ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΟ-ΚΑΒΑΛΑ 4-2! *ΒΙΝΤΕΟ*

Ο «εξορκιστής»!
Μια «κατάρα» δύο χρόνων κόντρα στην Καβάλα κατάφερε να σπάσει ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με σκορ 4-2. Σε ρόλο εξορκιστή ο Τζιμπρίλ Σισέ που αποτέλεσε το καλύτερο αντίδοτο στον Αμπντούν –που πέτυχε δύο γκολ (3’, 43’ πεν.)- και την παρέα του και κατάφερε να μετατρέψει ακόμη ένα ματς των «πρασίνων» σε προσωπική του υπόθεση. Δύο τέρματα σημείωσε ο Γάλλος (31’, 64’ πεν.) και άλλα τόσα έφτιαξε για Κατσουράνη (12’) και Χριστοδουλόπουλο (83’). 

Ο Σισέ έφτασε τα 16 γκολ στη φετινή σεζόν και δείχνει ότι όσο είναι γερός στα πόδια του, η υπόθεση «τίτλος» δεν θα πρέπει να θεωρείται χαμένη για τους «πράσινους». 

Η ομάδα του Κάσπερτσακ, παρά τις πολλές απουσίες, κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και θα μπορούσε για μια ακόμη φορά να πάρει αποτέλεσμα και να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό σερί της. Οι «αργοναύτες» διαμαρτύρονται για τον καταλογισμό του πέναλτι από το οποίο έγινε το 3-2, που προκάλεσε και την παρέμβαση του ιστορικού προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βαρδινογιάννη, στο μπουθ της Nova… 

 

Παρά το γεγονός ότι το φύλλο αγώνα ανέφερε ξεκάθαρα πως ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με 11 παίκτες, δυσκολευόσουν να το αντιληφθείς μέσα στο γήπεδο. Οι «πράσινοι» λες και δεν είχαν εμπεδώσει τα παθήματα των προηγούμενων αγώνων με την Καβάλα, μπήκαν «κοιμισμένοι» στον αγωνιστικό χώρο και πριν καταλάβουν τι γίνεται, βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ, μετά το υπέροχο τέρμα του Αμπντούν. 

Λουΐς Γκαρσία και Γκοβού σε ακόμη ένα ματς δεν έδειχναν ικανοί να βοηθήσουν τον Σισέ, που ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, βρήκε συμπαράσταση από τους Νίνη, Κατσουράνη. Μάλιστα από συνεργασίες του Γάλλου με τον δεύτερο προήλθαν και τα δύο γκολ με τα οποία το «τριφύλλι» ανέτρεψε το σκορ, πέρασε μπροστά 2-1, δείχνοντας ότι βρήκε τον τρόπο να ξορκίσει το… κακό. 

Τα βουντού ξαναχτύπησαν ελάχιστα πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο εξαιρετικός Αμπντούν ξαναβρήκε στόχο, έστω και από το σημείο του πέναλτι. Έτσι η Καβάλα, παρά τις πολλές απουσίες της κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το 2-2 χάρη στην πολύ καλή παρουσία τόσο του Αλγερινού, όσο και του Βουτσίτσεβιτς που δημιούργησε πονοκεφάλους με τη σέσουλα. 
Μετά από μια ώρα αγώνα ο Φερέιρα αποφάσισε να κάνει αυτό που πιθανότατα θα έπρεπε να είχε συμβεί με το που βγήκαν οι ομάδες από τα αποδυτήρια. Οι -με διαφορά- χειρότεροι παίκτες του «τριφυλλιού», Γκοβού και Λουΐς Γκαρσία αποχώρησαν, αλλά τα μάγια δεν λύθηκαν από τους Μαρίνο και Χριστοδουλόπουλο που τους αντικατέστησαν. 

Η απόφαση του Μήτσιου να υποδείξει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Θεοδωρέλλη στον Νίνη, την οποία δεν δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα οι φιλοξενούμενοι, έδωσε την ευκαιρία στον Σισέ να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να πετύχει το δεύτερο του γκολ στον αγώνα και 16ο στο φετινό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ο Γάλλος έδειξε ότι το τελευταίο διάστημα έχει βάλει μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι του και έδωσε γκολ ''πάρε-βάλε'' στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. 

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο -5 από τον Ολυμπιακό και όσο έχει τον "εξορκιστή" Σισέ θα ελπίζει. 

 

ΠΑΟ (Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Νίνης (76’ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Γκαρσία (61' Χριστοδουλόπουλος), Γκοβού (61' Μαρίνος), Σισέ. 

