ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το απίθανο καλάθι του Αρίνας!

Στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι των Νετς με τους Μάτζικ στο Νιου Τζέρσει, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Γκίλμπερτ Αρίνας σουτάρει από πολύ μακριά.

Το σουτ μετά από πολλές περιπέτειες καταλήγει μέσα στο διχτάκι, αλλά οι διαιτητές το ακυρώνουν. Όσο και να εκλιπαρεί ο Αρίνας το καλάθι δεν μετράει, αλλά και μόνο το σουτ και η περιπετειώδης κατάληξη της μπάλας αξίζουν τον κόπο να τα δείτε.



Πηγή superbasket
Read more!

Πιο... ρόμπα δεν γίνεται! *BINTEO*

Ο τρόπος που επέλεξε να κάνει πρόταση γάμου ένας Βέλγος φίλαθλος της Σερκλ Μπριζ στην κοπέλα του κατέληξε στο απόλυτο φιάσκο, καθώς την ώρα που αυτός γονάτιζε ιπποτικά, εκείνη το έβαζε στα πόδια!
Πιο... ρόμπα δεν γίνεται! (video)

Ένας οπαδός της Σερκλ Μπριζ αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του δημοσίως πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της ομάδας του με τη Σταντάρ Λιέγης, που διεξήχθη στις 26 Δεκεμβρίου. Η κατάληξη, όμως, της απόπειράς του δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτή που θα περίμενε, καθώς η κοπέλα εμβρόντητη άρχισε να τρέχει μόλις κατάλαβε την πρόθεσή του, αφήνοντας στα... κρύα του λουτρού και κάνοντάς του το χειρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Δείτε το βίντεο!


http://www.youtube.com/watch?v=a6cH_8wa0dk&feature=player_embedded


Πηγή gazzeta Read more!

«Τελειωμένο» του Μιραλάς

Τόσο γαλλικά όσο και βελγικά ΜΜΕ θεωρούν «τελειωμένη» την παραμονή του Βέλγου άσου Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς στη Σεντ Ετιέν.
«Τελειωμένο» του Μιραλάς
Δημοσιεύματα των ιστοσελίδων 7sur7.be, maxifoot.fr, football.fr, foot01.com και transferfoot.net, που βασίζονται σε ρεπορτάζ της L' Equipe, εμφανίζουν την παραμονή του Κέβιν Μιραλάς στον Πειραιά ως δεδομένη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ο Ολυμπιακός θα καταβάλει την οψιόν ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Σεντ Ετιέν και θα κάνει δικό του τον Βέλγο επιθετικό.


Πηγή gazzeta Read more!

Γερμανός παίκτης του 2010 ο «Σβάινι»

Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής του 2010, καθώς με τις εμφανίσεις του οδήγησε την Μπάγερν στο νταμπλ και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ βοήθησε τη Γερμανία να φτάσει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
 Γερμανός παίκτης του 2010 ο «Σβάινι»

Γερμανός ποδοσφαίριστης του 2010 ανακηρύχθηκε ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ από το περιοδικό «Kicker».
Ο 26χρονος είχε μια εξαιρετική χρονιά, όπου κέρδισε την Μπουντεσλίγκα και το γερμανικό κύπελλο με την Μπάγερν, ενώ έφτασε και στον ημιτελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου με τη «Νασιοναλμάνσαφτ».
Πηγή gazzeta
Read more!

Πρώτοι… «Πολίτες»!

Η Μάντσεστερ Σίτι… σκόρπισε την Άστον Βίλα, επικρατώντας με 4-0 και ανέβηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Νίκη και για την Τότεναμ (2-0 την Νιούκαστλ).
Πρώτοι… «Πολίτες»!
Στην κορυφή οι «Πολίτες»

Με χατ-τρικ του Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος κλήθηκε να δώσει ανάσες στον Κάρλος Τέβες, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επικράτησε κατά κράτος της Βίλα και επιβλήθηκε με το ευρύ 4-0. Το άλλο γκολ της Σίτι πέτυχε ο Λέσκοτ και με αυτήν τη νίκη οι «Πολίτες», έστω και αν έχουν 3 παιχνίδια περισσότερα από την… συμπολίτισσά τους Γιουνάιτεντ, ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατέφερε η Τότεναμ

Η Τότεναμ δυσκολεύτηκε απέναντι στην Νιούκαστλ, όμως τελικά πήρε πολύ σημαντική νίκη και προσπέρασε την Τσέλσι στην βαθμολογία, για να ανέβει στην 4η θέση. Μετά από το πρώτο «στείρο» ημίχρονο, ο Λένον άνοιξε το σκορ στο 57’. Η αποβολή του Καμπούλ στο 66’ έδωσε ελπίδες στους φιλοξενούμενους, όμως ο εντυπωσιακός Μπέιλ με ένα γκολ στο 81’ «καθάρισε» το παιχνίδι για τα «Σπιρούνια».

