ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μόνο Europa League για Ελλάδα!

Μόνο Europa League για Ελλάδα!
Θετική ήταν η πορεία ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ στο Europa League και όπως γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση πρέπει ουσιαστικά να αποτελεί τον στόχο των ελληνικών ομάδων, καθώς εκεί έχουν πιθανότητα διάκρισης σε σχέση με το Champions League.

Τα αποτελέσματα για μία ακόμη φορά στο (κάποτε λεγόμενο) Κύπελλο UΕFΑ, αυτό που από τον Ιούλιο του 2009 λέμε Europa League, επιβεβαίωσαν αυτό στο οποίο επιμένω χρόνια τώρα. Πως, μελλοντικά, αν μία ελληνική ομάδα θέλει ειλικρινά να κάνει πραγματικότητα αυτό που λέγεται «ευρωπαϊκή διάκριση» οφείλει να αφήσει στην άκρη τις μεγαλομανίες με το Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί ακόμη και η πρόκριση στην οκτάδα, τα επόμενα χρόνια θα είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Για ημιτελικούς ας μην κάνουμε κουβέντα.

Το «μικρό» Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, αφήνει περιθώρια για όνειρα και στους μικρούς. Τρανό παράδειγμα το πώς η Μπράγκα πέταξε έξω τη Λίβερπουλ, ενώ -μην πάμε μακριά- ο τρόπος που ο Άρης έβγαλε εκτός την Ατλέτικο Μαδρίτης και το πώς ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τη Βιγιαρεάλ που συνεχίζει στον θεσμό και πόσο άτυχος ήταν στον αποκλεισμό, υπενθυμίζουν πως αν έχεις και λίγη τύχη μαζί σου, μπορεί να πας μακριά. Η Φούλαμ πέρσι έφτασε τελικό, η Ρέιντζερς το ίδιο το 2008, η Μίντλεσμπρο το 2006, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 2005, ονόματα που δεν συγκαταλέγονται στην ευρωπαϊκή ελίτ.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο aixmi.gr

Read more!

Βενγκέρ: «Μέταλλο μεγάλης ομάδας»

Βενγκέρ: «Μέταλλο μεγάλης ομάδας»
Ομάδα με μέταλλο χαρακτήρισε την Άρσεναλ ο προπονητής των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ. Τι είπε για το ισόπαλο αποτέλεσμα με τη Γουέστ Μπρομ.«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν καλοί. Δεχθήκαμε γκολ μόλις στο 2ο λεπτό και αυτό μας αποδιοργάνωσε κάπως. Ωστόσο όταν καταφέρνεις να γυρίσεις το παιχνίδι ενώ χάνεις με 2-0, αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει. Μπορεί να μην κερδίσαμε σήμερα, αλλά αποδείξαμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ότι έχουμε το μέταλλο μεγάλης ομάδας».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Οτσόα, ο κορυφαίος των Μεξικανών!

Οτσόα, ο κορυφαίος των Μεξικανών!
Ο καλύτερος τερματοφύλακας που έχει γεννηθεί στο Μεξικό είναι ο Γκιγιέρμο Οτσόα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής του στην Κλαμπ Αμέρικα, Κάρλος Ρεϊνόσο.Ο Κάρλος Ρεϊνόσο προπονεί την Κλαμπ Αμέρικα εδώ και ενάμιση μήνα και όπου σταθεί και όπου... βρεθεί εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον φερόμενο ως μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού.

«Ο καλύτερος τερματοφύλακας που έχει γεννηθεί ποτέ σ’ αυτή τη χώρα (Μεξικό) είναι ο Γκιγιέρμο Οτσόα», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Μεξικανού τερματοφύλακα σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Νταλγκλίς: «Τα πάντα για την Ευρώπη»

Νταλγκλίς: «Τα πάντα για την Ευρώπη»
Η Λίβερπουλ αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ και πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το πρωτάθλημα. Ο Κένι Νταλγκλίς τόνισε πως θα είναι απογοητευτικό αν οι «κόκκινοι» δεν αγωνίζονται του χρόνου στην Ευρώπη.Ο προπονητής της Λίβερπουλ ζήτησε βελτίωση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος: «Δεν γνωρίζω εάν ο αποκλεισμός από την Ευρώπη θα μας βοηθήσει στο πρωτάθλημα. Θα κάνουμε τα πάντα να έχουμε ένα καλό σερί μέχρι το τέλος και να διεκδικήσουμε την έξοδό μας και πάλι στην Ευρώπη. Θα είναι απογοητευτικό να μην παίξουμε του χρόνου σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, πρέπει όμως να βελτιώσουμε την απόδοσή μας για να το πετύχουμε».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ρούνεϊ: «Θέλω το 19ο»

Ρούνεϊ: «Θέλω το 19ο»
Η νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Μπόλτον φέρνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιο κοντά στην κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος της ιστορίας της, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να δηλώνει πως σκέφτεται συνεχώς τον τίτλο.

Ο Άγγλος σουπερστάρ μίλησε στο United Review και υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Το 19ο πρωτάθλημα είναι κάτι που το σκέφτομαι συνεχώς, αφού είμαι από το Λίβερπουλ και μεγάλωσα σαν οπαδός της Έβερτον. Η Λίβερπουλ έχει 18 πρωταθλήματα και από μικρό παιδί ήθελα κάποια ομάδα να την ξεπεράσει. Το να το κάνουμε εμείς και να έχουμε περισσότερα τρόπαια από την αντίπαλό μας, θα είναι κάτι που θα σημαίνει πολλά και για εμάς και για τους φιλάθλους μας».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Στην Κρουζέιρο ο Μπραντάο

Στην Κρουζέιρο ο Μπραντάο
Εννιά χρόνια μακριά από την πατρίδα του ήταν αρκετά για τον Μπραντάο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός παραχωρήθηκε δανεικός στην Κρουζέιρο για τον επόμενο χρόνο.Ο Μπραντάο δεν περνούσε τις καλύτερες ημέρες στη Μασσαλία, αφού τη φετινή χρονιά δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι, ενώ και το επεισόδιο με τον βιασμό της 23χρονης ήρθε να... δέσει το γλυκό. Οι πρωταθλητές Γαλλίας αποφάσισαν να μην κάνουν άλλο υπομονή και συμφώνησαν σε όλα με την Κρουζέιρο για τον δανεισμό του χωρίς μάλιστα να αξιώσει λεφτά.

Ο 30χρονος επιθετικός αποχώρησε από τη Βραζιλία το 2002 με προορισμό τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, πριν μετακομίσει τον Ιανουάριο του 2009 για τη Μαρσέιγ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ρέινα: «Κανείς δεν ξέρει το μέλλον»

Ρέινα: «Κανείς δεν ξέρει το μέλλον»
Για το θέμα της αποχώρησης του από τη Λίβερπουλ τοποθετήθηκε ο τερματοφύλακας των «κόκκινων», Πέπε Ρέινα. Ανοικτό το θέμα της παραμονής του.«Θέλω να νικάω. Να είμαι ανταγωνιστικός. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προπονούμαι σκληρά και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στους αγώνες, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον και εννοώ και το άμεσο».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Μάτια» Μπρόντμπι σε Ρόμενταλ

«Μάτια» Μπρόντμπι σε Ρόμενταλ
Στη μεταγραφική λίστα της δανέζικης Μπρόντμπι βρίσκεται ο μέσος του Ολυμπιακού, Ντένις Ρόμενταλ, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του Τύπου.Ο Ντένις Ρόμενταλ είναι εδώ και καιρό γνωστό πως δεν έχει... σίγουρη θέση στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν και σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ ο Δανός βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπρόντμπι.

