ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Προαίσθημα ότι θα σκοράρω»

«Προαίσθημα ότι θα σκοράρω»

Στον περσινό αγώνα των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ είχε πετύχει το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Ο Κώστας Μανωλάς πιστεύει ότι θα βρει τον δρόμο για τα δίχτυα και στο σαββατιάτικο ντέρμπι.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης τόνισε τα ακόλουθα στην εκπομπή «Superleague Preview» της Nova.

Για το προαίσθημα ότι θα σκοράρει: «Πέρυσι είχα σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι θα σκοράρω και πάλι το Σάββατο και θα βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τους τρεις βαθμούς. Έχω προαίσθημα ότι θα σκοράρω. Το έχω πει και σε συμπαίκτες μου. Μακάρι να γίνει».

Για την κρισιμότητα του παιχνιδιού: «Είναι ένα μεγάλο ματς και θα δώσω τα πάντα, θα δώσω τη ζωή μου, θα δώσω ό, τι έχω σε αυτό το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές».

Για τις πιθανότητες της ΑΕΚ: «Έχουμε πολύ καλό σύνολο και καλούς παίκτες όπως ο Δέλλας, ο Ντιόπ, ο Λυμπερόπουλος, ο Σκόκο, ο Γκέντσογλου, ο Μάκος. Γενικά έχουμε καλή ομάδα, θα μπούμε μέσα δυνατά και με τη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος θα μας δώσει έξτρα κίνητρο μπορούμε να πάρουμε τη νίκη σ' αυτό το δύσκολο ματς που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Για τη διαφορά στη βαθμολογία: «Εγώ προσωπικά δε σκέφτομαι τη διαφορά στη βαθμολογία. Παίζουμε ένα ντέρμπι με μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός και ευελπιστώ ότι θα είμαστε εμείς οι νικητές. ΑΕΚ είμαστε και πρέπει πάντα να μπαίνουμε στο γήπεδο για τη νίκη. Σίγουρα έχουμε μείνει πολύ πίσω από την κορυφή, είμαστε ήδη 11 βαθμούς, γι' αυτό και ο μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Αν είχαμε νικήσει στα δύο προηγούμενα ματς με ΠΑΟΚ και Καβάλα σίγουρα θα είχαμε περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας, αλλά δεν εμφανιστήκαμε όπως θα έπρεπε και γι' αυτό χάσαμε. Πιστεύω όμως ότι ο κόσμος θα έρθει και θα μας στηρίξει με τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να του δώσουμε μια μεγάλη χαρά»,

Για το ενδεχόμενο να μαρκάρει τον Μιραλάς: «Σίγουρα ο Μιραλάς είναι πολύ καλός παίκτης. Είναι γρήγορος, έχει βάλει αρκετά γκολ, αλλά εγώ δε μένω σ' αυτό. Έχω μαρκάρει άλλωστε και καλύτερο επιθετικό, όπως ο Λουκάκου και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθω στις δυσκολίες του μαρκαρίσματος αυτού του πολύ καλού παίκτη».

Read more!

Γκοβού: "Θα ανταποδώσω στο γήπεδο"

Απόλυτα ικανοποιημένος με την παραμονή του στον Παναθηναϊκό και υποχρεωμένος να ξεπληρώσει τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους, εμφανίστηκε ο Σίντνεϊ Γκοβού, μιλώντας στο περιβάλλον του.
Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είχε δηλώσει από την αρχή ότι δεν ήθελε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και πως στόχος του ήταν να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα, με την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο.
Έτσι, υποδέχτηκε με ικανοποίηση την απόφαση του Τριφυλλιού και μετά την ολοκλήρωση των επαφών του μάνατζέρ του με τους ιθύνοντες της ομάδας, φέρεται να είπε σε κοντινούς του ανθρώπους τα εξής:
"Θα δείξω τι αξίζω, θέλω να βοηθήσω την ομάδα και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Ακόμα δεν έχω παίξει την μπάλα που μπορώ και ξέρω, αλλά θα τα δώσω όλα από εδώ και πέρα, για να πάρουμε το πρωτάθλημα."
Το σίγουρο είναι ότι και από τον Παναθηναϊκό ελπίζουν να κάνει πράξη τα λεγόμενά του και να βοηθήσει την ομάδα με την ποιότητά του, για την οποία το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισαν να επενδύσουν πολλά στο πρόσωπό του. Read more!

Ποια Μπεσίκτας; Μόνο Ολυμπιακός!

Ποια Μπεσίκτας; Μόνο Ολυμπιακός!
Ο Ραούλ Μπράβο μέσω του blog του στο gazzetta.gr ρίχνει... χυλόπιτα στο φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπεσίκτας, και ξεκαθαρίζει ότι «νίκη με την ΑΕΚ σημαίνει τίτλος».


Γειά σας φίλοι μου,

δυστυχώς ο τραυματισμός μου αποδείχτηκε πιο δύσκολος απ’ ότι περίμενα και κατά συνέπεια με αφήνει εκτός και για αυτή την αγωνιστική. Θα δούμε μέσα στην εβδομάδα πότε θα επιστρέψω.


Αυτό που έχει σημασία και για μένα και για όλους μας στον Ολυμπιακό είναι το γεγονός ότι η ομάδα προχωράει με νίκες και τα παιδιά που παίζουν δίνουν συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό.


Με τον ΠΑΟΚ και τον Εργοτέλη κάναμε δύο σημαντικές νίκες. Κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης σημειώσαμε τρία γκολ και κάναμε φάσεις για ακόμα περισσότερα. Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια έναν δυνατό αντίπαλο. Όπως έχω τονίσει αρκετές φορές, το απόλυτο στο Καραϊσκάκη μας δίνει το μισό τίτλο και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα χωρίς απώλειες στην έδρα μας.


Με τον Εργοτέλη ήταν ένα ματς με ιδιαιτερότητες γιατί έπρεπε να βρούμε ρυθμό και να καθαρίσουμε τη νίκη σε μόλις σαρανταπέντε λεπτά. Μπήκαμε δυνατά, παίξαμε καλή μπάλα και είχαμε ξεκάθαρα τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος. Έτσι όπως παίζαμε νομίζω ότι ήταν καθαρά θέμα χρόνου το πότε θα βάλουμε το γκολ.


Έχουμε ένα αβαντάζ τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό και πρέπει να το διατηρήσουμε ή να το αυξήσουμε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Κανείς δεν κατακτά τον τίτλο από τα μισά του πρωταθλήματος, όμως το βαθμολογικό αβαντάζ, έστω και τριών βαθμών είναι σίγουρα κάτι θετικό για μας. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και με το ίδιο πάθος μέχρι το τέλος για να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και πρέπει να το αποδεικνύουμε συνεχώς.

Με την ΑΕΚ είναι ένα ντέρμπι όμως έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε φέτος και πιστεύω ότι θα το δείξουμε ξανά στο γήπεδο. Έχουμε απουσίες και εμείς και αυτοί όμως δεν στεκόμαστε εκεί. Θα πάμε στο σπίτι τους για να τους κερδίσουμε. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κούρσα του τίτλου.


Μου μεταφέρθηκε ότι υπάρχουν δημοσιεύματα σχετικά με ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για να με αποκτήσει το καλοκαίρι. Δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά και όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, το μυαλό μου βρίσκεται μονάχα στον Ολυμπιακό και πώς θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι και η επιθυμία μου είναι να μείνω στον Ολυμπιακό. Θα μιλήσω με τη διοίκηση και ελπίζω να παραμείνω για πολλά ακόμα χρόνια.


Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας,
Ραούλ
Read more!

Χιμένεθ: Ήταν προτεραιότητα η παραμονή Σκόκο

Ο Χιμένεθ στην προπόνηση της ΑΕΚ Χαρούμενος από το αίσιο τέλος της ανανέωση της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Νάτσο Σκόκο, εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως ήταν προτεραιότητα για την ομάδα του η διατήρηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στο έμψυχο δυναμικό, ενώ συμπλήρωσε πως πως δεν σταματάει εδώ η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας δυνατής ΑΕΚ, η οποία θα επιστρέψει στους τίτλους. Ο τεχνικός της Ένωσης επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν ορισμένους ποδοσφαιριστές να αποχωρούν τον Ιανουάριο από το ρόστερ της ομάδας, ενώ μίλησε και για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η νίκη είναι "μονόδρομος" όπως υπογράμμισε.

Αρχικά, ο Χιμένεθ δήλωσε: «Είναι μία μέρα χαράς σήμερα στην ΑΕΚ. Για μένα ήταν μία προτεραιότητα αυτή. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στους ιδιοκτήτες της ομάδας. Είναι ένας από τους λόγους που επέμενα πολλές φορές να έρθει ο Δεκέμβριος. Πριν έρθει ο Δεκέμβριος καταφέραμε και βάλαμε μία. πέτρα για να χτίσουμε την καινούργια ΑΕΚ. Ωστόσο, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. Αύριο μπορεί να κερδίσουμε, αλλά μπορεί να έχουμε και αρνητικό αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε και να δυναμώσουμε. Όταν έρθει ο Δεκέμβριος. θα δείτε. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Το ήξερε ο κ. Αδαμίδης ότι ήταν προτεραιότητα να μείνει ο Νάτσο».

Σχετικά με τις αποχωρήσεις παικτών, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Δεν θα παίρνουμε κεφάλια εδώ πέρα, όπως πολλοί θέλετε να πιστεύετε. Από την ΑΕΚ θα φύγουν παίκτες που δεν έχουν την πυγμή να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να δυναμώσουμε. Θέλουμε να γίνουμε δυνατοί και στις τρεις διοργανώσεις. Θέλω να φτιάξουμε μία ομάδα για την επόμενη χρονιά, αν δεν καταφέρουμε κάτι φέτος. Θα παλέψουμε! Να είναι σίγουρος ο κόσμος. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και πρέπει να φτιάξουμε τη συνέχεια».

Στην συνέχεια ο Χιμένεθ μίλησε και για τους φιλάθλους της ΑΕΚ: «Αυτοί που έρχονται στο γήπεδο είναι έξυπνοι. Η ΑΕΚ δεν είναι μία ομάδα που έχει αρνητικά αποτελέσματα. Χρόνια έχει η ομάδα να πετύχει κάτι. Πρέπει να βάλουμε ένα στόχο. Σήμερα κάναμε μία αλλαγή, κρατώντας τον Σκόκο. Δεν γίνεται να σηκώσουμε κανένα κτίριο, αν δεν δουλέψουμε. Είμαστε σε μία φάση δημιουργίας. Θεωρώ έξυπνο τον κόσμο της ΑΕΚ. Τους χρειαζόμαστε πάντα. Πρέπει να απαιτούμε απ' όλους τα πάντα. Πρέπει να δείχνουμε τι είμαστε, ποιοι είμαστε. Πρέπει να τα δίνουμε όλα. Και επειδή θεωρώ ότι ο κόσμος είναι πιστός στην ομάδα μας, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστεύουμε σε αυτούς».

Όσον αφορά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Δεν. πωρώνω ούτε φτιάχνω τους παίκτες μου για ένα μόνο ματς. Εγώ προπονώ τους παίκτες μου, ώστε να είναι έτοιμοι να κερδίζουν τις μάχες. Δεν αξίζει να κερδίζουν μόνο μία μάχη. Ας χάνουμε μία μάχη, αρκεί να κερδίζουμε τον πόλεμο. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η διαφορά, ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει αυτή την απόσταση. Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά του προϋπολογισμού, αν δεν κάνω λάθος είχαν 12 καινούργιους παίκτες το καλοκαίρι. Αυτοί είναι αναγκασμένοι να κερδίζουν τίτλους και εμείς να μεγαλώνουμε για να κερδίσουμε ξανά τίτλους».

Τέλος, ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε και στη "μάχη" του με τον συμπατριώτη του, Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο είναι φίλος και συνάδελφος. Μετά το παιχνίδι θα τον δω και θα τον αγκαλιάσω. Στο παιχνίδι είναι αντίπαλος. Ο μεγαλύτερος εχθρός. Είχαμε πολλά παιχνίδια που είχαμε παίξει αντίπαλοι με τον Ερνέστο. Όπως και σαν προπονητές είχαμε βρεθεί αντίπαλοι. Μπορείτε να. δουλέψετε και να δείτε τα μεταξύ μας αποτελέσματα».
Read more!

Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Παίκτες της ομάδα πόλο του Ολυμπιακού Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής στο μεγάλο ντέρμπι με τον Πανιώνιο, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Α1 υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 10-9 στο κολυμβητήριο του Πειραιά και απέδειξαν ότι, παρά τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που τους ταλανίζουν, παραμένουν το... αφεντικό εντός συνόρων, όπου διατηρούν το απόλυτο νικών εδώ και δυόμισι χρόνια (από τις 30 Απριλίου 2008).

