ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

«Ροσονέρο» ο Φαλκάο;


«Ροσονέρο» ο Φαλκάο;
Ίσως φορέσει τη φανέλα της Μίλαν τον ερχόμενο Γενάρη ο Φαλκάο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Record» την Τετάρτη, οι «ροσονέρι» ενδιαφέρονται για τον Κολομβιιανό επιθετικό της Πόρτο, ώστε να αντικαταστήσει τον Φίλιπο Ιντσάγκι που τραυματίστηκε στον αγώνα πρωταθλήματος με την Παλέρμο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Serie A και θα χάσει όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Για τον 24χρονο έχουν ενδιαφερθεί και οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου. Το συμβόλαιό του με του «δράκους» ολοκληρώνεται το 2013.
Read more!

Φαβορί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα

Ζεσουάλδο Φερέιρα O Zεσουάλδο Φερέιρα συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει την Τρίτη το σύνολο του Τύπου. Πάντα βέβαια υπάρχουν στο προσκήνιο και άλλα ονόματα. Δυνατά "παίζει" εκείνο του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, πιο πίσω αυτά των Πολ Λε Γκουέν, Χαβιέρ Αγκίρε και Μαρσέλο Μπιέλσα.

Ο Φερέιρα δήλωσε στον Τύπο της Πορτογαλίας θετικός στο ενδεχόμενο να δουλέψει στη χώρας μας επιβεβαιώνοντας τις πρώτες ανεπίσημες κρούσεις. Ο Κάρλος Φρέιτας θεωρεί πως ο συμπατριώτης του, πρώην τεχνικός της Πόρτο, πρόκειται για την ιδανική επιλογή και το μόνο που τον προβληματίζει είναι το αποτυχημένο πέρασμά του από την Μάλαγα, που τον απέλυσε πρόσφατα.

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, που επίσης επιβεβαιώνει τις επαφές, άφησε σπουδαίο έργο στην Τζένοα, από την οποία απολύθηκε πριν από μία εβδομάδα ενώ όσον αφορά τον Πολ Λε Γκουέν, θεωρείται πως με την παρουσία πέντε γαλλόφωνων στην ομάδα μπορεί να προσφέρει...

Οι δύο Λατινοαμερικάνοι, ο Μεξικανός Χαβιέρ Αγκίρε και ο Αργεντινός Μαρσέλο Μπιέλσα, είναι αυτή τη στιγμή σαφώς πιο πίσω από τους προαναφερθέντες.

Φρέιτας και Αντωνίου είναι με τα... εισιτήρια στα χέρια καθώς ήδη υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού στο εξωτερικό με τους υποψήφιους στόχους, αρχής γενομένης όπως αναφέραμε, από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στόχος των ανθρώπων του "τριφυλλιού" είναι ο νέος προπονητής να βρίσκεται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.
Read more!

Τι έχασες ρε Καταρ-αμένε; *BINTEO*

Τι έχασες ρε Καταρ-αμένε; (video)
Ούτε το δώρο του τερματοφύλακα του Ουζμπεκιστάν δεν εκτίμησε ο Φαχάντ Χαλφάν του Κατάρ στη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου.

Ο 18χρονος επιθετικός-που μάλλον θα πρέπει να πάψει να χαρακτηρίζεται τέτοιος-επωφελήθηκε από τη... μαγική προσποίηση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Μάζεψε την μπάλα και θαμπωμένος από τη σκέψη των πρωτοσέλιδων της επόμενης ημέρας με τους διθυράμβους για το πρόσωπο του, ήταν έτοιμος να σκοράρει χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του στις καθυστερήσεις.

Αμ δε! Συνέκλινε από την τελική γραμμή προς τη μικρή περιοχή για να σιγουρέψει το γκολ και κατάφερε να το χάσει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Τα μαύρα φίδια των τύψεων έγιναν ακόμη περισσότερα γύρω του, όταν η ομάδα του έχασε με 1-0 στην παράταση.
Εδώ το Link για να δείτε το Video:
Read more!

Πάει για Παστόρε η Ρεάλ

Πάει για Παστόρε η Ρεάλ
Ίσως δε φορέσει τελικά τα «μπλαουγκράνα» της Μπαρτσελόνα ο Χαβιέρ Παστόρε, αλλά αυτά της «αιώνιας» αντιπάλου Ρεάλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής «Stadionews.it» την Τετάρτη, για τον διεθνή Αργεντινό επιθετικό της Παλέρμο έχουν κινηθεί ήδη οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ισπανίας, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός της «βασίλισσας» θέλει να μπει στη μέση, αφού τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ήδη, ο «Special One» έχει ζητήσει από τους ιθύνοντες των «μερένχες» να διαθέσουν 70 εκατομμύρια ευρώ στους «ροζ» της Σικελίας, ώστε να αποκτήσουν τον 23χρονο παίκτη.
Read more!

Καλύτερα Μέλμπεργκ - Ιμπαγάσα

Αισιόδοξα μηνύματα για την συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ άφησε ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός αμυντικός έκανε ατομικό πρόγραμμα αλλά σε έντονους ρυθμούς και αύριο θα δοκιμάσει και πάλι το πόδι του. Καλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ιμπαγάσα. Καλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ιμπαγάσα.
Καλύτερα Μέλμπεργκ - Ιμπαγάσα
Χαμόγελα για Μέλμπεργκ!
Εκτός από τον Ιμπαγάσα οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού μπορούν να αισιοδοξούν και για την πορεία της αποκατάστασης του Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός έκανε πρόγραμμα με τρέξιμο αλλά σε έντονο ρυθμό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα. Ο Μέλμπεργκ θα δοκιμάσει και πάλι να προπονηθεί σε εντονότερους ρυθμούς από σήμερα και ανάλογα να κριθεί εάν υπάρχουν ελπίδες να βοηθήσει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Καλές οι εξετάσεις του Ιμπαγάσα

Καλά μαντάτα για τον Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός έκανε σήμερα εξετάσεις και τα αποτελέσματά τους ήταν πολύ καλά, κάτι που κάνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να αισιοδοξούν για γρήγορα επιστροφή του σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.
Ο Ιμπαγάσα σήμερα έκανε θεραπεία, πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο. Φυσικά, δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά ακόμη δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος να είναι σε θέση να αγωνιστεί κατά του Εργοτέλη.

Αγωνία για Μιραλάς
Θεραπεία έκανε σήμερα ο Μιραλάς, λόγω των ενοχλήσεων που έχει στη μέση. Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού δεν θέλουν να τον επιβαρύνουν. Έτσι ο Βέλγος αναμένεται να κάνει και αύριο ατομικό πρόγραμμα εκτός κι αν η κατάσταση του βελτιωθεί αρκετά.

Ο Ραούλ ακολούθησε πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε θεραπεία, ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και ασκήσεις στην πισίνα. Αύριο θα υποβληθεί σε προγραμματισμένες εξετάσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η πορεία της αποκατάστασής του. Ο Ν. Παπαδόπουλος ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ενδυνάμωση στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο.

Αύριο θα συνεχιστεί η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» αύριο με την προπόνηση που θα γίνει στις 10:30. Read more!

Εκτός Μπατίστ, Καϊμακόγλου

Δεν συμμετείχαν το απόγευμα της Τρίτης στην προπόνηση του Παναθηναϊκού οι Μάικ Μπατίστ και Κώστας Καϊμακόγλου. Τόσο ο Αμερικανός σέντερ όσο και ο Έλληνας φόργουορντ έμειναν εκτός, αφού αισθάνθηκαν μυϊκό σπασμό στην πλάτη. Το ιατρικό τιμ προτίμησε να τους ξεκουράσει ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (18/11, 21:45) με την Αρμάνι Τζινς στο Μιλάνο για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague. Πάντως δεν τίθεται ζήτημα μη συμμετοχής τους στην αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα.
Εκτός Μπατίστ, Καϊμακόγλου
Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΚΑΕ, Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Η αποστολή του «τριφυλλιού» θα αναχωρήσει για την Ιταλία το πρωί της Τετάρτης. Read more!

Γκμοχ: «Νέα αρχή με θέαμα»


Γκμοχ: «Νέα αρχή με θέαμα»
Γεμάτος διάθεση για δουλειά εμφανίστηκε ο Γιάτσεκ Γκμοχ στην επιστροφή του στην Παιανία σαν προπονητής του Παναθηναϊκού. Σε αυτή, ο Δημήτρης Γόντικας τον παρουσίασε στους παίκτες…

«Μαζί μας σήμερα είναι ένας μεγάλος προπονητής και ένας πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Εμείς ως διοίκηση θέλουμε να τον βοηθήσουμε για όσο καιρό θα είναι εδώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος του τριφυλλιού…

«Θα είμαστε μαζί για λίγα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Πάμε γερά το Σάββατο για τη νίκη στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Θέλω να αφήσετε πίσω σας ό,τι έχει γίνει και το Σάββατο να κάνουμε μια νέα αρχή με καλό θέαμα», τόνισε ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Η προπόνηση
Η επιστροφή του Γιάτσεκ Γκμοχ στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, συνδυάστηκε με δύο πολύ ευχάριστες ειδήσεις. Ο Πολωνός είδε τους Σεμπαστιάν Λέτο και Σωτήρη Νίνη να γυμνάζονται σε έντονους ρυθμούς και μάλιστα να λαμβάνουν μέρος στο μεγαλύτερο μέρος του ομαδικού προγράμματος.

