ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κρίμα και άδικο...

Ο Χαβίτο σε προσπάθεια του κόντρα στη Λεβερκούζεν Ο Αρης κέρδισε τις εντυπώσεις και η Λεβερκούζεν το τρίποντο (1-0) που τη διατηρεί στην κορυφή. Οι "κίτρινοι" ήταν καλύτεροι και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο οι Γερμανοί ,έχοντας την τύχη με το μέρος τους ,κατάφεραν να σκοράρουν στο 90' με τον Βιδάλ.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ,αντίθετα από αυτά που γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες, παρέταξε την ομάδα του με σκοπό να "χτυπήσει" το παιχνίδι και όχι να κλειστεί πίσω, ενώ ο Χάινκες χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες που δε θεωρούνται βασικοί.

Οι Γερμανοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να "καθαρίσουν" από νωρίς το παιχνίδι και έβγαζαν αρκετούς παίκτες μπροστά, κάτι που παραλίγο να στοιχίσει στη Λεβερκούζεν, καθώς οι "κίτρινοι" έβρισκαν αρκετούς χώρους για να φύγουν σε αντεπίθεση. Στο 10' ο Αντλερ πρόλαβε τον Χαβίτο πριν πλασάρει, ενώ στο επόμενο λεπτό έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, ύστερα από μία έμπνευση του Τόνι Κάλβο. Ο τελευταίος μαζί με τον Μίσελ από τα αριστερά έκαναν όλο το παιχνίδι του Αρη και αποτελούσαν πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Σιγά, σιγά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς σταμάτησαν τις επελάσεις του Τόνι Κάλβο, αφήνοντας τους Κόκε και Ρουίς απομονωμένους μπροστά, ενώ ο Βιδάλ ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους του δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Ο Χιλιανός είχε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρος, όταν με σουτ στο 25' έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Το σύνολο του Κούπερ κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν και είχε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, όμως ο Αντλερ έδιωξε εκπληκτικά το σουτ του Τόχα στο 42'.
Όχι έτσι…
Η εικόνα της Λεβερκούζεν δεν άρεσε και πολύ στον Χάινκες, ο οποίος με την έναρξη του δευτέρου μέρους πραγματοποίησε δύο αλλαγές με σκοπό να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ντέρντιγιοκ και Ράλφες βοήθησαν αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια οι παίκτες του Αρη τους "εγκλώβισαν" και δεν τους άφησαν περιθώρια δράσης. Από τη μεριά του ο Κούπερ απέσυρε τον Ρουίς, που δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, και πέρασε τους Χαβίτο, Τόνι Κάβο πίσω από τον Κόκε.

Ο Αρης έκοβε τις επιθέσεις των Γερμανών και έβγαινε συχνά μπροστά με αντεπιθέσεις , αγγίζοντας πολλές φορές το 1-0. Στο 60' ο Τσεσνάουσκις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δεν κατάφερε να νικήσει τον Αντλερ. Λίγα λεπτά πριν (51') ο Ράιναρτς έκοψε σωτήρια την πάσα του Χαβίτο προς τον Τόνι Κάλβο, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος μπροστά στην κενή εστία.

Η Λεβερκούζεν με γεμίσματα προσπαθούσε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Σηφάκη για να απειλήσει, αλλά εκτός από τη φάση του 73' με τον Μπαρνέτα, δεν το κατάφερε άλλη φορά. Στο επόμενο λεπτό ο Χαβίτο θα μπορούσε να είχε σκοράρει όταν βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Αντλερ, όμως σπατάλησε και αυτή την ευκαιρία.

Ολοι άρχισαν να πιστεύουν πως η αναμέτρηση θα ολοκληρωνόταν χωρίς νικητή και γκολ, ωστόσο στο 90' ο Βιδάλ στάθηκε τυχερός και μετά από απόκρουση του Σηφάκη είδε την μπάλα να χτυπάει στα πόδια του και να καταλήγει στα δίχτυα. Η Λεβερκούζεν με αυτή τη νίκη έφτασε τους οκτώ βαθμούς, ένα περισσότερο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τέσσερις περισσότερους από τον Αρη.


Διαιτητής: Μπρούνο Παϊσάο (Πορτογαλία)
Γήπεδο: BayArena, Λεβερκούζεν

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Γιουπ Χάινκες): Aντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Μπέντερ (46' Ρόλφες), Χέλμες, Μπάλιτς, Σαμ, Βιδάλ, Κάντλετς, Καπλάν (63' Μπαρνέτα), Γιόργκενσεν (46' Ντερντιγιόκ)
Στον πάγκο: Φερνάντες, Σβάαμπ, Ρόλφες, Μπαρνέτα, Αουγκούστο, Βίντα, Ντερντιγιόκ

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Χαβίτο, Κάλβο (79' Καζναφέρης), Κόκε (90' Πρίττας), Ρουίς (56' Τσεσνάουσκις)
Στον πάγκο: Βελλίδης, Νέτο, Οριόλ, Καζναφέρης, Μενδρινός, Τσεσνάουσκις, Πρίττας

Φανερά απογοητευμένος ο Κούπερ

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Λεβερκούζεν "Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι καθώς χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Τουλάχιστον, τέσσερις-πέντε ευκαιρίες και όμως χάσαμε το παιχνίδι". Με αυτές τις λέξεις και με την απογοήτευση... ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ προσπάθησε να περιγράψει τον τρόπο που έχασε το ματς ο Αρη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

"Από μία στιγμή όπου εμείς είχαμε ζητήσει, μάλιστα, αλλαγή και αν μας είχε επιτραπεί, ίσως να μην είχε έρθει ποτέ αυτό το γκολ. Δεχθήκαμε γκολ σε σημείο που δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε, καθώς ήταν στα τελευταία λεπτά. Φεύγουμε, λοιπόν, πολύ στεναχωρημένοι από τη Γερμανία και χωρίς κανένα έπαθλο, παρόλο που το αξίζαμε. Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση και αυτή γίνεται ακόμη σπουδαιότερη, αναλογικά με τον αντίπαλο που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Είναι δύσκολο να πει κανείς κάτι. Μπαίνεις με πόνο στα αποδυτήρια, όμως, πρέπει να το ξεχάσεις και να δεις τι έκανε η ομάδα σου στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς παίξαμε πολύ καλά και το μόνο που έλειπε για να είναι η ομάδα τέλεια, ήταν να μετατρέψει κάποιες από τις ευκαιρίες της σε γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι και στα δύο επόμενα ματς η ομάδα μου πρέπει να κατέβει και να κερδίσει. Με βάση την απόδοση που είχε η ομάδα σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η ομάδα πρέπει να διατηρήσει αυτή την απόδοση σε όλα τα παιχνίδια. Αποδείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και βλέπουμε όλους τους αντιπάλους μας στα μάτια σε αυτό τον όμιλο"
, ήταν τα λόγια του Κούπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...