ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Φέργκιουσον: «Το Γουέμπλεϊ του ΠΑΟ ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα» *BINTEO*

Φέργκιουσον: «Το Γουέμπλεϊ του ΠΑΟ ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα»
Την παρουσία του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στον Άγιαξ χαρακτήρισε ως κορυφαία στιγμή ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε τοwww.sport-fm.gr. 

Στη διάθεση του… κοινού έθεσε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον η Betfair, με τον προπονητή των επιτυχιών για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να απαντά σε δύο ερωτήσεις που του τέθηκαν απευθείας από τους Έλληνες χρήστες του ανταλλακτηρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ρώτα τον Σερ Άλεξ». Οι δύο καλύτερες ερωτήσεις επιλέχθηκαν μέσα από εκατοντάδες που απέστειλαν οι Έλληνες χρήστες στην Betfair. 

 

Την πρώτη απηύθυνε ο Νίκος Σεσελές και ρωτούσε ποιο είναι το τρόπαιο που ξεχωρίζει ο 69χρονος τεχνικός ως το πολυτιμότερο κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ: «Σίγουρα το Champions League δεν υπάρχει αμφισβήτηση για αυτό. Νομίζω ότι είναι ένα τρόπαιο που θα έπρεπε να το έχουμε κερδίσει περισσότερες φορές, τουλάχιστον κατά τη δικιά μου θητεία και είμαι βέβαιος ότι ο Σερ Ματ (σ.σ. Μπάσμπι) θα έλεγε το ίδιο για τη δεκαετία του ’60. Το κέρδισε το ’68 και θα μπορούσε να το ξανακερδίσει την επόμενη χρονιά όταν έχασε από την Παρτιζάν. Ήταν η Παρτιζάν Βελιγραδίου ή κάτι τέτοιο (σ.σ. τελικά ήταν η Μίλαν). Επομένως, είναι ένα τρόπαιο που αποτελεί διακαή μας πόθο και όταν το κερδίσαμε στη Βαρκελώνη ήταν μια φανταστική στιγμή!», απάντησε ο «Σερ» Άλεξ Φέργκιουσον. 

Η δεύτερη ερώτηση που επιλέχθηκε εστάλη από τον Μάνο Μήτση, με την οποία ζητήθηκε από τον Σκωτσέζο προπονητή να απαντήσει ποια εμφάνιση ή αποτέλεσμα, εξαιρουμένου του Euro 2004, θεωρεί ως το κορυφαίο από μια ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου το 1971 κόντρα στον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ και ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο Φέρεντς Πούσκας, οπότε θεωρώ πως αυτό ήταν ένα κατόρθωμα για εκείνη την εποχή, όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν στα ισχυρά της Ευρώπης. Με το πέρασμα των χρόνων δυσκολευόμασταν πάντα στην Ελλάδα και στα παιχνίδια κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που είναι οι ελληνικές ομάδες οι οποίες κυρίως πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για αυτό ποτέ δεν θεωρούμε δεδομένο ότι θα κερδίσουμε εκεί, αν και έχουμε ένα πολύ καλό ρεκόρ να ξέρετε, αλλά παρά ταύτα τα έχουν καταφέρει καλά», ήταν η απάντηση από τον πολυνίκη τεχνικό. 

Το πρόγραμμα «Ρώτα τον Σερ Άλεξ» γίνεται στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας της Betfair με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο προπονητής των «μπέμπηδων» καλείται τακτικά να απαντά σε ερωτήσεις τις οποίες θέτουν τα μέλη της μεγαλύτερης στοιχηματικής κοινότητας του κόσμου από διάφορες χώρες. Έτσι, η Betfair δίνει την ευκαιρία στους ποδοσφαιρόφιλους να έρθουν λίγο πιο κοντά σε έναν ζωντανό θρύλο της βρετανικής ποδοσφαιρικής σκηνής, αλλά και ένα σύμβολο των ευρωπαϊκών πάγκων τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Πηγή sport-fm Read more!

Ακόμα σκοράρει ο Ολυμπιακός!

Ακόμα σκοράρει ο Ολυμπιακός!
Σαρωτικός ήταν ο Ολυμπιακός στο τοπικό ντέρμπι με τον Εθνικό! 

Διέλυσε με σκορ 20-3 τον συντοπίτη του στο Παπαστράτειο και έφτασε τις 16 νίκες σε 18 αγωνιστικές στην Α1 πόλο ανδρών, παραμένοντας πρώτος στην κατάταξη μπροστά από τη Βουλιαγμένη. 

Πρώτο «πιστόλι» ο Ντόσκας με έξι τέρματα, τον ακολούθησε σε απόδοση ο Θεοδωρόπουλος με τέσσερα. 


Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-4, 0-6, 2-7. 

Εθνικός: Τέττερης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Κατρουζανάκης 1. 

Ολυμπιακός: Ντόσκας 6, Θεοδωρόπουλος 4, Αφρουδάκης 3, Σχίζας 2, Κολόμβος 2, Μυλωνάκης 1, Κομάντινα 1, Μπλάνης 1. 

Πηγή sport-fm Read more!

Αρπάχτηκαν Σισέ – Σαριέγκι

Αρπάχτηκαν Σισέ – Σαριέγκι
Η προπόνηση της Τετάρτης είχε ένα μικροεπεισόδιο όταν μετά από παρατήρηση του Σαριέγκι στον Σισέ να μαρκάρει περισσότερο, ο Γάλλος εκνευρίστηκε και αντάλλαξαν μερικές κουβέντες. 

«Τζιμπρίλ, μόνο εσύ δεν μαρκάρεις» ήταν η πρώτη ατάκα του Σαριέγκι με τον Γάλλο να απαντάει σε έντονο ύφος «τι είναι αυτά που λες, κι εγώ μαρκάρω». 

Εκεί ακουστηκαν κάποια... γαλλικά και τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων. 

Συμβαίνουν αυτά στις προπονήσεις ιδιαίτερα όταν το κλίμα δεν είναι καλό. Άλλωστε, μετά το τέλος της προπόνησης ο Φερέιρα είχε τετ-α-τετ με τους αρχηγούς της ομάδας αλλά και τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου για την βελτίωση της εικόνας αλλά και για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

«Δεν χρειάζεται να υπάρχει τόση ένταση στην προπόνηση, θέλω να θυμάστε πως είστε συμπαίκτες. Άλλο πάθος, άλλο εκνευρισμός» ήταν τα λόγια του Φερέιρα προς τους δύο πρωταγωνιστές. Αργότερα, μίλησε και με τους Ζιλμπέρτο, Σισέ και Καραγκούνη για την εικόνα της ομάδας, αφού ως πιο έμπειροι μπορούν να... τραβήξουν τους υπολοιπους. 

Εν τω μεταξύ, μπέρδεμα έχει προκύψει με το έγγραφο χορηγίας και τα λεφτά που δεν μπήκαν, αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Από τη στιγμή που η σχέση μεταξύ των μετόχων του Παναθηναϊκού περνούσε από σαράντα κύματα και η σύμπλευση δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ, είναι φυσικό επακόλουθο να αθετηθούν όσα είχαν συνεννοηθεί. Ιδιαίτερα, από τη στιγμή που οι συμφωνίες τους δεν ήταν γραπτές και επικυρωμένες αλλά γραπτές…

Όχι σε πρόστιμο 

Η διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού αποφάσισε τελικά να μην επιβληθεί πρόστιμο στους παίκτες για την εμφάνιση και την ήττα από τον Πανσερραϊκό. Παράλληλα συζητήθηκαν τα δύο σχέδια που ετοίμασε ο Δημήτρης Γόντικας για να βγει η ΠΑΕ από το οικονομικό αδιέξοδο. 

Πηγή sport-fm Read more!

Κρόιφ: «Εκατό χιλιάδες φορές μεγαλύτερη»

Κρόιφ: «Εκατό χιλιάδες φορές μεγαλύτερη»
Για μία ακόμη φορά ο Γιόχαν Κρόιφ «άστραψε και βρόντηξε» εναντίον της απόφασης της Μπαρτσελόνα να έρθει σε συμφωνία με την «Qatar Foundation» την οποία και έναντι 30 εκατ. ευρώ θα την διαφημίζει από την επόμενη σεζόν. Ο Ολλανδός, που αποτελεί «θρύλο» και για τους «μπλαουγκράνα», ξεκαθάρισε πως τα χρήματα δεν είναι το παν. 

«Η UNICEF είναι εκατό χιλιάδες φορές μεγαλύτερη. Οφείλουμε να σκεφτόμαστε καλύτερα τι κάνουμε με τα χρήματα, γιατί δεν αποτελούν το παν στη ζωή. Όταν αυτοαποκαλείσαι πολύ παραπάνω από μια ομάδα πρέπει να ενεργείς ανάλογα. Ήταν μια κακή κίνηση σε ότι αφορά τις κοινωνικές της προεκτάσεις», δήλωσε ο Γιόχαν Κρόιφ λίγη ώρα μετά την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία του ιδρύματος που φέρει το όνομά του με νοσοκομείο της Βαρκελώνης. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ανάρπαστος στο Facebook o Μέσι

Τη δική του σελίδα στο Facebook απέκτησε ο Λιονέλ Μέσι και μέσα σε λίγες ώρες, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, απέκτησε επτά εκατομμύρια πιστούς. 
Ανάρπαστος στο Facebook o Μέσι


«Είμαι ενθουσιασμένος. Στο εξής θα έχουμε πιο στενή επικοινωνία μέσα από το Facebook», ήταν το πρώτο μήνυμα του Αργεντινού σούπερ σταρ, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποκτήσει σελίδα και στην άλλη μεγάλη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το «Twitter».