Σε ένα ντέρμπι που είχε πολλές καλές στιγμές, ένταση, αλλά και διαστήματα που κυριάρχησαν η επιπολαιότητα και τα λάθη, ο Πανιώνιος προηγήθηκε μόνο μία φορά, 2-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με γκολ του Μάζη που λίγο αργότερα έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ-α-τετ στην κόντρα, το οποίο απέκρουσε ο Φλώρος.

Οι γηπεδούχοι, που στο πρώτο οκτάλεπτο είχαν χάσει πέναλτι με τον Χρήστο Αφρουδάκη, πήραν στη συνέχεια τα ηνία και προηγήθηκαν 4-2, οι Νεοσμυρνιώτες ισοφάρισαν προσωρινά και ο Δελακάς «έγραψε» το 5-4 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν ούτε μία φορά με παίκτη παραπάνω. Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, με σπουδαία εμφάνιση από τους Αφρουδάκη, Δελακά, αλλά και πολύτιμη δουλειά στην άμυνα από τον Μυλωνάκη, και ξέφυγε 8-5.

Μία «οβίδα» του Κοκκινάκη στα τελευταία δευτερόλεπτα του οκταλέπτου έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης για τους φιλοξενούμενους, που με δύο γκολ του Μιράλη ισοφάρισαν 8-8 περίπου 6΄ πριν τη λήξη. Ο Μυλωνάκης ξανάδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ο Μπεριστιάνος ισοφάρισε και ξανά ο (κορυφαίος του αγώνα) Μανώλης Μυλωνάκης, περίπου 1΄20΄΄ πριν το τέλος, σκόραρε από την περιφέρεια για το 10-9. Οι «κυανέρυθροι» στην επόμενη επίθεση κέρδισαν αποβολή, αλλά το σουτ του Παπαδόγκωνα σταμάτησε στην καλή αμυντική κόντρα του Δελακά και η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη.

Να σημειωθεί ότι την εστία του Ολυμπιακού υπερασπίστηκε ο Χρήστος Φλώρος, καθώς ο Νίκος Δεληγιάννης αντιμετώπισε την τελευταία στιγμή ένα πρόβλημα τραυματισμού και δεν ήταν στην αποστολή. Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Βολτυράκης ξεκίνησε το ματς με τερματοφύλακα τον Κώστα Φλέγκα, αλλά στο ημίχρονο τον αντικατέστησε με τον Κώστα Γαλανίδη.

Μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ του Αντώνη Βλοντάκη και του Ανδρέα Μιράλη, προς στιγμήν απειλήθηκε γενικευμένη σύρραξη, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-3, 3-2, 2-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1/4 με π.π., 0/1 πέναλτι): Αφρουδάκης 3, Δελακάς 2, Μυλωνάκης 2, Κολόμβος, Κομάντινα, Ντόσκας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (4/9 με π.π., 1/1 πέναλτι): Μιράλης 3, Μπεριστιάνος 2, Μάζης, Μουρίκης, Καπότσης, Κοκκινάκης


Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-3, 3-2, 2-3
Read more!

Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ!

Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος... Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βουλιαγμένη κατάκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Κάπ στην υδατοσφαίριση γυναικών, μόνο που φέτος είχε απέναντί της μια ελληνική ομάδα, τον κάτοχο του LEN Trophy Εθνικό, τον οποίο νίκησε εύκολα 13-5 στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Ο Εθνικός δυσκόλεψε τη Βουλιαγμένη μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο, όταν και προηγήθηκε 2-1. Αντίθετα, στο 2ο κατάρρευσε και ήταν ένας διαρκής μονόλογος των παικτριών της Αλεξίας Καμμένου, όπως και το 4ο οκτάλεπτο, όπου επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 6-0, 2-2, 4-1

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Γερόλυμου 3, Ασημάκη 3, Λιόση 2, Μελιδώνη 2, Τσουκαλά 1, Κόνουκ 1, Κουτέλη 1.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Αννα Χατζηγεωργάκη): Μπίσμπα 2, Χέικο 2, Κουλιεράκη 1.

Οι νικητές του Σούπερ Καπ:

2007 Φιορεντίνα (Ιταλία)

2008 Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία)

2009 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)

2010 Βουλιαγμένη (Ελλάδα)
Read more!

Με Λέτο στην Κέρκυρα

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σεμπαστιάν Λέτο Στη διάθεση του Ζεσουάλδο Φερέιρα τέθηκε την Παρασκευή ο Σεμπαστιάν Λέτο.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναμένεται να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "πράσινων" μετά από αρκετές εβδομάδες απουσίας, αφού φαίνεται πως ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού, που τον ταλαιπωρούσε. Ο Λέτο έβγαλε το πρόγραμμα της προπόνησης και ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να τον ετοιμάζει για το βασικό σχήμα τους αγώνα της δωδέκατης αγωνιστικής.

Από εκεί και πέρα, με οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, συνέχισαν με δίτερμα με τακτική σε μικρό χώρο και ακολούθως έπαιξαν δίτερμα στο μισό γήπεδο. Στη συνέχεια, όσοι ξεκίνησαν στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι επιδόθηκαν σε ασκήσεις ταχυδύναμης με τελειώματα. Ο Νίνης ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ενώ ο Μαυρίας προπονήθηκε με την ομάδα Νέων, την οποία και θα ενισχύσει στον αυριανό αγώνα με την Κέρκυρα που διεξάγεται στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Κ-20.
Read more!

Πρωθυπουργική... Μπάρτσα!

Πρωθυπουργική... Μπάρτσα!
Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουϊς Θαπατέρο, δεν δίστασε να προβλέψει νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-2 κόντρα στην Ρεάλ, για το ντέρμπι της Δευτέρας. Σε άλλη χώρα θα ζητούσαν ακόμα και την παραίτηση του...Αφού προέβλεψε το συγκεκριμένο σκορ και δήλωσε οπαδός της Μπαρτσελόνα, ο Θαπατέρο πρόσθεσε: «Αν το δούμε εντελώς αντικειμενικά, η Ρεάλ είναι μία πολύ καλή ομάδα, η οποία αναμένεται να δυσκολέψει αρκετά την Μπαρτσελόνα» είπε ο κ. Θαπατέρο, ενώ ερωτηθείς για το αν πηγαίνει να παρακολουθήσει αγώνες στο Καμπ Νου, απάντησε: «Παλιότερα πήγαινα στο γήπεδο της Μπάρτσα για την παρακολουθήσω, ωστόσο το σωστό είναι αφού πας στο ένα πρέπει να πας και στο άλλο (Μπερναμπέου). Γι’ αυτό το λόγο προτιμώ να βλέπω μόνο τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια».

Τέλος σε ερώτηση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι, προέβλεψε ισοπαλία, είπε: «Ο κύριος Ραχόι προτιμά τους συμβιβασμούς, ενώ εμένα μου αρέσει να κερδίζω».
Read more!

Αφιέρωμα στην κατρακύλα Καστίγιο…

Αφιέρωμα στην κατρακύλα Καστίγιο…
Ειρωνική φαίνεται να είναι η διαφήμιση στη φανέλα του Νέρι Καστίγιο, αφού σύμφωνα με όλα τα διεθνή μέσα - και όχι μόνο - δεν φαίνεται να είναι … «best buy».

Η Μεξικανική εφημερίδα «Record» φιλοξένησε στις σελίδες της αφιέρωμα στην… πτωτική πορεία της καριέρας του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Νέρι Καστίγιο. Αφορμή ήταν η απόφαση των ιθυνόντων του συλλόγου «Chicago Fire» να μην τον συμπεριλάβουν στα πλάνα τους για την νέα σεζόν.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Καστίγιο δεν κατάφερε να «πιάσει» στο MLS, ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που δεν είναι γνωστό για την ποιότητά του. Επομένως, όπως έδειξε η ιστορία, η φυγή του από τον Πειραιώτικο σύλλογο ήταν και η καταστροφή του (επαγγελματικά) ακόμη κι αν κατάφερε να βγάλει αρκετά χρήματα από όλη αυτή την ιστορία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα κάνει λόγο για ενδιαφέρον της μεξικάνικης Τίγκρες, ενώ πρόσφατα διαψεύστηκε το σενάριο για ενδιαφέρον του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Read more!

«Προβάδισμα ο Ολυμπιακός»


Την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, εξέφρασε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» και νυν προπονητής του ΟΦΗ είπε τα ακόλουθα στον Sentra 103,3.

Για το αν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Φαβορί στο σημερινό ποδόσφαιρο και ειδικά στα ντέρμπι, δεν υπάρχουν. Εδώ όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία παρά την αλλαγή με τον κύριο Χιμένεθ, που έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια κι έτσι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα. Είναι και καλύτερος σαν ομάδα και σαν παίκτες αλλά κι έχει καλή ψυχολογία. Πάει με ένα αβαντάζ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει και το παιχνίδι. Η ΑΕΚ με την εικόνα που έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι, φάνηκε ότι έχει γενικώς προβλήματα. Πιστεύω ότι για να λέμε ότι έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει όλες οι ομάδες και της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να είναι ανεβασμένες. Άμα έχουμε πρωταθλητή από τον Δεκέμβριο δεν θα έχει ενδιαφέρον».

Για τις απουσίες που υπάρχουν και στις δύο ομάδες: «Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στους παίκτες, ενώ η ΑΕΚ έχει παίκτες που είναι αναντικατάστατοι. Όπως είναι ο Σκόκο, ο Τζιμπούρ, ο Καφές όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ο Λυμπερόπουλος που βοηθάει και στην ψυχολογία. Είναι παίκτες οι οποίοι αν λείπουν ή αν δεν είναι σε καλή κατάσταση δεν υπάρχουν άλλοι να τους αναπληρώσουν. Και πρέπει να ξέρουν ότι την φανέλα της ΑΕΚ την έχουν φορέσει παικταράδες. Οι ομάδες δεν γίνονται με μέτριους και παικτάκια. Όταν έχεις μέτριους και παικτάκια, έχεις και μέτρια ομάδα. Την μεγάλη ομάδα την κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Αυτός είναι κανόνας του ποδοσφαίρου. Από την άλλη πλευρά όμως είναι και θέμα δουλειάς. Δεν μπορείς να περιμένεις πέντε μήνες για να μπεις στη νοοτροπία. Αν περάσει τόσος καιρός τα έχεις χάσει όλα. Εγώ δηλαδή, όταν ήρθα στον ΟΦΗ τα βρήκα όλα ρόδινα και ωραία; Δεν προσπαθώ να πω ότι είμαι καλύτερος, αλλά έτσι το βλέπω. Έχουμε δει και στο παρελθόν προπονητές που μέσα σε 15 μέρες μεταμορφώνουν την ομάδα».

Πως μπορεί να ανατρέψει η ΑΕΚ την κατάσταση που την χαρακτηρίζει ως αουτσάιντερ: «Μόνο με νίκη. Τα στοιχεία που πρέπει να έχει για να την οδηγήσουν στη νίκη είναι ότι πρέπει να υπάρχει πάθος, δυνατή προσωπική, μονομαχία. Έχουν μεγαλύτερο κίνητρο από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να προσέξουν σε θέματα τακτικής και γενικά είναι θέματα που αφορούν τον προπονητή, ο οποίος τα ξέρει καλύτερα από εμάς. Οι μεγάλες ομάδες δεν λένε ότι παίξαμε καλά και αυτό αρκεί. Εμείς θέλουμε τη νίκη και θα παίξουμε και καλά. Αν όμως είναι να διαλέξουμε, ας διαλέξουμε τη νίκη».

Για τις διαφορετικές θέσεις που έχουν τις απουσίες τους οι δύο ομάδες: «Σημαντικές απουσίες υπάρχουν και για τις δύο ομάδες. Ο Καφές είναι σοβαρή απουσία γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να σου οργανώσει το παιχνίδι. Δεν είναι ο κόφτης, αλλά μπορεί να βγει μπροστά κι έχει έφεση στο σκοράρισμα. Μπορεί να σου κάνει μια καλή πάσα και να σου κάνει και το γκολ, τέτοιος παίκτης είναι».

Για το τι θα έκανε εάν ο ίδιος ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ: «Η ερώτηση που μου κάνετε είναι υποθετική. Δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό του προπονητή. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστεί η ομάδα, πως θα κλείσει κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού και πως θα σχεδιάσει το παιχνίδι. Αλλά δεν είναι σωστό να λέμε τι πρέπει να κάνει ο προπονητής και να λέμε πράγματα που υποτίθεται ότι σκέφτεται ο προπονητής. Δεν είναι σωστό. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να είναι ωραίο και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα πάει να δει».

Για την πορεία του ΟΦΗ: «Καλά πάμε. Ακόμα δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και ελπίζω τον Μάιο να έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Γιατί μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κερδίζει και να βρίσκεται ψηλά».

