ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κινδυνεύουν και τα playoffs της Α1!

Κινδυνεύουν και τα playoffs της Α1!
Οριστική είναι η αναβολή του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΑ. Αιχμές Μπιτσαξή για ομοσπονδία μπάσκετ και «αιώνιους» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ματαίωσης των playoffs.


Ο γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής μετά την ανακοίνωση για την οριστική αναβολή του τελικού μίλησε στον Sentra FM. «Πάρθηκε οριστικά η απόφαση αναβολής του τελικού για πολύ σοβαρούς λόγους όπως είναι η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των θεατών. Ο τελικός αναβάλλεται μέχρι να καθοριστεί αργότερα μια ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα», είπε αρχικά ο κ. Μπιτσαξής και συνεχίζοντας έφερε ως παράδειγμα το βόλεϊ: «Θέλω σε αυτό το σημείο να συγχαρώ δημόσια την αντίστοιχη Ομοσπονδία του βόλεϊ, η οποία χωρίς πολλά λόγια μάς κατέθεσε ένα αρτιότατο σχέδιο για τον σημερινό ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Επίσης, συγχαίρω και τις δύο ομάδες που κάθησαν από κοινού στο τραπέζι, συζήτησαν μαζί μας και έδωσαν απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Θα δείτε ότι απόψε στο βόλεϊ όλα θα κυλήσουν ομαλά. Το ίδιο θα γίνει και στο ματς των Γυναικών σε λίγες. Το βόλεϊ έδειξε το δρόμο».
Και συνέχισε αναφερόμενος στο μπάσκετ: «Όσον αφορά το μπάσκετ τα πράγματα δεν ήταν τα ίδια. Η ένταση που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο από το ποδόσφαιρο είναι ακόμη ενεργή. Συνεπώς δεν υπήρχαν εκείνες οι συνθήκες, ώστε να διαφυλάξουμε την ομαλή διεξαγωγή του τελικού. Υπάρχει σαφής κίνδυνος επεισοδίων. Δεν είχαμε εμπιστοσύνη ότι το παιχνίδι θα διεξαγόταν ομαλά. Και δεν είναι μόνο δική μου γνώμη, αλλά και της ΔΕΑΒ. Υπήρχε φόβος να έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα όπως στο περσινό τέταρτο τελικό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, ή στο φετινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακόςστην Πυλαία».

Επίσης ο γγΑ επέρριψε ευθύνες για την αναβολή του τελικού τόσο στις ομάδες και ειδικότερα στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει το ματς. Υπεύθυνη γι' αυτό δεν είναι η Πολιτεία, αλλά πρωτίστως η ΕΟΚ και οι δύο ομάδες».
Η αναβολή του τελικού Κυπέλλου στο μπάσκετ φαίνεται πως μπορεί να έχει επιπτώσεις ντόμινο στον αθλητισμό, καθώς ο γγΑ δήλωσε πως υπάρχει ζήτημα και με τους τελικούς των playoffs. Η επικινδυνότητα της διεξαγωγής πέντε αγώνων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού σε διάστημα δυο εβδομάδων έκανε τον Παναγιώτη Μπιτσαξή να αφήσει στον αέρα και το πρωτάθλημα της Α1 μετά το Κύπελλο Ελλάδας!

Όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο γγΑ τα πάντα είναι ανοικτά: «Απέναντί μας ως συνομιλητές έχουμε τις διοργανώτριες αρχές, όχι τις ομάδες. Δεν τσακώνομαι με κανέναν. Δεν υπάρχουν προσωπικά ζητήματα με κανέναν. Ούτε μπαίνουν ούτε μπορούν να μπουν προσωπικά ζητήματα όταν πρόκειται για αποφάσεις που είναι επιβεβλημένο να παρθούν και που θα τις έπαιρνε ο καθένας στη θέση μου. Αυτό που σας λέω είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και η Ομοσπονδία τώρα που πρόκειται για το κύπελλο, αλλά και η ΕΣΑΚΕ στη συνέχεια, λόγω των πλέι οφ, πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να πείσουν ότι μπορούν να διοργανώσουν ασφαλείς αγώνες.  Αν δεν υπάρξουν αυτές οι συνθήκες, οι αγώνες δεν θα γίνουν. Εχει απηυδήσει ο πολίτης. Δεν μπορεί να βλέπει τον φασισμό των λίγων κάθε τρεις και λίγο, αυτό το μένος που δεν έχει πια καμία ανοχή από τον Ελληνα πολίτη. Ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί».

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την αναβολή του τελικού Κυπέλλου:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ

Την αναβολή διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλου Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ΚΑΕ, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Κ.Γ. Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Ελληνικού, στις 6 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.30, για προφανείς λόγους διαφύλαξης  της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή, για άκρως σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού θα καθοριστεί, σύμφωνα με το Νόμο, από τη διοργανώτρια αρχή, όταν διασφαλιστούν όλοι οι όροι για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».
Πηγή gazzeta Read more!

«Cool τύπος ο Σισέ»

Ο Ντάρεν Μπεντ έχει εντυπωσιαστεί με τα πολλά τατουάζ του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο επιθετικός της Άστον Βίλα χαρακτήρισε cool τύπο τον φορ του Παναθηναϊκού στην ιστοσελίδα chronofoot.com.
«Cool τύπος ο Σισέ»


Ο Άγγλος άσος ανέλυσε τα τατουάζ που έχει κάνει ο ίδιος και τόνισε πως δεν τα «χτύπησε» λόγω μόδας: «Μετράνε και πολύ μάλιστα. Το πρώτο που έκανα ήταν για θρησκευτικούς λόγους, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για μένα. Δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα. Θέλω να κάνω κι άλλα, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι να κάνω. Ίσως τη λέξη Umbro στα πόδια μου. Ο Σισέ έχει όλο το σώμα του καλυμμένο με τατουάζ, κάτι που νομίζω ότι είναι πολύ cool, αλλά προσωπικά δεν θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο».
Πηγή gazzeta Read more!