Πηγή sport-fm Read more!

«Ναι, μιλάμε και με τον ΠΑΟ»!

«Ναι, μιλάμε και με τον ΠΑΟ»!
Ελάχιστες παραδέχθηκε πως είναι πιθανότητες να παραμείνει ο Ίσμαελ Μπλάνκο στην ΑΕΚ, ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, με δηλώσεις του στο aek365.gr. 

«Η πρόταση της ΑΕΚ είναι σεβαστή, αλλά δεν μας ικανοποιεί», τόνισε ο Γκουστάβο Οναϊντία, ενώ για το αν μίλησε, όντως, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, είπε: «…ναι, μιλάμε και με τον ΠΑΟ»! 

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Μπλάνκο με την ΑΕΚ. Η πρότασή της είναι σεβαστή, αλλά δεν μας ικανοποιεί. Δεν μπορώ, όμως, να πω ότι αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία» δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος του Μπλάνκο, ενώ, αναφορικά με τον χρόνο που ζήτησε από την Ένωση, τόνισε: «Θα πάρει καιρό μέχρι να απαντήσουμε στην ΑΕΚ, διότι μελετάμε και άλλες προτάσεις. Δεν μας ενδιαφέρει αν η ΑΕΚ βιάζεται να λάβει απάντηση. Είναι δικό της πρόβλημα»! 

Σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές που είχε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, δήλωσε: «Ναι, μίλησα με τον Παναθηναϊκό για να δούμε ποιες είναι οι προθέσεις τους. Θα ξαναμιλήσουμε σύντομα και θα δούμε». Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις προθέσεις του Μπλάνκο: «Ο Μπλάνκο είναι ανοιχτός, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Όλα είναι θέμα χρημάτων».

Πηγή sport-fm Read more!

Το σκέφτονται για Αντεμπαγιόρ

Το σκέφτονται για Αντεμπαγιόρ
Η εξαιρετική εμφάνιση και τα δύο γκολ του Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0 απέναντι στην Τότεναμ για τα προημιτελικά του Champions League χάρισαν πολλούς πόντους στον Τογκολέζο επιθετικό, σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες παραμονής του στη «βασίλισσα». 

Ο Αφρικανός άσος αποκτήθηκε δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι και η «βασίλισσα» έχει το δικαίωμα να αγοράσει τα δικαιώματά του έναντι 17 εκατ. ευρώ. Ποσό που σίγουρα δεν είναι μικρό, αλλά κρίνεται σχετικά προσιτό, αφού οι άλλοι φερόμενοι ως στόχοι της Ρεάλ για την ενίσχυση της επίθεσης το καλοκαίρι, ο Κουν Αγουέρο και ο Φερνάντο Γιορέντε κοστίζουν ακριβότερα. 

Αν, λοιπόν, ο 27χρονος άσος συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό (έχει 4 γκολ σε 13 συμμετοχές), το μόνο βέβαιο είναι πως θα βάλει σε σκέψεις τους διοικούντες τη Ρεάλ.

Πηγή sport-fm Read more!

«Γκαλιάνι, φέρε τον Ρονάλντο»

«Γκαλιάνι, φέρε τον Ρονάλντο»
Εκκωφαντικό «μπαμ» ή απλώς πλάκα; Όπως και να 'χει, ο ιδιοκτήτης της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι έχει υπογράψει εν λευκώ στον Αντριάνο Γκαλιάνι για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο!
«Ονειρεύομαι να έχω στην ομάδα μου τον Πορτογάλο. Έχω υπογράψει εν λευκώ για αυτή τη μεταγραφή στον Γκαλιάνι, αφού είναι ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά», είπε ο Καβαλιέρε στηνGazzetta dello Sport. Ο 72χρονος πρόεδρος της Ιταλίας είναι μεγάλος φαν του Κριστιάνο και στον τελικό του 2009 είχε «πιαστεί» από τον φακό να του μιλάει με συμπονετικό τρόπο μετά την ήττα στον τελικό του Champions League από την Μπαρτσελόνα. Πάντως, αν θέλει να κάνει το «μπαμ» πρέπει να τα σπρώξει πολύ χοντρά, καθώς χρειάστηκε κάτι περισσότερο από ένα καράβι λεφτά για να μετακομίσει στη Ρεάλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πηγή gazzetta Read more!

