ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«Υποχρεωμένοι να πετύχουμε»

«Υποχρεωμένοι να πετύχουμε»
Όπως ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ έτσι θα πρέπει να τελειώσει, θετικά. Άλλωστε είναι υποχρέωση των παικτών, σύμφωνα με τον Βίκτορ Βιτόλο, η επιτυχία στα πλέι οφ.

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος του Δικεφάλου με δηλώσεις αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα με τον Ηρακλή, στην εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στα πλέι οφ, αλλά και στην παρουσία του στην ομάδα και τη νέα χρονιά.

Για το αποτέλεσμα με τον Ηρακλή: «Αν δούμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος είχαμε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι το γκολ όμως και εμείς δεν το πετύχαμε. Βάσει των ευκαιριών που υπήρχαν ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άξιζε τη νίκη».

Για το αν τον προβληματίζει η έλλειψη γκολ: «Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες και εμείς το κάνουμε. Αυτό που ορίζει το ποδόσφαιρο είναι το γκολ και εμείς χθες είχαμε την ατυχία να μην το πετύχουμε».

Για την παρουσία του Μπαλάφα στο κέντρο της άμυνας: «Τα πήγε αρκετά καλά. Η ομάδα είχε πολλές απουσίες. Έκανε καλά τη δουλειά του στις δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες του Ηρακλή και αυτό που εύχομαι είναι να κοπάσουν οι τραυματισμοί, για να έχει περισσότερες επιλογές ο προπονητής».

Για το αν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε εξασφαλίσει ακόμα τα πλέι οφ: «Κανένας δεν το περίμενε αυτό. Περιμέναμε ότι η πρόκριση στα πλέι οφ θα είχε εξασφαλιστεί πολύ νωρίτερα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όμως. Την Κυριακή έχουμε το παιχνίδι με την Κέρκυρα που πρέπει να κερδίσουμε και εγώ είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στα πλέι οφ».

Για τη διακοπή μέχρι τα πλέι οφ και το πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό: «Θεωρώ ότι θα είναι καλό για την ομάδα. Θα επιστρέψουν και κάποιοι παίκτες και θα είναι σαν αποθεραπεία για την ομάδα. Θα έχουμε την ευκαιρία να μπούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα πλέι οφ».

Για την κούραση: «Ήταν ιδιαίτερη χρονιά με πολλά παιχνίδια. Στα πλέι οφ όμως απαγορεύεται να υπάρχει κούραση τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, γιατί είναι υποχρέωσή μας να τελειώσουμε τη χρονιά αυτή με μια χαρά».

Για το κίνητρο που έχει ο ίδιος στα πλέι οφ: «Δεν αλλάζω τίποτα από αυτή τη σεζόν. Αν την εξετάσουμε με κρύο μυαλό ήταν πολύ καλή χρονιά. Μελανό σημείο ήταν ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Ήταν ένα δυνατό χτύπημα. Στην Ευρώπη όμως βγάλαμε ασπροπρόσωπο τον ΠΑΟΚ και αυτός είναι ο στόχος μας για τα πλέι οφ, για να μπορούμε να παίξουμε εκεί του χρόνου. Εγώ τον τραυματισμό μου τον έχω αφήσει πίσω και το μόνο που σκέφτομαι είναι να πετύχουμε το στόχο μας στα πλέι οφ».

Για τις συνέπειες του αποκλεισμού στο Κύπελλο: «Ήταν ένα σκληρό χτύπημα που πόνεσε τον σύλλογο και τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον κόσμο. Στο ποδόσφαιρο όμως οι δυνατοί προχωρούν και πρέπει πάντα να κοιτάμε μπροστά».

Για την παραμονή του στην ομάδα: «Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο ακόμα, αλλά ένας ποδοσφαιριστής δεν ξέρει το μέλλον του. Το πιο βασικό είναι κάποιος να είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά του και εγώ είμαι ικανοποιημένος. Είμαι ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα. Όταν τελειώσει η σεζόν θα πρέπει να συζητήσουμε και οι δύο πλευρές, τόσο για το τι θέλει ο ένας όσο και για το τι θέλει ο άλλος. Ξεκαθαρίζω για την περίπτωση που παρεξηγηθώ. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες σε όλες τις ομάδες. Όταν τελειώνει η σεζόν, υπάρχει μία συζήτηση με την ομάδα για το τι θέλει η ίδια η ομάδα και το τι θέλει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής».

Για τη σύγκριση με την περσινή επιτυχία στα πλέι οφ: «Για αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε σε αυτή τη διακοπή για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία, αλλά φέτος είμαστε πιο πίσω. Εγώ πιστεύω στους συμπαίκτες μου και τον ΠΑΟΚ ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Στη Λίβερπουλ ο Ενρίκε»

«Στη Λίβερπουλ ο Ενρίκε» (video)
Στη Λίβερπουλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χοσέ Ενρίκε, εάν πιστέψουμε τα λεγόμενα του παλαίμαχου άσου των «κόκκινων» Φιλ Τόμπσον, ο οποίος αποκάλυψε τη συμφωνία.Ο παλαίμαχος άσος των «κόκκινων» που πλέον εκτελεί χρέη σχολιαστή στο βρετανικό δίκτυο skysports, την ώρα που μιλούσε για την αγαπημένη του Λίβερπουλ ανέφερε: «Η μεταγραφή του Ενρίκε στη Λίβερπουλ είναι τελειωμένη. Ο παίκτης θα μετακομίσει στο Άνφιλντ το καλοκαίρι».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και στο ποσό της μεταγραφής, το οποίο θα φτάσει τα 15 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τράκαρε το... αμάξι του Γκοβού

Τράκαρε το... αμάξι του Γκοβού
Σε παράξενη περίπτωση τροχαίου εμπλέκεται ο Σίντνεϊ Γκοβού τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού υποστηρίζει πως είχε δανείσει το αμάξι του σε ένα φίλο και αυτός έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μπροστά από ένα περίπτερο.

Το αυτοκίνητο του διεθνή άσου του Τριφυλλιού βρισκόταν στην παραλιακή και στο σημείο που συνδέεται με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης έπεσε, περίπου στις 07:15, πάνω σε σταματημένο όχημα. Κανείς δεν τραυματίστηκε από το ατύχημα παρά μόνο υπήρχαν μόνο υλικές ζημιές.

