ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«Ο Κυργιάκος στη Λίβερπουλ; Δεν το χωράει ο νους μου»!

«Άστραψε και βρόντηξε» εναντίον του Ράφα Μπενίτεθ και του προηγούμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Λίβερπουλ, ο Ζακ Κρεβουαζιέ. Έχοντας περάσει δύο σεζόν στο «Άνφιλντ» ως βοηθός του Ζεράρ Ουγιέ, ο Γάλλος καυτηρίασε τη μεταγραφική πολιτική της ομάδας και από τις κακίες του δεν γλίτωσε ούτε ο «δικός μας», Σωτήρης Κυργιάκος.

Ο 62χρονος ψυχολόγος, πλέον συνεργάζεται με τον Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ, αλλά δεν έχασε ευκαιρία μιλώντας στη «Sun», να καταφερθεί επί δικαίων και αδίκων.

«Τρεις άνθρωποι φταίνε για την κατάσταση της Λίβερπουλ. Χικς, Τζιλέτ και Μπενίτεθ. Ο Ράφα είναι καλός προπονητής, όμως έφερε 60 παίκτες στην ομάδα τα πέντε χρόνια της παρουσίας του. Αν εξαιρέσεις τους Τόρες, Τσάμπι Αλόνσο και Μασεράνο, οι υπόλοιποι είναι αξιοθρήνητοι. Ο Σωτήρης Κυργιάκος κεντρικός αμυντικός στη Λίβερπουλ; Δεν το χωράει ο νους μου»! «Ο Κυργιάκος στη Λίβερπουλ; Δεν το χωράει ο νους μου»!
Ο Κρεβουαζιέ αναφέρεται με απίστευτους χαρακτηρισμούς και για πολλούς άλλους στη Λίβερπουλ.

«Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς είναι ένα ανέκδοτο, δεν θα έπρεπε να έχει θέση στην ομάδα! Οι Φιλίπ Ντεγκέν και Μάξι Ροντρίγκες, σκουπίδια. Δεν πηγαίνουν πια μεγάλοι παίκτες στη Λίβερπουλ. Όσο για τον Πόουλσεν, τι να πω. Δεν είμαι οπαδός του. Πιστεύω πως περισσότερο ταλέντο έχει ένα μόνο δάκτυλό του Μασεράνο…», συμπλήρωσε.

«Άνθρωποι της ομάδας μου είπαν πως ο Ράφα Μπενίτεθ είναι ένας τυχερός μπάσταρδος, που χρωστάει όλη τη του τη δόξα σε 45’ στην Κωνσταντινούπολη», ήταν τα λόγια του για τον Ισπανό τεχνικό.

«Κλαίει η καρδιά μου όταν βλέπω έναν τέτοιο σύλλογο σε αυτήν την κατάσταση. Πάντως δεν νομίζω πως θα υποβιβαστούν, το πιθανότερο είναι ότι θα τερματίσουν στην 10η θέση», ήταν η πρόβλεψή του για την πορεία της ομάδας.

Read more!

Κανονικά ο Κόκε

ΑΡΗΣ: Κανονικά ο Κόκε
Ο Σέρχιο Κόκε προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς το Σάββατο ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μπορεί να τον υπολογίζει για την αναμέτρηση της Δευτέρας με τη Λάρισα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έτσι οι απουσίες για τον αγώνα της ένατης αγωνιστικής περιορίζονται στις απουσίες του τιμωρημένου Μίσελ και των τραυματιών Τσέζαρεκ και Παπαζαχαρία. Η προετοιμασία των «κιτρίνων» ολοκληρώνεται την Κυριακή με πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου κι εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Ο Νίκος Λαζαρίδης παρέλαβε το βραβείο για το καλύτερο γκολ της όγδοης αγωνιστικής από τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Γιώργο Κολτσίδα. «Έτυχε να είμαι εγώ και να βρίσκομαι εκεί την κατάλληλη στιγμή. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο Ήταν πραγματικά ένα πολύ ωραίο γκολ και επειδή εμείς οι αμυντικοί σπάνια σκοράρουμε, ήταν αρκετά σημαντικό για μένα. Θέλω να το αφιερώσω στη σύζυγό μου και στο γιο μου», δήλωσε ο έμπειρος αμυντικός.

Όσο για την άδικη ήττα στο Λεβερκούζεν, αλλά και το επερχόμενο ματς πρωταθλήματος, τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη βραδιά για εμάς στο Λεβερκούζεν, αλλά το σημαντικό και ικανοποιητικό στοιχείο είναι ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, έπαιξε καλά και έκανε ευκαιρίες. Ο νόμος του ποδοσφαίρου, ωστόσο, σε τιμωρεί όταν κάνεις ευκαιρίες και δεν βάζεις το γκολ, τότε συνήθως δέχεσαι κι έρχεται η ήττα. Δυστυχώς αυτό συνέβη. Ο αγώνας με την Λάρισα κρύβει παγίδες, αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα και κοιτάμε μπροστά. Οπωσδήποτε πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι, να ανέβουμε στη βαθμολογία και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε».

Read more!