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Μπλάκμπερν πήρε μεγάλη νίκη στο «Χόθρονς» επί της Γουέστ Μπρομ με 3-1 και μεγάλο πρωταγωνιστική τον Κάλινιτς, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα πριν αποβληθεί στο 64’, ενώ μεγάλες εντός έδρας νίκες πήραν η Φούλαμ (2-0 την Στόουκ) και η Μπλάκπουλ (2-0 την Σάντερλαντ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Τρίτη (28/12)

Μάντσεστερ Σίτι - Αστον Βίλα 4-0
(8’ πεν., 27’, 55’ πεν. Μπαλοτέλι, 13’ Λέσκοτ)

Στόουκ-Φούλαμ 0-2
(4’, 11’ Μπερντ)

Σάντερλαντ-Μπλάκπουλ 0-2
(50’, 90’ Κάμπελ)

Τότεναμ-Νιούκαστλ 2-0
(57’ Λένον, 81’ Μπέιλ)

Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν 1-3
(17’ Τόμας – 3’, 54’ Κάλινιτς, 62’ Ντιούφ)

Γουέστ Χαμ-Εβερτον (19:30)

Μπέρμινγχαμ-Μάντσεστερ Γ. (22:00)
Πηγή gazzeta Read more!

Προς Απόλλωνα ο Δημούτσος

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της αποχώρηση του Ελίνι Δημούτσου, με τον Απόλλωνα Λεμεσού να τον έχει στην κορυφή της λίστας, αλλά και στο… περίμενε!
Προς Απόλλωνα ο Δημούτσος


Ο τεχνικός του Απόλλωνα, Αντρέας Μιχαηλίδης παρέδωσε στην διοίκηση τη λίστα με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, ο Ελίνι Δημούτσος είναι στην κορυφή, οι πληροφορίες μιλούν για καταρχήν συμφωνία, ωστόσο ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Το γεγονός πως δεν έχουν λυθεί συμβόλαιο παικτών καθυστερεί τις όποιες εξελίξεις και πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν ως το τέλος της εβδομάδας. Read more!

Χωρίς Νίκολας, Μπατίστ το πρώτο… ημίχρονο

Για την αναμέτρηση της Τετάρτης (29/12, 17:00) με αντίπαλο τον Άρη για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, μίλησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος κόουτς, που δεν θα έχει στη διάθεση του τον Νίκολας και -κατά πάσα πιθανότητα- τον Μπατίστ, τόνισε πως σε αυτή τη φάση τα παιχνίδια είναι διπλά λέγοντας ότι ο αυριανός αγώνας επί της ουσίας, αποτελεί το πρώτο ημίχρονο. 
Χωρίς Νίκολας, Μπατίστ το πρώτο… ημίχρονο«Ο αγώνας Κυπέλλου με τον Άρη είναι αγώνας πρόκρισης ουσιαστικά στον τελικό. Μιλάμε για διαφορετικό αγώνα σε σχέση με αυτόν του πρωταθλήματος Ελλάδας, αλλά και για διαφορετικούς αγώνες σε ότι αφορά το θεσμό, αφού πρόκειται για διπλή αναμέτρηση. Ο αυριανός αγώνας θα είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, καθώς υπάρχει και η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη», είπε ο «Ζοτς» και πρόσθεσε: «Μετά τον αγώνα με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο είχαμε κάποιες μέρες ξεκούρασης και επιστρέφοντας στις προπονήσεις κοιτάξαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμαστε». 

Όσον αφορά στα αγωνιστικά το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε την Τρίτη την προετοιμασία του με τον Μάικ Μπατίστ να βγάζει το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και τον Ντρου Νίκολας να ακολουθεί μέρος αυτής. Ο Αμερικανός σέντερ αν και αισθάνεται καλά, κατά πάσα πιθανότητα θα προφυλαχθεί μέχρι να νιώσει 100% έτοιμος, ενώ ο 29χρονος γκαρντ ακόμα έχει κάποιες ενοχλήσεις γι’ αυτό και το ιατρικό τιμ της ομάδας αποφάσισε να τον ξεκουράσει μερικές ημέρες επιπλέον.

Πηγή sport-fm Read more!

Προβάρει τα ερυθρόλευκα o Μανιάτης

Ο Ολυμπιακός θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Γιάννη Μανιάτη. Ο διεθνής αμυντικός προβάρει τα ερυθρόλευκα, με τους Πειραιώτες να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Πανιώνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είναι έτοιμος να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα μετόπισθεν του Θρύλου.