«Νίκες μέχρι το τέλος»

«Νίκες μέχρι το τέλος»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας τους παίκτες του να μην μπορούν να... ξεκολλήσουν από το Φάληρο, ζήτησε μόνο «τρίποντα» μέχρι το τέλος της χρονιάς.


Ο Πορτογάλος τεχνικός στην πρωινή προπόνηση είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες του: «Βλέπω πως αρκετοί από εσάς έχετε επηρεαστεί από όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε μπροστά, δεν έχει τελειώσει η σεζόν. Ξεχάστε ό,τι έγινε και πάμε για έξι νίκες μέχρι το τέλος. Θέλω μόνο νίκες. Tώρα έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λάρισα, που θέλει οπωσδήποτε βαθμούς. Δεν θα είναι εύκολο».
Πηγή gazzeta Read more!

Σε απολογία Τοροσίδης, Μιραλάς, Ριέρα

Η διοίκηση του Ολυμπιακού κάλεσε τους τρεις παίκτες σε απλογία την Παρασκευή στα γραφεία της ΠΑΕ μ αφορμή τις αποβολές τους σε προηγούμενα παιχνίδια για παραδειγματισμό.
Σε απολογία Τοροσίδης, Μιραλάς, Ριέρα


Αποφασισμένοι να πατάξουν τα κρούσματα απειθαρχίας, που παρατηρούνται τελευταία στον Ολυμπιακό, είναι στην διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ.Τα αδικαιολόγητα νεύρα που παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές και έχουν ως άμεσο αντίκτυπο τις αποβολές τους δεν πέρασαν απαρατήρητα από κορυφαία διοικητικά στελέχη των «ερυθρόλευκων», που δείχνουν διατεθειμένα να μην το αφήσουν να περάσει έτσι.
Σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση του Ολυμπιακού κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή το μεσημέρι τους Βασίλη Τοροσίδη, Κέβιν Μιραλάς και Άλμπερτ Ριέρα, που αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στα τελευταία παιχνίδια των «ερυθρόλευκων», ώστε να τους γίνουν συστάσεις με σκοπό να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό να τους επιβληθεί πρόστιμο βάσει του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας.
Πηγή gazzeta
Read more!

Επίθεση Μουρίνιο σε λίγκα και Τύπο

Τα είχε χύμα ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την ισπανική λίγκα για «διευκόλυνση» στο πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα. «Εσείς πρέπει να τα σχολιάζετε αυτές τις αποφάσεις» είπε στους δημοσιογράφους.
Επίθεση Μουρίνιο σε λίγκα και Τύπο


Ο Πορτογάλος τεχνικός παραπονέθηκε ότι η ισπανική λίγκα διευκολύνει την Μπαρτσελόνα με τις ημερομηνίες των αγώνων, ενώ δεν κάνει το ίδιο και για τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται την Τρίτη (08/03) εντός έδρας για το Champions League και στην συνέχεια την Κυριακή (13/03) εναντίον της Σεβίλλης για το ισπανικό πρωτάθλημα. Αντίθετα, η Βαλένθια αγωνίζεται την Τετάρτη (09/03) εκτός έδρας για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και στη συνέχεια το Σάββατο (12/03) για την Primera Division.

«Εσείς είστε που πρέπει να σχολιάζετε αυτές τις αποφάσεις και μπορείτε να το κάνετε με υπεύθυνο τρόπο η με υποκριτικό. Αν θέλετε να είστε υποκριτές, είναι δικό σας θέμα» είπε προς τους δημοσιογράφους ο 48χρονος.
Πηγή gazzeta
Read more!

Από αύριο Σηφάκης, Τσέζαρεκ

Σηφάκης, Τσέζαρεκ, Αραβίδης, Τσεσνάουσκις και Αγτζίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, αλλά οι δύο πρώτοι παίκτες του Αρη από αύριο θα προπονηθούν κανονικά. Έτοιμος ο Ντανίλο.
Από αύριο Σηφάκης, Τσέζαρεκ


Η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ηρακλή συνεχίστηκε σήμερα με τους Σηφάκη, Τσέζαρεκ, Αραβίδη, Τσεσνάουσκις και Αγτζίδη να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, με τους δύο πρώτους να δοκιμάζουν αύριο να μπουν σε κανονικό ρυθμό και λογικά να είναι στη διάθεση του προπονητή της ομάδας.
Απών ήταν ο άρρωστος Μάρκος Βελλίδης. Στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μπήκε ο Ντανίλο Περέιρα. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου.
Τα εισιτήρια με Ηρακλή
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι από το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:30 θα διατίθενται από το ARIS MOBILE τα εισιτήρια για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στoν Ηρακλή που θα διεξαχθεί στις 19:30 στο Κλ. Βικελίδης. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποφάσισε να ισχύσουν μειωμένες τιμές για τον συγκεκριμένο αγώνα παρά το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς είχε συμπεριληφθεί στην πεντάδα αγώνων με ακριβότερο εισιτήριο (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚΠΑΟΚ, Ηρακλής). Οι τιμές των εισιτηρίων για τις Θύρες 1, 3 και 4 είναι 15 ευρώ  (αντί για 20 ευρώ), για την θύρα 2 κοστίζουν 25 ευρώ (αντί για 30 ευρώ), για τις θύρες  6 και 9 η τιμή τους είναι 30 ευρώ (αντί για 35 ευρώ)και για τη Θύρα 7 κοστίζουν 40 ευρώ (αντί για  50 ευρώ). Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ καλεί τους φίλους της ομάδας να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήριά τους λόγω της μεγάλης ζήτησης.
Συλλυπητήρια για Χατζησταύρου
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Χατζησταύρου, που πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Ο Γιώργος Χατζησταύρου επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του ΑΣ ΑΡΗΣ, έφορος στην ΠΑΕ, αλλά και στο τμήμα μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...
Πηγή gazzeta
Read more!

