ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Μπουφόν: «Φαβορί η Μίλαν»

Μπουφόν: «Φαβορί η Μίλαν»
Για τον ίδιο, τη Γιουβέντους, το επερχόμενο ντέρμπι με την Ίντερ αλλά και για τη Μίλαν, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι το φαβορί για τον τίτλο στην Ιταλία, μίλησε ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

«Στόχος της ομάδας είναι μία από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όνειρό μου είναι να ξανακερδίσω με αυτή τη φανέλα το πρωτάθλημα. Όλοι ξέρουν πόσο αγαπώ τη Γιουβέντους».

Για τον τίτλο:

«Δεν θα αλλάξω τώρα τη γνώμη μου… η Μίλαν. Η Ίντερ μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε και πλέον μείωσε τη διαφορά της από τη Μίλαν, η οποία θεωρώ ότι θα αντισταθεί στην πίεση».

Για το ντέρμπι με την Ίντερ:

«Θέλουμε τη νίκη την Κυριακή και νομίζω ότι η ομάδα έχει ήδη αρχίσει να χτίζεται για του χρόνου πάνω σε γερές βάσεις. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ θετικά».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Λαπόρτα: «Τιμή η παραμονή Γκουαρντιόλα»

Λαπόρτα: «Τιμή η παραμονή Γκουαρντιόλα»
Ως τιμή χαρακτήρισε την ανανέωση του συμβολαίου του Πεπ Γκουαρντιόλα με την Μπαρτσελόνα ο τέως πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζουάν Λαπόρτα.«Ήταν μια καταδικαστική απόφαση για όλους η ανανέωση του συμβολαίου του Γκουαρντιόλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να βλέπω τον Πεπ στον πάγκο της ομάδας. Είναι μια τιμή για όλους ότι θα μείνει εδώ. Σίγουρα η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να δίνει χαρά στον κόσμο. Η ομάδα όμως έχει πάρα πολλή πίεση και θα είναι δύσκολο να κατακτήσει τόσους τίτλους, όσους έχει πάρει τα τελευταία χρόνια».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τσιαντάκης: «Αφεντικό ο Ολυμπιακός...»

Τσιαντάκης: «Αφεντικό ο Ολυμπιακός...»
Μεγάλο και καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε με τη νίκη επί του Άρη ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον παλαίμαχο άσο των Πειραιωτών, Νίκο Τσιαντάκη.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Τσιαντάκη στον Sentra 103,3:

Για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη: «Η χτεσινή νίκη του Ολυμπιακού είναι μεγάλης σημασίας. Αποκτά τεράστιο προβάδισμα για τον τίτλο. Με αυτή τη νίκη και έχοντας σοβαρό πρόσωπο στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός είναι κοντά στον τίτλο. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε πρόβλημα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Εχτές έδειξε διαφορετικό πρόσωπο. Ίσως η ανάγκη για τη νίκη έκανε τους παίκτες της ομάδας να δώσουν το κάτι παραπάνω. Πέτυχαν μια σπουδαία νίκη επί ενός αξιόλογου και πάντα δύσκολου αντιπάλου. Από δω και πέρα είναι το αφεντικό για την υπόθεση τίτλος. Πλέον περιμένει το ματς με τον Παναθηναϊκό που πέρα από τη βαθμολογική σημασία είναι τεράστιο και το θέμα του γοήτρου».

Για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και τα συνεχόμενα ματς χωρίς να δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το χθεσινό ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”: «Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει ικανότητες και τακτική για να το πετύχει. Η άμυνα δεν είναι μόνο οι τέσσερις παίκτες. Ξεκινάει από μπροστά. Ο Ολυμπιακός πρεσάρει από μπροστά. Δεν επιτρέπει του αντιπάλου του, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να γίνει επικίνδυνος. Αν καταφέρει και μετουσιώνει τις ευκαιρίες που έχει σε γκολ, θα απλοποιήσει τα πράγματα».

Για το γεγονός πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν πετυχαίνουν συχνά νίκες με μεγάλο σκορ: «Η τακτική παίζει ρόλο. Ο Ολυμπιακός κάνει ευκαιρίες, αλλά δεν είναι αποτελεσματικός. Σε κάποια ματς όπως με Ηρακλή, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και ηττήθηκε. Όσο δεν δέχεται γκολ ο αντίπαλος, ανεβαίνει και η ψυχολογία του».

Για τον κόσμο του Άρη: «Όλοι γνωρίζουμε πως είναι φανταστικός ο κόσμος του Άρη. Τον βοηθάει πολύ. Δείχνουν ένα πολύ καλό πρόσωπο. Παίζει ρόλο ότι συμμετέχουν στη διοίκηση».

Για την αναμέτρηση του Άρη με τη Μάντσεστερ Σίτι: «Είναι μεγάλο παιχνίδι. Η Μάντσεστερ Σίτι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μπει στις κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας. Έχει μεγάλους παίκτες κι εξαιρετική ομάδα. Το έργο του Άρη είναι δύσκολο. Ωστόσο έχει δείξει, όπως και με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ότι μπορεί να παλέψει τα παιχνίδια. Πρέπει ο Άρης να μπει στο γήπεδο για να πολεμήσει και να κοντράρει τη Σίτι που είναι βέβαια ανώτερη ομάδα. Όμως στο ποδόσφαιρο είναι όλα πιθανά».

Για την πορεία του Ολυμπιακού συγκριτικά με την περσινή χρονιά: «Πέρσι είχε τεράστια προβλήματα τραυματισμών. Τα μεγάλα ονόματα έμεναν εκτός για μεγάλο διάστημα. Για παράδειγμα ο Γκαλέτι που δεν έπαιξε καθόλου. Επίσης ο Ντουντού και ο Μπράβο. Είχε ως ομάδα ένα μεγάλο μειονέκτημα, αλλά και κατάφερε να είναι μέσα στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Φέτος μετράει η παρουσία του κυρίου Μαρινάκη που βοήθησε την ομάδα μεταγραφικά, ενώ λείπουν και οι τραυματισμοί. Η ομάδα είναι δεμένη κι έχει καλούς παίκτες. Έχει το καλύτερο υλικό. Έχει λύσεις για την ενδεκάδα αλλά και εναλλακτικές. Όταν έχεις τέτοιο υλικό δίκαια βρίσκεσαι στην κορυφή».

Για το αν ο Ολυμπιακός χτίζει ομάδα για το μέλλον: «Φαίνεται πως πλέον από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα και θα συνεχίσει να ενισχύεται σε συνδυασμό με τη σταθερή διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες που θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ομοιογένεια τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Είναι τεράστια υπόθεση η ομαλή μετάβαση από τον κύριο Κόκκαλη στον κύριο Μαρινάκη που αγαπάει εξίσου την ομάδα και το έδειξε από τη στιγμή που την ανέλαβε».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

O... υπερασπιστής του Special One


Και ο Μουρίνιο θέλει τον... υπερασπιστή του. Διαβάστε πως ο Άιτορ Καράνκα, βοηθός του Πορτογάλου τεχνικού, απάντησε στην κριτική για την επιλογή του Ζοσέ να πεταχθεί στη Γαλλία να δει τη Λιόν, παραμονή του αγώνα με την Εσπανιόλ.