«Στην Ελλάδα για Ολυμπιακό!»

Ο Κανγκά Ακαλέ είναι ένας από τους παίκτες που είδε στη Γαλλία ο Νινιάδης, με τους μάνατζερ του παίκτη να δηλώνουν στοKatiMagiko.gr, ότι ο 30χρονος άσος της Λανς θα ερχόταν στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, ενώ επισημάνθηκε ότι έχει ήδη προταθεί στην ομάδα.
«Στην Ελλάδα για Ολυμπιακό!»



Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε αναφορικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. (click εδώ!)
Πηγή gazzetta
Read more!

Για πάντα στο Λονδίνο

Για πάντα στο ΛονδίνοΟ Πετρ Τσεχ θέλει να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα κάτοικος Λονδίνου φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Τσέχος τερματοφύλακας έφτασε τις 300 συμμετοχές με τους «μπλε» και θέλει να τις κάνει 600.

Ο διεθνής πορτιέρο θα ήθελε να ξεπεράσει και τον Τζιανφράνκο Τζόλα σε συμμετοχές: «Είμαι σχεδόν επτά χρόνια στην ομάδα κι όμως αισθάνομαι ακόμα ενθουσιασμένος όπως την πρώτη μου μέρα εδώ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα τις 300 συμμετοχές, ωστόσο ελπίζω τα επόμενα χρόνια να γίνουν 600. Θα είναι κάτι φοβερό να ξεπεράσω τον Τζόλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή gazzetta Read more!

Χάκινεν κερνάει, Σουμάχερ-Ρόζμπεργκ πίνουν! *BINTEO*

Η νέα διαφήμιση της Mercedes για την οδήγηση και το αλκοόλ έχει πρωταγωνιστές τους Χάκινεν, Σουμάχερ και Ρόζμπεργκ, με τον πρώτο να κερνάει τους δυο οδηγούς της γερμανικής ομάδας από ένα Red Bull.
Χάκινεν κερνάει, Σουμάχερ-Ρόζμπεργκ πίνουν! (vid)

Νέο διαφημιστικό σποτ έβγαλε η Mercedes Benz και, όπως και στο προηγούμενο, είχε πρωταγωνιστές πιλότους της Formula1. Συγκεκριμένα, οι δυο νυν πιλότοι της Mercedes GP, Νίκο Ρόζμπεργκ και Μίκαελ Σουμάχερ αντάλλασαν κεράσματα μεταξύ τους, τη στιγμή που έφτασε στον καθένα από ένα Red Bull.

Οι δυο τους κοιτάχτηκαν αναρωτώμενοι ποιος το έστειλε, με τον σερβιτόρο να δείχνει τον Μίκα Χάκινεν και την κάμερα να στρέφεται στο μέρος του. Η διαφήμιση, βέβαια, έχει ως στόχο να προβάλει το μήνυμα ότι είναι πιο ασφαλές να πιει κάποιος το συγκεκριμένο ποτό παρά κάποιο άλλο αλκοολούχο πριν από την οδήγηση. Ωστόσο, στέλνει κι ένα… ηχηρό μήνυμα στους «Σούμι» και Ρόζμπεργκ ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της Formula1.



Πηγή gazzetta Read more!

Πρώτα Ολυμπιακός, μετά F4 για Βουγιούκα

Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε για τον ενθουσιασμό του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στο Final Four της Βαρκελώνης (6-8/5), αλλά τόνισε πως το μυαλό πρέπει να είναι πρώτα στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της Α1 και πολύ περισσότερο σ' αυτή με τον Ολυμπιακό (20 ή 21/4).
Ο Παναθηναϊκός του Ίαν Βουγιούκας σκέφτεται Ολυμπιακό και Final Four

«Το Final Four πλησιάζει, αλλά έχουμε παιχνίδια ακόμη πριν από αυτό, όπως με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, όπου θα κριθεί το πλεονέκτημα έδρας στην Α1. Tώρα έχουμε δύο ημέρες ρεπό μπροστά μας για να ξεκουραστούμε. Σίγουρα είμαστε ενθουσιασμένοι για την πρόκριση. Θα πάμε εκεί για να παλέψουμε για ό,τι μας αξίζει και διεκδικούμε» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με τη σημερινή νίκη επί της ΑΕΚ (111-70) σημείωσε: «Η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Παίξαμε συγκεντρωμένα, βγάλαμε εύκολα καλάθια και πήραμε μία άνετη νίκη».
Πηγή gazzetta Read more!

«Νάπολι, πίστεψέ το»!

