ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Νίλσεν: "Δύσκολο για μένα"


Ο Αυστραλός φόργουορντ υπογράμμισε πως θα είναι δύσκολη στιγμή για τον ίδιο, αλλά είναι αποφασισμένος για τη νίκη με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Νίλσεν
"Θα είναι λίγο δύσκολο για μένα. Πέρασα όμορφα στη Βαλένθια και ελπίζω ο κόσμος ακόμα να με θυμάται. Τώρα, όμως, είμαι παίκτης του Ολυμπιακού και θέλω να κερδίσω. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Βαλένθια είναι πάντα ξεχωριστή και χαίρομαι που θα την ζήσω πάλι έστω κι ως αντίπαλος", δήλωσε στον ισπανικό Τύπο ο Νίλσεν, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το Eurocup με τη φανέλα της Βαλένθια, ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Ο Νίλσεν αναφέρθηκε και σε προσωπικό επίπεδο, για την αγωνιστική του κατάσταση:  "Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα. Δυσκολεύτηκα κάπως στην αρχή, αλλά βρήκα ρυθμό και θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τον Ολυμπιακό. Χρειαζόμαστε τη νίκη την Πέμπτη (17/2) και είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε. Πρέπει ωστόσο να παίξουμε πολύ καλά, γιατί η Βαλένθια είναι σε πολύ καλή κατάσταση".
Πηγή red planet
Read more!

«Τρένο ο Παναθηναϊκός»

Ευτυχισμένος που δούλεψε στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος εκθείασε το Τριφύλλι και τον Φερέιρα.


Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Sport TV έδωσε ο Κάρλος Φρέιτας. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού τόνισε πως είναι χαρούμενος που δούλεψε στο «τριφύλλι», ενώ δεν έκρυψε πως παρακολουθεί ακόμα τα ματς των «πρασίνων» και μάλιστα σχολίασε πως το τρένο μπήκε στις ράγες και αρχίζει να τρέχει...
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φρέιτας στην πορτογαλική τηλεόραση Sport TV:
«Ήταν επτά μήνες μιας υπέροχης εμπειρίας. Βρέθηκα σε μια περίοδο μεγάλης διοικητικής αναταραχής, όπου υπήρξαν τέσσερις διαφορετικοί πρόεδροι, κάτι που δημιούργησε πολλά προβλήματα. Δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις ώστε να δημιουργηθεί μια σωστή πολιτική και αυτό με οδήγησε στο να αποχωρήσω οικειοθελώς και φιλικά. Έχω την αίσθηση πως βρέθηκα στη σωστή ομάδα τη λάθος στιγμή. Νομίζω πως ήταν ώριμη σκέψη το να φύγω. Είχα πάντοτε τη φιλοδοξία να εργαστώ στο εξωτερικό και οι συνθήκες που μου πρόσφερονταν στην Ελλάδα ήταν πολύ καλές. Ελπίζω να το επαναλάβω κάποια στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τον Παναθηναϊκό στο βιογραφικό μου».
Για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Ο Ζεσουάλδο κάνει εξαιρετική δουλειά, που αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Τώρα υπάρχει το κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει και να μειώσει τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς και τότε τα πάντα θα μπορούν να συμβούν. Ο Ζεσουάλδο είναι εξαιρετικός προπονητής με πολύ μεγάλη εμπειρία. Όσα έχει πετύχει αναγνωρίζονται παντού. Έχει βαθιά γνώση του ποδοσφαίρου και είναι και ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Είμαι πολύ υπερήφανος που μπόρεσα να δουλέψω μαζί του, αν και λυπάμαι που αυτό το διάστημα ήταν μικρό. Ήταν το πρώτο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό όταν απολύθηκε ο προηγούμενος προπονητής».
Για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ που παρακολούθησε: «Παρακολούθησα την τελευταία νίκη και διαπίστωσα πως η ομάδα ήταν πολύ καλά συνδεδεμένη. Φαίνεται πως έχει πλέον έχει μπει στις ράγες και τρέχει».

Πηγή leoforos
Read more!

