ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Στο "τιμόνι" της Ατλέτικο ο Λουίς Ενρίκε

Ο πρώην Ισπανός άσος, Λουίς Ενρίκε θα είναι ο νέος προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.

Οι "ροχιμπλάνκος" αναζητούν τον νέο τους τεχνικό καθώς η αποχώρηση του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, θεωρείται δεδομένη στο τέλος της σεζόν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ενρίκε Κερέζο θεωρείται τον πρώην Ισπανό ποδοσφαιριστή ως την ιδανική λύση.

Ο Λουίς Ενρίκε αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2004 αλλά επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα μετά από τέσσερα χρόνια σε ρόλο προπονητή της Β΄ομάδας.

Ο 41χρονος προπονητής από τότε έχει δεχτεί θετικά σχόλια για την δουλειά του στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και για τον λόγο αυτό μετά την γνωστοποιήση της απόφασης του για να αποχωρήσει από τους Καταλανούς στο τέλος της σεζόν, προέκυψαν πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται.

Χετάφε, Σεβίλλη και Βαλένθια ενδιαφέρονται για τον Λουίς Ενρίκε αλλά φαίνεται πως η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν τελικά αυτή που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την συμφωνία αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Πηγή sport24

Read more!

Μία ενδεκάδα... ανεπιθύμητοι

Μήτρογλου Γκοβού Μπλάνκο Γκαλίτσιος Σαριέγκι
Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ προσπαθούν να ξεφορτωθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο διάφορους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ τους. Εμείς βγάλαμε την κορυφαία ενδεκάδα από αυτούς και ζητάμε από εσάς να μας πείτε. Αν ήταν σε μία ομάδα μέχρι που θα έφταναν.Καλώς ή κακώς κατά την διάρκεια της σεζόν πολλοί ποδοσφαιριστές (συνήθως οι περισσότεροι όταν μιλάμε για την Ελλάδα) που ήρθαν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ή του χειμώνα δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν και οι ομάδες ψάχνουν τρόπο να τους ξεφορτωθούν.Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές όμως που είτε δεν κατάφεραν να εξελιχθούν, είτε τελειώνει το συμβόλαιο τους και δεν ανανεώνουν για τον ένα ή για τον άλλο λόγο. Τη φετινή σεζόν λοιπόν έχουμε αρκετές περιπτώσεις παικτών που προηγούμενες χρονιές έκαναν πάταγο και το όνομα τους ακουγόταν για τους αντιπάλους. Σήμερα ωστόσο είναι τα μαύρα πρόβατα των διοικήσεων, που ψάχνουν τρόπο να τους διώξουν.Εμείς συγκεντρώσαμε την κορυφαία ενδεκάδα με παίκτες που δεν υπολογίζονται ή θεωρούνται ξένα σώματα και σας τους παρουσιάζουμε. Το ερώτημα που κάνουμε όμως έχει ως εξής.Μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει αυτή η ενδεκάδα; Είναι μήπως καλύτερη από τους παίκτες που έχουν τώρα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ;
Η απόδραση των 11...

Τερματοφύλακας όλο παράπονο

Είναι καλός πορτιέρο αν και οι φίλοι της ΑΕΚ λένε πως κάνει πολλές γκέλες. Φέτος ωστόσο ήταν αρκετά σταθερός, όμως το συμβόλαιο του είναι αρκετά μεγάλο για τα νέα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ. Έτσι στην Ένωση προσπαθούν να τον πουλήσουν είτε να το ξεφορτωθούν. Ο Σεμπαστιάν Σάχα ωστόσο επιμένει πως θέλει να παραμείνει.

Της αμύνης τα παιδιά

Εδώ έχουμε μία όχι και τόσο ποιοτική τετράδα η οποία ωστόσο θα μπορούσε να σταθεί για τα ελληνικά δεδομένα. Αριστερό μπακ ο Ραούλ Μπράβο που μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Στο κέντρο της άμυνας οι τίμιοι Σαριέγκι και Νασούτι και δεξιός οπισθοφύλακας ο Γκαλίτσιος. Για πάγκο θα βάλουμε τον Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Ποιότητα στο κέντρο

Εδώ έχουμε πληθώρα επιλογών. Θα πούμε τους τέσσερις κορυφαίους και θα βάλουμε και 2-3 για αλλαγή. Ξεκινάμε με τον άξονα που θα τοποθετήσουμε τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Γκερέιρο. Στα άκρα θα βάλουμε Ντένις Ρόμενταλ και Σίντεϊ Γκοβού.

Για καβάτζα πάντως θα βάλουμε και τους Ζαϊρί, Λεονάρντο (πάει με όλα), Λουίς Γκαρσία και φυσικά τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο.

Επίθεση φωτιά

Εδώ τα πράγματα είναι φτωχά σε αριθμό, όμως πρόκειται για δυο παίκτες που θα έκαναν τρομερό δίδυμο. Κώστας Μήτρογλου λοιπόν μαζί με τον Ισμαέλ Μπλάνκο. Δυο μπόμπερ για δυο θέσεις και αν θέλουμε να βάλουμε και λίγο χρώμα από Θεσσαλονίκη έχουμε για τρίτη λύση τον Μουσλίμοβιτς.

Τι λέτε λοιπόν, πάνε για πρωτάθλημα;

Πηγή sport24

Read more!

"Παίζει" ξανά για εθνική Γαλλίας ο Σισέ


Την στιγμή που ο Τζιμπρίλ Σισέ σκοράρει στα τελευταία ματς και οι οπαδοί δεν σκέφτονται καν στον ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το "τριφύλλι", οι συμπατριώτες του αναφέρουν πως βρίσκεται και πάλι στα πλάνα του Λοράν Μπλαν για την γραμμή κρούσης της Γαλλίας.Από το φινάλε του πρωταθλήματος και με την έναρξη των πλέι οφ ο Τζιμπρίλ Σισέ σκοράρει συνεχώς και το ίδιο θέλει να κάνει το βράδυ (21:45) κόντρα στην ΑΕΚ, αφού έχει στόχο να οδηγήσει την ομάδα του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Οι θετικές παρουσίες και το συνεχές σκοράρισμα δεν περνάει σαφώς απαρατήρητο από τους συμπατριώτες του οι οποίοι αναφέρουν με νέο δημοσίευμα πως είναι και πάλι στις προθέσεις του Λοράν Μπλαν για να κληθεί και πάλι στην Εθνική Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, η έγκυρη εφημερίδα "L' Equipe" στην ηλεκτρονική της μορφή αναφέρει, πως ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού βρίσκεται και πάλι στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού των "τρικολόρ", Λοράν Μπλαν, προκειμένου να στελεχώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Σύμφωνα με το κείμενο, ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα, ο Γκομίς και ο Μαβουμπά είναι οι τρεις επιθετικοί ποδοσφαιριστές που σκέπτεται πολύ σοβαρά να επαναφέρει στην Εθνική Γαλλίας, ο τεχνικός των "τρικολόρ".