Έντονη κριτική δέχθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο από τους Ισπανούς δημοσιογράφους για την επιλογή του να πάει μία μέρα πριν το ματς με την Εσπανιόλ στην Γαλλία για να παρακολουθήσει την Λιόν, αντίπαλο της Ρεάλ στους "16" του Champions League.Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ισπανίας, ο Πορτογάλος τεχνικός με αυτή του την κίνηση έδειξε πως έχει σαν πρώτη προτεραιότητα το Champions League, έχοντας αφήσει σε δεύτερη μοίρα την Primera Division.

"Δεν καταλαβαίνω από που βγαίνει αυτή η αίσθηση που έχετε", απάντησε στου δημοσιογράφους ο Άιτορ Καράνκα, βοηθός του Ζοσέ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ενόψει του αγώνα με την Εσπανιόλ (13/2).

"Το... αφεντικό (σ.σ. "boss" τον ανέφερε) έχει έναν διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Λιόν ξέροντας ότι πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι εναντίον της Εσπανιόλ", τόνισε ο Καράνκα υπερασπιζόμενος την επιλογή του Special One να ταξιδέψει στη Γαλλία μία μέρα πριν από αγώνα για την Primera Division.

Πηγή sport24

Read more!

Με απουσίες στην Ελλάδα


Χωρίς τον Μάριο Μπαλοτέλι αλλά και τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, η Μάντσεστερ Σίτι για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των "32" του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στον Άρη.
Ο προπονητής των "πολιτών" δεν μπορεί να υπολογίζει στους δύο ποδοσφαιριστές καθώς ο Μπαλοτέλι βρέθηκε στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε θεραπεία στο γόνατο ενώ και ο Ντε Γιονγκ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο."Ο Μάριο Μπαλοτέλι ίσως είναι στον πάγκο στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νοτς Κάουντ", είπε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προαναγγέλοντας την επιστροφή του σε αυτό το παιχνίδι για το Κύπελλο Αγγλίας την επόμενη Κυριακή.
Εξάλλου η επιστροφή του Ντε Γιονγκ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. "Πρέπει να μιλήσω με το ιατρικό τιμ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Βίνσεντ Κομπανί εξάλλου έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση παρά την ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. "Μπορεί ακόμα να είναι μία καλή σεζόν για την Μάντσεστερ Σίτι.

Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια μπροστά μας για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά. Χάσαμε ένα παιχνίδι. Είναι τρεις βαθμοί αλλά χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο για να νικήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Πηγή sport24

Read more!

Επιμένει για Σαμαρά

Η Σέλτικ ετοιμάζεται να ανοίξει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τον Γιώργο Σαμαρά αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν πριν τα Χριστούγεννα και πλέον το ενδεχόμενο αποχώρησης του δείχνει ανοιχτό.Όπως ανέφερε ο βρετανικός Τύπος ωστόσο, οι "καθολικοί" είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη την εβδομάδα που έρχεται με στόχο να παραμείνει στην ομάδα.

Ο Γιώργος Σαμαράς έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας της Γλασκώβης να επιστρέψει στους τίτλους στην Σκωτία, πετυχαίνοντας δύο γκολ στη μεγάλη νίκη επί της "αιώνιας" αντιπάλου, Ρεϊντζερς.

Πηγή sport24

Read more!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ Live streaming 19:30


http://www.betarades.g
http://www.magedtv.net/ch3.phpr/index.php?act=viewCat&catId=233
http://saidfoot.yolasite.com/
http://www.vipfast.fr/ch1.html
http://www.stopstream.com/ch1.html
http://www.telefree.info/
http://www.hwawshytv.info/
http://www.gizawya.info/
http://trgoals.net/ch2.html
http://www.skyperlive.eu/ch2.html
http://blinertv.blogspot.com/p/blinertv.html
http://www.bglivesport.co.tv/
http://skysport1.info/ch2.html
http://www.assoctv.co.tv/
http://live-agones.blogspot.com/

Το Protathlitesgr.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για την μετάδοση των αγώνων και για αυτό που προβάλετaι.Το blog μας δε κάνει stream, απλά σας γνωρίζει τα sites που κάνουν αναφορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Read more!

Μίτσελ: "Δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό"


Σε συνέντευξή του ο Μίτσελ τόνισε ότι η ομάδα του δεν φοβάται τον Παναθηναϊκό, ενώ είπε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι όπου τελειώνει ο δανεισμός του.Ο άνθρωπος που λίγες μέρες με το μαγικό του γκολ χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση, μίλησε στην "Ώρα των Σπορ" για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την προσαρμογή του στην Ελλάδα, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Νίκου Λυμπερόπουλου.Δείτε μέρος από τις δηλώσεις του Μίτσελ στην εφημερίδα

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα. Δεν έχουμε όμως να φοβηθούμε τίποτα. Τα καταφέραμε, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Υπάρχουν επικίνδυνοι παίκτες, όμως στην ουσία ένας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και χρόνια τώρα σε άλλες ομάδες. Λέω για τον Σισέ. Είχε τραυματισμούς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι καλά. Είναι γρήγορος, πολύ ταχύς παίκτης".

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα: "Εγώ είμαι και αισθάνομαι αρκετά καλά. Προέρχομαι από μια ομάδα στην Αγγλία και είναι γνωστό πως στην Αγγλία κάνουν πολύ σκληρές, γερές προπονήσεις και βασίζονται κυρίως στην φυσική κατάσταση. Αν δεν έπαιζα θα είχα πρόβλημα στην φυσική κατάσταση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αισθάνομαι τώρα όμως καλύτερα. Και τώρα που παίρνω κάποια λεπτά συμμετοχής αισθάνομαι ακόμη καλύτερα. Τουλάχιστον όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, στην οποία είχα δουλέψει πολύ στην Αγγλία, κάθε μέρα βελτιώνομαι περισσότερο".

Για το αν θα ήθελε να παραμείνει και μετά το καλοκαίρι: "Προς το παρόν, κοιτώντας μέχρι τον Ιούνιο, θέλω να δουλεύω καθημερινά. Δεν εξαρτάτε από μένα τι πρόκειται να γίνει μετά το καλοκαίρι. Εμένα μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ εδώ. Γιατί όχι;

Για το ποιους παίκτες θαυμάζει στην ΑΕΚ: "Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ένας βετεράνος παίκτης που κρατάει πολύ καλά τη μπάλα. Νομίζω ότι αυτοί που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, αυτοί που βρισκόμαστε πίσω από αυτόν πρέπει να τον ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για την δουλειά που κάνει".

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: "Είναι ένας προπονητής πολύ σοβαρός στη δουλειά του. μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που δουλεύει στις προπονήσεις. Εργάζεται με πολλή όρεξη και αυτό μας δίνει κίνητρο".

Πηγή sport24
Read more!

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ο Πανιώνιος απέδειξε ότι του ταιριάζουν τα δύσκολα απέναντι στον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr παρουσιάζει την...απρόβλεπτη φετινή ομάδα που δείχνει σκληρή για να πεθάνει και εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι ο "Ιστορικός" έχει βαριά φανέλα.

Τα δύσκολα του...ταιριάζουν! Σε μία χρονιά που έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε αντιπάλους στα μέτρα του, ο Πανιώνιος απέδειξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ ότι σε παιχνίδια με ομάδες μεγαλύτερης δυναμικότητας ή όταν βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, τα καταφέρνει καλύτερα.Το 1-0 επί του "Δικεφάλου του Βορρά" ήρθε άλλωστε κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης όχι μόνο προερχόταν από την κακή εμφάνιση στο "Παγκρήτιο" αλλά αγωνίστηκε με τέσσερις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών(Μήτρογλου, Λάτκα, Κουμορτζί, Κοντοές).

