ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Νίκη με καρδιοχτύπι

Η εκτελεστική δεινότητα του Μάρκο Πάντελιτς χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με  4-2 και τον γλίτωσε από περιπέτειες και τις πρώτες απώλειες βαθμών μέσα στο Καραϊσκάκη. Ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε δυο φορές, ανοίγοντας το σκορ στο 52 και δίνοντας το προβάδισμα με 3-2 στο 85. Δυο γκολ πέτυχε και ο Ριέρα που έκανε καλό παιχνίδι μετά από πολύ καιρό. Εκπληκτική εμφάνιση από το Γεωργιάδη που σημείωσε και τα δυο γκολ του Πανσερραϊκού και απέδειξε ότι δικαιολογημένα γίνεται ο θόρυβος γύρω από το όνομα του. Στο +8 ο Ολυμπιακός που μετέφερε το αγχoς στον Παναθηναϊκό ενόψει Καβάλας.

Τα πλάνα των προπονητών.
Ούτε 18αδα δεν συμπλήρωνε ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε αρκετούς τραυματίες και τιμωρημένους. Ο Βαλβέρδε για ακόμα μια φορά ανακάτεψε την τράπουλα και κυρίως στη μεσαία γραμμή. Κάτω από τα δοκάρια ο βασικός πλέον Πάρντο. Στην αμυντική γραμμή ο Ποτουριδης προτιμήθηκε από τον ανέτοιμο Αβραάμ Παπαδόπουλο δίπλα στο Μέλμπεργκ, με τον Γκαλίτσιο να καλύπτει το δεξί άκρο και το Ραούλ Μπράβο το αριστερό. Ο Μοντέστο για δεύτερο συνεχόμενο ματς είχε το ρόλο του αμυντικού χαφ με το Φουστέρ δίπλα του σε ρόλο οργανωτή. Δεξιά ήταν ο Μιραλας, αριστερά ο Ριέρα και ο Φετφατζίδης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάρκο Πάντελιτς σε ένα 4-2-3-1 που πολλές φορές μετατρεπόταν σε 4-3-3 και 4-1-4-1.
.
Το πρόβλημα των απουσιών ήταν αισθητό και στον Πανσερραϊκό με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς να έχει και αυτός 17 ποδοσφαιριστές στη διάθεση του. Στο τέρμα ήταν ο Ραντμάν, με τους Κέρλα και Μαβένε να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Γαλανόπουλος κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Πάμπλο Αλβάρεζ το δεξί. Ο Κάστρο με τον Τριανταφύλλου ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με τον Ανάκογλου μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά έπαιξε ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Τάντιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάλε στο 4-2-3-1 του σέρβου τεχνικού.

Αισθητή η απουσία Ιμπαγάσα
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά όμως δεν μπορούσε εύκολα να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας των Σερραίων και να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Ραντμάν. Η απουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν εμφανέστατη στη μεσαία γραμμή και το πρόβλημα για τους Πειραιώτες διογκώθηκε όταν ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του με την υποχρεωτική αλλαγή λόγο τραυματισμού του Μιραλάς στο 25ο λεπτό. Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να εκμεταλλευτεί τα κενά του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή και τα κατάφερε χάνοντας μάλιστα τις δυο καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Στο 9ο λεπτό Ο Πάρντο έδιωξε πάνω στον Γεωργιάδη, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Ισπανό, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 22 και πάλι ο Γεωργιάδης έστειλε τη μπάλα άουτ μόνος του με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ύστερα από πολύ ωραίο γύρισμα του Ντάλε. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει σκοράρει στο 45ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Ζαϊρί, ο Κέρλα έδιωξε μπροστά από τον Ράντμαν που είχε πραγματοποιήσει έξοδο, ο Φετφατζίδης επιχείρησε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την κενή εστία.

Γκολ και θέαμα με διπλή ανατροπή
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος να σκοράρει και μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά δημιούργησε τρεις ευκαιρίες είχε δοκάρι ενώ πέτυχε και ένα γκολ.
Στο 49ο λεπτό ύστερα από γυριστό σουτ του Ραούλ Μπράβο, ο Ράντμαν πέταξε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα το Καραϊσκάκη σηκώθηκε στο πόδι με την καταπληκτική ενέργεια του Φετφατζίδη ο οποίος με πάτημα της μπάλας και περιστροφική ντρίπλα βρέθηκε φάτσα με το τέρμα η μπάλα όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 52ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους Πειραιώτες. Ο Ζαϊρι σέντραρε από δεξιά, ο Πάντελιτς κατέβασε τη μπάλα και καταπληκτική ενέργεια άδειασε τρεις αντιπάλους και από το σημείο του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Το ματς από κει και πέρα απέκτησε μια άγρια ομορφιά με τον Πανσερραϊκό να θέλει να βγει μπροστά και να τα καταφέρνει γυρνώντας το ματς.
Στο 64 ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ντάλε από τον Ποτουρίδη. Την ποινή ανέλαβε να εκτελέσει ο Γεωργιάδης ο οποίος ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 67ο λεπτό οι Σερραίοι έφεραν τα πάνω κάτω. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Γεωργιάδης με κοφτή ντρίμπλα απαλλάχτηκε από το μαρκάρισμα του Ραούλ Μπράβο, "έστειλε» τον Πάρντο στην αντίθετη μεριά και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα παγώνοντας το Καραϊσκάκη.
Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και στο 69 κέρδισε πέναλτι.
Ο Μαβενέ γκρέμισε τον Ριέρα , ο Φετφατζίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Χαραλαμπίδης έδειξε την άσπρη βούλα ύστερα από συνεννόηση με τον βοηθό του. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ριέρα και παρά την προσπάθεια του Ραντμάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-2.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει έχοντας κλείσει τον Πανσερραϊκό στο μισό γήπεδο. Η λύτρωση για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 85ο λεπτό. Η κάθετη μπαλιά του Ζαϊρί, βρήκε το Ρόμενταλ που από δεξιά έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο αμαρκάριστος Πάντελιτς με σουτ δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 3-2.
Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 89ο λεπτό με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Ριέρα σφραγίζοντας τη νίκη για τον Ολυμπιακό αλλά και τη δική του πολύ καλή εμφάνιση.

Πηγή novasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...