Ο Σίντνεϊ Γκοβού υποστηρίζει ότι δεν οδηγούσε αυτός, αλλά είχε δώσει την μαύρη Mustang του σε έναν φίλο του. Ωστόσο λόγω του... παρελθόντος του Γάλλου άσου, η υπόθεση αυτή έχει παραξενέψει πολλούς, χωρίς βέβαια να μην γίνεται πιστευτός ο ισχυρισμός του Γκοβού!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Γαμ... τον Πιλάβιο και όλο το σύστημα»

«Γαμ... τον Πιλάβιο και όλο το σύστημα»
«Βαριές» κουβέντες από τον Μπέο, που προέτρεψε τον Κάκο να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, του είπε: «γα... τον Πιλάβιο και όλο το σύστημα».

Η προτροπή «Κάκο, κρέμασε τη σφυρίχτρα σου», που αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν ήταν η μοναδική καυτή ατάκα του προέδρου των Θεσσαλών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ο Μπέος μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη τού ανέφερε επί λέξη «γα... τον Πιλάβιο και όλο το σύστημα», εμφανώς εκνευρισμένος από τα σφυρίγματά του στο ματς των δύο ομάδων.

Ομως, ο Αχιλλέας Μπέος δεν σταμάτησε εκεί και ανέφερε: «Ό,τι και να γίνει εγώ θα βγω στην Ευρώπη», ενώ έριξε και πάλι τα... βέλη του στον Τάσο Κάκο, τονίζοντας του: «Πρέπει να ντρέπεσαι... Έχω δει τέσσερις φορές το replay και ήταν πέναλτι. Πήγαινε να κρεμάσεις τη σφυρίχτρα σου». Όλα αυτά μάλιστα συνέβησαν, υπό την άδεια του Κάκου που του άνοιξε την πόρτα για να μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Σήμερα βγήκε και η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου κατά του Κάκου, η οποία αναφέρει:
«Κάκο, αν έχεις ηθική ευθιξία, κρέμασε τη σφυρίχτρα σου!

Εδώ και δύο χρόνια η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ είχε αποφασίσει να μην εκδίδει ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας. Σήμερα όμως είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε διότι στις 2 τελευταίες αγωνιστικές, μεροληπτικές διαιτησίες και συμπεριφορές μας αναγκάζουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει μεθόδευση εις βάρος της ομάδας μας.

Κύριοι της ΚΕΔ,
Την περασμένη Κυριακή στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη, ο εξαίρετος κ. Τσινιάρης που εξειδικεύεται στις «ειδικές αποστολές» έδειξε 7 κίτρινες κάρτες και στις δύο ομάδες, σε παίκτες που δεν θα αγωνίζονταν στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Τυχαίο;
Τον επιβραβεύσατε ορίζοντάς τον στο χθεσινό παιχνίδι ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ.
Τον επίσης χθεσινό σημαντικό αγώνα της ομάδας μας ορίστηκε να δευθύνει ένα τρίο αποτελούμενο από τους κ.κ. Κάκο, Τάτση, Μπισμπίδη, «εργαλεία» του «μπαμπά».
Όλη η Ελλάδα είδε το καταφανέστατο πέναλτι όπου ο κ. Κάκος έκλεισε τα μάτια, ένα πέναλτι που ακόμη και ο ίδιος ο κ. Κόντης, κουμπάρος του νέου «παραγκάρχη», θα έδινε.

Κύριε Τεροβίτσα,
Επιβραβεύστε τον κι αυτόν και ορίστε τον στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Δεν θα έχει αντίρρηση ο κ. Πιλάβιος.

Κύριε Πιλάβιε,
Επειδή κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι προκάτοχοί σας, μήπως γνωρίζετε το νέο «παραγκάρχη», όπως σας εκμυστηρεύτηκε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ο φίλος σας κ. Κούγιας ή μήπως θέλετε να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη;
Από αύριο θα φροντίσουμε και για αυτό…»!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ανυπομονώ για το έκτο!

Ανυπομονώ για το έκτο!
Ο Μάικ Μπατίστ πίστευε στην πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα και πλέον όπως γράφει στο blog του στο gazzetta.gr, ανυπομονεί για το έκτο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού και το «διπλό» στο ΣΕΦ! Hello to you all!

Πώς είστε; Εμείς μια χαρά, πίσω στη δουλειά όπως πάντα, γιατί μας περιμένει μια πολύ σημαντική εβδομάδα. Πρώτα έχουμε το παιχνίδι με τον Ίκαρο και μετά το ντέρμπι, το Σάββατο, στο οποίο φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε. Θέλουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε να κατακτήσουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Και σίγουρα βοηθά το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο θα επιδιώξουμε να πάρουμε στο ΣΕΦ. Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας ανάσα, όπως κάναμε και με την Μπαρτσελόνα και ευελπιστώ ότι όπως και με την Μπαρτσελόνα, όλα θα πάνε καλά για εμάς.

Σαφέστατα και αυτό το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο του πρώτου γύρου. Τότε εμείς, κατ’ αρχάς, δεν ήμασταν υγιείς. Ο Ντρου προερχόταν από τραυματισμό, το ίδιο και εγώ, ενώ ο Διαμαντίδης είχε ίωση. Παρ’ όλα αυτά παίξαμε για την ομάδα, για την υπερηφάνεια του μεγάλου συλλόγου στον οποίον αγωνιζόμαστε, αλλά δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε. Τώρα, είμαστε όλοι καλά. Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα νικήσουμε. Αυτό που ξέρω είναι πως θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να τα καταφέρουμε.

Δεν θεωρώ πως έχουμε κάποιο ψυχολογικό αβαντάζ, δεδομένου ότι εμείς προκριθήκαμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός όχι. ΟΚ, περάσαμε την Μπαρτσελόνα, για να επιστρέψουμε εκεί που έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε (!), αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό η πίεση είναι κάπως μεγαλύτερη. Έχεις να κάνεις με δυο συλλόγους που πάντα θέλει ο ένας να νικά τον άλλον... στο όποιο σπορ!

Στο τέλος της ημέρας, ουδείς αμφισβητεί πως ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ένας μεγάλος σύλλογος. Μεγάλη ομάδα και μεγάλος σύλλογος ωστόσο, είμαστε και εμείς. Και οι δύο έχουμε καλές ομάδες, παίκτες υψηλού επιπέδου, με τεράστιο ταλέντο και όταν «ματσάρεις» το ταλέντο με το ταλέντο, το βέβαιο είναι πως έχεις ωραία παιχνίδια.

