ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Θέλει να μείνει ο Γκερέιρο

Ο Βραζιλιάνος δεν έχει ενημερωθεί από την ΠΑΕ για να βρει ομάδα και σκοπός του είναι να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη του Μανόλο Χιμένεθ.


Θέλει να μείνει ο Γκερέιρο
Ο Ρότζερ Γκερέιρο είναι ένας παίκτης που η περίπτωσή του εξετάζεται με προσοχή από την διοίκηση της ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ. Τα προσόντα του είναι πάρα πολλά, αλλά αυτά που είχε δείξει με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δεν είναι όσα θα μπορούσε. Το «βαρύ» συμβόλαιο μάλιστα που έχει υπογράψει, είναι και το μεγαλύτερο «αγκάθι» που υπάρχει στις... σχέσεις του με την Ένωση, που είναι δυσανάλογο με την μέχρι τώρα προσφορά του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Βραζιλιάνος φέρεται να είναι στη λίστα με τους παίκτες που αναζητείται ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα του, ωστόσο, όπως ο ίδιος τονίζει στο περιβάλλον του, δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο.
«Δεν με έχει ειδοποιήσει ούτε ο πρόεδρος, ούτε κανείς από την ομάδα να ψάξω κάτι άλλο και να φύγω. Ούτε στον μάνατζερ μου έχουν πει κάτι», είναι η ξεκάθαρη θέση του Γκερέιρο, ο οποίος υποστηρίζει πως δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του στις προπονήσεις, προκειμένου να ανατρέψει την κακή -αρχική- εικόνα που άφησε στον Χιμένεθ (κυρίως στο ματς με τον Ατρόμητο) και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Μάλιστα, δείχνει ενθουσιασμένος με τη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ανδαλουσιανό τεχνικό.

Πηγή aek365

Read more!

«Κανένα θέμα με Σισέ»

Τέλος, έστω και προσωρινά, στις φήμες περί πώλησης του Τζιμπρίλ Σισέ έβαλε ο Δημήτρης Γόντικας.

Στο θέμα που έχει προκύψει με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Τζιμπρίλ Σισέ αναφέρθηκε ο Δημήτρης Γόντικας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση πριν από την έναρξη του αγώνα στην Ξάνθη. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή μας κουβέντα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, αυτή την ώρα που μιλάμε. Είμαστε επικεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι», τόνισε ο α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, ο οποίος νωρίτερα είχε πει: «Ελπίζω να κάνουμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Δεν κρύβουμε ότι περνάμε από μια δύσκολη περίοδο. Αν σταθούμε αγωνιστικά καλά, όλα θα βρουν το δρόμο τους. Εμείς περιμένουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Αν το καταφέρουμε αυτό, όλα θα μπουν στο σωστό δρόμο».
Πηγή leoforos Read more!

Σύννεφα για Μιραλάς

Νέα κόλπα από τον ατζέντη του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος ζητάει τα διπλά λεφτά, γεγονός που προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό.



Την ώρα που το θέμα της απόκτησης των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς έδειχνε να έχει πάρει το... δρόμο του, ξαφνικά ο μάνατζερ του 23χρονου επιθετικού, Κριστόφ Ενροτέ, βρήκε "πάτημα" για να αυξήσει τις αξιώσεις του σχετικά με τις ετήσιες απολαβές του πελάτη του.
Συγκεκριμένα, η αρχική συμφωνία ήθελε τον ταλαντούχο κυνηγό να υπογράφει στον Θρύλο με ετήσιες απολαβές 1.000.000 ευρώ συν 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του.

Παράλληλα, θα έμπαινε μία ρήτρα σύμφωνα με την οποία ο παίκτης αν έφερνε το καλοκαίρι πρόταση 4.200.000 ευρώ θα μπορούσε να πάρει μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ο οποίος ποντάρει πολλά στην παρουσία του Βέλγου ξεκίνησε συζητήσεις με τον Ενροτέ, έτσι ώστε, να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ρήτρα.

Ο μάνατζερ, όμως, του Μιραλάς τόνισε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως για να δεχτεί την διαγραφή ή την αύξηση του συγκεκριμένου ποσού που προβλέπεται στην αρχική συμφωνία, τότε θα πρέπει να ανέβουν και οι ετήσιες απολαβές του παίκτη στα 2.500.000 ευρώ.

Δυσαρέσκεια στον Ολυμπιακό

Οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν περίμεναν σε καμιά περίπτωση τις τρελές αξιώσεις του Κριστόφ Ενροτέ. Είναι δεδομένο πως στο άκουσμα των απαιτήσεων του “πάγωσαν”, καθώς θεωρούσαν πως το θέμα θα κλείσει δίχως να υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να αισιοδοξούν πως τελικά ο παίκτης θα υπογράψει στον Θρύλο και σύντομα αναμένεται να κάτσουν στο... ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του Μιραλάς προκειμένου να βρουν μία λύση.

Είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν την προσφορά τους κατά 500.000 ευρώ τον χρόνο με την ελπίδα ο Ενροτέ να πει το πολυπόθητο “ναι”. Άλλωστε, το 1.500.000 ευρώ που θα τους προτείνει ο Ολυμπιακός για κάθε χρόνο παρουσίας του στην ομάδα είναι αρκετά μεγάλο ποσό και θα πρόκειται για το καλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο παίκτης στην μέχρι τώρα καριέρα του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Σεντ Ετιέν, η υπόθεση βρίσκεται στην τελική της ευθεία και άμεσα οι Πειραιώτες θα αρχίσουν να καταβάλουν σε δόσεις το ποσό των 2.500.000 ευρώ που έχουν συμφωνήσει από το περασμένο καλοκαίρι. 
Πηγή red planet
Read more!

Διαψεύδει για Ντιόπ η ΑΕΚ

Δεν ψάχνουν ομάδα για τον Σενεγαλέζο, όπως υποστηρίζουν στην ΠΑΕ - Μόνο αν έρθει πρόταση θα την εξετάσουν, υπογραμμίζουν από τη διοίκηση.
Διαψεύδει για Ντιόπ η ΑΕΚ

Σημερινά δημοσιεύματα ήθελαν την ΑΕΚ να ψάχνει ομάδα προκειμένου να παραχωρήσει τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η διοίκηση ωστόσο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ψάχνει ομάδα για τον Ντιόπ, ενώ τονιζόταν ότι δεν υπάρχει η ενημερώσει ούτε από τον παίκτη πως αναζητά τρόπο φυγής του από την ΑΕΚ. Στελέχη της ΠΑΕ συμπλήρωναν ωστόσο, ότι τόσο για τον Ντιόπ όσο και για οποιοδήποτε παίκτη αν έρθει πρόταση αγοράς από άλλη ομάδα θα εξεταστεί.
Πηγή aek365

Read more!

Ομπράντοβιτς: «Εμείς να είμαστε έτοιμοι»

Πιστός στην… παράδοση που τον θέλει να μην δίνει μεγάλη σημασία στις κληρώσεις έμεινε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σήμερα μετά από αυτή για το TOP 16 της Ευρωλίγκας μπάσκετ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στην κατάσταση που θα βρίσκονται οι πρωταθλητές, λέγοντας: «Το ζητούμενο είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι»... 
Ομπράντοβιτς: «Εμείς να είμαστε έτοιμοι»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ: 

«Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και εύκολος αντίπαλος. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Top16. Το ζητούμενο είναι να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο ισπανικές ομάδες και μία λιθουανική. Για εμάς το δεδομένο και για τις τρεις αντιπάλους μας είναι ένα: Ότι σεβόμαστε κάθε ομάδα, κάθε αντίπαλο. Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε έτοιμοι εμείς. Ο Μάικ Μπατίστ έχει ήδη αρχίσει τις προπονήσεις και περιμένουμε και τον Νίκολας, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούμε άμεσα να έχουμε στη διάθεσή μας τον Άλεκς Μάριτς. Τα ταξίδια δεν είναι κοντινά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα αυτό… Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς καλά, να είμαστε υγιείς και να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας σε κάθε αγώνα». 


Πηγή sport-fm Read more!

Λίβερπουλ για Αντεμπαγιόρ!

Λίβερπουλ για Αντεμπαγιόρ!
Επίσημο ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες του «SkySports». Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και ο Ρόι Χότζον πιστεύει ότι η προσθήκη του θα τονώσει την επιθετική γραμμή των «κόκκινων». 

Ο Τογκολέζος φορ των «πολιτών» κόστισε σχεδόν 30 εκ ευρώ στη Σίτι πριν 1,5 χρόνο, όμως η απόκτηση των Τέβες – Μπαλοτέλι και τώρα η επικείμενη ανακοίνωση του Τζέκο, τον αφήνουν στο περιθώριο. Ο ίδιος είχε εκφράσει αρκετές φορές την άποψή του πως αν δεν αγωνίζεται θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από το Μάντσεστερ και φαίνεται ότι τώρα έχει φτάσει η στιγμή του αποχωρισμού. 

Ο Ρόι Χότζον βρίσκεται σε αναζήτηση ενός επιθετικού κλάσης που θα αποτελέσει στήριγμα στον Φερνάντο Τόρες και ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έχει τα στοιχεία που αναζητά ο Άγγλος τεχνικός. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν από τη στάση της Μάντσεστερ Σίτι μιας και η Λίβερπουλ δεν παίζει μόνη της. 

Στο παιχνίδι φέρονται να βρίσκονται και η Τότεναμ με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αν όμως οι «πολίτες» δεν τον παραχωρήσουν με μεταγραφή, παρά μόνο με δανεισμό τότε οι «κόκκινοι» μοιάζουν να είναι το φαβορί. 