Σε άλλες δύσκολες αποστολές άλλωστε όπου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο "Ιστορικός" αντέδρασε δείχνοντας και το βάρος της φανέλας ενώ φανέρωσε ότι του ταιριάζει περισσότερο το παιχνίδι όπου έχει ανοιχτούς χώρους, αγωνιζόμενος με αντεπιθέσεις.Ποιός θα ξεχάσει το 1-0 επί του Άρη που ήταν και η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα την 3η αγωνιστική,απέναντι σε μία ομάδα που λίγες μέρες πριν είχε νικήσει την κάτοχο του Γιουρόπα Λίγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ακολούθησε η νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη την 8η αγωνιστική όπου οι "κυανέρυθροι" ήταν ξανά σε δύσκολη βαθμολογικά θέση και πήραν άνετα το τρίποντο χάνοντας μάλιστα και πέναλτι εκτός από πολλές άλλες ευκαιρίες.Η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της Λάρισας στο "Αλκαζάρ"(11η αγωνιστική) με το...αγαπημένο του σκορ(1-0) ήρθε επίσης σε μία στιγμή όπου οι Νεοσμυρνιώτες είχαν μείνει χωρίς...οξυγόνο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.Ένα ακόμη παράδειγμα ήταν ο θρίαμβος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί του Άρη(18η αγωνιστική) αλλά και η εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό(1-1, 19η αγωνιστική) όπου θα μπορούσε να φτάσουν και στη νίκη.Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Πανιώνιος φέτος έχει ηττηθεί ειδικά στην έδρα του από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Εργοτέλης, ο Ατρόμητος, η Κέρκυρα...Δικαιολογημένα λοιπόν χαρακτηρίζεται ως πιο απρόβλεπτη ομάδα για φέτος στην Σούπερ Λίγκα.

"Ογκόλιθος" ο Τσότσαλιτς

Η εμφάνιση έξι μέρες νωρίτερα απέναντι στον Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο" έμοιαζε με πισωγύρισμα καθώς οι Νεοσμυρνιώτες θύμισαν το κακό πρόσωπο που είχαν πριν την τελευταία αλλαγή προπονητή αλλά και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ όμως οι "κυανέρυθροι" είχαν μεγάλο πάθος και παρουσιάστηκαν αντάξιοι των συνθηκών αγωνιζόμενοι ως ομάδα. Και όλα αυτά ενώ ο Τάκης Λεμονής είχε κάθε λόγο να "πονοκεφαλιάζει" με τις απουσίες των Λάτκα, Κοντοέ στην άμυνα αλλά και του Μήτρογλου στην επίθεση.Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις θέσεις τους τους αντικατατέστησαν επάξια. Και αν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη,ο Γκαλίτσιος στο ντεμπούτο του τότε με την "κυανέρυθρη" φανέλα αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Έντιν Τσότσαλιτς που αυτή την φορά πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας ήταν εξαιρετικός, ο MVP του Πανιωνίου.Ο Βόσνιος είχε αποκτηθεί πριν από 1,5 χρόνο για κεντρικός αμυντικός αλλά όσο παράδοξο και αν φαίνεται δεν αγωνίστηκε ποτέ έως το Σάββατο καθώς έδειξε αρετές αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος και καθιερώθηκε σε αυτή τη θέση.

Ο Τάκης Λεμονής προχώρησε σε μία πιο ορθολογική κίνηση σε σχέση με την προηγούμενη φορά και ο Τσότσαλιτς έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στο κέντρο της άμυνας.Την ίδια στιγμή ο Σιόβας που επέστρεψε είχε γενικά καλή παρουσία με μοναδική εξαίρεση το λάθος που ευτυχώς δεν κόστισε με την μεγάλη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη.Ο Γιόνσον για μία ακόμη φορά ήταν σταθερός αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ ενώ ο Γκαλίτσιος βρέθηκε σε μία ξένη θέση, αυτή του αριστερού μπακ. Και όλα αυτά ενώ απουσίαζαν ο Κοντοές αλλά και ο Γεωργιανός Κρικβέλια που προοριζόταν ως η πρώτη λύση για την θέση.

Στη μεσαία γραμμή ο Σουλεϊμάν Όμο απέδειξε ότι ο ρόλος της "σκούπας" μπροστά από τους δύο αμυντικούς που του έχει αναθέσει ο Τάκης Λεμονής, του ταιριάζει απόλυτα καθώς είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι πολύ καλή παρουσία.Εξάλλου ο Ανδρέας Σάμαρης που επιστρατεύτηκε για την ενδεκάδα, πιστοποίησε και πάλι ότι είναι ένας παίκτης στον οποίο ο Πανιώνιος μπορεί να "ποντάρει" πολλά για το μέλλον.Εξάλλου ο Φανούρης Γουνδουλάκης προσπάθησε να περάσει κάποιες μπαλιές στους επιθετικούς και έδωσε τις δικές του μάχες.

Άλλος Ριέρα

Δεν ήταν λίγοι οι φίλαθλοι του Πανιωνίου που περίμεναν να βρει ο Σίτο Ριέρα τον καλό του εαυτό και κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε την κατάλληλη στιγμή. Ο Ισπανός έκανε πολλές κούρσες στο παιχνίδι και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο. Η φάση όπου κέρδισε το πέναλτι είναι ενδεικτική καθώς έφυγε στην αντεπίθεση, περνώντας τον ένα μετά τον άλλο τους παίκτες του ΠΑΟΚ, πριν τον ανατρέψει ο Μαλεζάς.Εξάλλου ο Μπόσκο Μπάλαμπαν πλέον κρίνεται απαραίτητος στην ομάδα για την εμπειρία του. Έτσι πήρε την μπάλα και την έστησε στην άσπρη βούλα και με μία πολύ καλή εκτέλεση, σημείωσε το "χρυσό" γκολ της αναμέτρησης.Όσο για τον Βάσλαβ Σβέρκος; Ο Τσέχος επιθετικός αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην κορυφή της επίθεσης από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα,έδειξε πολύ καλά στοιχεία,ήταν μαχητικός και είχε συνεισφορά στη νίκη καθώς εκτός όλων των άλλων και κατ΄εντολή και του Τάκη Λεμονή, μάρκαρε από ψηλά δυσκολεύοντας τους αντιπάλους του να κατεβάσουν την μπάλα.

Τα δύσκολα συνεχίζονται

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήρθε την κατάλληλη στιγμή αλλά τα δύσκολα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, συνεχίζονται καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και στην συνέχεια οι "κυανέρυθροι" θα υποδεχτούν τον Ολυμπιακό.Παιχνίδια όπου μπορεί να υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αλλά σε αυτά ο Πανιώνιος δείχνει να ανταποκρίνεται καλύτερα. Όσο για το υπόλοιπο πρόγραμμα; Οι Νεοσμυρνιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο(εκτός), την Λάρισα(εντός), τον Ηρακλή(εκτός), την Κέρκυρα(εκτός), τον Πανσερραϊκό(εντός) και τον Αστέρα Τρίπολης(εκτός).

Η υπόθεση-παραμονή περνάει σίγουρα από τα... πόδια των "κυανέρυθρων" οι οποίοι καλούνται να βρουν μία σταθερότητα στην απόδοση τους και να συγκεντρώσουν τουλάχιστον άλλους 11 βαθμούς.Η φετινή σεζόν είναι γεμάτη από άγχος και με πολλές διακυμάνσεις και οι Νεοσμυρνιώτες θέλουν να χαμογελάσουν στο τέλος ώστε να μην γραφτεί μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, τη στιγμή μάλιστα που ο σύλλογος συμπληρώνει 120χρόνια από την ίδρυση του...

