ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Πέρασε από το Τροντχάιμ η Ατλέτικο

Σέρχιο Αγουέρο Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, στον οποίο μετέχει και ο ʼρης. Οι «ροχιμπλάνκος» επιβλήθηκαν 2-1 της Ρόζενμποργκ στο «Λέρκενταλ Στάντιον» του Τροντχάιμ, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική, και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης του ομίλου με επτά βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με τον Αγουέρο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 52΄ με τον Χένρικσεν, ωστόσο η Ατλέτικο πήρε τη νίκη με το γκολ του Τιάγκο στο 84΄.

Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (Νιλς Αρνε Έγκεν): Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, ʼναν (61΄ Σαρέ), Μπιάρσμιρ, Μόλντσκρεντ, Ντέμιντοφ, Ίβερσεν, Σκιέλμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ, Τιάγκο, Ραούλ Γκαρσία, Αγουέρο (61΄ Φορλάν), Πάουλο Ασουνσάο (71΄ Μάριο Σουάρεθ), Ουιφαλούσι, Αλβάρο Ντομίνγκεθ, Σιμάο, Περέα, Ντιέγκο Κόστα (90+1΄ Ιγκνάσιο Καμάτσο).
Read more!

Πέρασε και ο Ηρακλής από του Ρέντη !

Πέρασε από του Ρέντη ο Ηρακλής Στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Ανδρών, ο Ηρακλής νίκησε τον Ολυμπιακό στο (άδειο από θεατές, λόγω τιμωρίας) κλειστό του Ρέντη με 3-1 σετ. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις τους, απόρροια των οποίων είναι οι τρεις ήττες στους ισάριθμους αγώνες που έχουν δώσει για το πρωτάθλημα.

Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στη Σαντορίνη ο πρωταθλητής Ελλάδας παραπαίει αγωνιστικά, ευρισκόμενος στην προτελευταία θέση της κατάταξης με απολογισμό μόλις ενός βαθμού, κι ας έχει παίξει τα δύο από τα τρία παιχνίδια στην έδρα του. Ο "Γηραιός" κατάκτησε το πρώτο σετ ύστερα από λανθασμένη υπόδειξη του πρώτου διαιτητή (Ράπτη), ο οποίος καθ΄ υπόδειξη του επόπτη έδωσε άουτ την επίθεση του Τζούριτς, ενώ δεν ήταν.

Οι φιλοξενούμενοι, στον πρώτο αγώνα τους με προπονητή τον Φρέντι Μπρουκς, πήραν και το 2ο σετ, ο Ολυμπιακός μείωσε και φάνηκε ότι θα ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως στο 4ο σετ οι παίκτες του "δεν υπήρχαν" στο γήπεδο, με αποτέλεσμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάσει σε μια άκοπη νίκη.

Τα σετ (πρώτος αναφέρεται ο γηπεδούχος Ολυμπιακός): 31-33, 23-25, 25-23, 14-25.
Read more!

Έγραψε ιστορία ο Πιρς !

Ο Πολ Πιρλς ξεπέρασε τους 20.000 πόντους στο NBA Στην ιστορία του ΝΒΑ έγραψε το όνομα του ο Πολ Πιρς. Ο σούπερ σταρ των Σέλτικς πέτυχε 28 πόντους στον αγώνα κόντρα στο Μιλγουόκι και πέρασε τους 20.000 πόντους στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

"Είναι μια μεγάλη επιτυχία για μένα και σίγουρα δεν θα σταματήσω εδώ. Εχω βλέψεις για πολλούς περισσότερους πόντους", δήλωσε σχετικά ο Πιρς.
Read more!

Ποινή έξι αγωνιστικών στον Αλού Ντιαρά!

Ντιαρά και Φερνάντο πανηγυρίζουν για την Μπορντό Τις υπηρεσίες του Αλού Ντιαρά θα στερηθεί η Μπορντό για τους τρεις ερχόμενους αγώνες πρωταθλήματος. Στον αρχηγό της γαλλικής ομάδας επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών από τις υποχρεώσεις του συλλόγου, επειδή, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Οσέρ, έσπρωξε τον διαιτητή της αναμέτρησης. Αμέσως μετά αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

«Η ποινή περιλαμβάνει και τα τρία προηγούμενα παιχνίδια, καθώς ο Ντιαρά έχει αποκλειστεί από τους αγωνιστικούς χώρους από τις 21 Οκτωβρίου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική ομοσπονδία.

Έτσι ο προπονητής των «Γιρονδίνων», Ζαν Τιγκανά, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον 29χρονο μέσο για τις αναμετρήσεις με τη Βαλενσιέν, τη Νανσί και την Αρλ, ωστόσο ο Ντιαρά μπορεί να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γαλλίας απέναντι σε αυτήν της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ στις 17 Νοεμβρίου.
Read more!

Μόντριτς: «Στην Μπαρτσελόνα; Μόνο ως αντίπαλος»

Κατηγορηματικά διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, ο Λούκα Μόντριτς. Ο μεσοεπιθετικός της Τότεναμ τόνισε αστειευόμενος ότι η μόνη περίπτωση να πάει άμεσα στη Βαρκελώνη, είναι να κληρωθούν τα «σπιρούνια» με αντίπαλο την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Champions League.
Μόντριτς: «Στην Μπαρτσελόνα; Μόνο ως αντίπαλος»
Ο 25χρονος Κροάτης διεθνής έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα της Τότεναμ και έχει προσελκύσει πολλά ευρωπαϊκά βλέμματα πάνω του. Ωστόσο εκείνος δηλώνει πιστός στην ομάδα του, μιας και υπέγραψε πρόσφατα και νέο συμβόλαιο: «Εγώ στη Μπαρτσελόνα; Ναι το ελπίζω πραγματικά, αλλά μόνο ως αντίπαλός της. Να πάω εκεί σαν παίκτης της Τότεναμ στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας σοβαρευτούμε. Όλα αυτά είναι απλώς φημολογία. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να αναπαράγονται για κάποιο λόγο, αλλά εμένα μου φαίνονται πραγματικά αστεία. Πάντα είναι ωραίο να βλέπεις το όνομά σου ως στόχο ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα, όμως πρέπει να είμαι προσγειωμένος. Δεν μπορώ να συζητάω άλλο για αυτά. Από τη μέρα που ήρθα στην ομάδα, ακούω και διαβάζω για Τσέλσι, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα Μπαρτσελόνα.

Η μόνη αλήθεια σε όλα αυτά είναι ότι υπέγραψα πρόσφατα το νέο μου συμβόλαιο με την Τότεναμ. Το Λονδίνο είναι ένα υπέροχο μέρος και το «Γουάι Χαρτ Λέιν» το νιώθω σαν σπίτι μου. Ξέρω ότι οι οπαδοί είναι χαρούμενοι μαζί μου και έχουν την απαραίτητη υποστήριξη να πάμε μπροστά. Μπορώ να πραγματοποιήσω τα ποδοσφαιρικά μου όνειρα με την Τότεναμ και ξέρω ότι το μέλλον μου είναι εδώ στο σύλλογο».
Read more!

Παοκάρα μας έκανες περήφανους!

Σπουδαίος...
Μέγας PAOK!

Ωωωωωω ΠΑΟΚάρα!

ΓΚΟΛΛΛΛΛΛ ο Βιερίνια

Πανηγυρισμοί για το γκολ του Βιερίνια... Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ, που πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Βιγιαρεάλ, επικρατώντας στην κατάμεστη Τούμπα με 1-0. Ο Βιερίνια στο 70ο λεπτό σημείωσε το «χρυσό» γκολ του «δικεφάλου» του βορρά, ο οποίος πέρασε στην κορυφή του τέταρτου ομίλου της διοργάνωσης.

Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Μάκη Χάβου έφτασε τους επτά βαθμούς και είναι ισόβαθμη στην κορυφή του ομίλου με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το Βέλγιο επί της Κλαμπ Μπριζ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν με πολύ πάθος και ήδη στα 21 πρώτα λεπτά είχαν δημιουργηθεί πέντε καλές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Ο ΠΑΟΚ με τακτική πολυπρόσωπου κέντρου άφησε χώρο στους Ισπανούς οι οποίοι αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά δεν απείλησαν παρά μόνο δυο φορές την ελληνική εστία στο πρώτο αυτό ημίχρονο.

Την πρώτη στο 5' με τον Αλτιντορ που ξέφυγε από τον Κοντρέρας αλλά ο Κρέσιτς ήταν εκεί για να επέμβει σωτήρια. Η δεύτερη ήταν στο 20? όταν το σουτ του Κάνι αφού κόντραρε στον Τσιρίλο δεν ξεγέλασε τον Κρέσιτς που απομάκρυνε σε κόρνερ.
Μέγας PAOK!
Ο ΠΑΟΚ ήταν παραγωγικός και ορεξάτος όχι μόνο στο πρώτο μέρος όταν και πλησίασε τρείς φορές στην εστία της Βιγιαρεάλ, αλλά και στην επανάληψη που με την παρουσία του ευέλικτου Ελ Ζαρ προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί ανέβασαν ρυθμούς και άρχισαν να φτάνουν πιο απειλητικά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όπου ο Κοντρέρας, με τους συμπαίκτες του κρατούσαν με αξιοπρέπεια, έστω και δύσκολα τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Αυτοί από την πλευρά τους με την είσοδο των Ρόσι και Καθόρλα έγιναν πιο απειλητικοί και το ματς κυλούσε χωρίς γκολ, με τον ΠΑΟΚ να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 69΄ με τον Μουσλίμοβιτς.
Πανηγυρισμοί για το γκολ του Βιερίνια
Ένα λεπτό αργότερα ο Δικέφαλος άνοιγε το σκορ. Ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ και ο Βιεϊρίνια πηδώντας ψηλότερα από όλους παραβίασε την εστία της ισπανικής ομάδας γράφοντας το 1-0. Η Τούμπα είχε πάρει φωτιά και ο ενθουσιασμός είχε φτάσει στα ύψη.