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τους καλέσει ενόψει του αγώνα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 με τη Λευκορωσία στις 3 Ιουνίου αλλά και στα φιλικά με την Ουκρανία τρεις μέρες μετά και την Πολωνία στις 9 του μήνα.Για την ώρα πάντως ο Γάλλος επιθετικός φέρεται να έχει αποκλειστικά στραμμένη την προσοχή του στο ματς με την ΑΕΚ το βράδυ (21:45) για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ με στόχο να βοηθήσει και να οδηγήσει την ομάδα του Παναθηναϊκού στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μίνι πρωτάθλημα και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή sport24

Read more!

Στηρίζει Αντσελότι ο Τέρι

Την επιθυμία του να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι και την επόμενη χρονιά, εξέφρασε ο Τζον Τέρι.

Η διοίκηση των "μπλε" αναμένεται να αποφασίσει σύντομα για το μέλλον του Ιταλού προπονητή μετά από μία αποτυχημένη σεζόν για την ομάδα όπου έμεινε μακριά από τίτλο.Ο Τζον Τέρι ευελπιστεί ότι ο Αντσελότι που κατέκτησε το νταμπλ με την Τσέλσι στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα θα μείνει και την νέα σεζόν."Έχει την πλήρη στήριξη μου", είπε χαρακτηριστικά ο άγγλος αμυντικός και συμπλήρωσε:"Κατέκτησε το νταμπλ στην πρώτη του σεζόν και αυτή τη χρονιά οι τραυματισμοί και οι αποδεσμεύσεις παικτών έκαναν τα πράγματα δύσκολα για εκείνον".

Η Τσέλσι αποδέσμευσε τους Μπάλακ, Ντέκο και Τζο Κόουλ το περασμένο καλοκαίρι και ο Τζον Τέρι θεωρεί ότι η ομάδα έμεινε χωρίς πολλές λύσεις στην προσπάθεια να υπερασπιστεί το νταμπλ.

"Όταν ο Μουρίνιο ήταν εδώ είχαμε μεγάλο ρόστερ αλλά τώρα μας λείπει αυτό. Κάπου στη μέση είμαστε και ότι είχαμε τότε ήταν ιδανικό",τόνισε.

Πηγή sport24

Read more!

Ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για Ντάουνινγκ και Γιανγκ

Νταμιέν Κομολί και Κένι Νταλγκλίς καταστρώνουν τα πλάνα τους για την ερχόμενη χρονιά και οι διεθνείς ακραίοι της Άστον Βίλα φαίνεται να βρίσκονται ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα.

Οι υπεύθυνοι της Λίβερπουλ για το μεταγραφικό σχεδιασμό θα έχουν πολύ δουλειά αυτό το καλοκαίρι καθώς η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ χρειάζεται σημαντική ενίσχυση αν θέλει να χτυπήσει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.Οι Άσλεϊ Γιανγκ και Στιούαρτ Ντάουνινγκ φέρονται ως βασικοί στόχοι των "κόκκινων" και κίνηση για την απόκτησή τους είναι πιθανή στο κοντινό μέλλον.Ο τελευταίος δήλωσε πρόσφατα σε τοπικά μέσα του Μπέρμιγχαμ ότι θέλει να παραμείνει στο σύλλογο καθώς περνάει υπέροχα και δεν έχει λόγο να αποχωρίσει.Όσο για τον Γιανγκ, ο 25χρονος εξτρέμ θα μπει την ερχόμενη περίοδο στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και έχει ήδη απορρίψει πρόταση για νέο. Η παραμονή του στο "Βίλα Παρκ" κρίνεται αβέβαια αλλά υπάρχουν φήμες ότι ο παίκτης αρέσει και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Πάντως, το ενδιαφέρον για τους δύο διεθνείς των "χωριατών" δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση να τονωθεί το αγγλικό στοιχείο στο ρόστερ, κάτι που θέλουν και οι ίδιοι οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σαχίν: "Η Ρεάλ είναι το όνειρο μου"


O Noυρί Σαχίν είναι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από μία πετυχημένη σεζόν με την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ.

Ο 23χρονος παίκτης αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της σεζόν για την κυπελλούχο Ισπανίας.

Ο Σαχίν δηλώνει πιστός οπαδός της Ντόρτμουντ ωστόσο, δεν θα μπορούσε να απορρίψει πρόταση της Ρεάλ καθώς αποτελεί παιδικό όνειρο για τον ίδιο να αγωνιστεί με τα χρώματα της, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

"Η Ρεάλ είναι η ομάδα η οποία κάθε παίκτης θέλει να αγωνιστεί. Είναι ένας ιστορικός σύλλογος. Όλοι θέλουν να παίξουν σ' αυτήν αλλά δεν έχουν όλοι οι παίκτες αυτή την δυνατότητα. Δεν θέλω να φανεί αγένεια σε καμία από τις υπόλοιπες ομάδες αλλά δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι οι οποίοι με γοήτευαν.

Είδα την Ρεάλ στον αγώνα με την Σεβίλλη. Έπαιζε ένα πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η Ρεάλ πέτυχε πολλά γκολ και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απ' αυτό.

Πηγαίνω στην Ισπανία με αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσω να κερδίσω με την αξία μου θέση στην ομάδα γνωρίζοντας ότι το να κερδίσεις μία θέση στην Ρεάλ είναι πιο δύσκολη από κάθε άλλο σύλλογο στον κόσμο".

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μια μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια


Δείπνο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης, ώστε να διατηρήσει το άριστο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας.

Δείπνο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στο προπονητικό τιμ αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής που βρίσκονται στην Κύπρο παρέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ώστε να διατηρήσει το άριστο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών απηύθυνε σύντομη ομιλία προς τους παρευρισκόμενους, όπου στάθηκε στη μεγάλη σημασία που είχε το οικογενειακό κλίμα στη φετινή σεζόν και στην επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια. Αυτό το στοιχείο αποτελεί και το μυστικό της φετινής επιτυχίας», ήταν κάποια από τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού.

Το κλίμα ανάμεσα στους ανθρώπους των Πειραιωτών ήταν πολύ καλό και το γεύμα πλούσιο σε γεύσεις.


Ο Μιραλάς τον κάνει χαρούμενο!

