ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Φαν Ντερ Φάαρτ: «Πίστη για τίτλο»

Αισιόδοξος ότι η Τότεναμ μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ. Ο Ολλανδός μέσος τόνισε ότι με πίστη η ομάδα του μπορεί να τα καταφέρει.
Φαν Ντερ Φάαρτ: «Πίστη για τίτλο»

«Η πίστη είναι η σημαντικότερη λέξη στον κόσμο. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να κατακτήσεις κάτι, τότε μπορείς να τα καταφέρεις. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλοί για να αναδειχτούμε πρωταθλητές», τόνισε αρχικά το αστέρι της Τότεναμ.

«Έχουμε το κατάλληλο ρόστερ. Πρέπει βέβαια να σεβαστούμε κάθε αντίπαλο, μικρό ή μεγάλο, όμως την Κυριακή νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχει μία έκδηλη αισιοδοξία στην ομάδα ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τίτλο και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε.
Πηγή gazzeta Read more!

Γκιγκς: «Μπορεί τον τίτλο η Σίτι»

Πεπεισμένος πως η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, εμφανίστηκε ο άσος της Γιουναίτεντ, Ράιαν Γκιγκς.
Γκιγκς: «Μπορεί τον τίτλο η Σίτι»

«Φυσικά και μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα με την ποιότητα των παικτών τους και το βάθος που έχουν στο ρόστερ. Έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν παίκτες όπως ο Έντιν Τζέκο και μάλιστα σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο οπότε σίγουρα πρέπει να τους πάρουμε στα σοβαρά. Είναι μία από τις 4-5 ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο», τόνισε ο Ουαλός άσος των «Κόκκινων Διαβόλων».
Πηγή gazzeta Read more!

Ντουράντ – Χάουαρντ σημειώσατε 1

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Ορλάντο Μάτζικ προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα και δυο από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, με τους Θάντερ να κερδίζουν στο τέλος. Νίκη για Τίμπεργουλφς.
Ντουράντ – Χάουαρντ σημειώσατε 1 (video)


Δυο από τις καλύτερες ομάδες φέτος και δυο από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας κοντραρίστηκαν στην Οκλαχόμα Σίτι. Νικητές ανακηρύχθηκαν όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση καθώς το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και κινήθηκε σε υψηλά σκορ.
Η τελική νίκη των Θάντερ με 125 – 124 ήρθε με μεγάλο κόπο τελικά, καθώς η αντεπίθεση των Μάτζικ παραλίγο να κοστίσει τη νίκη στην παρέα του Ντουράντ και του Γουέστμπρουκ.
Ο Ντουάιτ Χάουαρντ ήταν για ακόμη ένα βράδυ συγκλονιστικός καθώς πέτυχε 39 πόντους, ενώ μάζεψε 18 ριμπάουντ. Ωστόσο αυτή τη φορά βρήκε απέναντι του τον Κέβιν Ντουράντ που πέτυχε 36 πόντους και τον «Διόσκουρο» του Γουέστμπρουκ που μοίρασε 13 ασσίστ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντένβερ Νάγκετς-Μαϊάμι Χιτ 130-102
Σμιθ 28, Άντονι 21, Ιλάριο 17, Αφλάλο 14, Λόσον 13, Ίλαϊ 10, Χάρινγκτον 10, Μπίλαπς 6 (13 ασίστ)-Μπος 24, Ουέιντ 16, Χάουζ 15, Τσάλμερς 14, Αρόγιο 10, Χάουαρντ 7, Τζόουνς 6, Νταμπίερ 4, Μίλερ 4, Άντονι 2.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ορλάντο Μάτζικ 125-124
Γουέστμπρουκ 32 (13 ασίστ, 10 ριμπ.), Ντουράντ 36, Κρστιτς 16 (11 ριμπ.), Γκριν 12, Σεφολόσα 9, Χάρντεν 8, Ιμπάκα 6, Μέινορ 4, Κόλισον 2-Χάουαρντ 39 (18 ριμπ.), Ρίτσαρντσον 19, Ρέντικ 18, Άντερσον 15, Νέλσον 9, Αρίνας 9, Μπας 8, Τούρκογλου 7.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 109-97
Λοβ 35 (11 ριμπ.), Ρίντναουρ 16, Μίλιτσιτς 14 (11 ριμπ.), Έλινγκτον 11, Ουέμπστερ 11, Μπρούερ 10, Τζόνσον 6, Φλιν 4, Πέκοβιτς 2-Λιούις 19, Χάουαρντ 18, Γιανγκ 15, Γουόλ 14 (10 ασίστ), Θόρντον 14, Γιανλιάν 8, ΜακΓκι 5, Μπούκερ 2, Σεραφέν 2.
Πηγή gazzeta Read more!

Ήρθε το δελτίο του Πορτίγια

Στη μάχη από τώρα μπορεί να μπει ο Κριστιάν Πορτίγια, αφού το δελτίο του παρέλαβε σήμερα η ΠΑΕ Άρης και πλέον ο παίκτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της ομάδας. 
Ήρθε το δελτίο του Πορτίγια


Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα μπορεί να αισθάνεται πιο χαρούμενος πια, αφού ο Ισπανός μπορεί να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας που φέτος παρουσιάζει μια σχετική δυστοκία. 

Επίσης, ειδικά τώρα που υπάρχουν απουσίες στην επίθεση, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα «μπαλώσει» τις όποιες τρύπες έχουν δημιουργηθεί.

Πηγή sport-fm Read more!

Χωρίς Σίλβα και «Μπουμ»

Εκτός μάχης για την αναμέτρηση με την Καβάλα τίθονται όπως όλα δείχνουν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μπουμσόνγκ. Μέσα ο Γκοβού.


Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν για ακόμα μια ημέρα οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και λογικά τίθενται εκτός μάχης από την αναμέτρηση με την Καβάλα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας του τριφυλλιού. 
Πρόβλημα προέκυψε με τον Χάρη Μαυρία που υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα, ενώ κανονικά προπονήθηκε ο Σιντ Γκοβού που θα είναι στην διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αναμένεται να αγωνιστεί στην βασική ενδεκάδα.
Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και έπαιξαν δίτερμα εναλλάξ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασκήσεις τακτικής πάνω στις στατικές φάσεις. 
Πηγή leoforos
Read more!

«Κρατάνε ακόμη τα πόδια μου!»

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ανοίγει την καρδιά του στοgazzetta.gr και μιλάει για τη νίκη στο ΟΑΚΑ, τη συνύπαρξη με Σπανούλη και Τεόντοσιτς, την πίεση του συμβολαίου του και στέλνει μήνυμα παραμονής στον Ολυμπιακό.
«Κρατάνε ακόμη τα πόδια μου!»


Σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι, η απόδοσή του δεν χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα. Ο 33χρονος διεθνής point-guard υπέπεσε σε τρεις “φτηνές” λάθος πάσες σε αιφνιδιασμούς, αστόχησε σε τέσσερα σχεδόν “ελεύθερα” τρίποντα και τις δύο φορές που αποσύρθηκε στον πάγκο, δέχθηκε έντονες παρατηρήσεις από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για τις επιλογές του. Παρ' όλα αυτά, όταν η μπάλα έκαιγε κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί μία φωτοβολίδα στον αγκώνα, ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στον Ολυμπιακό την καθοριστική ώθηση για το πρώτο “διπλό” στο ΟΑΚΑ μετά από 4 χρόνια και την χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό. 