Πηγή sport-fm Read more!

Με κόσμο το ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ

Με κόσμο το ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ
Δεκτή έκανε την Τρίτη η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την έφεση που είχε υποβάλει ο ΠΑΣ Γιάννινα, κατά της ποινής της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και του προστίμου των 60.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, για επεισόδια στον αγώνα του περασμένου Οκτώβρη με τη Βέροια. Το δικαιοδοτικό όργανο εξαφάνισε την τιμωρία της έδρας και μείωσε το πρόστιμο σε 45.000 ευρώ. Όλα αυτά σημαίνουν πως το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ, θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο στις κερκίδες. 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής: 

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση: Δέχεται την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατά της υπ’ αριθμ. 489/2010 απόφασης της ΠΕ/Football League και επιβάλλει στην ΠΑΕ χρηματική ποινή 45.000 ευρώ (σε πρώτο βαθμό στην ΠΑΕ είχε επιβληθεί ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ για τον αγώνα με τη Βέροια στις 24/10/2010)».

Πηγή sport-fm Read more!

Ανανέωσε με Ατλέτικο Μ. ο Αγκουέρο

Ανανέωσε με Ατλέτικο Μ. ο Αγκουέρο
Αν και βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, ο Κουν Αγκουέρο αποφάσισε να ανανεώσει επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο Μαδρίτης, μέχρι το 2014. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε συμφωνήσει προφορικά πριν μερικές ημέρες και τελικά τίμησε το λόγο του και έβαλε την υπογραφή του, όπως ανακοίνωσαν οι «ροχιμπλάνκος». 

Πάντως, η «Marca» αναφέρει πως παράλληλα, μειώθηκε από 60 σε 45 εκατ. ευρώ η ρήτρα αποδέσμευσής του σε περίπτωση μεταγραφής. 
Ο Αγκουέρο βρίσκεται στην ομάδα της Μαδρίτης από το 2006 και πριν την επέκταση, δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το 2012. 

Πηγή sport-fm Read more!

Τα λένε με Μήτρογλου

Σε συνάντηση που θα έχει αύριο ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Κώστα Μήτρογλου και τον πατέρα του, θα κριθεί το μέλλον του παίκτη στον Ολυμπιακό. 
Τα λένε με ΜήτρογλουΟ πρόεδρος των ερυθρολεύκων θα συνομιλήσει με την πλευρά του παίκτη και θα ξεκαθαρίσει το θέμα που έχει προκύψει με την επιθυμία ή όχι του Μήτρογλου να αλλάξει φανέλα και να φορέσει αυτή του Πανιώνιου, ως μέρος της απόκτησης των Μανιάτη και Κουμορτζί. 

Από την στιγμή που ο Κώστας Μήτρογλου συμφωνήσει με την παραχώρησή του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, τότε θα απομένει το τυπικό μέρος για την απόκτηση των δύο παικτών του Πανιώνιου. 

Στην περίπτωση που αρνηθεί ο Μήτρογλου, τότε θα αναζητηθεί άλλη λύση.

Πηγή sport-fm Read more!

Ντρογκμπά: «Δεν είμαι στο 100%»

Ντρογκμπά: «Δεν είμαι στο 100%»
Επηρεασμένος από τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος τόνισε στον αγγλικό Τύπο ότι ακόμα δεν είναι στο 100%.

«Οι τραυματισμοί και η ελονοσία που πέρασα είχαν αρνητική επίδραση στην απόδοσή μου, ακόμα δεν είμαι στο 100%, αλλά παλεύω σε κάθε αγώνα να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Έχω αρκετά προβλήματα με τη φυσική κατάσταση και δεν είναι εύκολο να ξαναβρώ τη φόρμα μου, αλλά η ομάδα μου με χρειάζεται και πάντα θυσιάζομαι για αυτή», τόνισε αρχικά ο Ιβοριανός επιθετικός.

Όσο για την πορεία της Τσέλσι συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντσελότι δεν είναι ευτυχισμένος, όπως δεν είναι και η ομάδα. Η Τσέλσι δεν έχει συνηθίσει τις ήττες και η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι βαριά, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και είναι φυσιολογικές οι μεταπτώσεις στην απόδοση».
Πηγή gazzeta Read more!

Ενός λεπτού… Τζιμπρίλ!

Ενός λεπτού… Τζιμπρίλ!
Ακόμα και τόσος, είναι αρκετός! 

Ο Τζιμπρίλ Σισέ χρειάστηκε λίγα δευτερόλεπτα για να συνεχίσει από ‘κει που είχε μείνει… πέρυσι και να βάλει το δεξί πόδι του Παναθηναϊκού στη νέα χρονιά! 

