ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πιστεύει στον τίτλο ο Γκόμες

Πιστεύει στον τίτλο ο Γκόμες
«Παραμένουμε στο κυνήγι του τίτλου», τονίζει ο Εουρέλιο Γκόμες, παρά την ισοπαλία των «σπιρουνιών» με την Τσέλσι. Ο βραζιλιάνος πορτιέρο προτρέπει τους συμπαίκτες του να έχουν λίγο περισσότερο το μυαλό τους στην άμυνα, ώστε να έρθουν και τα αποτελέσματα στα ντέρμπι. 

Ο 29χρονος γκολκίπερ ήταν ο ''ωραίος και μοιραίος'' της Τότεναμ στην αναμέτρηση με την Τσέλσι. Αρχικά δέχτηκε ένα σχετικά εύκολο γκολ από τον Ντρογκμπά, έπειτα έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι, όμως το απέκρουσε και κράτησε την ισοπαλία. 

«Ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι κρατάνε πολύ συχνά ανέπαφη την εστία τους. Εμείς έχουμε αλλάξει τον τρόπο που αγωνιζόμαστε φέτος και θέλουμε χρόνο για να προσαρμοστούμε. Πρέπει κάποιες φορές να είμαστε πιο συμπαγείς και αμυντικά προσανατολισμένοι, ώστε να μη δεχόμαστε γκολ. Παραμένουμε στο κυνήγι του τίτλου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και παραμένουμε ψηλά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκόμες. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ο Σισέ για την Unicef

Μήνυμα σε όλο τον κόσμο να βοηθήσει την προσπάθεια της Unicef έστειλε ο Τζιμπρίλ Σισέ που παρουσιάστηκε στον τηλεμαραθώνιο της ΕΤ-1. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ήταν εμφανώς ικανοποιημένος για την εκδήλωση αυτή, λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Κατάγομαι άλλωστε απο αφρικανική χώρα και ξέρω τί σημαίνει υποσιτισμός. Ξέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να κοιτάξει το πρόβλημα και να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια. Να βοηθήσει όλα τα παιδιά του κόσμου».
Τέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την προσπάθεια με τους Special Olympics, τονίζοντας: «Αγαπώ πολύ τα παιδιά. Έχω τέσσερα άλλωστε. Θεωρώ οτι είναι πολύ καλή προσπάθεια που ενώνεται με αυτή της Unicef».
Πηγή leoforos
Read more!

«Πόρτα» σε Τέβες η Μίλαν!

«Πόρτα» σε Τέβες η Μίλαν!
Μπορεί ο Κάρλος Τέβες να παρακαλάει να φύγει από τη Σίτι, ωστόσο σήμερα το πρώτο μεγάλο κλαμπ του… έκλεισε την πόρτα. Η Μιλάν λέει «Ναι» στο τεράστιο ταλέντο του, όμως «Όχι» στα 25 εκατ. λίρες!


«Ο Τέβες είναι εξαιρετικός παίκτης αλλά η Μίλαν δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μία τόσο ακριβή επένδυση» τόνισε ο Γκαλιάνι, και δύσκολα η Μίλαν θα δαπανήσει τη δεδομένη χρονική περίοδο 25 εκατ. λίρες «Αν βρούμε παίκτη που να ταιριάζει στη Μίλαν θα τον αγοράσουμε, αλλιώς θα μείνουμε με το υπάρχον ρόστερ» κατέληξε. Για τον Τέβες πάντως έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει η Ίντερ, η οποία δεν αποκλείεται να κινηθεί τον Ιανουάριο.
Πηγή gazzeta Read more!

Live Streaming ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ




Το Protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετε.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Read more!

Μήτρογλου-Νέμεθ για Μανιάτη!


Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να "κλείσει" από τον Γενάρη τον δεξιό μπακ του Πανιωνίου, Γιάννη Μανιάτη και οι ερυθρόλευκοι επισημοποίησαν, πλέον, το ενδιαφέρον τους στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης.
Οι κυανέρυθροι είναι θετικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη τους και μάλιστα τζάμπα (!), αρκεί να έρθουν με μορφή δανεισμού στην Πλατεία έως το τέλος της σεζόν οι Κώστας Μήτρογλου, Κρίστιαν Νέμεθ και Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 14 βαθμούς, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο υποβιβασμού, οπότε η ομάδα της Νέας Σμύρνης ζητάει με αυτόν τον τρόπο να ενισχυθεί δυναμικά τον Γενάρη, ώστε να παραμείνει στην Superleague.

Ο Ολυμπιακός θα απαντήσει μέσα στις επόμενες μέρες στην πρόταση του Πανιωνίου η οποία είναι ενδιαφέρουσα, καθώς ουσιαστικά οι ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή τον 24χρονο δεξιό μπακ (12/10/86), Γιάννη Μανιάτη, δίχως να ξοδέψουν ευρώ στους κυανέρυθρους. Αρκεί, να παραχωρήσουν στους κυανέρυθρους με μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι του 2011 τους Κώστα Μήτρογλου, Κρίστιαν Νέμεθ και Γιάννη Παπαδόπουλο, οι οποίοι θα επιστρέψουν στον Πειραιά στο τέλος της σεζόν.
Πηγή red planet
Read more!

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Ηρακλή

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Ηρακλή

Μπορεί ο Άρης να αγωνίζεται την Τρίτη κόντρα στην Αζοβμας στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων του Euro Cup, όμως οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος συνεχίζονται κανονικά για τους «κιτρινόμαυρους» το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον Ηρακλή στο Αλεξάνδρειο για την ένατη αγωνιστική της Α1. Έτσι, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό, θεωρείται επιτακτική ανάγκη η νίκη κόντρα στον συμπολίτη και για αυτό οι ιθύνοντες της ΚΑΕ εξέδωσαν τη Δευτέρα ανακοίνωση για τα εισιτήρια της αναμέτρησης, παρακινώντας τους φίλους της ομάδας να σπεύσουν να τα προμηθευτούν. 
Πηγή sport-fm Read more!

Κοντά σε Σιμάο και Αλμέιδα η Μπεσίκτας!

Η Μπεσίκτας ανακοίνωσε επίσημα τις επαφές της με τον Σιμάο της Ατλέτικο και τον Ούγκο Αλμέιδα της Βέρντερ και φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και με τους δύο!


Η τουρκική ομάδα βρίσκεται πολύ μακριά από την κορυφή και ο πρόεδρός της, Ντεμίρ, είναι αποφασισμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ενίσχυση του δυναμικού της. Έτσι, η Μπεσίκτας φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Σιμάο Σαμπρόζα από την Ατλέτικο και του Ούγκο Αλμέιδα από τη Βέρντερ Βρέμης, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα και του Παναθηναϊκού. 
Κοντά σε Σιμάο και Αλμέιδα η Μπεσίκτας!
Τα συμβόλαια των δύο Πορτογάλων με τις ομάδες τους ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι και μέχρι στιγμής δεν τους έχει γίνει πρόταση για την ανανέωσή τους. Τα τουρκικά Μέσα κάνουν λόγο για συμφωνία ανάμεσα στους παίκτες και την ομάδα του Μπερντ Σούστερ, ενώ οι Τούρκοι αναμένεται να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ στις ομάδες τους, προκειμένου οι δύο παίκτες να ενταχθούν στο δυναμικό των «Μαύρων Αετών» από τον Ιανουάριο. 

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία έφτασε το νέο απόκτημα της Μπεσίκτας, ο Μανουέλ Φερνάντες, που αποκτήθηκε από τη Βαλένθια, με την πορτογαλική αποικία συνεχώς να μεγαλώνει, καθώς μετά τον Κουαρέσμα και τον Φερνάντες, αναμένεται να τους ακολουθήσουν άλλοι δύο συμπατριώτες τους...

Πηγή gazzeta Read more!

Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία...

Ο Πεντάστερος έχει βάλει πλώρη φέτος για την έκτη Ευρωκούπα στο Final Four της Βαρκελώνης. Και καλό θα είναι να κλείσουμε θέση από τώρα για την ισπανική πόλη και το Palau Sant Jordi, με δεδομένο πως την Τετάρτη βγαίνουν στην κυκλοφορία τα πρώτα εισιτήρια και θα πουληθούν μέσω του επίσημου site της διοργάνωσης (www.euroleague.net) από τις 13.00 και μετά.

Θα μπορούν να διατεθούν τόσο ατομικά όσο και σε πακέτα για τους τέσσερις αγώνες. Συνολικά θα εκδοθούν 12.615 εισιτήρια και αυτή θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους θεατές να τσεκάρουν θέση στη Βαρκελώνη. Η δεύτερη... δόση θα δοθεί μετά το φιξάρισμα των τεσσάρων ομάδων που θα πάρουν μέρος. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, οι τιμές των εισιτηρίων θα αρχίζουν από 125 ευρώ και θα φτάνουν τα 550 ευρώ, με τις τιμές να είναι μειωμένες κατά 5% συγκριτικά με την περσινή σεζόν.

Πηγή leoforos Read more!

Εκτός Τζαμπρότα, Γκατούζο

Εκτός Τζαμπρότα, Γκατούζο
Χωρίς τους Τζιανλούκα Τζαμπρότα και Τζενάρο Γκατούζο θα παραταχθεί η Μίλαν στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου για τη 17η αγωνιστικής της Serie A. Οι δυο άσοι των «ροσονέρι» αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και δεν υπολογίζονται. Ο διεθνής Ιταλός μέσος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα και θα επιστρέψει σε κανένα δεκαήμερο, ενώ ο διεθνής Ιταλός αμυντικός θα μείνει εκτός για δυο εβδομάδες, αφού έχει πρόβλημα στο γόνατο. 

Απών θα είναι και ο μόνιμος τραυματίας Τιάγκο Σίλβα.

Πηγή sport-fm Read more!

Γιάχιτς: «Αδιάφοροι; Μπα…»

Γιάχιτς: «Αδιάφοροι; Μπα…»
Απόλυτα πεπεισμένος πως η Ζενίτ θα «χτυπήσει» στα ίσια το παιχνίδι με την ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Σανέλ Γιάχιτς. 

Μιλώντας στη ρωσική «Sport Express», ο Βόσνιος τόνισε ότι περιμένει μια δυνατή -και όχι αδιάφορη- αντίπαλο. 

Υπογράμμισε, δε, πόση σημασία θα έχει για την «Ένωση» να τη συνοδεύσει στην επόμενη φάση του Europa League. 

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του θεσμού, αλλά πιστεύουμε ότι, με τη βοήθεια και του κόσμου μας, μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», ανέφερε ο Γιάχιτς. 

