ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πανελλήνιος- Παναθηναϊκός 73-80

Μοναδικό κέρδος από αυτό το ματς ήταν μάλλον... οι δύο βαθμοί που πήρε ο Παναθηναϊκός φεύγοντας από την Λαμία. Με κακή ψυχολογία, 14% στα τρίποντα (3/22) και πολύ κακή άμυνα, απέναντι σε μία ομάδα που δεν φημίζεται για την επίθεση της, οι πράσινοι άφησαν τον Πανελλήνιο να ελπίζει και έχουν να κρατήσουν μόνο το τρίτο δεκάλεπτο, όταν και έπαιξαν σοβαρά και συγκεντρωμένα. Οι απουσίες των Μάριτς, Περπέρογλου αλλά και Τσαρτσαρή που δεν αγωνίστηκε γιατί είχε ενοχλήσεις στο γονάτο, δεν είναι σοβαρές δικαιολογίες για την κακή εικόνα του τριφυλλιού.
Το πόσο κακός ήταν ο Παναθηναϊκός στην αρχή του αγώνα, φαίνεται από πολλά στοιχεία... Ο Πανελλήνιος είχε στην έδρα του ως τώρα στο πρωτάθλημα, 65 πόντους μέσο όρο σε κάθε αγώνα και στο πρώτο ημίχρονο είχε ήδη πετύχει 42, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να έχει 15, ενώ σε όλο το προηγούμενο πρωτάθλημα είχε 37 σε 12 αγώνες!
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με φιλότιμες προσπάθειες να χτίσει ένα νέο κλειστό στην Λαμία. Με πολύ κακή ψυχολογία και άσχημες επιλογές, βρέθηκε να χάνει με 29-17 στο 13', έχοντας ήδη σε εκείνο το σημείο 0/10 τρίποντα και 7 λάθη.
Όταν η μπάλα πήγαινε κοντά στο καλάθι, Μπατίστ και Βουγιούκας δεν είχαν πρόβλημα, αλλά το ζήτημα είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαινε συχνά εκεί...
Το καλό είναι πως στα τελευταία λεπτά, η άμυνα βελτιώθηκε και έτσι διορθώθηκε κάπως και η εικόνα της ομάδας, που αμυντικά όμως... ήταν απαράδεκτη!
Χρειάστηκαν 22'΄για να ευστοχήσει ο Παναθηναϊκός σε τρίποντο (1/13 με το Νίκολας να είναι ο δράστης) και 24' στο παιχνίδι για να ισοφαρίσει ξανά σε 48-48, με τον Μπατίστ να κάνει την διαφορά και τους πράσινους να παίζουν επιτέλους άμυνα.
Με ένα σερί 15-2 έκανε το 48-41 τους 22'... 50-56 στο 28' και έδειξε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, το ποιος είναι το αφεντικό.
Το τρίτο δεκάλεπτο, όπως φανερώνει και το επιμέρους 25-12 ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή ο Παναθηναϊκός. Να πιέσει, να τρέξει και να φτάσει σε εύκολα καλάθια. Έτσι δεν θα είχε πρόβλημα, ακόμα και αν το ποσοστό του στα τρίποντα ήταν μόλις 13% (2/16 στο 30').
Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 15 πόντους (57-72 στο 32'), αλλά εκεί και πάλι οι πράσινοι έριξαν επικίνδυνα τους ρυθμούς τους στην άμυνα, άρχισαν πάλι να σουτάρουν από μακριά χωρίς να βρίσκουν τον στόχο και ο Πανελλήνιος πλησίασε και πάλι στο σκορ, αλλά χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει μέχρι το τέλος.
Το τελικό 73-80 δίνει τους δύο βαθμούς και το ροζ φύλλο αγώνα στον Παναθηναϊκό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει ικανοποιημένους τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του.
Πανελλήνιος: Ξανθόπουλος 17(4/7 δίπ., 3/5 τρίπ., 10 ασίστ), Κράμπενχοφτ 12, Σμιθ 18(11 ριμπ.), Σκλαβος, Ούντριχ 20(2), Φράνσις 6, Κολώκας, Κομποδιέτας.

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 9, Μπατίστ 14, Φώτσης 9 (0/3 τριπ.), Σάτο 9, Νίκολας 6 (1/6 τριπ.), Διαμαντίδης 10 (0/5 τριπ.), Βουγιούκας 4, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου 13
Πηγή prasina nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...