ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ο Πανιώνιος απέδειξε ότι του ταιριάζουν τα δύσκολα απέναντι στον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr παρουσιάζει την...απρόβλεπτη φετινή ομάδα που δείχνει σκληρή για να πεθάνει και εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι ο "Ιστορικός" έχει βαριά φανέλα.

Τα δύσκολα του...ταιριάζουν! Σε μία χρονιά που έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε αντιπάλους στα μέτρα του, ο Πανιώνιος απέδειξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ ότι σε παιχνίδια με ομάδες μεγαλύτερης δυναμικότητας ή όταν βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, τα καταφέρνει καλύτερα.Το 1-0 επί του "Δικεφάλου του Βορρά" ήρθε άλλωστε κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης όχι μόνο προερχόταν από την κακή εμφάνιση στο "Παγκρήτιο" αλλά αγωνίστηκε με τέσσερις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών(Μήτρογλου, Λάτκα, Κουμορτζί, Κοντοές).

Σε άλλες δύσκολες αποστολές άλλωστε όπου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο "Ιστορικός" αντέδρασε δείχνοντας και το βάρος της φανέλας ενώ φανέρωσε ότι του ταιριάζει περισσότερο το παιχνίδι όπου έχει ανοιχτούς χώρους, αγωνιζόμενος με αντεπιθέσεις.Ποιός θα ξεχάσει το 1-0 επί του Άρη που ήταν και η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα την 3η αγωνιστική,απέναντι σε μία ομάδα που λίγες μέρες πριν είχε νικήσει την κάτοχο του Γιουρόπα Λίγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ακολούθησε η νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη την 8η αγωνιστική όπου οι "κυανέρυθροι" ήταν ξανά σε δύσκολη βαθμολογικά θέση και πήραν άνετα το τρίποντο χάνοντας μάλιστα και πέναλτι εκτός από πολλές άλλες ευκαιρίες.Η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της Λάρισας στο "Αλκαζάρ"(11η αγωνιστική) με το...αγαπημένο του σκορ(1-0) ήρθε επίσης σε μία στιγμή όπου οι Νεοσμυρνιώτες είχαν μείνει χωρίς...οξυγόνο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.Ένα ακόμη παράδειγμα ήταν ο θρίαμβος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί του Άρη(18η αγωνιστική) αλλά και η εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό(1-1, 19η αγωνιστική) όπου θα μπορούσε να φτάσουν και στη νίκη.Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Πανιώνιος φέτος έχει ηττηθεί ειδικά στην έδρα του από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Εργοτέλης, ο Ατρόμητος, η Κέρκυρα...Δικαιολογημένα λοιπόν χαρακτηρίζεται ως πιο απρόβλεπτη ομάδα για φέτος στην Σούπερ Λίγκα.

"Ογκόλιθος" ο Τσότσαλιτς

Η εμφάνιση έξι μέρες νωρίτερα απέναντι στον Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο" έμοιαζε με πισωγύρισμα καθώς οι Νεοσμυρνιώτες θύμισαν το κακό πρόσωπο που είχαν πριν την τελευταία αλλαγή προπονητή αλλά και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Απέναντι στον ΠΑΟΚ όμως οι "κυανέρυθροι" είχαν μεγάλο πάθος και παρουσιάστηκαν αντάξιοι των συνθηκών αγωνιζόμενοι ως ομάδα. Και όλα αυτά ενώ ο Τάκης Λεμονής είχε κάθε λόγο να "πονοκεφαλιάζει" με τις απουσίες των Λάτκα, Κοντοέ στην άμυνα αλλά και του Μήτρογλου στην επίθεση.Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις θέσεις τους τους αντικατατέστησαν επάξια. Και αν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη,ο Γκαλίτσιος στο ντεμπούτο του τότε με την "κυανέρυθρη" φανέλα αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας, ο Έντιν Τσότσαλιτς που αυτή την φορά πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας ήταν εξαιρετικός, ο MVP του Πανιωνίου.Ο Βόσνιος είχε αποκτηθεί πριν από 1,5 χρόνο για κεντρικός αμυντικός αλλά όσο παράδοξο και αν φαίνεται δεν αγωνίστηκε ποτέ έως το Σάββατο καθώς έδειξε αρετές αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος και καθιερώθηκε σε αυτή τη θέση.