Φέτφα: «Σέβομαι τον προπονητή μου»

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν έντονα δυσαρεστημένο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για τη μη χρησιμοποίησή του προέβη ο Γιάννης Φετφατζίδης.
Φέτφα: «Σέβομαι τον προπονητή μου»

Ο Γιάννης Φετφατζίδης με τοποθέτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν δυσαρεστημένο με τη μη χρησιμοποίησή του από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Με αφορμή συνεχόμενα δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα, στα οποία γίνεται λόγος για το εάν βρίσκομαι στη 18άδα της ομάδας μας, για το εάν παίζω ή όχι στη βασική ενδεκάδα και ότι με βάση τα παραπάνω έχω εκδηλώσει δυσαρέσκεια, θα ήθελα όπως κάθε σωστός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να δηλώσω κατηγορηματικά τα ακόλουθα:

α) Αναμφίβολα όλοι οι ποδοσφαιριστές, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, τόσο σε ηλικία όσο και σε αξία, θέλουν να παίζουν και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας τους, όμως πάνω απ' όλα και όλους μας βρίσκεται η ίδια ομάδα, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Είμαστε όλοι μέρος ενός συνόλου και σε αυτό τις αποφάσεις τις παίρνει ο προπονητής με στόχο το καλό του συνόλου και την αξιοποίηση του καθενός μας, ξεχωριστά.

β) Δεν έχω εκδηλώσει ποτέ κάποιου είδους δυσαρέσκεια και δεν μπορώ να καταλάβω πώς προκύπτει στα δημοσιεύματα κάτι τέτοιο. Γνωρίζω και σέβομαι τις αποφάσεις του προπονητή μου, που είναι ο μόνος που αποφασίζει για το ποιος από εμάς θα είναι στη 18άδα ή στην ενδεκάδα και δικό μου μέλημα είναι να προπονούμαι καθημερινά και να είμαι πάντα έτοιμος για να παίξω όταν μου ζητηθεί».
Πηγή gazzeta Read more!

Σεζόν τέλος για Φελαϊνί!

Τις υπηρεσίες του Μαρουάν Φελαϊνί θα στερηθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Ντέιβιντ Μόγες, αφού ο μέσος της Έβερτον θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τη Δευτέρα.
Σεζόν τέλος για Φελαϊνί!


Ο μέσος της Έβερτον, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου κόντρα στη Σάντερλαντ, πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο την προσεχή Δευτέρα.

«Ο Μαρουάν Φελαϊνί θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο τη Δευτέρα», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομάδας ο Μόγες.
Πηγή gazzeta Read more!

«Τυχερός που έχω τον Κυργιάκο»

«Τυχερός που έχω τον Κυργιάκο»
Το εγκώμιο του Σωτήρη Κυργιάκου έπλεξε ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Κρις Μαβίνγκα. Ο νεαρός Γάλλος αμυντικός τόνισε ότι είναι τυχερός που μαθαίνει δίπλα στον Έλληνα άσο.


«Είμαι τυχερός που προπονούμαι στην ίδια θέση με τον Σωτήρη. Μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται, μου δίνει συμβουλές και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει στη βελτίωσή μου. Αυτό είναι φανταστικό, γιατί θα κάνω τα πάντα για να πετύχω στη Λίβερπουλ», τόνισε ο 18χρονος.
Πηγή gazzeta
Read more!

Μπάγερν, Γιουνάιτεντ για Νόιερ!

Μετά την Μπάγερν Μονάχου, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπαίνει στο παιχνίδι της απόκτησης του τερματοφύλακα της Σάλκε, Μάνουελ Νόιερ, σύμφωνα με γερμανικό ΜΜΕ.
 Μπάγερν, Γιουνάιτεντ για Νόιερ!

Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Μανουέλ Νόιερ έκανε γνωστό ο Κλέμενς Τενίες με δηλώσεις του στην Bild.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σάλκε υποστήριξε πως μόνο αν υπάρξει επίσημη κίνηση από τους «κόκκινους διαβόλους» θα ασχοληθεί σοβαρά η γερμανική ομάδα.

«Ένας διεθνής ατζέντης επικοινώνησε μαζί μου και μου εξέφρασε το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Νόιερ. Αν υπάρξει επίσημη έγγραφη πρόταση από την αγγλική ομάδα, τότε θα ασχοληθούμε σοβαρά».
Πηγή gazzeta Read more!

Θαυμαστής του Σουμάχερ ο Αλόνσο

Το εγκώμιο του Μίκαελ Σουμάχερ έπλεξε ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari τόνισε πως είναι θαυμαστής του Γερμανού και υπογράμμισε πως κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει ενόψει της νέας σεζόν τον πιλότο της Mercedes.
Αρχικά, ο Αλόνσο δήλωσε: «Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που σέβομαι και θαυμάζω, αυτός είναι ο Σουμάχερ για όλα όσα έχει κάνει. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το γκραν πρι της Αυστραλίας και τους πρώτους τρεις ή τέσσερις αγώνες ώστε να δούμε την κατάσταση της Mercedes».
Στην συνέχεια, ο Ισπανός πιλότος υπογράμμισε: «Δεν νομίζω πως αλλάζουν πολύ τα πράγματα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά την κατάσταση των αντιπάλων του, θα δούμε πόσο μπορεί να μας ωφελήσει η καθυστερημένη έναρξη της σεζόν».
Πηγή novasports
Read more!

Σε ρυθμούς πρόκρισης

Έτοιμη να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου εμφανίζεται η ΑΕΚ (21:00). Η Ένωση φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ και θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να πάει με αβαντάζ στη ρεβάνς της Τούμπας. Ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, καθώς πιστεύει πως το μηδέν στα μετόπισθεν στην πρώτη αναμέτρηση, μπορεί να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση τους Δέλλα και Λυμπερόπουλου, οι οποίοι είχαν μείνει εκτός αποστολής στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.
Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να παραταχθούν με 4-2-3-1 στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Οι Νασούτι και Δέλλας θα είναι οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, ενώ οι Καράμπελας και Ματέο θα καλύψουν  τα δυο άκρα της άμυνας. Οι Ντιόπ και Μάκος θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Λυμπερόπουλος, Σκόκο και Μπερνς θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μπαχά.
Στους «κιτρινόμαυρους» δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα, πέρα της νίκης, καθώς η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος είναι ο μόνος στόχος που τους έχει απομείνει την εφετινή σεζόν, μαζί με την έξοδο στο Champions League. Η Ένωση θα έχει στο πλευρά της τους φιλάθλους της, καθώς περίπου 30 χιλιάδες φίλοι της ομάδας θα δώσουν το «παρών» στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
Πηγή novasports
Read more!