Από το σημείο αυτό και μέχρι την λήξη η Βιγιαρεάλ έδειξε τα δόντια της αλλά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο άντεξε στην πίεση αυτή αλλά απέδωσε υποδειγματικό αμυντικό ποδόσφαιρο με διαρκή αλληλοκάλυψη και άψογη συνεργασία, που άφησε χωρίς αποτέλεσμα την ισπανική ομάδα, που έχασε με την ήττα της αυτή την πρωτοπορία στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Xάβος: "Καλύτερο φάρμακο οι νίκες"


Ο Μάκης Χάβος στο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ Το... άστρο του Μάκη Χάβου συνεχίζει να λάμπει στον ΠΑΟΚ καθώς με τον 41χρονο προπονητή στον πάγκο του, ο "δικέφαλος" του βορρά έφτασε σε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έμεινε ικανοποιημένος από την νίκη και την εμφάνιση με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα...

Αναλυτικά, τα όσα είπε: "Στο πρώτο ημίχρονο, εκτός του πρώτου δεκαλέπτου, ήμασταν αρκετά καλοί. Λειτουργήσαμε άψογα στην άμυνα και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ. Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο μέρος. Το γκολ ήρθε σε καθοριστικό σημείο και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Στα τελευταία λεπτά είναι λογικό να γυρίζουν οι παίκτες προς τα πίσω. Αυτό είναι θετικό διότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για κόντρα. Σήμερα δυναμώσαμε επιπλέον τον άξονά μας, θέλοντας να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στον τρόπο ανάπτυξης της Βιγιαρεάλ.

Η πρόκριση θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να νικήσουμε και στα δύο παιχνίδια που μένουν. Προσωπικά είμαι χαρούμενος επειδή χάρηκε ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Καθρέφτης για εμάς είναι το γήπεδο. Εμείς αυτό κοιτάμε. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι πως θα πάμε στην Καβάλα για να νικήσουμε. Το καλύτερο φάρμακο είναι οι νίκες. Σε αυτές πρέπει να στοχεύει ο ΠΑΟΚ, πάντα. Το λόγο για το θέμα του προπονητή τον έχει η διοίκηση. Δεν το λέω για να το πω"
, ήταν τα λόγια του Χάβου.
Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

1. ΠΑΟΚ 7 (3-2)
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7 (4-1)
3. Βιγιαρεάλ 6 (3-3)
4. Μπριζ 2 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (2/12):

Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ-Μπριζ
Read more!

Κρίμα και άδικο...

Ο Χαβίτο σε προσπάθεια του κόντρα στη Λεβερκούζεν Ο Αρης κέρδισε τις εντυπώσεις και η Λεβερκούζεν το τρίποντο (1-0) που τη διατηρεί στην κορυφή. Οι "κίτρινοι" ήταν καλύτεροι και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο οι Γερμανοί ,έχοντας την τύχη με το μέρος τους ,κατάφεραν να σκοράρουν στο 90' με τον Βιδάλ.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ,αντίθετα από αυτά που γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες, παρέταξε την ομάδα του με σκοπό να "χτυπήσει" το παιχνίδι και όχι να κλειστεί πίσω, ενώ ο Χάινκες χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες που δε θεωρούνται βασικοί.

Οι Γερμανοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να "καθαρίσουν" από νωρίς το παιχνίδι και έβγαζαν αρκετούς παίκτες μπροστά, κάτι που παραλίγο να στοιχίσει στη Λεβερκούζεν, καθώς οι "κίτρινοι" έβρισκαν αρκετούς χώρους για να φύγουν σε αντεπίθεση. Στο 10' ο Αντλερ πρόλαβε τον Χαβίτο πριν πλασάρει, ενώ στο επόμενο λεπτό έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, ύστερα από μία έμπνευση του Τόνι Κάλβο. Ο τελευταίος μαζί με τον Μίσελ από τα αριστερά έκαναν όλο το παιχνίδι του Αρη και αποτελούσαν πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Σιγά, σιγά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς σταμάτησαν τις επελάσεις του Τόνι Κάλβο, αφήνοντας τους Κόκε και Ρουίς απομονωμένους μπροστά, ενώ ο Βιδάλ ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους του δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Ο Χιλιανός είχε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρος, όταν με σουτ στο 25' έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Το σύνολο του Κούπερ κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν και είχε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, όμως ο Αντλερ έδιωξε εκπληκτικά το σουτ του Τόχα στο 42'.
Όχι έτσι…
Η εικόνα της Λεβερκούζεν δεν άρεσε και πολύ στον Χάινκες, ο οποίος με την έναρξη του δευτέρου μέρους πραγματοποίησε δύο αλλαγές με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ντέρντιγιοκ και Ράλφες βοήθησαν αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια οι παίκτες του Αρη τους "εγκλώβισαν" και δεν τους άφησαν περιθώρια δράσης. Από τη μεριά του ο Κούπερ απέσυρε τον Ρουίς, που δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, και πέρασε τους Χαβίτο, Τόνι Κάβο πίσω από τον Κόκε.

Ο Αρης έκοβε τις επιθέσεις των Γερμανών και έβγαινε συχνά μπροστά με αντεπιθέσεις , αγγίζοντας πολλές φορές το 1-0. Στο 60' ο Τσεσνάουσκις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δεν κατάφερε να νικήσει τον Αντλερ. Λίγα λεπτά πριν (51') ο Ράιναρτς έκοψε σωτήρια την πάσα του Χαβίτο προς τον Τόνι Κάλβο, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος μπροστά στην κενή εστία.

Η Λεβερκούζεν με γεμίσματα προσπαθούσε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Σηφάκη για να απειλήσει, αλλά εκτός από τη φάση του 73' με τον Μπαρνέτα, δεν το κατάφερε άλλη φορά. Στο επόμενο λεπτό ο Χαβίτο θα μπορούσε να είχε σκοράρει όταν βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Αντλερ, όμως σπατάλησε και αυτή την ευκαιρία.

Ολοι άρχισαν να πιστεύουν πως η αναμέτρηση θα ολοκληρωνόταν χωρίς νικητή και γκολ, ωστόσο στο 90' ο Βιδάλ στάθηκε τυχερός και μετά από απόκρουση του Σηφάκη είδε την μπάλα να χτυπάει στα πόδια του και να καταλήγει στα δίχτυα. Η Λεβερκούζεν με αυτή τη νίκη έφτασε τους οκτώ βαθμούς, ένα περισσότερο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τέσσερις περισσότερους από τον Αρη.


Διαιτητής: Μπρούνο Παϊσάο (Πορτογαλία)
Γήπεδο: BayArena, Λεβερκούζεν

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Γιουπ Χάινκες): Aντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Μπέντερ (46' Ρόλφες), Χέλμες, Μπάλιτς, Σαμ, Βιδάλ, Κάντλετς, Καπλάν (63' Μπαρνέτα), Γιόργκενσεν (46' Ντερντιγιόκ)
Στον πάγκο: Φερνάντες, Σβάαμπ, Ρόλφες, Μπαρνέτα, Αουγκούστο, Βίντα, Ντερντιγιόκ

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο (79' Καζναφέρης), Κόκε (90' Πρίττας), Ρουίς (56' Τσεσνάουσκις)
Στον πάγκο: Βελλίδης, Νέτο, Οριόλ, Καζναφέρης, Μενδρινός, Τσεσνάουσκις, Πρίττας

Φανερά απογοητευμένος ο Κούπερ

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Λεβερκούζεν "Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι καθώς χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Τουλάχιστον, τέσσερις-πέντε ευκαιρίες και όμως χάσαμε το παιχνίδι". Με αυτές τις λέξεις και με την απογοήτευση... ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ προσπάθησε να περιγράψει τον τρόπο που έχασε το ματς ο Αρη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

"Από μία στιγμή όπου εμείς είχαμε ζητήσει, μάλιστα, αλλαγή και αν μας είχε επιτραπεί, ίσως να μην είχε έρθει ποτέ αυτό το γκολ. Δεχθήκαμε γκολ σε σημείο που δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε, καθώς ήταν στα τελευταία λεπτά. Φεύγουμε, λοιπόν, πολύ στεναχωρημένοι από τη Γερμανία και χωρίς κανένα έπαθλο, παρόλο που το αξίζαμε. Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση και αυτή γίνεται ακόμη σπουδαιότερη, αναλογικά με τον αντίπαλο που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Είναι δύσκολο να πει κανείς κάτι. Μπαίνεις με πόνο στα αποδυτήρια, όμως, πρέπει να το ξεχάσεις και να δεις τι έκανε η ομάδα σου στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς παίξαμε πολύ καλά και το μόνο που έλειπε για να είναι η ομάδα τέλεια, ήταν να μετατρέψει κάποιες από τις ευκαιρίες της σε γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι και στα δύο επόμενα ματς η ομάδα μου πρέπει να κατέβει και να κερδίσει. Με βάση την απόδοση που είχε η ομάδα σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η ομάδα πρέπει να διατηρήσει αυτή την απόδοση σε όλα τα παιχνίδια. Αποδείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και βλέπουμε όλους τους αντιπάλους μας στα μάτια σε αυτό τον όμιλο"
, ήταν τα λόγια του Κούπερ.
Read more!

Τα εισιτήρια για το Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Ξεκινάει από το πρωί της Παρασκευής, η διάθεση των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο τη Δευτέρα, για την 9η αγωνιστική της Superleague.
Τα εισιτήρια για το Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι αύριο, Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 10:00 – 18:00 θα διατίθενται από το εκδοτήριο της Θύρας 4 του Γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας εισιτήρια για τους φιλάθλους μας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, Ατρόμητος Αθ. – Παναθηναϊκός.

