ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Οι προτεραιότητες του Μανόλο

Μια άλλη ΑΕΚ θέλει να παρουσιάσει μέσα στο 2011 ο Μανόλο Χιμένεθ. Πιο ελκυστική, πιο συμπαγή, πιο αποφασιστική στον αγωνιστικό χώρο. Και για να το πετύχει, πρέπει το πλάνο του να στηριχθεί και οι απαιτήσεις του να ικανοποιηθούν. Στο μέτρο του δυνατού πάντοτε…


Οι άξονες του σχεδίου που θέλει να θέσει σε εφαρμογή ο ισπανός προπονητής είναι τρεις.

Ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, εύρεση ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν αμέσως δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και αξιοποίηση των παικτών που ήδη έχουν προβιβαστεί από τη δεύτερη στην πρώτη ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Παίκτες που δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Μέσα στην «απελπισία» του ο Μανόλο Χιμένεθ δέχθηκε να δοκιμάσει ποδοσφαιριστές με καλό μεν βιογραφικό, η καριέρα των οποίων ωστόσο έχει πάρει την κατιούσα. Ωστόσο γρήγορα προσπέρασε αυτήν την τακτική διότι κατάλαβε ότι παίκτες σαν τον Λουσέν, τον Ροτέν και τον Ντρπιτς δεν θα του έδιναν άμεσες λύσεις αλλά θα κατέληγαν στον πάγκο ως εναλλακτικές επιλογές. Δεν έχει ανάγκη από τέτοιους όμως την περίοδο αυτή η ΑΕΚ…

Ο προπονητής αποφάσισε να περιμένει, να εξετάσει τα αποτελέσματα του «σκάουτινγκ» που κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Γκρέταρσον παρουσιάζοντάς του επιλογές από διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να ψάξει τις δικές του άκρες στην Ισπανία και μετά να αποφασίσει ποιους θα εμπιστευθεί

Το βέβαιο πλέον είναι πως όσοι αποκτηθούν θα έλθουν στην ΑΕΚ με το σκεπτικό ότι θα μπουν αμέσως στη βασική ενδεκάδα. Αυτό είναι το μεταγραφικό συμπέρασμα του Ισπανού και η απάντηση στο ερώτημα πως θα παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό μια διαφορετική ομάδα.

Όσον αφορά στις θέσεις που έχει εντοπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα, αυτές είναι τα δύο άκρα και το κέντρο της άμυνας και ο επιτελικός χαφ. Γι αυτό και θέλει τουλάχιστον 4 ποδοσφαιριστές για αρχή. Και επαναλαμβάνουμε, 4 ενδεκαδάτους!

2. Να φύγουν όσοι δεν μπορούν για να γίνεται η δουλειά

Αν ήταν στο χέρι του θα εισηγούταν την απομάκρυνση τουλάχιστον δέκα παικτών αύριο το πρωί! Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Αφενός διότι μετά δεν θα έχει έστω αυτές τις «μέτριες» εναλλακτικές λύσεις και αφετέρου γιατί δεν γίνεται να φύγουν έτσι απλά δέκα παίκτες που έχουν συμβόλαιο.

Γι αυτό απαιτεί να γίνει τουλάχιστον η αρχή με τους 4 που δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ξανά. Πρόκειται για τους Κλαούντιο Νταντόμο, Χρήστο Πατσατζόγλου, Λουίς Έντερ και Ρότζερ Γκερέιρο. Βέβαια άλλο να λες «δεν τους θέλω» κι άλλο να μπορείς να τους απομακρύνεις κιόλας… Ειδικά τον τελευταίο που έχει λαμβάνειν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ως το καλοκαίρι του 2013 όταν και εκπνέει το συμβόλαιό του.

Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για την ΠΑΕ και από την οποία θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και πόσα χρήματα θα μπορέσει να διαθέσει η ΑΕΚ στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι. Όσα περισσότερα εξοικονομήσει, τόσο πιο ποιοτικά θα κινηθεί.

3. Τους ανεβάσαμε γιατί αξίζουν, όχι για να μην τους δούμε ποτέ

Αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο ισπανός προπονητής σε όσους τον ρωτούν για το μέλλον που θα έχουν στην ΑΕΚ ο Σέρχιο Αμπντουραμάνι, Γιώργος Νικόλτσης και Βίκτωρ Κλωναρίδης οι οποίοι προβιβάστηκαν στην πρώτη ομάδα. Οι τρεις τους και ο Δημήτρης Φροξυλιάς που προπονείται με τους επαγγελματίες από πέρυσι, είναι οι πιτσιρικάδες που θα πάρουν σημαντικές ευκαιρίες ως το τέλος της σεζόν.

Στόχος του Χιμένεθ είναι τουλάχιστον οι δυο εξ αυτών να λογίζονται από το ερχόμενο καλοκαίρι ως πολύτιμες και χρήσιμες λύσεις. Αν «βγουν» και οι 4 ακόμα καλύτερα, αυτό όμως δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε και πιθανό. Αν δε έστω ο ένας από αυτούς καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού θα μιλάμε για ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα δεδομένου ότι τον Ιανουάριο θα αποκτηθούν παίκτες που θα προορίζονται για να παίζουν σε μόνιμη βάση από την αρχή των αγώνων.

Σημασία έχει ότι ο Ισπανός κάνει πράξη την εξαγγελία του και δίνει στα νέα παιδιά της ΑΕΚ την ευκαιρία να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Δεν θα διστάσει να τους ρίξει στη μάχη, άλλωστε αυτό έκανε και στη Σεβίλλη. Είναι ένα ωραίο ποδοσφαιρικό στοίχημα κι εδώ που τα λέμε στην (αγωνιστικά και βαθμολογική) κατάσταση που έχει περιέλθει η ΑΕΚ αυτές είναι ευκαιρίες που δίνουν στους φίλους τους ένα έξτρα ενδιαφέρον.

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...