ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Φουλάρουν για μεταγραφές!


Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ερνέστο Βαλβέρδε ολοκλήρωσαν την μεταγραφική τους συνάντηση και πλέον ο Ολυμπιακός... φουλάρει για μεταγραφές. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών τα... είπε και με τους Εντουάρντο Μαθία, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Αρκετή ώρα διήρκησε η εφ' όλης της ύλης συζήτηση των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι δύο άνδρες έθεσαν επί τάπητος όλα τα μεταγραφικά ζητήματα και μίλησαν για το υπάρχον ρόστερ.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε άλλη συνομιλία και με τον Εντουάρντο Μαθία αλλά και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Στην δεύτερη συνάντηση έδωσε το παρών και ο Σωκράτης Κομινάκης. Όπως προκύπτει όλα ξεκινούν από μηδενική βάση ως προς τον προγραμματισμό της νέας σεζόν.

Όπως ανέκυψε επίσης οι Μαθία, Κοβάσεβιτς και Βαλβέρδε θα έχουν μία στενή συνεργασία στα μεταγραφικά αλλά τις τελικές επιλογές θα τις έχει ο Βαλβέρδε. Το... αφεντικό παραμένει ο Ισπανός πάντα βέβαια σε συνεργασία με τον Μαρινάκη.

Οι τελικές εισηγήσεις...

Όσον αφορά στο ρόστερ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τις 15 Μαϊου. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θέλουν να δουν και τους δανεικούς και μετά ν' αποφασίσουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βαλβέρδε θα δώσει την τελική του λίστα με τις εισηγήσεις είτε στις 15 είτε στις 16 Μαϊου.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή θα υπάρξει πιθανότατα ραντεβού των Βαλβέρδε, Μαθία και Κοβάσεβιτς. Σε αυτό ενδέχεται να βρεθεί και ο Μαρινάκης.

Καθημερινές πλέον οι επαφές

Οι συναντήσεις των Βαλβέρδε, Μαθία και Κοβάσεβιτς θα είναι πλέον καθημερινές. Οι τρεις άνδρες θα έχουν καθημερινές συσκέψεις για τα μεταγραφικά. Ο Κοβάσεβιτς θα είναι δε ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ.

Μάλιστα ενδέχεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγουν προς τα έξω περισσότερα ονόματα. Προτεραιότητα αυτήν την στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι οι γκολκίπερ και τα κεντρικά χαφ.

Εκτός αυτού όπως επισημάνθηκε από πλευράς των ανθρώπων του Ολυμπιακού εάν βρεθεί κάποια άλλη καλή περίπτωση θα την κοιτάξουν προσεκτικά. Αυτό στο οποίο συμφώνησαν οι Βαλβέρδε-Μαρινάκης είναι πως η ομάδα αναζητά ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά στην Ελλάδα και οι οποίοι θα είναι ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Τα συμβόλαια που κοιτάζουν στο λιμάνι δεν θα υπερβαίνουν πάντως το 1 με 1,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μένει Λονδίνο ο Μόντριτς

Μένει Λονδίνο ο Μόντριτς
Ο Λούκα Μόντριτς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ίντερ, αλλά ο Κροάτης μέσος δεν είναι διατεθειμένος να φύγει από την Τότεναμ καθώς έχει συμβόλαιο με τον λονδρέζικο σύλλογο μέχρι το 2016.Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο μάνατζέρ του, Νίκι Βούκσαν. Ο εκπρόσωπος του διεθνούς άσου διέψευσε πως υπάρχει πρόταση από την ιταλική ομάδα για τον πελάτη του: «Έχω διαβάσει πως μία ιταλική ομάδα επιθυμεί να αποκτήσει τον Μόντριτς, όμως αυτό δεν ισχύει. Ο Λούκα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 και θέλει να το τηρήσει. Δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να αποχωρήσει από την Τότεναμ».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Πόρτα» Μέλμπεργκ στους Αμερικάνους

«Πόρτα» Μέλμπεργκ στους Αμερικάνους
Μπορεί οι… σειρήνες του αμερικανικού πρωταθλήματος (MLS) να έφτασαν ως τον Σουηδό αμυντικό του Ολυμπιακού, εκείνος όμως ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να εξαντλήσει το τριετές συμβόλαιό του στον Πειραιά.

Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (MLS) έκανε «κρούση» στον Όλοφ Μέλμπεργκ, όμως εκείνος δεν σκοπεύει να αφήσει το «ερυθρόλευκο» λιμάνι πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του.

Οι λόγοι; Πολλοί. Καταρχάς, του «βράχου» της ερυθρόλευκης άμυνας του αρέσει πολύ η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός. Η αναγνώριση και η εκτίμηση που εισπράττει από τον κόσμο είναι πολύ σημαντική, όπως και η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός των παραπάνω, ο Μπέλμπεργκ έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο που του αποφέρει ετησίως 1.5 εκ. ευρώ, ενώ φέτος θα εισπράξει επιπλέον 200.000 ευρώ μπόνους για το πρωτάθλημα και άλλα τόσα για την πρόκριση στους ομίλους του Τ.Λ., ενώ την πρώτη σεζόν είχε πάρει επιπλέον 100.000 ευρώ πριμ υπογραφής του συμβολαίου του.

Τα σχεδόν 2 εκ. ευρώ της φετινής σεζόν είναι χρήματα που δύσκολα θα τα βρει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα του πλανήτη, ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χρήματά του είναι εξασφαλισμένα 100%. Και αυτό διότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του ότι «σε περίπτωση μόνιμης ανικανότητας από τραυματισμό ή ασθένεια η ομάδα θα καλύψει το συμβόλαιο έως το 2012», όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του 34χρονου Όλοφ Μέλμπεργκ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Γόντικας διετίας

Γόντικας διετίας
Ο Δημήτρης Γόντικας θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ως πρόεδρος για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο νυν προεδρεύων αντιπρόεδρος θα ανανεώσει το συμβόλαιο του και θα «τρέξει» όλα τα ζητήματα του τριφυλλιού.

Ενα από τα θέματα που «καίνε» τους πράσινους είναι και αυτό του τεχνικού διευθυντή. Ο Δημήτρης Γόντικας έχει καθημερινές επαφές με τους υποψήφιους για τη θέση και επιθυμεί το συντομότερο δυνατόν να έχει συμφωνήσει και να καλυφθεί το... κενό!