Έτσι υπολογίζεται ότι σύντομα θα μπορούν να βγάλουν όλο το πρόγραμμα και αντίστοιχα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μπορέσουν να αγωνιστούν στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Απόντες από την προπόνηση ήταν οι διεθνείς, κι έτσι ο Γιάτσεκ Γκμοχ χρησιμοποίησε παίκτες από την ομάδα των νέων του τριφυλλιού.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ασκήσεις με πάσες, εξάσκηση στην ανάπτυξη από τα πλάγια σε σέντρες και τελειώματα με αντίσταση και –τέλος- παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε σε δύο γκρουπ.
Read more!

Αλλάζει την άμυνα

Σκέψεις να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ, όπως τουλάχιστον φάνηκε στη σημερινή προπόνηση της ομάδας.
Αλλάζει την άμυνα
Η τιμωρία του Δέλλα και του Μανωλά –ουσιαστικά- αναγκάζουν τον Ισπανό προπονητή να κάνει αλλαγές ενόψει για το παιχνίδι με την Καβάλα.

Σήμερα ο Χιμένεθ δοκίμασε ένα σχήμα τρεις αλλαγές στην τετράδα της άμυνας, που αγωνίστηκε κατά του ΠΑΟΚ. Θέση βασικού θα πάρει ο Σάνελ Γιάχιτς οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Μάλιστα, τον Βόσνιο τον δοκίμασε δίπλα από τον Νασούτι στο κέντρο.

Στη δεξιά πλευρά, ο Ισπανός τεχνικός τοποθέτησε τον Ανέστη Αργυρίου, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του και την προτίμησή του σε σύγκριση με τον Πατσατζόγλου.

Στα αριστερά ενδέχεται να αγωνιστεί ο Νταντόμο ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Μεγάλο ρόλο στο να κερδίσει θέση βασικού ο Ουρουγουανός αμυντικός παίζει το γεγονός ότι ο Λαγός είναι κουρασμένος και ο Χιμένεθ ενδέχεται να του δώσει ανάσες. Read more!

Πωλείται ο Πανιώνιος!

Πωλείται ο Πανιώνιος!
Πιο κοντά από ποτέ στην πώλησή της είναι η ΠΑΕ Πανιώνιος!

Μετά το τέλος της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γεράσιμος Βεντούρης αποκάλυψε βουρκωμένος πως ο Κωνσταντίνος Τσακίρης πιθανότατα θα αποδεχθεί την πρόταση του γκρουπ επιχειρηματιών, που συνδέονται με τον Μάκη Ψωμιάδη. Read more!

Θέλει Σισέ και μάλιστα τώρα η Βίλα

Για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ ενδιαφέρεται η Άστον Βίλα και σύμφωνα με το «France Football» ο προπονητής της ομάδας, Ζεράρ Ουγιέ, θέλει να αποκτήσει τον Γάλλο φορ του Παναθηναϊκού στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.
Θέλει Σισέ και μάλιστα τώρα η Βίλα
Ο πολύπειρος προπονητής ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Σισέ στη Λίβερπουλ έναντι 21 εκατ. ευρώ το 2004, αλλά λίγο μετά ο ίδιος αποχώρησε από τους «κόκκινους». Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία διάθεση να προχωρήσει στην πώληση του Σισέ, ο οποίος άλλωστε δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2013.

Οι συνεχείς τραυματισμοί επιθετικών (Αγκμπονλαχόρ, Κάριου κλπ.) έχουν δημιουργήσει την ανάγκη απόκτησης φορ και ο άσος των «πρασίνων» θεωρείται η καλύτερη επιλογή. Στο στόχαστρο των «χωριατών» βρίσκεται και ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος δεν έχει καθιερωθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Read more!

Συνέχεια στο "Παγκρήτιο" στις 24 Νοεμβρίου

Ανακοινώθηκε επίσημα η μέρα διεξαγωγής του δεύτερου ημιχρόνου ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό, το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στο "Παγκρήτιο".

Συνέχεια στο "Παγκρήτιο" στις 24 Νοεμβρίου
Στις 24 Νοεμβρίου (17:15) θα διεξαχθεί στο "Παγκρήτιο" το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός για την 10η αγωνιστική που διακόπηκε το περασμένο Σάββατο,όπως ανακοίνωσε επίσημα η Σούπερ Λίγκα την Τρίτη.

Ο διαιτητής Αθανάσιος Γιάχος είχε αποφασίσει να διακόψει το παιχνίδι λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου και ενώ δεν υπήρχε σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Η ανακοίνωση:

"Ανακοινώνεται ότι η συνέχεια του αγώνα Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος διεκόπη λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, στο πλαίσιο της 10ηςΑγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 στις 17.15".
Read more!

Στην εθνική Καμερούν ο Ιτάνζ!

Τα γκολπόστ της εθνικής ομάδας του Καμερούν θα υπερασπιστεί στο προσεχές μέλλον ο Σαρλ Ιτάνζ, αφού η FIFA άναψε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στα «αφρικανικά λιοντάρια».

Ο 28χρονος γκολκίπερ της Λίβερπουλ, ο οποίος την περασμένη σεζόν είχε δοθεί δανεικός στην Καβάλα, έχει καταγωγή από την αφρικανική χώρα παρά το γεγονός πως γεννήθηκε στη Γαλλία και έχει συμμετάσχει με τη φανέλα της εθνικής Ελπίδων των «τρικολόρ». Ο Ιτάνζ μάλιστα κλήθηκε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή του Καμερούν, Χαβιέ Κλεμέντε, για να συμμετάσχει σε τριήμερο προπονητικό καμπ, την εβδομάδα που διανύουμε στη Γαλλία.

Στην εθνική Καμερούν ο Ιτάνζ!
Read more!

Αφιέρωμα Στον Μεγάλο Τελικό της Formula 1 Part 3

Τσακάλι… ο Σουμάχερ!


Τσακάλι… ο Σουμάχερ!
Μια δοκιμή φτάνει για να καταλάβει ο Μίκαελ Σουμάχερ αν το μονοθέσιο του είναι αρκετά ανταγωνιστικό, όπως έκανε και φέτος. Ο Γερμανός μπορεί να βρίσκονταν μακριά από τα γκριντ τρία χρόνια, ωστόσο με το που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Mercedes αντιλήφθηκε τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Μπορώ να οδηγήσω το μονοθέσιο και να δημιουργήσω μια ιδέα, μολονότι ότι οι κανονισμοί μπορεί να αλλάξουν και να μην είναι 100% σωστή. Ελπίζω να μην έχουμε προειδοποιητικά μηνύματα και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, το οποίο θα εξελίξουμε και θα είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα δείτε στο τέλος των δοκιμών για τον πρώτο αγώνα», ήταν τα λόγια του Σουμάχερ.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν συμφώνησε πως η σεζόν της επιστροφής του δεν μπορεί να είναι ισοδύναμη με τη χρονιά ενός ρούκι:

«Θα διαφωνήσω με αυτό, είναι πραγματικά σημαντικό να συγκρίνουμε τη χρονιά μου με τη χρονιά ενός ρούκι; Δεν είμαι σίγουρος», τόνισε ο Σουμάχερ, ο οποίος συμπλήρωσε πως από τώρα έχουν θέσει στόχους που θέλουν να εκπληρώσουν.

Ο Φέτελ προειδοποίησε πως έρχονται και άλλα!


Ο Φέτελ προειδοποίησε πως έρχονται και άλλα!
Στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι ο Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε ο νεότερος σε ηλικία Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ωστόσο, δύο μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Γερμανός πιλότος προειδοποίησε πως αυτή ήταν μόνο η αρχή.
«Ήταν ένας στόχος που είχα από όταν ήμουν παιδί και η κατάκτηση αυτού είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά. Αλλά το πρωτάθλημα δεν είναι το τέλος, τα πράγματα θα συνεχιστούν. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, οι οποίοι μας κινητοποιούν», τόνισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
«Θέλω να διασκεδάσω αυτό που γίνεται τώρα. Δεν μπορώ να περιμένω να επιστρέψω στο μονοθέσιο μου», συμπλήρωσε ο Γερμανός πιλότος της Red Bull.
Την ίδια άποψη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ έχει και το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ.

Πιέζουν για αλλαγές στη Ferrari!

Η λανθασμένη στρατηγική που ακολούθησε η Ferrari στο τελευταίο και πιο κρίσιμο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, όχι μόνο εμπόδισε τον Αλόνσο από το να πανηγυρίσει τον τρίτο του Παγκόσμιο τίτλο, αλλά δημιούργησε και αναστάτωση στην ομάδα.
Πιέζουν για αλλαγές στη Ferrari!
Μόλις δύο μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, ιταλικά Μέσα, αναφέρουν πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στη Ferrari, ωστόσο αυτό έχει προκαλέσει τη δυσφορία του αφεντικού της σκουντερία, Στέφανο Ντομενικάλι.
«Λυπάμαι που βλέπω ότι μερικοί είναι έτοιμοι να μας «αποκεφαλίσουν» όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά. Δεν μπορώ να καταλάβω τους ηττοπαθείς, αυτούς που βυθίζονται στην ιδέα ότι όλα πάνε λάθος, ότι όλα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή», ήταν τα λόγια του Μοντεζέμολο, ο οποίος πρόσθεσε,
«Το μόνο πράγμα που θέλουμε, είναι να πάρουμε μια ανάσα, αν γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να πιέσουμε όλους για να κάνουν καλύτερη δουλειά την επόμενη σεζόν. Πρέπει να δουλέψουμε στα σημεία που χρειαζόμαστε βελτίωση, να εξελιχθούμε και να δούμε ακριβώς τι ακριβώς χρειαζόμαστε για το επόμενο πρωτάθλημα», συμπλήρωσε το αφεντικό της σκουντερία.

