ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Τα σκάει για Ρόντγουελ η Γιουνάιτεντ

Τα σκάει για Ρόντγουελ η Γιουνάιτεντ
Έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 18 εκατ. ευρώ στην Έβερτον για την απόκτηση του Τζακ Ρόντγουελ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αναφέρεται σε βρετανικά ρεπορτάζ.Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το νησί, οι Κόκκινοι Διάβολοι ήθελαν τον 19χρονο Άγγλο και τον Ιανουάριο, όμως η Έβερτον και ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν είναι διατεθειμένοι να τον αποχωριστούν... εύκολα. Ο Ρόντγουελ μόλις πριν από λίγο καιρό υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τα Ζαχαρωτά και φέτος έχει κάνει 14 εμφανίσεις, αν και τώρα είναι τραυματίας. Έχει 14 συμμετοχές με την Εθνική under 21 ετών και τώρα αναρρώνει από τραυματισμό που τον έχει θέσει νοκ άουτ 4-6 εβδομάδες.
Πηγή gazzetta
Read more!

«Δεν μπορεί πρωτάθλημα η Ίντερ»

«Δεν μπορεί πρωτάθλημα η Ίντερ»

Εκτός τίτλου έθεσε την Ίντερ ο τεχνικός της Μίλαν, Μαξ Αλέγκρι, ο οποίος τόνισε ότι η βασική αντίπαλος των Ροσονέρι στη μάχη για την κατάκτηση του Scudetto είναι η Νάπολι.

«Για να πω την αλήθεια, αυτή τη στιγμή οι βασικοί ανταγωνιστές μας είναι η Νάπολι. Έπειτα από ένα τόσο κακό ξεκίνημα στη σεζόν, η Ίντερ δεν είναι φυσιολογικό να επιστρέψει», είπε αρχικά ο 43χρονος προπονητής.

Η Μίλαν έχει δύσκολη έξοδο στο «Μπετεγκόντι» κόντρα στην Κιέβο την Κυριακή (20/18), έδρα στην οποία η Νάπολι έχασε 2-0 πριν από μερικές εβδομάδες. «Έχουν νεαρό σύνολο με καλή τεχνική και ταχύτητα, ενώ με τις μεγάλες ομάδες δείχνουν τι μπορούν να κάνουν. Ξέρουν πώς να βγουν στην κόντρα και διαθέτουν τους παίκτες για να το καταφέρουν, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν όλα τα ματς θα είναι δύσκολα», πρόσθεσε ο Αλέγκρι.

Πηγή gazzetta
Read more!

Ο τίτλος φέρνει απίστευτα ρεκόρ

Ο τίτλος φέρνει απίστευτα ρεκόρ
Τη δική του ιστορία γράφει ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά τη δεύτερη θητεία του στο Λιμάνι, ενώ η ομάδα του το βράδυ του Σαββάτου έκανε το 11 στα 11 στην έδρα της και πάει για το ρεκόρ.

Το απόλυτο στους εντός έδρας αγώνες διατήρησε ο Ολυμπιακός. Απομένουν τέσσερα παιχνίδια, με Εργοτέλη, ΑΕΚ, Καβάλα και Λάρισα την τελευταία αγωνιστική. Αν νικήσει σε όλα, ο Ολυμπιακός θα γράψει άλλο ένα ρεκόρ αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τελειώσει πρωτάθλημα με το απόλυτο σε εντός έδρας αγώνες.

Όσο για τον προπονητή του, ο Βάσκος έφτασε αισίως τις 11 συνεχόμενες νίκες και στόχος του είναι να πιάσει (ή και να ξεπεράσει) το σερί των 16 συνεχόμενων νικών του Σόλιντ, από την σεζόν 2005-06.

Ο 47χρονος τεχνικός έχει ήδη αφήσει πίσω του τους Ντούσαν Μπάγεβιτς (1998-99) και Γιάννη Ματζουράκη, που είχαν 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Επίσης, ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 20 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα και έγραψε την Νο. 1.070 νίκη στην ιστορία του (στην Α’ Εθνική).

Πηγή gazzetta

Read more!

Θέλει πακέτο Φαν Πέρσι-Αρσάβιν η Ίντερ

Θέλει πακέτο Φαν Πέρσι-Αρσάβιν η Ίντερ
Στην Άρσεναλ ετοιμάζεται να χτυπήσει το καλοκαίρι η Ίντερ. Όπως αναφέρει η Corriere dello Sport, οι πρωταθλητές Ιταλίας θα καταθέσουν επίσημη πρόταση το καλοκαίρι ύψους 50 εκατ. ευρώ για τους Ρόμπιν φαν Πέρσι και Αντρέι Αρσάβιν.Παρότι η επιθετική γραμμή των «νερατζούρι» ενισχύθηκε και άλλο τον Ιανουάριο με την απόκτηση του Τζιαμπάολο Πατζίνι, οι συχνοί τραυματισμοί του Ντιέγκο Μιλίτο αναγκάζουν τους Ιταλούς να βγουν στην αγορά για την ανανέωση της γραμμής κρούσης.

Το θέμα είναι ότι ο Αρσέν Βενγκέρ δύσκολα θα πει το ναι, αφού θεωρεί απαραίτητους τους δύο ποδοσφαιριστές και ειδικότερα τον Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Πηγή gazzetta
Read more!

Ζοσέ Μουρίνιο: «Αν δεν με απολύσουν, μένω»!

«Αν δεν με απολύσουν, μένω»!
Την επιθυμία του να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε μέσω τοποθέτησής του ο Ζοσέ Μουρίνιο. Τι είπε για το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας κάποιας αντιπάλου της Ίντερ.

Ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Cope τόνισε:

«Αν δεν με απολύσουν, θα μείνω. Όταν υπέγραψα συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, στόχος μου ήταν να το εξαντλήσω. Όταν αφήνεις μια ομάδα όπως η Ίντερ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν το κάνεις μόνο για ένα χρόνο. Θέλω να μείνω και αν όλοι μείνουμε προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο, δεν βλέπω κάποιο λόγο να μη συμβεί αυτό».

Για τον αν θα μπορούσε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιας αντιπάλου της Ίντερ, απάντησε
: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάτσω στον πάγκο της Γιουβέντους, ενώ ήμουν προπονητής της Ίντερ, αφού άφησα ένα κομμάτι του εαυτού μου».

Πηγή gazzetta

Read more!

Στο -2 με... οφσάιντ η Ίντερ!