Όπως γίνεται γνωστό, οι άνθρωποι του δανέζικου συλλόγου παρακολουθούν τον έμπειρο άσο των Πειραιωτών και περιμένουν τις όποιες εξελίξεις σημειωθούν ανάμεσα σε Ρόμενταλ και Ολυμπιακό μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Περισσότερες εξελίξεις στην υπόθεση «Ρόμενταλ» πάντως, αναμένονται μετά τη συνάντηση που θα έχουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για το σχεδιασμό της νέας περιόδου και η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

«Ακόμα φαβορί η Μίλαν»

«Ακόμα φαβορί η Μίλαν»
Ο Μαξ Αλέγκρι δεν πτοήθηκε από την ήττα της Μίλαν στο Παλέρμο και τόνισε πως οι «ροσονέρι» παραμένουν ακόμα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής των Μιλανέζων ανέφερε πως η Μίλαν ακόμα και αν νικήσουν Ίντερ και Νάπολι ια είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: «Μία ήττα από την Παλέρμο, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να έρθει. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, κάνοντας πολλά λάθη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Δεν μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο χαλαρά, απλά δεν δώσαμε την απαιτούμενη προσοχή. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ασχέτως του τι θα κάνουν Ίντερ και Νάπολι, εμείς θα είμαστε ακόμα πρώτοι. Παραμένουμε το φαβορί και οι άλλοι είναι αυτοί που μας κυνηγούν. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο».

Ο Αλέγκρι μίλησε και για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που ήταν απών από την αναμέτρηση: «Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής, αλλά ακόμα και χωρίς αυτόν κάναμε αρκετά πράγματα στο ματς, αν και θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Ο Κασάνο και ο Πάτο έκαναν τη δουλειά τους, αλλά δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν μαζί».

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Καραϊσκάκη σαν Τούμπα

Καραϊσκάκη σαν Τούμπα
Τη νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θέλει απόψε η ΑΕΚ συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις μετά την Τούμπα (NET, 19:00). Με απουσίες (Δέλλας, Μπλάνκο, Καράμπελας και Μάκος) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έπειτα από τη νίκη-πρόκριση στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, δοκιμάζεται σε ένα ακόμη ντέρμπι, αυτή τη φορά με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για την 26η αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λίγκας.

Τα πράγματα για το σημερινό ντέρμπι είναι δεδομένα. Οι Πειραιώτες με νίκη στέφονται αυτόματα πρωταθλητές, ενώ η ΑΕΚ θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει των πλέι οφ. Το ζητούμενο απόψε για τον «δικέφαλο» είναι η νίκη μέσα στο «Καραϊσκάκης».

Με… συνταγή Τούμπας

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα με σχήμα Τούμπας αλλά με μερικές αλλαγές στη σύνθεσή της.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σάχα. Το καρέ της άμυνας θα απαρτίζουν οι Γεωργέας, Ματέος, Μανωλάς και Λαγός. Στα χαφ θα βρίσκονται οι Ντιοπ, Μίτσελ και Καφές.

Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο θα είναι ο Γκερέιρο, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Σκόκο και Μπαχά.

Διαιτητής του σημερινού αγώνα θα είναι ο Παμπορίδης.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ο Βύντρα δείχνει… Plan B

Ο Βύντρα δείχνει… Plan B
Η ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται να λειτουργήσει υπό την περίπτωση να μη βάλουν λεφτά οι μέτοχοι, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να βάζει κάποια λεφτά και την ομάδα να λειτουργεί υπό λιτότητα.

Σύμφωνα με την Εξέδρα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μπορεί να έχει αποφασίσει να μειώσει το ποσοστό του στην ομάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα την αφήσει στο έλεός της.

Το γεγονός ότι ζήτησε να επισπευθεί το Δ.Σ., οι προτάσεις για θεσμικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η έγκριση για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και η ανανέωση του Λουκά Βύντρα δείχνουν ότι ο μεγαλομέτοχος δεν έχει σκοπό να αφήσει τον Παναθηναϊκό μόνο του.

Η επαφές του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Δημήτρη Γόντικα είναι καθημερινές και οποιαδήποτε κίνηση παίρνει πρώτα την έγκρισή του.

Αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα «προδίδει» το εναλλακτικό σχέδιο του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των μετόχων στο Δ.Σ.

Το Τριφύλλι θα μπει υπό καθεστώς λιτότητας, ωστόσο ο Βαρδινογιάννης θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ομάδα βάζοντας χρήματα σε κάποιο ποσοστό, το οποίο μπορεί να είναι το 30% των μετοχών που θα κρατήσει ή και λιγότερο.

Με αυτό το πλάνο πορευόμενος ο Παναθηναϊκός προχωράει και στην ένταση των προσπαθειών εξεύρεσης τεχνικού διευθυντή, ενώ τον Απρίλιο θα υπάρξει και συζήτηση με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, για να του εξηγηθεί ο τρόπος που θα πορευτεί η ομάδα και να δώσει τη σύμφωνη γνώμη του για τη συνέχιση της συνεργασίας.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Clash of the Titans

Clash of the Titans
Το παιχνίδι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι το ματς της ημέρας που ξεχωρίζει σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Το gazzetta.gr αναλύει τη μεγάλη μάχη της Πρέμιερσιπ λίγο πριν από τη σέντρα (18:00, NS6).

Έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ομάδα στην Πρέμιερσιπ, όμως φαινομενικά τουλάχιστον έχουν τεθεί ήδη νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου. Η εξασφάλιση της εξόδου στο Τσάμπιονς λιγκ της προσεχούς σεζόν, όμως, αποτελεί αυτοσκοπό για Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, που μονομαχούν στο Στάμφορντ Μπριτζ στο πιο ακριβό ντέρμπι όλων των εποχών στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, διατηρούν κάποιες αμυδρές ελπίδες για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, όμως για να τα καταφέρουν θα πρέπει να κάνουν ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ κερδίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κάρλο Αντσελότι απορεί ακόμη το πώς η ομάδα του δεν σκόραρε την Τετάρτη απέναντι στην Κοπεγχάγη (0-0), όμως η νταμπλούχος εξασφάλισε εύκολα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ, όπου θ’ αντιμετωπίσει στον αγγλικό «εμφύλιο» τη Γιουνάιτεντ.

Σε σχέση με τον αγώνα της Ευρώπης θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος παραμένει ακόμη άσφαιρος με τη φανέλα της Τσέλσι ύστερα από ενάμιση μήνα παρουσίας στον σύλλογο, ενώ ο Φλοράν Μαλουντά μάλλον θα προτιμηθεί από τον Γιούρι Ζιρκόφ. Ο Γιόσι Μπεναγιούν παραμένει εκτός δράσης (πλησιάζει η επιστροφή του), με τον Άλεξ μάλλον να επανέρχεται στην αποστολή έπειτα από αρκετές εβδομάδες απουσίας λόγω τραυματισμού.