Παράλληλα, στον Κέβιν Μιραλάς αναφέρθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης με αφορμή το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Απόλλων Λεμεσού, τονίζοντας:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον Κέβιν, γιατί είναι ένας πολύτιμος παίκτης της ομάδας μας και θα του δοθεί η ευκαιρία να παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαλβέρδε όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματα που του προκάλεσε η παραμονή του Μιραλάς στον Oλυμπιακό, δείχνοντας έτσι πόσο πολύτιμο θεωρεί τον Βέλγο άσο.

Για τον Μπανγκουρά, ο Βαλβέρδε τόνισε: «Δεν τον ξέρω, δεν τον έχω δει να αγωνίζεται, έχω ακούσει καλά λόγια, θα τον δω στο φιλικό».

Από την πλευρά του ο Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Χαιρόμαστε που είμαστε στην Κύπρο. Ήρθαμε να δώσουμε τα φιλικά για τον κόσμο μας, ο οποίος δεν βλέπει συχνά τον Ολυμπιακό. Επίσης θέλουμε να τσεκάρουμε τους δανεικούς που επέστρεψαν στα φιλικά. Έχουμε 15 δανεικούς και ίσως έρθουν κάποιοι από αυτούς να παίξουν στην Κύπρο».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Εργο-τέλειος προπονητής


Όταν έχεις μια απόλυτα επιτυχημένη συνταγή δεν τη χαλάς. O Eργοτέλης ανανέωσε με τον Νίκο Καραγεωργίου και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα έργα και τις ημέρες του Καβαλιώτη τεχνικού στο Ηράκλειο.

Ήταν 1η Φεβρουαρίου του 2006 όταν ο Νίκος Καραγεωργίου αποφάσισε να δεχτεί το κάλεσμα του Απόστολου Παπουτσάκη και να αντικαταστήσει τον Μανώλη Πατεμτζή. Η επιτυχία ήταν άμεση, αφού στο τέλος της σεζόν η ομάδα επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια.

Πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή, αλλά η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου όχι μόνο κατάφερε άνετα να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα (στην ένατη θέση συγκεκριμένα) με απολογισμό 11 νίκες, έξι ισοπαλίες και 13 ήττες. Μάλιστα εκείνη η χρονιά σημαδεύτηκε από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, εκτός έδρας μάλιστα, αλλά και το δύο στα δύο απέναντι στον συντοπίτη ΟΦΗ.

Την επόμενη σεζόν ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος, ενώ και οι νίκες έρχονταν με μεγαλύτερη δυσκολία. Οι Κρητικοί έπεσαν στις επτά νίκες και πάλευαν με νύχια και με δόντια για να παραμείνουν στην κατηγορία και μάλιστα έφτασαν στην τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσουν την παραμονή, όταν και νίκησαν την Ξάνθη στο Παγκρήτιο με 2-0, και την ίδια ώρα ο Ατρόμητος γνώριζε την ήττα από τον Πανιώνιο ξεπερνώντας τους Περιστεριώτες στην τελική βαθμολογία.

Η χρονιά αυτή αποτέλεσε καλό μάθημα για τον Νίκο Καραγεωργίου, ο οποίος με σωστή και μεθοδική δουλειά οδήγησε τον Εργοτέλη ξανά στην ένατη θέση χωρίς να ηττηθεί από κανέναν μεγάλο στην έδρα του, κερδίζοντας μάλιστα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ διπλασίασε τις νίκες του επί των «πρασίνων» μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Κουτσιανικούλη να κάνει παπάδες.

Πλέον οι βάσεις για να αποτελέσει ο Εργοτέλης σταθερή δύναμη στη Σούπερ Λίγκα είχαν τεθεί. Η σεζόν 2009-10 θα μείνει ανεξίτηλη στους φίλους της ομάδας, αφού στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 80 χρόνια ίδρυσης του συλλόγου, οι παίκτες του Καραγεωργίου φιλοδώρησαν με το απίστευτο 5-0 τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια η ομάδα φλέρταρε ακόμα και με την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά σύντομη χαλάρωση έφερε την ομάδα στην 11η θέση. Τα καλύτερα δεν είχαν έρθει, αφού η χρονιά που μόλις τελείωσε ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της ομάδας, αφού κατάφερε να ξεπεράσει την ένατη θέση και να τερματίσει στην τιμητική όγδοη, εξασφαλίζοντας αρκετά νωρίς την παραμονή στην κατηγορία.

Πλέον, ο 49χρονος τεχνικός έχει φτάσει τα 150 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας 47 νίκες, 39 ισοπαλίες και 64 ήττες και η συνέχεια αναμένεται καλύτερη, αφού στο πλευρό του στέκεται πάντα η διοίκηση, η οποία πιστεύει και στηρίζει το έργο του, κάτι που φάνηκε και από την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Μπάχα(λο) χωρίς Μπλάνκο


Η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι τους έχει παρθεί τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από τον Μπλάνκο. Βρίσκεις όμως τόσο εύκολα έναν mister… 72 γκολ; Η σύγκριση του Αργεντινού με τον Μπάχα.

Ο εκπρόσωπος του Ισμαέλ Μπλάνκο προανήγγειλε το αντίο, ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό για τον κόσμο της ΑΕΚ, βλέποντας τον Ράφικ Τζιμπούρ από τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό και τον Αργεντινό να κουνάει το μαντίλι τυπικά από τέλος Ιουνίου, είναι: τα γκολ ποιος θα τα βάζει; Και είναι τόσο εύκολο να περάσεις στην επόμενη μέρα αντικατάστασης ενός Τζιμπούρ ή Μπλάνκο ειδικά όταν κάνεις περικοπές; Ο Μπάχα, στον οποίο επιμένει τώρα ο Χιμένεθ, έχει πετύχει ένα γκολ (το 2-0 στον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο) σε 801’ συμμετοχής με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Μπλάνκο ο οποίος μάλιστα σε πολλά παιχνίδια δεν έπαιξε στη φυσική του θέση, φουνταριστός, αλλά ως περιφερειακός επιθετικός, έχει σκοράρει 72 φορές από τότε που ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Η σύγκριση πραγματικά είναι να σε βάζει σε… σκέψεις.

Ασφαλώς, θα πει κανείς ότι δεν είναι και λίγα τα 630.000 ευρώ τα οποία πρόσφερε η διοίκηση της ΑΕΚ στον 28χρονο επιθετικό και μάλιστα για δύο χρόνια, τα οποία δεν αποδέχτηκε. Τα οποία μάλιστα ενίσχυσε με 150.000 ευρώ ως πριμ πρωταθλήματος και χαρτζιλίκι 20.000 ευρώ για Κύπελλο και Γιουρόπα.