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια ομάδα που είναι πιο χαμηλά αλλά μπορεί να απειλήσει: «Δύσκολο. Για να είμαι ειλικρινής φαίνονται οι ομάδες που έχουν το προβάδισμα. Εμείς κοιτάμε το πως θα είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και να επαναφέρουμε τον ΟΦΗ εκεί που πραγματικά αξίζει. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση».

Για το αν έχουν ασχοληθεί με μεταγραφές: «Είναι ένα κομμάτι με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα. Εάν και εφόσον χρειαστεί, θα το κοιτάξουμε τον Ιανουάριο. Είναι νωρίς ακόμα».

Για το αν υπάρχει θέμα με τον Λάμπρο Χούτο, και αν υπήρξε επαφή μαζί του: «Καμία, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Δεν έχουμε μιλήσει. Ο Λάμπρος είναι φίλος μου και τον αγαπώ, τον εκτιμώ και τον πιστεύω. Αλλά για αυτό το θέμα δεν έχουμε μιλήσει. Όλα τα πράγματα έρχονται στην ώρα τους, είναι ακόμα νωρίς».

Για το πως βλέπει τα πράγματα στον ΟΦΗ, με την διοίκηση Μαχλά: «Θα έλεγα ότι ήταν δώρο Θεού που ανέλαβε τα ηνία της διοίκησης ο Νίκος Μαχλάς. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διατελέσει παίκτης και αγαπάει τον ΟΦΗ. Είναι γνώστης του θέματος και σιγά-σιγά βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Αν δεν ήταν ο κύριος Μαχλάς, και το εννοώ, θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα». Read more!

«Φτιαγμένος» ο Ιμπαγάσα

«Φτιαγμένος» ο Ιμπαγάσα
Έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού αρχής γενομένης από το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ, δηλώνει ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος πάντως, θα είναι στην αποστολή.

Ο Αργεντινός μέσος των «ερυθρολεύκων» τελευταία φορά αγωνίστηκε στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό και περιμένει με ανυπομονησία την αναμέτρηση με την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ. «Θέλω να παίξω στο ντέρμπι και να τους κερδίσουμε», έλεγε ο πρώην άσος της Βιγιαρεάλ.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα ξεκινήσει στο ματς του Σαββάτου. «Εγώ είμαι καλά. Προπονούμαι κανονικά και περιμένω με αγωνία να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα. Αν θα παίξω όμως, με την ΑΕΚ και για πόσο είναι θέμα του προπονητή μου. Εγώ πάντως, είμαι πανέτοιμος».

Read more!

Προσπάθεια Γκοβού για παραμονή...

Προσπάθεια Γκοβού για παραμονή...
Προσπάθειες για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό κάνει ο Σίντνεϊ Γκοβού και στη σημερινή συνάντηση με τη διοίκηση θα γίνει από την πλευρά του κίνηση καλής θέλησης, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του.

Στον Παναθηναϊκό θέλουν οπωσδήποτε να απαλλαγούν από τον Γάλλο επιθετικό, ο ίδιος όμως είναι αποφασισμένος να παλέψει για να αποδείξει ότι δεν έχει ξοφλήσει, αλλά και ότι μπορεί να μην υποπέσει σε νέα παραπτώματα.

Ο μάνατζερ του θα συναντηθεί σήμερα με τους διοικούντες του Παναθηναϊκού και έχει σκοπό, σύμφωνα με την εφημερίδα Goal News, να δείξει την επιθυμία του πελάτη του να μείνει, προτείνοντας τροποποίηση των όρων του συμβολαίου του.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο το οικονομικό σκέλος, αλλά και κυρώσεις σε περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων. Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να διακόψει το συμβόλαιό του, όμως ίσως να αλλάξει κάτι με τα νέα δεδομένα. Εάν αυτό δεν συμβεί ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση του Πέτσκο από τη Λεχ Πόζναν.

Read more!

Γκαρόνε: «Δεν τα βρίσκουμε με Κασάνο»

Γκαρόνε: «Δεν τα βρίσκουμε με Κασάνο»
Σταθερός στην άποψή του πως δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής του Αντόνιο Κασάνο στις προπονήσεις της Σαμπτόρια, εξέφρασε σε ιταλικά μέσα, ο πρόεδρος των «μπλουτσερκιάτι», Ρικάρντο Γκαρόνε. Πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο, βρίσκεται ο Αντόνιο Κασάνο στην Σαμπτόρια. Αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος των Γενοβέζων, Ρικαρντο Γκαρόνε: «Υπάρχει χάσμα ανάμεσά μας και δεν νομίζω να βρούμε μια ειρηνική λύση ανάμεσα σε μας και τον Κασάνο. Θα δούμε τι θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες».
Read more!

«Βλέπει» Γιαννάκη η ΤΣΣΚΑ

«Βλέπει» Γιαννάκη η ΤΣΣΚΑ
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναζητεί πλέον τον αντικαταστάτη του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, με τους Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιόνας Καζλάουσκας να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των υποψηφίων για τον πάγκο της «ομάδας του στρατού». Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρωσία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξετάζει τις περιπτώσεις των πρώην τεχνικών του Ολυμπιακού και εθνική Ελλάδος αντίστοιχα, με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς να συμπληρώνει την τριάδα των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στον δ' όμιλο της φετινής Ευρωλίγκας.

Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ρωσίας, Αντρέι Βατούτιν, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις για το νέο προπονητή, με τον μέχρι πρότινος ασσίσταντ κόουτς, Ντμίτρι Σακούλιν, να αναλαμβάνει -προσωρινά- τη ηνία της ομάδας. Read more!

Κύπρος: Απαγορεύεται ο τζόγος;

Κύπρος: Απαγορεύεται ο τζόγος;
Η Κύπρος επιδιώκει την απαγόρευση του online τζόγου, για «λόγους δημοσίου συμφέροντος». Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η Κυπριακή Κυβέρνηση κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς έγκριση το νομοσχέδιο που ετοίμασε η αρμόδια Επιτροπή της κυπριακής Βουλής για την πλήρη απαγόρευση του διαδικτυακού τζόγου.

Αυτό που ζητά η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να εγκρίνει την «κατά παρέκκλιση ολική απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών διαδικτυακού καζίνο». Να θυμίσουμε ότι η ενωμένη αγορά (ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) μπορεί να παρακάμπτεται όταν αναγνωρίζονται σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

Αυτή τη στιγμή, στην Κύπρο είναι νόμιμα όσα ηλεκτρονικά καζίνο λειτουργούν με βάση χώρες-μέλη της ΕΕ –και μόνο. Το θέμα δημιουργήθηκε μέσα στην εβδομάδα, με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, κυρίου Λουκά Λουκά. Στην εφημερίδα «Φιλελευθερος», διαβάζουμε (http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,52095-.aspx):

«Μια δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Λουκά Λουκά, περί νέας γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας που καθιστά παράνομα τα υποστατικά ηλεκτρονικού τζόγου και τα καζίνο, προκάλεσε χθες Τετάρτη, κύκλο σύγχυσης στην κοινή γνώμη.

Ο υπουργός είπε ότι μετά από νέα γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, η λειτουργία καζίνο απαγορεύεται. Η εικόνα ξεκαθάρισε μετά από παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, ο οποίος διευκρίνισε ότι όσα καζίνο λειτουργούν με άδεια από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούνται νόμιμα και η ενδεχόμενη πλήρης απαγόρευσή τους ή άλλη ρύθμιση, θα επέλθει μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, σήμερα στην Κύπρο υπολογίζεται ότι υπάρχουν πέραν των 200 υποστατικών ηλεκτρονικού τζόγου, αρκετά εκ των οποίων δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια από χώρα-μέλος της Ε.Ε. (κυρίως από τη Μάλτα) και είναι παράνομα.

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, υπάρχουν και καζίνο που έχουν το λογισμικό το οποίο επιτρέπεται να λειτουργούν. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κληρίδης, είναι σαφές ότι τα περισσότερα καζίνο λειτουργούν αυθαίρετα.»

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται μέσα στον Δεκέμβριο, μια εποχή σημαντική για τα καζίνο (επίγεια και ηλεκτρονικά), αφού ο τζίρος τους αυξάνεται μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Άρθρο: PokerNostra.gr
Πηγή: ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» (http://www.philenews.com)

www.pokernostra.gr

Read more!

Η... εξομολόγηση του Σάτο!

Η... εξομολόγηση του Σάτο!
Ο μοιραίος Ρομέϊν Σάτο μιλάει στο gazzetta.gr για το λάθος που δεν θα ξεχάσει... ποτέ και ο κορυφαίος Νάντο Ντε Κολό για την εμφάνιση-“απάντηση” και το καλοκαιρινό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Για σχεδόν 25 λεπτά (συνολικά έπαιξε 27'), ο πρώτος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Ρομέϊν Σάτο που με 19 πόντους (6/6 βολ., 5/8 διπ. & ½ τριπ.) ήταν ο κορυφαίος παίκτης του “τριφυλλιού”. Στα δύο τελευταία λεπτά, όμως, ο 29χρονος γκαρντ από την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, αστόχησε σε ένα ελεύθερο τρίποντο από τη γωνία αλλά το κυριότερο υπέπεσε στο μοιραίο λάθος (5,5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος), το οποίο δεν επέτρεψε στους “πράσινους” να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση ή να επιχειρήσουν το νικητήριο σουτ! Ο Σάτο αποχώρησε τελευταίος και απαρηγόρητος από τα αποδυτήρια της ομάδας και μάλιστα, λίγο πριν βγει, ο Μάϊκ Μπατίστ μας προειδοποίησε να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντί του! (“Take it easy with him man... He feels very bad, right now...”)...

Ο δεύτερος απασχόλησε στη διάρκεια του καλοκαιριού τον Παναθηναϊκό (επισήμως οι “πράσινοι” το διέψευσαν) αλλά τελικά ο 23χρονος Γάλλος γκαρντ παρέμεινε στο ρόστερ της Βαλένθια και μόλις έμαθε ότι η ομάδα του κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τους πρωταθλητές Ελλάδας, “κύκλωσε” στο ημερολόγιό του τις ημερομηνίες των δύο αγώνων με την ελληνική ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Ισπανία δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού, στο χθεσινό αγώνα του ΟΑΚΑ, όμως, ο Νάντο Ντε Κολό έκανε θραύση και πετυχαίνοντας 9 από τους 14 πόντους του (4ρ. με 3/3 βολ., 4/6 διπ. & 1/3 τριπ.) στην 4η περίοδο, συνυπέγραψε μία από τις πιο ιστορικές εκτός έδρας νίκες (73-69) της ομάδας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν επέτρεψε στο “τριφύλλι” να γιορτάσει νικηφόρα την συμπλήρωση 500 ευρωπαϊκών αγώνων... Και οι δύο... πρωταγωνιστές του αγώνα, μίλησαν το gazzetta.gr μετά το παιχνίδι...

Ρομέϊν Σάτο

- Πως είδες το παιχνίδι;

«Τι να σου πω; Δεν είδες τι έγινε; Δεν μπήκαμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι και όσες φορές ξεφύγαμε στο σκορ, επιτρέψαμε στη Βαλένθια να επιστρέψει στο παιχνίδι και να μας κλέψει τη νίκη... Παρ‘ όλα αυτά, είχαμε την τύχη στα χέρια μας... Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά στην τελευταία επίθεση είχα την μπάλα στα χέρια μου και την πούλησα!»

- Και τα λάθη μέσα στο μπάσκετ είναι...

«Το ξέρω... Έτσι είναι η ζωή... Αλλά ξέρεις τι με στενοχωρεί περισσότερο... Το ότι είχα την ευκαιρία να σουτάρω και για ένα περίεργο τρόπο δεν το έκανα... Θα αισθανόμουν καλύτερα τώρα αν είχα σουτάρει και είχα αστοχήσει... Προτιμώ το άστοχο σουτ από το λάθος, ειδικότερα σε μία φάση που κρίνει ένα παιχνίδι... Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα...»

- Τι σου είπε ο coach στα αποδυτήρια;

«Ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν, αλλά φίλε αυτή τη στιγμή είμαι απαρηγόρητος και πολύ απογοητευμένος...»

- Το χειρότερο είναι ότι ήσουν ο καλύτερος και ο πιο αξιόπιστος παίκτης της ομάδας στο αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι...

«Τι να το κάνεις; Προσπάθησα να βγάλω ενέργεια και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου σε μία βραδιά που φαινόταν από την αρχή ότι θα ήταν από τις χειρότερές μας... Δυστυχώς, όμως, δεν παίξαμε σαν ομάδα και δεν εκτελέσαμε τις οδηγίες του coach... Μπήκαμε σαν υπνωτισμένοι και αφήσαμε τη Βαλένθια να μείνει στο ματς μέχρι το τέλος... Αυτό ήταν το μεγάλο μας λάθος γιατί τους επιτρέψαμε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους και τον ρυθμό τους...»

