ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

To σκεπτικό του Δερμιτζάκη για την 11αδα

Γιατί αποφάσισε να κατεβάσει την συγκεκριμένη 11αδα ο Δερμιτζάκης

 
Μπορεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης να ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής ομάδας στη νίκη επί του Ισραήλ, πλην όμως ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν δείχνει διατεθειμένος να ακολουθήσει το «παράδειγμα» του Φερνάντο Σάντος.

Κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι ο τεχνικός του Δικέφαλου του Βορρά δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον MVP της αναμέτρησης της Τρίτης στην κορυφή της επίθεσης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφού για εκεί προορίζει τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
Ο λόγος, προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Δερμιτζάκης προτιμάει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Σαλπιγγίδη από τα άκρα και, παράλληλα, ότι οι ομάδες που είχαν στη σύνθεσή τους δυνατό φορ εναντίον του Παναθηναϊκού, σκόραραν στο παιχνίδι με τους «πράσινους» (η Ξάνθη με τον Έλινγκτον, η Καβάλα με τον Νταρσεβίλ και ο Εργοτέλης με τον Μπούντιμιρ).
Από εκεί και πέρα, ο Σακελλαρίου φαίνεται ότι κερδίζει την προτίμηση του προπονητή του για τη θέση του αριστερού αμυντικού αντί του Ανίς Μπουσαϊντί, ενώ οι υπόλοιποι είναι λίγο πολύ γνωστοί.
Ήτοι, ο Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, ο Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο της άμυνας και οι Κοντρέρας, Μαλεζάς στο κέντρο της, ενώ το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων θα το συγκροτήσουν ο Βιτόλο με τον Γκαρσία.
Στη μεσοεπιθετική τριάδα, πλην του Σαλπιγγίδη που θα παίξει στο δεξί άκρο, θα χρησιμοποιηθούν ο Ίβιτς στον άξονα και ο Βιεϊρίνια από αριστερά, ενώ όπως είπαμε στην κορυφή θα παίξει ο Μουσλίμοβιτς.
Η προετοιμασία για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (15/10) με πρωινή προπόνηση, μετά το τέλος της οποίας ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την αποστολή που την αποτελούν οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Βιεϊρίνια και Ζουέλα. Read more!

Ανδρεάδης: "Το αφιερώνω στον κ. Μαρινάκη"


O αρχηγός του Ολυμπιακού, Ανδρέας Ανδρεάδης, που με τα σερβίς του γύρισε τα τρία νικηφόρα σετ, δήλωσε: "Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, το αφιερώνω στον κόσμο μας που ξεκίνησε εκστρατεία για τη διάσωση του Ερασιτέχνη σε δύσκολους καιρούς. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Επίσης, το αφιερώνω στον κύριο Μαρινάκη που είναι πάντα δίπλα στο τμήμα βόλεϊ και τον Ερασιτέχνη. Εύχομαι να πανηγυρίσουμε στο τέλος μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Θα ήθελα όμως να είναι κοντά μας και ο κύριος Συγγελίδης, αφού αυτός έφτιαξε τις ομάδες βόλει τα τρια τελευταία χρόνια και κατακτήσαμε ήδη δυο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ. Του αφιερώνω το πρώτο εφετινό τρόπαιο του συλλόγου". Read more!

Το ντέρμπι του Λίβερπουλ


Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του κλασικού ντέρμπι του Λίβερπουλ, οι δύο "μονομάχοι" δεν βρίσκονται σε τόσο τραγική θέση. Αμφότερες στη ζώνη του υποβιβασμού, με την Εβερτον να παρουσιάζει μετριότατη αγωνιστική εικόνα και τη Λίβερπουλ, όχι μόνο να μην μπορεί να δείξει εικόνα μεγάλης ομάδας στο γήπεδο, αλλά να είναι ουσιαστικά "ακέφαλη", αφού εκκρεμεί το θέμα της αγοραπωλησίας της. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αντίπαλοι δίνουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο ματς της Κυριακής, στο "Γκούντισον Παρκ". Για το νικητή σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα το πρωί της Δευτέρας, αλλά για τον ηττημένο οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες. Read more!

ΑΛΛΑΞΕ ΣΕΛΙΔΑ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ!


Είναι γεγονός! Η Λίβερπουλ γύρισε σελίδα, αφού εδώ και λίγη ώρα η NESV είναι η νέα ιδιοκτήτρια των «ρεντς», καθώς οι Χικς και Τζίλετ απέσυραν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουν την αγοραπωλησία.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

«Η New England Sports Ventures ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρώσει την αγορά της Λίβερπουλ. Η NESV επιθυμεί να εκφράσει την ειλικρινή της ευγνωμοσύνη στο ΔΣ του συλλόγου για την αφοσίωση τους και την προσπάθεια που κατέβαλλαν για τον σύλλογο και τους φιλάθλους

Η πώληση θα κοστίσει 300 εκ. λίρες και παράλληλα μειώνει τα χρέη των προηγούμενων ιδιοκτητών, καθώς τα χρέη ετησίως της ομάδας από τα 25-30 εκ. λίρες θα πέσουν στα 2-3 εκ. Λίρες».

Σε πρώτη φάση πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα εξοφληθεί το χρέος των 237 εκ. Λιρών στην Royal Bank of Scotland, η ομάδα δεν θα μπει σε καθεστώς διαχείρισης και έτσι παύει να υφίσταται η απειλή της αφαίρεσης 9 βαθμών από το πρωτάθλημα.

Οσον αφορά στον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζον Γ.Χένρι, δήλωσε: «Είμαι περήφανος και ταπεινός. Δεν μπορώ να σας πω πόσο χαρούμενος είμαι. Ήρθα για να νικήσουμε».

Read more!

Η ΣΕΡΒΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…


Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας αναμένεται να ζητήσει από την UEFA, την επανάληψη της αναμέτρησης με την Εθνική Ιταλίας για τα προκριματικά του EURO 2012, κατηγορώντας, μάλιστα, τους Ιταλούς διοργανωτές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γένοβα.

Ο αγώνας της Τρίτης (12/10) ανάμεσα στα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα διεκόπη, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν σέρβοι οπαδοί μέσα και έξω από το Λουίτζι Φεράρις, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άνθρωποι.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Κάραντζιτς, ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/10) ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τη Δευτέρα (18/10) ζητώντας την επανάληψη του αγώνα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι σέρβοι οπαδοί ευθύνονται, αλλά σημαντικό μερίδιο αναλογεί και στους διοργανωτές που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει στις 28 Οκτωβρίου για να αποφασίσει την τύχη του αγώνα και το αν και πως θα τιμωρήσει τις δύο ομάδες. Αν ο αγώνας δεν επαναληφθεί, τότε θα κατοχυρωθεί υπέρ της Ιταλίας με 3-0, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Ακόμα δεκαέξι άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Σερβίας, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γένοβα. Οι συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση για 48 ώρες και στη συνέχεια θα οδηγηθούν ενώπιον του τακτικού ανακριτή, στη Σουμπότιτσα.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας πιστεύει ότι οι οπαδοί που συνελήφθησαν στην Ιταλία θα απελαθούν στη χώρα τους για να δικαστούν στο Βελιγράδι, αφού πρώτα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες στο Δικαστήριο της Γένοβας.