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Δημούτσος, Πετρόπουλος. 

ΚΑΒΑΛΑ (Κάσπερτσακ): Βαγιέχο (71' Κατεργιαννάκης), Περτζέλ, Περεϊρίνια, Βουτσίτσεβιτς (67' Γιάννου), Ντικρόκ, Πετκάκης, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ονουάτσι (80' Ναζλίδης), Θεοδωρέλλης, Αμπντούν. 

Στον πάγκο: Αυλωνίτης, Γαβριηλίδης, Ελευθεριάδης, Βισεντίνι. 

 

 

Πηγή sport-fm Read more!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3!

Τον ταπείνωσε…
Τι κι αν έπαιζε χωρίς τον Ντεσπέιν; Τι κι αν ο Τζούριτς αγωνιζόταν με ένα ουσιαστικά πόδι; Ο Ολυμπιακός ταπείνωσε μέσα στη Γλυφάδα τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 3-2.


Δεν ξέρουμε αν είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, αλλά αυτό που απέδειξε για ακόμα μία φορά σήμερα ο Ολυμπιακός είναι πως αποτελεί ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη παρότι δεν είχαν μαζί τους τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Ντεσπέιν, τον βασικό πασαδόρο που θα αποκτηθεί, αλλά και υγιή τον Τζούριτς (αγωνίστηκε με διάστρεμμα στον αστράγαλο), κατάφεραν να πετύχουν αυτό που πριν από την έναρξη φαινόταν από δύσκολο έως αδύνατο. Επικράτησαν μέσα στη γεμάτη Γλυφάδα του Παναθηναϊκού με 3-2 (21-25, 25-23, 25-23, 24-26, 11-15), δείχνοντας μεγάλη μαγκιά.
Όλοι υπέροχοι, ξεχώρισαν Φιλίποφ, Φράγκος και φυσικά ο Τζούριτς
Για να καταφέρει μια ομάδα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι, ένα τέτοιο ντέρμπι, σίγουρα θα πρέπει όλοι οι παίκτες της να πιάσουν πολύ καλή απόδοση. Έτσι και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να παίξουν εξαιρετικά άπαντες, αλλά σίγουρα θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία σε τρεις από αυτούς. Αρχικά στον Ντίμα Φιλίποφ. Ο μικρός χωρίς παιχνίδι ουσιαστικά φέτος όχι απλά ήταν καλός, αλλά ένας μεγάλος μαέστρος. Πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και αν συνεχίσει έτσι τότε το μέλλον τού ανήκει και με το παραπάνω.
Ο άλλος είναι ο Ανδρέας Φράγκος. Ο νεαρός ακραίος που και αυτός βρέθηκε το καλοκαίρι μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό, στα κρίσιμα σημεία πήρε σπουδαίους πόντους, δείχνοντας κρύο αίμα.
Όσον αφορά τον τρίτο της παρέας, ο Μίταρ Τζούριτς ήταν απλά ασταμάτητος. Ο νεαρός διαγώνιος παρότι έπαιζε με διάστρεμμα στον αστράγαλο ήταν απολαυστικός. Κέρδισε 34 πόντους με το εντυπωσιακό 56% και παρότι πόναγε συνεχώς έλεγε στον Φιλίποφ να τον τροφοδοτεί. Αυτό το παιδί έχει τεράστια καρδιά και σίγουρα δεν θα αργήσει η μέρα που όλοι θα λένε πως είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.
Εντυπωσιακός ήταν και ο Γίρι Κραλ. Ο Τσέχος κεντρικός θύμισε τον περσινό εξαιρετικό παίκτη κερδίζοντας 15 πόντους, από τους οποίους πολλοί ήταν κρίσιμοι.
Απρόσμενα κακός ο Παναθηναϊκός
Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε απρόσμενα κακός. Παρότι είχε να αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό με ελλείψεις και έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο, δεν μπόρεσε να παίξει όπως είχε συνηθίσει τους φίλους και έχασε δίκαια το ντέρμπι. Χωρίς μπλοκ για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και κακή ανάπτυξη, οι «πράσινοι» ακόμα κι όταν έκαναν το 2-1 δεν έδειχναν ικανοί να πάρουν το ματς. Ο πρώτος χρόνος δεν δούλεψε και δεν γινόταν να καθαρίσει το ματς μόνος του ο Γιορντάνοφ, ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους.
Πολλά μπράβο στον κόσμο
Φυσικά τα περισσότερα μπράβο αξίζουν στους παίκτες του Ολυμπιακού που πήραν παλικαρίσια νίκη μέσα στη Γλυφάδα, ωστόσο θα πρέπει να ακουστούν και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» γέμισαν τη Γλυφάδα με την ατμόσφαιρα να είναι ναι μεν θερμή, αλλά πιο κόσμια από ποτέ. Μπορεί μάλιστα να θεωρείται δεδομένο, αλλά πραγματικά κανείς δεν περίμενε πως παρά την ήττα στον αγωνιστικό χώρο δεν θα έπεφτε τίποτα. Πολλά, πολλά μπράβο σε αυτόν τον κόσμο και μακάρι πλέον όλα τα ντέρμπι να είναι έτσι και να ασχολούμαστε με όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις εξέδρες και στα επεισόδια.
Τα σετ: 21-25, 25-23, 25-23, 24-26, 11-15
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πετρέας 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Σάκι 14 (12/28 επ., 2 μπλοκ, 57% υπ. - 37% άριστες), Γιορντάνοφ 22 (22/38 επ.), Ψάρρας 1, Πανταλέων 7 (3/7 επ., 3 μπλοκ), Λάππας 12 (10/19 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ. - 40% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (66% υπ. - 34% άριστες)/ Μηνούδης, Ντονάς, Κόβατς, Γκενς
Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Φράγκος 16 (14/25 επ., 1 άσο, 50% υπ. - 18% άριστες), Φιλίποφ 1, Κραλ 15 (9/14 επ., 3 μπλοκ, 2 άσοι), Ανδρεάδης 7 (4/9 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 34 (30/54 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 12 (11/22 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. - 26% άριστες), Κουζούνης -λ 56% υπ. - 35% άριστες) / Κοκκινάκης