Με δικό του “drive” και λέϊ-απ με το αριστερό χέρι μπροστά στον Φώτση, ο αρχηγός του Ολυμπιακού “έγραψε” το 58-60, δυόμιση λεπτά πριν από τέλος, ενώ 1'18” πριν τη λήξη, με δύσκολο καλάθι κι ανάποδο λέϊ-απ, σφράγισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη των “ερυθρολεύκων” επί του Παναθηναϊκού, μετά από 13 χρόνια. Λίγη ώρα αργότερα, έχοντας ολοκληρώσει τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε στο gazzetta.gr για τα συναισθήματά του μετά το πρώτο κερδισμένο εφετινό στοίχημα απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο. 
- Πως είναι να φεύγεις για πρώτη φορά – από το 2008 οπότε και επέστρεψες στον Ολυμπιακό – νικητής από το κλειστό του ΟΑΚΑ, απ' όπου συνήθως έφευγες με κατεβασμένο το κεφάλι και κάποιες φορές με ταπεινωτικές ήττες;  
«Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να κερδίζεις ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας, ωστόσο, επειδή ήταν απλά ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου, το οποίο δεν έκρινε κάποιον τίτλο, προτιμούμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους... Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πανηγυρίζει έντονα μόνο τις νίκες που χαρίζουν “κούπες”! Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει προβάδισμα για τη συνέχεια, αλλά ακόμη πολύ νωρίς για χαρές και πανηγύρια...» 
- Τι διαφορετικό είχε – σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές – η προετοιμασία σας για το ντέρμπι, όχι μόνο σε τεχνικό αλλά και πνευματικό επίπεδο;  
«Και τις άλλες χρονιές πηγαίναμε προετοιμασμένοι, απλά η διαφορά σε σχέση με το εφετινό παιχνίδι είχε να κάνει κυρίως με την ηρεμία με την οποία αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση, από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο παρκέ... Δεν πανικοβληθήκαμε όπως στο παρελθόν, μείναμε συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο μας και στο τέλος δικαιωθήκαμε... Σας ξαναλέω όμως, ότι ήταν απλά μία νίκη πρωταθλήματος και δεν πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς για την εφετινή σεζόν... Το ταμείο γίνεται στο τέλος...» 
- Αυτή η ηρεμία και η πίστη που ανέφερες, έχουν να κάνουν και με την παρουσία στον πάγκο σας, μίας προσωπικότητας όπως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς; 
«Αυτό είναι σίγουρο! Νομίζω ότι ο coach διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο το παιχνίδι μας και η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει...» 
- Κατά την άποψή σου, ότι ο Ολυμπιακός αποδυνάμωσε τον Παναθηναϊκό με την “αρπαγή” του Σπανούλη;  
«Τα πράγματα είναι απλά... Τον Βασίλη είναι πολύ καλύτερο να τον έχεις συμπαίκτη παρά αντίπαλο. Η προσθήκη του ενίσχυσε την ομάδα σε όλες τις γραμμές και είναι δεδομένο ότι η μεταγραφή του ανέβασε επίπεδο τον Ολυμπιακό.»  
- Πως έζησες την προετοιμασία του για αυτό το ιδιαίτερο ντέρμπι; Φοβήθηκες καθόλου ότι θα λυγίσει από την πίεση των αποδοκιμασιών από την κερκίδα;  
«Πέρα από μεγάλος παίκτης, ο Βασίλης είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και ένα – πνευματικά – πολύ δυνατό παιδί. Σαφώς και επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα, άλλωστε θα ήταν περίεργο να συμβεί το αντίθετο... Ήταν πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, είχε ζήσει μεγάλες στιγμές και είχε κατακτήσει τίτλους και μόνο και μόνο το να επιστρέφει κανείς σε ένα γνώριμο γήπεδο και να πρέπει να κάνει ζέσταμα στην αντίθετη μπασκέτα, είναι δύσκολο... Παρ' όλα αυτά, νομίζω ότι ο Βασίλης διαχειρίστηκε αυτή την πίεση με τον καλύτερο τρόπο... Είναι πολύ έξυπνος, τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν παίκτης και κατάλαβε αμέσως τι έπρεπε να κάνει για να φύγει νικητής. Έβλε πάνω απ' όλα την ομάδα και έστω κι αν ήταν άστοχος, ήταν πολύ αποτελεσματικός δημιουργικά και μας βοήθησε πολύ...» 
- Εσύ, παρ' ότι στη διάρκεια του αγώνα δεν είχες σταθερή απόδοση, υπέπεσες σε λάθη και κάποιες φορές “τα άκουσες” από τον προπονητή σου, κατόρθωσες με δύο προσωπικές ενέργειες στο τέλος, να “καθαρίσεις” το παιχνίδι... Πως μπόρεσες να διατηρήσεις τη συγκέντρωσή σου;  
«Ξέρω πολύ καλά τον coach και γνωρίζω ότι δεν έχει ποτέ πρόθεση να σε προσβάλει, αντιθέτως κάνει ό,τι περνάει από το χέρι για να σε επαναφέρει και να σε βοηθήσει να ανακτήσεις ρυθμό... Έχω συνηθίσει πολύ να παίζω μαζί του και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις φωνές του, επειδή όταν φωνάζει σχεδόν πάντα έχει τους λόγους του... Χαίρομαι πολύ που μ' εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα... Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε... Το ότι έπαιξα καλά, σίγουρα θα με βοηθήσει να βελτιώσω την ψυχολογία μου για τη δύσκολη συνέχεια...» 
- Ο τρόπος με τον οποίο “τελείωσες” το ματς και η σημαντική συμβολή σου στη νίκη, σε βοηθάει να αποτινάξεις λίγο από πάνω σου την πίεση της πιο ακριβοπληρωμένης μεταγραφής του Ολυμπιακού... Αισθάνεσαι λιγάκι αδικημένος επειδή κρίνεσαι πολύ πιο αυστηρά από τον οποιοδήποτε συμπαίκτη σου, μόνο και μόνο λόγω των υψηλότατων απολαβών σου;  
«Όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να είσαι σε θέση να αντέξεις την οποιαδήποτε πίεση... Γι' αυτό υπογράφεις μεγάλα συμβόλαια, επειδή στο παρελθόν έχεις αποδείξει ότι μπορείς να λειτουργήσεις ως ηγέτης και να ανταποκριθείς σε όλες τις δυσκολίες, μέσα κι έξω από το γήπεδο... Στον αθλητισμό, βέβαια, αλλά και στη ζωή γενικότερα, συμβόλαιο με την επιτυχία δε γίνεται να υπογράψει κανείς... Καλώς ή κακώς, όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Για μένα δεν έχει αξία να βάζω 20 πόντους και να χάνουμε... Προτιμώ να κερδίζουμε και να προσθέτω απλά το δικό μου λιθαράκι. Προσωπικά δε νομίζω ότι έκανα κάποιο εξαιρετικό παιχνίδι... Όμως, το ότι βοήθησα την ομάδα σε κρίσιμες στιγμές με γεμίζει ικανοποίηση και κουράγιο για τη συνέχεια...» 
- Μία επιτυχημένη χρονιά με τον Ολυμπιακό, μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις άποψη και να μην εγκαταλείψεις την ενεργό δράση; 
«Μα, δεν έχω πει ποτέ ότι θα σταματήσω το μπάσκετ! Στην εφετινή παρουσίαση του πρωταθλήματος, είχα πει ότι ίσως να είναι η τελευταία φορά που θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση, ως αρχηγός του Ολυμπιακού. Κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή... Σωματικά αισθάνομαι καλά, δουλεύω σκληρά στην προπόνηση και θα δούμε πως θα τελειώσει η σεζόν. Διάθεση έχω, απλά η ψυχολογία των αθλητών κρίνεται τις περισσότερες φορές από το αποτέλεσμα κι επειδή εγώ έχω μάθει να κερδίζω, αν καταφέρουμε να επιστρέψουμε στους τίτλους, φυσικά και θα ήθελα να συνεχίσω. Η επιτυχία σου δίνει πάντα κίνητρο να συνεχίσεις, όσο αντέχεις φυσικά... Δεν μ' αρέσει να κοροϊδεύω αλλά πιστεύω ότι ακόμη με κρατάνε τα πόδια μου...» 
- Η διαφορά του εφετινού Ολυμπιακού, είναι η πολυτέλεια των τριών σπουδαίων “δημιουργών” που διαθέτει στο ρόστερ του, εσένα, τον Σπανούλη και τον Τεόντοσιτς και η ιδανική εξισορρόπηση των τριών αυτών προσωπικοτήτων που εφαρμόζει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς;  
«Πολλές φορές αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, γιατί όσο πιο πολλοί δημιουργοί υπάρχουν σε μία ομάδα τόσο περισσότερο χρόνο θέλουν να έχουν με την μπάλα στα χέρια τους... Νομίζω ότι ως τώρα διαχειριζόμαστε αρκετά καλά το χρόνο σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που παίρνουμε και με καθαρό μυαλό προσπαθούμε να μοιράσουμε τα κομμάτια της πίτας! Έτσι έγινε και κόντρα στον Παναθηναϊκό... Ο Μίλος πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο καλάθι και μείωσε στον πόντο, αμέσως μετά την διακοπή, ο Βασίλης “βρήκε” εξαιρετικά τον “Ράσο” με miss-match κάτω από το καλάθι κι εγώ “έβγαλα” δύο σημαντικά drive, που σιγούρεψαν τη νίκη μας... Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα...» 
- Και στην άμυνα, πάντως, παρουσιαστήκατε “αγνώριστοι”...
«Εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε το παιχνίδι... Σταματήσαμε τα pick'n'roll και τις διεισδύσεις που συνήθως κάνει ο Παναθηναϊκός, βγάζοντας ελεύθερο σουτ από την αδύναμη πλευρά. Το πλάνο μας ήταν να σταματήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια ο αντίπαλός μας και η νίκη μας ήρθε, επειδή τα καταφέραμε κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι...»
 Πηγή gazzeta
Read more!

Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό

Οι πολίστες του Ολυμπιακού ξέσπασαν σήμερα στο παραδοσιακό ντέρμπι της Α1 Ανδρών, συντρίβοντας 16-3 στο κολυμβητήριο του Πειραιά τον τυπικά φιλοξενούμενο Εθνικό, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Τρεις ημέρες μετά τα πρωτοφανή γεγονότα του Βελιγραδίου, όπου παρατάχθηκαν με επτά παίκτες απέναντι στην Παρτιζάν, οι σχεδόν πλήρεις "ερυθρόλευκοι" (δεν έπαιξαν οι τραυματίες Αφρουδάκης και Κολόμβος) έκαναν... πάρτι απέναντι στους "κυανόλευκους" και έφτασαν πολύ άνετα στο "7 στα 7" και συνολικά στις 62 σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου σημείωσε έντεκα αναπάντητα γκολ (!), μετατρέποντας το 2-1 σε 13-1.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-0, 4-0, 5-2

Τα γκολ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βλοντάκης 4, Ντόσκας 3, Μυλωνάκης 2, Μπλάνης 2, Κομάντινα 2, Σχίζας, Κόχειλας, Δερβίσης

ΕΘΝΙΚΟΣ: Καψοκόλης, Κατρουζανάκης, Χαραλαμπόπουλος
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών και τα αποτελέσματα:



Βουλιαγμένη-Λάρισα       14-5
ΠΑΟΚ-Καλαμάκι            14-12
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός    5-6
ΝΟ Πατρών-Παλ. Φάληρο     7-7
Χίος-ΝΕ Πατρών           20-4
Ολυμπιακός-Εθνικός       16-3



Πηγή Novasports Read more!

Δεν ενδιαφέρει τη Μίλαν ο Μποσίνγκουα

Το όνομα του Μποσίνγκουα έχει συνδεθεί αυτή τη μεταγραφική περίοδο με τη Μίλαν, ωστόσο οι «ροσονέρι» ξεκαθάρισαν ότι αυτή την στιγμή δεν καίγονται για τον αμυντικό της Τσέλσι.
Δεν ενδιαφέρει τη Μίλαν ο Μποσίνγκουα

«Μας αρέσει πάντα να εξετάζουμε καλούς παίκτες και ο Μποσίνγκουα ανήκει σίγουρα σε αυτή την κατηγορία, αλλά θα περιμένουμε. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί τον Ιούνιο», δήλωσε ο διευθυντής της Μίλαν, Αριέντο Μπράιντα.

«Στο ποδόσφαιρο τα πάντα αλλάζουν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Μποσίνγκουα δεν θα είναι μαζί μας τον Ιανουάριο, δεν ξέρω για το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο Ιταλός παράγοντας της Μίλαν. Ο πρώην παίκτης της Πόρτο αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών τους τελευταίους μήνες και έχει χάσει τη θέση του στην Τσέλσι.
Πηγή gazzeta Read more!

Μόνο ο Σάντος ψήφισε Μέσι

Μόνο ο Σάντος ψήφισε Μέσι
Αναλυτικά τις ψήφους που πήραν οι διεκδικητές της «Χρυσής Μπάλας» έδωσε στη δημοσιότητα το “France Football”. Τον μεγάλο νικητή, Λιονέλ Μέσι, ψήφισε μόνο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, με τον Γιώργο Καραγκούνη να προτιμά τον Αντρές Ινιέστα και τον εκπρόσωπο των ελληνικών ΜΜΕ, Μάνο Σταραμόπουλο να ψηφίζει Γουέσλι Σνάιντερ. 

Από την πλευρά τους οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ισπανοί επέλεξαν Ρόμπεν (ο Κασίγιας), Μέσι (ο Ντελ Μπόσκε) και Τσάβι (ο Αγκιλάρ). 

Δείτε εδώ αναλυτικότερα το τι ψήφισε η κάθε χώρα. 

Πηγή sport-fm Read more!

Καν: «Ρίσκο η χρησιμοποίηση Κραφτ»

Καν: «Ρίσκο η χρησιμοποίηση Κραφτ»Ως μεγάλο ρίσκο χαρακτήρισε για την Μπάγερν ο Όλιβερ Καν το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Τόμας Κραφτ αντί του Γιοργκ Μπουτ κάτω από τα δοκάρια της γερμανικής ομάδας στον αγώνα με την Βόλφσμπουργκ.


Ο πρώην τερματοφύλακας των Βαυαρών τόνισε με δηλώσεις του στην έκδοση της «Bild»
«Κανείς δεν ξέρει πως θα αντεπεξέλθει στην αναμέτρηση ο μικρός. Μπορεί να είναι εξαιρετικός, ωστόσο είναι ρίσκο να το χρησιμοποιήσεις σε ένα ματς με τόση πίεση. Ο Μπουτ ξέρεις ότι είναι ικανός και ότι έχει την εμπειρία να αντέξει την πίεση που θα έχει στο παιχνίδι».
Πηγή gazzeta
Read more!

«Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι δυνατός»

Την πεποίθησή του ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα μέσα στην έδρα του, εξέφρασε ο Γιάννης Οκκάς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη φάση των «32» του Europa League, με τον επιθετικό της Ανόρθωσης να θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία. 
«Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι δυνατός»


Ο Οκκάς μίλησε στα «Σπορ του Βορρά» για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, ποια είναι τα δυνατά της σημεία και τι θα πρέπει να προσέξει η παλιά του ομάδα: 

«Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, όμως φαντάζομαι ότι και ο ΠΑΟΚ δεν θα παραδοθεί. Ούτως ή άλλως ο "Δικέφαλος" είναι ικανός μέσα στην Τούμπα να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα. Αν λοιπόν πάρει ένα καλό αποτέλεσμα εντός έδρας, όλα είναι πιθανά», ήταν τα λόγια του Οκκά, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τι έχει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. 

«Σε θέματα τακτικής, νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξει να καλύψει πρώτα τα νώτα του. Να είναι συμπαγής αμυντικά και να βασιστεί στο σύνολο. Απέναντί του θα βρεθεί μια ομάδα που δε συγχωρεί τα λάθη. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει τη ζημιά και αυτό αποδείχτηκε με μας το καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαία η περσινή της πορεία στο Champions League, που έφτασε ως τα προημιτελικά, ούτε φυσικά τα φετινά της αποτελέσματα, όπου στους ομίλους τα πήγε πολύ καλα». 

Ωστόσο, ο Κύπριος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δυνατά σημεία της ρωσικής ομάδας, επισημαίνοντας: 

«Το μεγάλο τους όπλο είναι η μεσοεπιθετική τους γραμμή. Από τη μέση και μπροστά είναι πραγματικά φωτιά. Δεν ξέρεις ποιον να πρωτομαρκάρεις και που να στρέψεις την προσοχή σου. Ο ποδοσφαιριστής που με ενθουσίασε περισσότερο απ' όλους είναι ο Βάγκνερ Λαβ. Τρομερός παίκτης, με φοβερές ικανότητες, τεχνίτης, γρήγορος, επικίνδυνος. Οι άλλοι δύο που ξεχώρισα ιδιαίτερα είναι αυτοί που μας έβαλαν τα δύο γκολ στον πρώτο αγώνα στη Μόσχα, ο Τόσιτς και ο Ντούμπια», συμπλήρωσε ο Οκκάς, που έχει ξεχωρίσει το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε ως το καλύτερο του ΠΑΟΚ.

Πηγή sport-fm Read more!

Για πάντα «νυχτερίδα» ο Μάτα

Για πάντα «νυχτερίδα» ο ΜάταΟ Χουάν Μάτα ανανέωσε την πίστη του στην Βαλένθια με την υπογραφή του νέου συμβολαίου του τον οποίο τον κρατάει στις «Νυχτερίδες» μέχρι τον Ιούνιο του 2014, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας.


Ο πρόεδρος της Βαλένθια, Μανουέλ Γιορέντε, που προσπαθεί να επαναφέρει τις νυχτερίδες σε λαμπρές μέρες χωρίς οικονομικά προβλήματα, αποκάλυψε σε συνεδρίαση των μετόχων ότι ο Χουάν Μάτα ανανέωσε το συμβόλαιο του.
Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, Μάτα θα μπορούσε να πωληθεί το καλοκαίρι καθώς θα απέμενε μόλις ένας χρόνος στο συμβόλαιο του, όμως σε αντίθεση με τους άλλους συμπαίκτες του που επέλεξαν άλλες ομάδες, αυτός ανανέωσε και παραμένει πιστός στη Βαλένθια.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν μαραθώνιες καθώς κράτησαν για πάνω από έναν χρόνο, ωστόσο αύριο θα επισημοποιηθεί η ανανέωση σε μια δημόσια τελετή.
Πηγή gazzeta
Read more!