Στο -2 με... οφσάιντ η Ίντερ! (video)
Με ένα γκολ του Ρανόκια από εμφανή θέση οφσάιντ, η Ίντερ νίκησε 1-0 την Κάλιαρι και είναι στο -2 από τη Μίλαν! Μεγάλη νίκη για Μπολόνια (1-0 την Παλέρμο).Η αντεπίθεση της Ίντερ για την πλήρη ανατροπή συνεχίζεται με κάθε τρόπο! Το βράδυ του Σαββάτου οι «νερατζούρι» υποδέχθηκαν την Κάλιαρι και πήραν τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Ρανόκια στο 7ο λεπτό. Ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, όμως, καθώς ο αμυντικός των Μιλανέζων ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ (σχετική φωτό) και ακούμπησε την μπάλα στο σουτ που έκανε ο Κχαρζά. Στο οφσάιντ στέκεται και ο ιταλικός Τύπος καθώς η Ιντερ με την απόδοση της δεν έπεισε και στο 73' θα μπορούσε να δεχθεί την ισοφάριση, αν δεν ήταν ξανά ο Ρανόκια, στη... σωστή θέση αυτή τη φορά, για να απομακρύνει από κοντά.

Στο ματς που προηγήθηκε και με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Serie A, η Μπολόνια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι επικράτησε της Παλέρμο με 1-0 και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Οι γηπεδούχοι, που ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Γκαρσία στο 57' για σκληρό μαρκάρισμα και λυτρώθηκαν στο 90', όταν ο Παπόνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (19/2)
Μπολόνια-Παλέρμο 1-0 (90' Παπόνι)
Ιντερ-Κάλιαρι 1-0 (7' Ρανόκια)
Κυριακή (20/2)
Λέτσε-Γιουβέντους
Κιέβο-Μίλαν
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια
Τζένοα-Ρόμα
Λάτσιο-Μπάρι
Πάρμα-Τσεζένα
Ουντινέζε-Μπρέσια
Νάπολι-Κατάνια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 52
2. Ιντερ 50 (26)
3. Νάπολι 49
4. Λάτσιο 45
5. Ουντινέζε 43
6. Γιουβέντους 41
7. Παλέρμο 40 (26)
8. Ρόμα 39 (24)
9. Κάλιαρι 35 (26)
10. Φιορεντίνα 32
11. Τζένοα 32
12. Μπολόνια 32 (24)
13. Κιέβο 31
14. Σαμπντόρια 30
15. Πάρμα 26
16. Κατάνια 26
17. Λέτσε 24
18. Μπρέσια 22
19. Τσεζένα 21
20. Μπάρι 15

Πηγή gazzetta
Read more!

Μέσι: «Θα έρθει Μπαρτσελόνα ο Σεσκ»

Μέσι: «Θα έρθει Μπαρτσελόνα ο Σεσκ»
Πεπεισμένος πως ο Σεσκ Φάμπρεγας θα πάρει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, εμφανίστηκε ο άσος των «μπλαουγκράνα», Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σουπερστάρ των Καταλανών μίλησε στην έκδοση Sport.es και τόνισε για τον Ισπανό άσο των Λονδρέζων:

«Πιστεύω πως στο τέλος ο Σεσκ θα κάνει αυτό που αισθάνεται, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό που επιθυμεί και η Μπαρτσελόνα. Είμαι σίγουρος ότι θέλει να έρθει στην Μπαρτσελόνα, επειδή έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ο μοναδικός σύλλογος στον οποίο μπορεί να κερδίζει».

Πηγή gazzetta

Read more!

Ο τελικός του «Τσε»

Ο τελικός του «Τσε»
Ως τελικό χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα ο Πάμπλο Γκαρσία. Τι είπε για την κούραση της ομάδας, αλλά και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο «Τσε» μίλησε στην εφημερίδα Σπορ του Βορρά τονίζοντας:

«Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε μετά το παιχνίδι της Τούμπας, είναι ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει φρέσκο σύνολο με λίγα παιχνίδια στα πόδια του και αυτά όχι επίσημα. Παιχνίδια που έγιναν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Πιστεύω ότι στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης ήμασταν πολύ καλύτεροι και θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Μέχρι να πετύχουν το γκολ ήμασταν καλύτεροι.

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα πάμε εκεί να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να αλλάξουμε τα δεδομένα στην υπόθεση πρόκριση. Είναι δύσκολο, αλλά ένα τέτοιο σκορ δεν σου απαγορεύει να ελπίζεις».


Για τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα το κρύο μπορείς να το αισθανθείς σε μεγάλο βαθμό, αλλά όταν ξεκινάς και παίζεις το ξεπερνάς. Επειδή έχω αγωνιστεί και πάλι στο ίδιο γήπεδο και σε ίδια θερμοκρασία (σ.σ. είχε αντιμετωπίσει τη Σπαρτάκ Μόσχας όταν φορούσε τη φανέλα της Θέλτα), πιο δύσκολο θα είναι το γήπεδο παρά το κρύο.

Εννοώ φυσικά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Αλλά ξέρουμε ήδη τι μας περιμένει και πώς παίζουν αυτοί. Πρέπει να πάμε στη Μόσχα με πολλή καρδιά και μεγάλη θέληση και να πάρουμε αυτό το ματς σαν τελικό. Μόνο έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

Όλοι οι αντίπαλοι που αντιμετωπίσαμε παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό που πρέπει να αποτελέσει μάθημα για εμάς είναι τι συνέβη στο προηγούμενο παιχνίδι. Να το σκεφτούμε και με ηρεμία να πάμε να παίξουμε με τη σειρά μας καλό ποδόσφαιρο και να νικήσουμε».

Για την κούραση της ομάδας: «Σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να παίζει ρόλο στην πορεία μιας ομάδας. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ταυτόχρονα σε τρεις διοργανώσεις και επειδή έχουμε μια ομάδα που αγωνίζεται πολλές φορές σε δύο ματς την εβδομάδα, κάποιοι παίκτες πρέπει να παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτά τα πράγματα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τα ρέστα μας στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ:

«Τους συμβουλεύω να πάρουνε μαζί τους πολύ ούζο για να τους ζεσταίνει (γέλια...). Και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και αν θέλει ο Θεός να μας δώσει την πρόκριση. Θα το προσπαθήσουμε για αυτούς που θα έρθουν μαζί μας στη Ρωσία αλλά και όσους θα μείνουν πίσω στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή gazzetta

Read more!

Από την Τσέλσι στο Αμβούργο

Από την Τσέλσι στο Αμβούργο
Στο Αμβούργο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φρανκ Άρνεσεν. Ο τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τους «μπλε» και συμφώνησε σε όλα με τους λιμανίσιους για τα επόμενα τρία χρόνια.«Το Αμβούργο είναι ένας ξεχωριστός σύλλογος, με μακρά παράδοση. Είμαι πεπεισμένος ότι με τη δυναμική που διαθέτει, σε συνδυασμό με τις σωστές αποφάσεις θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο», τόνισε με ανακοίνωσή του ο Άρνεσεν.
Πηγή gazzetta
Read more!

Δεν «κρατιόταν» ο Ρονάλντο

Δεν «κρατιόταν» ο Ρονάλντο
Στην αποκάλυψη ότι ο Ρονάλντο χρησιμοποιούσε πάνες κατά τη διάρκεια των αγώνων του Κόπα Αμέρικα το 1999, προέβη ο τότε προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο.Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός στη Marca, το «φαινόμενο» χρησιμοποιούσε ένα χάπι για να χάσει περιττά κιλά, το οποίο όμως του προκαλούσε διάρροια. «Ο Ρονάλντο έπασχε από υπερβολικό βάρος και προσπαθούσε να χάσει μερικά κιλά», ανέφερε ο Λουξεμπούργκο.

