ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ευρωπαία... Λίβερπουλ!


Ο Κένι Νταλγκλίς έχει... μεταμορφώσει τη Λίβερπουλ, η οποία κατάφερε με τη νίκη της επί της Νιούκαστλ να πιάσει την Τότεναμ, που έχει παιχνίδι λιγότερο, στην 5η θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στην Ευρώπη! Εκεί που κανένας δεν το περίμενε η Λίβερπουλ στο... φώτο φίνις της Πρέμιερ Λιγκ διεκδικεί με αξιώσεις την 5η θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη! Οι «κόκκινοι» με τον Άντι Κάρολ να ξεκινά από τον πάγκο απέναντι στην παλιά του ομάδα και να περνά στο παιχνίδι στο 70' ήταν ανώτεροι, έφτασαν άνετα στη νίκη με 3-0 επί της Νιούκαστλ και έπιασαν την Τότεναμ, η οποία έχει παιχνίδι λιγότερο, στην 5η θέση. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10' με τον Μάξι Ροντρίγκες να σκοράρει το τέταρτό του γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια με κοντινό πλασέ και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια.

Οι «καρακάξες» δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να δείξουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι και στο 59' ο Σουάρες ανατράπηκε από τον Γουίλιαμσον, ο Κάουτ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε εύκολα το 2-0. Ο Σουάρες ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 65', όταν ο Κάουτ του έβγαλε εξαιρετική ασίστ στο ύψος του πέναλτι και ο Ουρουγουανός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κρουλ με πλασέ. Η Λίβερπουλ, μάλιστα, υπερτερεί της Τότεναμ στη διαφορά των γκολ και βρίσκεται στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη!

Οι Γουλβς δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Μπέρμιγχαμ εκτός έδρας, αν και προηγήθηκαν μόλις στο 7' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φλέτσερ και οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 30' λόγω αποβολής του Γκάρντνερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σεμπάστιαν Λάρσον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μανσιέν στο 27', για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Τα πράγματα πλέον δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για την ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι, καθώς παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά ούτε η Μπέρμιγχαμ έχει διαφύγει τον κίνδυνο του υποβιβασμού, όμως σίγουρα ο Άλεξ ΜακΛις θα είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Σάββατο (30/04)


Μπλάκμπερν-Μπόλτον 1-0
(20' Ολσον)

Μπλάκπουλ-Στόουκ 0-0

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-3
(33' Κακουτά, 61', 73' Ντέιβις)

Γουέστ Μπρομ-Αστον Βίλα 2-1
(60' Οντεμβιγκί, 84' Μουλουμπού - 4' αυτ. Μεϊτέ)

Γουίγκαν-Εβερτον 1-1
(21' Ν' Ζόγκμπια - 78' πέν. Μπέινς)

Τσέλσι-Τότεναμ 2-1
(45' Λάμπαρντ, 89' Καλού - 19' Σάντρο)

Κυριακή (01/05)

Μπέρμιγχαμ-Γουλβς 1-1

(27' Λάρσον – 7' πέν. Φλέτσερ)

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 3-0
(10' Μάξι, 59' πέν. Κάουτ, 65' Σουάρες)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γ. (16.05)
Μάντσεστερ Σ.-Γουέστ Χαμ (18.10)

Η βαθμολογία
(35 αγώνες)


1. Μάντσεστερ Γ. 73 (34 ματς)
2. Τσέλσι 70
3. Άρσεναλ 64 (34)
4. Μάντσεστερ Σ. 59 (33)
5. Λίβερπουλ 55
6. Τότεναμ 55 (34)
7. Εβερτον 48
8. Μπόλτον 46
9. Φούλαμ 45
10. Στόουκ 43
11. Γουέστ Μπρομ 43
12. Νιούκασλ 41
13. Αστον Βίλα 41
14. Σάντερλαντ 41
15. Μπέρμιγχαμ 39
16. Μπλάκμπερν 38
17. Μπλάκπουλ 35
18. Γουίγκαν 35
19. Γουλβς 34
20. Γουέστ Χαμ 32 (24)

Επόμενη αγωνιστική (36η)

Σάββατο (07/05)


Άστον Βίλα-Γουίγκαν (17.00)
Μπόλτον-Σάντερλαντ (17.00)
Έβερτον-Μάντσεστερ Σ. (17.00)
Νιούκασλ-Μπέρμιγχαμ (17.00)
Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν (17.00)
Τότεναμ-Μπλάκπουλ (19.30)

Κυριακή (08/05)

Γουλβς-Γουέστ Μπρομ (14.00)
Στόουκ-Άρσεναλ (16.05)
Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι (18.10)

Δευτέρα (09/05)

Φούλαμ-Λίβερπουλ (22.00)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Εξαφάνισαν 4,5 εκατ. οπαδούς!


Η μοιρασιά που θα γίνει στα 200 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο Campionato έχει ως συνέπεια να βγαίνουν διάφορες... τρελές έρευνες στη δημοσιότητα.

Τα 200 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν στις ομάδες αλλά με βάση τους οπαδούς που έχει η κάθε μία και έτσι σε εφημερίδα δημοσιεύτηκε έρευνα, σύμφωνα με την οποία πρώτη είναι η... Ιντερ με 7,5 εκατ. οπαδούς και δεύτερη η Γιουβέντους με 7, ενώ Μίλαν και Νάπολι έχουν από 5 εκατ. τιφόζι.

Το εξωφρενικό με αυτή την έρευνα, που προκάλεσε και την επίσημη ανακοίνωση της Μεγάλης Κυρίας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι σύμφωνα με όλες τις έρευνες που έχουν γίνει την τελευταία τριετία στην Ιταλία η Ιντερ είναι στα 7,5 εκατ., αλλά η Γιουβέντους είναι στα 11,5 εκατ.

Σύμφωνα με αυτό που δημοσιεύτηκε στην «Il Sole 24 ore», η Ιντερ είναι σταθερή ενώ οι Μπιανκονέρι έχασαν μέσα σε λίγους μήνες -από όταν είχε γίνει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση- γύρω στα... 4,5 εκατ. οπαδούς! Οσο χρειαζόταν, δηλαδή, για να μπορούν να διεκδικήσουν οι Νερατζούρι περισσότερα λεφτά από τους υπόλοιπους. Κι επειδή αυτά δε γίνονται πουθενά, στα υπόλοιπα ΜΜΕ δημοσιεύτηκαν τα κανονικά αποτελέσματα!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πίστη στη Ρεάλ για την ανατροπή


Μπορεί το έργο της Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα να είναι εξαιρετικά δύσκολο μετά το 2-0, αλλά στη Ρεάλ επικρατεί πίστη για την ανατροπή.

«Οι Μαδριδίστας πάντα πιστεύουν ότι μπορούν την ανατροπή. Αν υπάρχει μόνο μία ομάδα που έχει τη συνήθεια να κάνει κάτι ηρωικό, αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Τίποτα δεν μπορεί να μας κόψει τις ελπίδες και τον ενθουσιασμό μας για την αναμέτρηση της Τρίτης, στο "Καμπ Νου"», ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο γενικός διευθυντής της.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Κακά, ο οποίος υπογράμμισε: «Περιμένουμε να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Έχουμε πίστη. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί ποτέ να εγκαταλείψει μια μάχη. Είμαστε σε ένα περίπλοκο σημείο, αλλά πρέπει να κάνουμε την προσπάθειά μας στο Καμπ Νου. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα πάμε για τη νίκη».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Για τον Αντεφέμι...


Σε συμφωνία με την ΠΑΕ Ξάνθη ήρθε η ΠΑΕ Άρης για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα στην μνήμη του Ολουμπάγιο Αντεφέμι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθη για φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες την Παρασκευή 13 Μαίου, στις 18:00, στο Κλεάνθης Βικελίδης, στην μνήμη του Ολουμπάγιο Αντεφέμι που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας. Στο παιχνίδι θα υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ κι ΟΛΑ τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της οικογένειας του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ποντάρει στον «Σόφο» ο Πάργκο


Στην πρώτη χρονιά του στην Ευρωλίγκα ο Τζέρεμι Πάργκο θα είναι στο Final Four και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο, προσπάθεια στην οποία περιμένει πολλά από τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

«Ω, ο "Σόφο" είναι τεράστιος κι απαιτεί πολλή προσοχή. Η παρουσία ενός τέτοιου παίκτη μπορεί να αλλάξει κάθε παιχνίδι και το κάνει πιο εύκολο για τα γκαρντ. Ευελπιστούμε να κάνουμε κι εμείς το κομμάτι μας και να τον βοηθήσουμε. Όσο καλύτερα θα παίξουμε, τόσο καλύτερες επιλογές θα έχει στη ρακέτα κι αν παίξει καλά θα τραβήξει δύο παίκτες πάνω του και θα μας δώσει καλύτερες πιθανότητες να σκοράρουμε», είπε στο euroleague.net ο 25χρονος.

Όσο για την αντίπαλο της ομάδος του στον ημιτελικό, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε: «αναμένω ένα δυνατό παιχνίδι, σίγουρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πολλούς καλούς παίκτες κι είναι καλή ομάδα. Δε θα ήταν στο Final Four, αν δεν ήταν καλή ομάδα. Πρέπει να βγούμε δυνατά στο παρκέ, να είμαστε οι εαυτοί μας και να κάνουμε ό,τι κάναμε για να φτάσουμε εδώ. Αν τα καταφέρουμε, πιστεύω θα έχουμε καλές πιθανότητες να περάσουμε στον τελικό».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Λέει «ναι» ο Αλμούνια!


Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Ολυμπιακό ο επί χρόνια τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος μένει ελεύθερος στο τέλος της φετινής σεζόν. Ο Ισπανός γκολκίπερ βλέπει με θετικό μάτι μια ενδεχόμενη μεταγραφή του στον σύλλογο του Πειραιά και αυτό που θέλει είναι ένα κλειστό 2ετές ή 3ετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές γύρω στο 1 εκ. ευρώ, ποσό που δεν κρίνεται σε καμιά περίπτωση απαγορευτικό για τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως ο 34χρονος Ισπανός είναι από τα πιο έμπειρα ονόματα που βρίσκονται στην λίστα του Ολυμπιακού και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την περίπτωση του τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μοράτι : «Άξια πρωταθλήτρια η Μίλαν»


Ως άξια πρωταθλήτρια Ιταλίας χαρακτήρισε με τοποθέτηση του την Μίλαν, ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι. Τι είπε για την συνέχεια της ομάδας αλλά και το ρόστερ αυτής.

«Άξιζε το πρωτάθλημα η Μίλαν. Όποιος κατακτά το σκουντέτο, το αξίζει πάντα. Είχε μεγαλύτερη διάρκεια και κατάφερε να βγάλει καλύτερο αποτέλεσμα στο γήπεδο. Η ομάδα μου είναι δυνατή, θα ήταν κρίμα να την διαλύσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να κατεβάσουμε το μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ», είπε ο ισχυρός άνδρας των «Νερατζούρι».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η... ρεπόρτερ του Καμενί!


Η «ηθοποιός, μοντέλο, ρεπόρτερ» Σάντρα Φάλγκα πήρε κάποτε συνέντευξη από τον Καμενί και ο τίμιος Καμερουνέζος πέρασε… δύσκολες στιγμές. Δείτε γιατί!

To ραντεβού κλείστηκε πριν από κάπου 1,5 χρόνο στο προπονητικό κέντρο της Εσπανιόλ. «Θέμα» της συνέντευξης, ο Κάρλος Καμενί, της έντονης (και φέτος) ολυμπιακής κουβέντας. Ή… περίπου ο Καμενί!

Εδώ, βλέπετε, επρόκειτο για μία απ’ εκείνες τις περιπτώσεις όπου το μάτι αγνοούσε επιδεικτικά τον συνεντευξιαζόμενο και στούκαρε μετωπικά στον τίμιο ρεπόρτερ. Κι εδώ, που τα λέμε, όχι άδικα. Ιβηρες είναι οι Σπανιόλοι, όχι… ανοργασμικοί! Μ’ ένα κολασμένο κολάν, κορμί – λαμπάδα της Λαμπρής (βοήθειά μας…), μπόλικο σκέρτσο κι ένα μαρκούτσι στο χέρι, η Σάντρα Φάλγκα δεν είναι απ’ τις γυναίκες που προσπερνάς με αδιαφορία, ακόμη κι αν τα μέσα ενδιαφέροντά σου κινούνται ανάμεσα στις διαλέξεις του Βέλτσου και τη μουσική δωματίου!

Κάπως έτσι, τον δύσμοιρο τον Καμενί τον έπιασε τσιντέντε και ταράκουλο! Σακατεύτηκε για να πιάσει ένα σουτ, έφαγε το τεμάχιο σε πέναλτι και όταν η λεβέντισσα έκατσε σιμά του αρχίοντας διατατικές, σκυψίματα και ανοίγματα, ίσα που πάλευε με νύχια και με δόντια να «πνίξει» με ευγένεια, το (αν μπορούμε να μαντέψουμε) καμερουνέζικο ένστικτο του «άμα σε βάλω κάτω, θα σου δείξω εγώ, μωρή, τι πάει να πει… Μιλά»!

Διαβάστε την συνέχεια στο...

http://www.katimagiko.gr/article/18023/e-reporter-tou-kameni-photosvideos
Read more!

«Socratis» από Αύγουστο!


Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση μεταγραφής του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, καθώς η Μίλαν θα μείνει χωρίς αμυντικούς για το Σούπερ Κύπελλο του Αυγούστου και δεν θέλει να τον δώσει νωρίτερα!

Ο τελικός του Supercoppa Italiana για τη Μίλαν το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου, αλλάζει τα δεδομένα στην πώληση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου καθώς όπως γράφουν οι Ιταλοί οι «ροσονέρι» κινδυνεύουν να μείνουν μέχρι τότε χωρίς αμυντικό!

Στο ιταλικό σούπερ Κύπελλο όπου συμμετέχει η πρωταθλήτρια με την Κυπελλούχο της γειτονικής χώρας, το οποίο μάλιστα θα διοργανωθεί με κάθε επισημότητα στο Πεκίνο, στις 6 Αυγούστου αλλάζει τα δεδομένα στην διαφαινόμενη φυγή του 22χρονου Έλληνα αμυντικού από το «Σαν Σίρο».

Κι αυτό γιατί, μέχρι τότε οι «ροσονέρι» όπως επισημαίνουν ιταλικά δημοσιεύματα θα έχουν ξεμείνει από κεντρικούς αμυντικούς! Αυτό, διότι οι μεν Τιάγκο Σίλβα και Μάριο Γέπες θα έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες στο Κόπα Αμέρικα, ενώ και ο Μεξές δεν θα έχει προλάβει να αποθεραπευτεί από έναν σοβαρο τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί.

Έτσι, η παραμονή του «Socratis» στο Μιλάνο μοιάζει επιτακτική για την ιταλική ομάδα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Αυγούστου κάτι που σημαίνει ότι αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην διαφαινόμενη άμεση φυγή του από την ομάδα, με τον Ολυμπιακό να είναι πάντα μέσα στις ομάδες που θέλουν να κάνουν δικό τους τον Έλληνα διεθνή αμυντικό.

Άρα, σύμφωνα με όσα γράφονται στη γειτονική χώρα ο «Παπ» είναι πιθανό να δοθεί δανεικός είτε σε κάποια ομάδα μικρότερης δυναμικότητας στην Ιταλία είτε στον Ολυμπιακό που θέλει πολύ τον παίκτη αλλά μόνον τον Αύγουστο με τα έως τώρα δεδομένα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Στο τραπέζι η αναβολή του πρωταθλήματος...»


Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής του επόμενου πρωταθλήματος άφησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος αν δεν σταματήσουν τα φαινόμενα βίας που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος στον Real FM:

Για τη διακοπή της χρηματοδότησης: «Δεν πρέπει να καταστρέψουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή δεν μπορούμε να σταματήσουμε 300 ανθρώπους να μπαίνουν στο γήπεδο. Είναι απαράβατος κανόνας, εάν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε για να δούμε αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα πάρουν και εκείνοι αυτό που θέλουν. Η χρηματοδότηση θα είναι εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε σε όλες τους τις διαστάσεις για να πετύχουμε την αυστηροποίηση που θέλουμε. Δεν μπορούν να συνεχίζουν οι ομάδες να κάνουν αυτά που κάνουν και να συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από το ελληνικό κράτος».

Για τα μέτρα που είναι διατεθειμένη να λάβει η Πολιτεία: «Δεν έχουμε εξαντλήσει τα όριά μας, το σύνολο των εργαλείων, δεν μιλάμε μόνο για τα χρήματα, αλλά και για τα δημόσια γήπεδα, για την κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση, αυτά είναι όλα εργαλεία στα χέρια της πολιτείας που πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν φέτος (...) Αυτά τα εργαλεία πιστεύουμε ότι μπορούν να μας πάνε πολύ μακριά. Προφανώς, οι επιλογές (σ.σ. διακοπή πρωταθλήματος κλπ), είναι ακόμη πάνω στο τραπέζι. Απλά να ξέρουμε ότι θα πονέσουν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και αυτούς που δεν φταίνε, ενώ αυτά που αναφέρω, είναι στοχευμένα σε εκείνους που κάνουν τα επεισόδια».

Πηγή gazzetta.gr Read more!

Προένσα σφυρίζει Γιουνάιτεντ


Ο Πέδρο Προένσα Ολιβέιρα Άλβες θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Σάλκε, ματς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο πλαίσιο των επαναληπτικών ημιτελικών του Champions League.

Η μοναδική φορά που ο Πορτογάλος ρέφερι έχει διαιτητεύσει αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν φέτος, στη φάση των ομίλων κόντρα στη Βαλένθια, ο οποίος έληξε 1-1.
Επίσης και η Σάλκε είχε μόλις μία φορά σε αγώνα της τον Προένσα. Ήταν τη σεζόν 2008-2009 για το Κύπελλο UEFA, στην πρώτη φάση της διοργάνωσης κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι επίσης 1-1.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Στη Σερβία για «χρυσάφι»!


Το «παρών» στη Σερβία αναμένεται να δώσουν οι σκάουτερ του Ολυμπιακού, ώστε να παρακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων για παίκτες κάτω των 17 ετών. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην ομάδα της Γαλλίας, η οποία παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άποψη καλών περιπτώσεων νεαρών ποδοσφαιριστών,

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι αυτές του κεντρικού μέσου Μεϊτέ, του αριστερού μπακ Μεντί και του επιθετικού Ναγκνίς.