Για την αγορά των εισιτηρίων (αξίας € 20 και € 25) απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας δεδομένου οτι το εισιτήριο της γηπεδούχου είναι ονομαστικό και ηλεκτρονικό
». Read more!

Σκέφτεται άλλες πολιτείες!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τη μυθική πρόταση που έχει στα χέρια του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα από ομάδα του Κατάρ! Ο ρόλος της συζύγου του, οι σκέψεις του Παναθηναϊκού και οι δυσκολίες που προκύπτουν για ανανέωση...
Είναι ένα από τα ανοιχτά ζητήματα που θα απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό όταν έρθει η ώρα, γιατί αυτό που προέχει αυτή την στιγμή στο «τριφύλλι» είναι η πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ηγεμονικό συμβόλαιο του Ζιλμπέρτο Σίλβα (2,5 εκ. ετησίως) λήγει το καλοκαίρι και είναι απόλυτα λογικό στον Παναθηναϊκό να μην είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τα ίδια λεφτά στον 34χρονο Βραζιλιάνο που ναι μεν έχει προσφέρει πολλά αλλά οι εποχές σε σχέση με το καλοκαίρι του 2008 έχουν αλλάξει όπως φυσικά και η κατάσταση, στην οποία βρίσκεται. Στο «πράσινο στρατόπεδο» θα σκέφτονταν την παραμονή του Βραζιλιάνου αλλά με σαφώς μικρότερες  αποδοχές.

Ένα ενδεχόμενο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν σκέφτεται καν ο Ζιλμπέρτο. Ο λόγος; Η πρόταση που φέρεται να έχει στα χέρια του από ομάδα του Κατάρ, η οποία του δίνει 3.000.000 ευρώ ετησίως. Ένα ποσό... μυθικό αν αναλογιστούμε την εποχή που διανύουμε αλλά και την ηλικία του έμπειρου αμυντικού μέσου.
Σκέφτεται άλλες πολιτείες!
Ο ρόλος της Ζαναϊλντα

Βέβαια, εκτός από την πρόταση των… πετροδόλαρων, πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Βραζιλιάνου θα παίξει η επιθυμία της γυναίκας του. Η Ζαναϊλντα δεν… ψήνεται με την παραμονή της οικογένειας της στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια και ήδη έχει κάνει ξεκάθαρη την επιθυμία της αυτή στον σύζυγο της. Read more!

Ντρογκμπά: «Δύσκολο το ματς με Λίβερπουλ»

Σίγουρος ότι η Λίβερπουλ που θα βρει απέναντί της η Τσέλσι την Κυριακή θα είναι μία πολύ διαφορετική ομάδα από αυτή στην αρχή της σεζόν, έδειξε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο επιθετικός της Τσέλσι ανυπομονεί για το ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ την τρέχουσα αγωνιστική και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους συμπαίκτες του.

«Ποτέ δεν υπάρχει κατάλληλο τάιμινγκ για να αντιμετωπίσεις τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ντρογκμπά και συνεχίζει:
Ντρογκμπά: «Δύσκολο το ματς με Λίβερπουλ»
«Θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο ματς για να ξαναμπούν καλά στη σεζόν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα βρούμε μία Λίβερπουλ διαφορετική από αυτή στην αρχή της σεζόν. Νίκησαν στα δύο τελευταία τους παιχνίδια και η ψυχολογία τους είναι στα ύψη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να φοβόμαστε καμία ομάδα, όμως σίγουρα θα περάσουμε δύσκολες στιγμές. Θα πάμε εκεί με στόχο τη νίκη όμως δεν θα είναι εύκολο.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος που θα έχουμε είναι ο εαυτός μας. Δεν πρέπει να κάνουμε κοιλιά όπως πέρυσι και να βρεθούμε ξανά σε μπελάδες. Από εμάς εξαρτάται να συνεχίσουμε τις νίκες και να κρατήσουμε σταθερή τη διαφορά».
Read more!

Οι αποκαλύψεις «πληγώνουν» την Αγγλία

Οι αποκαλύψεις «πληγώνουν» την Αγγλία
Ισχυρό πλήγμα φαίνεται πως έχει δεχθεί η υποψηφιότητα της Αγγλίας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Αιτία, οι αποκαλύψεις για ενδεχόμενο χρηματισμό στελεχών της FIFA, που έγιναν μετά από «παγίδευσή» τους από δημοσιογράφους των «Sunday Times». Οι Άγγλοι φοβούνται ότι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα έχει εκδικητικές τάσεις απέναντί της.

Η ιστοσελίδα του BBC επικαλούμενη εσωτερική πληροφόρηση, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την πηγή, αναφέρει πως το κλίμα στις τάξεις της FIFA είναι ιδιαίτερα αρνητικό, ενώ παράλληλα ελλοχεύει ο φόβος ότι και ο τηλεοπτικός σταθμός ετοιμάζει ένα αφιέρωμα, στο οποίο θα βγάλει πολλά «άπλυτα» στη φόρα.

Ένα μέλος της αγγλικής επιτροπής διεκδίκησης φέρεται να έχει πει: «Αναρωτιέμαι αν είναι εφικτό να αντιστρέψουμε την κατάσταση. H FIFA πιστεύει ότι καταδιώκεται από τα Μέσα της Μεγάλης Βρετανίας. Οι επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, όμως η αλήθεια είναι πως η υποψηφιότητά μας δεν είναι τόσο δυνατή. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να αλλάξει κάτι».

Σύμφωνα πάντα με το BBC, ο ίδιος ο Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας άναψε το «πράσινο φως» για τον «πόλεμο» εναντίον των Άγγλων, όταν δήλωνε: «Δεν ξέρω εάν είναι σωστή μια τακτική παγίδευσης των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο πρόβλημα σε ότι αφορά τα βρετανικά Μέσα. Το ποιος επωφελείται και ποιος βλάπτεται από τέτοιες πράξεις αλλά και τι ακριβώς συνέβη με τους Άγγλους δημοσιογράφους, είναι θέματα που εξετάζονται», τόνισε.

Η FIFA συνεδριάζει το διάστημα 15-17 Νοεμβρίου ώστε να αποφασίσει την τύχη των δύο μελών της που φέρονται να ήταν έτοιμοι να «πουλήσουν» την ψήφο τους, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει τη χώρα που θα φιλοξενήσει τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και 2022. Read more!

"Μουρμούρες" στη Σάλκε για Ραούλ

Ο Ραούλ με τη φανέλα της Σάλκε Η «αφλογιστία» του Ραούλ με τη φανέλα της Σάλκε έχει δημιουργήσει πολλές... «μουρμούρες» γύρω από την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Σε δέκα ματς με τη γερμανική ομάδα, ο άλλοτε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έχει βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μόλις μια φορά, δείχνοντας έτσι πως βρίσκεται μακριά από τον παλιό καλό εαυτό του.

«Ελπίζω πως θα κάνει περισσότερες ευκαιρίες μέσα στην αντίπαλη περιοχή» είπε σχετικά ο προπονητής της ομάδας, Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος έχει δώσει όλη την ελευθερία παιχνιδιού που ζητούσε ο 33χρονος στράικερ, βλέποντάς τον, ωστόσο, να μην προσφέρει τα αναμενόμενα.

Στο μεταξύ, την αδυναμία του Ραούλ να έρθει σε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα διαπίστωσε και ο συμπαίκτης του, Κλάας-Γιάν Χούντελααρ, καθώς σε δηλώσεις του τόνισε: «Του είπα στα αποδυτήρια ότι, αν μείνει κοντά σε εμένα, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα».

Αντίθετα, ασπίδα προστασίας στον πρώτο σκόρερ -μαζί με τον Φίλιπο Ιντζάγκι- του Τσάμπιονς Λιγκ ύψωσε ο αρχηγός της Σάλκε, Μάνουελ Νόιερ, μιλώντας στο γερμανικό Τύπο: «Ο καθένας πρέπει να δέχεται την κριτική, ανεξαρτήτως του ονόματος και του αριθμού της φανέλας. Αλλά θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω μόνο ένα παίκτη ως αποδιοπομπαίο τράγο».
Read more!

«Δεν θα τρελαθούμε για … Μπέιλ»!

Μπορεί οι φήμες να ήθελαν την Ίντερ να είναι έτοιμη να τινάξει την μπάνκα στον αέρα για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ, ωστόσο η διάψευση ήρθε σύντομα εξ ονόματος προέδρου…
«Δεν θα τρελαθούμε για … Μπέιλ»!
Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η Ίντερ ήταν έτοιμη να δαπανήσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 21χρονου άσου της Τότεναμ. Η διάψευση όμως, ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από αυτά του προέδρου των «νερατζούρι», Μάσιμο Μοράτι.
«Ο Μπέιλ; Σίγουρα τα κατάφερε καλά τόσο στο Μιλάνο, όσο και στο Λονδίνο, αλλά ήδη τον γνώριζα. Έκανε κάποια εξαιρετικά πράγματα, αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας για να τον αποκτήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ευρώπης.
Read more!

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι Με πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμώρησε η Πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για τη συμπεριφορά και για υβριστικά συνθήματα των οπαδών της ομάδας στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά τον Τάσο Μητρόπουλο, η επιτροπή αποφάσισε να μην του επιβάλει κάποια τιμωρία για τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, επειδή το συμβάν δεν καταγράφηκε από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα.

Επιβλήθηκαν επίσης οι εξής ποινές

- Στην ΠΑΕ Ηρακλής, πρόστιμο 2.200 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

- Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, πρόστιμο 2.500 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Ηρακλή.

- Στην ΠΑΕ Πανιώνιος, πρόστιμο 2.200 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με την ΑΕΚ.

- Στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός, πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με την Καβάλα.