Αποχωρεί ο Χουλκενμπεργκ, ανανέωσε ο Μπαρικέλο


Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ Σε αναζήτηση νέας ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική χρονιά βρίσκεται ο Νίκο Χουλκενμπεργκ καθώς όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα από τη Γουίλιαμς ο 23χρονος πιλότος δεν θα βρίσκεται στην ομάδα την επόμενη χρονιά.

Μιλώντας για αυτή την εξέλιξη ο Φράνκ Γουίλιαμς ευχαρίστησε τον νεαρό οδηγό για τις υπηρεσίες του ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μια μέρα στο μέλλον να συνεργαστούν ξανά.

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Νίκο για τη σκληρή δουλειά που έκανε αυτή τη χρονιά και πριν από αυτή όταν και προετοίμαζε τον εαυτό του για τη Φόρμουλα Ένα», είπε αρχικά ο διευθυντής της ομάδας και συνέχισε: «είμαστε πολύ υπερήφανοι που τον στηρίξαμε στη Φόρμουλα 3, στους τίτλους του GP 2 και κατά τη διάρκεια του στη Φόρμουλα Ένα. Σαν Γουίλιαμς, έχουμε προσπαθήσει εδώ και πολλά χρόνια να φέρουμε νέο αίμα στο σπορ και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Νίκο θα κάνει σπουδαία πράγματα. Του ευχόμαστε καλή τύχη και ελπίζουμε να συνεργαστούμε πάλι στο μέλλον».

Αντίθετα, για λογαριασμό της Γουίλιαμς και για το 2011 θα αγωνίζεται ο Ρούμπενς Μπαρικέλο καθώς η μεταξύ τους συνεργασία ανανεώθηκε για ακόμη ένα χρόνο. Ο 38χρονος πιλότος βρίσκεται στη βρετανική ομάδα μόλις μια σεζόν αλλά οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με το λευκό μονοθέσιο δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης του μεγάλου ταλέντου που διαθέτει ο Βραζιλιάνος.
Και εδώ κάποιες παλιότερες αναρτήσεις με θέμα την Formula 1:

Αφιέρωμα Στον Μεγάλο Τελικό της Formula 1

http://protathlitesgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_6966.html

Αφιέρωμα Στον Μεγάλο Τελικό της Formula 1 Part 2

http://protathlitesgr.blogspot.com/2010/11/formula-1-part-2.html
Read more!

Μέσι: «Στην Αθήνα θα υποφέρουμε»

Την άποψη ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει εύκολη βραδιά στις 24 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ όταν και αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι σε δηλώσεις του σε ισπανικά ΜΜΕ.
Μέσι: «Στην Αθήνα θα υποφέρουμε»
«Στην Αθήνα θα υποφέρουμε για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη», σχολίασε ο σούπερσταρ της ομάδας της Βαρκελώνης. Read more!

Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια ο Κόντης

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Μπάγερ "Είναι υποβολιμαία, ανυπόστατα, γελοία και τα διαψεύδω κατηγορηματικά" είπε στον "Sentra 103,3" ο εκτελεστικός διεθυντής του Αρη, Γιάννης Κόντης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που θέλουν τους "κίτρινους" να... απολύουν τον Εκτρο Ραού Κούπερ, στέλνοντας τον στον... Παναθηναϊκό!

Οσον αφορά στην κοιλιά που κάνουν οι "κίτρινοι" την απέδωσε, σύμφωνα με τα όσα του έχει πει κι ο Κούπερ "στην ψυχική κόπωση κι όχι στην σωματική, λόγω των πολλών αγώνων".

Αναλυτικά ο Κόντης μίλησε:

Για το αν υφίσταται η δυσαρέσκεια της διοίκησης για τον Κούπερ:
«Οσον αφορά τα όσα γράφτηκαν δεν έχουμε δυσαρέσκεια ούτε θα τον κρίνουμε με ένα άσχημο αποτέλεσμα σε ένα ματς που χάσαμε από μια στραβοκλωτσιά κι ο αντίπαλός μας δεν έκανε ούτε μισή ευκαιρία. Πάλι δεν θα ρίχναμε ευθύνες ακόμα κι αν χάναμε χωρίς να παίζαμε καλή μπάλα. Αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο να το ρίχνεις στον προπονητή. Αυτοί είμαστε που περάσαμε στο Europa League, αυτοί που νικήσαμε την Ατλέτικο, αυτοί που κάναμε δυο ματς με την Μπάγερ, παίξαμε με μεγαθήρια, όμως οι οπαδοί δυσανασχετούν γιατί θέλουν να βλέπουν περισσότερα από την ομάδα τους».

Για το αν αυτά τα όσα γράφτηκαν έχουν δόλο: «Σας βεβαιώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Αθήνα που για προσωπικά συμφέροντα και κόντρες προσπαθούν να βλάψουν την ομάδα με υποβολιμαία δημοσιεύματα. Είδα π.χ. εγώ που έχω κάποια γνωριμία με ανθρώπους στον Παναθηναϊκό ότι προσπαθώ να δώσω τον Κούπερ στον Παναθηναϊκό, λες κι ο Κούπερ είναι πακετάκι και δεν έχει χαρακτήρα. Αυτά τα γελοία δημοσιεύματα τα διαψεύδω κατηγορηματικά. Δίνω αυτούς που τα γράφουν στην συνείδηση του κόσμου για να δουν περί τίνος πρόκειται».

Για το αν υπάρχει κλίμα αμφισβήτησης για τον Κούπερ: «Ζούμε σε μια χώρα στην οποία πρέπει να βγαίνεις συνέχεια να διαβεβαιώνεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Ακόμα κι αν τα λέω θα βγουν να πουν κάποιοι ότι για τα μάτια του κόσμου ότι τα είπα. Δεν αμφισβητούμε το έργο του Κούπερ κι αυτοί που τα διασπείρουν είναι αυτοί που θέλουν να φύγει ο Κούπερ από τον Αρη. Ο κόσμος νομίζει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι ξεκάθαρο ότι οι προπονητές βρίσκονται υπό διαφορετικό καθεστώς από τους παίκτες. Δεν μπορεί να δεσμευτεί όπως ο παίκτης. Είναι καθαρά θέμα δικό τους να συζητούν και να αναλάβουν άλλη ομάδα εφόσον το επιθυμούν».

Για τους πολέμιους της διοίκησης: «Τα είχαν από πριν έτοιμα αυτά τα δημοσιεύματα και περίμεναν να τα δημοσιεύσουν, όμως ο Αρης προκρίθηκε. Ο Σούπερ 3 έχει ψηλά τις κεραίες και βλέπει τι συμβαίνει και δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει κακό στην ομάδα. Δεν ζείτε εδώ δεν γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα. Είναι κάποιοι που υπήρξαν στο παρελθόν στον Αρη και θέλουν καθαρά και ξάστερα να δημιουργούν πρόβλημα στον Αρη γιατί δεν γουστάρουν τον Κόντη, τον Αθανασιάδη, τον Σούπερ 3 κτλ. Οι ίδιοι ακυρώνουν τον ίδιο προπονητή που εκθείαζαν. Αυτοί οι ίδιοι τα διασπείρουν κι αναιρούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτοί ξέρουν κι εμείς ξέρουμε ποιοι είναι. Είναι λύκοι με μανδύα προβάτου, ενώ θέλουν να υποστηρίζουν ότι φορούν τον μανδύα προστασίας του Αρη».

Για το αν σκέφτονται να προχωρήσουν σε αλλαγές: «Η συζήτηση έχει γίνει με τον προπονητή γιατί τα συζητάει μαζί μας, δεν τον ανησυχεί γιατί δεν αμφισβητεί τους παίκτες. Θεωρεί ότι έχουν παίξει πάρα πολλά ματς, έχουμε 8 ευρωπαϊκά ένα Κύπελλο. Σχεδόν μισό πρωτάθλημα περισσότερο από τους άλλους. Η ομάδα κάνει κοιλιά όχι λόγω φυσικής κατάστασης, αλλά ψυχικής. Ό,τι μας λέει το πιστεύουμε. Θεωρούμε ότι ξέρει το φάρμακο, αν χρειαστεί αλλαγές θα είμαστε δίπλα του. Ο κόσμος συναισθάνεται ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλει περισσότερα γι αυτό φώναξε μετά από μια ήττα».
Read more!

"Μας ενδιαφέρει ο Σκόκο"!

Ο Σκόκο σε μία προσπάθειά του κόντρα στον Θρασύβουλο Ο Νάτσο Σκόκο μπήκε ξανά στο μεταγραφικό «στόχαστρο» του Ολυμπιακού! Ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Σωκράτης Κομνινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», αποκάλυψε ότι ο Αργεντινός σταρ της ΑΕΚ ενδιαφέρει την ομάδα του, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν υπάρχουν επαφές για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Σεντ Ετιέν.

Αναλυτικά για το θέμα του Σκόκο τόνισε: «Ο Σκόκο είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που κάτω από προϋποθέσεις θα απασχολούσε τον Ολυμπιακό. Κι άλλοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος θα ενδιέφεραν την ομάδα μας. Είναι ξεκάθαρα θέμα προπονητή αν ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί για αυτούς τους παίκτες.»

Για την αγορά του Μιραλάς και τις φήμες από την Ιταλία για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ο παράγοντας του Ολυμπιακού δήλωσε: «Δεν έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με τον παίκτη και τον εκπρόσωπό του. Υπάρχει μία δεδομένη επιθυμία του παίκτη να παραμείνει και της διοίκησης να τον κρατήσει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ειδών συμφωνίες που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει αίσιο τέλος, η μία με την ομάδα του και μία με τον μάνατζέρ του.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό ή άλλη ομάδα αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Το θέμα άλλης ομάδας είναι κάτι που δεν το ελέγχει η Σεντ Ετιέν. Ο Ολυμπιακός έχει μία συμφωνία που αν τηρηθεί μπορεί να κρατήσει τον Μιραλάς, απλώς υπάρχει μία καταπληκτική ημερομηνία. Για να θελήσει ο Ολυμπιακός να κλείσει νωρίτερα τη συμφωνία, θα πρέπει να έχει κάποια κίνητρα. Είναι θέμα διαπραγμάτευσης.»