Και οι τρεις είναι 17 ετών και δεν έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια με κάποιον σύλλογο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Διαμαντίδης vs Ζήσης


Πριν από επτά χρόνια, Ηρακλής και ΑΕΚ μονομαχούσαν για την 3η θέση του πρωταθλήματος. Οι τότε ηγέτες τους, Δημήτρης Διαμαντίδης και Νίκος Ζήσης, θυμούνται τις χρυσές εποχές, μιλούν για τον φετινό υποβιβασμό και δίνουν ραντεβού στη Βαρκελώνη…

Μικροί τελικοί από το… Βελιγράδι
Στους μικρούς τελικούς του 2004, ανάμεσα στον Ηρακλή και την ΑΕΚ έπαιξαν έξι παίκτες που ένα χρόνο αργότερα οδήγησαν την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Βελιγράδι. Μοιάζει απίστευτο, ιδίως αν σκεφτούμε τι ισχύει σήμερα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά το 2004 ο Ηρακλής και η ΑΕΚ είχαν στις τάξεις τους παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Διαμαντίδης, ο Κακιούζης, ο Ζήσης, ο Ντικούδης και ο Μπουρούσης, τα 6/12 δηλαδή της ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τον Σεπτέμβριο του 2005 στην Μπεογκράτσκα Αρένα του Βελιγραδίου.

Το 2004 ο Ηρακλής είχε πραγματοποιήσει -ακόμα- μια εκπληκτική σεζόν και έμπαινε φουριόζος στους μικρούς τελικούς της Α1. Με τον Λευτέρη Κακιούση στον πάγκο και τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Σάββα Ηλιάδη, Γιώργο Παυλίδη και τον γερο-Μπάκναλ στο παρκέ, ο Γηραιός είχε δημιουργήσει μια… κολεγιακή ομάδα, που πίεζε επί 40 λεπτά και είχε προκαλέσει τον θαυμασμό της μπασκετικής πιάτσας.

Ηγέτης εκείνης της ομάδας ήταν ένα ντροπαλό παλικαράκι από την Καστοριά, που στα 24 του εμφανιζόταν έτοιμος να κατακτήσει τα πάντα. Για να είμαστε ειλικρινείς, ο ίδιος ο Διαμαντίδης δεν είχε ποτέ τέτοιες προσδοκίες, ασχέτως αν το ταλέντο του «φώναζε» από μακριά. Πρώτος στα κλεψίματα, δεύτερος στις ασίστ, πρώτος στα κερδισμένα φάουλ και MVP της σεζόν, ο Διαμαντίδης φαινόταν… έτοιμος από καιρό για το μεγάλο βήμα, ασχέτως αν ο ίδιος δεν το ήξερε! «Την εποχή εκείνη, δεν μπορούσα να δω τόσο μακριά. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να παίξω μπάσκετ και ο Ηρακλής μού έδωσε μια τεράστια ευκαιρία. Πάντα όταν σκέφτομαι τον Ηρακλή, τα συναισθήματά μου είναι πολύ έντονα, γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ήταν μια ομάδα που με εμπιστεύτηκε και με καθιέρωσε στην Α1. Ήταν πραγματικά σημαντικό για ‘μένα ότι έκανα τα πρώτα μου βήματα σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής, με τους συγκεκριμένους προπονητές και συμπαίκτες. Όμως, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Τα οικονομικά προβλήματα δυστυχώς δεν είναι κάτι καινούριο για τον Ηρακλή, καθώς η συγκεκριμένη κατάσταση έχει διαμορφωθεί από την εποχή που έπαιζα εγώ και δεν διορθώθηκε ποτέ. Οπότε, ο νέος υποβιβασμός με στεναχωρεί, αλλά δεν με εκπλήσσει».

Την ίδια εποχή, η ΑΕΚ, δύο χρόνια μετά τον τίτλο του 2002, βασίζεται σε μια φουρνιά νέων και έμπειρων παικτών που έμελλε να πρωταγωνιστήσει για χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ. Κακιούζης, Χατζής, Ζήσης, Μπουρούσης, Ντικούδης, Ταπούτος, Τσιάρας, Γλυνιαδάκης, Παπαϊωακείμ με προπονητή τον Φώτη Κατσικάρη, που ακόμα και σήμερα, επτά χρόνια μετά, καυχιέται δικαίως για εκείνη την εκπληκτική ομάδα της ΑΕΚ, η οποία επί μία διετία έπαιζε εντυπωσιακό μπάσκετ.

Γενικός κουμανταδόρος της «Βασίλισσας» ήταν ο Νίκος Ζήσης, μια και μετά τη φυγή του Χόρας Τζένκινς βρέθηκε στα 21 του «υπεύθυνος» για την οργάνωση του παιχνιδιού. Με προίκα τα «όργια» στις μικρές Εθνικές ομάδες και με τη φράση «εικοσάχρονος με μυαλό βετεράνου» να τον συνοδεύει, ο Ζήσης βούτηξε στα βαθιά και κολύμπησε με το στιλ του… Αλεξάντερ Ποπόφ. «Ήμασταν ένα ιδανικό μίγμα παικτών με τον κατάλληλο προπονητή. Ο Κατσικάρης έκανε εκπληκτική δουλειά σε μια ομάδα που είχε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα. Όταν βρεθήκαμε στα playoffs χωρίς τον Τζένκινς, ελάχιστοι μας έδιναν τύχη απέναντι στον Άρη στον προημιτελικό, που τη χρονιά εκείνη (σ.σ. 2004) είχε κατακτήσει το κύπελλο και είχε πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς προκριθήκαμε με 2-0 στην τετράδα. Στους μικρούς τελικούς, η σειρά με τον Ηρακλή ήταν πολύ δυνατή και χάσαμε την 3η θέση στο τελευταίο παιχνίδι. Θυμάμαι ότι ο Δημήτρης δεν είχε παίξει στο 5ο ματς γιατί είχε τραυματιστεί, αλλά ο Ηρακλής μάς κέρδισε στο τέλος».


«Λογικός ο υποβιβασμός»
Ο Διαμαντίδης πήγε στον Ηρακλή το καλοκαίρι του 1999 στα 19 του ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων, καθώς δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή στις μικρές Εθνικές ομάδες. Ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας (μετά τον Νίκο Γκάλη προφανώς, που δεν μπαίνει καν σε σύγκριση), ξέφυγε από τα δίχτυα του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, όμως το ταλέντο του ήταν αδύνατον να ξεφύγει από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη. Το 2004 ο Παναθηναϊκός έπρεπε να χτίσει νέα ομάδα (μόνο ο Τσαρτσαρής και ο Μπατίστ έχουν μείνει στο ρόστερ) και το «13» του Ηρακλή οδήγησε τον Γηραιό σε μια μεγάλη νίκη στον δεύτερο ημιτελικό του 2004 απέναντι στο Τριφύλλι (73-55), «φιλοδωρώντας» τους μελλοντικούς προπονητές του με 19 πόντους, 14 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 6 κλεψίματα, 7 κερδισμένα φάουλ και ένα μπλοκ. Το ίδιο καλοκαίρι ο Διαμαντίδης φόρεσε τα πράσινα και τα υπόλοιπα… τα ξέρετε! «Ο Ηρακλής είχε μεγάλα προβλήματα από τότε, επομένως είναι παράλογο να λέμε ότι δεν περιμέναμε την τωρινή κατάσταση. Είναι στενάχωρο, αλλά είναι και δίκαιο το γεγονός ότι ο Ηρακλής έπεσε ξανά στην Α2. Να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν έχω την παραμικρή εκκρεμότητα με τον Ηρακλή και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την εποχή που έπαιξα στη Θεσσαλονίκη, αλλά όταν δεν λύνεις χρόνια προβλήματα, είναι επόμενο κάποια στιγμή τα προβλήματα αυτά να σε… πλακώσουν. Πραγματικά, δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον του Ηρακλή, αλλά δεν θα βρεις κανέναν που να έχει παίξει την εποχή εκείνη σε αυτήν την ομάδα και να μη θυμάται με τα καλύτερα συναισθήματα όσα πετύχαμε τότε…»

Ο Ζήσης, το 2004, μετρούσε ήδη μια τετραετία στην ΑΕΚ (κατέβηκε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη στα 17 του) και έφυγε το καλοκαίρι του 2005, ενώ στην τελευταία του σεζόν έπαιξε στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και έχασε με 3-1 στη μάχη του τίτλου. «Δεν πρόλαβα την ΑΕΚ στην "κακή" της εποχή. Έφυγα το καλοκαίρι που ο κ. Φιλίππου είχε πει ότι πουλάει την ΑΕΚ με ένα ευρώ συν τα χρέη της, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για όσα ακολούθησαν στην ομάδα. Προσωπικά χρωστάω πάρα πολλά στην ΑΕΚ, καθώς ήταν η ιδανική ομάδα για έναν νέο παίκτη που θέλει να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Η μπασκετική ΑΕΚ ήταν μια μεγάλη ομάδα, αλλά παράλληλα δεν είχε την πίεση και το άγχος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, επομένως είχε το περιθώριο να δώσει τις ευκαιρίες σε ένα νέο παιδί να παίξει πολύ, να αναλάβει ευθύνες και να αλλάξει επίπεδο. Είμαι πολύ τυχερός που έπαιξα σε εκείνη την ΑΕΚ, καθώς είχαμε πάντα πολύ καλούς προπονητές και μια εκπληκτική φουρνιά παικτών, η οποία στη συνέχεια πέτυχε σπουδαία πράγματα στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