Πήρε Τσάβι ο Γκουαρδιόλα

Φάση από τον αγώνα Βίσλα - Μπαρτσελόνα Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή τον Τσάβι, ωστόσο δύσκολα θα τον χρησιμοποιήσει από την αρχή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χετάφε. Ο Ισπανός άσος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στον αστράγαλο και χρειάζεται ξεκούραση, έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκουαρδιόλα έχει πάρει μαζί του τον Τσάβι και τον χρησιμοποιεί μόνο αν υπάρξει ανάγκη, αλλιώς θα τον αφήσει στον πάγκο για να ξεκουραστεί.
Read more!

Έμεινε στην Ευρώπη η Τότεναμ

Στις δάφνες για τη μεγάλη της νίκη με σκορ 3-1 επί της Ίντερ για το Champions League φαίνεται πως είχε επαναπαυθεί η Τότεναμ, η οποία γνώρισε την ήττα με σκορ 4-2 από την Μπόλτον, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της ενδέκατης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 3-0, πριν «ξυπνήσει» και παραλίγο να κάνει μια επική ανατροπή.
Έμεινε στην Ευρώπη η Τότεναμ
Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ντέιβις, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ (31’ και 76’ με πέναλτι), με τον Στέινσον να «γράφει» ενδιάμεσα το 2-0 (56’). Ο Χάτον μείωσε στο 79’ και ο Παβλιουτσένκο στο 87’ έδωσε ελπίδες στα «σπιρούνια» για να σώσουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Πετρόφ ωστόσο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 4-2, αφήνοντας τους Λονδρέζους με τη χαρά.

ΜΠΟΛΤΟΝ (Όουεν Κόιλ): Γιασκελάινεν, Ρόμπινσον, Νάιτ, Κέιχιλ, Στέινσον, Χόλντεν, Μπουάμπα, Τέιλορ (82’ Πετρόφ), Λι, Κ.Ντέιβις (90+6’ Μπλέικ), Ελμάντερ (90+4 Μ.Ντέιβις)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμεζ, Ασού-Εκότο, Καμπούλ, Γκαλάς, Χάτον, Σάντρο (62’ Χάντλστοουν), Παλάσιος (46’ Παβλιουτσένκο), Κράνιτσαρ (78’ Μπέντλεϊ), Μόντριτς, Μπέιλ, Κράουτς Read more!

H δυστυχία του Χάργκριβς

Μόλις έξι λεπτά άντεξε ο Όουεν Χάργκρίβς, στην επανεμφάνιση του στην ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ μετά το Σεπτέμβριο του 2008.
H δυστυχία του Χάργκριβς
Ο Άγγλος μέσος πήρε φανέλα βασικού από τον Άλεξ Φέργκιουσον στην αναμέτρηση με τη Γουλβς, αλλά μόλις το ρολόι έδειξε το έκτο λεπτό της αναμέτρησης και μετά από μια προσπάθεια στην αντίπαλη περιοχή, βγήκε από το γήπεδο με πρόβλημα στο αριστερό πόδι.

Ο Χάργκριβς έχει μια καριέρα γεμάτη τραυματισμούς και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να επανέλθει στις υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Γ.

Λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Read more!

Bundesliga (Fanis Gekas' Championship!)

Γκέκας, ο... killer!

Danke Herr Fanis!
Η Βόλφσμπουργκ έγινε το νέο θύμα του Φάνη Γκέκα, ο οποίος βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο 3-1 της Άιντραχτ και έφτασε τα 11 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια! Γκέλαρε η Μπάγερν, πρώτη εκτός έδρας ήττα για Μάιντζ.
Γκέκας, ο... killer!
Στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας ανέβηκε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης η οποία έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Φάνη Γκέκα, επικράτησε με 3-1 της Βόλφσμπουργκ και έφτασε τους 19 βαθμούς! Ο Έλληνας φορ ήταν για μία ακόμα αγωνιστική ασταμάτητος και με δύο γκολ στο 26' και στο 55' με πέναλτι, έφτασε τα 11 σε ισάριθμα ματς! Παρών στην επικράτηση της Άιντραχτ ήταν και ο Τζαβέλλας που αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά, ενώ στις καθυστερήσεις πέρασε ως αλλαγή και ο Αμανατίδης στην θέση του Κάιο.

Η Μπάγερν έδειχνε να ανεβαίνει τον τελευταίο καιρό, όμως στο Μενχεγκλάντμπαχ πάτησε φρένο! Παρότι πέτυχε τρία γκολ στην χειρότερη άμυνα της Μπουντεσλίγκα, η ομάδα του Φαν Γκάαλ έφυγε μόνο με τον έναν βαθμό (3-3). Μάλιστα, μέχρι το 84' οι Βαυαροί έχαναν αλλά το γκολ του Λαμ έσωσε την παρτίδα για την Μπάγερν η οποία πάντως παραμένει πολύ πίσω από την κορυφή.