Για να προσθέσει: «Ο γιατρός τού έδωσε ένα φάρμακο που ονομάζεται Xenical, αποτελεσματικό μεν, αλλά προκαλεί διάρροια. Έτσι, για να αποφευχθούν τα χειρότερα ο παίκτης ήταν αναγκασμένος να χρησιμοποιεί πάνες».
Πηγή gazzetta
Read more!

Yπάρχει ζωή και μετά το ντέρμπι...

Yπάρχει ζωή και μετά το ντέρμπι...
Το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι ανήκει στο παρελθόν και η 23η αγωνιστική συνεχίζεται με σπουδαίες αναμετρήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μάχη της παραμονής, αλλά και τα ματς της ΑΕΚ και του Άρη.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΗΡΑΚΛΗΣ

Αν το παιχνίδι διεξαγόταν στο Καυταντζόγλειο, δεν θα υπήρχε συζήτηση! Ο Ολυμπιακός Βόλου θα ήταν το απόλυτο φαβορί, αφού είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος –πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό– εκτός έδρας. Στην έδρα του, όμως, βρίσκεται μια θέση… πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον σώζει η νίκη που έκανε πριν από δύο αγωνιστικές επί του Ατρόμητου. Ο Ηρακλής δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όμως με τον Γιώργο Παράσχο είναι αήττητος και δείχνει να βρίσκει σταθερότητα στην απόδοσή του.

STATUS: Αλλάζουμε έδρες;
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Πανθεσσαλικό
GROUP: Το ματς της ιστορίας τους!

Αξίζει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Σε ένα παιχνίδι που ίσως αρκετοί να είναι πολύ μικροί για να θυμηθούν. Το ματς του Ίμρε Μπόντα στη δεύτερη σεζόν του με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ούγγρος επιθετικός είχε προλάβει σε 72’ λεπτά να πετύχει χατ τρικ και να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων είχε πετύχει ο Καραμίχαλος, ενώ τρεις φορές είχε σκοράρει ο Ηρακλής με τους Θανάση Δημόπουλο, Γ. Παπαδόπουλο και Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου του 1989 και η διακύμανση του σκορ ήταν από 0-1 σε 3-1, έπειτα σε 3-3 και τελικώς σε 4-3.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Τάτσης, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Μοναδικό πρόβλημα είναι ο τιμωρημένος Ρόκας. Εκτός αγώνα είναι ο Χοσέμι που είναι τιμωρημένος και οι τραυματίες Ηλιάδης, Σοτ και Μέλκα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ

Μπορεί να μην τους φαίνεται, αλλά το κίνητρό τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι υψηλότατο. Ο Ατρόμητος έμεινε χωρίς νίκη για τρεις αγωνιστικές, έχασε δύο σερί ματς και ήρθαν οι μπελάδες. Μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, δεν σηκώνει η κατάσταση νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα και χρειάζεται τη νίκη. Ο Άρης συνεχίζει το σκοτσέζικο ντους στους οπαδούς του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί στη βαθμολογία και να έπεται τριών βαθμών και ομάδων για να μπει στην πεντάδα.

STATUS: Νίκη γιατί χανόμαστε!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δ.Σ. Περιστερίου
GROUP: Peristeri… City!

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε μόλις τελείωσε το ματς με τη Μάντσεστερ: «Με ενδιαφέρει να κερδίσουμε τον Ατρόμητο». Η παράδοση είναι υπέρ του, αφού η μοναδική εντός νίκη της ομάδας του Περιστερίου επί του Άρη σημειώθηκε το 1976 και στις πρόσφατες συναντήσεις του το… σκορ είναι 0-1-4 (πρωτάθλημα και κύπελλο), ενώ στη Θεσσαλονίκη 4-0-1. Το πρόβλημα, όμως, για τον Άρη αρχίζει και τελειώνει στο γεγονός ότι προηγήθηκε και ακολουθεί ευρωπαϊκός αγώνας, κάτι που φέτος για τους «κίτρινους» είναι συνώνυμο της… γκέλας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Ευθυμιάδης, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Στην προπόνηση του Σαββάτου θα κριθεί η συμμετοχή του Μιχαηλίδη. Χωρίς τους τιμωρημένους Φατί και Μισέλ θα παραταχθεί ο Άρης, ενώ θα απουσιάζει και ο Κόκε που είναι εκτός ομάδας.

ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Δεν το λες ακριβώς σπίτι της, αφού ετοιμάζεται να φέρει τη Σίσυ Φειδά για το «σπίτι απ’ την αρχή» και να κάνει το ΟΑΚΑ Ριζούπολη. Δεν το λες ακριβώς έδρα, αφού η ΑΕΚ θα αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στον Πανιώνιο, κάτι που ίσως να της βγει και σε καλό. Το ματς θα διεξαχθεί σε «ειδικές συνθήκες» λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο για να διατηρηθεί η ΑΕΚ στην τετράδα, όσο και για τον Πανιώνιο που δίνει τη μάχη του.

STATUS: Μόνη στο σπίτι!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών)
GROUP: Πέρνα κι εσύ, όπως πέρασαν κι οι άλλοι!

Η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μοιάζει η χαρά του κάθε πικραμένου. Πώς ήταν στον πρώτο γύρο με την επαρχία; Έτσι έγινε στον δεύτερο στο Μαρούσι. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει στην έδρα της μέσα στο 2011, ούτε καν για το κύπελλο! Η τελευταία νίκη ήταν επί της Λάρισας στις 12 Δεκεμβρίου κι ακολούθησαν Ζενίτ (0-3), Κέρκυρα (0-0), Ολυμπιακός Βόλου (0-4), Παναθηναϊκός (2-3) και Άρης (1-2). Ο Πανιώνιος γνωρίζει πως μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ μπορεί με δεύτερο σερί καλό αποτέλεσμα να πάρει βαθιά ανάσα και θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της ΑΕΚ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Τρύφων, Τουμπακάρης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λαγό και Ντιοπ. Ο Λάτκα είναι τιμωρημένος, ενώ επιστρέφει ο Μήτρογλου.

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΛΑΡΙΣΑ

Ίσως να είχε χαρακτηριστεί έτσι και ο προηγούμενος. Πλέον, όμως, αν και μακριά από το Ζάλογγο, η Λάρισα έχει δύο επιλογές. Ή κερδίζει ή ξεκινάει τη βουτιά στο κενό, αφού θα είναι απίθανο να σωθεί. Η Ξάνθη μόνο αδιάφορη δεν είναι, αφού η δική της παραμονή στην κατηγορία μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω αν χάσει από την ΑΕΛ, αν και το πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια της δίνει το δικαίωμα να βγαίνει από πάνω στους υπολογισμούς.