- Δεν έχεις παρά να περιμένεις το επόμενο παιχνίδι για να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου...

«Έτσι όπως είμαι τώρα, πίστεψέ με, θα ήθελα να παίζαμε αύριο (σ.σ.: σήμερα)! Θέλω πολύ να μπω στο γήπεδο και να κάνω μία θετική εμφάνιση για να αισθανθώ καλύτερα και κατά έναν τρόπο να... επανορθώσω για ότι έγινε... Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να πετύχω ένα μεγάλο καλάθι και να χαρίσω στην ομάδα τη νίκη, που της στέρησε το λάθος που έκανα σήμερα (σ.σ.: χθες)...»

Νάντο Ντε Κολό

- Ερχόμενοι στην Αθήνα, πιστεύατε ότι θα πετυχαίνατε μία τόσο σπουδαία νίκη;

«Δεν ξέρω αν πριν τον αγώνα πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, ελπίζαμε όμως ότι θα μπορέσουμε να “κοντράρουμε” τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος και να του δημιουργήσουμε προβλήματα. Νομίζω ότι ελέγξαμε πολύ αποτελεσματικά ορισμένους τομείς του παιχνιδιού, όπως οι αιφνιδιασμοί και τα ριμπάουντ, απέναντι σε μία που έχει master στον έλεγχο του ρυθμού και της εναέριας κυκλοφορίας και εκτιμώ ότι από τη στιγμή που στην τελευταία περίοδο πλησιάσαμε τόσο πολύ, μεταφέραμε το άγχος και την πίεση στους αντιπάλους μας...»

- Τι άλλαξε στην ομάδα σας και παρουσιάζει μία τόσο εντυπωσιακή μεταμόρφωση σε σχέση με τον αγώνα του 1ου γύρου στη Βαλένθια;

«Βασικά ο προπονητής! Εδώ και μία εβδομάδα, ο coach προσπαθεί να περάσει σε όλους μας μία διαφορετική φιλοσοφία στην άμυνα και δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες που αφορούν όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Το τεχνικό staff έκανε εξαιρετική δουλειά στο scouting και αυτός είναι ο λόγος, που τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι παρουσιαστήκαμε τόσο διαβασμένοι και κατά συνέπεια αποτελεσματικοί...»

- Θέλεις να μας πεις ότι όλα άλλαξαν μέσα σε μία εβδομάδα;

«Κι όμως είναι αλήθεια... Πριν έρθει ο κ. Πέσιτς, στην ομάδα βασίλευε μία αγωνιστική αναρχία και λίγο-πολύ ο καθένας έκανε του κεφαλιού του! Είναι μεγάλη προσωπικότητα και μέσα σε λίγες μέρες κατόρθωσε να αλλάξει την ψυχολογία μας, να εμπνεύσει πολύ θετικά και γενικότερα να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα που χαρακτήριζαν την αγωνιστική μας εικόνα...»

- Πως είδες τον Παναθηναϊκό, καλύτερος ή χειρότερο από πέρυσι;

«Έχουν μία πολύ καλή ομάδα και ξέρουν καλά πως να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού. Έχουν χίλιους τρόπους να βάλουν την μπάλα στο καλάθι και πολλά επιθετικά όπλα, άσχετα αν εμείς απόψε (σ.σ.: χθες) τους αντιμετωπίσαμε πολύ σωστά στην άμυνα... Μπορεί να μην παρουσιάζει την κυρίαρχη εικόνα των προηγούμενων ετών - και αυτό είναι λογικό γιατί έχασε τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες - αλλά νομίζω ότι και φετος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση...»

- Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για σένα, αλλά επισήμως η διοίκηση της ομάδας το διέψευσε... Τι ακριβώς συνέβη;

«Ίσως να μην με ήθελε τόσο πολύ (γέλια!!!)... Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κάποιες συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας και τον manager μου, αλλά από την αρχή το ενδεχόμενο της συνεργασίας φάνταζε δύσκολο, γιατί δεσμευόμουν με συμβόλαιο από τη Βαλένθια... Αυτό ήταν όλο...»

- Με δεδομένο ότι πέτυχες κρίσιμους πόντους και ήσουν από τους κορυφαίους της ομάδας σου, αισθάνθηκες ιδιαίτερα που βγήκε νικητής απέναντι σε μία ομάδα που τελικά δεν επέλεξε να επενδύσει σε σένα... Η εμφάνισή σου ήταν μία απάντηση ακόμη και στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν μία απάντηση όχι στον Παναθηναϊκό αλλά σε όσους αμφέβαλαν ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Ευρωλίγκα, να διαδραματίσω πρωταγωνιστικό ρόλο και να βοηθήσω μία νεοφώτιστη ομάδα να καθιερωθεί στην διοργάνωση... Σίγουρα το συναίσθημα ικανοποίησης είναι ιδιαίτερο...»

Read more!

Φόβοι για μεγαλύτερη ζημιά στον Σέζαρ

Φόβοι για μεγαλύτερη ζημιά στον Σέζαρ
Ήταν τέλη Οκτώβριου, όταν η Ίντερ στον αγώνα με την Τζένοα, είδε τον τερματοφύλακά της, Ζούλιο Σέζαρ, να τραυματίζεται. Στην αρχή φαινόταν σαν απλό τράβηγμα στο μηρό, αλλά υπάρχουν φόβοι για χειρότερο τραυματισμό. Σύμφωνα με το «sky sport Italia», ο τραυματισμός του Σέζαρ, δεν είναι απλό τράβηγμα, αλλά πολύ χειρότερος. Αυτό, ίσως κοστίσει στο βραζιλιάνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, που θα γίνει στο Ντουμπάι από 8 μέχρι 18 Δεκεμβρίου, αλλά αυτό που «καίει» τους ανθρώπους των «νερατζούρι», είναι να τον έχουν έτοιμο μέχρι τον Ιανουάριο, αφού υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να διαρκέσει περισσότερο η αποθεραπεία του.
Read more!

«Με δύναμη και πάθος η ΑΕΚ»

«Με δύναμη και πάθος η ΑΕΚ»
Για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, τονίζοντας τι θα πρέπει να έχει η Ένωση για να νικήσει. Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ στον Sentra 103,3.

Για τις διαφορές των δυο ομάδων και εάν υπάρχει φαβορί: «Υπάρχει διάφορα ψυχολογική για την ΑΕΚ η οποία μετά τις δυο ήττες είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Υπάρχει διαφορά αγωνιστική γιατί η ΑΕΚ έχει πολλούς τραυματίες και ακόμη υπάρχει ένας προπονητής καινούριος, ο οποίος προσπαθεί να περάσει μια διαφορετική φιλοσοφία απ' ότι πριν. Υπάρχουν λοιπόν ντεσαβαντάζ για την ΑΕΚ. Το αβαντάζ όμως είναι ότι αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, μπορεί να κερδίσει έχει τις δυνατότητες να το κάνει εάν παίξει με δύναμη και πάθος».

Για την ανανέωση του Σκόκο:«Ο Σκόκο είναι παίκτης με προσωπικότητα που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Βέβαια η αποχή από τους αγώνες λόγω τραυματισμού μπορεί να τον επηρεάσει. Για την ανανέωση στο συμβόλαιο θα πρέπει να το δείξει ότι αξίζει που η ΑΕΚ έδωσε τόσα λεφτά για αυτόν. Θα το δείξει μέσα στο γήπεδο, τα λόγια είναι εύκολα για όλους στην πράξη είναι τα δύσκολα. Είναι σημαντικό ότι η ΑΕΚ έδωσε τόσα πολλά λεφτά για έναν μόνο ποδοσφαιριστή. Βέβαια για να πάρεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή δεν φτάνουν πολλές φορές και αυτά τα λεφτά. Το θέμα είναι όμως η πράξη, το γήπεδο και εκεί θα πρέπει να το αποδείξει ο Σκόκο. Πραγματικά η ΑΕΚ θυσιάστηκε για να τον πληρώσει γιατί υπάρχουν δυσκολίες στα οικονομικά της ομάδας. Θα το αποδείξει μέσα στο γήπεδο αλλά θα πρέπει να προσπαθεί συνέχεια και όχι σε ένα, δυο ή τρία ματς στην σεζόν».

Για τις απουσίες της ΑΕΚ: «Το πρόβλημα είναι ότι προέρχονται από τραυματισμούς και ο Μανωλάς και ο Δέλας. Η ομάδα πρέπει να εμφανιστεί δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να προσπαθήσει για τη νίκη και την ψυχολογία που θα μεταδώσει στον κόσμο για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Αν χάσει η ΑΕΚ, κάτι που δεν το εύχομαι, θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει η ομάδα τρεις συνεχόμενες ήττες. Ο κόσμος θέλει το αυριανό παιχνίδι και σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι».

Τι φταίει για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας: «Δεν υπάρχει σταθερότητα. Δεν γίνεται καλός σχεδιασμός εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια τα οικονομικά προβλήματα είναι αυτά που αναγκάζουν την ΑΕΚ να φέρνει παίκτες φτηνούς, άλλοτε μέσω μάνατζερ και άλλοτε μέσω DVD, παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν τη διάφορα με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Η ευκαιρία του 2004 με τον Νικολαΐδη, να φτιαχτεί μια ομάδα με νέους δικούς της παίκτες και να δώσουν έμφαση στις ακαδημίες, ίσως χάθηκε, αλλά απ' ότι λένε τώρα με τον Χιμένεθ δίνει μεγάλη βάση στις ακαδημίες, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα φανεί στην πορεία. Είχε τις δυνατότητες τις οικονομικές το 2004 να το κάνει, είχε έναν πρόεδρο που πίστεψε ο κόσμος και θα μπορούσε να προχωρήσει με τον σχεδιασμό αυτό να κάνει ακαδημίες, να δημιουργήσει παίκτες από τα φυτώρια και να μπορέσει μετά από τέσσερα χρόνια να βγάλει μια ομάδα ανταγωνιστική χωρίς πολλά λεφτά. Χάθηκε αυτό, κάθε χρόνο παίρναμε παίκτες μέτριους, δίναμε λεφτά και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ο κόσμος της ΑΕΚ ζητάει κάτι καλό».

Για το αυριανό παιχνίδι: «Θα είναι ένα ματς τακτικής, είναι και οι δυο προπονητές Ισπανοί και έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι με τον Μιραλάς ή αν παίξει ο Πάντελιτς και από τα πλάγια με Ρόμενταλ και Ριέρα. Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα στα άκρα και ίσως εκεί θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του ο Χιμένεθ. Στον χώρο του κέντρου θα πρέπει να πάρουμε όλες τις μονομαχίες γιατί ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Είναι παιχνίδια με ενδιαφέρον, το κακό είναι ότι δεν υπάρχει εδώ και χρόνια κόσμος του Ολυμπιακού ή αντίστοιχα της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ σε τέτοια ματς για να μπορέσει ο κόσμος να απολαύσει το θέαμα που προσφέρουν οι παίκτες. Μακάρι να δούμε ένα καλό παιχνίδι».
Read more!

«Σφάζονται» για Πάντελιτς

«Σφάζονται» για Πάντελιτς
Ο Μάρκο Πάντελιτς διαπρέπει με τον Ολυμπιακό και στην Σερβία έχει ξεσπάσει πόλεμος, σύμφωνα με το katimagiko.gr, ανάμεσα στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν Βελιγραδίου για τα μάτια του ερυθρόλευκου επιθετικού!

Πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες ασχολήθηκαν ιδιαίτερα το τελευταίο διήμερο με το γκολ του Πάντελιτς εναντίον του Εργοτέλη που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και τον εδραίωσε στην κορυφή της Superleague.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα σχόλια που έχουν κάνει οι «αιώνιοι» αντίπαλοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν Βελιγραδίου στα θέματα για τον Πάντελιτς σε μέσα όπως η «Blic», η «Sportska Centrala», το «Sportal.rs», το «Sportske.net» και η εφημερίδα «Vijesti», αλλά και σε σερβικά φόρουμ, όπου διεξάγεται ένας «πόλεμος» για τον άσο του Θρύλου.

Περισσότερα στο http://www.katimagiko.gr/article/5784/polemos-ste-servia-gia-padelits
Read more!

Ρένσινγκ: «Εγώ φταίω που είμαι άνεργος»

Ρένσινγκ: «Εγώ φταίω που είμαι άνεργος»
Είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Μπάγερν σαν μεγάλο ταλέντο στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά τελικά το καλοκαίρι η γερμανική ομάδα τού έλυσε το συμβόλαιο και από τότε ο Μίκαελ Ρένσινγκ είναι χωρίς σύλλογο. Ο ίδιος ο γερμανός γκολκίπερ δίνει την εξήγησή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Sport Bild: «Είχα πολλές προτάσεις το καλοκαίρι από κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη. Τις απέρριψα όλες, περιμένοντας καλύτερες. Τώρα είμαι άνεργος και όπως ήρθαν τα πράγματα, οι προτάσεις αυτές τη δεδομένη στιγμή θα ήταν εξαιρετικές. Μάλλον είδα λάθος τότε την κατάσταση…». Ο Ρένσινγκ είχε δοκιμαστεί πρόσφατα στη Λέστερ, αλλά η αγγλική ομάδα αποφάσισε να μην του προσφέρει συμβόλαιο.
Read more!

