ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Κούπερ: «Νιώθω ντροπή»


ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ. «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΜΑΣ».Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Έκτορ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη, είπε τα πράγματα με το όνομα τους, δήλωσε ντροπιασμένος από το τελικό σκορ και έπλεξε το εγκώμιο των φιλάθλων των «κίτρινων».

« Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους φιλάθλους που στάθηκαν στο πλευρό μας μέσα στη βροχή. Είμαστε μια ομάδα που δεν λειτούργησε τίποτα. Το πρώτο που νιώθω είναι ντροπή εκ μέρους της ομάδας για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και μέχρι το δεύτερο γκολ είχαμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Μετά το 2-0 χάσαμε τα πάντα. Κυνηγούσαμε την μπάλα κυνηγούσαμε το σκορ, κυνηγούσαμε την ΑΕΚ. Να μιλήσουμε με τους παίκτες σήμερα το βράδυ για τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι σφαλιάρες και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να βελτιωθούμε. Δεν κάναμε τίποτα σωστό ούτε και εγώ ακόμα. Αυτό που θέλω είναι να δω είναι την θετική πλευρά και να ξανά γίνουμε και πάλι ομάδα.Σήμερα το επαναλαμβάνω δεν λειτούργησε τίποτα.

Δεν κάναμε καμία σωστή ενέργεια. Για την ακρίβεια κάναμε πράγματα που συνήθως δεν τα κάνουμε και όταν γίνεται κόντρα σε μία ομάδα με καλούς παίκτες και το πληρώσαμε. Τώρα όσο χρόνο έχουμε, θα προσπαθήσουμε να τον εκμεταλλευτούμε. Γι' αυτό μίλησα ήδη με την ομάδα μου από αύριο θα πρέπει να σκεφτόμαστε την Λεβερκούζεν και πρέπει να εξοικονομήσουμε ώρες. Απ' ότι φαίνεται ο Τσέζαρεκ δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.

Πρέπει να γνωρίσω ότι όταν ένα παίκτης παίρνει ευκαιρία σε μία κακή στιγμή της ομάδας, αυτό είναι κόντρα στον ποδοσφαιριστή. Σήμερα ότι αξιολόγηση και να κάνουμε είναι αρνητική. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τίποτα. Να σηκώσουμε κεφάλι. Σήμερα είναι μέρα ντροπής και πρέπει να επισπεύσουμε την αποκατάστασή μας.

Όσοι είχαμε συμμετοχή στο σημερινό θέμα πρέπει να βγάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να επανορθώσουμε. Αν κάποιος πιστεύει ότι σήμερα δεν έκανε λάθος, δεν καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε μία ομάδα. Έχει να κάνει με τη δύναμη που έχει κάθε ποδοσφαιριστής. Πρέπει να επιζήσει όλη η ομάδα».
Read more!

Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Η κίνηση του Ερνέστο Βαλβέρδε να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα στα Πηγάδια τον Ούρκο Πάρντο μόνο ξαφνική δεν ήταν, αφού ο Βάσκος κοιτάζει και το μέλλον! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη λίστα με γκολκίπερ, όμως πριν παρθεί κάποια απόφαση, η τεχνική ηγεσία θέλει να διαπιστώσει τις δυνατότητες του Βέλγου πορτιέρο.

Κόντρα στην Ξάνθη είχε καλή παρουσία σε γενικές γραμμές, αν και κάποια λάθη χάλασαν την εικόνα του. Ο Πάρντο πάντως θα πάρει ευκαιρίες και από τον ίδιο εξαρτάται αν θα πείσει τον Βαλβέρδε. Οι πληροφορίες λένε για συμμετοχή ακόμα και κόντρα στον Άρη!

Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ δεν τσεκάρουν ήδη άλλους τερματοφύλακες, ο Κοβάσεβιτς σε συνεργασία με τον Βάσκο τεχνικό έχουν ήδη στα υπόψη κάποιους γκολκίπερ από το εξωτερικό, όμως υπάρχει και μια περίπτωση που μόνο στα ψιλά δεν περνά… Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν Έλληνες στην ομάδα, και ο Μιχάλης Σηφάκης αρέσει αρκετά, γι’ αυτό και συχνά – πυκνά το βλέμμα είναι στη Θεσσαλονίκη.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΥΨΗΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ.(ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΤΑΝ 100% ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ).
Read more!

ΑΕΚάρα… από τον Άρη!


ΑΕΚ από τα παλιά και πάρτι στο «Κλ. Βικελίδης». Με ηγέτη τον ζογκλέρ Σκόκο και την σφραγίδα του Χιμένεθ η Ένωση έκανε περίπατο διαλύοντας με 4-0 τον Άρη!

Και η παράδοση συνεχίζεται ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ με την Ένωση να κάνει 12 τα χρόνια που φεύγει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» αήττητη. Δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερη πρεμιέρα ο Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ καθώς η ομάδα του κέρδισε κατά κράτος τον Άρη με σκορ 4-0.

Τα γκολ για την ομάδα της Αθήνας πέτυχαν στο 41ο λεπτό ο Καφές ο Νάτσο Σκοκο (58 και 68Λεπτό), αλλά και ο Τζεμπούρ (90’+). Οι Θεσσαλονικείς με την σημερινή(17/10) ήττα ουσιαστικά πέταξαν στα σκουπίδια την νίκη της περασμένης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι «11» του Κούπερ

Ο Έκτορ Κούπερ με σύστημα 4-4-2 αποφάσισε να ξεκινήσει με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Νέτο και αριστερά ο Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαζαρίδης και Γκάρο. Σο χώρο του κέντρου οι Φατί και Τόχα θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Χαβίτο δεξιά και τον Κάλβο αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης οι Τσέζαρεκ και Κόκε.

Πως παρατάχθηκε η ΑΕΚ

Στην παρθενική του παρουσία στον πάγκο της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ και χωρίς πολλές εικόνες από την νέα του ομάδα αποφάσισε με σύστημα 4-5-1 να παρατάξει τους Σάχα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Γιάχιτς και αριστερά τον Λαγό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μανωλάς και Δέλλας. Ο Μάκος και Ντιόπ τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Λεονάρντο αριστερά και τον Σκόκο δεξιά. Στον άξονα ο Καφές και στην επίθεση θα είναι ο Τζεμπούρ .