Στις επτά αγωνιστικές που απομένουν στο Campionato, η Νάπολι θα προσπαθήσει να γράψει Ιστορία και ο μεγάλος Καρέκα ζήτησε από όλους στην ομάδα να πιστέψουν ότι μπορούν να το καταφέρουν!



«Νάπολι, πίστεψέ το»!
Οι Παρτενοπέι είναι στη 2η θέση έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους από τη Μίλαν και εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είτε το περίμεναν είτε όχι, θα πρέπει να διεκδικήσουν τον τίτλο ως το τέλος! Αυτό, άλλωστε, ζήτησε και ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος σέντερ φορ Καρέκα, που ήταν το Νο2 στη Νάπολι που κατέκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα το 1990, έχοντας ηγέτη τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

«Η Νάπολι είναι υποχρεωμένη να παλέψει, πλέον, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της φετινής σεζόν, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να τα καταφέρει», τόνισε ο Καρέκα που ήταν στις εξέδρες του «Σαν Πάολο» για το ματς της περασμένης Κυριακής με τη Λάτσιο και όταν του ζητήθηκε να κάνει μια σύγκριση της φετινής ομάδας με αυτή του 1990, είπε τα ακόλουθα.

«Υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Εμείς τότε είχαμε τρεις καθαρούς σέντερ φορ ενώ τώρα ο Μάρεκ Χάμσικ δεν είναι τέτοιος. Έχει ταλέντο αλλά όχι και τα χαρακτηριστικά του καθαρόαιμου επιθετικού. Ο Εζεκιέλ Λαβέτσι, από την πλευρά του, θα πρέπει να ψάχνει περισσότερο το γκολ. Είναι εκπληκτικός σε όλα τα άλλα, οπότε είναι κρίμα για τον ίδιο να μην προσπαθεί περισσότερο να σκοράρει. Όσο για τον Καβάνι, είναι εκπληκτικό το πώς... παντρεύει την τεχνική, τη δύναμη και την εκτελεστική δεινότητα. Για να πω την αλήθεια με απογοήτευσε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Λάτσιο, αλλά στο δεύτερο ήταν μεταμορφωμένος και πέτυχε αυτό το υπέροχο χατ τρικ. Πρέπει να βγει πρώτος σκόρερ και να μας οδηγήσει στο Scudetto»!
Πηγή gazzetta Read more!

Ένας... καρτάκιας στο Clasico!

Ο Φερνάντες, που εδώ αποβάλλει τον Μαντούρο στο περσινό Μπάρτσα-Βαλένθια, σφυρίζει το clasicoΗ ισπανική λίγκα ανακοίνωσε από τώρα τον διαιτητή του ντέρμπι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, με τον... καρτάκια Σέζαρ Μουνίθ Φερνάντες να κάνει το ντεμπούτο του σε clasico.

Ο 41χρονος διαιτητής σφυρίζει από το 2000 στην Primera αλλά ποτέ δεν ορίστηκε να διευθύνει  ντέρμπι μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων της Ισπανίας. Το ντεμπούτο του θα γίνει στις 16 Απριλίου, στην μεγάλη μάχη του «Μπερναμπέου», με τον Φερνάντες να σφυρίζει από την τρίτη φορά την κάθε ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Την Ρεάλ την έχει διευθύνει στο 6-1 επί της Σανταντέρ αλλά και στην ήττα με 1-0 από την Οσασούνα στην Παμπλόνα, σε ένα παιχνίδι όπου έδειξε 11 κίτρινες κάρτες! Αντίθετα, με την Μπαρτσελόνα έχει φέτος... δύο στα δύο, καθώς ήταν διαιτητής στο πρόσφατο 2-1 επί της Χετάφε αλλά και στο εντυπωσιακό 8-0 στην Αλμερία. Τους «μπλαουγκράνα» τους έχει διευθύνει και στο 1-1 του Κυπέλλου στο Μπιλμπάο, αποτέλεσμα που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Γκουαρδιόλα αλλά και στην ήττα με 3-1 από την Σεβίλλη για τον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ στις αρχές της σεζόν.

Πέρυσι, είχε διευθύνει τις εύκολες εντός έδρας νίκες της Ρεάλ με Μπιλμπάο (5-1) και Βιγιαρεάλ (6-2). Ίδιος απολογισμός και με την Μπαρτσελόνα που είχε νικήσει 3-1 την Χερέθ και 3-0 την Βαλένθια.