Πρώτη απώλεια για την Μάιντζ μακριά από την έδρα της, καθώς η ομάδα το Κλοπ έχασε με 1-0 από την Φράιμπουργκ με γκολ του Σισέ. Ήταν η δεύτερη σερί ήττα και τρίτη στα τέσσερα ματς για την Μάιντζ που δείχνει να ξεφουσκώνει σιγά σιγά. Ανατροπή για το Αμβούργο, που με δύο γκολ των Βέστερμαν στο 45' και του Πέτριτς στο 83' επικράτησε με 2-1 της Χοφενχάιμ, ενώ η εντυπωσιακή Νυρεμβέργη κέρδισε με 3-1 την Κολωνία.

Παρασκευή (05/11)Σάλκε-Ζανκτ Πάουλι 3-0
(14', 81' Ραούλ, 53' Χούντελαρ)

Σάββατο (06/11)Γκλάντμπαχ-Μπάγερν 3-3
(5' Χέρμαν, 56' Ρέους, 60' Ντε Καμάργκο - 11' Γκόμεζ, 40' Σβαϊνστάιγκερ, 84' Λαμ)

Άιντραχτ-Βόλφσμπουργκ 3-1
(26', 55' πεν. Γκέκας, 38' Σβέγκλερ - 66' Ντεζαγκά)

Νυρεμβέργη-Κολωνία 3-1
(11' Χέγκελερ, 43' Γκουντόγκαν, 90' Σίμπερ - 16' Γκέρομελ)

Αμβούργο-Χοφενχάιμ 2-1
(45' Βέστερμαν, 83' Πέτριτς - 6' πεν. Σαλίχοβιτς)

Φράιμπουργκ-Μάιντζ 1-0
(64' Σισέ)
Κυριακή (07/11)Ανόβερο-Ντόρτμουντ

Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν

Στουτγάρδη-Βέρντερ
 Read more!

Με απουσίες κόντρα στον Πανιώνιο

Ο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανιώνιο και θέλει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων. Ο Ερνεστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει στους δύο βασικούς του παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, καθώς Ντουντού και Ιμπαγάσα τέθηκαν νοκ άουτ.

Ο Μοϊσές Ουρτάδο θα πάρει τη θέση του Βραζιλιάνου, ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί ποιος θα αντικαταστήσει τον Ιμπαγάσα, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για δύο περίπου βδομάδες. Αν αυτός θα είναι ο Φουστέρ, τότε οι "ερυθρόλευκοι" ή θα παραταχθούν με δύο επιθετικούς (Μιραλάς και Πάντελιτς) ή ο Φετφατζίδης θα τοποθετηθεί πίσω από τον μοναδικό επιθετικό. Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο ο αντι-Ιμπαγάσα να είναι Γιάννης Παπαδόπουλος με τον Φουστέρ να παραμένει στη θέση του.

Η ομάδα του Πειραιά θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό, αλλά μπροστά της θα βρει τους "κυανέρυθρους" που με ανεβασμένη τη ψυχολογία θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το θετικό αποτέλεσμα στο δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι κόντρα σε ένα σύλλογο που έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Read more!

Kαι το Μαϊαμι "θύμα" της Νέας Ορλεάνης

Φάση από τον αγώνα Νέα Ορλεάνη-Μαϊαμι Η Νέα Ορλεάνη συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς στην αναμέτρηση με το Μαϊάμι πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη (96-93) σε ισάριθμα παιχνίδια, επίδοση που είναι η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου. Ο Οκαφόρ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές με 26 πόντους, αστοχώντας σε ένα μόνο σουτ (12/13), ενώ μάζεψε και 13 ριμπάουντ. Επίσης ο Κρις Πολ σημείωσε 13 πόντους και μοίρασε 19 ασίστ! Για τους Χιτ, Τζέιμς και Ουέιντ πέτυχαν νταμπλ νταμπλ με τον πρώτο να έχει 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και το δεύτερο 28 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το απόλυτο διατηρούν και οι Λέικερς, οι οποίοι έκαμψαν την αντίσταση των Ράπτορς με 108-103. Για ακόμα ένα παιχνίδι το δίδυμο Γκασόλ, Μπράιαντ οδήγησε την ομάδα του Λος Αντζελες στη νίκη, καθώς πέτυχαν 30 και 23 πόντους αντίστοιχα.

Οι Σανς νετά από δύο παρατάσεις επικράτησαν των Γκρίζλις, οι οποίοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, ωστόσο την πέταξαν. Ο Γκέι στην κανονική διάρκεια αστόχησε σε μία βολή και έδωσε στον Ρίτσαρντς την ευκαιρία να ισοφαρίσει με απίθανο back door και ενώ έμεναν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Ο εκπληκτικός Τζέισον Ρίτσαρντσον με 38 πόντους (6/8 τρίποντα) ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Οι ηττημένοι κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, όμως δεν είχαν λύσεις από τον πάγκο, με αποτέλεσμα τέσσερις παίκτες να αγωνιστούν παραπάνω από 45 λεπτά (Γκέι, Μαρκ Γκασόλ, Μέιγιο, Κόνλεϊ) και να πετύχουν συνολικά 91 πόντους!