Πηγή gazzeta Read more!

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΕΚ 0-3! *BINTEO*

Τρίζει τα δόντια!
Μηνύματα… προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζει να μοιράζει η ΑΕΚ! 

Η «Ένωση» κέντησε στην Τρίπολη, ξεκαθάρισε (και) στον Αστέρα πως έκοψε τα δώρα και με δεύτερη συνεχόμενη τριάρα (3-0), προειδοποίησε πως πάει φορτσάτη στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό! 

Λυμπερόπουλος (47’), Μπλάνκο (56’) και Σκόκο (πεν. 75’) έφτιαξαν τη «ζωγραφιά» της ομάδας του Χιμένεθ -που… μουτζουρώθηκε μόνο από τους τραυματισμούς των Μανωλά και Γεωργέα. 

Πώς έπαιξε 

Τη γνωστή -και επιτυχημένη, όπως είχε αποδειχθεί- συνταγή των Σερρών χρησιμοποίησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Παρόλο που ο Ντιόπ ήταν διαθέσιμος, ο Γκερέιρο διατήρησε τη θέση του στην ενδεκάδα κι έτσι το 4-2-3-1 του Ισπανού διαμορφώθηκε ως εξής: 

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Γκερέιρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Σκόκο (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπλάνκο. 

 

Από μακριά και… ισορροπημένοι! 

Φαντάσου να ‘μπαιναν και μέσα! Πώς γίνεται να αντιμετωπίζεις σαν ναρκοπέδιο την αντίπαλη περιοχή και -παρόλα αυτά- να κάνεις σχεδόν ήρωες τους δύο τερματοφύλακες δίδαξαν στο πρώτο μέρος οι ομάδες. Η υπεροχή της ΑΕΚ στο πρώτο ημίωρο δεν… εξυπηρέτησε σχεδόν καθόλου τον Μπλάνκο. 

Ακόμα, όμως και αν ο Αργεντινός ένιωθε ότι... «δεν τον παίζουν τα άλλα παιδάκια», εκείνα (Γκερέιρο, Σκόκο, Λαγός) έκαναν τρία σουτ που -λόγω Ντεγκρά και (ελάχιστης) αστοχίας- δεν τους δικαίωσαν. 

Παρόλο, λοιπόν, οι γηπεδούχοι βίωσαν το ίδιο… συναίσθημα λίγο μετά (με τον Σάχα να αποκρούει εντυπωσιακά το βολέ του Λαδάκη και το πλασέ του Καρέρα να «ξυρίζει» το δοκάρι), η μόνη στιγμή που ανησύχησε ξανά η ΑΕΚ μέχρι την ανάπαυλα ήταν η (αναγκαστική λόγω τραυματισμού) αλλαγή του Κώστα Μανωλά. 

Πέταξε φλόγες! 