Συνολικά, από το 2003 και τώρα, η Ρεάλ έχει τα εξής αποτελέσματα με τον Φερνάντες: Στο «Μπερναμπέου» δεν έχει χάσει ποτέ καθώς μετράει δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες με Μπέτις (0-0, το 2007) και με Ατλέτικο (0-0, το 2005). Μακριά από το «Μπερναμπέου», οι Μαδριλένοι έχουν πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

Από την μεριά της, η Μπαρτσελόνα έχει εννιά νίκες και μία ήττα στο «Καμπ Νου» με τον Φερνάντες διαιτητή. Η ήττα ήρθε το 2003 από την Βαλένθια με 1-0! Εκτός έδρας, οι Καταλανοί έχουν δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες σε παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έχουν και την ισοπαλία με την Μπιλμπάο και την ήττα στην Σεβίλλη για Κύπελλο και Σούπερ Καπ αντίστοιχα.

O Φερνάντες, που έχει γεννηθεί στο Βέλγιο αλλά διαθέτει ισπανική υπηκοότητα, είναι επιρρεπής στις κάρτες, όπως αναφέραμε παραπάνω στο ματς της Οσασούνα με την Ρεάλ. Φέτος βγάζει σχεδόν επτά σε κάθε παιχνίδι, ενώ υπάρχουν και παιχνίδια που έχει κιτρινίσει διψήφιο αριθμό παικτών! Αρκετά συχνές είναι και οι κόκκινες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς της Έρκουλες με την Βιγιαρεάλ το περασμένο φθινόπωρο, όταν και απέβαλλε τρεις ποδοσφαιριστές!
Πηγή gazzetta Read more!

Γκαζάκια σε σύνδεσμο της ΑΕΚ

Γκαζάκια σε σύνδεσμο της ΑΕΚ
Στο στόχαστρο εμπρηστών μπήκε ο σύνδεσμος της ΑΕΚ στον Κορυδαλλό. Άγνωστοι τοποθέτησαν τρία γκαζάκια στην είσοδο του κτιρίου.

Το ευχάριστο, αν μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει, ήταν ότι εκτός από μερικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου δεν υπήρξε κάποια άλλη σοβαρή ζημιά και κυρίως τραυματισμός ανθρώπου.
Πηγή gazzetta Read more!

Ξανά στα κόκκινα ο Πρίντεζης!

Ξανά στα κόκκινα ο Πρίντεζης!«Τελειωμένη» είναι η επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό. Ο 26χρονος φόργουορντ θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να υπογράψει τον δανεισμό του στους «ερυθρόλευκους» ως το τέλος της σεζόν.


Ο διεθνής φόργουορντ της Μάλαγα θα ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ των κυπελλούχων Ελλάδος για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν. Το μόνο που απομένει για να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα ο Πρίντεζης είναι να υπογράψει το συμβόλαιό του με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι. Τότε, θα υπάρξουν συζητήσεις από μηδενική βάση για νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται ο Έλληνας άσος να παίξει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό!
Ο Γιώργος Πρίντεζης θα υπογράψει σήμερα το συμβόλαιό του και είναι σχεδόν σίγουρο πως οΟλυμπιακός θα αφήσει εκτός από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο τον Ματ Νίλσεν. Έτσι, στις θέση «4» οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν τους Μαυροκεφαλίδη, Έρτσεγκ και Πρίντεζη.
Αξιοσημείωτο είναι πως ο Ματ Νίλσεν είχε μετακομίσει στον Πειραιά ως αντικαταστάτης του Λίνας Κλέιζα, όμως η μεταγραφή του στην πορεία θεωρείται αποτυχημένη παρά τη στήριξη του Ντούσαν Ιβκοβιτς.
Στις αρχές Μαρτίου, ο τεχνικός της Μάλαγα, Τσους Ματέο, έθεσε εκτός ρόστερ για την ACB τον Πρίντεζη, τη θέση του οποίου πήρε ο Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ. Ο διεθνής φόργουορντ μέτρησε φέτος 6,2 πόντους και 2,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 19 αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος, ενώ σε 14 αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα είχε 5,6 πόντους και 2,7 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Πηγή gazzetta Read more!

Στη Μίλαν ο Μεξές!

Τη μεταγραφή του στη Μίλαν το προσεχές καλοκαίρι ανακοίνωσε ο Φιλίπ Μεξές, που για τους επόμενους πέντε με έξι μήνες θα κάνει αποθεραπεία λόγω του σοβαρού τραυματισμού.
Στη Μίλαν ο Μεξές!


Ο διεθνής Γάλλος κεντρικός αμυντικός δεν απάντησε θετικά στις προτάσεις που του έκαναν οι Τζιαλορόσι για ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει στο τέλος της σεζόν και με δηλώσεις του από την κλινική Villa Stuart της Ρώμης όπου βρίσκεται μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα σενάρια για μετακίνηση του στους Ροσονέρι.