Δίκαιη η νίκη για Κασίγιας

Δίκαιη η νίκη για Κασίγιας
Ικανοποιημένος για τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην συμπολίτισσα Ατλέτικο εμφανίστηκε ο τερματοφύλακας της πρώτης, Ίκερ Κασίγιας.

«Μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ, η ομάδα κυριάρχησε και αναδειχτήκαμε δίκαια νικητές. Το αποτέλεσμα είναι καλό και είμαστε ενθουσιασμένοι για την ομάδα. Ήταν πολύ καλή κι εμείς επιδείξαμε ένα υψηλό επιθετικό επίπεδο», είπε αρχικά και στη συνέχεια προέβη σε σχόλιο για τον συμπαίκτη του Καρίμ Μπενζεμά, σημειώνοντας: «Ο Καρίμ παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ξέρει ότι το κοινό είναι απαιτητικό στο Μπερναμπέου. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανός στο σκοράρισμα».
Πηγή gazzeta Read more!

Αφεντικό με επιστροφή η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε για δεύτερη φορά στη σεζόν την Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 1-0, η «Βασίλισσα» επέστρεψε και κέρδισε το παιχνίδι με 3-1, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει ακόμη ένα γκολ στο τέλος.
Αφεντικό με επιστροφή η Ρεάλ


Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε από την κόλαση του 1-0 και κατάφερε να επιβληθεί της άσπονδης γειτόνισσας Ατλέτικο.
Το γκολ της Ατλέτικο ήρθε στο 7’ με φάση που έχει ξεσηκώσει μεγάλη συζήτηση στην Ισπανία, καθώς ο Κουν Αγουέρο που έδωσε την πάσα στον Φορλάν φαίνεται να είναι οφσάιντ στην αρχή της φάσης.
Η «Βασίλισσα» ωστόσο δεν πτοήθηκε από το κακό ξεκίνημα και κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα με το γκολ του Σέρχιο Ράμος στο 14’.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ διατήρησε την κατοχή, αλλά δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική, μέχρι το γκολ του Ρονάλντο στο 61’ από πάσα του Οζίλ.
Στη συνέχεια η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα, μέχρι το τραγικό λάθος της άμυνας της Ατλέτικο στις καθυστερήσεις που επέτρεψε στον Οζίλ να γράψει το 3-1, σκορ που ήταν και το τελικό.
Στις δυο επόμενες φάσεις η Ρεάλ θα μπορούσε να πετύχει ακόμη ένα γκολ, αλλά η άμυνα της Ατλέτικο αντέδρασε σωστά στη μία και ο Γκάγκο έκανε τραγική επιλογή στη δεύτερη.
Πηγή gazzeta
Read more!

Επιστρέφει με Τότεναμ ο Ρούνει

Έπειτα από απουσία δύο εβδομάδων ο Γουέιν Ρούνει θα επιστρέψει για την Γιουνάιτεντ στον αγώνα με την Τότεναμ στο «Γουέιτ Χαρτ Λέιν».
 Επιστρέφει με Τότεναμ ο Ρούνει


Επί του θέματος μίλησε ο τεχνικός της ομάδας, Άλεξ Φέργκιουσον ο οποίος τόνισε λακωνικά:

«Προπονείται και θα είναι σε φόρμα την Κυριακή».
Για τον Μπέκαμ ο Σερ είπε:
«Δεν περίμενα ο Μπέκαμ να παίξει την Κυριακή. Δεν γίνεται να κάνεις προπόνηση για λίγες ημέρες και να αγωνιστείς στην Πρέμιερ Λιγκ, ακόμη περισσότερο κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».
Πηγή gazzeta
Read more!

«Ούτε τηλέφωνο να μην με πάρουν»

«Ούτε τηλέφωνο να μην με πάρουν»
Δεν είναι διατεθειμένος να ξεπουλήσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης. 

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για παίκτες όπως ο Γεωργιάδης ή ο Ανάκογλου, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα πρέπει να κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα ακούγονται και η οποιαδήποτε αποχώρηση θα γίνει το καλοκαίρι. Παράλληλα, τόνισε πως δεν έχει δεχτεί καμία σοβαρή πρόταση ως τώρα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ.Θεωδορίδης... 

Για την πορεία του Πανσερραϊκού: «Είμαι ικανοποιημένος εδώ που είμαστε, αν και θα μπορούσαμε να ήμασταν και καλύτερα. Είχαμε τραυματισμούς ενώ παίζαμε με έναν επιθετικό. Το καλό ποδόσφαιρο πρέπει να συνοδεύεται με καλά αποτελέσματα». 

Για τη σωτηρία: «Είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Η σιγουριά προκύπτει από την καλή ομάδα που έχουμε. Την προηγούμενη φορά πέσαμε από τρεις άσχημες διαιτησίες. Από δύο ήττες υποβιβαστήκαμε». 

Για τη αποχή του κόσμου: «Περιμέναμε περισσότερα από τον κόσμο, αλλά είναι δικαιολογημένος αφού υπάρχει οικονομική δυσκολία. Από το επόμενο παιχνίδι θα μειώσουμε τις τιμές. Σκεφτόμαστε να βάλουμε 10 ευρώ γενική είσοδο. Θα έχουμε χαμηλότερες τιμές και από ερασιτεχνικό. Το να πάρουμε 10.000 ευρώ παραπάνω δεν μας σώζει. Δεν φτάνουν αυτά τα λεφτά για να σωθεί μια ομάδα». 

Για το ενδιαφέρον για παίκτες του Πανσερραϊκού: «Παίκτες θα δώσουμε αν δεχθούμε σοβαρές προσφορές. Με αυτές που ακούω προς το παρόν αγοράζω 2-3 ποδοσφαιριστές κι εγώ. Δεν κάθομαι καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα νούμερα που ακούω. Με 300 χιλιάρικα δεν δίνουμε κανέναν (σ.σ τόσα φέρεται να προσφέρει η ΑΕΚ για τον Γεωργιάδη). Αν δεν προσθέσουν έναν άσσο ας μην με πάρουν ούτε τηλέφωνο. Δεν ξεπουλάμε. Δεν ζήτησα βοήθεια από κανέναν. Ο Πανσερραϊκός θα είναι ο πρώτος που θα πάρει την αδειοδότηση». 

Για τους μάνατζερ: «Κάποιοι κάνουν τα δικά τους παιχνίδια. Αυτοί παίρνουν πρωτοβουλίες και λένε ότι μπορούν να φέρουν όποιον να ναι. Δεν ισχύει αυτό. Δέχθηκα επίσημα κάποιο τηλέφωνο από κάποιον που μάλλον είχε άνθρωπο ομάδας της Σούπερ Λίγκας δίπλα του». 

Για Ολυμπιακό: «Από το καλοκαίρι έχει ενδιαφερθεί για ποδοσφαιριστές μας. Εμείς θα παραχωρήσουμε έναν παίκτη, όχι και τους δύο (Ανάκογλου, Γεωργιάδη). Μας ενδιαφέρει και ο Πανσερραϊκός να μην αποδυναμωθεί. Για το ερχόμενο τρίμηνο είναι απαγορευτική οποιαδήποτε μεταγραφή. Τα ανταλλάγματα είναι παίκτες που δεν τους χρειάζονται οι ομάδες. Αυτοί πρέπει να είναι σε θέσεις που χρειάζεσαι, αλλιώς τι να τους κάνουμε; Δεν με ενδιαφέρουν τα ανταλλάγματα. Ας μου δώσουν δύο εκατομμύρια και θα βρω εγώ παίκτες. Όλοι φεύγουν αρκεί να ικανοποιηθούμε». 

Για τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας: «Ο Σβέρκος είναι ο ένας όπως ξέρετε. Επίσης κοιτάμε έναν αριστερό μπακ κι έναν ακόμα επιθετικό». 

Για τα νέα ταλέντα: «Κάναμε επαγγελματία τον Γιαννόπουλο που δεν είναι ούτε 16 χρονών. Το μόνο που ενδιαφέρει την περιοχή είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε 180 σωματεία και όλη η Θεσσαλονίκη 200. Έχουμε και γήπεδα που τα ζηλεύουν ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Γίνεται μια αναδιοργάνωση στις ακαδημίες όπου υπάρχουν 400 παιδιά και θα φτάσουμε τα 600. Μας λείπουν κάποιες λεπτομέρειες με γραφεία, αποδυτήρια κλπ». 

Για τους «μεγάλους» του πρωταθλήματος: «Η κλήρωση ήταν εξυπηρέτηση για τους μεγάλους. Οι Σέρρες παίζουν 3 ντέρμπι σερί. Είναι ορισμός πλέον, δεν είναι κλήρωση. Θα πέσω εγώ κατηγορία για να εξυπηρετήσω τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ. Λογικό είναι όταν ξεκινάς με τρεις ήττες να σου πέφτει το ηθικό. Να γίνει κλήρωση και για τις ώρες. Είναι σαν να μας ρίχνουν πριν καν αρχίσει η σεζόν». 