Τι είπε και τι έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ στα αποδυτήρια το ξέρουν μόνο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Τι άρχισαν να κάνουν εκείνοι, μετά την επιστροφή στο γήπεδο, το είδαν (και σχεδόν… έτριβαν τα μάτια τους για δεύτερο σερί ματς) οι φίλοι της «Ένωσης». Ήταν αρκετή η σπίθα που έβαλε ο Λυμπερόπουλος (εκμεταλλευόμενος άριστα την αναμπουμπούλα στην περιοχή) για να πάρουν οι «κιτρινόμαυροι» φωτιά! 

Τόση που, όχι μόνο να κάνουν στάχτη μέσα σε οκτώ λεπτά τις φιλοδοξίες του Αστέρα στο ματς (με ένα ακόμα τυπικό… Μπλάνκο-γκολ). Αλλά και που να κάψουν μια και καλή (με το πέναλτι του Γιάχιτς που εξαργύρωσε ο Σκόκο) τις αναμνήσεις των… προ Σερρών «εξόδων». Αυτών που θα ήταν οι μοναδικές άσχημες στο μυαλό τους, αν ο Γεωργέας δεν ξυπνούσε εκ νέου (μετά τον Μανωλά) εκείνες της… κακοδαιμονίας του πρώτου γύρου. 

Δείτε το φιλμ του αγώνα 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης (72' Μπακασέτας), Καρέρα (58' Αρσενίεβιτς), Ουντότζι (62' Ροτζέριο), Φορτούνης, Φρανκού 

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Κερ, Τσαμπούρης, Αργυρόπουλος 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας , Μανωλάς (38' λ.τ. Νασούτι), Δέλλας, Γεωργέας (57 λ.τ. Γιάχιτς), Μάκος (77' Ντιόπ), Γκερέιρο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο 

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Νταντόμο, Έντερ, Φροξυλιάς 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας) 
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών) 

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρα Τρίπολης 

 

Πηγή sport-fm Read more!

«Όχι» από Πολέμη!

«Όχι» από Πολέμη!

Τελικά Τζίγκερ, Πατέρας, Βγενόπουλος και Γιαννακόπουλος λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο, καθώς ο Αδαμάντιος Πολέμης με δήλωσή του τόνισε πως δεν αποδέχεται τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!
Συγκεκριμένα, λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπου ο γνωστός εφοπλιστής θα προτεινόταν από όλες τις πλευρές για να αναλάβει την καρέκλα του προέδρου της ΠΑΕ, ο ίδιος… έκανε πίσω.  Παρά τη στήριξη από Βαρδινογιάννη, Πατέρα, Βγενόπουλο και Παύλο Γιαννακόπουλο, ο Αδαμάντιος Πολέμης μπερδεύει ακόμη περισσότερο την… επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό με την άρνησή του να γίνει ο νέος πρόεδρος του συλλόγου!
Η δήλωση του κ. Πολέμη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, που αναρτήθηκε δύο ώρες πριν από τη σέντρα με την Καβάλα στο άδειο Ολυμπιακό στάδιο, έχει ως εξής:
«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να μη θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. 
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μετόχους και τα μέλη του ΔΣ για την υποστήριξή τους. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως μέλος του ΔΣ, όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα».
Γίνεται κατανοητό φυσικά ότι το κλίμα αβεβαιότητας συνεχίζεται στο «τριφύλλι», με τον Γόντικα να φαντάζει πλέον ως ο επικρατέστερος για να οδηγήσει… το καράβι ως το καλοκαίρι μετά την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση Πολέμη!
Γιατί άλλαξε γνώμη;
Πάντως σε πολλούς προκάλεσε εντύπωση τι άλλαξε τα τελευταία 24ωρα και ο Αδαμάντιος Πολέμης από τη στιγμή που την περασμένη Τετάρτη μετά το ραντεβού με τον Πατέρα ήταν… ψημένος για να αναλάβει την προεδρία, τελικά μία ημέρα πριν από τη Γενική Συνέλευση έκανε πίσω.
Μια εκδοχή που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι όσα ακολούθησαν. Εξαρχής, ως άνθρωπος χαμηλών τόνων σε δηλώσεις του είχε επισημάνει ότι δεν είναι «της μεγάλης δημοσιότητας» και αυτό που θα ήθελε ήταν να βοηθήσει στο… συμμάζεμα των οικονομικών και γενικά να κάνει το… πολυμετοχικό μπάχαλο να θυμίσει ξανά «οικογένεια».
Βλέποντας όμως… διαρροές, αναλύσεις, πρωτοσέλιδα που τον μετέτρεπαν ως το «απόλυτο αφεντικό της επόμενης ημέρας» με προσδοκίες που ποτέ ο ίδιος δεν φρόντισε να καλλιεργήσει (ενδεικτικό το σενάριο ότι παίρνει τη δωρεά του 25% από τον Τζίγκερ και βάζει 20 εκατ. ευρώ) έφτασε στην απόφαση να μην αποδεχτεί την τιμητική πρόταση.
Πηγή gazzeta
Read more!