Kαρδιά πρωταθλητή! (video)
«Να παλέψουμε όλοι και να ξεκινήσουμε από την Ξάνθη» έγραψε ο Σισέ στο blog του! Το’ πε και το ΄κανε ο Γάλλος που με την γκολάρα του έδωσε στον παθιασμένο Παναθηναϊκό την μεγάλη νίκη (2-0)! Το… κερασάκι ο Λάζαρος!

Το γκολ του Γάλλου στο «καλημέρα» και η ενέργεια του -στο… «καληνύχτα»- να αφήσει το δεύτερο για τον Χριστοδουλόπουλο έβγαλε τους «πράσινους» στεγνούς (0-2) από τα Πηγάδια της Ξάνθης. 



Πηγή gazzeta,sport-fm

Read more!

Στρατιώτης Βύντρα

Τον Παναθηναϊκό θα περιμένει ο Λουκάς Βύντρα, ώστε να ανανεώσει το συμβόλαιό του καθώς είναι η προτεραιότητά του.


Εδώ και τέσσερις μέρες ο Λουκάς Βύντρα μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος συμβόλαιο με όποια ομάδα επιθυμεί, όμως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα περιμένει τον Παναθηναϊκό που λόγω των τελευταίων εξελίξεων έχει πάει πίσω το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.
Όπως του είπαν απο το "τριφύλλι", πρέπει να περιμένει λίγες μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα διοικητικά, κάτι που θα κάνει ο έμπειρος μπακ καθώς προτεραιότητά του είναι ο Παναθηναϊκός και δεν πρόκειται να μιλήσει με κανέναν πριν το ραντεβού με τους "πράσινους".
Πηγή Leoforos
Read more!

Στον... τελικό θα είναι ωραία!

Το ΤΟΡ 16 κάνει «τζάμπολ» στις 19/1
Η κλήρωση του ΤΟΡ-16 έστειλε Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα και Λιέτουβος Ρίτας στον Παναθηναϊκό και... «Σάρας», Ζαλγκίρις και Βαλένθια στον Ολυμπιακό και αμφότερους στον... τελικό της Βαρκελώνης, εφόσον παραμείνουν πρώτοι των πρώτων. Ή και δεύτεροι...

Τα κριτήρια της κλήρωσης ήταν σαφή: Δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα (σ.σ. εξαιρούνται οι πέντε ισπανικές). Πουθενά όμως δεν έλεγαν τίποτα για... τελικό, εκεί όπου είναι πολύ πιθανό να αναμετρηθούν Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός!

Η διαδικασία έφερε στον «πράσινο» όμιλο δύο ισπανικές (Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα) και τη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας, που δεν έχει πια τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ στον «ερυθρόλευκο» τη Φενέρ του «Σάρας», τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τη Βαλένθια. Τα πράγματα δεν φαντάζουν ιδιαίτερα δύσκολα για αμφότερες τις ελληνικές ομάδες αν δείξουν το καλό πρόσωπό τους, με την πρώτη θέση στους ομίλους τους να είναι εφικτή. Σε αυτή την περίπτωση, και αν συνεχίσουν... αέρα στα playoffs, ο τελικός «αιωνίων» είναι πιο πιθανός από ποτέ (σ.σ. πάνε στον τελικό κι ως δεύτεροι, αλλά πολύ πιο δύσκολα)! Μοναδικό σενάριο να συναντηθούν νωρίτερα είναι κάποιος εκ των δύο να έρθει δεύτερος στον όμιλό του και να περάσει στη συνέχεια στην τελική φάση. Τότε ο «εμφύλιος» θα γίνει δύο βράδια νωρίτερα, στον ημιτελικό, που σημαίνει ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων πάλι θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό.

Για τον Παναθηναϊκό, πάντως, τα προημιτελικά δεν αναμένεται να είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ο όμιλος του Τριφυλλιού διασταυρώνεται με αυτόν των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα και μία εκ των δύο ομάδων δύσκολα δεν θα βρεθεί στο δρόμο του. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κάνει ζευγάρι στα playoffs με τον Ζ' όμιλο (Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν)...

Οι όμιλοι του ΤΟΡ-16

Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός, Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα, Λιέτουβος Ρίτας
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Μπαρτσελόνα, Ρόμα
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ: Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν
Η' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ζαλγκίρις Κάουνας, Βαλένθια

Οι διασταυρώσεις στους προημιτελικούς αγώνες θα είναι ως εξής:

1. Πρώτος Ε' ομίλου-Δεύτερος ΣΤ' ομίλου
2. Πρώτος ΣΤ' ομίλου-Δεύτερος Ε' ομίλου
3. Πρώτος Ζ' ομίλου-Δεύτερος Η' ομίλου
4. Πρώτος Η' ομίλου-Δεύτερος Ζ' ομίλου

Τα «σταυρώματα» του Final Four:

Νικητής 1-Νικητής 3
Νικητής 2-Νικητής 4

Χρήσιμες ημερομηνίες

ΤΟΡ-16: 19 Ιανουαρίου με 3 Mαρτίου
Playoffs: 22 Μαρτίου με 6 Απριλίου
Final Four: 6-8 Μαΐου στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης


Πηγή gazzeta Read more!