Αν χάναμε από την Μπαρτσελόνα, δεν θα γινόταν τίποτα. Όλοι θα έλεγαν «ΟΚ, η Μπάρτσα ήταν εξαρχής το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού φάιναλ φορ, η κάτοχος του στέμματος, μπλα, μπλα, μπλα». Η περίπτωση του Ολυμπιακού είναι τελείως διαφορετική. Ο κόσμος περιμένει να νικάμε και δεν υπάρχουν ποτέ δικαιολογίες. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απ’ όλες τις απόψεις. Παίζουν στο γήπεδό τους, το οποίο θα είναι γεμάτο με τον κόσμο τους. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι και από ψυχολογικής απόψεως. Είμαι βέβαιος πως ο κόουτς θα μας ετοιμάσει το πλάνο του αγώνα, όπως και ότι εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να το εκτελέσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως έγινε και με την Μπαρτσελόνα.

Το μόνο που έχω να γράψω για όσους μας αμφισβητούσαν από… την εκκίνηση της προετοιμασίας μας είναι ποτέ μην υποτιμάτε την καρδιά ενός πρωταθλητή. Ο κόσμος και δη στην Ελλάδα, πάντα μιλάει, πάντα έχει να πει κάτι. Εμείς πάλι, προτιμήσαμε να πούμε ό, τι είχαμε να πούμε στο παρκέ. Όταν προέκυψε ως αντίπαλος η Μπαρτσελόνα, όλοι συμφωνήσαμε πως ήταν κάτι το εξαιρετικό για εμάς, γιατί κάθε φορά που σου δίνεται η ευκαιρία να αντιμετωπίσεις μια πολύ δυνατή ομάδα, έχεις και την ευκαιρία να ανακαλύψεις τα όριά σου. Να καταλάβεις από τι είσαι φτιαγμένος και πού μπορείς να φτάσεις. Και σίγουρα οι αγώνες αυτοί είναι πάντα είναι ιδιαίτεροι. Από αυτούς που λατρεύουν οι φίλαθλοι.

Ξέραμε πως μπορούμε να τους «χτυπήσουμε» σε κάθε επίπεδο, ότι είμαστε ικανοί να παίξουμε πιο δυνατά από αυτούς. Συνήθως μια ήττα σού ρίχνει το ηθικό. Όταν όμως εμείς χάσαμε στο πρώτο ματς με έναν πόντο, το ηθικό μας όχι μόνο παρέμεινε ακμαιότατο αλλά αυξήθηκε.

Θα σας πω μια ιστορία: συνήθως, όταν έχουμε χάσει ένα παιχνίδι -κάτι που ευτυχώς δεν συμβαίνει συχνά!- είμαι έξαλλος. Τι να κάνω; Ομολογώ ότι δεν μου αρέσει να χάνω! Το βράδυ, μετά τον πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα, ήμουν μια χαρά! Ο Ντρου, λοιπόν, με ρώτησε… τι έχω και του απάντησα «τους φέραμε στην κατάσταση που θέλαμε. Να αμφισβητούν τον εαυτό τους. Αν συνεχίσουμε να εκτελούμε καλά, δεν θα έχουμε πρόβλημα». Ήλθε το δεύτερο παιχνίδι και παρότι βρεθήκαμε στο -16, ήμουν βέβαιος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μείναμε συνεπείς στο πλάνο μας, μπήκαν τα σουτ και στην αρχή της τέταρτης περιόδου πήραμε το προβάδισμα, μαζί με το μομέντουμ, για να κάνουμε το μπρέικ σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η συνέχεια είναι γνωστή. Βρεθήκαμε εκεί που ανήκουμε: στο Φάιναλ Φορ!

Από την πρώτη στιγμή, ακόμα και η γλώσσα του σώματός μου πρόδιδε την πίστη μου στην πρόκριση. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μου έλεγαν «Μάικ, είσαι τρελός». Δεν απάντησα, γιατί ήξερα πως δεν μπορείς ΠΟΤΕ να αμφισβητείς παίκτες της ποιότητας που έχουν όσοι είναι στον Παναθηναϊκό, οι οποίοι βρίσκονται χρόνια μαζί, έχουν παίξει πολύ μεγάλα παιχνίδια, που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα, που έχουν τεράστια πίστη ο ένας στον άλλον και όλοι στο σύστημα που ακολουθούμε και μέσα στα χρόνια έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένο.

Αποκλείσαμε το φαβορί της διοργάνωσης για να επιστρέψουμε στο φάιναλ φορ. Ό, τι και αν γίνει στη Βαρκελώνη, το βέβαιο είναι ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους, θα αφήσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ. Ανυπομονώ για αυτά τα παιχνίδια, για την ευκαιρία να διεκδικήσω το τρίτο μου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το έκτο του συλλόγου. Είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχω ζήσει και δεν μπορώ να περιμένω όσα έρχονται!

Να έχετε υγεία και κουράγιο

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Άρχισε η μάχη για τα play-off!

Άρχισε η μάχη για τα play-off!
Τα play-off δεν έχουν αρχίσει ακόμα, ωστόσο η μάχη για τους βαθμούς των τεσσάρων ομάδων έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη την τελευταία αγωνιστική!Αν τα play-off άρχιζαν τώρα, ο Παναθηναϊκός θα είχε τρεις βαθμούς και η ΑΕΚ έναν, με τους ΠΑΟΚ και Βόλο να ξεκινούν από το μηδέν. Ωστόσο, η τελευταία αγωνιστική έχει πολλά σενάρια, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Καταρχάς, να θυμίσουμε ότι η βαθμολογία προκύπτει με βάση τη διαφορά που έχει κάθε ομάδα με την τελευταία που θα μπει στα play-off, διαιρούμενη διά του πέντε (στρογγυλοποιημένη στον πλησιέστερο ακέραιο).

Αυτή την στιγμή, η βαθμολογία είναι ως εξής:
2. Παναθηναϊκός 60
3. ΑΕΚ 49
4. ΠΑΟΚ 45
5. Ολυμπιακός Βόλου 44
6. Άρης 42

Οτιδήποτε και αν γίνει την τελευταία αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός θα έχει τουλάχιστον +3, αφού ακόμα και στην περίπτωση ήττας στον Βόλο, η διαφορά από τους Θεσσαλούς θα είναι +13 , οι οποίοι διαιρούμενοι διά του 5 δίνουν στρογγυλοποιημένους τρεις βαθμούς. Οπότε, το ζήτημα για την ομάδα του Φερέιρα είναι αν θα κερδίσει και έναν επιπλέον βαθμό. Αυτό θα γίνει αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Βόλο και ανεξάρτητα του τι θα κάνει ο Άρης στην Ξάνθη, τότε θα μπορεί να αρχίσει τα play-off στο +4, καθώς η διαφορά από την τέταρτη θέση θα είναι είτε 18 είτε 19 βαθμοί (ανάλογα αν κερδίσει η ομάδα του Τσιώλη).