Το αήττητο διατηρούν και οι Ατλάντα Χοκς, επικρατώντας 113-103 των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με κορυφαίους τους Κρόφορντ (22π.) και Σμιθ (20π.), ενώ οι Ντένβερ Νάγκετς νίκησαν 111-104 με 30 πόντους του Καρμέλο Αντονι. Στο Ορλάντο ο Ντουάιτ Χάουαρντ βρέθηκε σε μεγάλη μέρα κι όταν αυτό συμβαίνει, σπάνια χάνουν οι Μάτζικ. Στον αγώνα με τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς πέτυχε 30 πόντους και πήρε 16 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 105-90. Τέλος, στη Νέα Υόρκη οι Νικς έδωσαν για ακόμα μία φορά τα διαπιστευτήριά τους στο 112-91 επί των Ουάσινγκτον Ουϊζαρντς, με μεγάλο όπλο την επιθετική πολυφωνία. Εξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ανάμεσά τους και ο Ντάγκλας που ήλθε από τον πάγκο και είχε 19π. και 10 ριμπάουντ.



Ιντιάνα-Μιλγουόκι 90-94
Ορλάντο-Νιου Τζέρσι 105-90
Φιλαδέλφεια-Κλίβελαντ 116-123
Ντιτρόιτ-Σάρλοτ 97-90
Νιου Γιορκ Νικς-Ουάσινγκτον 112-91
Βοστόνη-Σικάγο 110-105 (παράταση)
Μινεσότα-Ατλάντα 103-113
Νέα Ορλεάνη-Μαϊάμι 96-93
Φίνιξ-Μέμφις 123-118 (δύο παρατάσεις)
Ντένβερ-Λ.Α. Κλίπερς 111-104
Γκόλντεν Στέιτ-Γιούτα 85-78
Λ.Α. Λέικερς-Τορόντο 108-103
Read more!

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ διαιτητής...

Μαύρο χρήμα από το ποδόσφαιρο... Οικονομικές δοσοληψίες ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσα σε διαιτητή από τη Βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται αυτή την στιγμή στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ και γνωστού μάνατζερ ανακάλυψε το Σώμα Δίωξης οικονομικού Εγκλήματος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Sportday".

Το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει και έχει κάνει φύλλο και φτερό όλους τους λογαριασμούς διαιτητών, ατζέντηδων και παραγόντων που βρίσκονται μέσα στον αθλητισμό. Στο... ξεσκόνισμα βρήκαν στοιχεία που συνδέουν εν ενεργεία διαιτητή με μάνατζερ και τα χρήματα που ανταλλάχτηκαν ήταν πάρα πολλά.

Η ΕΠΟ είναι ενήμερη, καθώς την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Καπελέρη, επικεφαλή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Σοφοκλή Πιλάβιου. Ο πρώτος αναμένεται να έχει μέσα στην επόμενη βδομάδα και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τις τράπεζες να δίνουν στο ΣΔΟΕ όλες τις κινήσεις των λογαριασμών παραγόντων και διαιτητών, ενώ την επόμενη βδομάδα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις.
Read more!

Η Μάιντς αγόρασε τα δικαιώματα του Πολάνσκι

Ο Γιουτζέν Πολάνσκι Μόνιμος κάτοικος Μάιντς θα παραμείνει ο Γιουτζέν Πολάνσκι. Ο Γερμανός άσος (πολωνικής καταγωγής, όπως "προδίδει" και το επώνυμό του) αγωνιζόταν ως δανεικός από τη Χετάφε στην ομάδα-έκπληξη της φετινής Μπουντεσλίγκα, από το καλοκαίρι του 2009. Σήμερα, η Μάιντς ανακοίνωσε την μεταγραφή του με συμβόλαιο έως το 2014.

Βασικός και ανακτικατάστατος στις πρώτες 10 αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος, ο 24χρονος μέσος έχει καταλυτική παρουσία στην ομάδα του Τόμας Τούχελ. Ξεκίνησε από τη Γκλάντμπαχ, ήταν στέλεχος της εθνικής Ελπίδων της Γερμανίας και όταν έληξε το συμβόλαιό του (2008) μετακόμισε στην Ισπανία και τη Χετάφε. Εμεινε έναν χρόνο και επέστρεψε για να ενισχύσει την προσπάθεια της Μάιντς.
Read more!

Το πλάνο για το Περιστέρι

Ο Νίπλιας στην προπόνηση... Την ώρα που η μεταγραφολογία ανθίζει στον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Νιόπλιας καταστρώνει τα πλάνα του έτσι ώστε να μπορέσει να "δραπετεύσει" από το Περιστέρι με το τρίποντο που ίσως φέρει τους "πράσινους" ξανά στην κορυφή ή τουλάχιστον θα τους διατηρήσει μία ανάσα από τον "αιώνιο" αντίπαλο τους.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο, ωστόσο σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Συγκεκριμένα ο Κατσουράνης με τον Καντέ θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ Βύντρα και Σπυρόπουλος τα δύο ακραία μπακ. Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ Γκοβού και Λουίς Γκαρσία θα τοποθετηθούν στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Χριστοδουλόπουλος θα αγωνιστεί πίσω από τον Σισέ με στόχο να τροφοδοτεί τον Γάλλο επιθετικό.

