ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

«Σισέ, ο ιδανικός παρτενέρ του Μπεντ»

«Σισέ, ο ιδανικός παρτενέρ του Μπεντ»
Στην Αγγλία συνεχίζουν τα δημοσιεύματα για τον Τζιμπρίλ Σισέ και θεωρούν σχεδόν σίγουρη την επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ. Μάλιστα, τον χαρακτηρίζουν ιδανικό παρτενέρ του Ντάρεν Μπεντ στην Άστον Βίλα.

Όπως αναφέρει η Ρeople, στη Βίλα είναι σίγουροι πως ο Τζιμπρίλ Σισέ θα φοράει του χρόνου τη φανέλα της ομάδας τους, καθώς ο Ζεράρ Ουγιέ τον έχει στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας και βλέπει στο πρόσωπό του τον ιδανικό παρτενέρ του Ντάρεν Μπεντ. Μάλιστα, για τον Γάλλο άσο τονίζεται πως ενδιαφέρεται και η Τότεναμ.
Πηγή Gazzeta Read more!

«Καίσαρας» ο Τότι!

Με δύο γκολ του Τότι, η Ρόμα πήρε το ντέρμπι της πρωτεύουσας κερδίζοντας 2-0 τη Λάτσιο! Πέταξε το δώρο της Μπρέσια η Μίλαν, που έμεινε στο 1-1 με την ουραγό Μπάρι, ενώ η Ουντινέζε σκόρπισε και την Κάλιαρι (4-0)!
«Καίσαρας» ο Τότι!

Η Ρόμα έχει πάρει την ταυτότητα της Λάτσιο στα τέσσερα τελευταία ντέρμπι, καθώς έχει πετύχει ισάριθμες νίκες και αυτό το σερί δεν σταμάτησε ούτε τώρα! Ο Τότι πήρε από το χέρι τους «τζιαλορόσι» και με δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο πήρε τη νίκη με 2-0. Στο 70' ο Μουσλέρα έκανε κάκιστη εκτίμηση στην εκτέλεση φάουλ του αρχηγού των τυπικά γηπεδούχων και είδε την μπάλα στα δίχτυα του, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεδέσμα έκανε πέναλτι και ο Τότι δεν αστόχησε.  Ο άσος της Λάτσιο αποβλήθηκε στη συγκεκριμένη φάση, ενώ έξι λεπτά νωρίτερα το ίδιο είχε γίνει και με τον Ράντου για... κοκορομαχία με τον αρχηγό της Ρόμα, ο οποίος πάντως τη γλίτωσε και παρέμεινε στο ματς!

Στο «Σαν Σίρο», η Μίλαν ήθελε τη νίκη για να ξεφύγει και πάλι στο +7 από την Ίντερ, αλλά η Μπάρι είχε αντίθετη άποψη. Η φιλοξενούμενη δυσκόλεψε πολύ τους «ροσονέρι» στο πρώτο μέρος έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία. Παρά το γεγονός ότι τις δύο ομάδες χωρίζει διαφορά... 19 θέσεων, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ τους χάρη στο γκολ του Ρούντολφ στο 39'. Η Μπάρι κέρδισε φάουλ, ο Αλμιρόν έβγαλε την ασίστ στον Ούγγρο, η άμυνα των Μιλανέζων... κοιμήθηκε και ο Ρούντολφ νίκησε τον Αμπιάτι κάνοντας το 1-0. Νωρίτερα η Μίλαν είχε απειλήσει με τους Ιμπραΐμοβιτς και Πάτο, όμως ο τερματοφύλακας της Μπάρι, Ζιλέ, βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα πραγματοποιώντας μεγάλες αποκρούσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Μίλαν μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να σκοράρουν μόλις 40" μετά την έναρξη της επανάληψης. Ο Ιμπραΐμοβιτς έβγαλε τη σέντρα, ο Ρομπίνιο πέτυχε το γκολ από κοντά, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τα ριπλέι να δείχνουν ότι το τέρμα έπρεπε να μετρήσει... Οι Μιλανέζοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, το οποίο ακυρώθηκε για χέρι του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ η πίεση αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα. Ο Βέλγος τερματοφύλακας της Μπάρι έσωσε την ομάδα του σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με τον Σουηδό επιθετικό, όμως, να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα στο 73' για σκληρό φάουλ στον Ρόσι. Η Μπάρι απείλησε λίγο αργότερα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Αλμιρόν και από εκείνο το σημείο και μετά υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» άσκησαν ασφυκτική πίεση και συνέχισαν να χάνουν πολλές ευκαρίες και λυτρώθηκαν τελικά με τον Κασάνο στο 82', ο οποίος σκόραρε από το ύψος του πέναλτι έπειτα από σέντρα του Αντονίνι. Σίλβα, Πάτο, Αμπάτε, Φαν Μπόμελ και Κασάνο απείλησαν μέχρι το τέλος τον Ζιλέ, ο οποίος στάθηκε στο ύψος του σε όλες τις περιστάσεις, με την Μπάρι να αποσπά την ισοπαλία 1-1 και να μην αφήνει τη Μίλαν να ξεφύγει περισσότερο από τη δεύτερη Ίντερ.