«Μάχιμος» ο Ντανίλο

Στη διάθεση του Γιάννη Μιχαλήτσου τέθηκε την Τετάρτη ο Ντανίλο Περέιρα. Ο παίκτης του Άρη επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στην αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ηρακλή. Οι Σηφάκης, Τσέζαρεκ, Αραβίδης, Τσεζνάουσκις και Αγτζίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ από την προπόνηση απουσίαζε ο Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος ήταν άρρωστος. Η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα συνεχιστεί την Πέμπτη με προπόνηση στο Ρύσιο.
Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον «γηραιό». Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι από το απόγευμα της Τετάρτης στις 1730 θα διατίθενται από το ARIS MOBILE τα εισιτήρια για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στoν Ηρακλή που θα διεξαχθεί στις 19:30 στο Κλ. Βικελίδης. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποφάσισε να ισχύσουν μειωμένες τιμές για τον συγκεκριμένο αγώνα παρά το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς είχε συμπεριληφθεί στην πεντάδα αγώνων με ακριβότερο εισιτήριο (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής). Οι τιμές των εισιτηρίων για τις Θύρες 1, 3 και 4 είναι 15 ευρώ  (αντί για 20 ευρώ), για την θύρα 2 κοστίζουν 25 ευρώ (αντί για 30 ευρώ), για τις θύρες  6 και 9 η τιμή τους είναι 30 ευρώ (αντί για 35 ευρώ)και για τη Θύρα 7 κοστίζουν 40 ευρώ (αντί για  50 ευρώ). Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ καλεί τους φίλους της ομάδας να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήριά τους λόγω της μεγάλης ζήτησης».
* «Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Χατζησταύρου που πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Ο Γιώργος Χατζησταύρου επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του ΑΣ ΑΡΗΣ, έφορος στην ΠΑΕ, αλλά και στο τμήμα μπάσκετ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...».
Πηγή novasports
Read more!

Οι μασκώτ του Σότσι

 Η οργανωτική επιτροπή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, στο Σότσι της Ρωσίας παρουσίασε τις μασκότ των Αγώνων.

Πρόκειται για τρεις μασκώτ, μια λεοπάρδαλη του χιονιού, μια πολική αρκούδα και ένα λαγό του χιονιού, χαρακτήρες που συνδέονται άμεσα με το περιβάλλον του Σότσι.

Ωστόσο, αίσθηση ήδη έχει προκαλέσει η πολική αρκούδα, αφού ο χαρακτήρας μοιάζει αρκετά με την Μίσα, την επιτυχημένη μασκών των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1980 στη Μόσχα, προκαλώντας αντιδράσεις και σχόλια μεταξύ των Ρώσων.

Όσο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επιλέχθηκε μια νιφάδα χιονιού και μια ακτίνα φωτός.

Πηγή novasports Read more!

Η Daimler απόλυτο αφεντικό της Mercedes GP

Ο ιδιοκτήτης της Mercedes GP, Daimler AG απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων της βρετανικής ομάδας, παίρνοντας την διαχείριση από τα χέρια του Ross Brawn.
Στην αρχή της περσινής περιόδου είχανε αποκτήσει το 75% από την ομάδα της Brawn και φέτος απέκτησαν και το υπόλοιπο ποσοστό έχοντας πλέον το 100%. Η Daimler θα έχει συνεργάτη την Aabar Investments PJS, η οποία όμως θα έχει μόνο το 40%, με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στον Γερμανικό κολοσσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Brawn το 2009 είχε κερδίσει το πρωτάθλημα με τον Τζένσον Μπάτον, αλλά και την βαθμολογία των ομάδων.
Πηγή novasports
Read more!

Επιμένουν για Άιρλαντ οι Βρετανοί

Επιμένουν για Άιρλαντ οι Βρετανοί
Βρετανικά δημοσιεύματα (και πάλι) κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Στέφεν Αιρλαντ. 

Το «thenorthernecho.co.uk» αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός είχε μπει «σφήνα» για την απόκτηση του διεθνούς μέσου τον Ιανουάριο, όταν ο Ιρλανδός κατέληξε δανεικός στη Νιούκαστλ, αλλά οι «πράσινοι» δεν έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση και θα επανέλθουν το καλοκαίρι κάνοντας καλύτερη πρόταση έναντι των «καρακαξών». 

Βάσει του ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα να καλύψει το συμβόλαιο του Άιρλαντ ο οποίος αμείβεται με 70.000 λίρες την εβδομάδα. 

Κάτι που δύσκολα μπορεί να ισχύει, μια αυτό το ποσό ξεπερνά τα 3,5 εκ. € ετησίως! Και σε μία εποχή που όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκος θα ακολουθήσει σφιχτή οικονομική πολιτική, είναι αστείο να συζητιέται οτι μπορεί να δοθει ένα τόσο μεγάλο ποσό. 

Πηγή sport-fm Read more!

Ανεβάζει ρυθμούς ο Μέλμπεργκ

Ανεβάζει ρυθμούς ο Μέλμπεργκ
Εντείνει την προσπάθειά του ο Όλοφ Μέλμπεργκ για να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη, έστω κι οι πιθανότητες είναι λίγες. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός έκανε και πάλι ατομικό πρόγραμμα αλλά ανεβάζοντας ρυθμούς. 

Έτσι σήμερα ο Μέλμπεργκ έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο. Αντίθετα, ο Ραούλ Μπράβο έκανε και πάλι θεραπεία, συνεχίζοντας το πρόγραμμα που έχει καταστρωθεί για να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη δράση. 

Ο Ιμπαγάσα, στο πλαίσιο του προγράμματος συντήρησης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές, έκανε ατομική προπόνηση. Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους αύριο με την προπόνηση που θα γίνει στις 10:30.

Πηγή sport-fm Read more!