Πηγή sport24
Read more!

Όταν ο Φουστέρ συνάντησε τον Ρούνεϊ

Η αγωνιστική του Σαββάτου είχε δυο σημαντικά ματς τα οποία κρίθηκαν από δυο... παρεξηγημένους ποδοσφαιριστές που σκόραραν το νικητήριο γκολ των ομάδων τους με τον ίδιο περίπου τρόπο
Ρούνεϊ Φουστέρ

Το να γίνει σύγκριση ανάμεσα σε έναν αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος με έναν του αγγλικού και ειδικά όταν σε αυτόν παίζουν δυο από τις κορυφαίες ομάδες, είναι λίγο αστείο από πολλές απόψεις.Όμως στο ποδόσφαιρο παίζουν άνθρωποι και δυο εξ αυτών που έκριναν τις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι και Άρης - Ολυμπιακός, έχουν ένα κοινό. Και οι δυο τα έχουν ακούσει για τα καλά από το ξεκίνημα της σεζόν...

Αρχίζοντας από τον δικό μας Νταβίδ Φουστέρ, καλό είναι να θυμηθούμε τι έλεγε ο περισσότερος κόσμος (και εμείς μαζί γιατί όχι) όταν πρωτοήρθε. Η μεταγραφή του Βαλβέρδε, ο παίκτης που έγινε επαγγελματίας στα 27 του χρόνια, ο νέος Όσκαρ, ο "λίγος" ποδοσφαιριστής και άλλα γνωστά...

Είναι ο Φουστέρ παίκτης μεγάλης κλάσης; Φυσικά και όχι. Μάλιστα στο ματς με τον Άρη ήταν από τους χειρότερους (αν όχι ο χειρότερος) του Ολυμπιακού. Όμως έχει ένα στοιχείο που τον διακρίνει στο παιχνίδι του. Ξέρει να διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο και βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση.

Αυτό έκανε και το Σάββατο στο Βικελίδης και πέτυχε αυτήν εδώ την γκολάρα...

http://www.dailymotion.com/video/xh0apl_aris-osfp-1-2-fouster_sport#from=embed

Ο σάκος του μποξ Ρούνεϊ

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ κρίθηκε από το φανταστικό γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ στο 78ο λεπτό, όταν έκανε υπέροχο ψαλιδάκι από αυτά που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα.

Ο ίδιος ωστόσο δεν το πανηγύρισε με ιδιαίτερη θέρμη, παρότι κινήθηκε σε μία γωνία του γηπέδου (κλασικά). Τα όσα τράβηξε ο Άγγλος επιθετικός τον τελευταίο χρόνο δεν περιγράφονται (τα περισσότερα με δική του ευθύνη), με αποτέλεσμα να δεχθεί σκληρή κριτική από τους φίλους της Γιουνάιτεντ.

Όπως απέδειξε όμως είναι μαχητής και πάλεψε με τον εαυτό του με σκοπό να αποδείξει πως είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Το γκολ το αποδεικνύει άλλωστε, έτσι δεν είναι;

http://www.dailymotion.com/video/xh06xn_wayne-rooney-s-bicycle-goal-against-manchester-city_sport

Πηγή sport24

Read more!

Χωρίς Ζιλμπέρτο με ΑΕΚ


Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν θα είναι παρών στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ (13/02, 19:30).Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, με συνέπεια ο Ζεσουάλντο Φερέιρα να τον αποκλείσει από τη 18άδα του Παναθηναϊκού.Ως πιο πιθανός αντικαταστάτης του Σίλβα φαντάζει ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ, ο οποίος θα παίρνει βοήθειες και από τον Κώστα Κατσουράνη, που ίσως να έχει έναν πιο ανασταλτικό ρόλο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Εκτός έμεινε και ο Στέργος Μαρίνος, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Τη θέση του στη 18άδα πήρε ο Ελίνι Δημούτσος.

Μία ευχάριστη είδηση για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ θα βρίσκεται στην αποστολή, αλλά πολύ δύσκολα θα πάρει θέση βασικού, αφού δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Επομένως, η πιο πιθανή ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί το "τριφύλλι" είναι οι: Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Βύντρα, αριστερό μπακ ο Ιωαννίδης, στο κέντρο της άμυνας οι Σαριέγκι και Καντέ, στα χαφ οι Σιμάο, Κατσουράνης και Νίνης, ενώ στη γραμμή κρούσης θα είναι οι Χριστοδουλόπουλος, Λέτο και Σισέ.


Πηγή sport24

Read more!

Ο Μπέιλ διάδοχος τους Γκιγκς

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ο κατάλληλος για αντικαταστάτης του 38χρονου, Ράιαν Γκιγκς, σύμφωνα με τον σερ Άλεξ. Ο μέσος της Τότεναμ έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις την φετινή σεζόν και ο Σκωτσέζος τεχνικός θέλει να προλάβει του υπόλοιπους "μνηστήρες" και να κάνει το Ουαλό δικό του το καλοκαίρι.

Τον αντικαταστάτη του Ράιαν Γκιγκς φέρεται να έχει βρει στο πρόσωπο του Γκάρεθ Μπέιλ, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Άλεξ Φέργιουσον.

Ο 70χρονος έχει σκοπό την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο να ξοδέψει 40 εκατομμύρια λίρες για να ντύσει τον αριστεροπόδαρο μέσο στα κόκκινα.

Το έργο της απόκτησης του όμως μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ενδιαφέρονται τόσο η Ρεάλ όσο και η Μπαρτσελόνα.

Ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ, έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ο παίκτης δεν είναι προς πώληση αλλά μια τέτοια πρόταση είναι σίγουρο ότι θα βάλει τους ανθρώπους της λονδρέζικης ομάδας σε σκέψεις. Υπάρχουν και τα πρόσφατα παραδείγματα του Μπερμπάτοφ και του Κάρικ που αποδεικνύουν ότι με την σωστή πρόταση όλα μπορούν να συμβούν.

Πηγή sport24

Read more!

Πρωταθλήτρια η Βραζιλία

Η Βραζιλία διέσυρε με 6-0 την Ουρουγουάη και κατέκτησε το Παναμερικανικό πρωτάθλημα κάτω 20 για 3 σερί φορά.

Αυτό είναι συνολικά το 11ο τρόπαιο για τους Βραζιλιάνους, ενώ η Ουρουγουάη έχει 7, η Αργεντινή 4, η Κολομβία 2 και η Παραγουάη 1.
Βραζιλία και Ουρουγουάη που κατέκτησαν τις 2 πρώτες θέσεις στον τελικό όμιλο πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι η Αργεντινή, η κάτοχος του χρυσού, έμεινε εκτός.

Χατ-τρικ για την Βραζιλία πέτυχε ο Λούκας της Σάο Πάουλο, δύο γκολ έβαλε ο Νεϊμάρ και ένα ο Ντανίλο.Ο Νεϊμάρ έφτασε 9 στην διοργάνωση και φυσικά εκτός από πρώτος σκόρερ, πήρε και το βραβείο του κορυφαίου παίκτη.

