ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σηφάκης ο αντι-Τζόρβας

Το κενό του Αλέξη Τζόρβα, σε περίπτωση που αυτός πωληθεί σε ομάδα του εξωτερικού το καλοκαίρι (υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες), θέλουν να είναι έτοιμοι να καλύψουν στον Παναθηναϊκό. Πρώτος στόχος των «πρασίνων» είναι ο Μιχάλης Σηφάκης του Άρη, ο οποίος πρώτον είναι Έλληνας και δεύτερον είναι από τους πιο σταθερούς στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Στα υπ’ όψιν είναι και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας, όπως και ο Μάχο του Πανιωνίου. Αν τελικά δεν φύγει ο Τζόρβας και με δεδομένο ότι ο Καρνέζης θα παραχωρηθεί δανεικός, τότε το «τριφύλλι» θα κινηθεί για την απόκτηση εντός πορτιέρο που θα αγωνίζεται ως δεύτερος. 
Πηγή sport-fm Read more!

«Να αφήσουμε Παππά και Νοτιά στην ηρεμία τους»

Την άποψή του ότι όλα όσα ακούγονται για νέους επενδυτές και εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΑΕΚ, από τη στιγμή που δεν είναι επίσημα, δεν κάνουν καλό στην ομάδα εξέφρασε ο Λάκης Νικολάου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» τόνισε επίσης ότι η αστάθεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό της φετινής ομάδας, ενώ επεσήμανε ότι η χρονιά δεν είναι χαμένη. 
«Να αφήσουμε Παππά και Νοτιά στην ηρεμία τους»


Aναλυτικότερα τα όσα είπε ο πρώην ποδοσφαιριστής του "Δικεφάλου" στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα: 

Για τη διάθεση των Παππά και Νοτιά: 
«Δεν τη γνωρίζω προς το παρόν. Έχω καιρό να μιλήσω και με τους δυο. Τα αποτελέσματα, τα οποία είναι μία καλά και μία κακά, αλλά και τα οικονομικά της ομάδας, οι πολλές παρατηρήσεις των εξωδιοικητικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ομάδα, αλλά πέραν από μία συμβουλή δεν μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι, είναι λάθος. Καλό είναι να τους αφήσουμε στην ηρεμία τους για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους. 

Τον κύριο Νοτιά δεν τον ξέρω καλά. Με τον κύριο Παππά είμαστε φίλοι. Ο Παππάς είναι πολύ χαμηλού προφίλ, δεν του αρέσει να βγαίνει στα ΜΜΕ και να μιλάει και να δείχνει. Μην παραγνωρίζετε το γεγονός ότι κάποιοι κουράζονται να προσφέρουν και μετά να είναι και υπόλογοι για κάτι που δεν έφταιξαν. Μην ξεχνάτε τα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν και οι ευκαιρίες που χάθηκαν και για πρωτάθλημα. Πριν 2 χρόνια ήταν μια χρονιά απογοήτευσης. Φτάνεις σε ένα σημείο που νοιώθεις ανήμπορος να πας πιο κάτω. Βέβαια δεν θέλει να αφήσει και κάτι να γκρεμιστεί, ειδικά μετά τα όσα έχει κάνει για την ομάδα». 

Για τον Αδαμίδη: 
«Η διαχείριση που γίνεται από τον κ.Αδαμίδη θεωρώ ότι είναι πολύ καλή. Δεν έχω κανένα παράπονο ως φίλαθλος. Μόνο η αστάθεια που έχει η ομάδα με ενοχλεί». 

Για το πρόβλημα με την αδειοδότηση: 
«Υπάρχει θέμα και από τη στιγμή που υπάρχει θέμα, ο κόσμος δεν είναι ήρεμος. Δεν είναι σωστό να ταράζουμε και εμείς οι απ’ έξω τα νερά. Δεν πιστεύω ότι θα αφήσουν στην τύχη τους την ομάδα αυτοί που τη διοικούν. 

Για τον ίδιο: 
«Επίσημα δεν με έχει ενοχλήσει κανένας για να μπω στν ομάδα. Εμείς οι παλαίμαχοι έχουμε πει να βοηθήσουμε την ομάδα, αλλά επίσημα δεν έχει γίνει κάποια επαφή». 

Για τους νέους επενδυτές που ακούγονται: 
«Επειδή ξυπνάω νωρίς, βλέπω τα πρωτοσέλιδα και των πολιτικών και των αθλητικών εφημερίδων και σήμερα άκουσα πολλά ονόματα για την ανάληψη και αγορά της ΑΕΚ. Όλα αυτά μόνο κακό κάνουν. Κακό όπως έγινε και με τον Μπομπ Κοζώνη από την Αμερική. Δεν ξέρω αν διαφημίζονται οι επιχειρηματίες με αυτόν τον τρόπο, αλλά μόνο κακό κάνουν. Αν δεν είμαστε σίγουροι καλό είναι να μην πετάμε ονόματα». 

Για το αγωνιστικό κομμάτι: 
«Τέτοιες βαριές ήττες όπως το 6-0 από τον Ολυμπιακό συμβαίνουν ανά 30 χρόνια και είναι εναλλάξ. Έχει υποστεί βαριά ήττα και ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ και θα ξανασυμβεί στο μέλλον. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει την αστάθεια που χαρακτηρίζει την ΑΕΚ φέτος. Αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί και από την αλλαγή προπονητού. Είχε άλλη νοοτροπία στην αρχή και μετά την άλλαξε και είχε άλλη. Θα την χαρακτήριζα σαν μια σεζόν αστάθειας. Έχει χαθεί ο στόχος του πρωταθλήματος, αλλά παραμένει του Champions League, που μπορεί να φέρει κάποια οικονομική ανάσα και αισιοδοξία στους φιλάθλους. Υπάρχει κι ο τελικός, όπου η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το Κύπελλο. Δεν θα τη χαρακτήριζα αποτυχημένη τη χρονιά, αλλά εξαιρετικά ασταθή. Ήμασταν από το ζενίθ στο ναδίρ κάθε εβδομάδα. Αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί στο μέλλον». 

Για τον Χιμένεθ: 
«Εγώ σίγουρα θα τον κράταγα και τη επόμενη χρονιά». 

Πηγή sport-fm Read more!

Τζαβέλλας: «Σοβαρότητα και προσοχή με Μάλτα»

Μπορεί η Μάλτα να μην προκαλεί δα και… τρόμο στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εν όωει του μεταξύ τους αγώνα, ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλλα, χρειάζεται σοβαρότητα και προσοχή. Ο ακραίος αμυντικός της Άιντραχτ, μιλώντας στο σάιτ του Πανιωνίου αναφέρθηκε και στους «κυανέρυρθρους» και την προσπάθειά τους για παραμονή στην κατηγορία. 
Τζαβέλλας: «Σοβαρότητα και προσοχή με Μάλτα»


Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, επί τη ευκαιρία της επιστροφής του στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου έγινε η προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την Τετάρτη, ανέφερε: «Πραγματικά αισθάνομαι πολύ όμορφα που είμαι εδώ. Έχω υπέροχες αναμνήσεις, τόσο από το στάδιο, όσο και από τον κόσμο του Πανιωνίου. Παρακαλάω να μην φτιαχτεί γρήγορα το προπονητικό κέντρο της Εθνικής στον Άγιο Κοσμά, για να μπορώ να έρχομαι για προπονήσεις στην Νέα Σμύρνη». 

Σε ότι αφορά την προσπάθεια της πρώην ομάδα του στην Σούπερ Λίγκα, σχολίασε: «Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια του Πανιωνίου. Θέλω να πω πως σε καμία περίπτωση η βαθμολογική του θέση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Είμαι στεναχωρημένος από τα αποτελέσματα στα δύο τελευταία ματς. Όμως πιστεύω πραγματικά, πως σε καμία περίπτωση ο Πανιώνιος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την παραμονή του στην κατηγορία. Βέβαια είναι καλό ο στόχος να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει και με νίκη στην Κέρκυρα την επόμενη αγωνιστική». 

Κλείνοντας, ο άσος της γερμανική Άιντραχτ, μίλησε και για το προσεχές παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με τη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012, τονίζοντας: «Παίζουμε κόντρα σε μία από τις αδύναμες ομάδες του ομίλου, όπως είναι η Μάλτα, όμως χρειάζεται να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και σοβαρότητα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας».

Πηγή sport-fm Read more!

Σαν να μην έγινε τίποτα…

Σαν να μην έγινε τίποτα…
Ο ένας ξέρει πως ακόμη δεν προκρίθηκε στο Final 4 και ο άλλος πως ακόμη δεν χάθηκε τίποτα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, την επομένη των εξαιρετικών τους εμφανίσεων στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, που όμως δεν επιβραβεύτηκαν με νίκη για αμφότερους, ετοιμάζονται για τη δεύτερη μάχη απέναντι σε Σιένα στο ΣΕΦ και Μπαρτσελόνα στο «Παλαου Μπλαουγκράνα» αντίστοιχα. 

«Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι τελείως διαφορετικό κι αρχίζει από το 0-0». Με αυτά τα λόγια ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θέλησε να κάνει… delete από τους εγκεφάλους των παικτών του το θρίαμβο επί της Σιένα το βράδυ της Τρίτης με το 89-41 και την πληθώρα ρεκόρ που τον συνόδεψαν. «Ακόμη και με έναν πόντο αν κερδίζαμε θα ήμουν ευχαριστημένος. Αυτό που μετρά είναι η νίκη κι όχι η διαφορά», συμπλήρωσε ο «Ντούντα», που ήδη σκέφτεται το ματς της Πέμπτης (21:45). Σε αυτό είναι άγνωστο και πάλι αν θα έχει στη διάθεσή του τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Μάρκο Κέσελ. 

Ο μεν πρώτος συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στη μέση, ο δε δεύτερος κρίθηκε ανέτοιμος. «Προτιμώ να χάσω ακόμη και ένα ματς, παρά έναν παίκτη επειδή ρίσκαρα τη χρησιμοποίησή του», τόνισε χθες ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» και το πιθανότερο είναι ο κίνδυνος υποτροπής να κρατήσει και την Πέμπτη τον Τεόντοσιτς εκτός δωδεκάδας. Οι Πειραιώτες προσδοκούν μετά το σχεδόν κατάμεστο ΣΕΦ την Τρίτη, την Πέμπτη να μην πέφτει καρφίτσα. Η διεξαγωγή του φιλικού της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Ερυθρό Αστέρα στο γειτονικό «Γ. Καραϊσκάκης» και-ασφαλώς-η σαρωτική νίκη στον πρώτο αγώνα λειτουργούν ως πόλος έλξης προς το ΣΕΦ και ήδη η ζήτηση των εισιτηρίων είναι αυξημένη. 

Δείτε τι δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Ράσο Νεστέροβιτς, αλλά και ο Σιμόνε Πιανιτζάνι με τον Ριμάντας Καουκένας εν όψει του δεύτερου αγώνα της σειράς. 

Ο Ολυμπιακός απέχει δύο βήματα από τη Βαρκελώνη, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ήδη εκεί φιλοδοξώντας να επιστρέψει για το Final 4. Για να τα καταφέρει, ωστόσο, θα πρέπει να πετάξει εκτός της οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα. Η δυσαρέσκεια για τη διαιτησία και τις καταδικαστικές της αποφάσεις στον πρώτο αγώνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» είναι δεδομένη, ωστόσο τόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όσο και οι παίκτες του δεν μένουν εκεί. Ο αποπροσανατολισμός αυτός λίγες ώρες πριν τη δεύτερη ευκαιρία για break (Πέμπτη, 22:15) είναι ο χειρότερος εχθρός των «πρασίνων». 

Οι «πράσινοι» έπεισαν τους πάντες πως-σε αντίθεση με όσους βιάστηκαν να τους ξεγράψουν-είναι ικανοί να κερδίσουν την Μπαρτσελόνα στο σπίτι της και να γίνουν το αφεντικό της σειράς. Δεν τα κατάφεραν την Τρίτη, για… πολλούς λόγους, αλλά θα έχουν τουλάχιστον άλλη μία ευκαιρία, αρχής γενομένης από την Πέμπτη. Ο «Ζοτς», ο Δημήτρης Ιτούδης και όλο το τιμ των πρωταθλητών Ελλάδος δεν αναλώνεται σε γκρίνια για τους «γκρίζους», αλλά στο πώς θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους για να επιστρέψει στην Αθήνα με μία νίκη στις αποσκευές. Γιατί διαφορετικά, θα είναι αν όχι αδύνατον, τουλάχιστον πολύ δύσκολο να επιστρέψει το «τριφύλλι» από το 2-0. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, πέρα από τη δεδομένη κόπωση μιας και ο Διαμαντίδης έπαιξε 36 λεπτά και οι Νίκολας και Μπατίστ από 29 λεπτά. 

Δείτε τι δήλωσαν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ντρου Νίκολας, αλλά και από πλευράς Μπαρτσελόνα ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Μπονιφάς Εντόνγκ για το ματς της Πέμπτης.

Πηγή sport-fm Read more!

Δύο μήνες χωρίς τον Πουγιόλ

Ήταν 22 Ιανουαρίου, όταν ο Κάρλες Πουγιόλ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την Μπαρτσελόνα, στην αναμέτρηση με τη Ράσινγκ Σανταντέρ. Έκτοτε έχουν περάσει δύο μήνες και ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» δεν έχει καταφέρει να ενισχύσει την ομάδα του.
Δύο μήνες χωρίς τον Πουγιόλ

Ο διεθνής αμυντικός ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και η ενημέρωση από το ιατρικό τιμ της «Μπάρτσα» δεν είναι σαφής. «Η διαθεσιμότητά του για τα προσεχή ματς θα κριθεί από την εξέλιξη της αποθεραπείας του», αναφέρεται από τα επίσημα χείλη και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει στη δράση.
Πηγή sport-fm
Read more!

Αρχηγός στην Πορτογαλία ο Βιεϊρίνια

Αρχηγός στην Πορτογαλία ο Βιεϊρίνια
Μπορεί στην Εθνική Πορτογαλίας να μην έχει θέση ακόμη, ωστόσο στην ομάδα U-23 των Ιβήρων όχι απλώς συμμετέχει (ασχέτως αν έχει συμπληρώσει τα 25) αλλά στο σημερινό (23/3) φιλικό με την Ιταλία θα αγωνιστεί φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού. 

Η A Bola φιλοξενεί δηλώσεις του άσου του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι των Πορτογάλων με τους Ιταλούς, στο πλαίσιο του τουρνουά Challenge Trophy στην πόλη Τράπανι της Σικελίας: 

«Έχουμε δουλέψει πολύ και σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο των αγώνων. Αυτό που έχουμε τώρα στο μυαλό μας είναι να πάμε μέχρι τον τελικό. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη δυσκολία, αλλά το μόνο που θέλουμε είναι να κερδίσουμε». 

Πηγή sport-fm Read more!

Φουλ επίθεση από Σάντος!

Η νίκη είναι μονόδρομος για την Εθνική ομάδα το ερχόμενο Σάββατο στη Βαλέτα κόντρα στη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012 και για το λόγο αυτό ο Φερνάντο Σάντος προτίθεται να παρατάξει με ένα φουλ επιθετικό σχήμα το ελληνικό συγκρότημα. 
Φουλ επίθεση από Σάντος!


Στην προπόνηση της Τετάρτης, την πρώτη που έγινε με μεγάλη ένταση από τη στιγμή που συγκεντρώθηκαν οι διεθνείς, ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε τα πλάνα του για το προσεχές ματς, όπου… απαγορεύεται το στραβοπάτημα. 

Στο ημίωρο δίτερμα ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε την ομάδα των «βασικών» σε σύστημα 4-2-3-1 την ακόλουθη σύνθεση: Χαλκιάς (τερματοφύλακας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος (στόπερ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Τζαβέλλας (αριστερό μπακ), Κατσουράνης, Καραγκούνης (κεντρικά χαφ), Νίνης (δεξί χαφ), Σαμαράς (αριστερό χαφ), Λυμπερόπουλος (περιφερειακός επιθετικός), Σαλπιγγίδης (σέντερ φορ). 

Η ομάδα των «αναπληρωματικών» συμπληρώθηκε-μιας και ο Φερνάντο Σάντος έχει καλέσει 19 παίκτες-από τον συνεργάτη του Ρικάρντο Σάντος σε ρόλο δεύτερου στόπερ και τον μεταφραστή του Αλέξανδρο Μανιάτογλου στο κέντρο! Την ενδεκάδα αυτή αποτελούσαν αναλυτικά οι Τζόρβας, Μόρας, Ρικάρντο Σάντος, Βύντρα, Λαγός, Καφές, Κονέ, Μανιάτογλου, Φετφατζίδης και Μήτρογλου. 

Στη διάρκεια του διτέρματος ο Φερνάντο Σάντος χρησιμοποίησε τον Βαγγέλη Μόρα αντί του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Η ομάδα των «βασικών», πιθανότατα με τον Αλέξανδρο Τζόρβα αντί του Κώστα Χαλκιά, θα είναι αυτή που όλα δείχνουν πως θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο το βράδυ του Σαββάτου. 

Στις ασκήσεις τακτικής που έγιναν δόθηκε έμφαση στην επιθετική ανάπτυξη απέναντι σε κλειστή άμυνα-όπως δηλαδή αναμένεται να αγωνιστεί η Μάλτα. Ο Φερνάντο Σάντος δούλεψε στη διάσπαση των μετόπισθεν τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια με σέντρες, αλλά τόνισε στους ποδοσφαιριστές του πως δεν θα πρέπει να αμελούν τα ανασταλτικά καθήκοντα. Μάλιστα στη διάρκεια του διπλού έκανε συχνά παρατηρήσεις σε Σαμαρά και Νίνη, από τους οποίους περιμένει με τις πάσες και τις προσωπικές του ενέργειες να προκαλέσουν ρήγματα στους γηπεδούχους. 