Κουμορτζί: «Το μυαλό μου στον Πανιώνιο»

Κουμορτζί: «Το μυαλό μου στον Πανιώνιο»
Ανεπηρέαστος παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στον Πανιώνιο, παρά το γεγονός ότι αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του τον Ιανουάριο, υποστήριξε πως παρέμεινε ο Μπερνάρ Κουμορτζί. Ο Γκανέζος χαφ, μιλώντας στην Sportday, δήλωσε πως το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει, προς το παρόν, είναι η σωτηρία για την ομάδα του. 

Αναλυτικότερα τα όσα είπε ο 26χρονος χαφ: 

-Παλιότερα βλέπαμε ότι πατούσες περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, «μπούκαρες» από τον άξονα και έψαχνες το γκολ. Για αρκετά μεγάλο διάστημα δεν τα βλέπουμε αυτά. Πού το αποδίδεις; 
«Εξαρτάται αν θα παίξω αμυντικό ή επιθετικό χαφ. Και δεν υπάρχει σταθερότητα θέσης. Οι πολλές και συχνές αλλαγές προπονητών επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού σου. Ο καθένας ζητάει διαφορετικά πράγματα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προσπαθείς να προσαρμοστείς. Επίσης, δεν είναι καλό να βασίζεται μια ομάδα μόνο σε έναν παίκτη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως αποποιούμαι των ευθυνών μου. Πρέπει να βρω ξανά τον ρυθμό μου. Αυτό είναι που μου λείπει». 

-Απέμειναν έξι παιχνίδια. Έχεις δικαίωμα συμμετοχής στα πέντε εξ αυτών (σ.σ.: θα λείψει λόγω τιμωρίας κόντρα στον Ηρακλή). Πόσο σου λείπει να κάνεις, έστω στο τέλος της σεζόν, ένα καλό παιχνίδι; 
«Πάρα πολύ. Αισθάνομαι ότι δεν αποδίδω βάσει των δυνατοτήτων μου και προσπαθώ να το διορθώσω. Ίσως σε κάποια από αυτά τα ματς να εξελιχθώ σε σωτήρα! Ποιος ξέρει; Θα πρέπει να περιμένουμε για να το μάθουμε. Προέχει η σωτηρία της ομάδας. Αυτός είναι ο στόχος». 

-Κόσμος εντός και εκτός Πανιωνίου ισχυρίζεται ότι σε επηρέασε που δεν πήρες μεταγραφή τον Ιανουάριο. Η άποψή σου ποια είναι; 
«Δεν είμαι εγώ αυτός! Στη ζωή μου έχω μάθει πάντα να μιλάω γι' αυτά που έχω στα χέρια μου. Δεν πετάω στα σύννεφα. Το μυαλό μου είναι μόνο στον Πανιώνιο. Δεν ήρθε το τέλος της καριέρας μου επειδή έμεινα. Έχω περάσει πραγματικά δύσκολες στιγμές στη ζωή μου και ξέρω να εκτιμώ αυτά που έχω». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Αγώνας που σημαίνει πρόκριση»

«Αγώνας που σημαίνει πρόκριση»
Θέτοντας στόχο για το παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα τη νίκη που θα του δώσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας μπάσκετ ο Παναθηναϊκός αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι για την Ισπανία. 

«Είναι ένας αγώνας που –απλώς- σημαίνει πρόκριση», τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην ιστοσελίδα της ομάδας και συνέχισε: «Ξέρουμε ότι η νίκη είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε έναν μεγάλο στόχο μπροστά μας. Ο αγώνας απέναντι την Ουνικάχα Μάλαγα είναι ένας «τελικός» για εμάς. Απαιτείται συγκέντρωση για 40 λεπτά. Αυτό είναι το κλειδί. Ξέρουμε πώς πρέπει να παίξουμε. Η Ουνικάχα θα παρουσιαστεί διαφορετική σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, αφού θα έχει κάποιους παίκτες στη σύνθεσή της που απουσίαζαν στο ΟΑΚΑ. Έτσι ή αλλιώς όμως, είναι ομάδα που έχει ποιότητα. Το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα, δεν έχει σημασία, καθώς πιστεύω ότι και πάλι οι αντίπαλοί μας θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, παίζοντας το τελευταίο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους», κατέληξε. 

Σημειώνεται πως ο Παναθηναϊκός προκρίνεται σίγουρα με νίκη, ενώ θα είναι και πρώτος αν η Λιέτουβος Ρίτας νικήσει στη Λιθουανία την Κάχα Λαμποράλ. Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί, προκρίνεται σαν δεύτερος εφόσον οι Βάσκοι επικρατήσουν της Λιέτουβος, αλλά θα αποκλειστεί αν οι Λιθουανοί είναι νικητές. 

Τσαρτσαρής: «Νίκη για να προχωρήσουμε» 
Στη σημασία της νίκης στάθηκε και ο Κώστας Τσαρτσαρής μιλώντας στην ιστοσελίδα www.paobc.gr . «Χρειαζόμαστε τη νίκη, προκειμένου να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα. Καταφέραμε να έρθουμε σε λίγο δύσκολη θέση μετά την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας, αλλά έχουμε μία ακόμη ευκαιρία. Το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα από την Ουνικάχα Μάλαγα, γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Δεν σκεφτόμαστε τον άλλον αγώνα του ομίλου, ούτε τους συνδυασμούς, ούτε τίποτα… Το μόνο που θέλουμε είναι να νικήσουμε στην Ισπανία, απέναντι σε μια ομάδα που παραταχθεί με πληρέστερο ρόστερ σε σχέση με αυτό με το οποίο παρατάχθηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου. Απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, που θα έχει και ένα γεμάτο γήπεδο στο πλευρό της», κατέληξε. 

