ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Clash of the Titans

Clash of the Titans
Το παιχνίδι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι το ματς της ημέρας που ξεχωρίζει σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Το gazzetta.gr αναλύει τη μεγάλη μάχη της Πρέμιερσιπ λίγο πριν από τη σέντρα (18:00, NS6).

Έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ομάδα στην Πρέμιερσιπ, όμως φαινομενικά τουλάχιστον έχουν τεθεί ήδη νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου. Η εξασφάλιση της εξόδου στο Τσάμπιονς λιγκ της προσεχούς σεζόν, όμως, αποτελεί αυτοσκοπό για Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, που μονομαχούν στο Στάμφορντ Μπριτζ στο πιο ακριβό ντέρμπι όλων των εποχών στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, διατηρούν κάποιες αμυδρές ελπίδες για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, όμως για να τα καταφέρουν θα πρέπει να κάνουν ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ κερδίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κάρλο Αντσελότι απορεί ακόμη το πώς η ομάδα του δεν σκόραρε την Τετάρτη απέναντι στην Κοπεγχάγη (0-0), όμως η νταμπλούχος εξασφάλισε εύκολα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ, όπου θ’ αντιμετωπίσει στον αγγλικό «εμφύλιο» τη Γιουνάιτεντ.

Σε σχέση με τον αγώνα της Ευρώπης θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος παραμένει ακόμη άσφαιρος με τη φανέλα της Τσέλσι ύστερα από ενάμιση μήνα παρουσίας στον σύλλογο, ενώ ο Φλοράν Μαλουντά μάλλον θα προτιμηθεί από τον Γιούρι Ζιρκόφ. Ο Γιόσι Μπεναγιούν παραμένει εκτός δράσης (πλησιάζει η επιστροφή του), με τον Άλεξ μάλλον να επανέρχεται στην αποστολή έπειτα από αρκετές εβδομάδες απουσίας λόγω τραυματισμού.

Στη Μάντσεστερ Σίτι ακόμα προβληματίζονται για τον αποκλεισμό τους στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την ανοησία του Μάριο Μπαλοτέλι. Η πανάκριβη ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κέρδισε μεν 1-0 εντός έδρας τη Διναμό Κιέβου, αλλά δεν ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου αγώνα, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 36' λόγω της αποβολής του άμυαλου Ιταλού στράικερ και έτσι ουσιαστικά έχει να διεκδικήσει πλέον μόνο το κύπελλο Αγγλίας.

Δίχως τρόπαιο εδώ και 43 χρόνια, οι «γαλάζιοι» αντιμετωπίζουν στις 16 Απριλίου στον ημιτελικό του θεσμού τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, όμως μέχρι τότε θα πρέπει να πάρουν αρκετούς βαθμούς στο πρωτάθλημα στη μάχη που δίνουν για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα και να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο Μπαλοτέλι όχι μόνο δεν θα είναι βασικός, αλλά παρά τη δημόσια συγγνώμη του ίσως να μη βρίσκεται καν στον πάγκο, με τον Μαντσίνι να στερείται τη βοήθεια του τιμωρημένου Κόλο Τουρέ, του τραυματία δεύτερου γκολκίπερ Σέι Γκίβεν και του Πάμπλο Ζαμπαλέτα, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον άρρωστο πατέρα του.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

* Το περσινό 2-4 της Σίτι έδωσε τέλος σ’ ένα αήττητο σερί 37 (!) εντός έδρας αγώνων της Τσέλσι. Το συγκεκριμένο ντέρμπι έμεινε στην Ιστορία και επειδή ο νυν μπακ της Γουέστ Χαμ Γουέιν Μπριτζ είχε αρνηθεί να δώσει το χέρι του στον Τζον Τέρι. Οι «γαλάζιοι» μετρούν τρεις σερί νίκες επί των Λονδρέζων και ενώ στα προηγούμενα 24 παιχνίδια πρωταθλήματος είχαν κερδίσει μόλις δύο φορές (!)

* Έξι γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι έχει πετύχει ο Κάρλος Τέβες. Στον πρώτο γύρο φέτος στις 25 Σεπτεμβρίου, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 1-0 (Τέβες 59).

* Οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει φέτος από οκτώ πέναλτι. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ο μεγαλύτερος αυτήν τη σεζόν στην Πρέμιερσιπ.

* Από τα τέλη Δεκεμβρίου έχει να κερδίσει εκτός έδρας η Σίτι, αγνοώντας το διπλό για οκτώ σερί αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Μέσα στο 2011 δεν έχει κερδίσει ακόμα δύο σερί ματς πρωταθλήματος (!)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρις Φόι (47 κίτρινες, 1 κόκκινη, 440 φάουλ, 5 πέναλτι)

ΤΣΕΛΣΙ: Εκτός – Μπεναγιούν,

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: 40 κίτρινες, 1 κόκκινη, 316 φάουλ, 2 πέναλτι,

1οι ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Ντρογκμπά, Μαλουντά 9

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Εκτός – Γκίβεν, Κ. Τουρέ, Ζαμπαλέτα

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ: 55 κίτρινες, κόκκινες, 390 φάουλ, 4 πέναλτι,

1ος ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Τέβες 18

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Τσεχ

Νταβίντ Λουίς Τέρι

Ιβάνοβιτς Ασλι Κόουλ

Εσιέν Λάμπαρντ

Ραμίρες Μαλουντά

Ντρογκμπά Τόρες


Κάρλο Αντσελότι (4-4-2)

-----------------------------------------------------------------------

Τζέκο

Τέβες Σίλβα

Μπάρι Ντε Γιονγκ Γ. Τουρέ

Κολάροφ Ρίτσαρντς

Λέσκοτ Κομπανί

Χαρτ
Ρομπέρτο Μαντσίνι (4-2-3-1)

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...