Ως αντάλλαγμα για την συγκεκριμένη μετακίνηση θα δοθούν εκτός από χρήματα και ο Κώστας Μήτρογλου δανεικός μέχρι το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο διεθνής στράικερ φέρεται να έχει μιλήσει με τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε εισηγηθεί την προσθήκη του επιθετικού των Πειραιωτών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντιρρήσεις του ατζέντη του Μήτρογλου, ο οποίος δείχνει να προτιμάει τον Άρη, αυτές δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στο “στρατόπεδο” του Πειραιά, καθώς η απόφαση για συμφωνία με Πανιώνιο φαίνεται να είναι ειλημμένη.

Πηγή redplanet

Read more!

«Μπάσιμο» Σίτι για Πέπε

Το συμβόλαιο του Πέπε με τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, με τις δύο πλευρές να μην τα βρίσκουν στο οικονομικό και τη Μάντσεστερ Σίτι να ετοιμάζει την κίνησή της.


Το συμβόλαιο του Πορτογάλου αμυντικού με τη «Βασίλισσα» φτάνει στο τέλος του το προσεχές καλοκαίρι και σε λίγες ημέρες θα είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί για την επόμενη σεζόν. Η τρέχουσα συμφωνία του με τη Ρεάλ προβλέπει ετήσιες απολαβές που φτάνουν το 1,8 εκατ. ευρώ και ο 27χρονος άσος επιθυμεί ο μισθός του να φτάσει τα 6 εκατ. ευρώ ανά έτος, κάτι το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνη τη διοίκηση των Μαδριλένων. 

Στην πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπήρξε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό, με τους «Μερένχες» να προτείνουν στον Πέπε 4ετές συμβόλαιο με καθαρές ετήσιες απολαβές 4 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει συμφωνία και η Μάντσεστερ Σίτι, που ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Λέσκοτ, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Μαντσίνι, επικοινώνησε με τον μάνατζερ του παίκτη και του πρότεινε συμβόλαιο με 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ εξελίξεις στο θέμα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Πηγή gazzeta Read more!

Προβλήματα στον ΠΑΟΚ ενόψει Ολυμπιακού

Προβλήματα στον ΠΑΟΚ ενόψει Ολυμπιακού
Με προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης (29/12) κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι ΜακΓκραθ και Μάρσαλ δεν έχουν επιστρέψει ακόμα από τις ΗΠΑ, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Ο πρώτος αναμένεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης (28/12), ενώ ο δεύτερος το μεσημέρι της Τετάρτης (29/12). Αυτό σημαίνει αυτόματα πως θα τεθούν στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου χωρίς να έχουν κάνει προπόνηση. 

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Σούλης Μαρκόπουλος αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους", τόνισε: «Το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο, αλλά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η αποστολή μας γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Δεν ξέρουμε εάν θα παίξουν όλοι οι Αμερικανοί μας παίκτες και σε τι κατάσταση θα είναι». 

Επίσης ο Έλληνας κόουτς ευελπιστεί πως ο κόσμος θα γεμίσει το κλειστό της Πυλαίας: «Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα, κεντρίζουν το ενδιαφέρον και του κόσμου, αλλά και των παικτών, θέλουμε να αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, για να πάρουμε δύναμη και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα πλήρης, με πολύ δυνατό ρόστερ και για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει να κάνεις καλή προετοιμασία, να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να τον βρεις σε κακή μέρα ή να μην έχει την ανάλογη συγκέντρωση». 

Πηγή sport-fm Read more!

Boxing... night!

Με τρία «χτυπήματα» μέχρι το 53' η Άρσεναλ έριξε στο καναβάτσο την Τσέλσι επικρατώντας με 3-1 στο «Emirates», στο λονδρέζικο ντέρμπι. Γκολ και δύο ασίστ ο Φάμπρεγας, δεύτεροι πέρασαν οι Κανονιέρηδες.