Σκληρό παιχνίδι

Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10λεπτά ο Κάκος έχει δείξει τρεις κίτρινες κάρτες στους Λαγό, Φατί και Καφέ για επικίνδυνο παίξιμο. Όπως αντιλαμβάνεστε το παιχνίδι σο ξεκίνημα ήταν πολύ δυνατό και από τις δύο ομάδες. Ένα άλλο στοιχείο που είχαν και οι δύο ομάδες ήταν το ασφυκτικό πρέσινγκ που εφάρμοζαν στο μισό γήπεδο.

Υπερτερεί στο κέντρο η «Ένωση»

Οι γραμμές της άμυνας του Άρη και της ΑΕΚ κρατούσαν το μηδεν χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα. Μεγάλες μάχες είχαμε στο χώρο του κέντρου με την ΑΕΚ να έχει περισσότερα πρόσωπα σε σχέση με τον Άρη που υστερούσε καθώς ο Τόχα έδειχνε να μην μπορεί να συνεργαστεί με τον Φατί. Η Ένωση υπερτερούσε και αυτό φάνηκε και στην κατοχή της μπάλας 55% έναντι του Άρη που είχε 45%.

Στα αξιοσημείωτα οι δύο νέες κίτρινες κάρτες σε Μανωλά και Νέτο, τα πολλά λάθη από 27 η κάθε ομάδα.

Γκολ από τον Καφέ

Στο 41ο λεπτό είχαμε το γκολ της ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παντελή Καφέ. Ο διεθνής μέσος «καθάρισε» μια αντεπίθεση του Άρη και αμέσως έβγαλε μπροστά την Ένωση με τον Τζεμπούρ να κάνει το σουτ με τον Σηφάκης να αποκρούει. Όμως προσωρινά καθώς η μπάλα πήγε στα πόδια του Μάκου. Δεύτερο σουτ, νέο stop από τον Κρητικό πορτιέρο με τον Καφέ να μπαίνει στην φάση και στέλνει τελικά την μπάλα στα δίχτυα.

Άγγιξε την ισοφάριση

Ο Άρης στην επανάληψη μπήκε πιο δυνατά με σκοπό να ισοφαρίσει το παιχνίδι νωρίς. Στο 53ο λεπτό οι θεσσαλονικείς έφτασαν μια ανάσα από το 1-1. Ο Χαβίτο από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ήταν ο Κόκε η κεφαλιά του όμως σταμάτησε πάνω στην γραμμή ο Δέλλας.

Το γκολ ποίημα του Σκόκο

Ότι δεν κατάφερε ο Κόκε το πέτυχε ο Νάτσο Σκόκο στο 58ο λεπτό. Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου, είδε τον Σηφάκη έξω από την εστία του και επιχείρησε το σουτ από τα 40 μέτρα περίπου, «κρεμώντας» τον Έλληνα τερματοφύλακα!

Τρίτο και τέταρτο γκολ από την ΑΕΚ

Οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να βγουν μπροστά προκειμένου να μειώσουν το σκορ αρχικά και να διεκδικήσουν στην συνέχεια την ισοφάριση. Τα κενά στην άμυνα και το κέντρο του Άρη τα εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ. Στο 68ο λεπτό είχαμε την σέντρα του Λαγού από τα αριστερά, η μπάλα περνάει από τον Τζιμπούρ, με τον Σκόκο να πιάνει το διαγώνιο σουτ και γράφει το 3-0. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Ένωση πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Ράφικ Τζεμπούρ

Μόνο ο κόσμος διεσώθη

Από την τραγωδία του Άρη αυτοί που διασώθηκαν ήταν οι φίλαθλοι της ομάδας. Παρά την έντονη βροχόπτωση και το βαρύ 4-0 οι οπαδοί των «κίτρινων» τραγουδούσαν και στήριζαν την ομάδα τους μέχρι το τελικό σφύριγμα από τον Τάσο Κάκο.



MAN OF THE MATCH: Ο Νάτσο Σκόκο αναμένεται να πάρει τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη γιατί με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του, αλλά αυτό για το καλύτερο γκολ της 6ης αγωνιστικής. Ο Αργεντινός ήταν σήμερα όλα τα λεφτά και ένας καλός Σκόκο μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του όλη την ΑΕΚ


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χουάν Κάρλος Βέγκα Τόχα υστερούσε έναντι των συμπαικτών του με αποτέλεσμα τα προβλήματα στο χώρο του κέντρου να είναι πολλά για τον Άρη.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Παντελής Καφές ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο ου κέντρου για την ΑΕΚ. Ο Βεροιώτης μέσος ήταν ο αυτός που με το γκολ του έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του για μια μεγάλη νίκη επί του Άρη


Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιχάλης Σηφάκης είναι από τους τερματοφύλακες που κάνουν κάθε Κυριακή τα λιγότερα λάθη. Σήμερα(17/10) όμως έκανε το λάθος του κρέμασε την ομάδα του την στιγμή που πάλευε για την ισοφάριση.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Κάκος ήταν ο πραγματικός άρχοντας του αγώνα. Ο Κερκυραίος διαιτητής ήταν κοντά στις φάσεις με τις υποδείξεις του να είναι όλες σωστές.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ηλεκτροσόκ στην ΑΕΚ έπιασε. Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο ανέβασε την ψυχολογία των παικτών και αυτό φάνηκε κόντρα στον Άρη που επικράτησαν εύκολα με το επιβλητικό 4-0. Για την Ένωση τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε με αγώνες και στους τρεις θεσμούς και χρειάζεται να παραμείνουν διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα και φίλαθλοι ενωμένοι.


{coveritlive}36e2111047{/coveritli
Μικρά-μικρά

20:15 Η ΠΑΕ Άρης και οι οργανωμένοι του Άρη έδωσαν λουλούδια στον Κουπερ καθώς θέλουν να τιμήσουν τον Αργεντίνο επειδή συμπληρώνει έναν χρόνο στον πάγκο του Άρη αλλά και λόγω των δηλώσεων του πως θέλει να μείνει για πάντα στην ομάδα.

20:08 Το γκολ της ισοφάρισης του Πανσερραϊκού πανηγυρίστηκε χλιαρά, κυρίως από όσους βρίσκονταν στα επίσημα.

20: 03 Ο Τάκος Κάκος, διαιτητής της αναμέτρησης, πατάει στον αγωνιστικό χώρο για το ζέσταμα μαζί με τους βοηθούς.