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος θα έχει συνάντηση και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα τις επόμενες ημέρες για τελειώσει οριστικά το θέμα της παραμονής του στον Παναθηναϊκό.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Στεναχωρήθηκα που αποχώρησα»

 «Στεναχωρήθηκα που αποχώρησα»
Για την αποχώρηση του από τον Άρη, τους οπαδούς των «Κίτρινων» αλλά και το Χιούστον μίλησε ο Σέρχιο Κόκε.

Ο Ισπανός πρώην άσος του Άρη με τοποθέτηση του στην έκδοση «Houston Chronicle», τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενους. Μετά από πέντε χρόνια στην Ελλάδα χρειαζόμουν μια αλλαγή. Όμως στενοχωρήθηκα κιόλας που έφυγα, γιατί ο Άρης μού πρόσφερε τα πάντα και είχα εξαιρετική σχέση με τους φιλάθλους. Υπήρχε αμοιβαία αγάπη. Ήμουν ο αρχηγός της ομάδας και με αγαπούσαν.

Ελπίζω να καταλαβαίνουν πως χρειαζόμουν να ακολουθήσω ένα νέο μονοπάτι στην καριέρα μου. Όταν έρχεται η ώρα, πρέπει να αλλάξεις περιβάλλον. Έχω πολλές ελπίδες για το νέο αυτό ξεκίνημα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έχω αγωνιστεί σε Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα, αλλά αυτά τα πρωταθλήματα έμοιαζαν αρκετά μεταξύ τους. Το πρωτάθλημα στις ΗΠΑ είναι τελείως διαφορετικό, αλλά πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα. Είμαι ένας έξυπνος παίκτης, με καλή τεχνική και ισπανικό στυλ ποδοσφαίρου».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Παλιά του τέχνη κόσκινο...

Παλιά του τέχνη κόσκινο...
Η κόντρα του Ζοζέ Μουρίνιο με τη διαιτησία είναι μια κολώνια που κρατάει χρόνια. Ειδικά όταν ο Πορτογάλος προπονητής βρίσκεται αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα. Το gazzetta.gr σας θυμίζει…Ο «Special One» δεν φημίζεται για τις καλές σχέσεις του με τους διαιτητές αφού τους «χώνει» είτε η εκάστοτε ομάδα του κερδίζει είτε χάνει. Μάλιστα, πολλές φορές έχει προκαλέσει με καυστικές δηλώσεις του κυρίως από τότε που καθόταν στον πάγκο της Τσέλσι.

Τότε χρονολογείται και η μεγάλη «βεντέτα» που ξέσπασε με την Μπαρτσελόνα στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η κόντρα του με την ομάδα της Καταλονίας με αφορμή τις εχθρικές διαιτησίες, συνεχίστηκε πέρυσι όταν ήταν προπονητής στην Ίντερ και κορυφώθηκε φέτος στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το gazzetta.gr θυμίζει τα πέντε σημαντικότερα ματς του Μουρίνιο κατά της Μπαρτσελόνα που τα έβαλε με τις αποφάσεις των διαιτητών.

2/2/2006 Φάση «16» Τσάμπιονς Λιγκ
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-2

Η Μπαρτσελόνα εκείνης της σεζόν μοιάζει αχτύπητη με Ροναλντίνιο και Μέσι στη σύνθεσή της. Η κλήρωση της στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ χαρακτηρίζεται πρόωρος τελικός. Στην αναμέτρηση του Λονδίνου ο Μέσι ανατρέπεται από τον Ντελ Όρνο και ο τελευταίος βλέπει την κόκκινη κάρτα, απόφαση που προκαλεί την αντίδραση του Μουρίνιο.

«Πώς λέτε το 'υποκρίνομαι' στα καταλανικά; Η Βαρκελώνη είναι ένα μεγάλο πολιτισμικό κέντρο με μεγάλα θέατρα και αυτό το παιδί το έχει μάθει καλά. Έχει μάθει να δίνει ρεσιτάλ όσο παίζει», λέει αναφερόμενος στον Μέσι, αφήνοντας αιχμές για την αποβολή του παίκτη του, την οποία και θεωρεί καθοριστική για τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια της διοργάνωσης.


28/4/2010 Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ
Μπαρτσελόνα-Ίντερ 1-0

Η Ίντερ έχει κερδίσει 3-1 την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο με ρεσιτάλ του Μουρίνιο στον πάγκο, ωστόσο ο επαναληπτικός στο «Καμπ Νου» δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τελικά η ιταλική ομάδα χάνει με 1-0 και περνάει στον τελικό, αλλά ο Πορτογάλος φωνάζει για την αποβολή του Μότα και επικαλείται γκολ-οφσάιντ του Πικέ.

«Αυτός ο αγώνας ήταν δύσκολος με 11 παίκτες. Με 10 εναντίον 11 ήταν ιστορικός. Είναι απερίγραπτη η χαρά μου. Έχω ήδη κατακτήσει μία φορά το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η αποψινή ημέρα ήταν ακόμη καλύτερη», λέει αμέσως μετά το ματς ο Μουρίνιο αφήνοντας και πάλι υπονοούμενα για την αποβολή του παίκτη του.


29/11/2010 Πρωτάθλημα Ισπανίας
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-0

Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα με 5-0 τον περασμένο Νοέμβριο είναι ένα ηχηρό χαστούκι στον Μουρίνιο, ο οποίος γνωρίζει καλά ότι με ένα τέτοιο σκορ δύσκολα χωρούν δικαιολογίες. «Είναι εύκολο να χωνέψω αυτή την ήττα γιατί δεν είχαμε πιθανότητα να νικήσουμε. Το χειρότερο είναι να έχεις ευκαιρίες και να μην κερδίζεις», αναφέρει μεταξύ άλλων, αλλά εκμυστηρεύεται ότι ο αγώνας θα είχε κυλήσει διαφορετικά αν στο 1-0 ο διαιτητής είχε δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Ρονάλντο από τον Βαλντές.