Μαντσίνι: «Τα βρήκαμε με Βόλφσμπουργκ»

Μαντσίνι: «Τα βρήκαμε με Βόλφσμπουργκ»
Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, αποκάλυψε ότι η αγγλική ομάδα έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Βόλφσμπουργκ για την απόκτηση του Εντίν Τζέκο.

Τις τελευταίες ημέρες η μετακίνηση του Βόσνιου επιθετικού στους «Πολίτες» έδειχνε να πλησιάζει όλο και περισσότερο, με τον Ιταλό τεχνικό να επιβεβαιώνει τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες με δηλώσεις του στο Sky Sports.

«Μπορώ να πω ότι έχουμε συμφωνήσει σε όλα με τη Βόλφσμπουργκ. Ο Τζέκο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης θα ήθελαν στο ρόστερ τους. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή. Όταν ο Τζέκο γίνει και επίσημα παίκτης της Σίτι, θα μιλήσουμε περισσότερο για αυτόν», ήταν οι δηλώσεις του Μαντσίνι.

Η μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει στους Άγγλους περίπου 35 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις με τον μάνατζερ του 24χρονου επιθετικού για τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του, ενώ όταν η μετακίνηση ολοκληρωθεί, αυτόματα θα ανοίξει και η πόρτα της εξόδου για τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.
Πηγή gazzeta Read more!

Συμφώνησε με Ίντερ ο Καστένιος

Ο μάνατζερ του Λουκ Καστένιος, Άρι Τρέφερς, τόνισε ότι ο πελάτης του έχει συμφωνήσει με την Ίντερ και απομένει μόνο η συμφωνία των Ιταλών με τη Φέγενορντ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.
Συμφώνησε με Ίντερ ο Καστένιος

Πολύ κοντά στην απόκτηση ενός από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης στην ηλικία του βρίσκεται η Ίντερ. Ο τεχνικός διευθυντής των Μιλανέζων, Μάρκο Μπράνκα, είχε ξεκινήσει τις επαφές του εδώ και καιρό για την απόκτηση του 18χρονου επιθετικού και φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Ο μάνατζερ του νεαρού άσου της Φέγενορντ έκανε δηλώσεις με αφορμή το ενδιαφέρον και της Άρσεναλ, με τις οποίες τόνισε ότι ο Καστένιος θα είναι εκτός απροόπτου παίκτης της Ίντερ από το προσεχές καλοκαίρι. 

«Τις επόμενες ημέρες ο Μπράνκα θα ταξιδέψει στην Ολλανδία προκειμένου να καταθέσει επίσημη πρόταση στη Φέγενορντ. Μετά την απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ το θέμα έχει κολλήσει, όμως σύντομα θα έχουμε νέα και νομίζω ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει λήξει. Εκτιμώ ότι το ποσό της μεταγραφής θα είναι κάπου στα 5 με 6 εκατ. ευρώ, όμως δεν μπορώ να το γνωρίζω με σιγουριά. Εμείς έχουμε δώσει τα χέρια με τον Μπράνκα και περιμένουμε οι δύο ομάδες να συμφωνήσουν και μεταξύ τους. 

Όσο για την Άρσεναλ, από τη στιγμή που έχουμε συμφωνήσει με την Ίντερ, δεν συζητάμε με άλλες ομάδες. Ο πελάτης μου είναι περήφανος που θα παίξει στους πρωταθλητές κόσμου, οι οποίοι μάλιστα αποφάσισαν να στηριχθούν και σε παίκτες νεαρούς σε ηλικία. Η συμφωνία είναι για τον Ιούνιο του 2011 και ο Λουκ οδεύει προς το Μιλάνο», ήταν οι δηλώσεις του Τρέφερς.
Πηγή gazzeta Read more!

Αμετάπειστος ο Μάτος

Στη Βραζιλία θέλει να παραμείνει ο Μαρσέλο Μάτος, που δήλωσε ευτυχισμένος στην Μποταφόγκο και πως δεν θέλει κανένα δώρο επιστροφής στον Παναθηναϊκό...