19:52 Ο Κούπερ αρχίζει με τους: Σηφάκη, Νέτο, Μίσελ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε, Τσέζαρεκ.

19:52: Με 4-3-2-1 θα κατέβει ο Χιμένεθ. Ο Ισπανός παρατάσσει τους: Σάχα, Γιάχιτς, Δέλλ, Μανωλάς, Λαγό, Μάκο, Καφέ, Ντιόπ, Λεονάρντο, Σκόκο και Τζιμπούρ. Εκτός αποστολής είναι ο Γκέντσογλου.

19:51 Και η υπόλοιπη αποστολή του Άρη στον αγωνιστικό χώρο.

19:45 Στο γήπεδο βρίσκονται εκπρόσωποι των Λεβερκούζεν και Άντερλεχτ που είναι οι αντίπαλοι των ομάδων την Πέμπτη για το Europa, καθώς επίσης και της Γκαζιαντεπσπόρ.

19:42 Καταχειροκροτείται από τους οπαδούς του Άρη ο Νασούτι ο οποίος ανταποδίδει.

19:41 Οι παίκτες της ΑΕΚ μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με γαλάζιες φανέλες. Μετά από λίγο μπαίνει και ο Σηφάκης.

19:35 Οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ μπαίνουν για ζέσταμα.

19:33 Στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται τα παιδάκια που φορούν μπλουζάκια κατά του ρατσισμού ενώ κρατούν και τις σχετικές κόκκινες κάρτες.

19:30: Δεν υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος μέσα στο γήπεδο. Αντίθετα, έξω από το «Βικελίδης» υπάρχουν πολλοί φίλοι του Άρη που ασχολούνται με την εξέλιξη του αγώνα του Ηρακλή.

19:20 Στην Θύρα 3, οι οργανωμένοι έχουν τοποθετήσει κιτρινόμαυρες κορδέλες ενώ υπάρχουν κορδέλες και με τα χρώματα της Ισπανίας.

19:05 Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στο «Βικελίδης» χωρίς κάποιο πρόβλημα.
Read more!

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "OVERLAP.GR"


Η αρχική διάταξη των ομάδων. Ιδιαίτερα ξεκάθαρο ήταν το man-to-man του Μπόατενγκ στον Ιμπαγάσα

Πριν την έναρξη της μετάδοσης του αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός, η κρατική τηλεόραση εμφάνισε μια κάρτα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο της Ξάνθης. Η υγρασία στον αγωνιστικό χώρο έφτανε το 94% (το μέγιστο είναι 100%) και πράγματι με την έναρξη του αγώνα ήταν ξεκάθαρο πως ο αγώνας θα εξελισσόταν πάνω σε ένα ιδιαίτερα γλιστερό τερέν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο πριν την έναρξη του αγώνα ήταν οι σύντομες δηλώσεις του παίχτη της Ξάνθης, Σπύρου Βλονταρά, ο οποίος μιλώντας για το παιχνίδι κατέληξε στο ότι «ένα Χ δεν θα ‘ταν κακό αποτέλεσμα», χαρακτηριστικό της ψυχολογίας με την οποία ξεκίνησε η ακριτική ομάδα.

Πως κατέβηκαν στο γήπεδο

Ο Βαλβέρδε έπαιξε και πάλι με το αγαπημένο του 4-4-1-1 και εμπιστεύτηκε τους παίχτες που αγωνίστηκαν εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική, πλην της θέσης του τερματοφύλακα, όπου επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Πάρντο. Ο Βαλβέρδε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα μίλησε για τον Πάρντο και ανέφερε ότι αναζητώντας τον διάδοχο του Νικοπολίδη θέλησε να δώσει παιχνίδια στον έτερο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Δεν ξέρουμε κατά πόσο έπαιξε ρόλο σε αυτό και το δύσκολο τερέν, μιας και ο Πάρντο αν και είναι πιο ασταθής από τον Νικοπολίδη σίγουρα είναι περισσότερο «ελαστικός» και αυτή τη στιγμή διαθέτει καλύτερα «ρεφλέξ» από τον 40χρονο ερυθρόλευκο τερματοφύλακα. Επίσης πολλοί ανέμεναν τον Φετφατζίδη σε ρόλο δεξιού χαφ, όμως ο Βαλβέρδε αποφάσισε να ξεκινήσει τον Ρόμμενταλ ίσως διότι ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Δανού βλέποντας και το γρήγορο τερέν του γηπέδου των Πηγαδιών.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε ένα αμυντικό σύστημα όχι τόσο με την έννοια της διάταξης (όπου φαινομενικά έμοιαζε με 4-3-3) αλλά όσο με τις οδηγίες που είχαν συγκεκριμένοι παίχτες. Έτσι είδαμε σε καθαρό ρόλο αμυντικού χαφ (μπροστά από τα στόπερ) τον Στρμπα, μπροστά του δύο χαφ, Φλίσκα και Μπόατενγκ ενώ σαν αριστερό χαφ αγωνίστηκε ο Στίουαρτ, ο οποίος είναι περισσότερο αριστερό μπακ παρά εξτρέμ. Η κίνηση του Παράσχου με τον Στίουαρτ στόχευε ξεκάθαρα στο να περιορίσει τις επελάσεις του φορμαρισμένου Τοροσίδη αλλά αναπόφευκτα περιόριζε τις επιλογές της Ξάνθης στην επίθεση. Τέλος, ο Μπόατενγκ είχε αναλάβει την στενή επιτήρηση του Ιμπαγάσα, ένα ξεκάθαρο man-to-man, το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είχε αποτέλεσμα μέχρι το 35′ λεπτό όπου και ο Παράσχος άλλαξε το σύστημά του ώστε να διεκδικήσει ότι ήταν δυνατό από το ματς, μετά το 0-1.