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν. Ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε μία σύγκρουση με τον Παναγιώτη Κονέ, που τραυματίστηκε ελαφρά στο σαγόνι κι εγκατέλειψε το δίτερμα, αλλά και με τον Λουκά Βύντρα. Πάντως κανένας ποδοσφαιριστής δεν τραυματίστηκε, ενώ το γέλιο των ποδοσφαιριστών σκόρπισε η προτροπή του Βασίλη Τοροσίδη στον Κονέ να φορέσει κράνος. 

Ο άσος του Ολυμπιακού είχε μεγάλα κέφια και στο τέλος της προπόνησης, αφού μαζί με τους Νίνη, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλο, Σαμαρά και Παπασταθόπουλο έκαναν σουτ στον Τζόρβα, φόρεσε ο ίδιος τα γάντια του τερματοφύλακα και κάθισε κάτω από την εστία, με τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν. 

Η εν Ελλάδι προετοιμασία της Εθνικής για το ματς με τη Μάλτα ολοκληρώνεται την Πέμπτη με προπόνηση στις 11:00 στη Νέα Σμύρνη, που θα είναι ξανά ανοικτή για το κοινό. Την Παρασκευή στις 11:00 η αποστολή θα αναχωρήσει με τσάρτερ για τη Βαλέτα.

Πηγή sport-fm Read more!

Αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ

Αισιοδοξία στον ΠΑΟΚΘετικό κλίμα επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ, μια και οι συζητήσεις που έχουν από το πρωί με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ για την ημερομηνία εκδίκασης των επεισοδίων στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και το θέμα που προέκυψε, φαίνεται να παίρνει το δρόμο του.

Στον «δικέφαλο» θεωρούσαν άδικο να εκδικαστεί η υπόθεση στις 31 Μαρτίου και να εκτίσει η ομάδα την ποινή στα play off.

Έτσι, ζήτησαν την άμεση εκδίκαση για να μην δημιουργηθεί ανισονομία, με τους παράγοντες της ΕΠΟ να καταλαβαίνουν το δίκαιο του αιτήματος και να εξετάζουν ως πιθανή ημερομηνία την προσεχή Δευτέρα.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε άγνοια για το θέμα αφού απουσίαζε για τις εκλογές της UEFA και φέρεται πως υπόσχεται ότι θα αλλάξει την ημερομηνία για να μην δημιουργηθεί ανισονομία.
Πηγή sport-fm
Read more!

Διάστρεμμα ο Μπέντνερ

Διάστρεμμα ο ΜπέντνερΤραυματίας αποχώρησε ο Νίκλας Μπέντνερ από την προπόνηση της Δανίας στην Κοπεγχάγη και η συμμετοχή του στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Νορβηγία στο Όσλο για τα προκριματικά του Euro 2012 είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Πρόβλημα προέκυψε και με τον Σιμόν Κιάερ. 

Ο επιθετικός της Άρσεναλ τραυματίστηκε στην πρωινή προπόνηση της εθνικής ομάδας της χώρας του και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι με την Νορβηγία στο Όσλο το Σάββατο για τα προκριματικά του Euro 2012. 

Το ιατρικό τιμ των Δανών για την ώρα δεν είναι σε θέση να κάνει ακριβή εκτίμηση για την κατάσταση του Μπέντνερ και έτσι η ανησυχία στο «στρατόπεδο» της Άρσεναλ ολοένα και μεγαλώνει. 

Στην προπόνηση της Δανίας προέκυψε ακόμα ένα πρόβλημα, καθώς τραυματίας αποχώρησε και ο Σίμον Κιάερ που επίσης έχει ελάχιστες πιθανότητες να προλάβει το σαββατιάτικο ματς.

Πηγή sport-fm Read more!

Μονόδρομος οι περικοπές

Μονόδρομος οι περικοπές
Την οδό της σφιχτής οικονομικής πολιτικής θα ακολουθήσει Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν, με το ποσοστό των περικοπών να καθορίζεται από το αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μόνο ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι πιθανό να αυξήσει το ποσοστό του στην ΠΑΕ, κάτι που θα φανεί στο διοικητικό συμβούλιο, από το οποίο θα κριθεί και ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Σηφάκης η εναλλακτική του Τζόρβα. 

Περικοπές θα γίνουν. Αυτό είναι μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ύστερα από την μελέτη των οικονομικών δεδομένων από τη διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού. Αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μπουν στα ταμεία της ομάδας 10-15 εκατομμύρια ευρώ τότε οι περικοπές θα είναι περιορισμένες, όπως και οι πωλήσεις, αλλά και πάλι θα υπάρξουν. 

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι «πράσινοι» παίζει και το financial fair play που θέλει να εφαρμόσει ο Μισέλ Πλατινί από το 2013 και σύμφωνα με το οποίο κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει έξοδα το πολύ όσα είναι τα έσοδά της, αλλά και από τα έσοδα το 70% να ξοδεύεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το υπόλοιπο 30% για τα άλλα τμήματα της ΠΑΕ. Για να μπορεί λοιπόν ο Παναθηναϊκός να συμβαδίζει με τους νέους κανονισμούς της UEFA, θα πρέπει να μειώσει κατά πολύ το μπάτζετ του. Αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση των αποδοχών ορισμένων παικτών, αλλά και την πώληση τουλάχιστον εντός βασικού ποδοσφαιριστή. 

Όλα αυτά θα αποφασιστούν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του «τριφυλλιού» που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου. Στη συγκεκριμένη σύγκληση των μετόχων της ομάδας είναι σίγουρο πως δεν θα παρευρεθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε αντίθεση με τον Νικόλα Πατέρα. Επίσης θα γίνει γνωστό αν θα ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει τη διάθεση να αυξήσει το ποσοστό του, καλύπτοντας τα μεγαλύτερο μέρος από την Α.Μ.Κ. 

Τις εξελίξεις του Δ.Σ. περιμένει και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για να μάθει τι μπάτζετ θα έχει στη διάθεσή του, ώστε να αρχίσει το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Επίσης και ο Τζιμπρίλ Σισέ περιμένει της διοικητικές εξελίξεις για να διαπιστώσει αν θα υπάρξει κάποια προοπτική για την επόμενη σεζόν ή αν θα αποδυναμωθεί η ομάδα, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και την απόφασή του περί παραμονής. 

Πηγή sport-fm Read more!

Με την... άδεια των Ελλήνων

Με την... άδεια των ΕλλήνωνΘετική ήταν η απάντηση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στην πρόταση της διοίκησης για άμεση καταβολή του 50% των οφειλομένων τους για το 2010, ώστε να μπορέσει η ΠΑΕ να είναι συνεπής σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης.

Από την άλλη μεριά, στους ξένους παίκτες προτάθηκε καταβολή του 70 %, ωστόσο, εκείνοι, ζήτησαν μία μικρή προθεσμία προκειμένου να το συζητήσουν μεταξύ τους και να απαντήσουν για το αν είναι διατεθειμένοι να… εξυπηρετήσουν την «Ένωση» που οφείλει να έχει τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητές της σε τέτοια ζητήματα μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει όλες τις οφειλές της μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου προς παίκτες, προπονητές και λοιπούς... τρίτους. Το ποσό που υπολογίζεται πως απαιτείται για να καλυφθεί το σύνολο των οφειλών και να μην υπάρξει πρόβλημα στην αδειοδότηση του συλλόγου υπολογίζεται στα 5,3 εκατ. ευρώ.
Πηγή sport-fm
Read more!

«Δεν είμαστε καρτέλ, κ. Μπιτσαξή!»

Ευθεία επίθεση στον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, από την διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος. «Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι καρτέλ ισχυρών όπου αναδύεται σήψη», τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης. «Πρέπει να κάνει τη δουλειά της», το σχόλιό του για την Αστυνομία, ενώ κατηγόρησε την Πολιτεία πως αναζητά «αποδιοπομπαίους τράγους» και όχι λύσεις και αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών με τις περίφημες κασέτες. 
«Δεν είμαστε καρτέλ, κ. Μπιτσαξή!»


Παρακολουθήσατε ολόκληρη τη συνεντευξη Τύπου, σε live streaming απο το www.sport-fm.gr. 

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, έκανε από το πρώτο... λεπτό επίθεση στον Πάνο Μπιτσαξή, άφησε αιχμές για την Πολιτεία και την αστυνομία, ενώ στάθηκε στο έργο της Σούπερ Λίγκας τονίζοντας-μεταξύ άλλων-πως θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία. Παράλληλα δεν ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με το αν θα εξαντλήσει τη θητεία του στην προεδρία της διοργανώτριας αρχής, ενώ έκανε συστάσεις σε όλους για τον τρόπο προβολής του ποδοσφαίρου. Αναλυτικά η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη: 

«Σύντομα ολοκληρώνεται μια πενταετία λειτουργίας της Σούπερ Λιγκ. Πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα ήταν καλά. Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι ένα καρτέλ ισχυρών όπου αναδύεται σήψη, όπως πιστεύει ο κ. Μπιτσαξής. Η Σούπερ Λίγκα δεν φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν την ενορία του κυρίου Μπιτσαξή. Ένα πρωτάθλημα που θα διοργάνωνε η ενορία του κ. Μπιτσαξή δεν θα ενδιέφερε κανέναν. Οφείλουμε όχι μόνο να απαντήσουμε, αλλά και να αποδείξουμε όσα λέμε, σε αντίθεση με τον κ. Γενικό που κάνει αόριστες τοποθετήσεις και τα βάζει με φανταστικούς εχθρούς. Θα παρουσιάσουμε αληθινά στοιχεία και το ίδιο θα περιμένουμε να κάνει και ο κ. Γενικός, διαφορετικά θα πρέπει να ανασκευάσει. 

