ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κόπα Αμέρικα!

Από την αρχή της διοργάνωσης έχουμε προτείνει την Ουρουγουάη για κατάκτηση!Μετά την νίκη της επί της Αργεντινής αυτό φαντάζει πιο δυνατό από ποτέ!!

114 ΠΕΡΟΥ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 2 1,65 Read more!

«Να μείνω στην ιστορία της ΑΕΚ»!

«Να μείνω στην ιστορία της ΑΕΚ»!

Το δικό του στίγμα στην ιστορία της ΑΕΚ δεν δίστασε να θέσει ως στόχο ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν!


Στην επίσημη παρουσίασή του, ο Ισλανδός δήλωσε «σκλαβωμένος» από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε και αποφασισμένος ν΄αρχίσει να την ανταποδίδει -από το πρώτο κιόλας παιχνίδι!


Αφού υποσχέθηκε, δε, να φορά με περηφάνια τη φανέλα της «Ένωσης» στο γήπεδο, παρέπεμψε… εκεί για «απαντήσεις» όσους αμφιβάλλουν για την αγωνιστική του κατάσταση.


Μετά από καθυστέρηση περίπου δύο ωρών (λόγω της πρώτης… γεύσης από το ελληνικό κυκλοφοριακό που πήρε ο πατέρας και εκπρόσωπος του παίκτη), οΣταύρος Αδαμίδης -με το πλατύ χαμόγελο του προέδρου που παρουσιάζει… μεταγραφάρα- πήρε πρώτος λόγος το λόγο:


«Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να καλωσορίζω έναν τέτοιο παίκτη στην ΑΕΚ. Έναν παίκτη που θα προσθέσει ποιότητα -και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία μας. Καλωσορίζω τον Γκούντγιονσεν στο μεγαλύτερο σωματείο της Ελλάδας, του εύχομαι να κάνει μια μεγάλη καριέρα και να αφήσει το στίγμα του», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:


«Είναι ένας παίκτης που θέλαμε καιρό. Είχαμε κάνει μια σκέψη και πέρυσι για να τον φέρουμε. Είναι ένα δείγμα γραφής αυτής της διοίκησης. Αν υπάρχει πλάνο, μπορεί να καταφέρει πολλά. Ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της ομάδας. Είμαστε προσγειωμένοι γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε την επόμενη σεζόν».


Έπειτα, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν ξεκίνησε τις πρώτες δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ. Αφού ζήτησε συγγνώμη, λοιπόν, για την καθυστέρηση, ανέφερε αρχικά:


«Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Είναι ένα νέο βήμα στην καριέρα μου και μια πρόκληση για μένα. Θα ήθελα να τα δώσω όλα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την πρώτη μου μέρα εδώ και από τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ που έχω δει. Εντυπωσιάστηκα από τον ενθουσιασμό και την θέληση του προέδρου να με φέρει στην ΑΕΚ. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που αποφάσισα να έρθω στην ομάδα».


Σ’ αυτό το σημείο, ο Άρναρ Γκρέταρσον (που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταγραφή) πήρε επίσης το λόγο:«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Έιντουρ μαζί μας. Περιμένω πολλά από αυτόν. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης και πολύ σπουδαίος άνθρωπος. Έχει φιλοδοξίες και θα μας βοηθήσει πολύ. Η έλευσή του μας κάνει αισιόδοξους», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης», που αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της απόκτησής του:


«Δεν ήταν εύκολο, γιατί είχε σχεδόν συμφωνήσει με τη Γουέστ Χαμ. Καταφέραμε και τον πείσαμε και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσει. Φτιάχνουμε μια νέα ομάδα, έχουμε εξαιρετικό προπονητή και μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στο πρωτάθλημα».


«Περηφάνια και… απαντήσεις στο γήπεδο»!


Έπειτα, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δηλώνοντας αναλυτικά:


Για τον λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ: «Ο πρόεδρος και ο Άρναρ με έπεισαν ότι είναι μια καλή πρόκληση για μένα και ότι θα βγει σε καλό για την καριέρα μου».


Για το τι γνώριζε για την ΑΕΚ: «Όχι πολλά, αλλά ο Γκρέταρσον που ήταν παλιός παίκτης της, μου μίλησε για την ομάδα. Ο πρόεδρος μου μίλησε για την ιστορία του συλλόγου. Θα μάθω πολλά περισσότερο για την ΑΕΚ και θέλω να παίξω ρόλο στην ιστορία της».


Για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε: «Έμεινα έκπληκτος! Ενθουσιάστηκα με τον κόσμο. Ποτέ δεν δίνω υποσχέσεις, που δεν μπορώ να κρατήσω. Αυτό που υπόσχομαι, όμως, είναι ότι θα φορέσω με περηφάνια τη φανέλα της ΑΕΚ και θα κάνω τα πάντα γι' αυτήν».


