ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τζόρτζεβιτς: "Μακάρι να έπαιζα"


Ο 38χρονος προέβλεψε πως το ματς δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό ενώ τόνισε πως η άμυνα των ερυθρολεύκων πρέπει να λειτουργήσει έξυπνα πάνω στον Σισέ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στον "Sentrafm":

Για το αν θα πάει στο ντέρμπι: "Θα πάω γήπεδο, άλλο να το βλέπεις από τηλεόραση, άλλο από το γήπεδο. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα έπαιζα".

Για το αν υπάρχει φαβορί: "Πολύ δύσκολα κάνεις προγνωστικά στα ντέρμπι. Σίγουρα βλέποντας τα παιχνίδια και τις δυο ομάδες, ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα, είναι και στο +7, αλλά απομένει να δούμε τι θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο".

Για το πως περιμένει τον Ολυμπιακό: "Δεν θα μπει σε διαδικασία να σκεφτεί το προβάδισμα του +7. Το θέλει πάρα πολύ για πολλούς λόγους, για το γόητρο, τον κόσμο και θα είναι πολύ αποφασισμένος. Άλλος ένας λόγος είναι ότι δεν τα πήγε καλά στα ντέρμπι φέτος, περιμένουμε καλύτερη εικόνα και πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν οι παίκτες στα ντέρμπι. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι νέα ομάδα, χτίζεται φέτος, έχει πολλές δυνατότητες, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν στον αγωνιστικό χώρο".

Για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να πέσει πάνω στον Σισέ: "Ο Σισέ πραγματικά είναι σε μια κατάσταση πολύ καλή όλη τη σεζόν κι έχει βγάλει σε αρκετές περιπτώσεις τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που θέλουν προσοχή. Δεν μπορείς να προσέχεις μόνο έναν παίκτη".

Για τα ατού του Ολυμπιακού: "Πιστεύω ότι υπάρχουν 6-7 παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα σε αντίθεση με τον ΠΑΟ που τα περιμένει όλα από έναν παίκτη. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο προβάδισμα στο σκοράρισμα. Ο Ριέρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο μήνα. Υπάρχουν αρκετές λύσεις, ο Φουστέρ, ο Ιμπαγάσα, ο Πάντελιτς, ο Μιραλάς κι άλλοι. Σημαντικό είναι ότι βγάζουν ομαδικότητα και δεν είναι ατομιστές".

Για το ποιον έχει ξεχωρίσει: "Ο Μιραλάς κάνει πολύ καλή χρονιά, ο Φουστέρ σε πολύ καλή κατάσταση κι έχει δώσει λύσεις. Για Ιμπαγάσα και Ριέρα τους ξέρουμε χρόνια. Είναι αρκετοί οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Για τον Ολυμπιακό δουλεύει ο χρόνος, ήρθαν 15 παίκτες το καλοκαίρι και θέλει χρόνο".

Για το ποιο ντέρμπι με τον ΠΑΟ του χει μείνει: "Είναι πάρα πολλά παιχνίδια με τον ΠΑΟ στα 13 χρόνια. Ένα πολύ σημαντικό ήταν η Ριζούπολη, το πρώτο μου ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο παλιό Καραϊσκάκη το 1996. Σε κάθε ματς μπορείς να βρεις ξεχωριστές στιγμές σ’ αυτά τα παιχνίδια".
Πηγή red planet
Read more!