Για την απόκτηση τερματοφύλακα: «Σίγουρα το καλοκαίρι θα πάρουμε τερματοφύλακα, γιατί θα αδειάσει μια θέση εφόσον ο Νικοπολίδης σταματήσει. Δεν ξέρω αν θα αποκτήσουμε παίκτη για τη θέση νωρίτερα. Αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής. Στα γραφεία του Ολυμπιακού κάθε εβδομάδα έρχονται προτάσεις από μάνατζερ για τουλάχιστον δέκα τερματοφύλακες. Το ίδιο συμβαίνει και για άλλες θέσεις.»
Read more!

"Πέταξε" για την Βιέννη

Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Σαμαράς Η αποστολή της Εθνικής ομάδας αναχώρησε πριν από λίγο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό την Βιένη, όπου την Τετάρτη (21:30) θα φιλοξενηθεί από την Αυστρία, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, συμπεριέλαβε αρκετούς παίκτες για πρώτη φορά στην αποστολή, όπως ο Γιώργος Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή για μένα που κλήθηκα στην εθνική και θέλω να παραμείνω μέλος της. Ευχαριστώ τον κύριο Σάντος για την κλήση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, αφού τόνισε για τον αυριανό αγώνα ότι «Είναι ένα καλό τεστ για την ομάδα. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα παιχνίδια με τη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012», αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τους «ύποπτους» αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα, σχολιάζοντας: «Για μένα δεν υπήρξε καθυστέρηση. Την υπόθεση τη γνωρίζω από την πρώτη ημέρα και είμαι ο πρώτος που κίνησε τις διαδικασίες».

Οι 22 «εκλεκτοί» του Φερνάντο Σάντος που αναχώρησαν για την Αυστρία, είναι οι Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Φωτάκης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κονέ, Τοροσίδης, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος και Γεωργιάδης.
Read more!

Σολτάνι: "Δεν πέτυχε... έτυχε"!

Ο Σολτάνι πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Αρη Το τυχερό γκολ που πέτυχε ο Καρίμ Σολτάνι την Δευτέρα στο "Καυτανζόγλειο" έκρινε το ντέρμπι Ηρακλής - Αρης (1-0), με τον μεγάλο πρωταγωνιστή να δηλώνει στον "Sentra 103,3" πως δεν είχε σκοπό να σκοράρει, αλλά ήθελε να κάνει σέντρα...

«Είχα τύχη στη φάση του γκολ, ήθελα να κάνω σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Γιάκομπ, αλλά η μπάλα, με τη δύναμη και το φάλτσο που είχε, κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό που μετράει είναι πως μπήκε το γκολ και ο Ηρακλής κέρδισε ένα σημαντικό ντέρμπι», τόνισε ο άσος του «γηραιού».

Ο Γαλλοαλγερινός φορ, με 4 γκολ σε 8 συμμετοχές, είπε για την προσπάθεια της ομάδας του: «Έχω κάθε λόγο να είμαι ευχαριστημένος και από την απόδοση μου αλλά και από την πορεία του Ηρακλή. Βέβαια ακολουθούν πολλά παιχνίδια και όλα θα κριθούν στη διάρκεια».

Συμπληρώνοντας πως: «Προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να ανεβάζουμε επίπεδο. Χθες ήμασταν πολύ καλοί, πολύ σκληροί αμυντικά και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Σε κάθε ματς βγάζουμε φάσεις και νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Ερωτηθείς για τον στόχο του Ηρακλή, απάντησε: «Δεν είναι εύκολο να πω ποιος είναι ο στόχος και πού θα τερματίσουμε. Είμαστε στην έκτη θέση, αλλά βρίσκονται μαζί πολλές ομάδες με τους ίδιους βαθμούς. Δεν μπορώ να κάνω υπολογισμούς».

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο «γηραιός» δεν θα κινδυνεύσει: «Το να αποφύγουμε τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ο πρώτος στόχος και νομίζω πως τελικά δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Σχολιάζοντας το ελληνικό πρωτάθλημα είπε πως: «Ίσως είναι καλύτερο από ό,τι περίμενα. Το ποδοσφαιρικό κοινό είναι πολύ ζεστό». Όσο για τους οπαδούς του Ηρακλή; «Είναι καταπληκτικοί και μας σπρώχνουν πάντα για το καλύτερο. Δεν σταματούν να τραγουδούν ούτε λεπτό. Τους ευχαριστώ γιατί είναι υπέροχο για τον ποδοσφαιριστή», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα... εντυπωσιακά του ελληνικού πρωταθλήματος είπε πως: «Τρομερή εντύπωση μου έχει κάνει η παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ. Η κατάσταση, η θέλησή του, τα γκολ που πετυχαίνει και ο πολύ καλός ρυθμός που έχει».

Τέλος, για τον συμπατριώτη του Τζιμπούρ είπε: «Δεν γνωριζόμαστε γιατί δεν έχουμε παίξει μαζί. Περιμένω τα παιχνίδια Ηρακλής - ΑΕΚ να τον γνωρίσω. Είναι σίγουρα ξεχωριστή προσωπικότητα».
Read more!

Ζλάταν και Όλοφ: Οι ηγέτες της Σουηδίας

Ζλάταν και Όλοφ: Οι ηγέτες της Σουηδίας
Με αφορμή τη βράβευση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Όλοφ Μέλμπεργκ, ως καλύτερου επιθετικού και αμυντικού της χρονιάς, αντίστοιχα, το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στις καριέρες τους.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ο παραλίγο… λιμενεργάτης στην κορυφή του κόσμου

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όπως μαρτυρά και το όνομα του έχει καταγωγή από τη γειτονιά μας. Γιος του Βόσνιου Σέφικ Ιμπραΐμοβιτς και της Κροάτισσας Γιούρκα Γκράβιτς μεγάλωσε σε μια γειτονιά μεταναστών του Μάλμε της Σουηδίας έχοντας τρεις αδερφές και δυο αδερφούς. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα παρόλο που η Σουηδία αγκαλιάζει τους μετανάστες. Ο μικρός Ζλάταν ασχολήθηκε από μικρός με το ποδόσφαιρο που ήταν μια διέξοδος από την φτώχια. Από έξι χρονών ξεκίνησε στην τοπική ομάδα Μάλμε ΒΙ, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε στην FBK Μπάλκαν, που όπως εύκολα γίνεται κατανοητό ήταν μια ομάδα για τους μετανάστες από τα Βαλκάνια.

Εκεί ο Ζλάταν έχει τις πρώτες ποδοσφαιρικές του αναμνήσεις αλλά και δείχνει τα πρώτα δείγματα του ταλέντου του. Σε μια συνέντευξη του χαρακτηριστικά ανακαλεί από την μνήμη του την πρώτη του εμφάνιση με την Μπάλκαν. Ενώ η ομάδα του έχανε με 4-0 ο μικρός Ζλάταν που πέρασε σαν αλλαγή στο ημίχρονο πέτυχε 8 γκολ και πήρε μόνος του το παιχνίδι.

Το όνομα του δεν αργεί να γίνει γνωστό και στους ανθρώπους της μεγάλης ομάδας της πόλης, της Μάλμε ΦΦ. Στα πρώιμα εφηβικά του χρόνια γίνεται βασικός στην μικρή ομάδα της Μάλμε, αλλά σύντομα φτάνει κοντά στην παραίτηση του από το ποδόσφαιρο.

Οι ανάγκες τις οικογένειας επιτάσσουν ο Ζλάταν να δουλεύει στο λιμάνι της πόλης για να συνεισφέρει στο εισόδημα της οικογένειας, όμως ο τότε προπονητής του τον έπεισε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Η πρώτη χρονιά του Ίμπρα στην πρώτη ομάδα της Μάλμε ήταν το 1999 και ήταν μια από τις πιο καταστροφικές για την ομάδα της επαρχίας Σκόνε της Σουηδίας, καθώς τερμάτισε στην 13η θέση και υποβιβάστηκε. Στην δεύτερη εθνική ο Ζλάταν εντυπωσιάζει και στρέφει το βλέμμα του Αρσέν Βεγκέρ πάνω του. Όμως ο Αλσατός δεν καταφέρνει να τον αγοράσει και ο Ζλάταν μετεγγράφεται στον Άγιαξ για 7.8 εκατομμύρια ευρώ.

Εκεί βρίσκει λίγο χρόνο συμμετοχής στην αρχή, ωστόσο μετά την απόλυση του Κο Αντριάνσε, ο Ρόναλντ Κούμαν του εμπιστεύεται θέση βασικού και ο Άγιαξ κερδίζει τον τίτλο του 2001-02. Την επόμενη χρονιά η φοβερή τότε φουρνιά του Άγιαξ με Βαν ντερ Φάαρτ, Σνάιντερ και Ιμπραΐμοβιτς φτάνει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οπού και αποκλείεται με μεγάλη δυσκολία από την Μίλαν. Το 2004 σε ένα φιλικό Σουηδίας – Ολλανδίας, ο Ζλάταν τραυματίζει τον συμπαίκτη του στον Άγιαξ, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ και στη συνέχεια κατηγορείται από αυτόν ότι το έκανε επίτηδες. Αυτό οδηγεί στην πώληση του στην Γιουβέντους για 16 εκατομμύρια ευρώ.