- Στην ΠΑΕ Ατρόμητος, πρόστιμο 2.500 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με την Ξάνθη (7η αγωνιστική).

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών η ΠΑΕ Κέρκυρα, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης της Ξάνθης και του προπονητή της, Γιώργου Παράσχου, αναβλήθηκε.
Read more!

Συμφιλιώθηκαν Ζιντάν και Ματεράτσι!

Ο Ζιντάν στη φάση της αποβολής του Μια μικρή αμηχανία και στη συνέχεια η αγκαλιά: η ειρήνη επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Μάρκο Ματεράτσι, τουλάχιστον σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Marca» και το ραδιοφωνικό σταθμό «RMC». Έπρεπε να περάσουν περισσότερα από τέσσερα χρόνια, μετά τη «διάσημη» κεφαλιά του «Ζιζού» στον Ματεράτσι, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, προκειμένου να συμφιλιωθούν οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντήθηκαν τυχαία στο Μιλάνο.

Ο Ματεράτσι πήγε να επισκεφτεί τον Ζοζέ Μουρίνιο στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η Ρεάλ Μαδρίτης, για τον αγώνα της με τη Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί συνάντησε τον Ζιντάν, ο οποίος συνόδευε τον πρόεδρο των «μερένχες», Φλορεντίνο Πέρεθ, καθώς είναι σύμβουλός του.
Read more!

Τότι: «Η Λάτσιο θα νικήσει»

Νικήτρια την Λάτσιο στο ντέρμπι με την Ρόμα προέβλεψε ο αρχηγός της δεύτερης Φραντσέσκο Τότι. Τι είπε για το παιχνίδι το οποίο θα παρακολουθήσει από το σπίτι του.
Ο Ιταλός σούπερ σταρ των «Τζιαλορόσι» μίλησε για το «αιώνιο» ντέρμπι υπογραμμίζοντας πως οι Λατσιάλι θα νικήσουν με 1-0 χάρη σε πέναλντι του Φλοκάρι.
Τότι: «Η Λάτσιο θα νικήσει»
«Πιστεύω πως η Λάτσιο θα κερδίσει και ο Φλοκάρι θα σκοράρει με πέναλτι. Θα δω τον αγώνα στο σπίτι μου από την τηλεόραση, γιατί θα υποφέρω αν είμαι στο γήπεδο και δεν μπορώ να αγωνιστώ. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί η αντίπαλός μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι όλα της πάνε δεξιά», τόνισε μεταξύ άλλων. Read more!

Για τον Λούκας ενδιαφέρεται η Ίντερ

Ο τεχνικός της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ Το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ είναι διατεθειμένη να δαπανήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο η Ίντερ για την απόκτηση του Λούκας από τη Λίβερπουλ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Daily Mail». Ο προπονητής των «νερατζούρι», Ράφα Μπενίτεθ, εκτιμά τις δυνατότητες του 23χρονου άσου από την εποχή που βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των «ρεντς» και έτσι φέρεται να εισηγήθηκε την απόκτησή του στη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταλαντούχος μέσος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και συγκεκριμένα στην Γκρέμιο έως το 2007, όταν και αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ.
Read more!

Ο Ιγκουαΐν στο "πάνθεον" της Ρεάλ Μαδρίτης

O Ιγκουαΐν πανηγυρίζει το 700ο γκολ της Ρεάλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Μία από τις σημαντικότερες ημέρες στην καριέρα του Γκονζάλο Ιγκουαϊν, ήταν η χθεσινή, καθώς ο νεαρός επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, πέτυχε το υπ' αριθμόν 700 ευρωπαϊκό γκολ των "μερένχες" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Αργεντινός άσος άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα με την Μίλαν (σ.σ. έληξε 2-2) και έγραψε το όνομα του στο "πάνθεον" της ιστορίας του ισπανικού συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκό επίπεδο πέτυχε ο Μιγκέλ Μουνιόθ στις 8 Σεπτεμβρίου 1955, ενώ ακολούθησαν ανά 100άδα οι Αλφρέδο ντι Στέφανο (100ο, το 1960), Φέρεντς Πούσκας (200ο το 1965), Χένινγκ Γένεσεν (300ο, το 1978), Σεμπάστιαν Λοσάντα (400ο, το 1990), Γκούτι (500ο, το 2000), Ντέιβιντ Μπέκαμ (600ο, το 2003) και Γκονζάλο Ιγκουαϊν (700ο, το 2010).
Read more!

Η πολυάσχολη Τζουντ Σισέ

Η πολυάσχολη Τζουντ Σισέ
Αφιέρωμα στη σύζυγο του Τζιμπρίλ Σισέ φιλοξενεί μεταξύ άλλων βρετανική ιστοσελίδα. Τι δηλώνει για την ίδια αλλά και για τα συνεχή ταξίδια.
Η σύζυγος του Γάλλου σούπερ σταρ, η οποία έχει μαζί του τέσσερα παιδιά, φιλοξενείται σε αφιέρωμα του chesterchronicle.co.uk στο οποίο μιλάει για τη ζωή της αλλά και για τα συνεχή ταξίδια της.

Η Τζουντ Σισέ ασχολείται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή του Τσέστερ στο Φρόντσαμ. Αναλυτικά τα όσα είπε η ίδια

Για την παρουσία της στην Αθήνα αλλά και την απόσταση με τον Γάλλο άσο:

«Πιθανότατα είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου τα τελευταία χρόνια, αλλά και ταυτόχρονα μια από τις καλύτερες. Δεν ήξερα πώς να ισσοροπήσω τα πράγματα. Τα ταξίδια είναι δύσκολα και κουραστικά, χωρίζοντας τον χρόνο μου.
Είναι δύσκολο να προσπαθείς να κρατήσεις το σπίτι παράλληλα και έχω διαπιστώσει ότι όταν απουσιάζω από εδώ, η απουσία μου επηρεάζει και τη δουλειά. Δεν θέλω να παίρνω τη δουλειά μαζί μου, αυτή είναι η σκέψη μου και για αυτό είχα αυτή την ιδέα. Μέχρι τώρα πάει καλά».
Για το σπα της είπε:
«Θεωρώ ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια για να καθιερωθείς σε αυτή τη δουλειά, διότι πρέπει να αναπτύξεις διαπροσωπικές σχέσεις. Είμαι υπέρ τού να έχεις μια... φωλιά. Δεν έχει σημασία πού θα βρεθείς στη ζωή σου, πρέπει να έχεις ένα σπίτι. Είναι σημαντικό, ειδικά όταν έχεις οικογένεια. Έψαξα πολλές περιοχές αυτά τα χρόνια, γιατί θέλω το καλύτερο για τα παιδιά μου.
Ήξερα ότι το Τσεσάιρ έχει την καλύτερη εκπαίδευση και δεν ήθελα να μεγαλώσω τον γιο μου Λίαμ σε μια μεγάλη πόλη».
Για το τηλεοπτικό σόου «Έλα δείπνησε μαζί μου», και τα γυρίσματα αυτού
«Ο κόσμος δεν καταλάβαινε ότι είχα ένα μωρό τριών εβδομάδων και ήταν πολύ δύσκολο να δουλεύω παράλληλα. Το σόου απαιτούσε καθημερινά γυρίσματα για πέντε μέρες, κάθε μέρα, αρχίζοντας από τις 9 το πρωί και μόνο ο Θεός ήξερε τι ώρα θα τελειώναμε. Μια μέρα τελειώσαμε στις 3 το ξημέρωμα.
Δεν με περιέγραψα με ένα τρόπο με τον οποίο εγώ ή οι άλλοι βλέπουν εμένα και νομίζω ότι αυτό δεν ήταν καλό, δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου στο δεύτερο κομμάτι της εκπομπής. Ήμουν πολύ στεναχωρημένη με αυτό, αλλά ακόμα αρκετοί άνθρωποι μιλάνε για αυτό, οπότε με βοηθάει στη δουλειά μου. Πολλοί με σταματάνε στο δρόμο και μου λένε ότι τους άρεσα στο σόου».
Read more!

Νοκ άουτ ο Χέσκι

Ο Εμίλ Χέσκι με τη φανέλα της Αστον Βίλα Χωρίς τον Εμίλ Χέσκι θα αγωνιστεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες η Αστον Βίλα. Ο έμπειρος φορ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί γόνατο και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του αγγλικού συλλόγου, θα μείνει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός δράσης.

Ο Χέσκι, ο οποίος αποσύρθηκε από την εθνική Αγγλίας μετά τα τελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, θα επιστρέψει στα τέλη του μήνα ξανά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των "χωριατών" και θα χάσει σιγουρα τα ματς με τη Φούλαμ (εκτός), Μπλάκπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός), Μπλάκμπερν (εκτός) και Αρσεναλ (εντός).
Read more!

Μπουμσόνγκ: "Θα προλάβω τη Μπαρτσελόνα"

Προπονήθηκε ο Αλέν Μπουμσόνγκ Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ είναι θηρίο στο κλουβί. Ο τραυματισμός του στο εκτός έδρας ματς με τη Ρουμπίν Καζάν (σ. σ. υπέστη θλάση), τον αφήνει εκτός δράσης για περίπου 20 μέρες, όμως ο Γάλλος είναι αποφασισμένος να δώσει το "παρών" στο ματς με τη Μπαρτσελόνα, στις 24 του μήνα για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Εγώ με τη Μπαρτσελόνα θα παίξω. Αυτό το παιχνίδι δεν πρόκειται να το χάσω για κανένα λόγο", έλεγε με νόημα στους συμπαίκτες του ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός. Στα υπέρ του το πολύ καλό μυικό του σύστημα το οποίο ενδεχομένως να του επιτρέψει να χρειαστεί λιγότερο χρόνο αποθεραπείας από τις 3 εβδομάδες που συνήθως απαιτούνται...
Read more!