Το δεύτερο ερωτηματικό της τελευταίας αγωνιστικής είναι με πόσους βαθμούς θα αρχίσει η ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή είναι στο +5 από την τέταρτη θέση και σε περίπτωση που κερδίσει τον Ηρακλή και χάσει ο Βόλος, τότε θα είναι στο +8, το οποίο δίνει έναν ακόμα βαθμό! Ωστόσο, για να αρχίσει η ΑΕΚ με δύο βαθμούς στα play-off θα πρέπει, εκτός από τις παραπάνω προϋποθέσεις, να μην κερδίσει ούτε ο Άρης. Αν η ομάδα του Τσιώλη κερδίσει στην Ξάνθη και βγει πέμπτη, τότε η διαφορά της Ενωσης από τους Θεσσαλονικείς θα είναι στο +7. Γεγονός, το οποίο θα αναγκάσει την ΑΕΚ να αρχίσει με μόλις έναν βαθμό τη διαδικασία των play-off.

Περίπτωση να αρχίσει η ΑΕΚ με μηδέν βαθμούς υπάρχει μόνο αν χάσει από τον Ηρακλή και κερδίσει ο Βόλος. Ακόμα και με ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, θα έχει τουλάχιστον μία διαφορά τριών βαθμών από την πέμπτη θέση, η οποία την ευνοεί ώστε να ξεκινήσει με +1.

Επίσης, περίπτωση να αρχίσει ο Παναθηναϊκός με τρεις βαθμούς και η ΑΕΚ με δύο δεν υπάρχει. Όπως αναφέραμε, για να αρχίσει η Ένωση με +2 θα πρέπει να χάσει ο Βόλος από τους «πράσινους», οι οποίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα έβγαιναν και αυτοί ωφελημένοι και θα ξεκινούσαν με +4.

Ούτε όμως υπάρχει περίπτωση να έχει ο Παναθηναϊκός στο +4 και η ΑΕΚ να μην έχει βαθμό, καθώς αν νικήσουν οι «πράσινοι» στον Βόλο, ουσιαστικά χαρίζουν στην Ενωση τη δυνατότητα να διατηρήσει το +1 που έχει τώρα.

Η τωρινή βαθμολογία των play-off.
1. Παναθηναϊκός 3
2. ΑΕΚ 1
3. ΠΑΟΚ 0
4. Ολυμπιακός Βόλου 0

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αρνητικό ρεκόρ από Ολυμπιακό

Αρνητικό ρεκόρ από Ολυμπιακό
Όσα γκολ σε ματς πρώτων ημιχρόνων είχε δεχθεί ο Ολυμπιακός στις 28 προηγούμενες αγωνιστικές της Super League αλλά και των τεσσάρων αγώνων Κυπέλλου, κατάφερε να σημειώσει ο Ατρόμητος κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Όλα τα φετινά αρνητικά ρεκόρ βάλθηκε να σπάσει ο Ολυμπιακός στην εκτός έδρας αναμέτρησή του με τον Ατρόμητο. Οι Πειραιώτες απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσιάστηκαν νωθροί, χωρίς αυτοσυγκέντρωση και χωρίς ιδιαίτερη όρεξη. Όλοι οι παραπάνω παράγοντες συνετέλεσαν αποφασιστικά, ώστε να γνωρίσουν την πιο βαριά φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά και να δημιουργήσουν κάποια αρνητικά ρεκόρ, στα οποία δεν μας έχουν συνηθίσει στη φετινή τους διαδρομή προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο έχει να κάνει με την αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού στη διάρκεια της περιόδου που φτάνει στο τέλος της. Την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Καβάλα ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε αισίως 30 πρώτα ημίχρονα Πρωταθλήματος και Κυπέλλου σε σύνολο 32 αναμετρήσεών του, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την εκπληκτική του επίδοση…

Κι όμως. Οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι στον Ατρόμητο, κατάφεραν να δεχθούν δύο γκολ στο πρώτο μέρος από τους Στέλιο Σφακιανάκη (22’) και Ηλία Αναστασάκο (37’)

Όσα δηλαδή είχαν δεχθεί στο σύνολο των πρώτων ημιχρόνων των 28 προηγούμενων αγωνιστικών. Για όσους δεν θυμούνται, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχε δεχθεί μόλις δύο τέρματα σε πρώτα της ημίχρονα στις εγχώριες διοργανώσεις . Αυτά του Ντάρσι Νέτο στο 16’ της εκτός έδρας νίκης επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και του Βασίλη Κουτσιανικούλη στο 45ο λεπτό της ήττας του Ολυμπιακού στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1…

Πηγή gazzetta.gr


Read more!

Χιμένεθ: «Λυπάμαι για τη Λάρισα...»

Χιμένεθ: «Λυπάμαι για τη Λάρισα...»
Ικανοποιημένος από τη νίκη της ΑΕΚ, προβληματισμένος για την αστάθεια στην απόδοσή της και λυπημένος για τον υποβιβασμό της Λάρισας ήταν στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.«Σήμερα αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι το ματς διαρκεί 90 λεπτά. Το ότι προηγηθήκαμε πολύ νωρίς μας επηρέασε και πιστεύω ότι μας έλειψε στην επανάληψη η ένταση. Στα πρώτα 30 λεπτά δείξαμε ομαδικότητα και καλή δυναμική. Ήταν ένα ματς που το ελέγξαμε από την αρχή, αλλά στη συνέχεια το χάσαμε και επιτρέψαμε στη Λάρισα να κάνει ευκαιρίες. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση στη Λάρισα και τον υποβιβασμό της στη Β’ Εθνική. Με τέτοια ομάδα και γήπεδο είναι κρίμα που υποβιβάζεται. Χρειάζεται δύναμη και της εύχομαι άμεση επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού. 

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Διέσυρε την Βιγιαρεάλ η Βαλένθια!


Σε ένα αποτέλεσμα που αποτελεί μεγάλη έκταση ως προς την έκταση του σκορ, η Βαλένθια σκόρπισε με 5-0 την Βιγιαρεάλ στο «Μεστάγια» με τους Σολδάδο και Μάτα να βάζουν από δύο γκολ.Διαμαρτυρία και... Ευρώπη
Στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη βρέθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε στο «Βιθέντε Καλδερόν» της ντεφορμέ, Ρεάλ Σοσιεδάδ με 3-0. Πριν το ματς περίπου 700 φίλοι των Ροχιμπλάνκος προέβησαν σε διαμαρυτρία για τη διοίκηση του κλαμπ και την οικογένεια Χιλ, ενώ όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι τα γκολ πέτυχαν οι Φιλίπε Λουίς, Σουάρες και Αγουέρο. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την Ατλέτικο, ενώ ο 20χρονος τερματοφύλακας, Νταβίδ Ντε Χέα συμπλήρωσε 50 συμμετοχές στην Primera Division με τους Μαδριλένους.