Η απόφαση του Δικαστηρίου για τους συλληφθέντες αναμένεται τη Δευτέρα (18/10). Read more!

ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΑΟΥΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΝΙ *ΒΙΝΤΕΟ*Ι!!


Μπορεί ο Ροναλντίνιο να μην κάνει στη Μίλαν τα μαγικά που έκανε στην Μπαρτσελόνα, όμως το τόπι δεν το ξεχνάει। Ο Βραζιλιάνος βρήκε έναν νέο τρόπο να εκτελεί τα φάουλ Ο 30χρονος άσος της Μίλαν σε προπόνηση της ομάδας του παρουσίασε έναν πρωτότυπο τρόπο για τις εκτελέσεις φάουλ। Ο συμπαίκτης του του σηκώνει την μπάλα και αυτός σουτάρει πριν σκάσει στο έδαφος।ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ http://www.sport.ro/video/video-ronaldinho-ii-preda-lectii-lui-cristiano-ronaldo-vezi-cum-a-reinventat-lovitura-libera.html Read more!

Με το στιλό στο χέρι ο Σνάιντερ


Έτοιμος να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Ίντερ είναι ο Γούεσλεϊ Σνάιντερ. Ο Ολλανδός μέσος έχει δεχθεί πρόταση με πιο βελτιωμένους όρους μετά την επιτυχημένη πρώτη του χρονιά. «Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες για να τελειώσει και τυπικά το θέμα. Δεν νομίζω τελικά να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα για την υπογραφή του νέου συμβολαίου», δήλωσε ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα είχα αρκετές επιλογές αν αποφάσιζα να φύγω, αλλά προτεραιότητά μου είναι να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία με την Ίντερ, κάτι που θεωρώ ότι θα συμβεί σύντομα», συμπλήρωσε ο Ολλανδός. Read more!

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ..


Ότι γουστάρει το 4-4-2 είναι δεδομένο.

Ότι θα προσπαθήσει να το εφαρμόσει και στην καινούργια του ομάδα σχεδόν σίγουρο.

Ότι θα της το «φορέσει» από την πρώτη κιόλας εμφάνιση… εξαιρετικά αμφίβολο! Ο Μανόλο Χιμένεθ συνεχίζει τις δοκιμές ενόψει Άρη και -παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα- δείχνει διατεθειμένος να παρατάξει μια γνώριμη ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Εκτός και αν… τα «κόλπα» που ήδη εφαρμόζει στις προπονήσεις δεν περιορίζονται μόνο σε ασκήσεις!

Κρατώντας στην άκρη του μυαλού, λοιπόν, να αποδειχθεί ανάλογα… παιχνιδιάρης με το παρελθόν του (αλλά και με συμπατριώτες τεχνικούς, όπως οι Φερέρ και Βαλβέρδε), ο Χιμένεθ φαίνεται να αναβάλλει τα… ρίσκα για τα επόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ.

Έτσι, στις δοκιμές του Ισπανού τεχνικού το 4-2-3-1 δείχνει πολύ πιθανό να διατηρηθεί -έστω και με κάποιες αλλαγές στην αρχική σύνθεση.

Αυτές δεν θα επηρεάσουν τον Σάχα (που κερδίζει τη θέση από τον Αραμπατζή λόγω εμπειρίας), τον Γιάχιτς -που κερδίζει τη θέση, λόγω… απειρίας (του Αργυρίου) και λειψανδρίας στα δεξιά μπακ, αλλά και των Δέλλα-Μανωλά, που θα παραμείνουν δίδυμο στα στόπερ.

Στις θέσεις των χαφ, παρόλο που ο Χιμένεθ έχει δοκιμάσει όλους τους διαθέσιμους, πιθανότερο είναι να διαλέξει τους δύο πιο έμπειρους, Καφέ και Ντιοπ -με τον Σενεγαλέζο, πάντως, να επιβραβεύεται και για την όλο και πιο βελτιωμένη παρουσία του στις προπονήσεις.

Από ‘κει και μπροστά, τα πράγματα -με την απουσία και του Λυμπερόπουλου- είναι ξεκάθαρα, αν και είναι πολύ πιθανό να εμπεριέχουν την πρώτη μεγάλη αλλαγή του Ισπανού. Αυτή -αν γίνει- θα αφορά τον Έντερ, που έχει κερδίσει την εκτίμησή του στις πρώτες προπονήσεις και θα αντικαταστήσει τον Μπερνς.

Οι υπόλοιπες θέσεις, δε, μοιάζουν «καπαρωμένες» από τους Σκόκο, Τζεμπούρ και Λεονάρντο (με τους δύο πρώτους να «εξαργυρώνουν» την αναμφισβήτητη ποιότητά τους και τον τρίτο την καλή φόρμα που δείχνει να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα). Read more!

«Θα έβαζα και... 100»


Ο Μάικλ Τζόρνταν διαβεβαιώνει, με περισσή... αυτοπεποίθηση, πως αν αγωνιζόταν σήμερα, θα μπορούσε να πετύχει ακόμα και 100 πόντους σε έναν αγώνα! «Όπλο» του; Η γραμμή των βολών.... Ο «Air», που είχε ρεκόρ καριέρας 69 πόντους σε ένα ματς κόντρα στους Καβαλίερς (28 Μαρτίου 1990), σχολιάζοντας τους νέους κανονισμούς, τόνισε: «Το παιχνίδι σήμερα είναι λιγότερο σκληρό και οι κανονισμοί έχουν αλλάξει. Με τους νέους κανονισμούς, αν έπαιζα με τον ίδιο τρόπο, είτε θα αποβαλλόμουν λόγω φάουλ, είτε θα ήμουν συνέχεια στη γραμμή των βολών και θα μπορούσα να πετύχω 100 πόντους». Read more!

Θριαμβευτής ο Ολυμπιακός στο Σούπερ Καπ!



Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο βόλεϊ. Οι "ερυθρόλευκοι" θριάμβευσαν στο σούπερ καπ νικώντας εύκολα τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν ιδανικά, ωστόσο στη συνέχεια παραδόθηκαν στις ορέξεις των παικτών του Φλάβιο Γκουλινέλι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών ήταν ο Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους (22/38 επιθέσεις) και ουσιαστικά νίκησε μόνος του τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή ως διαγώνιος με τη φανέλα των πρωταθλητών.

Τα σετ: 18-25, 25-15, 25-21, 25-18
Read more!

Γκαλιάνι για Μέσι, Κακά και Πάτο

Ο Μέσι υπέγραψε συμβόλαιο με χορηγό της Μίλαν και τα σενάρια στην Ιταλία δεν άργησαν να δημιουργηθούν. Ο Γκαλιάνι έσπευσε να τα διαψεύσει, ενώ μίλησε για την περίπτωση του Κακά.
Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα πρόσφατα βρέθηκε στο Μιλάνο και υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία Dolce & Gabbana, γεγονός που φούντωσε τη φημολογία περί μεταγραφής του στους επτά φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Γκαλιάνι προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα σε ψευδαίσθηση και πραγματικότητα, λέγοντας στους οπαδούς των Ροσονέρι να μην πιστεύουν τα σενάρια. «Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο Μέσι ήταν στο Μιλάνο για δικούς του λόγους με την Dolce & Gabbana. Εχει ρήτρα 150 εκατ. ευρώ, ενώ το εισόδημα της Μπαρτσελόνα είναι το διπλάσιο από το δικό μας» ήταν τα λόγια του σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας.

