ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Yπάρχει ζωή και μετά το ντέρμπι...

Yπάρχει ζωή και μετά το ντέρμπι...
Το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι ανήκει στο παρελθόν και η 23η αγωνιστική συνεχίζεται με σπουδαίες αναμετρήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μάχη της παραμονής, αλλά και τα ματς της ΑΕΚ και του Άρη.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΗΡΑΚΛΗΣ

Αν το παιχνίδι διεξαγόταν στο Καυταντζόγλειο, δεν θα υπήρχε συζήτηση! Ο Ολυμπιακός Βόλου θα ήταν το απόλυτο φαβορί, αφού είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος –πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό– εκτός έδρας. Στην έδρα του, όμως, βρίσκεται μια θέση… πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον σώζει η νίκη που έκανε πριν από δύο αγωνιστικές επί του Ατρόμητου. Ο Ηρακλής δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός μακριά από τη Θεσσαλονίκη, όμως με τον Γιώργο Παράσχο είναι αήττητος και δείχνει να βρίσκει σταθερότητα στην απόδοσή του.

STATUS: Αλλάζουμε έδρες;
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Πανθεσσαλικό
GROUP: Το ματς της ιστορίας τους!

Αξίζει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Σε ένα παιχνίδι που ίσως αρκετοί να είναι πολύ μικροί για να θυμηθούν. Το ματς του Ίμρε Μπόντα στη δεύτερη σεζόν του με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ούγγρος επιθετικός είχε προλάβει σε 72’ λεπτά να πετύχει χατ τρικ και να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων είχε πετύχει ο Καραμίχαλος, ενώ τρεις φορές είχε σκοράρει ο Ηρακλής με τους Θανάση Δημόπουλο, Γ. Παπαδόπουλο και Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου του 1989 και η διακύμανση του σκορ ήταν από 0-1 σε 3-1, έπειτα σε 3-3 και τελικώς σε 4-3.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Τάτσης, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Μοναδικό πρόβλημα είναι ο τιμωρημένος Ρόκας. Εκτός αγώνα είναι ο Χοσέμι που είναι τιμωρημένος και οι τραυματίες Ηλιάδης, Σοτ και Μέλκα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ

Μπορεί να μην τους φαίνεται, αλλά το κίνητρό τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι υψηλότατο. Ο Ατρόμητος έμεινε χωρίς νίκη για τρεις αγωνιστικές, έχασε δύο σερί ματς και ήρθαν οι μπελάδες. Μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, δεν σηκώνει η κατάσταση νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα και χρειάζεται τη νίκη. Ο Άρης συνεχίζει το σκοτσέζικο ντους στους οπαδούς του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί στη βαθμολογία και να έπεται τριών βαθμών και ομάδων για να μπει στην πεντάδα.

STATUS: Νίκη γιατί χανόμαστε!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δ.Σ. Περιστερίου
GROUP: Peristeri… City!

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος το είπε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε μόλις τελείωσε το ματς με τη Μάντσεστερ: «Με ενδιαφέρει να κερδίσουμε τον Ατρόμητο». Η παράδοση είναι υπέρ του, αφού η μοναδική εντός νίκη της ομάδας του Περιστερίου επί του Άρη σημειώθηκε το 1976 και στις πρόσφατες συναντήσεις του το… σκορ είναι 0-1-4 (πρωτάθλημα και κύπελλο), ενώ στη Θεσσαλονίκη 4-0-1. Το πρόβλημα, όμως, για τον Άρη αρχίζει και τελειώνει στο γεγονός ότι προηγήθηκε και ακολουθεί ευρωπαϊκός αγώνας, κάτι που φέτος για τους «κίτρινους» είναι συνώνυμο της… γκέλας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Ευθυμιάδης, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Στην προπόνηση του Σαββάτου θα κριθεί η συμμετοχή του Μιχαηλίδη. Χωρίς τους τιμωρημένους Φατί και Μισέλ θα παραταχθεί ο Άρης, ενώ θα απουσιάζει και ο Κόκε που είναι εκτός ομάδας.

ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Δεν το λες ακριβώς σπίτι της, αφού ετοιμάζεται να φέρει τη Σίσυ Φειδά για το «σπίτι απ’ την αρχή» και να κάνει το ΟΑΚΑ Ριζούπολη. Δεν το λες ακριβώς έδρα, αφού η ΑΕΚ θα αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στον Πανιώνιο, κάτι που ίσως να της βγει και σε καλό. Το ματς θα διεξαχθεί σε «ειδικές συνθήκες» λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο για να διατηρηθεί η ΑΕΚ στην τετράδα, όσο και για τον Πανιώνιο που δίνει τη μάχη του.

STATUS: Μόνη στο σπίτι!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών)
GROUP: Πέρνα κι εσύ, όπως πέρασαν κι οι άλλοι!

Η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μοιάζει η χαρά του κάθε πικραμένου. Πώς ήταν στον πρώτο γύρο με την επαρχία; Έτσι έγινε στον δεύτερο στο Μαρούσι. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει στην έδρα της μέσα στο 2011, ούτε καν για το κύπελλο! Η τελευταία νίκη ήταν επί της Λάρισας στις 12 Δεκεμβρίου κι ακολούθησαν Ζενίτ (0-3), Κέρκυρα (0-0), Ολυμπιακός Βόλου (0-4), Παναθηναϊκός (2-3) και Άρης (1-2). Ο Πανιώνιος γνωρίζει πως μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ μπορεί με δεύτερο σερί καλό αποτέλεσμα να πάρει βαθιά ανάσα και θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της ΑΕΚ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Τρύφων, Τουμπακάρης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λαγό και Ντιοπ. Ο Λάτκα είναι τιμωρημένος, ενώ επιστρέφει ο Μήτρογλου.

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΛΑΡΙΣΑ

Ίσως να είχε χαρακτηριστεί έτσι και ο προηγούμενος. Πλέον, όμως, αν και μακριά από το Ζάλογγο, η Λάρισα έχει δύο επιλογές. Ή κερδίζει ή ξεκινάει τη βουτιά στο κενό, αφού θα είναι απίθανο να σωθεί. Η Ξάνθη μόνο αδιάφορη δεν είναι, αφού η δική της παραμονή στην κατηγορία μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω αν χάσει από την ΑΕΛ, αν και το πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια της δίνει το δικαίωμα να βγαίνει από πάνω στους υπολογισμούς.

STATUS: Ο τελευταίος χορός!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Μηδέν εις το πηλίκο!

Μόλις δύο ήττες με σκορ 1-0 έχει γνωρίζει η Λάρισα στην Ξάνθη από τότε που επέστρεψε στην Α’ Εθνική το 2005. Πέρυσι είχε επικρατήσει με 1-0, πρόπερσι είχαν έρθει ισόπαλες οι ομάδες 1-1, ίδιο αποτέλεσμα είχαμε και το 2008. Το θετικό για τη Λάρισα είναι πως η περυσινή της νίκη ήταν στις 13 Φεβρουαρίου, άρα ο μήνας τής ταιριάζει. Το αρνητικό είναι πως το μεγάλο μηδενικό που τη συνοδεύει φέτος μακριά από το Αλκαζάρ δεν δείχνει ομάδα ικανή να πάρει τη νίκη εκτός έδρας και το μόνο που έχει ως συγκομιδή είναι τέσσερις ισοπαλίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παμπορίδης, Δημόπουλος, Δημητριάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία της Ξάνθης. Κατσιαρός, Κουζέν και Νταμπίζας δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας.

* Εκκρεμεί το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Εργοτέλη, που λόγω των υποχρεώσεων του Δικεφάλου στο Europa League αναβλήθηκε και δεν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Πηγή gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...