ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

«Πετυχημένη σεζόν για Ιντερ»

«Πετυχημένη σεζόν για Ιντερ»
Μπορεί η Ιντερ να έχει αποχαιρετίσει το πρωτάθλημα και το Champions League, όμως σύμφωνα με τον Στάνκοβιτς η σεζόν θα είναι επιτυχημένη με το Κύπελλο και τον... τερματισμό μέσα στην πρώτη τριάδα.Ο Σέρβος μέσος πέτυχε το μοναδικό γκολ κόντρα στην Ρόμα στο «Ολίμπικο» στο πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia με έναν σουτ σπάνιας ομορφιάς στέλντοντας τους Νερατζούρι με το ένα πόδι στον τελικό. «Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο και τα καταφέραμε επειδή πάνω από όλα είμαστε ομάδα» είπε στο site της Ιντερ ο 32χρονος άσος.

«Υπάρχει πίκρα για το πρωτάθλημα, διότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε να το διεκδικήσουμε στο ντέρμπι με τη Μίλαν. Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε τίποτα κακό για αυτή την ομάδα, επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλη και είναι πολύ δύσκολο να κατακτάς τον τίτλο κάθε χρόνο. Θεωρώ ότι αν καταφέρουμε να προκριθούμε στο Champions League και να πάρουμε το Κύπελλο, τότε η χρονιά που διανύουμε μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. Αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το Κύπελλο Ιταλίας ήταν πάντα ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την Ιντερ» πρόσθεσε.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ρόμενταλ… 2012!

Ρόμενταλ… 2012!
O Ντένις Ρόμενταλ πάει… κόντρα σε όσα ακούγονται και σε δηλώσεις του τόνισε πως θα μείνει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό. Οι Δανοί μιλούν για υπόσχεση παραμονής από Βαλβέρδε!Τι και αν ο Τύπος και οι φήμες έχουν… στείλει τον Ντένις Ρόμενταλ πίσω στη Δανία, ο Δανός όχι μόνο διαψεύδει την αποχώρησή του, αλλά τονίζει πως θα μείνει και την επόμενη περίοδο στο Λιμάνι. Μάλιστα, οι συμπατριώτες του κάνουν λόγο πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνάντηση που είχε με τον Ρόμενταλ του εξέφρασε την εμπιστοσύνη του, αλλά και το ότι την επόμενη σεζόν θα είναι στον σύλλογο.

«Ξέρω πως θα μείνω στον Ολυμπιακό. Δεν με νοιάζει τι γράφει ο Τύπος, αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα και την ομάδα μου. Ημουν πιο χαλαρός φέτος, και μπορεί να είναι καλύτερο για το σώμα που δεν έπαιξα τόσο πολλά παιχνίδια. Έχω ακόμα πολλές φιλοδοξίες για τον σύλλογο» και κατέληξε για τον κόσμο του Ολυμπιακού «Είναι οι καλύτεροι οπαδοί που έχω συναντήσει ποτέ. Είναι ζεστοί και βοηθούν την ομάδα».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ξέφυγε η Φενέρμπαχτσε

Ξέφυγε η Φενέρμπαχτσε
Η πρώτη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επιβλήθηκε στην έδρα της επί της δεύτερης Γαλατάσαραϊ (83-80) ξεφεύγοντας κι άλλο στην κατάταξη, στο παιχνίδι που έκλεισε την 27η αγωνιστική.Με κορυφαίους τους Ρόκο Λένι Ούκιτς (17π.) και τους Μάρκο Τόμας (17π.) η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ξέφυγε με τρεις νίκες από τη δεύτερη Γαλατάσαραϊ (83-80).

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής: (χθες) Μπεσίκτας-Τόφας 85-79, (σήμερα) Ογιάκ-Εφές Πίλσεν 66-110, Ελίν Εντιρνέ-Καρσίγιακα 71-85, Αλιάγκα-Τουκ Τέλεκομ 73-71, Μπάνβιτ-Τράμπζονσπορ 86-75, Μπελέντιγιε-Μερσίν 6-73, Αντάλια-Ερντέμισπορ 74-85, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Γαλατάσαράϊ 83-80

Η κατάταξη: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 24-3, Γαλατάσαραϊ 21-6, Εφές Πίλσεν 20-7, Μπάνβιτ 20-7, Μπεσίκτας 18-9, Καρσίγιακα 18-9, Ελίν Εντιρνέ 16-11, Αντάλια 13-14, Τουρκ Τέλεκομ 10-17, Ερντέμισπορ 10-17, Τόφας 10-17, Τράμπζονσπορ 9-18, Μερσίν 9-18, Αλιάγκα 8-19, Μπελέντιγιε 7-20, Ογιάκ 3-24

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Αντίο με δάκρυα από Νόιερ

Αντίο με δάκρυα από Νόιερ
Ο Μανουέλ Νόιερ έδωσε συνέντευξη τύπου, στην οποία ανακοίνωσε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Σάλκε το προσεχές καλοκαίρι, ανοίγοντας τον... δρόμο για την Μπάγερν.Ο τερματοφύλακας της Σάλκε αποφάσισε να δώσει συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα του Γκελσενκίρχεν, η οποία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2012. Ο Νόιερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για το γεγονός ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο, στον οποίο βρίσκεται για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ εκδήλωσε και την προτίμησή του στην Μπάγερν, που φαντάζει ο πιθανότερος προορισμός του το προσεχές καλοκαίρι.

«Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Την πήρα, όμως, χωρίς να επηρεαστώ από εξωτερικούς παράγοντες. Όλες οι φήμες που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες είναι ανακριβείς, ενώ η απόφασή μου δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αλλαγή προπονητή ούτε με την προσέγγισή μου από άλλη ομάδα. Θέλω πάντα να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο, να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο.

Ο Χελντ με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της Μπάγερν, όμως έχω συμβόλαιο μέχρι το 2012 και δεν παίρνω μόνος μου τις αποφάσεις. Η προοπτική αυτή πάντως είναι η επιθυμία του για το προσεχές καλοκαίρι, όμως επαναλαμβάνω ότι δεν εξαρτάται μόνο από εμένα», ήταν κάποιες από τις δηλώσεις του Νόιερ.

Ο Χερστ Χελντ, μέλος της διοίκησης της ομάδας επιβεβαίωσε από την πλευρά του το ενδιαφέρον των Βαυαρών για τον 25χρονο τερματοφύλακα, όμως τόνισε ότι η Σάλκε δε θα βιαστεί να πουλήσει τον παίκτη της. «Θα πρέπει να σεβαστούμε και να αποδεχτούμε την απόφασή του Νόιερ. Οι προτεραιότητές, όμως, είναι άλλες αυτή τη στιγμή, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα ημιτελικά του Champions League. Τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και μήνες, θα δούμε και την περίπτωση του Νόιερ. Η Μπάγερν μας έχει ζητήσει να συναντηθούμε για το θέμα, όμως απαντήσαμε ότι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο. Σίγουρα κάποια στιγμή η συνάντηση θα γίνει και τότε θα εξετάσουμε όλους τους παράγοντες», σχολίασε ο Γερμανός παράγοντας.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ιστορικός Θρύλος!

Ιστορικός Θρύλος!
Το ρεκόρ έγινε ουσιαστικά στο ΣΕΦ με την νίκη επί του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ολυμπιακός επικύρωσε το μοναδικό ρεκόρ του 26-0 με την άνετη νίκη επί του Ηρακλή (83-44).

Άγχος δεν είχε κανείς εκ των δυο αντιπάλων, όπως και κίνητρο, αφού τα πάντα είχαν κριθεί. Τέσσερις μέρες μετά τον θρίαμβο του επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός κέρδισε πολύ εύκολα τον ήδη υποβιβασμένο Ηρακλή με 83-44 και ολοκλήρωσε το μοναδικό ρεκόρ του 26-0 στα ιστορικά του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Νεστέροβιτς και Βασιλόπουλο, αλλά όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν από το πρώτο λεπτό όρεξη και διάθεση να ανεβάσουν τη διαφορά ψηλά και να προσφέρουν θέαμα στους ελάχιστους που είχαν τη δυνατότητα να δουν το παιχνίδι, αφού ήταν κεκλεισμένων των θυρών και μάλιστα, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Ο Ίβκοβιτς ξεκίνησε ουσιαστικά από το Ιβανώφειο να ξεκουράζει τους παίκτες του και να τους αποφορτίζει από την ένταση των προηγούμενων ημερών. Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και αυτοί φρόντισαν να σκοράρουν όλοι τους παίζοντας ουσιαστικά σε ρυθμό προπόνησης.

Η διαφορά ανέβαινε συνεχώς περισσότερο με τους παίκτες του Γηραιού να μην μπορούν να κάνουν το παραμικρό στο τελευταίο τους παιχνίδι στην Α1 και να ηττώνται με 83-44.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 21-51, 33-69, 44-83
Ηρακλής (Χουγκάζ): Πεταλωτής 4, Δεμερτζής 9 (1/3 τριπ.), Αγγελακόπουλος, Πέτροβιτς 10 (4/8 διπ., 0/7 τριπ.), Τραϊανός 4, Δέσπος 10, Ηλιάδης, Εϊτουταβίτσιους 7 (1/5 τριπ.)
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Γκόρντον 7 (2/3 διπ., 1/3 τριπ., 4 ασίστ), Μπουρούσης 7 (3/4 διπ., 6 ριμπ.), Κέσελ 7 (1/3 τριπ.), Πελεκάνος 2, Μαυροκεφαλίδης 14 (6/10 διπ., 6 ριμπ.), Χαλπερίν 11 (1/1 διπ., 3/5 τριπ., 5 ριμπ., 6 ασίστ), Γλυνιαδάκης 17 (8/10 διπ., 6 ριμπ.), Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 3 (1/4 τριπ., 8 ασίστ), Κατσίβελης 4.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

70άρης από άλλο πλανήτη!

+70!!!
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε διαστημικό μπάσκετ απέναντι στον επίσης αδιάφορο βαθμολογικά Πανελλήνιο, σημείωσε ρεκόρ διαφοράς στην ιστορία του (70π.), αλλά, με το τζάμπολ στις 5μ.μ. καθημερινής, το 112-42 είδαν ελάχιστοι.Στον πρώτο γύρο στη Λαμία οι «Ολυμπιονίκες» είχαν παιδέψει αρκετά τον Παναθηναϊκό, στέλνοντάς τον μέχρι και το -12 κάποια στιγμή, πριν πάρει το δύσκολο «διπλό» με 73-80. Και τότε οι «πράσινοι» είχαν προηγουμένως ηττηθεί στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό (61-65 τότε, 87-83 το Σάββατο), αλλά βρίσκονταν γενικότερα σε μία περίεργη αγωνιστική κατάσταση. Τώρα βρίσκονται στο Final Four της Βαρκελώνης, έχοντας αποκλείσει το φαβορί κι οικοδέσποινα της τελικής φάσης, η ψυχολογία είναι ανεβασμένη παρά τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο της Α1, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε κάνει το... 6/7 στο βραβείο για τον καλύτερο αμυντικό της Ευρωλίγκας. Όλα μαζί συν τη διαφορά δυναμικότητας συνιστούσαν ένα εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ, το οποίο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πλην Νίκολας και Μπατίστ που ήταν απόντες, απέδειξαν και στην πράξη.