«Έχουμε την ευκαιρία» 

Για την αναμέτρηση με την Ουνικάχα μίλησε και ο Δημήτρης Ιτουδής. «Το είχαμε πει και μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου, ότι η Ουνικάχα Μάλαγα που νικήσαμε, με μια πολύ καλή εμφάνιση και μια πολύ καλή ατμόσφαιρα, δεν θα είναι η ομάδα που θα συναντήσουμε στον δεύτερο γύρο», τόνισε αρχικά και εξήγησε: 

«Κυρίως γιατί στο πρώτο παιχνίδι έλειπαν κάποιοι παίκτες. Απουσίαζαν οι τραυματίες ΜακΙντάιρ, Τρίπκοβιτς και Άρτσιμπλαντ, αλλά και ο Φιτς που δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στην πρώτη φάση του Top16. Μιλάμε για τέσσερις παίκτες μείον, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Αυτοί οι τέσσερις παίκτες είναι πολύ σημαντικοί στον τομέα του ο καθένας. Ιδιαίτερα ο Φιτς και ο ΜακΙντάιρ είναι και δημιουργοί και εκτελεστές, «τρέχουν» πικ εντ ρολ καταστάσεις από τις οποίες μπορούν να τελειώσουν φάσεις, αλλά και να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους. Ο Άρτσιμπαλντ είναι σημαντικός παίκτης μέσα στη ρακέτα γι’ αυτούς και μπορεί να ελέγξει καταστάσεις εκεί, ενώ ο Τρίπκοβιτς, ο οποίος προερχόταν πριν τον μεταξύ μας αγώνα από εκπληκτικές εμφανίσεις, είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ και σουτέρ. Μιλάμε πλέον για τέσσερις παίκτες συν. Αυτό και μόνο το γεγονός μας έχει σε εγρήγορση σε ότι αφορά τη δυναμική της Ουνικάχα Μάλαγα, την οποία έχουμε παρακολουθήσει πλέον και με αυτούς τους τέσσερις παίκτες στη σύνθεσή της», δήλωσε. 

Το «δεξί» χέρι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποκάλυψε κάποιες από τις σκέψεις του τεχνικού επιτελείου για το παιχνίδι: «Για εμάς πολύ σημαντικός στόχος είναι να σταματήσουμε τους δημιουργούς της Ουνικάχα οι οποίοι είναι τέσσερις: Ο ΜακΙντάιρ, ο Μπλάκνεϊ, ο Ροντρίγκεζ και ο Φιτς. Το inside game του Φρίλαντ είναι ένα δεδομένο, σημαντικό γι’ αυτούς, όπως και η αποτελεσματικότητα των σουτέρ, του Τρίπκοβιτς και του Μπλάνκο που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Τη «βρώμικη» δουλειά κάνουν ο Άρτσιμπαλντ και ο Σινάνοβιτς, ο οποίος έχει μια ανοδική πορεία και τα τεσσάρια, ο Πρίντεζης με τον Ρούμπιο. Ο Φρίλαντ παίζει και στο τέσσερα και στο πέντε, μαζί με τον Άρτσιμπαλντ. Συνήθως ξεκινά ως τεσσάρι, αλλά τελειώνει έχοντας αρκετά ποιοτικά λεπτά στο πέντε», τόνισε. 

«Ομάδες οι οποίες δεν έχουν άμεση ανάγκη το αποτέλεσμα, μπορεί να γίνουν πιο επικίνδυνες, γιατί παίζουν πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος. Ίσως να είναι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ για εμάς, καθώς για εμάς έχει μεγάλη σημασία το παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας έναν δεύτερο τελικό. Μετά τον αγώνα με τη Λιέτουβος Ρίτας, είχαμε πει ότι υπάρχει και συνέχεια με «τελικούς». Περάσαμε επιτυχώς τον πρώτο «τελικό» απέναντι στο Μαρούσι και τώρα έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο, που έχει και σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας παίζοντας επιπλέον σε μια δυνατή έδρα, γεμάτη σε κάθε αγώνα. Είμαστε καλά, προπονούμαστε καλά έχουμε συνειδητοποιήσει προφανώς ότι φέραμε τους εαυτούς μας σε πιο δύσκολη θέση από ότι θα έπρεπε να είμαστε. Αυτά έχει η ζωή, θα πρέπει κάποια στιγμή, αφού συνειδητοποιείς τα λάθη σου, να τα διορθώσεις. Και μπροστά μας έχουμε αυτή την ευκαιρία, σε μια κατάσταση που δεν είναι εύκολη, αλλά τίποτα δεν είναι και ακατόρθωτο. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν», κατέληξε ο Δημήτρης Ιτούδης. 

Η αναχώρηση 
Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι με προορισμό τη Μάλαγα στην Ισπανία. Μοναδική απώλεια για τους «πράσινους» είναι ο Άλεκς Μάριτς, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του έχουν στο πρόγραμμά τους προπόνηση σήμερα το βράδυ την ώρα του αγώνα (9.45μ.μ.) και αύριο το πρωί.

Πηγή sport-fm Read more!

Αύξηση Μ.Κ. ή πωλήσεις

Μια πολύ σοβαρή απόφαση έχουν να πάρουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας. Ο Δημήτρης Γόντικας πρόκειται να στείλει τελεσίγραφο ενόψει της νέας χρονιάς, όπου θα τονίζεται ότι για να βγει η σεζόν θα πρέπει να μπουν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. 
Αύξηση Μ.Κ. ή πωλήσεις


Την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ή την πώληση παικτών θα θέσει ως δύο προτάσεις προς συζήτηση και ψήφιση ο Δημήτρης Γόντικας στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκού. Είτε έτσι, είτε αλλιώς θα πρέπει να εξασφαλισθούν τα χρήματα για αρχίσει ο προγραμματισμός από πολύ νωρίς, αφού η ομάδα είναι πολύ πιθανό να έχει επίσημες υποχρεώσεις από τον Ιούλιο. Η αύξηση που θα ζητήσει η διοικούσα επιτροπή ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ποσό που δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδεχθούν οι μέτοχοι των «πρασίνων». Ο Γόντικας ωστόσο δεν πρόκειται να μείνει απαθής, αλλά να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση, αφού θέλει να έχει άμεσες απαντήσεις ώστε να δράσει ανάλογα. 