Για το επόμενο ματς στο Καραϊσκάκη: «Κατεβαίνουμε με επτά απουσίες. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ματς κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Μακάρι να μπορούσαμε να κερδίζουμε εκτός τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Το βασικό είναι να δείξουμε ότι ο Πανσερραϊκός δεν καταλαβαίνει τίποτα». 

Πηγή sport-fm Read more!

«Θα διακόπτονται οι αγώνες»

Σημαντική πρόοδος στην εξάλειψη των επεισοδίων από τα γήπεδα υποστήριξε πως έχει γίνει φέτος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, μιλώντας στονNovaΣΠΟΡ FM 94.6. 


«Θα διακόπτονται οι αγώνες»

Διακοπή όταν δεν υπάρχουν όροι ασφαλούς διεξαγωγής ενός αγώνα είναι η πρότασή του, ενώ τα χρήματα από τις τιμωρίες θα πηγαίνουν σε ομάδες που προάγουν τη φίλαθλη συμπεριφορά. 

Αναλυτικά, όσα είπε: 

«Δεν έχω κανένα σκοπό να εξωραΐσω τίποτα, αλλά αν δούμε τα γεγονότα όπως εξελίσσονται φέτος, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά σε σχέση με παλαιότερα, έχουμε μια πολύ σημαντική μείωση, την οποία θα αποδώσουμε και με αριθμούς στο τέλος του πρωταθλήματος». 

«Τα 4-5 περιστατικά που έχουν συμβεί αθροιστικά στην Super και την Football League είναι περισσότερο εμφύλιοι πόλεμοι μεταξύ ομάδων και διοικήσεων και όχι οπαδικά. Είναι ιστορικές αντιπαλότητες». 

Για τις ενέργειες της ΕΠΟ τόνισε: «Δεν πρέπει να κάνουμε μια ισοπεδωτική ανάλυση των γεγονότων. Η αυστηρότητα της ΕΠΟ έχει αυξηθεί. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και μάλιστα μεγάλων ομάδων που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Από την άλλη πλευρά η κρατική χρηματοδότηση γίνεται ανάλογα με την αποτελεσματικότητα κάθε συλλόγου σε θέματα βίας. Οι τιμωρίες πλέον γίνονται αυτόματα. Για παράδειγμα όταν ο αθλητικός δικαστής επιβάλλει ένα ποσό, το μισό από αυτό εκπίπτει αυτόματα από την κρατική χρηματοδότηση. Τα κεκλεισμένων των θυρών επίσης είναι μετρήσιμη τιμωρία, μια έμμεση ποινή. Οι ρήτρες βίας δημιουργούν έτσι έναν κουμπαρά που θα πάει σε ομάδες που εκτιμούμε ότι δεν καλλιεργούν τη βία». 

Σχετικά με τον επεισόδιο στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ υποστήριξε: «Είναι μόλις το δεύτερο γεγονός τέτοιου είδους που θυμάμαι, ύστερα από την επίθεση που είχε δεχθεί παλαιότερα ο Σηφάκης. Πολλά ματς που έγιναν με οπαδούς και των δύο ομάδων τελείωσαν χωρίς πρόβλημα. Εκεί οριοθετούμε την αντικειμενική ευθύνη των ομάδων, η οποία είναι διαφορετικό πράγμα από την αντιπαλότητα. Τα πιο πολλά επεισόδια , πλην δύο έγιναν εκτός γηπέδου. Πρώτος στόχος ήταν να βγάλουμε από τον αγωνιστικό χώρο τη βία. Από εκεί και πέρα αρχίζει και γίνεται αστυνομικό ή δικαστικό πρόβλημα» 

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Αν είναι εύθραυστο και προσωρινό ή αν θα διατηρηθεί θα δείξει στο μέλλον». 

Για το ενδεχόμενο διακοπής ενός αγώνα συμπλήρωσε: «Μπορεί ο διαιτητής να κουβαλήσει στους ώμους του την απόφαση να διακόψει ένα ματς ή πρέπει αν υπόκειται σε όρους αυτοματισμού. Αυτό μελετάμε και αυτό έχω προτείνει. Όταν δεν υπάρχουν όροι ασφαλούς διεξαγωγής ενός αγώνα αυτός θα πρέπει να διακόπτεται. Από εκεί και πέρα σε επεισόδια όπως στον ΠΑΣ τον λόγω έχει ο εισαγγελέας, ειδικά από τη στιγμή που ταυτοποιείται ο δράστης». 

Για τις τιμωρίες: «Η ρίψη κροτίδων, δυναμιτακίων και πάσης φύσεων εύφλεκτης ύλης θα επισύρουν πολύ αυστηρότερη τιμωρία». 

Πηγή sport-fm Read more!

Πάντελιτς: «Πώς να χάσεις με Σέρβους;»

Πάντελιτς: «Πώς να χάσεις με Σέρβους;»
Ο Μάρκο Πάντελιτς πρωτοστάτησε στις συζητήσεις για τη νίκη στο μπασκετικό ντέρμπι, τονίζοντας ότι οι σέρβοι του μπασκετικού Ολυμπιακού ήταν αυτή που έκριναν την αναμέτρηση.
Η νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού μονοπώλησε τις συζητήσεις στου Ρέντη στην προπόνηση ακόμη και του ποδοσφαιρικού τμήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Γαύρου».
Αυτός που ξεχώρισε τόσο για τις γνώσεις του για το μπάσκετ όσο και για το ενδιαφέρον του ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού μίλησε για το παιχνίδι στους συμπαίκτες του και στάθηκε στην παρουσία των μπασκετικών συμπατριωτών του.
«Σας το είχα πει εγώ ότι θα κερδίσουμε», ξεκίνησε να λέει ο Πάντελιτς και συνέχισε: «Είδατε τι έκανε ο Ντούντα; Είναι μεγάλος προπονητής. Τι να πούμε τώρα; Σέρβος είναι και αυτός. Όπου υπάρχουν Σέρβοι υπάρχει επιτυχία. Με Σέρβους πάνε μπροστά οι ομάδες. Είδατε τον Τεόντοσιτς; Είναι τρελός, έχει πάθος και δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Τον Έρτσεγκ τον είδατε; Το παιδί ήταν να τον διώξουν, αλλά πήγε ο Ίβκοβιτς του είπε, μπες και παίξε. Μπήκε και ήταν από τους καλύτερους».
Οι ισπανοί της παρέας Φουστέρ, Ριέρα και Βαλβέρδε σχολίασαν και αυτοί τον αγώνα, ενώ Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ και Ρόμενταλ παρακολουθούσαν απορημένοι καθώς ουδεμία σχέση έχουν με το άθλημα.
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ανακοίνωση Νικολαΐδη για την ΑΕΚ

Νικολαΐδης
Ο Ντέμης Νικολαΐδης με μία μακροσκελή ανακοίνωση έδωσε την απάντηση του σε όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την περίοδο της προεδρίας του στην ΑΕΚ, ενώ "απάντησε" και στα όσα δήλωσε ο Πέτρος Παππάς. Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης αποφάσισε να απαντήσει σε όλους αυτούς που κατά τον ίδιο λένε "ψέματα και πετάνε λάσπη τα τελευταία δύο χρόνια". Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε γνωστές πολλές λεπτομέρειες από την περίοδο της προεδρίας του, τόσο σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο όσο και στα καθαρά ποδοσφαιρικά θέματα της ομάδας.

Πριν όμως αναλύσουμε την ανακοίνωση του Νικολαΐδη, να αναφέρουμε ότι το σίριαλ με τα δοικητικά της ΑΕΚ είχε και άλλο επεισόδιο καθώς η πρόταση του Πέτρου Παππά, έφερε την ανακοίνωση των μικρομετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ με την οποία κάνουν την δική τους πρόταση για την σωτηρία της Ένωσης. Δείτε εδώ.Πάμε λοιπόν στον Ντέμη όπου αρχικά παραδέχεται πως έκανε λάθος εκτίμηση τη σεζόν 2007-2008 όταν έπεισε τους μετόχους να κάνουν υπέρβαση στο μπάτζετ για "να φτιάξουμε μια ομάδα για να χτυπήσει το πρωτάθλημα". Επίσης αποδέχθηκε πως δεν τα κατάφερε εν τέλει και θα έπρεπε να βρεθεί μία διάδοχη λύση αφού οι μέτοχοι δεν είχαν την διάθεση να συνεχίσουν να βάζουν χρήματα στην ομάδα.

Οι μεταγραφές

Όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας ο Ντέμης Νικολαΐδης αποκάλυψε πως οι μέτοχοι διαφωνούσαν με τον ίδιο που επέτρεπε στους προπονητές να κάνουν τις μεταγραφές που ήθελαν. Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ οι μέτοχοι ήθελαν "να βάλουμε κάποιον φίλο μάνατζερ να κάνει τις μεταγραφές γιατί θεωρούσαν ότι δίνουμε πολλά λεφτά στους μάνατζερ", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση.