STATUS: Ο τελευταίος χορός!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Μηδέν εις το πηλίκο!

Μόλις δύο ήττες με σκορ 1-0 έχει γνωρίζει η Λάρισα στην Ξάνθη από τότε που επέστρεψε στην Α’ Εθνική το 2005. Πέρυσι είχε επικρατήσει με 1-0, πρόπερσι είχαν έρθει ισόπαλες οι ομάδες 1-1, ίδιο αποτέλεσμα είχαμε και το 2008. Το θετικό για τη Λάρισα είναι πως η περυσινή της νίκη ήταν στις 13 Φεβρουαρίου, άρα ο μήνας τής ταιριάζει. Το αρνητικό είναι πως το μεγάλο μηδενικό που τη συνοδεύει φέτος μακριά από το Αλκαζάρ δεν δείχνει ομάδα ικανή να πάρει τη νίκη εκτός έδρας και το μόνο που έχει ως συγκομιδή είναι τέσσερις ισοπαλίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παμπορίδης, Δημόπουλος, Δημητριάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία της Ξάνθης. Κατσιαρός, Κουζέν και Νταμπίζας δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας.

* Εκκρεμεί το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Εργοτέλη, που λόγω των υποχρεώσεων του Δικεφάλου στο Europa League αναβλήθηκε και δεν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Πηγή gazzetta
Read more!

Έκτακτο Δ.Σ. στον Παναθηναϊκό!

Άπαντες στον Παναθηναϊκό είναι έξαλλοι με όσα κωμικοτραγικά έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Ολυμπιακού και στέρησαν από τους πράσινους μια πεντακάθαρη νίκη και την ευκαιρία να μπουν ξανά στην μάχη για το πρωτάθλημα.

Έτσι, σύμφωνα και με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ώρες, ύστερα και από επικοινωνία του Θανάση Γιαννακόπουλου με τον Δημήτρη Γόντικα, αποφασίστηκε άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου του Παναθηναϊκού για να εξεταστεί και η αντίδραση του Τριφυλλιού σε όλα αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το ματς του Φαλήρου.
Πηγή prasina nea
Read more!

«Αφιερωμένη στον κόσμο…»

Στον κόσμο του Ολυμπιακού αφιέρωσε τη νίκη ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αποβολή του την οποία χαρακτήρισε λάθος.
"Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Την αφιερώνουμε στον κόσμο μας", τόνισε ο αμυντικός του Θρύλου έπειτα από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποβολή του: "Ήταν λάθος η αποβολή μου και έγινε πάνω στην ένταση της στιγμής".
Πηγή gavros
Read more!

«Αξίζαμε το τρίποντο»

Ο Θρύλος επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι με 2-1 του ΠΑΟ και πλέον κρατά με το ένα χέρι τον τίτλο. Ιδού τι είπε ο Μοντέστο μετά το ματς. "Μου θυμίζει το παιχνίδι Μαρσέιγ-Παρί σεν Ζερμέν. Πολύ ιδιαίτερο και ζεστή ατμόσφαιρα. Σε αυτά τα ματς που υπάρχει ένταση, είναι αναμενόμενο να χαλαρώνεις σε κάποιο σημείο. Στο τέλος πιέσαμε και πήραμε τη νίκη που την αξίζαμε. Πρέπει να διεκδικήσουμε ως το τέλος το πρωτάθλημα από την στιγμή που δεν έχουμε εξασφαλίσει τον τίτλο μαθηματικά", ήταν τα λόγια του.
Πηγή gavros Read more!

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Μας κλέψανε. Ντροπή!"


Ο Βραζιλιάνος μέσος του Παναθηναϊκού μέσω της αγαπημένης του συνήθειας του, του twitter, εξέφρασε την απόλυτη αγανάκτησή του για το ντέρμπι.

Συγκεκριμένα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σχολίασε αρχικά:"Χάσαμε με 2-1 αλλά δεν το αξίζαμε. Μας κλέψανε για μία ακόμη φορά μπροστά στις κάμερες. Η ιστορία επαναλήφθηκε. Είναι ντροπή αυτό που έκαναν σήμερα στον Παναθηναϊκό, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Ντροπή στους διαιτητές. Το τσίρκο ήταν ήδη στημένο. Κάτι πρέπει να γίνει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαφορετικά αυτό θα γίνει ξανά και ξανά», ανέφερε ο 34χρονος μέσος και πρόσθεσε: «Πρέπει να εξάρουμε το μαχητικό πνεύμα που έδειξε η ομάδα. Πολύς κόσμος μάς περίμενε στο προπονητικό κέντρο για να μας εκφράσει τη συμπαράστασή του. Σας ευχαριστούμε όλους. Ήσασταν καταπληκτικοί. Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε".

Πηγή sport24
Read more!

Νίνης: "Είμαστε οι νικητές και είμαστε υπερήφανοι"

Δεν μπορούσαν να το χωνέψουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αυτό που συνέβη στο γήπεδο του Ολυμπιακού το απόγευμα του Σαββάτου.
Ακόμα και η αποθέωση από τους φίλους της ομάδας στην Παιανία, δεν ήταν αρκετή για να τους "χρυσώσει το χάπι", από την άνανδρη κλοπή της πεντακάθαρης νίκης τους μέσα στο χορτάρι του "Καραϊσκάκης".
Το μόνο που ξεπερνούσε την αηδία που ένιωθαν για τα αίσχη του Πειραιά, ήταν το γεγονός πως οι ίδιοι ήταν ικανοποιημένοι από το γεγονός πως έδειξαν σε όλο τον κόσμο την ανωτερότητά τους από τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Σωτήρη Νίνη στο Twitter, αρκετές ώρες μετά το τέλος του αγώνα.
"Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Είμαστε οι νικητές αυτού του παιχνιδιού και είμαστε υπερήφανοι", ήταν η ατάκα που αντιπροσώπευε ουσιαστικά την ψυχολογία όλου του τιμ του Παναθηναϊκού.
Πηγή prasina nea
Read more!

Τζεμπούρ: "Ήταν μία νίκη τιμής"

Ικανοποιημένος που σημείωσε το νικητήριο γκολ, του Ολυμπιακού, ήταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ μετά το τέλος του "αιώνιου" ντέρμπι.
 

Ο επιθετικός των "ερυθρόλευκων" δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η νίκη επί του Παναθηναϊκού, ήταν μια "νίκη τιμής" και πως χαίρεται ιδιαίτερα που συμμετέχει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

"Ήταν μία νίκη τιμής, είμαστε καλύτερη ομάδα, είμαι υπερήφανος που σκόραρα, που συμμετέχω και εγώ στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ασχέτως αν ήρθα τον Ιανουάριο. Ήξερα για την παράδοση που έχω κόντρα στον ΠΑΟ, αλλά δεν το σκέφτηκα την ώρα του αγώνα. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος που πέτυχα το νικητήριο γκολ", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζεμπούρ.