Η αναμέτρηση όχι απλά είχε δύο όψεις, αλλά εκτός από μία φάση και το γκολ στο πρώτο μέρος, μόνο στο δεύτερο παίχτηκε ποδόσφαιρο. Στο 41' ήρθε η προειδοποιητική για την Άρσεναλ, με τον Νασρί να «σκάβει» εξαιρετικά την μπάλα υποχρεώνοντας τον Τσεχ σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ, και στο 44' οι Κανονιέρηδες άνοιξαν το σκορ. Μετά το αποτυχημένο 1-2 του Αλεξ Σονγκ με τον Γουίλσιρ, ο Φάμπρεγας έστρωσε την μπάλα στον Καμερουνέζο, ο οποίος με διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από σύγχυση στην άμυνα της Τσέλσι, έκανε το 1-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η άμυνα της Τσέλσι... κάηκε και η Άρσεναλ πήρε φωτιά! Στο 51' μετά το λάθος του Εσιέν στο κέντρο, ο Γουόλκοτ έδωσε σε κενό τέρμα στον Φάμπρεγας, ο οποίος απλά έσπρωξε την μπάλα για το 2-0. Δύο λεπτά μετά, οι Μπλε έκαναν νέο λάθος στη μεσαία γραμμή, με τον Τέρι να «πουλάει» την μπάλα. Οι Κανονιέρηδες ούτε τότε το συγχώρεσαν, με τη μοναδική διαφορά ότι οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Φάμπρεγας πάσαρε στον Γουόλκοτ και εκείνος με δεξί δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0 μέσα σε ντελίριο στο «Emirates».
Boxing... night! (video)
Το έργο είχε και συνέχεια, με τον Ιβάνοβιτς να μειώνει με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Ντρογκμπά, δίνοντας ώθηση στην ομάδα του Αντσελότι. Στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης, αν και ο ρυθμός ήταν γρήγορος, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και η Άρσεναλ πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη, που τη φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Premier League, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι.

*Η Άρσεναλ στα τελεύταια 16 ντέρμπι με Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε 13 ήττες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία νίκη!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Κυριακή (26/12)

Φούλαμ-Γουέστ Χαμ 1-3
(11' Χιούζ - 37', 73' Κόουλ, 45 ]Πικιόν)

Μπλάκμπερν-Στόουκ 0-2
(51' Χουτ, 92' Γουίλσον)

Μπόλτον-Γουέστ Μπρομ 2-0
(39' Τέιλορ, 86' Ελμάντερ)

Μάντσεστερ Γ.-Σάντερλαντ 2-0
(5', 57' Μπερμπάτοφ)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(72' Κάρολ - 2' Μπάρι, 5', 81' Τέβες)

Γουλβς-Γουίγκαν 1-2
(87' Φλέτσερ - 9' Ρονταγιέγκα, 20' Κλέβερλι)

Aστον Βίλα-Τότεναμ 1-2
(82' Ολμπράιτον - 23', 67' Φαν Ντερ Φάαρτ)

Eβερτον-Μπέρμιγχαμ (αναβλήθηκε)
Μπλάκπουλ-Λίβερπουλ (αναβλήθηκε)

Δευτέρα (27/12)

Aρσεναλ-Τσέλσι 3-1
(44' Σονγκ, 51', Φάμπρεγας, 53' Γουόλκοτ - 57' Ιβάνοβιτς)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γ.  37 (17 αγ.)
2. Αρσεναλ 35 (18)
3. Μάντσεστερ Σίτι 35 (19)
4. Τσέλσι 31 (18)
5. Τότεναμ 30 (18)
6. Μπόλτον 29 (19)
7. Σάντερλαντ 27 (19)
8. Στόουκ 24 (18)
9. Νιούκασλ 22 (18)
10. Λίβερπουλ 22 (17)
11. Μπλάκπουλ 22 (16)
12. Γουέστ Μπρομ 22 (18)
13. Μπλάκμπερν 22 (19)
14. Εβερτον 21 (18)
15. Αστον Βίλα 20 (18)
16. Γουίγκαν 19 (18)
17. Μπέρμινγχαμ 18 (17)
18. Φούλαμ 16 (18)
19. Γουέστ Χαμ 16 (19)
20. Γουλβς 15 (18)

Επόμενη αγωνιστική (20η)

Μάντσεστερ Σ.-Αστον Βίλα
Στόουκ-Φούλαμ
Σάντερλαντ-Μπλάκπουλ
Τότεναμ-Νιούκαστλ
Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν
Γουέστ Χαμ-Εβερτον
Μπέρμινγχαμ-Μάντσεστερ Γ.
Τσέλσι-Μπόλτον
Γουίγκαν-Αρσεναλ
Λίβερπουλ-Γουλβς
Πηγή gazzeta

Read more!

Κακά: «Δεν φεύγω»

Κακά: «Δεν φεύγω»
Φινάλε στα σενάρια αποχώρησής του από τη Μαδρίτη και συγκεκριμένα από την ομάδα του, Ρεάλ, έβαλε με τοποθέτησή του ο Ρικάρντο Κακά.


«Είμαι καλά εδώ και δεν σκέπτομαι να φύγω από την ομάδα», σημείωσε με λακωνικό τρόπο ο Βραζιλιάνος σουπερστάρ των Μαδριλένων.


Πηγή gazzeta Read more!

Οι προτεραιότητες του Μανόλο

Μια άλλη ΑΕΚ θέλει να παρουσιάσει μέσα στο 2011 ο Μανόλο Χιμένεθ. Πιο ελκυστική, πιο συμπαγή, πιο αποφασιστική στον αγωνιστικό χώρο. Και για να το πετύχει, πρέπει το πλάνο του να στηριχθεί και οι απαιτήσεις του να ικανοποιηθούν. Στο μέτρο του δυνατού πάντοτε…


Οι άξονες του σχεδίου που θέλει να θέσει σε εφαρμογή ο ισπανός προπονητής είναι τρεις.

Ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, εύρεση ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν αμέσως δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και αξιοποίηση των παικτών που ήδη έχουν προβιβαστεί από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Παίκτες που δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Μέσα στην «απελπισία» του ο Μανόλο Χιμένεθ δέχθηκε να δοκιμάσει ποδοσφαιριστές με καλό μεν βιογραφικό, η καριέρα των οποίων ωστόσο έχει πάρει την κατιούσα. Ωστόσο γρήγορα προσπέρασε αυτήν την τακτική διότι κατάλαβε ότι παίκτες σαν τον Λουσέν, τον Ροτέν και τον Ντρπιτς δεν θα του έδιναν άμεσες λύσεις αλλά θα κατέληγαν στον πάγκο ως εναλλακτικές επιλογές. Δεν έχει ανάγκη από τέτοιους όμως την περίοδο αυτή η ΑΕΚ…

Ο προπονητής αποφάσισε να περιμένει, να εξετάσει τα αποτελέσματα του «σκάουτινγκ» που κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Γκρέταρσον παρουσιάζοντάς του επιλογές από διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να ψάξει τις δικές του άκρες στην Ισπανία και μετά να αποφασίσει ποιους θα εμπιστευθεί

Το βέβαιο πλέον είναι πως όσοι αποκτηθούν θα έλθουν στην ΑΕΚ με το σκεπτικό ότι θα μπουν αμέσως στη βασική ενδεκάδα. Αυτό είναι το μεταγραφικό συμπέρασμα του Ισπανού και η απάντηση στο ερώτημα πως θα παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό μια διαφορετική ομάδα.

Όσον αφορά στις θέσεις που έχει εντοπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα, αυτές είναι τα δύο άκρα και το κέντρο της άμυνας και ο επιτελικός χαφ. Γι αυτό και θέλει τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστές για αρχή. Και επαναλαμβάνουμε, 4 ενδεκαδάτους!

2. Να φύγουν όσοι δεν μπορούν για να γίνεται η δουλειά

Αν ήταν στο χέρι του θα εισηγούταν την απομάκρυνση τουλάχιστον δέκα παικτών αύριο το πρωί! Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Αφενός διότι μετά δεν θα έχει έστω αυτές τις «μέτριες» εναλλακτικές λύσεις και αφετέρου γιατί δεν γίνεται να φύγουν έτσι απλά δέκα παίκτες που έχουν συμβόλαιο.

Γι αυτό απαιτεί να γίνει τουλάχιστον η αρχή με τους 4 που δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ξανά. Πρόκειται για τους Κλαούντιο Νταντόμο, Χρήστο Πατσατζόγλου, Λουίς Έντερ και Ρότζερ Γκερέιρο. Βέβαια άλλο να λες «δεν τους θέλω» κι άλλο να μπορείς να τους απομακρύνεις κιόλας… Ειδικά τον τελευταίο που έχει λαμβάνειν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ως το καλοκαίρι του 2013 όταν και εκπνέει το συμβόλαιό του.

Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την ΠΑΕ και από την οποία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και πόσα χρήματα θα μπορέσει να διαθέσει η ΑΕΚ στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι. Όσα περισσότερα εξοικονομήσει, τόσο πιο ποιοτικά θα κινηθεί.

3. Τους ανεβάσαμε γιατί αξίζουν, όχι για να μην τους δούμε ποτέ

Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο ισπανός προπονητής σε όσους τον ρωτούν για το μέλλον που θα έχουν στην ΑΕΚ ο Σέρχιο Αμπντουραμάνι, Γιώργος Νικόλτσης και Βίκτωρ Κλωναρίδης οι οποίοι προβιβάστηκαν στην πρώτη ομάδα. Οι τρεις τους και ο Δημήτρης Φροξυλιάς που προπονείται με τους επαγγελματίες από πέρυσι, είναι οι πιτσιρικάδες που θα πάρουν σημαντικές ευκαιρίες ως το τέλος της σεζόν.

Στόχος του Χιμένεθ είναι τουλάχιστον οι δυο εξ αυτών να λογίζονται από το ερχόμενο καλοκαίρι ως πολύτιμες και χρήσιμες λύσεις. Αν «βγουν» και οι 4 ακόμα καλύτερα, αυτό όμως δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε και πιθανό. Αν δε έστω ο ένας από αυτούς καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού θα μιλάμε για ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα δεδομένου ότι τον Ιανουάριο θα αποκτηθούν παίκτες που θα προορίζονται για να παίζουν σε μόνιμη βάση από την αρχή των αγώνων.