Η τρελή πορεία της Ουντινέζε συνεχίστηκε και στην Σαρδηνία, με την ομάδα του Γκουιντολίν να κάνει πάρτι απέναντι στην Κάλιαρι συντρίβοντάς τη με 4-0! Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρος ο Μπενάτια και ο Σάντσες έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ μέχρι το 54' ο Ντι Νατάλε έβαλε άλλα δύο γκολ!

Το ντεμπούτο του Καβαζίν στον πάγκο της Σαμπντόρια συνοδεύτηκε με ήττα 1-0 στην Κατάνια, αποτέλεσμα που έμπλεξε ακόμα περισσότερο την ομάδα της Γένοβας. Δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς για την Παλέρμο με τον Κόσμι (1-0 από την Τζένοα), ενώ η Φιορεντίνα με το 1-0 μέσα στη Βερόνα επί της Κιέβο κάνει την ύστατη αντεπίθεση για να προλάβει το τρένο της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή (11/3)

Μπρέσια-Ίντερ 1-1
(85' Καράτσιολο - 18΄Ετό)

Σάββατο (12/03)

Τσεζένα-Γιουβέντους 2-2
(41’ πέν. Χιμένεθ, 80’ Παρόλο - 19’,35’ Μάτρι)

Κυριακή (13/03)

Μίλαν-Μπάρι 1-1
(82' Κασάνο - 39' Ρούντολφ)

Λέτσε - Μπολόνια 0-1
(33' Ραμίρες)

Τζένοα - Παλέρμο 1-0
(77' Φλόρο Φλόρες)

Κάλιαρι - Ουντινέζε 0-4
(43' Μπενάτια, 44' Αλέξις Σάντσες, 48',54' Ντι Νατάλε)

Κατάνια - Σαμπντόρια 1-0
(75΄Λάμα)

Ρόμα - Λάτσιο 2-0
(70, 93' πέν. Τότι)

Κιέβο-Φιορεντίνα 0-1
(48' Βάργκας)

Πάρμα-Νάπολι (21:45)

Η βαθμολογία
(29 αγωνιστικές)

1. Μίλαν 62
2. Ίντερ 57
3. Νάπολι 53 *
4. Ουντινέζε 53
5. Λάτσιο 51
6. Ρόμα 49
7. Γιουβέντους 42
8. Φιορεντίνα 40
9. Παλέρμο 40
10. Κάλιαρι 39
11. Μπολόνια 39
12. Τζένοα 38
13. Κιέβο 32
14. Κατάνια 32
15. Σαμπντόρια 31
16. Πάρμα 29 *
17. Τσεζένα 29
18. Λέτσε 28
19. Μπρέσια 26
20. Μπάρι 17

*Με παιχνίδι λιγότερο
Πηγή gazzeta Read more!

Νάτσο Σκόκο οέ, οέ, οέ!

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε το rotation που ήθελε ενόψει Τούμπας και η ΑΕΚ πήρε και τη νίκη κόντρα στην Καβάλα, χάρη στον Σκόκο στο 88ο λεπτό!