«Η Α1 έχει πέσει γιατί λείπουν αυτές οι ομάδες»
Τα χρόνια πέρασαν όμως, οι σπουδαίοι παίκτες πήραν μετεγγραφές κι έτσι φέτος ο Ηρακλής και η ΑΕΚ -στο παρκέ, γιατί στις αίθουσες των δικαστηρίων η ΑΕΚ το παλεύει ακόμα- είναι αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τα χρόνια διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ, που θα βρεθεί μακριά από τη μεγάλη κατηγορία, μια εξέλιξη που προβληματίζει -και- τον Διαμαντίδη. «Πριν από επτά χρόνια παίζαμε στον μικρό τελικό και τώρα και οι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν στην Α2. Ομάδες με ιστορία, με κόσμο και μεγάλες επιτυχίες. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μέγεθος. Είναι η ΑΕΚ! Δεν μπορείς να λες η ΑΕΚ έπεσε στην Α2 και να μη σε στεναχωρεί αυτό. Είναι η πρώτη ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα, ενώ ήταν και πρωταθλήτρια το 2002. Σκέψου τι παίκτες έχουν παίξει στην ΑΕΚ και τι έχουν πετύχει στην καριέρα τους. Ο Κακιούζης, ο Ζήσης, ο Χατζής, ο Ντικούδης, ο Μπουρούσης, όλοι βγήκαν από την ΑΕΚ. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να προτείνω λύσεις για την Α1, απλώς βλέπω ένα πρωτάθλημα που διαρκώς αποδυναμώνεται, στο οποίο οι αποστάσεις των δύο πρώτων από τους υπόλοιπους είναι χαώδεις. Και φοβάμαι ότι τα πράγματα θα είναι κάθε χρόνο και χειρότερα, καθώς η οικονομική κρίση κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για όλες τις ομάδες».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Ζήσης. «Είναι λυπηρό που ομάδες όπως ο Ηρακλής και η ΑΕΚ υποβιβάζονται. Δεν ξέρω αν ο υποβιβασμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως σήμα κινδύνου και να αναγκάσει επιτέλους κάποιους ανθρώπους να ασχοληθούν σοβαρά με αυτές τις ομάδες. Ο Ηρακλής κατάφερε να μείνει μόλις μια σεζόν στην Α1, ενώ η ΑΕΚ μοιάζει εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένη. Και πέρσι έφτασε μια ανάσα από τον υποβιβασμό, αλλά κανείς δεν συγκινήθηκε. Δεν είναι απλό να υποβιβάζονται τέτοιες ομάδες στην Α2. Ο λόγος που έχει πέσει τόσο πολύ το επίπεδο της Α1 είναι ότι δεν υπάρχουν πια ομάδες σαν τον Ηρακλή και την ΑΕΚ, που λειτουργούσαν σαν το καλύτερο "φροντιστήριο" για παίκτες που ήταν έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

«Ευχές» και Final Four
Το 2004, ο 24χρονος Διαμαντίδης και ο 21χρονος Ζήσης έπαιζαν για μια θέση στον ήλιο της Euroleague. Σε λίγες μέρες, στο Παλάου Σαν Τζόρντι θα παίξουν για μια θέση στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης. Τα χρόνια πέρασαν, οι δυο τους έπαιξαν δεκάδες φορές αντίπαλοι και εκατοντάδες ως συμπαίκτες και φέτος είναι η πρώτη φορά που η «μάχη» τους θα κρίνει το εισιτήριο ενός τόσο μεγάλου τελικού. «Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε γι' αυτό, αλλά ελπίζω να έχουμε την ίδια εξέλιξη με το 2004. Να κερδίσει η δική μου ομάδα και να μείνει ο Νίκος με τα εύσημα της καλής απόδοσης…». Ο Μήτσος δίνει την ασίστ και ο Νίκος απαντάει. «Ο Δημήτρης έχει κάνει φέτος απίστευτα πράγματα. Είναι η χρονιά του, επομένως του εύχομαι στο Final Four να γιορτάσει τον τίτλο του MVP της σεζόν μαζί με αυτόν του Καλύτερου Αμυντικού, αλλά ως εκεί!»

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ντροπή της Ρεάλ ο Μουρίνιο»


Με επικριτικά λόγια για τον Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε ο Ότμαρ Χίτσφελντ, ο οποίος χαρακτήρισε ως… ντροπή για τη Ρεάλ τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας, με άρθρο του στο περιοδικό «Κicker», τόνισε για τον Πορτογάλο τεχνικό της ισπανικής ομάδας

«Δυστυχώς οι μέθοδοι του Μουρίνιο αποτελούν ντροπή για τη Ρεάλ. Γνωρίζει πολύ καλά να προβοκάρει τους αντιπάλους και να δημιουργεί εντυπώσεις, αλλά θεωρώ ότι τέτοιοι μέθοδοι δεν τιμούν έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως είναι η Ρεάλ. Εχω συναντηθεί με τον Μουρίνιο σε διάφορα σεμινάρια της UEFA και η εντύπωση που μου έχει δώσει είναι πως πρόκειται για έναν αλαζονικό, υπεροπτικό τύπο, που δεν βάζει πάνω από όλα και όλους τον εαυτό του!».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Καρφιά» Κρόιφ για Μουρίνιο


Ως ένα λάθος χαρακτήρισε με τοποθέτηση του τη συνεργασία της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ζοζέ Μουρίνιο ο Γιόχαν Κρόιφ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο «Ιπτάμενος Ολλανδός»:

«Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να αποδόσεις ευθύνες στον Μουρίνιο καθώς ξέρουμε πως κάνει τέτοιου είδους πράγματα. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές και αυτός που πρέπει να ερωτηθεί για την απόφαση αυτή είναι ο πρόεδρος της. Έπρεπε να έχει δει πως έρχεται αυτό. Πραγματικά είναι ντροπή για τον Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε στη διαδικασία να απαντά στα σχόλια του Μουρίνιο. Δεν έπρεπε να το έχει κάνει αυτό, αλλά δεν μπορούσε και διαφορετικά.

Αντιλαμβάνομαι την επιλογή του να εμπλακεί σε αυτά σχετικά με την επιρροή των διαιτητών, ειδικά από την στιγμή που κανένας από την ομάδα δεν απάντησε στα σχόλια. Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα απέτυχε να απαντήσει στο Μουρίνιο», τόνισε ο Κρόιφ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η χώρα του... ντου!


Όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ τα έχουμε ξαναζήσει αρκετές φορές την αγωνιστική σεζόν 2010-11, είτε είναι για τη Σούπερ Λιγκ είτε για το Κύπελλο.

Παρόμοιες σκηνές με... ντου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο έγιναν σε Τούμπα (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για το Κύπελλο) όπου οι φίλαθλοι του «δικεφάλου του Βορρά» μετά τον αποκλεισμό της ομάδας τους πήραν στο κυνήγι τους παίκτες της Ενωσης. Στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης ο κόσμος προξένησε την αντίδραση του φίλαθλου κόσμου μετά το μπουκάλι που πέταξαν στον Κέβιν Μιραλάς, πάλι σε αγώνα Κυπέλλου.

Επίσης, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν ντου στους δικούς τους παίκτες στο ΟΑΚΑ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ έζησαν το μίσος των οπαδών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκης».

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, εκτός από τον τελικό με τον Ατρόμητο, είχαν εισέλθει στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο και το γκολ του Μίτσελ από τη σέντρα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Το... πνεύμα του νόμου!


Είναι δικηγόρος και οπαδός. Ενίοτε αφήνει ευφυώς τη μία ιδιότητά του να υπερκαλύπτει την άλλη, προσπαθώντας να βρει την ιδανική ισορροπία. Μια ισορροπία που κινδυνεύει να οδηγήσει τον Σταύρο Αδαμίδη στην παταγώδη αποτυχία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Λονδίνο τον γνώριζαν για τη δικονομική του αρετή. Στην Ελλάδα έγινε αρχικά γνωστός ως ο «εν δυνάμει» και στη συνέχεια ως ο γνήσιος Πειραιώτης, που είναι τρελός για την ΑΕΚ! Χρησιμοποιεί την πρώτη του ιδιότητα, ισορροπώντας ανάμεσα στην καινοτομία και τη γραφικότητα. Παρασύρεται από τη δεύτερη, διαγράφοντας ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ. Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει τα λόγια, τις πράξεις και το προφίλ του δικηγόρου που ξέρει από αμερικάνικα όνειρα αρκετά, ώστε να ζει το δικό του!

In New York...

