραφή του Μπάστιαν Σβάινστάιγκερ ήταν πολύ σημαντική. Είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι αυτός ο παγκοσμίας κλάσης ποδοσφαιριστής θα μείνει στην Μπάγερν», είπε ο Ολλανδός και συνέχισε: «Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς παρόλο που παίξαμε πολύ καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος παρόλο που δεν εκμεταλλευτήκαμε τις πολλές μας ευκαιρίες.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Και η Γιουβέντους για Ράκιτιτς

Και η Γιουβέντους για Ράκιτιτς
Δυσκολεύουν τα πράγματα στον Παναθηναϊκό για τον Ιβάν Ράκιτιτς. Η Γιουβέντους μπήκε στο παιχνίδι της απόκτησης του Κροάτη διεθνή τον οποίο μάλιστα τον παρακολούθησε και ζωντανά στο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπενφίκα. Όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport» ο Ράκιτιτς βρίσκεται στην λίστα των «μπιανκονέρι» και μάλιστα για να έχουν καλύτερη άποψη έστειλαν εκπρόσωπο για να τον παρακολουθήσουν από κοντά το βράδυ της Τρίτης απέναντι στην Μπενφίκα.

Μάλιστα, οι Ιταλοί έχουν κι ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια τους, αφού είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν και τον Μοχάμεντ Σισόκο ως αντάλλαγμα, τον οποίο θέλει ο Φέλιξ Μάγκατ στη Σάλκε.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Με το μυαλό στην πρωτιά

Σπανούλης
Ο Ολυμπιακός αναχωρεί την Κυριακή το μεσημέρι από τη Μάλαγα με προορισμό το Σαρλερουά, όπου τη Δευτέρα θα τα παίξει όλα για την πρωτιά στον Β' όμιλο της Ευρωλίγκας.

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά την πρόσφατη ήττα τους από την Μάλαγα έχουν και πάλι... συγκάτοικους στην κορυφή της βαθμολογίας του Β' ομίλου της Ευρωλίγκας και στόχος τους είναι να νικήσουν τη Σαρλερουά για να μείνουν και πάλι μόνοι.

Η αποστολή, ως γνωστόν έμεινε στη Μάλαγα μετά το ματς της περασμένης Πέμπτης καθώς την ερχόμενη Δευτέρα (13/12) θα αγωνιστούν κόντρα στην Σαρλερουά για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.Το μεσημέρι της Κυριακής ο Ολυμπιακός θα αφήσει τη Μάλαγα για το Σαρλερουά, προκειμένου το απόγευμα να προπονηθεί και στο γήπεδο όπου θα γίνει ο αγώνας. Να υπενθυμίσουμε πως η αναμέτρηση με τη Σαρλερουά γίνεται πιο νωρίς καθώς το τοπικό γήπεδο θα φιλοξενήσει μία συναυλία μεσοβδόμαδα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού κατέλυσε από την περασμένη Τετάρτη (8/12) σε ξενοδοχείο στην παραθαλάσσια περιοχή Εστεπόνα. Η παρουσία της ομάδας του Ίβκοβιτς προκάλεσε ενθουσιασμό στον κόσμο και η μία προπόνηση που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" έγινε υπό το βλέμμα του δημάρχου της Εστεπόνα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (11/12), ο Ίβκοβιτς προτίμησε οι παίκτες του να γυμναστούν στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου και όχι στο παρκέ του τοπικού κλειστού, καθώς η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί και στο Σαρλερουά το απόγευμα της Κυριακής.

Πηγή sport24

Read more!

Μέσι: «Αφιερωμένα στην γιαγιά μου»

 Μέσι: «Αφιερωμένα στην γιαγιά μου»
Τον λόγο για τον οποίο πανηγυρίζει το κάθε γκολ που σημειώνει με υψωμένο τον δείκτη του χεριού του προς τον ουρανό, εξήγησε, ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινος σούπερ σταρ σημείωσε πως αφιερώνει τα γκολ στην γιαγιά του που έχει φύγει από την ζωή.

«Το κάνω επειδή αφιερώνω τα γκολ που σημειώνω στην γιαγιά μου. Αυτή ήταν που με έβαλε στο δρόμο του ποδοσφαίρου, αλλά τώρα δεν μπορεί να δει πόσο μακριά έχω φτάσει. Ωστόσο ακόμα κι έτσι συνεχίζει να με βοηθάει».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...