«Σφαγή» Μάντσεστερ-Μπάγερν για 16χρονο

«Σφαγή» Μάντσεστερ-Μπάγερν για 16χρονο
Ο Ντίνο Σπέχαρ είναι το νέο μεγάλο ταλέντο του κροατικού ποδοσφαίρου και ήδη οι μνηστήρες για τον άσο της Όσιγιεκ έχουν αυξηθεί, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου να δίνουν μάχη για να τον κάνουν δικό τους. Ο Ντίνο Σπέχαρ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Κροατίας όταν έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Όσιγιεκ σε ηλικία 16 ετών. Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ παρακολουθούν την εξέλιξή του, αν και έχουν ανταγωνισμό από αυτούς της Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί που έχουν ήδη δύο Κροάτες στο ρόστερ τους, έχουν παρακολουθήσει τον Σπέχαρ με την εθνική ομάδα Νέων και ήδη έχουν επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή για το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο Μόναχο.
Read more!

Μέλο: «Αξίζω 35 εκατομμύρια»

Μέλο: «Αξίζω 35 εκατομμύρια»
Μετριόφρων όπως πάντα ο Φελίπε Μέλο, καθώς δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή αξίζει 35 εκατομμύρια ευρώ, όμως αν συμφωνεί και ο Ανιέλι θέλει να μείνει για πάντα στη Γιουβέντους.

Τα πάνω του έχει πάρει ο Φελιπέ Μέλο που μετά την περυσινή καταστροφική χρονιά του, φέτος εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

«Είμαι καλά όπως είμαι τώρα. Αγοράστηκα για 25 εκατομμύρια, αλλά τώρα αξίζω 35!», είπε ο Βραζιλιάνος και συνέχισε: «Θέλω να κερδίσω κάποιο τρόπαιο με τη Γιουβέντους και να συμφωνεί και ο Ανιέλι θέλω να μείνω για πάντα στη Γιουβέντους. Έχω αλλάξει και τώρα δεν κάνω συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο, όπως να διαφωνώ με άλλους. Παρ' όλα αυτά δεν είμαι ο καλύτερος Μέλο. Πάντα θέλω να τα πάω καλύτερα».

Read more!

Σίλβα: «Φευγάτος ο Νέστα»

Σίλβα: «Φευγάτος ο Νέστα»

Πεπεισμένος πως η χρονιά που διανύουμε θα είναι και η τελευταία για τον Αλέσάντρο Νέστα στη Μίλαν εμφανίστηκε ο Τιάγκο Σίλβα.

Ο Βραζιλιάνος μπακ των «ροσονέρι» με δηλώσεις του εξέφρασε τη πεποίθησή του για τον συμπαίκτη του. «Πιστεύω πως ο Αλεσάντρο διανύει την τελευταία του σεζόν στην ομάδα», υποστήριξε στο τηλεοπτικό κανάλι «Sportsitalia».
Read more!

Έτοιμη για Κασάνο η Ίντερ !

Έτοιμη για Κασάνο η Ίντερ
Αποφασισμένη να κάνει διορθωτικές κινήσεις είναι η διοίκηση της Ίντερ τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο οι «νερατζούρι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Αντόνιο Κασάνο. Ο 28χρονος άσος της Σαμπντόρια αποτελεί διακαή πόθο του Μάσιμο Μοράτι και πλέον όλα δείχνουν ότι τον Ιανουάριο οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν κοινή πορεία. Στο Μιλάνο προορίζουν τον Κασάνο ως αντικαταστάτη του Μάριο Μπαλοτέλι το κενό του οποίου φαίνεται τη φετινή σεζόν.
Read more!

Είχε ήθος απέκτησε και... στήθος!

Είχε ήθος απέκτησε και... στήθος!
Ένα… πρωτότυπο δώρο έκανε ο Ίκερ Κασίγιας στην Σάρα Καρμπονέρο για την επέτειο του ενός χρόνου της σχέσης τους. Ο Ισπανός γκολκίπερ χάρισε μια προσθετική επέμβαση στήθους στην νεαρή δημοσιογράφο.

Στο… νοσοκομείο έστειλε την αγαπημένη του Σάρα Καρμπονέρο ο Ίκερ Κασίγιας. Όχι δεν χρησιμοποίησε βία απέναντι της αλλά της έκανε ένα πρωτότυπο δώρο για την επέτειο τους.

Ενώ άλλοι άντρες πασχίζουν με το να ψάχνουν δαχτυλίδια και άλλα λαμπερά πράγματα για να εντυπωσιάσουν τις κοπέλες τους, ο Ίκερ αποφάσισε να κάνει ένα δώρο που θα το χαρεί και ο ίδιος.

Έτσι λοιπόν έκανε δώρο στην Σάρα μια επέμβαση προσθετικής στήθους αυξάνοντας το βάρος της κατά μισό κιλό. 250 γραμμάρια σε κάθε στήθος από σιλικόνη για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση της κοπέλας, αλλά και η απόλαυση του, όχι και τόσο «Αγίου» Ίκερ, καθώς όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι μάλλον η Σάρα έχανε από τις άλλες κοπέλες… με διαφορά στήθους.

Read more!

Άλβες: «Σπουδαίος ο Ντουντού»

Άλβες: «Σπουδαίος ο Ντουντού»
Ο Ντάνι Άλβες μίλησε πριν από τον αγώνα της Μπαρτσελόνα για τη συνάντηση με τον παλιόφιλό του, Ντουντού, που δεν έγινε λόγω... Εργοτέλη, αλλά και για την εκτίμηση που τρέφει προς τον Βραζιλιάνο του Ολυμπιακού.

Ο Ντάνι Άλβες έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στον «Πρωταθλητή», όπου μίλησε για τον Ντουντού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την σχέση του με τον Ντουντού:

«Είμαστε πολύ φίλοι με τον Ντούντου και περίμενα να συναντηθούμε αυτές τις μέρες, όμως μου είπε από το τηλέφωνο ότι έχει και εκείνος αγώνα με την ομάδα του, οπότε δεν ήταν εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο».

Για την αξία του Ντούντου:

«Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ντουντού. Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό παίκτη και για μένα ένας πολύ καλός φίλος, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να κατακτήσω και ένα πρωτάθλημα κόσμου με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, κάτω των 20 ».

Τι του έχει πει για τον Ολυμπιακό:

«Μου έχει πει τα καλύτερα! Είναι πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα και αυτό είναι ότι σημαντικότερο για έναν ποδοσφαιριστή ».


Read more!

Και Μπλάνκο και Σάχα!

Και Μπλάνκο και Σάχα!
Στην αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό συμπεριλήφθηκαν οι Σεμπάστιαν Σάχα και Ισμαέλ Μπλάνκο, οι οποίοι διέψευσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν να μένουν εκτός. Ο Μανόλο Χιμένεθ αμέσως μετά τα την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης της ομάδας του στα Σπάτα ανακοίνωσε την αποστολή για το ντέρμπι, στην οποία βρίσκονται και οι δύο Αργεντινοί.

Ο Παντελής Καφές, ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο Χρήστος Πατσατζόγλου και ο Σταμάτης Καλαμιώτης συνέχισαν το πρόγραμμα φυσιοθεραπειών στο ιατρικό κέντρο. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ γυμνάστηκαν κανονικά.

Οι 20 παίκτες που που απαρτίζουν την αποστολή της ΑΕΚ είναι οι Σάχα, Αραμπατζής, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ, Ντιόπ, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου, Φροξυλιάς.
Read more!

Οκτώ πρεμιέρες θα σου πω…

Οκτώ πρεμιέρες θα σου πω…
Η ιστορία θα γράψει ότι η δουλειά του ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Όχι, όμως, και το έργο του. Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα κάνει… ρεαλιστικό ντεμπούτο την Κυριακή στην Κέρκυρα και το gazzetta.gr θυμίζει τις προηγούμενες πρεμιέρες προπονητών που ανέλαβαν μεσούσης της περιόδου την τελευταία δεκαετία. Ο «σημαδεμένος» Στράτος!

Ανέλαβε σε μια εποχή που απλά δεν πήγαινε άλλο… Ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε φτάσει στα όριά του, οι παίκτες επίσης και ο κόσμος έβαλλε κατά πάντων μετά την εντός έδρας ήττα από την Στουρμ Γκρατς. Ο Έλληνας τεχνικός παραιτήθηκε μια μέρα μετά και η εύκολη και άμεση λύση ήταν ο Στράτος Αποστολάκης. Η πορεία του ολοκληρώθηκε στο τέλος εκείνης της σεζόν, στην οποία ο Παναθηναϊκός είχε ελάχιστα να διεκδικήσει.

Ένα από εκείνα τα ελάχιστα ήταν το κύπελλο και το γόητρο, αν απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Η βαριά ήττα στην Λεωφόρο τον κυνηγά μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα ο Στράτος Αποστολάκης να σημαδευτεί από εκείνο το ματς, αλλά και από την ήττα πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ.

ΑΝΕΛΑΒΕ: 21 Φεβρουαρίου του 2001.
ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ: Τον Άγγελο Αναστασιάδη
ΕΙΔΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-Πανηλειακός (25/2/2001)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 0-3
ΔΗΛΩΣΗ: «Μου αρκεί ότι ξεκινήσαμε θετικά και στη συνέχεια θα δείξουμε τον καλό εαυτό μας, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο υλικό και μπορεί να ξεπεράσει την οποιαδήποτε κρίση»,
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 μήνες.
ΡΕΚΟΡ: 7-2-4

Ο… Ουρουγουανός μάγος!

Η δουλειά που είχε κάνει τη σεζόν 1998-99 στον Ιωνικό δεν είχε περάσει απαρατήρητη. Όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή, ο Παναθηναϊκός ανέσυρε από τη μνήμη του την πορεία της ομάδας της Νίκαιας και τον τεχνικό που είχε στον πάγκο της. Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν ήρθε σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό λίγες μέρες μετά την παραίτηση του Γιάννη Κυράστα, ωστόσο το ντεμπούτο του ήταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Είχε χρόνο να δουλέψει με την ομάδα, να την γνωρίσει καλά και να τη διαμορφώσει, όπως ήθελε πριν μπει σε αγωνιστική διαδικασία.

Ό,τι κι αν έκανε λειτούργησε ευεργετικά, αφού και ο ίδιος ο αείμνηστος τεχνικός του Παναθηναϊκού όταν αποφάσιζε να φύγει, γνώριζε πως απλά η ομάδα του χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ. Τα αποτελέσματα ήρθαν, οι πράσινοι διεκδίκησαν ακόμα και την πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, η ισοπαλία που ουσιαστικά τέλειωνε τις πιθανότητες για τον τίτλο και όσα επακολούθησαν, ήταν ο λόγος που έφυγε ο Ουρουγουανός τεχνικός. Ο γιατρός τού συνέστησε ανάπαυση και ηρεμία και ο Μαρκαρίαν δεν μπορούσε να συζητήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του.

ΑΝΕΛΑΒΕ: 20 Δεκεμβρίου του 2001.
ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ: Τον Γιάννη Κυράστα
ΕΙΔΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-Αιγάλεω (13/1/2002)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 2-1
ΔΗΛΩΣΗ: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα - βήμα. Άλλωστε, δεν εξαρτάται είναι μόνο σε χέρι μας».
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 μήνες.
ΡΕΚΟΡ: 16-5-3

Ο Ουρουγουανός μάγος επιστρέφει!

Ήταν μια δοκιμασμένη λύση. Ο Παναθηναϊκός γνώριζε τι μπορούσε να πάρει, τι δεν μπορούσε να πάρει και από τι έπρεπε να τον κρατήσει μακριά… Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν δεν είχε κρύψει ποτέ τη διάθεσή του να επιστρέψει και να έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Έπρεπε, εξάλλου, να εμπλουτίσει και το λεξιλόγιό του!! Το ξεκίνημα με τον Φερνάντο Σάντος ήταν καταστροφικό για το τριφύλλι, που δεν είχε υπομονή να περιμένει να φανεί η δουλειά του Πορτογάλου και δεν συμβιβαζόταν με τις… ισχνές νίκες. Κυρίως, γιατί μέχρι να φύγει ο νυν εκλέκτορας της Εθνικής δεν υπήρχαν καν αυτές.