Το κακό ήταν πως μόλις 500 άτομα βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να το δουν. Κι ας μην υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη. Η επιλογή του ΕΣΑΚΕ, παρά την πρόκριση Παναθηναϊκού και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, να αφήσει κενό ένα Σαββατοκύριακο και να βάλει δύο εμβόλιμες αγωνιστικές και με έναρξη στις 5μ.μ. σε καθημερινή κράτησε μακριά πολλούς κι απ' αυτούς τους λίγους που έφταναν μέχρι το ΟΑΚΑ τις περισσότερες φορές. Αυτοί οι λίγοι που ήταν παρόντες, πάντως, χόρτασαν θέαμα.

Με 8 «πράσινα» κλεψίματα στην πρώτη περίοδο, τον Στράτο Περπέρογλου να φτάνει γρήγορα τους 11 πόντους και την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου να αρχίζει με 9 λάθη και μόλις 0/3 δίποντα και 3/7 τρίποντα και 2/2 βολές, το αρχικό 13-0 και το 28-8 των τελευταίων δευτερολέπτων έδειξαν από νωρίς την... τάση της σημερινής αναμέτρησης. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Παναθηναϊκό να μη κόβει ρυθμό (17/22 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 15/18 βολές, 18 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 12 κλεψίματα, 3 κοψίματα και 5 λάθη στο ημίχ.) και τον Πανελλήνιο σχεδόν να μη μπορεί να αλλάξει ούτε πάσα (3/14 δίποντα, 3/11 τρίποντα, 5/6 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 0 κοψίματα και 15 λάθη στο ημίχ).

Κάπως έτσι πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου 20λέπτου η διαφορά έφτασε στο +40 (57-17)!

Το υπόλοιπο της συνάντησης ήταν... μία απ' τα ίδια με πολύ απ' όλα, με τους «πράσινους» να σκοράρουν από κάθε σημείο του παρκέ και να προσφέρουν και θέαμα, την ώρα που οι «Ολυμπιονίκες» δυστυχώς δεν ήξεραν τι να κάνουν τη μπάλα. Highlight της τρίτης περιόδου ένα alley-oop κάρφωμα του Αντώνη Φώτση σε συνεργασία με τον Νικ Καλάθη, με άπαντες να περιμένουν στη τέταρτη να δουν αν η τελική διαφορά θα ξεπερνούσε το 44-106 επί του Μακεδονικού το 2007, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη νίκη του «τριφυλλιού» στην ιστορία του.

Το +62 ισοφαρίστηκε πρώτη φορά στο 35' (100-36) και ξεπεράστηκε δύο λεπτά αργότερα, με τον Μιλένκο Τέπιτς να «γράφει» το 104-39, πριν σταματήσει στο ιστορικό +70 (112-42), που έκανε σχεδόν με τη λήξη ο Φώτης Ζούμπος. Το +89 του Άρη επί της Νήαρ Ηστ το 1987, που αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη γενικότερα στην Α1, δεν ήθελε και πολύ για να ξεπεραστεί κι αυτό.

Τα δεκάλεπτα: 28-11, 58-20, 88-32, 112-42
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 12 (1/2τρίπ.), Μάριτς 10 (3ασ., 3κλ.), Περπέρογλου 17 (7/9δίπ., 3/4β., 2ασ., 5κλ.), Φώτσης 9 (1/2τρίπ.), Σάτο 6, Τσαρτσαρής 13 (2/3τρίπ., 3ασ.), Διαμαντίδης 8 (2/3τρίπ.), Βουγιούκας 7, Καλάθης 10 (4ασ., 3κλ.), Μπόγρης 6, Καϊμακόγλου 10 (0/2τρίπ., 10ρ., 5ασ.)
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Παπαμακάριος 2 (0/2τρίπ.), Μπέιλι 5 (0/3τρί., 3ασ., 4λ.), Καλαϊτζής 3 (1/2τρίπ., 4λ.), Κράμπενχοφτ 8 (2/5τρίπ., 3λ.), Σμιθ 12 (0/3τρίπ., 4λ.), Καραθανάσης 3 (1/3τρίππ.), Σκλάβος 1 (0/1τρίπ.), Φράνσις 2 (4λ.), Όστοϊτς 3, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης 3 (0/1τρίπ.)

Συνολική στατιστική:
Παναθηναϊκός: 38/49δίπ., 6/13τρίπ., 18/23β., 30-7ρ., 25ασ., 18κλ., 4κοψ., 12λ.
Πανελλήνιος: 11/33δίπ., 4/19τρίπ., 8/14β., 12-8ρ., 6ασ., 5κλ., 1κοψ., 28λ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

«Σιγή» για Λέτο και νόμος

«Σιγή» για Λέτο και νόμος

Την Μ. Τρίτη οι Ιταλοί έφεραν στο… φως το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα για τον Σεμπάστιαν Λέτο, με τον ατζέντη του Αργεντινού, Φερνάντο Κοσεντίνο να κάνει το δικό του παιχνίδι, χαρακτηρίζοντας ως «ιδανική επιλογή» μια μετακίνηση στους «βιόλα». Αμέσως σήμανε… συναγερμός στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Φιορεντίνα και όπως ήταν λογικό υπήρξε στενό πρεσάρισμα στον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Πανταλέο Κορβίνο, ο οποίος ούτε διέψευσε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε το θέμα.