Μπαχά: «Είμαι πολύ καλά στην ΑΕΚ»

Μπαχά: «Είμαι πολύ καλά στην ΑΕΚ»
Τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ εξήγησε ο Ναμπίλ Μπαχά στην ισπανική εφημερίδα «Αs». Ο Μαροκινός επιθετικός δήλωσε χαρούμενος που ήρθε στην «Ένωση» ενώ νιώθει πως ο προπονητής του, Μανόλο Χιμένεθ θα τον βοηθήσει αρκετά για να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και να βρει τον ποδοσφαιρικό του εαυτό μετά από έξι μήνες που είχε να παίξει μπάλα στην Μάλαγα. 

Επίσης, ο Μπαχά αναφέρθηκε στο κλίμα του προημιτελικού του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό ενώ τόνισε πως του άρεσε η προοπτική της ΑΕΚ και για αυτόν τον λόγο ήρθε να αγωνιστεί στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαχά στην AS: 

«Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ καλά στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Έχω έναν Ισπανό προπονητή, τον Μανόλο Χιμένεθ και με ενισχύει. Υπάρχουν επίσης Ισπανοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα όπως ο Ματέος και ο Μίτσελ που με βοηθάνε, καθώς μιλάμε την ίδια γλώσσα. Είναι πιο εύκολο για εμένα. Αυτά που έγιναν στο Κύπελλο ήταν απίστευτα! Οι οπαδοί μας μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν να πιάσουν τους αντιπάλους και τον διαιτητή! Είχε πολλές φωτοβολίδες! 

Με τον Μανόλο Χιμένεθ είμαι πολύ κοντά και με υπολογίζει αρκετά, ειδικά για την εμπειρία που έχω. Μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα. Όπως όλοι γνωρίζουμε άφησα την Μάλαγα γιατί δεν έπαιζα καθόλου. Τους τελευταίους έξι μήνες δεν είχα ρόλο στην ομάδα. 

Η Μάλαγα δεν μου είπε να φύγω... Ο Πελεγκρίνι με ήθελε στην ομάδα αλλά μου είπε ότι θα ήταν δύσκολο να παίξω. Ήρθαν κάποιοι παίκτες στην θέση μου και έτσι επέλεξα να αφήσω τον σύλλογο. Ο Χιμένεθ μου τηλεφώνησε και μου άρεσε η προοπτική της ΑΕΚ. 

Ήταν σκληρό για εμένα να αφήσω την Μάλαγα. Όταν άφησα τον σύλλογο ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή στην ζωή μου. Έφυγα από εκεί μετά από πολλά χρόνια, είχα πολλούς φίλους... Η Μάλαγα είναι το σπίτι μου και εκεί θα ήθελα να ζήσω στο μέλλον, αλλά θα δούμε... Στον σύλλογο πλέον είναι πάρα πολύ τυχεροί που έχουν ένα υγιές σωματείο που έχει χρήματα και μεγάλους παίκτες. Ας ελπίσουμε ότι η πόλη θα γίνει περήφανη για την Μάλαγα με τους τίτλους που θα κατακτήσει».



Πηγή sport-fm Read more!

«Να υποστώ τις συνέπειες»

«Να υποστώ τις συνέπειες»Από το πρωί βρισκόταν στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης ο Σέρχιο Κόκε, ο οποίος απολογήθηκε για την χθεσινή του ενέργεια να φύγει από το ξενοδοχείο όταν έμαθε πως δεν ήταν στην αρχική 11άδα για το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι. «Αντέδρασα άσχημα. Να υποστώ τις συνέπειες», παραδέχθηκε –στο ραδιόφωνο της ομάδας- ο Ισπανός ο οποίος όμως επικαλέσθηκε τον πρότερο.. έντιμο βίο. 



Πηγή sport-fm Read more!