Το έργο του Σέρτζιο Μαρκαριάν ήταν εντυπωσιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία και στην Ριζούπολη, ενώ αποκλείστηκε από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο στα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Έμεινε για 20 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος (σ.σ. έχασε και αποκλείστηκε εντέλει από το Αιγάλεω στο κύπελλο) και πλήρωσε τα σπασμένα για το χαμένο αγώνα από τον Ολυμπιακό, όπως και αρκετοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

ΑΝΕΛΑΒΕ: 18 Οκτωβρίου 2002.
ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ: Τον Φερνάντο Σάντος.
ΕΙΔΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-Άρης (27/10/2002)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 3-2
ΔΗΛΩΣΗ: «Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών μου, αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να διορθώσουμε τα λάθη. Κάναμε δύο μεγάλα λάθη στην άμυνα και δεχθήκαμε δύο γκολ. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Πρέπει να προετοιμάζουμε την ομάδα για κάθε αγώνα χωριστά και να διορθώσουμε τη λειτουργία των γραμμών».
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Εφτά μήνες.
ΡΕΚΟΡ: 27-8-4

Το… τσέχικο ρίσκο!

Η δουλειά που είχε κάνει στον πάγκο του ΟΦΗ έδειχνε δείγματα αξιόλογου τεχνικού, που έχει τη δυνατότητα να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες του. Όταν ο Παναθηναϊκός αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα περισσότερο από τον Ιτζάκ Σουμ, από μέτριο θέαμα με καλά αποτελέσματα, έψαξε το κάτι διαφορετικό. Ο Ζντένεκ Σκάζνι ήταν ρίσκο για τον πάγκο των πρασίνων και αποδείχθηκε πως δεν ήταν ένα ρίσκο που άξιζε τον κόπο. Παρότι ξεκίνησε σχεδόν ονειρικά απέναντι στην Άρσεναλ και παρότι τα αποτελέσματά του στο Champions League ήταν θετικά (σ.σ. ήταν αήττητος), στην Ελλάδα χαλούσε το γλυκό. Όχι απλά χαλούσε, αλλά αποτύγχανε.

Έχασε τα ντέρμπι, απέτυχε σε λεγόμενα «εύκολα» παιχνίδια και ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ στο κύπελλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κυρίως, γιατί εκείνο το απόγευμα του Φεβρουαρίου, η ομάδα του κινδύνεψε με διασυρμό στην «Λεωφόρο».

ΑΝΕΛΑΒΕ: 5 Οκτωβρίου 2004
ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ: Τον Ιτζάκ Σουμ.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός 4-0 (11/10/2004,φιλικό παιχνίδι)
ΕΙΔΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-Αιγάλεω (16/10/2004)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 0-0
ΔΗΛΩΣΗ: «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Απλά, αν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις. Ξέρω ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα»
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 μήνες
ΡΕΚΟΡ: 11-7-5

Η ιταλική… περίπτωση!

Ήταν μια χρονιά για τον Παναθηναϊκό, που ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, είχε πάει. Κακό ξεκίνημα με Ιτζάκ Σουμ, χειρότερη συνέχεια με τον Ζντένεκ Σκάζνι και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι κατέφθασε για να σώσει όσα προλάβαινε. Στο… πλέον ανεπίσημο ντεμπούτο του, ως θεατής, είχε φέρει γούρι στον Παναθηναϊκό που κέρδισε 1-0 τη Σεβίλλη. Στο δικό του ντεμπούτο ήρθε ο αποκλεισμός, ωστόσο η πορεία του μέχρι το τέλος της σεζόν του εξασφάλισε την παραμονή του. Άλλωστε, και οι πράσινοι είχαν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Champions League, ενώ διεκδίκησαν και τον τίτλο.

Η δεύτερη σεζόν του στο τριφύλλι δικαιολόγησε όσα ήταν γνωστά πριν έρθει στην Ελλάδα, κυρίως για το εκρηκτικό του χαρακτήρα του. Υπήρξαν καλές στιγμές, υπήρξαν οι συντριβές στο Champions League και κυρίως υπήρχαν εντάσεις, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα.

ΑΝΕΛΑΒΕ: 16 Φεβρουαρίου 2005
ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ: Ουσιαστικά τον Ζντένεκ Σκάζνι, ενώ ενδιάμεσα στον πάγκο του Παναθηναϊκού βρέθηκε για δύο ματς ο Τότης Φυλακούρης.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Σεβίλλη-Παναθηναϊκός 2-0 (25/2/2005)
ΕΙΔΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (27/2/2005)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 1-0
ΔΗΛΩΣΗ: Τον Παναθηναϊκό είχε εκπροσωπήσει στη συνέντευξη Τύπου ο Τότης Φυλακούρης λόγω πένθους του Ιταλού τεχνικού, που είχε χάσει τη μητέρα του.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 μήνες.
ΡΕΚΟΡ: 31-9-12 (8-4-11 και 23-5-11)

Ο Βόσνιος αναλυτής!

Φυσιολογικά, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ανάμεσα στους τεχνικούς που ανέλαβαν στη διάρκεια μιας σεζόν, αφού ήταν γνωστό εξ αρχής πως επρόκειτο για μια λύση της στιγμής. Δεν λογίζεται, ωστόσο, ούτε ως υπηρεσιακός, αφού βρέθηκε στον πάγκο του τριφυλλιού για τέσσερα παιχνίδια και ό,τι μπορούσε να το περισώσει από όσα είχε αφήσει πίσω του ο Χανς Μπάκε, το έσωσε. Ο τότε τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού και νυν αναλυτής στο gazzetta.gr έφυγε αήττητος από την ομάδα, με το επεισοδιακό φινάλε να έρχεται στο Ηράκλειο.

Οι πράσινοι κατάφεραν να ανατρέψουν το 3-0 και να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο στο συγκεκριμένο ματς υπήρξε επεισόδιο του Μίκαελ Άντονσον με τον Ράικο Γιάνγιανιν και φαινόταν ότι η μεταβατική περίοδος, πρέπει να λάβει τέλος.

ΑΝΕΛΑΒΕ: 16 Σεπτεμβρίου 2006
ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ: Τον Χανς Μπάκε
ΕΙΔΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (25/9/2006)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 2-1
ΔΗΛΩΣΗ: «Είχα πει στους παίκτες ότι τους έχω τεράστια εμπιστοσύνη και επιβεβαιώθηκα. Είχαμε θέσει κάποιες προτεραιότητες και προσπαθούμε να τις εφαρμόσουμε. Η βελτίωση που δείχνουμε οφείλεται στην καλή διάθεση των ποδοσφαιριστών και στο ότι αναποκρίνονται στις απαιτήσεις των περιστάσεων. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά για να διορθώσουμε τα λάθη μας».
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ένας μήνας.
ΡΕΚΟΡ: 3-1-0

Ο Ισπανός κατακτητής!

Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Η σκιά ενός εφιαλτικού αποκλεισμού, τα επεισόδια στην Πάτρα και ένας προπονητής που ακόμα και θαύματα αν έκανε, δεν θα έπειθε ότι αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Χανς Μπάκε, φυσικά, δεν έκανε θαύματα και σύντομα αποτέλεσε παρελθόν. Μετά το πέρασμα του Γιάσμικο Βέλιτς, η λύση ήρθε από την Ισπανία με τον Βίκτορ Μουνιόθ να αποδέχεται την πρόταση του τριφυλλιού και να αναλαμβάνει στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Ο Παναθηναϊκός είχε έναν εντυπωσιακό μήνα (σ.σ. Νοέμβριος), είχε ορισμένες εντυπωσιακές βραδιές (π.χ. 1-4 επί της ΑΕΚ, 0-1 στο Καραϊσκάκη), αλλά στο φινάλε έμεινε χωρίς τίτλο παρότι αντιμετώπισε τη Λάρισα στον τελικό του Κυπέλλου και χωρίς δεύτερη θέση και Champions League.

ΑΝΕΛΑΒΕ: 9 Οκτωβρίου του 2006.
ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ: Ουσιαστικά τον Χανς Μπάκε, τυπικά τον Γιάσμικο Βέλιτς.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-Χάποελ Τελ Αβίβ 2-0 (19/10/06)
ΕΙΔΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 1-2
ΔΗΛΩΣΗ: «Είναι μια πονεμένη ήττα. Η ομάδα μου προσπαθούσε συνεχώς. Ξεκινήσαμε με το γκολ και το πρώτο μέρος τελείωσε 1-1, όπου ήμασταν καλύτεροι. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε, κάναμε πολλές ευκαιρίες, όμως μετά ήρθε το γκολ της ΑΕΚ από ένα κόρνερ και δεν μπορέσαμε στη συνέχεια να ανταποκριθούμε. Μας έλειψε η πίστη και η φυσική κατάσταση. Δεν είχαμε τις αντοχές και τις δυνάμεις να αντιδράσουμε μετά το δεύτερο τέρμα που δεχθήκαμε».
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Εφτά μήνες!
ΡΕΚΟΡ: 18-9-11

Η… ελληνική λύση!

Ο Νικόλας Πατέρας έκρινε πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ίσως να ήταν η ήττα στο Καραϊσκάκη, ίσως η μέτρια αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, ίσως και οι τεταμένες σχέσεις του Χενκ Τεν Κάτε με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Αποφάσισε ξαφνικά να λύσει τη συνεργασία μαζί του και μέσα σε ελάχιστα 24ωρα είχε ανακοινώσει τον διάδοχό του. Ο Νίκος Νιόπλιας έπαιρνε το χρίσμα και για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα αναλάμβανε σύλλογο. Το αποτέλεσμα στην πρώτη του σεζόν, δικαίωνε όσους συμμετείχαν σε αυτή την απόφαση.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ, απέκλεισε τη Ρόμα, αλλά υπήρχαν και μια-δυο «μαύρες τρύπες» στη σεζόν (π.χ. ήττα από Ολυμπιακό, αποκλεισμός από Σταντάρ) που περνούσαν πιο… χαλαρά λόγω της γενικότερης ευφορίας. Οι «μαύρες τρύπες» αυξήθηκαν στη δεύτερη σεζόν, οι καλές στιγμές μειώθηκαν, ο Νίκος Νιόπλιας έχασε τον έλεγχο και στις 15 Νοεμβρίου του 2010 έκλεισε ο κύκλος του στο τριφύλλι. Ο πρώτος κύκλος, τουλάχιστον. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ ανέλαβε για ένα παιχνίδι, ο Ζεσουάλντο Φερέιρα προσλήφθηκε και η ιστορία συνεχίζεται…

ΑΝΕΛΑΒΕ: Στις 8 Δεκεμβρίου του 2009
ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ: Τον Χενκ Τεν Κάτε
ΕΙΔΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ: Ηρακλής-Παναθηναϊκός (12/12/2009)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 0-1
ΔΗΛΩΣΗ: «Μου έδωσαν τη δυνατότητα να θυμηθώ ξανά τη χαρά που νιώθεις επιστρέφοντας σε ένα χώρο που υπηρέτησα 21 χρόνια και αναφέρομαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μου έλειψαν πολύ αυτές οι στιγμές και θα κάνω ότι είναι δυνατόν για το σύλλογο αλλά και για μένα αφού θέλω να κρατηθώ σε αυτό το χώρο γιατί μου αρέσει πολύ».
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11 μήνες
ΡΕΚΟΡ: 26-8-8 (19-3-5 και 7-5-3)
Read more!

Περιμένοντας τον Ναδάλ...

Περιμένοντας τον Ναδάλ...
Όπως αναμενόταν ο Άντι Μάρει ακολούθησε τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά του Barclays ATP World Tour Finals στο Λονδίνο, επικρατώντας άνετα του Νταβίντ Φερέρ στον τελευταίο αγώνα του Β’ γκρουπ. Ο νεαρός «οικοδεσπότης» έφτασε με σχετική ευκολία στο 6-2, 6-2 επί του Ισπανού και εξασφάλισε εν μέσω αποθέωσης από τους 17.000 θεατές που βρέθηκαν στο «Ο2 Arena» το δεύτερο εισιτήριο της τετράδας, εκεί όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρει απέναντί του τον Ράφα Ναδάλ.

Την Παρασκευή (26/11) θα οριστικοποιηθούν τα ζευγάρια των ημιτελικών, με τους τελευταίους αγώνες του Α’ ομίλου. Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα αναμετρηθεί με τον Τόμας Μπέρντιχ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Άντι Ρόντικ.
Read more!

Άλοφς: «Δεν παραιτείται ο Σάαφ»

Άλοφς: «Δεν παραιτείται ο Σάαφ»
Ο τεχνικός διευθυντής της Βέρντερ Βρέμης, Κλάους Άλοφς, τόνισε στα γερμανικά μέσα πως ο υπό πίεση τεχνικός των άλλοτε πρωταθλητών Γερμανίας, Τόμας Σάαφ, δεν δήλωσε την παραίτησή του. Αναλυτικότερα, ο Άλοφς δήλωσε στην «Deutsche Presseagentur»: «Δεν υπάρχουν φήμες ούτε αναφορές παραίτησης του προπονητή σε ομιλίες της ομάδας. Όλα τα δημοσιεύματα τέτοιου είδους είναι αναληθή. Ο Τόμας Σάαφ είναι ο προπονητής μας και έχει συμβόλαιο. Αυτά έχω να πω πάνω σε αυτό το θέμα».
Read more!