16/4/2011 Πρωτάθλημα Ισπανίας
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-1

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να μπει ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, όμως αρκείται στο 1-1. Ο Μουρίνιο τα βάζει πάλι με τους διαιτητές για την αποβολή του Αλμπιόλ στο πέναλτι της Μπαρτσελόνα, ενώ ζητά αποβολή του Ντάνιελ Άλβες στο αντίστοιχο των «μπλαουγκράνα». Ο Πορτογάλος «ξεσπάθωσε» εναντίον του διαιτητή Μουνίθ Φερνάντες λέγοντας: «Έχω κουραστεί να αντιμετωπίζω την Μπαρτσελόνα και η ομάδα μου να μένει συνέχεια με 10 παίχτες...».


20/4/2011 Τελικός Κυπέλλου Ισπανίας
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-0

Λίγες μέρες μετά το 1-1 για το πρωτάθλημα ο Μουρίνιο παίρνει την εκδίκησή του στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, κερδίζοντας το τρόπαιο. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα ο Πορτογάλος δεν ξεχνάει ότι οι προηγούμενες ομάδες του αγωνίστηκαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα με αριθμητικό μειονέκτημα.

«Πρέπει να κάνω προπόνηση με 10 παίκτες, πως να παίξω με δέκα άνδρες. Πήγα εκεί με την Τσέλσι, τελειώνω με δέκα. Πηγαίνω εκεί με την Ίντερ, τελειώνω με δέκα. Πρέπει να ετοιμαστώ να παίξω με δέκα παίκτες επειδή μπορεί να συμβεί ξανά», λέει αναφερόμενος στις διαιτησίες που αντιμετωπίζει όταν βρίσκει στο δρόμο του την Μπαρτσελόνα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Πέφτει» για 11.401 ευρώ!

«Πέφτει» για 11.401 ευρώ!
Για μόλις 11.401 ευρώ ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο «φως» για την αδειοδότηση ενόψει του πρωταθλήματος της σεζόν 2011-12! Και όμως, αυτό είναι το ποσό που οφείλεται σε Ριέρα, Μπάλαμπαν και Μάχο, τους τρεις ποδοσφαιριστές που δεν υπέγραψαν τα χαρτιά για τις οφειλές.Τρεις μισθοί και δύο ενοίκια!

Σύμφωνα με όλα τα έγγραφα που έχει στα χέρια του ο Πανιώνιος και που θα παρουσιάσει στην εκδίκαση της έφεσης το όλο θέμα είναι τρεις μισθοί στους τρεις «κυανέρυθρους» και δύο ενοίκια στους Μπάλαμπαν και Ριέρα! Συγκεκριμένα ο Πανιώνιος οφείλει στους τρεις παίκτες έναν μισθό των 735 ευρώ , ενώ επίσης κι ένα ενοίκιο για το σπίτι του Ριέρα που ανέρχεται στις 5.000 ευρώ και για ένα ενοίκιο για το σπίτι του Μπάλαμπαν που ανέρχεται στις 4.196 ευρώ!

Καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για ένα αστείο ποσό, ενώ οι «κυανέρυθροι» θα παρουσιάσουν την Δευτέρα στην εκδίκαση έκθεση του ορκωτού λογιστή και τα συνημμένα παραστατικά της τράπεζας, που αποδεικνύουν ότι το εν λόγω ποσό έχει καταβληθεί από τον σύλλογο!

Αλλωστε, η σχετική διάταξη του τμήματος licencing της UEFA επιτρέπει κάτι τέτοιο, ενώ και ο Πανιώνιος θα ισχυριστεί ότι όταν έγινε η μεταβίβαση της ΠΑΕ από τον κ. Τσακίρη στον Ερασιτέχνη, άλλαξε ο ορκωτός λογιστής, με τον προηγούμενο να μην «επισυνάπτει» στον φάκελο τις συγκεκριμένες οφειλές.

Έλειπε το καταστατικό!

Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν πήρε την αδειοδότηση, που τουλάχιστον στο κόσμο είναι αστείοι και δεν μπορούν να στείλουν την ομάδα στην Β' Εθνική.

Όπως έγινε γνωστό ο Πανιώνιος σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο αδειοδοτικό όργανο της ΕΠΟ δεν είχε βάλει στον φάκελό του το καταστατικό του, ενώ δεν συμπεριέλαβε μία κατάσταση με τα στοιχεία του γενικού διευθυντή του και του λογιστή της εταιρείας. Τέλος, δεν συμπεριέλαβε μία υπογεγγραμμένη δήλωση της ΠΑΕ, σύμφωνα με την οποία αποδέχεται τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος!

Μιλάμε για λόγους που δεν μπορούν να να μην του δώσουν το χαρτί της αδειοδότησης εν όψει της νέας περιόδου, αφού δεν είναι τόσο σοβαροί οι λόγοι αυτοί. Πλέον την Δευτέρα είναι η εκδίκαση της έφεσης του «Ιστορικού» και όλοι στη Νέα Σμύρνη ελπίζουν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αποκατασταθεί η αλήθεια και η ομάδα θα συνεχίσει στα μεγάλα σαλόνια.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Εβρά: «Μυστικό του Γκιγκς η... γιόγκα»

Εβρά: «Μυστικό του Γκιγκς η... γιόγκα»
Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Ράιαν Γκιγκς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , οφείολονται στην... γιόγκα σύμφωνα με τον συμπαίκτη του Ουαλού άσου, Πατρίς Εβρά.

«Είναι πραγματικά απίστευτος. Πρόκειται για έναν 37χρονο με αντοχές 25χρονου. Με τις εμφανίσεις του καταρρίπτει τη λογική. Ωστόσο πρέπει να σταματήσει να μιλάει συνεχώς για τη γιόγκα. Καταλαβαίνω ότι τον βοηθάει πάρα πολύ και του δίνει απίστευτη αντοχή. Μάλιστα σκέφτομαι να ξεκινήσω κι εγώ .