Νάτσο Σκόκο οέ, οέ, οέ!
Ο Μανόλο Χιμένεθ... μάλλον το παράκανε με το rotation ενόψει Τούμπας και παρέταξε μια 11άδα που δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Το έργο της ΑΕΚ, επομένως, αναμενόταν δύσκολο καθώς η Καβάλα έχει μια δείξει πως είναι μια καλή ομάδα, ενώ είχε και την προσοχή της στην άμυνα. Πράγμα που σημαίνει ότι για την Ένωση ήταν αρκετά δύσκολο να κάνει καθαρή ευκαιρία. Αν ο Γκέντσογλου απέφευγε τη... βλακεία στο 15' και γινόταν το 1-0 από την κεφαλιά του Μπαχά τα πράγματα μάλλον θα έστρωναν για τους κιτρινόμαυρους στη συνέχεια, αλλά με τα «μάλλον» δε γίνεται δουλειά...

Η ομάδα του Χιμένεθ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, καθώς σπάνια βλέπαμε ορθόδοξη ανάπτυξη από την ΑΕΚ. Οσο για αυτή της Καβάλας, που επίσης δεν έκανε κάτι αξιόλογο επιθετικά, ήταν μονοδιάστατη, με την μπάλα να πάει συνεχώς στο αριστερό πλευρό που ήταν ο Αμπντούν, ο οποίος είχε για αντίπαλο τον Μανωλά. Με τις δύο ομάδες εξουδετερωμένες, τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και τότε είπε να κλέψει την παράσταση ο διαιτητής Θάνος, που στο 36' δεν έβγαλε -όπως θα έπρεπε- δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρντόσο για φάουλ στον Λαγό.

Η Καβάλα συνέχισε με 11, ο Ντουγκλάο δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανακόπτει τον Μπαχά ακόμη κι όταν ξεκινούσε στο σπριντ... δέκα βήματα πίσω και το ημίχρονο φυσιολογικά έληξε χωρίς γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', ο Μίτσελ παραλίγο να... σπάσει το δοκάτι με το σουτ που έκανε και η ΑΕΚ ανέβηκε αρκετά στο γήπεδο και πίεσε για το γκολ. Τα προβλήματα του πρώτου ημιχρόνου, όμως, παρέμεναν. Η Καβάλα, τελικά, έμεινε με 10 παίκτες στο 54' με την αποβολή του Καρντόσο για νέο σκληρό φάουλ και θέλοντας να διορθώσει την κατάσταση ο Χιμένεθ προχώρησε στην πρώτη αλλαγή, με τον Γκερέιρο αντί του Μπερνς και γυρίζοντας το σύστημα σε ρόμβο, ελπίζοντας ότι θα δει κάτι καλύτερο.

Με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά, πάντως, η Ένωση στράφηκε σε σέντρες για να βρει τη λύση και θα μπορούσε να το είχε πετύχει, αν ο Γκέντσογλου δεν αποδείκνυε ότι δεν μπορεί να σκοράρει ούτε από τα δύο μέτρα και εντελώς αμαρκάριστος... Αμέσως μετά ο Χιμένεθ τον αντικατέστησε με τον Ντιόπ - οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει και στο ψηλό παιχνίδι- και η ΑΕΚδιατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς πάντως να... πνίγει τον αντίπαλο.

Η τελευταία κίνηση του Χιμένεθ ήταν η αντικατάσταση του Μπαχά με τον Σκόκο, ο οποίος έφερε ενθουσιασμό και απείλησε και με μια καλή εκτέλεση φάουλ, αλλά το ζητούμενο για την ΑΕΚ, που ήταν η νίκη, φαινόταν ότι δε θα έρθει. Στο 88', όμως, ο Σκόκο ως επιθετικός έκανε και πάλι το καθήκον του και έδωσε στην Ένωση τη νίκη, την εδραίωση στην 3η θέση και την κατάλληλη ψυχολογία για το κύπελλο!

Ειδικά από τη στιγμή που το σουτ του Νικουλάε στο 92' έφυγε ελάχιστα άουτ...

Man of the match: Μπήκε ως τρίτη αλλαγή, αγωνίστηκε ξανά στη φυσική του θέση και έκανε πάλι τη διαφορά! Ο λόγος για τον Σκόκο, που ως επιθετικός ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει την κεφαλιά από το γέμισμα του Γκερέιρο και να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ!