«Μάχη για την πρώτη θέση»

Την σαφή δυσκολία της εκτός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ολίμπια Λουμπλιάνας σημειώνει ο Ρομέιν Σάτο
Ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να παραμείνει μόνος... πρώτος στον δ' όμιλο της Ευρωλίγκας, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ολίμπια Λουμπλιάνας (9.45μ.μ, ΝΕΤ), με τον Ρομέιν Σάτο να σημειώνει την δυσκολία της αναμέτρησης. Ο Κεντροαφρικανός σμολ-φόργουορντ των «πράσινων», Ρομέιν Σάτο, μιλώντας στην σλοβένικη ιστοσελίδα rtvslo.si για την επικείμενη αναμέτρηση, τόνισε: «Η Ολίμπια έχει μια καλή ομάδα. Περιμένω έναν σκληρό αγώνα. Εχουμε προετοιμαστεί καλά. Και οι δύο ομάδες εξακολουθούμε να είμαστε αήττητες, οπότε δίνουμε μάχη για την πρώτη θέση και περιμένω μια σκληρή συνάντηση».

Τσαρτσαρής: «Σκληρή δουλειά»

Από την πλευρά του, ο διεθνής φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος, Κώστας Τσαρτσαρής, υπογράμμισε: «Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Η Ολίμπια έχει παίξει δύο πολύ καλά παιχνίδια. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά ήρθαμε εδώ για να μείνουμε πρώτοι. Ελπίζω να παίξουμε όπως μπορούμε και στο τέλος να πανηγυρίσουμε τη νίκη.

Σίγουρα η Ολίμπια είναι μια καλή ομάδα, με αρκετά καλούς παίκτες που παίζουν καλή άμυνα. Μπορούν να παίξουν σε υψηλό ρυθμό σε 40 ακόμα και 50 λεπτά και έχει αποδειχθεί».
Read more!

Ο Γκρόνγκιερ έσωσε τον Εντόι (Video)

Ο Γκρόνγκιερ έσωσε τον Εντόι (Video)
Η φάση με πρωταγωνιστές τον Βίκτορ Βαλντές και την γονατιά-καρατιά προς τον Νταμ Εντόι είναι ήδη βίντεο αναρτημένο στο διαδίκτυο. Πως ο Γέσπερ Γκρόνγκιερ… σώνει τον Σενεγαλέζο άσο.
Σε βίντεο που υπάρχει στο Youtube η φάση εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς με τον Γέσπερ Γκρόνγκιερ να… τραβάει τη γλώσσα του Σενεγαλέζου άσου έξω.
«Όταν βλέπεις ότι ο άνθρωπος δεν κουνιέται, ανησυχείς। Αμέσως έβγαλα την γλώσσα του έξω, τον γυρίσαμε στο πλαι και ευτυχώς ξύπνησε» ανέφερε σχετικά ο Γκρόνγκιερ.

http://www.youtube.com/watch?v=ZYVduluh6F4&feature=player_embedded

Read more!

Περνάνε 4; Γράφουν ιστορία!

Περνάνε 4; Γράφουν ιστορία!
Αν καταφέρουν να προκριθούν στη φάση των «32» του Europa League τόσο οι τρεις εκπρόσωποί μας, όσο και ο Παναθηναϊκός παίρνοντας την 3η θέση στο Champions League, τότε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα θα έχει 4 ομάδες σε αυτή τη φάση!
Στο κόλπο της πρόκρισης βρίσκονται τόσο οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Europa League, όσο και ο Παναθηναϊκός για την κατάληψη της 3ης θέσης. Αν πάντως τα καταφέρουν και οι 4 Ελληνικές ομάδες να προκριθούν στους «32» του Europa τότε αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο στο Europa League, όσο και στο παλαιότερο Κύπελλο UEFA.

Μπορεί φέτος οι δύο «αιώνιοι» να μην πραγματοποίησαν και την… καλύτερη πορεία τους στα Κύπελλα Ευρώπης, με το μεν Ολυμπιακό να αποκλείεται από το Καλοκαίρι στο Ισραήλ, και το δε Παναθηναϊκό να παραμένει τελευταίος σε όμιλο με Ρούμπιν Καζάν και Κοπεγχάγη, αλλά κυρίως λόγω της καλής πορείας των υπόλοιπων τριών ομάδων (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης) και της προοπτικής του Παναθηναϊκού να «κλέψει» τελευταία στιγμή την 3η θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League, μπορεί αυτή η χρονιά να περάσει στην ιστορία ως η μοναδική με τόσο μεγάλη ελληνική συμμετοχή στη φάση των «32».

Μέχρι τρεις και αυτό… σπάνια!

Το ελληνικό… ρεκόρ στη φάση των «32» είτε στο νέο Europa League είτε στο παλαιότερο Κύπελλο UEFA είναι η τριπλή συμμετοχή. Αυτό έχει συμβεί μόλις τρεις φορές και πιο συγκεκριμένα πρώτη φορά τη σεζόν 1999-2000 όπου στη συγκεκριμένη φάση συμμετείχε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, το ίδιο συνέβη και την επόμενη χρονιά όπου αντί για τον Παναθηναϊκό στους «32» την… τριπλέτα συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Τη σεζόν 2002-2003 ήταν η τρίτη και τελευταία φορά που είχαμε τριπλή εκπροσώπηση στους «32» με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ακόμα πιο δύσκολα με τους ομίλους

Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως από τη σεζόν 2004-2005 όπου άλλαξε το σύστημα με την παρουσία των ομίλων πριν τους «32» μόλις 2 ομάδες από την Ελλάδα ήταν το μέγιστο που καταφέραμε να παρουσιάζουμε στη συγκεκριμένη φάση, ενώ από το την προηγούμενη σεζόν που η διοργάνωση μετονομάστηκε σε Europa League με στόχο να αναβαθμιστεί (οι όμιλοι πλέον περιελάμβαναν 4 και όχι 5 ομάδες) είχαμε μόλις μια συμμετοχή αυτή του Παναθηναϊκού στους «32». Βλέπουμε λοιπόν, πως στην τελευταία 6ετία που εφαρμόζεται το σύστημα των ομίλων όχι 4, αλλά ούτε 3 ελληνικές ομάδες δεν κατάφεραν να βρεθούν στους «32»…

Τα συνολικά νούμερα των προκρίσεων

Συνολικά πάντως από το 1970 και έπειτα 8 φορές είχαμε τη συμμετοχή ακριβώς δύο ελληνικών ομάδων στους «32» ενώ 18 ήταν εκείνες που ο εκπρόσωπός μας ήταν… μοναχικός. Τέλος, υπήρξαν και 11 σεζόν στις οποίες καμιά ομάδας της χώρας μας δεν έφτασε στους «32».

Πλέον δεδομένου ότι σήμερα διεξάγεται η 4η αγωνιστική των ομίλων και οι ελληνικές ομάδες έχουν μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης είναι πιθανό να δούμε τουλάχιστον τρεις ομάδες μας στους «32» κάτι που θα αποτελεί ρεκόρ από τη στιγμή της εφαρμογής των ομίλων προ αυτής της φάσης, ενώ αν καταφέρουν και οι 4 ομάδες μας να βρεθούν στην κλήρωση για με… φόντο τους «16» τότε αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Μένει να δούμε αν οι ομάδες μας θα καταφέρουν να διαχειριστούν αυτή την ευκαιρία και να γράψουν ιστορία σε μια σεζόν που δεν φάνταζε ιδανική για τα ελληνικά χρώματα…
Read more!

Ρήξη μηνίσκου ο Παπάζογλου

O Παπάζογλου πανηγυρίζει... Σοβαρό πλήγμα δέχθηκε ο Πανσερραϊκός, ο οποίος είδε τον αρχηγό του Τάσο Παπάζογλου να αποχωρεί τραυματίας από το ματς με την Καβάλα. Όπως έγινε γνωστό ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος ανήκει στον Ολυμπιακό, έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο Παπάζογλου, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τους "ερυθρολεύκους", εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας του Πειραιά και αποφασίστηκε να προχωρήσε σε καθαρισμό στο τραύμα του στο δεξί του γόνατο. Παράλληλα, θα γίνει και εξέταση για να διαπιστωθεί μήπως έχουν πειραχτεί οι χιαστοί του.

Ο χρόνος που θα μείνει εκτός δράσης υπολογίζεται στον ένα περίπου μήνα...
Read more!

Ευχαριστημένος ο Φαν Χάαλ

Ευχαριστημένος ο Φαν Χάαλ
Εντυπωσιασμένος ήταν ο Λούις φαν Χάαλ με την εμφάνιση της Μπάγερν εναντίον της Κλουζ, ενώ ξεχώρισε την απόδοση του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ σαν τον παράγοντα που έκανε τη διαφορά.
Ο Λουίς φαν Χάαλ ήταν πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας του στη Ρουμανία απέναντι στην Κλουζ.
«Παίξαμε καλά για 80 λεπτά, είχαμε καλή τοποθέτηση στο γήπεδο και σκοράραμε γκολ. Πιστεύω παίξαμε καλύτερα απ’ ότι στο Μόναχο εναντίον τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος», είπε ο Ολλανδός τεχνικός.
Όταν ρωτήθηκε για τον παίκτη που ξεχώρισε, ο Φαν Χάαλ απάντησε ότι η απόδοση του Σβαϊνστάιγκερ ήταν το κλειδί της αναμέτρησης.
Με την νίκη αυτή η Μπάγερν εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Read more!