Μας λέει ότι με τη γιόγκα τρέχει πιο γρήγορα και συμφωνώ απόλυτα. Τρέχει περισσότερο απ’ όλους μας και είναι καθοριστικός. Έχω μείνει άφωνος», τόνισε ο Γάλλος μπακ των «Κόκκινων Διαβόλων».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Η ΑΕΚ είναι το φαβορί»

«Η ΑΕΚ είναι το φαβορί»
«Αδιαμφισβήτητο φαβορί» χαρακτήρισε ο Βασίλης Τσιάρτας την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ αναφέρθηκε στην βράβευσή του από την Σεβίλλη για την παρουσία του στην ομάδα της Ανδαλουσίας.Αναλυτικά, όσα είπε ο Βασίλης Τσιάρτας στον NovaΣΠΟΡ FM:

Για το πέρασμά του από τη Σεβίλλη: «Ήταν μία μεγάλη περιπέτεια. Κατάφερα να ξεχωρίσω σε μία ομάδα από την οποία πέρασαν… 100 ποδοσφαιριστές. Μία ομάδα, για να σταθεροποιηθεί και να έχει καλή πορεία, χρειάζεται σταθερότητα. Τότε, όμως, τα πράγματα λειτουργούσαν διαφορετικά. Ήταν δύσκολο να γίνει ομάδα η Σεβίλλη. Μιλάμε, εξάλλου, για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ένα πρωτάθλημα πολλές… ταχύτητες πάνω από το δικό μας. Για να καταφέρεις να διακριθείς χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, γρήγορη προσαρμογή και φυσικά, να βρεθείς σε μία ομάδα που να σε υποστηρίξει».

Για το αν, τώρα, σκέφτεται ότι θα ήταν καλύτερα να πήγαινε νωρίτερα στην Ισπανία: «Τη χρονιά που πήγα στη Σεβίλλη, μίλαγα με την ομάδα από τον Νοέμβριο. Πήγα στο άγνωστο. Με μεγάλο ρίσκο. Και τότε, δεν ήταν όπως τώρα, που ενημερώνεσαι για τα πάντα. Τότε ήμουν και από τους πρώτους παίκτες, μαζί με τους Μαχλά, Δώνη και Μαρινάκη, ουσιαστικά, που καταφέραμε με την παρουσία μας να γίνουμε οι πρώτοι πρεσβευτές και να ανοίξουμε την ελληνική αγορά προς τα έξω. Εγώ δεν ήθελα να φύγω από την ΑΕΚ, αλλά όταν έρχεται μία ομάδα και δίνει 500 εκατ. ευρώ… δεν μπορεί η ομάδα να πει ''όχι''. Απώτερος σκοπός μου, πάντως, δεν ήταν να πάω στο εξωτερικό. Τώρα, μιλάω με νεαρά παιδιά που μου λένε ότι θέλουν να πάνε στο εξωτερικό… Αλλά δεν είναι ταξίδι… Πρέπει να προετοιμαστούνε κατάλληλα πρώτα.».

Για το χθεσινό Clasico: «Μια από τα ίδια είδαμε… Μια Ρεάλ να προσπαθεί να κλέψει το παιχνίδι και μια Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να επιβληθεί. Ωστόσο, αυτή τη φορά… αποκαταστάθηκε η τάξη! Μία Ρεάλ δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται με τόσο φόβο. Αν δεν πιέσεις την Μπάρτσα για να πάρεις αποτέλεσμα στην έδρα σου, πότε θα το κάνεις; Ο «κλεφτοπόλεμος» της Ρεάλ δεν της βγήκε και της γύρισε και… μπούμερανγκ».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο: «Παιχνίδι 20ετίας, δεν είναι, σημαντικό για την ΑΕΚ είναι, όπως είναι και για τον Ατρόμητο. Για την ΑΕΚ, ίσως, σημαίνει περισσότερα. Το γεγονός ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη, δείχνει τη δίψα του κόσμου της ΑΕΚ για έναν τίτλο! Αδιαμφισβήτητο φαβορί, πάντως, είναι η ΑΕΚ. Ωστόσο, ο Ατρόμητος είναι μια… γλυκιά ομάδα, έχει παίκτες που ξέρουν τι θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Αν, όμως, η ΑΕΚ τρέξει τον Ατρόμητο με την κατοχή μπάλας, πιστεύω ότι θα νικήσει».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Oλυμπιακός και στη... Νότια Αφρική!

Oλυμπιακός και στη... Νότια Αφρική!
Πρόταση συνεργασίας από ποδοσφαιρική ακαδημία της Νότιας Αφρικής που διευθύνεται από Έλληνες δέχτηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και η οποία εξετάζεται σοβαρά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Πρωταθλητής» ο Ολυμπιακός δέχθηκε πρόσφατα πρόταση από ακαδημία ποδοσφαίρου που λειτουργεί στη Νότια Αφρική, ώστε να συνεργαστούν σε επίπεδο ακαδημιών. Πρόκειται για μία ομάδα η οποία διευθύνεται από Έλληνες και το ανδρικό τμήμα της οποίας συμμετέχει στο εγχώριο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το είδος της συνεργασίας που προτάθηκε στον Ολυμπιακό, αφορά την δοκιμή των καλύτερων ταλέντων της αφρικανικής ομάδας από τον Θρύλο. Δηλαδή, τα καλύτερα ταλέντα της συγκεκριμένης ακαδημίας να στέλνονται… κατευθείαν για δοκιμές στις ακαδημίες των «Πειραιωτών» και σε περίπτωση που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μένουν ικανοποιημένοι, τότε να υπογράφουν μαζί τους επαγγελματικά συμβόλαια.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Νοτίου Αφρικής ζητά ως αντάλλαγμα από τον Ολυμπιακό την παροχή αθλητικού υλικού, αλλά και την ενίσχυση με ένα μικρό χρηματικό ποσό για τα λειτουργικά έξοδα της ακαδημίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν απαντήσει ακόμη στην πρόταση που τους έχει γίνει, αφού θα πρέπει πρώτα να μελετήσουν καλά τις προοπτικές που υπάρχουν από μια ενδεχόμενη συνεργασία και έπειτα να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θεραπεία ο Κατσουράνης

Θεραπεία ο Κατσουράνης
Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν το νέο πρόβλημα που προστέθηκε στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού καθώς ο διεθνής μέσος υποβλήθηκε σε θεραπεία. Στη προπόνηση συμμετείχαν οι Μαχλελής και Λαγός από την ομάδα Νέων.

Πολλές μέρες είχαν περάσει χωρίς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να έχει κάποιον καινούριο... πονοκέφαλο, κάτι που συνέβη σήμερα με τον Κώστα Κατσουράνη. Ο Ελληνας μέσος δεν πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης του τριφυλλιού, αφού υποβολήθηκε σε θεραπεία, όπως και ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Για μια ακόμη μέρα ατομικά προπονήθηκαν οι Αντώνης Πετρόπουλος, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιώργος Καραγκούνης και Γιώργος Ιωαννίδης. Στη προπόνηση συμμετείχαν και οι Μαχλελής και Λαγός από την ομάδα Νέων.