Από κει και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε πως στην Ιταλία βρίσκεται σε ισχύ νόμος, ο οποίος υποχρεώνει τις ομάδες να αγοράζουν μόνο ένα μη κοινοτικό ποδοσφαιριστή εκτός Ιταλίας ανά μεταγραφική περίοδο. Κάτι που σημαίνει ότι η Φιορεντίνα σε περίπτωση που θέλει να αποκτήσει τον Λέτο κλείνει αυτομάτως όλες τις υπόλοιπες επιλογές «ξένων» ανά τον πλανήτη. Και φυσικά τέτοιες επιλογές πάντα αργούν και θέλουν τον χρόνο τους.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Υποβιβασμός μέχρι την έφεση!

Υποβιβασμός μέχρι την έφεση!
Αυτό που ήταν κοινό μυστικό έγινε γνωστό. Ηρακλής και Πανιώνιος δεν πήραν την απαιτούμενη άδεια από την επιτροπή της ΕΠΟ, κάτι που συνεπάγεται τον υποβιβασμό τους στη Football League. Έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή θα ασκήσουν και οι δύο ομάδες. Από την αρχή, Ηρακλής και Πανιώνιος ήταν οι δύο ομάδες που αντιμετώπιζαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να μην εξασφαλίσουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για τη νέα σεζόν, καθώς οι φάκελοι που κατέθεσαν δεν συγκέντρωναν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Έτσι και για τους δύο η εισήγηση ήταν αρνητική, κάτι που επιβεβαιώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη.

Και οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση της Επιτροπής καταθέτοντας έφεση μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα κάνουν. Το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη των εφέσεων αυτών μέχρι την έναρξη των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Πάντως, αν δεν αλλάξει κάτι και μετά την έφεση, οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν του χρόνου στη Football League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:


«Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων έξι (αριθμός 6) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

2.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-2012 και τις επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

3.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012.

4.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανιώνιος για την περίοδο 2011-2012.

5.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.

6.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός ΜΓΣ για την περίοδο 2011-2012.

Οι ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια αδειοδότησης για την περίοδο 2011-2012 έχουν δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε (αριθμός 5) ημερών ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Σταυρώθηκε αλλά… θα αναστηθεί!

Σταυρώθηκε αλλά… θα αναστηθεί!
Η ΑΕΚ ήπιε το πικρό ποτήρι του πρώτου υποβιβασμού στην ιστορία της αλλά οι μεγάλες ομάδες δεν πεθαίνουν ποτέ και σύντομα θα είναι ξανά εκεί που ανήκει!

Η «Ένωση» κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο στο κλειστό της Ζωφριάς με 76-68 αλλά δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία της έπειτα από τη νίκη του Ηλυσιακού επί του Κολοσσού στη Ρόδο. Μεγάλη εμφάνιση από τον Δήμο Ντικούδη με 29 πόντους, αλλά ποιος θα τη θυμάται μετά από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ;
Εκτός πλέι οφ έμεινε ο Πανιώνιος.

Ο αγώνας...

Να αξιοποιήσει την εμπειρία και την ποιότητα του Δήμου Ντικούδη ήθελε ο Άγγελος Κορωνιός από την αρχή του αγώνα. Ο Θεσσαλός φόργουορντ ήταν μια… ομάδα μόνος του στο πρώτο δεκάλεπτο σκοράροντας τους 11 από τους 22 πόντους της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν ανώτεροι και έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 22-17.

Με δύο τρίποντες «βόμβες» του Μάκη Νικολαΐδη με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η «Ένωση» ξέφυγε με 28-19! Κάπου εκεί, όμως, ήρθε η αφύπνιση του Πανιωνίου που έτρεξε σερί 10-0 και στο 16’ προσπέρασε με 28-29, πριν τη λήξη του ημιχρόνου με 37-40. Οι «κυανέρυθροι»… χτύπησαν την ΑΕΚ περισσότερο έξω από τη γραμμή των 6,75μ. (7/15 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο).

Οι άμυνες και των δύο ομάδων «έσφιξαν» στο τρίτο δεκάλεπτο. Αρχικά ο Πανιώνιος και έπειτα η ΑΕΚ εφάρμοσαν άμυνα ζώνης κάτι που έφερε αποτέλεσμα. Για την «Ένωση» ο Ντικούδης ανέλαβε ξανά δράση ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν περισσότερο τους ψηλούς τους, Κοβίλ και Παραγιό. Στο 28’ με το σκορ ισόπαλο (53-53) το ματς διακόπηκε για πέντε λεπτά λόγω ρίψης χαρτιών στο παρκέ από τους φίλους της ΑΕΚ. Η διακοπή αυτή ευνόησε τους «κιτρινόμαυρους» που με ένα τρίποντο του Δορκοφίκη και ένα λέι απ του Ντικούδη έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 58-53.

Με έμμεσο τρίποντο του Ντικούδη η ΑΕΚ ξέφυγε με 70-59 στο 36’ και έδειξε να καθαρίζει την υπόθεση νίκη. Το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί στη Ρόδο, όπου τα νέα για προβάδισμα του Ηλυσιακού έφερε κατήφεια στη Ζωφριά. Το τελικό 76-68 ήρθε φυσιολογικά αλλά ο υποβιβασμός της ΑΕΚ δεν αποφεύχθηκε.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τανατζής, Ψαριανός.