"Ναι" Ζούρου στη Ζαλγκίρις

Προπονητής της Ζαλγκίρις και με τη... βούλα είναι πλέον ο Ηλίας Ζούρος καθώς μετά από διαπραγματεύσεις λίγων ημερών οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα.


Ο Ηλίας Ζούρος είπε το "ναι" στους ανθρώπους της Ζαλγκίρις μέχρι το τέλος της σεζόν και έτσι αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της λιθουανικής ομάδας λίγες μέρες πριν την έναρξη του TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Όπως είχαμε ξαναγράψει, ο Έλληνας προπονητής θα αντικαταστήσει τον Ριμάντας Γκρίγκας ο οποίος δεν έκατσε στον πάγκο της ομάδας ούτε για ένα μήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ζαλγκίρις είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Top16 της Ευρωλίγκας και θα τεθεί αντιμέτωπη με τους "ερυθρόλευκους" για πρώτη φορά στις 26 Ιανουαρίου στη Λιθουανία.

Μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Πανελλήνιο, ο Έλληνας προπονητής δεν είχε αναλάβει κάποια άλλη ομάδα και πλέον άρπαξε την ευκαιρία για να οδηγήσει τους Λιθουανούς σε μία καλή πορεία τόσο στη Βαλτική Λίγκα, όσο και στην Ευρωλίγκα.

Πέρσι είχε αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς στο Eurocup καθώς έφτασε μέχρι το φάιναλ φορ της διοργάνωσης.
Πηγή sport24
Read more!

«Ζητάει λεφτά για Μίτσελ»


«Ζητάει λεφτά για Μίτσελ»
Μέχρι χθες επικρατούσε αισιοδοξία στις τάξεις της ΑΕΚ πως οι διαπραγματεύσεις με τη Μπέρμιγχαμ, για τον δανεισμό του Μίτσελ, θα είχαν αίσιο τέλος μέχρι σήμερα το αργότερο και ο παίκτης θα βρισκόταν αύριο (ή τα επόμενα 24ωρα) στη χώρα μας για να υπογράψει τον 6μηνο δανεισμό του στην Ένωση, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και το μόνο εμπόδιο ήταν οι συμφωνία με την ομάδα του ή τους εκπροσώπους του (εφόσον αποκτούσαν τα δικαιώματά του) προκειμένου να επισημοποιηθεί η μεταγραφή. Ωστόσο, παρά την σιγουριά που πήγαζε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, σημερινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας του Μπέρμιγχαμ, «birminghammail.net», αναφέρει πως η υπόθεση δανεισμού του Μίτσελ στην ΑΕΚ, παρουσιάζει στασιμότητα λόγω του ότι ο αγγλικός σύλλογος ζητάει χρήματα για τον δανεισμό του παίκτη. Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν ομάδες (κατά πάσα πιθανότητα ισπανικές) που θέλουν την κανονική μεταγραφή του Ισπανού μέσου, προσφέροντας ακόμα και 1 εκ. λίρες.
Πηγή aek365

Read more!

Τον...μάδησε για πλάκα!

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έδειξε την συγκέντρωση άλλων παιχνιδιών στην άμυνα αλλά με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφερε να κερδίσει πολύ εύκολα τους θεσσαλονικείς με 13-8. Το «τριφύλλι» πήρε από το πρώτο οκτάλεπτο την διαφορά στο σκορ με 4-1 χάρη στα 2 γκολ του Ζάχου Αφρουδάκη, ενώ από ένα σημείωσαν οι Γιώργος Αφρουδάκης και Γιώργος Τσόκας. 
Η συνέχεια ήταν η ίδια και με την καλή απόδοση που είχε για ακόμα ένα ματς ο Καραμπέτσος, έσωσε πολλές φορές την εστία του Παναθηναϊκού, αλλά και χάρη στην αποτελεσματικότητα του Γιώργο Αφρουδάκη και του Γιώργου Τσόκα, ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο «καθάρισε» χωρίς κανένα πρόβλημα το ματς και έφτασε την Χίο στη δεύτερη θέση της βαθμολογία, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από την Βουλιαγμένη με 9-11. Πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» ήταν ο αρχηγός με 5γκολ και ακολούθησαν τα αδέρφια Αφρουδάκη από 3, ενώ 1 σημείωσαν οι Σάριτς και Στελλάτος.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 6-3, 9-5, 13-8
Read more!