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ

Σίγουρα όμως, κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα και για τη σταθερή σχέση του Μπλάνκο με τα δίχτυα. Το γκολ το έχει στο… αίμα του, καθώς μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός, όμως ξέρει πού θα κινηθεί και διαβάζει τις φάσεις. Είναι την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και μην ξεχνάμε ότι ποδοσφαιριστές παλαιότεροι και νεότεροι έχουν γράψει Ιστορία, χωρίς μάλιστα τις δυνατότητες του Μπλάνκο, μόνο και μόνο επειδή είχαν το ένστικτο του εκτελεστή!

Ακόμη και φέτος που η σχέση του με την ΑΕΚ λόγω του συμβολαίου δεν ήταν η ιδανική, ο Μπλάνκο στα 1578’ που αγωνίστηκε στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας πέτυχε 9 γκολ (συνολικά 15). Ο Χιμένεθ τον ξεκίνησε στον τελικό Κυπέλλου, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπαχά και τον αντικατέστησε κάπου στο 70’ όταν το σκορ ήταν 1-0, για να δικαιωθεί με την είσοδο του Καφέ (ασίστ σε Μπαχά και σκόρερ στη συνέχεια).

ΜΕ ΠΑΟ;

Στο πρώτο ματς των πλέι οφ ο προπονητής της ΑΕΚ ξανάδειξε τη συμπάθειά του στον Μπαχά και έδειξε ότι δεν υπολογίζει για βασικό τον Μπλάνκο, ο οποίος την επόμενη μέρα δεν υπολογίζεται στην Ενωση. Μαζί με τις καθυστερήσεις ο Αργεντινός έπαιξε οκτώ λεπτά εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ. Θα τον εμπιστευτεί άραγε στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού λόγω ανάγκης; Ή θα προσπαθήσει να πλήξει τους γηπεδούχους με τον Μπαχά, που σκοράρει στη χάση και στη φέξη;

Υπάρχει μάλιστα και το προηγούμενο της συζήτησης του ατζέντη του Μπλάνκο με τον Γόντικα, που δίνει ένα κλικ παραπάνω σε αυτή την επιλογή Χιμένεθ. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι, αφού με τις παρούσες συνθήκες στον Παναθηναϊκό και τις περικοπές, τα χρήματα που ζητάει ο Μπλάνκο θα τα έδιναν μόνο αν έφευγε με μεταγραφή ο Σισέ!

Πού υπερτερεί όμως ο Ισμαέλ Μπλάνκο έναντι του Ναμπίλ Μπάχα;

+Ένστικτο εκτελεστή

+Καλύτερα τελειώματα

+Εμπειρία από ελληνικό πρωτάθλημα

Πού υστερεί;

+Ο Μπάχα καλύτερος με την μπάλα στα πόδια

+Είναι πιο περιφερειακός επιθετικός

Ας δούμε κάποια συγκριτικά στοιχεία των δύο παικτών στη Σούπερ Λίγκα (κανον. διάρκεια).

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μπλάνκο: 1578’

Μπάχα: 567’

ΓΚΟΛ

Μπλάνκο 9

Μπάχα 0

ΑΣΙΣΤ

Μπλάνκο 2

Μπάχα 0

ΛΑΘΗ

Μπλάνκο: 70

Μπάχα: 35

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

Μπλάνκο: 12

Μπάχα: 1

ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μπλάνκο: 4 επιτυχ./24

Μπάχα 1/6

ΣΟΥΤ

Μπλάνκο: 44

Μπάχα: 10

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Τελικώς... με Σπανούλη


Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Ραντνίσκι με 105-52, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης, με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να εμφανίζεται πλέον έτοιμος να αγωνιστεί τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο διεθνής γκαρντ αγωνίστηκε 15 λεπτά στο δεύτερο φιλικό των «ερυθρόλευκων» με τη σερβική ομάδα, σημειώνοντας 10 πόντους και δείχνοντας ότι ξεπερνά σιγά σιγά τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς-κοιλιακούς, οι οποίες τον ταλαιπώρησαν αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πλέον, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, μπορεί να υπολογίζει στις... πολύτιμες υπηρεσίες του «Kill-Bill» εν όψει του προσεχούς (15/5) τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 57-30, 82-44, 105-52

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τεόντοσιτς 9(1), Γκόρντον 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Παπανικολάου 8, Μπουρούσης 11, Σπανούλης 10(1), Γλυνιαδάκης 8, Παπαλουκάς 4, Χαλπερίν 11(1), Έρτσεγκ 13(2), Πρίντεζης 10(1), Κέσελ 9(1)

ΡΑΝΤΝΙΤΣΚΙ: Πέτροβιτς Ντράγκαν 11, Μίγιοβιτς, Τόμιτς 8(2), Κάραλιτς, Ράκοματς 2, Μπόλτιτς 10, Ίλιτς 9(1), Μπούριτς, Στάβοβιτς, Γκάτσιτς 2, Πέτροβιτς Αλεξάνταρ, Λάλιτς 10(2)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Φανατικός ΑΕΚτζίς έδωσε πριμ 19.000 ευρώ!!!


Απίστευτα και όμως αληθινό. Φανατικός υποστηρικτής της ΑΕΚ, ο οποίος ζει μόνιμα στο Χονγκ Κονγκ, έδωσε πριμ 19.000 ευρώ (!!!) στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ της ομάδας χάντμπολ της Ένωσης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι ο οπαδός της ΑΕΚ θέλει να παραμείνει ανώνυμος και ζήτησε απλά να παρουσιαστεί ως φίλος του γνωστού ενημερωτικού site aek-live.gr, απ΄όπου είδε τα βίντεο της υποδοχής των παικτών και συγκινήθηκε. Ο Ενωσίτης πιστός οπαδός, στο παρελθόν είχε βοηθήσει και το ποδηλατικό τμήμα θέλοντας και τότε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.


Η όλη διαδικασία έγινε με τη διαμεσολάβηση του aek-live.gr και τα χρήματα παραδόθηκαν από τον δημιουργό του site Νίκο Αγγελίδη μέσα σε ατμόσφαιρα έντονης συγκίνησης. Οι παίκτες δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν τους ανακοινώθηκε το μέγεθος του πριμ, για το οποίο δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα. Η παράδοση των χρημάτων έγινε παραμονές της αναχώρησης της ομάδας για τα Χανιά, όπου η ΑΕΚ θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχή χρονιά στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος.


Το πριμ αντιστοιχεί σε 1000 Ευρώ για τον κάθε αθλητή και τα μέλη του προπονητικού τιμ. Επίσης υπάρχει και ένα μπόνους 1000 Ευρώ το οποίο παρέλαβαν οι αρχηγοί Γιώργος Παπαδόπουλος, Φάνης Τσαούσης και Χριστόφορος Μπακαούκας. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για να διασκεδάσει η ομάδα μετά και το Final Four του Κυπέλλου.