Παρόλο που σημείωσε, δε, πως «πρέπει να προκριθούμε στην επόμενη φάση του θεσμού και έχουμε δύο αποτελέσματα που θα μας επιτρέψουν να το κάνουμε», υπογράμμισε: 

«Δεν πιστεύουμε ότι θα αδιαφορήσει η Ζενίτ. Θα έρθει εδώ για να παίξει για τη νίκη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στο ότι έχει ήδη προκριθεί».

Πηγή sport-fm Read more!

Μοίρασε δώρα και χαρά ο Άρης

 Μοίρασε δώρα και χαρά ο Άρης
Στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Άρης και μοίρασε δώρα και χαρά στα παιδιά του ιδρύματος «Ελπίδα» προς ενίσχυση των αυτιστικών ατόμων Θεσσαλονίκης.Οι Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις και Χουάνμα, ήταν η τριανδρία των ποδοσφαιριστών της ομάδας, η οποία μοίρασε δώρα και χαρά στα μικρά παιδία ενόψει των άγιων ημερών των Χριστουγέννων.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Οι ελπίδες σε Φερέιρα και μεταγραφές

Στη δουλειά του Ζεσουάλδο Φερέιρα και τις… ενισχύσεις που θα υπάρξουν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο εναποθέτουν τις ελπίδες τους για βελτίωση της εικόνας του Παναθηναϊκού η διοίκηση, αλλά και οι φίλοι της ομάδας. Ειλημμένη η απόφαση για 1-2 μεταγραφές, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου οι εισηγήσεις του προπονητή. 

Μετά την ισοπαλία και την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη, η Δευτέρα ήταν ημέρα ξεκούρασης και περισυλλογής. Το ρεπό δίνει ελεύθερο χρόνο σε όλους στην ομάδα να κάνουν την αυτοκριτική τους και να σκεφτούν πώς θα βελτιωθεί η εικόνα του «τριφυλλιού». 
Οι ελπίδες σε Φερέιρα και μεταγραφέςΠαρά τον προβληματισμό όλων, οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν πίστη, ενώ και το ρόστερ θα …μεγαλώσει σύντομα σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων. 

Είναι γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει την περσινή καλή εικόνα στο παιχνίδι του. Του λείπει το πάθος, η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα, και ένα επιθετικό πλάνο ανάπτυξης. Στοιχεία, τα οποία πρέπει να διαθέτει κάθε ομάδα όταν θέλει να διεκδικεί με αξιώσεις τίτλους. 

Το τι φταίει, είναι μια ερώτηση που βασανίζει οπαδούς, παίκτες και διοικούντες. Αν είναι ένας ο λόγος για αυτή την εικόνα ή συνδυασμός αυτών που έχουν γραφτεί και ειπωθεί κατά καιρούς, δεν έχει νόημα να συζητιέται. Το ίδιο υποστήριξε και ο Κώστας Αντωνίου σε σημερινές του δηλώσεις. «Έγιναν λάθη αλλά δεν υπάρχει λόγος να στεκόμαστε εκεί, το θέμα είναι να υπάρξει βελτίωση» υποστήριξε. Πώς θα υπάρξει αυτή, είναι το καυτό ερώτημα που προβληματίζει άπαντες στο στρατόπεδο της πράσινης ΠΑΕ. 

Καταρχάς, πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον προπονητή, την οποία μέχρι στιγμής δεδομένα την έχει. Και είναι απόλυτα λογικό, μια και είναι μόλις τρεις εβδομάδες στην ομάδα. Δεν είναι θαυματοποιός μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να μεταμορφώσει μια ομάδα που της λείπουν τα βασικά από το παιχνίδι της. Μέχρι στιγμής εμφανής βελτίωση στο παιχνίδι της ομάδας δεν υπάρχει, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποδείξει πως είναι δίκαιος και λογικός. Έχει δώσει ευκαιρίες σχεδόν σε όλους τους παίκτες του και μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου θα παραδώσει μια λίστα με το τι χρειάζεται για να διορθώσει την εικόνα. 

Στοιχεία όπως η ποδοσφαιρική φιλοσοφία και η νοοτροπία του, είναι αυτά που έχουν δει οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο του Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον εμπιστεύονται. Η εμπιστοσύνη τους φάνηκε και από τις δηλώσεις τους άλλωστε. Ο Νικόλας Πατέρας μετά το Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτης, είπε πως περιμένει μια λίστα από τον Πορτογάλο για τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Γενάρη. Και ο Κώστας Αντωνίου με σημερινές του δηλώσεις εξήρε τις ικανότητες του Ίβηρα τεχνικού. «Είναι η ευκαιρία μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ποδοσφαίρου για τον Φερέιρα δείχνοντας πόσο τον πιστεύει. 

Παρά το γεγονός λοιπόν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στην εικόνα της ομάδας από τη μέρα που στον πάγκο έκατσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, η εμπιστοσύνη σε έναν τεχνικό 
του οποίου η αξία είναι γνωστή, αναμφίβολα είναι ένα υγιές στοιχείο για τον Παναθηναϊκό. 

Εδώ και πολλά χρόνια άλλωστε, είναι μια θέση που πάντα υπάρχει πρόβλημα εξ ου και οι συνεχείς αλλαγές προπονητών. Η πίστη λοιπόν υπάρχει, το ζητούμενο είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο Πορτογάλος για να φτιάξει την ομάδα της αρεσκείας του και αν θα του βγουν οι μεταγραφές που πρέπει να γίνουν σύντομα. 

Πηγή sport-fm Read more!

Η "χρυσή" ντουζίνα του Ντάλας!


Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν για μία ακόμα φορά ασταμάτητος και με 31 πόντους οδήγησε το Ντάλας στο 103-97 επί της Γιούτα, επεκτείνοντας σε 12 ματς το νικηφόρο σερί των Μάβερικς. Ευρείες νίκες για Σέλτικς, Μπουλς, Χιτ
Στην "American Airlines Center", οι Τζαζ λίγο έλειψε να κάνουν μία επική ανατροπή καθώς από εκεί που έχαναν με 25 πόντους διαφορά στην πρώτη περίοδο έφεραν το ματς στα ίσια (89-89) 4' και 31'' πριν το τέλος, όμως είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε έναν εκπληκτικό Ντιρκ Νοβίτσκι, που απλά δεν ήταν διατεθειμένος να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.
Ο Γερμανός σούπερ σταρ του Ντάλας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 31 πόντους και 15 ριμπάουντς (δεύτερο συνεχόμενο double-double, όγδοο τη φετινή σεζόν και 350ο στην καριέρα του), ενώ είχε για άξιο συμπαραστάτη του τον Τζέισον Τέρι, που έδωσε υπερπολύτιμες λύσεις στην επίθεση όταν η μπάλα "έκαιγε".
Ο 33άχρονος γκαρντ πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο 7.9 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και σκόραρε τους 12 από τους 14 συνολικά πόντους του στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, ενώ μαζί με τον Νοβίτσκι πέτυχαν τους 21 τελευταίους πόντους του Ντάλας.
Στον αντίποδα, κορυφαίος για τη Γιούτα ήταν το μεγάλο αστέρι της Ντερόν Γουίλιαμς που σταμάτησε στους 34 πόντους, με τον δεύτερο όμως σκόρερ των "μορμόνων" Ρόνι Πράις να έχει μόλις 14 πόντους.
Να σημειωθεί πως μετά από τη 12η σερί νίκη τους, οι Μάβερικς έχουν πλέον ρεκόρ 19-7, ενώ το αντίστοιχο της Γιούτα είναι 17-8.
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου:
Λος Άντζελες Κλίπερς-Μέμφις Γκρίζλις 83-84

Ατλάντα Χοκς-Ιντιάνα Πέισερς 97-83
Σάρλοτ Μπόμπκατς-Μπόστον Σέλτικς 62-93
Ντιτρόιτ Πίστονς-Τορόντο Ράπτορς 116-120
Πηγή sport24

Σικάγο Μπουλς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 113-82
Ντάλας Μάβερικς-Γιούτα Τζαζ 103-97
Χιούστον Ρόκετς-Κλίβελαντ Κάβαλιερς 110-95
Σακραμέντο Κινγκς-Μαϊάμι Χιτ 83-104
Η 12η συνεχόμενη νίκη των Μάβερικς
Read more!

Κορεάτες στον δρόμο της Ίντερ

Κορεάτες στον δρόμο της Ίντερ (video)
Η κορεατική Σεονγκνάμ διέσυρε 4-1 την Αλ Ουαχντά και θα είναι η αντίπαλος της Ίντερ στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Στο «Ζαγιέντ Σπορτς Σίτι» του Αμπού Ντάμπι, οι πρωταθλητές Ασίας πέρασαν το εμπόδιο της διοργανώτριας και έφτασαν στο... υπερβολικό 4-1 και την πρόκριση για τους «4». Το σκορ για την Σεονγκνάμ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Μολίνα εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία στην άμυνα της Αλ Ουαχντά και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ισοφάρισε στο 27' με πολύ ωραία κεφαλιά του Μπαιάνο έπειτα από σέντρα του Έισε. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο Σάσα με κεφαλιά από κοντά μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μολίνα έδωσε προβάδισμα στους Κορεάτες με 2-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές φάσεις να ισοφαρίσουν, όμως η Σεονγκνάμ εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις και κλείδωσε το ματς. Στο 71' ο Σουνγκ Κουκ με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-1 ενώ δέκα λεπτά μετά ο Ντονγκ έγραψε το τελικό 4-1 με κεφαλιά.