Η ιστορία ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του '70 στην Αθήνα. Στον Πειραιά, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης. Στο Χατζηκυριάκειο, μια γειτονιά για την οποία είναι περήφανος και δεν χάνει ευκαιρία να το δηλώνει. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις του. Ακόμα και 36 χρόνια μετά από τα αθώα παιδικά του βήματα, αποφεύγει τις συνήθειες των golden boys και προτιμά ένα διαφορετικό, πιο λαϊκό προφίλ. Φοράει κουστούμι μόνο όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Μια συνέντευξη Τύπου, για παράδειγμα, κι έχει δώσει… καμιά δεκαριά (όμως ελάχιστες προσωπικές) από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ.

Όταν πρόκειται για το γήπεδο ή για τις επισκέψεις του στους Θρακομακεδόνες ή στα Σπάτα, ένα διαφορετικό, πιο casual look παίρνει τη θέση της επίσημης ενδυμασίας. Το προτιμά, άλλωστε. Είτε πρόκειται για να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές, είτε για να τους θέσει προ των ευθυνών. Στον τελικό φόρεσε γραβάτα, στο γλέντι που ακολούθησε στα μπουζούκια, όχι.

Τη νεανική νιότη, ακολούθησε το αμερικάνικο όνειρο. Εκείνο που περιγράφει ο Jay Z με τη Nelly Furtado σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Εκείνο που στη Νέα Υόρκη σε κάνει να πιστεύεις ότι όλα είναι πιθανά. Σπούδασε στο «Syracuse Univercity» στο «μεγάλο μήλο», απ' όπου αποφοίτησε το 1999. Ακολούθησε μια υποτροφία στην Καλιφόρνια και στο πανεπιστήμιο του Bekerley. Μια υποτροφία για την οποία λέγεται πως ο Σταύρος Αδαμίδης, προσευχόταν νυχθημερόν για να γίνει δεκτός. Λέγεται, άλλωστε, πως είναι θρήσκος και πολύ συχνά επισκέπτεται την εκκλησία για να προσευχηθεί. Έτερη αδυναμία του φαίνεται πως είναι οι... δημοκρατικοί, καθώς έκανε – έστω και μικρές - δωρεές τόσο στην καμπάνια του Τζον Κέρι, όσο και σε εκείνη του Μπάρακ Ομπάμα.

Στην Καλιφόρνια ειδικεύτηκε στο ναυτιλιακό δίκαιο και αμέσως μετά την αποφοίτηση εργάστηκε στη Nixon Peabody, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο είδος της στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έδρα φυσικά τη Νέα Υόρκη. Ο Χιώτης – κατάγεται από τον Βροντάδο – Σταύρος Αδαμίδης κατάφερε γρήγορα να εξελιχθεί σε στέλεχος της εταιρίας και τοποθετήθηκε επόπτης στα γραφεία σε Αγγλία και Γαλλία, γλώσσα που επίσης γνωρίζει. Εκεί γνωρίστηκε με τον Πέτρο Παππά, ακολούθως με το Νίκο Νοτιά και ανέλαβε νομικός σύμβουλος αμφότερων των μετόχων της ΑΕΚ. Στην πορεία προέκυψε και η ενασχόλησή του με την αγαπημένη ομάδα. Εκείνης, που όποτε τίθεται θέμα, παρουσιάζει τα εισιτήρια διαρκείας που είχε για να αποδεικνύει την αυθεντικότητα της αγάπης του για την ομάδα.

Τα λόγια του...

Στις αρχές του νέου χρόνου και της νέας δεκαετίας, το παιδικό όνειρο του Σταύρου Αδαμίδη συναντούσε την αναγκαιότητα της ΑΕΚ για νέο πρόεδρο. Η σχέση του με τον Νίκο Νοτιά και τον Πέτρο Παππά, αλλά και η διάθεσή του να ασχοληθεί πιο ενεργά με την Ένωση, τον έφεραν ως βασικό υποψήφιο για να αναλάβει τον πρώτο ρόλο στη διοίκηση της ΠΑΕ. Όχι, όμως, χωρίς διαπραγματεύσεις. Μόλις πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε και μόλις δεσμεύτηκαν απέναντί του οι μέτοχοι, το... πάρτι ξεκίνησε. Με την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, πριν καν χριστεί επίσημα πρόεδρος.

«Ο στόχος των παρασίτων είναι προφανής: να παραμείνει η ΑΕΚ ακυβέρνητη, ώστε να απομυζήσουν ανενόχλητοι και την τελευταία σταγόνα. Σε όλους αυτούς, έχω να πω τρεις λέξεις μόνο: ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩNEI». Ήταν 18 Ιανουαρίου, όταν για πρώτη φορά οι οπαδοί της Ένωσης θα αντιλαμβάνονταν πως ο εν δυνάμει, όπως ειρωνικά τον αποκαλούσαν, είχε πυγμή. Μια εβδομάδα μετά, ένα νέο πέπλο μυστηρίου θα κάλυπτε την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του. «Ακόμα δεν είναι οριστικό, ότι θα αναλάβω. Περιμένω εγγυήσεις από τη πλευρά των μετόχων. Πρέπει να βάλουν 10 εκ. ευρώ στην ομάδα ως το τέλος της σεζόν. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα 3,5 εκατ. ευρώ που περιμένει η ΠΑΕ από έσοδα ως το τέλος του μήνα», λέει σε συνάντησή του με τους οργανωμένους οπαδούς και τα πρωτοσέλιδα γράφουν για απαίτησή του, ώστε να εξοφληθούν άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάτι που θα διασφάλιζε την ομαλή του λειτουργία.

Κινήσεις έγιναν και πίσω από τις... κάμερες. Συναντήθηκε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και, μάλιστα, αντάλλαξε απόψεις μαζί τους. Όχι, φυσικά, στο πλαίσιο της συνδιοίκησης, αλλά για μια πρώτη γνωριμία. Η παρουσία του στο γήπεδο θα γίνεται συχνότερη και στα τέλη Γενάρη θα δηλώσει πως σύντομα θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του. Εκεί κάπου χρονολογείται η έναρξη της προεδρίας του Σταύρου Αδαμίδη. Έστω και εν δυνάμει, σε πρώτη φάση.

Σύντομα ο προσδιοριστικός όρος δίπλα στον «πρόεδρος» θα εξαφανιζόταν. Στις 15 Μαρτίου, ο Σταύρος Αδαμίδης θα αναλάβει και επίσημα την προεδρία της ΠΑΕ και θα ξεκαθαρίσει. «Η ΑΕΚ αξίζει να πρωταγωνιστεί και γι' αυτό θα δουλέψουμε σκληρά. Οι εχθροί της ΑΕΚ να περιμένουν πόλεμο και οι φίλοι για συνεργασία και να είναι σίγουροι ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο». Η πρώτη του επέτειος θα συνδυαστεί με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου μέσα στην Τούμπα στις 16 Μαρτίου. Και ο τρόπος που θα πανηγυρίσει τη… διπλή γιορτή θα προκαλέσει για ακόμα μια φορά αντιδράσεις.

Στο κέντρο του στόχου!

Αν θα ήταν καλή ή κακή η μέρα, δεν ήταν ξεκάθαρο. Εκείνο που από το πρωί… φάνηκε, ήταν πως ο Σταύρος Αδαμίδης θα είχε τον τρόπο να προκαλεί. Είτε φίλους είτε εχθρούς, είτε«συμπαίκτες», είτε αντιπάλους, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα. Η πρώτη του συνέντευξη Τύπου προκάλεσε συλλαλητήριο. Έστω κι αν έμοιαζε λιγάκι προβοκατόρικο από τις εφημερίδες. Ο λόγος; Η δήλωσή του πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα κριθεί στο τέλος της σεζόν… «Είμαστε εδώ και τον στηρίζουμε, 100%. Θα ξανασυζητήσουμε και μαζί. Στόχος είναι να τερματίσει η ομάδα στη δεύτερη θέση των play off που οδηγεί στο Champions League. Κάθε άλλη θέση θα θεωρηθεί απόλυτη αποτυχία. Δεν γίνεται να συζητάμε καν για τη δεύτερη θέση».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έφυγε, αντιθέτως στηρίχθηκε να χτίσει την ομάδα όπως εκείνος ήθελε. Ο Σταύρος Αδαμίδης χειρίστηκε προσωπικά πολλές από τις μεταγραφικές υποθέσεις της ΑΕΚ το καλοκαίρι και μιλούσε στους εκπροσώπους του Τύπου για την ομάδα που πρέπει να έχει στόχο την κατάκτηση του νταμπλ. Οι συνεχείς, όμως, αναφορές του στα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων, τον έκαναν συχνά-πυκνά στα μάτια του κόσμου να μοιάζει ως ευθυνόφοβος. Ευθύνη πήρε και, μάλιστα, μεγάλη, ανοίγοντας μέτωπο με τον Πανιώνιο το καλοκαίρι, χαρακτηρίζοντας «γραφικό τύπο» τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, με αφορμή το θέμα του γηπέδου.

Οι επόμενοι πρόεδροι που θα έμπαιναν στο στόχαστρο θα ήταν ο Νικόλας Πατέρας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αφορμή ήταν οι συνεχιζόμενες κακές διαιτησίες εις βάρος της ΑΕΚ, είτε σε νικηφόρο αγώνα (σ.σ. Πανσερραϊκό στη Ριζούπολη), είτε όχι (σ.σ. Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ). «Το να βγαίνουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που προσέλαβε τον πρωτομάστορα της παράγκας, να μιλάνε για διαιτησία, είναι σαν να μιλάει ο Σαντάμ Χουσεΐν για ανθρώπινα δικαιώματα», θα πει τον Σεπτέμβριο μετά τον αγώνα με τις Σέρρες, για να προσθέσει μια εβδομάδα αργότερα. «Μιλάμε για κατάντια του ποδοσφαίρου. Αν έχει στοιχειώδη κρητική λεβεντιά, ο κ. Κουκουλάκης θα πρέπει να μην ξανασφυρίξει. Αυτό το... παραμύθι πρέπει να σταματήσει, αλλιώς -όπως ξανάπα- το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει».