Ο Μαρσέλο Μάτος βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια δανεικός από τον Παναθηναϊκό σε ομάδες τις πατρίδας του. Αυτή τη στιγμή, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην Μποταφόγκο, απ' όπου και δεν θέλει να φύγει όπως δηλώνει ο ίδιος, καθώς εκεί τον λατρεύει ο κόσμος αφού σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί, η ομάδα του δεν έχει χάσει. Ο Βραζιλιάνος χαφ δήλωσε στην Ο' dia τα εξής: «Δεν γνωρίζω τίποτα. Όσα μου έχουν πει είναι από δημοσιογράφους. Αλλά δεν θέλω αυτό το δώρο. Επιθυμία μου είναι να παραμείνω στην Μποταφόγκο. Παρακολουθώ τηλεόραση, παίζω με τα παιδιά μου, αλλά είχα κάτσει τρεις μέρες χωρίς να διαβάσω εφημερίδες. Είμαι ευτυχισμένος εδώ, χωρίς αμφιβολία. Θα φύγω μόνο αν το θέλει και η Μποταφόγκο. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που θα μας βοηθήσουν πολύ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό που παρέμεινε στον σύλλογο και ο Ζοέλ Σαντάνα. Φαβορί για το πρωτάθλημα είναι η Φλουμινένσε σύμφωνα με όσα έκανε το 2010, αλλά θα έχει πολύ δουλειά να κάνει».
Ο Μαρσέλο Μάτος έκανε δηλώσεις και στο Radio Globo, τονίζοντας: «Μου είναι δύσκολο να μιλήσω τώρα, αλλά είχα επαφή με τον πρόεδρο (σ.σ. της Μποταφόγκο). Γνωρίζω πως η διοίκηση, αλλά και δική μου επιθυμία είναι να παραμείνω στην Μποταφόγκο. Όμως ας περιμένουμε. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, μπορεί να κάτσω καιρό στην Μποταφόγκο και όχι μόνο μέχρι τον Δεκέμβρη, αλλά περισσότερο. Το τέλος της σεζόν δεν ήταν τόσο καλό για μένα. Ελπίζω τον Ιανουάριο να ξεκινήσω δουλειά με τους συμπαίκτες μου, στη φυσική κατάσταση πρώτα, μετά στην τεχνική, ώστε να έχω καλή χρονιά».
Πηγή leoforos
Read more!

«Καλύτερος στον κόσμο ο Σερ Άλεξ»

«Καλύτερος στον κόσμο ο Σερ Άλεξ»
Το εγκώμιο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έπλεξε ο Άντερσον. Ο Βραζιλιάνος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτήρισε τον Σκοτσέζο τεχνικό ως τον καλύτερο στον κόσμο.

Ο νεαρός άσος έχει περάσει αρκετούς τραυματισμούς, αλλά ο προπονητής του του έδωσε αυτοπεποίθηση: «Ο Σερ Άλεξ μού έδινε συμβουλές από τη μέρα που ήρθα σε όλες τις στιγμές, καλές ή κακές. Πολλές φορές δεν ήταν ευχαριστημένος με τη δουλειά μου, αλλά αυτό μου έδινε επιπλέον κίνητρο. Ο προπονητής ήθελε να δει τις αντιδράσεις μου. Έχουμε καλή σχέση. Μετά τον τραυματισμό μου δούλεψα σκληρά και έκανα μεγάλη προσπάθεια για να πάρω τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν. Ο Σερ Άλεξ μού έδωσε αυτοπεποίθηση και με βοήθησε να βελτιωθώ. Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου επειδή είναι τόσο άμεσος και τόσο ξεκάθαρος σε αυτά που ζητάει από τους παίχτες του».
Πηγή gazzeta Read more!

Αλλη Εντελώς Κατάσταση!

Για όσα γίνονται στην ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες και τα... παραμύθια εκατέρωθεν, γράφει στο blog του στο gazzetta.gr ο Γιώργος Τσακίρης.

Ναι είναι δεδομένο… ΑΕΚ σημαίνει: Αλλη Εντελώς Κατάσταση! Δεν εξηγείται διαφορετικά το δράμα που βιώνουμε κάθε σεζόν και το γεγονός ότι έχουμε πάψει πάλι να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι, τους στόχους της ομάδας και όλα όσα πρέπει να μας απασχολούν. 

Το επεισόδιο μεταξύ Ράφικ Τζιμπούρ και Μανόλο Χιμένεθ ήρθε να προκαλέσει ένα ισχυρό σοκ στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία. Εμένα πάλι μου προκαλεί αηδία… Ειλικρινά δεν θέλω να (αλλά είμαι υποχρεωμένος) να ασχολούμαι με κάτι που μειώνει την αντίληψή μου. Γιατί όσα έγιναν και δεν έγιναν μεταξύ ποδοσφαιριστή και προπονητή προκαλούν μόνο απορίες σχετικά με το timing, τις αιτίες και κυρίως με αφορμή όσα έχουν προηγηθεί στη σχέση διοίκησης και παίκτη. Ποιος έχει δίκιο; Ποιος λέει την αλήθεια; 