Ο Χριστόφορος Μπακαούκας ανέλαβε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον «άγνωστο» οπαδό της ΑΕΚ από την άλλη άκρη του κόσμου και του υποσχέθηκε και το νταμπλ, το οποίο αν επιτευχθεί θα είναι το πρώτο για την Ένωση έπειτα από 33 χρόνια! Τότε το είχε κατακτήσει η μεγάλη ομάδα του Λουκά Μπάρλου στο ποδόσφαιρο. Οι αρχηγοί της ομάδας έκαναν δηλώσεις μετά την παράδοση του πριμ ευχαριστώντας τον αφανή ήρωα.

Χριστόφορος Μπακαούκας: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο απ' την ξενιτιά. Νομίζω ότι είναι όχι μόνο ΑΕΚτζής αλλά και άνθρωπος. Εύχομαι να του χαρίσουμε το κύπελλο στα Χανιά. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την καρδιά μας να τον κάνουμε υπερήφανο για ακόμη μια φορά.

Γιώργος Παπαδόπουλος: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τον μεγάλο αυτόν Ενωσίτη για ό,τι έκανε για εμάς. Ευχαριστούμε πολύ που κατάφερε με τη διαμεσολάβηση του aek-live.gr να στείλει αυτά τα χρήματα. Άξιζε τον κόπο γιατί υπάρχουν παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη. Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς.

Φάνης Τσαούσης: Είναι πολύ συγκινητικό για όλα τα παιδιά αυτό που έγινε. Όλοι μας έχουμε μεγάλες υποχρεώσεις και είναι μια καλή βοήθεια. Ευχαριστήσουμε τον φίλο της ΑΕΚ από το Χονγκ Κονγκ με όλη μας την καρδιά και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ξανά για Σισέ η Λάτσιο


Νέα δημοσιεύματα στην Ιταλία λαμβάνουν χώρα σήμερα σχετικά με ενδιαφέρον της Λάτσιο για τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο επανέρχεται μεταγραφικό σενάριο για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας sportnews.eu, η Λάτσιο έχει στο στόχαστρό της τον Γάλλο σουπερστάρ του Παναθηναϊκού και τον Μάξι Λόπεζ για τη στελέχωση της επιθετικής της γραμμής.

Στο συγκεκριμένο κείμενο φιλοξενούνται οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας της Ρώμης για την κάθε θέση η οποία χρήζει ενίσχυσης και το όνομα του 30χρονου φορ είναι εντός της λίστας.

Τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο, τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να... τρέξει, μια και ο Σισέ είναι προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού για τα πλέι οφ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Πάρτι και στα... ψηλά! *ΒΙΝΤΕΟ*

Oι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μπαρτσελόνα συνεχίστηκαν και στην πτήση από τη Βαλένθια έως τη Βαρκελώνη, αλλά και μέσα στο αεροδρόμιο.

Δείτε το βίντεο με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να κάνουν σαν μικρά παιδιά!

Read more!

Μπουζίντ για Ολυμπιακό, Άρη!


Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού αλλά και του Άρη βρίσκεται σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο κεντρικός αμυντικός Ισμαέλ Μπουζίντ της Χαρτς.

Ο Γαλλοαλγερινός αμυντικός μένει ελεύθερος από τον σκωτσέζικο σύλλογο το ερχόμενο καλοκαίρι και όπως αναφέρει το mercato365.com, για τον 27χρονο άσο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων οι ΚΠΡ, Μπλάκμπερν, Μπούρσασπορ, Καϊσέρισπορ, Σοσό και Ρεν.

Ο Μπουζίντ, για τον οποίο σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα ενδιαφέρονται Ολυμπιακός και Άρης, ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 από τις ακαδημίες της Μετς, στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ουνιόν Βερολίνου, την Αλγέρ, ενώ ακολούθησαν Καϊζερσλάουτερν, Γαλατασαράι, Τρουά, Ανκαραγκουτσού και Χαρτς.

Είναι διεθνής με την Εθνική Αλγερίας, με την οποία μετράει 13 συμμετοχές από το 2007 μέχρι σήμερα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Η συγγνώμη του Σισέ στον «Κάρα»

Η συγγνώμη του Σισέ στον «Κάρα»
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε στους Σισέ και Καραγκούνη για το φραστικό επεισόδιο που είχαν μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, και οι δύο αθλητές έσφιξαν τα χέρια κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Σισέ ζήτησε συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς του στον «τυπάρα» και ο τελευταίος την έκανε αποδεκτή.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Το κλίμα δεν είναι καλό, ούτε διοικητικά ούτε στην ομάδα.

Κάτι, που πρέπει να το καταλάβουν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού πάση θυσία, οφείλουν να βγάλουν την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδάλλως, κινδυνεύει και η δική τους καριέρα. Αφενός με τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε μια μεγάλη διοργάνωση, αφετέρου τα οικονομικά της ομάδας θα ενισχυθούν σε πιθανή συμμετοχή. Εάν όμως δεν τα καταφέρουν, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για όλους.

Αυτό, το ξέρει καλά και ο Φερέιρα, ο οποίος είχε συνομιλία αρκετών λεπτών κατά τη διάρκεια της πτήσης μετά το ματς στην Τούμπα. «Είστε οι αρχηγοί της ομάδας και πρέπει να δίνετε το καλό παράδειγμα. Δεν θέλω να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και υπολογίζω σε σας, για να βοηθήσετε την ομάδα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του, για να καταλάβουν και οι δύο την κρισιμότητα της κατάστασης.

Άλλωστε, ο Φερέιρα, εκτός από την... δράση του στο αεροπλάνο για την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Καραγκούνη και Σισέ, στην προπόνηση της Τρίτης, είχε τετ-α-τετ με τον Ζιλμπέρτο αλλά και ομιλία προς όλους τους ποδοσφαιριστές.

Από τον Βραζιλιάνο, που σέβεται και αυτός αλλά και όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ζήτησε να αφυπνίσει τους υπόλοιπους. Αργότερα, ενώπιον των αθλητών του είπε: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Υπάρχει απειθαρχία και γίνονται απαράδεκτα πράγματα. Τσακώνεστε μεταξύ σας, δεν σέβεστε τους γύρω σας και αυτό βγαίνει σε κάποιους αγώνες. Πρέπει να συνέλθετε και να επιδείξετε επαγγελματισμό στα επόμενα παιχνίδια. Θέλουμε νίκη με την ΑΕΚ, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα».