Αν δεν προκύψουν με αυτόν τον τρόπο τα απαιτούμενα χρήματα, στον Παναθηναϊκό θα αρχίσουν τις πωλήσεις. Όπως προκύπτει από το στρατόπεδο του «τριφυλλιού» σε αυτήν την περίπτωση, είναι διατεθειμένοι να ακούσουν προτάσεις για οποιονδήποτε παίκτη πλην του Σισέ. Οι πιο σοβαροί υποψήφιοι είναι οι Λέτο, Νίνης, Τζόρβας, Χριστοδουλόπουλος, Σπυρόπουλος, Σιμάο για τους οποίους υπήρξαν προτάσεις στο παρελθόν. Αν εκδηλωθεί και πάλι ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν αυτή τη φορά, αν και εφόσον φυσικά ικανοποιηθεί οικονομικά η ομάδα. 

Εκτός των άλλων, τρέχει και το θέμα του τεχνικού διευθυντή, θέση που αν δε βρεθεί άτομο να καλύψει, ίσως παραχωρηθεί στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες από τη νέα χρονιά. Επίσης υπάρχει και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα. Οι «πράσινοι» προσφέρουν συμβόλαιο στον Έλληνα αμυντικό το οποίο μαζί με τα μπόνους φτάνει τις 650.000 ευρώ, τη στιγμή που ίδιος επιθυμεί 700.000 ευρώ χωρίς μπόνους. Η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι σημαντική, αλλά το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις είναι πολύ καλό και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «χρυσή» τομή. 

«Ναι» στην αποχή 

Υπέρ της αποχής από μία αγωνιστική του πρωταθλήματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία στα γήπεδα είναι και οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι ίδιοι άλλωστε έπεσαν θύματα της βίας στο Καραϊσκάκη και δεν θα μπορούσαν να είναι αντίθετοι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την περασμένη εβδομάδα είχαν ενημερωθεί για την πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ και συζήτησαν το θέμα στα αποδυτήρια. Συμφώνησαν όλοι και υπέγραψαν ένα χαρτί ότι συμφωνούν στην αποχή. Το θέμα, όπως έλεγαν οι ίδιοι πάντως, είναι να παρθούν μέτρα, διότι ακόμα και με τέτοιες κινήσεις ελάχιστοι θα συγκινηθούν. 

Πηγή sport-fm Read more!

Γράφουν ιστορία!

Γράφουν ιστορία!
Στο πόδι το Περιστέρι και ο Βόλος. Ο Ατρόμητος και ο Ολυμπιακός Βόλου κοντράρονται σήμερα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με στόχο το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, κάτι που θα το πετυχαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. 


Στο Περιστέρι ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και όλοι από την διοίκηση της ομάδας περιμένει το δημοτικό Στάδιο της πόλης να γεμίζει από τους οπαδούς της ομάδας που θα προσπαθήσουν να ωθήσουν τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη. 

«Για τους άλλους τρεις διεκδικητές του Κυπέλλου Ελλάδας, η κατάκτηση του τροπαίου είναι αυτοσκοπός, ενώ για εμάς αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση που είμαστε στην ημιτελική φάση του θεσμού. Σύμφωνα με το βαθμολογικό πίνακα αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα που φαντάζει να είναι και το φαβορί», τόνισε χθες ο προπονητής του Ατρόμητου, ίσως σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει τους παίκτες του από το άγχος που μπορεί να έχουν. 

Την ίδια στιγμή, στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν επικρατήσει χαμηλότεροι τόνοι με τον Μάκη Κατσαβάκη να μιλά στους ποδοσφαιριστές του στην χθεσινή τελευταία προπόνηση και να στέκεται στη σημασία που έχει ο αγώνας για την ομάδα αλλά και την πόλη. 

«Το παιχνίδι, το γνωρίζετε όλοι ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι κομβικό για την ιστορία του συλλόγου. Ξέρετε από μόνοι σας τι σημαίνει για όλη την πόλη», ήταν τα λόγια με τα οποία «έκλεισε» την ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Βόλου. 

Οι πιθανές ενδεκάδες 
Σε κάποιες αλλαγές στην 11άδά του Ατρόμητου ενδέχεται να προχωρήσει σήμερα ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Νεμπεγλέρα, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει βασικός. Εκτός αυτού δύο ποδοσφαιριστές διεκδικούν άλλη μια θέση. Οι Τάτος και Σαρμιέντο μάχονται για να ξεκινήσουν βασικοί στη μεσαία γραμμή, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες. 

Η πιθανή 11άδα που θα παρατάξει ο Γιώργος Δώνης: 

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μιχαηλίδης. Στην άμυνα: Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νάστος, Σκόνδρας. Στη μεσαία γραμμή οι: Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Τάτος (Σαρμιέντο). Στην επίθεση: Σαγκανόφσκι, Αναστασάκος, Καμαρά. 

Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μόνχε, ο οποίος έχει υποσεί θλάση στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και δεν είναι έτοιμος ακόμη. Η πιθανή 11άδα: 

Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ζαραδούκας, Σελεσι, Αλβάρες, Ακόστα, Καπετάνος, Ουμπίντες, Μπρέσκα, Σολάκης. 

Προϊστορία – παράδοση 
Στη Σούπερ Λίγκα οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόνο φέτος με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει το πάνω χέρι από τα αποτελέσματα. Οι Βολιώτες έχουν πάρει ισοπαλία 2-2 στην προηγούμενη επίσκεψή τους στο Περιστέρι, ενώ στον αγώνα στο γήπεδό τους είχαν νικήσει 2-0. 

Στη Β’ Εθνική, οι δύο σημερινοί μονομάχοι έχουν συναντηθεί την αγωνιστική σεζόν 2008-9 με τον Ατρόμητο να νικά 2-0 στην έδρα του και στο Βόλο να παίρνει ισοπαλία 1-1.

Πηγή sport-fm Read more!