Δεκάλεπτα: 22-17, 37-40, 58-53, 76-68.

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ, Κοχαντάρεβιτς 3, Νικολαΐδης 18 (4), Παπανικολάου, Μπόιντ 3 (1), Ντικούδης 29 (1), Δορκοφίκης12 (1), Καλλινικίδης 7, Μάντιτς 4.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Άντερσον 19 (4), Αθανασούλας 2, Τσιάρας 8 (1), Αθηναίου 6 (2), Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς 1, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 1, Κοβίλ 13, Παραγυιός 10 (2)

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Προβάδισμα Παλέρμο για τελικό

Προβάδισμα Παλέρμο για τελικό
Ο Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε στα γκολ αλλά το Παλέρμο πήρε το 2-2 από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και παράλληλα ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia.Το ματς άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους Ροσονέρι, καθώς μόλις στο 4' ο Ιμπραΐμοβιτς -που έχει δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο- άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ με εξωτερικό φάλτσο. Η απάντηση των Σικελών ήρθε στο 14' με τον Παστόρε να κάνει το σουτ στην κίνηση εντός περιοχής, μετά από ωραία πάσα του Πινίγια, κάνοντας το 1-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Παλέρμο κυνήγησε το 1-2 και το πέτυχε στο 53' με μια πολύ ωραία προσπάθεια και δυνατό σουτ του Ερνάντεζ, για να ισοφαρίσει στο 76' με σουτ του Εμάνουελσον, μετά από προσπάθεια του Γκοϊάν να απομακρύνει.

Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν ξανά με σουτ του Παστόρε που απέκρουσε ο Αμέλια, αλλά και το 2-2 δίνει τον πρώτο λόγο στους Σικελούς ενόψει της ρεβάνς.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ούτε τώρα η Άρσεναλ, 2η η Τσέλσι!

Ούτε τώρα η Άρσεναλ, 2η η Τσέλσι!
Η Άρσεναλ έδειξε για ακόμη μία φορά φέτος ότι τα ντέρμπι δεν της... πάνε, αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με την Τότεναμ και έδωσε την ευκαιρία στην Τσέλσι (3-1 την Μπέρμιγχαμ) να ανέβει στη 2η θέση!Τα παιχνίδι διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς είχαν αναβληθεί λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μπλάκμπερν.

Εκπληκτικό παιχνίδι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»!


Από τα παιχνίδια της χρονιάς ήταν το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα σε Τότεναμ και Άρσεναλ με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και να αναδεικνύονται ισόπαλες 3-3! Οι «κανονιέρηδες» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5', όταν ο Φάμπρεγκας έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Γουόλκοτ, ο οποίος βρέθηκε πίσω από την πλάτη της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε ωραία τον Γκόμες για το 1-0. Η απάντηση των «σπιρουνιών» ήρθε πολύ γρήγορα, καθώς ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ κατέβασε με εκπληκτικό τρόπο την μπάλα μετά από πάσα του Τσόρλκουκα και με πολύ ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 7'!

Τα... γρήγορα γκολ δεν είχαν τελειώσει, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα στο 12' με πολύ ωραίο σουτ του Νασρί έξω από την περιοχή, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και να χάνουν ευκαιρίες μέχρι το 41', όταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι νίκησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα με διπλή προσπάθεια και έκανε το 3-1 για την Άρσεναλ. Η Τότεναμ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ο Χάντλστοουν έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Φαν Ντερ Φάαρτ και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Σζνέσνι στο 44'.

Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τα «σπιρούνια» να φτάνουν στην ισοφάριση στο 71', όταν ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λένον και ο Μάρτιν Άτκινσον υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φαν Ντερ Φάαρτ δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 3-3, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων στη συνέχεια να πετύχουν το γκολ της νίκης. Η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Νιούκαστλ (0-0) και πλέον έπεσε στην τρίτη θέση στην ισοβαθμία με την Τσέλσι...

Βρίσκει τον εαυτό της η Τσέλσι

Η Τσέλσι φιλοξένησε την Μπέρμιγχαμ και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στην καλή στιγμή του παιχνιδιού, με τον Μαλουντά να πλασάρει εύστοχα τον Φόστερ από κοντά. Οι μπλε του Λονδίνου ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι και ο Καλού στο 26' με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Άλεξ ΜακΛις δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και ο Φλοράν Μαλουντά με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της Τσέλσι έδωσε τέλος στη... σεμνή τελετή στο 62', όταν ο 21χρονος Ράιαν Μπέρτραντ, που είχε περάσει στο ημίχρονο στη θέση του Κόουλ, έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Γάλλος νίκησε με κοντινή κεφαλιά τον Φόστερ. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντάρμπισιρ σε μαρκάρισμα του Νταβίντ Λουίζ, του Λάρσον στο 77'.

Η βαθμολογία
(σε 33 αγώνες)

1. Μάντσεστερ Γ. 70
2. Τσέλσι 64
3. Άρσεναλ 64
4. Μάντσεστερ Σίτι 56 -32 αγ.
5. Τότεναμ 54 -32 αγ.
6. Λίβερπουλ 49
7. Έβερτον 47
8. Μπόλτον 43 -32 αγ.
9. Άστον Βίλα 40
10. Νιούκαστλ 40
11. Γουέστ Μπρομ 39
12. Φούλαμ 38 -32 αγ.
13. Στόουκ 38 -32 αγ.
14. Μπέρμιγχαμ 38 -32 αγ.
15. Σάντερλαντ 38
16. Μπλάκμπερν 35
17. Γουίγκαν 34
18. Μπλάκπουλ 33
19. Γουέστ Χαμ 32
20. Γουλβς 32 -32 αγ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Θα υπερασπιστεί τον τίτλο η Παρί!

