ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Περνάνε 4; Γράφουν ιστορία!

Περνάνε 4; Γράφουν ιστορία!
Αν καταφέρουν να προκριθούν στη φάση των «32» του Europa League τόσο οι τρεις εκπρόσωποί μας, όσο και ο Παναθηναϊκός παίρνοντας την 3η θέση στο Champions League, τότε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα θα έχει 4 ομάδες σε αυτή τη φάση!
Στο κόλπο της πρόκρισης βρίσκονται τόσο οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Europa League, όσο και ο Παναθηναϊκός για την κατάληψη της 3ης θέσης. Αν πάντως τα καταφέρουν και οι 4 Ελληνικές ομάδες να προκριθούν στους «32» του Europa τότε αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο στο Europa League, όσο και στο παλαιότερο Κύπελλο UEFA.

Μπορεί φέτος οι δύο «αιώνιοι» να μην πραγματοποίησαν και την… καλύτερη πορεία τους στα Κύπελλα Ευρώπης, με το μεν Ολυμπιακό να αποκλείεται από το Καλοκαίρι στο Ισραήλ, και το δε Παναθηναϊκό να παραμένει τελευταίος σε όμιλο με Ρούμπιν Καζάν και Κοπεγχάγη, αλλά κυρίως λόγω της καλής πορείας των υπόλοιπων τριών ομάδων (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης) και της προοπτικής του Παναθηναϊκού να «κλέψει» τελευταία στιγμή την 3η θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League, μπορεί αυτή η χρονιά να περάσει στην ιστορία ως η μοναδική με τόσο μεγάλη ελληνική συμμετοχή στη φάση των «32».

Μέχρι τρεις και αυτό… σπάνια!

Το ελληνικό… ρεκόρ στη φάση των «32» είτε στο νέο Europa League είτε στο παλαιότερο Κύπελλο UEFA είναι η τριπλή συμμετοχή. Αυτό έχει συμβεί μόλις τρεις φορές και πιο συγκεκριμένα πρώτη φορά τη σεζόν 1999-2000 όπου στη συγκεκριμένη φάση συμμετείχε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, το ίδιο συνέβη και την επόμενη χρονιά όπου αντί για τον Παναθηναϊκό στους «32» την… τριπλέτα συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Τη σεζόν 2002-2003 ήταν η τρίτη και τελευταία φορά που είχαμε τριπλή εκπροσώπηση στους «32» με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ακόμα πιο δύσκολα με τους ομίλους

Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως από τη σεζόν 2004-2005 όπου άλλαξε το σύστημα με την παρουσία των ομίλων πριν τους «32» μόλις 2 ομάδες από την Ελλάδα ήταν το μέγιστο που καταφέραμε να παρουσιάζουμε στη συγκεκριμένη φάση, ενώ από το την προηγούμενη σεζόν που η διοργάνωση μετονομάστηκε σε Europa League με στόχο να αναβαθμιστεί (οι όμιλοι πλέον περιελάμβαναν 4 και όχι 5 ομάδες) είχαμε μόλις μια συμμετοχή αυτή του Παναθηναϊκού στους «32». Βλέπουμε λοιπόν, πως στην τελευταία 6ετία που εφαρμόζεται το σύστημα των ομίλων όχι 4, αλλά ούτε 3 ελληνικές ομάδες δεν κατάφεραν να βρεθούν στους «32»…

Τα συνολικά νούμερα των προκρίσεων

Συνολικά πάντως από το 1970 και έπειτα 8 φορές είχαμε τη συμμετοχή ακριβώς δύο ελληνικών ομάδων στους «32» ενώ 18 ήταν εκείνες που ο εκπρόσωπός μας ήταν… μοναχικός. Τέλος, υπήρξαν και 11 σεζόν στις οποίες καμιά ομάδας της χώρας μας δεν έφτασε στους «32».

Πλέον δεδομένου ότι σήμερα διεξάγεται η 4η αγωνιστική των ομίλων και οι ελληνικές ομάδες έχουν μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης είναι πιθανό να δούμε τουλάχιστον τρεις ομάδες μας στους «32» κάτι που θα αποτελεί ρεκόρ από τη στιγμή της εφαρμογής των ομίλων προ αυτής της φάσης, ενώ αν καταφέρουν και οι 4 ομάδες μας να βρεθούν στην κλήρωση για με… φόντο τους «16» τότε αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Μένει να δούμε αν οι ομάδες μας θα καταφέρουν να διαχειριστούν αυτή την ευκαιρία και να γράψουν ιστορία σε μια σεζόν που δεν φάνταζε ιδανική για τα ελληνικά χρώματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...