Οι συνθέσεις:
Αλ Ουάχντα (Γιόσεν Χικερσμπέργκερ): Αντέλ, Μαγκράο (90' Χαλίντ), Μπαιάνο, Ισμαέιλ, Φαχέντ (65' Αλ Κατίρι), Μπασίρ, Χαϊντάρ (54' Αλ Σεχί), Μαχμούντ, Έισα, Χαμντάν, Ούγκο

Σεονγκνάμ (Τα Γιον Σιν): Σουνγκ Ριόνκ, Σουνγκ Γιάε, Σάσα, Κουκ Μπιούνγκ, Γιν (45' Τσεόλ), Κουκ Σούνγκ, Ντονγκ, Ράντονσιτς (69' Χο Γιούνγκ), Μολίνα (84' Γι Ριόνκ), Τσουλ, Χουάν


Το πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων:

Πλέι οφ

Τετάρτη, 8/12
Αλ Ουαχντά - Χεκάρι Γιουνάιτεντ 3-0 (40' Ούγκο, 44' Μπαιάνο, 71 Ζουμάα)

Προημιτελικά

Παρασκευή, 10/12
Μαζέμπε - Πατσούκα 1-0 (21' Μπεντί)

Σάββατο, 11/12
3. Αλ Ουαχντά - Σεονγκνάμ 1-4 (27' Μπαϊάνο - 4' Μολίνα, 30' Σάσα, 71' Σουνγκ Κουκ, 81' Ντονγκ)

Ημιτελικοί


Τρίτη, 14/12

4. Μαζέμπε - Ιντερνασιονάλ

Τετάρτη, 15/12
5. Σεονγκνάμ-Ίντερ

Αγώνας κατάταξης θέσεων 5-6

Τετάρτη, 15/12
Πατσούκα - Αλ Ουαχντά

Μικρός τελικός

Σάββατο, 18/12
Ηττημένος 4 - Ηττημένος 5

Τελικός

Σάββατο, 18/12
Νικητής 4 - Νικητής 5

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Οι κορυφαίοι της χρονιάς


Τη Δευτέρα (13/12, 18.30) θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων του ΠΣΑΤ. Οι υποψήφιοι στις βασικές κατηγορίες.
Τα μέλη του πανελλήνιου συνδέσμου αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ψήφισαν, έγινε η καταμέτρηση των ψήφων, αναδείχθηκαν οι τρεις πρώτοι. Το όνομα του κάθε νικητή βρίσκεται... κλεισμένο σε ένα φάκελο.
Τα ονόματα των νικητών θα γίνουν γνωστά, όταν ανοίξουν οι φάκελοι στην απονομή των βραβείων του ΠΣΑΤ τη Δευτέρα (13/12, 18.30) στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας
Πέρα από τα βασικά βραβεία και τις ειδικές βραβεύσεις, θα δοθούν και τιμητικές διακρίσεις. Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο γιατρός και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, αλλά και σε όσοι εμπλέκονται στο φιλανθρωπικό αγώνα του Ολυμπιακού με τους φίλους του Ζιντάν και του Ρονάλντο. Το βραβείο θα παραλάβει ο Κριστιάν Καρεμπέ.
Οι υποψήφιοι στις βασικές κατηγορίες
ΑΘΛΗΤΕΣ: Ηλίας Ηλιάδης (Τζούντο), Λευτέρης Κοσμίδης (Γυμναστική), Βλάσης Μάρας (Γυμναστική).
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Βάσω Μιλούση (Γυμναστική), Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (Τζούντο), Αλεξάνδρα Τσιάβου (Κωπηλασία).
ΟΜΑΔΕΣ: Αθηναϊκός (Μπάσκετ γυναικών), Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου ανδρών, Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης (Υδατοσφαίριση γυναικών).
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Γιώργος Αγγέλου (Γυμναστική), Τζώρτζης Δικαιουλάκος (Μπάσκετ), Αλεξία Καμένου (Υδατοσφαίριση).
ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Παύλος Μάμαλος (Αρση Βαρών), Ευστράτιος Νικολαίδης (Στίβος), Χρήστος Ταμπαξής (Κολύμβηση).
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Θεοδώρα Μουτσίου (Σκοποβολή), Μαρία Σταματουλά (Στίβος), Μαρία Τσάκωνα (Κολύμβηση).
ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Το έπαθλο ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ ΟΠΑΠ ΑΕ. Θα απονεμηθεί στους Στέλιο Γιαννακόπουλο για την 17χρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και Γιώργο Καραγκούνη, που ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα.
Το έπαθλο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, στον Στέλιο Καζάζη, προπονητή της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού που προστάτευσε τον συνάδελφό του, του Ολυμπιακού Άντερς Κρίστιανσον, από ακραίες συμπεριφορές οπαδών.
Το έπαθλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, στις τρίδυμες αθλήτριες της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Βασιλική-Παγώνα, Άννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή.
Το έπαθλο COCA COLA Τρία Έψιλον, στην Άννα Κορακάκη, ως ανερχόμενο ταλέντο της Σκοποβολής για την 8η θέση που κατέκτησε στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μονάχου.
Ειδικές βραβεύσεις θα δοθούν ακόμη στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στη Σιγκαπούρη και συγκεκριμένα στους Μιχάλη Ναστόπουλο και Απόστολο Λαμπρίδη, (ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Ζωή Παρασκευοπούλου (ασημένιο μετάλλιο στο διπλό μικτό, μαζί με τον Σλοβένο Ράι, στην Τοξοβολία), Λυδία Νταλαμάγκα και Ελένη Διαμαντή (χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου), Θοδωρή Χρυσανθόπουλο (χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ) και στους Σπύρο Παναγιωταρά, Θόδωρο Τσιλούλη, Μανώλη Τσελεντάκη και Λάμπρο Βλάχο (χάλκινο μετάλλιο στο μπάσκετ).
Πηγή sport24
Read more!

Έστειλε στο +6 την Μίλαν ο Κράσιτς


Η Γιουβέντους νίκησε την Λάτσιο με 2-1 χάρη σε γκολ του Μίλος Κράσιτς στο 94', έτσι η Μίλαν ξέφυγε με 6 βαθμούς στην κορυφή, αφού έσπασε το αήττητο της Μπολόνια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στο "Ρενάτο Νταλ'Άρα".
Έτσι πλέον η Ρόμα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της, ενώ η Μίλαν είναι στην κορυφή με 6 βαθμούς περισσότερους από Νάπολι, Λάτσιο και Γιουβέντους.
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 9' έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιάνο ανοίγοντας το σκορ με το δεύτερο φετινό του γκολ.
Ο Γκανέζος μέσος ήταν ο δημιουργός του 0-2, κάνοντας την ασίστ από τον άξονα λίγο μετά την σέντρα στον Ρομπίνιο, ο Βραζιλιάνος έφυγε ταχύτατα νικώντας τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Βιβιάνο στο τετ-α-τετ, σκοράροντας για 6η φορά φέτος.
Δύο μόλις λεπτά αργότερα ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Βιβιάνο να αποκρούει με το πόδι το πλασέ του, ενώ στο 45'+2 οι "ροσονέρι" είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Τζανλούκα Τζαμπρότα.
Στο 60' είχε έρθει η ώρα για τον "Ίμπρα" να σκοράρει, με τον Σουηδό να κάνει το 0-3 μετά την ασίστ του Αντρέα Πίρλο και να πετυχαίνει το 9ο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Στο 78' ο Κλάρενς Ζέεντορφ ανέτρεψε στην περιοχή τον Μάρκο Ντι Βάιο, ο Ιταλός στράικερ εκτέλεσε το πέναλτι, όμως ο Αμπιάτι απέκρουσε.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Βιβιάνο, Εσπόζιτο, Μόρας, Μπρίτος, Μορλέο, Καζαρίνι, Μουντιγκάγι, Ντέλα Ρόκα (46' Μετζορίνι), Μπουσκέ (46' Έκνταλ), Ραμίρες (76' Χιμένες), Ντι Βάιο.
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Μπονέρα, Τζαμπρότα (58' Αντονίνι), Αμπροζίνι, Γκατούζο (53' Στράσερ), Πίρλο, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (72' Ζέεντορφ), Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς.
Το ντέρμπι η Γιουβέντους
Η Γιουβέντους ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ιδανικά το ματς κόντρα στην Λάτσιο, καθώς προηγήθηκε στο 2' με την κεφαλιά του Τζόρτζιο Κιελίνι από την εκτέλεση κόρνερ του Αλμπέρτο Ακουϊλάνι.
Ο Μάουρο Σάρατε με κοντινό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας απάντησε στο 14', αλλά στο 94' ο Μίλος Κράσιτς χάρισε την νίκη στην "Γιούβε" με ατομική προσπάθεια από δεξιά, αλλά και τύχη, καθώς μάλλον για πάσα πήγαινε και ο Μουσλέρα απέκρουσε με την μπάλα να παίρνει πορεία προς στα δίχτυα και την έφερε στην δεύτερη θέση μαζί με Λάτσιο και Νάπολι.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Σόρενσεν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Γκρόσο, Φελίπε Μέλο, Ακουϊλάνι (89' Σισοκό), Κράσιτς, Μαρκίζιο (67' Πέπε), Ιακουΐντα, Κουαλιαρέλα (71' Ντελ Πιέρο).
ΛΑΤΣΙΟ: Μουσλέρα, Λίχτσταϊνερ, Μπιάβα (62' Ντιακιτέ), Αντρέ Ντίας, Καβάντα, Μπρόκι, Ματουζαλέμ, Μάουρι (87' Λεντέσμα), Ερνάνες, Σάρατε (90' Ντελ Νέρο), Φλόκαρι.
Νίκη η Ρόμα, χατ-τρικ ο Νενέ
Με γκολ του Ζουάν η Ρόμα νίκησε με 1-0 την Μπάρι στο "Ολίμπικο", ενώ η Κάλιαρι νίκησε με 3-0 την Κατάνια, χάρη σε χατ-τρικ του Νενέ. Με τέρμα του Κόρντομπα η Μπρέσια νίκησε με 1-0 την Σαμπντόρια και η Λέτσε επικράτησε με 3-2 της Κιέβο.
Η Ρόμα με αυτήν νίκη παραμένει στην διεκδίκηση του τίτλου, ενώ η στο 20' ο Ζιλέ μπλόκαρε εκτέλεση πέναλτι του Φραντσέσκο Τότι και λίγο πριν το τέλος ακυρώθηκε γκολ του Μάρκο Μποριέλο για χέρι.
Οι συνθέσεις

ΡΟΜΑ: Λόμποντ (46' Ντόνι), Κασέτι, Μεξές, Ζουάν, Καστελίνι, Γκρέκο, Φάμπιο Σιμπλίσιο, Μπρίγκι, Μενέζ (88' Ταντέι), Τότι (71' Οκάκα), Μποριέλο.
ΜΠΑΡΙ: Ζιλέ, Γκαλάσο, Αντρέα Μαζιέλο, Ρινάλντι, Ράγκι, Γκάτσι, Ντονάτι, Πουλτζέτι, Στραμπέλι (81' Κρίμι), Ρίβας (61' Ρομέρο), Καπούτο (67' Ντ'Αλεσάντρο).