Ο αδύναμος κρίκος: Μπαχά και Γκέντσογλου ήταν ανεκδιήγητοι, καθώς δεν έκαναν τίποτα σωστό... Κι αφού «συνεργάστηκαν» οι δυο τους στο γκολ του 15ου λεπτού, ήταν λογικό αυτό να μη μετρήσει. Χειρότερος ο Μπαχά, κυρίως επειδή ο Γκέντσογλου έχει το ελαφρυντικό ότι έλειπε καιρό λόγω τραυματισμού.

Στο ύψος του: Ο Μίτσελ ήταν ο παίκτης που προσπάθησε περισσότερο από την ΑΕΚ. Εκανε αρκετή δουλειά στο κέντρο, μεταβίβαζε σωστά την μπάλα, είχε και ένα δοκάρι. 

Η γκάφα: Εκαναν αρκετοί... Ο Γκέντογλου στο 15' που δεν έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μην ακουμπήσει την μπάλα αφού ήταν οφ σάιντ, ο Γκέντσογλου ξανά στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 58', ο Καρντόσο που ενώ είχε κίτρινη κάρτα από νωρίς έκανε συνεχώς σκληρά φάουλ, μέχρι να αποβληθεί τελικά.

Το στραγάλι: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ στο 15' αφού ο Γκέντσογλου ήταν οφ σάιντ, κακώς δε δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρντόσο στο 36', σωστά δόθηκε στο 54'. Κι αν έπαιρνε κόκκινη και ο Ντουγκλάο για ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Μπαχά, κανείς δε θα μπορούσε να πει στον Θάνο γιατί τον έβγαλε κι αυτόν. Σωστά, επίσης, δε δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, καθώς το χέρι του παίκτη της Καβάλας ήταν ακούσιο.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Χιμένεθ είχε ζητήσει τη νίκη και με την Καβάλα για να εξασφαλιστούν τα πλέι οφ και να πάει η ΑΕΚ στην Τούμπα απολύτως προσηλωμένη στο κύπελλο. Δεν είχε... ενημερώσει, όμως, ότι θα έκανε τόσες αλλαγές στην 11άδα. Καλό το rotation αλλά ως ένα σημείο, ειδικά σε ό,τι αφορά τη φετινή Ένωση. Οπως και να έχει, οι κιτρινόμαυροι έστω και στο τέλος βρήκαν τον λυτρωτή στο πρόσωπο του Σκόκο και πήραν τη νίκη που τόσο ήθελαν για αρκετούς λόγους! Οσο για την Καβάλα, παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ για να μη χάσει, έμεινε και με 10 παίκτες από το 54', οπότε λογικό ήταν να μη ρισκάρει καθόλου. Στο 88', όμως, έχασε τον πολύτιμο βαθμό...

Πηγή gazzeta Read more!

Ντρου ο τριποντάκιας!

Ο Ντρου Νίκολας ήταν ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων του 19ου All Star Game. Ο Αμερικανός επικράτησε στον τελικό του Μίλος Τεοντόσιτς και υπερασπίστηκε τον τίτλο, τον οποίο είχε κατακτήσει και πέρυσι. Ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Μάικ Μπατίστ, έσπευσε να τον συγχαρεί και να πανηγυρίσει μαζί του. 
Ντρου ο τριποντάκιας!


Ο σούτινγκ γκαρντ των «πράσινων» είχε 17 πόντους έναντι 13ών του 24χρονου Σέρβου στον τελικό του διαγωνισμού, αν και στα… προκριματικά ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 19 έναντι 16 του Νίκολας. 

Όσον αφορά στους υπόλοιπους; 

Ο Μάκης Νικολαΐδης (ΑΕΚ) είχε 14 πόντους, ο Κώστας Σλούκας (Άρης) 13, από 12 είχαν ο Πατ Καλάθης (Κολοσσός) και ο Κάιλ ΜακΑλάρνι (Ίκαρος Καλλιθέας) ενώ μόλις επτά πόντους «έγραψε» ο Ζόραν Έρτσεγκ (Ολυμπιακός).

Πηγή sport-fm Read more!

«Μα, δεν τελειώσαμε…» *ΒΙΝΤΕΟ*

«Μα, δεν τελειώσαμε…»
Παίζοντας με ψυχή και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι παίκτες του Πανιωνίου… άραξαν στο δεύτερο ημίχρονο, η Λάρισα κατάφερε, αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 και 3-1, να φύγει με την ισοπαλία 3-3από τη Νέα Σμύρνη και να διατηρήσει κάτι παραπάνω από μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα! 