Barcelona... 007


Θέλεις το τρόπαιο; Έλα να το πάρεις... Ένας απόρρητος φάκελος στο σπίτι του Πεπ Γουαρδιόλα. Μια μυστική αποστολή. Στόχος; Το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά. Πρώτο εμπόδιο η Λονδρέζα Άρσεναλ. Ακόμη και να βάλει...λιμουζίνα μπροστά στο τέρμα, το γκολ θα μπει. Ή μήπως όχι; Απαντήσεις στις 21:45. Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα στο Emirates...Μην ξεχνάτε πως η έδρα των Κανονιέρηδων απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από το Wembley. Εκεί θα γίνει ο τελικός...
ΥΓ: Δυστυχώς για τον Πεπ, το...μαλλάκι του Πουγιόλ δεν θα ανεμίσει απόψε στο Λονδίνο. Ο αρχηγός είναι απών...

Δείτε το βίντεο
Πηγή novasports
Read more!

In ο Ολυμπιακός, out η ΑΕΚ


Γκρέμισε τα όνειρα της ΑΕΚ για κατάκτηση του τίτλου και ταυτόχρονα διατήρησε στο ακέραιο τις δικές του ελπίδες για να πάρει τα πρωτεία από τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό του Γιάννη Νικολάκη ο οποίος με κορυφαία την Ευαγγελία Χαντάβα νίκησε 3-1 σετ (25-16, 14-25, 25-23, 25-21) την ΑΕΚ που παρέμεινε χωρίς βαθμό μετά από τρία ματς. Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Κυριακίδου 14 (3 άσοι, 7/9 επ., 4 μπλοκ), Γιακουμή 7 (1 άσος, 4/9 επ., 2 μπλοκ), Γκίμπσον 4 (4/13 επ., 42% υπ.), Ογκνιένοβιτς 4 (1 άσος, 1/3 επ., 2 μπλοκ), Χαντάβα 20 (20/34 επ., 48% υπ), Κόλεβα 21 (1 άσος, 19/39 επ., 1 μπλοκ), (λίμπερο Μαγγίνα, 44% υπ.), Τζούριτς 1 (1/1 επ.), Καβαθά, Μουστάκη
ΑΕΚ (Σαμαράς): Ντελ Ρίο 11 (8/19 επ., 44% υπ., 3 μπλοκ), Κουτουξίδου 3 (2 άσοι, 1 μπλοκ), Κις 12 (12/28 επ.), Μποροβίντσεκ 14 (3 άσοι, 9/11 επ., 2 μπλοκ), Λαμπρινίδου 11 (7/14 επ., 4 μπλοκ), Καλαϊντζίεβα 10 (1 άσος, 8/24 επ., 36% υπ., 1 μπλοκ), (λίμπερο Σάκκουλα, 69% υπ.), Παυλοπούλου, Γκιουζέλη 3 (3/4 επ., 30% υπ.)
Η βαθμολογία
1. Παναθηναϊκός 9
2. Ολυμπιακός 8
3. Μαρκόπουλο 6
4. Ανατόλια 4
5. ΑΕΚ 0
6. Ηρακλής Κηφ. 0
Πηγή Novasports
Read more!

Φεστιβάλ ποδοσφαίρου στο «Emirates»

Οι δύο πιο θεαματικές ομάδες του κόσμου, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, δίνουν το πρώτο ραντεβού στο «Emirates» με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο παιχνίδι της Τετάρτης, η προβληματική Ρόμα φιλοξενεί την άπραγη Σαχτάρ.
Φεστιβάλ ποδοσφαίρου στο «Emirates»

Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα

Το παιχνίδι που περιμένει με ανυπομονησία όλος ο κόσμος στη φάση των «16». Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται σε μία επανάληψη του περσινού προημιτελικού που είχε βρει νικητές τους «μπλαουγκράνα», με τον Λιονέλ Μέσι να μαγεύει.

Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από εύκολη νίκη επί της Γουλβς με 2-0 και παραμένουν στο κυνήγι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον ήρθε η ώρα να αποδείξουν και στην Ευρώπη ότι μπορούν επιτέλους να υπολογίζονται ως μεγάλη δύναμη. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Μπακαρί Σανιά και τους τραυματίες Τόμας Βερμάελεν και Λούκας Φαμπιάνσκι.

Το ευχάριστο για τον Αλσατό τεχνικό είναι η επιστροφή του Σαμίρ Νασρί, αλλά και το γεγονός ότι ο Φαν Πέρσι δείχνει ασταμάτητος έχοντας έντεκα γκολ σε εννιά παιχνίδια.