Είμαστε μαζί του για την πάταξη της βίας, αλλά δεν θα πρέπει να μασάμε την ίδια καραμέλα. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις παραβατών φιλάθλων. Γιατί δεν συλλαμβάνονται αυτοί που κάνουν επεισόδια; Δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων, αλλά πότε χρησιμοποιήθηκαν; Τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μπιτσαξής για να παταχθεί η βία, εκτός από το να γίνει αυστηρότερος ο πειθαρχικός κώδικας για τις ομάδες; 

Κάθε χρόνο αυξάνονται τα όργανα, κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα στην αστυνομία και σε φόρους. Το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Λίγκα είναι το μεγαλύτερο θέαμα στη χώρα μας και αυτό αποτυπώνεται στον αριθμό εφημερίδων, ιστοσελίδων, τα εισιτήρια και τα ποσοστά τηλεθέασης. Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, που λόγω του ενδιαφέροντος διογκώνονται. 

Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα με τη διαιτησία, αλλά πιστεύω πως έχουμε και αξιόλογους διαιτητές και πρώην διαιτητές για τη διαχείριση της ΚΕΔ, αλλά πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο. 

Βλέπουμε φέτος πως τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα παίξουν στα play-offs και ποιες θα υποβιβαστούν. Τα έσοδα έχουν τριπλασιαστεί και το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Δείτε τι συμβαίνει σε όσα καταπληκτικά στάδια χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν παίζει εκεί κάποια ομάδα. 

Ο ΟΠΑΠ είναι μια ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο με συμβάσεις που προβλέπουν υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές και δεν κρέμεται η συνεργασία αυτή από αποφάσεις της Πολιτείας. 

Δεν προσπαθήσαμε ποτέ να κρύψουμε τα προβλήματα. Πήγαμε στην Πολιτεία, αλλά η στάση της είναι πάντα η ίδια: να αυξήσουμε τις ποινές για τις ομάδες. Λυπάμαι, αλλά έτσι δεν θέλουμε ποδόσφαιρο, αλλά αποδιοπομπαίους τράγους. Κανένας δεν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο, ειδικά όταν στηρίζουμε τις ομάδες με δικά μας χρήματα. Είναι σειρά της Πολιτείας να κάνει σοβαρές προτάσεις με σχεδιασμό. Πρέπει κάποιος να συντονίσει το έργο των υπηρεσιών και των ποδοσφαιρικών αρχών για την αντιμετώπιση της βίας. 

Να μην πριονίζουν όλοι αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο-και αναφέρομαι και στους δημοσιογράφους-το κλαδί που κάθονται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να στηριχτεί. Προσφέρει χαρά και αποτελεί καταφύγιο, αποτελεί ιδέα για τα νέα παιδιά και προβάλλει την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με εποικοδομητικό διάλογο και δημιουργική κριτική να βρούμε λύσεις». 

Όταν ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Σοφοκλή Πιλάβιου πως υπάρχει κίνδυνος κάποια μέρα το ποδόσφαιρο να παίζεται στην Ευελπίδων, με αφορμή την υπόθεση με τις κασέτες, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αρνήθηκε σε έντονο ύφος να απαντήσει. 

Λίγο αργότερα, ερωτηθείς τι δεν του αρέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απάντησε: «Ακόμη και μετά την έκκληση που έκανα πυροβολείτε το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, ο κόσμος παρά την κρίση πάει στο γήπεδο και πρέπει να το στηρίξουμε. Το να λέτε πως το ποδόσφαιρο νοσεί και να γράφονται χιλιάδες άρθρα εναντίον του, δεν βοηθά. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά πρέπει να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος και μία εποικοδομητική κριτική. Αν τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν γίνεται τίποτα». 

Για το αν θα εξαντλήσει τη διετία στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας, ο κ. Μαρινάκης δεν απάντησε με σαφήνεια, παραπέμποντας για αυτό στο τέλος της σεζόν. «Το πρωτάθλημα έχει άλλες τρεις αγωνιστικές και μετά έχουμε τα play-offs. Μετά θα κάτσουμε να συζητήσουμε για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να βρούμε λύσεις», είπε. 

Ο Γιώργος Μποροβήλος, αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας,, επιτέθηκε με τη σειρά του στην Πολιτεία και όσους κατηγορούν τη Σούπερ Λίγκα πως δεν κάνει ενέργειες για τη βελτίωσή του, ενώ εξίσωσε τον καταγγέλλοντα με τον καταγγελλόμενα αναφορικά με την υπόθεση με τις κασέτες. 

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης είπε: «Ερχόμαστε σαν Σούπερ Λίγκα να αποδείξουμε το αυτονόητο. Βλέπουμε όλους να κόπτονται και να παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως για το καλό του ποδοσφαίρου και να μην ενδιαφερόμαστε εμείς. Αυτό είναι ένα οξύμωρο σχήμα. Ο πρώτος που πρέπει να ενδιαφέρεται και πραγματικά ενδιαφέρεται είναι η Σούπερ Λίγκα. Λάθη γίνονται, είναι ένας νέος συνεταιρισμός, μόλις τεσσάρων ετών, αλλά έχει πετύχει πάρα πολλά. Όποιος κι αν λέει πως κόπτεται για το ποδόσφαιρο ξεκινά από ίδιον όφελος. Υπάρχει περίπτωση η Σούπερ Λίγκα να μη θέλει ένα καθαρό ποδόσφαιρο; 

Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντίπαλοι στα 90 λεπτά και σε όλα τα άλλα ενωμένοι, γιατί βαλλόμεθα πανταχόθεν. Γίνονται κάποιες καταγγελίες για τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι κι έτσι. Το ζήτημα είναι αυτός που καταγγέλλει να μπορεί και να το αποδείξει, γιατί η ζημιά που γίνεται στη Λίγκα και το ποδόσφαιρο είναι ανυπολόγιστη. Είμαστε έτοιμοι και θα προτείνουμε αυστηροποίηση σε αυτές τις διαδικασίες. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Οι καταγγέλλοντες πρέπει να παρέχουν αποδείξεις, ώστε οι αρμόδιες αρχές να εξαφανίσουν τον καταγγελλόμενο. Διαφορετικά να εξαφανίσουν τον καταγγέλλοντα. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Αλλά δεν μπορεί να γίνει δουλειά με το άκουσα, είδα, μου είπανε. Αυτός που ακούει όλα αυτά δεν θα κάνει το δικαστή, ούτε τον κριτή και λέει ‘πού να πάω όπως τα μαγειρεύουν και τα κασετοποιούν;’. Αυτό που μένει στον θεατή είναι πως όλα είναι σάπια. Πώς να φέρεις μετά κόσμο, οικογένειες στα γήπεδα, χορηγούς, και πώς διώξεις τη βία; Τα πρόστιμα έφτασαν στο Θεό! Όλες οι ομάδες πληρώνουν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Η βία είναι και εισαγόμενη. Λέγαμε κάποτε ότι φταίει το ποδόσφαιρο, αλλά γεμίσανε και τα άλλα αθλήματα με σπασμένα καθίσματα και χίλια προβλήματα. 

Έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας, τις αναλαμβάνουμε, αλλά αυτό που πάει να περάσει στην κοινή γνώμη, πως για όλα φταίνε οι ΠΑΕ, είναι άδικο. Η Σούπερ Λίγκα είναι ένας συνεταιρισμός που προσπαθεί για το καλύτερο. Δεν τα κάνει όλα καλά, αλλά δεν θα πρέπει να φορτώνονται όλα στην καμπούρα της Σούπερ Λίγκας και των ομάδων. Οι ομάδες είναι οι πρώτες που ενδιαφέρονται για ένα καθαρό και καλό προϊόν. Γιατί αν το προϊόν εκφυλιστεί, πού θα απευθύνεται; Σε ποιους θεατές, σε ποιους χορηγούς;». 

Ο εκτελεστικός διευθυντής Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, παρουσίασε με διαφάνειες το πώς στήθηκε ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας και τους σκοπούς του, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειές της για την αναβάθμιση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος, όπως και όσα έγιναν για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μέσω της αναβάθμισης των πρωταθλημάτων υποδομής. 