Ελλάδα και μετά Σάντος ο Ντιόγκο


Την Παρασκευή ο μάνατζερ του 23άχρονου άσου συμφώνησε με την Φλαμένγκο και έτσι θα συνεχίσει ως δανεικός στην Σάντος.
 
Το Σάββατο πέρασε από καρδιολογικές ιατρικές εξετάσεις, θα ολοκληρώσει το "πακέτο" των εξετάσεων την Κυριακή και εν συνεχεία θα κάνει ένα σύντομο ταξίδι στην Ελλάδα.

Αφού επιστρέψει στην Βραζιλία θα υπογράψει συμβόλαιο για έναν χρόνο και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί επίσημα.

Στην Σάντος πιστεύουν πολύ στον Ντιόγκο και μάλιστα ο πρόεδρος τον είχε σαν στόχο πριν εκλεγεί το 2010, ενώ αναμένεται να συνθέτει την επιθετική τριπλέτα με τους Νεϊμάρ και Κεϊρίσον.
Πηγή sport24
Read more!

Σάντα Κρουζ: «Ποτέ ξανά στη Σίτι»

Σάντα Κρουζ: «Ποτέ ξανά στη Σίτι»
Αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη Μάντσεστερ Σίτι μετά το πέρας του δανεισμού στην Μπλάκμπερν εμφανίστηκε ο Ρόκε Σάντα Κρουζ.

«Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι σε εκτιμούν. Όταν δεν το νιώθεις αυτό, τότε δεν είσαι άνετα. Όταν προπονείσαι σκληρά και δίνεις τα πάντα καθημερινά και αξίζεις να παίζεις κάποιες φορές, περιμένεις μία ευκαιρία. Σε μένα όμως αυτή η ευκαιρία δεν ήρθε ποτέ. Είναι απογοητευτικό να σε αγνοεί ο προπονητής. Όταν δεν αγωνίζεσαι δεν μπορείς να χαρείς το ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελα να πάω πίσω. Ίσως χρειαστεί να πάω, αλλά αν ήταν στο δικό μου χέρι θα έμενα εδώ». 
Πηγή gazzeta Read more!

Σοβαρός τραυματισμός για Ριμπερί!

Άσχημα νέα για την Μπάγερν Μονάχου, καθώς ο Φρανκ Ριμπερί τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή στο εκτός έδρας ματς με τη Βόλφσμπουργκ. Για σοβαρό τραυματισμό κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες.
Σοβαρός τραυματισμός για Ριμπερί!

Σοκ στους Βαυαρούς με τον Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του εξωτερικού, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο στον αγώνα με την Βόλφσμπουργκ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός χτύπησε στο 18' σε μονομαχία με τον Ζοσουέ και σύμφωνα με τα γερμανικά ρεπορτάζ έχει υποστεί ζημιά.

Ο πρώην άσος της Μαρσέιγ αρχικά φάνηκε ότι έχει χτυπήσει στον αστράγαλο, όμως στη συνέχεια έγινε σαφές ότι πρόκειται για τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος δεν του άφησε περιθώριο να μείνει άλλο στον αγωνιστικό χώρο. Ύστερα από πέντε λεπτά ζέσταμα, ο Αριέν Ρόμπεν πήρε τη θέση του, στον πρώτο του αγώνα μετά τον τελικό του Μουντιάλ, μεταξύ Ολλανδίας και Ισπανίας.
Πηγή gazzeta Read more!

Παλάτι 237 εκατ. $ που... "δεν βλέπεται"!

H νέα έδρα των Oregon Ducks άνοιξε τις πύλες της προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από εξαγριωμένους τηλεθεατές που δεν μπορούσαν να διακρίνουν καθαρά τον αγώνα λόγω του πρωτότυπου... παρκέ! 


Για την ακρίβεια το νέο σπίτι των Oregon Ducks είναι πανέμορφο, αλλά το να παρακολουθήσεις αγώνα σε αυτό μέσω του τηλεοπτικού σου δέκτη είναι... βασανιστήριο! Αυτό διαπίστωσαν χθες το βράδυ οι τηλεθεατές στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο καινούριο... "παπιόσπιτο".