Στη Μάντσεστερ Σίτι ακόμα προβληματίζονται για τον αποκλεισμό τους στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την ανοησία του Μάριο Μπαλοτέλι. Η πανάκριβη ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κέρδισε μεν 1-0 εντός έδρας τη Διναμό Κιέβου, αλλά δεν ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου αγώνα, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 36' λόγω της αποβολής του άμυαλου Ιταλού στράικερ και έτσι ουσιαστικά έχει να διεκδικήσει πλέον μόνο το κύπελλο Αγγλίας.

Δίχως τρόπαιο εδώ και 43 χρόνια, οι «γαλάζιοι» αντιμετωπίζουν στις 16 Απριλίου στον ημιτελικό του θεσμού τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, όμως μέχρι τότε θα πρέπει να πάρουν αρκετούς βαθμούς στο πρωτάθλημα στη μάχη που δίνουν για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα και να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο Μπαλοτέλι όχι μόνο δεν θα είναι βασικός, αλλά παρά τη δημόσια συγγνώμη του ίσως να μη βρίσκεται καν στον πάγκο, με τον Μαντσίνι να στερείται τη βοήθεια του τιμωρημένου Κόλο Τουρέ, του τραυματία δεύτερου γκολκίπερ Σέι Γκίβεν και του Πάμπλο Ζαμπαλέτα, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον άρρωστο πατέρα του.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

* Το περσινό 2-4 της Σίτι έδωσε τέλος σ’ ένα αήττητο σερί 37 (!) εντός έδρας αγώνων της Τσέλσι. Το συγκεκριμένο ντέρμπι έμεινε στην Ιστορία και επειδή ο νυν μπακ της Γουέστ Χαμ Γουέιν Μπριτζ είχε αρνηθεί να δώσει το χέρι του στον Τζον Τέρι. Οι «γαλάζιοι» μετρούν τρεις σερί νίκες επί των Λονδρέζων και ενώ στα προηγούμενα 24 παιχνίδια πρωταθλήματος είχαν κερδίσει μόλις δύο φορές (!)

* Έξι γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι έχει πετύχει ο Κάρλος Τέβες. Στον πρώτο γύρο φέτος στις 25 Σεπτεμβρίου, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0 (Τέβες 59).

* Οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει φέτος από οκτώ πέναλτι. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ο μεγαλύτερος αυτήν τη σεζόν στην Πρέμιερσιπ.

* Από τα τέλη Δεκεμβρίου έχει να κερδίσει εκτός έδρας η Σίτι, αγνοώντας το διπλό για οκτώ σερί αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Μέσα στο 2011 δεν έχει κερδίσει ακόμα δύο σερί ματς πρωταθλήματος (!)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρις Φόι (47 κίτρινες, 1 κόκκινη, 440 φάουλ, 5 πέναλτι)

ΤΣΕΛΣΙ: Εκτός – Μπεναγιούν,

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: 40 κίτρινες, 1 κόκκινη, 316 φάουλ, 2 πέναλτι,

1οι ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Ντρογκμπά, Μαλουντά 9

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Εκτός – Γκίβεν, Κ. Τουρέ, Ζαμπαλέτα

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: 55 κίτρινες, κόκκινες, 390 φάουλ, 4 πέναλτι,

1ος ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Τέβες 18

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Τσεχ

Νταβίντ Λουίς Τέρι

Ιβάνοβιτς Ασλι Κόουλ

Εσιέν Λάμπαρντ

Ραμίρες Μαλουντά

Ντρογκμπά Τόρες


Κάρλο Αντσελότι (4-4-2)

-----------------------------------------------------------------------

Τζέκο

Τέβες Σίλβα

Μπάρι Ντε Γιονγκ Γ. Τουρέ

Κολάροφ Ρίτσαρντς

Λέσκοτ Κομπανί

Χαρτ
Ρομπέρτο Μαντσίνι (4-2-3-1)

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Φιέστα στο «Κάστρο»!

Φιέστα στο «Κάστρο»!
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (19:00, ΝΕΤ) με τους Πειραιώτες να έχουν μία μεγάλη ευκαιρία για φιέστα τίτλου και μαθηματική κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματός τους απέναντι σε έναν παραδοσιακό αντίπαλο!Την ευκαιρία να πανηγυρίσει τη μαθηματική κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ, αφού οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε με νίκη θα κάνουν φιέστα τίτλου απέναντι σε έναν παραδοσιακό τους αντίπαλο και θα γιορτάσουν με τους φίλους του συλλόγου μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ούρκο Πάρντο. Ο Γιάννης Μανιάτης θα καλύψει τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, ενώ στο κέντρο θα παραμείνουν οι Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Στο αριστερό άκρο θα παραμείνει για τρίτο σερί παιχνίδι ο Χοσέ Χολέμπας, ενώ ο Φρανσουά Μοντέστο θα διατηρηθεί στ θέση του αμυντικού μέσου.

Δίπλα στον Κορσικανό θα βρεθεί ο Άριελ Ιμπαγάσα, ενώ ο Νταβίντ Φουστέρ αναμένεται να επιστρέψει έπειτα από δύο παιχνίδια στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, αναλαμβάνοντας τον ειδικό ρόλο πίσω από τον καθαρόαιμο φορ.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ θα αγωνιστεί ως δεξί χαφ εξτρέμ, ενώ ο Άλμπερτ Ριέρα θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της ενδεκάδας μια και εξέτισε την ποινή του.

Τέλος, ο Κέβιν Μιραλάς θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης και θα ηγηθεί των προσπαθειών για τη νίκη-τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ραούλ Μπράβο, τον τιμωρημένο Βασίλη Τοροσίδη αλλά και τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Πάρντο, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Φουστέρ, Ντουντού, Ζαϊρί, Μιραλάς, Πάντελιτς, Ριέρα, Τζιμπούρ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τις πιο ωραίες Κυριακές…

Τις πιο ωραίες Κυριακές…
Το τηλεκοντρόλ ανά χείρας και φύγαμε για την 27η αγωνιστική. Η Super League με κοινή ώρα έναρξης 7μ.μ. έρχεται στις οθόνες μας με το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ να ξεχωρίζει για λόγους πρεστίζ και ενδεχόμενης στέψης, αλλά και με μεγάλες μάχες σε όλα τα μέτωπα.ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Η ψυχολογική της κατάσταση είναι σίγουρα καλύτερη. Γιατί όσα σου δίνει μια μεγάλη πορεία στο κύπελλο στα αφαιρεί όταν δεν έρχεται η πρόκριση στον τελικό. Ο Ολυμπιακός Βόλου μοιάζει να έχει χάσει λίγη από τη δυναμική του, μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων, ενώ είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσει στην Καβάλα η αλλαγή προπονητή. Το μόνο σίγουρο είναι το στατιστικό στο πρωτάθλημα που θέλει τους περισσότερους τεχνικούς να έχουν κάνει πετυχημένο ντεμπούτο. Οι «αργοναύτες» έχουν και το πλεονέκτημα της παράδοσης, αφού στα τελευταία πέντε παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου μετράνε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνης στο επεισοδιακό παιχνίδι του πρώτου γύρου.

STATUS: Καβάλα στον Ολυμπιακό!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS4)
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Μαζί τα φάγαμε!