Στα άλλα ματς...
Νωρίτερα, η Σπόρτινγκ Χιχόν έδωσε συνέχεια στη μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Μπερναμπέου» και με το 1-0 επί της Οσασούνα έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ανάλογο Μάλαγα και Ερκουλες που εντός έδρας δεν κατάφεραν να σκοράρουν κόντρα σε Λα Κορούνια και Εσπανιόλ αντίστοιχα και έμειναν αμφότερες στη λευκή ισοπαλία. Μοιρασιά και στο «Ελ Σαρδινέρο» με την Σανταντέρ να χάνει τη νίκη στο 89' με το 1-1 να είναι το τελικό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα

Σάββατο (09/04)

Μπιλμπάο-Ρεάλ 0-3
(14' πεν. Κακά, 54' πεν. Κακά, 69' Ρονάλντο)

Μπαρτσελόνα-Αλμερία 3-1
(53' πεν., 92' Μέσι, 64' Αλκάνταρα - 50' Κορόνα)

Μαγιόρκα-Σεβίλλη 2-2
(16' Ιενάγκα, 31' Νεγρέδο - 43' Ντε Γκουζμάν, 68' Νεγρέδο)

Κυριακή (10/04)

Χιχόν-Οσασούνα 1-0
(66' Μπαράλ)

Ερκουλες-Εσπανιόλ 0-0

Σανταντέρ-Λεβάντε 1-1
(32' αυτ. Νάνο - 89' Χορντά)

Μάλαγα-Λα Κορούνια 0-0

Ατλέτικο-Σοσιεδάδ 3-0
(12' Φιλίπε Λουίς, 45' Σουάρες, 79' Αγουέρο)

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 5-0
(13', 74' Σολδάδο, 55', 74' Μάτα, 61' Μπανέγα)

Επόμενη αγωνιστική (32η)

Σάββατο (16/04)

Χετάφε-Σεβίλλη (19.00)
Μάλαγα-Μαγιόρκα (19.00)
Αλμερία-Βαλένθια (21.00)
Ρεάλ-Μπαρτσελόνα (23.00)

Κυριακή (17/04)

Λα Κορούνια-Σανταντέρ (18.00)
Λεβάντε-Ερκουλες (18.00)
Σοσιεδάδ-Χιχόν (18.00)
Οσασούνα-Μπιλμπάο (20.00)
Εσπανιόλ-Ατλέτικο (22.00)

Δευτέρα (18/04)

Βιγιαρεάλ-Σαραγόσα (22.00) Read more!

Θύρα 13 κατά πάντων!

Θύρα 13 κατά πάντων!
Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού δεν άφησαν ασχολίαστες τις εξελίξεις στα διοικητικά φωνάζοντας συνθήματα κατά των μετόχων, ενώ ζήτησαν περισσότερα εισιτήρια ενόψει του Final Four της Βαρκελώνης!

Στις αρχές του δευτέρου μέρους από τη θύρα 4 όπου είχαν καθίσει οι οργανωμένοι, ξεκίνησαν τα συνθήματα κατά των μετόχων. «Βάλτε λεφτά, δεν είναι αγγαρεία, αλλιώς θα σας γ... η Θύρα 13», «ΠΑΟ θρησκεία, Θύρα 13, είστε όλοι συνένοχοι σε αυτή την ιστορία», «άμα δεν μπορείτε να πά' να γ...» ακούστηκαν μεταξύ άλλων.

Από κει και πέρα, φώναξαν και το «ΠΑΟ Θρησκεία, Θύρα 13, δώστε εισιτήρια να πάμε Ισπανία», ζητώντας από την ΚΑΕ να ικανοποιήσει το αίτημά τους για περισσότερα εισιτήρια του Final Four. Εξάλλου τα 270 «κομμάτια» που αρχικά προσφέρουν οι διοικούντες τυ μπασκετικού Παναθηναϊκού είναι πολύ λίγα για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση!

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Νεϊμάρ με… χείλια!

Νεϊμάρ με… χείλια!
Το ότι οι γυναίκες έχουν… ξεφύγει το ξέρουμε εδώ και καιρό, όμως η νέα μόδα στη Βραζιλία προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση. Ο Νεϊμάρ κάνει «θραύση» και οι γυναίκες κάνουν τατουάζ στα πιο... απίθανα σημεία!Το είδαμε και αυτό! Ο Νεϊμάρ «μαγεύει» με τα γκολ του, η Τσέλσι ετοιμάζει πρόταση, όμως στη Βραζιλία η… τρέλα για τον φορ της Σάντος είναι ακόμα μεγαλύτερη! Οι γυναίκες είναι «τρελαμένες» για τον 19χρονο, κάτι που ο παίκτης το… διαπίστωσε μέσα από φωτογραφία στο twitter. Μια νεαρή τσιρλίντερ άντεξε στον πόνο, για να κάνει τατουάζ στα χείλη της με το όνομα του Νεϊμάρ «Σε ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σου. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο φιλί για σένα» ήταν το μήνυμα του Βραζιλιάνου, με την τσιρλίντερ να απαντά «ήταν το πρώτο από τα πολλά…».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Η Μίλαν είναι το φαβορί!

Η Μίλαν είναι το φαβορί!
Λίγες ώρες μετά τη νίκη της Νάπολι στην Μπολόνια, η Μίλαν απάντησε με το 2-1 επί της Φιορεντίνα εκτός έδρας και παρέμεινε στο +3, ενώ αποβλήθηκε ξανά ο Ιμπραΐμοβιτς.Οι Ροσονέρι ήξεραν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το «Αρτέμιο Φράνκι» για να διατηρήσουν το προβάδισμα έναντι των Νάπολι, Ίντερ και το κατάφεραν. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που είχε ξανά τον Ιμπραΐμοβιτς στην ενδεκάδα, άνοιξε το σκορ στο 8' με ωραίο σουτ του Ζέεντορφ ύστερα από ασίστ του Πάτο και στη συνέχεια ήλεγξε το ματς και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Η Φιορεντίνα έβγαινε μπροστά για να πιέσει και άφηνε χώρους πίσω, με αποτέλεσμα στο 41' ο Ιμπραΐμοβιτς να βγάλει ωραία μπαλιά για τον Μπόατενγκ, που την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Πάτο κι αυτός από κοντά έκανε το 0-2!