ΚΑΛΙΑΡΙ: Αγκάτσι, Περίκο, Κανίνι, Αριάουντο, Αγκοστίνι, Μπιοντίνι, Κόντι, Ναϊνγκολά (72' Σιβάκοβ), Κόσου (46' Λάτζαρι), Μάτρι, Νενέ (79' Ακουαφρέσκα).
ΚΑΤΑΝΙΑ: Αντούχαρ, Ποτέντζα, Σιλβέστρε, Τερλίτσι, Καπουάνο, Καρμπόνι (69' Σκιάκα), Λεντέσμα, Γκόμες (56' Ίσκο), Μαρτίνιο, Μοριμότο, Μέξι Λόπες (46' Αντενούτσι).
*κόκκινη 54' Μαρτίνιο & 76' Μοριμότο

ΜΠΡΕΣΙΑ: Σερένι, Τζαμπέλι, Ζεμπινά, Μπέγκα, Νταλαμάνο, Βας (74' Μπαϊόκο), Κόρντοβα (39' Μπουντέλ), Πέρπαριμ Χέτεμαϊ, Ντιαμάντι (83' Μαρέκο), Παναγιώτης Κονέ, Ποσαντζίνι.
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Κούρτσι, Κατσιατόρε (45' Ακάρντι), Βόλτα, Λουκίνι, Τζίγκλερ, Μανίνι (72' Πότσι), Παλόμπο, Τισόνε, Γκουρμπέτι (55' Κόμαν), Πατσίνι, Μαριλούνγκο.

ΛΕΤΣΕ: Ροζάτι, Ντονάτι, Γκουστάβο, Φαμπιάνο, Μπρίβιο, Μουνάρι (82' Μεσμπά), Τζακομάτσι (81' Βίβες), Ολιβέρα, Πιάτι, Οφέρε, Ντι Μικέλε.
ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Φρε, Αντρεόλι, Τζόκιτς, Μπόστιαν Σέζαρ (67' Μαντέλι), Φερνάντες, Ριγκόνι, Μπολιατσίνο, Κόνσταντ (76' Ντε Πάουλα), Πελισιέρ, Γκρανότσε (46' Μοσκαρντέλι).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Ουντινέζε - Φιορεντίνα 2-1 (63' Αρμέρο, 80' Ντι Νατάλε / 76' Σαντάνα)
Παλέρμο - Πάρμα 3-1 (51' Πινίγια, 61' Μίκολι, 89' αυτ. Τζακάρντο / 7' Αλεσάντρο Λουκαρέλι)
Τζένοα - Νάπολι 0-1 (25' Χάμσικ)

Κυριακή
Μπολόνια - Μίλαν 0-3 (9' Μπόατενγκ, 35' Ρομπίνιο, 60' Ιμπραχίμοβιτς)
Μπρέσια - Σαμπντόρια 1-0 (13' Κόρντομπα)
Λέτσε - Κιέβο 3-2 (16' Οφέρε, 45'+1 και 69' Πιάτι / 55' Μπολιατσίνο, 94' Μαντέλι)
Κάλιαρι - Κατάνια 3-0 (11', 27' και 71' Νενέ)
Ρόμα - Μπάρι 1-0 (30' Ζουάν)
Γιουβέντους - Λάτσιο 2-1 (2' Κιελίνι, 94' Κράσιτς / 14' Σάρατε)

19/01/2011
Ίντερ - Τσεζένα (21:45)

Η βαθμολογία

1. Μίλαν 36
2. Γιουβέντους 30
3. Νάπολι 30
4. Λάτσιο 30
5. Παλέρμο 26
6. Ρόμα 26
7. Ίντερ 23
8. Σαμπντόρια 23
9. Ουντινέζε 23
10. Τζένοα 21
11. Κάλιαρι 20
12. Κιέβο 20
13. Φιορεντίνα 19
14. Κατάνια 18
15. Πάρμα 18
16. Μπολόνια 17
17. Μπρέσια 15
18. Λέτσε 15
19. Τσεζένα 12
20. Μπάρι 10

Κάντε κλικ ΕΔΩ για υπερ-αναλυτική βαθμολογία (επιλέγοντας Ιταλία & 1η κατηγορία)

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε)

9 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

8 γκολ
Αλεσάντρο Μάτρι (Κάλιαρι)
Μάρκο Ντι Βάιο (Μπολόνια)
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

7 γκολ

Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)
Χαβιέρ Παστόρε (Παλέρμο)

6 γκολ
Ρομπίνιο (Μίλαν)
Ερνάν Κρέσπο (Πάρμα)
Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)
Αλεσάντρε Πάτο (Μίλαν)
Γιόσιπ Ίλιτσιτς (Παλέρμο)
Τζανπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια)

5 γκολ

Σέρτζο Πελισιέρ (Κιέβο)
Σέρτζο Φλόκαρι (Λάτσιο)
Μαουρίσιο Πινίγια (Παλέρμο)
Αντρέα Καράτσολο (Μπρέσια)
Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα)

Πηγή sport24
Read more!

Έκαναν πλάκα Μπάρτσα και Ρεάλ

Έκαναν πλάκα Μπάρτσα και Ρεάλ (video)
Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η 15η αγωνιστική για τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, με τους Καταλανούς να επικρατούν 5-0 της Σοσιεδάδ και τους Μαδριλένους να περνούν από τη Σαραγόσα (3-1). Εναν βαθμό στα τελευταία 20 χρόνια έχει στο «Καμπ Νόου» η Σοσιεδάδ και η αρνητική παράδοση συνεχίστηκε και φέτος, στην πρώτη επίσκεψη των Βάσκων μετά από τρία χρόνια. Η Μπαρτσελόνα έκανε πλάκα, και με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, έφτασε το 5-0 παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Μέσι ήταν αυτός που πέτυχε δύο γκολ φτάνοντας συνολικά τα 17 στο πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Ρονάλντο, οι Βίγια, Ινιέστα και Μπόγιαν από ένα, και έτσι οι «μπλαουγκράνα» πηγαίνουν στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Εσπανιόλ, βρισκόμενοι δύο βαθμούς μπροστά από την Ρεάλ.

Τυπική διαδικασία για Ρεάλ
Τη δεύτερη σερί νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε εύκολα εκτός έδρας της τελευταίας στη βαθμολογία, Σαραγόσα και πέρασε τουλάχιστον για λίγες ώρες στην πρώτη θέση του πίνακα. Το σκορ άνοιξε ο Μεσούτ Οζίλ στο 15', ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ καθάρισε το ματς ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45' (0-2). Στο ξεκίνημα της επανάληψης (47') ο Ντι Μαρία έγραψε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (0-3), ενώ ο Γκάμπι από τα 11 βήματα μείωσε σε 1-3 για τους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα...

...η Μπιλμπάο έβαλε τέλος στο σερί με τα άσχημα αποτελέσματα, όπως επίσης και σε αυτό με τα θετικά της Εσπανιόλ. Οι Βάσκοι αν και βρέθηκαν να χάνουν από τους φορμαρισμένους Καταλανούς γύρισαν το ματς στο «Σαν Μαμές» και με 2-1 πήραν βαθμολογική ανάσα. Στα άλλα ματς η Ερκουλες πέτυχε μεγάλη νίκη με 4-1 εντός έδρας σε βάρος της Μάλαγα, ενώ η Ράθινγκ Σανταντέρ πήρε πολύ σημαντικό τρίποντο στο 92' μέσα στο «ΟΝΟ Εστάδι» κόντρα στην Μαγιόρκα (0-1). Στο 1-1 έμειναν Σπόρτινγκ Χιχόν και Λεβάντε.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα


Σάββατο (11/12)

Χετάφε-Βιγιαρεάλ 1-0
(90' Αλμπίν)

Σεβίλλη-Αλμερία 1-3
(83' Κανουτέ - 48' Βάργκας, 81', 90' Πιάτι)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια 2-0
(7', 34' Αγκουέρο)

Κυριακή (12/12)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 2-1
(73' Γιορέντε, 78' Λόπες - 33' Οσβάλντο)

Μαγιόρκα-Σανταντέρ 0-1
(92' Σεράνο)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Λεβάντε 1-1
(80' Εγκουρέν - 72' Καϊσέδο)

Έρκουλες-Μάλαγα 4-1
(66' Τρεζεγκέ, 69' Ντρέντε, 72' Παθ, 81' Κίκο - 12' Φερνάντες)

Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
(54' πεν. Γκάμπι - 15' Οζίλ, 44' Ρονάλντο, 47' Ντι Μαρία)

Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ 5-0
(9' Βίγια, 33' Ινιέστα, 47', 87' Μέσι, 90' Μπόγιαν)

Δευτέρα (13/12)

Βαλένθια-Οσασούνα (22:00)

Η βαθμολογία
(15 αγώνες)

1. Μπαρτσελόνα 40
2. Ρεάλ 38
3. Βιγιαρεάλ 30
4. Εσπανιόλ 28
5. Βαλένθια 24*
6. Ατλέτικο 23
7. Χετάφε 23
8. Σοσιεδάδ 22
9. Μπιλμπάο 22
10. Μαγιόρκα 21
11. Σεβίλλη 20
12. Ερκουλες 18
13. Λα Κορούνια 17
14. Σανταντέρ 17
15. Οσασούνα 15*
16. Λεβάντε 15
17. Αλμερία 13
18. Μάλαγα 13
19. Χιχόν 11
20. Σαραγόσα 9

Οι ομάδες με * έχουν ένα ματς λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο (18/12)

Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα (19:00)
Λα Κορούνια-Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:00)
Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα (21:00)
Σοσιεδάδ- Βαλένθια (23:00)

Κυριακή (19/12)

Aλμερία-Χετάφε (18:00)
Οσασούνα-Σαραγόσα (18:00)
Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα (20/12)

Σανταντέρ-Eρκουλες (22:00)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Από τη Μάλαγα στην πατρίδα του ...Μιραλάς!