Σε δύσκολη θέση ο Ντέμης

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο Νικολαΐδης τονίζει πως "Υπήρχαν όμως περιπτώσεις που με έφεραν σε δύσκολη θέση". Συγκεκριμένα: "το 2006, όταν ένας μέτοχος είπε σε συνάντηση ότι βάζει λεφτά για μεταγραφές, μόνο όμως αν πάρουμε συγκεκριμένο παίκτη που του άρεσε. Ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν μέσα στους πρώτους στόχους μας αλλά προκειμένου να κάνουμε μια μεταγραφή που θα άρεσε και στον κόσμο, υποχώρησα και τον αποκτήσαμε".Ακόμα μία στιγμή στην οποία ο Νικολαΐδης βρέθηκε σε δύσκολη θέση όπως ο ίδιος αποκαλύπτει ήταν το 2008 όταν: "όταν ο προπονητής ήθελε έναν ποδοσφαιριστή (αριστερό μπακ) που θα μας κόστιζε περίπου 150.000 ευρώ και ένας εκ των μετόχων έθεσε βέτο ότι αν αποκτηθεί θα αποχωρούσε από την ομάδα. Τον ήθελε ο προπονητής, συμφωνούσε το scouting team και εγώ. Ο παίκτης δεν αποκτήθηκε. Δεν ήμουν σε ισχυρή θέση τότε, για πολλούς λόγους".

Ευθύνες μέχρι τον Ιούνιο του 2008

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου ο Νικολαΐδης παραδέχθηκε πως έκανε λάθη αλλά παράλληλα τονίζει πως "Έχω την κύρια ευθύνη για όποια λάθη έγιναν ως τον Ιούνιο του 2008 και οι μέτοχοι ήταν ενήμεροι για τα πάντα. Από κει και μετά όμως δεν έχω πια εγώ την ευθύνη".

Ο όρος στο συμβόλαιο του Παπασταθόπουλου

Μία από τις λεπτομέρειες που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας ο Ντέμης και αφορά καθαρά το ποδοσφαιρικό/αγωνιστικό τμήμα της ομάδας είναι και ένας όρος στο συμβόλαιο του Παπασταθόπουλου, που στην ουσία τον κράτησε στην προεδρία της ομάδας τον Ιούνιο του 2008.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν έφυγα τον Ιούνιο του 2008 για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι υπήρχαν συμφωνίες με όρους που είχαν ζητηθεί από χορηγούς προφορικές ή γραπτές, ότι αν έφευγα από την θέση του προέδρου θα διέκοπταν τις χορηγίες τους. Όμως η πιο σημαντική μου δέσμευση αφορούσε στο συμβόλαιο ανανέωσης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, όπου υπήρχε όρος ( έπειτα από απαίτηση του ποδοσφαιριστή) ότι αν αποχωρούσα από την θέση του Προέδρου θα έμενε ελεύθερος. Ήταν οι βασικοί λόγοι που προσπάθησα να μείνω άλλη μια χρονιά".

Τα budget της ομάδας

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Νικολαΐδης αναφέρθηκε στα budget της ομάδας μέχρι και σήμερα τονίζοντας πως όσα χρήματα μπήκαν στην ομάδα από το 2004 μέχρι το 2008 μπήκαν και από το 2008 μέχρι το 2010.

"Θυμίζω τα budget των τελευταίων χρόνων (όπου budget: συμβόλαια ποδοσφαιριστών μεικτά, αγορές ποδοσφαιριστών, πωλήσεις ποδοσφαιριστών): 2004-05 5εκ , 2005-06 7,5εκ, 2006-07 9εκ, 2007-08 12,5εκ, 2008-09 13,5εκ, 2009-10 16,5 εκ, 2010-11 14,5εκ."

Οι προτάσεις του Ψαριανού με sms!

Σε μία μίνι ανασκόπηση της θητείας του ο Νικολαΐδης επισημαίνει πως μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος πρόεδρος της ΑΕΚ αλλά "δεν μπορούσα να κάνω προπονητή έναν γυμναστή στα 48 του, ούτε να παίρνω παίκτες που μου υποδεικνύει ο Ψαριανός με sms".

Τα 2 εκατ. του Ντέμη και η τρύπα των 10 εκατ!

Όσον αφορά τα καθαρά οικονομικά της ομάδας ο Νικολαΐδης δήλωσε μέσω της ανακοίνωσης του πως έβαλε στην ΑΕΚ 2.000.000, ενώ την ίδια περίοδο δεν πληρωνόταν από την ΠΑΕ. "Τα τέσσερα χρόνια που ήμουν στην ΑΕΚ πήρα μέρος σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και συνεισέφερα συνολικά δύο εκ ευρώ: 1,5εκ ευρώ σε αυξήσεις και 500.000 ευρώ πρόσφατα μετά από επικοινωνία μου με τον κ. Νοτιά. Δεν δέχτηκα ποτέ να πάρω ούτε ένα ευρώ παρά τις πιέσεις των μετόχων ότι θα έπρεπε να αμείβομαι για την εργασία μου."Όπως αποκαλύπτει στο ίδιο σημείο και αναφερόμενος στην κακοδιαχείριση που τον κατηγορούν πως έκανε τονίζει πως το έλλειμμα της ΠΑΕ για την φετινή χρονιά είναι 10.000.000 ευρώ!: "Δεν ανέχομαι όλο αυτό τον καιρό να μιλάνε κάποιοι για κακοδιαχείριση και να διαρρέουν υποτιθέμενες παρανομίες στην ΠΑΕ, όταν έως το 2008 όλοι οι μέτοχοι είχαν γνώση και πληροφόρηση για τα πάντα και όταν από το 2008 και μετά δημιουργήθηκαν νέα ελλείμματα με την ομάδα να μην είναι στο ελάχιστο ανταγωνιστική. Μόνο στην φετινή χρονιά η ΑΕΚ έχει τρύπα περίπου 10 εκ ευρώ".

Για την Empire

Τέλος, πολύς λόγος έχει γίνει για την εταιρία Empire με τον Νικολαΐδη να απαντά: "Όσο αναφορά στην EMPIRE να θυμίσω σε όλους όσα είχαμε πει όταν ιδρύσαμε την εταιρεία. Ως γνωστόν, καμία ΠΑΕ δεν μπορεί βάσει νόμου να εκμεταλλευτεί εμπορικά το σήμα της. Οπότε όλες οι ΠΑΕ ιδρύουν εταιρείες για να κάνουν αυτή την δουλειά: Τριφύλλι ΑΕ, Θρύλος ΑΕ, EMPIRE για την ΑΕΚ. Η μετοχική της σύνθεση ήταν παρόμοια με της ΠΑΕ την εποχή που την ιδρύσαμε.

Για να μην μας κατηγορήσει κανείς στο μέλλον μάλιστα – όπως κάνουν τώρα -, υπογράψαμε τότε όλοι οι μέτοχοι της EMPIRE, μια σύμβαση με όρο ότι το 80% των κερδών θα πηγαίνει αυτόματα στην ΠΑΕ και η EMPIRE θα κρατάει το 20% για να καλύπτει τα έξοδα της. Έως και το 2008 η EMPIRE παρουσίαζε κέρδη (χαρακτηριστικά: 2007: 16.000 ευρώ, 2008: 25.000 ευρώ). Η EMPIRE επένδυσε όλα αυτά τα χρόνια για να φτιάξει τις 2 μπουτίκ, το cafe κ.α., περίπου 900.000 ευρώ με σκοπό να κάνει απόσβεση σε βάθος χρόνου. Δεν έχει φύγει από τα ταμεία της ούτε ένα ευρώ για να πάει σε κάποια τσέπη και είναι αστείο και μόνο να το σκέφτεται κανείς".