Η διάσημη, πλέον, έκφραση του Θόδωρου Πάγκαλου βρίσκει εφαρμογή στην Καβάλα, αλλά με την καλή έννοια. Η γηπεδούχος ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν και από το αποτέλεσμα του αγώνα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό ποια θα καταφέρει να κρατήσει μέχρι τέλους και να μπει στα πλέι οφ. Αμφότεροι προέρχονται από ήττα και αμφότεροι έχουν δύσκολο πρόγραμμα στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, συνεπώς ο ηττημένος θα χάσει έδαφος. Η ισοπαλία ευνοεί μόνο τον… Άρη που κάνει το τελικό σπριντ για να μπορέσει να προλάβει την πρώτη πεντάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Γούκος, Κωσταράς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Καρντόσο και Σιόντης είναι τιμωρημένοι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ονουάτσι. Οι Μόνχε και Καπετάνος δεν είναι στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκη.

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Έτσι όπως έστρωσαν και οι δύο, πρέπει να κοιμηθούν. Μόνο που η Ξάνθη μοιάζει τον τελευταίο καιρό να έχει… λερώσει το κρεβάτι της, αφού η ήττα από τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη αγωνιστική την έχει φέρει και πάλι σε κατάσταση συναγερμού για να σώσει την κατηγορία. Ο Αστέρας, από την πλευρά του, βρίσκεται έχει πάρει ανάσα με τις δύο νίκες στα τελευταία τρία ματς και πάει στην ακριτική πόλη, με στόχο να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

STATUS: Μια θέση στον ήλιο!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (ΕΡΤ1)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Μετά τον… Μπαστία το χάος!

Η ιδιόμορφη παράδοση που είχαν οι δύο ομάδες με το εκπληκτικό θέαμα και τα αποτελέσματα 0-0, ευτυχώς σταμάτησε στα τέσσερα συνεχόμενα ματς. Εκείνο που δεν έχει αλλάξει είναι η επιθετική δυστοκία του Αστέρα, ο οποίος σε σύνολο οκτώ αναμετρήσεων με την Ξάνθη έχει σκοράρει μόλις μια φορά. Ο Αντριάν Μπαστία έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί στο ματς του πρώτου γύρου, ωστόσο η ακριτική ομάδα είχε πάρει τη νίκη με ανατροπή μέσα στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Τάτσης, Καρατζίκας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Νίκο Παπαδόπουλο. Οι Λαδάκης και Πουλίδο δε θα αγωνιστούν λόγω καρτών, ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν υπολογίζει επίσης τους Αργυρόπουλο, Καρέρα και Αράς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

Το κλίμα στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα είναι ευφορίας. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να σφραγίσει και μαθηματικά την επιστροφή του στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, απέναντι στην ΑΕΚ που έχει μια χαρά παραπάνω μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Για την Ένωση, βέβαια, υπάρχει μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο, λόγω των πλέι οφ, αλλά υπάρχει και μεγαλύτερη ψυχολογική και αγωνιστική φθορά λόγω του αγώνα της περασμένης Τετάρτης.

STATUS: Φιέστα εσείς, φιέστα κι εμείς!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NET)
ΜΕΡΟΣ: Καραϊσκάκη
GROUP: 14 χρόνια μετά!

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα μέσα σε αυτό το διάστημα. Το πρώτο, όμως, του Σωκράτη Κόκκαλη με το διαφαινόμενο πρώτο του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν ένα κοινό σημείο. Την ΑΕΚ καλεσμένη στη φιέστα. Το 1997, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Ένωση με διαφορά εννέα βαθμών κι ενώ απέμεναν τρεις αγωνιστικές. Νίκησε 2-0, με το δικέφαλο να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο από το 23’, όταν και διαμορφώθηκε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, και έφτασε μαθηματικά στην κατάκτηση του τίτλου. Στον πρώτο χρόνο του Μαρινάκη στην προεδρία, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο με τη διαφορά ότι θα εξασφαλίσει τον τίτλο απέναντι στον δεύτερο Παναθηναϊκό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παμπορίδης, Ακρίβος, Πάνου
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Βασίλης Τοροσίδης παραμένει τιμωρημένος και είναι η μοναδική απουσία του Ολυμπιακού. Δέλλας, Καράμπελας και Μάκος τραυματίστηκαν στην Τούμπα και δεν θα παίξουν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ίσμαελ Μπλάνκο.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Μέχρι τώρα το μότο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν πως η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Μετά το 4-3 στην Κέρκυρα στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη, μπορούμε να περιμένουμε διαφορετικά πράγματα. Ο Άρης έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το φετινό του ρεκόρ με… δύο συνεχόμενες νίκες και να ελπίζει πως θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την είσοδο στα πλέι οφ. Απέναντι του έχει τον Πανσερραϊκό, ο οποίος χάρη στη νίκη επί της Ξάνθης διατήρησε μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή, κάτι που χάσει σε περίπτωση που ηττηθεί.

STATUS: Γράφει… ιστορία!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (Nova Highlights TV)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Μόνοι μας!

Για να μην ξεχνάμε και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο αγώνας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο Άρης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Ηρακλή και συγκεκριμένα μετά το τέλος του αγώνα. Η έδρα του Άρη θα μείνει για πρώτη φορά φέτος κλειστή, ενώ οι κιτρινόμαυροι είχαν παίξει κεκλεισμένων των θυρών ακόμα μια φορά, στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Βοσκάκης, Γεωργαράκος, Φραγκιαδάκης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Χωρίς τους τραυματίες Σηφάκη, Πρίττα, Τσέζαρεκ και τον τιμωρημένο Βαγγελή θα αγωνιστεί ο Άρης. Ανάκογλου και Μπέλιτς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, ενώ ο Παντελιάδης είναι τραυματίας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Δώνης δεν βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση. Η ομάδα του βρίσκεται στον τελικό, αλλά επίσης φλερτάρει με τον υποβιβασμό και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι οριακό για την παραμονή του Ατρόμητου στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να προκριθεί στον τελικό και οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές που ουδείς μπορεί να διανοηθεί εκ των προτέρων τι μπορεί να σημαίνει δεύτερη συνεχόμενη ήττα, ειδικά απ’ τη στιγμή που η συμμετοχή στα πλέι οφ και κατά συνέπεια η έξοδος στην Ευρώπη δεν είναι διόλου εξασφαλισμένη.

STATUS: Πρόωρος τελικός!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Περιστερίου
GROUP: Ατρόμητος εναντίον δικεφάλου!

Τα νέα που φέρνει το… Περιστέρι δεν είναι καθόλου καλά για τον ΠΑΟΚ. Στη σύγχρονη ιστορία του Ατρόμητου, ο δικέφαλος δεν έχει κερδίσει ποτέ στα δυτικά προάστια, κάτι που έκανε με μεγάλη ευκολία τη δεκαετία του ’70. Επιπλέον, ο Ατρόμητος είναι γενικότερα κακός μπελάς για τους Θεσσαλονικείς που έχουν κερδίσει δύο φορές σε εννέα παιχνίδια στο διάστημα αυτό και αμφότερες ήταν με το ισχνό 1-0. Στο ματς του πρώτου γύρου το μοναδικό γκολ στην Τούμπα το πέτυχε ο Ατρόμητος κι έφυγε νικητής από τη συμπρωτεύουσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Τρύφων, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Τάτος, όμως επιστρέφει ο Μιχαηλίδης. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που ταλαιπωρήθηκε από ίωση είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Μάκη Χάβο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Προφανώς και το παιχνίδι δεν είναι εξ ολοκλήρου αδιάφορο. Ο Παναθηναϊκός θέλει τους βαθμούς για τα πλέι οφ, η Κέρκυρα για την παραμονή στην κατηγορία, όμως και οι δύο έχουν το μυαλό τους αλλού. Ειδικά οι φιλοξενούμενοι, κάτι που μαρτυρά το γεγονός ότι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς επέλεξε πέντε βασικούς παίκτες να εκτίσουν την ποινή τους απέναντι στο τριφύλλι. Συνεπάγεται, λοιπόν, πως οι φιλοξενούμενοι θα είναι ελλιπέστατοι στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να είναι πλήρεις στα παιχνίδια που ακολουθούν.