Ζήτησε συγγνώμη ο Χόγκτσον

Ζήτησε συγγνώμη ο Χόγκτσον
Ακόμη ένα επεισόδιο προστέθηκε στην περίφημη κόντρα Χόγκτσον – Μπενίτεθ, αλλά αυτή τη φορά θα είναι μάλλον και το τελευταίο, καθώς ο Άγγλος ζήτησε συγγνώμη.
Αποφασισμένος να ασχοληθεί περισσότερο με τη Λίβερπουλ και λιγότερο με τον Μπενίτεθ φάνηκε ο Ρόι Χόγκτσον που ζήτησε συγνώμη από τον Ράφα Μπενίτεθ για τα σχόλια που έκανε εναντίον του.
Μάλιστα ο Χόγκτσον δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να προσβάλει τον Ράφα και συμφωνεί με την άποψη του ότι πρέπει η προπονητές να ασχολούνται περισσότερο με τις ομάδες τους και λιγότερο με τους άλλους προπονητές.
Read more!

Σεϊταρίδης: "Θέλουν να με φάνε"

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στο παιχνίδι με την Ξάνθη Έξαλλος ήταν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης από τη "διαρροή" της κουβέντας που είχε με το Νίκο Νιόπλια και αφορούσε το μέλλον του. Ο διεθνής δεξιός μπακ, έπιασε την τετάρτη τον τεχνικό του "τριφυλλιού" και του ζήτησε εξηγήσεις για το πως είδαν τα λεγόμενά του το "φως" της δημοσιότητας.

"Πώς βγήκε το θέμα προς τα έξω; Το είπες πουθενά;", ρώτησε ο Σεϊταρίδης τον Νιόπλια, ο οποίος απάντησε πως "Το είπα εκεί που έπρεπε". Στη συνέχεια ο διεθνής παίκτης των "πρασίνων" έλεγε πως "Θέλουν να με "φάνε" και να με διώξουν, αλλά εγώ δεν θέλω να φύγω...".

Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι πιθανότητες της παραμονής του στο "τριφύλλι" είναι λίγες, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός είναι δυσαρεστημένος από την προσφορά του παίκτη, όσο και ο τελευταίος από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του.
Read more!

Χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού ο Τσάβι

Χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού ο Τσάβι
Ο Τσάβι ταλαιπωρείται από χρόνιο πρόβλημα στον αχίλειο τέτοντα, κάτι που είναι πολύ πιθανό να του στερήσει τη συμμετοχή του στην Εθνική Ισπανίας. Σταματάνε οι «γεμάτες» χρονιές για τον Τσάβι;
Ο άσος της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντεζ, ταλαιπωρείται από χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα. Η χρονιά αυτή εξελίσσεται σε ένα ατελείωτο βασανιστήριο για τον μέσο των «μπλαουγκράνα», ο οποίος τελείωσε με έντονες ενοχλήσεις το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη και θεωρείται αμφίβολος για το επερχόμενο ματς με τη Χετάφε .
Μετά τον αγώνα με τη Ρούμπιν Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Τσάβι έπρεπε να σταματήσει για ένα διάστημα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντελ Μπόσκε επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και του είπε να μην πιέζεται για να μπορέσει να επανέλθει. Έκτοτε, δεν έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια.
Οι γιατροί έχουν ήδη προειδοποιήσει τον Τσάβι ότι ο τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα δεν είναι κάτι που «περνάει» εύκολα και σίγουρα όχι ένας επιπόλαιος τραυματισμός. Μάλιστα, τον ενημέρωσαν ότι ο τραυματισμός του είναι χρόνιος και ως εκ τούτου έχουν εμφανιστεί κάποιες φήμες – που πιθανό να μην είναι μόνο φήμες – που θέλουν τον ισπανό διεθνή να αποχωρεί από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Read more!

«Φανταστικό δεύτερο ημίχρονο»

«Φανταστικό δεύτερο ημίχρονο»
Την ικανοποίησή του για τη σημαντική και ευρεία σε σκορ νίκη απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας (4-1) εξέφρασε ο προπονητής της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός μιλώντας στο Skysports σημείωσε για τον αγώνα με τους Ρώσους:

«Στόχος μας ήταν να προκριθούμε στην επόμενη φάση και αυτό ακριβώς κάναμε. Τώρα θέλουμε να μείνουμε στην πρώτη θέση και έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια, στα οποία θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Νομίζω πως παίξαμε αρκετά καλά. Μόνο για 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά νομίζω πως στο δεύτερο ήμασταν φανταστικοί», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Read more!

Επικίνδυνη έξοδος για τη Ντόρτμουντ

Το σήμα της Μπουντσελίγκα Δύσκολη αποστολή έχει η πρωτοπόρος της μπουντεσλίγκα, Ντόρτμουντ, καθώς στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής δοκιμάζεται στην έδρα του Ανόβερου, που είναι ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο. Παράλληλα, η Μάιντς φιλοξενείται από την Φράιμπουργκ και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και η Μπάγερν Μονάχου, που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ουραγό Γκλάντμπαχ.

Ακόμη, η Λεβερκούζεν αναμένεται να πάρει την νίκη υποδεχόμενη την Καϊζερσλάουτερν, ενώ η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης θα φιλοξενήσει την Βόλφσμπουργκ σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου
Σάλκε-Ζανκτ Πάουλι

Σάββατο 6 Νοεμβρίου
Νυρεμβέργη-Κολονία
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ
Αμβούργο-Χοφενχάιμ
Φράιμπουργκ-Μάιντς

Κυριακή 7 Νοεμβρίου
Ανόβερο-Ντόρτμουντ
Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης
Read more!

Οι μεγαλύτερες συντριβές

Οι μεγαλύτερες συντριβές (video)!
Με αφορμή το επιβλητικό 7-0 της Μαρσέιγ εναντίον της Ζίλινα το gazzetta.gr θυμάται τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ρεκόρ κατέχει η Λίβερπουλ με το 8-0 επί της Μπεσίκτας.
Η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη μέχρι σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτή που πέτυχε η Λίβερπουλ εναντίον της Μπεσίκτας στην φάση των ομίλων το 2007 με 8-0.
Η Άρσεναλ που είναι φύσει επιθετική ομάδα έχει δυο συμμετοχές με το ίδιο σκορ (7-0), ενώ στη λίστα βρίσκεται και ο Ολυμπιακός με το εις βάρος του 7-0 εναντίον της Γιουβέντους.
Η νίκη που ίσως ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν το 7-1 της Γιουνάιτεντ επί της Ρόμα στη νοκ άουτ φάση καθώς ο αγώνας θεωρούταν ιδιαίτερα «σφιχτός» και αμφίρροπος.
Αναλυτικά η λίστα:
8-0 Λίβερπουλ-Μπεσίκτας 06/11/2007
7-0 Γιουβέντους-Ολυμπιακός 10/12/2003
7-0 Αρσεναλ-Σλάβια Πράγας 23/10/2007
0-7 Ζίλινα-Μαρσέιγ 03/11/2010
7-1 Μάντσεστερ Γ.-Ρόμα 10/04/2007
7-1 Μπάγερν-Σπόρτινγκ Λισ. 10/03/2009
Read more!

Εξαίρεση του Κάκου ζήτησε ο Μαρινάκης

Εξαίρεση του Κάκου ζήτησε ο Μαρινάκης
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός συναντήθηκε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και ζήτησε την εξαίρεση του Κάκου από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.
Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» είχε «θερμή» συνομιλία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο. Πηγές αναφέρουν ότι ο Μαρινάκης εξέφρασε την δυσφορία του για την διαιτησία του Κάκου στο ντέρμπι.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες φάσεις τους αγώνα. Άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Πιλάβιος, ο οποίος φέρεται – σε πρώτη φάση - να αντιδρά στο αίτημα του προέδρου της Σούπερ Λίγκας.
Read more!

"Βαφτίστηκε"

Νέα εποχή για την ΑΕΛ "AEL FC Arena". Αυτό είναι το όνομα του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου της ΑΕΛ, το οποίο προέκυψε μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν περίπου 7.000 φίλοι της θεσσαλικής ομάδας. Η ευρύτερη περιοχή θα ονομάζεται "Crimson Park" ("βυσσινί πάρκο"), το οποίο ήταν η δεύτερη επικρατέστερη επιλογή.

Το μήνυμα του Κώστα Πηλαδάκη:
"Όταν το νέο γήπεδο της ΑΕΛ υπήρχε μόνο ως σκέψη στο μυαλό μου, ο χρόνος που το όνειρο αυτό θα γινόταν πραγματικότητα, φαινόταν μακρύς και δύσβατος. Να που βρισκόμαστε προ των πυλών ή μάλλον... εντός των πυλών ενός μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος και πράγματι δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πέρασαν σχεδόν έξι χρόνια.

Δεν χρειάζεται να πω ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση, εν συγκρίσει με το 2005. Το ζείτε και το ζούμε καθημερινά. Σ' αυτή τη διαδρομή, όμως, δεν μας σταμάτησε ούτε η γραφειοκρατία, ούτε οι "κούφιες" υποσχέσεις... αρμοδίων, ούτε καν η δυσμενής οικονομική συγκυρία. Κι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι τίμιες προσπάθειες -τελικά- στηρίζονται και δεν θυσιάζονται στο βωμό της ισοπέδωσης "ξερών" και "χλωρών".

Είμαστε εδώ, χωρίς να έχουμε παρεκκλίνει ούτε μέρα από το χρονοδιάγραμμα, έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να δώσουμε όνομα στο σπίτι που θα στεγάζει τα όνειρά μας για πολλές δεκαετίες. Λένε ότι αν θες να δεις το μέλλον, αρκεί να κοιτάξεις το παρόν. Οι περίπου 7.000 άνθρωποι απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, που έστειλαν την ψήφο τους για να αναδειχθεί το λαοφιλέστερο όνομα, αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον αυτό.