Θα υπερασπιστεί τον τίτλο η Παρί!
Η κάτοχος του Κυπέλλου θα υπερασπιστεί το τρόπαιό της απέναντι στην... επίδοξη νταμπλούχο Λιλ, καθώς οι Παριζιάνοι πήραν εύκολα τη νίκη με 3-1 επί της Ανζέ και την πρόκριση για τον τελικό.Η ομάδα του Κομπουαρέ δε συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην Ανζέ, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, έφτασε άνετα στην εκτός έδρας νίκη με 3-1 και θα αντιμετωπίσει την Λιλ στο τελικό του Κυπέλλου. Οι πρωτευουσιάνοι άνοιξαν το σκορ στο 22' με τον Μποντμέρ, ενώ ο Νενέ σκόραρε για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο για να κάνει το 2-0 στο 51'. Οι γηπεδούχοι κατάφερα να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 57' με τον Ρενουάρ, όμως ο Οαρό έκανε το 3-1 στο 62' και... επανέφερε τις ισορροπίες. Η Κυπελλούχος Γαλλίας, λοιπόν, θα υπερασπιστεί το τρόπαιό της στον τελικό του «Σεν Ντενί», που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, απέναντι στην πρωτοπόρο της Λιγκ 1 Λιλ.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Καθυστερεί του Τσιρίλο

Καθυστερεί του Τσιρίλο
Τελικά, η υπόθεση του Μπρούνο Τσιρίλο δεν είναι «τελειωμένη», παρά το γεγονός ότι υπάρχει η διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας και από τις δύο πλευρές. Έρχεται ο μάνατζέρ του.Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να συζητήσει με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και να του καταθέσει την πρόταση του. Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι η διοίκηση επιθυμεί την παραμονή του και έχουν ήδη συζητηθεί οι συγκεκριμένοι όροι του νέου συμβολαίου. Επίσης, δεδομένο είναι ότι θα υπάρχουν μειωμένες απολαβές, όπως θα γίνεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις από εδώ και στο εξής.

Ο Ιταλός αμυντικός από την πλευρά του απαντάει σε όποιον τον ρωτάει: «θα έρθει ο μάνατζέρ μου και θα τα πούμε…». Ο Τσιρίλο αυτή τη περίοδο έχει κάποιες προτεραιότητες που αφορούν την οικογένειά του, αλλά μόλις ολοκληρωθούν τα πλέι οφ – αν όχι νωρίτερα - οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ θα κουβεντιάσουν τις λεπτομέρειες με τον Φρεντερίκο Παστορέλο, μάνατζερ του Τσιρίλο, και εκτός απροόπτου θα συμφωνήσουν και θα μπουν οι υπογραφές.

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Την «πέταξε» έξω η Πόρτο!

Την «πέταξε» έξω η Πόρτο!
Όσοι νόμιζαν μετά το πρώτο ματς (0-2)ότι η Πόρτο παίρνει το πρωτάθλημα και «αφήνει» το κύπελλο στην Μπενφίκα, διαψεύστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αφού έδειξε ότι τα θέλει όλα!

Ένα βήμα πριν το νταμπλ βρίσκεται η Πόρτο στην Πορτογαλία, αφού γύρισε το εις βάρος της 0-2 του πρώτου αγώνα στο «Ντραγκάο» και πήρε την πρόκριση από την Μπενφίκα την οποία κέρδισε 1-3 μέσα στο «Εστάντιο Ντα Λουζ». Ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν υπέρ αρκετό για τους «μόνιμους» πρωταθλητές να υποτάξουν τους Αετούς.

Συγκεκριμένα, οι «πυραυλοκίνητοι» παίκτες της Πόρτο κατάφεραν να φέρουν τα πάνω – κάτω από το 64’ μέχρι το 74’, σκοράροντας τρεις φορές. Το σκορ άνοιξε ο Ζοάο Μουτίνιο (64’) και οκτώ λεπτά αργότερα ο Χάλκ (72’) έφερε τις δύο ομάδες στα ίσια. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 74’, ο Φαλκάο «έγραψε» το 0-3 μέσα στην έδρα της Μπενφίκα, ενώ οι αετοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 80’με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Έτσι λοιπόν, χάρη στα εκτός έδρας γκολ, η Πόρτο προκρίθηκε στον τελικό του «Εστάντιο Νασιονάλ» που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου με αντίπαλο την Γκιμαράες και έχει την ευκαιρία αν επικρατήσει να κάνει το ντάμπλ. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η Πόρτο είναι μέσα σε όλους τους στόχους και μπορεί να φτάσει ακόμη και στο τρέμπλ, σε περίπτωση που κατακτήσει το Europa League.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Το γκολ του El Clasico! *BINTEO*

Cristiano… el Rey! (video)
Τι κι αν ήταν ανύπαρκτος για 90’; Στην παράταση ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο «Bασιλιάς» του τελικού και έδωσε στην Ρεάλ (1-0) το κύπελλο Ισπανίας κόντρα στην Μπαρτσελόνα!Με τρομερή δύναμη μπήκε η Ρεάλ Μαδρίτης στο clasico και από το πρώτο πεντάλεπτο οι παίκτες τις έτρωγαν σίδερα. Είχαν την κυκλοφορία, πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα και δεν επέτρεψααν στην Μπαρτσελόνα να έχει κατοχή και να κάνει το γνωστό παιχνίδι της. Πρώτο σουτ του αγώνα ήταν στο 7' από τον Τσάβι και πέρασε άουτ, προσπάθεια η οποία ήταν η μοναδική σε ολόκληρο το 45λεπτο από πλευράς Μπλαουγκράνα. Στη συνέχεια του τελικού, η Ρεάλ πήρε μπροστά και δεν πάτησε σε κανένα σημείο φρένο.