Πηγή sport-fm
Read more!

Ο Κέβιν έριξε χυλόπιτα για χάρη του Θρύλου



Σήμερα, έγινε γνωστή, μια λεπτομέρεια για την υπόθεση Μιραλάς, που επιβεβαιώνει την μεγάλη επιθυμία του παίκτη να μείνει στον Ολυμπιακό. Δικαιώνει τις προθέσεις του. Οι οποίες τελικά, ήταν ξεκάθαρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" στα χέρια του παίκτη, υπήρχε μια σαφής και πολύ καλή πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Μια πραγματικά καλής ομάδας η οποία, μάλιστα, του χρόνου θα ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ και στο Champions League...

Το τελευταίο στοιχείο, παρότι το όνομα της ομάδας δεν έγινε γνωστό, ουσιαστικά ακυρώνει την Μπορντό, για την οποία γράφτηκαν διάφορα, αφού έχει μείνει πολύ πίσω και δεν προλαβαίνει την έξοδο στην διοργάνωση.

Σημαίνει, όμως και κάτι άλλο!

Ο Κέβιν, ΔΕΝ θέλησε να κάνει την παραμικρή κουβέντα με την ομάδα αυτή. Δεν θέλησε να προχωρήσει καθόλου. Κυρίως ΔΕΝ θέλησε να διαρρεύσει αυτή η πρόταση, για να μην σκεφτεί καν η διοίκηση του Ολυμπιακού, ότι αποτελεί ένα τρόπο... εκβιασμού!

ΘΕΛΗΣΕ να δώσει την απόλυτη προτεραιότητα στον Ολυμπιακό, να εξαντλήσει και την τελευταία πιθανότητα να μείνει στον Πειραιά, πριν μπει στην διαδικασία, να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο.

Επαναλάμβανε συνεχώς: "Δεν συζητώ τίποτα, όσο μιλάω με τον Ολυμπιακό. Εδώ θα μείνω!"

Τελικά... έλεγε την αλήθεια!

Πηγή olympiacos-blog
Read more!

Στο Champions League η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, νικώντας με 1-0 την Τότεναμ χάρη σε αυτογκόλ του Πίτερ Κράουτς και πήρε εκδίκηση για πέρσι.

Η αναμέτρηση ήταν εξ αναβολής για την 33η αγωνιστική και το αυτογκόλ του Κράουτς ήρθε με κοντινή προβολή στο 30' μετά από σέντρα του Νταβίντ Σίλβα από δεξιά.

Πέρσι να θυμίσουμε πως πέρσι η Τότεναμ είχε νικήσει με γκολ του Πίτερ Κράουτς την Σίτι την τελευταία αγωνιστική και της είχε... κλέψει την 4η θέση.

Οι "σπερς" ελπίζουν πλέον μόνο στην 5η θέση, αλλά για να την κατακτήσουν θα πρέπει την Κυριακή να νικήσουν στο "Άνφιλντ" την Λίβερπουλ, σε ένα σπουδαίο ματς για την μόνη θέση που οδηγεί στο Europa League από το πρωτάθλημα (Μπέρμιγχαμ από το League Cup και Στόουκ από το FA Cup).

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Σαμπαλέτα (57' Κολάροβ), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Γιαγιά Τουρέ, Μίλνερ, Άνταμ Τζόνσον (66' Βιεϊρά), Σίλβα (83' Τέβες), Ντζέκο.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Κουντιτσίνι, Τσόρλουκα, Ντόσον, Γκαλάς (88' Καμπούλ), Ρόουζ, Σάντρο, Ουΐλσον Παλάσιος (32' Πίνααρ), Μόντριτς, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς (78' Ντεφόου).

Η βαθμολογία (σε 36 ματς)

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 76 [+39]

2. Τσέλσι 70 [+37]

3. Άρσεναλ 67 [+30]

4. Μάντσεστερ Σίτι 65 [+22]

5. Λίβερπουλ 58

6. Τότεναμ 56

7. Έβερτον 51

8. Στόουκ 46

9. Μπόλτον 46

10. Φούλαμ 45

11. Νιούκαστλ 44

12. Σάντερλαντ 44

13. Γουέστ Μπρομ 43

14. Άστον Βίλα 42

15. Μπλάκμπερν 39

16. Μπέρμιγχαμ 39

17. Γουλβς 37

18. Μπλάκπουλ 36

19. Γουΐγκαν 36

20. Γουέστ Χαμ 33

*Οι 3 πρώτοι στους ομίλους του Champions League, ο 4ος στα προκριματικά. Ο 5ος στο Europa League, όπως και η Μπέρμιγχαμ από το League Cup και η Στόουκ από το FA Cup

**Υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι, ανέβηκαν ΚΠΡ και Νόριτς, ενώ η 3η θα προκύψει από τα μπαράζ μεταξύ των Σουόνσι, Κάρντιφ, Ρέντινγκ και Νότιγχαμ Φόρεστ

***Κάντε κλικ ΕΔΩ για υπερ-αναλυτική βαθμολογία (επιλέγοντας Αγγλία & Πρέμιερ Λιγκ)

Ο πίνακας των σκόρερς

21 γκολ

Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ (Μάντσεστερ Γ.)

19 γκολ

Κάρλος Τέβες (Μάν. Σίτι)

16 γκολ

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

15 γκολ

Πίτερ Οντεμβίγκι (Γουέστ Μπρομ)

Ντάρεν Μπεντ (Σάντερλαντ / Άστον Βίλα)

13 γκολ

Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ)

Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι)

Χαβιέρ Ερνάντες (Μάντσεστερ Γ.)

Άντι Κάρολ (Νιούκαστλ / Λίβερπουλ)

12 γκολ

Κλιντ Ντέμπσεϊ (Φούλαμ)

Κέβιν Νόλαν (Νιούκαστλ)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ (Τότεναμ)

11 γκολ

DJ Κάμπελ (Μπλάκπουλ)

10 γκολ

Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ)

Σαλομόν Καλού (Τσέλσι)

Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι)

Τσάρλι Άνταμ (Μπλάκπουλ)

Ασαμόα Γκιάν (Σάντερλαντ)

Γιόχαν Ελμάντερ (Μπόλτον)

Μάξι Ροντρίγκες (Λίβερπουλ)

Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γ.)

Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ / Τσέλσι)

9 γκολ

Τιμ Κέιχιλ (Έβερτον)

Νανί (Μάντσεστερ Γ.)

Στίβεν Φλέτσερ (Γουλβς)

Κένουϊν Τζόουνς (Στόουκ)


Πηγή sport24

Read more!