Ακολούθως τόνισε πως «υπάρχει ανοδική τάση τα εισιτήρια. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με το 1985/86. Αν προσθέσουμε και τα εισιτήρια των play-offs ξεπερνούμε τα 2 εκατ. εισιτήρια το χρόνο, κάτι που είναι το 20% του πληθυσμού και δεν είναι αμελητέος αριθμός. Τον τελευταίο χρόνο υπήρχε μικρή πτώση λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό έχει οικονομικά οφέλη για τις ομάδες και ένα καλύτερο προϊόν». 

Παράλληλα ανέφερε πως «… την πρώτη μας χρονιά είχαμε έσοδα 10 εκατ. ευρώ και τώρα έχουμε 70 εκατ. ευρώ, μιλάμε δηλαδή για επταπλασιασμό εσόδων. Η φετινή χρονιά θα φτάσει πάνω από 66 εκατ. ευρώ. Μεγάλο ρόλο παίζει σε αυτό η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Κατηγορούμαστε πως ασχολούμαστε με τα χρήματα. Δεν νομίζω πως η Premier League ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο πρωτάθλημα δεν ασχολείται με τα χρήματα. Τα έσοδα που πηγαίνουν από τη Σούπερ Λίγκα υπέρ της ΕΠΟ και την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής είναι πολλά. Αντιλαμβάνεται κανείς πως τα αυξημένα έσοδα της Σούπερ Λίγκας έρχονται να βοηθήσουν το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου». 

Για τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ είπε «… δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Είναι μια ανταποδοτική σύμβαση χορηγίας. Είναι μια εμπορική συμφωνία, που σήμερα εδώ γίνεται με τον ΟΠΑΠ κι έξω γίνεται με κάποιες άλλες εταιρείες. Δεν είναι κάτι που δίνεται δωρεάν, ούτε κάτι που έχει αμελητέα αξία και ποσότητα». 

Ακολούθως, ο Πατρίκ Κομνηνός χαρακτήρισε το τρέχον πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών κάνοντας λόγο για την ισομερή κατανομή των εσόδων, τη θέσπιση των play-offs, την πριμοδότηση των βαθμών (20.000 ευρώ ο βαθμός) και την αποκεντροποίηση του πρωταθλήματος. 

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, αρχικά ξεκαθάρισε ποιες αρμοδιότητες έχει η αστυνομία (κάνοντας λόγο για τις λιγοστές συλλήψεις), η Πολιτεία (αναφέροντας πως δεν έχει επιβληθεί καμία ποινή φυλάκισης), η ΕΠΟ και τέλος της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα στάθηκε και στο ποσό των προστίμων που έχει επιβληθεί στις ομάδες στα χρόνια λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας και το οποίο έφτασε συνολικά τα 7.961.330 ευρώ. 

«Εμείς ζητάμε να τιμωρηθούν επιτέλους οι υπαίτιοι. Δεν ζητάμε κάτι καινούριο, αλλά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας», τόνισε ο κ. Κομνηνός και πρόσθεσε: «Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει 13 εκατ. ευρώ για τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης στα γήπεδα και δεν χρησιμοποιούνται».

Πηγή sport-fm Read more!

Οι δέκα εντολές του Πλατινί!

Οι δέκα εντολές του Πλατινί!
Ο Μισέλ Πλατινί παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει… συνήθειες και «ελαττώματα» του παρελθόντος. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 10 εντολές του Γάλλου!Ο Μισέλ Πλατινί πήρε ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι έτοιμος για… αλλαγές που θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τους μεγάλους, αλλά και ικανοποίηση από τους μικρούς. Η οικονομική πολιτική, τα κρούσματα βίας και διαφθοράς είναι στην κορυφή της λίστας του ισχυρού άνδρα της UEFA και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις… 10 εντολές του Πλατινί.

1) Μη δαπανάτε περισσότερα από όσα βγάζετε
Οι κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής είναι στην κορυφή της λίστας του Μισέλ Πλατινί, και ο Γάλλος είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τους μεγάλους συλλόγους. Στο στόχαστρο βρίσκονται Ρεάλ, Σίτι, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, υπάλληλοι της Ομοσπονδίας ήδη ερευνούν τους συλλόγους, ενώ ο Πλατινί αισιοδοξεί πως θα έχουν συμμορφωθεί πριν το 2014, όταν και θα αρχίσουν οι βαριές ποινές!
Υπό την προεδρία του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου, Ζαν-Λουκ Ντεέν, η UEFA ευελπιστεί στην…. τήρηση των κανόνων

2) Stop στη Βία
Τα κρούσματα βίας απασχολούν σοβαρά τον Μισέλ Πλατινί, η Σερβία και η Κροατία έχουν γνωρίσει την «απάντηση» της UEFA, και ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας στέλνει το μήνυμα σε όλες τις χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Εξάλλου, οι σχέσεις του Πλατινί με την Ελληνική Ομοσπονδία είναι πολύ καλές και ο ίδιος ενημερώνεται για την κατάσταση που επικρατεί. Θα επακολουθήσουν και άλλες χώρες. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει και πρέπει να τα καταφέρουμε» έχει τονίσει.

3) Tέρμα στη διαφθορά
Στημένα ματς, περίεργα… φιλικά ματς εθνικών ομάδων, διαιτητές που δωροδοκούνται είναι στο στόχαστρο της UEFA, και τα κλιμάκια της Ομοσπονδίας έχουν ήδη κάνει άλματα σε αυτό τον τομέα «Θα σταματήσω τη διαφθορά» είπε πριν λίγες ημέρες ο Μισέλ Πλατινί, και οι πληροφορίες μιλούν για συχνούς ελέγχους και εξοντωτικές ποινές.

4) Νέα χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών
Ο Μισέλ Πλατινί θέλει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ακόμα πιο θελκτικό επιθυμώντας έτσι τα ματς των Εθνικών ομάδων να αποκτήσουν κύρος και αίγλη. Τα έσοδα για τις Ομοσπονδίες θα αυξηθούν, κάτι που συμβάλλει στην ανάπτυξη, αλλά και τη σταθερότητά τους.

5) Φτιάξτε γήπεδα…
Ο Μισέλ Πλατινί θέλει κόσμο, καλό ποδόσφαιρο, αλλά και… γήπεδα. Τα είχε… χώσει στην Ιταλία για την παλαιότητα των γηπέδων, είναι δυσαρεστημένος με τους Ουκρανούς που αργούν τις εργασίες για τα στάδια. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στηρίζει την κατασκευή γηπέδων και θα βοηθήσει για την ανέγερσή τους.

6) Όχι στο ρατσισμό!
Φαινόμενα ρατσισμού;; Ο Μισέλ Πλατινί είναι έτοιμος να βάλει οριστικό τέλος σε αυτά τα κρούσματα. Τα μηνύματα από την διοργανώτρια αρχή κάθε πρωταθλήματος θα είναι πολλά, ώστε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του θέματος. Αν οι οπαδοί δεν συμμορφωθούν, τότε η… καμπάνα θα ακουστεί καλά!!!!

7) Τεχνολογία
Όταν του αναφέρουν το πολυδιαφημισμένο «μάτι του γερακιού», την τεχνολογία λέιζερ στις μπάλες, η απάντησή του είναι ότι «τότε το θα παίζουμε ποδόσφαιρο playstation. Υπέρμαχος της βοήθειας προς τους διαιτητές, όχι όμως με κάθε κόστος. Άλλωστε, η UEFA ήταν η πρώτη που καθιέρωσε τη χρήση δύο επιπλέον βοηθών πίσω από τα τέρματα.

8) Έσοδα από τηλεοπτικά
Ο Γάλλος παράγοντας κατάφερε για πρώτη φορά να «ενώσει» τις 53 ομοσπονδίες της UEFA να υπογράψουν τη συλλογική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα προκριματικά τόσο του Euro όσο και του Μουντιάλ. Μία συμφωνία που θα ευνοήσει τους φτωχότερους και εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του Πλατινί.

9) Το διεθνές ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο
Μετά τις διαμαρτυρίες των συλλόγων για το καλεντάρι των διεθνών παιχνιδιών, ο Πλατινί τάχθηκε υπέρ το πλευρό των ομοσπονδιών. «Το καλεντάρι πλέον είναι υπερφορτωμένο και η λύση δεν έχει βρεθεί ακόμη. Θέλω, όμως, να τονίσω το εξής. Οι εθνικές ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων της UEFA», δήλωσε με... νόημα ο Πλατινί.