Πηγή sport24
Read more!

«Φαρ Ουέστ» στα αποδυτήρια!

Οι Σισέ, Τζόρβας, Κατσουράνης, Λέτο, Ιωαννίδης και Νίνης κατέβηκαν από το πούλμαν και πήγαν προς τα αποδυτήρια, όπου έγινε χαμός!
«Φαρ Ουέστ» στα αποδυτήρια!

Σισέ, Τζόρβας,Κατσουράνης, Λέτο, Ιωννίδης και Νίνης κατέβηκαν από το πούλμαν και άρχισαν μα ψάχνουν στα αποδυτήρια, προκειμένου να βρουν τον Τοροσίδη, για άγνωστο λόγο, με τον Αργεντίνο να φωνάζει «φέρτε μου τον Τοροσίδη να τον γ....»! ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο δωμάτιο των διατητών, όπου υπέγραφε το φύλο αγώνα. Όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντιλήφθηκαν την παρουσία του στο δωμάτιο, το οποίο φρουρούνταν από σεκιούριτι των ερυθρολεύκων, επιχείρησαν να μπουνε μέσα.

Τότε, βγήκε από το δωμάτιο ο Μαρινάκης, ο οποίος έσπρωξε τον Νίνη και ο Τζόρβας τον ρώτησε «γιατί τον σπρώχνεις;». Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκ απάντησε «Τζόρβα φύγε από εδώ. Απόψε σας γ....», ενώ αμέσως δέχθηκε την απάντηση του Τζόρβα. «Τι γ....; Εγώ θα σε γ.... π.... ξεπλένη, που μέσα σε ένα χρόνο έχεις φέρει το ποδόσφαιρο 200 χρόνια πίσω!», του απάντησε ο τερματοφύλακας των πρασίνων, για να σπεύσουν οι σεκιούριτι να απομακρύνουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν αργότερα κατά την αναχώρηση του πούλμαν του Παναθηναϊκού με πρωταγωνιστή τον Τάσο Μητρόπουλο. Ο Τζόρβας φεύγοντας χτυπούσε πόρτες, ο Λέτο συνέχισε να ψάχνει τον Τοροσίδη με τον Σισέ να τον τραβάει και ο Νίνης μουρμουρούσε διάφορα! Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος έπιασε τον Καραγκούνη και του λέει, «άντε γ....», για να λάβει την απάντηση από τον Τζόρβα, ο οποίος του είπε «πρόσεξε το στόμα σου γιατί θα έχεις πρόβλημα»!

Οι παίκτες των πρασίνων αποχώρησαν και όταν είχαν μπει όλοι στο λεωφορείο έκανε ξανά την εμφάνισή του ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος άρχισε να τους βρίζει, λέγοντας «εγώ σας γ...» και εκείνοι να χτυπούν τα τζάμια του λεωφορείου! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού όπως ήταν φυσικό ήταν έτοιμοι να κατέβουν και τους συγκράτησε ο Γόντικας, ο οποίος αποφάσισε να κατευνάσει τα πνεύματα. Όταν, λοιπόν, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ρώτησε τον Μητρόπουλο, «γιατί βρίζεις;», πήρε την απίστευτη απάντηση, «όταν με βρίζουν, βρίζω κι εγώ και σήμερα σας γ....» και τον Γόντικα να σχολιάζει, «πολλοί γ...δες μαζευτήκατε εδώ πέρα!», για να λήξει εκεί το επεισόδιο.
Πηγή gazzeta Read more!

Τον έκαναν τόπι!

Επίθεση δέχθηκε από 10-15 άτομα κατά την επιστροφή του στην Κέρκυρα ο επόπτης Τρύφωνας που ακύρωσε το γκολ του Κατσουράνη. 



Επίθεση δέχτηκε ο Σπυρίδων Τρύφωνας, βοηθός του διαιτητή Καλόπουλου στο ντέρμπι και αυτός που ακύρωσε το γκολ του Κατσουράνη, επιστρέφοντας στην Κέρκυρα. Τον Τρύφωνα περίμεναν 2-3 μηχανάκια με οπαδούς, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του, του επιτέθηκαν. Έπεσαν μερικές ψιλές έως και χοντρές, αλλά για καλή του τύχη στο χώρο βρίσκονταν περίπου 10 οπαδοί της Κέρκυρας για να υποδεχτούν την αποστολή της ομάδας τους που επέστρεφε με τους βαθμούς της νίκης από την Τρίπολη.
Πηγή Leoforos Read more!

Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα

Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα
Oι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν έχουν σκοπό να αφήσουν να περάσουν έτσι όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη και ετοιμάζουν αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, καταγγέλοντας καταρχήν τον Μαρινάκη ως πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας!Oι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν έχουν σκοπό να αφήσουν να περάσουν έτσι όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη και ετοιμάζουν αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, καταγγέλοντας καταρχήν τον Μαρινάκη ως πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας!


Μάλιστα οι σκέψεις είναι να μην περιμένουν το επόμενο Δ. Σ. στη Σούπερ Λίγκα, αλλά να ζητήσουν έκτακτο προκειμένου να συζητηθούν όσα έγιναν στο ντέρμπι. Εκεί και θα καταγγείλουν και τον Μαρινάκη, καθώς δεν γίνεται να είναι επικεφαλής της διοργανώτριας Αρχής και να βρίζει με χυδαίο τρόπο ποδοσφαιριστές αλλά και να υπερασπίζεται τα έκτροπα που συνέβησαν μετά τη λήξη... Βέβαια ουσιαστικό αποτέλεσμα δύσκολα θα έχει η κίνηση του Παναθηναϊκού, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης φαίνεται ότι ελέγχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκας.

Επόμενη κίνηση θα είναι η καταγγελία στην ΕΠΟ του Καλόπουλου και των βοηθών του, καθώς στον Παναθηναϊκό τους χρεώνουν την ήττα στο ντέρμπι. Είτε έκαναν λάθη είτε εκτελούσαν... διατεταγμένη υπηρεσία, στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι δεν πρέπει να ξανασφυρίξουν στα ελληνικά γήπεδα!

Παράλληλα στον Παναθηναϊκό περιμένουν την επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα, καθώς όταν πάει τη Δευτέρα στο γραφείο και ενημερωθεί για όσα έγιναν, θεωρούν ότι είναι αυτονόητο ότι θα καλέσει τον Ολυμπιακό σε απολογία...

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι το ντέρμπι του Καραϊσκάκη θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια στο μέλλον...
Πηγή gazzetta
Read more!