«Είναι αλήθεια ότι δε θα παραμείνω στη Ρόμα. Έχουν ακουστεί, όπως ξέρετε, πάρα πολλά για τη Μίλαν και κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα συνεχίσω την καριέρα μου. Πέρασα πολλά χρόνια στη Ρόμα, έζησα υπέροχες στιγμές εδώ, ο γιος μου γεννήθηκε στη Ρώμη και πραγματικά αισθάνομαι Ρωμαίος. Για κάποιους λόγους, όμως, έπρεπε να πάρω μια απόφαση και την πήρα. Πρέπει να συνεχίσω την καριέρα μου αλλού γιατί αυτό είναι το καλύτερο για μένα», τόνισε σχετικά ο Μεξές.
Πηγή gazzetta Read more!

«5.000 και βλέπουμε»

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν τρόπο παρουσίας στο Final Four της Βαρκελώνης (6-8/5) κι ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Τάσος Στεφάνου, υπολογίζει περίπου 5.000 σε πρώτο πλάνο.
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το 10ο Final Four της ιστορίας του

«Επισήμως ως ΚΑΕ έχουμε 1.007 εισιτήρια. Αλλά η ζήτηση είναι μεγάλη. Μας έχουν ζητήσει 15 από τη Νέα Υόρκη, από τη Νότιο Αφρική, από την Αυστραλία, ενώ έχουμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις 3.000 κατόχων διαρκείας, τις ανάγκες της ΚΑΕ για συγγενείς και φίλους παικτών. Φοβάμαι να κάνω κάποια εκτίμηση, γιατί υπάρχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ό,τι πέφτει κάτω, το παίρνει. Αλλά ελπίζω για τουλάχιστον 5.000» είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της αναμέτρησης της 22ης αγωνιστικής της Α1 με την ΑΕΚ (111-70).
Πηγή gazzetta Read more!

Υπό βροχή οι δοκιμές της Pirelli

Οι δοκιμές της Pirelli έλαβαν χώρα στην πίστα της Τουρκίας, αλλά υπό έντονη βροχόπτωση, γεγονός που χάλασε τα σχέδια της ιταλικής εταιρείας, κάτι που παραδέχτηκε και ο Πέντρο ντε λα Ρόσα.
Υπό βροχή οι δοκιμές της Pirelli

Ο Πέντρο ντε λα Ρόσα έδωσε για τελευταία φορά το παρών στις δοκιμές της Pirelli, καθώς πήρε το ΟΚ από τη McLaren, όπου επέστρεψε ως δοκιμαστής. Ο Ισπανός βρέθηκε στην Τουρκία για να λάβει μέρος στα δοκιμαστικά της επίσημης προμηθεύτριας ελαστικών της Formula1, όμως η βροχή τους χάλασε τα σχέδια, κάτι που παραδέχτηκε μετά το τέλος αυτών. «Έβρεχε τις δύο από τις τρεις ημέρες.

Ήταν σημαντικό να δοκιμάσουμε τα ελαστικά στη στροφή οχτώ, ίσως την πιο απαιτητική στροφή στο πρωτάθλημα της Formula1», ήταν τα λόγια του ντε λα Ρόσα, που αναχώρησε κατευθείαν για τη Μαλαισία. Οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται, ήδη, εκεί ενόψει τη διεξαγωγής του δεύτερου Γκραν Πρι της χρονιάς και ο δοκιμαστής της McLaren θεωρεί ότι τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας θα είναι καλύτερα στην Κουάλα Λουμπούρ απ’ ό,τι στη Μελβούρνη. «Τα μονοθέσια μας θα είναι καλύτερα στη Μαλαισία. Η ομάδα μου έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά τις προηγούμενες εβδομάδες».
Πηγή gazzetta Read more!

Φόρτσα Νάπολι!

Εύκολα γίνεσαι οπαδός της Νάπολι, όταν η σεξοβόμβα, Κατερίνα Μπαλιβό, κάνει δήλωση ότι θα τα βγάλει… όλα σε περίπτωση που η ιταλική ομάδα κατακτήσει το σκουντέτο!
Φόρτσα Νάπολι!


Πάρτε μια γεύση από το τι πρόκειται να δείτε, αν οι Πατρενοπέι κατορθώσουν να πάρουν το πρωτάθλημα από τη Μίλαν, στο sportdog.


Πηγή gazzetta Read more!