Στην πατρίδα του ... Κέβιν Μιραλάς, ο Ολυμπιακός βρίσκεται(21.30, ΝΕΤ) ενώπιος ενωπίω με τη Σαρλερουά. Την ομάδα που για πρώτη φορά συνάντησε το 1997, όταν στον δρόμο για τη Ρώμη, έψαχνε μια εκτός έδρας νίκης για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του. Καλή ώρα, όπως φέτος.
Τότε, ο Γιώργος Σιγάλας είχε ευστοχήσει σε τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση και ο Ολυμπιακός επικράτησε εν τέλει, αρχίζοντας σιγά-σιγά την ανάκαμψη που τελείωσε με τον θρίαμβο στο Παλαέουρ.
Τώρα, έρχεται κατευθείαν από τη Μάλαγα, όπου γύρισε ένα ματς που πήγαινε ... για συντριβή, αλλά τελικά το έχασε. Στόχος του, όπως είπαν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Βασίλης Σπανούλης είναι να παίξουν καλό μπάσκετ, συνδυάζοντας τη νίκη και φυσικά το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στο τοπ-16, ως πρώτος του ομίλου του.
Αν τα καταφέρει, θα του λείπει, πλέον, μια νίκη στο Ειρήνης και Φιλίας κόντρα στη Ρόμα. Εκεί όπου μετράει 19 σερί νίκες. Το θέμα, όμως, είναι τι γίνεται εκτός έδρας. Την εικόνα αυτή θέλουν να διορθώσουν Ίβκοβιτς και παίκτες.
Ιβκοβιτς: "Είναι η τελευταία ευκαιρία"
"Πρέπει να δούμε την ομάδα να παίζει καλά και μακριά από το ΣΕΦ. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία" είπε ο Ιβκοβιτς για να προσθέσει: "Παίζουμε απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα με παίκτες που έχουν εμπειρία στην Ευρωλίγκα, όπως ο Μάλετ, ο Γκομίς και ο Σαντιάγο".
Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός; Ο προπονητής του σχολίασε: "Να είμαστε προσεχτικοί στο τρανζίσιον, να έχουμε καλή οργάνωση στις επιθέσεις μας και να τρέξουμε το παιχνίδι μας. Δεν θα είναι εύκολο το ματς, γιατί η Σαρλερουά μέσα στο γήπεδό της είναι πολύ καλή. Μείναμε στην Ισπανία, λόγω της αλλαγής του αγώνα που θα γίνει τελικά την Δευτέρα και νομίζω ότι αυτή η μίνι προετοιμασία θα μας βοηθήσει. Όχι τόσο για το ματς, αλλά και για το μέλλον".
Σπανούλης: "Πρώτη θέση με σωστό μπάσκετ"

"Ναι, είναι περίεργο που παίζουμε Δευτέρα και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά το ματς με την Μάλαγα" είπε ο Βασίλης Σπανούλης που φάνηκε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την παραμονή της ομάδας στην Ισπανία: "Θα μας βοηθήσει συνολικά, γιατί μείναμε μαζί σαν ομάδα" εξήγησε για να προσθέσει:
"Είναι σημαντικό το παιχνίδι, γιατί θέλουμε να παίξουμε σωστό μπάσκετ, με διάρκεια στην απόδοσή μας. Όχι μόνο για να πάρουμε την πρώτη θέση. Η Σαρλερουά δεν έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης, άρα δεν θα έχει άγχος και είναι επικίνδυνη, σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπου ο κόσμος πάει λες και γίνεται γιορτή. Από την άλλη, πάντως, θα είναι κάπως κουρασμένη καθώς έπαιζε το Σάββατο για το πρωτάθλημα".
Η παραμονή στην Μάλαγα μάλλον έφερε κοντά όλους τους παίκτες. Ο Ίβκοβιτς βρήκε την ευκαιρία να αποφορτίσει λίγο το κλίμα, αλλά και να ενώσει την ομάδα του, δουλεύοντας στις προπονήσεις μακριά από την Αθήνα. Η αποστολή έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής με απευθείας πτήση από τη Μάλαγα.
Όπως με Μάλαγα και Ρεάλ

Μπορεί να μην έχουν πολλές ελπίδες πρόκρισης στους "16", ωστόσο οι Βέλγοι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να πάρουν τη νίκη. Θεωρητικά, άλλωστε, δεν έχουν αποκλειστεί. Η Σαρλερουά βρίσκεται στην 5η θέση του ομίλου έχοντας 3 νίκες σε 8 αγώνες. Έχουν πετύχει τη ... νίκη της χρονιάς επί της Ρεάλ Μαδρίτης (67-49) όταν ταρακούνησαν ολόκληρη την Ευρωλίγκα και φυσικά τον Μεσίνα και τους παίκτες.
Η τρίτη νίκη τους, ήρθε κόντρα στη Μπάμπεργκ. Και μόνο οι νίκες, πάντως, επί των δυο ισπανικών ομάδων είναι δεδομένο πως έχουν και τις ικανότητες αλλά και την ομάδα να απειλήσουν τον Ολυμπιακό. Μια περίεργη ...αμερικάνικη ομάδα, που είναι σε θέση να δημιουργήσει προβλήματα στον οποιονδήποτε αν δεν την πάρεις στα σοβαρά.
Θεωρητικά έχουν ελπίδες πρόκρισης, καθώς αν νικήσουν τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα ηττηθεί η Ρόμα, εντός έδρας από τη Μάλαγα, ελπίζει να ξεπεράσει στην τελική κατάταξη τους Ιταλούς. Να χάσει δηλαδή η Ρόμα ένα ακόμη παιχνίδι (αυτό εναντίον του Ολυμπιακού στο Ειρήνης και Φιλίας) και οι ίδιοι να επικρατήσουν ...στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ.
"Αυτό θέλουμε να κάνουμε" είπε ο προπονητής της Σαρλερουά Τζοβάνι Μπότσι, που παραδέχθηκε: "Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, αλλά θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο".
Αν, πάντως, η Σαρλερουά δεν είχε χάσει από την Ρόμα (με τρίποντο του Τσαρλς Σμιθ στην εκπνοή) θα είχε ... πολύ μεγαλύτερο κίνητρο. Γιατί με νίκη επί του Ολυμπιακού θα έπαιζε σοβαρά στο παιχνίδι της πρόκρισης!
Πηγή sport24
Read more!

Η Λιόν είναι εδώ!

Η Λιόν είναι εδώ!
Η Λιόν δηλώνει επιτέλους «παρούσα», καθώς επικράτησε 2-0 της Τουλούζ και βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Σε βαθιά κρίση η Μονακό, έχασε 1-0 από τη Σεντ Ετιέν. Καλή εμφάνιση από Λιόν

Η Λιόν ήταν καλύτερη από την Τουλούζ και ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, με γκολ του Λισάντρο στο 5’. Ο Μπάστος έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Αργεντινό, που από κοντά δε δυσκολεύτηκε να πετύχει το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν στις επιθέσεις των «Λιονέ» και ο Γκομίς με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0 στο 35’.

Στο δεύτερο μέρος, η απόδοση των γηπεδούχων έπεσε, αντίστοιχα της Τουλούζ ανέβηκε και οι παίκτες του Καζανοβά απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Γιορίς, χωρίς όμως να καταφέρουν να την παραβιάσουν. Η Λιόν έμεινε για 10ο σερί παιχνίδι αήττητη στη Γαλλία και βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ.

Άξιζε τη νίκη η Μπορντό, πήρε αυτό που ήθελε η Ρεν

Η Μπορντό ήταν καλύτερη από την Ρεν στο «Σαμπάν Ντελμάς» και έψαξε περισσότερο τη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, χωρίς πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους, όμως, να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να είναι πιο επιθετικοί. Στο δεύτερο μέρος οι προσπάθειές τους για την επίτευξη κάποιου τέρματος εντάθηκαν ακόμη περισσότερο και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως είτε ο Ντουσέζ, είτε οι αμυντικοί των «Ρενέ» έδιναν της λύση. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έπαιξαν για την ισοπαλία, απείλησαν μόλις μία φορά την εστία του Καρασό και αυτήν στο 77’ και τελικά πήραν αυτό που ήθελαν. Το αποτέλεσμα αφήνει την Ρεν τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή, ενώ η Μπορντό έφτασε τους 25 βαθμούς και μένει σαφώς ανικανοποίητη.

Κάτι πρέπει να αλλάξει στο Μονακό...

Ο κατήφορος της Μονακό συνεχίζεται και πλέον το φάσμα του υποβιβασμού είναι ορατό… Η ομάδα του Γκι Λακόμπ πραγματοποίησε ακόμη μία άσχημη εμφάνιση απέναντι στην Σεντ Ετιέν στο «Λουί Ντε», αν και είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα και να αποφύγει την ήττα. Η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση στοίχησε για ακόμη μία φορά στη Μονακό και η νίκη της Σεντ Ετιέν με 2-0 ήρθε φυσιολογικά.

Τα γκολ της ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ πέτυχαν ο Μπατλές στο 20’ και ο Σακό στο 80’, για να επιστρέψουν στις νίκες οι «Στεφανουά» μετά από πολύ καιρό. Οι «Μονεγάσκοι», αντίθετα βρίσκονται στην προτελευταία θέση, ισόβαθμοι με Καέν και Λανς…

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο (11/12)

Αρλ – Λιλ 0-1
(90+3’ Ντε Μέλο)

Μπρεστ – Μονπελιέ 0-0

Καέν – Νις 0-0

Λοριάν – Λανς 3-0
(49’ Αμαλφιτάνο, 56’ Κιταμπάλα, 74’ Εμβουεμπά)

Νανσί – Σοσό 1-0
(74’ Αντρέ Λουίζ)

Βαλενσιέν – Παρί 1-2
(82’ Αμπουμπακάρ - 47’, 84’ Νενέ)

Οσέρ – Μαρσέιγ 1-1
(40' πεν. Μπίρσα - 9' Ρεμί)

Κυριακή (12/12)

Λιόν – Τουλούζ 2-0
(5' Λισάντρο, 35' Γκομίς)

Μονακό – Σεντ Ετιέν 0-2
(20' Μπατλές, 78' Σακό)

Μπορντό – Ρεν 0-0

Η βαθμολογία

1. Λιλ 31
2. Παρί 30
3. Λιόν 29
4. Ρεν 28
5. Μαρσέιγ 27
6. Μπρεστ 26
7. Σεντ Ετιέν 25
8. Μπορντό 25
9. Μονπελιέ 25
10. Σοσό 24
11. Τουλούζ 24
12. Λοριάν 24
13. Νανσί 22
14. Νις 21
15. Οσέρ 21
16. Βαλενσιέν 19
17. Μονακό 15
18. Λανς 15
19. Καέν 15
20. Αρλ 7

Επόμενη αγωνιστική

Λανς – Καέν
Μονπελιέ – Οσέρ
Νις – Μπρεστ
Ρεν – Βαλενσιέν
Σεντ Ετιέν – Αρλ
Τουλούζ – Λοριάν
Παρί – Μονακό
Λιλ – Νανσί
Σοσό – Μπορντό
Μαρσέιγ - Λιόν

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Με μοιραίο τον Ντρογκμπά...