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο κ. Παππάς, αλλά και ο Νίκος Νταμπίζας, που ναι μεν πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, αλλάαποβλήθηκε λόγω… νεύρων. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με κεφαλιά του Γκαλίτσιου (21') και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι τουΜήτρογλου (32'), ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο… περπατούσαν και το «πλήρωσαν»! 

Οι «βυσσινί» μείωσαν με γκολ… χέρι του Μετίν στο 61', ο Μπάλαμπαν έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων και πάλι στην ομάδα του με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 77' κι ενώ είχε περάσει στο ματς πέντε λεπτά νωρίτερα, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και γύρισαν από την… κόλαση. 

Αρχικά, με πέναλτι-«εφεύρεση» του κ. Παππά -είδε ανατροπή του Ιγκλέσιας από τον Μάχο- μείωσαν σε 3-2 με τον Μετίν στο 83' και πήραν, τελικά, το βαθμό της ισοπαλίας με κεφαλιά του Νταμπίζα δύο λεπτά αργότερα (85'). 

Ωστόσο, ο αρχηγός της Λάρισας άνοιξε… κουβέντα με την κερκίδα και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα. Μάλιστα, την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια κλώτσησε μια πινακίδα, προκαλώντας την οργή των οπαδών του Πανιωνίου. 

 

Από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα -όπως αναμενόταν- έπεφταν… κορμιά στον αγωνιστικό χώρο! Ο Πανιώνιος μπήκε… φουριόζος (είχε κερδίσει, ήδη, τρία κόρνερ στο… 3'), στήνοντας μία μίνι «πολιορκία» στην εστία του Αμπάρη στα πρώτα έξι λεπτά. Οι Λαρισαίοι, ωστόσο, αντέδρασαν, δείχνοντας ότι ήρθαν στη Νέα Σμύρνη με σκοπό να «πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους». Με αφορμή την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Κούλιτς στο 6' (πλάσαρε, μόνος του απέναντι από τον Μάχο, άουτ), μετέφεραν την «πολιορκία» στα καρέ των γηπεδούχων, μέχρι το 21', όμως… 

Ο Γιάννης Κοντοές -μεγάλος πρωταγωνιστής για μία ακόμα φορά, έκανε… σμπαράλια στο πρώτο 45λεπτο την άμυνα των «βυσσινί» από αριστερά- κέρδισε ένα φάουλ στην προσπάθειά του να μπει στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Κβιρκβέλια το εκτέλεσε… συστημένο για το κεφάλι του Γιώργου Γκαλίτσιου, ο οποίος… κάρφωσε την πρώην ομάδα του (και ομάδα της γενέτειράς του), «γράφοντας» το 1-0 και πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την κυανέρυθρη φανέλα. Ωστόσο -προς τιμήν του- ο Λαρισαίος αμυντικός δεν πανηγύρισε το τέρμα του… 

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή -παρουσία και του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος τους εμψύχωνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα- ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους και πριν προλάβουν οι αντίπαλοί τους να συνέλθουν, «χτύπησαν» ξανά, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Κοντοέ! 

Ο αμυντικός του «ιστορικού», στο 31', έκανε άνω κάτω την άμυνα της Λάρισας, αλλά πριν προλάβει να πλασάρει τον Αμπάρη από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Ιγκλέσιας τον πέταξε κάτω και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε την εσχάτη των ποινών. 

Ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν αστόχησε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0), σημειώνοντας το έκτο του γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου! 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικό… ροντέο, αφού οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι παίκτες του -έξαλλου με αυτούς- Τάκη Λεμονή… περπατούσαν, έπαιξαν ψυχωμένα και πίεσαν ασφυκτικά για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. 

Και τα κατάφεραν… Σε μία περίεργη φάση, στο 61', μείωσαν με τον Μετίν, ωστόσο, ο Τούρκος έβαλε το… χεράκι του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο. 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, οι γηπεδούχοι απλά παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους, μέχρι που… μίλησε ο Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης, που πέρασε στο ματς στο 72', στη θέση του Κουμορτζί, «έγραψε» με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 77' το 3-1, δίνοντας και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. 