Αυτά τα ερωτήματα «βασανίζουν» αρκετό κόσμο. Εγώ πάλι αδιαφορώ. Κι αυτό γιατί έχοντας ακούσει τον Μανόλο Χιμένεθ και γνωρίζοντας τις απόψεις του Ράφικ Τζιμπούρ (και όσα δήλωσε ο ίδιος), αλλά και με δεδομένες τις ενέργειες της διοίκησης στην υπόθεση που αφορά την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως το 2013, αυτό που κατάλαβα είναι πως ο καθένας παρουσιάζει τη δική του (εικονική προφανώς) πραγματικότητα. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η ατάκα του Τζιμπούρ «έλα να τα πούμε οι δυο μας και όχι μπροστά σε όλους για να λύσουμε το θέμα», όπως και έγινε στο γραφείο του προπονητή, μεταφέρθηκε ως εξής: «Έλα να σε δείρω»! Πραγματικά αστείο…
Αλλη Εντελώς Κατάσταση!Γενικά η ιστορία είναι αστεία και νομίζω ότι ευτυχώς οι ΑΕΚτσήδες έχουν καταλάβει τι ακριβώς παίζεται. Το μόνο δεδομένο είναι πως με το συγκεκριμένο συμβάν τη «βόλεψαν» όλοι. Αυτή, ναι, είναι μεγάλη αλήθεια. Σε ό,τι αφορά όμως τις αλήθειες που παρουσίασαν οι Χιμένεθ, Τζιμπούρ με τις δηλώσεις τους και η διοίκηση με τις ενέργειές της, ουσιαστικά αποτελούν παραμύθια… φούρναρη (όχι του φίλου μου του Νικόλα). 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 1: Ο διεθνής Αλγερινός φορ δήλωσε πως δεν είχε συμφωνήσει για τα λεφτά με τον Σταύρο Αδαμίδη και πως είχε απλά πει ότι θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Προφανώς και νομίζει ότι μπορεί να μας… δουλεύει και να παίζει με τη νοημοσύνη μας. Έχω μεγάλη αδυναμία στον «τρομοκράτη», γιατί ήταν πάντα παντελονάτος και ειλικρινής ό,τι και αν συνέβαινε στην ομάδα με εκείνον πρωταγωνιστή, αλλά και ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Όταν δήλωνε λοιπόν πως έχει συμφωνήσει σε ελληνικά και αλγερινά ΜΜΕ είμαι της άποψης ότι το εννοούσε. 'Αλλωστε υπογράμμιζε τότε: «Το θέμα είναι τυπικό και έχουμε συμφωνήσει στο οικονομικό για να συνεχίσω στην ΑΕΚ».

Μάλιστα ακόμη και στο προσωπικό του blog εδώ στο Gazzetta.gr είχε σημειώσει για την προφορική συμφωνία του με τη διοίκηση πως έγινε ακριβώς αυτό που ήθελε. Επιπρόσθετα τα ίδια δήλωνε ο Ελληνας ατζέντης του (τον οποίο επικαλέστηκε στις δηλώσεις του), ότι δηλαδή απομένουν λεπτομέρειες. Συγγνώμη, αλλά αν είναι λεπτομέρεια στην υπόθεση ανανέωσης ενός συμβολαίου μεταξύ ομάδας και ποδοσφαιριστή το οικονομικό, τότε ποια είναι η ουσία της κουβέντας των δύο πλευρών; Παραμύθι λοιπόν και μάλιστα χωρίς λόγο… 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 2: Η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με τη διάθεση να αναθεωρήσει και να αλλάξει τη στάση της στην υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Ράφικ Τζιμπούρ. Τι να αλλάξει; Ποια στάση; Από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2010 η διοίκηση του κ. Αδαμίδη ανακοίνωσε το deal (ποιο;) με τον διεθνή Αλγερινό φορ. Κανονικά, σε νορμάλ ομάδα με απλά σοβαρή και στοιχειωδώς ικανή διοίκηση, δεν θα έπρεπε να υπάρχει άλλο επεισόδιο στο συγκεκριμένο… σίριαλ. Αντιθέτως η παραπάνω υπόθεση εξελίχθηκε σε «σαπουνόπερα» με ατελείωτα καθημερινά επεισόδια! Παραμύθι η συμφωνία λοιπόν… 

Και εδώ υπάρχουν μεγαλύτερες ευθύνες που φυσικά δεν θα τις αναζητήσει κανείς από κανέναν! Υπάρχουν ευθύνες απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ που τον γέλασαν, τον κορόιδεψαν από τη διοίκηση ανακοινώνοντας μία συμφωνία που ποτέ δεν έγινε… Διότι συμφωνία χωρίς υπογραφές δεν υφίσταται ποτέ και πουθενά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Για να μην ξεχάσουμε και τα απλά. Νέο παραμύθι το «αναθεωρούμε τη στάση μας». Δεν φτάνει δηλαδή το ένα ψέμα προς τον κόσμο τηςΑΕΚ, λέμε και δεύτερο για να το… σώσουμε. Για να καλύψουμε την αδυναμία μας (για να το θέσω κομψά και να μη γράψω κάτι πιο βαρύ και συνάμα αληθινό, μια και η… αλήθεια αγνοείται στην Ένωση). 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ 3: Ρωτήθηκε ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου: «Σε τι βαθμό έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται όλα εκείνα που σας υποσχέθηκε ο πρόεδρος όταν συμφωνήσατε με την ΑΕΚ; Έχετε μετανιώσει ποτέ που ήρθατε στην ομάδα;» για να απαντήσει: «Όχι, δεν έχω μετανιώσει ποτέ για τις αποφάσεις που παίρνω και πιστεύω στη δουλειά της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερες δυσκολίες από όσες περίμενα, αλλά συνεχίζω γιατί πιστεύω στη δουλειά μου. Θυμάστε ότι είχα πολύ μεγάλη όρεξη να έρθει ο Δεκέμβριος». 