Η τελική βαθμολογία

1. Βραζιλία 12 (+12)

2. Ουρουγουάη 10 (-3)

3. Αργεντινή 9 (2)

4. Εκουαδόρ 8 (1)

5. Χιλή 3 (-6)

6. Κολομβία 1 (-6)

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Νεϊμάρ (Βραζιλία)

4 γκολ

Λούκας (Βραζιλία)

Έντβιν Καρντόνα (Κολομβία)

Έντσον Μοντάνιο (Εκουαδόρ)

Φακούντο Φερέιρα (Αργεντινή)

3 γκολ

Καζεμίρο (Βραζιλία)

Ντάρβιν Ρίος (Βολιβία)

Ουΐλιαν Ζοζέ (Βραζιλία)

Μπράιαν Καράσκο (Χιλή)

Λουΐς Φελίπε Καγέγος (Χιλή)

Αντριάν Λούνα (Ουρουγουάη)

Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε (Αργεντινή)

Πηγή sport24

Read more!

Υψηλές απαιτήσεις για Φάμπρεγκας


Η Μπαρτσελόνα αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι δύο ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ισπανό άσο και οι "κανονιέρηδες" φέρονται να έχουν ορίσει συγκεκριμένο ποσό για την παραχώρηση του.Ο 23χρονος παίκτης στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Μπαρτσελόνα από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε την καριέρα του.

Σενάρια των τελευταίων ημερών, ανέφεραν όμως ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζει πρόταση-μαμούθ το καλοκαίρι για την απόκτηση του Ισπανού μέσου.

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας τη φετινή σεζόν έχει 27 συμμετοχές και εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχει στο ενεργητικό του και δέκα ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πηγή sport24

Read more!

Ρεάλ για Κιελίνι

Ρεάλ για Κιελίνι
Η Ρεάλ Μαδρίτης, φέρεται να έχει βάλει τον Τζιόρτζιο Κιελίνι στο στόχαστρο της για το καλοκαίρι και σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα αυτή η κίνηση θα γίνει πολύ πιθανή σε περίπτωση που η Γιουβέντους δεν προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, φέρεται να έχει βάλει τον Τζιόρτζιο Κιελίνι στο στόχαστρο της για το καλοκαίρι και σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα αυτή η κίνηση θα γίνει πολύ πιθανή σε περίπτωση που η Γιουβέντους δεν προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βάλει στο στόχαστρο της τον 26χρονο Τζιόρτζιο Κιελίνι της Γιουβέντους.

Ο Κιελίνι έχει συμβόλαιο με την Μεγάλη Κυρία μέχρι το 2015 ωστόσο σε περίπτωση που δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, τότε είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει το Τορίνο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Γιουβέντους θα δεχθεί έτσι εύκολα μια προσφορά της Ρεάλ καθώς ο Κιελίνι θεωρείται σαν ένας από τους παίκτες που πρέπει να μείνουν για χρόνια στους Μπιανκονέρι.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μήνου: «Καθοριστικός ο Σισέ»

Μήνου: «Καθοριστικός ο Σισέ»
Ο Αντώνης Μήνου μίλησε για το αποψινό ντέρμπι τονίζοντας ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι αυτός που θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ τόνισε ότι οι «πράσινοι» μπορούν ακόμα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra 103,3:

«Η ΑΕΚ έχει μείνει αρκετά πίσω από τους στόχους της. Την επηρέασαν τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Αυτό λειτούργησε άσχημα για την ομάδα. Αν δεν είναι κοντά στη διεκδίκηση του τίτλου στρέφεται αλλού το ενδιαφέρον. Πάντως το ρόστερ της είναι ποιοτικό. Η βαθμολογική της θέση την αδικεί. Με καλή διάθεση των παικτών και των διοικούντων μπορεί να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός αν και είχε ισορροπία στο ρόστερ του, δεν είχε καλή παρουσία. Έμεινε αρκετά μακριά από τον Ολυμπιακό γιατί δεν έδειξε το πάθος και τη διάθεση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 12 χρόνια είναι μέσα στο πρωτάθλημα κα είναι φυσικό να ατονεί το ενδιαφέρον από αγωνιστικής πλευράς. Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη τις δυνατότητες να διεκδικήσει τον τίτλο. Η ΑΕΚ είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να του κάνει τη ζημιά».

Για τους παίκτες που θα κρίνουν την αποψινή αναμέτρηση: «Ο Σισέ παίζει μεγάλο ρόλο. Στο πρώτο ματς του Κυπέλλου εξουδετερώθηκε και ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε. Στη ρεβάνς ο Σισέ δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ο χώρος του κέντρου όμως είναι ο νευραλγικός. Οι δυο ομάδες έχουν μεταπτώσεις στην αγωνιστική τους συμπεριφορά στο χώρο του κέντρου. Δεν έχουν σταθερό κορμό στο κέντρο. Παίκτες-κλειδιά θα είναι οι μεσοεπιθετικοί των δυο ομάδων».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού γίνεται μόνο με τον Σισέ και αυτό είναι πρόβλημα. Ο Γάλλος προσπαθεί να ανοίξει χώρους, είναι αρκετά ομαδικός κι έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τι κάνει ο Λάνγκφορντ στην Αθήνα;

Τι κάνει ο Λάνγκφορντ στην Αθήνα;
Όργιο φημολογίας έχει ξεσηκώσει η παρουσία του Αμερικανού πόιντ γκαρντ Κιθ Λάνγκφορντ στην Αθήνα, αφού αύριο τελειώνει η προθεσμία για μεταγραφές στην Ευρωλίγκα.Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τον 28χρονο άσο της Κίμκι.

Read more!

Το πρόγραμμα με Σίτι

Το πρόγραμμα με Σίτι
Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί το πρόγραμμα για τον αγώνα της Τρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης.

Αναλυτικά:

«Στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι. Μισή ώρα αργότερα οι παίκτες της αγγλικής ομάδας θα βρεθούν στο Κλ. Βικελίδης, χωρίς όμως να προπονηθούν. Στις 20:00 ο τεχνικός των Άγγλων κ. Μαντσίνι κι ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Μιχαλήτσου και του Ντάνιελ Τσέζαρεκ θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στην Αίθουσα Τύπου του Κλ. Βικελίδης. Μισή ώρα αργότερα στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο Κλ. Βικελίδης η προπόνηση του ΑΡΗ. Τα πρώτα 15 λεπτά θα είναι ανοικτά για τα ΜΜΕ».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Φέργκιουσον: «Δυναμικά για μεταγραφές»

Φέργκιουσον: «Δυναμικά για μεταγραφές»
Δυναμικά στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο θα κινηθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τεχνικός των «Μπέμπηδων», σερ Άλεξ Φέργκιουσον.«Οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες στο ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μας εμείς δεν μπορούμε να καθόμαστε αμέτοχοι. Πρέπει να απαντήσουμε. Είναι υγιής ανταγωνισμός και παρόλο που αποκτήσαμε μόλις έναν παίκτη στη μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε, το καλοκαίρι θα κινηθούμε πιο δυναμικά για την ενίσχυσή μας».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Γκουαρντιόλα: «Δεν είμαστε ανίκητοι»

Γκουαρντιόλα: «Δεν είμαστε ανίκητοι»
Το σερί των 16 συνεχομένων νικών για την Μπαρτσελόνα σταμάτησε, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ισπανίας, Γιόζεπ Γκουαρντιόλα να τονίζει πως η ομάδα του δεν είναι ανίκητη.«Κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ήταν εύκολο να σκοράρουμε όταν παίζαμε με μια ομάδα που ήταν και οι δέκα ποδοσφαιριστές πίσω. Η Χιχόν έπαιξε καλά και είχε εξαιρετική προσέγγιση στο παιχνίδι. Κάνανε το τέλειο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι ανίκητη», τόνισε ο Ισπανός προπονητής των «μπλαουγκράνα».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αντίστροφη μέτρηση για Φωτάκη

Αντίστροφη μέτρηση για Φωτάκη
Ο Γιώργος Φωτάκης πλέον ανεβάζει ρυθμούς με την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ να είναι προ των πυλών.