STATUS: Πάμε για καφέ?
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS1)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Επέτειο στο ΟΑΚΑ!

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά στην προϊστορία του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα, αν και είναι αξιοσημείωτο πως οι πράσινοι τα βρίσκουν σκούρα κόντρα στους Φαίακες. Μια ισοπαλία 2-2 με το τριφύλλι να αποφεύγει την ήττα στο 84’ και μια νίκη 1-0 με το γκολ να σημειώνεται στο 73’ έχουν καταγραφεί, όμως εκείνο που αξίζει κάποιος να σταθεί, είναι η… επέτειος του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο τεχνικός της Κέρκυρας ήταν εκείνος που πέρυσι στις 21 Μαρτίου είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ με 1-0, χαλώντας τότε το πάρτι του Παναθηναϊκού. Το φετινό ματς διεξάγεται στις 20 του ίδιου μήνες και οι συγκρίσεις είναι μάλλον αναπόφευκτες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Χαραλαμπίδης, Γκάγκας, Δημητριάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Σιμάο θα εκτίσει την ποινή του, ενώ τραυματίες είναι οι Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος και Λέτο. Οι Γραμμόζης, Καλαντζής, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς και Παρασκευαΐδης επιλέχτηκαν να εκτίσουν την ποινή τους απέναντι στον Παναθηναϊκό, ενώ Φλαβίνιο και Μίχος είναι τραυματίες.

ΛΑΡΙΣΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Χαροπαλεύει εδώ και πολλές αγωνιστικές. Εκεί που όλοι την ξεγράφουν βρίσκει τη δύναμη να γαντζωθεί από κάπου και να μην αφεθεί στον γκρεμό. Η Λάρισα έχει ζωή ακόμα, έχει τέσσερις αγωνιστικές αήττητη, αλλά δεν τις φτάνουν πλέον οι βαθμοί της ισοπαλίας. Απέναντι στον Εργοτέλη χρειάζεται με κάθε τρόπο τη νίκη και την ελπίδα ότι τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα την βοηθήσουν για να μειώσει τη διαφορά από τις ομάδες που καταδιώκει. Ο Εργοτέλης δεν είναι αδιάφορος, αφού μπορεί να υπάρξει σενάριο που θα τον μπλέξει σε περιπέτειες, αλλά δεν καίγεται και τόσο πολύ.

STATUS: Όταν παίρνω φόρα…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS7)
ΜΕΡΟΣ: AEL FC Arena
GROUP: Με την ψυχή στο στόμα!

Όταν πρόκειται για έναν αγώνα ανάμεσα στη Λάρισα και στον Εργοτέλη, για ένα πράγμα μπορείς να είσαι σίγουρος. Ηρεμία δε θα βρεις! Όλα τα παιχνίδια έχουν κριθεί στο γκολ ή έχουν λήξει 0-0. Ορισμένα εξ αυτών, μάλιστα, υπήρξαν συγκλονιστικά, όπως οι δύο νίκες των Θεσσαλών με 3-2, τόσο τον Φεβρουάριο του 2009, όσο και τον Απρίλιο του 2008. Στον πρώτο γύρο, οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει 2-1, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίωρο του αγώνα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Καρσιώτης, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Βενετίδης, Νταμπίζας και Μετίν είναι τιμωρημένοι, ενώ η συμμετοχή των Ρομέου, Τσιμπάμπα και Μπλάζεκ θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Εργοτέλη.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο στόχος για τις δύο ομάδες είναι ίδιες! Αφενός να πείσουν το… συνδρομητικό κανάλι ότι άξιζε να προβάλει όλο το παιχνίδι αντί για το Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (λέμε τώρα) και αφετέρου να πάρουν τη νίκη που θα κλείσει το θέμα παραμονή στην κατηγορία. Ο Ηρακλής με 32 βαθμούς είναι δύσκολο να κινδυνέψει, αλλά δεν είναι κάτι που αποκλείεται μαθηματικά, αφού το πρόγραμμά του ως το τέλος της σεζόν δεν είναι και το ευκολότερο. Ο Πανιώνιος με την εκπληκτική αήττητη πορεία στα τελευταία πέντε ματς, έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» την προηγούμενη αγωνιστική, όμως αν πάρει αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη και βάσει προγράμματος, θα έχει κάνει άλμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

STATUS: Ένα και κάνενα!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:00 (NS6 – θα μεταδοθεί μόνο το 2ο ημίχρονο)
ΜΕΡΟΣ: Καυταντζόγλειο
GROUP: Εκεί που είσαι ήμουνα…

Οι όμορφες ιστορίες με τις ελληνικές ομάδες και τους Έλληνες προπονητές δεν έχουν τελειωμό. Για το συγκεκριμένο αγώνα, έχουμε τη σχέση του Γιώργου Παράσχου με τον Τάκη Λεμονή. Ο τεχνικός του Ηρακλή ήταν στον Πανιώνιο για μερικά φεγγάρια, όταν αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω διοικητικής ανακατωσούρας και τον διαδέχτηκε ο νυν προπονητής των κυανέρυθρων. Αργότερα, ο Παράσχος ανέλαβε τον Ηρακλή και σήμερα θα έχουν πολλά και οι δύο να πουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Μπαλτάς, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Ηρακλή. Ο Κουμορτζί είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Πανιώνιο.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο σερ Άλεξ του μπάσκετ...

Ο σερ Άλεξ του μπάσκετ...
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην El Mundo Deportivo ενόψει των παιχνιδιών με την Μπαρτσελόνα και τον ρώτησαν για τον χαρακτηρισμό πως «ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον του μπάσκετ».

Ο «Ζοτς» έχρισε ως φαβορί την Μπαρτσελόνα, αλλά τόνισε πως αν ο Παναθηναϊκός δώσει το 100% έχει ελπίδες να προκριθεί. Ο προπονητής του Τριφυλλιού ανέφερε επίσης: «έχω κι άλλα χρόνια συμβόλαιο και θα χαρώ να τα αυξήσω».

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην El Mundo Deportivo:

Ένα κακό ματς κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας σας οδήγησε τελικά να αντιμετωπίσετε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν είναι βαριά τιμωρία;

Ό,τι έγινε έγινε. Ήρθαμε δεύτεροι στον όμιλό μας και δεν έχει νόημα να αναλύουμε τι θα είχε γίνει αν είχαμε κερδίσει τη Λιέτουβος Ρίτας. Εγώ κοιτάω πάντα μπροστά και τώρα βλέπω μόνο την Μπαρτσελόνα.