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ανέλαβα τη διοίκηση της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2004 ως τον Ιούνιο του 2008. Τη σεζόν 2007-2008 αποφασίσαμε όλοι οι μέτοχοι να κάνουμε την υπέρβαση- σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ- και να φτιάξουμε μια ομάδα για να χτυπήσει το πρωτάθλημα.Έπεισα τους μετόχους ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, οπότε τα έσοδα από το Champions League θα κάλυπταν το όποιο άνοιγμα δημιουργούσαμε αποκτώντας ποδοσφαιριστές. Αποδείχτηκε δυστυχώς ότι έκανα λάθος εκτίμηση. Η ομάδα που άξιζε το πρωτάθλημα του 2008 τελικά το έχασε και βρέθηκε με ένα σημαντικό οικονομικό άνοιγμα. Είπα στους μετόχους ότι δεν τα κατάφερα και ότι από την στιγμή που κάποιοι δεν έχουν πια διάθεση ή κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε οικονομικά την ομάδα, έπρεπε να βρούμε μια διάδοχη λύση. Οι μέτοχοι – όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα- πήραν την απόφαση να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα. Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Θανόπουλο που είχε αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος, έπρεπε κάποια χρήματα να μπούνε στην ομάδα τον Ιούνιο του 2008. Οι μέτοχοι συμφώνησαν ότι θα τα βάλουν. Τα χρήματα δεν μπήκαν.Ο κ. Νίκος Θανόπουλος, όπως είχε οριστεί από τους μετόχους, ήταν εκείνος που έπρεπε να μου δώσει budget αλλά καθώς τα χρήματα δεν είχαν μπει, δεν μπορούσε να μου δώσει Budget για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η συμφωνία με τους μετόχους ήταν ό, τι θα μπορούσα να διαχειριστώ μόνο όσα χρήματα μου έδινε (ή ενέκρινε) ο κ. Νίκος Θανόπουλος.Καταλάβαινα ότι η πλειοψηφία των μετόχων πλέον δεν μου έδειχνε την αρχική εμπιστοσύνη.

Αυτό είχε ξεκινήσει από τον τρίτο χρόνο και μετά (δηλαδή από το καλοκαίρι του 2007) και κορυφώθηκε όταν χάσαμε τη 2η θέση στα play offs τη σεζόν 2007-2008.Μπροστά στο ηθικό δίλλημα για το πώς θα αγωνιστούμε στα play offs όντας πρωταθλητές στους αγωνιστικούς χώρους, η πλειοψηφία των μετόχων - κοιτώντας το οικονομικό όφελος της ΠΑΕ - πήρε την απόφαση, η ομάδα να κατέβει κανονικά και να χτυπήσει την 2η θέση. Η γνώμη η δική μου και του κ.Καννελόπουλου ήταν να αγωνιστούμε μεν αλλά με την δεύτερη ομάδα.Μετέφερα, ως όφειλα, την απόφαση της πλειοψηφίας στους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα δυστυχώς δεν πήγε καλά και οι μέτοχοι μου χρέωσαν ότι δεν κατάφερα να πείσω τους παίκτες να τα δώσουν όλα.Διαφωνούσαμε και σε άλλα θέματα, όπως το να «φτιάξω» τις σχέσεις μου με τον Τύπο και να γίνω πιο κοινωνικός με τους δημοσιογράφους. Ανέκαθεν η θέση μου ήταν ότι είναι προτιμότερα τα έργα από τα λόγια και οι σχέσεις μου με τους δημοσιογράφους ήταν πάντα τυπικές, κάτι που δεν θα άλλαζε ποτέ. Επίσης διαφωνούσαν μαζί μου στο ότι επέτρεπα στους προπονητές να κάνουν τις μεταγραφές που ήθελαν. Σε κάποιες περιπτώσεις είχαν δίκιο διότι αποκτήσαμε παίκτες χωρίς να έχουμε τηρήσει τις διαδικασίες που είχαμε ορίσει. Ήθελαν να βάλουμε κάποιον φίλο μάνατζερ να κάνει τις μεταγραφές γιατί θεωρούσαν ότι δίνουμε πολλά λεφτά στους μάνατζερ. Τους εξήγησα ότι αυτό δεν γίνεται και ότι ο κάθε παίκτης έχει τον δικό του μάνατζερ με τον οποίο πρέπει υποχρεωτικά να συνεργαστούμε. Νόμιζα ότι στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, δηλαδή στο σχεδιασμό και την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν θα δεχόμουν πιέσεις, εκτός από το οικονομικό κομμάτι δηλαδή το πόσο μας στοιχίζει συνολικά η ομάδα.Υπήρχαν όμως περιπτώσεις που με έφεραν σε δύσκολη θέση.Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν το 2006, όταν ένας μέτοχος είπε σε συνάντηση ότι βάζει λεφτά για μεταγραφές, μόνο όμως αν πάρουμε συγκεκριμένο παίκτη που του άρεσε. Ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν μέσα στους πρώτους στόχους μας αλλά προκειμένου να κάνουμε μια μεταγραφή που θα άρεσε και στον κόσμο, υποχώρησα και τον αποκτήσαμε. Άλλη περίπτωση ήταν τον Μάιο του 2008, όταν ο προπονητής ήθελε έναν ποδοσφαιριστή (αριστερό μπακ) που θα μας κόστιζε περίπου 150.000 ευρώ και ένας εκ των μετόχων έθεσε βέτο ότι αν αποκτηθεί θα αποχωρούσε από την ομάδα. Τον ήθελε ο προπονητής, συμφωνούσε το scouting team και εγώ. Ο παίκτης δεν αποκτήθηκε. Δεν ήμουν σε ισχυρή θέση τότε, για πολλούς λόγους. Δεν είχαμε πάρει το πρωτάθλημα που τους είχα «υποσχεθεί», άρα έπρεπε να μπούνε χρήματα για να καλυφθεί το άνοιγμα. Δεν μπορούσα να βάλω άλλα χρήματα στην ομάδα και αν εξαιρέσω τα δύο πρώτα χρόνια που είχα τηρήσει το budget (η ομάδα είχε άνοιγμα και στα δύο πρώτα χρόνια από λάθη που γνωρίζουν οι μέτοχοι ότι δεν ήταν δικής μου ευθύνης), την περίοδο 2006 - 07 το budget ήταν μεγαλύτερο από ότι είχαμε πει.Η πληροφόρηση που είχαν οι μέτοχοι ήταν σε όλα τα επίπεδα και για αυτό από το 2007 μου έλεγαν ότι πρέπει η ΠΑΕ να κόψει την παροχή κινητών σε όλους. Δεν συμφωνούσα λέγοντας τους ότι σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ αμείβονται λιγότερο από ότι θα έπρεπε και οι περισσότεροι δουλεύουν 14-16 ώρες την ημέρα από την αγάπη τους για την ομάδα.(σε αυτό συμφωνούσαν).Δεν μπορούσα να κάνω πράγματα στη διοίκηση της ομάδας που δεν με εξέφραζαν. Μοιραία λοιπόν ή θα γινόμουν ένας πρόεδρος - γλάστρα ή θα αποχωρούσα. Τον Ιούνιο του 2008 ενημέρωσα αρχικά κάποιους από τους μετόχους προφορικά και λίγες ημέρες αργότερα έκανα γνωστό γραπτώς σε όλους ότι παραιτούμαι από πρόεδρος διότι αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και ότι αν χρειάζονται κάποιο διάστημα για να με αντικαταστήσουν θα παραμείνω το πολύ έναν χρόνο.

Από κει και πέρα, ό, τι συνέβαινε στην ομάδα ήταν αποφάσεις του συνόλου των μετόχων. Δεν αποφάσισα τίποτα μόνος μου, εκτός από την μεταγραφή του Nacho Scocco, διότι είχαν ξεκινήσει πιο νωρίς οι διαπραγματεύσεις.Έχω την κύρια ευθύνη για όποια λάθη έγιναν ως τον Ιούνιο του 2008 και οι μέτοχοι ήταν ενήμεροι για τα πάντα. Από κει και μετά όμως δεν έχω πια εγώ την ευθύνη.Μετά την αποκάλυψη της παραίτησης μου είχα κάνει μία συνέντευξη Τύπου και είχα μιλήσει για τους αρχικούς στόχους μας. Οικονομικό, προπονητικό, και γήπεδο.Είχα πει ότι πετύχαμε να εξυγιάνουμε οικονομικά την ομάδα, έχοντας ως δεδομένο τη στιγμή που το έλεγα ότι οι μέτοχοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά την ομάδα . Αυτή την απόφαση είχαν πάρει τον Ιούνιο. Δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα οικονομικά και με την τοποθέτηση δικού τους ανθρώπου στην ΠΑΕ ως Διευθύνοντος Συμβούλου θα υπήρχε καλύτερη διαχείριση από τη δική μου. Είχα πει για το προπονητικό ότι το καταφέραμε, κάτι που όντως έγινε με την βοήθεια του κ.Νοτιά. Και επίσης είχα αφήσει ελπίδες για το γήπεδο το οποίο δεν προχώρησε.

Είχα πει όμως και ένα ψέμα, για πρώτη φορά στον κόσμο μας. Είπα, ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ να φύγω πριν το τέλος του 2009. Και ζητώ συγνώμη για αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν έφυγα τον Ιούνιο του 2008 για δύο λόγους. Ο ένας ήταν ότι υπήρχαν συμφωνίες με όρους που είχαν ζητηθεί από χορηγούς προφορικές ή γραπτές, ότι αν έφευγα από την θέση του προέδρου θα διέκοπταν τις χορηγίες τους. Όμως η πιο σημαντική μου δέσμευση αφορούσε στο συμβόλαιο ανανέωσης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, όπου υπήρχε όρος ( έπειτα από απαίτηση του ποδοσφαιριστή) ότι αν αποχωρούσα από την θέση του Προέδρου θα έμενε ελεύθερος. Ήταν οι βασικοί λόγοι που προσπάθησα να μείνω άλλη μια χρονιά.