Ο Έλληνας άσος άρχισε τρέξιμο στη σημερινή προπόνηση του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο ίδιος έχει υποστεί εξάρθρωση ωμοπλάτης, και τις τελευταίες εβδομάδες ακολούθησε ειδική θεραπεία. Όπως όλα δείχνουν ο Φωτάκης θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε 15 περίπου ημέρες και έτσι λογικά θα προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ για την Σούπερ Λίγκα.

Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Χαλκιάς θα υποβληθεί αύριο σε εξετάσεις από τις οποίες θα διαπιστωθεί η κατάστασή του. Παράλληά, από όσους αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο μόνος που πήρε μέρος στην προπόνηση ήταν ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, ενώ κανονικά γυμνάστηκαν οι Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Μουσλίμοβιτς.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Έφτασε ο Ντρπιτς

Έφτασε ο Ντρπιτς
Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής ο Ντίνο Ντρπιτς. Στις 13.30 ο 29χρονος στόπερ έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» με πτήση από τη Βιέννη, όπου τον περίμενε άνθρωπος της ΑΕΚ.Ο ίδιος δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις και αρκέστηκε να πει: «Δεν θέλω να μιλήσω ακόμα. Θέλω πρώτα να υπογράψω και μετά θα τα πούμε». Ο Ντρπιτς θα παρακολουθήσει το βράδυ το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη Δευτέρα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη δύο χρόνια.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αισιοδοξία για Νέα Φιλαδέλφεια!

Αισιοδοξία για Νέα Φιλαδέλφεια!
Με την παρουσία του Σταύρου Αδαμίδη έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε ξανά αισιόδοξος για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρουσία αρκετού κόσμου και με τους Γιάννη Βούρο και Σταύρο Αδαμίδη να δίνουν το «παρών» στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς στη Νέα Φιλαδέλφεια, έγινε η κοπή πίτας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, δόθηκαν ακόμη μία φορά αισιόδοξα μηνύματα για την επιστροφή της Ένωσης στο σπίτι της:

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο μεγάλος μας στόχος είναι η κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την επιβίωση της ΑΕΚ και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για αυτό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι μαζί με όλους τους φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του γηπέδου. Αποτελεί για μας μεγάλο στοίχημα. Να γυρίσει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια», είπε ο Σταύρος Αδαμίδης στο σύντομο χαιρετισμό του,
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Χατζηχρήστος τόνισε: «Να γυρίσουμε όλοι εκεί που γνωρίσαμε την ΑΕΚ».

Τέλος, ο Γιάννης Βούρος τόνισε: «Ό,τι είχα πει στην πίτα των Παλαιμάχων αυτά θα πω και τώρα. Είμαστε πιο κοντά από ποτέ. ΠΑΕ, Ερασιτεχνικής, Πολιτεία πρέπει να ενωθούν μαζί με τη δική σας δύναμη (σ.σ. των οπαδών) που είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί και με την οικογένεια των ΑΕΚτζήδων στη Βουλή να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, στην οποία αρωγός είναι και ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, κάτι που μέχρι τώρα δεν γινόταν».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Πράσινη» υπεροχή...

«Πράσινη» υπεροχή...
Με νωπές ακόμα τις εντυπώσεις από τους δύο αγώνες του Κυπέλλου, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρώνται απόψε στο OΑΚΑ (19:30, NS1) με την προϊστορία, όπως παρουσιάζει το gazzetta, να είναι υπέρ του Παναθηναϊκού... Mπορεί φέτος -μαζί με το Κύπελλο- η ΑΕΚ να έχει δύο νίκες έναντι μίας του Παναθηναϊκού, αλλά η προϊστορία των δύο ομάδων από τότε που ξεκίνησε η Α' Εθνική με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, δείχνει προβάδισμα του Τριφυλλιού.
Σε 50 αγώνες ο Παναθηναϊκός έχει 24 νίκες, η ΑΕΚ 17 και 10 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Αναλυτικά οι αγώνες και οι σκόρερ:
1959-60 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-2 10′ Παπαεμμανουήλ, 66′ Μπενάρδος/4′, 71′ Δεμίρης
1960-61 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2 30′, 49′ Παπαεμμανουήλ, 87′ Πανάκης/18′ Γκούβας, 55′ Σταματιάδης (ο αγώνας διακόπηκε στο 88′, και κατακυρώθηκε με 2-0 στον ΠΑΟ)
1961-62 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 4-1 25′, 39′, 84′ Χολέβας, 80′ Θεοφάνης/79′ Κρυστάλλης
1962-63 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 67′ Λινοξυλάκης/66′ Κρυστάλλης
1963-64 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 5-4 14′, 39′ Δομάζος, 45΄Σταματιάδης (α), 50′ Παναγιωτίδης, 58′ Πανάκης/2′ Κανελλόπουλος, 5′, 82΄Παπαϊωάννου, 37΄Νεστορίδης
1964-65 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0 32′ Λουκανίδης
1965-66 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-3 10′ Λουκανίδης, 40′ Παπουτσάκης/4′, 67′ Κ.Νικολαϊδης, 20′ Παπαϊωάννου
1966-67 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
1967-68 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 13′ Δομάζος/41′ Παπαϊωάννου
1968-69 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2 39′ Δημητρίου/21′ Κ.Νικολαΐδης, 64΄Σκευοφύλαξ
1969-70 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1 45′ Πομώνης
1970-71 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 15′ Ελευθεράκης, 54΄Δομάζος/49′ Κ.Νικολαΐδης
1971-72 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2 15′ Δομάζος/54′ Πομώνης, 77′ Κ.Νικολαΐδης
1972-73 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-1 10′, 45΄57΄Αντωνιάδης/63′ Δανδέλης
1973-74 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0 90′ Ντεμέλο
1974-75 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
1975-76 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-2 26′ Ελευθεράκης, 55′ Μούικιτς/65′ Βάγκνερ, 80′ Τσανλάιτερ
1976-77 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-0 22′, 80′ Αντωνιάδης
1977-78 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 26′ Ασλανίδης/74′ Μαύρος
1978-79 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-2 6′ Αλβαρέζ, 23′ Ελευθεριάδης/26΄Μπάγεβιτς, 70′ Μαύρος
1979-80 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0 56′ Υφαντίδης
1980-81 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
1981-82 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0 2′, 41′, 63′ Γαλάκος
1982-83 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2 25′ Θ. Δημόπουλος/30′, 51′ Βλάχος
1983-84 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
1984-85 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2 5′ Αντωνίου, 75′ Σαραβάκος, 84′ Χαραλαμπίδης/ 32′, 38′ Σάντμπεργκ
1985-86 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 3′ Σαραβάκος, 56′ Αντωνίου/33΄Μπαλής
1986-87 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 89′ Μπατσινίλας/56΄Γεωργιάδης
1987-88 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 25′ Χ.Δημόπουλος/18΄Κούτουλας
1988-89 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1 56′ Οκόνσκι
1989-90 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
1990-91 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 4-0 17′, 52′ Αποστολάκης, 34΄Καλατζής, 55΄Βαζέχα
1991-92 2-0 26′, 28′ Σαραβάκος
1992-93 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 34′ Μαυρίδης/83′ Αλεξανδρής
1993-94 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2 17′ Βαζέχα/10′ Δημητριάδης, 46′ Αλεξανδρής
1994-95 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0 12′ Καπουράνης, 14′ Βλάχος (α), 86′ Βαζέχα
1995-96 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0 79′ Μπορέλι
1996-97 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-0 54′ Γ.Χ Γεωργιάδης, 59′ Βαζέχα
1997-98 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1 14΄Μαλαδένης
1998-99 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
1999-00 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0 91′ Κόλα
2000-01 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1 77′ Νικολαΐδης
2001-02 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-0 12΄Μπασινάς, 21΄Καραγκούνης
2002-03 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 33′ Λυμπερόπουλος, 71′ Μπασινάς/37′ Μαλαδένης
2003-04 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 18′ Μπασινάς, 68′ Σαπάνης/77′ Λυμπερόπουλος
2004-05 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
2005-06 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0 53′ Μπίσκαν
2006-07 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2 25’ Παπαδόπουλος- 28’ Μαντούκα , 76’ Δέλλας
2007-08 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 6’ Σαλπιγγίδης, 34’ Μάντζιος – 42’ Λυμπερόπουλος
2008-09 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
2009-10 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 27ο Σαλπιγγίδης – 9ο Σκόκο
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ομάδα με όλη τη σημασία!