«Λύγισε» η ΑΕΚ

«Λύγισε» η ΑΕΚ
 ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 26-24 από τα Βριλήσσια, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ των ανδρών, «χαρίζοντας» στον ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα στα πλέι οφ.
Η αδιάφορη ομάδα του Νίκου Γραμματικού δεν διεκδικούσε τίποτα, όμως κατάφερε ένα δυνατό «χτύπημα» στην Ένωση, αλλάζοντας τα δεδομένα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μία μόλις αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Κουρασμένη από το ματς που έδωσε το περασμένο Σάββατο (2/4) με την Παρτιζάν για το Τσάλεντζ Καπ και επηρεασμένη από τα επεισόδια και το θέμα που προέκυψε με τον προπονητή, Γιάννη Αρβανίτη, η ΑΕΚ «λύγισε» στο κλειστό των Βριλησσίων χάνοντας την ευκαιρία να πάει με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι με δυναμική εμφάνιση έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με 10 τέρματα (20-10), ήλεγχαν τον ρυθμό καθόλη τη διάρκεια του ματς και έφτασαν σχετικά άνετα στην επικράτηση, στερώντας από την Ένωση την ευκαιρία να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου. ΟΠΑΟΚ είναι πλέον αυτός που κρατάει την τύχη του στα χέρια του, καθώς οι δύο Δικέφαλοι μπορεί να συγκατοικούν στην κορυφή, αυτός του Βορρά όμως έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία, αφού έχει επικρατήσει και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Όλα,πάντως, θα ξεκαθαρίσουν το ερχόμενο Σάββατο (9/4) όπου ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Βέροια κόντρα στον τοπικό Φίλιππο, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανελλήνιο. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο από τους Θεσσαλονικείς, χρειάζεται όμως να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να πετύχουν το στόχο και να τερματίσουν πρώτοι.

Τα δεκάλεπτα: 7-2, 9-5, 12-8 (ημχ), 18-10, 22-13, 26-24
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Νίκος Γραμματικός): Βαμβακάς Π., Τσικογιαννόπουλος, Βαμβακάς Λ. 3, Πέρρος 3, Γαλάνης 1, Λιάλιος 3, Κλέωπας, Αλικάκος, Μπάρμπας, Κάιγκανιτς 10, Παπαδόπουλος 5, Κατσίκης 1, Τσιλιμπάρης.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 11, Γεωργιάδης 1, Βακάλης 2, Μάνιτς 4, Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Κόντης, Συγγάρης, Ασαρίδης, Τσαούσης 3, Τούτσης, Πάρκχανιουκ. Μεγαλοοικονόμου 3.
Διαιτητές: Συρεπίσιος, Μερτινιάν, Δίλεπτα: 8-5, Πέναλτι: 2/4-5/7, Κόκκινη: 57'34'' Λιάλιος (3ο δίλεπτο).

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα
Πανελλήνιος-Φίλιππος Βερ. 35-37  
Ιωνικός Ν.Φ.-Αερωπός Εδεσσας 35-28  
ΠΑΟΚ-Κύδων Χανίων  31-21  
ΧΑΝΘ-Ζαφειράκης Νάουσας 40-38  
Διομήδης Αργους-ΑΣΕ Δούκα 24-25  
Βριλήσσια-ΑΕΚ 26-24

Η Βαθμολογία (σε 21 αγώνες)  
ΠΑΟΚ 32  
ΑΕΚ 32  
ΑΣΕ Δούκα 30  
Διομήδης Άργους 28  
Φίλιππος Βέροιας 28  
Βριλήσσια 25  
Αερωπός Έδεσσας 18  
Κύδων Χανίων  15  
ΧΑΝΘ 14  
Πανελλήνιος 12  
Ιωνικός Ν.Φ. 10  
Ζαφειράκης Νάουσας 8
Πηγή gazzetta
Read more!

«Δεν ξέρω αν ο Κράουτς έπρεπε να αποβληθεί»

Την άποψη πως η δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Πίτερ Κράουτς ίσως να ήταν υπερβολική, εξέφρασε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρικάρντο Καρβάλιο. Τι είπε για τη νίκη της ομάδας του επί της Τότεναμ.
«Δεν ξέρω αν ο Κράουτς έπρεπε να αποβληθεί»


«Δεν ξέρω αν ο Κράουτς έπρεπε να αποβληθεί. Η πρώτη ήταν σίγουρα κίτρινη κάρτα. Για τη δεύτερη δεν ξέρω. Ίσως η αποβολή ήταν ατυχία για τον ίδιο και άδικη για την ομάδα του», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Είναι σημαντικό για εμάς να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Εάν είμαστε σοβαροί και παίζουμε σε κορυφαίο επίπεδο, είναι δύσκολο για την Τότεναμ να μας νικήσει. Στο τέλος του αγώνα ο Μουρίνιο δεν μίλησε στους παίκτες. Εγώ πήγα κατευθείαν για ντους. Σίγουρα, όμως, είναι χαρούμενος».
Πηγή gazzetta
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...