Έχοντας τα πάντα υπέρ της, πλέον, η Μίλαν κοντρόλαρε άνετα το παιχνίδι στην επανάληψη και θα μπορούσε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, αλλά ο «Ίμπρα» έχανε ευκαιρίες που δεν συνηθίζει και ο Αντριάνο Γκαλιάνι... χτυπιόταν στα επίσημα, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Κι αφού η Μίλαν δεν το καθάρισε το ματς, στο τέλος αγχώθηκε για τα καλά καθώς διαδοχικά λάθη και κόντρες εκτός περιοχής έδωσαν την ευκαιρία στον Βάργκας με σουτ -και με νέα κόντρα- να μειώσει σε 1-2 στο 80', βάζοντας φωτιά στον αγώνα!

Τα πράγματα για τους Ροσονέρι έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 86' όταν ο Ιμπραΐμοβιτς, στην επιστροφή του στη δράση μετά τη λήξη της τιμωρίας του, αποβλήθηκε ξανά και μάλιστα με απευθείας κόκκινη επειδή προφανώς έβρισε τον διαιτητή ή τον βοηθό!

Στα υπόλοιπα λεπτά, πάντως, η Μίλαν κράτησε το 2-1 και το +3 από τη Νάπολι και +5 από την Ίντερ, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (9/4)
Ίντερ-Κιέβο 2-0 (65’ Καμπιάσο, 84’ Μαϊκόν)
Ουντινέζε-Ρόμα 1-2 (88’ Ντι Νατάλε - 57’ πέν., 90’+4’ Τότι)
Κυριακή (10/4)
Γιουβέντους-Τζένοα 3-2 (50’ Πέπε, 63’ Μάτρι, 76’ Τόνι– 7’ αυτ. Μπονούτσι, 57’ Φλόρες)
Μπάρι-Κατάνια 1-1 (33' Γκάτζι-44' Λόπεζ)
Μπολόνια-Νάπολι 0-2 (30' Μάσκαρα, 45' πεν. Χάμσικ)
Κάλιαρι-Μπρέσια 1-1 (22' Κοσού-61' Καράτσιολο)
Λάτσιο-Πάρμα 2-0 (23' Ερνάνες, 77' Φλόκαρι)
Παλέρμο-Τσεζένα 2-2 (5' Κούρτιτς, 36' Πινίγια-92' Παρόλο, 96' Τζιακερίνι)
Σαμπντόρια-Λέτσε 1-2 (69' Μακαρόνε-39' Ντι Μικέλε, 66' Ολιβέρα)
Φιορεντίνα-Μίλαν 1-2 (80' Βάργκας-8' Ζέεντορφ, 41' Πάτο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (32 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 68
2. Νάπολι 65
3. Ίντερ 63
4. Λάτσιο 57
5. Ουντινέζε 56
6. Ρόμα 53
7. Γιουβέντους 51
8. Παλέρμο 44
9. Κάλιαρι 43
10. Φιορεντίνα 42
11. Μπολόνια 40
12. Τζένοα 39
13. Κιέβο 36
14. Κατάνια 36
15. Λέτσε 34
16. Σαμπντόρια 32
17. Πάρμα 32
18. Τσεζένα 31
19. Μπρέσια 30
20. Μπάρι 21

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (33η)
Κατάνια-Λάτσιο
Τσεζένα-Μπάρι
Κιέβο-Μπολόνια
Φιορεντίνα-Γιουβέντους
Τζένοα-Μπρέσια
Λέτσε-Κάλιαρι
Μίλαν-Σαμπντόρια
Νάπολι-Ουντινέζε
Πάρμα-Ιντερ
Ρόμα-Παλέρμο

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Μπάλα... ούτε με «βουντού-βουντού»!

Μπάλα... ούτε με «βουντού-βουντού»!
Μπάλα ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε, τον κόσμο τον... ανάγκασε να τραγουδήσει για το έκτο ευρωπαϊκό στο μπάσκετ με τα «βουντού-βουντού» αλλά τουλάχιστον νίκησε 1-0 τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ με αυτογκόλ του Πιπίνη!

Λίφτινγκ στην ενδεκάδα

Μετά την τραγική εμφάνιση και την ήττα στις Σέρρες, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε κατά μεγάλο κομμάτι την ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Οι… παλιοσειρές Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης επέστρεψαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Λέτο αριστερό «φτερό», τον Χριστοδουλόπουλο δεξί και στην κορυφή της επίθεσης τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Μια από τα ίδια

Τόσο τραγικός όσο στις Σέρρες, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να είναι. Όχι ότι ήταν καλός, καθώς φαινόταν από… χιλιόμετρα μακριά ότι έλειπε η διάθεση, η φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό. Τουλάχιστον οι παίκτες του Φερέιρα έβγαλαν μια-δυο μικροευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ντεγκρά, αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Με τον Σισέ εκτός παιχνιδιού, να μην τροφοδοτείται αλλά και να μη συμμετέχει στο παιχνίδι, τους παίκτες του άξονα να κάνουν τη μία ημιτελή προσπάθεια μετά την άλλη, ήταν λογικό οι «πράσινοι» να τα βρουν… σκούρα. Κάποιες εκλάμψεις του Λέτο και του Χριστοδουλόπουλου δεν έφταναν και η ταλαιπωρία που τράβηξε η μπάλα ήταν για… σεμινάριο.

Από την άλλη, οι Αρκάδες είχαν διαβάσει σωστά το παιχνίδι, έκλειναν τους χώρους και εκμεταλλεύθηκαν την… τρικυμία που για ανεξήγητο λόγο έπιανε την άμυνα των γηπεδούχων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αράς (30’) και Μάτουσιακ (43’), όμως στις φάσεις του ημιχρόνου δεν βρήκαν στόχο.

«Βουντού-βουντού» με… Πιπίνη!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Φερέιρα πέρασε τον Λέτο σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο και με τον Αργεντινό να κάνει σπουδαία πράγματα απείλησε την εστία του Ντεγκρά που ήταν… ανίκητος. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού έστειλαν το μήνυμα για την τραγική εικόνα που αντίκριζαν, καθώς πέρα από τον Λέτο η υπόλοιπη ομάδα… βολόδερνε. «Βουντού βουντού με πράσινη μαγεία, το κύπελλο θα φέρουμε από την Ισπανία», φώναζαν ενόψει του Final Four στο μπάσκετ!

Εντέλει, από τα πόδια μιας αλλαγής του Φερέιρα (Κλέιτον) και το κεφάλι του Πιπίνη, τα… βουντού έπιασαν και ο κακός Παναθηναϊκός κατάφερε έστω και έτσι, έστω και στο 81’ να πάρει το παιχνίδι και να στείλει οριστικά στη Football League τον Αστέρα!

