ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο «καμικάζι» Ραφαέλ Τολόι!

Ο «καμικάζι» Ραφαέλ Τολόι! (video)
To καλοκαίρι των μεταγραφών πλησιάζει και ο… Specialist επιστρέφει μέσω του gazzetta.gr! To νέο «λαβράκι» του λέγεται Ραφαέλ Τολόι και «έρχεται» από τα γήπεδα της Βραζιλιάς! Όνομα που σίγουρα θα μας απασχολήσει!

Κεντρικός αμυντικός της Γκοϊάς με πολύ μέλλον στο διεθνές ποδόσφαιρο. Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και ανήκει σε εκείνη τη «φουρνιά» που έχει βγάλει «φιντάνια» όπως οι Πάουλο Ενρίκε Γκάνσο, Ζουλιάνο ντε Πάουλα, Ντάγκλας Κόστα και αρκετά ακόμα.

Οι «ειδικοί» λένε ότι πρόκειται για κεντρικό αμυντικό με ηγετική προσωπικότητα, τρομερά φυσικά προσόντα και εξαιρετική ποιότητα στο μαρκάρισμα και πως είναι το «next big thing» της κατηγορίας «βραζιλιάνοι στόπερ» που θα φορέσει φανέλα μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας μετά τους Τιάγκο Σίλβα της Μίλαν και Νταβίντ Λουίζ της Τσέλσι.

Αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Αυτό που διακρίνει κανείς στον Ραφαέλ Τολόι με την πρώτη ματιά είναι η κοψιά του. Ένα παιδί 20 ετών, γεμάτο μούσκουλα και δύναμη στο παιχνίδι του, χάρη στα οποία απέκτησε το παρατσούκλι «καμικάζι». Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1.85 μέτρα με 75 κιλά βάρος) όμως μοιάζει «βράχος» στην καρδιά της άμυνας.

Δύσκολα τον νικάνε στις μάχες σώμα με σώμα ακόμα και «χοντροί» επιθετικοί όπως οι Αντριάνο και Ρονάλντο. Εκτός από τα σωματικά του προσόντα, ξεχωρίζει για τη δύναμη και την εκρηκτικότητά του.

Μπορεί να μην είναι τέρας ταχύτητας για να διανύσει γρήγορα μέσες και μεγάλες αποστάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι όμως «σφαίρα» στις επεμβάσεις του μια και έχει το μεγάλο προσόν να βγαίνει πάντα πρώτος στην μπάλα, απόροια των εξαιρετικών του τοποθετήσεων.

Επιπλέον είναι αμυντικός-εγγύηση στα στημένα του αντιπάλου. Καθαρίζει τα φάουλ και τα κόρνερ και έχει καλή πρώτη μπάλα προς τους μέσους, με αποτέλεσμα να ξεκινάνε από τα πόδια του αρκετές επιθέσεις στην κόντρα.

Διαθέτει χαρακτήρα νικητή και παίζει με μυαλό, στοιχεία τα οποία τον έχουν μετατρέψει σε ηγετική προσωπικότητα στις μικρές ομάδες της Σελεσάο. Δεξιοπόδαρος που παίζει κυρίως δεξιά στο κεντρικό δίδυμο. Θέλει ελευθερία κινήσεων για να «σκουπίζει» τα πάντα πίσω.

Το μοναδικό στοιχείο στο παιχνίδι του που πρέπει να βελτιώσει είναι οι κάθετες συρτές μπαλιές του. Στην επίθεση ανεβαίνει πάντα στα στημένα και ψάχνει το γκολ με το κεφάλι αλά... Λούσιο.

Who is who

Γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1990 στη Γλόρια Ντ’ Οέστε και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία πέντε ετών στα τσικό της Γκοϊάς. Έμαθε τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες των «πράσινων» και την τελευταία διετία είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της επαγγελματικής ομάδας, έχοντας 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Βραζιλίας 2009 και 31 στο πρωτάθλημα 2010.

Έχει ξεπεράσει τις 100 εμφανίσεις με τους Άνδρες της Γκοϊάς σε εθνικό-τοπικό πρωτάθλημα και κύπελλο, σκοράροντας 11 γκολ. Το συμβόλαιό του με την ομάδα της Γκοϊανία έχει ισχύ μέχρι τα τέλη του 2015, όμως όπως κάθε Βραζιλιάνος που αγωνίζεται ακόμα στην πατρίδα του, έτσι και αυτός έχει πωλητήριο στο «λαιμό» του που αναφέρει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...