Με μοιραίο τον Ντρογκμπά... (video)
Σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε, Τότεναμ και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στο Λονδίνο. Πρωταγωνιστής για τους Σπερς ο τερματοφύλακας Γκόμες, που έπιασε το πέναλτι του... μοιραίου Ντρογκμπά στο 92'! Η Τότεναμ προηγήθηκε στο 15' με σουτ του Ρώσου επιθετικού, Ρόμαν Παβλιουτσένκο, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων 45'. Στην επανάληψη, οι νταμπλούχοι Αγγλίας κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 70' μετά από δυνατό αριστερό σουτ του Ντρογκμπά στο οποίο ο Εουρέλιο Γκόμες έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του (1-1). Στις καθυστερήσεις η κόλαση με τον παράδεισο άλλαξαν θέσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για τους πρωταγωνιστές. Στο 91' ο Γκόμες έκανε νέα γκάφα ανατρέποντας τον Ραμίρες μέσα στην περιοχή και δίνοντας την ευκαιρία στον Ντρογκμπά να κάνει το 1-2 και να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής! Τελικά ο Βραζιλιάνος πήρε τη δόξα από τον Ιβοριανό αποκρούοντας το πέναλτι στο 92' και στερώντας από τους Μπλε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα.

Αυτή αυτό ήταν το πέμπτο σερί ματς που η Τσέλσι δεν καταφέρνει να κερδίσει, όπως επίσης το τρίτο διαδοχικό 1-1 μετά από αυτά με Νιούκασλ και Εβερτον. Το σύνολο του Αντσελότι παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας, με ίδιους βαθμούς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είναι η επόμενη αντίπαλος και έχει δύο ματς λιγότερα!

Νίκες για Μπόλτον, Γουλβς

Στα άλλα ματς της Κυριακής (12/12) που έγιναν νωρίτερα, η Μπόλτον συνέχισε με καλές εμφανίσεις, επικρατώντας της Μπλάκμπερν με 2-1 στο «Reebok». Οι Γουόντερερς βρέθηκαν στην 6η θέση της Premier League χάρη στα γκολ των Μουάμπα (65') και Χόλντεν (88') ενώ ενδιάμεσα για τα Ρόδα είχε ισοφαρίσει ο Μάμε Ντιούφ (87'). Σημαντική νίκη που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε η Γουλβς, η οποία επικράτησε στο «Μολινό» της Μπέρμιγχαμ με 1-0 χάρη σε γκολ του Χαντ στο 45'.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (11/12)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σ. 1-3
(89' Τόμκινς - 30' Τουρέ, 73' αυ. Γκριν, 81' Α. Τζόνσον)

Αστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ 2-1
(25' Ντάουνινγκ, 80' Χέσκεϊ - 89' Σάρνερ)

Στόουκ-Μπλάκπουλ 0-1
(48' Κάμπελ)

Εβερτον-Γουίγκαν 0-0

Φούλαμ-Σάντερλαντ 0-0

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 3-1
(15' Νόλαν, 80' Μπάρτον, 91' Κάρολ - 50' Κούιτ)

Κυριακή (12/12)

Γουλβς-Μπέρμιγχαμ 1-0
(45' Χαντ)

Μπόλτον-Μπλάκμπερν 2-1
(65' Μουάμπα, 88' Χόλντεν - 87' Μάμε Ντιούφ)

Τότεναμ-Τσέλσι 1-1
(15' Παβλιουτσένκο - 70' Ντρογκμπά)

Δευτέρα (13/12)

Μάντσεστερ Γ.-Αρσεναλ (22:00)

Η βαθμολογία
(17 αγώνες)

1. Αρσεναλ 32*
2. Μάντσεστερ Σ. 32
3. Μάντσεστερ Γ. 31**
4. Τσέλσι 31
5. Τότεναμ 21
6. Μπόλτον 26
7. Σάντερλαντ 24
8. Νιούκαστλ 22
9. Λίβερπουλ 22
10. Γουέστ Μπρομ 22
11. Μπλάκπουλ 22*
12. Στόουκ 21
13. Μπλάκμπερν 21
14. Αστον Βίλα 20
15. Μπέρμιγχαμ 18
16. Εβερτον 18
17. Φούλαμ 16
18. Γουίγκαν 16
19. Γουλβς 15
20. Γουέστ Χαμ 12

*Ματς λιγότερο.
**Ματς λιγότερα.

Επόμενη αγωνιστική (18η)

Σαββάτο (18/12)

Σάντερλαντ-Μπόλτον (14:45)
Αρσεναλ-Στόουκ (17:00)
Γουίγκαν-Αστον Βίλα (17:00)
Μπέρμιγχαμ-Νιουκάστλ (17:00)
Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ (17:00)
Λίβερπουλ-Φούλαμ (17:00)

Κυριακή (19/12)

Γουέστ Μπρομ-Γουλβς (14:00)
Μπλάκπουλ-Τότεναμ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα (20/12)

Μάντσεστερ Σίτι-Εβερτον (22:00)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Χιμένεθ: "Η ΑΕΚ θέλει παλμό"


Ο Χιμένεθ είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι η νίκη ήταν το πιο σημαντικό, κάλεσε τον κόσμο να δώσει παλμό στην ομάδα την Πέμπτη με την Ζενίτ και... έσταξε μέλι για το "φαινόμενο" Σκόκο.
"Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον διαιτητή. Από όλο το διαιτητικό τρίο και βεβαίως από τους φιλάθλους μας. Στην Ισπανία είμαστε συνηθισμένοι να κατανοούμε τον διάλογο προπονητών και διαιτητών. Πρέπει όμως να προσαρμοστώ στα ελληνικά δεδομένα. Δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου, αλλά θα είμαι ακόμη ένας… Έλληνας εδώ.
Θεωρώ ότι το παιχνίδι είχε μπει σε μία δυναμική που δεν μου άρεσε και πίστεψα ότι έπρεπε να αλλάξω κι εγώ την κατάσταση. Ζητάω συγνώμη από τον διαιτητή, γιατί τον ανάγκασα να με αποβάλλε", είπε αρχικά ο Χιμένεθ για να απαντήσει στη συνέχεια σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
Είστε ικανοποιημένος από την ομάδα γενικότερα και κυρίως από το δημιουργικό κομμάτι;
"Όσον αφορά το κομμάτι της δημιουργίας, στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν καλοί. Όταν έπρεπε να έχουμε την κατοχή, όμως, βιαζόμασταν. Θέλαμε να κάνουμε επίθεση, αλλά όχι με σωστό τρόπο. Χωρίς οργάνωση. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάτι παρόμοιο. Η κίτρινη που δέχθηκε ο Μάκος -όπως και κάποιες μικροενοχλήσεις που ένιωθε- δεν μου επέτρεψε να έχω τρία αμυντικά χαφ και έτσι ο Καφές πήρε τη θέση του".
Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε ένα ακόμη παιχνίδι. Σε ένα ματς που κερδίσαμε 4-0 δεν αρκεί στον αντίπαλο η δικαιολογία ότι τελείωσαν με 10 παίκτες. Το σκορ δεν έπρεπε να είναι εκεί. Έπρεπε να δεχθούν την ήττα αλλά όχι με αυτό το σκορ. Ίσως μετά το 2-0, η ομάδα ηρέμησε και είχαμε κατοχή της μπάλας όπως έπρεπε.
Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Όταν δεν είμαστε καλά, τους το λέω πάλι. Θέλουμε τώρα να κερδίσουμε ένα μεγάλο ιστορικό παιχνίδι για την ΑΕΚ. Θέλουμε παλμό και κόσμο την Πέμπτη. Θέλει παλμό η ομάδα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που αρμόζει στην ιστορία της".
Ποια στοιχεία έχει διορθώσει η ΑΕΚ όσο είστε στον πάγκο;
"Θα το αφήσω στο δικό σας κριτήριο. Δεν είναι κάτι που μετριέται. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να μπούμε σε μία διαδικασία: Να κάνουμε την ΑΕΚ αυτή που ήταν, αυτή που μου λένε και αυτή που ήξερα όταν ήμουν στην Ισπανία. Πρώτα απ' όλα να είμαστε οικογένεια και να κάνουμε τον κόσμο να γυρίσει στο γήπεδο. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πολύ έξυπνος. Γνωρίζει τι μπορεί να τους δώσουμε τώρα. Πρέπει να είναι περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε. Όχι από τα αποτελέσματα, αλλά με τη προσπάθεια. Έχουμε υποχρέωση να ιδρώνουμε τη φανέλα και να κάνουμε την ομάδα πιο δυνατή, όσο πιο σύντομα γίνεται".
Για να γίνει αυτό, χρειάζονται μεταγραφές;
"Χρειαζόμαστε πολλά πράγματα. Πιθανόν μεταγραφές, μία ανοικοδόμηση καινούργια. Για το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών είμαι ευτυχισμένος. Εκνευρίζομαι όταν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Έχω πει ότι αυτό το ρόστερ είναι μικρό για να είμαστε σε τρεις διοργανώσεις. Έχουμε παίκτες μικρούς, κάποιους άλλους που βγάζουν περηφάνια.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που έκανε σήμερα ο Δέλλας -αν σκεφτεί επιπλέον κανείς πως μέχρι και χθες το βράδυ ήταν αμφίβολος. Είχαμε όμως τον Νασούτι τιμωρημένο και σας είπα ότι για τρεις διοργανώσεις έχουμε τρεις στόπερ διαθέσιμους. Όπως και να ‘χει, όμως, χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας, τον κόσμο μας. Δεν θέλω να προκαλώ, ούτε να κάνω πράγματα για να βάλω την ομάδα σε μία διαδικασία. Θέλουμε τον κόσμο όταν δεν είμαστε καλά. Όπως αισθανόμαστε τους αντιπάλους όταν παίζουμε εκτός έδρας. Και θέλω να ευχαριστήσω όσους έρχονται στο γήπεδο.
Όπως σας έχω ξαναπεί, τώρα χρειάζεται η ΑΕΚ τον κόσμο της. Όταν θα είμαστε πρωταθλητές θα είναι πιο εύκολα. Θα… σκοτωθούμε για να βγούμε πρωταθλητές. Κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα έχουμε προσπαθήσει. Δεν φοβόμαστε κανέναν -ακόμη κι αν μία ομάδα έχει τρεις φορές το δικό μας μπάτζετ. Έχουμε περηφάνια και θα τη δίνουμε σε κάθε ματς".
Ο Σκόκο πιστεύετε ότι δεν έχει επανέλθει ακόμη αγωνιστικά, μετά τον τραυματισμό του;
"Ο Σκόκο είναι ένα… φαινόμενο. Θεωρώ ότι κάποιοι παίκτες μπορούν να παίξουν στην Ισπανία. Ο Σκόκο πιστεύω ότι είναι ένας από αυτούς. Είναι ένα παράδειγμα ενός παίκτη που πρέπει να πιέσει του εαυτό του. Τον χρειαζόμαστε. Από την αριστερή πλευρά έχουμε τον Σκόκο, σιγά σιγά ο Λαγός επανέρχεται στον ρυθμό του. Αναγκάστηκε ο Λαγός να παίξει πολλά παιχνίδια, λόγω του τραυματισμού του Σκόκο. Τώρα γύρισε. Έλλειψε αρκετά, γιατί ήταν η πρώτη σοβαρή θλάση στην καριέρα του. Η ΑΕΚ έχει παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν στην Ισπανία. Ο Σκόκο είναι ένας από αυτούς. Ίσως σε άλλες ομάδες να υπάρχουν περισσότεροι παίκτες, αλλά εγώ είμαι σίγουρος για τον Σκόκο".
Για την Πέμπτη σκέφτεστε την ίδια ενδεκάδα;
"Είναι πολύ εύκολο να το πούμε, γιατί… ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Πρέπει να γίνουμε λίγο κομπιούτερ. Υπάρχει όμως η κούραση και φυσικά η ικανότητα να μπορείς να αντέχεις. Την Πέμπτη θα παίξουν όσοι είναι καλά. Ακούω κάτι που με εκπλήσσει αρκετά -το να αναρωτιέται κανείς γιατί γίνονται αλλαγές ενώ κερδίζεις. Δεν είναι… GPS οι παίκτες. Είναι άνθρωποι και δεν τους προγραμματίζεις".
Πηγή sport24
Read more!