Πώς είναι η Μπαρτσελόνα;

Μία ομάδα καλύτερη από αυτή που κέρδισε πέρυσι τον τίτλο. Είναι αλήθεια ότι λείπουν ο Πιτ Μάικλ και ο Μπαζίλε, αλλά έχουν αποκτηθεί οι πολύ καλοί Τζο Ίνγκλις και Άλαν Άντερσον, οι οποίοι έδεσαν εκπληκτικά με την ομάδα, ειδικά ο Άντερσον. Επίσης απέκτησαν τον Κόστα Πέροβιτς, ο οποίος μετά από ένα ήρεμο ξεκίνημα έχει αρχίσει να παίζει πλέον πολύ καλά και βοηθάει αρκετά κάτω από τη ρακέτα.

Πιστεύεις ότι η Μπαρτσελόνα, ειδικά εξαιτίας της κατάστασης του Άλεξ Μάριτς, θα έχει ένα πλεονέκτημα στα ριμπάουντ;

Η Μπαρτσελόνα έχει μία εξαιρετική γραμμή ψηλών, με Πέροβιτς, Εντόνγκ, Βάσκεζ και Λόρμπεκ και είναι αλήθεια πως εμείς σαν κλασικό πεντάρι έχουμε μόνο τον Μπατιστ και τον Μάριτς, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τραυματισμό και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει. Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη έπαιξε τα πρώτα 4 λεπτά του μετά από τρεις μήνες μακριά από τα γήπεδα. Το δεξί του χέρι έχει αδύναμους μύες, αλλά επανέρχονται με γοργούς ρυθμούς. Θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το πλεονέκτημά τους κάτω από τη ρακέτα με παιχνίδι από τη γραμμή και καλή άμυνα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εύκολα σουτ στην Μπαρτσελόνα, ειδικά στον Ναβάρο, ο οποίος εκμεταλλεύεται κάθε κενό για να σκοράρει για τρεις ή να διεισδύσει.

Η Μπάρτσα είναι το φαβορί...

Ναι, είναι το φαβορί. Κάθε ομάδα με πλεονέκτημα έδρας στη φάση των πλέι οφ, είναι φαβορί για την επόμενη φάση. Αλλά η ελπίδα μας είναι ότι τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα. Το έχουμε νιώσει στο πετσί μας με την Ταού Κεράμικα τα προηγούμενα χρόνια.

Ποιο είναι το πλάνο ή ιδέα σας για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα;

Είναι σχετικά απλό: Δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Αν όλοι οι παίκτες μας είναι στο 100%, νομίζω ότι έχουμε ελπίδες να προκριθούμε στο φάιναλ φορ.

Έχεις πάρει μέρος σε 9 φάιναλ φορ και έχει κερδίσει τα 7 με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Υπάρχει κάποια συνταγή, ένα μυστικό;

Μόνο δουλειά και καλοί παίκτες. Είχα την τύχη να δουλέψω σε μεγάλες ομάδες με μεγάλους παίκτες και αυτό φυσικά κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

Αυτή είναι η 11η χρονιά σου στον Παναθηναϊκό. Κάποια ΜΜΕ λένε ότι «ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον του μπάσκετ». Στο μπάσκετ σήμερα είναι δύσκολο να βρεις αντίστοιχο παράδειγμα...

Το έχω πει πολλές φορές. Είμαι ευτυχισμένος που δουλεύω σε μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Αισθάνομαι πολύ άνετα με την ομάδα, τους παίκτες, την οικογένεια Γιαννακόπουλου, τους οπαδούς, την καθημερινότητα της Αθήνας. Με τις αλλαγές οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν κάτι καλύτερο και εγώ δεν θέλω ψάχνω κάτι καλύτερο γιατί ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρω. Έχω κι άλλα χρόνια συμβόλαιο και θα χαρώ να τα αυξήσω.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Από τον θρίαμβο, στο ρεζιλίκι!

Από τον θρίαμβο, στο ρεζιλίκι!
Πέντε μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο στίβο στους Ολυμπιακούς του 2004, και τα τρία μάς βγήκανε… ντοπέ! Διαβάστε στο gazzetta.gr πώς οι αθλητές μας την… πάτησαν σαν ερασιτέχνες μπρος στο υψωμένο δάχτυλο της WADA, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες του ΣΕΓΑΣ!

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη μυθική κατάκτηση του Euro της Πορτογαλίας από την Εθνική μας, η Ελλάδα ετοιμαζόταν να γιορτάσει την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα που τους γέννησε. Ο ελληνικός ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και γιγαντώθηκε ακόμη περισσότερο όταν ήρθαν και τα πρώτα Ολυμπιακά μετάλλια. Δεκαέξι συνολικά στον αριθμό, σύνολο που αποτελούσε ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ από αυτά τα πέντε ήταν από αθλήτριές μας στον στίβο.

Ένα χρυσό από τη Φανή Χαλκιά στα 400μ εμπόδια, κι ένα ακόμη από την Τσουμελέκα στα 20 χλμ βάδην. Ένα αργυρό από την Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν και μία ακόμη δεύτερη θέση από την Τασούλα Κελεσίδου στη δισκοβολία, ενώ και η Μιρέλα Μανιάνι κατάφερε να κρατηθεί στα μετάλλια κατακτώντας το χάλκινο. Επτά χρόνια αργότερα, το 60% των επιτυχιών υπέστη ολική αποκαθήλωση, με τις υποθέσεις ντόπινγκ να ξεδιπλώνουν τη γύμνια του ελληνικού αθλητισμού και κυρίως την ανυπαρξία της ομοσπονδίας στίβου, του ΣΕΓΑΣ, να προστατέψει τη χώρα από το ρεζιλίκι. Κι όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά ο πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής παραμένει αγκιστρωμένος στη θέση του, λες και δεν έχει καθόλου ευθύνες για αυτό το χάλι.

Το gazzetta.gr θυμίζει τις ιστορίες των τριών ελληνίδων αθλητριών του κλασικού αθλητισμού που πέρασαν από την απόλυτη αποθέωση στην πλήρη απομυθοποίηση, εν μία νυκτί, καθώς αφού… έκλεψαν που έκλεψαν δεν κατάφεραν να το κάνουν ούτε με… στιλ όπως πολλές αντίπαλοί τους γλιτώνοντας από τα… σαγόνια της WADA.

Χαλκιά: Έκανε το θαύμα και ήθελε και Πεκίνο…

Μια 25χρονη αθλήτρια, άγνωστη στο πανελλήνιο, έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του 2004 τραβώντας την προσοχή της φίλαθλης γνώμης με τις συνεχώς βελτιούμενες επιδόσεις της. Η Χαλκιά έδειξε από μια ημερίδα στίβου στην Παιανία στις αρχές του Ολυμπιακού έτους πως ήταν φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και κατάφερε σε έναν μεγάλο αγώνα τον Αύγουστο του 2004, να κατακτήσει με μεγάλη άνεση το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, δίχως προηγουμένως να έχει καμία μεγάλη επιτυχία. Επίτευγμα αναμφισβήτητα αξιομνημόνευτο και συνάμα εντυπωσιακό, αν όμως όπως απέδειξε η Ιστορία, είχε μείνει σε αυτό…

Τα επόμενα χρόνια, η Χαλκιά ταλαιπωρήθηκε από πολλά προβλήματα τραυματισμών τα οποία την έφεραν πίσω και έχασε αρκετές μεγάλες διοργανώσεις, όμως η ίδια ήθελε πολύ να υπερασπιστεί τον τίτλο της στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Και εδώ αρχίζουν οι «εγκληματικοί» χειρισμοί. Ήταν ηλίου φαεινότερον πως η Χαλκιά του 2008 δεν ήταν ούτε η σκιά της απίθανης εμποδίστριας του 2004. Μάλιστα η ίδια δεν έπιασε ούτε το όριο για τους αγώνες, αλλά ο ΣΕΓΑΣ φρόντισε να της δώσει την άνευ για τη συμμετοχή. Παρ' όλα αυτά, ήταν προφανές πως πήγαινε σαν… πρόβατα σε σφαγή. Μία μόλις ημέρα πριν από τη συμμετοχή της στους αγώνες η IAAF ανακοινώνει πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ… Ο μύθος είχε μόλις καταρριφθεί με τον πιο άδοξο τρόπο…

Τσουμελέκα: Ολυμπιονίκης από το… πουθενά, ντοπέ πέντε χρόνια μετά!