MAN OF THE MATCH: Ο μοναδικός από τους παίκτες του Παναθηναϊκού που αντιμετώπισε σοβαρά το παιχνίδι. Ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν άφησε σε ησυχία τους αμυντικούς του Αστέρα και ειδικά στην επανάληψη, όταν πέρασε σε πιο ελεύθερο ρόλο, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Με αποκορύφωμα την κάθετη… πάρε-βάλε στον Λάζαρο. Η εμφάνιση του Αργεντινού πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους, οι οποίοι τόσο στις Σέρρες όσο και στο ΟΑΚΑ έκαναν τουρισμό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν δεν τον… κρεμούσε ο Πιπίνης στο κόρνερ του Κλέιτον, θα ήταν ο άνθρωπος που θα χάριζε έναν βαθμό στον Αστέρα. Ο Ντεγκρά κατέβασε ρολά στις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού, έβγαλε τετ α τετ και ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος των Αρκάδων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιώργος Ιωαννίδης. Η απουσία του Σπυρόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον μικρό να ξεκινήσει βασικός, αλλά την πέταξε με χαρακτηριστική ευκολία στον… κάλαθο των αχρήστων. Καμία συμμετοχή επιθετικά, επικίνδυνος αμυντικά. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να σταθεί στον Παναθηναϊκό.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Χρήστος Πιπίνης έκανε την γκάφα του ματς με την απρόσεκτη κεφαλιά του στο κόρνερ του Κλέιτον. Παιδική αντίδραση, που την πλήρωσε ο Αστέρας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θάνος καλά το πήγε το παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Σωστή η αποβολή του Αράς, κίτρινη για… γέλια στον Νίνη προς το φινάλε. Εξαιρετικό παιχνίδι από τους βοηθούς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ήταν… τουρίστες όπως στις Σέρρες. Απόψε στο ΟΑΚΑ είχαν διάθεση αλλά δεν μπορούσαν. Με ένα πρώτο ημίχρονο για… κλάματα και βελτίωση στο δεύτερο, οι παίκτες του Φερέιρα στάθηκαν τυχεροί και πήραν με αρκετά μεγάλη δόση τύχης το «τρίποντο» χάρη στον Πιπίνη.

Ακόμη βέβαια χτυπάνε οι... καμπάνες της Μητρόπολης ενόψει των πλέι οφ. Με ανάλογες εμφανίσεις οι «πράσινοι» θα έχουν πρόβλημα. Και αντίπαλος στο μίνι πρωτάθλημα δεν θα είναι ούτε οι υποβιβασμένες Σέρρες ούτε ο Αστέρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (75' Γκοβού), Βύντρα, Καραγκούνης (61' Νίνης), Κατσουράνης (75' Κλέιτον)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Πιπίνης, Ματούσιακ, Ροζέριο (76' Αρσενίεβιτς), Μπαστία, Ρούμπιλ, Αράς, Μπαρτολίνι, Ουντότζι (67' Κερ), Ορόθκο, Λαδάκης

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Γουστ-Αρη να πάει πλέι οφ!

Γουστ-Αρη να πάει πλέι οφ!
Με τον προσφιλή τρόπο του Τσιώλη, με νέα ανατροπή, ο Άρης επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου (2-1) στο «Βικελίδης» και ανέβασε τις μετοχές του για playoffs μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.Τεράστια νίκη πήρε ο Άρης σε ένα ματς το οποίο όπως εξελίχθηκε είχε πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Πλέον οι Κίτρινοι απέχουν δύο βαθμούς από τον άμεσο αντίπαλό τους Ολυμπιακό Βόλου στο κυνήγι της 5ης θέσης και μάλιστα υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1. Την τελευταία αγωνιστική ο Άρης παίζει στην παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά Ξάνθη και θέλει μόνο νίκη, ενώ οι Θεσσαλοί υποδέχονται τον Παναθηναϊκό και θέλουν μόνο τρίποντο για να μπουν στα playoffs καθώς αν ο Άρης νικήσει, δεν τους κάνει η ισοπαλία! Πιο... απίθανο είναι η ομάδα του Τσιώλη να αφήσει έξω τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στην Τούμπα την Κέρκυρα. Η διαφορά του Άρη με τον Δικέφαλο είναι στους τρεις βαθμούς και αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει ούτε πόντο κόντρα στους Φαίακες και ο Άρης κερδίσει, η ομάδα του Χάβου κινδυνεύει να μείνει εκτός πεντάδας.

Ο Άρης βρέθηκε πολλές φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο μέρος και χρειάστηκε ο Γιακούποβιτς να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις στα σουτ των Τόχα, Νέτο και Μπομπαντίγια για μείνει το 0-0, όμως ο Ολυμπιακός Βόλου με μία μακρινή πάσα και μία... γκάφα βρέθηκε από το πουθενά να προηγείται στο σκορ. Ο Σολάκης κυνήγησε μακρινή μπαλιά, ο Βελλίδης τον... γκρέμισε και ο Ούμπιδες από τη βούλα του πέναλτι έκανε το 0-1. Ο Τσιώλης άλλαξε γρήγορα τα δεδομένα στο 38' με την αλλαγή του Κόκε και τελικά η πίεση καρποφόρησε στην επανάληψη. Στο 49' ο Πορτίγια με αριστερό βολέ ισοφάρισε (1-1) και στο 57' ο Νέτο με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Στο 81' ο Βελλίδης, ο οποίος χάρισε το γκολ στον Βόλο, στέρησε με τρομερή επέμβαση την ισοφάριση μετά την κεφαλιά του Γκοτοβού, ενώ στις καθυστερήσεις ύστερα από σύγχυση στην άμυνα του Άρη, το μοιραίο δεν συνέβη καθώς το δοκάρι σταμάτησε τον Ολυμπιακό Βόλου.

Man of the match:
Νέτο... σκέτο! Ο Βραζιλιάνος σφράγισε την 4η σερί ανατροπή του Άρη με κοντινή κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και χαρίζοντας μια απίστευτα σημαντική νίκη στην ομάδα του, που δεν αποκλείεται να κρίνει τη χρονιά. Ο Νέτο εκτός από το ότι βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και έβγαλε μεγάλο πάθος για τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος: Οι απουσίες του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αποδείχθηκε, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Άρη, ο οποίος πίεσε και στο τέλος γύρισε το ματς. Χωρίς τους μισούς βασικούς, η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη βρέθηκε κοντά σε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, όμως η έλλειψη βάθους στον πάγκο έκανε τη διαφορά και έφερε την ήττα.