Τα... οφσάιντ της ΕΡΤ

Τα... οφσάιντ της ΕΡΤ
Eκνευρισμένοι με την ΕΡΤ για τη μετάδοση του ντέρμπι δεν είναι μόνο οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και η πλειοψηφία των φιλάθλων. Το gazzetta.gr καταγράφει τα λάθη στη μετάδοση που έφεραν την ΕΡΤ στο «μάτι του κυκλώνα».
Η κάλυψη αλλά και η περιγραφή του αγώνα ήταν άτολμη, άνευρη και δίχως την ποιότητα που επιβάλλει ο συγκεκριμένος αγώνας. Όταν πρόκειται για τον σημαντικότερο αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, ο απλός τηλεθεατής περιμένει ανάλογο επίπεδο και από την ελληνική τηλεόραση.
Τη φάση που έκρινε τον αγώνα και συζητιέται ακόμα, δηλαδή το γκολ του Κατσουράνη, κανείς δεν την είδε! Η ΕΡΤ περιορίστηκε σε δύο μόνο ριπλέι και όχι φυσικά από την πλαϊνή κάμερα που καλύπτει το οφσάιντ και θα διαφώτιζε τη φάση!
Στην ίδια φάση, οι δύο δημοσιογράφοι που έκαναν το ρεπορτάζ, ουσιαστικά δεν πήραν ποτέ θέση. Αντιθέτως, σιγή και αλληλοσυγκρουόμενα σχόλια, που δεν διαφώτισαν κανένα για το τι έγινε...
Στο γκολ της νίκης του Ολυμπιακού δεν πήρε ουσιαστικά κανείς θέση για τη θέση του Τζιμπούρ, αλλά και για το γεγονός ότι ο Πάντελιτς επηρέαζε τη φάση.
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, αντί να κρατήσουν ήχο και εικόνα από το Καραϊσκάκη προκειμένου να δει όλος ο ελληνικός λαός τι έγινε, αμέσως έδωσαν «πάσα» στην Αγία Παρασκευή για διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα για όσα τραγελαφικά ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης....
Δεν είδαμε ποτέ την επίθεση στους παίκτες του Παναθηναϊκού στη φυσούνα στο Καραϊσκάκη, αν και η ΕΡΤ όφειλε να έχει και εκεί κάμερα, όπως επιβάλλει η παγκόσμια πρακτική κάλυψης των αγώνων! Εκτός εάν είχε την εικόνα και δεν την έδειξε ποτέ!
Και μετά το τέλος του ντέρμπι δεν είχε προγραμματιστεί ένα post-game όπου θα βλέπαμε όλοι το τρίτο ημίχρονο και θα υπήρχε αναλυτικό ρεπορτάζ για όσα έγιναν!


Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορείς κάποιος να επισημάνει, αλλά το gazzetta περιορίστηκε σε αυτά τα σφάλματα που βγάζουν μάτια και εκθέτουν την ΕΡΤ στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ο οποίος σε τελική ανάλυση την πληρώνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!
Πηγή gazzetta
Read more!

«Έτοιμος να αποχωρήσει»

Με τον Τζιμπρίλαρο ασχολούνται τα ΜΜΕ της Γαλλίας, τα οποία τονίζουν πως είναι έτοιμος για αποχώρηση από την Ελλάδα.


Ο εκνευρισμός του Γάλλου στράικερ είναι έντονος σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ τα οποία σημειώνουν πως είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Ελλάδα.
Η «L’ Equipe»  σε σημερινό της δημοσίευμα τα όποιο έχει τίτλο:
«Ο Σισέ ..έσπασε, είναι θυμωμένος»! , αναφέρει τις δηλώσεις του Γάλλου σούπερ σταρ που τονίζει:
«Δεν υπάρχουν λέξεις στα ελληνικά για να περιγράψει την απόδοση του κ. Καλόπουλου»,
«Τέσσερις ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και ο Σισέ δέχτηκαν επίθεση και ενώ προσπαθούσαν να μπουν στα αποδυτήρια. Πλέον είναι έτοιμος να φύγει από την Ελλάδα». 
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται το ενδιαφέρον που είχαν δείξει η Μπορντό και η Γιουβέντους για την απόκτησή του.

Πηγή Leoforos
Read more!

Αποθεώθηκε στου Ρέντη ο Μιραλάς


Η νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-1 έδωσε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα. Γι' αυτό και οι φίλοι της ομάδας του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Ρέντη για να αποθεώσουν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδες.
Από τις επευφημίες των λιγοστών, αλλά παθιασμένων φίλων του Ολυμπιακού δεν.... γλίτωσαν οι Νικοπολίδης, Φουστέρ, Πάντελιτς, Μητρόπουλος και φυσικά Μιραλάς.

Μάλιστα ο Βέλγος τους αποχαιρέτησε με γκαζιές από την εντυπωσιακή Audi R8 του...
Πηγή red planet
Read more!

Στον εισαγγελέα οι ταραξίες

Στον εισαγγελέα οι ταραξίες
Τα 17 άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο από την Αστυνομία στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι 16 οπαδοί συνελήφθησαν για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και φθορές που προκάλεσαν και ο ένας για τα αντικείμενα που πετούσε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή gazzetta

Read more!

400.000 ευρώ το πριμ και ο Ρέμος


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού που ήρθε στο τέλος από το γκολ του Τζεμπούρ και μετά το τέλος της αναμέτρησης πήγε στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών της ομάδας του.
Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, τόσο για τη νίκη, όσο και για το πάθος με το οποίο αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση. Παράλληλα, τους ανακοίνωσε πως το πριν της επικράτησης τους στο ντέρμπι θα φτάσει τις 400.000 ευρώ. Οι 300.000 ευρώ θα πάνε στους ποδοσφαιριστές και τα 100.000 σε ίδρυμα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η ομάδα του Ολυμπιακού θα πάει στο μαγαζί "Διογένης" για να γιορτάσει τη νίκη. Εκεί τραγουδάει ο Αντώνης Ρέμος.
Πηγή red planet
Read more!

Ντροπή σε όλους μας!

Όσα έγιναν χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης», όσα έχουν προηγηθεί εκεί και σε πολλά άλλα γήπεδα, αλλά και όσα σίγουρα θα επαναληφθούν δεν αναδεικνύουν πρωταθλητές ή ηθικούς νικητές παρά μόνο έναν μεγάλο χαμένο: το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι εικόνες ντροπής ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου και διασύρουν διεθνώς μία χώρα που αντιμετωπίζεται κάθε μέρα και από περισσότερους ως τριτοκοσμική στο εξωτερικό. 
Ντροπή σε όλους μας!


Γιατί-δυστυχώς-δεν πρόκειται για μία κακή παρένθεση ή μία στιγμή έντασης, αλλά πλέον για τον κανόνα κι έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα που κρατά δέσμιο τον ελληνικό αθλητισμό. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας απλός αγώνας αντιμετωπίζεται εκατέρωθεν, αλλά και την πλειοψηφία του Τύπου σαν πόλεμος. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που στο βωμό της εφήμερης χαράς που προσφέρει μία αθλητική νίκη θυσιάζονται τα πάντα και που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. 

Δεν ήταν τα πρώτα φαλτσοσφυρίγματα από ανθρώπους που επανειλημμένως έχουν αποδειχτεί ανεπαρκείς και επικίνδυνοι. 