Ακολούθησε συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, απολογία στον αθλητικό δικαστή της Super League και μια δήλωση που θα άνοιγε το μέτωπο με τον Ολυμπιακό. «Τη Δευτέρα η ΑΕΚ έστειλε επιστολή καταγγέλλοντας κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις του κ. Μαρινάκη. Χαρακτηρισμοί όπως «λαγοί» και «συνεταιράκια» ακούγονται ως ανέκδοτο και τα επιστρέφω και στις δύο ομάδες. Καλώ τον κύριο Μαρινάκη να είναι ακριβοδίκαιος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πολιτική που ασκείται από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό προς την ΑΕΚ», θα πει στις 12 Νοεμβρίου και 15 μέρες μετά, όταν η Ένωση θα έχει επικρατήσει των ερυθρολεύκων στο ΟΑΚΑ, θα δώσει συνέχεια.

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός εγκλήματος κατά της Ελλάδας, καθώς ο διαιτητής κράτησε μόνο επτά λεπτά καθυστερήσεις. Αν ο κ. Μώραλης εξέφρασε παράπονα για το πως πανηγύρισα, τότε τι να πω. Είπε πως είμαι περαστικός από το ποδόσφαιρο. Συμφωνώ μαζί του και είναι χαρά μου αυτό. Εγώ είμαι περαστικός και βρέθηκα εδώ για να βοηθήσω. Δεν βρέθηκα στο ποδόσφαιρο για να γίνω αιώνιος παράγοντας για προσωπικό μου συμφέρον». Η δήλωσή του είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί «προασπιστής των συμφερόντων του Παναθηναϊκού», αλλά και να τιμωρηθεί με ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Οι πράξεις του...

Η πυγμή που είχε διαφανεί σε εκείνη την πρώτη ανακοίνωση τον ακολουθούσε στις περισσότερες κινήσεις του. Κατάφερε να βρει χρυσή τομή με την Morgan Stanley για την αποπληρωμή του δανείου, κάτι που επίσης ήταν στους όρους που είχε θέσει για να αναλάβει. Επισκέφτηκε και μίλησε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, θέτοντας εξ αρχής τον τεχνικό της ΑΕΚ προ των ευθυνών του, αλλά και εκφράζοντας τη στήριξή του. Τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ΑΕΚ σιγά-σιγά αποκτούσε και πάλι έναν πρόεδρο με ταυτότητα, με παρουσία. Σύντομα θα επισκεπτόταν τους παίκτες στους Θρακομακεδόνες, θα συναντούσε τον μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, τον Δημήτρη Χατζηχρήστο, θα απειλούσε όσους συνεχίζουν να εμπλέκουν την ΑΕΚ σε οικονομικά σκάνδαλα, ακόμα και να απαντήσει στον υφυπουργό οικονομικών. Μετά την εκλογή του ως πρόεδρος (σ.σ. Στις 15 Μαρτίου), δύο κινήσεις του θα συζητηθούν περισσότερο απ' όλες. Η πρώτη ήταν η πλέον αμφιλεγόμενη κι εκείνη που του... έφερε τους πρώτους εχθρούς, ενώ η δεύτερη έδειξε εκ νέου την αποφασιστικότητα ενός νέου ανθρώπου, που δεν ανέχεται να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του.

Η αστραπιαία κίνηση να φέρει τον Άρνααρ Γκρέταρσον για τεχνικό διευθυντή στην ΑΕΚ ξένισε τους παλαίμαχος, προκάλεσε τη διαφωνία του Ντούσαν Μπάγεβιτς και την ειρωνεία του Τύπου. Ο Σταύρος Αδαμίδης έδειξε ξεκάθαρα ότι εκείνος κάνει κουμάντο και το πλάνο που είχε στο μυαλό του, θα το υλοποιούσε. Παράλληλα, αναβάθμισε τον Τόνι Σαβέφσκι και διέρρευσε την πρόθεσή του να υπάρξουν περισσότερα παιδιά της ΑΕΚ στην αγωνιστική δομή του συλλόγου. Η καθημερινότητά του, πλέον, ήταν γεμάτη από ΑΕΚ. Συναντήσεις για την επόμενη σεζόν, διαβουλεύσεις για το προπονητικό κέντρο, συνάντηση με το Νίκο Λυμπερόπουλο, πριμ ως απάντηση στις φήμες για στημένο ματς και μια συνέντευξη Τύπου.

Η πρώτη του. Κι εκείνη που έκανε ακόμα πιο αμφιλεγόμενη την παρουσία του. Ρεαλιστής ή πεσιμιστής. Ονειροπόλος ή πραγματιστής. Εχθρός ή φίλος της ΑΕΚ. Κάποιοι αφόρισαν την ειλικρίνειά του, με την ίδια ευκολία που είναι πρόθυμοι να δεχτούν οποιαδήποτε απάτη μπορεί να ικανοποιήσει τα όνειρά τους ή οποιονδήποτε χαμένο Κροίσο. Οι μήνες του από τις 15 Μαρτίου του 2010 μέχρι και σήμερα κύλησαν με τον ίδιο τρόπο.

Τα… νομικά κενά!

Μεταγραφές που έγιναν κι άλλες που έμειναν στα λόγια. Ανανεώσεις συμβολαίων χωρίς υπογραφές, προτάσεις στα λόγια, που υλοποιήθηκαν με… e-mail μήνες μετά. Επιτυχία του ήταν η παραμονή του Νάτσο Σκόκο, αποτυχία του η απομάκρυνση του Ράφικ Τζιμπούρ, με τον κόσμο να υποψιάζεται ακόμα και το τρελό σενάριο σιωπηρής πώλησής του στον Ολυμπιακό. Διχογνωμία για τη στάση του στο θέμα του Ίσμαελ Μπλάνκο. Αντιπαραθέσεις, επιστολές στον πρωθυπουργό για κάθαρση του ποδοσφαίρου και την ίδια στιγμή υβριστικά συνθήματα στο σκαλοπάτι ενός πούλμαν.

Μια μεταμέλεια την επόμενη μέρα, ένα φτωχό «άνθρωποι είμαστε, ήταν μια κακιά στιγμή» και μια… χαμένη ευθύνη για τη βαριά ήττα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ο πρόεδρος όφειλε να βάλει στη θέση του τους παίκτες. «Καταφέρατε να γραφτεί το όνομά σας με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν η κατάκτηση του Κυπέλλου μπορεί να ξεπλύνει τη ντροπή αυτή. Αν δεν ήμουν πρόεδρος, μπορεί να σας περίμενα κι εγώ με τους οπαδούς, στους οποίους προσπαθούσα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα για τέσσερις ώρες», θα τους πει στην προπόνηση, προσπαθώντας για ακόμα μια φορά να ισορροπήσει ανάμεσα στη δικηγορία και στο οπαδιλίκι.

Το ίδιο και το περασμένο Σάββατο. Ο πρόεδρος μπήκε στα αποδυτήρια πριν το ματς και κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες, κρατώντας το βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ. «Η ΑΕΚ του Λυμπερόπουλου, του Δέλλα, του Μανωλά, του Σκόκο, του Μπλάνκο και των άλλων παιδιών θα σηκώσει αυτό το Κύπελλο. Το οφείλουμε στον κόσμο μας και το οφείλετε και εσείς στους εαυτούς σας». Ο δικηγόρος ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς καταδικάζουμε κάθε μορφή ακρότητας, Και σήμερα είχαμε ακρότητες. Είναι πολύ δυσάρεστα όλα αυτά τα φαινόμενα βίας, τα οποία και καταδικάζουμε παντού και πάντα». Ο οπαδός… ξύπνησε λίγες ώρες μετά μέσα από τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης έμαθε να ισορροπεί ανάμεσα στην πραγματικότητα που σπούδασε και στο όνειρο που ζει. Όπως το είχε περιγράψει ο φίλος και συνεργάτης του Χάρης Κοσμάτος. «Αν τον ρωτούσε κάποιος τι θέλει σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του, νομίζω ότι αυτό θα έλεγε. Να ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Ο Σταύρος έχει τρέλα για την ομάδα. Κι εγώ εξεπλάγην όταν κατάλαβα που το πάει και ότι είναι διατεθειμένος να αφήσει την πολύ καλή καριέρα του για την ΑΕΚ. Είναι κάτι που κανείς από εκείνους που τον κρίνουν δεν θα το έκανε».

Ο δικηγόρος, ο πρόεδρος, ο οπαδός νιώθουν ευτυχισμένοι για την κατάκτηση του τροπαίου. Μπορούν, όμως, να νιώθουν και πετυχημένοι;

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Για το τριφύλλι, ρε γαμώτο!