Στο 12' οι Μερένχες είχαν την πρώτη μεγάλη φάση, με τον Οζίλ να περνάει ωραία πάσα στον Ρονάλντο, ο οποίος κινήθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ του έκοψαν οι αμυντικοί, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κεντίρα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Αρμπελόα έστειλε την μπάλα άουτ. Η Ρεάλ ήταν σαφώς ανώτερη στο ματς, ενώ στην Μπαρτσελόνα δεν έβγαινε τίποτα και ο Μέσι ήταν χαμένος. Στο 21' το σουτ του Οζίλ από το ημικύκλιο πέρασε άουτ και όσο οι Μπλαουγκράνα δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό η Ρεάλ ανέβαινε.

Στο 29' ο Αρμπελόα πάτησε τον Βίγια, ο Μαγιένκο δεν το είδε και στο 30' ο Κριστιάνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ, όντας μόνος κόντρα στον Πίντο. Ο Πορτογάλος έξι λεπτά μετά βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, όμως το δυνατό διαγώνιο σουτ, απέκρουσε ο Πίντο. Ολα πήγαιναν όπως τα ήθελε ο Μουρίνιο στο ματς, εκτός από το γκολ, ενώ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45' η τύχη γύρισε την πλάτη στην Ρεάλ, όταν ο Αρμπελόα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέπε έπιασε φοβαρή κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Πίντο.

Η επανάληψη ήταν αντιστρόφως ανάλογη με το πρώτο μέρος. Ο Γκουαρδιόλα πέρασε τον Πέδρο στα αριστερά και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αμέσως δημιούργησε κινδύνους στην Ρεάλ, η οποία ξόδεψε απίστευτες δυνάμεις στα πρώτα 45 λεπτά. Στο 51' το σουτ του Πεδρίτο πέρασε άουτ και η συνέχεια ήταν όλη δικιά της αφού βρήκε χώρους και την ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι της. Στο 57' το σουτ του Βίγια από πλάγια πέρασε άουτ, ενώ η πρώτη απειλή για την Ρεάλ ήρθε στο 64' με το μονοκόματο σουτ του Τσάμπι Αλόνσο που πέρασε έξω.

Η Μπαρτσελόνα είχε πάρει για καλά φόρα, είχε τον πλήρη έλεγχο και ήταν το αφεντικό του ματς κόντρα στους Μαδριλένους, που από την επίθεση του πρώτου μέρους είχαν περάσει στο γνωστό αμυντικό σύστημα. Στο 65' το σουτ του Μέσι πέρασε άουτ και στο 69' ο Πέδρο σκόραρε, όμως ο Μαγιένκο ακύρωσε σωστά το γκολ του καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Μπλαουγκράνα είχαν για τα καλά μεταφέρει το ματς στο μισό της ομάδας του Μουρίνιο και στο 75' αφού έκρυψαν το τόπι ο Μέσι έκανε σουτ το οποίο έβγαλε πολύ δύσκολα ο Κασίγιας. Στο ίδιο λεπτό, και αφού η Μπάρτσα έκρυψε το τόπι, ο Πέδρο δοκίμασε να κρεμάσει με πλάσε τον Κασίγιας, που όμως πέταξε τη μπάλα κόρνερ.

Οι φάσεις δεν σταματούσαν για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, με τον Αλβες να έχει φάουλ άουτ στο 77' και στο 81' ο συνδυασμός Μέσι-Ινιέστα έφερε το σουτ του δεύτερου που εξουδετερώσε με τις άκρες των δαχτύλων κόρνερ ο Κασίγιας. Το ματς έμελλε να πάει στην παράταση, όμως οι δύο τελευταίες φάσεις ανήκαν στους Μαδριλένους. Την πρώτη δημιούργησε ο Αντεμπαγιόρ, το οποίο έβαλε στο ματς ο Μουρίνιο στη θέση του Οζίλ. Ο Τογκολέζος ελευθέρωσε Κριστιάνο και Ντι Μαρία και στο 88' σέρβιρε στον Πορτογάλο ο οποίος καθυστέρησε και κόπηκε μέσα στην περιοχή. Στο 90' ο Πίντο σε μία πολύ εντυπωσιακή φάση, έδιωξε σε κόρνερ το δεξί σουτ του Ντι Μαρία.

Στην παράταση οι φάσεις ήταν λίγες και ήταν η σειρά της Ρεάλ να βγει ξανά μπροστά. Ο Κριστιάνο είχε δυνάμεις και στο 98' έκανε μεγάλη κούρσα, πέρασε τον Αντριάνο και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Πορτογάλος έγραψε το όνομά του στην ιστορία. Τρομερό «1-2» Μαρσέλο-Ντι Μαρία και σέντρα του Αργεντίνου από αριστερά. Ο Κριστιάνο με φοβερό άλμα και κεφαλιά ανάγκασε τον Πίντο να δει τη μπάλα στα δίχτυα του για το 1-0! Στη συνέχεια η Ρεάλ κάθισε πίσω και η Μπάρτσα πήρε το κέντρο, όμως παρά την οπισθοχώρηση, οι Μερένχες βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ ξανά με τον Κριστιάνο. Σε αντεπίθεση ο Πορτογάλος προσπάθησε να τελειώσει το ματς 119' με αριστερό σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε. Για ακόμα ένα ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα η Ρεάλ δεν πήγε στα αποδυτήρια με 11 παίκτες. Στο 121' ο εκπληκτικός Ντι Μαρία είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μέσι, όμως αυτό δεν πείραξε καθόλου τον Ζοζέ Μουρίνιο...