Η δέσμευση και η… οργή


Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανιωνίο αλλά και η κατάσταση στα οικονομικά της ΑΕΚ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ του σημερινού Τύπου. Οι εφημερίδες στέκονται στα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες αλλά και στις δεσμεύσεις της διοίκησης για πληρωμές.
Η δέσμευση και η… οργήSPORTDAY
«Γκάζια στους αμυντικούς και εύσημα στον Σκόκο από τον Χιμένεθ, ο οποίος δεν λέει να ξεχάσει την ήττα από τον ΠΑΟ» τονίζει στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα που αναφέρει επίσης: «Τα οφειλόμενα στους παίκτες και η δέσμευση από τη διοίκηση». Η «Sportday» αναφέρει πως στη διοίκηση ξεκαθάρισαν πως θα γίνει αποπληρωμή των οφειλών του 2010 έως τα τέλη Μαρτίου ενώ θεωρούν πως φέτος δεν θα υπάρξει το... σίριαλ των προηγουμένων ετών με τα έγγραφα για την αδειοδότηση της UEFA. Από εκεί και πέρα το ρεπορτάζ της εφημερίδα εστιάζει στην προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς με τον Πανιώνιο.
GOAL NEWS
«Δέσμευση» είναι το τίτλος στην εφημερίδα που τονίζει: «Προς λύση το πρόβλημα των οφειλών μετά τη συνάντηση του Γ.Κωνσταντινίδη με τους παίκτες». Στις εσωτερικές σελίδες το «Goal» τονίζει: «Στην ΑΕΚ χρειάζονται σήμερα τις υπογραφές των παικτών για την αδειοδότηση της νέας σεζόν και έτσι υποσχέθηκαν εξόφληση μέχρι το τέλος Μαρτίου». Από εκεί και πέρα υπάρχει αναφορά στο θέμα του Ίσμαελ Μπλάνκο. «Από εβδομάδα και... βλέπουμε. Καμιά πρεμούρα στη διοίκηση για το ζήτημα της ανανέωσης με τον Ίσμαελ Μπλάνκο». Τέλος για τον Ντίνο Ντρπιτς τονίζεται πως είναι πολύ βαρύς και χρειάζεται πολλή δουλειά για να είναι έτοιμος να αγωνιστεί.
ΕΞΕΔΡΑ
Τα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στους παίκτες της ΑΕΚ για τα λάθη τους προτάσσει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα. «Τα έχωσε ξανά στους παίκτες της ΑΕΚ ο Χιμένεθ που έδειξε DVD από το ματς με τον Παναθηναϊκό και τους υπέδειξα τα λάθη τους. "Είναι σφάλματα αστεία και συνάμα τραγικά. Σοβαρευτείτε όσο προλαβαίνετε". Ειδική αναφορά σε Μανωλά και Μάκο». Φυσικά υπάρχει αναφορά στην δέσμευση της διοίκησης για πληρωμές με την «Εξέδρα» να μιλάει για αντιδράσεις από τη μεριά των ποδοσφαιριστών που φέρονται να είπαν στον Γιώργο Κωνσταντινίδη: «Χρωστάτε σε πολλούς από εμάς 7 και 8 μήνες και θέλετε να υπογράψουμε; Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι κοροϊδία αυτό το πράγμα. Έχουμε δικαίωμα προσφυγής όλοι και το ξέρετε αυτό και κανείς δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο». Τέλος στο θέμα της νέας πρόταση του Μπλάνκο «κύκλοι» από τη διοίκηση τονίζουν πως θέλουν να κάνουν μια νέα προσφορά αλλά όταν το κρίνουν αυτοί.
ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
«Δεν ξεχνάμε» είναι ο κεντρικός τίτλος στην εφημερίδα που τονίζει: «Τα όσα έκαναν τον Αύγουστο σκάβοντας τη Νέα Σμύρνη για να μην παίξει η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Παίξτε για τον κόσμο που θα λείπει και που ζητάει εκδίκηση με συντριβή. Υποχρέωση κάθε παίκτη που φοράει τη φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος να δώσει και την ψυχή του την Κυριακή». Σε άλλο σημείο η «Ώρα» μιλάει για... πάρτι κατασκόπων στο ΟΑΚΑ καθώς πολλοί θα είναι οι εκπρόσωποι ομάδων. Τονίζεται επίσης πως «φτιάχνει το κλίμα στην ομάδα» και όλοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση. Φυσικά γίνεται αναφορά στο θέμα των πληρωμών και των δεσμεύσεων της διοίκησης. Τέλος και εδώ τονίζεται πως ο Ντρπιτς είναι ανέτοιμος και θέλει δουλειά.

SCORE LIVE
«Σοκ. Κίνδυνος να μην παίξει Ευρώπη. Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την αδειοδότηση της ΟΥΕΦΑ» γράφει η εφημερίδα που αναφέρει επίσης: «Βάλτε λεφτά βουλιάζει το καράβι. Ανέβηκαν χθες οι τόνοι στα αποδυτήρια, ο Κωνσταντινίδης υποσχέθηκε εξόφληση στις 31 Μαρτίου». Σε άλλο σημείο το «Score» γράφει: «Οργή για τα παραμύθια. Εκνευρισμένος ο Χιμένεθ για τη διαστρέβλωση της ομιλίας του. Δεν είπε ποτέ: "Μαζί σας θα είμαι μέχρι τον Ιούνιο" κι όμως κανείς από την ΑΕΚ δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει». Τέλος στο θέμα του Μπλάνκο η εφημερίδα αναρωτιέται: «Ως πότε;». «1.5 χρόνο συζητήσεις κι όμως περιμένει ακόμη ο πρώτος σκόρερ» τονίζει.

Πηγή aek365
Read more!

«Ντόπες» για το διπλό!

Στην Παιανία θα βρεθούν οπαδοί του Παναθηναικού λίγες ώρες πριν το ντέρμπι για να «ντοπάρουν» τους παίκτες.


Κοντά στους πρωταθλητές Ελλάδας θα βρεθούν οι οπαδοί του τριφυλλιού αύριο κατά την αναχώρησή της ομάδας για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μπορεί πλέον ανοικτή προπόνηση να μην γίνει μιας και κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας της προσήλωσης στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους οπαδούς του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τους λιμανίσιους στο Φάληρο.
Ο πράσινος κόσμος κατά την αναχώρηση του πούλμαν που θα μεταφέρει την αποστολή των πρωταθλητών θα είναι εκεί με σκοπό να ντοπάρουν ψυχολογικά τους παίκτες και να τους ζητήσουν το «διπλό» μέσα στον Πειραιά.
Πηγή leoforos
Read more!

Όλα καλά με Όουεν

Όλα καλά με Όουεν
Ο τραυματισμός του Μάικλ Όουεν στην προπόνηση της Δευτέρας αποδείχτηκε τελικά επιπόλαιος και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη κόντρα στη Μαρσέιγ. 