Το πρωινό της 24ης Αυγούστου του 2004 έμεινε στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού για την αναπάντεχη πρωτιά της Αθανασίας Τσουμελέκα στα 20χμ βάδην. Η 22χρονη τότε αθλήτρια, χωρίς κανείς να πιστεύει πως έχει πιθανότητες διάκρισης, τις πρώτες πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας έκανε την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, καθώς πλησίαζε στην τελική ευθεία του τερματισμού. Οι θεατές που συνειδητοποίησαν έκπληκτοι τι είχε συμβεί ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, καθώς η μικρόσωμη Ελληνίδα βαδίστρια θα χάριζε ένα απίστευτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα μας. Πέντε χρόνια αργότερα, βρέθηκε κι αυτή στα δίχτυα της μεγαλύτερης μάστιγας του σύγχρονου κλασικού αθλητισμού…

Η Τσουμελέκα προσπάθησε να κρατηθεί και μετά τους αγώνες σε υψηλό επίπεδο, ενώ το 2006 σταμάτησε από τους αγώνες λόγω της εγκυμοσύνης της. Έπειτα αποφάσισε να επανέλθει στην αγωνιστική δράση και συμμετείχε –κατακτώντας την 9η θέση– στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, με πολύ καλή επίδοση. Τον Γενάρη του 2009 όμως ήρθε και η δική της αποκαθήλωση από το πάνθεον των Ελλήνων αθλητών, καθώς βρέθηκε κι αυτή θετική σε έλεγχο ντόπινγκ! Μα είναι δυνατόν; Εγκυμονούσα με αναβολικές ουσίες; Ντοπαρισμένη αθλήτρια που έκανε μία φορά το θαύμα της, όπως το έκανε, και μετά συνέχισε μέχρι να την πιάσουν; Υπάρχει καμία λογική σε όλα αυτά;

Δεβετζή: Ερασιτεχνικοί χειρισμοί για μια πραγματικά σπουδαία αθλήτρια…

Η Δεβετζή ήταν από τις αθλήτριες που δεν φοβούνταν τους αγώνες. Ήξερε τι και πώς χρειαζόταν για να έλθει το μεγάλο άλμα στη μεγάλη διοργάνωση. Τριπλουνίστρια με δεκάδες επιτυχίες και απίθανα ρεκόρ σε όλη της την καριέρα. Πλέον στα 36 της χρόνια, η Δεβετζή μπήκε στο «γκέτο» των αποκλεισμένων αθλητών καταρρίπτοντας έναν ακόμη μύθο του ελληνικού αθλητισμού. Ίσως από τη μεγάλη της επιθυμία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το μόνο μετάλλιο που της έλειπε…

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η Δεβετζή ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα, χαρακτηριστικό το άλμα της στον προκριματικό στα 15,32μ (!). Για να καταλάβουμε την επίδοση, άλμα ένα μέτρο κάτω μπορεί σήμερα να δώσει μέχρι και μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα… Παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Πεκίνο, με το χρυσό να είναι ο μεγάλος της καημός όπως δήλωνε και η ίδια. Όπως αποκαλύφθηκε, πλέον, και καλύφθηκε με μαεστρία, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η 36χρονη πλέον αθλήτρια είχε αρνηθεί να δώσει δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ το 2009 κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της στην Ουκρανία.

Εκείνη, τότε, σε αντίθεση με τις άλλες αθλήτριες έκανε την «έξυπνη» κίνηση. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, καθώς ο διετής αποκλεισμός δεν θα ίσχυε –ούτε καν θα ανακοινωνόταν– αν ο αθλητής αποφάσιζε να μην κατέβει σε αγώνες της IAAF. Η Δεβετζή αναγνωρίζοντας πως οι «τίτλοι τέλους» έπεφταν, προσπάθησε να μετατρέψει το «άδοξα» σε «ένδοξα» και εκεί πάνω έχυσε την καρδάρα με το γάλα… Εκεί που φαινόταν πως θα αποσυρθεί από τους αγώνες, εντελώς ανεξήγητα έκανε κινήσεις επιστροφής και η «καμπάνα» από την IAAF ήταν άμεση. Ποιος ξέρει τι μπορεί να υπολόγισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια; Στην ασθενή μνήμη της WADA; Όχι φυσικά, απλώς δεν ήθελε να κλείσει η κάνουλα της χρηματοδότησης από τους χορηγούς, αλλά και της επιχορήγησης από τον ΣΕΓΑΣ, καθώς εάν ανακοίνωνε επίσημα ότι σταματάει, όλα αυτά θα κόβονταν! Ενώ μέχρι και τώρα, κουτσά-στραβά χρήματα έβγαζε από τον στίβο χωρίς ουσιαστικά να προπονείται...

Τρεις ιστορίες λοιπόν πέρα από κάθε λογική. Αλλά τι λογική να βρει άλλωστε κανείς στο πιο παράλογο φαινόμενο του αθλητισμού, το ντόπινγκ;

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Βύντρα, το δέκα το καλό

Βύντρα, το δέκα το καλό (video)
Ο Λουκάς Βύντρα θα συνεχίσει την καριέρα του τουλάχιστον ως το 2014, συμπληρώνοντας δέκα χρόνια στο «τριφύλλι». Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα δέκα πιο χαρακτηριστικά video του αμυντικού του Παναθηναϊκού.Ο 30χρονος άσος έχει παρουσιαστεί από το gazzetta.gr πολλές φορές και μπορείτε να διαβάσετε ένα αφιέρωμα πατώντας ΕΔΩ. Ο Βύντρα θα συμπληρώσει στον Παναθηναϊκό μια δεκαετία και παρακάτω παρακολουθήστε 10 video του «Βυντρίνιο» με την πράσινη φανέλα.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Και τώρα το πρωτάθλημα!»

«Και τώρα το πρωτάθλημα!»
Στη μεγάλη θέληση της ομάδας απέδωσε τη σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή στον τελικό του Κυπέλλου, ο Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας στο gazzetta.gr. Ο άσος του Ολυμπιακού δίνει το σύνθημα για τον τρίτο τίτλο της σεζόν.

O 29χρονος βολεϊμπολίστας του Ολυμπιακού, μιλώντας στο gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Ηρακλή στον τελικό Κυπέλλου μοίρασε συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του τονίζοντας πως η ομάδα έχει όλο το μέλλον μπροστά της, έβγαλε το… καπέλο στον προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη, σχολίασε τη διαφορά νοοτροπίας Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ομάδας να βοηθήσει την προσπάθεια που καταβάλλεται και τόνισε πως οι παίκτες θα κάνουν και πάλι το καθήκον τους!