10) Δημιουργία αστυνομικής δύναμης των σπορ
Η ιδέα είναι του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος τη διατύπωσε για πρώτη φορά το 2008. Μετά από τρία χρόνια επανέρχεται, αποκαλύπτοντας ότι η Ιντερπόλ προσέφερε τις υπηρεσίες ειδικής ομάδας στη διάθεση της UEFA για υποθέσεις που σχετίζονται σε ξέπλυμα μαύρου και βρώμικου χρήματος μέσω του ποδοσφαίρου. Όπως δηλώνει ο Πλατινί, «είναι πολύ επικίνδυνο να ερευνούμε μόνοι μας τέτοιες υποθέσεις. Είμαστε η UEFA, όχι η Scotland Yard».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θύμα της... μπανανίας ο Ρομπέρτο Κάρλος

Θύμα της... μπανανίας ο Ρομπέρτο Κάρλος
Οι Ρώσοι φίλαθλοι έδειξαν για ακόμη μία φορά την άσχημη πλευρά τους, καθώς ο Ρομπέρτο Κάρλος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην αναμέτρηση της Ζενίτ με την Ανζί.Η Ζενίτ υποδέχθηκε την Αζνί στην Αγία Πετρούπολη για τη δεύτερη αγωνιστική του ρωσικού πρωταθλήματος, με τον Ρομπέρτο Κάρλος να πέφτει θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ρωσίας, όπως συμβαίνει πριν την έναρξη κάθε παιχνιδιού, την έπαρση της σημαίας ανέλαβαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Ανιουκόφ και Ρομπέρτο Κάρλος. Ο 36χρονος άσος έγινε γνωστός στην καριέρα του για το περίφημο σουτ «μπανάνα». Έτσι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένας οπαδός των γηπεδούχων θεώρησε έξυπνο να ξεφλουδίσει μία μπανάνα, να την κρατήσει πάνω από το κεφάλι του Βραζιλιάνου άσου, ενώ την ίδια στιγμή από την εξέδρα άρχισαν να ακούγονται ρατσιστικά συνθήματα... Η αμηχανία των δύο αρχηγών ήταν εμφανής, ενώ όλοι έσπευσαν να καταδικάσουν το γεγονός, με τη Ζενίτ να κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας της από την πειθαρχική επιτροπή της λίγκας.

Πηγη gazzetta.gr
Read more!

Πρωταθλητής στην «πρεμιέρα» του!

Πρωταθλητής στην «πρεμιέρα» του!
Πριν από εννιά μήνες ανέλαβε το... βαπόρι που λέγεται Ολυμπιακός! Σε εποχή φουρτούνας τότε. Σήμερα η θάλασσα είναι ήρεμη στον Πειραιά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολαμβάνει την επιτυχία του πρωταθλήματος στην πρώτη του χρονιά! Το gazzetta.gr θυμίζει τους... σταθμούς προς τον τίτλο!

Έπειτα από μια πορεία 17 ετών, την κατάκτηση 12 Πρωταθλημάτων, 5 Κυπέλλων, την κατασκευή του νέου «Καραϊσκάκης» και τη γιγάντωση του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα, ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να βγει από το «παιχνίδι». Πλέον, ο κατά τεκμήριο κορυφαίος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου έπρεπε να ολοκληρώσει την τελευταία «δουλειά» που του είχε απομείνει: να βρει τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί και θα επωμιστεί το αφάνταστα δύσκολο έργο να τον ξεπεράσει!

Στις 18 Ιουνίου του 2010, παραχωρεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο 44χρονος εφοπλιστής κατέχει πλέον το 67% των μετοχών της ΠΑΕ (αλλά και τη ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ) διαθέτοντας 50 εκατ. ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα, αναλαμβάνει να καλύψει τα περίπου 40 εκατ. του «ανοίγματος» της ΠΑΕ, ενώ με άλλα 10 εκατ. περιέρχεται στην κατοχή του και το 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ».


Οι... χρυσές μεταγραφές

Το πρώτο καλοκαίρι στο «τιμόνι» του συλλόγου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δαπανά περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για να φέρει στον Ολυμπιακό σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως οι Αλμπέρτ Ριέρα, Αριέλ Ιμπαγάσα, Μοϊσές Ουρτάδο, Ντένις Ρόμενταλ και Μάρκο Πάντελιτς. Παράλληλα, μετά τον αποκλεισμό-σοκ της ομάδας από τη συνέχεια του Europa League ικανοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ερυθρόλευκη… κοινή γνώμη. Απομακρύνει με συνοπτικές διαδικασίες τον συμπαθέστατο αλλά «λίγο» Έβαλντ Λίνεν και φέρνει ξανά στον Πειραιά τον επιτυχημένο και αγαπητό Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πριν γίνει η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ, ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει ήδη «κλείσει» τους Κέβιν Μιραλάς, Ντένις Επστάιν (ο οποίος αργότερα παραχωρήθηκε δανεικός) και Μπάλαζ Μέγερι, ενώ πούλησε στη Σάλκε έναντι 2 εκατ. ευρώ τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Με το που αναλαμβάνει τα ηνία ο Μαρινάκης βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το περασμένο καλοκαίρι έπιασαν λιμάνι, πλην των τριών του Κόκκαλη, άλλοι έντεκα ποδοσφαιριστές! Άλμπερτ Ριέρα, Αριέλ Ιμπαγάσα, Φρανσουά Μοντέστο, Ντένις Ρόμενταλ, Μάρκο Πάντελιτς, Μοϊσές Ουρτάδο, Νταβίντ Φουστέρ, Χοσέ Χολέμπας, Κρίστιαν Νέμεθ, Τάσος Παπάζογλου και Σουμπίνιο. Οι τρεις τελευταίοι τελικά ακολουθούν τον δρόμο του Επστάιν και παραχωρούνται δανεικοί, ενώ οι Φουστέρ, Πάντελιτς και Ουρτάδο αποκτώνται ύστερα από εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Βεβαίως, οι περισσότερες από αυτές τις μεταγραφικές κινήσεις κοστίζουν στον Ολυμπιακό. Ως ελεύθεροι αποκτώνται οι Ιμπαγάσα, Επστάιν, Μοντέστο, Ρόμενταλ και Πάντελιτς. Αντίστοιχα όμως, ο Χολέμπας κοστίζει 900 χιλ., ο Παπάζογλου 500 χιλ., ο Σουμπίνιο 400 χιλ., ο Νέμεθ 1,2 εκατ., ο Φουστέρ 1,5 εκατ., ο Ουρτάδο 1,8 εκατ., ενώ ακόμη δεν έχει γίνει… σκοπίμως αναφορά στη μεταγραφή του καλοκαιριού! Ήδη πάντως, ο Μαρινάκης έχει ξοδέψει πάνω από 6 εκατ., μόνο για να «σπάσει» τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν. Λίγους μήνες μετά, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός αποκτά δύο ακόμη εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, τους Ραφίκ Τζιμπούρ και Γιάννη Μανιάτη.

Αμόκ με Ριέρα!

Στις 21 Ιουλίου του 2010, έπειτα από τρία ραντεβού και αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων, ο Άλμπερτ Ριέρα κλείνει στον Ολυμπιακό από τη Λίβερπουλ. Πρωταγωνιστές για τους Πειραιώτες, οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κομινάκης, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να… κερδίζει με κίνηση-ματ τον μάνατζερ του Ισπανού μεσοεπιθετικού, Άνχελ Καστέλ.

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις δείχνουν να έχουν βαλτώσει, αφού δεν υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό ούτε με τον παίκτη ούτε με τον μάνατζερ, από το στόμα του Βαγγέλη Μαρινάκη ακούγεται η ατάκα «δώστε του ό,τι ζητάει να τελειώνουμε». Αυτό ήταν! Ο νέος πρόεδρος είχε μπει με… φόρα στον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς του εξασφάλιζε μια τεράστια μεταγραφή.

H μεταγραφή Ριέρα με αριθμούς...

Ο Ριέρα υπογράφει στον Ολυμπιακό για 3+1 χρόνια, με τη Λίβερπουλ να βάζει σε πρώτο στάδιο 4,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της. Σε περίπτωση εξόδου στο Champions League την επόμενη περίοδο, κατάκτηση του τίτλου, αλλά και συμπλήρωση 25 επίσημων ματς για τον Ισπανό, οι «ρεντς» θα εισπράξουν ακόμα 1,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα υπάρχει και όρος, βάσει του οποίου η αγγλική ομάδα θα πάρει το 50% της υπεραξίας του, σε περίπτωση πώλησής του στο μέλλον.

Όσον αφορά το «χρυσό» συμβόλαιο του παίκτη, περιλαμβάνει ετήσια αμοιβή 2,2 εκατ. ευρώ ευρώ συν 500 χιλ. ευρώ ως πριμ κατάκτησης τίτλων αλλά και συμμετοχών. Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός θα πληρώσει στην εφορία 4 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ύψος της μεταγραφής να ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ! Ένα πραγματικά τεράστιο deal για τον σύλλογο, το οποίο φέρει την αποκλειστική σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στελέχωση της ΠΑΕ

Από την πρώτη του μέρα στον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνωρίζει ότι ο σύλλογος χρειάζεται τεράστια ενίσχυση όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό του, όπως άλλωστε καταδείκνυε και η τραγική πορεία κατά την προηγούμενη σεζόν. Έτσι, φέρνει στον Πειραιά μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που ανεβάζουν κατακόρυφα την ποιότητα της ομάδας.