Στη σημερινή προπόνηση, το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2», ταχύτητες και δίτερμα με περιορισμούς.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο... διάδοχος και ο σχεδιασμός

Ο... διάδοχος και ο σχεδιασμός


Γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία του αγώνα της ΑΕΚ το Σάββατο με αντίπαλο τον Ατρόμητο και κατ’ επέκταση για τον κόσμο της ομάδας που λαχταρά να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου, ένα τρόπαιο που η τελευταία φορά που... βάφτηκε στην πιο όμορφη διχρωμία (την κιτρινόμαυρη) ήταν το 2002. Ωστόσο επιτρέψτε μου να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο ματς και την προαναγγελία του την Παρασκευή!

Αυτές τις ώρες θέλω να επικεντρωθώ σε όσα γίνονται για την επόμενη σεζόν (2011-2012) από τους νυν διοικούντες και το θέμα της (αν όλα εξελιχθούν όπως δείχνουν τούτη την περίοδο σε οικονομικό επίπεδο) ενίσχυσης του ρόστερ αλλά και της διάδοχης κατάστασης στον πάγκο της Ενωσης.

Αρχικά οφείλω να αναγνωρίσω στον Σταύρο Αδαμίδη και στους συνεργάτες του ότι ήδη φέρονται να έχουν σηκώσει τα... μανίκια και να δουλεύουν με σκοπό να ετοιμάσουν το ρόστερ της νέας περιόδου. Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ μπαίνει (αν δεν αλλάξει κάτι το καλοκαίρι και δεν προκύψει... Μεσσίας!) στην εποχή του ΔΝΤ ο 37χρονος νομικός γνωρίζει καλά πως πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικό ψαλίδι και αν είναι δυνατόν σε ποιοτική ενίσχυση με λίγα (έως ελάχιστα) χρήματα. Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι οι επιλογές των Καρίμ Σολτάνι και Ζαουάντ Ζαϊρί. Φθηνές οικονομικά λύσεις και σύμφωνα με όσα έχουμε δει φέτος ικανές να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα άμεσα και σε επίπεδο ενδεκάδας...

Θετική μοιάζει και η κίνηση με την περίπτωση του Κοντοέ αν και δεν έχω ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική άποψη προσωπικά για τον παίκτη του Πανιωνίου! Στη θέση του τερματοφύλακα θα επιλέξω να γράψω σχετικά μόνο όταν καταλήξουν στον «εκλεκτό» τους διότι έχουν κάνει πολλές επαφές (με τους Σιδεράκη, Ταμπάση, Καρνέζη, Γκαλίνοβιτς, Δασκαλάκη) και συνεχίζουν να κάνουν. Αλλωστε για να προχωρήσουν στην προσθήκη γκολκίπερ θα πρέπει να «ξεφορτωθούν» τον Σεμπαστιάν Σάχα όπως επιθυμούν στην ΑΕΚ μια και κερδίζει πολλά (550.000 ευρώ) για το... κιτρινόμαυρο πορτοφόλι.

Η ομάδα χρειάζεται κι άλλες προσθήκες με δεδομένο ότι αναμένεται πολλοί να την... κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά φαντάζομαι ότι έχουν ήδη κάποιες στη λίστα τους οι νυν διοικούντες, αν τουλάχιστον κρίνω από το γεγονός ότι το δουλεύουν αρκετό καιρό τώρα (και γράφω πάλι ότι πράττουν πολύ σωστά).

Επειτα υπάρχει το σημαντικό θέμα της διάδοχης κατάστασης στον πάγκο της ΑΕΚ. Στην «Εξέδρα» γράψαμε για το μήνυμα που έχουν περάσει οι ιθύνοντες την Ενωση στον Μανόλο Χιμένεθ και το οποίο αναφέρει πως: υπάρχει μεν επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας των δυο πλευρών, αλλά θα πρέπει να δεχτεί να μειώσει αισθητά τις ετήσιες αποδοχές του. Μετά τον τελικό αναμένεται να συζητήσουν με νούμερα, αν και ήδη ο Ανδαλουσιανός προπονητής δείχνει να μην είναι διατεθειμένος να κάνει «ψαλίδι»στις απολαβές του. Το θέμα είναι ότι το 1 εκατ. ευρώ (όπως λένε οι Ισπανοί) αποκλείεται να το βρει στην πατρίδα του, λιγότερα, περί τις 500.000 ευρώ μπορεί και να του προσφέρουν (αν υπάρξει ομάδα) αλλά σε καμία περίπτωση παραπάνω. Σ’ αυτό το ποσό θέλουν και στην ΑΕΚ να πέσει ο 47χρονος Ισπανός προπονητής.

Το όνομα του Νίκου Κωστένογλου «παίζει» πάντα στη σχετική λίστα, κουβέντα έχει γίνει (απλά κουβέντα μην παρεξηγηθώ) και για τους Νιόπλια, Τοπαλίδη ακόμη και φωνές για τον Κετσπάγια (ο οποίος έχει ανανεώσει βέβαια με την Εθνική Γεωργίας). Για μένα ο Γεωργιανός πρώην άσος της ΑΕΚ είναι ιδανική περίπτωση και όσο βλέπω τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να παίζει «κόφτης» στην Σάλκε όλο και επιβεβαιώνω πως αυτός ο τρελός «καραφλός» το κατέχει το τόπι (κι ας έχει άσχημο... στόμα και τρόπο όπως λένε στα αποδυτήρια που δούλεψε) γιατί ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον πιτσιρικά στον Ολυμπιακό μπροστά από τα δύο στόπερ σε ρόλο καθαρού «κόφτη»...