Σημασία έχει ότι ο Ισπανός κάνει πράξη την εξαγγελία του και δίνει στα νέα παιδιά της ΑΕΚ την ευκαιρία να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Δεν θα διστάσει να τους ρίξει στη μάχη, άλλωστε αυτό έκανε και στη Σεβίλλη. Είναι ένα ωραίο ποδοσφαιρικό στοίχημα κι εδώ που τα λέμε στην (αγωνιστικά και βαθμολογική) κατάσταση που έχει περιέλθει η ΑΕΚ αυτές είναι ευκαιρίες που δίνουν στους φίλους τους ένα έξτρα ενδιαφέρον.

Πηγή sport24
Read more!

Συμφωνία Μπαπτίστα-Μάλαγα

Ο Ζούλιο Μπαπτίστα αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάλαγα, καθώς απομένει μόνο η τυπική έγκριση της τράπεζας Unicredit για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τη Ρόμα.
Συμφωνία Μπαπτίστα-Μάλαγα
ο όνομα του Βραζιλιάνου επιθετικού ήταν ψηλά στη λίστα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, όμως πλέον βρίσκεται μια ανάσα από τη μενακίνησή του στη Μάλαγα. Ο Μπαπτίστα τα έχει βρει σε όλα με την ισπανική ομάδα για την υπογραφή συμβολαίου μέχρι το 2014, με ετήσιες απολαβές που θα αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με τα 3,2 που εισέπραττε στους Ρωμαίους. 

Οι Ιταλοί έχουν αποδεχθεί την πρόταση των 2,2 εκατ. ευρώ περίπου που κατέθεσαν οι Ανδαλουσιανοί και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, σύμφωνα με την Corriere dello Sport,είναι να δώσει τη συγκατάθεσή της η Unicredit, η οποία είναι πλέον ο διαχειριστής των οικονομικών της Ρόμα, καθότι οι μετοχές της ομάδας είναι ενεχυριασμένες στην εν λόγω ιταλική τράπεζα. 

Μπορεί οι Ρωμαίοι να είχαν δαπανήσει 10 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 29χρονου επιθετικού από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2008 και τώρα να αναγκάζονται να τον παραχωρήσουν σχεδόν με το 1/5 των χρημάτων, όμως το υψηλό συμβόλαιο του Μπαπτίστα αναμένεται να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα στην απόφαση της Unicredit, ενώ τις επόμενες ημέρες η συμφωνία θα επισημοποιηθεί.
Πηγή gazzeta Read more!

Ο πρώτος απολογισμός της θητείας Σάντος

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται μισός χρόνος από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Φερνάντο Σάντος και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τι άλλαξε στην ομάδα και τι περιμένουμε από αυτήν στο 2011.


"Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας". Με αυτή την ανακοίνωση της, την 1η Ιούλη του 2010, η ΕΠΟ άνοιξε την πόρτα για... απολύσεις στο "Δημόσιο" όπως πολλοί χαρακτήριζαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επί ημερών του Ότο Ρεχάγκελ.

Με τον Πορτογάλο πια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, παίκτες όπως ο Γιάννης Φετφατζίδης δεν χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά μέχρι να "συνταξιοδοτηθεί" κάποιος άλλος ώστε να έχουν ενεργό ρόλο σε αυτή. Επίσης ποδοσφαιριστές από μικρότερους συλλόγους (π.χ. Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού), γνωρίζουν πως οι εμφανίσεις τους είναι το εισιτήριο για να φορέσουν τη γαλανόλευκη και όχι το όνομα της ομάδας που αγωνίζονται.


Φυσικά και δεν πρόκειται να μειώσουμε σε καμία περίπτωση το έργο του προκατόχου του Φερνάντο Σάντος. Και στην ακραία περίπτωση να θέλαμε να το πράξουμε, είναι αδύνατο για τον άνθρωπο που μας οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης και ταυτόχρονα μας έβαλε στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων. Το όνομα του Ότο Ρεχάγκελ όσο περνούν τα χρόνια θα αποκτήσει μυθικές διαστάσεις και το πιο πιθανό είναι ποτέ κανείς να μην φτάσει ξανά την Εθνική εκεί που την ανέβασε ο Γερμανός του 2004.