Ωστόσο, φροντίζει ταυτόχρονα να ενισχύσει τον σύλλογο και σε όλα τα υπόλοιπα πόστα. Ένας ακόμη επιφανής επιχειρηματίας, ο Σωκράτης Κομινάκης, πρόεδρος της Wind, αναλαμβάνει ρόλο αντιπροέδρου της ΠΑΕ, ενώ επιστρέφει ως αντιπρόεδρος και ο Γιώργος Λούβαρης, ο οποίος επί της ουσίας είναι αυτός που έφερε τον Μαρινάκη σε επαφή με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Στις 22 Ιουνίου, Μαρινάκης και συνεργάτες πιάνουν δουλειά και η πρώτη κίνηση αφορά τη θέση του γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος, η οποία δίνεται στον Τάσο Μητρόπουλο. Έξι μέρες μετά, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναλαμβάνει πόστο συμβούλου της διοίκησης στα θέματα μεταγραφών, ενώ στη συνέχεια αναβαθμίζεται σε διευθυντή των ακαδημιών του συλλόγου. Παράλληλα, ανακοινώνεται η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος στις 10 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει ρόλο νομικού εκπροσώπου.

Οι παρεμβάσεις του στην ομάδα

Με την έναρξη του πρωταθλήματος, το νερό φαίνεται πως έχει μπει στο αυλάκι για τον Ολυμπιακό. Πλέον, με ακόμη πιο ισχυρή διοίκηση και την… ένεση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας και ένα ρόστερ ικανό!

Ο Μαρινάκης ακολουθεί την «πεπατημένη», ακολουθώντας πιστά το «δόγμα Κόκκαλη». Όπως έκανε και ο επί 18 έτη ηγέτης του Ολυμπιακού, έτσι και ο 44χρονος εφοπλιστής παρεμβαίνει στην πορεία της ομάδας όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο. Και αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους: με «επίσκεψη» στου Ρέντη και ομιλία στην ομάδα, με την υπόσχεση για κάποιο πριμ, με κάποια δημόσια τοποθέτηση.

Ακολουθεί ένα σύντομο ιστορικό των παρεμβάσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη στις τύχες του φετινού Ολυμπιακού:

20 Ιουλίου 2010: Ο Λίνεν ακόμη δεν έχει κουνήσει μαντίλι και ο Ριέρα ακόμη δεν έχει πιάσει Λιμάνι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως έχει πιάσει δουλειά και κάνει την πρώτη του επίσκεψη στου Ρέντη μαζί με τον Σωκράτη Κομινάκη, για να παρακολουθήσει την προπόνηση της ομάδας.

4 Ιανουαρίου 2011: Μετά την επιστροφή της ομάδας από τις διακοπές των Χριστουγέννων και μία μέρα πριν από το 2-0 επί του Ηρακλή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέπτεται την ομάδα στου Ρέντη και προετοιμάζει τους παίκτες για τα κρίσιμα παιχνίδια του επόμενου διμήνου. Στην ομιλία του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Καλή χρονιά. Σας εύχομαι να έχετε την υγεία σας πάνω απ' όλα. Δεν πρέπει να παρασύρεστε από λανθασμένες εντυπώσεις οι οποίες παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης του Παναθηναϊκού. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε, να παίζετε πάντα δυνατά και να κερδίζετε τα παιχνίδια. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου γιατί μπορεί να την πατήσουμε. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες, με πολλά παιχνίδια για πρωτάθλημα και Κύπελλο, γι' αυτό πρέπει να προσπαθείτε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι».

Ταυτόχρονα, στηρίζει τους παίκτες και εκθειάζει το κλίμα στην ομάδα: «Για τις μεταγραφές μιλήσαμε πριν από λίγο με τον κ. Βαλβέρδε και οι δύο μας σας εμπιστευόμαστε απόλυτα. Αν γίνουν μια, δύο προσθήκες θα είναι απλά διορθωτικές για να καλύψουμε κενά που δημιουργούνται από τους τραυματισμούς. Να ξέρετε ότι δημοσιεύματα, όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν τον Μιραλάς, έχουν σκοπό να μας βλάψουν. Διαπίστωσα εδώ ότι έχετε πολύ καλό κλίμα και έτσι να συνεχίσετε. Μην αφήσετε κανέναν να χαλάσει το καλό κλίμα μεταξύ σας».

18 Φεβρουαρίου 2011: Πριν από το κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κατεβαίνει ξανά στου Ρέντη για να «φτιάξει» την ομάδα. Στην ομιλία του σε Βαλβέρδε και παίκτες αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βλέπω στα πρόσωπά σας καλύτερη διάθεση από την περασμένη εβδομάδα. Χαρήκαμε όλοι τη νίκη επί του Άρη. Αποδείξατε ότι μπορούμε να γυρίσουμε το αποτέλεσμα σε καυτή έδρα και με κακή διαιτησία. Αύριο δεν έχουμε άγχος. Άγχος έχουν οι άλλοι. Παίξτε δυνατά να τελειώσουμε. Να κλείσετε πολλά στόματα που μιλούν αδικαιολόγητα. Μέχρι σήμερα έχετε κερδίσει όλα τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη. Αύριο έχουμε το πιο σημαντικό. Κερδίστε το για να γράψετε Ιστορία με δεκαπέντε νίκες σε δεκαπέντε παιχνίδια. Βλέπω πολλούς ηγέτες εδώ, στο χέρι σας είναι να γράψετε Ιστορία».

Την ίδια ώρα, κάνει μια πρώτη νύξη για το πριμ που θα ακολουθήσει: «Δεν θα σας πω τίποτα για πριμ σήμερα. Θέλω μόνο να δώσετε αύριο, εσείς το πριμ στον κόσμο μας με την απόδοσή σας. Και μετά θα τα πούμε».

24 Φεβρουαρίου 2011: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να συναντηθεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να εκφράσει τη μεγάλη του ικανοποίηση για το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, ζητά να μην επαναπαυθεί η ομάδα από τη διαφορά στη βαθμολογία, αλλά να προσπαθήσει να τη διευρύνει ακόμα περισσότερο συνεχίζοντας τις νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

12 Μαρτίου 2011: Πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Μαρινάκης αποφασίζει να μην πάει στου Ρέντη, αλλά να στείλει μέσω των συνεργατών του το «μήνυμα» στην ομάδα. Στην ομάδα μεταφέρεται το εξής: «Ο πρόεδρος σας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε στην Τούμπα».

19 Μαρτίου 2011: Μια μέρα πριν από τη φιέστα της κατάκτησης του 38ου τίτλου στην ιστορία του Ολυμπιακού, επισκέπτεται ξανά την ομάδα. Στην ομιλία του κάνει αναφορά σε όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τον Ολυμπιακό και τον ίδιο, υψώνει ασπίδα προστασίας στου παίκτες και ταυτόχρονα τους καλεί να βγάλουν από το μυαλό τους το πανηγυρικό κλίμα που έχει στηθεί. Η ομιλία του έχει ως εξής:

«Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος, ήρθα μετά από αρκετό καιρό για να πούμε δυο κουβέντες. Είδατε τον τελευταίο μήνα να υπάρχει, από αρκετούς, πολύ αρνητική κριτική για την ομάδα. Βέβαια τα καλά νέα για τον Ολυμπιακό δεν αποτελούν είδηση, θεωρούνται δεδομένα. Αντίθετα τα άσχημα νέα για μας πουλάνε, σε αντίθεση με άλλες ομάδες.

Δεν με αγγίζει το να κτυπούν εμένα προσωπικά. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν να αγγίξει εσάς. Πιστεύω σε εσάς, είστε η καλύτερη ομάδα. Αυτό που χρειάζεται για τον αυριανό αγώνα είναι καρδιά και μυαλό. Δεν πρέπει να έχετε άγχος γιατί δεν καλείστε να αποδείξετε τίποτα.

Εμείς δεν πάμε για φιέστα, φιέστες έχουμε κάνει πολλές. Θέλουμε να κερδίσουμε, να παίξουμε καλή μπάλα, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να κλείσουν τα στόματα όλων αυτών που κάνουν αρνητική κριτική. Ελπίζω να μη με απογοητεύσετε. Να είστε περήφανοι που παίζετε σε αυτή την ομάδα και αυτή την περηφάνια να τη δείξετε αύριο».

Πριμ… με τα όλα του

Άκρως ικανοποιημένος από τη νίκη επί του «αιωνίου» στο Καραϊσκάκη στις 19 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατεβαίνει στα αποδυτήρια για να συγχαρεί την ομάδα και να ανακοινώσει το… δώρο: «χρυσώνει» τους Ερυθρόλευκους, μοιράζοντας πριμ 400 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων οι 100 χιλ. θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του

Εκτός από τις επισκέψεις στου Ρέντη, τις ομιλίες στην ομάδα και τα πριμ, αναπόσπαστο κομμάτι της φετινής συμμετοχής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακού αποτελούν και οι δημόσιες τοποθετήσεις του.