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποσχέθηκε να προστατεύσει για ακόμη μία φορά το σύμβολο του Παναθηναϊκού κι οι παίκτες δήλωσαν έτοιμοι να τον βοηθήσουν στο Final Four της Βαρκελώνης!

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το δέκατο Final Four της ιστορίας του κι ο «Ζοτς» για το δωδέκατο ως προπονητής κι έβδομο από τον πάγκο του «τριφυλλιού». Στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης (6/8-5), οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να προσθέσουν το έκτο αστέρι στη φανέλα τους κι ο 51χρονος Σέρβος, δείχνοντας το σήμα στη φόρμα του, τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για προστατεύσει για ακόμη μία φορά το σύμβολο του συλλόγου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά σε ένα Final Four. Το μυαλό μας είναι εκεί και φάνηκε και στον αγώνα με το Περιστέρι. Αυτό που συνέβη μετά το παιχνίδι εκεί, είναι ότι αμέσως μετά τόσο η συγκέντρωση στη χθεσινή προπόνηση, όσο και σήμερα το πρωί ήταν πολύ μεγάλη. Όλες οι ομάδες που πάνε στο Final Four έπαιξαν πολύ άσχημα στο τελευταίο του παιχνίδι. Η Σιένα και η Ρεάλ έχασαν, ενώ η Μακάμπι κέρδισε στην παράταση. Είναι φυσιολογικό. Ο προπονητής της Σιένα σε όλα τα παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα, αποφάσισε να μη χρησιμοποιεί δύο βασικούς παίκτες. Έχουν μία ομάδα που χρησιμοποιεί και τους 12 παίκτες και αυτό θα κάνει και στο Final Four. Όλοι οι παίκτες που μπαίνουν στο παρκέ είναι πολύ επιθετικοί τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό τους παιχνίδι. Μπορεί να άλλαξαν οι παίκτες, αλλά δεν άλλαξε ο προπονητής. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζώνη, θα πιέσει σε όλο το γήπεδο, στο μισό, θα παίξουν μαν του μαν... Πρέπει να καταλάβουμε άμεσα τι παίζουν και να αντιδράσουμε γρήγορα σε ότι παίζουν. Και είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη, γιατί τους αρέσει πολύ σαν ομάδα, να πιέζουν και να τρέχουν με την μπάλα. Τα λάθη και τα ριμπάουντ θα είναι πολύ σημαντικά για το παιχνίδι μας. Σε ό,τι αφορά εμάς, αρχίσαμε την προετοιμασία, είχαμε καλή συγκέντρωση. Μοναδικό μας πρόβλημα ήταν ο Ντρου Νίκολας που δεν προσήλθε στην προπόνηση γιατί είχε πυρετό», είπε αρχικά πριν δεχθεί τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Προσπαθώντας να κάνει σύγκριση του ημιτελικού με τη Σιένα με τη σειρά των προημιτελικών του 2009, σημείωσε πως «η διαφορά με τη σειρά πριν από δύο χρόνια με τη Σιένα είναι τεράστια. Τώρα είναι μόνο ένα παιχνίδι, όχι τρία. Το παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά και πρέπει να συγκεντρωθείς σ' αυτό. Εμείς οι προπονητές προετοιμάζουμε τα πάντα, αλλά πριν από το τζάμπολ σκεφτόμαστε ότι θα ήταν ωραία να είχαμε μισή ώρα προπόνησης ακόμη. Το απολαμβάνουμε, αλλά όσο κι αν προετοιμάζεται πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις σε κάτι που θα σου παρουσιαστεί στη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι. Σεβόμαστε τη Σιένα ως ομάδα και τον προπονητή της, Σιμόνε Πιανιτζιάνι».

Για το πώς αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις του κόσμου στον δρόμο ή γενικότερα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος, λέγοντας πως «η αλήθεια είναι απλή: δεν ακούω και τόσο πολύ, ούτε με ενδιαφέρει η άποψη των ανθρώπων, με εξαίρεση των φίλων του Παναθηναϊκού. Ξέρω πως το πιστεύουν πως μπορούμε να το πάρουμε. Είναι εξαιρετικό συναίσθημα. Δεν μπορείς παρά να νιώθεις περήφανος. Αλλά νιώθεις περήφανος με βάση όσα έχεις πετύχεις στο παρελθόν, τι δείχνουν τα αποτελέσματα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει πως όποτε είμαι στον πάγκο στόχος μου είναι να προστατεύσω αυτό το σύμβολο (σ.σ. έδειξε το σήμα στη φόρμα που φορούσε). Και δεν λέω μόνο για μένα, αλλά εννοώ όλο το σταφ. Τα αποτελέσματα την τελευταία περίοδο οφείλεται σε κάποια πράγματα που είναι υπέρ μας. Έχουμε δύο προέδρους που κάνουν τα πάντα για την ομάδα, δίνουν όσα λεφτά χρειαζόμαστε. Επίσης έχουμε και τον κόσμο. Έτσι φτάσαμε σε εφτά Final Fours και δεν ξέρω σε πόσους τελικούς. Επίσης με κάνει περήφανο γιατί φίλοι μου με παίρνουν τηλέφωνο και μου ζητούν εισιτήρια. Δεν έχω. Δεν είναι δυνατόν. Έχω και φίλους στη Βαρκελώνη που μου ζήτησαν, αλλά είναι αδύνατον. Είναι σημαντικό να ξέρουμε για ποιους παίζουμε και πώς παίζουμε».

Όσο για την ηρεμία που τον διακρίνει στην προπονητική καριέρα του και δεν τον αφήνει να χάσει τον έλεγχο, εξήγησε πως «το 1992 θυμάμαι, στο πρώτο μου Final Four, είχα εμπειρία ως παίκτης από το 1988 στη Γάνδη. Προσπάθησα να είμαι μόνος με τους παίκτες στο ξενοδοχείο, να μην έχει κανείς πρόσβαση, να μας ενοχλήσει, να διαταράξει την ηρεμία μας. Παίξαμε στον ημιτελικό με τη Μιλάνο, την είχαμε νικήσει στην κανονική περίοδο κι έλεγαν πως εκείνη ήταν φαβορί. Αυτό ήταν καλό για εμάς. Και στον τελικό με τη Φορτιτούντο τα σκορ είναι κλειστά. Με κάθε αγώνα προστίθεται εμπειρία. Αλλά ήταν νεαροί. Ακούσαμε τις προάλλες στο ΝΒΑ έναν σχολιαστή να λέει σε μία καλή αντίδραση ενός παίκτη πως είναι καλό να είσαι νέος. Θυμάμαι ακόμη πως μετά τον τελικό και τον πρώτο τίτλο, ο κόουτς Νίκολιτς ήρθε και μου ευχήθηκε κι άλλους περισσότερους κι εγώ σκέφτηκα "γέρος είναι ο άνθρωπος, τρελός θα είναι". Αποδείχθηκε πως είχα κάνει λάθος. Σημαντικό επίσης για μένα είναι πως ξέρω αν ξεχάσω κάτι ο... μαυρομάλλης (σ.σ. Ιτούδης), γιατί εγώ είμαι γέρος, είναι εδώ να μου το θυμίσει».

Ιτούδης: «Δεν πάμε για... φωτογραφίες»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης είπε: «Είναι μεγάλη τιμή που πάμε από το 1999 για έβδομη φορά με την ομάδα σε ακόμη ένα Final Four. Αλλά δε θέλουμε να μείνουμε μόνο εκεί. Δε θέλουμε να πάμε για φωτογραφίες. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει. Είναι σημαντικό οι παίκτες να μην απόπροσανατολιστούν. Να προσθέσω για τη Σιένα πως στη σειρά με τον Ολυμπιακό ίσως έκανε μεγαλύτερο επίτευγμα απ' ό,τι εμείς με την Μπαρτσελόνα. Έδειξε χαρακτήρα, εκτός από ικανότητες και γνώσεις. Γύρισε μία σειρά που άρχισε με -48 πόντους. Συν τοις άλλοις, δεν αγωνίστηκε ο ΜακΚάλεμπ. Ο Γιάριτς δίνει κι ύψος στα γκαρντ. Έχει αυξήσει το επιθετικό ριμπάουντ με επικεφαλής τον Στόουνρουκ. Ως ομάδα μπορεί να παίξει σε χαμηλό σκορ και σε υψηλό. Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό»

Τσαρτσαρής: «Να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας»

Με τη σειρά του, ο Κώστας Τσαρτσαρής, που θα βρεθεί στο τέταρτο Final Four της καριέρας του (2005, 2007, 2009), δήλωσε: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από το μεγάλο ραντεβού και τη μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στα τελευταία ματς, ακόμη και στα ματς με την Μπαρτσελόνα. Προετοιμαζόμαστε σκληρά, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στη Βαρκελώνη. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να φθάσουμε μακριά. Η Σιένα είναι σκληρή ομάδα και πρέπει να προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι».

Σε ερώτηση για τις διαφορές με τις προηγούμενες τελικές φάσεις, απάντησε: «Δεν έχει καμία διαφορά η προετοιμασία μας. Ο κόουτς γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για να μας προετοιμάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά. Κάθε Final Four είναι δύσκολο. Στα προηγούμενα Final Fours είχαμε τις ιδιαιτερότητες ότι στο ένα παίζαμε στην έδρα μας και στο άλλο ηταν αντίπαλος ο Ολυμπιακός».