Ξέφυγε ο Ρονάλντο από Μέσι


Η Ρεάλ καθυστέρησε τουλάχιστον για 24 ώρες την στέψη της Μπαρτσελόνα νικώντας με 4-0 την Χετάφε, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ-τρικ ξέφυγε με 5 γκολ από τον Μέσι και πλησίασε το "χρυσό παπούτσι". Νίκες σωτηρίας για Σανταντέρ και Μάλαγα, ανάσα για Ντεπορτίβο. Γκολάρα ο Ζούλιο Μπαπτίστα.

Η "βασίλισσα" μείωσε την διαφορά από την Μπαρτσελονα στους 5 βαθμούς, έτσι οι Καταλανοί δεν κατέκτησαν τον τίτλο και μαθηματικά από το βράδυ της Τρίτης, κάτι που θα κάνουν πάντως το βράδυ της Τετάρτης ακόμη και με ισοπαλία με την Λεβάντε.

Η διαφορά σε περίπτωση ισοπαλίας θα είναι 6 βαθμοί, αλλά η "Μπάρτσα" υπερτερεί στην ισοβαθμία, έχοντας μία νίκη και μία ισοπαλία στα μεταξύ τους ματς (απομένουν δύο αγωνιστικές φυσικά).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το 1ο, το 2ο και το 4ο γκολ της Ρεάλ, φτάνοντας τα 36 τέρματα στο πρωτάθλημα (31 ο Μέσι), ενώ το 3ο το πέτυχε ο Καρίμ Μπενζεμά, φτάνοντας τον Πέδρο στα 13.

Ο Πορτογάλος φυσικά πήρε σπουδαίο προβάδισμα για το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη (χρυσό παπούτσι).

Κοντά σε ιστορικό ρεκόρ ο Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο επίσης βρίσκεται κοντά πλέον στην ισοφάριση, ίσως και κατάρριψη ενός ιστορικού ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, θέλει άλλα δύο γκολ στα δύο ματς που απομένουν για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Τέλμο Θάρα και Ούγκο Σάντσες.

Ο Ισπανός με την Μπιλμπάο την περίοδο 1950-51 και ο Μεξικανός με την Ρεάλ την περίοδο 1989-1990 πέτυχαν 38 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία φυσικά, ενώ ο Θάρα είχε βάλει τα 38 γκολ σε 30 συμμετοχές και ο Σάντσες σε 35, ενώ ο Ρονάλντο έχει βάλει τα 36 σε 32 συμμετοχές.

Βαθμολογικές ανάσες & γκολάρα ο Μπαπτίστα

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια νίκησε με ανατροπή την Μπιλμπάο στο "Ριαθόρ" με 2-1 και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού.

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Τοκέρο, αλλά η "Ντέπορ" απάντησε στο 22' με τον Αντριάν Λόπεθ, ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 71' με το αυτογκόλ του Τσάβι Καστίγιο.

Πλέον η Σαραγόσα έπεσε 3η από το τέλος και δίνει την Τετάρτη μεγάλο ματς με την Σοθιεδάδ στο "Ανοέτα".

Η Σανταντέρ νίκησε με 2-1 την Ατλέτικο, κάνοντας ανατροπή, ενώ η Μάλαγα επικράτησε με 2-0 της Χιχόν, έτσι αμφότερες σχεδόν σίγουρα σώθηκαν, κάτι που μαθηματικά μπορεί να γίνει όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική.

Το γκολ της ημέρες πέτυχε ο Ζούλιο Μπαπτίστα, με τον Βραζιλιάνο να ανοίγει το σκορ για την Μάλαγα με εντυπωσιακό γυριστό σουτ.

Οι συνθέσεις

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ: Αρανθουμπία, Λαουρέ, Λόπο, Κολότο, Μανουέλ Πάμπλο, Χουάν Ροντρίγκεθ (79' Αϊτάμι), Ρουμπέν Πέρεθ, Βαλερόν, Αντριάν (86' Λασάντ), Γκουαρδάδο, Ρίκι (92' Χουάν Ντομίνγκεθ).

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Εκίθα, Αμορεμπιέτα, Τσάβι Καστίγιο, Γουρπέγκι (58' Ιτουράσπε), Νταβίντ Λόπεθ (68' Γκαμπιλόντο), Μουνιαΐν, Χάβι Μαρτίνεθ (77' Ιμπάι Γκόμεθ), Τοκέρο, Φερνάντο Γιορέντε.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Χεσούς Γκάμεθ, Στάντσγκααρντ, Ντεμιτσέλις, Ελιζέου, Καμάτσο, Σεμπαστιάν Φερνάντες, Ντούντα (79' Μαρέσκα), Απόνιο (69' Απόνιο), Ζούλιο Μπαπτίστα, Ροντόν.

ΧΙΧΟΝ: Χουάν Πάμπλο, Λόρα, Γκρεγκορί, Χόρχε Γκαρθία, Κανέγια, Εγκουρέν (61' Ντε λας Κουέβας), Αντρέ Κάστρο, Λουΐς Μοράν (70' Μάτσο Νόβο), Αγιόθε Γκαρθία, Σανγκόι (46' Νταβίντ Μπαράλ), Μπίλιτς.

ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ: Τόνιο, Πινίγιος, Ενρίκε, Άλβαρο, Θίσμα, Τζιόλης, Κένεντι Μπακιρτζίογλου (83' Φρανθίς), Μουνίτις (67' Κριστιάν), Λασέν, Τζιοβάνι ντος Σάντος (82' Λούκε), Ρόζενμπεργκ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Βαλέρα, Ουϊφαλούσι, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ (81' Λουΐς Φιλίπε), Μάριο Σουάρεθ, Τιάγκο Μέντες (85' Μέριδα), Ελίας (57' Φορλάν), Ρέγες, Κόκε, Αγκουέρο.

ΡΕΑΛ: Αντάν (84' Τομάς Μεχίας), Αρμπελόα, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά, Μεσούτ Εζίλ (75' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (76' Μπενζεμά).