Η τύχη του τον ακολούθησε και εκεί καθώς ο τραυματισμός του Νταβίντ Τρεζεγκέ τον βάζει στην βασική εντεκάδα και πετυχαίνει 16 γκολ. Η δεύτερη σεζόν δεν ήταν τόσο αποδοτική σε γκολ καθώς ο Ζλάταν μετακινείται από την κορυφή στα πλάγια αλλά ο Ζλάταν συμμετέχει στην ανάπτυξη της Γιουβέντους και έχει μεγάλο αριθμό τελικών πασών. Το 2005- 06 είναι η χρονιά του σκανδάλου Καλτσιόπολις. Η Σέρια Β είναι πολύ λίγη για τον Ζλάταν που είναι αμετακίνητος στην απόφαση του να εγκαταλείψει την Γιουβέντους.

Στις 10 Αυγούστου 2006 ο Ιμπραίμοβιτς γίνεται persona non grata για τους τιφόζι της Κυρίας καθώς για 24.8 εκατομμύρια μεταγράφεται στην μισητή αντίπαλο της, την Ίντερ. Την πρώτη του χρονιά η Ίντερ κατακτά το πρώτο σκουντέτο μετά από 17 χρόνια με ρεκόρ 97 πόντων.

Το 2009 ο Ιμπραίμοβιτς γίνεται παίκτης της Μπαρτσελόνα. Παρά τα 16 γκολ του η αποτυχία της Μπάρτσα να κάνει το ριπίτ στο Τσάμπιονς Λιγκ εκφράζεται με δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του, καθώς ο « Ίμπρα Καντάμπρα» δεν εντυπωσίασε σε μια ομάδα που δεν ταίριαξε ποτέ. Έτσι το 2010 ο Ιμπραίμοβιτς λέει αντίο στις καλές του σχέσεις με τους οπαδούς και της Ίντερ καθώς γίνεται κάτοικος Μιλάνου ξανά αλλά με τη φανέλα της Μίλαν πλέον. Το Ιταλικό ποδόσφαιρο έχει ξανά ένα από τα αγαπημένα του παιδιά.

Ο Ιμπραΐμοβιτς, αν και θα μπορούσε να αγωνιστεί για τη Βοσνία και την Κροατία, επιλέγει τη χώρα που γεννήθηκε, την Σουηδία. Κάνει το ντεμπούτο του σε ένα φιλικό με τα νησιά Φερόε που έληξε 0-0 και παίρνει μέρος στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2002, οπού η Σουηδία φτάνει μέχρι τους 16 οπού και αποκλείεται από την Σενεγάλη. Ο Ζλάταν θεωρείται από τους Σουηδούς σαν διάδοχος του Λάρσον, όμως δεν καταφέρνει να τους δικαιώσει καθώς η Σουηδία αποκλείεται από τους 8 στα δυο επόμενα Euro, ενώ στα Μουντιάλ φτάνει και πάλι μέχρι τους 16 και στο μουντιάλ του 2010 η Σουηδία μετά από πολύ καιρό δεν προκρίνεται.

Παρόλα αυτά η λατρεία που έχουν για τον Ίμπρα στη Σουηδία είναι πρωτοφανής καθώς όταν σκοράρει με την ομάδα του γίνεται πρώτο θέμα σε αθλητικές και μη εκπομπές.

Μέλμπεργκ: Ο… τενίστας που κατέληξε στο λιμάνι

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ δεν είχε τις ανησυχίες του Ζλάταν όταν μεγάλωνε. Παιδί Σουηδών δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και όνειρο του ήταν το… Γουίμπλετον. Η μητέρα του, ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής του μεταδίδει την αγάπη για τα σπορ και ο μικρός Όλοφ ξεχωρίζει σαν μεγάλο ταλέντο του τέννις! Μόνο στο λύκειο ο Όλοφ αποφάσισε να επικεντρωθεί στην δεύτερη αγάπη του, το ποδόσφαιρο του.

Ξεκίνησε από την ομάδα της Ντέγκερφορς για να μεταγραφεί σύντομα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης που ξεχωρίζει γρήγορα σαν κεντρικός χαφ! Μετά από 10 μήνες τον αποκτά η ισπανική Ρασίνγκ Σαντατέρ και εντυπωσίαζει και έκει μπαίνοντας γρήγορα στο στόχαστρο της Βαλένθια και της Μπαρτσελόνα.

Όμως η Άστον Βίλα είναι η ομάδα που τον αποκτά. Σύντομα γίνεται βασικό μέλος και αρχηγός της Βίλα, ενώ μετακινείται στην άμυνα. Το 2008 αγωνίζεται σαν δεξιό μπακ μετά την μεταγραφή του Ζατ Νάιτ και μετά από αρκετά χρόνια παραμονής στην Αγγλία αποφάσισε να μετακομίσει νοτιότερα στην Γιουβέντους.

Στο τελευταίο παιχνίδι του ο Μέλμπεργκ μοιράζει από μια φανέλα του στους οπαδούς της Βίλα που γράφει «Thanks 4 your support» (ευχαριστώ για την υποστήριξη σας) καθώς το νούμερο τέσσερα ήταν αυτό που φόραγε.

Μετά από έναν αρκετά καλό χρόνο στη Γιουβέντους οι Ιταλοί αποφάσισαν ότι δεν χώραγε στα πλάνα τους για την επόμενη χρονιά και έτσι ο Ολυμπιακός τον αποκτά για 2.5 εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2009.

Βίοι παράλληλοι για Μέλμπεργκ και Ζλάταν στην εθνική Σουηδίας καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 είναι η πρώτη τους διοργάνωση. Παρόλο που ο Όλοφ είναι από τους στυλοβάτες της άμυνας η Σουηδία δεν καταφέρνει να διακριθεί, ενώ η κόντρα του με τον Λιουνγκμπέργκ χαλάει το κλίμα της ομάδας το 2002 και το 2006 κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Read more!

Οι «αιώνιοι» ήθελαν Χιμένεθ!

Οι «αιώνιοι» ήθελαν Χιμένεθ!
Στην αποκάλυψη ότι πριν συμφωνήσει να αναλάβει τον πάγκο της ΑΕΚ είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, προέβη ο Μανόλο Χιμένεθ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Present Day. Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ:

-Κύριε Χιμένεθ, ήρθατε να εργαστείτε στη χώρα μας σε μία περίοδο που ο κόσμος τα βγάζει δύσκολα πέρα. Αλήθεια, αντιλαμβάνεστε καθόλου αυτή την κρίση στην καθημερινότητά σας στην Ελλάδα;

«Οπωσδήποτε, καταλαβαίνω ότι υπάρχει κρίση, την οποία όμως ζούσα και στην Ισπανία. Είναι παρόμοια η κατάσταση. Αυτό όμως που έχω καταλάβει τον λίγο καιρό που βρίσκομαι εδώ είναι ότι δεν υπάρχει κρίση στην υπερηφάνεια του ελληνικού λαού. Αυτή έχει κρατηθεί στο ύψος της και απλά θα χρειαστεί να περάσουν κάποια χρόνια για να έρθει η ανάπτυξη σε οικονομικό επίπεδο».

-Πριν έρθετε για δουλειά στη χώρα μας, την είχατε επισκεφθεί ξανά; Γνωρίζατε πράγματα για την ιστορία μας;

«Στην Ελλάδα είχα έρθει τρεις φορές σαν ποδοσφαιριστής και πριν από πέντε χρόνια, έκανα διακοπές σε Ρόδο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο. Ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνει ο καθένας, πάντως και… αγράμματος να είσαι, οφείλεις να ξέρεις τι σημαίνει Ελλάδα! Και όποιος δεν σέβεται τον πολιτισμό αυτής της χώρας, δεν σέβεται τον εαυτό του».

-Βάσει των μέχρι τώρα εντυπώσεών σας από τη Super League, θεωρείτε τα αποτελέσματα των ντέρμπι, στα οποία μέχρι στιγμής έχετε πάει πολύ καλά, θα κάνουν τη διαφορά για τον πρωταθλητή;

«Το βασικό για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό είναι να παίρνει τους τρεις βαθμούς κάθε Κυριακή. Δεν είναι απλά να νικάς στα ντέρμπι. Το να επικρατείς όμως σε αυτού του είδους τις αναμετρήσεις δυναμώνει την αυτοεκτίμησή σου και πάνω από όλα… ανοίγει την όρεξη στους φιλάθλους. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως η ΑΕΚ δεν ζήτησε τις υπηρεσίες μου για να νικήσω στα ντέρμπι, αλλά για να εργαστώ σε βάθος όλη τη σεζόν».

-Σε μια παλιότερη συνέντευξή σας είχατε πει ότι είστε σαν… «ένα χταπόδι με τρεις καρδιές. Μία για την προσωπική μου ζωή, μία για την επαγγελματική και μία για τη Σεβίλλη». Πώς είναι τα πράγματα τώρα με την ΑΕΚ; Έχετε ακόμα μία καρδιά για τη νέα σας ομάδα;

«Όταν ανέφερα ότι η μία καρδιά μου ήταν στη Σεβίλλη, ήταν για το διάστημα που δούλευα στη συγκεκριμένη ομάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σημαίνει πολλά για τη ζωή μου, αλλά, πλέον, αυτή τη θέση την έχει η ΑΕΚ. Αυτή η καρδιά είναι 100% για την ΑΕΚ, αλλά πάντα μένει μία γωνία για τη Σεβίλλη».