Ο 31χρονος φορ αποχώρησε με έντονους πόνους στους προσαγωγούς πριν λίγες μέρες από την προπόνηση των «κόκκινων διαβόλων» και δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για το παιχνίδι με την Κρόουλι το Σαββατοκύριακο στο Κύπελλο. 

Ο Σκωτσέζος τεχνικός τόνισε όμως ανακουφισμένος ότι από το επόμενο ματς θα μπορεί να τον υπολογίζει και πάλι: «Ο Μάικλ υποφέρει από έναν ελαφρύ τραυματισμό που θα τον αφήσει έξω από το παιχνίδι του Κυπέλλου. Είναι κρίμα γιατί είχα σκοπό να τον χρησιμοποιήσω. Όμως την Τετάρτη πιθανότατα θα είναι έτοιμος για τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μαρσέιγ». 

Πηγή sport-fm Read more!

Τίτλους βλέπει ο Σεσκ

Το βλέμμα του στραμμένο στους φετινούς στόχους της Άρσεναλ έχει ο Σεσκ Φάμπρεγας που τονίζει ότι το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι το μέλλον του. 
Τίτλους βλέπει ο Σεσκ


Ο ηγέτης των «κανονιέρηδων» βλέπει την ομάδα του να συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις (Ευρώπη, πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ) και κοιτώντας λίγο πιο μακριά «βλέπει» τίτλους: 

«Δείχνω ότι είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα και θέλω να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς για να βοηθήσω στην κατάκτηση τροπαίων. Είμαστε ακόμη μέσα στη διεκδίκηση όλων των στόχων μας. Μπορούμε φέτος να έχουμε επιτυχίες. Το μέλλον μου είναι το τελευταίο που σκέφτομαι σε αυτή τη φάση». 

Πηγή sport-fm Read more!

Παπαλουκάς: «Νίκες παντού»


Να πάρει τη νίκη και μέσα στην Τουρκία απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, θέλει ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη νίκη των κυπελλούχων Ελλάδος μέσα στην Ισπανία επί της Βαλένθια και συμπλήρωσε πως η νίκη ήρθε με αρκετή δυσκολία.
Χαρακτηριστικά, ο Παπαλουκάς τόνισε: «Η Ευρωλίγκα μου θυμίζει ότι έχω μεγαλώσει πλέον. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη. Στα τελευταία λεπτά οι Βασίλης Σπανούλη), Μίλος Τεόντοσιτς και Ράσο Νεστέροβιτς ήταν πολύ καλοί και μας βοήθησαν να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι το σημαντικό τώρα και αυτό κρατάμε».
Στην συνέχεια, ο έμπειρος γκαρντ υπογράμμισε: «Έχουμε τώρα ένα δύσκολο παιχνίδι στην Τουρκία. Θα πάμε για να πάρουμε τη νίκη. Αν παίξουμε σωστά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η αλήθεια είναι ότι μας βοήθησε πολύ αυτή η ήττα από τη Φενέρ. Μας έκανε καλύτερους. Μετά από τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής παίζουμε καλύτερα και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι».
Πηγή novasports
Read more!

Η συγκίνηση του Νταλγκλίς

 Η συγκίνηση του Νταλγκλίς

Συγκινημένος για το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ως προπονητής της Λίβερπουλ εμφανίστηκε ο Κένι Νταλγκλίς. Τι είπε για τις απουσίες της ομάδας αλλά και τον τραυματισμό του Φάμπιο Αουρέλιο.



Ο Σκωτσέζος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της ομάδας του στην Πράγα αλλά και από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του
«Το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Λίβερπουλ ήταν φανταστικό. Μου ξύπνησε παλιές μνήμες. Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Θα θέλαμε να ήμασταν πιο επιθετικοί από ότι τελικά παρουσιαστήκαμε.
Παίξαμε όμως το σύστημα που μπορούσαμε με τους παίκτες που είχαμε διαθέσιμους. Το παιχνίδι ήταν στην έδρα τους και ήθελαν έναν καλό αποτέλεσμα όμως δεν τα κατάφεραν. Οι περισσότερες ευκαιρίες τους ήταν από δικές μας λάθος πάσες. Ήταν δίκαιο το 0-0. Είμαστε ευχαριστημένοι».
Για τις απουσίες της ομάδας, τόνισε: «Είχαμε και άλλα θετικά από το ματς. Αγωνίστηκε καλά και ο Κυργιάκος και ο Γουίλσον και ο Ενγκόγκ. Το ίδιο και ο Τζο Κόουλ. Ήταν μια καλή εμπειρία για όλους τους παίκτες μας και κυρίως για τους νεότερους».
Για τον τραυματισμό του Φάμπιο Αουρέλιο:
«Τραυματίστηκε όμως μάλλον όχι πολύ σοβαρά. Το τελευταίο που θα θέλαμε σε αυτό το σημείο της σεζόν είναι ένας τραυματισμός».
Πηγή gazzeta
Read more!

Παίρνει μέτρα για το κρύο!

Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί την Κυριακή για την Μόσχα για τον επαναληπτικό με την ΤΣΣΚΑ. Αυτό που θέλουν στον Δικέφαλο και το ζήτησαν και εγγράφως είναι να μετατεθεί η ώρα διεξαγωγής του επαναληπτικού.
Παίρνει μέτρα για το κρύο!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αίτημα της στην ΟΥΕΦΑ ζήτησε να αλλάξει η καθορισμένη ώρα έναρξης (19:00 ώρα Ελλάδας) του επαναληπτικού της Μόσχας. Ο Δικέφαλος θέλει να αποφύγει τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν το βράδυ -10. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς πατάνε πάνω στην αλλαγή που έγινε στον αγώνα Ρούμπιν Καζάν – Τβέντε.
Πηγή gazzeta Read more!

Ο Ντάνκαν στη θέση του Γιάο Μινγκ

Ο Τιμ Ντάνκαν θα αντικατασταστήσει τον άτυχο Γιάο Μινγκ στη βασική ομάδα της Δυτικής Περιφέρειας του φετινού "Ολ σταρ γκέιμ". Ο 34χρονος σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς θα είναι στην αρχική πεντάδα, την Κυριακή στη γιορτή του μπάσκετ, στο "Staples Center" του Λος Άντζελες.

Ο Ντάνκαν θα αποτελέσει σημαντικό "χαρτί" για τον προπονητή της Δυτικής Περιφέρειας, Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο Κινέζος διεθνής σέντερ, Γιάο Μινγκ, έχει υποστεί κάταγμα κόπωσης στον αριστερό αστράγαλο και δεν έχει αγωνιστεί από τις 10 του περασμένου Νοέμβρη.

Πηγή novasports Read more!

Με «τρομοκράτη» κορυφή και …πνίξιμο

Με «τρομοκράτη» κορυφή και …πνίξιμο
Από το «λαιμό» θέλει να πιάσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον Παναθηναϊκό στο αυριανό ντέρμπι και να μην τον αφήσει να πάρει «ανάσα». Ο Ισπανός έχει ζητήσει ασφυκτική πίεση από τους παίκτες από το πρώτο δευτερόλεπτο, ώστε να προκύψουν ευκαιρίες από νωρίς και να πάρουν οι γηπεδούχοι τα ηνία της αναμέτρησης. Πάει στου Ρέντη σήμερα ο Μαρινάκης. 

Τα χαρτιά του ορθάνοιχτα, για πρώτη φορά φέτος, έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε όλη την εβδομάδα. Ο Ισπανός έχει δείξει τη διάθεσή του να πιέσει ασφυκτικά τον «αιώνιο» και να βγει στην επίθεση από νωρίς. Οι βασικοί ήδη ξέρουν ποιοι είναι και οποιαδήποτε αλλαγή στο αρχικό σχήμα θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη. Ο Πάρντο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλο και Ραούλ Μπράβο μπροστά του στην άμυνα. Ιμπαγάσα και Μοντεστό θα είναι οι κεντρικοί χαφ, με τους Μιραλάς, Φουστέρ και Ριέρα, παρατάσσονται πίσω από τον Τζεμπούρ. 

Ο Αλγερινός στράικερ ωστόσο δεν θα είναι η πάντα η επιθετική «αιχμή», αφού θα αλλάζει συνεχώς θέσεις με τον Μιραλάς, παίζοντας και αυτός στα δεξιά. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έχει ζητήσει από τους επιθετικούς του, κυρίως, να πιέζουν την άμυνα του Παναθηναϊκού ώστε να προκύψουν λάθη και κλεψίματα μπάλας που θα οδηγήσουν σε ευκαιρίες. Από την άλλη βέβαια είναι βασική προϋπόθεση να μην αφήνει κάποιος τη θέση του, αφού έτσι θα μένει η ομάδα εκτεθειμένη στα μετόπισθεν, στις αντεπιθέσεις των «πρασίνων». 

Πηγή sport-fm Read more!

Εκτός «Μπουμ» και Λάζαρος

Εκτός «Μπουμ» και Λάζαρος
Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι. Ο Φερέιρα άφησε εκτός Μπουμσόνγκ και Χριστοδουλόπουλο. Στο Φάληρο θα πάνε ο Σωτήρης Νίνης και ο Στέργος Μαρίνος.


Στη σημερινή προπόνηση, το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις κατοχής της μπάλας «5-2», ταχύτητες και ασκήσεις τακτικής πάνω στις στατικές φάσεις.
Ατομικά προπονήθηκαν οι Γκαρσία και Καρνέζης, ενώ οι Μπουμσόνγκ και Χριστοδουλόπουλος υποβλήθηκαν σε θεραπεία. Ο Νίνης απουσίαζε από την σημερινή προπόνηση λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων και θα κάνει το απόγευμα ατομικό πρόγραμμα για να είναι απόλυτα έτοιμος για το αυριανό ντέρμπι.

Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε και η αποστολή από τον Ζεσουάλδο Φερέιραγια τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, που διεξάγεται στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Superleague.
Εκτός της αποστολής έμειναν όπως αναμενόταν ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, όπως επίσης οι Λουίς Γκαρσία Ορέστης Καρνέζης, Χάρης Μαυρίας, Ελίνι Δημούτσος, Νταμιάν Πλεσί, Σίλβα Κλέιτον και Στέφανος Καπίνο.
Ετσι, δεύτερος γκολκίπερ στο Καραϊσκάκη θα είναι ο Στέφανος Κοτσόλης αφού το δελτίο του εκδόθηκε. Στα ευχάριστα είναι και η επιστροφή του Στέργου Μαρίνο καθώς ο νεαρός άσος έβγαλε όλο το πρόγραμμα κανονικά και τέθηκε στην διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.
Πηγή gazzeta
Read more!

Με Δέλλα κόντρα σε Πανιώνιο

Με Δέλλα κόντρα σε ΠανιώνιοΣτις υπηρεσίες του Τραϊανού Δέλλα μπορεί να υπολογίζει ο Μανόλο Χιμένεθ για την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο. Ο έμπειρος αμυντικός προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να δώσει το παρών.

Ο «κολοσσός» ξεπέρασε την κάκωση που αντιμετώπισε και ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα μαζί με τους συμπαίκτες του. Κατά την διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής στα Σπάτα, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ενώ ο Σάββας Γκέντσογλου έκανε φυσιοθεραπεία και γυμναστήριο.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά. Η προπόνηση του Σαββάρου είναι προγραμματισμένη για τις 17.00. Πριν την έναρξή της, στις 16.15, ο Χιμένεθ θα κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος της Πάρμα θα βρεθεί την Κυριακή( 20/2) στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Πανιώνιος για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Πηγή Gazzeta Read more!

Διαψεύδει τα πάντα ο Κυργιάκος

Διαψεύδει τα πάντα ο Κυργιάκος
Με δήλωσή του, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο Σωτήρης Κυργιάκος ξεκαθαρίζει το θέμα που προέκυψε σχετικά με τον ενδιαφέρον ιταλικών ομάδων για την απόκτησή του. Σε αυτήν αναφέρεται ότι ο Αντώνης Αποστολόπουλος, ο οποίος εμφανίσθηκε ως ατζέντης του να διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του, δεν τον εκπροσωπεί. 

Η δήλωση του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ: 

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του δήθεν μάνατζερ μου κ. Αποστολόπουλου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να πω ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχω μάνατζερ κι ότι ο κύριος Αποστολόπουλος ποτέ δεν υπήρξε μάνατζέρ μου. Και δεν θα μπορούσε να είναι μάνατζερ μου κάποιος ο οποίος με τόση ευκολία μιλάει για δήθεν ενδιαφέρον ομάδων γιατί ποτέ δεν με ενδιέφερε η προβολή τέτοιου είδους δημοσιευμάτων.

Για μένα μετράει η ουσία, το αποτέλεσμα και η δουλειά μου. Και σε τέτοια παιχνίδια δεν μπαίνω. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπω σε κανέναν άλλον να με βάλει
».

Πηγή sport-fm Read more!

Κορυφαίος Ευρωπαίος ο Τεόντοσιτς

Καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης για το 2010 αναδείχθηκε σε ψηφοφορία της FIBA Europe από ειδικούς και φιλάθλους ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού και της εθνικής Σερβίας κατάφερε να υποσκελίσει παίκτες όπως ο Πάου Γκασόλ και ο Ντιρκ Νοβίτσκι, που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Τέταρτος ήταν ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Λίνας Κλέιζα, όγδοος ο Δημήτρης Διαμαντίδης και 15ος ένας πρώην συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, ο Νίκολα Πέκοβιτς. 
Κορυφαίος Ευρωπαίος ο Τεόντοσιτς


Ο Τεόντοσιτς κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και συμμετείχε στους τελικούς της Α1 και της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, ενώ κατέκτησε την τέταρτη θέση με τη Σερβία στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Ο 24χρονος άσος ήταν πρώτος στην ψηφοφορία των φιλάθλων με 13.610 αφήνοντας δεύτερο τον Χέντο Τούρκογλου (11.369), ενώ ήταν δεύτερος στις προτιμήσεις των ειδικών με 195 έναντι 203 του Πάου Γκασόλ 

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Όλαφουρ Ράφνσον, συνεχάρη τον Σέρβο γκαρντ. «Μια ματιά στα ονόματα των άλλων υποψηφίων αρκεί για να αντιληφθεί κανείς την αξία του βραβείου. Το να αναδειχθείς κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης σημαίνει πως φίλαθλοι και ειδικοί σε θεωρούν έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του μπάσκετ», τόνισε, ενώ ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Ναρ Ζανολίν, είπε: «Στα τελευταία οκτώ χρόνια είδα τον Μίλος να κατακτά το Ευρωμπάσκετ Παίδων, το Ευρωμπάσκετ Εφήβων και το Ευρωμπάσκετ Νέων, αλλά και το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Ανδρών του 2009. Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως είναι ακόμη 23 ετών κι έτσι η αρχική μου αντίδραση ήταν έκπληξη». 