Ο Τάκης Λεμονής προχώρησε σε μία πιο ορθολογική κίνηση σε σχέση με την προηγούμενη φορά και ο Τσότσαλιτς έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στο κέντρο της άμυνας.Την ίδια στιγμή ο Σιόβας που επέστρεψε είχε γενικά καλή παρουσία με μοναδική εξαίρεση το λάθος που ευτυχώς δεν κόστισε με την μεγάλη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη.Ο Γιόνσον για μία ακόμη φορά ήταν σταθερός αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ ενώ ο Γκαλίτσιος βρέθηκε σε μία ξένη θέση, αυτή του αριστερού μπακ. Και όλα αυτά ενώ απουσίαζαν ο Κοντοές αλλά και ο Γεωργιανός Κρικβέλια που προοριζόταν ως η πρώτη λύση για την θέση.

Στη μεσαία γραμμή ο Σουλεϊμάν Όμο απέδειξε ότι ο ρόλος της "σκούπας" μπροστά από τους δύο αμυντικούς που του έχει αναθέσει ο Τάκης Λεμονής, του ταιριάζει απόλυτα καθώς είχε σε ένα ακόμη παιχνίδι πολύ καλή παρουσία.Εξάλλου ο Ανδρέας Σάμαρης που επιστρατεύτηκε για την ενδεκάδα, πιστοποίησε και πάλι ότι είναι ένας παίκτης στον οποίο ο Πανιώνιος μπορεί να "ποντάρει" πολλά για το μέλλον.Εξάλλου ο Φανούρης Γουνδουλάκης προσπάθησε να περάσει κάποιες μπαλιές στους επιθετικούς και έδωσε τις δικές του μάχες.

Άλλος Ριέρα

Δεν ήταν λίγοι οι φίλαθλοι του Πανιωνίου που περίμεναν να βρει ο Σίτο Ριέρα τον καλό του εαυτό και κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε την κατάλληλη στιγμή. Ο Ισπανός έκανε πολλές κούρσες στο παιχνίδι και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο. Η φάση όπου κέρδισε το πέναλτι είναι ενδεικτική καθώς έφυγε στην αντεπίθεση, περνώντας τον ένα μετά τον άλλο τους παίκτες του ΠΑΟΚ, πριν τον ανατρέψει ο Μαλεζάς.Εξάλλου ο Μπόσκο Μπάλαμπαν πλέον κρίνεται απαραίτητος στην ομάδα για την εμπειρία του. Έτσι πήρε την μπάλα και την έστησε στην άσπρη βούλα και με μία πολύ καλή εκτέλεση, σημείωσε το "χρυσό" γκολ της αναμέτρησης.Όσο για τον Βάσλαβ Σβέρκος; Ο Τσέχος επιθετικός αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην κορυφή της επίθεσης από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα,έδειξε πολύ καλά στοιχεία,ήταν μαχητικός και είχε συνεισφορά στη νίκη καθώς εκτός όλων των άλλων και κατ΄εντολή και του Τάκη Λεμονή, μάρκαρε από ψηλά δυσκολεύοντας τους αντιπάλους του να κατεβάσουν την μπάλα.

Τα δύσκολα συνεχίζονται

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήρθε την κατάλληλη στιγμή αλλά τα δύσκολα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, συνεχίζονται καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και στην συνέχεια οι "κυανέρυθροι" θα υποδεχτούν τον Ολυμπιακό.Παιχνίδια όπου μπορεί να υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αλλά σε αυτά ο Πανιώνιος δείχνει να ανταποκρίνεται καλύτερα. Όσο για το υπόλοιπο πρόγραμμα; Οι Νεοσμυρνιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο(εκτός), την Λάρισα(εντός), τον Ηρακλή(εκτός), την Κέρκυρα(εκτός), τον Πανσερραϊκό(εντός) και τον Αστέρα Τρίπολης(εκτός).

Η υπόθεση-παραμονή περνάει σίγουρα από τα... πόδια των "κυανέρυθρων" οι οποίοι καλούνται να βρουν μία σταθερότητα στην απόδοση τους και να συγκεντρώσουν τουλάχιστον άλλους 11 βαθμούς.Η φετινή σεζόν είναι γεμάτη από άγχος και με πολλές διακυμάνσεις και οι Νεοσμυρνιώτες θέλουν να χαμογελάσουν στο τέλος ώστε να μην γραφτεί μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, τη στιγμή μάλιστα που ο σύλλογος συμπληρώνει 120χρόνια από την ίδρυση του...

Πηγή sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...