Όσο αναφορά στο οικονομικό κομμάτι του συλλόγου και το πώς λειτουργούσαμε, οι μέτοχοι είχαν πάντα πλήρη πρόσβαση στα οικονομικά της ομάδας και όλοι οι οικονομικοί διευθυντές που εργάστηκαν στην ΠΑΕ ήταν επιλογές και προσλήψεις των μετόχων. Υπήρχαν συναντήσεις μια φορά τον μήνα και αργότερα μία φορά την εβδομάδα και είχαν πλήρη ενημέρωση από μένα ή από τον εκάστοτε οικονομικό διευθυντή, όποτε το ζητούσαν (κάθε χρόνο οι ορκωτοί λογιστές ήλεγχαν τα βιβλία της ΠΑΕ και υπέγραφαν τους ισολογισμούς που δημοσιεύαμε, ήμασταν η μοναδική ομάδα που κάναμε οικονομική παρουσίαση κατά την οποία ενημερώνονταν τόσο οι μέτοχοι όσο και ο κόσμος της ομάδας και είχαν όλοι πρόσβαση στην ανάγνωση των στοιχείων καθώς όλες οι οικονομικές παρουσιάσεις ανέβαιναν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ).Τα χρήματα που μπήκαν από τους μετόχους ως το 2008- δηλαδή σε διάστημα τεσσάρων χρόνων- είναι ανάλογα με τα χρήματα που μπήκαν από το 2008 έως σήμερα. Από αυτή την αντιστοιχία όλοι καταλαβαίνουν ότι τα χρήματα που μπήκαν είναι ικανά για να καλύψουν το έλλειμμα που δημιουργήσαμε ως τον Ιούνιο του 2008. Γιατί λοιπόν η ΑΕΚ παραμένει με πρόβλημα στον οικονομικό τομέα; Η απάντηση είναι απλή.Αυξήθηκε το budget του ποδοσφαιρικού τμήματος που φέτος αγγίζει τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ ταυτόχρονα τα δύο τελευταία χρόνια μειώθηκαν τα έσοδα από εισιτήρια (απλά & διαρκείας) και χορηγούς.Θυμίζω τα budget των τελευταίων χρόνων (όπου budget: συμβόλαια ποδοσφαιριστών μεικτά, αγορές ποδοσφαιριστών, πωλήσεις ποδοσφαιριστών): 2004-05 5εκ , 2005-06 7,5εκ, 2006-07 9εκ, 2007-08 12,5εκ, 2008-09 13,5εκ, 2009-10 16,5 εκ, 2010-11 14,5εκ.Από το 2004 και ως το 2008 οι τέσσερις ομάδες που είχαμε, κόστισαν περίπου 33 εκ. ευρώ. Δηλαδή περίπου 8,3εκ ευρώ τον χρόνο. Με τους ανταγωνιστές μας να έχουν budget άνω των 30εκ. ευρώ τον χρόνο. Η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική και θα μπορούσε να είχε καλύτερα αποτελέσματα στο οικονομικό κομμάτι (πρωτάθλημα 2008, έξοδο C.L. το 2004-05) και δεν θα είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα.Αυτά τα πετύχαμε όλoι μαζί στη διοίκηση αλλά και ο κόσμος που στήριξε μαζικά και δυναμικά την ομάδα και εμάς, δίνοντάς μας βοήθεια και στα οικονομικά (διαρκείας - εισιτήρια).

Τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ έκανα πάντα αυτό που θεωρούσα σωστό για την ομάδα μας με κόστος να χάνω συνεχώς ανθρώπους που θεωρούσα φίλους μου επειδή δεν τους άκουγα όπως έλεγαν. Θεωρούσαν ότι μπορούσαμε να διοικούμε όλοι μαζί. Δεν ήμουν ο καλύτερος ή ο πιο έξυπνος, μπορεί να ήμουν… ξεροκέφαλος όπως λέει ο Πέτρος Παππάς, απλά δεν μπορούσα να κάνω προπονητή έναν γυμναστή στα 48 του, ούτε να παίρνω παίκτες που μου υποδεικνύει ο Ψαριανός με sms.

Τα τέσσερα χρόνια που ήμουν στην ΑΕΚ πήρα μέρος σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και συνεισέφερα συνολικά δύο εκ ευρώ: 1,5εκ ευρώ σε αυξήσεις και 500.000 ευρώ πρόσφατα μετά από επικοινωνία μου με τον κ. Νοτιά. Δεν δέχτηκα ποτέ να πάρω ούτε ένα ευρώ παρά τις πιέσεις των μετόχων ότι θα έπρεπε να αμείβομαι για την εργασία μου. Αγόραζα τα διαρκείας μου κάθε χρόνο όπως και όλοι οι μέτοχοι. Το μόνο που πλήρωνε η ΠΑΕ για μένα ήταν το κινητό μου τηλέφωνο.Δεν ανέχομαι όλο αυτό τον καιρό να μιλάνε κάποιοι για κακοδιαχείριση και να διαρρέουν υποτιθέμενες παρανομίες στην ΠΑΕ, όταν έως το 2008 όλοι οι μέτοχοι είχαν γνώση και πληροφόρηση για τα πάντα και όταν από το 2008 και μετά δημιουργήθηκαν νέα ελλείμματα με την ομάδα να μην είναι στο ελάχιστο ανταγωνιστική. Μόνο στην φετινή χρονιά η ΑΕΚ έχει τρύπα περίπου 10 εκ ευρώ.Όσο για τους ενεργούς μετόχους της ΠΑΕ, έχω να πω ότι είναι απλώς απαράδεκτο να επιτρέπουν να αμαυρώνονται με τόση ευκολία όσα μαζί χτίσαμε από το 2004 και θέλω να τους υπενθυμίσω ότι ήταν και τότε εκεί μαζί μου.

Όσο αναφορά στην EMPIRE να θυμίσω σε όλους όσα είχαμε πει όταν ιδρύσαμε την εταιρεία. Ως γνωστόν, καμία ΠΑΕ δεν μπορεί βάσει νόμου να εκμεταλλευτεί εμπορικά το σήμα της. Οπότε όλες οι ΠΑΕ ιδρύουν εταιρείες για να κάνουν αυτή την δουλειά: Τριφύλλι ΑΕ, Θρύλος ΑΕ, EMPIRE για την ΑΕΚ. Η μετοχική της σύνθεση ήταν παρόμοια με της ΠΑΕ την εποχή που την ιδρύσαμε.

Για να μην μας κατηγορήσει κανείς στο μέλλον μάλιστα – όπως κάνουν τώρα -, υπογράψαμε τότε όλοι οι μέτοχοι της EMPIRE, μια σύμβαση με όρο ότι το 80% των κερδών θα πηγαίνει αυτόματα στην ΠΑΕ και η EMPIRE θα κρατάει το 20% για να καλύπτει τα έξοδα της. Έως και το 2008 η EMPIRE παρουσίαζε κέρδη (χαρακτηριστικά: 2007: 16.000 ευρώ, 2008: 25.000 ευρώ). Η EMPIRE επένδυσε όλα αυτά τα χρόνια για να φτιάξει τις 2 μπουτίκ, το cafe κ.α., περίπου 900.000 ευρώ με σκοπό να κάνει απόσβεση σε βάθος χρόνου. Δεν έχει φύγει από τα ταμεία της ούτε ένα ευρώ για να πάει σε κάποια τσέπη και είναι αστείο και μόνο να το σκέφτεται κανείς.Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα ποτέ να τα πω όλα αυτά. Δεν μπορώ όμως να αποδέχομαι όλα αυτά τα ψέματα και την λάσπη τα τελευταία δύο χρόνια. Από εδώ και πέρα, σε οτιδήποτε γραφτεί ή ειπωθεί ή υπονοηθεί για μένα και την εντιμότητα μου θα αμυνθώ μόνο νομικά.Θέλω να πω για τους μετόχους ότι κανείς τους δεν μπήκε στην ΑΕΚ για να κερδίσει κάτι και όλοι το κάναμε από αγάπη για την ομάδα μας. Αλλά πρέπει ο καθένας μας να αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν, τουλάχιστον από το 2008 και μετά.Σίγουρα, δεν ήμουν ο καλύτερος πρόεδρος στην ΑΕΚ. Θα μπορούσα να τα είχα πάει πολύ καλύτερα. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, τα λάθη μου θα τα διόρθωνα. Πιστεύω όμως τώρα ότι δεν μπορούσαμε (2004-2008) να πάμε την ομάδα ψηλότερα».

Πηγή sport24

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...