Οσον αφορά τον Κακά, τόνισε ότι αποτελεί δύσκολη περίπτωση καθώς είναι εξαιρετικά απίθανο να δεχθεί τόσο μεγάλη μείωση αποδοχών. «Ο Κακά; Η επιστροφή του είναι δύσκολη, ενώ δεν θεωρώ ότι είναι κομψό να μιλήσω για αυτόν πριν τον αγώνα που θα δώσουμε με την Ρεάλ Μαδρίτης» είπε και πρόσθεσε: «Εχει πλεονεκτήματα παίζοντας στην Ισπανία, όπως και πλούσιο συμβόλαιο».

Ο Γκαλιάνι ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Αλεσάντρε Πάτο δεν πρόκειται να πάρει μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι, παρά τα ρεπορτάζ που θέλουν την ομάδα της Premier League να εξαπολύει μεταγραφική επίθεση προσφέροντας στην Μίλαν 75 εκατ. ευρώ. «Το καλοκαίρι, η Μπαρτσελόνα ήθελε να ανταλλάξει τον Ιμπραΐμοβιτς με τον Πάτο, όμως δεν είναι προς πώληση. Επίσης θέλω να πω ότι δεν υπάρχει πρόταση από την Μάντσεστερ Σίτι. Δεν πωλείται».
Read more!

«Πολλά τρόπαια φέτος» για την United λέει ο Γκιγκς

«Προβλέπω τρόπαια φέτος. Ο προπονητής θα έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στους επόμενους αγώνες καθώς όλο σχεδόν το ρόστερ είναι υγιές. Η επιλογή της αποστολής θα είναι δύσκολη υπόθεση.

Κοιτάξτε απλώς την ποιότητα αυτών που μένουν στην εξέδρα. Μπορεί για τους ίδιους να μην είναι θετικό, όμως είναι κάτι που δείχνει τη δυναμική του συλλόγου. Ακόμη και με τραυματισμούς και τιμωρίες που θα προκύψουν, είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθουμε. Πέρυσι δεν τα καταφέραμε, όμως φέτος είμαστε ακόμη πιο δυνατοί».
Read more!

Ενδιαφέρον της Ρεάλ αποκάλυψε ο Σεσκ!

Ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Μπαρτσελόνα, Σεσκ Φάμπρεγκας, έμεινε τελικά για μια ακόμη σεζόν στο Λονδίνο και την Άρσεναλ αποκαλύπτοντας πως για την περίπτωσή του είχε εκφράσει ενδιαφέρον και η Ρεάλ Μαδρίτης!


Το «σίριαλ» της μετακίνησης του Ισπανού μέσου από την Άρσεναλ στη Μπαρτσελόνα κράτησε αρκετούς μήνες το περασμένο καλοκαίρι αλλά αυτό που δεν γνώριζαν ίσως πολλοί είναι το γεγονός πως πέραν της Μπαρτσελόνα ο Φάμπρεγκας ήταν κοντά και… στη Ρεάλ! Read more!

«Βασίλισσα» για Ρούνεϊ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται διατεθειμένη να δαπανήσει περί τα 85 εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσει την υπογραφή του Γουέιν Ρούνεϊ το προσεχές καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενη τις κακές σχέσεις του Άγγλου με τον Φέργκιουσον!


Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Daily Star» ο 25χρονος Άγγλος επιθετικός δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της σχέσης του με τον Άλεξ Φέργκιουσον, καθώς ο δεύτερος αποδίδει στα λιγοστά παιχνίδια που έχει δώσει τον τελευταίο καιρό ο Ρούνεϊ τον πρόσφατο τραυματισμό του. Μάλιστα ο «Φέργκι» τονίζει πως ο Ρούνεϊ είναι επηρεασμένος με τα όσα συνέβησαν στην εξωγηπεδική του ζωή και φαίνεται φανερά ενοχλημένος από την στάση του Άγγλου άσου.
Από τη μεριά του ο Ρούνεϊ έχει 18 μήνες ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα του Μάντσεστερ, αλλά ο Μουρίνιο θέλει όσο τίποτα άλλο να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του, με το Ρούνεϊ. Εξάλλου, η διοίκηση της «Βασίλισσας» δείχνει όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της “Daily Star” έτοιμη να δαπανήσει κοντά στα 85 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τον βραχύσωμο επιθετικό στη Μαδρίτη.

Πάντως η περίπτωση είναι σίγουρα δύσκολη και τίποτα δεν θα ξεκαθαρίσει άμεσα στην υπόθεση πώλησής του. Το σίγουρο είναι πως η Ρεάλ θα κυνηγήσει όσο μπορεί την περίπτωσή του καθώς αποτελεί τον μεγάλο μεταγραφικό στόχο του Μουρίνιο. Read more!

"Είναι πάντα ξεχωριστό να νικάς τον Ολυμπιακό"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε μεγάλη συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα όπου αναφέρεται στους στόχους του τριφυλλιού για το φετινό πρωτάθλημα, στους περσινούς τελικούς αλλά ακόμα και για τον Σπανούλη
Πέρυσι ειπώθηκαν πολλά, έγιναν πολλά, όμως, «απαντήσατε» κατακτώντας το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Ήταν ιδιαίτερος αυτός ο τίτλος για εσάς;
«Πιστεύω ότι όλο αυτό έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους. Για εμάς που είμαστε επαγγελματίες κάθε τίτλος είναι πολύ σημαντικός, ανεξάρτητα με το που τον κατακτάμε. Φυσικά, όταν νικάς μέσα στο ΣΕΦ όχι μόνο σε έναν τελικό, αλλά σε οποιοδήποτε παιχνίδι μέσα στη σεζόν, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Γιατί το να νικάς μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι πάντα κάτι ξεχωριστό»
Φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει τόσο «λαμπερά» ονόματα στο ρόστερ του και δείχνει να βασίζεται περισσότερο στην έννοια της ομάδας. Θεωρείται ότι είναι πιο επικίνδυνος;
«Ποτέ δεν κάνω σχόλια για το ρόστερ όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά καμιάς ομάδας. Τις σέβομαι όλες, αλλά δεν με ενδιαφέρει το ρόστερ καμιάς πέρα από τη δική μου.»
Η φυγή του Βασίλη Σπανούλη σας ενόχλησε;
«Δεν είναι ανάγκη να μιλάω συνέχεια γι΄αυτό το θέμα. Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σπανούλη για όλα όσα έκανε για την ομάδα. Βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό να πάρει πολλά τρόπαια και η σχέση μου μαζί του ήταν εξαιρετική. Του εύχομαι καλή τύχη
Εκτός από τον Σπανούλη έφυγαν άλλοι δύο παίκτες, ο Νίκολα Πέκοβιτς και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους…
«Για να είμαι ειλικρινής έφυγαν τρεις πολύ σημαντικοί παίκτες για τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι κάτι που πέρασε και δεν έχει σημασία να το συζητήσουμε. Ο Πέκοβιτς έκανε χρήση της οψιόν που είχε στο συμβόλαιό του για να πάει στο ΝΒΑ. Δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε εμείς με αυτό, οπότε «ΟΚ», του εύχομαι καλή τύχη. Ελπίζω ότι θα παίξει εξίσου καλά στο ΝΒΑ, όπως έπαιξε εδώ. Για τον Σάρας, είναι μια ιστορία που το τελευταίο διάστημα όλοι εδώ μιλούν γι’ αυτήν. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας παίκτης με χαρακτήρα που μου αρέσει πολύ. Ήταν μεγάλη εμπειρία να δουλέψω μαζί του και του εύχομαι ό,τι καλύτερο» Read more!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 15-18/10!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
203 ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ-ΚΑΡΑΜΠΟΓΚ ΑΣΣΟΣ 1.60