Πάει για νέα... καμπάνα!

Πάει για νέα... καμπάνα!
Τα όσα έγιναν απόψε στην Τρίπολη γνωστά. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι οπαδοί των «πρασίνων» πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις και παρά το γεγονός ότι επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν πήρε εισιτήρια οι νταμπλούχοι κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους τουλάχιστον δύο αγωνιστικές!

Αυτό, γιατί το καλοκαίρι πέρασε στο άρθρο 14 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, έπειτα από πιέσεις του Μποροβήλου, ότι ακόμη και όταν κάποια ομάδα δεν έχει πάρει επίσημα εισιτήρια αλλά ο κόσμος της συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο και η αστυνομία κρίνει ότι ο αριθμός είναι ικανοποιητικός για να τους δώσει συγκεκριμένο χώρο τότε η ευθύνη βαραίνει την ΠΑΕ!

«Σε περίπτωση που η φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει λάβει και διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους της, αλλά, παρά ταύτα, προσέλθει ικανός αριθμός φιλάθλων αυτής στο γήπεδο και, κατόπιν εντολής της αστυνομικής δύναμης, οι εν λόγω φίλαθλοι εισέλθουν σε διακριτό τμήμα του γηπέδου, τότε ο παρατηρητής του αγώνα θα μνημονεύει ρητά το περιστατικό αυτό στην έκθεσή του και, υπό αυτή την απαράβατη προϋπόθεση, η φιλοξενούμενη ομάδα θα φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απρεπή συμπεριφορά των εν λόγω φιλάθλων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αν λοιπόν η έφεση που θα εκδικαστεί την Τετάρτη δεν γίνει δεκτή και τα με δεδομένο ότι οι νταμπλούχοι θα είναι υπότροποι, τότε ο Παναθηναϊκός πάει για τιμωρία τουλάχιστον δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ και βαρύτατο πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 ευρώ!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Προτάθηκε ο Αλμούνια

Προτάθηκε ο Αλμούνια
Ο Μανουέλ Αλμούνια της Άρσεναλ είναι ο τελευταίος παίκτης που προστέθηκε στη λίστα τερματοφυλάκων που θα μπορούσαν να αποκτηθούν το καλοκαίρι σαν αντικαταστάτες του Αντώνη Νικοπολίδη.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι του Ολυμπιακού για τη θέση του τερματοφύλακα ποικίλλουν. Ο τελευταίος παίκτης που προτάθηκε, σύμφωνα με τη Real Sports, είναι ο γνωστός Μανουέλ Αλμούνια της Άρσεναλ, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Αρσέν Βεγκέρ και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Αυτό το στοιχείο είναι που καθιστά ενδιαφέρουσα στους Ερυθρόλευκους την περίπτωσή του, καθώς πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο γκολκίπερ που μπορεί να αποκτηθεί με σχετικά μικρό αντίτιμο.

Ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα παραπάνω από μια απλή πρόταση του παίκτη στον Ολυμπιακό που τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πηγές, είναι πιθανό να μην κάνει καν κίνηση για γκολκίπερ, δεδομένου ότι ο Πάρντο αρέσει στον Βαλβέρδε.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Αντσελότι: Θα νικήσουμε την Μάντσεστερ

Αντσελότι: Θα νικήσουμε την Μάντσεστερ
Από αναβολή σε αναβολή πάει η νίκη που ψάχνουν όλοι στην Τσέλσι, όμως ο Κάρλος Αντσελότι που ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση με την Τότεναμ, πιστεύει ότι θα έρθει εναντίον της Μάντσεστερ.

Από νωρίς άρχισαν τα… όργανα στην Αγγλία για το ντέρμπι που έρχεται μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Μόλις τέλειωσε το ένα από τα αρκετά δύσκολα παιχνίδια που θα δώσουν οι Μπλε στις επόμενες μέρες, ο Αντσελότι ήδη σκεφτόταν το επόμενο και ίσως καθοριστικό.

Η Τσέλσι αναζητά εναγωνίως μια νίκη μετά από αρκετούς αγώνες ανομβρίας και ο Αντσελότι υποστήριξε ότι αυτή θα έρθει στον επόμενο αγώνα, αυτόν με την Μάντσεστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Παίξαμε καλά. ξεκινήσαμε καλά και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δεν χάσαμε τον έλεγχο. Διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ δυνατό και παίξαμε πολύ καλά. Αξίζαμε την ισοπαλία και ακόμη πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Ήμασταν πολύ κοντά στη νίκη και τώρα θα κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Όσο για το χαμένο πέναλτι του Ντρογκμπά, ο Ιταλός είχε να πει τα εξής:

«Ο Λάμπαρντ δεν μπορούσε να χτυπήσει το πέναλτι γιατί δεν είχε προπονηθεί για μέρες. Ο Ντρογκμπά πήρε την ευθύνη να σουτάρει και ήταν άτυχος. Αλλά ήταν μια καλή απόδοση και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Προφανώς είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε, κάναμε τα πάντα και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Δεν κερδίσαμε αλλά νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φεύγει και ο Γιορντάνοφ!


Μετά τον Γάλλο Καστάρ, φεύγει από τον Παναθηναικό και ο κορυφαίος παίκτης του "τριφυλλιού" στο 3-1 επί του ΠΑΟΚ, ο Βούλγαρος διαγώνιος Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: "Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχουμε μείνει εννιά παίκτες στην προπόνηση. Υπάρχει απογοήτευση. Κερδίσαμε , είμαστε πρώτοι και δεν έχουμε όρεξη για πανηγύρια.

Έχω δεθεί πολύ με την ομάδα και στεναχωριέμαι αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Την Τρίτη με την Κνακ Ροζελάρε θα παίξω τον τελευταίο μου αγώνα"
Πηγή sport24
Read more!

Νίκη ο Άγιαξ, βαριά ήττα η Τβέντε

Ο Άγιαξ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 1-0 της Φίτεσε μέσα στο "ΓκέλρεΝτομ" του Άρνεμ, ενώ η Τβέντε έχασε με 2-6 από την Χέερενφεεν στο "Άμπε Λένστρα".

Ο Κρίστιαν Έρικσεν πέτυχε στο 11' το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης του Άρνεμ με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά την εξαιρετική πάσα του Ντέμι ντε Ζέεουβ.

Για την Χέερενφεεν πέτυχε χατ-τρικ ο Αϊσάντι, ο Σαντλί ισοφάρισε δύο φορές για την Τβέντε, η οποία έμεινε δεύτερη, έναν βαθμό πίσω από την Αϊντχόφεν.

Η Χρόνινγκεν με δύο γκολ του Τιμ Μάταβς νίκησε με 2-0 την Άλκμααρ και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση και πλησίασε την Τβέντε στον έναν βαθμό, ενώ ο Άγιαξ βρίσκεται έναν βαθμό πιο πίσω.

Η σύνθεση του Άγιαξ...
Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ (64' Ανίτα), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Εμάνιουελσον, Ντε Ζέεουβ, Εγιόνγκ Ενό, Έρικσεν, Σιμ ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι (23' Λίντγκρεν), Εμπεσίλιο (71' Αράς Εζμπιλίζ).

Η σύνθεση της Τβέντε...

Μπόσχκερ, Ροσάλες, Ντόουγκλας, Βίσγκερχοφ, Τιεντάλι, Μπράμα, Τέο Γιάνσεν, Λάντζαατ (80' Μπρούγκινκ), Λούουκ ντε Γιονγκ, Βουΐτσεβιτς (60' Τζον), Σαντλί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Χέρακλες - Φένλο 2-2 (37' Έβερτον, 42' Αρμεντέρος / 62' Μπόιμανς, 90' Ουτσέμπο)

Σάββατο
Μπρέντα - Ουτρέχτη 3-1 (12' Φέχερ, 56' αυτ. Σουτ 67' Λουάικξ / 9' Σίλμπερμπαουερ)
Νάιμεχεν - Βίλεμ 3-1 (11' Βλέμινκξ, 55' Σόνε, 66' Γκούσενς / 38' Λάσνικ)
Ρόντα - Ντεν Χάαχ 1-1 (9' Βίλεμ Γιάνσεν / 13' Μπουλίκιν)
Ντε Χράαφσαπ - Αϊντχόφεν 0-0

Κυριακή
Φίτεσε - Άγιαξ 0-1 (11' Έρικσεν)
Χρόνινγκεν - Άλκμααρ 2-0 (11' και 90' Μάταβς)
Χέερενφεεν - Τβέντε 6-2 (20', 37' και 87' Αϊσάντι, 63' Βίκτορ Ελμ, 74' Νάρσινγκ, 89' Βάιρινεν / 32' και 51' Σαντλί)
Φέγενοορντ - Εξέλσιορ 1-0 (22' Καστάνιος)

