ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η... εξομολόγηση του Σάτο!

Η... εξομολόγηση του Σάτο!
Ο μοιραίος Ρομέϊν Σάτο μιλάει στο gazzetta.gr για το λάθος που δεν θα ξεχάσει... ποτέ και ο κορυφαίος Νάντο Ντε Κολό για την εμφάνιση-“απάντηση” και το καλοκαιρινό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Για σχεδόν 25 λεπτά (συνολικά έπαιξε 27'), ο πρώτος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Ρομέϊν Σάτο που με 19 πόντους (6/6 βολ., 5/8 διπ. & ½ τριπ.) ήταν ο κορυφαίος παίκτης του “τριφυλλιού”. Στα δύο τελευταία λεπτά, όμως, ο 29χρονος γκαρντ από την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, αστόχησε σε ένα ελεύθερο τρίποντο από τη γωνία αλλά το κυριότερο υπέπεσε στο μοιραίο λάθος (5,5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος), το οποίο δεν επέτρεψε στους “πράσινους” να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση ή να επιχειρήσουν το νικητήριο σουτ! Ο Σάτο αποχώρησε τελευταίος και απαρηγόρητος από τα αποδυτήρια της ομάδας και μάλιστα, λίγο πριν βγει, ο Μάϊκ Μπατίστ μας προειδοποίησε να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντί του! (“Take it easy with him man... He feels very bad, right now...”)...

Ο δεύτερος απασχόλησε στη διάρκεια του καλοκαιριού τον Παναθηναϊκό (επισήμως οι “πράσινοι” το διέψευσαν) αλλά τελικά ο 23χρονος Γάλλος γκαρντ παρέμεινε στο ρόστερ της Βαλένθια και μόλις έμαθε ότι η ομάδα του κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τους πρωταθλητές Ελλάδας, “κύκλωσε” στο ημερολόγιό του τις ημερομηνίες των δύο αγώνων με την ελληνική ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Ισπανία δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού, στο χθεσινό αγώνα του ΟΑΚΑ, όμως, ο Νάντο Ντε Κολό έκανε θραύση και πετυχαίνοντας 9 από τους 14 πόντους του (4ρ. με 3/3 βολ., 4/6 διπ. & 1/3 τριπ.) στην 4η περίοδο, συνυπέγραψε μία από τις πιο ιστορικές εκτός έδρας νίκες (73-69) της ομάδας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν επέτρεψε στο “τριφύλλι” να γιορτάσει νικηφόρα την συμπλήρωση 500 ευρωπαϊκών αγώνων... Και οι δύο... πρωταγωνιστές του αγώνα, μίλησαν το gazzetta.gr μετά το παιχνίδι...

Ρομέϊν Σάτο

- Πως είδες το παιχνίδι;

«Τι να σου πω; Δεν είδες τι έγινε; Δεν μπήκαμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι και όσες φορές ξεφύγαμε στο σκορ, επιτρέψαμε στη Βαλένθια να επιστρέψει στο παιχνίδι και να μας κλέψει τη νίκη... Παρ‘ όλα αυτά, είχαμε την τύχη στα χέρια μας... Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, αλλά στην τελευταία επίθεση είχα την μπάλα στα χέρια μου και την πούλησα!»

- Και τα λάθη μέσα στο μπάσκετ είναι...

«Το ξέρω... Έτσι είναι η ζωή... Αλλά ξέρεις τι με στενοχωρεί περισσότερο... Το ότι είχα την ευκαιρία να σουτάρω και για ένα περίεργο τρόπο δεν το έκανα... Θα αισθανόμουν καλύτερα τώρα αν είχα σουτάρει και είχα αστοχήσει... Προτιμώ το άστοχο σουτ από το λάθος, ειδικότερα σε μία φάση που κρίνει ένα παιχνίδι... Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα...»

- Τι σου είπε ο coach στα αποδυτήρια;

«Ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν, αλλά φίλε αυτή τη στιγμή είμαι απαρηγόρητος και πολύ απογοητευμένος...»

- Το χειρότερο είναι ότι ήσουν ο καλύτερος και ο πιο αξιόπιστος παίκτης της ομάδας στο αποψινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι...

«Τι να το κάνεις; Προσπάθησα να βγάλω ενέργεια και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου σε μία βραδιά που φαινόταν από την αρχή ότι θα ήταν από τις χειρότερές μας... Δυστυχώς, όμως, δεν παίξαμε σαν ομάδα και δεν εκτελέσαμε τις οδηγίες του coach... Μπήκαμε σαν υπνωτισμένοι και αφήσαμε τη Βαλένθια να μείνει στο ματς μέχρι το τέλος... Αυτό ήταν το μεγάλο μας λάθος γιατί τους επιτρέψαμε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους και τον ρυθμό τους...»

- Δεν έχεις παρά να περιμένεις το επόμενο παιχνίδι για να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου...