Το όνομα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό θα κοσμεί σε λίγες ημέρες την κεντρική είσοδο του γηπέδου και αυτό είναι το AEL FC ARENA. Ενα όνομα σύντομο, διαχρονικό, που δίνει το στίγμα της ομάδας μας και παράλληλα τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να ενισχύσει την προσπάθειά μας, όταν όλοι θα έχουν αντιληφθεί πλέον την αξία αυτού του εγχειρήματος.

Παράλληλα, όμως, το όλο συγκρότημα - όταν θα έχει, πλέον, ολοκληρωθεί με τη διαμόρφωση των εμπορικών και του περιβάλλοντος χώρου - θα αποτελεί ουσιαστικά ένα μοναδικό αθλητικό και ψυχαγωγικό πάρκο. Ετσι, αποφασίσαμε να δώσουμε στο συγκρότημα την ονομασία CRIMSON PARK (ΒΥΣΣΙΝΙ ΠΑΡΚΟ), που παραπέμπει στο χρώμα της ομάδας μας και αποτέλεσε τη δεύτερη πιο δημοφιλή επιλογή του κόσμου στην ψηφοφορία.

Βέβαια, για να δημιουργήσεις κάτι τόσο σπουδαίο, πρέπει και ο ίδιος να είσαι σημαντικός. Μόνο ένα club όπως η ΑΕΛ, μια πόλη όπως η Λάρισα, μπορούσε να εγγυηθεί την επιτυχία, από την ημέρα που τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος μέχρι σήμερα, μέχρι τις 23 Νοεμβρίου που ανοίγουν για πρώτη φορά οι πύλες και μέχρι τον πρώτο μας επίσημο αγώνα.

Χάρη στην υπομονή και την επιμονή μας, αλλά και τη συμπαράσταση της Marfin Bank - η οποία δεν αλλοίωσε ούτε έναν όρο της αρχικής μας συμφωνίας, παρά τις αλλαγές που επέφερε η οικονομική κρίση - τα καταφέραμε και από σήμερα το παλάτι μας έχει το δικό του όνομα.

Το όνειρο δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων της ΑΕΛ είναι πλέον πραγματικότητα.

Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας
Καλώς ήλθατε στο AEL FC ARENA

Κώστας Πηλαδάκης
Read more!

Παρεξήγηση Σισέ με Καραμέρο!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Γάτας", "παρεξήγηση" δημιουργήθηκε σε εκδήλωση αθλητικής εταιρείας ανάμεσα στον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Γιώργο Καραμέρο. O δημοσιογράφος και παρουσιαστής του ΑΝΤ1, ο οποίος είναι φίλος του Ολυμπιακού, προσέγγισε τον Γάλλο επιθετικό και του είπε χαριτολογώντας: "Τι μας έκανες στο ντέρμπι;". Ο Σισέ φαίνεται πως παρεξηγήθηκε και απάντησε: "Καλά σας έκανα και θα το ξανακάνω".

Read more!

Θλάση ο Ιμπαγάσα

Θλάση ο Ιμπαγάσα
Ένας δυσάρεστος πονοκέφαλος προστέθηκε στο κεφάλι του Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς κατά την διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Πέμπτης ο Αριέλ Ιμπαγάσα υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο.Η κατάσταση του Αργεντινού άσου και ο ακριβής χρόνος απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους θα διαπιστωθεί έπειτα από εξετάσεις που θα υποβληθεί την Παρασκευή. Σύμφωνα πάντως, με τις πρώτες εκτιμήσει πρόκειται για θλάση πρώτου βαθμού που θα τον κρατήσει εκτός για περίπου δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ όσοι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια η στο μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα με την Ηλιούπολη για το Κύπελλο, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Ο Ν. Παπαδόπουλος συνέχισε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που ακολουθεί στο γυμναστήριο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους αύριο με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.
Read more!

«Σούπερ»-Γκέκας και σε κόμικ!

«Σούπερ»-Γκέκας και σε κόμικ!
«Φρενίτιδα» επικρατεί στην Γερμανία με τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος έχει γίνει ο πιο αγαπητός παίκτης των φίλων της Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του, κάτι που μετέτρεψε τον Λαρισαίο σε... κόμικ! Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός έχει πετύχει 9 τέρματα σε 10 αγωνες της Bundesliga, είναι πρώτος σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα και οδηγεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης προς την έξοδο στην Ευρώπη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαρισαίος φορ παρουσιαζεται ως κόμικ, ντυμένος με αρχαιοελληνικό χιτώνα στα χρώματα της Άιντραχτ και με γαλανόλευκα πέδιλα, κρατά μία δάδα με το έμβλημα του συλλόγου και φωτίζει στην ομάδα του το δρόμο προς στην έξοδο στο Europa League.
Read more!

Μπήκε «σπίτι» της η ΑΕΚ

Μπήκε «σπίτι» της η ΑΕΚ
Την πρώτη γνωριμία με το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν το πρωί από το καινούργιο «σπίτι» κι έδειξαν ενθουσιασμένοι. Οι παίκτες της ΑΕΚ ξεναγήθηκαν στο κτίριο, αλλά και σε όλους τους χώρους του προπονητικού κέντρου και έδειξαν απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτό που αντίκρυσαν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να μεταφέρει τους παίκτες του στο νέο προποινητικό κέντρο ώστε να έχουν την πρώτη γνωριμία με τις καινούργιες εγκαταστάσεις. Στα Σπάτα την αποστολή της Ένωσης περίμενε και η διοίκηση παρουσία του προέδρου Σταύρου Αδαμίδη, του διευθύνοντα σύμβουλου Γιώργο Κωνσταντινίδη, αλλά και του τεχνικού διευθυντή Αρναρ Γκρέταρσον.
Read more!

Ο Ιντζάγκι "έπιασε" τον Ραούλ

O Πίπο Ιντζάγκι έφτασε τα 70 ευρωπαϊκά γκολ Ο Πίπο Ιντζάγκι βαδίζει αισίως στα 37, αλλά όπως φροντίζει να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, παραμένει ένας δεινός σκόρερ. Ο Ιταλός άσος της Μίλαν πέτυχε δύο γκολ στο 2-2 με την Ρεάλ Μαδρίτης για το Tσάμπιονς Lιγκ και "έπιασε" στην κορυφή των σκόρερ για τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις τον Ραούλ, καθώς αμφότεροι έχουν σημειώσει από 70 τέρματα.

Αναλυτικά οι καλύτεροι σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, είναι οι εξής:
1. Ραούλ (Ισπανός/Σάλκε) 70 τέρματα
-. Φιλίπο Ιντζάγκι (Ιταλός/Μίλαν) 70
3. ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ (Γερμανός) 62
-. Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανός/Ντιναμό Κιέβου) 62
-. Ρούουντ Φαν Νιστελρόι (Ολλανδός/Αμβούργο) 62
6. ΧΕΝΡΙΚ ΛΑΡΣΟΝ (Σουηδός) 59
-. Τιερί Ανρί (Γάλλος/Ρεντ Μπουλς Νέας Υόρκης) 59
8. ΕΟΥΣΕΜΠΙΟ (Πορτογάλος) 54
9. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Ιταλός-Γιουβέντους) 52
10.ΑΛΦΡΕΔΟ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ (Αργεντινοϊσπανός) 50

Οι καλύτεροι σκόρερ στην ιστορία του τσάμπιονς λιγκ και του κυπέλλου πρωταθλητριών (σ.σ. από το 1956 συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών), είναι οι εξής:
1. Ραούλ 68
2. Ρούουντ Φαν Νιστελρόι 60
3. Αντρέι Σεβτσένκο 57
4. Τιερί Ανρί 51
5. Φιλίπο Ιντζάγκι 50
6. ΑΛΦΡΕΔΟ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ 49
7. ΕΟΥΣΕΜΠΙΟ 47
8. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο 44

ΣΣ. Με κεφαλαία αναφέρονται όσοι έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση.
Read more!

Βαυαρός ως το 2016 ο Λαμ

Βαυαρός ως το 2016 ο Λαμ
Τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου ως το 2016 θα φοράει ο Φίλιπ Λαμ, ο οποίος επέκτεινε τη συνεργασία του με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι του συλλόγου. Το συμβόλαιο του 27χρονου αμυντικού εξέπνεε το 2012, με τις δύο πλευρές να φτάνουν σε τετραετή επέκταση. «Συμφωνήσαμε σε όλα και τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει το νέο συμβόλαιο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της διάσημης γερμανικής ομάδας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.
Read more!

Tρανσέξουαλ στο γυναικείο NCAA!

Ο Κέι Κέι Άλουμς αποκάλυψε ότι αισθάνεται... άβολα μέσα στο γυναικείο σώμα της
Θέμα... συζήτησης έχει γίνει στο γυναικείο NCAA η Κέι-Κέι Άλουμς, καθώς η 21χρονη γκαρντ του Πανεπιστημίου του Τζορτζ Ουάσινγκτον, έχει αποφασίσει να... αλλάξει φύλο, ενώ ήδη άλλαξε το όνομά της σε Κάι! Η... θαρραλέα παίκτρια του Πανεπιστημίου του Τζορτζ Ουάσινγκτον, που μέτρησε πέρυσι στο κολλεγιακό πρωτάθλημα 7.4 πόντους κατά μέσο όρο, μιλώντας στην εφημερίδα «Washington Post», για την σχετική... επιλογή της, τόνισε: «Όλοι με θεωρούσαν λεσβία αλλά δεν είμαι. Απλά γεννήθηκα σε λάθος σώμα. Νιώθω άνδρας και γι’ αυτό πήρα την απόφαση να αλλάξω φύλο.

Το είπα στους γονείς μου, ενώ και οι συμπαίκτριές μου αποδέχτηκαν την επιλογή μου αυτή. Με βλέπουν τώρα σαν τον αδελφό τους. Άλλαξα το όνομά μου για να νιώθω καλύτερα. Δεν κρύβω τι είμαι».