-Πριν αναλάβετε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ήταν γνωστό ότι το όνομά σας ήταν και στη σχετική λίστα του Ολυμπιακού. Αλήθεια, υπήρχε οποιασδήποτε μορφής επαφή με άλλη ελληνική ομάδα;

«Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι υπήρχαν επαφές με τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως ο σύλλογος να έχει μιλήσει απευθείας μαζί μου. Παρόμοιες επαφές είχαν γίνει και με τον Παναθηναϊκό, πριν έρθω στην ΑΕΚ! Και αποτελεί τιμή για μένα το ότι το όνομά μου συζητήθηκε και από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Αυτό που έχω να τονίσω, όμως, είναι πως στις συζητήσεις που είχα με τον κ. Αδαμίδη στο Λονδίνο, γεννήθηκε ένας μεγάλος… έρωτας ως προς το σχέδιο και την προοπτική που μου πρότεινε και έτσι δεν είχα αμφιβολία που ήρθα να δουλέψω στην ΑΕΚ. Ο κ. Αδαμίδης δεν μου ζήτησε άμεσα αποτελέσματα, αλλά να έρθω να δουλέψω, να… σπείρω, ώστε στο μέλλον να γίνει πραγματικότητα αυτό που ονειρεύονται όλοι οι φίλοι της ομάδας. Αναγνωρίζω ότι η ΑΕΚ έκανε μία θυσία στα οικονομικά της για να πληρώσει το κασέ μου, όμως υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να ανταποδώσω στην ομάδα την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, για να την ξαναφέρω και πάλι στις επιτυχίες».

-Με τον Ολυμπιακό σε τι σημείο είχαν φτάσει οι διαπραγματεύσεις;

«Υπήρξαν επαφές, και… καλές επαφές, αλλά όχι μαζί μου. Από την πλευρά μου επιδίωξα να γίνει μία συνάντηση απευθείας με τους ανθρώπους της ομάδας για να γνωρίζω ακριβώς το πλάνο τους, αλλά δεν έγινε. Οπότε δεν μπορώ να πω ούτε ότι με απέρριψαν ούτε ότι αρνήθηκα εγώ. Ήθελα και τότε να έρθω στην Ελλάδα, αλλά δεν υπήρξαν οι τελικές επαφές, οι καθοριστικές…»

-Πριν από λίγο καιρό αναφερθήκατε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, παρομοιάζοντάς τους με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Στην ΑΕΚ ποιον αντίστοιχο ρόλο θα δίνατε;

«Το ανέφερα αυτό βάσει οικονομικών δεδομένων αλλά και δυναμικότητας. Στο ποδόσφαιρο, όμως, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να κατακτήσεις τίτλους, όπως αποδείξαμε και στη Σεβίλλη. Αυτό απαιτεί χρόνο, αλλά έχουμε την ευκαιρία με τις νέες εγκαταστάσεις να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες και να αναπτύξουμε τα τμήματα υποδομής. Και σε λίγα χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα δίνουν σημαντικά ποσά για να φέρουν παίκτες παγκοσμίας κλάσης, εμείς θα μπορούμε να τα παίρνουμε από τις ακαδημίες μας. Νέα παιδιά και Έλληνες. Κάτι, δηλαδή, πολύ καλύτερο. Το θέμα τώρα είναι να αναπτύξουμε το σύστημα παρακολούθησης ταλέντων από όλη την Ελλάδα, που ευελπιστούμε ότι μετά από κάποιο διάστημα θα μπορούν να διαμορφωθούν σε αστέρια. Δεν είναι βέβαια θέμα ημερών ή μηνών, αλλά θέμα δουλειάς. Όταν μία ομάδα έχει πολλά στοιχεία-παίκτες από τη βάση της, οι ποδοσφαιριστές αυτοί πονούν τη φανέλα περισσότερο και παίζουν σαν να είναι όλοι οι αγώνες… ζωής ή θανάτου».
Read more!

Έφτυσε τον Σβαϊνστάιγκερ ο Πίνολα

Έφτυσε τον Σβαϊνστάιγκερ ο Πίνολα
Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ για την πράξη του Χαβιέρ Πίνολα να φτύσει τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ κατά την διάρκεια του αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με τη Νυρεμβέργη. Μπορεί ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ να δέχτηκε την συγνώμη του Χαβιέρ Πίνολα για την ενέργειά του να τον φτύσει κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της Μπάγερν Μονάχου με τη Νυρεμβέργη, αλλά ο Φραντς Μπεκενμπάουερ έχει άλλη άποψη.

«Για μένα θα πρέπει να μην του επιτραπεί ξανά η είσοδος στο γήπεδο«, ανέφερε ο άλλοτε πρόεδρος των Βαυαραών.

Από την πλευρά του ο Πίνολα παραδέχτηκε το λάθος του και μιλώντας στο γερμανικό Τύπο ανέφερε: «Ντρέπομαι και θέλω να ζητήσω συγνώμη. Δεν έπρεπε να συμβεί»
Read more!

Δεν τρομάζει με Μπάρτσα ο Γκμοχ

Δεν τρομάζει με Μπάρτσα ο Γκμοχ
Ο Γιάτσεκ Γκμοχ μίλησε σε συμπατριώτες για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως δεν τον τρομάζει η Μπαρτσελόνα αφού είναι δυνατός και έτοιμος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στους «Polska The Times»:

«Ανέλαβα μετά τον επιτυχημένο Νίκο Νιόπλια να κάτσω στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Δέχθηκα την πρόταση από την διοίκηση και είπα το ναι. Κλήθηκα να βοηθήσω και δεν θα μπορούσα να πω όχι σε φίλους μου. Θα είμαι στην ομάδα μέχρι να βρεθεί ο επόμενος προπονητής. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια και με τον Κριστόφ Βαζέχα. Το σίγουρο είναι ότι τον εκτιμώ και θα κάνω τις καλύτερες συστάσεις.

Θυμάμαι ακόμη τις μέρες που η Ευρώπη μιλούσε για μένα. Μπορεί να έχουν περάσει τα χρόνια, αλλά δεν μου λείπει η ενέργεια να παλέψω ως προπονητής»

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: «Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά δεν με τρομάζει. Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: κανείς δεν θα μας ξαναδεί αδύναμους στα παιχνίδια. Είμαι δυνατός και έτοιμος»

Read more!

Ζήσης: «Περιμένουν ένα... μεγαθήριο»

Ζήσης: «Περιμένουν ένα... μεγαθήριο»
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λοτομάτικα Ρόμα (17/11, 9.30μ.μ, Novasports1), στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, με το Νίκο Ζήση να γνωστοποιεί ότι στη Ρώμη αναμένουν ένα... μεγαθήριο της Ευρώπης. Ο διεθνής γκαρντ της Σιένα, Νίκος Ζήσης, μίλησε στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» για...

…το κλίμα στη Ρώμη ενόψει του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους»:

«Στη Ρώμη γνωρίζουν πως έρχεται ένα μεγαθήριο της Ευρώπης και θα τα δώσουν όλα. Θα παίξουν με πάθος και ένταση στο παιχνίδι τους. Πάντως η έδρα της Βίρτους δεν είναι ιδιαίτερα καυτή, καθώς είναι και μεγάλο το γήπεδο και σπάνια γεμίζει.

Τώρα όμως το περιμένουν αυτό το παιχνίδι, καθώς ξέρουν ότι έρχεται μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα βρεθεί στο γήπεδο».

… το φετινό Ολυμπιακό και τις προοπτικές του:

«Έχω παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό και μπορώ να πω πως θα πρωταγωνιστήσει και φέτος. Έχει τους καλύτερους δημιουργούς στην Ευρώπη και αυτό σημαίνει πως υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και βγαίνουν καλά μακρινά σουτ. Νομίζως πως η ομάδα θα χρειαστεί χρόνο και σιγά σιγά θα παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερη».

… την αντίπαλο των κυπελλούχων Ελλάδος, Λοτομάτικα Ρόμα:

«Η Ρόμα είναι μια σχετικά νέα ομάδα που φέτος προχώρησε σε κάποιες αλλαγές. Αν και ξεκίνησαν τη χρονιά με πολλές προσδοκίες, έκαναν κάποιες απρόσμενες ήττες και προσγειώθηκαν απότομα. Τώρα όμως νίκησαν την Μπενετόν και κέρδισαν και πάλι τη χαμένη τους ψυχολογία, κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια».

… τον καλό του φίλο Βασίλη Σπανούλη:

«Ο Βασίλης δείχνει αυτό που είναι. Έχει εγκλιματιστεί απόλυτα και αυτό φαίνεται μέσα στο παρκέ. Δεν αποτελούν έκπληξη τα όσα κάνει. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που είναι σημαντικά για την ομάδα. Το κλειδί πιστεύω στη φετινή ομάδα είναι η νέα γενιά.

Το καλοκαίρι έφυγαν σημαντικοί παίκτες όπως ο Κλέιζα και ο Τσίλντρες αλλά από πίσω υπάρχουν πολλά παιδιά ικανά. Για αυτό και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται η ομάδα και θα γίνεται πιο συμπαγής».

… τον Κώστα Παπανικολάου και τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού:

«Είναι πολύ θετικό αυτό και μπράβο και στον ίδιο και στα υπόλοιπα παιδιά που αρπάζουν τις ευκαιρίες που τους δίνει ο προπονητής τους. Ο Παπανικολάου έχει όλα τα προσόντα να κάνει καριέρα. Από ό,τι έχω δει, χρόνο συμμετοχής παίρνουν όλα τα παιδιά κάτι πολύ σημαντικό, ώστε να βελτιώνονται».
Read more!