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον πρωτότυπο παρκέ το οποίο έχει τοποθετηθεί στο παλατάκι που κόστισε 237 εκατομ. δολάρια. Ένα παρκέ που όμοιο του δεν υπάρχει σε γήπεδο μπάσκετ και όπως θα δείτε δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην τηλεθέαση. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Το Όρεγκον έχει τη φήμη για το Πανεπιστήμιου με τις πιο όμορφες εμφανίσεις και τα πιο πολυτελή αποδυτήρια από κάθε άλλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην έχει και το πιο ακριβό γήπεδο μπάσκετ στη χώρα, το "Matthew Knight Arena" το οποίο άνοιξε χθες επίσημα τις πύλες του στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου.

Φυσικά η απόφαση του Πανεπιστημίου να κατασκευάσει ένα κλειστό το οποίο κόστισε πάνω από 200 εκατ. $ (με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης να γίνεται κυρίως μέσω κρατικών ομολόγων τριακονταετούς διάρκειας) δέχθηκε έντονη κριτική καθώς πολλοί θεωρούν ότι η διοίκηση του σχολείου έχει υπερεκτιμήσει τα μελλοντικά του έσοδα.

Ανησυχία προκλήθηκε και στην τοπική κοινότητα καθώς το αρχικό πλάνο για το χωρητικότητας 12.500 θέσεων γήπεδο δεν προέβλεπε την κατασκευή πάρκινγκ! Τελικά με μερικές παρεμβάσεις στο σχέδιο και κάποιες υποχρεώσεις που ανέλαβε το Πανεπιστήμιο απέναντι στην Πολιτεία (όπως ειδικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν στο γήπεδο τον κόσμο τις μέρες του αγώνα) η άδεια για την κατασκευή του "Matthew Knight Arena" δόθηκε.


Είπαμε όμως. Το Όρεγκον θεωρείται... εκκεντρικό Πανεπιστήμιο και δεν θα μπορούσε κάπως έτσι να μην είναι και το παρκέ του γηπέδου! Έτσι λοιπόν ο αγωνιστικός χώρος είναι γεμάτος... έλατα για να θυμίζουν το τοπίο το οποίο βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ενώ στο κέντρο υπάρχει η επιγραφή "Deep in the wood" ("Βαθιά μέσα στο δάσος") με σκοπό να εκφοβίζει τα αντίπαλα σχολεία.

Επιπλέον αυτό το παρκέ αποδίδει φόρο τιμής στην γενιά του 1939 που πήρε το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα για το Όρεγκον και είχε το παρατσούκλι "The Tall Firs" ("Ψηλά Έλατα"), όπως δήλωσε στην παρουσίαση του παρκέ ο σχεδιαστής του, Τίνκερ Χάτφιλντ.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις όταν αποκαλύφθηκε το σχέδιο του αγωνιστικού χώρου από τους φίλους του Όρεγκον ήταν επί το πλείστον θετικές, με χαρακτηριστικό το σχόλιο ενός οπαδού: "In a word, awesome!" (με μια λέξη, φοβερό).

Ώσπου έγινε ο πρώτος αγώνας...

Όμορφα τα σχέδια, καλές οι παρουσιάσεις αλλά το παρκέ κρίθηκε στην πράξη και στην πρώτη του παράσταση πήρε βαθμό κάτω από την βάση! Εξαγριωμένοι τηλεθεατές καλούσαν το τηλεφωνικό κέντρο του τσταθμού που μετέδιδε τον αγώνα των Oregon Ducks με τους USC Trojans για να διαμαρτυρηθούν πως το ματς... δεν βλεπόταν!

Τα έλατα που υπάρχουν στο παρκέ, σε συνδυασμό με την... αντηλιά δημιούργησαν μια τρομερή αντίθεση στα χρώματα τα οποία καθιστούσαν σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση του αγώνα από την τηλεόραση. Προβλήματα υπήρχαν και στους θεατές στο γήπεδο, ωστόσο σύντομα ξεπεράστηκαν και μπόρεσαν να δουν την νίκη των "Παπιών" με 68-62.

"Όντας εξοικειωμένος με τα κλασικά παρκέ, θέλει ένα-δυο λεπτά για να συνηθίσουν τα μάτια και το μυαλό σε αυτό το παρκέ. Ωστόσο η αντίθεση και η λάμψη δεν είναι τόσο έντονη όσο εμφανίζεται στην τηλεόραση. Φυσικά δεν θα ήμουν αντίθετος σε κάποια αλλαγή, αλλά ποιοι είμαστε εμείς μπροστά στη Nike;", είπε αστειευόμενος στο τέλος δημοσιογράφος που παρακολούθησε από το γήπεδο τον αγώνα (σ.σ. η Nike είναι ο χορηγός του κλειστού).
Πηγή sport24

Δείτε πως φαινόταν ο αγώνας από την τηλεόραση:

Read more!