Η Άλουμς γνωστοποίησε ότι θα αναβάλει την... εγχείριση αλλαγής φύλου (σ.σ το προσεχές καλοκαίρι), ώστε να μη χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στο γυναικείο NCAA...
Read more!

«Δεν ποντάρεις αν δεν είσαι σίγουρος»

«Δεν ποντάρεις αν δεν είσαι σίγουρος»
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την υπόθεση των στημένων και τόνισε: «Δεν ποντάρεις ένα εκατομμύριο ευρώ αν δεν είσαι σίγουρος. Έβγαλαν 10 εκατομμύρια σε 90 λεπτά. Μιλάμε για μυθικό ποσό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sentra 103,3:

«Δεν με ξενίζει ό,τι έχει ανακαλυφθεί. Εγώ τα λέω χρόνια, από την εποχή που ήμουν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τότε είχα καταγγείλει συγκεκριμένες ομάδες. Υπήρχαν ομάδες που προωθούνται από τη Γ΄ Εθνική στη Β΄ και με συνοπτικές διαδικασίες ανεβαίνουν στην Α΄ Εθνική. Υπήρχε κύκλωμα με στελέχη, παράγοντες της ΕΠΟ, μάνατζερ και διαιτητές. Έλεγχαν τα αποτελέσματα και καθόριζαν ποιες ομάδες θα ανέβουν. Μιλάμε για μια ομάδα... ομάδων».

Για όσα βγαίνουν στη... φόρα: «Εγώ δεν έχω παίξει ούτε ΠΡΟ-ΠΟ στη ζωή μου. Δεν ποντάρεις ένα εκατομμύριο ευρώ αν δεν είσαι σίγουρος. Έβγαλαν 10 εκατομμύρια μέσα σε 90 λεπτά. Μιλάμε για μυθικό ποσό».

Για τις καταγγελίες που είχε κάνει και τότε... «Ένας διαιτητής από αυτούς παραμένει ακόμα στη SuperLeague. Τότε ήταν πρόεδρος ο Λυκουρέζος κι εγώ μέλος του ΔΣ. Έγινε μια επιτροπή να ερευνήσει, αλλά δεν έγινε τίποτα. Πρόπερσι και πέρυσι έστειλα έγγραφα προς την ΕΠΟ και τους αθλητικούς δικαστές και τον αθλητικό εισαγγελέα. Είχα επισκεφθεί και τον κύριο Σανιδά μαζί με δύο δημοσιογράφους και παράγοντες. Υπάρχει αυτή η ομάδα που στήνει πρωταθλήματα και βγάζει εκατομμύρια ευρώ. Έχουν γραφτεί και άρθρα, αλλά κανείς δεν ενεργοποιήθηκε. Εγώ έχω δώσει στις αρμόδιες αρχές παιχνίδια με ονοματεπώνυμα και ημερομηνίες».

Για την πορεία της έρευνας: «Δεν γνωρίζω αν έχε ασκηθεί ποινική δίωξη, αλλά ακόμα βρισκόμαστε σε βρεφικό στάδιο. Δεν πάνε γρήγορα τα πράγματα. Ο κατάλογος της UEFA είναι στα χέρια μας εδώ και έναν χρόνο. Αξίζουν συγχαρητήρια, πάντως, γιατί τουλάχιστον έγινε ένα σοβαρό βήμα. Η κ. Παπανδρέου δεν έχει γνώση. Πρέπει να καταθέσουν σημαντικοί άνθρωποι».

Και πέρασε στην... επίθεση: «Υπάρχουν τρεις-τέσσερις κακοποιοί ιδιοκτήτες ΠΑΕ που δεν έχουν επάγγελμα. Βγάζουν λεφτά από το ποδόσφαιρο. Και το κάνουν και απροκάλυπτα. Τουλάχιστον 10 ομάδες της Β΄ Εθνικής είναι μπλεγμένες στα στημένα παιχνίδια της UEFA. Μεταξύ τους μπορούν να βγάλουν πρωταθλήτρια οποιαδήποτε ομάδα».

Στη συνέχεια αποκάλυψε: «Πρόεδρος ΠΑΕ της Βόρειας Ελλάδας είχε έναν προπονητή πολλά χρόνια στη Β΄ Εθνική. Εκείνος πήγε μετά στον Μακεδονικό στη Γ΄ Εθνική και έπαιζε πρόπερσι έναν αγώνα με την Αναγέννηση Άρτας που θα κατέβαινε με παιδάκια. Ο πρόεδρος λοιπόν ήταν με κομπιούτερ στην εξέδρα και ποντάριζε στα γκολ. Νομίζω έληξε 9-0...»

Τέλος, για την υπόθεση Δαλούκα: «Η αστυνομία κάνει διερεύνηση. Το κινητό του να δείτε μόνο, θα καταλάβετε. Ο κύριος Μαρινάκης ζήτησε να φύγει και ο Κάκος. Καταλαβαίνεται η τρομοκρατία...»

Read more!

Έλεγχοι και διώξεις!

Έλεγχοι και διώξεις!
Παράγοντας πόνταρε ένα εκατομμύριο ευρώ σε παιχνίδι και κέρδισε δέκα. Άλλος πόνταρε στο ίδιο ματς, εφτά φορές από 6.000 ευρώ και η υπόθεση πλέον οδηγείται στον εισαγγελέα, που πιάνει δουλειά.

Ο φάκελος με τα «ύποπτα» ματς όλο και ανοίγει καθώς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις είναι θέμα χρόνου η δημοσιοποίηση ονομάτων. Σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, παράγοντας του ποδοσφαίρου πόνταρε σε ένα παιχνίδι ένα εκατομμύριο ευρώ και στο τέλος της συνάντησης κέρδισε δέκα εκατομμύρια ευρώ. Στην ίδια αναμέτρηση πόνταρε και άλλος εφτά φορές το ποσό των 6.000 ευρώ.

Έρχονται διώξεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, σοβαρότατη τροπή παίρνουν οι έρευνες για τα ύποπτα ματς της UEFA, αφού καλά πληροφορημένες πηγές του εντύπου αναφέρουν ότι οι εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση προσανατολίζονται στην άσκηση ποινικής δίωξης για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, η οποία μάλιστα αναμένεται να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και δεν θα είναι in rem, αλλά θα στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η απάτη σε βάρος του Δημοσίου συνίσταται στην απάτη που φέρεται να συντελείται με τα ύποπτα για να έχουν προσυννενοηθεί παιχνίδια σε βάρος του ΟΠΑΠ που κατά το 34% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αρχές έχουν καταλήξει σε τουλάχιστον δύο πρόσωπα που πρόκειται να κατηγορηθούν.

Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση πρόκειται ακόμη να ζητήσει την αποστολή των φύλλων αγώνων των ύποπτων παιχνιδιών πρωταθλήματος και κυπέλλου που είναι υπό διερεύνηση από τις ΕΠΟ και Super League.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση στοιχείων για διαιτητές και ποδοσφαιριστές -πέραν των παραγόντων- με κάποιους που έχουν ποντάρει μεγάλα ποσά στα ύποπτα ματς, στα οποία φέρεται από τα στοιχεία του ΟΠΑΠ να έχουν ποντάρει και παράγοντες που έχουν σχέση με τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Η έρευνα του οικονομικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας συνεχίζεται και στα πλαίσια αυτής γίνεται και έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων, ΠΑΕ, διαιτητών και ποδοσφαιριστών, αλλά και ατζέντηδων. Οι λογαριασμοί αυτοί έχουν ήδη ανοίξει και τα στοιχεία έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελία λόγω των ελέγχων του ΣΔΟΕ για την υπόθεση φοροδιαφυγής στο ποδόσφαιρο.

Αυτή είναι μια άλλη υπόθεση την οποία έχουν αναλάβει δύο εφέτες ανακριτές, αλλά όλα δείχνουν πως οι δύο υποθέσεις θα συγχωνευθούν. Στην έρευνα που έχει ξεκινήσει για τα ύποπτα της UEFA πρόκειται να ενσωματωθεί και η λίστα της Τράπεζας της Ελλάδας για τα 1.000 άτομα που πόνταραν και κέρδιζαν μεγάλα ποσά σε τράπεζες της Ασίας.

Στον κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προστίθεται και το όνομα του Γκέρχαρντ Καπλ, του Αυστριακού επιθεωρητή της UEFA που είχε χειριστεί την υπόθεση του αγώνα Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας।

Τα παιχνίδια που αποκάλυψε ο Θ. Πλεύρης στη Βουλή και έχουν παραδοθεί στη Δικαιοσύνη είναι τα εξής:

Πανθρακικός–ΠΑΣ Γιάννινα, Παναργειακός–Ολυμπιακός Β., Αγροτικός Αστέρας–Καβάλα, Καλλιθέα–Πανθρακικός, Διαγόρας–Εθνικός, Ολυμπιακός Β.–Ατρόμητος, Διαγόρας–Καλλιθέα, Καβάλα–Αγροτικός, Ιωνικός–Ατρόμητος, Καβάλα–Ηλυσιακός, Ηλυσιακός–Εθνικός, Κέρκυρα–Καστοριά, Ιωνικός–Διαγόρας, Καβάλα–ΠΑΣ Γιάννινα, Ηλυσιακός–Αγροτικός Αστέρας, Αν. Καρδίτσας–Καβάλα, Ολυμπιακός Β.–Ηλυσιακός, Εθνικός Αστέρας–Πανσερραϊκός, Εθνικός–Καλαμάτα, Ολυμπιακός Β.–Εθνικός, Διαγόρας–Εθνικός Αστέρας, Ηλιούπολη–Δόξα Δράμας, Ηλιούπολη–Ολυμπιακός Β., Δόξα Δρ.–Καλαμάτα.

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...