Εχουμε βέβαια χρόνο μπροστά μας για να το κουβεντιάσουμε το θέμα του διάδοχου του Χιμένεθ, αλλά είναι ένα ζήτημα που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Υγ: Κάποιοι μου γράψατε για το μπάσκετ και ότι ενδιαφέρθηκα αφού υποβιβάστηκε η ΑΕΚ στην Α2. Ο,τι πριν δεν με ένοιαζε καθόλου. Ευτυχώς που υπάρχουν φίλοι και άνθρωποι που με ξέρουν καλά και γνωρίζουν αν με απασχολεί, αν πήγαινα στα παιχνίδια, αν με νοιάζει η Ερασιτεχνική και τα τμήματά της. Δεν έγραφα κύριοι επειδή απλά δεν πίστευα ότι θα ζήσω μία τόσο άσχημη στιγμή. Δεν το πίστευα και εξακολουθώ να μην μπορώ να το πιστέψω. Δεν ασχολούμαι από μέσα στο μπάσκετ (όχι επειδή είμαι ποδοσφαιρικός συντάκτης, αλλά επειδή δεν είμαι αντικειμενικός) και δεν μπορώ να γράψω για να αναλύσω τα λάθη που έγιναν, ή δεν έγιναν. Αλλά διαπίστωσα από τα μηνύματά σας ότι με... ξέρετε πολλοί από εδώ μέσα, πώς λειτουργώ και τι κάνω. Μπράβο σας. Ελπίζω να σας μάθω κι εγώ!


Γιώργος Τσακίρης στο blog του στο gazzetta.gr

Read more!

Στην Αθήνα ο Ασάνοβιτς!

Στην Αθήνα ο Ασάνοβιτς!


Ο Αλιόσα Ασάνοβιτς είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα και πηγές από την Κροατία κάνουν λόγο για ραντεβού!Μετά την παραίτηση των Αντωνίου και Φρέιτας, η θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό παραμένει… ορφανή. Ο Δημήτρης Γόντικας βρίσκεται σε επαφές με υποψηφίους, ώστε το θέμα να τελειώσει άμεσα και να χαραχθεί η επόμενη μέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και πλάνο. Από την πρώτη στιγμή, ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί, ήταν και αυτό του Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι βοηθός του Σλάβεν Μπίλιτς στην Εθνική Κροατίας.


Ο «Άσα» πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς προείχαν υποψήφιοι από την ελληνική αγορά αλλά από τη στιγμή που δεν προχώρησε καμία λύση, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» φαίνεται πως «παίζει» και πάλι.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ασάνοβιτς αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα και οι Κροάτες πηγαίνουν την άφιξή του ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας λόγο για επαφή με ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος επιβεβαίωνε το ταξίδι στην Ελλάδα, αλλά δεν ήθελε να σχολιάσει τίποτα επί του θέματος.


Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Μέσι, ο γ... άρχοντας»!

«Μέσι, ο γ... άρχοντας»! (photos)


Ο... πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα κατέληξε με τον δεύτερο να χαρακτηρίζει τον πρώτο ως «γ... άρχοντα των μίντια» και ο ισπανικός Tύπος άρπαξε την ευκαιρία για να τονίσει ότι ο Μέσι είναι απλά «ο γ... άρχοντας»!


Την ώρα που ο Τύπος στη Βαρκελώνη πανηγυρίζει και ετοιμάζει βαλίτσες για Λονδίνο και Γουέμπλεϊ, οι Μαδριλένοι στέκονται στην άδικη αποβολή του Πέπε, αλλά και σε αυτή του Μουρίνιο, τονίζοντας πως το ματς κρίθηκε όταν η Ρεάλ έμεινε με δέκα παίκτες! Aξίζει να σημειωθεί, πως η "Sport" στον τίτλο της... δανείστηκε την ατάκα του Γκουαρντιόλα για τον... άρχοντα των media, Ζοσέ Μουρίνιο και τον έδωσε στον MVP της φετινής Μπαρτσελόνα, Λίονελ Μέσι.

Ο Μαδριλένικος τύπος στάθηκε στην αποβολή του Πέπε, που έκρινε το παιχνίδι, ενώ γίνονται αναφορές τόσο στην αποβολή του Πίντο όσο και σε εκείνη του Μουρίνιο.

Marca
«Τα δύο γκολ του Μέσι, στο 76' και στο 87', φέρνουν την Μπαρτσελόνα κοντά στον τελικό του Champions League. H αποβολή του Πέπε για σκληρό μαρκάρισμα στον Άλβες στο 61', άφησε τη Ρεάλ, που δεν άντεξε μέχρι το τέλος, με 10 παίκτες. Ο Πίντο, μετά την σύρραξη στη φυσούνα με το τέλος του ημιχρόνου, και ο Μουρίνιο για διαμαρτυρία επίσης αποβλήθηκαν», αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της μαδριλένικης εφημερίδας.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κυμάνθηκε και η As. «Η άδικη αποβολή του Πέπε έκρινε το πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League. Η Ρεάλ έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 62' και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με δύο γκολ του Μέσι. Αποβλήθηκε και ο Μουρίνιο για διαμαρτυρία, ενώ και ο Σέρχιο Ράμος δέχθηκε κίτρινη κάρτα και θα χάσει τον επαναληπτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.


"Στο Γουέμπλεϊ η Μπάρτσα"

Οι Καταλανοί έστειλαν ήδη την Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο και αποθεώνουν τον Μέσι και τα δυο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρεάλ.
Sport
: «Μέσι, ο γ… άρχοντας! Δύο γκολ από τον Λίο Μέσι και η Μπάρτσα είναι πιο κοντά στο Γουέμπλεϊ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε με δέκα παίκτες και απέτυχε να σταματήσει τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, ο οποίος αντέδρασε με αυτό που κυριαρχεί: το ποδόσφαιρο» ήταν το σχόλιο της Καταλανικής Sport, η οποία… απάντησε στον Ζοσέ Μουρίνιο πως το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο!

Mundo deportivo: «Με το ενάμισι πόδι στο Γουέμπλεϊ. Η Μπάρτσα βρίσκεται μια ανάσα από τον τελικό στο Λονδίνο χάρη σε δυο γκολ του Μέσι. Το ματς είχε ένταση, αλλά και δυο αποβολές, αυτές των Πέπε, Μουρίνιο»


Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Πεινασμένοι» για το τρίτο...