Αναλυτικά η βαθμολογία (ψήφοι φιλάθλων-ψήφοι ειδικών-ranking) 

1. Μίλος Τεόντοσιτς (Σερβία-Ολυμπιακός) 13160 195 0.169 
2. Πάου Γκασόλ (Ισπανία-Λέικερς) 6213 203 0.167 
3. Ντιρκ Νοβίτσκι (Γερμανία-Μάβερικς) 5118 102 0.086 
4. Λίνας Κλέιζα (Λιθουανία-Ολυμπιακός/Ράπτορς) 6270 96 0.083 
5. Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Ισπανία-Μπαρτσελόνα) 2884 98 0.080 
6. Χέντο Τούρκογλου (Τουρκία-Ράπτορς/Σανς/Μάτζικ) 11369 37 0.043 
7. Ερσάν Ιλιάσοβα (Τουρκία-Μπακς) 8523 30 0.034 
8. Δημήτρης Διαμαντίδης (Ελλάδα-Παναθηναϊκός) 6103 24 0.026 
9. Λούολ Ντενγκ (Μ. Βρετανία-Μπουλς) 1773 26 0.023 
10. Αντρέα Μπαρνιάνι (Ιταλία-Ράπτορς) 1730 25 0.022 
11. Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία-Σανς) 4880 19 0.021 
12. Όμρι Κάσπι (Ισραήλ-Κινγκς) 3111 19 0.019 
13. Νικολάς Μπατούμ (Γαλλία-Μπλέιζερς) 1597 11 0.011 
14. Τιμοφέι Μοζγκόφ (Ρωσία-Χίμκι/Νικς) 3226 6 0.009 
15. Νίκολα Πέκοβιτς (Μαυροβούνιο-Παναθηναϊκός/Τίμπεργουλβς) 4413 2 0.007



Πηγή sport-fm Read more!

Μαρσέλο: «Θα ήθελα τον Πέδρο»

Στην αποκάλυψη πως θα ήθελε για συμπαίκτη τον Πέδρο της Μπαρτσελόνα, προέβη με δηλώσεις του ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο.
Μαρσέλο: «Θα ήθελα τον Πέδρο»


Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ της «Βασίλισσας» τόνισε για τον παίκτη της Μπάρτσε: «
Θα ήθελα τον Πέδρο. Είναι ένας παίκτης που βοηθά πραγματικά την ομάδα. Τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα».

Για την Ρεάλ είπε:
«Ναι είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι το ίδιο με την περσινή χρονιά. Φέτος έχει πίεση. Σίγουρα όταν έρθουν στο Μπερναμπέου θα είναι διαφορετικά τα πράγματα , σε σχέση με την ήττα που γνωρίσαμε στο Καμπ Νου».  
Πηγή Gazzeta
Read more!

Συνάντηση οπαδών «αιωνίων» στη ΓΓΑ!

Συνάντηση οπαδών «αιωνίων» στη ΓΓΑ!Λίγο πριν το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟ, εκπρόσωποι των οπαδών των δύο ομάδων κάθισαν στο ίδιο τραπέζι συνάντηση στη ΓΓΑ. Τι είπε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού για το ντέρμπι. Συνεχίζεται στους δρόμους η κόντρα Παναθηναϊκών - ΑΕΚτζήδων. Τι ζήτησε η πολιτεία, τι είπε η ΟΣΥΦΕ.


Στη συνάντηση, όπως αποκαλύπτει το www.soccerplus.gr ήταν εκπρόσωποι φιλάθλων του Παναθηναϊκού (ΠΑΛΕΦΙΠ, Ενιαίος Φορέας Θ.13), του Ολυμπιακού (Θύρα 7), της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας, της Παναχαϊκής και άλλων ομάδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής ζήτησε να σταματήσει η χρήση καπνογόνων, κροτίδων και βεγγαλικών στα γήπεδα διότι έχουν μεγάλη επικινδυνότητα, χρησιμοποιούνται ως όπλα και προκαλούν τραυματισμούς.
Όσον αφορά το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού είπε προς τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού ότι δεν θα συμβεί τίποτα και όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση εκπροσώπου που είπε ότι η βία δεν είναι στα γήπεδα αλλά στους δρόμους και αποκάλυψε ότι σε αγώνα της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού στο Μαρκόπουλο υπήρχαν πληροφορίες για καρτέρι από οπαδούς της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να ληφθούν μέτρα και να μην πάει κανείς στο γήπεδο.
Πηγή gazzeta
Read more!

Μαθαίνει από Γκουαρντιόλα ο Μπόγιαν

Μπορεί ο Μπόγιαν Κρίκιτς να μην βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο νεαρός άσος τονίζει ότι μαθαίνει πολλά δίπλα στον Καταλανό τεχνικό.
Μαθαίνει από Γκουαρντιόλα ο Μπόγιαν
«Έχω μάθει να είμαι μέλος της ομάδας από οπουδήποτε, όπως από τον πάγκο, και να μην χάνω την ελπίδα μου, να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και να μην χάνω την φόρμα μου», ήταν τα λόγια του επιθετικού της Μπαρτσελόνα.

Στη συνέχεια ο νεαρός άσος αναφέρθηκε στον πρώην προπονητή του στην Μπαρτσελόνα, τον Φρανκ Ράικαρντ. «Θα είμαι πάντα ευγνώμων. Όμως είμαι πολύ περήφανος αυτή την περίοδο που είμαι στην ίδια ομάδα με τον Γκουαρντιόλα. Με μαθαίνει πράγματα που εγώ δεν ήξερα και έτσι με κάνει καλύτερο παίκτη».
Πηγή gazzeta Read more!