ΧΕΤΑΦΕ: Ουστάρι, Μιγκέλ Τόρες, Κάτα Ντίας, Μάριο, Μανέ, Ντέρεκ Μπόατενγκ, Κασκέρο (64' Μοσκέρα), Παρέχο (71' Μπόρχα Φερνάντεθ), Σαρντινέρο (46' Μίκου), Αριθμέντι, Κολούνγκα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής:

Τρίτη

Ντεπορτίβο - Μπιλμπάο 2-1 (22' Αντριάν Λόπεθ, 71' αυτ. Τσάβι Καστίγιο / 3' Τοκέρο)

Μάλαγα - Χιχόν 2-0 (10' Ζούλιο Μπαπτίστα, 68' Ελιζέου)

Σανταντέρ - Ατλέτικο 2-1 (38' Κένεντι Μπακιρτζίογλου, 48' Ρόζενμπεργκ / 11' Σουάρεθ Μάτα)

Ρεάλ - Χετάφε 4-0 (23', 59' και 92' πέν. Κρ. Ρονάλντο, 77' Μπενζεμά)

Τετάρτη

Αλμερία - Βιγιαρεάλ (21:00)

Σοθιεδάδ - Σαραγόσα

Λεβάντε - Μπαρτσελόνα

Εσπανιόλ - Βαλένθια (22:00)

Έρκουλες - Μαγιόρκα

Οσασούνα - Σεβίλλη (23:00)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 91

2. Ρεάλ Μαδρίτης 86

3. Βαλένθια 66

4. Βιγιαρεάλ 61

5. Μπιλμπάο 54

6. Σεβίλλη 52

7. Ατλέτικο 52

8. Εσπανιόλ 48

9. Σανταντέρ 46

10. Μάλαγα 45

11. Χιχόν 43

12. Λεβάντε 43

13. Μαγιόρκα 43

14. Ντεπορτίβο 42

15. Σοθιεδάδ 41

16. Οσασούνα 41

17. Χετάφε 40

18. Σαραγόσα 39

19. Έρκουλες 33

20. Αλμερία 26

*Κάντε κλικ ΕΔΩ για υπερ-αναλυτική βαθμολογία (επιλέγοντας Ισπανία & 1η κατηγορία)

Ο πίνακας των σκόρερς*

36 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

31 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

18 γκολ

Τζουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

17 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Ατλέτικο)

Φερνάντο Γιορέντε (Μπιλμπάο)

16 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

15 γκολ

Άλβαρο Νεγκρέδο (Σεβίλλη)

14 γκολ

Χοσέ Ροντόν (Μάλαγα)

13 γκολ

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

12 γκολ

Φελίπε Καϊσέδο (Λεβάντε)

11 γκολ

Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ)

Νταβίντ Τρεζεγκέ (Έρκουλες)

Πάμπλο Οσβάλντο (Εσπανιόλ)

10 γκολ

Λουΐς Φαμπιάνο (Σεβίλλη) [πήγε Σάο Πάουλο]

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Ρεάλ)

9 γκολ

Ντιέγκο Κάστρο (Χιχόν)

Άρτιτθ Αντούριθ (Βαλένθια)

Ζούλιο Μπαπτίστα (Μάλαγα)

Μανού ντελ Μοράλ (Χετάφε)

Φρεντερίκ Κανουτέ (Σεβίλλη)

Μάρκους Ρόζενμπεργκ (Σανταντέρ)

8 γκολ

Αντριάν (Ντεπορτίβο)

Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο)

Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

Νέλσον Αέδο Βαλντές (Έρκουλες)

*ο πίνακας των σκόρερς είναι σύμφωνα με την ομοσπονδία, ενώ η Marca δίνει ένα γκολ παραπάνω στον Κρ.Ρονάλντο (με Σοθιεδάδ όπου η μπάλα είχε χτυπήσει στην πλάτη του Πέπε)

Πηγή sport24

Read more!

21 εκατομμύρια για Νόιερ


Νέα πρόταση ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Μάνουελ Νόιερ κατέθεσε η Μπάγερν στη Σάλκε, δείχνοντας πως θα κάνει τα πάντα για να κάνει δικό της το νεαρό πορτιέρο.

Δημοσίευμα της "Bild" αναφέρει πως η Μπάγερν προσέφερε στους "βασιλικούς μπλε" 21 εκ. ευρώ για το Νόιερ. 18 "στο χέρι", 3 σε δόσεις, ενώ, με βάση τις εμφανίσεις του Γερμανού τερματοφύλακα στην ομάδα του Μονάχου, η Σάλκε θα μπορεί να πάρει και ένα ακόμη ποσό περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ.Σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο η Μπάγερν είχε προσφέρει πριν δύο εβδομάδες περίπου 18 εκ. ευρώ, πρόταση η οποία όμως απορρίφθηκε από τη Σάλκε, με τον τεχνικό διευθυντή της, Χορστ Χελντ, να την χαρακτηρίζει "απαράδεκτη".

"Η προσφορά της Μπάγερν δεν ήταν άξια αναφοράς, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή", είχε σχολιάσει ο Χελντ.

Ωστόσο, μετά από τη νέα πρόταση των Βαυαρών, ο Νόιερ φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στη μετακόμισή του στην Μπάγερν, με τον Χελντ να δηλώνει χαρακτηριστικά: "Πράγματι, είχαμε μια καλή συζήτηση με την Μπάγερν".

Όλα δείχνουν πως εύκολα ή δύσκολα ο Νόιερ θα γίνει τελικά κάτοικος Μονάχου, πράγμα που σημαίνει πως το ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Κολωνία, για την τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, μάλλον θα είναι και το τελευταίο στο οποίο θα υπερασπιστεί την εστία της Σάλκε.

Πηγή sport24

Read more!

Ποινή φυλάκισης για Κεντέρη, Θάνου, Τζέκο

http://www.redplanet.gr/sports/article818424.ece/BINARY/original/thanou.jpg
Το δικαστήριο έκρινε πως το ατύχημα δεν συνέβη ποτέ, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι επτά γιατροί του ΚΑΤ για ψευδομαρτυρία σχετικά με την παραμονή των δύο αθλητών στο νοσοκομείο.

Ο τότε προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, κρίθηκε ένοχος για κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, το δικαστήριο επέβαλε στους δύο Ολυμπιονίκες συνολική ποινή, κατά συγχώνευση, 31 μηνών φυλάκισης και στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο φυλάκιση 33 μηνών.

Οι κατηγορούμενοι γιατροί του ΚΑΤ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες, ενώ στους δύο αυτόπτες μάρτυρες επιβλήθηκε φυλάκιση 7 και 15 μηνών αντίστοιχα. Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.

Νωρίτερα με απόφασή του, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες (πρότερος έντιμος βίος) και στους γιατρούς (μη ταπεινά ελατήρια), γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων.

Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας, θεωρώντας εσφαλμένη την κρίση του δικαστηρίου. Απευθυνόμενος στην έδρα, ο συνήγορος σχολίασε την απόφαση λέγοντας "ετιμήθη η δικαιοσύνη σήμερα".

Πριν την έκδοση της τελικής απόφασης, ο Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από το δικαστήριο, όταν άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε ως ποινή βάσης τα 4 χρόνια.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούσαν τα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς αναφοράς στις αρχές, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τους δύο αθλητές, παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις για τους γιατρούς, ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και παράβαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών για τον προπονητή και ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις αρχές για τους αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή redplanet
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...