ΣΑΒΒΑΤΟ:
234 ΛΙΒΟΡΝΟ-ΤΟΡΙΝΟ ΑΣΣΟΣ 2.15
242 ΜΑΙΝΖ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΑΣΣΟΣ 2.15
245 ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΑΣΣΟΣ 2.05
292 ΚΡΟΟΥΡΛΙ-ΝΙΟΥΠΟΡΤ ΑΣΣΟΣ 1.70

ΚΥΡΙΑΚΗ:
410 ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΑΣΣΟΣ 2.05
440 ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ ΑΣΣΟΣ 1.70
470 ΛΥΩΝ-ΛΙΛ ΑΣΣΟΣ 2.00
468 ΜΠΑΡΙ-ΛΑΤΣΙΟ ΔΙΠΛΟ 2.50

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ!! Read more!

Χωρίς Ντρογκμπά η Τσέλσι με Αστον Βίλα

Χωρίς τον Ντιντιέ Ντρογκμπά θα παραταχθεί η Τσέλσι στην αυριανή αναμέτρηση με την Αστον Βίλα για την 8η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο λονδρέζικος σύλλογος, καθώς ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού είναι ανέτοιμος.

«Ο Ντρογκμπά είχε πυρετό αυτήν την εβδομάδα και δεν μπορούσε να γυμναστεί. Επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις, αλλά δεν είναι έτοιμος» δήλωσε ο τεχνικός των «μπλε», Κάρλο Αντσελότι.
Read more!

Χωρίς Φαμπρέγας και Σανιά η Αρσεναλ

Χωρίς τους τραυματίες Μπακαρί Σανιά και Σεσκ Φαμπρέγας θα παραταχθεί η Αρσεναλ στην αυριανή αναμέτρηση με την Μπέρμιγχαμ για την 8η αγωνιστική της πρέμιερσιπ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση των «κανονιέρηδων». Ο Γάλλος αμυντικός ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αριστερό μηρό, ο οποίος τον κράτησε εκτός των τελευταίων δύο αναμετρήσεων της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του EURO 2012, και ο τεχνικός των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ, δήλωσε πως θα μείνει εκτός δράσης για ακόμη δέκα ημέρες.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός μέσος παραμένει εκτός δράσης από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν τραυματίστηκε στο μηρό στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Σάντερλαντ.
Read more!

Κούπερ: "Θέλω να μείνω για καιρό"

"Παίζουμε με μια ομάδα, που έχει καλούς ποδοσφαιριστές και νέο προπονητή και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά". Τάδε έφη ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ενώ παράλληλα τόνισε πως θέλει να μείνει για πολύ καιρό στον Αρη.

"Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη κάποιες επίσημες συζητήσεις. Δεν μπορώ να δώσω συνεπώς ποσοστά. Αν με ρωτούσατε αν θέλω να παραμείνω στην ομάδα, σίγουρα μπορώ να σας πω ότι υπάρχει στο μυαλό μου επιθυμία να συνεχίσω για καιρό ακόμη. Όμως επίσημα δεν έχουμε συζητήσει κάτι". Read more!

Βάζει λεφτά για το γήπεδο ο Παππάς

 
Ο Πέτρος Παππάς... Στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν καταλήξει στη Νέα Φιλαδέλφεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας και θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να επιστρέψει η Ενωση στη φυσική της έδρα. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα "SportDay", ο Πέτρος Παππάς θα πληρώσει από την... τσέπη του για το νέο "κιτρινόμαυρο" σπίτι.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, το κόστος των 70 εκατομμυρίων ευρώ θα καλυφθεί με ιδιωτικά και τραπεζικά κεφάλαια ενώ υπάρχει και πλάνο για διπλό υπόγειο πάρκινγκ που θα μπορεί να φιλοξενήσει 1.200 αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να τρέξουν το θέμα και μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Σγουρό, θα ακολουθήσει και μια με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Θάνο Μωραϊτή.
Read more!

Ζούλιο Σέζαρ: "Δεν έχω ξεπεράσει τον αποκλεισμό"

Ο Ζούλιο Σέζαρ δεν μπορεί ακόμη να ξεπεράσει τον αποκλεισμό της Βραζιλίας στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, όπου η «σελεσάο» ηττήθηκε με 2-1 από την Ολλανδία.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας δήλωσε σχετικά: «Νιώθω άσχημα ακόμη και σήμερα. Κάθε φορά που σκέφτομαι τον αποκλεισμό μας, νομίζω ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι μου, δεν είχα όρεξη να κάνω οτιδήποτε και δεν ήθελα να δω κανέναν. Ο Λούσιο ήταν αυτός που με έπεισε να βγω από το σπίτι μου μετά από οκτώ ημέρες».
Ο γκολκίπερ της Ίντερ αποκάλυψε ακόμη ότι ο -τότε προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας- Κάρλος Ντούνγκα είχε φτιάξει ένα παζλ που αποτελούνταν από 7 κομμάτια, ένα για κάθε παιχνίδι μέχρι τον τελικό, και πως, κάθε φορά που κέρδιζαν έναν αγώνα, ο Λούσιο, ως αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, συμπλήρωνε ένα κομμάτι του παζλ.
Read more!

Ζανέτι: «Δεν έρχεται ο Μέσι»


Κάθε ενδεχόμενο μεταγραφής του Λίο Μέσι στην Ίντερ απέκλεισε ο συμπατριώτης του Αργεντινού σούπερ σταρ, Χαβιέ Ζανέτι.

Ο αρχηγός των «νερατζούρι» απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμπαίκτης με τον 23χρονο άσο άμεσο μέλλον.

«Ο Μέσι αυτή τη στιγμή είναι καλά στην Μπαρτσελόνα. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και όλοι τον θέλουν στην ομάδα τους. Για την ώρα δεν θα έρθει στην Ίντερ και θα μείνει στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».

Read more!

Προπονητές... εισοδηματίες!