Συγγνώμη κόουτς, αλλά στο Λονδίνο που συναντηθήκατε με τον Αδαμίδη και τον Καπετανάκη πήγατε διαβασμένος και το παραδεχτήκατε. Ακούσατε τον πρόεδρο να σας λέει ότι (μέσες-άκρες): «Μαρούλι δεν… παίζει και θέλουμε εσένα για να αξιοποιήσεις και τις ακαδημίες», κάτι που και εσείς ο ίδιος παραδεχτήκατε στη συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίασή σας και έπειτα όταν σας δινόταν η ευκαιρία σε ΜΜΕ της Ελλάδας και της Ισπανίας; Κι όμως, τώρα δηλώνεις: «Είχα μεγάλη όρεξη να έρθει ο Δεκέμβριος»; Είχες, αλλά σου έφυγε γιατί δεν παίζει… μαρούλι. Μα αφού το ήξερες. 

Για το ρόστερ της ομάδας; Μα επίσης γνώριζες πού έρχεσαι. Εσύ το είχες πει… Προφανώς επρόκειτο για… παραμύθι! Τι σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες δυσκολίες; Γιατί δεν μιλάτε, κόουτς, ανοιχτά κι εσείς; Αν σας είχαν πει άλλα και τελικά συναντούσατε διαφορετικά τα πράγματα στην ομάδα από ό,τι σας τα παρουσίασαν θα το είχατε δηλώσει, για την ακρίβεια θα το φωνάζατε… Προφανώς θα πρέπει να σταματήσετε κι εσείς να εθελοτυφλείτε και να συνεχίσετε να ΜΗ συμβιβάζεστε. Αυτό θέλει ο κόσμος της ΑΕΚ από εσάς γιατί (δικαίως) πιστεύει στη δουλειά σας και στη διάθεσή σας να βοηθήσετε την αγαπημένη του ομάδα να εξελιχθεί. 

Πώς λοιπόν να μην είναι καχύποπτος ο κόσμος για το τι ακριβώς συμβαίνει και ισχύει στην υπόθεση του Τζιμπούρ; Η ΑΕΚ οφείλει χρήματα (αρκετά) στον ποδοσφαιριστή, δεν μπορούσε να τον κρατήσει και εκείνος, αν και δήλωνε ότι ήθελε να μείνει, έδειχνε με τη στάση του πως επιθυμία του ήταν να την… κάνει επειδή θεωρούσε (και δικαιολογημένα) ότι ο Αδαμίδης τον κορόιδευε λέγοντάς του ότι τον θέλει στην ομάδα, ενώ την ίδια ώρα ο παίκτης μάθαινε πως ήταν ανοιχτοί και ήλπιζαν στη διοίκηση ακόμη και στην πώλησή του!
Πηγή gazzeta
Read more!

Τάσεις φυγής από Φαρφάν

Τάσεις φυγής από Φαρφάν
Ο Τζέφερσον Φαρφάν έχασε την πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς, καθώς δεν επέστρεψε στην ώρα του από το Περού, όπου με δηλώσεις του τόνισε την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Σάλκε.

Ο Περουβιανός εξτρέμ βρισκόταν στην πατρίδα του για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως η καθυστερημένη του επιστροφή στη Γερμανία επεφύλασσε και μία δυσάρεστη έκπληξη για τους ανθρώπους της Σάλκε. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Daily Libero τόνισε ότι μόλις πατήσει το πόδι του στο Γκελζενκίρχεν σκοπεύει να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Φέλιξ Μάγκατ, προκειμένου να τον ενημερώσει για την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα. 

«Θέλω να φύγω από τη Σάλκε, καθώς έχω πρόταση από άλλη ομάδα, το όνομα της οποίας θα μάθετε πολύ σύντομα. Πρέπει να μιλήσω με τον Φέλιξ Μάγκατ και να του εξηγήσω γιατί άργησα να επιστρέψω. Είμαι ευχαριστημένος με αυτά που έχω πετύχει στην Μπουντεσλίγκα. Έδινα πάντα τον καλύτερο εαυτό μου», ήταν οι δηλώσεις του Φαρφάν.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 26χρονου μέσου, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2012, έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλη και Βαλένθια, ενώ αναμένονται άμεσα εξελίξεις στο θέμα.


Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...