Ωστόσο αυτό δεν μας απαγορεύει να βάλουμε κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Και αυτή η διάσταση ήθελε την Εθνική του Ότο μετά από κάποιο σημείο να θυμίζει ένα κλειστό κλαμπ. Μια λέσχη που είναι προνόμιο ολίγων, την ώρα που θα έπρεπε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να είναι ο χώρος που θα μαζεύονταν οι καλύτεροι και πιο φορμαρισμένοι ποδοσφαιριστές κάθε φορά που έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το είχε πει άλλωστε ο Σάντος στην παρουσίαση του: "Δεσμεύομαι ότι θα παίζουν οι καλύτεροι και οι πλέον φορμαρισμένοι". Και σε αντίθεση με τους πολιτικούς που συνήθως όταν χρησιμοποιούν την λέξη "δεσμεύομαι" πράττουν ακριβώς το αντίθετο, ο Πορτογάλος το έκανε πράξη. Έφερε νέο αίμα στην ομάδα, έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι πρέπει να παραμείνει... ομάδα. Να έχει δηλαδή σε κάποιο βαθμό συνοχή και όχι απλά να είναι 11 φορμαρισμένοι παίκτες σε ένα γήπεδο που δεν μπορούν να βρεθούν μεταξύ τους.

Αήττητος σε έξι αγώνες

Μετά λοιπόν από έξι μήνες και έξι αγώνες (τέσσερις για τα προκριματικά του Euro 2012 και δύο εκτός έδρας φιλικά) ο Φερνάντο Σάντος παραμένει αήττητος με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες και δείχνει ότι συνδυάζει το νέο αίμα μαζί με την αποτελεσματικότητα. Σύμφωνοι, μπορεί το 1-1 με την Γεωργία στο Καραϊσκάκη να θεωρείται "γκέλα", ωστόσο το ισόπαλο 0-0 με τον μεγάλο αντίπαλο για την πρωτιά, την Κροατία, επανέφερε την ψυχολογία της ομάδας σε υψηλό επίπεδο.

Και όπως θα δείτε και αναλυτικά από τους παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε αυτά τα παιχνίδια, η Εθνική είναι όντως μια νέα ομάδα που όπως κάθε καινούρια ομάδα έχει ανάγκη στην αρχή κάποια θετικά αποτελέσματα για να πιστέψει στις δυνατότητες της. "Αποτελέσματα αυτοπεποίθησης" θα τα λέγαμε εμείς.

11 Αυγ. 2010
ΣΕΡΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 0-1
Σηφάκης, Βύντρα (81' Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46' Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (66' Καφές), Καραγκούνης (87' Μαρίνος), Νίνης (73' Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Γκέκας), Σαμαράς

03 Σεπ. 2010
ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ 1-1
Σηφάκης, Σεϊταρίδης (70' Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (59' Νίνης), Γκέκας

07 Σεπ. 2010
ΚΡΟΑΤΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 0-0
Σηφάκης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης (90'+3 Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59' Γκέκας)

08 Οκτ. 2010
ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ 1-0
Σηφάκης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89' Καφές), Νίνης (83' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (78' Σαλπιγγίδης)

12 Οκτ. 2010
ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ 2-1
Σηφάκης, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καραγκούνης, Καφές, Κατσουράνης, Νίνης (15' Φετφατζίδης), Σαμαράς (81' Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (87' Μανιάτης)

17 Νοε. 2010
ΑΥΣΤΡΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 1-2
Τζόρβας, Τοροσίδης (46' Βύντρα), Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74' Καφές), Καραγκούνης (91' Μάκος), Κονέ (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (85' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71' Φετφατζίδης)

Πιο "επιθετική" φιλοσοφία

"Η ομάδα θέλει χρόνο και δουλειά για να βγει στο γήπεδο αυτό που θέλει ο προπονητής. Ο κύριος Σάντος μας ζητάει να έχουμε εμείς το πάνω χέρι στον αγώνα, σε αντίθεση με το πως είχαμε μάθει με τον Ότο Ρεχάγκελ. Αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη". Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Βασίλη Τοροσίδη αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στην Κροατία.

Εδώ έρχεται και η άλλη μεγάλη αλλαγή της ομάδας, η προσπάθεια να έχει πιο ενεργό ρόλο μέσα στο παιχνίδι. Βέβαια μην φανταστείτε πως πρέπει να περιμένουμε μια πανδαισία επιθετικού ποδοσφαίρου. Για ομάδα του Σάντος μιλάμε πάντα, δηλαδή σφιχτές άμυνες και παιχνίδια χωρίς μεγάλα σκορ.

Ωστόσο το κακό μετά το 2004 είχε... παραγίνει. Η Εθνική έμπαινε στους αγώνες με μοναδικό σκοπό να "κλέψει" τις νίκες είτε είχε απέναντι της την Αργεντινή είτε το Καζακστάν, σε σημείο που τα ματάκια μας πονούσαν. Επαναλαμβάνουμε πως με το νέο τεχνικό σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε... καθηλωτική μπάλα, όμως υπάρχει μια διάθεση για πιο "επιθετική" φιλοσοφία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

"Ανταρσίες" με το καλημέρα

Ένα γεγονός που σημάδεψε τους πρώτους έξι μήνες του Σάντος στην Εθνική, ήταν και οι αποχωρήσεις των Αμανατίδη και Γκέκα με επεισοδιακό τρόπο. Ο πρώτος από τις αρχές Αυγούστου κούνησε το μαντίλι μιλώντας για κλίκες επί της εποχής Ρεχάγκελ. Ο δεύτερος έφυγε μετά τον αγώνα με την Κροατία λόγω "ειδικών συνθηκών" που ποτέ δεν κατονόμασε.