Τα πρώτα 35 λεπτά

Η Ξάνθη μας μπέρδεψε. Από τους 11 ποδοσφαιριστές της μόνο δύο είχαν επιθετικές βλέψεις (Πόι και Κατόνγκο). Παρόλα αυτά όμως είδαμε την ακριτική ομάδα να πρεσάρει αρκετά ψηλά στα πρώτα λεπτά και να προσπαθεί με τον Πόι, σε χώρους πολύ μακριά από την περιοχή του Πάρντο, να δημιουργήσει κάποια επίθεση. Η όχι και τόσο καλή τεχνική των παιχτών που αγωνίζονταν στην αρχική ενδεκάδα (πλην του Πόι) σε συνδυασμό με το απαιτητικό τερέν, είχαν ως αποτέλεσμα τα πολλά λάθη και την απώλεια της κατοχής της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός όμως διαθέτει παίχτες με εξαιρετική τεχνική και ταχύτητα। Οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας παρόλο που ο Ιμπαγάσα δεν μπόρεσε να αναλάβει ηγετικό ρόλο από την αρχή του αγώνα, μιας και ήταν «κλεισμένος» από τον προσωπικό του αντίπαλο। Ριέρα, Φουστέρ και Ντουντού άλλαζαν σωστά τη μπάλα ενώ βοήθειες έδινε και ο Ραούλ Μπράβο। Ο Τοροσίδης είχε περιοριστεί από το μαρκάρισμα του Στίουαρτ και δεν έδωσε πολλές βοήθειες στην αρχή, αλλά αργότερα βρήκε και αυτός χώρους αφού η Ξάνθη ανέβηκε για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ο Ρόμμενταλ μπορεί να μην είχε κάποια καλή στιγμή, όμως με την ταχύτητά του κέρδιζε μέτρα και βοήθησε στην γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον τρόπο παιχνιδιού του Βαλβέρδε. Η καλή κυκλοφορία του Ολυμπιακού επέφερε τελικά το γκολ έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φουστέρ και επίσης εξαιρετική κίνηση του Ριέρα στην πλάτη της άμυνας.

Η διάταξη των ομάδων μετά την αλλαγή του Μαρσελίνιο στο 35' λεπτό

Η αλλαγή του Μαρσελίνιο

Μετά το 0-1 και την κακή εμφάνιση των γηπεδούχων, ο Παράσχος άλλαξε το σύστημα της Ξάνθης περνώντας στο γήπεδο τον δεξιό εξτρέμ Μαρσελίνιο στη θέση του αμυντικού χαφ Στρμπα. Έτσι η Ξάνθη συνέχισε το παιχνίδι με ένα 4-4-2 καθώς ο Κατόνγκο μεταφέρθηκε πιο μπροστά και πάτησε περιοχή ενώ στο κέντρο του γηπέδου η Ξάνθη είχε πλέον 2 παίχτες (Μπόατενγκ και Φλίσκα). Μοιραία το μαρκάρισμα του Μπόατενγκ στον Ιμπαγάσα χαλάρωσε και έδωσε στον Αργεντινό μέσο περισσότερο χώρο και ελευθερία κινήσεων. Όμως παρόλο που η Ξάνθη ήταν περισσότερο ευάλωτη στην άμυνά της, κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να απειλήσει τον Ολυμπιακό με ισοφάριση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ευκαιρία του Μαρσελίνιο στο 40′ όπου ο Πάρντο με την έξοδό του «καθαρίζει» τη φάση, το σουτ του Μαρσελίνιο στο 45′ το οποίο αποκρούει ο Πάρντο και το δοκάρι του Κατόνγκο στο 50′.

Ο Ολυμπιακός άντεξε τελικά στην πίεση της Ξάνθης και ειδικά μετά το δεύτερο γκολ στο 51′ έπαιζε … μόνος του στο γήπεδο। Η ψυχολογία είναι ένας τρομακτικά σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε στο Σαββατιάτικο παιχνίδι. Μετά το δοκάρι της Ξάνθης ο Τοροσίδης σκόραρε ακριβώς στην επόμενη φάση το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν. Ο Ιμπαγάσα πιο ελευθερωμένος μοίρασε το παιχνίδι σωστά και η μπάλα κυκλοφόρησε ακόμα καλύτερα. Η κατοχή της μπάλας πέρασε εξ’ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό ο οποίος με τον Μιραλάς, τον Ριέρα αλλά και τον Φετφατζίδη στα τελευταία λεπτά έδειχναν απειλητικοί σε κάθε επιθετική ενέργεια. Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου: ο εξαιρετικός Φετφατζίδης έγινε αποδέκτης της έξυπνης σέντρας του Μιραλάς και με εκπληκτική κοφτή ντρίπλα αφού πέρασε τον αμυντικό σκόραρε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Τα στατιστικά του αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός। Χαρακτηριστικό στατιστικό τα λίγα φάουλ (27 συνολικά)

Όμορφο παιχνίδι

Αν και έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος με αργό ρυθμό, πολλά φάουλ και λίγα γκολ, το χθεσινό παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο και «γεμάτο». Για του λόγου του αληθές μπορεί κανείς να ρίξει μια ματιά στα στατιστικά του αγώνα. Δεν υπήρχαν πολλά φάουλ (27 συνολικά), οι ποδοσφαιριστές επιχείρησαν 11 σουτ μέσα από την περιοχή και συνολικά είδαμε 22 σουτ. Φυσικά σε αυτό έπαιξε ρόλο τόσο ο τρόπος παιχνιδιού του Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και το γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός μόλις στο 16′ λεπτό. Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Ξάνθης ήταν σε καλή κατάσταση με αποτέλεσμα η βροχή αλλά και η υψηλή υγρασία να μην «καταστρέψουν» το τερέν (όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα με αντίστοιχες κλιματολογικές συνθήκες).

Read more!

Σκόραρε πάλι ο Γκέκας!!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάνη Γκέκα, που πέτυχε δύο γκολ (45', 67'), η Αιντραχτ πέρασε με τρόπο εντυπωσιακό από την έδρα της Καϊζερσλάουτερν, καθώς τη νίκησε 3-0, στον αγώνα για την 8η ημέρα της Μπουντεσλίγκα.Στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με επτά γκολ βρίσκεται ο Έλληνας φορ!
Στα αξιοσημείωτα η αντικατάσταση του Τζαβέλλα (που έκανε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Γκέκα) στο 89' από τον Αμανατίδη. Read more!