Η θεσσαλική ομάδα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κατάφερε να γυρίσει από την… κόλαση! Αφού πρώτα, με το πέναλτι -που είδε μόνο ο κ. Παππάς- μείωσε σε 3-2 στο 83' με τον Μετίν, προκάλεσε… νεκρική σιγή στη Νέα Σμύρνη στο 85', όταν ο Νίκος Νταμπίζας, με καρφωτή κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 3-3. 

Έπειτα απ' αυτό το αποτέλεσμα, ο Πανιώνιος έφτασε τους 30 βαθμούς, αλλά ακόμα δεν μπορεί να αισθάνεται άνετος, ενώ οι Θεσσαλοί τους 24 και θα παλέψουν στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές -με τη βοήθεια και των υπολοίπων…- για να κάνουν το θαύμα και να παραμείνουν στην κατηγορία. 

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα. 

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (71' Μπάλαμπαν), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (59' Λάτκα) 

Στον πάγκο: Πρελ, Βαρό, Κούκετς, Αναστασόπουλος, Σαλαλί 

ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (46' Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Αμπουμπακάρι, Μετίν, Πανκράτ, Ρομέου (46' Κουζέν), Κούλιτς, Ιγκλέσιας 

Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Ρέντζας, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών) 
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφων (Δράμας), Γούκος (Ηπείρου) 

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης 

 

Πηγή sport-fm Read more!

Φουλ για ντέρμπι του Μάντσεστερ στα ημιτελικά

Περνούσε σαν ενδεχόμενο από τα μυαλά όλων στην Αγγλία… Τώρα είναι και επίσημο. Αν η Σίτι κάνει το χρέος της κόντρα στην Ρέντινγκ και πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, θα βρει στο δρόμο της την «συμπολίτισσα» Γιουνάιτεντ, με έπαθλο μία θέση στον τελικό του θεσμού. Μπόλτον-Στόουκ το άλλο ζευγάρι. 
Φουλ για ντέρμπι του Μάντσεστερ στα ημιτελικά


Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάφερε το Σάββατο να ρίξει στο «καναβάτσο» την Άρσεναλ επικρατώντας 2-0 στο «Όλντ Τράφορντ» και εξασφάλισε μία θέση στην τετράδα. Την Κυριακή όμως η κλήρωση δεν την άφησε παραπονεμένη… Έφερε στο δρόμο της και άλλο ντέρμπι καθώς αν οι «πολίτες» επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί κόντρα στη Ρέντινγκ, οι δύο τους θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο τον μεγάλο τελικό. 

Από την άλλη μεριά, μία εκ των Στόουκ και Μπόλτον θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό καθώς η κλήρωση… έβγαλε από τον δρόμο τους τα δύο μεγάλα φαβορί από την πόλη του Μάντσεστερ. 

Αναλυτικά η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας: 

Μπόλτον-Στόουκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι ή Ρέντινγκ
 

Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ, 16 Απριλίου ο ένας και 17 ο άλλος και θα είναι μονοί αγώνες.

Πηγή sport-fm Read more!

Επιμένουν οι Άγγλοι για ΠΑΟ και Άιρλαντ

Επιμένουν οι Άγγλοι για ΠΑΟ και Άιρλαντ

Συνεχίζονται τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Στέφεν Άιρλαντ. Δημοσίευμα της κυριακάτικης «Daily Star» αναφέρει πως οι «πράσινοι» προσφέρουν στον Ιρλανδό μέσο τη δυνατότητα να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα αν η Νιούκαστλ δεν ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του από την Άστον Βίλα, η οποία τον έχει παραχωρήσει δανεικό στις «καρακάξες» μέχρι τον Ιούνιο. 

Ο 25χρονος άσος έχει φέτος λιγοστές συμμετοχές καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Από το 2005 μέχρι το 2010 είχε πολλές συμμετοχές στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην Άστον Βίλα.

Πηγή sport-fm Read more!