Βαλένθια - Ολυμπιακός 79-85


Μετά από συγκλονιστικό ματς, ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 85-79 επί της Βαλένθια και θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τέλος και με τους Τεόντοσιτς, Νεστέροβιτς και Σπανούλη κατάφεραν να πάρουν τη νίκη μέσα στην Ισπανία. Ο Τεόντοσιτς με ένα καθοριστικό τρίποντο και μερικές ασίστ αφύπνισε τους "ερυθρόλευκους", ο Νεστέροβιτς με λέι απ έδωσε ψυχολογία στην ομάδα του ενώ ο Σπανούλης με τρίποντο στα 50'' πριν το τέλος "έκοψε" τα πόδια των αντιπάλων του κάνοντας το 76-80. Με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει νικητής από την Ισπανία, παίρνοντας ένα σημαντικό "διπλό" με το οποίο ουσιαστικά καλύπτει την εντός έδρας ήττα από την Φενέρμπαχτσε. Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, θα κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου.
Ο αγώνας:
Η Βαλένθια πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα το προβάδισμα και προηγήθηκε με 10-7 και 12-11 στο 7' χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν... διαβασμένος. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με τον Σαβάνοβιτς, ενώ ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ με τον Μπουρούση ο οποίος με καλάθι και φάουλ έκανε το 14-16.
Τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 5 πόντους (15-20) και τελικά ο ΝτεΚολό ήταν αυτός που έγραψε το 17-20 του α' δεκαλέπτου. Σε ένα δεκάλεπτο που οι "ερυθρόλευκοι" έλεγχαν το ρυθμό και είχαν καλή αμυντική λειτουργία κυρίως στο β' μισό της περιόδου.
Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για την ομάδα του Ίβκοβιτς η οποία με σερί 6-0 στο ξεκίνημα της β' περιόδου ξέφυγε με 17-26 χάρη στον Έρτσεγκ που έχοντας περάσει στο παρκέ έδωσε σημαντικές επιθετικές ανάσες. Πάντως, η Βαλένθια δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και ανταπέδωσε με σερί 8-0 που την έφερε σε απόσταση αναπνοής (25-26).
Ο Ίβκοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ αμέσως "κατσαδιάζοντας" τους παίκτες του που πήγαν σε γρήγορες επιθέσεις και έχασαν τη συγκέντρωσή τους στο ματς. Οι Ισπανοί έτρεξαν και προηγήθηκαν με 37-34 στα 7,9'' πριν το τέλος ενώ ο Σπανούλης με τρίποντο στην εκπνοή έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, ο Ίβκοβιτς εξακολούθησε να έχει τον Παπαλουκά σε ρόλο οργανωτή και ο Έλληνας γκαρντ με τις έξυπνες πάσες του έδινε εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες του (μείωσε σε 43-42 με τον Πελεκάνο). Ωστόσο, ο Τεόντοσιτς είχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Μαρτίνεθ και έτσι οι Ισπανοί ξέφυγαν με 50-46 στο 25.30''.
Με τους Πελεκάνο και Γκόρντον στο παρκέ, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσει στον πόντο όταν η Βαλένθια βρέθηκε στο +6 (54-48), απειλώντας να ξεφύγει. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το 54-53 στο 38' ωστόσο στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και η Βαλένθια είχε ελαφρύ προβάδισμα στο 30 (55-53).
Στο δ' δεκάλεπτο το ματς εξελίχθηκε σε παιχνίδι για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και καμία από τις δύο να μην μπορεί να
Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-37, 55-53, 79-85.
Βαλένθια (Πέσιτς): Κουκ 11(3), Ογκουστίν 3, Κλαβέρ 16, Λίστσουκ 9, Ναβάρο, Μαρτίνεθ 12(2), Πιετρούς 2, Σαβάνοβιτς 16(2), ΝτεΚολό 2, Γιαβτόκας 8.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 18(3), Μπουρούσης 12(1), Πελεκάνος 4, Μαυροκεφαλίδης 6, Νίλσεν, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 12(1), Τεόντοσιτς 11(1), Γκόρντον 2.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ακριβός ο τελικός!

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε τις τιμές των εισιτηρίων για τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ στις 28 Μαϊου.

Η πώληση των 11.000 εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου από την ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ και οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα τσουχτερές.
Αυτά θα στοιχίζουν: (κατηγορία 1) 357 ευρώ, (κατηγορία 2) 268 ευρώ και (κατηγορία 3)178 ευρώ, ενώ για άτομα με αναπηρία τα εισιτήρια θα κοστίζουν 95 ευρώ. Η κάθε μια από τις δύο φιναλίστ θα λάβει 25.000 εισιτήρια.
Η UEFA περιμένει τα έσοδα από τον τελικό φέτος να ξεπεράσουν τα 16.5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3,5 εκατ. περισσότερο σε σχέση με τον περσινό στη Μαδρίτη.
O διευθυντής διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ Τζόρτζιο Μαρκέτι δήλωσε στην παρουσίαση των εισιτηρίων: "Δεν θεωρούμε πως οι τιμές είναι τσιμπημένες αν κρίνουμε από τις αντίστοιχες άλλων τελικών. Ηδη από πέρυσι σημειώθηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με τις τιμές προηγούμενων τελικών. Δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως διεξάγεται φέτος στο Λονδίνο…".
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Πάλι αφεντικό είναι!