Αν έχεις Τέβες... πάρε πρωτάθλημα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μία φορά τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, η Σίτι επικράτησε πολύ δύσκολα της Μπλάκπουλ,που σαφώς και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, με 2-1, ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας και πλησίασε την Τσέλσι στους 2 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως από τη μία ο Χαρτ και από την άλλη η δυστοκία τους, δεν τους το επέτρεψαν. Οι «Πολίτες» εμφανίστηκαν χωρίς φαντασία και με μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία της Μπλάκπουλ κυρίως με μακρινές μπαλιές και σουτ, όμως ακόμη και αυτές οι απόπειρες ήταν λιγοστές.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πέτυχε μεγάλη νίκη με την οποία αναρριχήθηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς, μόλις 2 πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι και φάνηκε ότι μπορεί να στηριχθεί στην ατομική ικανότητα ορισμένων παικτών, όμως είναι άγνωστο για πόσο ακόμη θα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, η Μπλάκπουλ που έδειξε για ακόμη μία φορά ότι έχει θέση στην κατηγορία, έμεινε στους 10 βαθμούς και τη 10η θέση. Read more!

Βυθίζεται η Λα Κορούνια

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα η Λα Κορούνια, η οποία δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην Primera Division ούτε κόντρα στην Οσασούνα, που έπαιζε από το 34' με δέκα παίκτες (0-0).
Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην φετινή Primera Division η Ντεπορτίβο, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο «Ριαθόρ» με την Οσασούνα. Οι Γαλιθιάνοι του Μίγκελ Ανχελ Λοτίνα παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας με τέσσερις ισοπαλίες σε επτά αναμετρήσεις, ενώ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ότι το κλαμπ από την Παμπλόνα έπαιζε από το 34' με δέκα παίκτες εξαιτίας της απόβολής του Καμούνιας. Read more!

"Απόδραση" στο 89' για τη Σέλτικ

Χάρη σε δύο γκολ του Γκάρι Χούπερ, εκ των οποίο το δεύτερο στο 89', η Σέλτικ πέρασε νικηφόρα από το "Ταναντάις Παρκ", όπου επικράτησε με 2-1 της Νταντί Γιουνάιτεντ. Έτσι οι "καθολικοί" έπιασαν εκ νέου τη Ρέιντζερς στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ της Σκωτίας, όπου συγκατοικούν με το απόλυτο των βαθμών σε οκτώ αγώνες...

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χούπερ στο 13', όμως στο 38' ο Γκούντγουιλ, έφερε το ματς στα ίσα. Ωστόσο αυτοί που γέλασαν στο τέλος ήταν οι παίκτες του Νιλ Λένον, χάρη στο δεύτερο γκολ του Χούπερ ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού...

Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα και οι δύο είδαν την κίτρινη κάρτα του ΜακΝτόναλντ... Read more!

Αποτελέσματα Serie A Κυριακή 17/10

Ο Σαμουέλ Ετό δε σταματάει να σκοράρει φέτος (Κάλιαρι-Ιντερ 0-1), ενώ η Γιουβέντους με το 4-0 επί της Λέτσε έχει με διαφορά την καλύτερη επίθεση.
Όποτε ο Ετό βρίσκει δίχτυα, η νίκη είναι σε τεράστιο βαθμό εξασφαλισμένη για την Ίντερ! Ο Καμερουνέζος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στην Κάλιαρι οδηγώντας τους «νερατζούρι» στην επικράτηση με 1-0 μέσα στη Σαρδηνία. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ίντερ ύστερα από δύο αγωνιστικές, στις οποίες μάλιστα η ομάδα του Μπενίτεθ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Σάββατο (16/10)Μίλαν-Κιέβο 3-1 (18',30' Πάτο, 93' Ρομπίνιο-70' αυτ. Ιμπραΐμοβιτς)

Ρόμα-Τζένοα 2-1 (34' Μποριέλο, 53' Μπρίγκι -79' Ρούντολφ)

Κυριακή (17/10)

Κάλιαρι-Ιντερ 0-1 (39' Ετό)

Μπρέσια-Ουντινέζε 0-1 (80' Κοράντι)

Κατάνια-Νάπολι 1-1 (69' Γκόμεζ-39' Καβάνι)

Τσεζένα-Πάρμα 1-1 (17' Μπογκντάνι-28' Τζακάρντο)

Γιουβέντους-Λέτσε 4-0 (13' Ακουιλάνι, 34' πεν. Μέλο, 44' Κουαλιαρέλα, 82' Ντελ Πιέρο)

Παλέρμο-Μπολόνια 4-1 (17' Παστόρε, 24' Ιλισιτς, 47' Πινίγια, 83' Μπατσίνοβιτς-66' Ντι Βάιο)
Σαμπντόρια-Φιορεντίνα 2-1 (81' Ζίγκλερ, 82' Κασάνο-6' Μαρκιόνι)
 Read more!

«Ναυάγιο» στο λιμάνι...

Η Έβερτον πήρε με άνεση τη νίκη στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ απέναντι στη τραγική Λίβερπουλ με 2-0 και την άφησε στην προτελευταία θέση της Πρέμιερ Λιγκ.
Το χειρότερο ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια για τη Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ είναι γεγονός και η νέα πολύ άσχημη εμφάνισή της απέναντι στη συμπολίτισσα της Έβερτον την άφησε στους 6 βαθμούς και την προτελευταία θέση της βαθμολογίας στην ισοβαθμία με Γουέστ Χαμ και Γουλβς. Οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης και οι «Κόκκινοι» μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Χάουαρντ μετά το 75', όταν τα «Ζαχαρωτά» είχαν οπισθοχωρήσει.
Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα και κυρίως της εμφάνιση της ομάδας του, η θέση του Ράιαν Χόντγκσον στον πάγκο κρίνεται επισφαλής... Read more!

Στο νοσοκομείο ο Μήτρογλου

Read more!

Εμπνεύστηκε για το "χατ-τρικ" από τους ανθρακωρύχους ο Μάριο Γκόμεζ

Ο Γερμανός διεθνής ποδοσφαιριστής Μάριο Γκόμεζ της Μπάγερν Μονάχου εμπνεύστηκε από τη διάσωση των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων, που ήταν παγιδευμένοι για 69 ημέρες, προκειμένου να τερματίσει το Σάββατο απέναντι στο Ανόβερο μια περίοδο «αφλογιστίας» στη Μπουντεσλίγκα, που κράτησε οκτώ μήνες.

«Πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στη Χιλή. Όταν είδα ότι ένας από τους πρώτους ανθρακωρύχους που βγήκαν στην επιφάνεια ονομάζεται Μάριο Γκόμεζ, ήξερα ότι αυτό θα ήταν το παιχνίδι μου» δήλωσε ο Γκόμεζ στον κυριακάτικο γερμανικό Τύπο. Read more!

Πατέρας: "Να συμμαζευτούν οι φίλαθλοι"

Ο Νικόλας Πατέρας μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ έστειλε μήνυμα προς όλους τους φιλάθλους για τη συμπεριφορά τους, που αναγκάζει τις ομάδες να παίζουν σε άδεια γήπεδα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Από ότι είδατε ένα παιχνίδι χωρίς φιλάθλους είναι πολύ στενάχωρο. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς τους φιλάθλους όλων των ομάδων. Καλό θα ήταν να συμμαζευτούν και να μπορούμε να χαιρόμαστε τα παιχνίδια με τις οικογένειές μας."
"Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά είμαστε  αισιόδοξοι, όλα πάνε καλά. Για το γήπεδο δεν έχουμε κάτι νεώτερο, όταν έχουμε θα  μιλήσουμε." Read more!

Εκτός μάχης Λυμπερόπουλος, Γεωργέας

Εκτός της αποστολής της ΑΕΚ για τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Αρη έμειναν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Νίκος Γεωργέας, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν εγκαίρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν.

Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στηΝ προπόνηση του Σαββάτου, με την οποία και ολοκληρώθηκε η προετοιμασία εν όψει της αναμέτρησης με τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης, στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Μετά το πέρας της προπόνησης ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριέλαβε τους ακόλουθους παίκτες: Σάχα, Αραμπατζής, Καφές, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Νταντόμο, Μάκος, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ, Ντιόπ, Μπερνς, Σκόκο, Γκέντσογλου. Read more!

«Χτύπησε» ξανά ο Ετό και ο ρατσισμός!

Έπειτα από δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη, η Ίντερ επέστρεψε στις επιτυχίες καθώς κέρδισε με 1-0 στη Σαρδηνία την Κάλιαρι. Το μοναδικό γκολ πέτυχε και πάλι ο Ετό, ο οποίος έγινε δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων από οπαδούς των γηπεδούχων.
Όποτε ο Ετό βρίσκει δίχτυα, η νίκη είναι σε τεράστιο βαθμό εξασφαλισμένη για την Ίντερ! Ο Καμερουνέζος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στην Κάλιαρι οδηγώντας τους «νερατζούρι» στην επικράτηση με 1-0 μέσα στη Σαρδηνία. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ίντερ ύστερα από δύο αγωνιστικές, στις οποίες μάλιστα η ομάδα του Μπενίτεθ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στα αρνητικά του παιχνιδιού μπαίνουν τα ρατσιστικά συνθήματα κατά του Ετό από μερίδα οπαδών της Κάλιαρι. Ο διαιτητής διέκοψε για λίγα λεπτά το παιχνίδι και έδωσε εντολή για την επανέναρξή του όταν ακούστηκαν οι σχετικές προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Read more!

Θετικός για Αγγλία ο Αντσελότι

Θετικός στο ενδεχόμενο διαδοχής του Φάμπιο Καπέλο στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αγγλίας, εμφανίστηκε ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι.
«Γιατί όχι; Δεν ξέρω αν ο Χάρι Ρέντναπ, θα συμφωνούσε. Δεν του αρέσουν οι ξένοι προπονητές για την Εθνική ομάδα. Όμως αν με ρωτήσουν εμένα, μπορώ να πω γιατί όχι. Ίσως να προτείνω τον Ρέντναπ για την ομάδα της Ιταλίας αλλά στο μέλλον γιατί ο Τσέζαρε Πραντέλι είναι φίλος μου», είπε ο Ιταλός τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας. Read more!

Τέλος και ο Δερμιτζάκης...

Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ψάχνει τον τρίτο του προπονητή στη φετινή σεζόν. Ο 41χρονος τεχνικός πλήρωσε το μάρμαρο για τα άτυχα αποτελέσματα της ομάδας και από τα ξημερώματα της Κυριακής βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν έχασε λεπτό και μόλις η αποστολή επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με τον Δερμιτζάκη. Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να λυθεί η συνεργασία συναινετικά και το μόνο που απομένει για να επισημοποιηθεί το διαζύγιο, είναι η ανακοίνωση.

Στο "δικέφαλο" θέλουν ο επόμενος προπονητής να είναι ξένος και με εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα. Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν χρόνο για χάσιμο και η αναζήτηση έχει ξεκινήσει από τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Μάλιστα τα πρώτα ονόματα έχουν ήδη ακουστεί και σε ανάμεσα σε αυτά δεσπόζει αυτό του Οτο Ρεχάγκελ, του πρώην τεχνικού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης φεύγει από τον ΠΑΟΚ, όντας αήττητος στην Ευρώπη, ωστόσο στο πρωτάθλημα δεν τα πήγε το ίδιο καλά. Ο δικέφαλος στο Europa League είναι πρώτος στον 4ο όμιλο με τέσσερις βαθμούς, ενώ στη Σούπερ Λιγκ 14ος με μόλις πέντε βαθμούς. Read more!

Οι σκέψεις του Κόουλ


Ο Ασλεϊ Κόουλ είχε πάρει την απόφαση να φύγει από την Τσέλσι αλλά όλα αυτά πριν συναντηθεί με τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής τον έπεισε να μείνει στο Λονδίνο.


Ο αριστερός μπακ των «μπλε» δήλωσε περήφανος που έμεινε: «Σκεφτόμουν να φύγω, αλλά φυσικά, όταν μίλησα με τον Αντσελότι μου ξεκαθάρισε ότι θέλει να μείνω, ενώ και οι συμπαίκτες μου δεν ήθελαν να φύγω. Είμαι περήφανος που έμεινα. Αρκετός κόσμος μου έλεγε δεν μπορείς να φύγεις. Θα ήταν βασικά σαν να εγκαταλείπω και να παίρνω το γιλέκο μου. Έμεινα και το ξεπερνάω».
Read more!