Το σίγουρο είναι πως ο Πορτογάλος είναι ο μόνος που δεν φταίει. Σίγουρα δεν μπορεί να φταίει για τη θητεία του Ρεχάγκελ, ενώ και στα υπονοούμενα του Γκέκα "απαντάει" μέσα από τους πολλούς παίκτες τους οποίους έχει καλέσει. Την άρση της μονιμότητας που λέγαμε.

Αποχώρηση είχαμε και για τον Σωτήρη Κυργιάκο, μόνο που αυτός έφυγε σαν φίλος από την ομάδα. Μια αποχώρηση που άνοιξε το δρόμο για την καθιέρωση των Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Μόνο που σε αυτή την Εθνικη πχ ο Μόρας ξέρει ότι θα είναι στην 11αδα αν κάποιος από τους δύο βασικούς δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση...

Μάλτα μέχρι το "καυτό" φθινόπωρο

Νέα πρόσωπα, καινούρια φιλοσοφία, "ανταρσίες" και το αήττητο σε έξι αγώνες σημάδεψαν τους έξι πρώτους μήνες του Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μπαίνοντας τώρα στο δεύτερο εξάμηνο της θητείας του που συμπίπτει με την έλευση του 2011, η Εθνική θα δώσε δύο παιχνίδια στον 6ο όμιλο με τη Μάλτα όπου λογικά θα πάρει ισάριθμες νίκες.

Η τελική ευθεία όμως του ομίλου που θα αρχίσει τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα για τον Πορτογάλο καθώς η Εθνική έχει 3 παιχνίδια εκτός έδρας και το ντέρμπι με την Κροατία στο Καραϊσκάκη που ίσως κρίνει την μάχη της πρώτης θέσης.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία...


...και το πρόγραμμα Ελλάδας, Κροατίας

26 Μαρ. 2011
Μάλτα-Ελλάδα
Γεωργία-Κροατία

4 Ιουν. 2011
Ελλάδα-Μάλτα
Κροατία-Γεωργία

2 Σεπ. 2011
Ισραήλ-Ελλάδα
Μάλτα-Κροατία

6 Σεπ. 2011
Κροατία-Ισραήλ
Λετονία-Ελλάδα

7 Οκτ. 2011
Ελλάδα-Κροατία

11 Οκτ. 2011
Γεωργία-Ελλάδα
Κροατία-Λετονία

Αρχικός στόχος τα μπαράζ

Βλέποντας το πρόγραμμα και έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι η Εθνική είναι μια ανανεωμένη ομάδα, ο αρχικός στόχος μέσα στο 2011 πρέπει να είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ για το εισιτήριο στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Πολλοί ίσως θεωρήσουν ότι πέφτει ο πήχης όταν σκοπός είναι να προσπεράσουμε τη Γεωργία και το Ισραήλ. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένας τρόπος να προστατέψουμε μία νέα προσπάθεια που γίνεται από τον περασμένο Ιούλη.

Άλλωστε η διαδικασία των μπαράζ δεν είναι απαγορευτική για να κάνεις όνειρα, κάτι που το ζήσαμε πριν ένα χρόνο στις αναμετρήσεις με την Ουκρανία. Επιπλέον με το να κοιτάει η Εθνική βήμα, βήμα τα παιχνίδια με στόχο να σιγουρέψει την δεύτερη θέση, αυξάνει τις πιθανότητες να πάει στον αγώνα με την Κροατία σε τέτοια βαθμολογική θέση ώστε να διεκδικήσει την πρωτιά.

Όλοι βέβαια θέλουμε να δούμε την Ελλάδα σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Με 2 συμμετοχές σε Euro και 1 σε Μουντιάλ μέσα σε 6 χρόνια είναι αλήθεια ότι... καλομάθαμε. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορτωθεί μια νέα ομάδα με βάρος και άγχος περισσότερο από όσο μπορεί να αντέξει.

Με την ευχή φυσικά να έρθει η πρόκριση, σημασία έχει η νέα Εθνική του Σάντος πρώτα από όλα μέσα στο 2011 να κάνει βήματα αυτοπεποίθησης για να διατηρηθεί και στα επόμενα χρόνια σε υψηλό επίπεδο...
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...