- Κάνατε μία πραγματικά μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Ηρακλή. Πού κρίθηκε για σένα ο αγώνας και ποια ήταν τα στοιχεία που σας οδήγησαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για τον τελικό και τα δώσαμε όλα. Είχαμε μεγάλη θέληση και πάθος για τη νίκη και στο τέλος τα καταφέραμε. Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν το βάλαμε κάτω, ούτε όταν μείναμε πίσω στο σκορ. Καταφέραμε να μειώσουμε τα λάθη, πιέσαμε αρκετά στο σερβίς και καθώς προχωρούσαν τα σετ γινόμασταν όλο και καλύτεροι. Έτσι, δείξαμε πως μπορούμε να ξεπερνάμε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται και φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου! Σίγουρα για εμάς σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής και πανηγυρισμών, και από αύριο κοιτάμε και πάλι το πρωτάθλημα».

- Η απόδοσή σου ήταν καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος και γενικά παρουσιάζεσαι όλο και καλύτερος. Θεωρείς πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

«Προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς, παιχνίδι με παιχνίδι. Προσωπικά δεν θεωρώ πως έκανα κανένα φοβερό αγώνα στην Ορεστιάδα. Όλοι βοηθήσαμε για τη νίκη. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μια συλλογική προσπάθεια, όλοι βάλαμε το χέρι μας. Για να έρθουν οι μεγάλες νίκες θα πρέπει η ομάδα στο σύνολό της να έχει καλή απόδοση. Είμαι χαρούμενος που όλα τα παιδιά έκαναν πολύ καλή εμφάνιση και καταφέραμε να νικήσουμε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο όπως ο Ηρακλής».

- Έχεις διαπιστώσει διαφορές στη νοοτροπία του Ολυμπιακού σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, από τότε που έκανες το βήμα από τους «πράσινους» στους «ερυθρόλευκους»;

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διαφορές νοοτροπίας στον Ολυμπιακό σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Από τότε που ήμουν στον Παναθηναϊκό άκουγα πως ο Ολυμπιακός ως ομάδα είναι πολύ πιο μαχητική, και αυτό το διαπίστωσα όταν έγινα μέλος του συλλόγου. Η μαχητικότητα του Ολυμπιακού είναι εμφανής και στόχος μας είναι να φέρνουμε συνέχεια τρόπαια για την ομάδα. Οι νίκες είναι ο μοναδικός μας στόχος».

- Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι μία από τις νεότερες στην ιστορία της ομάδας και παρ' όλα αυτά καταφέρνει να πρωταγωνιστεί;

«Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη όρεξη για δουλειά. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, και εμείς οι πιο έμπειροι προσπαθούμε να τους βοηθάμε και να τους δείχνουμε το σωστό δρόμο. Υπάρχει πολύ ταλέντο στα παιδιά και αυτό είναι πολύ θετικό. Σε κάθε ευκαιρία δείχνουμε πως μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, γιατί αγωνιζόμαστε με μεγάλο πάθος και ψυχή».

- Έχετε κατακτήσει το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο και πλέον έμεινε μόνο το πρωτάθλημα. Τι θα πρέπει να κάνει η ομάδα για να φτάσει στο απόλυτο των τίτλων;

«Πλέον πρέπει να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα, ώστε να καταφέραμε να πάρουμε και τους τρεις τίτλους φέτος. Δεν είναι εύκολο αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα. Τώρα, έχουμε κρίσιμους αγώνες μπροστά μας και φυσικά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ένας αγώνας που εκτός από ματς γοήτρου είναι και καθοριστικός για την είσοδο στην τετράδα και τη μετέπειτα πορεία στα paly-off της Α1. Εμείς συγκεντρωνόμαστε στο στόχο μας και ευελπιστούμε πως για μία ακόμη φορά θα αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.»

- Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Γκουλινέλι, αλλά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα έφεραν την αλλαγή προπονητή. Ποιες διαφορές υπάρχουν στη φιλοσοφία του Καλμαζίδη σε σχέση με τον Γκουλινέλι;

«Σίγουρα, ο Καλμαζίδης έχει δώσει άλλον αέρα στην ομάδα. Ο Γκουλινέλι ήταν αρκετά πιεστικός και γέμιζε με άγχος τα νέα παιδιά της ομάδας, και αυτό δεν είχε θετικά αποτελέσματα. Στον αντίποδα, ο Γιάννης είναι πιο ελεύθερος, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ταλέντο των παικτών χωρίς να γίνεται πιεστικός και γενικότερα η διαφορετικότητα στη φιλοσοφία των δύο προπονητών είναι εμφανής. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως με προπονητή τον Καλμαζίδη έχουμε φτάσει σε τόσες επιτυχίες και φέτος αλλά και πέρσι».

- Η ομάδα στηρίζεται σε πολλούς καλούς νεαρούς παίκτες. Αν αυτά τα παιδιά στηριχθούν πιστεύεις ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει και στην ευρωπαϊκή διάκριση τα επόμενα χρόνια;

«Πιστεύω πως αν βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα της ομάδας και υπάρξει ένα καλό μπάτζετ μαζί με ένα σκάουτινγκ νεαρών παικτών Ελλήνων και ξένων, τότε η ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Ταλέντο υπάρχει πολύ και μπορούμε να κοντραριστούμε και με τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Και πέρσι με τον Καλμαζίδη κάναμε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη και μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσουμε».

- Παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα της ομάδας, δείξατε πως μένετε αγωνιστικά ανεπηρέαστοι. Θεωρείς πως θα βρεθεί κάποια λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα;

«Αν δεν υπήρχε το οικονομικό πρόβλημα θα ήμασταν πολύ καλύτεροι. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Έχουν γίνει ενέργειες ώστε να βρεθεί λύση και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά. Η αλήθεια είναι πως τα οικονομικά μας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και αυτό μας δημιουργεί βασικά προβλήματα. Παρ' όλα αυτά οι καμπάνιες που κάνει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με τα sms το φιλικό κλπ πιστεύω πως θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Αν μαζευτούν περί τις πεντακόσιες με οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ θα αρχίσει να υπάρχει βελτίωση. Για αυτό θέλω να στείλω το μήνυμά μου στον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας και να μας βοηθήσει, και εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη διάκριση».

- Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο του Ολυμπιακού αναφορικά με τη στήριξη που μπορεί να δώσει στην ομάδα τόσο με την παρουσία του στους αγώνες όσο και με την καμπάνια ενίσχυσης του Ερασιτέχνη;

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους του Ολυμπιακού που μας βοήθησαν με τις φωνές τους στην Ορεστιάδα και θέλω να μείνουν δίπλα μας και στο Ρέντη, γιατί τους χρειαζόμαστε. Φυσικά, θέλω να τους καλέσω να έρθουν στο ποδοσφαιρικό φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς τα έσοδα του αγώνα θα αποτελέσουν οικονομική ανάσα για τον Ερασιτέχνη. Εμείς κάνουμε το χρέος μας ως ομάδα, νικάμε τα ντέρμπι, παίρνουμε τους τίτλους και ελπίζουμε να υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση. Τέλος, θα ήθελα να καλέσω όλους τους επιφανείς επιχειρηματίες που έχουν τη διάθεση να εμπλακούν στα διοικητικά του Ερασιτέχνη, καθώς πιστεύω πως η ομάδα αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως το αξίζει…»

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...