«Πεινασμένοι» για το τρίτο... (video)


Πριν το Πάσχα έκαναν απεύθυναν έκκληση για βοήθεια λέγοντας πως δεν έχουν ούτε να φάνε. Σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν πως και πεινασμένοι χορεύουν και μάλιστα καταπληκτικά. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν μέσα στην Μίκρα του Ηρακλή με 3-2 και έγιναν το φαβορί για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.Τι και αν χωρίς υπερβολή δεν έχουν κάποιοι ούτε να φάνε; Τι και αν δεν έχουν βενζίνη να πάνε στην προπόνηση, μια προπόνηση που σίγουρα δεν γίνεται και με τον πλέον σωστό, λόγω των προβλημάτων, τρόπο; Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να πάρουν το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και θέλουν να το κάνουν για την πάρτη τους και για κανέναν άλλον. Τα πιτσιρίκια του Γιάννη Καλμαζίδη κατάφεραν με το καλημέρα των τελικών να… σπάσουν την έδρα του αντιπάλου κερδίζοντας μέσα στην Μίκρα τον Ηρακλή με 3-2 (25-17, 21-25, 18-25, 30-28, 10-15). Με τη νίκη αυτή οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0 και έγιναν το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Του αρέσει το 3-2

Στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ήταν μια συνήθεια που για τους φίλους του Ολυμπιακού έγινε λατρεία. Τελικά το 3-2 είναι ένα αποτέλεσμα που αρέσει γενικά στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι μόλις το ματς πάει στο πέμπτο σετ, δεν λένε με τίποτα να το χάσουν. Αυτό έγινε και στην Μίκρα με τους Πειραιώτες να δείχνουν στο τάι μπρέικ μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Ο επόμενος αγώνας είναι την Παρασκευή και πάλι στην Μίκρα και μετά θα γίνουν δύο ματς στο Ρέντη, τα οποία αν κερδίσουν οι παίκτες του Καλμαζίδη θα πάρουν την κούπα. Την 3η συνεχόμενη.

Τζούριτς, Ντεσπέιν και… τέλος το ματς

Θεωρούνται και όχι άδικα ως οι δύο καλύτεροι παίκτες του πρωταθλήματος. Κάθε αντίπαλος του Ολυμπιακού προσπαθεί να σταματήσει τους Τζούριτς και Ντεσπέιν. Το θέμα όμως δεν είναι το τι θέλει, αλλά το τι μπορεί και στην Μίκρα ο «γηραιός» ήθελε να σταματήσει και τους δύο, χωρίς όμως να το καταφέρει σε καμία περίπτωση. Ο διεθνής διαγώνιος παρότι όλη την εβδομάδα δεν έκανε προπονήσεις λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει με το πόδι του σταμάτησε στους 25 πόντους με το εντυπωσιακό 60% στην επίθεση. Ο Κουβανός ακραίος από την άλλη είχε 19 πόντους με 57% και δύο κρίσιμους άσους. Και οι δύο οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» σε μεγάλη νίκη, από την στιγμή που στον Ηρακλή τα περίμεναν όλα από τους Κράβαρικ και Μπίλινγκς.

Γεμάτο γήπεδο, φοβερή ατμόσφαιρα

Πριν αναλύσουμε τα του πρώτου τελικού, θα πρέπει να σταθούμε στην ατμόσφαιρα της Μίκρας. Οι φίλοι του Ηρακλή γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα χωρίς την παραμικρή ακρότητα. Μια ατμόσφαιρα που σίγουρα αφήνει κερδισμένο το άθλημα του βόλεϊ.

Ιδανικό ξεκίνημα για Ηρακλή

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι γηπεδούχοι έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς παίρνοντας το πρώτο σετ με το άνετο 25-17 και δείχνοντας πως ήταν έτοιμοι να κάνουν το 1-0 στις νίκες.

Άμεση «ερυθρόλευκη» απάντηση

Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη αντέδρασαν και εκμεταλλευόμενοι το ότι ο Ηρακλής έπαιζε χωρίς τον βασικό του λίμπερο (Μπαμπαλιούτα), αλλά με τον Εφραιμίδη στην θέση του, πίεσαν στο σερβίς και όχι απλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά πέρασαν και μπροστά με 2-1.

Σετ για γερά νεύρα και 2-2

Το τέταρτο σετ ήταν με διαφορά το καλύτερο σε όλο το ματς και ένα από τα καλύτερα συνολικά στο πρωτάθλημα. Οι γηπ0εδούχοι κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα με 9-4, με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν άμεσα. Και πάλι όμως ο «γηραιός» έδειξε να καθαρίζει το σετ προσπερνώντας με 22-19 και 24-22, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν άμεσα φέρνοντας το ματς στα 25-25. Από εκείνο το σημείο… έσπασαν καρδιές, μέχρι το 29-28 και τον άσο του Κράβαρικ που έκανε το 30-28 και ισοφάρισε σε 2-2.

Το ήθελαν, το έδειξαν και το πήραν

Στο πέμπτο σετ, αυτοί που φάνηκαν πως το ήθελαν περισσότερο ήταν οι Πειραιώτες. Οι μικροί του Καλμαζίδη από την αρχή της… ρώσικης ρουλέτας είχαν το προβάδισμα, φτάνοντας άνετα στο 3-2 και στο προβάδισμα για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Τα σετ: 25-17, 21-25, 18-25, 30-28, 10-15

Ηρακλής (Μπρουκς): Όουενς 12 (9/23 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 42% υπ. - 33% άριστες) , Κράβαρικ 14 (9/12 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Προύσαλης 4 (3 μπλοκ), Κιρόγκα 12 (10/23 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 59% υπ. - 37% άριστες), Μπίλινγκς 21 (17/36 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κανέλλος 8 (6/7 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης Ν. -λ 58% υπ. - 33% άριστες) / Γκόρτσανιουκ, Πιπέργιας

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 19 (16/29 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 55% υπ. - 50% άριστες), Φιλίποβ 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Εστράδα 8 (2/4 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ), Τζούριτς 23 (21/35 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο), Γιαμπλόνσκι 5 (2/16 επ., 2 μπλοκ, 48% υπ. - 20% άριστες), Κουζούνης -λ 61% υπ. - 39% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος 2 (2/4 επ., 60% υπ. - 40% άριστες), Χαριτωνίδης 1, Σωτηρίου.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο εκλεκτός του «Θεού»! *ΒΙΝΤΕΟ*

Special two από τον εκλεκτό του «Θεού»! (vid)