6 Ιουλίου 2010: Στην ιστορική κοινή συνέντευξη Τύπου Κόκκαλη-Μαρινάκη, ο τελευταίος κάνει την πρώτη του επίσημη τοποθέτηση ως μέλος πλέον της οικογένειας του Ολυμπιακού και προϊδεάζει τον κόσμο του συλλόγου για το τι θα ακολουθήσει:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα. Η αγωνία των φιλάθλων ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα για να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον κύριο Κόκκαλη για όσα πρόσφερε. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην κορυφή. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως όλοι οι Ολυμπιακοί θα πρέπει να νιώθουν σίγουροι για το αύριο. Παίρνω το ρίσκο να προσφέρω πολλά χρήματα, ώστε ο Ολυμπιακός να έχει επιτυχίες. Ζητάω από τον κόσμο δύο πράγματα. Το γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" να γεμίζει και ο καθένας από τους φιλάθλους να έχει στο σπίτι του από μια φανέλα της ομάδας».

11 Σεπτεμβρίου 2010: Μετά το Άρης-ΠΑΟ 0-1 με το διαβόητο πλέον πέναλτι που καταλόγισε ο Δαλούκας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τοποθετείται δημόσια και κάνει λόγο για «έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου και της Ελλάδος» (σ.σ. δήλωση που συζητήθηκε για πολλούς μήνες και που ήρθε στην επιφάνεια ξανά):

«Δυστυχώς σήμερα διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκλημα εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εναντίον της Ελλάδος. Ηρθαμε εδώ πριν από δύο μήνες, προσφέραμε χρήματα για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να αναβαθμίσουμε όμως το ποδόσφαιρο πρέπει να το ξεβρομίσουμε τον χώρο! Θα πρέπει να ταχθούμε εναντίον των διαιτητών και των παραγόντων του παρακράτους που μεγαλούργησε πέρυσι και λειτουργεί και φέτος. Ο Δαλούκας και οι Δαλούκες γενικότερα θα πρέπει να κρεμάσουν τις σφυρίχτρες τους».

30 Οκτωβρίου 2010: Ο Ολυμπιακός έχει χάσει 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, όμως ύστερα από πολλά χρόνια, πρόεδρος του συλλόγου έχει βρεθεί σε εκτός έδρας ντέρμπι. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μαρινάκης δηλώνει: «Δεν μπορούσα να δω καλά τα ριπλέι, αλλά από τα τηλέφωνα που έχω δεχθεί και με όσους έχω μιλήσει, λένε ότι υπάρχουν διαιτητικά λάθη εναντίον του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα προχωράμε, νομίζω θα πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Νομίζω πως πρέπει να κοιτάμε μπροστά, Είμαι περήφανος που πανηγύρισα το γκολ της ομάδας μου, ένα φανταστικό γκολ, μπροστά σε 60.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού».

13 Ιανουαρίου 2011:
Ο πρόεδρος του συλλόγου σταματά την… ακατάσχετη μεταγραφολογία κατά την κοπή της πίτας του συλλόγου: «Είμαι ικανοποιημένος για το κλίμα στην ομάδα. Όλοι είμαστε ενωμένοι στις προπονήσεις, στο γήπεδο, αλλά και όταν κάνουμε παρέα».

19 Ιανουαρίου 2011: Λίγες μέρες πριν, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει παραθέσει δείπνο στους δημοσιογράφους και ο Νικόλας Πατέρας έχει τοποθετηθεί επίσημα για όσα ειπώθηκαν εκεί. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαντά αρχικά μέσω διαρροών από κύκλους του και έπειτα με επίσημη δήλωση στο site του συλλόγου. «Δεν ασχολούμαι με αργόσχολους και ανθρώπους που δεν έχουν τι να κάνουν στη ζωή τους», είναι η… ανεπίσημη αντίδρασή του, ενώ η ανακοίνωση αναφέρει: «Αντιλαμβάνομαι πλήρως την πίκρα, τον πανικό και τη σύγχυση του μικρομετόχου της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ. Πατέρα. Σεβόμενος όμως τα σημερινά και κυρίως μελλοντικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, δεν θα τοποθετηθώ σε σχέση με τις αστειότητες της ανακοίνωσής του».

19 Φεβρουαρίου 2011: Στο ματς που ουσιαστικά κρίνει τον τίτλο, ο Ολυμπιακός επικρατεί 2-1 του Παναθηναϊκού και εκτοξεύει τη διαφορά στο +10. Ωστόσο, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη με την... μπούκα των οπαδών, αλλά και οι διαπληκτισμοί στα αποδυτήρια «στέλνουν» τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τοποθετηθεί σχετικά μπροστά στις κάμερες:

«Η υποδοχή του Παναθηναϊκού ήταν υποδειγματική. Διδάξαμε αρχές και ήθος. Δείξαμε ότι έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για τη βία μέσα στα γήπεδα. Έφτασε η αποστολή στο Καραϊσκάκη χωρίς κανένα πρόβλημα. Από αυτή την υποδοχή το ποδόσφαιρο κέρδισε. Μετά το τέλος του αγώνα, μου λένε ότι υπήρξαν γεγονότα με παίκτες του Παναθηναϊκού. Εγώ δεν τα είδα, αλλά μετά που κατέβηκα στα αποδυτήρια, δεν είδα τον κ. Σισέ να υποφέρει αλλά να θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Αν θέλει να φύγει, χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει. Όλα τα άλλα είναι μικρότητες. Από όσα χρόνια παρακολουθώ την ομάδα, αυτή τη νίκη τη χάρηκα πιο πολύ γιατί κερδίσαμε στο 92ο λεπτό. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες από μία ομάδα που δεν συγκρίνεται με τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Εγώ δεν έχω δει φιλάθλους του Ολυμπιακού να επιτίθενται σε παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν τα δω θα τα καταδικάσω».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαντά επί προσωπικού σε όσα υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός:

«Μπορεί ο Παναθηναϊκός να θέσει επίσημα το αίτημα παραίτησής μου από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας κι από εκεί και πέρα υπάρχουν οι κανονισμοί λειτουργίας. Το αν θα πρέπει να μείνω ή να φύγω θα το κρίνουν οι άλλοι πρόεδροι. Όλα αυτά γίνονται για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βλέπουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο. Ο κ. Γόντικας προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει δικαιολογίες για το -10. Αυτό είναι όλο».

21 Φεβρουαρίου 2011: Με ακόμη μια ανακοίνωση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχεται ότι οι δηλώσεις του μετά το ντέρμπι ήταν λάθος κίνηση:

«Το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κατέβηκα στα αποδυτήρια να συγχαρώ την ομάδα μου. Στη συνέχεια έκανα δηλώσεις, οι οποίες έγιναν κάτω απο έντονη συναισθηματική φόρτιση και χωρίς να έχω ακόμη πλήρη εικόνα, κακώς, για το τι συνέβη μετά τη λήξη του αγώνα. Οι δηλώσεις μου αυτές ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ».

25 Φεβρουαρίου 2011: Μετά το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και την πρόταση μομφής εναντίον του, κάνει δήλωση ενότητας:

«Η πρόταση μομφής δεν έγινε δεκτή. Η Λίγκα συνεχίζει ενωμένη, έχει πολλά θέματα. Χρειαζόμαστε ηρεμία για να συνεχίσουμε. Κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση, αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε ήρεμα να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

28 Φεβρουαρίου 2011: Αυτή τη φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραβρίσκεται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Αποχωρεί χωρίς να κάνει δηλώσεις όμως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάνει λόγο για δυσφήμηση του ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός δυσφημεί το ποδόσφαιρο», σημειώνοντας πως με το να κοινοποιεί οποιοδήποτε εσωτερικό θέμα στην UEFA, δίνει αφορμή για δυσμενή σχόλια από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποστηρίζει επίσης ότι ο Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη ομάδα στα επεισόδια και προσθέτει: «Ο λαός του Ολυμπιακού είναι τρεις φορές περισσότερος. Τι θέλετε να κάνω, να τον βγάλω στον δρόμο;»

Όταν ο Μαρινάκης «νίκησε» τον Κόκκαλη!

Ο Σωκράτης Κόκκαλης χρειάστηκε να περιμένει τέσσερα χρόνια μέχρι να δει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι τον ξεπέρασε σε αυτό τον τομέα, καθώς από τον πρώτο κιόλας χρόνο του στο τιμόνι του συλλόγου, τον οδήγησε στη φυσική του θέση. Όπως ακριβώς είχε κάνει ένας άλλος επιτυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Σταύρος Νταϊφάς.

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο η διοίκηση Μαρινάκη ξεπερνά την αντίστοιχη του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα κατακτάται μαθηματικά τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος, την ώρα που το πρώτο πρωτάθλημα επί Κόκκαλη (1996-97) εξασφαλίστηκε στο αντίστοιχο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-0) αλλά δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της περιόδου. Η διαφορά εκείνης της περιόδου ήταν 12 βαθμοί, κάτι που επίσης μπορεί να ξεπεράσει φέτος ο Ολυμπιακός, ενώ ένα ακόμη κοινό στοιχείο είναι ότι όπως και την περίοδο 1996-97 έτσι και τη φετινή, οι Ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει στο Καραϊσκάκη και τα τρία ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...