Για ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, το ταξίδι του Κώστα Αντωνίου στην Ιταλία φούντωσε τα σενάρια για την απόκτηση ενός παίκτη που θα αγωνίζεται στα χαφ και θα έχει την ικανότητα να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Επίσης οι "πράσινοι" ψάχνουν και έναν ποδοσφαιριστή που θα δίνει ανάσες στον Σισέ.
Read more!

O Alex που έγινε Sir...

Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.... 6 Νοεμβρίου 1986. Η Μεγάλη Βρετανία διανύει το έβδομο από τα συνολικά έντεκα χρόνια πρωθυπουργίας της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο άλλοτε ηθοποιός, Ρόναλντ Ρίγκαν είναι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δέκα μήνες νωρίτερα ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στο 27ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης αναφέρεται στην περεστρόικα. Και ένας 45χρονος Σκωτσέζος προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι κόκκινοι διάβολοι υποδέχονται απόψε στο Όλντ Τράφορντ τη Γουλβς με τον Ιππότη, πλέον, Aλεξ Φέργιουσον να συμπληρώνει 24 χρόνια στον πάγκο τους. Τί γινόταν όμως εκείνες τις ημέρες στο Νησί;

Ο Φέργκιουσον προσλαμβάνεται στις 6 Νοεμβρίου 1986, αντικαθιστώντας τον απολυθέντα Ρον Aτκινσον. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέβαλε στον Aτκινσον 100.000 λίρες ως αποζημίωση, στην πιο ακριβή, έως εκείνη την εποχή, απόλυση Βρετανού μάνατζερ.

Το " Take my breath away" των Berlin από το soundtrack της ταινίας Top Gun είναι στο νούμερο των βρετανικών charts εκείνη την εβδομάδα.

Ένα pint, το γνωστό μεγάλο ποτήρι γεμάτο μπύρα, κοστίζει μία λίρα, ενώ η μέση τιμή αγοράς σπιτιού στη Μεγάλη Βρετανία ανέρχεται στις 44.000 λίρες.
Ο Φέργκιουσον 24 χρόνια στον πάγκο της Γιουνάιτεντ
Στο πρώτο παιχνίδι του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στις 8 Νοεμβρίου 1986, ο Aλεξ Φέργκιουσον γνωρίζει την ήττα με 2-0 στην έδρα της Όξφορντ Γιουνάιτεντ για την τότε Division 1. Η ομάδα που χρησιμοποίησε ο Σκωτσέζος αποτελείτο από τους: Κρις Τέρνερ, Μάικ Ντάξμπερι, Aρθουρ Όλμπιστον, Κέβιν Μοράν, Πολ ΜακΓκράθ (αντικαταστάθηκε από τον Γέσπερ Όλσεν), Γκρέιμι Χογκ, Κλέιτον Μπλάκμορ, Ρέμι Μόουζες, Φρανκ Στέιπλετον, Πίτερ Ντάβενπορτ, Πίτερ Μπαρνς.

Η Όξφορντ Γιουνάιτεντ αγωνίζεται πλέον στην Ligue 2, την τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και βρίσκεται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι 8 από τους 11 που φόρεσαν φανέλα βασικού σ' εκείνο το ματς για την Μάντσεστερ, θα αποχωρήσουν έως τον Νοέμβριο του 1988. Μόνο οι ΜακΓκραθ (Ιούλιος 1989), Ντάξμπερι (Αύγουστος 1990) και Μπλάκμορ ( Αύγουστος 1994) θα «επιβιώσουν» την πρώτη διετία του Φέργκιουσον.

Όταν ανέλαβε ο Σκωτσέζος, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ήταν η Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ, με 26 βαθμούς σε 13 αγώνες (με σύστημα βαθμολόγησης 3-1-0).

Το τέλος της σεζόν βρήκε την Γιουνάιτεντ στην 11η θέση με 56 βαθμούς, 30 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Έβερτον.

Όταν ανέλαβε ο Φέργκιουσον στις 6 Νοεμβρίου, η κατάσταση στα... χαμηλά της βαθμολογίας είχε ως εξής:


 Βαθμολογία















Ο Νάνι γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1986, 11 ημέρες αφότου ο Φέργκιουσον έγινε προπονητής στη Μάντσεστερ.

Από τους 41 ποδοσφαιριστές που ανήκουν αυτή τη στιγμή στο δυναμικό και είναι καταγεγραμμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, οι 23 γεννήθηκαν μετά την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων από τον Φέργκιουσον.

Ο νεαρότερος όλων, Ράβελ Μόρισον, έχει γεννηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 1993, δηλαδή 2.280 ημέρες μετά την πρόσληψη του Σκωτσέζου.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν ενός έτους και 13 ημερών, ο Ρίο Φέρντιναντ θα έκλεινε την επόμενη ημέρα τα 8 του, ενώ ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ είχε κλείσει τα 16 του, 8 ημέρες νωρίτερα...

Σε αυτά τα 24 χρόνια έχει κατακτήσει 26 τίτλους, περισσοτέρους από οποιονδήποτε άλλον μάνατζερ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. (11 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 2 Champions League, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).