Αρκετοί προπονητές της Σούπερ Λίγκας δεν περιμένουν να ζήσουν από τα λεφτά που βγάζουν από το ποδόσφαιρο. Διαβάστε τα εισοδήματά τους, με τον Παύλο Δερμιτζάκη του ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται πρωταθλητής σε αυτή την... αναμέτρηση.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal»:

«Εγώ, δόξα τω Θεώ, δεν ζω από το ποδόσφαιρο» παραδέχτηκε μετά παρρησίας προ ημερών ο Παύλος Δερμιτζάκης και μας μοίρασε την κατάλληλη πάσα για να διενεργήσουμε μια μίνι έρευνα σχετικά με τους προπονητές της Super League που έχουν εισοδήματα και από άλλες δουλειές.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά ψάξαμε και «αλιεύσαμε» διάφορες πληροφορίες. Βάσει αυτών λοιπόν προκύπτει ότι συνολικά έξι από τους 16 προπονητές (συμπεριλαμβανομένου του Δερμιτζάκη) αντλούν έσοδα και μακριά από τους πάγκους, ενώ συνυπολογίσαμε ως 7ο και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος πλέον ανέλαβε την κυπριακή Ομόνοια, μετά το πρόσφατο "διαζύγιό" του με την ΑΕΚ.

Και ο μπαξές περιλαμβάνει παράπλευρα έσοδα από διάφορους τομείς: καταστήματα ρούχων, κατασκευαστική εταιρεία, ακίνητα, εστιατόριο, υπό κατασκευή ξενοδοχειακή μονάδα, ακαδημία ποδοσφαίρου.

Πρωταθλητής ο Δερμιτζάκης!

Λογικά, πάντως, μόνο η κατασκευαστική εταιρεία του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στην Αργεντινή μπορεί να συγκριθεί με την ανώνυμη Αφοί Δερμιτζάκη ΑΒΕΕ που ιδρύθηκε το 1990 από την οικογένεια του τεχνικού του ΠΑΟΚ και καταπιάνεται με την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρων (όπως σας είχε ενημερώσει αναλυτικά η στήλη "Insert & Delete"). Σκεφτείτε μόνο ότι τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Χρυσούπολη Καβάλας και απλώνονται (μαζί με το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις) σε μια έκταση 20.000 τ.μ.!

Από κει και πέρα, βέβαια, υπάρχουν και τέσσερα υποκαταστήματα σε Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά και Ισπανία (!) και τρία λατομεία σε Καβάλα, Δράμα και Θάσο. Και επειδή η φήμη της εταιρείας δεν έχει περιχαρακωθεί στα στενά ελληνικά όρια, προϊόντα της έχουν χρησιμοποιηθεί σε γνωστά έργα στο εξωτερικό.

Προπονητές και φραγκάτοι

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τις «άλλες δουλειές», ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι εν δυνάμει πρωταθλητής! Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι κοουτσάρει για την πλάκα του.

ΕΚΤΟΡ ΡΑΟΥΛ ΚΟΥΠΕΡ

Κατασκευαστική εταιρεία

Ο προπονητής σταρ της Super League ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει την οικογένειά του στην Ισπανία και την επιχείρησή του στην Αργεντινή. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, έχει επενδύσει σε κατασκευαστική εταιρεία. Η κλίση του άλλωστε στο... χτίσιμο είναι αποδεδειγμένη και στο ποδόσφαιρο. Αν του δώσεις τα κατάλληλα υλικά, θα παρουσιάσει ανταγωνιστική ομάδα

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Καταστήματα ένδυσης

Οταν ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης τον Οκτώβριο του 2009 κόντευε να συμπληρώσει 3,5 χρόνια μακριά από τους πάγκους, όμως στο διάστημα αυτό δεν αντιμετώπισε βιοποριστικό πρόβλημα. Είχε αφοσιωθεί άλλωστε στην επιχείρησή του, μια και είναι ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων ένδυσης στην αγορά της Γλυφάδας. Το ένα έχει τιμές για κάθε βαλάντιο και το άλλο συνίσταται για ακριβά (γυναικεία) γούστα.

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ

Εκκολαπτόμενος ξενοδόχος

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα, ετοιμάζεται να επενδύσει ο Σάκης Τσιώλης. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου είναι εκκολαπτόμενος ξενοδόχος, αφού έχει κινήσει τις διαδικασίες για να «σηκώσει» ξενοδοχειακή μονάδα κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα σε ένα πραγματικά ειδυλλιακό τοπίο που μαγεύει τον επισκέπτη. Η οικοδομή βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα θεμέλια.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Ακαδημία ποδοσφαίρου

Ανάμεσα στην Ξάνθη και την Κομονητή -σε μία περιοχή η οποία υπάγεται στο Νομό Ροδόπης- ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ιδρύσει ακαδημία ποδοσφαίρου προσελκύοντας πολλά παιδιά. Συνοδοιπόρος του σε αυτήν την επιχειρηματική κίνηση (που ξεκίνησε αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια) είναι ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Ξάνθη και νυν τεχνικός της Αναγέννησης Γιανιτσών, Παναγιώτης Γκουτσίδης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Μίσθωση ακινήτων

Ο Γιώργος Παράσχος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά «ρίζωσε» στην Καστοριά απ’ όπου και κατάγεται η σύζυγός του. Εκεί λοιπόν ο τεχνικός της Ξάνθης έχει ακίνητη περιουσία, την οποία και μισθώνει. Εισπράττει ενοίκια από σούπερ μάρκετ έως και βενζινάδικο. Στην Καστοριά, πάντως, αποσύρεται και κάθε φορά που θέλει να ηρεμήσει από τις σκοτούρες του ποδοσφαίρου.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

Ιδιοκτήτης εστιατορίου

Τόσα χρόνια στην Ελλάδα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε κάποια στιγμή να αναπτύξει και επιχειρηματική δράση. Εχει λοιπόν στην ιδιοκτησία του ένα φημισμένο εστιατόριο με ασιατική κουζίνα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Εκεί μάλιστα στις 19 Απριλίου 2010 ο Σταύρος Αδαμίδης του είχε προτείνει ανανέωση συμβολαίου σε μια συνάντηση που ξεκίνησε ως γεύμα και κατέληξε σε δείπνο.

Read more!

Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς...


Εν όψει της αυριανής επιστροφής του Σαλπιγγίδη κόντρα στον Παναθηναϊκό, το gazzetta.gr παρουσιάζει τις έντεκα κυριότερες περιπτώσεις επιθετικών που επέστρεψαν και αντιμετώπισαν αγάπη και μίσος… Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έμαθε να ζει στην κόψη του ξυραφιού. Έμαθε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το έζησε πιο έντονα από τον καθένα. Δεν είναι, όμως, ο μόνος! Το gazzetta.gr παρουσιάζει 11 περιπτώσεις...

11. Το χρώμα του μίσους!


Από τις πιο ακραίες περιπτώσεις, που συγκέντρωσαν τα πιο έντονα συναισθήματα. Ο Αλέκος Αλεξανδρής έφυγε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1994. Ουδείς το περίμενε, ουδείς μπορούσε να κατανοήσει την απόφασή του. Επέλεξε το καλύτερο συμβόλαιο που του προσέφερε ο Ολυμπιακός και έκανε τη διαδρομή από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο Φάληρο. Τα συνθήματα ήταν εναντίον του πριν καν έρθει η στιγμή να τον αντικρίσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ με τα ερυθρόλευκα. Και παρότι ο χρόνος βοήθησε να ηρεμήσει λίγο η μπόρα και ο πληγωμένος εγωισμός, δεν άλλαξαν και πολλά…

ΑΠΟ ΠΟΥ: ΑΕΚ
ΓΙΑ ΠΟΥ: Ολυμπιακό
ΓΥΡΙΣΕ: 1/4/1995
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Μια ισοπαλία... Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στο παιχνίδι που σκόραρε δύο φορές ο πρώην κιτρινόμαυρος Ντανιέλ Μπατίστα, να αντικατασταθεί με τον... όμοιό του, Αλέκο Αλεξανδρή. Ο Αλεξανδρής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 68' κι ένιωσε στο έπακρο τα συναισθήματα του κόσμου προς το πρόσωπό του εκείνη την εποχή.