Η επένδυση… Φιόλουσον


Η επένδυση… Φιόλουσον Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ για τον Γιον Φιόλουσον και τα δείγματα που άφησε ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός, κατά τη διάρκεια της δοκιμής του από τον Ισπανό τεχνικό. Ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί μέσα από (πολλή) δουλειά, να εξελιχθεί. Ωστόσο, παρά τις δύο ερωτήσεις που δέχτηκε επί του θέματος και άλλες τόσες για τα μεταγραφικά ζητήματα, πουθενά δεν έδειξε ότι υπολογίζει άμεσα στον Ισλανδό στόπερ. Μάλιστα, προτίμησε να... ντριπλάρει σε ερώτηση για το πόσο εύκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει από τώρα θέση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Και αυτό διότι οι εντυπώσεις που αποκόμισε από τον 22χρονο στόπερ είναι για έναν παίκτη που θα μπορεί στο μέλλον να γίνει μία αξιόπιστη λύση, αλλά στο παρόν θα προτιμούσε κάτι καλύτερο. Κάποιον πιο έτοιμο που θα μπορούσε να καλύψει ανά πάσα ώρα και στιγμή, το όποιο κενό θα παρουσιαστεί στο κέντρο της άμυνας.

Έναν παίκτη (τουλάχιστον) ισάξιο των Δέλλα και Μανωλά και σαφώς καλύτερο από τον Κριστιάν Νασούτι. Μπορεί αυτός να μην είναι ο Πικέ, όπως χαριτολογώντας διευκρίνισε, αλλά είναι δεδομένο πως υπήρχαν και άλλοι παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση, πριν φτάσουμε στον Ισπανό άσο της Μπαρτσελόνα. Αυτό δεν σημαίνει πως αν ο Ισλανδός υπογράψει και στην πορεία δείξει ότι πραγματικά αξίζει ευκαιρίας, δεν θα την πάρει. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πως ο Χιμένεθ είναι δίκαιος και υπολογίζει σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του (το τόνισε και με τον Γκερέιρο σήμερα). Όπως επίσης έχει μάθει να δουλεύει και με τα «εργαλεία» που έχει στα χέρια του και να τα εξελίσσει μέσω της σκληρής δουλειάς. Όμως για τον Ισπανός, ο Φιόλουσαν, τη συγκεκριμένη στιγμή, αποτελεί μία... επένδυση για το μέλλον και όχι μία λύση του παρόντος. Για αυτό άλλωστε δεν είναι σίγουρο πως η μεταγραφή του Ισλανδού, κλείνει την πόρτα σε πιθανή απόκτηση ενός ακόμα στόπερ, που θα μπορέσει από τώρα να παίξει στην ΑΕΚ.
Πηγή aek365

Read more!

Ταυρομάχος ο Κεντίρα!

Ταυρομάχος ο Κεντίρα!
Ταυρομάχος ντύθηκε για χάρη γερμανικού περιοδικού ο Σάμι Κεντίρα της Ρεάλ και παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για τη νέα του ζωή στη Μαδρίτη.

Ο αμυντικός μέσος των Μερένχες και της Εθνικής Γερμανίας είπε στο Sport Bild: «Η νοοτροπία στην Ισπανία είναι διαφορετική. Οι Ισπανοί είναι περήφανος λαός». Οσον αφορά τους παίκτες με τους οποίους βρίσκεται πιο κοντά, αποκάλυψε: «Οι Γκάγκο και Μαρσέλο με καλούν συχνά σπίτι τους. Μένουν έξω από την πόλη και κάνουν συχνά μπάρμπεκιου στο κήπο τους. Επίσης πηγαίνουμε σε αγώνες μπάσκετ. Η τελευταία φορά που πήγαμε ήταν όταν η Ρεάλ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Είχα πάει με τους Μαρσέλο, Πέπε και Ρονάλντο».

Ο Κεντίρα, που έχει ρίζες από την Τυνησία, αναφέρθηκε και στον Ζοζέ Μουρίνιο: «Για αρκετούς ο Μουρίνιο είναι αυστηρός και αλαζόνας, αλλά είναι ανθρώπινος και αξιοσέβαστος. Δουλεύει σκληρά και προσπαθεί να κρατά ισορροπία μεταξύ της διασκέδασης και της δουλειάς».
Πηγή gazzeta Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...