ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ποιος έκανε την ΑΕΚ... αγελαδίτσα;

...
Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζει κανείς, όποια χρώματα κι αν αγαπάει, δεν μπορεί παρά να νιώθει ένα κενό, ένα σοκ, μια παγωμάρα βλέποντας τη σταύρωση της μπασκετικής ΑΕΚ…Ποιας ΑΕΚ όμως; Δεν έπεσε η ΑΕΚ που δόξασε την Ελλάδα το ’68. Ούτε η ΑΕΚ που πήρε το Σαπόρτα το 2000. Δεν ήταν αυτή που πήρε το μοναδικό πρωτάθλημα που έχασε ο Παναθηναϊκός την τελευταία 13ετία.

Κι ας μην ήταν όλη η ιστορία της γεμάτη κούπες και διακρίσεις. Ήταν όμως η ΑΕΚ που στα δικά μας παιδικά χρόνια θυμόμαστε με τον Λανέ, τον Κουντουράκη, τον Ντάνι Βρέινς να τα βάζει με τις ομαδάρες της Θεσσαλονίκης. Ήταν η ΑΕΚ που ακόμα κι αν υπήρξαν εποχές που δεν προκαλούσε φόβο, πάντα προκαλούσε σεβασμό. Κι ύστερα ήρθε ο Φιλίππου…

Κι έφερνε, έφερνε, έφερνε… Πιτσιρικάδες αλλά και έτοιμους. Παικταράδες και προπονηταράδες. Η ΑΕΚ ζούσε την πιο χρυσή περίοδο της ιστορίας της παίζοντας σύγχρονο μπάσκετ, νικώντας τους μεγάλους αντιπάλους της, παίρνοντας πρωτάθλημα από 0-2 στους τελικούς, φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης…

Σήμερα όλοι αναζητούν τα αίτια της πτώσης και ο καθένας μπορεί να δώσει τη δική του εκδοχή. Στο δικό μας μυαλό έχει μείνει ένα σύνθημα: «Φιλίππου-Γρανίτσα, η ΑΕΚ δεν θα γίνει ποτέ αγελαδίτσα». Ξέρετε πότε το φώναζαν; Την εποχή που η ΑΕΚ σάρωνε!

Και να… που η ΑΕΚ αφού της ήπιαν όλο το γάλα, έγινε από πρωταθλήτρια… αγελαδίτσα. Όταν ανάγκασαν τον Φιλίππου από το κράξιμο χωρίς έλεος να σηκωθεί και να φύγει. Για να έρθει ο… κανένας (διότι τον φαντομά Δρόσο και τον φιλότιμο Καραμανλή δε μπορεί κάποιος να τους θεωρήσει επενδυτές).

Ένας Φιλίππου που έκανε (και) τραγικούς χειρισμούς σε κρίσιμα θέματα αλλά ευεργέτησε με την παρουσία του την ΑΕΚ, την οδήγησε σε τίτλους, την έκανε ανταγωνιστική, την έφτασε σε F4 Ευρωλίγκας.

Ό,τι συνέβη μετά την αποχώρηση του Φιλίππου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία λογική συνέχεια από τη στιγμή που δεν βρέθηκε άνθρωπος να ρίξει χρήματα γνωρίζοντας ότι θα έχει μόνο χασούρα. Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ προκαλεί εκκωφαντικό θόρυβο. Τόσο εκκωφαντικό ώστε να… σπάσει τα τύμπανα από τα αυτιά όσων καθύβριζαν και ειρωνεύονταν τον Φιλίππου που με τα λάθη του και τους κακούς συνεργάτες του δεν παύει να αποτελεί εκείνον που απάλλαξε την ΑΕΚ από τα χρέη του παρελθόντος.

Η παρακμή των τελευταίων ετών ήταν θέμα χρόνου να φέρουν την ΑΕΚ εδώ. Κι είναι δίκαιο να πέσει η ΑΕΚ. Δίκαιο απέναντι στο μέλλον της που περνάει πλέον από την Β’ Εθνική και τον μηδενισμό των νέων χρεών που έχουν δημιουργηθεί ώστε να επανέλθει αυτή που ήταν κι όχι αυτό το έκτρωμα που μόνο οι φανέλες θύμιζαν ποιον σύλλογο εκπροσωπεί. Δεν αξίζει στην ΑΕΚ να προκαλεί οίκτο στους αντιπάλους της!

Ακόμα και η πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος δίδαξε ότι μία πρόσκαιρη μαύρη σελίδα ίσως ήταν προτιμότερη από πολλές, συνεχόμενες σεζόν «ξένες» με το ένδοξο παρελθόν τέτοιων ομάδων. Άλλωστε, οι ιδέες δεν αποθνήσκουν όπως είχε πει σε ανύποπτο χρόνο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος...

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...