Σπανούλης: «Έξω είναι εύκολο, εδώ δύσκολο»

Η είδηση της αναβολής του τελικού του Κυπέλλου έφτασε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ Ολυμπιακού για την ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας με τη «WIND». Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη διαμορφωθείσα κατάσταση όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. 
Σπανούλης: «Έξω είναι εύκολο, εδώ δύσκολο»


«Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι λίγο παράξενα τα πράγματα και δεν ξέρουμε αύριο τι θα μας ξημερώσει. Κάνουμε ένα προγραμματισμό και συνεχώς τον αλλάζουμε κι αυτό δεν είναι εύκολο. Δεν μπορώ να καταλάβω όλα αυτά τα χρόνια να είναι στην Ελλάδα τόσο δύσκολο και στο εξωτερικό πολύ εύκολο. Σημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη κάποιων πραγμάτων κι αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ. Δεν μπορεί μια μικρή μάζα ανθρώπων να δημιουργεί αυτά τα προβλήματα όταν υπάρχουν εκατομμύρια που θέλουν να απολαύσουν το μπάσκετ», δήλωσε ο Λαρισαίος γκαρντ, που μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά εκπροσώπησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού, και πρόσθεσε: «Εμείς ως παίκτες μπορούμε να κάνουμε αυτά που μας αναλογούν. Κι εμείς όμως έχουμε οικογένειες και παιδιά και κινδυνεύουμε. Δεν ξέρω στο τέλος πόσοι θα θέλουν να κάνουν αθλητισμό. Ο ελληνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα το μπάσκετ μας έχουν δώσει τεράστιες χαρές, αλλά δεν του δίνουμε την ανάλογη αξία και δεν το τιμούμε όπως πρέπει. Υπάρχουν παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ κι εμείς τα διώχνουμε». 

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, δήλωσε για τη νέα συμφωνία: «Είναι πολύ σημαντικό να έχει μια συνεργασία με μια μεγάλη εταιρεία και είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν αυτή η συνεργασία γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μας γεμίζει χαρά όταν μεγάλες εταιρίες όπως η WIND επενδύουν στον αθλητισμό και είναι κοντά στις ομάδες. Όλα αυτά χρόνια κάναμε πολλές ενέργειες με τη WIND και σε κοινωνικό επίπεδο και στο άμεσο μέλλον θα συνεχίσουμε ανάλογα». 

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τη σειρά του είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανέναρξη αυτής της συνεργασίας γιατί συνεργάζομαι πολλά χρόνια με τη WIND και ξέρω τους ανθρώπους της και πόσο πολύ θα βοηθήσουν την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό τις δύσκολες στιγμές που περνάμε να υπάρχει στήριξη από τόσο μεγάλες εταιρείες όπως είναι η WIND. Ελπίζω αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και να έχουμε επιτυχίες».

Πηγή sport-fm Read more!

Ζίκο: «Θέλω κι εγώ Σπόρτινγκ»

Ο Ζίκο επιβεβαίωσε την πρόταση του Πέδρο Μπαλτάζαρ για την τεχνική ηγεσία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, ενώ δεν έκρυψε πως μετά χαράς θα αναλάμβανε τις τύχες των «λιονταριών». 
Ζίκο: «Θέλω κι εγώ Σπόρτινγκ»


«Μία ομάδα που διεκδικεί την προεδρία στις εκλογές του συλλόγου θέλει να με προσλάβει. Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση. Θα πήγαινα μετά χαράς, αφού άλλωστε έχω όραμα για την ομάδα. Η Σπόρτινγκ είναι μία ομάδα με μεγάλη λαϊκή βάση, που όμως δυστυχώς δεν έχει πραγματοποιήσει καλές πορείες τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

Πηγή sport-fm Read more!

Μάχη για την πρόκριση!

Μάχη για την πρόκριση!
Οι «Δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκρούονται με φόντο μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο πρώτο από τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και οι παίκτες των δύο ομάδων έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο: την πρόκριση, προκειμένου να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr όλες τις εξελίξεις. (21:00, Conn-x/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) 

ΑΕΚ 
Με πρώτο στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της υποδέχεται απόψε η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Επιθετικογενές σχήμα ετοιμάζει ο Μανόλο Χιμένεθ με τον Μπλάνκο στον πάγκο. Διαβάστε περισσότερα. 

ΠΑΟΚ 
Με τον Κουτσιανικούλη αντί του τραυματία, Βιεϊρίνια και με συνταγή… ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει σήμερα στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ένα αποτέλεσμα το οποίο θα του δίνει αρκετές ελπίδες για πρόκριση στον τελικό ενόψει του επαναληπτικού στην Τούμπα. Διαβάστε περισσότερα… 

Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr όλες τις εξελίξεις. 

 

Μόνο μια φορά έχουν αναμετρηθεί φέτος οι δύο ομάδες. Στην Τούμπα, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε 2-1. Οι δύο τους πάντως, θα βαρεθούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον, αφού πέρα από τα δύο ματς του Κυπέλλου, την Κυριακή θα συγκρουστούν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, ενώ το πιθανότερο σενάριο λέει πως θα συγκρουστούν και στα πλέι οφ! Συνολικά, δηλαδή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα έχουν παίξει έξι φορές στο τέλος της σεζόν! 

 

Τέσσερεις φορές έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ (1972, 1974, 2001, 2003) και μπορεί άνετα κανείς να πει πως πρόκειται ίσως για την πιο αδικημένη ομάδα του θεσμού, αφού έχει συμμετάσχει άλλες 12 φορές σε τελικό χωρίς να καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο. Σίγουρα, πέρα από τη δυναμικότητα των αντιπάλων του, το γεγονός ότι κλήθηκε κατά βάση να αντιμετωπίσει ομάδες του Λεκανοπεδίου ουσιαστικά εκτός έδρας τις περισσότερες από αυτές, έπαιξε το ρόλο του. 

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ είναι από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές ομάδες στο θεσμό, με 13 κατακτήσεις (1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002). 

Χωρίς τους τραυματίες Γιάχιτς, Γκέντσογλου και τον τιμωρημένο Μανωλά θα παραταχθεί η ΑΕΚ, ενώ για τον ΠΑΟΚ η μεγαλύτερη απώλεια -από τις πολλές που έχει- είναι σίγουρα η απουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια. 

Η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Μοσχονάς, Καφές, Νασούτι, Δέλλας, Ματέος, Γκερέιρο, Μίτσελ, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς, Νικόλτσης, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά, Κλωναρίδης. 

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Μωυσιάδης, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ.

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...