Πάλι αφεντικό είναι!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτση (22 π., 11 ρ.) και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Μπατίστ, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 76-74 της Κάχα Λαμποράλ και παραμένει φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς του oμίλου, έστω κι αν δεν κάλυψε τη διαφορά.
Οι «πράσινοι» είναι στην κορυφή και με δύο νίκες κόντρα σε Λιέτουβος και Ουνικάχα θα «καθαρίσουν» την πρωτιά ανεξαρτήτων άλλων αποτελεσμάτων. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με 2/2 βολές ο Μπατίστ 4,2 δεύτερα πριν το τέλος, αλλά σε αυτό το διάστημα ο Σαν Εμετέριο πρόλαβε να τρέξει όλο το γήπεδο και να κερδίσει φάουλ από τον Σάτο 2 δέκατα πριν την εκπνοή. Ευτυχώς, για τους «πράσινους» ήταν άστοχος και στις δύο βολές με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η παράταση.

Με τον… αέρα του κόσμου τους και τον Αντώνη Φώτση να σκοράρει 8 πόντους με το… καλημέρα του αγώνα οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παρκέ του ΟΑΚΑ και στο 4’ κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά πόντων (14-3). Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε ο…. βομβαρδισμός τριπόντων από πλευράς Βάσκων. Με μπροστάρη τον Σαν Εμετέριο (4/6 τριπ. ως το 10’) έκλεισαν την… ψαλίδα ως το φινάλε της πρώτης περιόδου (21-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους φιλοξενούμενους πήρε ο Λόγκαν που με 4/5 «βόμβες» έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 18’ (36-39) πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου με 40-39 υπέρ του «τριφυλλιού». Όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί κρατιούνταν μέσα στο παιχνίδι ελέω της τρομερής τους ευστοχίας σε σουτ τριών πόντων (10/18 τριπ.). Οι Φώτσης (12π.) και Νίκολας (10π.) ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, που είχαν σαφώς έναν πιο ορθολογικό τρόπο επίθεσης. Το πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα ήταν προφανές αλλά είχε να κάνει και με την τύχη των Βάσκων που είχαν πολλά εύστοχα σουτ από τα 8 και τα 8,5 μέτρα, ακόμη και με ταμπλό.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε αυτό να συνεχιστεί ως το τέλος του ματς. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη άλλων λύσεων στο σκοράρισμα από τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και κατάφεραν και πάλι να «χτίσουν» μια αξιόλογη διαφορά, που στο 29’ έφτασε στους 11 πόντους (59-48). Ο Φώτσης συνέχιζε το… χαβά του και κρατούσε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό (59-50 στο 30’).

Το θρίλερ είχε... Μπάτμαν

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με ένα σερί 8-0 για την Κάχα και 2/2 τρίποντα του Χουέρτας με αποτέλεσμα να μειώσει σε 59-58. Ο Ζέλικο Ομπράνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν με ένα σερί 4-0 (63-58 στο 33’) έπειτα από ένα κάρφωμα του Μάικ Μπατίστ και ένα αυτοκαλάθι του Πέπε Σόου. Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας αφού οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις είτε από τον Χουέρτας, είτε από τον Σαν Εμετέριο, είτε από τον Τελέτοβιτς.

Το φινάλε του αγώνα δεν ήταν για καρδιακούς. Με τρίποντο του Φώτση στο 38,5’ οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 72-66 αλλά με τρίποντο του Τελέτοβιτς και γκολ φάουλ του Μπατίστα 38’’ πριν την εκπνοή (ήταν το 5ο φάουλ του Διαμαντίδη) έφεραν το ματς στα ίσια. Ακολούθησε μεγάλο καλάθι του Μπατίστ στα 28’ (74-72) αλλά ο Χουέρτας απάντησε με 2/2 βολές στα 19’’ (74-74). Στα 4,2’ ο Μπατίστ κέρδισε φάουλ και αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (76-74). Και όμως ο χρόνος που έμεινε ήταν αρκετός ώστε ο Σαν Εμετέριο να τρέξει όλο το γήπεδο και να κερδίσει φάουλ από τον Σάτο 2 δέκατα πριν την εκπνοή. Ευτυχώς, όμως, ήταν άστοχος και στις δύο βολές με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει μεγάλη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-39, 59-50, 76-74.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 10(1), Μπατίστ 12, Φώτσης 22(3), Σάτο 6, Νίκολας 12(3), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Βουγιουκας 3, Καλάθης.
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας, Χουέρτας 17(3), Λόγκαν 21(5), Τελέτοβιτς 8(2), Μπατίστα 7, Σαν Εμετέριο 19(4), Όλεσον, Σόου 2, Μπάρατς, Μπιέλιτσα.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...