Σήμερα θα διαβεί για πολλοστή φορά τον αγωνιστικό χώρο του Ολντ Τράφορντ μασώντας την τσίχλα του. Έχουν περάσει 24 χρόνια από εκείνη την πρώτη φορά. Κι όμως δείχνει να απολαμβάνει το κάθε γκολ, την κάθε στιγμή, σαν να είναι η πρώτη και συνάμα η τελευταία. And life goes on...
Read more!

"Είμαι αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό"

Ο Χριστοδουλόπουλος σε προσπάθεια του.. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας ανάμεσα στον παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο άσος των "πρασίνων" νοιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του να πάει στο "τριφφύλι" καθώς πανηγύρισε πέρσι την κατάκτηση του νταμπλ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χριστοδουλόπουλου στην εφημερίδα "ΑΠΟΨΗ"

-Λάζαρε, το προηγούμενο Σάββατο κερδίσατε στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό και μάλιστα μετά από ανατροπή του σκορ. Σ’ αυτό το ματς ήσουν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας. Πώς αισθάνθηκες μέσα στο γήπεδο;

"Φυσικά ένιωσα μεγάλη χαρά. Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για μας που έπρεπε να το κερδίσουμε. Είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε και κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και μειώσαμε την διαφορά από την κορυφή στον έναν πόντο. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ότι στα επόμενα ματς θα καταφέρουμε να ανέβουμε στην κορυφή".

-Το συγκεκριμένο παιχνίδι και η ανάγκη για την νίκη σου δημιούργησε εσένα και των συμπαικτών σου ιδιαίτερο άγχος;

"Δεν νομίζω. Όλοι ξέραμε ότι ήταν ευκαιρία να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να τον πλησιάσουμε στην κορυφή. Όλοι οι παίκτες προετοιμαστήκαμε κατάλληλα γι΄ αυτό το παιχνίδι και δείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο το πάθος μας για να κερδίσουμε. Ευτυχώς, στο τέλος ήμασταν εμείς οι νικητές και είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι".

-Στα τελευταία παιχνίδια, παρατηρούμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε μια "κοιλιά" στην απόδοσή του, με αποκορύφωμα την ήττα από την ΑΕΚ. Αυτό το διάστημα πέρασε;

"Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός, μετά το ματς με τον Εργοτέλη παίζει καλό ποδόσφαιρο, απλά σε κάποια παιχνίδια δεν μας βοήθησε το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είχαμε μια κακή μέρα και ηττηθήκαμε. Αλλά πιστεύω, ότι παιχνίδι με παιχνίδι ο Παναθηναϊκός θα γίνεται καλύτερος και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο".

-Την Δευτέρα σας περιμένει ένα εκτός έδρας ματς, στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο. Πώς σκέφτεστε το συγκεκριμένο ματς;

"Με τα το παιχνίδι της Δευτέρας, ολοκληρώνεται ένας κύκλος με δύσκολα ματς που βγάλαμε σε γενικές γραμμές με επιτυχία. Από εδώ και πέρα έρχονται θεωρητικά πιο εύκολα ματς, τα οποία μπορούμε να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε στο τέλος τον τίτλο. Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα, θέλει τους βαθμούς επειδή βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και θα τα δώσει όλα για την νίκη. Εμείς, πάντως, είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε στο Περιστέρι".

-Όπως είδες όλες τις ομάδες (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ʼρη) μέσα στο γήπεδο, ποια ομάδα θεωρείς ότι θα απειλήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου;

"Μπορεί να χάσαμε από την ΑΕΚ, αλλά έτσι όπως είδα τις ομάδες μέσα από το γήπεδο, θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι ο κυριότερος αντίπαλός μας στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος, ωστόσο πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε που στο τέλος θα χαμογελάσουμε".

-Περνάμε τώρα στον… Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. To καλοκαίρι του 2008 έκανες την μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό σε ένα θερμό καλοκαίρι, αφού σε διεκδίκησε και ο Ολυμπιακός. Είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου;

"Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος. Όντως, εκείνο το καλοκαίρι με ήθελαν και οι δύο ομάδες, και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Εγώ επέλεξα να πάω στον Παναθηναϊκό, αν και ο Ολυμπιακός ήταν ο πρωταθλητής, διότι πίστευα ότι μπορώ να έχω επιτυχίες και με τους "πράσινους". Και το περυσινό νταμπλ δικαίωσε απόλυτα την επιλογή μου".

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Παναθηναϊκό;

"Καταρχάς είμαι ακόμα μικρός σε ηλικία και πιστεύω ότι έχω πολλά ακόμα να δώσω στο ποδόσφαιρο. Θέλω να παίξω με τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσω μαζί του τίτλους και διακρίσεις. Η αρχή έγινε πέρυσι και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και φέτος".