Μάχη Μπαλάφα-Κριστιάνο για μια θέση

Μάχη Μπαλάφα-Κριστιάνο για μια θέση
Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί απέναντι στον Ατρόμητο με σχηματισμό 4-2-3-1 από την στιγμή που ο Μουσλίμοβιτς είναι νοκ άουτ. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Μπαλάφας και Κριστιάνο. Η απουσία του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς από τον παιχνίδι με τον Ατρόμητο αναγκάζει τον Μάκη Χάβο να μην εφαρμόσει το αρχικό του πλάνο το οποίο ήταν η παρουσία δύο επιθετικών σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Έλληνας επιθετικός είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τις σκέψεις του και επιστρέψει στο γνωστό 4-2-3-1. Ο λόγος είναι πως δεν δείχνει εμπιστοσύνη στους Φιλομένο, Παπάζογλου και Αθανασιάδη ότι μπορούν να σταθούν επάξια στην επίθεση δίπλα στον Σαλπιγγίδη.

Στην προπόνηση της Παρασκευής (26/11) ο Χάβος δοκίμασε τους Κρέσιτς, κάτω από τα δοκάρια, Μπουσαϊντί (στο δεξί άκρο της άμυνας), Σακελλαρίου (στο αριστερό άκρο της άμυνας), Τσιρίλο και Κοντρέρας (κεντρικό αμυντικό δίδυμο), Γκαρσία (αμυντικός μέσος) και Σαλπιγγίδης (σέντερ φορ). Αυτοί είναι οι σίγουροι που θα πάρουν φανέλα βασικού.

Τώρα πάμε στις θέσεις που παίζονται και οι διεκδικητές είναι πολλοί. Αρχικά τοποθετήθηκε ο Φωτάκης δίπλα στον Γκαρσία, ως αμυντικός μέσος. Μπροστά από τους δύο τοποθετήθηκε ο Ελ Ζαρ, ως επιτελικός μέσος, με τον Κριστιάνο αριστερά στη μεσαία γραμμή και τον Βιεϊρίνία δεξιά. Στη δεύτερη δοκιμή, ο Μπαλάφας ήταν αυτός που χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός μέσος, δίπλα στον Γκαρσία. Μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Φωτάκης, ως επιτελικός μέσος, με τον Ελ Ζαρ αριστερά και τον Βιεϊρίνια δεξιά στη μεσαία γραμμή.

Η αυριανή (27/11) και τελευταία προπόνηση θα δείξει ποιους εμπιστεύεται ο Χάβος για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, όπως και ποιοι θα είναι στην αποστολή.
Read more!

Κορυφαίος όλων ο Παναθηναϊκός !!

Κορυφαίος όλων ο Παναθηναϊκός
Η IFFHS γνωστοποίησε τη λίστα με την κατάταξη των συλλόγων από το 2001 μέχρι και το 2010 στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Στην 22η θέση ο Παναθηναϊκός, 32ος ο Ολυμπιακός, 48η η ΑΕΚ, 97ος ο ΠΑΟΚ και 135ος ο Άρης.

Η ΙFFHS είναι η Διεθνής Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, είναι επίσημα αναγνωρισμένη από τη FIFA και εδρεύει στη Λειψία της Γερμανίας. Τα κριτήρια στα οποία βασίζεται η κατάταξη των ομάδων είναι οι βαθμοί που συγκεντρώνουν σε όλες τις επίσημες διοραγανώσεις που λαμβάνουν μέρος και η παρακάτω λίστα αποτελεί την κατάταξη της τελευταίας δεκαετίας, από το 2001-2010. Να τονίσουμε ότι τα εκάστοτε εθνικά πρωταθλήματα και οι διενθείς διοργανώσεις χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας τους.

Παναθηναϊκός (22ος)

Ολυμπιακός (32ος),

ΑΕΚ (48η),

ΠΑΟΚ (97ος),

Άρης (135ος),

Πανιώνιος (168ος),

Σκόντα Ξάνθη (189η),

Ηρακλής (197ος),

ΟΦΗ (356ος),

ΑΕΛ (371η),

Αιγάλεω (423ο),

Ιωνικός (540ος),

Εργοτέλης (575ος),

Αστέρας Τρίπολης (632ος),

Λεβαδειακός (642ος)

Ακράτητος (725ος),

Απόλλωνας Καλαμαριάς (729ος),

Προοδευτική (830η),

Χαλκηδόνα (508η) και

Κέρκυρα (840η).

Στις πέντε πρώτες θέσεις βρίσκονται οι: Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Ίντερ

Read more!

Δεν αλλάζει 11αδα ο Κούπερ

Δεν αλλάζει 11αδα ο Κούπερ
Αλώβητος από τις Σέρρες θέλει να φύγει ο Άρης με σκοπό να αναρριχηθεί ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία. Χωρίς αλλαγές αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Κούπερ με τους Χαβιτο και Ρουίζ να βρίσκονται στην αποστολή.

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας του Άρη για το παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραικό στις 17:15 στο γήπεδο των Σερρών. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή που ταξίδεψε στις Σέρρες. Πιο συγκεκριμένα την αποστολή αποτελούν οι: Σηφάκης, Βελλίδης, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Τόχα, Φατί, Πορτίγια, Ναφτί, Κάλβο, Μενδρινός, Κόκε, Χαβίτο, Ρουίζ και Τσέζαρεκ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Παπαζαχαρίας, Πρίττας, Λίμα, Ρονάλντο, Μπουγαίδης, Κατίδης, Αγτζίδης, Οικονομόπουλος, Τσεζνάουσκις, Καζναφέρης, Αραβίδης και Χουάνμα. Ο τελευταίος υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε αρθροσκόπηση και υπολογίζεται ότι θα επανέλθει στην ενεργό δράση σε περίπου ένα μήνα.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να ξεκινήσει με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Τον Βανγκέλι, δεξιά και τον Μισελ αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Οριολ και Λαζαριδη. Οι Τοχα και Ναφτι τα αμυντικά με τον Νέτο να αγωνίζεται δεξί χαφ και τον Καλβο αριστερά. Στην επίθεση οι Κοκε και Τσεζαρεκ.

Οι φίλαθλοι του Άρη και αύριο (27/11) θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια τα οποία κοστίζουν 25 ευρώ και αντιστοιχούν στις θύρες 7 και 8 του σταδίου των Σερρών. Θα λειτουργήσει και εκδοτήριο έξω από την θύρα 8 του σταδίου.

Read more!

Χιμένεθ-Βαλβέρδε 2 - 0 !

Χιμένεθ-Βαλβέρδε 2 - 0 !
Φαίνεται πως ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πάρει τον αέρα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι δύο Ισπανοί προπονητές θα βρεθούν αντίπαλοι για τρίτη φορά και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, o τεχνικός της ΑΕΚ έχει βγει νικητής από τις δύο προηγούμενες. 16 Φεβρουαρίου 2008
Εσπανιόλ-Σεβίλλη 2-4

Η πρώτη φορά που οι δύο προπονητές αναμετρήθηκαν ήταν στις 16 Φεβρουαρίου του 2008, λίγους μήνες πριν ο Βαλβέρδε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα η Εσπανιόλ υποδέχεται την Σεβίλλη και η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στήνει πάρτι στο Ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης. Έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Λουίς Φαμπιάνο, Κανουτέ, Πόουλσεν, και Καπέλ) οι Ανδαλουσιάνοι κερδίζουν με το άνετο 4-2 (Λουίς Γκαρσία και Κόρο τα γκολ των γηπεδούχωμ) και παίρνουν τρεις σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που έκαναν για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ (τελικά τερμάτισαν πέμπτοι πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης)

8 Νοεμβρίου 2009
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 3-2

Έπρεπε να περάσουν κοντά δύο χρόνια ώστε οι δύο προπονητές να βρεθούν ξανά αντίπαλοι. Αυτή τη φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε αλλάξει στρατόπεδο, αφού πλέον βρισκόταν στο πάγκο της Βιγιαρεάλ. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Η Σεβίλλη επικρατεί με 3-2 και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση του Βάσκου τεχνικού (το Γενάρη του 2010 απολύθηκε από την Βιγιαρεάλ). Ο Λουίς Φαμπιάνο έδειχνε ασταμάτητος εκείνο το βράδυ (2 γκολ), για να προσθέσει άλλο ένα ο Κανουτέ. Από το «κίτρινο υποβρύχιο» είχαν σκοράρει ο Πιρέζ και ο «δικός» μας Νταβίντ Φουστέρ.
Read more!

Χτύπησε καμπανάκι για «αιώνιους»

Χτύπησε καμπανάκι για «αιώνιους»
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποκάλυψαν το βράδυ της Πέμπτης το κακό τους πρόσωπο στην Ευρωλίγκα και έδωσαν την ευκαιρία στους Ισπανούς να χαμογελάσουν με νόημα. Βαλένθια και Ρεάλ νίκησαν πράσινους και κόκκινους αντίστοιχα βγάζοντας στην φόρα τις αδυναμίες των δύο μεγάλων ελληνικών ομάδων.

Οι πράσινοι στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μια ομάδα που νίκησαν εύκολα στην Ισπανία, έδειξαν ότι είναι ικανοί να χάσουν από αντίπαλο μικρότερης δυναμικότητας, κάθε φορά που η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν πάρει άριστα. Η Βαλένθια, με τον Πέσιτς στον πάγκο της ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά όχι και τόσο διαφορετική, ώστε να δικαιολογείται το έδαφος που κάλυψε, για να μπορέσει να νικήσει την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο σπίτι της.

Ηταν ο Παναθηναϊκός που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να δραπετεύσουν με το διπλό, διότι τους υποτίμησε, δεν τους «σκότωσε» από το ξεκίνημα και τελικά πλήρωσε ακριβά την χαλαρότητα του.

Ο Ολυμπιακός στην Μαδρίτη αποδείχθηκε εύκολο θύμα για την Ρεάλ. Ο Μεσίνα σημάδεψε τον Βασίλη Σπανούλη δείχνοντας ότι τον θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο στο οικοδόμημα του Ιβκοβιτς. Προτίμησε να ζήσει με τα σουτ του Τεόντοσιτς και να αποκόψει τον Σπανούλη από την οργάνωση των ερυθρολεύκων. Η τακτική του Μεσίνα, σε συνδυασμό με την άμυνα στο όριο του φάουλ και τα λάθη της ελληνικής ομάδας, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην διεκδικήσει ποτέ ο Ολυμπιακός τη νίκη και τελικά να επιστρέψει στον Πειραιά ευχαριστημένος, διότι κατόρθωσε να υπερασπιστεί το +16 του πρώτου γύρου και να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Read more!

Σενάρια επιστροφή για Κοντρέρας

Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας Επιμένει ο Τύπος της Χιλής και τονίζει πως ο Πάμπλο Κοντρέρας βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, για λογαριασμό της Κόκο Κόλο.
Συγκεκριμένα, νέο δημοσίευμα αναφέρει πως ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τα ευρωπαϊκά γήπεδα και τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του από την οποία λείπει αρκετά χρόνια. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Κόλο Κόλο έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, για να συζητήσει το ενδεχόμενο συμφωνίας των δυο πλευρών. Ο Κοντρέρας φέρεται θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής στο πρωτάθλημα της Χιλής, αρκεί να βρεθεί η "χρυσή τομή" με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, όπως καταλήγει το δημοσίευμα.

Ο ΠΑΟΚ έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κοντρέρας έως το 2012 και η ρήτρα αποδέσμευσής του φτάνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Οι ιθύνοντες του "Δικέφαλου" του Βορρά δε θα ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη, εφόσον έφτανε στα γραφεία της ΠΑΕ μια πρόταση που θα τους ικανοποιούσε οικονομικά και ας ήταν αρκετά μικρότερη από τα χρήματα που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης. Οι Χιλιανοί από την πλευρά τους, δεν φαίνονται διατεθειμένοι τη δεδομένη χρονική στιγμή να προσφέρουν χρήματα στον ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν πως το ενδιαφέρον της Κόλο Κόλο, θα μείνει σε φιλολογικό επίπεδο.
Read more!