Χωρίς Φέρντιναντ η Αγγλία

Λύση στην απουσία του τραυματισμένου Ρίο Φέρντιναντ θα πρέπει να βρει ο Φάμπιο Καπέλο για τον αγώνα της εθνικής Αγγλίας κόντρα στην Ουαλία την επόμενη εβδομάδα (26/3). Μάλιστα, ο Άλεξ Φέργκιουσον χαρακτήρισε αδύνατο το ενδεχόμενο ο αμυντικός του να έχει αποθεραπευτεί μέχρι τότε. 
Χωρίς Φέρντιναντ η Αγγλία


«Ο Ρίο έχει ξεκινήσει το τρέξιμο, θα είναι έτοιμος μετά τους αγώνες της εθνικής. Δεν νομίζω πως θα τα καταφέρει πριν από αυτούς και δεν νομίζω πως θα ήταν συνετό να κληθεί στην εθνική ομάδα. Έχει να παίξει με τη Μάντσεστερ από τον περασμένο Ιανουάριο», τόνισε ο Σκοτσέζος τεχνικός. 

Ο Φέρντιναντ ταλαιπωρείται τους τελευταίους μήνες από τραυματισμό στο γαστροκνήμιο. 

Πηγή sport-fm Read more!

Αποθέωση για Γκαλέτι

Συγκινητικές στιγμές έζησε το βράδυ του Σαββάτου ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός πρώην άσος του Ολυμπιακού, που υποχρεώθηκε να βάλει πρόωρα τέλος στην καριέρα του λόγω προβλήματος υγείας, τιμήθηκε από τη Σαραγόσα για την προσφορά του στο σύλλογο πριν τη σέντρα του αγώνα με τη Βαλένθια για την Primera Division. 
Αποθέωση για Γκαλέτι (pics)


Ο «Hueso», που βρέθηκε στην Αραγονία και για την παρουσίαση της βιογραφίας του, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό στο «Ρομαρέδα» όταν έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενος από τους αρχηγούς των δύο ομάδων, Γκάμπι και Χοακίν. 

Η παρουσία του Γκαλέτι έφερε γούρι στην ομάδα με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ το 2004, καθώς επικράτησε 4-0 των «νυχτερίδων» κι έκανε αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της.

Πηγή sport-fm Read more!

Τέλος ο Φε από το Αμβούργο

Τέλος ο Φε από το Αμβούργο

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Αμβούργου αποτελεί ο Άρμιν Φε. Ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόλυσή του μετά τη χθεσινή συντριβή με 6-0 από την Μπάγερν Μονάχου για την 26η αγωνιστική της Bundesliga. Χρέη προπονητή μέχρι το τέλος της περιόδου θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Μίχαελ Ένινγκ. 

Το Αμβούργο βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας και μάχεται για να κερδίσει μία θέση στο Europa League. Ο Φε, που είχε απολυθεί τον Ιανουάριο του 2010 από τη Βόλφσμπουργκ, είχε αναλάβει τον Μάιο τα ηνία της HSV, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει στο έργο του.

Πηγή sport-fm Read more!

Ιστορικό ρεκόρ από Τζαβέλλα! *BINTEO*

Δεν ήταν απλώς το πρώτο γκολ της Άιντραχτ μετά από σχεδόν 800 «άσφαιρα» λεπτά στο πρωτάθλημα αυτό του Γιώργου Τζαβέλλα απέναντι στη Σάλκε. Μπορεί να μην είχε βαθμολογικό αντίκρισμα για την ομάδα της Φρανκφούρτης, που έχασε με 2-1, αλλά χάρισε στον διεθνή αριστερό μπακ ένα ιστορικό ρεκόρ. Αυτό του γκολ που σημειώνεται από τη μεγαλύτερη απόσταση στην ιστορία της Bundesliga, καθώς με τη βοήθεια της τύχης ο 24χρονος άσος σκόραρε από 73 μέτρα.
Ιστορικό ρεκόρ από Τζαβέλλα! (video)

Ο πρώην άσος του Πανιωνίου επιχείρησε αρκετά πίσω από τη σέντρα μια βαθιά μπαλιά για τον Φάνη Γκέκα. Ο Λαρισαίος φορ παρενέβη στη φάση, αλλά δεν ακούμπησε την μπάλα. Αυτό, ωστόσο, αρκούσε για να ξεγελαστεί ο Μάνουελ Νόιερ και να ισοφαρίσει η Άιντραχτ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Κλάους Άλοφς, ο οποίος το 1986 είχε σκοράρει στον αγώνα της Κολωνίας με τη Λεβερκούζεν από τα 70 μέτρα.


Πηγή sport-fm
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...