Φώτσης: «Μην πάει χαμένη η ευκαιρία»

Ο Αντώνης, Φώτσης, που θα διεκδικήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιό του (2000, 2009), πρόσθεσε: «Έχουν μείνει κάποιες μέρες για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι με τη Σιένα, η οποία είναι καλή ομάδα και το έδειξε στη σειρά με τον Ολυμπιακό. Έχουμε δύσκολο έργο, αλλά θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι σκεφτόμαστε το ίδιο όπως και πριν με τη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Ξέρουμε ότι η Σιένα είναι πολύ καλή ομάδα για να έχει φτάσει εδώ. Εμείς κάναμε πολύ καλά παιχνίδια για να φτάσουμε στο Final Four, αλλά πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα στο Final Four. Πρέπει με τη Σιένα να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να μην την αφήσουμε να μας εγκλωβίσει. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι μπαίνουμε για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται. Να τα δώσουμε όλα. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με τους αγώνες με τη Σιένα πριν από δύο χρόνια. Είναι διαφορετικά παιχνίδια και μία μεγάλη ευκαιρία για μας που δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη».

Καλάθης: «Όπως πρέπει»

Ο Νικ Καλάθης κάνει... σεφτέ σε Final Four κι υποστήριξε πως «είναι συναρπαστικό κι είμαι ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι στο Final Four. Θα έχουμε σκληρό ματς με τη Σιένα και θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε. Δουλεύουμε καλά όμως, και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται».

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται με την εξέλιξή του, απάντησε: «Δουλεύω σκληρά, κάνω αυτό που μου λέει ο προπονητής. Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου. Προσπαθώ να τονώσω την αυτοπεποίθησή μου και είναι καλό που πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου. Κάνω τα μικρά πράγματα για να είμαι καλά».

Βουγιούκας: «Πιο έτοιμος τώρα»

Τέλος, ο Ίαν Βουγιούκας, που επιστρέφει σε Final Four μετά την παρουσία του στο Βερολίνο ως αντίπαλος των «πράσινων», είπε: «Έχουμε μερικές μέρες ακόμα να δουλέψουμε πάνω στη Σιένα, που έχει δείξει πόσο καλή ομάδα είναι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας. Έχω ξαναπαίξει σε Final Four, αλλά νομίζω ότι σε αυτά τα δύο χρόνια έχω βελτιωθεί σε κάποια πράγματα και έχω περισσότερες εμπειρίες, αλλά είμαι πιο έτοιμος σωματικά και ψυχολογικά να βοηθήσω την ομάδα».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Η ΕΠΟ αθώωσε Μπέο και... κασέτες!


Το κασέτα-gate θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν τουλάχιστον από πλευράς ΕΠΟ, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος τόνισε πως παραγράφεται η υπόθεση. Διαβάστε όλο το σκεπτικό...

Μπορεί στην τακτική δικαιοσύνη να εκρεμμεί η υπόθεση με τις κασέτες του ματς Άρης - Παναθηναϊκός, καθώς ο Αχιλλέας Μπέος έχει θεωρηθεί ύποπτος, αλλά από πλευράς ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης η υπόθεση έκλεισε και δεν απειλείται καμία ομάδα με υποβιβασμό ή με άλλες κυρώσεις, ούτε και οι παράγοντες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος που είχε πάρει τον φάκελο από τον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, έκλεισε την υπόθεση γιατί έκρινε ότι είχε παραγραφεί!

Αναλυτικά η απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα:

Α. Σύμφωνα με την §1 του περί «ΒΙΑΣ» επιγραφόμενου άρθρου 19 του Πειθ. Κώδ. Ε.Π.Ο. (που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της §12 άρθρου 29 του Ν. 3479/ 2006) ορίζεται ότι: «Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα, για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους».
- Εξάλλου στον ίδιο Κώδικα η §1 του άρθρου 22 προβλέπει τη «ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΑΓΩΝΑ» και διακελεύει ότι: «Οποιοσδήποτε ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις, έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία, τιμωρείται με ποινή.».
- Περαιτέρω το άρθρο 28 του Πειθ. Κώδ. προσδιορίζει με σαφήνεια το χρόνο «ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ» και στη μεν §1 διακελεύει ότι: «Κάθε παράβαση του παρόντος Κανονισμού και κάθε πειθαρχικό παράπτωμα που προβλέπεται και διαπράχθηκε από νομικό ή φυσικό πρόσωπο, που υπάγεται στις διατάξεις αυτού και δεν καταγγέλθηκε έγγραφα μέσα σε ένα (1) μήνα από τη διάπραξή του, παραγράφεται, εκτός αν άλλη διάταξη ρυθμίζει διαφορετικά την προθεσμία της παραγραφής», στη δε §2 ορίζει ότι: «Τα αδικήματα των άρθρων 20 (πλαστογραφία), 21 (δωροδοκία - στοίχημα) 24 (ντόπινγκ) παραγράφονται μετά την παρέλευση τριών (3) ετών από την τέλεσή τους».
Β. Με την από 08-03-2011 παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς τον Αντ/ λέα Κων. Σιμιτζόγλου, διενεργήθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση, «προς διερεύνηση των καταγγελομένων στην εκπομπή Δίκη της Δευτέρας, που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY την 28-02-2011 και 07-03-2011, για τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιοποίνων πράξεων».
- Εξάλλου στις 09-03-2011 προσήλθε αυθορμήτως στον Αντ/ λέα Πρωτ. Αθηνών Αριστ. Κορέα ο δικηγόρος Αλέξ. Κούγιας και παρέδωσε «δύο CD συνοδευόμενα από κείμενο απομαγνητοφωνήσεως», δηλώνοντας ότι περιήλθαν στο γραφείο του εντός λευκού φακέλου περί το τέλος Φεβρουαρίου 2011.
- Μετά την περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης ο αρμόδιος Εισαγγελέας, εκτιμώντας το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσε (ένορκες καταθέσεις μαρτύρων, ανωμοτί εξέταση μετά υπομνήματος του Αχιλλέα Μπέου κ.λ.π.) ενήργησε τα εξής: 1) Άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της «Απόπειρας εκβίασης, στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος» - Άρθ. 385 §1 β' Ποιν. Κώδ. - παρήγγειλε δε την ενέργεια προανάκρισης και προσδιόρισε ως χρόνο τέλεσης το έτος 2010 (Βλ. συνημ. Φ/Α της υπ' αριθ. βιβλ. ,μηνύσεων Ω11/1/14-04-2011 δικογραφίας).
2) Εξήγαγε αντίγραφα και σχημάτισε άλλη δικογραφία, για περαιτέρω έρευνα ως προς τα όσα σχετίζονται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα «ΜΑΚΑΜΠΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» στην Ιταλία, και
3) Απέστειλε προς τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα ίδια υπηρεσιακά αντίγραφα, τα οποία είχαμε ζητήσει με τα από 11ης και 14ης Μαρτίου έγγραφά μας, προκειμένου να αξιολογήσουμε το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.
Γ. Από την όλη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών της παραπάνω δικογραφίας και της ασκηθείσης ποινικής δίωξης, φέρεται ως υπαίτιος της απόπειρας εκβίασης ο Αχιλλέας Μπέος (Πρόεδρος Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ») και ως παθών ο διαιτητής Γεώργιος Δαλούκας (αξιωματούχος αγώνα - άρθ. 1 Πειθ. Κώδ.) που διαιτήτευσε στη Θεσσαλονίκη τον ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων «ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο» στις 11 Σεπτεμβρίου 2010.
- Εξ επόψεως πειθαρχικής, η πλημμεληματική εκβίαση του άρθρου 385 §1 β' Ποιν. Κώδ. προσιδιάζει και ευρίσκει απήχηση στη νομοτυπική μορφή του περί «ΒΙΑΣ» άρθρου 19 ή του περί «ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ» άρθρου 22 του Πειθαρχικού Κώδ. Ε.Π.Ο., που εκτίθενται στη μείζονα σκέψη (από στοιχ. Α' της παρούσης).
- Επειδή όμως ο χρόνος τέλεσης της συγκεκριμένης πράξης έλαβε χώρα στις 11-9-2010, πλην όμως αυτή καταγγέλθηκε εγγράφως (με την κατάθεση Αλεξ. Κούγια) για πρώτη φορά στις 09-03-2011, δηλ. σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, αφότου συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη αποκλειστική προθεσμία του ενός (1) μήνα από τη διάπραξη (που ήδη έληξε στις 11-10-2010) έπεται ότι επήλθε εξάλειψη του πειθαρχικού παραπτώματος δια παραγραφής, σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων: 19, 22, 28 §§1-2 του Πειθαρχ. Κώδ. Ε.Π.Ο., 240 - 243 Αστικού Κώδ. και 111 - 113 Ποινικού Κώδ. (Βλ. Ad hoc: 329/ 2010 Απόφαση Πειθ. Επιτροπής Ε.Π.Ο. και από 14-02-2011 ημετέρα Διάταξη, που επισυνάπτονται στην παρούσα).
Δ. Κατά συνέπεια πρέπει να τεθεί στο ΑΡΧΕΙΟ η υπό κρίση πειθαρχική υπόθεση.

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας
Ανδρέας Φάκος
Επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...