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Πίντο, Αλβες, Μασεράνο, Πικέ, Αντριάνο (120' Μάξουελ), Μπουσκέτς (108' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια (106' Αφελάι).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Καρβάλιο (120' Γκαράι), Μαρσέλο, Πέπε, Κεντίρα (104' Γκρανέρο), Αλόνσο, Οζίλ (70' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Βαγένκο

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Ποιος έκανε την ΑΕΚ... αγελαδίτσα;

...
Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζει κανείς, όποια χρώματα κι αν αγαπάει, δεν μπορεί παρά να νιώθει ένα κενό, ένα σοκ, μια παγωμάρα βλέποντας τη σταύρωση της μπασκετικής ΑΕΚ…Ποιας ΑΕΚ όμως; Δεν έπεσε η ΑΕΚ που δόξασε την Ελλάδα το ’68. Ούτε η ΑΕΚ που πήρε το Σαπόρτα το 2000. Δεν ήταν αυτή που πήρε το μοναδικό πρωτάθλημα που έχασε ο Παναθηναϊκός την τελευταία 13ετία.

Κι ας μην ήταν όλη η ιστορία της γεμάτη κούπες και διακρίσεις. Ήταν όμως η ΑΕΚ που στα δικά μας παιδικά χρόνια θυμόμαστε με τον Λανέ, τον Κουντουράκη, τον Ντάνι Βρέινς να τα βάζει με τις ομαδάρες της Θεσσαλονίκης. Ήταν η ΑΕΚ που ακόμα κι αν υπήρξαν εποχές που δεν προκαλούσε φόβο, πάντα προκαλούσε σεβασμό. Κι ύστερα ήρθε ο Φιλίππου…

Κι έφερνε, έφερνε, έφερνε… Πιτσιρικάδες αλλά και έτοιμους. Παικταράδες και προπονηταράδες. Η ΑΕΚ ζούσε την πιο χρυσή περίοδο της ιστορίας της παίζοντας σύγχρονο μπάσκετ, νικώντας τους μεγάλους αντιπάλους της, παίρνοντας πρωτάθλημα από 0-2 στους τελικούς, φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης…

Σήμερα όλοι αναζητούν τα αίτια της πτώσης και ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του εκδοχή. Στο δικό μας μυαλό έχει μείνει ένα σύνθημα: «Φιλίππου-Γρανίτσα, η ΑΕΚ δεν θα γίνει ποτέ αγελαδίτσα». Ξέρετε πότε το φώναζαν; Την εποχή που η ΑΕΚ σάρωνε!

Και να… που η ΑΕΚ αφού της ήπιαν όλο το γάλα, έγινε από πρωταθλήτρια… αγελαδίτσα. Όταν ανάγκασαν τον Φιλίππου από το κράξιμο χωρίς έλεος να σηκωθεί και να φύγει. Για να έρθει ο… κανένας (διότι τον φαντομά Δρόσο και τον φιλότιμο Καραμανλή δε μπορεί κάποιος να τους θεωρήσει επενδυτές).

Ένας Φιλίππου που έκανε (και) τραγικούς χειρισμούς σε κρίσιμα θέματα αλλά ευεργέτησε με την παρουσία του την ΑΕΚ, την οδήγησε σε τίτλους, την έκανε ανταγωνιστική, την έφτασε σε F4 Ευρωλίγκας.

Ό,τι συνέβη μετά την αποχώρηση του Φιλίππου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία λογική συνέχεια από τη στιγμή που δεν βρέθηκε άνθρωπος να ρίξει χρήματα γνωρίζοντας ότι θα έχει μόνο χασούρα. Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ προκαλεί εκκωφαντικό θόρυβο. Τόσο εκκωφαντικό ώστε να… σπάσει τα τύμπανα από τα αυτιά όσων καθύβριζαν και ειρωνεύονταν τον Φιλίππου που με τα λάθη του και τους κακούς συνεργάτες του δεν παύει να αποτελεί εκείνον που απάλλαξε την ΑΕΚ από τα χρέη του παρελθόντος.

Η παρακμή των τελευταίων ετών ήταν θέμα χρόνου να φέρουν την ΑΕΚ εδώ. Κι είναι δίκαιο να πέσει η ΑΕΚ. Δίκαιο απέναντι στο μέλλον της που περνάει πλέον από την Β’ Εθνική και τον μηδενισμό των νέων χρεών που έχουν δημιουργηθεί ώστε να επανέλθει αυτή που ήταν κι όχι αυτό το έκτρωμα που μόνο οι φανέλες θύμιζαν ποιον σύλλογο εκπροσωπεί. Δεν αξίζει στην ΑΕΚ να προκαλεί οίκτο στους αντιπάλους της!

Ακόμα και η πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος δίδαξε ότι μία πρόσκαιρη μαύρη σελίδα ίσως ήταν προτιμότερη από πολλές, συνεχόμενες σεζόν «ξένες» με το ένδοξο παρελθόν τέτοιων ομάδων. Άλλωστε, οι ιδέες δεν αποθνήσκουν όπως είχε πει σε ανύποπτο χρόνο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος...

Πηγή gazzetta.gr
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...