Ομάδα με όλη τη σημασία!
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς γράφει στο blog του για τη δίκαιη και συνάμα σημαντική νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, η οποία διασφαλίζει πιθανότατα την κατάκτηση του τίτλου.


Ο Ολυμπιακός χθες πήρε μία από τις πιο σημαντικές νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, όχι επειδή αυτή ήρθε σε ένα από τα λεγόμενα ντέρμπι (αυτά δεν κρίνουν τα πρωταθλήματα), αλλά επειδή σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος έδειξε πως είναι και πως λειτουργεί όπως πρέπει να κάνει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, άσχετα αν η απόδοσή της κυμανθεί σε μέτρια, καλά ή υψηλά επίπεδα.

Το παιχνίδι Άρης-Ολυμπιακός ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στο δεύτερο, εξαιτίας της ανάλογης εικόνας του Ολυμπιακού στα αντίστοιχα ημίχρονα. Όσο για τον Άρη, ήταν μετριότατος έως κακός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Παρότι δεν έκανε σπουδαίο σε ποιότητα ματς (ήταν καλό), ο Ολυμπιακός έφτασε στη σημαντική αυτή νίκη μέσα από την «προστασία» και σιγουριά που του παρέχει η ύπαρξη ξεκάθαρης ταυτότητας και κάποιων σταθερών αρχών που έχουν υιοθετήσει όλοι οι ποδοσφαιριστές του, ακόμα και αυτοί που αποκτήθηκαν στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο. Αυτό δείχνει την ύπαρξη μιας ομάδας και αυτά είναι τα απαραίτητα στοιχεία που διασφαλίζουν καλή πορεία και πιθανότατα κατάκτηση τίτλου, ο οποίος πλησιάζει όλο και περισσότερο στον Πειραιά.

Λογική συνόλου, δηλαδή υπάρχει ένα υλικό, τους αξιολογούμε όλους αλλά τους εμπιστευόμαστε κιόλας, μας ενδιαφέρει το άτομο να αντιληφθεί την έννοια «ομάδα» και τις υποχρεώσεις του προς αυτήν, δίνοντας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του όποτε καλείται να την υπηρετήσει, παίζοντας αποκλειστικά για τα συμφεροντά της.
Δεν παίζει ο Τοροσίδης; Μέσα ο Μανιάτης. Δεν μπορεί ο Ντουντού; Μέσα ο Μοντεστό. Δεν βάζω Πάντελιτς, μέσα ο Τζεμπούρ... και πάει λέγοντας. Τραυματίστηκε ο Μιραλάς και βγήκε νωρίς, δεν χάθηκε ο κόσμος κιόλας!!

Όποιος και να παίζει, όμως, ξέρει τι πρέπει να κάνει, πώς να συμπεριφέρεται, το κίνητρο και η συγκέντρωση είναι πάντα παρόντα όπως και η προσήλωση στον στόχο, η αγωνιστικότητα και η διάθεση για καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Και μετά ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητές του μπορεί να έχει καλή ή λιγότερο καλή απόδοση σε ατομικό επίπεδο... Όσο περισσότερα στοιχεία αυτής της ταυτότητας εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο, τόσο πιο πειστική είναι και η εμφάνιση της ομάδας. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι νίκες έρχονται ακόμα και όταν δεν εμφανίζονται όλα τα καλά στοιχεία της ταυτότητας και οι εμφανίσεις δεν είναι απόλυτα πειστικές, κάτι που συμβαίνει και στο χθεσινό παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Η εντύπωσή μου είναι πως ο χθεσινός Ολυμπιακός παρότι είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του ματς, τα καλύτερα πράγματα και τα πιο πιστά στην ταυτότητά του τα έκανε όταν δεν είχε την μπάλα στα πόδια των παικτών του.
Δηλαδή πίεση αρκετά ψηλά στη φάση οργανωμένης άμυνας, δυνατή μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα μόλις έχανε την κατοχή, και πίεση στον αντίπαλο κάτοχο της μπάλας πολύ συχνά σε όλο το γήπεδο. Όλα αυτά αρκετά καλύτερα στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν άφηνε τον Άρη να αλλάξει πάνω από 3-4 συνεχόμενες πάσες για να εκδηλώσει οργανωμένη επίθεση, με εξαίρεση ίσως το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όπου πλέον συγκεντρώθηκε περισσότερο στο να προφυλάξει το υπέρ του 2-1.

Επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός. Παρότι είχε την κατοχή μπάλας σε όλη τη διάρκεια του ματς, είχε και αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί, καλή κυκλοφορία της μπάλας και ροή στο πρώτο κυρίως ημίχρονο, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Άρη. Δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις στο επιθετικό 1/3 του γηπέδου, ίσως και επειδή πολύ νωρίς έμεινε χωρίς τον Μιραλάς, που ήταν αρκετά δραστήριος στο διάστημα που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Πήρε τη νίκη όμως περισσότερο με το πάθος και τη θέλησή του, με επιμονή και κίνητρο στη διεκδίκησή της και λιγότερο με το καθαρό μυαλό του. Εκείνος που έχει πάντα καθαρό μυαλό είναι ο Ιμπαγάσα, που ήταν και ο καλύτερος παίκτης του χθεσινού αγώνα παρότι αγωνίζεται σε μια θέση πρωτόγνωρη γι' αυτόν, η οποία απαιτεί στοιχεία που ο ίδιος δεν διαθέτει. Έχει όμως εμπειρία και σαφήνεια στο παιχνίδι του, άριστη τεχνική, υποδειγματικές υποδοχές της μπάλας και εύστοχες πάσες κοντινής και μεσαίας απόστασης. Με αυτό τον τρόπο κατευθύνει με μαεστρία ένα μαχητικό σύνολο, τουλάχιστον στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όσο για τον Άρη, παρουσιάσε πολύ λίγα πράγματα. Ασύνδετος και ανοργάνωτος επιθετικά κυρίως, αλλά πολλές φορές και αμυντικά, παρότι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί καλύτερα. Στην τελευταία φάση του αγώνα, αυτή με τον Τσέζαρεκ, παραλίγο να πάρει την ισοπαλία, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά άδικο βάσει της εικόνας που παρουσίασε στο χθεσινό παιχνίδι.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τσιάρτας: "Θα ντρεπόμουν..."