Μπάρτσα σημαίνει ποδόσφαιρο! Μέσι σημαίνει μαγεία! Ο νέος «Θεός της μπάλας», άφησε σύξυλη τη Ρεάλ και τον… Special one, Μουρίνιο και με δύο γκολάρες (0-2) στέλνει τη Μπάρτσα στο Γουέμπλεϊ!Ο Μουρίνιο κατάφερε σε δυο ματς να κερδίσει τις εντυπώσεις, έναν τίτλο, ωστόσο το τρίτο διαδοχικό ντέρμπι ήταν το… φαρμακερό. Η τακτική του Πορτογάλου δεν άντεξε μπροστά στη μπάλα της Μπαρτσελόνα, τις μαγικές ικανότητες του Μέσι και το 2-0 έστειλε ουσιαστικά τη Μπάρτσα στο Γουέμπλεϊ. Το clasico μετατράπηκε σε… αρένα, ο Πέπε με το δολοφονικό τάκλιν στον Άλβες άνοιξε το δρόμο στους Καταταλανούς και ο Αργεντίνος σούπερ σταρ με μια προβολή και ένα μαγικό σόλο έβαλε τέλος στα πανηγύρια των Μαδριλένων στην Πλατεία «Cibeles» και έβγαλε τους Καταλανούς στην «Rambla»

Οι… συνταγές των Πεπ - Μουρίνιο

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έπρεπε να βρει λύσεις στην πίεση της Ρεάλ, αλλά και στην κάλυψη τόσο του αριστερού μπακ όσο και του αντι-Ινιέστα. Ο Πουγιόλ πήγε στα αριστερά και οι Πικέ, Μασκεράνο, Άλβες συμπλήρωναν την τετράδα της άμυνας. Ο Τσάβι πήρε ρόλο οργανωτή, με τους Κεϊτά, Μπούσκετς να τον πλαισιώνουν, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Βίγια, Μέσι, Πέδρο.
Στον αντίποδα ο Μουρίνιο χρησιμοποίησε τον Λασανά Ντιαρά στην θέση του τραυματία Κεντίρα και με συνταγή των δυο πρώτων ντέρμπι θέλησε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Ο Πέπε στο κέντρο μαζί με τον Αλόνσο και τον Γάλλο, ενώ στην επίθεση οι Ρονάλντο, Οζίλ, Ντι Μαρία.

Μουρμούρα και… ξύλο!

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά, ο Πέπε στο κέντρο άρχισε να ανεβαίνει και η «Βασίλισσα» προσπάθησε να πιέσει και να αναγκάσει στο λάθος τη Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, όμως στο δεκάλεπτο απλά… περίμεναν τους Καταλανούς, ο Ρονάλντο φώναζε να κινηθούν και η ... μουρμούρα άρχισε στις εξέδρες. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει λύσεις, κυκλοφορούσε χωρίς πρόβλημα την μπάλα και έφτανε πιο εύκολα στην εστία του Κασίγιας. Τι και αν έλειπε ο Ινιέστα, ο Τσάβι είχε όρεξη, ο Μέσι διάθεση και ο Βίγια μετά από καιρό είχε κέφια. Το πρώτο… μήνυμα το έστειλε ο Ισπανός φορ στο 9’ με ένα καλό σουτ, αν και η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 25’ με τον Μέσι να βγάζει πανέξυπνη μπαλιά στον Τσάβι και τον Κασίγιας να κάνει μεγάλη επέμβαση!
Μέσι, Τσάβι, νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα ήταν το σκηνικό του α’ μέρους, με τους οπαδούς της Ρεάλ να θυμούνται μόνο ένα καλό σουτ του Ρονάλντο, το οποίο έβγαλε ο Βαλντές.

Το γεγονός πάντως που «ζωντάνεψε» το ντέρμπι ήταν αυτό που εκτυλίχθηκε στη φυσούνα μετά το τελευταίο σφύριγμα, όταν και Αλμπιόλ, Πίντο, Μιλίτο και αρκετοί ακόμα μπλέχτηκαν σε τσαμπουκά, με τον γκολκίπερ όμως της Μπαρτσελόνα να την «πληρώνει» και να δέχεται την κόκκινη κάρτα!

Μέσι εσύ σούπερ σταρ!

Η Ρεάλ προσπάθησε με το πάθος να επιβάλλει το ρυθμό της, όμως η Μπαρτσελόνα είχε μάθει τα μυστικά του Μουρίνιο. Ο Πέπε και ο Αλόνσο ήταν εγκλωβισμένοι, και ούτε ο Αντεμπαγιόρ που πέρασε στο 46’ κατάφερε να απειλήσει. Η κατοχή στο 60’ έδειχνε 70%-30%, όμως την… ασίστ πρόκρισης στη Μπαρτσελόνα έδωσε ο Πέπε. Ο Πορτογάλος με ένα δολοφονικό τάκλιν στον Άλβες αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, ο Μουρίνιο τον… ακολούθησε στις εξέδρες για διαμαρτυρία και ο Μέσι άρχισε το πάρτι. Το… μήνυμα έστειλαν στο 67’ Μέσι και Πέδρο, και στο 76’ ο Αφελάι με σέντρα πάρε βάλε στον Αργεντίνο έβαλε… φωτιά στην Βαρκελώνη. Ο Μέσι πάντως ήθελε να κλείσει ακόμα πιο εντυπωσιακά το ματς, και στο 87’ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με άψογο πλασέ έστειλε τη Μπαρτσελόνα στο Γούεμπλεϊ.

Με απουσίες η Ρεάλ στον επαναληπτικό

Η Ρεάλ θα προσπαθήσει για το... θαύμα στον επαναληπτικό του «Καμπ Νόου», όμως θα χρειαστεί να το κάνει χωρίς τον Σέρχιο Ράμος, που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, και φυσικά χωρίς τον Πέπε, που αποβλήθηκε. Ευτυχώς για τους Μαδριλένους επιστρέφει ο Καρβάλιο από την τιμωρία του, ενώ αν ο Κεντίρα δεν είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή. Φυσικά, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και άλλη μεγάλη απουσία. Εκείνη του Μουρίνιο, ο οποίος αποβλήθηκε για ειρωνική συμπεριφορά στον τέταρτο και τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό αν η UEFA του επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις...

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Πουγιόλ, Τσάβι, Μπούσκετς, Κεϊτά, Πέδρο (Αφελάι), Μέσι, Βίγια (Σέρχι Ρομπέρτο)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Πέπε, Λας Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Οζίλ (Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο.

http://www.youtube.com/watch?v=q4meiR1gr_8


http://www.youtube.com/watch?v=ICWZrAR-5NE


Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...