10. Ο επαγγελματίας!

Μια περίπτωση που μοιάζει με εκείνη του Δημήτρη Σαραβάκου. Όταν ο Τάσος Μητρόπουλος ειδοποιήθηκε από τον Ολυμπιακό ότι δεν είναι στα πλάνα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έβρισκε μια πολύ καλή λύση για τη δική του ομάδα. Η ΑΕΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 1992 και στην πρώτη του σεζόν ήταν υπερπολύτιμος για την Ένωση. Εκείνο που διαφέρει στην περίπτωση με τον Σαραβάκο είναι η εξέλιξη της καριέρας τους. Ο Μητρόπουλος έκανε πολύ μεγαλύτερο δρομολόγιο πριν επιστρέψει και πάλι στον Ολυμπιακό για να κλείσει την καριέρα του το καλοκαίρι του 1997.

ΑΠΟ ΠΟΥ: Ολυμπιακό
ΓΙΑ ΠΟΥ: ΑΕΚ
ΓΥΡΙΣΕ: 10/1/1993
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Την ομάδα του... Το πέρασμά του από την ΑΕΚ αντιμετωπίστηκε με σεβασμό. Από συμπαίκτες, από τον κόσμο και από αντιπάλους. Ο Τάσος Μητρόπουλος, όμως, ήταν πάντα συνυφασμένος με τον Ολυμπιακό, ακόμα κι όταν φορούσε τη φανέλα με τα πράσινα. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά τον Γενάρη του 1993, όταν τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα και ήταν σαφώς επηρεασμένος από το κλίμα.

9. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης!

Ακόμα μια περίπτωση, όμοια με την προηγούμενη. Παρά, όμως, την επιμονή του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2003, ο Γιάννης Οκκάς προτίμησε την ΑΕΚ λόγω του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στην πρώτη του σεζόν με τα κιτρινόμαυρα δεν αγωνίστηκε - και πολλοί ισχυρίστηκαν πως το απέφυγε – στην Τούμπα, οπότε μας μένει η δεύτερη επιστροφή του. Μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε εκ νέου φανέλα και πήγε στον Ολυμπιακό από την Ένωση. Παρότι, όντας παίκτης των ερυθρολεύκων έχτισε θετική παράδοση καλών εμφανίσεων και γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, στο ντεμπούτο του πέρασε μάλλον απαρατήρητος.

ΑΠΟ ΠΟΥ: ΑΕΚ
ΓΙΑ ΠΟΥ: Ολυμπιακό
ΓΥΡΙΣΕ: 7/11/2004
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Ησυχία... Ουδείς ασχολήθηκε με την παρουσία του Κύπριου επιθετικού σε έναν αγώνα στο ΟΑΚΑ που ήταν γιορτή για την ΑΕΚ και είχε λήξει 0-0.

8. Η διπλή επιστροφή!

Ακόμα μια περίπτωση ποδοσφαιριστή με κάρτα… απεριορίστων διαδρομών! Από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο Καραϊσκάκη και πάλι πίσω. Βόλευε, βλέπετε και ο ηλεκτρικός. Η επιστροφή του Ντανιέλ Μπατίστα, ωστόσο, ως αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν πολύ μεγαλύτερο θέμα από εκείνη που έκανε ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Είχε την τύχη να περάσει απαρατήρητος στο πρωτάθλημα, αλλά και την ατυχία να δει… το λάθος του, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

ΑΠΟ ΠΟΥ: ΑΕΚ
ΓΙΑ ΠΟΥ: Ολυμπιακό
ΓΥΡΙΣΕ: 6/6/1993
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Πανηγύρια... Η επιστροφή του Ντανιέλ Μπατίστα στη Ν. Φιλαδέλφεια συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, οπότε ποιος και γιατί να ασχοληθεί μαζί του; Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έπαιξε και στα 90 λεπτά του αγώνα σα να έπρεπε να σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου για την απόφαση που είχε πάρει το προηγούμενο καλοκαίρι.

7. Η τρέλα του Μιχαλάκη…

Η απόφασή του γέννησε πάθη! Έφυγε από τον Παναθηναϊκό για να πραγματοποιήσει το όνειρο του εξωτερικού και κατέληξε μερικά χιλιόμετρα πιο νότια της Λεωφόρου! Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πήρε τη μεγάλη απόφαση το καλοκαίρι του 2005 να μετακομίσει στον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκού και ήταν μια ακόμα περίπτωση που η μοίρα θα του έπαιζε περίεργο παιχνίδι. Όπως και για τους Γιώργο Γεωργιάδη και Παντελή Καφέ, η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος ήταν με επιστροφή. Μόνο που στην περίπτωση του Κύπριου υπήρχε κόσμος στις εξέδρες…

ΑΠΟ ΠΟΥ: Παναθηναϊκό
ΓΙΑ ΠΟΥ: Ολυμπιακό
ΓΥΡΙΣΕ: 28/8/2005
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Ανάμεικτες αντιδράσεις... Η μοίρα του το έφερε να επιστρέψει ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Παρότι αποδοκιμάστηκε, η... άπλα του ΟΑΚΑ μάλλον λειτούργησε υπέρ του, όπως και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδιζε, ήδη, με 2-0 όταν αντικαταστάθηκε στο 88' και σχεδόν ουδείς είχε κουράγιο να ασχοληθεί μαζί του.
ΑΝΑΜΝΗΣΗ: «Ο Μιχάλης ξέρει καλύτερα. Σίγουρα, θα είχε περίεργα συναισθήματα. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο τα αφήνεις έξω. Δεν έχεις χρόνο να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα», είπε μετά το ματς ο συμπαίκτης του Ιεροκλής Στολτίδης.

6. Ο «μπέμπης» του βορρά και του νότου!

Η καριέρα του Γιώργου Γεωργιάδη σημαδεύτηκε με επιστροφές. Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε τουλάχιστον τρεις. Η πρώτη φορά που τέθηκε αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό, η πρώτη που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ και εκείνη που εν συνεχεία ως παίκτης του ΠΑΟΚ εκ νέου ήρθε αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό. Στεκόμαστε σε εκείνη που είχε την περισσότερη… ίντριγκα. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός έβγαλε τη φανέλα του δικεφάλου του βορρά για την ερυθρόλευκη το καλοκαίρι του 2003 και η μοίρα του έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι, αφού στην πρεμιέρα της σεζόν επέστρεφε στην Τούμπα…

ΑΠΟ ΠΟΥ: ΠΑΟΚ
ΓΙΑ ΠΟΥ: Ολυμπιακό
ΓΥΡΙΣΕ: 24/8/2003
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Συντρίμμια. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 στην άδεια Τούμπα με τον Γεωργιάδη να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στο 18' και τον Παντελή Καφέ - επίσης στην πρώτη εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ - να σκοράρει στο 75'.