Δεν ήταν η πρώτη εισβολή ούτε ο πρώτος προπηλακισμός σε βάρος ανθρώπων που απλώς θέλουν να παίξουν μπάλα. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, παρασυρόμενοι από τη γενικότερη αλλοφροσύνη, υποπίπτουν σε ατοπήματα, βρίζονται και ανταλλάσσουν χτυπήματα με συναδέλφους ή-ακόμη χειρότερα-συμπαίκτες τους στην Εθνική ομάδα. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αρμόδιοι κωφεύουν, ούτε η πρώτη φορά που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι διοικήσεις χαϊδεύουν τα αυτιά των οπαδών τους για να μη χάσουν τους «πελάτες». 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που όλοι οι περισσότερο ή λιγότερο υπεύθυνοι προτίμησαν την εύκολη λύση της μετάθεσης των ευθυνών στους… απέναντι. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που όσοι πραγματικά αγαπούν αυτό που λέγεται αθλητισμός νιώθουν αηδία για το πώς έχει καταντήσει στη χώρα που τον διέδωσε σε όλο τον κόσμο. 

Και δυστυχώς δεν θα είναι ούτε και η τελευταία… 

Όσοι βλέπουμε το πρωτάθλημα που κατακτά ο Ολυμπιακός ή που χάνει ο Παναθηναϊκός και όσοι μοναδικό μας μέλημα έχουμε να μετρήσουμε πού ευνοήθηκε ο μεν ή πού αδικήθηκε ο δε, απλώς βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Ένα δάσος που έχει παραδοθεί στις φλόγες εδώ και χρόνια κι εμείς αντί για νερό τη σβήνουμε με… βενζίνη. Ή απλώς… παρακολουθούμε απαθείς την πυρκαγιά που στο τέλος θα μας κάψει όλους. 

Η επόμενη μέρα του ντέρμπι δεν προσφέρεται ούτε για γλέντια στα μπουζούκια και φιέστες τίτλου, ούτε για διακηρύξεις περί ηθικών νικητών και αδικημένων, παρά μόνο για προβληματισμό και περισυλλογή. Από όλους μας. 

Αλήθεια, πώς καταφέραμε να μεταμορφώσουμε (ή μάλλον να παραμορφώσουμε) ένα πράγμα που προορίζεται να μας δίνει χαρά, την οποία τόσο έχουμε ανάγκη μέσα στη δίνη των πραγματικών προβλημάτων της καθημερινότητας, σε κάτι που μαυρίζει την ψυχή μας, χαλά τη διάθεσή μας και μας κάνει χειρότερους ανθρώπους; Διάολε, είμαστε καλύτεροι από αυτό που δείχνουμε και το κατάντημα αυτό είναι ντροπή για όλους μας!

Πηγή sport-fm Read more!

Μαρινάκης: «Ψάχνει δικαιολογίες ο ΠΑΟ»

Μαρινάκης: «Ψάχνει δικαιολογίες ο ΠΑΟ»
Ελαφρυντικά για τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος αναζητεί ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ». «Οι Παναθηναϊκοί δεν επιτρέπεται να μιλούν για διαιτησία. Προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για το -10», τόνισε. «Αυτά που έγιναν στα αποδυτήρια ήταν πρωτοφανή. Αν δούμε ότι έγιναν επεισόδια, θα τα καταδικάσουμε», πρόσθεσε. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Είδαμε κι εμείς ανάποδες αποφάσεις»

«Μπορώ να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις αισθανόμαστε αδικημένοι από τα σφυρίγματα του κ. Καλόπουλου, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και επεισόδια. Εννοώ ότι είδαμε κι εμείς πολλές ανάποδες αποφάσεις. Από εκεί και πέρα το γκολ του Ολυμπιακού ήταν πεντακάθαρο. Για του γκολ του Παναθηναϊκού που ακυρώθηκε υπάρχουν διάφορες απόψεις. Μπορεί να το δεις σαν κανονικό ή μπορείς να το δεις και σαν αντικανονικό. Αν τυχόν υπάρχει ανθρώπινο λάθος, θα πρέπει να το καταδικάσουμε, όπως και στα άλλα 92 λεπτά. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είναι 3-0 μπροστά στο σκορ. Πού υπάρχει δηλαδή αλλοίωση αποτελέσματος;».

«Να μη μιλάνε για διαιτησία!»

«Οι Παναθηναϊκοί δεν επιτρέπεται να μιλούν για διαιτησία. Ούτε τη φετινή χρονιά. Αν βρίσκονται πίσω με 10 βαθμούς, βρίσκονται καθαρά εκεί γιατί η διαιτησία τους έχει ευνοήσει σε πολλά παιχνίδια. Ακόμη και στο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο είδε όλη η Ελλάδα πώς κέρδισε: με την αποβολή του Αβραάμ και το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής από τα 45 μέτρα κι ενώ δεν έβλεπε τη φάση».

«Ο Γόντικας ψάχνει δικαιολογίες»

«Μπορεί ο Παναθηναϊκός να θέσει επίσημα το αίτημα παραίτησής μου από την προεδρίας της Σούπερ Λίγκας κι από εκεί και πέρα υπάρχουν οι κανονισμοί λειτουργίας. Το αν θα πρέπει να μείνω ή να φύγω θα το κρίνουν οι άλλοι πρόεδροι. Όλα αυτά γίνονται για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βλέπουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο. Ο κ. Γόντικας προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει δικαιολογίες για το -10. Αυτό είναι όλο».

«Είμαστε οι καλύτεροι»

«Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο κι αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Πρέπει να μάθουμε σε αυτόν τον τρόπο να μη βρίσκουμε δικαιολογίες, ειδικά όταν ο αντίπαλος βρίσκεται 10 βαθμούς μπροστά».

«Πρωτοφανή όσα έγιναν στα αποδυτήρια»

«Υπήρχαν αρκετοί παρατηρητές, ας περιμένουμε να δούμε τι θα γράψουν. Η αποστολή του Παναθηναϊκού απόλαυσε μια υποδοχή, που δεν έχει απολαύσει άλλη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρέθηκα στα αποδυτήρια και δεν έχει να πει κανείς τίποτα. Δεν έχω δει κάποιο περιστατικό που να χτυπάνε οπαδοί του Ολυμπιακού παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν δω κάτι τέτοιο θα το καταδικάσω. Αυτά που έγιναν στα αποδυτήρια ήταν πρωτοφανή. Βγήκαν πέντε παίκτες από το πούλμαν γύρισαν στα αποδυτήρια τρέχοντας, ψάχνοντας να βρουν τον Τοροσίδη που ήταν μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στην αίθουσα του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβριζαν και άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες. Από εκεί και πέρα όταν βρέθηκα εκεί τους είπα τέλειωσε το παιχνίδι κι ότι είναι ώρα να φύγουν. Κάτι που επανέλαβα 2-3 φορές. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, άρχισαν να φωνάζουν κι έλεγαν διάφορα τα οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταφέρουμε με λεπτομέρειες. Ο Σισέ δεν έχει χτυπηθεί από κανέναν οπαδό κι όλα αυτά που λέει είναι δικαιολογίες».