Ανσελότι: «Είμαι ικανοποιημένος»

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν το ιδανικό για την Τσέλσι κόντρα στην Άστον Βίλα, ωστόσο ο Κάρλο Ανσελότι εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι Λονδρέζοι κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά τους από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Δεν αρχίσαμε καλά. Είχανε ευκαιρίες να σκοράρουνε στην αντεπίθεση. Όμως μετά παίξαμε καλύτερα. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και κάναμε ότι μπορούσαμε για να σκοράρουμε, όμως δεν τα καταφέραμε.

Αποδείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο ότι αξίζαμε να νικήσουμε, όμως και η Άστον Βίλα από την πλευρά της τα πήγε καλά. Ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν πρώτοι κάποιο τέρμα. Νομίζω ότι τελικά το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.

Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με ωραία ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Πέρυσι χάσαμε εδώ, όμως φέτος τα πήγαμε καλύτερα. Διατηρήσαμε τη διαφορά μας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους πέντε βαθμούς και αυτό είναι καλό». Read more!

Τα φώτα στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Δεύτερο πιάτο σήμερα στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι "αιώνιοι" προχώρησαν με νίκες το Σάββατο και τη σημερινή μέρα την παράσταση, χωρίς αμφιβολία, κλέβει η μάχη του "Κλεάνθης Βικελίδης", εκεί όπου ο Αρης θα υποδεχτεί την ΑΕΚ (20:30). Στις 16:00 παίζουν Κέρκυρα - Καβάλα και Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου και στις 18:15 Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής - Πανσερραϊκός. Read more!

Αβέβαιο το μέλλον του Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ

Το μέλλον του Γουέιν Ρούνεϊ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται όλο και πιο αβέβαιο μετά τα σημερινά ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ʼγγλος διεθνής επιθετικός είναι έτοιμος να φύγει από το σύλλογο. Η εφημερίδα "Sunday Mirror" αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Ρούνεϊ θα αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ τον Ιανουάριο, κι ενώ αυτό κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται, εν τούτοις υπάρχει η αίσθηση ότι η θέση του στην ομάδα γίνεται ολοένα και πιο ασταθής.

Ο Ρούνεϊ έμεινε στον πάγκο στη χθεσινή εντός έδρας ισόπαλη αναμέτρηση (2-2) με τη Μπρόμγουϊτς για το πρωτάθλημα, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως τιμωρία η οποία επιβλήθηκε στον παίκτη από τον μάνατζερ των "κόκκινων διαβόλων", Αλεξ Φέργκιουσον, για σχόλια που είχε κάνει ο Ρούνεϊ μια-δυο ημέρες νωρίτερα.

Ύστερα από την ανάδειξή του ως "ποδοσφαιριστή της χρονιάς" την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η φόρμα του Ρούνεϊ υπέστη μια απότομη πτωτική πορεία, που άρχισε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής και συνεχίζεται μετά τις αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του.

Αν και ο Φέργκιουσον έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να τον επαναφέρει στην πρότερη καλή κατάσταση, εν τούτοις ο παίκτης δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται, δείχνοντας άκεφος και απογοητευμένος. Το συμβόλαιο του Ρούνεϊ λήγει το καλοκαίρι του 2012 και οι σύμβουλοί του προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία, όμως η διοίκηση της Γιουνάιτεντ είναι απρόθυμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των 160.000 λιρών (256.000 δολάρια) την εβδομάδα.

Ενδεχόμενη πώλησή του τον Ιανουάριο, με ένα ποσό που ενδέχεται να είναι της τάξης των 60.000.000 λιρών, θα βοηθούσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατεύθυνση της αποπληρωμής του χρέους της. Read more!

Φρένο στη Βαλένθια η Μπάρτσα

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως κατάφερε να βάλει φρένο στην πορεία της Βαλένθια. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 των Νυχτερίδων στο «Καμπ Νου» φτάνοντας τους 16 βαθμούς.
Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα στην 7η αγωνιστική της Primera Division μετά την ισοπαλία με τη Μαγιόρκα (1-1) πριν από τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Οι Μπλαουγκράνα είχαν να λύσουν δύσκολο τεστ, καθώς εντιμετώπιζαν την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος Βαλένθια, το οποίο έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν στο 38' ο Πάμπλο Ερνάντεθ έκανε το 0-1 παγώνοντας το «Καμπ Νου».

Με αυτό το σκορ έληξε το πρώτο μέρος, όμως στο ξεκίνημα του δευτέρου (47') ο Ινιέστα μετά από κάθετη του Τσάβι πλάσαρε τον Σάντσεθ για το 1-1. Στο 63' ο Κάρλες Πουγιόλ με κεφαλιά έδωσε τη λύση διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, ενώ ο Νταβίντ Βίγια δεν κατάφερε να σκοράρει σε βάρος της πρώην ομάδας του χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Το σύνολο του Γκουαρντιόλα έφτασε τους 16 βαθμούς, φτάνοντας αυτήν του Ουνάι Εμερι, που γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα.

Read more!

Μπαλάρα και κορυφή!

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο. Μετά την επιβλητική εμφάνιση στο Μπερνάμπεου απέναντι στην Λα Κορούνια, διέλυσε και την Μάλαγα εκτός έδρας με 4-1 και ανέβηκε στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν με 17 βαθμούς.


Οι «μερένχες» ξεκίνησαν με άγριες διαθέσεις φτάνοντας κοντά στο γκολ δύο φορές, αλλά Ιγκουαϊν και Κεντίρα σημάδεψαν το δοκάρι στο 19΄ και στο 25΄ αντίστοιχα. Ο Αργεντινός πήρε το αίμα του πίσω στο 30΄, αφού αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο και έκανε το 0-1. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ έκανε δύο τα τέρματα της. Ο Εζίλ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρονάλντο που έγραψε το 0-2 στο 45΄.
Ο Πορτογάλος πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση στο 50ό λεπτό, αφού ευστόχησε στο πέναλτυ που κέρδισε ο Εζίλ από τον Έντου Ράμος. Πέντε λεπτά αργότερα ο Στάντσγκααρντ μείωσε προσωρινά για τους γηπεδούχους, ενώ το τελικό 1-4 έγραψε στο 65΄ ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και πάλι από μπαλιά του Ρονάλντο. Read more!

Σάμπα στο «Σαν Σίρο»!