«Έτσι όπως είμαι τώρα, πίστεψέ με, θα ήθελα να παίζαμε αύριο (σ.σ.: σήμερα)! Θέλω πολύ να μπω στο γήπεδο και να κάνω μία θετική εμφάνιση για να αισθανθώ καλύτερα και κατά έναν τρόπο να... επανορθώσω για ότι έγινε... Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία να πετύχω ένα μεγάλο καλάθι και να χαρίσω στην ομάδα τη νίκη, που της στέρησε το λάθος που έκανα σήμερα (σ.σ.: χθες)...»

Νάντο Ντε Κολό

- Ερχόμενοι στην Αθήνα, πιστεύατε ότι θα πετυχαίνατε μία τόσο σπουδαία νίκη;

«Δεν ξέρω αν πριν τον αγώνα πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, ελπίζαμε όμως ότι θα μπορέσουμε να “κοντράρουμε” τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος και να του δημιουργήσουμε προβλήματα. Νομίζω ότι ελέγξαμε πολύ αποτελεσματικά ορισμένους τομείς του παιχνιδιού, όπως οι αιφνιδιασμοί και τα ριμπάουντ, απέναντι σε μία που έχει master στον έλεγχο του ρυθμού και της εναέριας κυκλοφορίας και εκτιμώ ότι από τη στιγμή που στην τελευταία περίοδο πλησιάσαμε τόσο πολύ, μεταφέραμε το άγχος και την πίεση στους αντιπάλους μας...»

- Τι άλλαξε στην ομάδα σας και παρουσιάζει μία τόσο εντυπωσιακή μεταμόρφωση σε σχέση με τον αγώνα του 1ου γύρου στη Βαλένθια;

«Βασικά ο προπονητής! Εδώ και μία εβδομάδα, ο coach προσπαθεί να περάσει σε όλους μας μία διαφορετική φιλοσοφία στην άμυνα και δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες που αφορούν όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Το τεχνικό staff έκανε εξαιρετική δουλειά στο scouting και αυτός είναι ο λόγος, που τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι παρουσιαστήκαμε τόσο διαβασμένοι και κατά συνέπεια αποτελεσματικοί...»

- Θέλεις να μας πεις ότι όλα άλλαξαν μέσα σε μία εβδομάδα;

«Κι όμως είναι αλήθεια... Πριν έρθει ο κ. Πέσιτς, στην ομάδα βασίλευε μία αγωνιστική αναρχία και λίγο-πολύ ο καθένας έκανε του κεφαλιού του! Είναι μεγάλη προσωπικότητα και μέσα σε λίγες μέρες κατόρθωσε να αλλάξει την ψυχολογία μας, να εμπνεύσει πολύ θετικά και γενικότερα να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα που χαρακτήριζαν την αγωνιστική μας εικόνα...»

- Πως είδες τον Παναθηναϊκό, καλύτερος ή χειρότερο από πέρυσι;

«Έχουν μία πολύ καλή ομάδα και ξέρουν καλά πως να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο του ανταγωνισμού. Έχουν χίλιους τρόπους να βάλουν την μπάλα στο καλάθι και πολλά επιθετικά όπλα, άσχετα αν εμείς απόψε (σ.σ.: χθες) τους αντιμετωπίσαμε πολύ σωστά στην άμυνα... Μπορεί να μην παρουσιάζει την κυρίαρχη εικόνα των προηγούμενων ετών - και αυτό είναι λογικό γιατί έχασε τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες - αλλά νομίζω ότι και φετος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση...»

- Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για σένα, αλλά επισήμως η διοίκηση της ομάδας το διέψευσε... Τι ακριβώς συνέβη;

«Ίσως να μην με ήθελε τόσο πολύ (γέλια!!!)... Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κάποιες συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας και τον manager μου, αλλά από την αρχή το ενδεχόμενο της συνεργασίας φάνταζε δύσκολο, γιατί δεσμευόμουν με συμβόλαιο από τη Βαλένθια... Αυτό ήταν όλο...»

- Με δεδομένο ότι πέτυχες κρίσιμους πόντους και ήσουν από τους κορυφαίους της ομάδας σου, αισθάνθηκες ιδιαίτερα που βγήκε νικητής απέναντι σε μία ομάδα που τελικά δεν επέλεξε να επενδύσει σε σένα... Η εμφάνισή σου ήταν μία απάντηση ακόμη και στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν μία απάντηση όχι στον Παναθηναϊκό αλλά σε όσους αμφέβαλαν ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Ευρωλίγκα, να διαδραματίσω πρωταγωνιστικό ρόλο και να βοηθήσω μία νεοφώτιστη ομάδα να καθιερωθεί στην διοργάνωση... Σίγουρα το συναίσθημα ικανοποίησης είναι ιδιαίτερο...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...