5. Το αγαπημένο παιδί!

Η επιστροφή του στην ΑΕΚ πριν αρκετούς μήνες έγινε αποδεκτή με χαρά. Ενδεικτικό πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Βασίλης Δημητριάδης ήταν και παραμένει αγαπημένο παιδί για τον κόσμο της Ένωσης. Μετά από πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη, ο Έλληνας επιθετικός έπαιρνε μεταγραφή για την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1991. Τον Γενάρη του 1997, μετά από 4,5 χρόνια και 81 γκολ (μόνο στο πρωτάθλημα) επέστρεφε στη γενέτειρά του. Και μόλις δύο μήνες μετά την επιστροφή του στον Άρη έπρεπε να τεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν θα έχει ξεχάσει…

ΑΠΟ ΠΟΥ: ΑΕΚ
ΓΙΑ ΠΟΥ: Άρη
ΓΥΡΙΣΕ: 27/3/1997
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Εκκωφαντικό χειροκρότημα! Τι κι αν ο Άρης δεν είχε τύχη στο παιχνίδι; Για τον κόσμο της ΑΕΚ εκείνο που μετρούσε πιο πολύ ήταν η επιστροφή ενός αγαπημένου παιδιού. Ο Βασίλης Δημητριάδης αποθεώθηκε τριπλά στο "Νίκος Γκούμας" εκείνη την βραδιά. Αποθεώθηκε πριν το ματς, χειροκροτήθηκε όταν σκόραρε στο 27' (μείωσε σε 2-1) και πήρε την τελευταία αποθέωση όταν έγινε αλλαγή στο 83' του αγώνα.

4. Ο άνθρωπος με δύο καρδιές!

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έφυγε από τον Παναθηναϊκό, όταν πλέον δεν τον ήθελε. «Θύμα» της Ριζούπολης και των αλλαγών που θέλησε να φέρει στην ομάδα η διοίκηση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ του πρόσφερε καταφύγιο μετά από ένα ολόκληρο σίριαλ το καλοκαίρι του 2003. Η πρώτη του επιστροφή τον στιγμάτισε, όπως και οι επόμενες φορές που θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό. Γιατί με ένα μαγικό τρόπο πάντα θα ήταν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να σκοράρει. Το πρώτο του γκολ, ωστόσο, ήρθε στη Λεωφόρο. Και ήταν εκείνο που έδειξε τα συναισθήματα που είχαν αμφότεροι.

ΑΠΟ ΠΟΥ: Παναθηναϊκό
ΓΙΑ ΠΟΥ: ΑΕΚ
ΓΥΡΙΣΕ: 1/2/2004
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Standing ovation! Το γκολ που σημείωσε στο 78' της αναμέτρησης, ο τρόπος που αντέδρασε και η δεδομένη αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού για την προσφορά του, είχαν ως αποτέλεσμα να ακουστεί στη Λεωφόρο παρατεταμένο χειροκρότημα για τον Μεσσήνιο επιθετικό.
ΑΝΑΜΝΗΣΗ: «Ο Νίκος έπαιζε χρόνια στην ομάδα και έχει προσφέρει πολλά. Το άξιζε», είπε ο Γιάννης Γκούμας μετά το τέλος του αγώνα.

3. «Μήτσο» βαζέλα πέτα τη φανέλα!

Μια ατελείωτη ιστορία αγάπης… Όταν το καλοκαίρι του 1994 ο Δημήτρης Σαραβάκος αναγκάστηκε να ψάξει για καινούργια ομάδα, η ΑΕΚ του άνοιξε την αγκαλιά της. Εκείνος της πρόσφερε κρίσιμα γκολ, μια πρόκριση απέναντι στους Ρέιντζερς και ποιότητα σε μια ονειρώδη επιθετική γραμμή, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τα συναισθήματά του. Αποκορύφωμα ήταν, φυσικά, ο τελικός του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και το χαμένο πέναλτι εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο του τριφυλλιού, όμως η πρώτη επιστροφή ήταν μερικούς μήνες πριν.

ΑΠΟ ΠΟΥ: Παναθηναϊκό
ΓΙΑ ΠΟΥ: ΑΕΚ
ΓΥΡΙΣΕ: 25/3/1995
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Αποθέωση... Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην ΑΕΚ και με το γκολ στο 2-0 από το 14', υπήρχε χρόνος για να αποθεωθεί ο Δημήτρης Σαραβάκος από τους οπαδούς των πρασίνων.

2. Ο ρομαντικός!

Ακόμα κι αν κάποιος δεν πιστεύει στο συναίσθημα σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού, ακόμα κι αν θεωρεί ότι οι (μη) αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών όταν σκοράρουν είναι για τα μάτια του κόσμου, ίσως η συγκεκριμένη περίπτωση τον ανάγκασε λίγο να αναθεωρήσει. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης χρειάστηκε 1,5 χρόνο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. Κατηφόρισε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2006 και αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα 1,5 χρόνο, δύο γκολ κι ένα ημίχρονο αργότερα. Γιατί η πρώτη φορά ήταν σε αγώνα κυπέλλου το Γενάρη του 2007, ωστόσο στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ο Έλληνας επιθετικός έμοιαζε με φάντασμα.

ΑΠΟ ΠΟΥ: ΠΑΟΚ
ΓΙΑ ΠΟΥ: Παναθηναϊκό
ΓΥΡΙΣΕ: 27/1/2008
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Την καρδιά του... Παρότι είχε περάσει 1,5 χρόνος από τότε που πήρε τη μεγάλη απόφαση και παρότι είχε σκοράρει σε αμφότερα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα συναισθήματά του. Σκόραρε στο 34' της αναμέτρησης κι έδειξε να πονάει παρά να χαίρεται που βρέθηκε σε θέση βολής, ενώ έγινε αλλαγή στο 88' με τον κόσμο να μην ξέρει αν πρέπει να χειροκροτήσει ή να αποδοκιμάσει.
ΑΝΑΜΝΗΣΗ: «Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα. Καταλαβαίνω την πίκρα του κόσμου, αλλά πολλοί απ` τους φίλους του ΠΑΟΚ δεν έχουν μάθει τι έγινε στην περίπτωση μου. Κάποιοι βέβαια ξέρουν. Με στεναχωρεί αυτή η συμπεριφορά», είπε ο σκόρερ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

1. The special one!


Παρότι δεν είναι επιθετικός, δεν θα μπορούσε να λείπει από το αφιέρωμα. Ο Ριβάλντο έφυγε από τον Ολυμπιακό την άνοιξη του 2007, με δάκρυα στα μάτια και με… ένα επαναστατικό αγώνα πίσω του, έτοιμος να τον υποστηρίξει. Όταν γύρισε εφτά μήνες μετά, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν ξεχάσει την αγάπη τους, είχαν ξεχάσει τη λατρεία στο πρόσωπό του, είχαν ξεχάσει ακόμα και τη φιέστα που σαμποτάρισαν για χάρη του. Ο Βραζιλιάνος έγινε αποδιοπομπαίος τράγος στο λιμάνι σε μια βραδιά που ούτε ο ίδιος περίμενε να εξελιχθεί τόσο άσχημα για τον ίδιο.