Στο ύψος του: Για ακόμα μία φορά ο Τσιώλης δικαιώθηκε με τις επιλογές του και πλήγωσε όσο δεν πάει την πρώην ομάδα του, την οποία μάλιστα δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να θέσει εκτός πεντάδας. Παρότι το ματς, όπως και τα προηγούμενα τρία, δεν του ξεκίνησε καλά, έκανε αλλαγή στο 38', έπαιξε φουλ επίθεση και αφού γύρισε το αποτέλεσμα διόρθωσε τακτικά τα όποια ρίσκα είχε πάρει στην επανάληψη. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος δικαίωσε 200% αυτούς που τον επέλεξαν.

Η γκάφα: Βελλίδης. Παραλίγο το λάθος του να κοστίσει στον Άρη, όμως τελικά ήταν γκάφα που θα ξεχαστεί. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε τραγική έξοδο στο 31' και γκρέμισε τον Σολάκη παραχωρώντας καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό Βόλου. Αν και έπεσε σωστά, είδε την μπάλα στα δίχτυα του και το 0-1 να τον βαραίνει.

Το στραγάλι: Σωστά έδωσε το πέναλτι στον Ολυμπιακό Βόλου ο Κάκος, όμως κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίο ακύρωσε το γκολ του Άρη με το σκορ στο 1-1, σε μια πολύ δύσκολη φάση. Στις καθυστερήσεις δεν είδε το πεντακάθαρο χέρι του Μίσελ σε προσπάθεια του Ρόκα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Πολύ δυνατό ματς έγινε στο «Βικελίδης» με συγκλονιστική εξέλιξη και φινάλε. Ο Άρης έφτυσε αίμα κόντρα στον... μισό Ολυμπιακό Βόλου, όμως πήρε τη νίκη και μεταφέρει το ενδιαφέρον για την 5η θέση στην τελευταία αγωνιστική. Ρίσκαρε ο Τσιώλης και δικαιώθηκε σε ένα ματς το οποίο έληξε με ένταση και την αποβολή του Γιακούποβιτς. Αντίθετα συναισθήματα από τον Ρόκα, ο οποίος πήγε και χαιρέτισε τον πρώην προπονητή του.

Οι συνθέσεις

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα (71' Καζναφέρης), Τζέζαρεκ, Μίσελ, Πορτίγια, Μενδρινός (38' Κόκε), Μπομπαντίγια (63' Περέιρα), Λαζαρίδης, Βανγκέλι.

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ούμπιδες, Ψυχογιός, Μητρόπουλος, Γκοτοβός (83' Μπερτόλντι), Σολάκης (87' Ροντίγκες), Μάρτιν, Μπρέσκα (63' Νέμεθ), Τόμας, Ακόστα, Ρόκας.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπιτσίδης (Θράκης)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ένας «γάμος» και δύο «κηδείες»!


Ένας «γάμος» και δύο «κηδείες»!
Στο φινάλε της κανονικής περιόδου… ξεκαθαρίζει το τοπίο των πλέι οφ, με τις μάχες σε Βόλο, Πηγάδια και Τούμπα να κρίνουν τα εισιτήρια! «Χαιρέτισαν» Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης!

Η τελευταία αγωνιστική είναι αυτή που θα κρίνει το ένα… ορφανό εισιτήριο των πλέι οφ μετά τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού Βόλου στο «Κλ. Βικελίδης» και την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο. Ουσιαστικά είναι και η μοναδική εκκρεμότητα πλέον για το πρωτάθλημα που τελειώνει, μια και τον πρωταθλητή τον είχαμε μάθει πολλές αγωνιστικές πριν, ενώ από το βράδυ της Κυριακής γνωρίζουμε και τις τρεις ομάδες που την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα παίζουν στη Football League!

Οπότε την ερχόμενη Κυριακή το βλέμμα όλων θα είναι στραμμένα σε δύο γήπεδα. Στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, όπου ο τοπικός Ολυμπιακός θέλει νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, αλλά και στα Πηγάδια της Ξάνθης όπου ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κερδίσει την αδιάφορη Ξάνθη και να περιμένει τα καλά μαντάτα από τη θεσσαλική πόλη!

Βέβαια για να είναι τυπικά εντός τετράδας, νίκη χρειάζεται και ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται στην Τούμπα την Κέρκυρα (εξασφάλισε την παραμονή της), καθώς σε πιθανή ισοβαθμία με τον Άρη μειονεκτεί, αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό Βόλου!

Όσον αφορά τα εισιτήρια του υποβιβασμού, μετά τον Πανσερραϊκό, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε έκαναν check out από τη Σούπερ Λίγκα και οι άλλες δύο ομάδες που αναμένονταν. Η Λάρισα και ο Αστέρας Τρίπολης που δεν κέρδισαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του Ατρομήτου και της Κέρκυρας, αποχαιρέτισαν και… μαθηματικά τα μεγάλα σαλόνια!


TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Ατρόμητος Αθηνών-Ολυμπιακός 3-1 (22' Σφακιανάκης, 37' Αναστασάκος, 53΄Καμαρά-34' Μοντεστό)

Λάρισα-ΑΕΚ 2-3 (45' Μετίν, 61΄Κουζέν-3΄Μανωλάς, 5', 18' Λαγός)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (82΄αυτογκόλ Πιπίνης)

Άρης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1 (49' Πορτίγια, 58' Νέτο-31΄Ούμπιντες)

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 0-0

Πανιώνιος-Πανσερραϊκός 0-0

Καβάλα-Ξάνθη 1-1 (51' Νικουλάε-2' Καζάκης)

Κέρκυρα-Εργοτέλης 1-0 (29΄Καλαντζής)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (29 αγ.)

1. Ολυμπιακός 70

2. Παναθηναϊκός 60

3. ΑΕΚ 49

4. ΠΑΟΚ 45

5. Ολυμπιακός Βόλου 44

6. Άρης 42

7. Καβάλα 39

8. Εργοτέλης 36

9. Ξάνθη 36

10. Πανιώνιος 35

11. Ηρακλής 34

12. Κέρκυρα 33

13. Ατρόμητος 33

14. Αστέρας Τρ. 28

15. Λάρισα 25

16. Πανσερραϊκός 24

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30Η)

Ολυμπιακός - Λάρισα

Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός

ΑΕΚ - Ηρακλής

Αστέρας Τρίπολης -Πανιώνιος

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα

Πανσερραϊκός - Εργοτέλης

Ατρόμητος Αθ.-Καβάλα

Ξάνθη-Άρης

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...