-Το καλοκαίρι υπήρξε ένας "διχασμός" στον κόσμο του Παναθηναϊκού αναφορικά με την διοίκηση της ομάδας. Εσείς, ως ποδοσφαιριστές πώς το βιώνατε;

"Προσωπικά, το καλοκαίρι δεν αγωνίστηκα στα φιλικά αφού ήμουν τραυματίας. Το έζησα όλο αυτό από την κερκίδα και ήταν πολύ άσχημο. Σίγουρα, οι ποδοσφαιριστές δεν επηρεάζονται και κάνουν την δουλειά τους. Αλλά, δεν παύει να είναι θετικό το γεγονός ότι αυτό το φαινόμενο σταμάτησε να υπάρχει".

-Στο μυαλό σου υπάρχει το ενδεχόμενο μεταγραφής σου σε κάποια ομάδα του εξωτερικού;

"Αυτή την στιγμή όχι. Είμαι αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό και θέλω να προσφέρω στον Παναθηναϊκό. Αν κάποια στιγμή τεθεί στο μέλλον τέτοιο θέμα, θα τα ξαναπούμε".

-Θες να μας θυμίσεις τι είχε γίνει εκείνο το καλοκαίρι με την μεταγραφή σου στην Λίβερπουλ;

"Είναι γνωστά τα γεγονότα. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να με πουλήσει. Αυτό, όμως, ανήκει στο παρελθόν. Το κεφάλαιο εξωτερικό, αυτή την στιγμή, έχει κλείσει για μένα".

-Ποιος είναι ο προπονητής που σε βοήθησε περισσότερο στην καριέρα σου;

"Απ’ όλους έμαθα κάτι. Ακόμα και με τον Ντουμιτρέσκου που δεν τα πήγαινα καλά στον ΠΑΟΚ, μου έδωσε στοιχεία στο παιχνίδι μου".

-Καλύτερη και χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

"Καλύτερη η κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και χειρότερη οι έξι μήνες που δεν αγωνιζόμουν και οι τραυματισμοί".

-Περνάμε στο κομμάτι του Champions League. Μετά την δεύτερη ισοπαλία με την Καζάν, η υπόθεση πρόκριση έχει δυσκολέψει πολύ. Εσύ τι πιστεύεις;

"Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις εντός έδρας απώλειές μας. Τόσο η ήττα από την Κοπεγχάγη, όσο και η ισοπαλία με την Καζάν μας στοιχίζουν βαθμολογικά. Αλλά, όσο ζεις ελπίζεις. Εμείς θα παλέψουμε τα υπόλοιπα δύο ματς, θέλουμε να κερδίσουμε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε".

-Η προηγούμενη ομάδα σου, τον ΠΑΟΚ τα πάει καλά στην Ευρώπη…

"Είναι αλήθεια. Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ που είναι ζεστός στο κόλπο της πρόκρισης. Στο πρωτάθλημα έχει κάποιες απώλειες και πιστεύω ότι θα βελτιωθεί. Διότι, είναι καλό για το πρωτάθλημα να υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες".

-Θα ήθελα το σχόλιό σου για το φαινόμενο της βίας που υπάρχει στα γήπεδα. Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει ένα τέλος σ’ αυτό;

"Είναι λυπηρό να παίζεις ποδόσφαιρο και στις κερκίδες να "σκοτώνονται". Κάτι πρέπει να γίνει μ’ αυτή την κατάσταση, πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα. Και εμείς οι ποδοσφαιριστές, θεωρώ ότι θα ήταν καλό να αντιδράσουμε πιο έντονα, μήπως και στείλουμε το μήνυμα σ’ αυτούς που δεν λένε να καταλάβουν".

-Επίσης, ένα ακόμα θέμα που ταλανίζει το ποδόσφαιρο είναι αυτό με τις έρευνες, το ΣΔΟΕ, τους λογαριασμούς και τα "στημένα" ματς. Ένας ποδοσφαιριστής πώς τα αφουγκράζεται όλα αυτά;

"Σίγουρα όλα αυτά μόνο καλό δεν κάνουν στο ποδόσφαιρο. Στο παρελθόν είχαμε ακούσει για κάποια πράγματα, ωστόσο είναι άσχημο να πλανιέται πάνω από το πρωτάθλημα τέτοια σκιά. Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση σ’ αυτό το κομμάτι και το ποδόσφαιρο να βρει την χαμένη του αίγλη".
Read more!

Νοκ άουτ και ο Ντουντού

Ορούμα εναντίον Ντουντού Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Ιμπαγάσα μετά το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Αργεντινός μέσος. Η διάγνωση έδειξε ότι έχει υποστεί μυϊκή ρήξη πρώτου βαθμού αριστερού ορθού μηριαίου τετρακεφάλου και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών, θα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου 15 ημέρες.

Ο Ιμπαγάσα δεν είναι ο μοναδικός "μεγάλος απών" από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (θα χάσει σίγουρα και τον αγώνα με τον Εργοτέλη). «Νοκ άουτ» τέθηκε και ο Ντουντού, ο οποίος από το πρωί ανέβασε πυρετό και δεν πήρε μέρος στην απογευματινή προπόνηση. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος παρέμεινε στο σπίτι του και άρχισε φαρμακευτική αγωγή. Εκτός έμειναν και οι Μήτρογλου, Ζαϊρί, Ποτουρίδης, Μέγερι, Ν. Παπαδόπουλος.
Νοκ άουτ τέθηκε και ο Ντουντού
Μετά την προπόνηση ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Πρόκειται για τους Νικοπολίδη, Πάρντο, Τοροσίδη, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλο, Μοντέστο, Ριέρα, Φετφατζίδη, Νέμεθ, Φουστέρ, Πάντελιτς, Μιραλάς, Ρόμενταλ και Γκαλίτσιο.
Read more!