Μπονιτσιόλι: «Πανίσχυρος ο Ολυμπιακός»

Ο τεχνικός της Ρόμα, Ματέο Μπονιτσιόλι, αναγνωρίζει την σαφή δυσκολία της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό
Πολύ ισχυρό αντίπαλο χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό ο Ματέο Μπονιτσιόλι, με τον τεχνικό της Λοτομάτικα Ρόμα να αναγνωρίζει την σαφή δυσκολία της εντός έδρας (17/11, 9.30μ.μ, Novasports1) αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους». Ο 48χρονος προπονητής της ομάδας της Ρώμης μιλώντας για την προσεχή εντός έδρας αναμέτρηση με τους κυπελλούχους Ελλάδος, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του β' ομίλου, τόνισε: «Η νίκη μας επί της Μπενετόν ήταν μια ευχάριστη νότα σε μία δύσκολη στιγμή και μας τονώνει την αυτοπεποίθηση εν όψει του δύσκολου αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε. Οι αντίπαλοί μας διαθέτουν μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, Ντάριους Ουάσινγκτον, που έχει θητεύσει στο παρελθόν σε ΠΑΟΚ και Άρη, σημείωσε: «Είναι σημαντικό ότι φτάνουμε με καλή ψυχολογία μετά από αυτό το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ισχυρή ομάδα, με μεγάλο βάθος και θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλοί απέναντί του. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε την έδρα μας και να φτάσουμε στη νίκη».
Read more!

To «πράσινο» ευχαριστώ του Saras!

To «πράσινο» ευχαριστώ του Saras!
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει στην ομάδα (Λιέτουβος Ρίτας) απ' όπου άρχισε την επαγγελματική του καριέρα και μιλώντας αποκλειστικά στο gazzetta.gr, δεν παραλείπει να υποκλιθεί στο μεγαλείο του «πράσινου έθνους»!

Η πρόταση συνεργασίας από την πρωταθλήτρια Λιθουανίας είχε έρθει εδώ και περίπου έναν μήνα, αλλά ο 34χρονος πόιντ γκαρντ, παρότι δεν είχε βρει ακόμη ομάδα, την είχε κρατήσει στην άκρη, ψάχνοντας για μία καλύτερη επιλογή. Η επαφή της προηγούμενης εβδομάδας με την Ουνικάχα Μάλαγα (του προσέφερε 2μηνο συμβόλαιο μέχρι να αποθεραπευθεί ο Μακιντάιρ), δεν καρποφόρησε και με δεδομένο ότι ο χρόνος περνούσε και ο κίνδυνος να μείνει άνεργος για πρώτη φορά στην καριέρα του φαινόταν ορατός, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφάσισε να ενδώσει στην ασφυκτική πίεση της ομάδας που εδρεύει στην πρωτεύουσα της πατρίδας του. Η επιστροφή του «Saras» στη Λιθουανία και στη Λιέτουβος Ρίτας ύστερα από 11 χρόνια (1999), συνοδεύτηκε με πηχυαίους τίτλους στα Μ.Μ.Ε. της χώρας της Βαλτικής και το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να αφιχθεί στο Βίλνιους, αναμένεται να τύχει μεγάλης υποδοχής.

«Ήθελα πολύ να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση!»

Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, όπου περίμενε την τελευταία πτήση του κουραστικού ταξιδιού (Αθήνα-Βρυξέλλες-Βαρσοβία-Βίλνιους) και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει για τη νέα σελίδα της καριέρας του... «Δεν σου κρύβω ότι αισθάνομαι πολύ περίεργα που επιστρέφω πίσω στην πατρίδα μου για να παίξω μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο και να ξαναφορέσω τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας μετά από 11 χρόνια! Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει να επιστρέφω για να δω τους γονείς μου και την οικογένειά μου, για την Εθνική ομάδα και για διακοπές! Παρ' όλα αυτά, η πρόταση που δέχθηκα ήταν πολύ σοβαρή, το ενδιαφέρον των ανθρώπων πραγματικά πολύ έντονο και εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν μπορούσα να αρνηθώ! Στην αρχή τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με το πώς έχω συνηθίσει, αλλά σύντομα θα βρω τους ρυθμούς μου και τα πατήματά μου, θα προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της ομάδας και του ρόλου μου και θα είμαι σε θέση να βοηθήσω... Ήθελα πολύ να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση και με την απόδοσή μου θέλω πολύ να τιμήσω τη Λιέτουβος για την ευκαιρία που μου έδωσε...» ήταν τα πρώτα λόγια του πιο επιτυχημένου Λιθουανού γκαρντ στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ντεμπούτο κόντρα στη Ζαλγκίρις

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς, το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr– περιλαμβάνει πολύ ευνοϊκούς όρους για το ενδεχόμενο λύσης του. Η οικογένειά του (σ.σ. η σύντροφός του Άννα και η δύο μηνών κορούλα του) αναμένεται να μετακομίσει στο Βίλνιους, αμέσως μόλις ο «Saras» τακτοποιηθεί στο διαμέρισμα που θα του νοικιάσει η Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους.

Όπως ο ίδιος μας είπε, το ντεμπούτο πιθανότατα δεν θα γίνει στον αυριανό αγώνα της Ευρωλίγκας με την Τσιμπόνα, αλλά την ερχόμενη Κυριακή στη γενέτειρά του, το Κάουνας, όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις στο πλαίσιο της διεθνούς ηνωμένης λίγκας (VTB League) που σπονσοράρεται από την εν λόγω τράπεζα και στην οποία συμμετέχουν ομάδες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία, Λιθουανία, Ουκρανία, Λετονία και Εσθονία).

Η συνάντηση με τον Ομπράντοβιτς

Την περασμένη Παρασκευή (12/11), οπότε και ο Γιασικεβίτσιους έδωσε την οριστική θετική του απάντηση στη Λιέτουβος Ρίτας, ο Λιθουανός άσος συναντήθηκε τυχαία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε εγκαίνια καταστήματος κοινού τους φίλου. Οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν και είχαν πολύ εγκάρδια συνομιλία, ενώ ο «Ζοτς» μετέφερε στον «Saras» ότι είπε τα καλύτερα λόγια στον συμπατριώτη του προπονητή της λιθουανικής ομάδας, Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς, που του τηλεφώνησε για να του ζητήσει πληροφορίες για το νέο παίκτη του.

«Φεύγω σαν φίλος και κρατάω μόνο τις θετικές αναμνήσεις. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια, κατέκτησα πολλούς τίτλους, έζησα πολύ όμορφες στιγμές, κι έκανα πολλούς φίλους. Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο “πράσινο έθνος” για την υποστήριξη και την αγάπη του στη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι οπαδοί το 2007 στο αεροδρόμιο αλλά και τους εορτασμούς μετά τους 6 τίτλους που κατακτήσαμε...» κατέληξε ο 34χρονος σουπερσταρ, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Βίλνιους.

Read more!

Τσιρίλο: «Στο Καραϊσκάκη για την νίκη»

Τσιρίλο: «Στο Καραϊσκάκη για την νίκη»

Ο δυναμικός αμυντικός του ΠΑΟΚ με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικός σταθμό “Sport 103 FM” αναφέρθηκες στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας του τον τελευταίο μήνα, τη χημεία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ και του Μάκη Χάβου, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της ομάδας τον τελευταίο μήνα: "Ήταν φανταστικό αυτό που συνέβη, με συνεχείς επιτυχίες και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Ήταν πολύ σημαντικό γι μας ότι κερδίσαμε την Βιγιαρεάλ, ότι ξεπεράσαμε το εμπόδιο του Εορδαϊκού στο Κύπελλο και ακόμη ότι κάναμε ένα νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα. Δεν πρέπει όμως να χαλαρώσουμε".

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε τέσσερις αγωνιστικές ανέβηκε δέκα θέσεις: "Ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε ψηλά. Όλοι, άλλωστε, περιμένουν αυτό από τον ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικό ότι επιστρέψαμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Πρέπει, όμως, να παραμείνουμε ψηλά. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά δεν πρέπει να αισθανθούμε πιο χαλαροί. Πριν είχαμε στρες γιατί δεν ερχόταν τα αποτελέσματα. Ας μην μη μιλήσουμε για στόχο, αυτό μου έχει διδάξει η εμπειρία μου. Να βλέπουμε κάθε ματς που είναι μπροστά ματς. Τώρα έχουμε τον Ολυμπιακό και πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το ματς".

Αν ο στόχος είναι κάτι μεγαλύτερο από την τρίτη θέση: "Φυσικά, και εγώ και ο κόσμος και όλοι θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Για όλους αυτός είναι στόχος. Πέρυσι τερματίσαμε δεύτεροι και όλοι περιμένουν να πάμε καλά και φέτος. Τώρα όμως το φυσιολογικό είναι να μην μιλάμε γι' αυτό, γιατί είναι νωρίς. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει σωστά τη δουλειά του, στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι έχουμε κάνει. Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλουν να κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους για να "χτυπήσουν" και αν είναι δυνατό να ξεπεράσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό".

Τις μεταπτώσεις στην απόδοση του ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν: "Σίγουρα μετά το καλό ξεκίνημα στην Ευρώπη, έπρεπε να προσαρμοστούμε στα ματς που θα ακολουθούσαν. 'Ήταν κάπως περίεργο το διάστημα στην αρχή, γιατί αλλάξαμε τρεις προπονητές σε 1,5 μήνα. Έπρεπε να καταλάβουμε τι ήθελε κάθε ένας από αυτούς τους προπονητές. Πλέον αρχίζουμε και λειτουργούμε. Δεν πρέπει, ακόμη, να ξεχνάμε ότι και πέρυσι με τον Σάντος στο ξεκίνημα δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι λογικό να υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα στην ομάδα. Πλέον νιώθουμε πιο άνετοι όλοι μέσα στην ομάδα".