Θα ντρεπόταν αν ήταν παίχτης της ΑΕΚ και ο προπονητής του μιλούσε συνέχεια για ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην δύση της καριέρας τους, δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της "Ενωσης" σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 τόνισε ότι θα ντρεπόταν αν ήταν παίχτης της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χωρίς να δίνει τον τίτλο του φαβορί σε κανέναν από τους δύο αποψινούς "μονομάχους".Ακόμα μίλησε και για τους Γρηγόρη Μάκο και Σωτήρη Νίνη ενώ χαρακτηρίζει αντιεπαγγελματικό το να βγαίνει κάποιος ποδοσφαιριστής έξω μετά από ήττα της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Το σημερινό ντέρμπι:

" Είναι ένα παιχνίδι το οποίο η κάθε ομάδα θέλει για δικούς της λόγους. Ο Παναθηναϊκός για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες που έχει για να πλησιάσει στην κορυφή, η ΑΕΚ από την πλευρά της για να μην αποστασιοποιηθεί πολύ από τα πλέι οφ στο τέλος του πρωταθλήματος. Είναι στο τέλος ένα ντέρμπι και το γόητρο είναι αυτό που κάνει κάθε ομάδα να διεκδικεί τη νίκη. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς και ο καλύτερος ας κερδίσει.

Παίζοντας τα δύο ματς του Κυπέλλου, η ΑΕΚ νομίζω ότι στο πρώτο ματς έπαιξε αρκετά έξυπνα και είχε καλή τακτική παρουσία, ενώ αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ενώ στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και παρουσίασε μια δυναμικότητα που τον έφτασε μισό βήμα από την πρόκριση. Δεν έχουν πολλά να κρύψουν μεταξύ τους. Η ομάδα που θα είναι πιο συγκεντρωμένη, αυτή που θα βγάλει τον καλύτερό της εαυτό στο γήπεδο και εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της θα πάρει και τη νίκη".

Τον Φερέιρα:

"Ήρθε και πήρε μια ομάδα, η οποία τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά είχε πολλά προβλήματα. Η εμπειρία του, η υπομονή του και η δουλειά του βοήθησαν τον Παναθηναϊκό. Τώρα τον βλέπουμε αρκετά αλλαγμένο, αρκετά βελτιωμένο. Ειδικά στο δεύτερο ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο είδαμε μεγάλη βελτίωση παρά το γεγονός ότι δεν πήρε την πρόκριση. Η καλή αγωνιστική κατάστασή του είναι αυτό που κυριαρχεί. Βέβαια είναι ερωτηματικό αν θα μείνει έτσι μέχρι το τέλος. Θα εξαρτηθεί πολύ από τα αποτελέσματα σήμερα και την άλλη εβδομάδα με τον Ολυμπιακό".

Τον Νίνη και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα:

"Βρίσκει τα πατήματά του σιγά-σιγά και το γκολ του στην Τούμπα τον ανέβασε πολύ ψυχολογικά. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται ηρεμία και όχι μετά από ένα καλό του ματς να του λένε ότι τον θέλουν όλες οι ομάδες της Ευρώπης. Έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση.

Βαρόμετρο στον Παναθηναϊκό πάντως είναι ο Ζιλμπέρτο. Αυτός φτιάχνει το παιχνίδι και από αυτόν ξεκινούν τα πάντα στο Παναθηναϊκό. Από εκεί πάει η μπάλα σε Σισέ, Νίνη, Κατσουράνη και λοιπούς. Όποιος ξέρει μπάλα το βλέπει".

Για την κούραση στις αρχές της σεζόν:

"Όλοι οι παίκτες που πήγαν στο Μουντιάλ παρουσιάζουν μια ανισορροπία στην απόδοσή τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αν δε κάνεις μια καλή προετοιμασία, αυτό βγαίνει μέσα στη χρονιά".

Την ΑΕΚ:

"Υπάρχει άμυνα να κάθεσαι πίσω, άμυνα να διώχνεις την μπάλα, άμυνα να πιέζεις στο μισό γήπεδο, άμυνα να πιέζεις ψηλά, αλλά και να έχεις την μπάλα. Αν έχεις την κατοχή τότε παίζεις την καλύτερη άμυνα. Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Χιμένεθ θέλει να παίζει μπάλα η ομάδα. Είναι δύσκολο να γίνεται σε κάθε παιχνίδι αυτό, το καταλαβαίνω, αλλά η ΑΕΚ παρουσιάζει τρομερά σκαμπανεβάσματα και σίγουρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν παρουσιάζεται η ίδια ομάδα σε κάθε ματς.

Δεν μπορούν να παίζουν συνέχεια οι καλύτεροι, αφού αλλά παίζουν ρόλο και οι τραυματισμοί, η κούραση, οι κάρτες. Είναι σημαντικό να έχεις βάθος πάγκου, ώστε να ελαχιστοποιήσεις την απουσία κάποιου βασικού. Είναι άλλο να βάζεις έναν αναπληρωματικό και άλλο να κάνεις τόσες αλλαγές σε κάθε ματς".

Τα συνεχή εγκώμια του Χιμένεθ για Δέλλα και Λυμπερόπουλο:

"Αν ήμουν μέλος της ΑΕΚ και ο προπονητής μίλαγε συνέχεια για παίκτες που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, θα ντρεπόμουν. Οι αναφορές που κάνει σε αυτούς ο Χιμένεθ είναι προσβλητικό για τους υπόλοιπους. Δεν έχω κάτι μαζί τους, αφού άλλωστε πιστεύω ότι δείχνουν επαγγελματισμό και αγαπούν πολύ την ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, τι σκέφτονται οι νεότεροι, των οποίων θα έπρεπε να έχει πληγωθεί ο εγωισμός και το φιλότιμο για να παρουσιαστούν καλύτεροι. Άλλοι σκέφτονται το συμβόλαιό τους και άλλοι τη μεταγραφή τους".

Τον Μάκο:

"Για μένα κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Με τον Χιμένεθ έχει ηρεμήσει το παιχνίδι του, δείχνει πιο ώριμος και σοβαρός".

Τα νυχτοπερπατήματα παικτών της ΑΕΚ:

"Κάθε ποδοσφαιριστής είναι και άνθρωπος και θέλει να βγει λίγο έξω. Κανένας προπονητής δεν έχει πρόβλημα να ξεσκάνε οι παίκτες, αρκεί να είναι για λίγο ή σε μέρα που δεν επηρεάζει. Το να βγεις ύστερα από μία ήττα είναι αντιεπαγγελματικό. Πολλοί μπορεί να περιμένουν να φύγουν για έξω ή να περιμένουν να παίξουν μόνο στα ντέρμπι, αλλά όταν κάποια ομάδα τους παρακολουθεί δεν έρχεται μόνο στα ντέρμπι. Για να πειστούν για ένα παίκτη οι σύλλογοι σήμερα κοιτάνε πάρα πολλές παραμέτρους, όπως τη διάρκεια στην απόδοσή του, το πώς προπονείται, την συμπεριφορά του και έξω από το γήπεδο".

Πηγή sport24
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...