«Έχουμε κάνει αγώνα για τη βία»

«Καταδικάζουμε κάθε μορφή επεισοδίου. Βέβαια μου κάνει εντύπωση ότι δεν συζητάει κανείς τι έχει ο Ολυμπιακός από την αρχή του πρωταθλήματος. Έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για τη βία. Δεν έχει συμβεί το παραμικρό, ούτε στο γήπεδο, ούτε στις εκδρομές. Δεν ακούσαμε κανέναν από σας να τα λέει αυτά. Το μόνο που λέτε αν οπαδοί έχουν χτυπήσει παίκτες. Αν δούμε πλάνα ή φωτογραφίες θα το καταδικάσουμε. Αλλά δεν έχουμε δει μέχρι τώρα».
Πηγή sport-fm
Read more!

"Έτοιμος να φύγει"

«Ο Σισέ... έσπασε, είναι θυμωμένος»
Αποκλειστικά με τον Τζιμπρίλ Σισέ ασχολούνται τα ΜΜΕ της Γαλλίας, τα οποία τονίζουν τον εκνευρισμό του παίκτη αλλά και το γεγονός ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Ελλάδα.
Η L’ Equipe σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Σισέ... έσπασε, είναι θυμωμένος!» παραθέτει τις δηλώσεις του Γάλλου σουπερστάρ, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν λέξεις στα ελληνικά για να περιγράψεις την απόδοση του κ. Καλόπουλου».
Στη συνέχεια η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι «τέσσερις ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Σισέ, δέχτηκαν επίθεση ενώ προσπαθούσαν να μπουν στα αποδυτήρια. Πλέον είναι έτοιμος να φύγει από την Ελλάδα».

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον που είχαν δείξει η Μπορντό και η Γιουβέντους για την απόκτησή του.
Πηγή gazzetta
Read more!

Σαργκάνης: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος»

Την πεπατημένη σε ό,τι αφορά τη διαιτησία απέφυγε ο Νίκος Σαργκάνης, με δηλώσεις του στονNovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρώην τερματοφύλακας έμεινε ευχαριστημένος από το αγωνιστικό μέρος τους ντέρμπι, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
Σαργκάνης: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος»


Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Σαργκάνης στον Σωτήρη Ταμπάκο: 

Για τον ντέρμπι: «Άκουσα πολλά και διάβασα πολλά σήμερα. Σαν παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι, δεν ήταν κάτι νερόβραστο, είχε πάθος, δύναμη, θέληση, πέσανε και μερικές “ψιλές”. Έτσι είναι τα ντέρμπι, είναι κάτι ξεχωριστό. Δείξανε πάθος και οι δύο ομάδες για τη νίκη. Σε ένα παιχνίδι τέτοιας σημασίας γίνονται. Φανταστείτε σε τι ένταση παίζουν αυτά τα παιδιά». 

Για τη διαιτησία: «Οι διαιτητές δεν φταίνε. Φταίνε αυτοί που τους ορίζουν. Να τελειώνουν ρε παιδιά. Και στο παρελθόν για παρόμοια είχαν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική. Πως μπορώ να πω ότι είναι ανθρώπινο λάθος. Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Εννοώ ότι κάτι έχει συμβεί. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη τέτοιες διαιτησίες . Θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα και θα το πάρει. Και να έχανε ακόμα. Είχε μεγάλο προβάδισμα στην βαθμολογία. Δεν χρειάζονται οι ομάδες τέτοιες διαιτησίες και ειδικά ο Ολυμπιακός με την ομάδα που έχει». 

Για τη διαφορά απόδοσης στα δύο ημίχρονα: «Μην κοιτάμε τι άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε να χάσει κάτι,. Βγήκε μπροστά, το πάλεψε, πέτυχε την ισοφάριση και κυνήγησε τη νίκη. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός βολευόταν και με την ισοπαλία και φάνηκε καθαρά αυτό και από τις αλλαγές που έκανε. Η είσοδος του Ζαϊρί, ωστόσο, βοήθησε πολύ την ομάδα. Το παιχνίδι γενικώς ήταν καλό, μού άρεσε». 

Για την ψυχολογία των παικτών μετά το ματς: «Είναι μια απογοήτευση για τον ηττημένο σε τέτοια ντέρμπι. Δεν υπάρχει ηττημένος και να γελάει. Στο ποδόσφαιρο είτε είσαι πρώτος, είτε δεν είσαι». 

Για την εικόνα των δύο ομάδων φέτος: «Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα. Μ’ αρέσει ο τρόπος που παίζει και όσο υπάρχει ο Βαλβέρδε και περνάει τη φιλοσοφία του, τόσο θα βελτιώνεται. Στο Παναθηναϊκό τα διοικητικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χρονιάς. Το ποιος μένει, ποιος φεύγει αποσυντονίζει. Ο κάθε προπονητής θέλει το χρόνο του για να μπορέσει να χτίσει μια ομάδα. Δεν είναι θεός να τη φτιάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Η ομάδα που έχει ο Φερέιρα είναι η περσινή. Παίζουν οι ίδιοι με πέρσι, με μια-δυο προσθήκες. Ήταν μια έτοιμη ομάδα ο Παναθηναϊκός και ο νέος προπονητής άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού. Τώρα χρειάζεται υπομονή για να χτιστεί». 

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τί να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Εγώ είμαι απογοητευμένος .Οι διοικούντες κάνουν προσπάθειες να πάρουν παίκτες, υπάρχουν εκπλήξεις όπως ο Βόλος, αλλά όταν φτάνουμε σε ένα ντέρμπι, από το οποίο κερδίζει το ποδόσφαιρο και μόνο αυτό δεν γίνεται τι να πω. Δεν μας φτάνει το βάσανο της κρίσης που περνάμε βλέπουμε και αυτά. Εγώ Ολυμπιακός είμαι, αλλά δεν μπορώ να βλέπω τέτοια πράγματα. Είμαστε οι καλύτεροι και οι ιδανικότεροι για να καταστρέφουμε». 

Για τον Μαρινάκη: «Δεν νομίζω ότι αξίζει τέτοια μεταχείριση το ποδόσφαιρο. Και από πλευράς διαιτησίας και από πλευράς ορισμένων ανεγκέφαλων που μπήκαν να χτυπήσουν παίκτες. Όλα αυτά μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω». 

Για τους δημοσιογράφους: «Και εσείς οι δημοσιογράφοι πυροδοτείτε το κλίμα. Εσείς φανατίζετε την ατμόσφαιρα και είναι γεγονός ότι δεν θέλει πολύ μετά ένας ανεγκέφαλος να κάνει τη δουλειά. Εγώ που θα πάω αύριο στην προπόνηση τί θα απαντήσω στα παιδιά; Τί θα τους πω για όσα έγιναν χτες 

Πηγή sport-fm Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...