Προσαρμόστηκε άμεσα ο Ουρτάδο

Ο Μοϊσές Ουρτάδο στο ματς με την Κέρκυρα Στο πνεύμα του ελληνικού πρωταθλήματος μπήκε ο Μοϊσές Ουρτάδο, όπως φάνηκε από συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό Τύπο. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού τόνισε μεταξύ άλλων, πως στην Ελλάδα οι ομάδες "σκοτώνουν" για τη νίκη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους "ερυθρόλευκους" και τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Επίσης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τόνισε πως δεν του φαίνεται περίεργο, που η ομάδα του βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ουρτάδο μίλησε στην ισπανική εφημερίδα "As". Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Αισθάνεσαι ότι έχεις ενταχθεί πλήρως στη νέα σου ζωή στην Αθήνα; «Αναμφίβολα. Η Ελλάδα είναι μία πολύ ευχάριστη χώρα για να ζεις, στην οποία όλα γίνονται πιο εύκολα και με φιλοξενία. Η ομάδα, οι συμπαίκτες, η πόλη, η ατελείωτη ιστορία της... Όλα είναι θετικά, για να εκμεταλλευτώ αυτή την περιπέτεια που μου παρουσιάζεται».

Θα το πίστευες αυτό αν στο έλεγαν πριν από ένα χρόνο; «Απίθανο να το φανταστώ. Τα κομμάτια άρχισαν να μπαίνουν σιγά σιγά στη θέση τους το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία σκεφτόμουν μόνο την Εσπανιόλ. Ωστόσο, πέρασε το τρένο και αποφάσισα να ανέβω σ' αυτό».

Με τον Βαλβέρδε εκ νέου, ο οποίος έχει τα ηνία του Ολυμπιακού... «Ένας προπονητής που τον θέλουν πολύ εδώ. Έχει να επιδείξει ενδιαφέρον ποδόσφαιρο και οι οπαδοί της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μία μεγάλη ομάδα; «Απόλυτα! Από τις εγκαταστάσεις, από την πολιορκία του Τύπου, από τη διάθεση που έχουν οι φίλαθλοι να μετακινούνται και να ακολουθούν την ομάδα».

Πώς αξιολογείς την αλλαγή; «Αυτές οι περιπέτειες πάντα σου ανοίγουν το μυαλό και γίνεσαι πιο ανεκτικός με όλα. Πριν από λίγες ημέρες ήμουν στη Βαρκελώνη και αντιλήφθηκα τις αλλαγές στην κουλτούρα, στον τρόπο που ενεργούν οι άνθρωποι. Τότε κατάλαβα ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι έχουν χρόνο για να καθίσουν ήρεμα και να πιουν έναν καφέ αβίαστα. Μιλούν, συζητούν, ξέρουν πώς να απολαύσουν τον χρόνο τους».

Σου φαίνεται περίεργο να είσαι πρωτοπόρος σε ένα πρωτάθλημα; «Όχι. Ξέρεις ότι έχεις πίεση να κερδίσεις παιχνίδια και ότι είναι σκληρή η μέρα που φέρνεις ισοπαλία ή χάνεις. Εδώ σκοτώνουν για τη νίκη!».
Read more!

Επιστροφή Λέτο

Ευχάριστα ήταν τα νέα της τελευταίας προπόνησης του Παναθηναϊκού για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Σεμπάστιαν Λέτο να βγάζει και πάλι ολόκληρο το πρόγραμμα και πλέον όχι μόνο θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του στην αποστολή για το ματς με την Κέρκυρα, αλλά ενδέχεται να βρεθεί και στη βασική ενδεκάδα.
Επιστροφή Λέτο
Στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, συνέχισαν με δίτερμα με τακτική σε μικρό χώρο και ακολούθως έπαιξαν διπλό στο μισό γήπεδο. Στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα έκαναν αποθεραπεία, ενώ για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ταχυδύναμης με τελειώματα.

Ο Νίνης, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις την Πέμπτη, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ενώ ο Μαυρίας προπονήθηκε με την ομάδα Νέων.

Read more!

Πρόστιμο 9.000 ευρώ στον Ολυμπιακό

Είναι πολλά τα λεφτά... Στον Ολυμπιακό επιβλήθηκε το υψηλότερο πρόστιμο από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι της 11ης ημέρας με τον ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με 9.000 ευρώ, ενώ με 6.000 ευρώ η Λάρισα. Επίσης πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου και 2.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ και Καβάλα, που είχαν συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο δεν τιμωρήθηκαν.
Read more!

Ανταλλαγή Μεξές με Κάουτ εξετάζει η Ρόμα

Ανταλλαγή Μεξές με Κάουτ εξετάζει η Ρόμα
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ανταλλαγή του Φιλίπ Μεξές με τον Ντιρκ Κάουτ της Λίβερπουλ εξετάζει σοβαρά η Ρόμα, σύμφωνα με την «Corriere Dello Sport». Οι Ρωμαίοι είχαν ενδιαφερθεί για τον διεθνή Ολλανδό από το προηγούμενο καλοκαίρι, ωστόσο, η αγγλική ομάδα τους είχε ζητήσει τότε αρκετά χρήματα.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του ιταλικού συλλόγου, αυτή η σχεδόν ανέξοδη λύση φαίνεται να προτιμάται περισσότερο. Το συμβόλαιο του 30χρονου επιθετικού με τους «κόκκινους» λήγει το καλοκαίρι του 2012 και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία συζήτηση περί ανανέωσης. Επίσης, θεωρούν πως δύσκολα θα απορριφθεί η πρόταση αυτή, αφού ο Μεξές είναι ένας αμυντικός εγνωσμένης αξίας. Read more!

Οριστικά χωρίς «Μούσλι» με Ατρόμητο

Οριστικά χωρίς τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Βόσνιος επιθετικός δεν πήρε καν μέρος στη σημερινή προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνεται τους κοιλιακούς-προσαγωγούς.
Οριστικά χωρίς «Μούσλι» με Ατρόμητο
Η ανησυχία των ανθρώπων του «Δικεφάλου» εστιάζεται στον ακριβή προσδιορισμό του προβλήματος, αν δηλαδή, οφείλεται σε μετεγχειρητικούς πόνους ή σε κάτι πιο σοβαρό. Όσον αφορά τους άλλους απόντες, ο τιμωρημένος Βίκτορ Βιτόλο δεν προπονήθηκε για ακόμη μία μέρα, καθώς το προπονητικό τιμ εκτιμά πως χρειάζεται ξεκούραση. Συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα οι Σνάουτσνερ και Σαβίνι, ενώ θεραπεία ακολούθησε ο Μαλεζάς.
Read more!

Το ευχαριστώ στο γήπεδο

Ο Σκόκο μόλις έχει πετύχει το δεύτερο τέρμα εναντίον του Ολυμπιακού Αποφασισμένος να ευχαριστήσει τους ιθύνοντες της ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εμφανίζεται ο Νάτσο Σκόκο.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ένωση και την στάση που κράτησε η ομάδα, η οποία έδειξε έμπρακτα πως ήθελε να τον διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεσμεύτηκε να οδηγήσει τους "κιτρινόμαυρους" στη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως θέλει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.

Χαρακτηριστικά, ο Σκόκο φέρεται να τόνισε μετά τις υπογραφές των νέων συμβολαίων στον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη: «Πρόεδρε, να ξέρεις πως είμαι πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά. Δεν θα σου πω σήμερα ευχαριστώ. Το ευχαριστώ θα σας το... δείξω στο γήπεδο, κάνοντας την αρχή το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Αργεντινού ποδοσφαιριστή τόνισε για την ανανέωση της συνεργασίας του πελάτη του με την Ένωση: "Ο κ. Κομινάκης είχε δηλώσει πως θα τον ενδιέφερε. Ένα από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος δεν μπορεί παρά να ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τη Στουτγάρδη ή τη Χετάφε. Ο Νάτσο έκανε αυτό που ήθελε. Ανανέωσε και δεν ήταν μόνο θέμα χρημάτων".

Οι ετήσιες οικονομικές απολαβές του Σκόκο θα φτάνουν τις 950 χιλιάδες ευρώ, ενώ προβλέπονται μπόνους κατάκτησης τίτλων και ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη, το οποίο φτάνει το 12%. Η διοίκηση της Ένωσης διαβεβαίωσε τον Αργεντινό πως δε θα σταθεί εμπόδιο σε ενδεχόμενη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, αρκεί βέβαια να ικανοποιεί οικονομικά τον σύλλογο. Η νέα ρήτρα στο συμβόλαιο του Σκόκο για πρόταση από το εξωτερικό φτάνει τα δυο εκατομμύρια ευρώ, ενώ πλέον δύσκολα θα γίνουν συζητήσεις για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή σε άλλη ελληνική ομάδα.
Read more!

Ενδέκατη νίκη για τα γεράκια

Η νίκη των Χοκς είχε την υπογραφή του Σμιθ Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόνσον, οι Ατλάτνα Χοκς νίκησαν 116-96 τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και έφτασαν τις έντεκα νίκες. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στους 27 πόντους. Πέρα από τον Τζόνσον, ο οποίος είχε 21 πόντους, ο Σμιθ σημείωσε 20 για τους νικητές, ενώ από την πλευρά των ηττημένων, ο Αρίνας σημείωσε 21 πόντους και ο Γιάνγκ 20. ʼνετη νίκη και για τους Λος ʼντζελες Κλίπερς επί των Σακραμέντο Κινγκς με 100-82, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Γκόρντον με 28 πόντους και τον Γκρίφιν να τον ακολουθεί με 25.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ατλάντα-Ουάσινγκτον 116-96
Ατλάντα: Γουίλιαμς 6, Σμιθ 20, Χόρφορντ 15, Τζόνσον 21, Μπίμπι 2, Τζαμ. Κρόφορντ 15, Εβανς 7, Πατσούλια 4, Πάουελ 8, Τζο. Κρόφορντ 9, Τιγκ 2, Κόλινς 7.
Ουάσινγκτον: Χίνρικ 8, Μπλέιτς 12, ΜακΓκι 7, Αρίνας 21, Γουόλ 10, Γιανγκ 20, Μπούκερ 2, Γκι 2, Σεραφίν 6, Μάρτιν 6, Ν' Τιαέ 2.

Κλίπερς-Σακραμέντο 100-82
Κλίπερς: Αμινού 12, Γκρίφιν 25, Τζόρνταν 9, Γκόρντον 28, Μπλεντσόε 6, Γκόμες 2, Σμιθ 11, Κουκ 4, Μπάτλερ 3.
Σακραμέντο: Γκριν 8, Λάντρι 18, Ντάλμπερτ 2, Χεντ 15, Εβανς 8, Κάζινς 7, Ούντριχ 8, Κάσπι 9, Τόμπσον 1, Τζάκσον 2, Τζέτερ 4.
Read more!

Θέλει Ραούλ Μπράβο η Μπεσίκτας

Κοβάτσεβιτς και Ραούλ Μπράβο στην προετοιμασία του Ολυμπιακού Στο μετεγγραφικό στόχαστρο της Μπεσίκτας φέρεται να βρίσκεται ο Ραούλ Μπράβο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Ο Ισπανός αριστερός μπακ των "ερυθρολεύκων" μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τους "ερυθρόλευκους" και ήδη αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μια από αυτές είναι και η τουρκική ομάδα, η οποία είναι έτοιμη να προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας στον έμπειρο ποδοσφαιριστή, προκειμένου να τον πείσει να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη. Ο παίκτης από την πλευρά του, περιμένει την πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας από τον Ολυμπιακό, πριν ξεκινήσει επαφές με άλλες ομάδες. Επιθυμία του Ραούλ Μπράβο είναι να παραμείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανανεώνοντας την συνεργασία του με τους "ερυθρόλευκους".

Από εκεί και πέρα, στο μετεγγραφικό στόχαστρο των Λέτσε και Τζένοα βρίσκεται ο Γιάννη Ποτουρίδης, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πατέρας του, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Φως των Σπορ". Χαρακτηριστικά, τόνισε: «Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον πριν κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Και από τη Λέτσε και από τη Τζένοα. Ακόμα και όταν έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ήθελαν να τον πάρουν με οψιόν! Είναι δεμένος όμως εδώ συναισθηματικά και δεν ήθελε να φύγει, παρ' ότι ήταν έτοιμα τα πράγματα για την μεταγραφή. Και εμείς δεν θέλαμε να τον χάσουμε».

Επίσης, αναφέρθηκε και στις συμβουλές που δίνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον νεαρό ποδοσφαιριστή: «Δεν μας λέει πολλά και καλά κάνει. Απλώς δείχνει να του έχει εμπιστοσύνη. Μάλλον του αρέσει που μπορεί να βγάζει 40αρες και 50αρες μπαλιές ακριβείας. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει να φτιάχνεις παιχνίδι από την άμυνα. Αν παρατηρήσατε στο ζέσταμα με τον ΠΑΟΚ οι δυο γυμναστές ήταν έξω από την περιοχή, δίνανε την μπάλα στον Γιάννη, έκανε κοντρόλ και έβγαζε 50αρες διαγώνιες για τον Φετφατζίδη και τον Ρόμενταλ! Στο ζέσταμα αυτό! Εμένα τα μάτια μου ήταν πάνω στο παιδί μου, όπως είναι φυσικό και το πρόσεξα αυτό».
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...