ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο... διάδοχος και ο σχεδιασμός

Ο... διάδοχος και ο σχεδιασμός


Γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία του αγώνα της ΑΕΚ το Σάββατο με αντίπαλο τον Ατρόμητο και κατ’ επέκταση για τον κόσμο της ομάδας που λαχταρά να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου, ένα τρόπαιο που η τελευταία φορά που... βάφτηκε στην πιο όμορφη διχρωμία (την κιτρινόμαυρη) ήταν το 2002. Ωστόσο επιτρέψτε μου να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο ματς και την προαναγγελία του την Παρασκευή!

Αυτές τις ώρες θέλω να επικεντρωθώ σε όσα γίνονται για την επόμενη σεζόν (2011-2012) από τους νυν διοικούντες και το θέμα της (αν όλα εξελιχθούν όπως δείχνουν τούτη την περίοδο σε οικονομικό επίπεδο) ενίσχυσης του ρόστερ αλλά και της διάδοχης κατάστασης στον πάγκο της Ενωσης.

Αρχικά οφείλω να αναγνωρίσω στον Σταύρο Αδαμίδη και στους συνεργάτες του ότι ήδη φέρονται να έχουν σηκώσει τα... μανίκια και να δουλεύουν με σκοπό να ετοιμάσουν το ρόστερ της νέας περιόδου. Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ μπαίνει (αν δεν αλλάξει κάτι το καλοκαίρι και δεν προκύψει... Μεσσίας!) στην εποχή του ΔΝΤ ο 37χρονος νομικός γνωρίζει καλά πως πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικό ψαλίδι και αν είναι δυνατόν σε ποιοτική ενίσχυση με λίγα (έως ελάχιστα) χρήματα. Προς τη σωστή κατεύθυνση είναι οι επιλογές των Καρίμ Σολτάνι και Ζαουάντ Ζαϊρί. Φθηνές οικονομικά λύσεις και σύμφωνα με όσα έχουμε δει φέτος ικανές να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα άμεσα και σε επίπεδο ενδεκάδας...

Θετική μοιάζει και η κίνηση με την περίπτωση του Κοντοέ αν και δεν έχω ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική άποψη προσωπικά για τον παίκτη του Πανιωνίου! Στη θέση του τερματοφύλακα θα επιλέξω να γράψω σχετικά μόνο όταν καταλήξουν στον «εκλεκτό» τους διότι έχουν κάνει πολλές επαφές (με τους Σιδεράκη, Ταμπάση, Καρνέζη, Γκαλίνοβιτς, Δασκαλάκη) και συνεχίζουν να κάνουν. Αλλωστε για να προχωρήσουν στην προσθήκη γκολκίπερ θα πρέπει να «ξεφορτωθούν» τον Σεμπαστιάν Σάχα όπως επιθυμούν στην ΑΕΚ μια και κερδίζει πολλά (550.000 ευρώ) για το... κιτρινόμαυρο πορτοφόλι.

Η ομάδα χρειάζεται κι άλλες προσθήκες με δεδομένο ότι αναμένεται πολλοί να την... κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά φαντάζομαι ότι έχουν ήδη κάποιες στη λίστα τους οι νυν διοικούντες, αν τουλάχιστον κρίνω από το γεγονός ότι το δουλεύουν αρκετό καιρό τώρα (και γράφω πάλι ότι πράττουν πολύ σωστά).

Επειτα υπάρχει το σημαντικό θέμα της διάδοχης κατάστασης στον πάγκο της ΑΕΚ. Στην «Εξέδρα» γράψαμε για το μήνυμα που έχουν περάσει οι ιθύνοντες την Ενωση στον Μανόλο Χιμένεθ και το οποίο αναφέρει πως: υπάρχει μεν επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας των δυο πλευρών, αλλά θα πρέπει να δεχτεί να μειώσει αισθητά τις ετήσιες αποδοχές του. Μετά τον τελικό αναμένεται να συζητήσουν με νούμερα, αν και ήδη ο Ανδαλουσιανός προπονητής δείχνει να μην είναι διατεθειμένος να κάνει «ψαλίδι»στις απολαβές του. Το θέμα είναι ότι το 1 εκατ. ευρώ (όπως λένε οι Ισπανοί) αποκλείεται να το βρει στην πατρίδα του, λιγότερα, περί τις 500.000 ευρώ μπορεί και να του προσφέρουν (αν υπάρξει ομάδα) αλλά σε καμία περίπτωση παραπάνω. Σ’ αυτό το ποσό θέλουν και στην ΑΕΚ να πέσει ο 47χρονος Ισπανός προπονητής.

Το όνομα του Νίκου Κωστένογλου «παίζει» πάντα στη σχετική λίστα, κουβέντα έχει γίνει (απλά κουβέντα μην παρεξηγηθώ) και για τους Νιόπλια, Τοπαλίδη ακόμη και φωνές για τον Κετσπάγια (ο οποίος έχει ανανεώσει βέβαια με την Εθνική Γεωργίας). Για μένα ο Γεωργιανός πρώην άσος της ΑΕΚ είναι ιδανική περίπτωση και όσο βλέπω τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να παίζει «κόφτης» στην Σάλκε όλο και επιβεβαιώνω πως αυτός ο τρελός «καραφλός» το κατέχει το τόπι (κι ας έχει άσχημο... στόμα και τρόπο όπως λένε στα αποδυτήρια που δούλεψε) γιατί ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον πιτσιρικά στον Ολυμπιακό μπροστά από τα δύο στόπερ σε ρόλο καθαρού «κόφτη»...

Εχουμε βέβαια χρόνο μπροστά μας για να το κουβεντιάσουμε το θέμα του διάδοχου του Χιμένεθ, αλλά είναι ένα ζήτημα που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Υγ: Κάποιοι μου γράψατε για το μπάσκετ και ότι ενδιαφέρθηκα αφού υποβιβάστηκε η ΑΕΚ στην Α2. Ο,τι πριν δεν με ένοιαζε καθόλου. Ευτυχώς που υπάρχουν φίλοι και άνθρωποι που με ξέρουν καλά και γνωρίζουν αν με απασχολεί, αν πήγαινα στα παιχνίδια, αν με νοιάζει η Ερασιτεχνική και τα τμήματά της. Δεν έγραφα κύριοι επειδή απλά δεν πίστευα ότι θα ζήσω μία τόσο άσχημη στιγμή. Δεν το πίστευα και εξακολουθώ να μην μπορώ να το πιστέψω. Δεν ασχολούμαι από μέσα στο μπάσκετ (όχι επειδή είμαι ποδοσφαιρικός συντάκτης, αλλά επειδή δεν είμαι αντικειμενικός) και δεν μπορώ να γράψω για να αναλύσω τα λάθη που έγιναν, ή δεν έγιναν. Αλλά διαπίστωσα από τα μηνύματά σας ότι με... ξέρετε πολλοί από εδώ μέσα, πώς λειτουργώ και τι κάνω. Μπράβο σας. Ελπίζω να σας μάθω κι εγώ!


Γιώργος Τσακίρης στο blog του στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...