Φροξυλιάς: "Δώρο για μένα..."

Ο Φροξυλιάς έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ Ο Δημήτρης Φροξυλιάς έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης, αφού με την είσοδό του στον αγώνα ΑΕΚ - Αντερλεχτ έγινε ο νεώτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής της Ένωσης, που κάνει ντεμπούτο σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Επίσης είναι ο πέμπτος νεαρότερος ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό ματς.

Ο Δημήτρης Φροξυλιάς μίλησε αποκλειστικά στο Novasports για την πρώτη του εμπειρία με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ αναφέρθηκε και στην ισοπαλία του δικεφάλου κόντρα στους Βέλγους.

"Είναι πολύ σημαντικό που έκανα ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Είναι ένα σημαντικό δώρο για εμένα, να παίζω μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους της ομάδας. Γενικά είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αγωνίζονται νεαροί παίκτες", ήταν τα αρχικά του λόγια για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Πύρα το βάπτισμα του πυρός. Μου έφυγε το άγχος μετά από 5 λεπτά. Πριν μπω στο γήπεδο, είναι αλήθεια ότι είχα άγχος. Ήταν η πρώτη μου φορά και σιγά - σιγά πιστεύω ότι θα πηγαίνω όλο και καλύτερα".

Ερωτούμενος για την ευκαιρία που έχει αυτός και οι συνομήλικοί του από την παρουσία του κ. Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, είπε: "Και για εμένα, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας είναι μεγάλη ευκαιρία το γεγονός ότι υπάρχει ο κ. Χιμένεθ, ο οποίος δίνει ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουν ακόμα περισσότερα παιδιά".

Σε ότι αφορά τέλος το ματς με την Αντερλεχτ, υποστήριξε: "Στον αγώνα με την Αντερλεχτ είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Σάββα (σ. σ. Γκέντσογλου) και τον Μπλάνκο. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει νωρίς το ματς. Προηγηθήκαμε με το γκολ του Μπλάνκο, αλλά δε δείξαμε συγκέντρωση και μας ισοφάρισαν. Έγιναν πολλά λάθη μαζεμένα στο γκολ αυτό και θα πρέπει να τα βελτιώσουμε".
Read more!

Χωρίς Τσέζαρεκ και Παπαζαχαρία ο Αρης

Κόκε και Τσέζαρεκ πανηγυρίζουν... Με μία χαλαρή προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία των παικτών του Αρη, μετά την επιτροφή τους από την Γερμανία, για τον αγώνα της Δευτέρας με αντίπαλο την Λάρισα στο "Κλ. Βικελίδης". Από το παιχνίδι αυτό δεδομένες είναι οι απουσίες των Τσέζαρεκ και Παπαζαχαρία που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας με τον πρώτο λογικά να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ηρακλή που ακολουθεί.

Ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς ακολούθησε και ο Σέρχιο Κόκε χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση και την Κυριακή θα επιλεγεί η αποστολή για το παιχνίδι της Δευτέρας..
Read more!

Τέλος καριέρας για τον Ομπέρτο

Ο Φαμπρίτσιο Ομπέρτο Ο Φαμπρίτσιο Ομπέρτο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, λόγω καρδιακού προβλήματος. Ο Αργεντινός σέντερ του Πόρτλαντ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού την αγωνιστική περίοδο 1998-99, γνωστοποίησε την απόφασή του πριν από την αναμέτρηση των Μπλέιζερς με το Μιλγουόκι.

"Πήρα την απόφαση να βάλω την υγεία και την οικογένειά μου πριν από το μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά είναι η καλύτερη", τόνισε χαρακτηριστικά ο 35χρονος άσος, ο οποίος στέφθηκε το 2004 "χρυσός" Ολυμπιονίκης με την εθνική Αργεντινής και το 2007 πρωταθλητής NBA με το Σαν Αντόνιο. Ο Ομπέρτο αγωνιζόταν φέτος για έκτη σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου (στο Σαν Αντόνιο το διάστημα 2005-2009, στην Ουάσινγκτον τη σεζόν 2009-2010 και φέτος στο Πόρτλαντ), με μέσο όρο καριέρας 3.2 πόντους και 3.5 ριμπάουντ (σε 14.5 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα).

Το Πόρτλαντ απέκτησε τον Ομπέρτο λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν, προκειμένου να καλύψει τα κενά από τις απουσίες των Τζόελ Πρζιμπίλα και Γκρεγκ Όντεν, οι οποίοι αναρρώνουν από επέμβαση στο γόνατο. Ο έμπειρος άσος ήταν μέλος της εθνικής Αργεντινής, η οποία υποχρέωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη ήττα της ιστορίας τους με παίκτες από το NBA (87-80) στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2002 στην Ινδιανάπολη.
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...