Τα περιθώρια βελτίωσης και τη συνεργασία με τον Μάκη Χάβο: "Πρέπει να συνεχίσουμε στον ρυθμό που έχουμε τώρα. Με τον κύριο Χάβο γίνεται πολύ καλή δουλειά, όλοι είναι χαρούμενοι. Οι νίκες μας έδωσαν και εμπιστοσύνη. Γίνεται καλή δουλειά και το σημαντικό είναι ότι μέσα στις τάξεις της ομάδας είμαστε χαρούμενοι , το βλέπω στα πρόσωπα όλων. Εξάλλου, με τους φιλάθλους που έχει ο ΠΑΟΚ στο πλευρό του θέλεις πάντα να κάνεις το καλύτερο".

Το ρεπορτάζ του calciomercato που τον χαρακτηρίζει "μονομάχο": "Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω γιατί τρέχω με τη σύζυγό μου που σε ένα μήνα θα γεννήσει το παιδί μας (σ.σ. κοριτσάκι) και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Είναι σημαντικό να γράφουν για μένα καλά πράγματα. Σίγουρα στην αρχή δεν ξεκίνησα και εγώ καλά, όπως και η ομάδα, αλλά πλέον ανεβαίνουμε και τα θετικά αποτελέσματα μας κάνουν και νιώθουμε καλύτερα".

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Είναι πάντα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό. Θα είναι πολύ δυνατό ματς, καθόλου εύκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, όμως ο ΠΑΟΚ θα πάει με ένα ξεκάθαρο στόχο στο "Καραίσκάκη", να κερδίσει τον αγώνα".

Read more!

"Δεν πήραμε τον Μουρίνιο για να κάνει φιλίες"

Ο... ξεχωριστός Ζοσέ Μουρίνιο Σε εκδήλωση που έγινε στη Μαδρίτη προς τιμή της εθνικής Ισπανίας, παρευρέθηκε και ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον παλιό σπουδάιο άσο και νυν διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, για τον Ζοζέ Μουρίνιο, με αφορμή το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον προπονητή της Χιχόν, Μανουέλ Πρεσιάδο.

Ο "Γύπας" είχε μία... πολύ καλή ατάκα να τους πει: "Μα εμείς δεν προσλάβαμε τον Μουρίνιο για να κάνει φίλους στην Ισπανία, αλλά για να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό έχει αποδείξει πόσο σπουδαίος προπονητής είναι".
Read more!

Διπλή προπόνηση για την Εθνική

Ο Κωνσταντόπουλος στην προπόνηση της Εθνικής Διπλή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα του Φερνάντο Σάντος για τους διεθνείς, εν όψει του φιλικού αγώνα της προσεχούς Τετάρτης με την Αυστρία, στη Βιέννη. Το απόγευμα οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας "έβγαλαν" μέρος του προγράμματος (δεν συμμετείχαν στο δίτερμα σε μισό γήπεδο), ενώ μοναδικός απών είναι ο Γεωργιάδης, καθώς ο Πανσερραϊκός αντιμετωπίζει απόψε τον Ολυμπιακό Βόλου για τη Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα, κανονικά συμμετείχαν οι Παπασταθόπουλος, Κονέ, Μόρας και Σαμαράς, που αφίχθησαν από την Ιταλία (οι πρώτοι τρεις) και Σκοτία. Τους διεθνείς επισκέφθηκε στον ʼγιο Κοσμά ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στην αναμέτρηση με τη Λετονία και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα αναχωρήσει για την Αυστρία αύριο το πρωί (11:00).

"Είναι τιμή για μένα η παρουσία μου στην εθνική. Το κλίμα είναι φανταστικό και έχουμε πολύ καλό σύνολο. Η εθνική ομάδα έχει δυνατότητες, ταλέντο και νέους παίκτες. Υπάρχει ποιότητα και έχουμε τις δυνατότητες να καταφέρουμε πολλά" δήλωσε ο κληθείς στην εθνική Ανδρών για πρώτη φορά στην καριέρα του Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ενόψει της συνέχειας του EURO 2012: "Το χάσμα των φαβορί με τα αουτσάιντερ έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε".

Ο Γιάννης Φετφατζίδης υπογράμμισε πως "είναι στο χέρι μας να προκριθούμε στο EURO και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει ένας νέος κορμός, αλλά και αρκετά νέα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα, ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Θέλω να παραμείνω στην εθνική ομάδα. Υπάρχει δικαιοσύνη και όποιος αγωνίζεται καλά με την ομάδα του καλείται να αγωνιστεί και στην εθνική".

Στην αποστολή της εθνικής έχουν κληθεί οι: Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Φωτάκης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κονέ, Τοροσίδης, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης.
Read more!

Θέλει να μείνει στη Στόουκ ο Πέναντ

Ο Ζερμέν Πέναντ με τη φανέλα της Στόουκ Συμβόλαιο μόνιμης διάρκειας με τη Στόουκ Σίτι θέλει να υπογράψει τον Ιανουάριο ο Τζερμέιν Πέναντ. Ο 27χρονος ενσωματώθηκε στους "Πότερς" τον περασμένο Αύγουστο, με τη μορφή του δανεισμού από τη Σαραγόσα, κι έκτοτε μετράει 9 συμμετοχές με την αγγλική ομάδα.

"Εάν συμφωνήσουν και οι δύο σύλλογοι, θα με κάνει πολύ ευτυχισμένο και θα υπογράψω αμέσως" τόνισε ο Πέναντ, ενώ ο προποντής της Στόουκ, Τόνι Πούλις, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του, BBC δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να κρατήσει τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ: "Είναι πολύ καλή περίπτωση για μας, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε".
Read more!

Θέλουν Σακό Μίλαν, Αρσεναλ

Ο Μαμαντού Σακό Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν στο σαμπιονά έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο λόγος για τον Μαμαντού Σακό για τον οποίο φέρονται να θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τόσο η Μίλαν όσο και η Αρσεναλ.

Μάλιστα, οι "ροσονέρι" είναι διατεθειμένοι να βγάλουν από τα ταμεία τους το ποσό των 9,4 εκατ. ευρώ για να αποσπάσουν την υπογραφή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 20χρονος αμυντικός έχει συμβόλαιο με το σύλλογο του Παρισιού έως το τέλος της σεζόν 2011/2012 ενώ οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους.
Read more!

Οι πέντε έγιναν τρεις…

Μικραίνει η λίστα του Παναθηναϊκού για τον διάδοχο του Νίκου Νιόπλια και δεν αργεί η ώρα της επιλογής προπονητή. Από την… προεπιλογή αφαιρέθηκαν για διαφορετικούς λόγους τα ονόματα των Ντιέγκο Σιμεόνε και Μαρθελίνο Τοράλ, ενώ «προκρίνονται» στον… δεύτερο γύρο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι και ο Χαβιέρ Αγκίρε.
Οι πέντε έγιναν τρεις…
Ο Κώστας Αντωνίου και ο Κάρλος Φρέιτας έχουν εξουσιοδοτηθεί από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να αρχίσει προκαταρκτικές επαφές με τους τρεις προτού διαπιστώσει τις προθέσεις τους και καταλήξει στον εκλεκτό. Από αυτή την άτυπη διαδικασία συνέντευξης θα επιλεγεί ο νέος προπονητής της ομάδας μέχρι την Κυριακή, με τους κ.κ. Αντωνίου και Φρέιτας να κάνουν την εισήγησή τους και τον Νικόλα Πατέρα να παίρνει την απόφαση. Μέχρι τότε, ο Γιάτσεκ Γκμοχ θα έχει την ευθύνη της ομάδας και θα καθίσει στον πάγκο για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ηρακλή, πιθανότατα και κόντρα στην Μπαρτσελόνα την επόμενη Τετάρτη.

Το έδαφος είναι πρόσφορο για τους τρεις που έχουν προβάδισμα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δήλωσε στον πορτογαλικό Τύπο πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα, ενώ εμπόδια δεν φαίνεται να υπάρχουν πέραν του Πορτογάλου για τον Ιταλό και τον Μεξικανό.

Πέραν των τριών, με ενδιαφέρον εξετάζονται οι περιπτώσεις του Γάλλου Πολ Λε Γκουέν (με μεγάλη καριέρα σε Λιόν, αλλά αποτυχία σε Ρέιντζερς και Παρί Σεν Ζερμέν) και και του Αργεντινού Μαρσέλο Μπιέλσα (πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Αργεντινής και Χιλής), με λιγότερες όμως πιθανότητες από τους τρεις προαναφερθέντες. Οι περιπτώσεις των Μαρτσέλο Λίπι, Πάουλο Σόουζα και Μάρτιν Ο’ Νιλ έχουν αποκλειστεί για διαφορετικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Παναθηναϊκό έχουν προταθεί πάνω από 80 προπονητές (!), τόσο μετά το διαζύγιο από τον Νίκο Νιόπλια, όσο και πριν από αυτό... Read more!

Πήρε εξιτήριο ο Ματεράτσι

Ο Μάρκο Ματεράτσι... Στο σπίτι του επέστρεψε τη Δευτέρα ο Μάρκο Ματεράτσι, ο οποίος διανυκτέρευσε γα προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο ντέρμπι της Ιντερ με τη Μίλαν. Ο βετεράνος αμυντικός διεκδίκησε στο 67ο λεπτό μία μπαλιά με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος σήκωσε ψηλά το πόδι του και τον βρήκε στο πρόσωπο. Ο Ματεράτσι αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό.

Ο Ιμπραϊμοβιτς δικαιολογήθηκε μετά τον αγώνα λέγοντας ότι το συμβάν έγινε πάνω στη φάση και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τραυματίσει τον πρώην συμπαίκτη του.
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...