ΑΠΟ ΠΟΥ: Ολυμπιακό
ΓΙΑ ΠΟΥ: ΑΕΚ
ΓΥΡΙΣΕ: 16/12/2007
ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ: Απογοήτευση... Δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος πως θα υπάρχουν τέτοιες και τόσες αντιδράσεις στην επιστροφή του. Ο Ριβάλντο αποδοκιμάστηκε έντονα στο Στάδιο Καραϊσκάκη και αποδοκιμαζόταν χαρακτηριστικά σε κάθε του επαφή με τη μπάλα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε, τελικά, 1-0 με το γκολ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο Βραζιλιάνος το μόνο που είχε να κάνει είναι να κρατήσει δανεικά για τον επαναληπτικό.
ΑΝΑΜΝΗΣΗ: «Έπαιξα 3 χρόνια στον Ολυμπιακό και ήταν 3 καλά χρόνια. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα με την συμπεριφορά του κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα, αλλά καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι θέλουν το καλό της ομάδας τους», είπε μεταξύ άλλων μετά το Read more!

Πόρτα!

Η διοίκηση της Ξάνθης αποφάσισε να κλείσει την πόρτα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ της ακριτικής πόλης με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως δεν θα εκδώσει μεμονωμένα εισιτήρια για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς θα εισέλθουν στο γήπεδο μόνο μέλη με κάρτες διαρκείας, και γι' αυτό παρακάλεσε τους φίλους των «ερυθρόλευκων» να μην κάνουν τον... κόπο να ταξιδέψουν στη Θράκη! Read more!

H υπόσχεση του Γκοβού

Ο Σίντνεϊ Γκοβού φαίνεται πως έχει μετανιώσει για τα... λάθη του και είναι αποφασισμένος να τ' αφήσει στο παρελθόν. Ο μάνατζερ του Γάλλου, Τζόνο Μπικό Πενάκ, συναντήθηκε με δική του πρωτοβουλία με τον Κώστα Αντωνίου και ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης του ήρθε στην Ελλάδα μόνο για να παίξει... ποδόσφαιρο.

"Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκειά σας από τη συμπεριφορά του Γκοβού. Πρώτη φορά αγωνίζεται εκτός Γαλλίας και χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής. Καταλαβαίνει ότι με τη συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν ήρθε εδώ για να περνά την ώρα του, αλλά για να παίξει ποδόσφαιρο. Του μίλησα κι εγώ και υποσχέθηκε πως στο εξής θα είναι συνεπής", είπε στον διευθυντή ποδοσφαίρου της "πράσινης" ΠΑΕ ο εκπρόσωπος του Γκοβού.

Ο Γκοβού θα παραδώσει την Παρασκευή την έγγραφη απολογία του και, όπως είναι γνωστό, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 50.000 ευρώ. Read more!

Στη Λίβερπουλ ως το 2013 ο Κάραγκερ

Ο Τζέιμι Κάραγκερ αποφάσισε να ανανεώσει την συνεργασία του με την Λίβερπουλ για ακόμη δύο χρόνια και υπέγραψε διετές συμβόλαιο που λήγει τον Ιούνιο του 2013. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 32χρονος διεθνής Αγγλος, αγωνίζεται στους «κόκκινους» από το 1997 και μετρά 641 συμμετοχές με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Read more!

Η Τσέλσι απέκτησε 11χρονο από την Νορθάμπτον !

Η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της Τσέλσι προχώρησαν σε ακόμη μία κίνηση επένδυσης για το μέλλον, καθώς απέκτησαν τον -μόλις 11 ετών- Μικαέλ Γκιασί από την Νορθάμπτον. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, ενώ αναφερόμενος στο θέμα, ο υπεύθυνος της Νορθάμπτον, Τρέβορ Γκουλντ, τόνισε: «Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για τον Μικαέλ, αλλά και για τους υπόλοιπους παίκτες μας που προοδεύουν επίσης. Οταν ένας σύλλογος όπως η Τσέλσι σου χτυπά την πόρτα και σου προτείνει μία καλή συνεργασία τέτοιου επιπέδου, δεν μπορείς να αρνηθείς».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γκιασί που αγωνίζεται στην επίθεση, παίζει στις ομάδες της Νορθάμπτον τα τελευταία τρία χρόνια και συνήθως συμμετέχει στους αγώνες της ομάδας κάτω των 11 ετών.
Read more!

To happy end πλησιάζει...

α βάσανα της Λίβερπουλ φαίνεται πως θα τελειώσουν εντός της ημέρας. Στις 3 το μεσημέρι ο δικαστήριο του Ντάλας αναμένεται να μην αποδεχθεί τα ασφαλιστικά μέτρα των Χικς και Τζιλέτ και ο σύλλογος θα περάσει τα στα χέρια του Τζον Χένρι.
Ο ιδιοκτήτης της NESV βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο για να τελειώσει με το θέμα της αγοράς του αγγλικού συλλόγου. Παράλληλα, οι δηλώσεις του προέδρου των «κόκκινων», Μάρτιν Μπρόουτον, δείχνουν ότι η Λίβερπουλ θα περάσει σε νέα εποχή. Read more!

«Φυσικά θα με ενδιέφερε η Μπάγερν»!

Μπορεί η Έβερτον να βρίσκεται μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας, όμως ο Τζόνι Χάιτινγκα αποτελεί σταθερή αξία. Ετσι, όλο και «φουντώνουν» τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Μπάγερν και η Βόλφσμπουργκ θα επιδιώξουν να τον αποκτήσουν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Είναι δύσκολο να καταλάβω αν είναι σοβαρές αυτές οι φήμες ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Μπάγερν δεν έχει πλησιάσει ούτε εμένα ούτε την Έβερτον. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι το ενδιαφέρον ενός τέτοιου συλλόγου δεν με αφήνει ασυγκίνητο. Φυσικά θα ήθελα να παίξω εκεί. Συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ κι εγώ έχω το δικαίωμα να παίξω, αφού με την Έβερτον δεν αγωνίστηκα στην Ευρώπη στη φετινή σεζόν», σχολίασε σχετικά ο Ολλανδός άσος. Read more!

Βροχή προτάσεων στους Χιλιανούς μεταλλωρύχους !

Δεν πρόλαβαν να βγουν στην επιφάνεια της γης και νιώθουν ξανά... ασφυξία. Ο λόγος; Οι προτάσεις από συλλόγους της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής να τους επισκεφθούν!
Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντόνο Πέρεθ κάλεσε τους 33 να επισκεφθούν το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για «να γιορτάσουν μαζί το μάθημα ζωής», ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζει παρόμοια υποδοχή.

«Αυτή τη στιγμή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε ένα διάστημα να περάσει, έτσι ώστε να βρουν τους ρυθμούς τους από αυτό που έζησαν. Μετά, το θέμα είναι να βρούμε μία ημερομηνία για να παρευρεθούν σε έναν αγώνα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου"», αναφερόταν στην ανακοίνωση των Blancos. Την ίδια στιγμή, ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μπόμπι Τσάρλτον, γιος μεταλλωρύχου, έστειλε ηχογραφημένο μήνυμα στους Χιλιανούς, με το οποίο τους προσκαλούσε στο «Ολντ Τράφορντ». Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...