Για το τι περιμένει από την ΑΕΚ: «Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, μια εμπειρία που θέλω να εξελιχθεί επιτυχημένη. Το άγνωστο που υπάρχει μπροστά μου είναι μια πρόκληση και θέλω να κατακτήσω τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα».


Για το αν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Θα κάνουμε το παν. Όπως είπα και πριν, θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του συλλόγου. Κάθε αλλαγή πρέπει να αντιμετωπίζεται με πάθος. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μια επιτυχία για την ΑΕΚ και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια».


Για το αν γνωρίζει παίκτη της ΑΕΚ ή έχει επικοινωνήσει με κάποιον: «Όχι, θα προσπαθήσω να μάθω την ομάδα μου. Ξέρω ότι είναι ένα μείγμα καλών έμπειρων παικτών και πιο νέων. Είναι πρόκληση να προσδώσω εμπειρία, ενθουσιασμό στην ομάδα και όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας».


Για το πότε θα είναι έτοιμος: «Θα ρυθμίσω κάποιες λεπτομέρειες και θα μεταβώ σύντομα στη Σλοβενία. Εκεί θα προσπαθήσω να καλύψω το όποιο χαμένο έδαφος και να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση. Θα είμαι έτοιμος για τις επίσημες υποχρεώσεις μας».


Για τη θέση που αγωνίζεται: «Θα το συζητήσουμε με τον προπονητή. Έχω συνηθίσει να παίζω σε διάφορες θέσεις. Και σαν μεσοεπιθετικός και σαν δεύτερος επιθετικός».


Για το αν είχε προτάσεις από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: «Τίποτα το επίσημο. Υπήρχαν φήμες, όπως υπάρχουν πάντα στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχα ποτέ πρόταση».


Για τα παιχνίδια απέναντι σε αυτούς τους δύο: «Τα ντέρμπι δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και το έχω ζήσει. Τρεις μεγάλοι σύλλογοι στην ίδια πόλη. Θέλω να δώσω χαρά στους φίλους της ΑΕΚ. Έχω μάθει να παίζω σε ματς με μεγάλη πίεση. Ανυπομονώ να βρεθώ αντιμέτωπος με τις ευθύνες αυτές και να αξιοποιήσω τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του κόσμου της ΑΕΚ».


Για όσους ισχυρίζονται ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση: «Την απάντηση θα την πάρουν μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει νόημα να απαντώ εδώ. Θα απαντήσω με την απόδοσή μου».


Για το τι θέλει στο τέλος της χρονιάς: «Θα είμαι ευχαριστημένος αν δώσω χαρά στους φιλάθλους μας, νικώντας τους αντιπάλους μας. Θέλω να πανηγυρίζουν οι οπαδοί μας στο τέλος της σεζόν, αυτό είναι το σημαντικό για μένα».


Το κλείσιμο της παρουσίασης, δε, ανέλαβε ο Σταύρος Αδαμίδης, που έκανε λόγο για «μια μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο». Αφού εξήγησε, λοιπόν, ότι «δεν συμβαίνει κάθε μέρα να έρχονται αστέρια σαν αυτόν τον παίκτη» και ότι «κάναμε μια υπέρβαση ως διοίκηση για να τον φέρουμε», κατέληξε:


«Αυτό δείχνει πως όταν δεν υπάρχουν μεσάζοντες, καταφέρνεις καλές συμφωνίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Γκρέταρσον και Κωνσταντινίδη. Πάντα λειτουργούμε συλλογικά. Και τις αποφάσεις τις παίρνουμε συλλογικά. Να ξέρει ο κόσμος πως θα παρουσιάσουμε κάτι καλό φέτος. Ό,τι έχουμε να δείξουμε, θα το δείξουμε στο γήπεδο. Και με την βοήθεια του κόσμου, θα πετύχουμε πολλά».





Λίγο μετά την παρουσίαση του Γκούντγιονσεν, δε, η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα (κάνοντας και μια μίνι αναδρομή στο πλούσιο βιογραφικό του) την απόκτηση του Ισλανδού σταρ:


«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ei?ur Smari Gu?johnsen έως τις 30/6/2013.

Ο Ισλανδός επιθετικός γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1978 στο Reykjavik και ξεκίνησε την διεθνή καριέρα του από την PSV Eindhoven το 1995, κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας πριν μετακομίσει στην Bolton το 1998.

Από το 2000 έως το 2006 ανήκε στο δυναμικό της Chelsea, αναδεικνυόμενος πρωταθλητής Αγγλίας το 2005 και το 2006. Την επόμενη τριετία φόρεσε την φανέλα της Barcelona, κατακτώντας το μοναδικό τρεμπλ του συλλόγου το 2009.

Τις δύο τελευταίες περιόδους αγωνίστηκε από έξι μήνες σε Monaco, Tottenham, Stoke City και Fuhlam. Ο Gu?johnsen είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισλανδίας, με 24 τέρματα σε 67 συμμετοχές». 


Πηγή sport-fm
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...