Ο Πάτο σκόραρε δις στην επιστροφή του στη δράση, ο Ρομπίνιο πέτυχε το πρώτο γκολ ως «ροσονέρο» και η Μίλαν (3-1 την Κιέβο) ανέβηκε στην κορυφή της Serie A.
Κατά τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εθνικών ομάδων, ο Πάτο σκόραρε σε δύο φιλικά παιχνίδια της Βραζιλίας επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του και υποσχέθηκε γκολ και στον αγώνα των Μιλανέζων με την Κιέβο. Κράτησε την υπόσχεση του, τελικά, καθώς σκόραρε δύο φορές, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη με 3-1 και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω με ένα ματς περισσότερο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 18' με σουτ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Ιμπραΐμοβιτς και στο 30' έκανε το 2-0, ξανά από πάσα του Σουηδού. Στη συνέχεια η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι έριξε τον ρυθμό της και στο 70' η Κιέβο μπήκε ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, καθώς ο Πελισιέ έκανε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Ιμπραΐμοβιτς και άλλαξε πορεία για το 2-1.
Τέσσερα λεπτά μετά οι Βερονέζοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Φερνάντες, αλλά τελικά η Μίλαν ήταν αυτή που σκόραρε ξανά, στο 93', με τον Ρομπίνιο να βγαίνει τετ α τετ και να αποφεύγει και τον Σορεντίνο, γράφοντας το τελικό 3-1 με το πρώτο του γκολ ως «ροσονέρο». Read more!

Γκαρσία: «Στον ΠΑΟΚ είμαστε άνδρες»

Δεν ήταν δυνατόν να μην είναι απογοητευμένος από την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός τόνισε ότι «πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη σαν άνδρες».
«Είμαστε άνδρες και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει να φέρουμε στην ομάδα και πάλι θετικά αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε: «Η ομάδα είναι μπερδεμένη. Εμείς τη φέραμε στην κατάσταση που βρίσκεται και εμείς πρέπει να τη βγάλουμε».

Όσον αφορά την άσχημη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, κατέληξε: «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη, δεχτήκαμε ένα γκολ από τα 40 μέτρα, είχαμε ευκαιρίες να γυρίσουμε το ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η κατάσταση που υπάρχει δεν είναι σωστή, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο τη διαχειριστούμε». Read more!

Ζόνας: Έρχομαι αμέσως στην ΑΕΚ

Ο πρώτος σκόρερ του Μπραζιλεϊράο, Ζόνας Γκονσάλβες Ολιβέιρα, ο οποίος αποτελεί σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα Μ.Μ.Ε. μεταγραφικό στόχο και φέτος της ΑΕΚ, μίλησε αποκλειστικά στο aek365.gr

Η επιθυμία του Βραζιλιάνου επιθετικού είναι να αγωνιστεί στην Ευρώπη. «Το όνειρό μου είναι να φορέσω της φανέλα μιας ευρωπαϊκής ομάδας. Η ΑΕΚ είναι γνωστός σύλλογος και μια μεταγραφή στην ομάδα της θα με ικανοποιούσε αφάνταστα. Ναι, θα ήθελα πολύ να παίξω στην ΑΕΚ, όπως ήθελα και πέρυσι. Δεν σου κρύβω ότι αν γίνει επίσημη πρόταση και τα βρούμε η Γκρέμιο κι εγώ με την ΑΕΚ, τότε παίρνω το αεροπλάνο κι έρχομαι αμέσως. Ποιος ξέρει, ίσως τον Δεκέμβριο έχουμε εξελίξεις». Read more!

Παναθηναϊκός-Πάοκ 1-0

Πελάτες του Βύντρα! (video & photos)
Τη δική του παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ δημιουργεί ο Λουκάς Βύντρα. Χάρη σε δικό του γκολ (20'), ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο του «δικεφάλου» του βορρά και ξεπέρασε έναν σημαντικό... σκόπελο, παρά το γεγονός ότι η απόδοσή του κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Πολύ μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι. Ξανά μακριά από τον καλό της εαυτό η ομάδα του Δερμιτζάκη.

Οι πολλές απουσίες βασικών παικτών του (Λέτο, Νίνης, Γκοβού) ανάγκασαν τον Νίκο Νιόπλια να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές, με σημαντικότερη αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που λόγω τραυματισμού δεν είχε αγωνιστεί ξανά φέτος. Αναφορικά με την "πράσινη" άμυνα δεν άλλαξε κάτι με τους Σπυρόπουλο, Βύντρα στα άκρα και τους Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης ήταν τα αμυντικά χαφ και πιο μπροστά τους σε ρόλ επιτελικού μέσου ο Καραγκούνης. Λουίς Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλος στα άκρα της επίθεσης, στην κορυφή της οποίας ήταν ο Σισέ.

Στην απέναντι πλευρά, ο Παύλος Δερμιτζάκης με το γνώριμο σύστημα 4-2-3-1 είχε πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς τους Σαλπιγγίδη (δεξιά), Ιβιτς (κέντρο) και Βιεϊρίνια (αριστερά). Αμυντικά χαφ οι γνωστοί Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο ενώ την άμυνα συνέθεταν οι πουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς και ο αρχηγός του "δικέφαλου του Βορρά", Πάμπλο Κοντρέρας. Read more!

Ανετα και απλά

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Ξάνθη, όπου επικράτησε με 3-0 της τοπικής Skoda. Οι "ερυθρόλευκοι" με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους, παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Ο Ριέρα στο 16' άνοιξε το σκορ, ο Τοροσίδης στο 53' διπλασίασε τα γκολ των "ερυθρολεύκων" και ο Φετφατζίδης στο 75' έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το δοκάρι που είχε ο Κατόνγκο στο 51' λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει το 0-2 από τον Τοροσίδη και "τελειώσει" το ματς...

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη 14η του νίκη σε 22 επισκέψεις στην Ξάνθη και τέταρτη συνεχόμενη στα Πηγάδια και με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε επικεφαλής της κούρσας του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν απλά και σωστό ποδόσφαιρο και δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να κάμψουν την αντίσταση της Skoda Ξάνθης, η οποία γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα φέτος και τρίτη συνολικά.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε από το πρώτο λεπτό έδειξαν ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και με εξαίρεση δύο φάσεις -μία στις καθυτερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μαρσελίνιο και μία στο 51' όταν ο Κατόνγκο "σημάδεψε" το δοκάρι του Πάρντο, δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους. Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...