Η βαθμολογία

1. Αϊντχόφεν 38
2. Τβέντε 37
3. Χρόνινχεν 36
4. Άγιαξ 35
5. Άλκμααρ 32
6. Ρόντα 29
7. Ουτρέχτη 26
8. Ντεν Χάαχ 26
9. Χέερενφεεν 27
10. Μπρέντα 25
11. Νάιμεγκεν 23
12. Ντε Χράαφσαπ 21
13. Φέγενοορντ 20
14. Χέρακλες 19
15. Φίτεσε 17
16. Εξέλσιορ 15
17. Φένλο 10
18. Βίλεμ 4

*Κάντε κλικ ΕΔΩ για υπερ-αναλυτική βαθμολογία (επιλέγοντας Ολλανδία & 1η κατηγορία)

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Μπιόρν Βλέμινκξ (Νάιμεχεν)

11 γκολ

Όλα Τόιβονεν (Αϊντχόφεν)
Μουνίρ Ελ Χαμνταουΐ (Άγιαξ)
Ντμίτρι Μπουλίκιν (Ντεν Χάαχ)
Ρίκι φαν Βόλφσβινκελ (Ουτρέχτη)

10 γκολ

Τιμ Μάταβς (Χρόνινχεν)

9 γκολ

Ρούουντ Μπόιμανς (Φένλο)
Μπάλαρς Ντσούντσακ (Αϊντχόφεν)

8 γκολ

Ρέις (Αϊντχόφεν)
Μαρκ Γιάνκο (Τβέντε)
Μάθιου Αμόα (Μπρέντα)
Ρίντελ Πούπον (Ντε Χράαφσαπ)
Αντρέας Γκράνκβιστ (Χρόνινχεν)

7 γκολ

Έβερτον (Χέρακλες)
Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ)
Μπράιαν Ρουΐς (Τβέντε)
Βίλι Όφερτουμ (Χέρακλες)
Μπας Ντοστ (Χέερενφεεν)
Λούουκ ντε Γιονγκ (Τβέντε)

Πηγή sport24
Read more!

Τζόρβας: "Η σιωπή είναι χρυσός"


Με σκυμμένα κεφάλια και χωρίς διάθεση για λόγια έφυγαν από την Τρίπολη οι παίκτες του ΠΑΟ. Νίνης: "Δεν χάθηκε τίποτα"

Αυτό φάνηκε και από το ύφος των διοικούντων καθώς Αντωνίου και Γόντικας δεν είχαν όρεξη να σχολιάσουν τα όσα έγιναν μέσα και έξω από το γήπεδο της Τρίπολης.

Μοναδικοί που απλά έκαναν ένα σχόλιο ήταν οι Αλέξανδρος Τζόρβας και Ζαν Αλέν Μπουσόνγκ.

Ο τερματοφύλακας των "πρασίνων" αρκέστηκε να πει:

"Η σιωπή είναι χρυσός".

Από την πλευρά του ο Μπουσόνγκ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, λέγοντας: "Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι για τη συνέχεια, το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο, πιστεύω ότι στο τέλος τα πράγματα θα ναι καλά για την ομάδα μου".

Νίνης: "Δεν χάθηκε τίποτα"

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Νίνης, σαφώς ήταν απογοητευμένος από την ισοπαλία στην Τρίπολη, ωστόσο τόνισε πως δεν έχει χαθεί ακόμη τίποτα όσον αφορά τον τίτλο.

"Δεν παίξαμε καλά. Ήμασταν πολύ κακοί. Στα πρώτα λεπτά είχαμε καλύψεις και βγαίναμε μπροστά, ενώ είχαμε και μία ευκαιρία για να σκοράρουμε. Μετά το 10’ όμως χαθήκαμε τελείως. Ο Αστέρας μας είχε βάλει μέσα στα καρέ μας.

Δυστυχώς δεν παίξαμε καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν καλοί, όπως μας είπε και ο προπονητής μας, αλλά μετά δεν κυκλοφορούσαμε μπάλα και ο Αστέρας κάθε φορά που μας πίεζε έβγαινε στην κόντρα", είπε και πρόσθεσε για το γεγονός πως ο ΠΑΟ είναι πίσω από τον Ολυμπιακό:

"Πέρυσι μετά από ένα γύρο ήμασταν πίσω, αλλά τελικά πήραμε πρωτάθλημα. Σήμερα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τα καταφέρουμε".

Τέλος, για την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του ανέφερε: "Θέλω καιρό ακόμα για να επανέλθω στα επίπεδα που πρέπει. Το άσχημο όμως είναι πως είμαστε σε αγώνες και είναι δύσκολο να βρω ρυθμό".

Πηγή sport24

Read more!

Έξι ράμματα ο Φουστέρ


Για ακόμη ένα παιχνίδι παίκτες του Ολυμπιακού, αποχώρησαν με προβλήματα από το γήπεδο. Έξι ράμματα και θλαστικό βαρύ τραύμα στο άνω χείλος ο Φουστέρ. Μικροπροβλήματα για Ρόμενταλ, Ντουντού και Μιραλάς
Για ακόμη ένα ματς, παίκτες του Ολυμπιακού, αποχώρησαν από το γήπεδο με προβλήματα τραυματισμών. Ο Νταβίδ Φουστέρ από την αγκωνιά του Ολιβέριρα, αποκόμισε έξι ράμματα στο μάτι, ενώ παράλληλα έχει υποστεί θλαστικό βαρύ τραύμα στο άνω χείλος.
Από εκεί και πέρα, ο Ντουντού ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και την Δευτέρα θα γίνει καλύτερη διάγνωση, όπως και για τον Ρόμενταλ ο οποίος χτύπησε στο γόνατο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.Όσον αφορά τον Κέβιν Μιραλάς, αισθάνθηκε μια μυική ενόχληση και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.
Πηγή sport24


Read more!

Νίκησε στο Μάιντζ η Σάλκε


Με τέρμα του Χέφερσον Φαρφάν η Σάλκε νίκησε την Μάιντζ μέσα στο "Bruchwegstadion" και ελαχιστοποίησε τις ελπίδες της για τίτλο.

Ο Περουβιανός πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 30' με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάση διαρκείας, ενώ αμφότερες οι ομάδες έχασαν πέναλτι.

Στο 8' ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ εκτέλεσε πέναλτι για την Σάλκε και αστόχησε, ενώ στο 73' είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει η Μάιντζ, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε την εκτέλεση του Σέρλε.

Στην άλλη αναμέτρηση της Κυριακή η Φράιμπουργκ νίκησε με 3-0 την Γκλάντμπαχ με δύο γκολ του Παπίς Ντεμπά Σισέ, ο οποίος έφτασε τα 13 τέρματα φέτος και τον Φάνη Γκέκα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Οι συνθέσεις

ΜΑΪΝΤΖ: Βέτκλο, Χέλερ, Μπούνγκερτ, Νοβέτσκι, Φουχς, Σότο (60' Χόλτμπι), Πολάνσκι, Ρίσε (60' Καλιγκιούρι), Ίβανσιτς (60' Σαλάι), Σέρλε, Αλαγκί.
ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα (87' Ματίπ), Χέβεντες, Μέτσελντερ, Σμιτζ, Κλούγκε (63' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Ράκιτιτς, Φαρφάν, Χουράδο (38' Εντού), Ραούλ, Χούντελααρ.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπάουμαν, Μούντζα, Μπαρτ, Μπούστσερ, Μπάστιανς, Σούστερ, Ρόζενταλ (68' Φλουμ), Νίκου, Μακιάντι (77' Πάμιτς), Αμπντεσαντκί, Σισέ (80' Ράισινγκερ).
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Χάιμεροτ, Λέβερς, Μπρούβερς (41' Κάλσεν-Μπράκερ), Ντεμς, Σάχτεν, Μπράντλεϊ, Μαρξ, Ματμούρ, Αράνγκο, Ντε Καμάργκο (77' Νόιστεντερ), Ιντρισού (46' Χέρμαν).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Ανόβερο - Στουτγκάρδη 2-1 (35' και 76' Για Κονάν / 74' Νίντερμαϊερ)

Σάββατο
Μπάγερν - Ζανκτ Πάουλι 3-0 (16' Χαμίτ Αλτιντόπ, 71' Λαμ, 79' Ριμπερί)
Αμβούργο - Λεβερκούζεν 2-4 (49' Βιντάλ, 79' Έλια / 30' Σαμ, 61' Βιντάλ, 66' και 78' Ρενάτο Αουγκούστο)
Χόφενχαϊμ - Νυρεμβέργη 1-1 (55' Κόμπερ / 87' Άιγκλερ)
Κολωνία - Φρανκφούρτη 1-0 (56' Κλέμενς)
Κάιζερλαουτερν - Βόλφσμπουργκ 0-0
Ντόρτμουντ - Βέρντερ 2-0 (9' Σαχίν, 70' Λεβαντόβσκι)

Κυριακή
Φράιμπουργκ - Γκλάντμπαχ 3-0 (19' και 59' Παπίς Ντεμπά Σισέ, 41' Μπαρτ)
Μάιντζ - Σάλκε 0-1 (30' Φαρφάν)

Η βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 43
2. Λεβερκούζεν 32
3. Ανόβερο 31
4. Μάιντζ 30
5. Μπάγερν 26
6. Φράιμπουργκ 24
7. Χόφενχαϊμ 24
8. Φρανκφούρτη 23
9. Αμβούργο 21
10. Σάλκε 19
11. Βέρντερ 19
12. Νυρεμβέργη 19
13. Κάιζερσλαουτερν 18
14. Βόλφσμπουργκ 18
15. Ζανκτ Πάουλι 17
16. Κολωνία 15
17. Στουτγκάρδη 12
18. Γκλάντμπαχ 10

*Κάντε κλικ ΕΔΩ για υπερ-αναλυτική βαθμολογία (επιλέγοντας Γερμανία & Μπουντεσλίγκα)

Ο πίνακας των σκόρερς

13 γκολ

Φάνης Γκέκας (Φρανκφούρτη)
Παπίς Ντεμπά Σισέ (Φράιμπουργκ)

9 γκολ

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Ούγκο Αλμέιδα (Βέρντερ)
Ντιντιέ Για Κονάν (Ανόβερο)
Έντιν Ντζέκο (Βόλφσμπουργκ)
Σρνταν Λάκιτς (Κάιζερσλαουτερν)

8 γκολ
Λούκας Μπάριος (Ντόρτμουντ)

7 γκολ
Αντρέ Σέρλε (Μάιντζ)
Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ)
Σίνι Καγκάβα (Ντόρτμουντ)
Αρτούρο Βιντάλ (Λεβερκούζεν)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

6 γκολ
Ραούλ (Σάλκε)
Σαμί Αλαγκί (Μάιντζ)
Ντεμπά Μπα (Χόφενχαϊμ)

Πηγή sport24
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...