Και όμως, αυτή η Μπαρτσελόνα γκελάρει. Μετά το εντυπωσιακό σερί των 16 συνεχόμενων νικών, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κινδύνεψε με ήττα από τη Χιχόν, καταφέρνοντας τελικά να σώσει τον βαθμό με γκολ του Βίγια. Παρ' όλα αυτά οι Καταλανοί είναι το μεγάλο φαβορί, αφού πολύ απλά δείχνουν ασταμάτητοι.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ισπανίας δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κάρλες Πουγιόλ και Γέφρεν, με τον Αμπιντάλ να είναι ο παρτενέρ του Πικέ στο κέντρο της άμυνας. Οι δύο ομάδες έχουν βαρεθεί να αναμετρώνται, αφού εκτός από το τελικό του Παρισιού (νικήτρια η Μπαρτσελόνα με 2-1), συναντήθηκαν πέρυσι στα προημιτελικά, με το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο να λήγει ισόπαλο 2-2 και τον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου» 4-1, με τέσσερα γκολ του Λιονέλ Μέσι, παρότι η Άρσεναλ προηγήθηκε. Την περίοδο 1999/2000 υπήρξε το πρώτο ραντεβού, στην πρώτη φάση των ομίλων του Champions League, με σκορ 1-1 στη Βαρκελώνη και νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-2 στο «Γουέμπλεϊ».

Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Ρόμα φιλοξενεί τη Σαχτάρ και γνωρίζει πολύ καλά ότι το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί διέξοδο για τη φετινή προβληματική χρονιά. Οι «τζιαλορόσι» έχουν μείνει πίσω στο πρωτάθλημα χωρίς να έχουν ελπίδες κατάκτησης, ενώ η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα συνεχίζεται. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου δεν είναι και η καλύτερη και οι συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών από την οικογένεια Σένσι δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Η πρόκριση στα προημιτελικά θα γλυκάνει κάπως την κατάσταση και θα δώσει ανάσες στον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος κινδυνεύει άμεσα με απόλυση.   

Στον αντίποδα, η Σαχτάρ Ντόνετσκ κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ξεπεράσει το εμπόδιο των ομίλων και να πάρει την πρόκριση για τα νοκ άουτ παιχνίδια. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι πρίμα, αφού ο Μιρτσέα Λουτσέσκου θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αγωνιστική απραξία και την άσχημη εικόνα των φιλικών. Οι Ουκρανοί έχουν να δώσουν επίσημο αγώνα από τις 8 Δεκεμβρίου κι ελπίζουν ότι αυτό δεν θα φανεί στο «Ολίμπικο».

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων της σεζόν 2006/07, με τους «τζιαλορόσι» να θριαμβεύουν στη Ρώμη με 4-0, αλλά να χάνουν με 1-0 στο Ντόνετσκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη (15/2)
Μίλαν-Τότεναμ 0-1 (80' Κράουτς)
Βαλένθια-Σάλκε 1-1 (17' Σολδάδο-64' Ραούλ)

Τετάρτη (16/2)
Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα

Τρίτη (22/2)
Κοπεγχάγη-Τσέλσι
Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη (23/2)
Μαρσέιγ-Μάν. Γιουνάιτεντ
Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου
Πηγή gazzeta Read more!

Καλόπουλος για το ντέρμπι!

Καλόπουλος για το ντέρμπι!
Ο Δημήτρης Καλόπουλος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που θα επιλεγεί να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή να κρατήσει τη σφυρίχτρα στο ντέρμπι του Σαββάτου.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο katimagiko.gr!


Πηγή Gazzeta Read more!

Ο… παλαιστής Γκατούζο! *ΒΙΝΤΕΟ*

Ο… παλαιστής Γκατούζο! (videos)

Ο Τζενάρο Γκατούζο της Μίλαν πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο στον αγώνα εναντίον της Τότεναμ όταν έριξε σφαλιάρα και κεφαλιά στον βοηθό των άγγλων, Τζο Τζόρνταν, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός πρωταγωνιστεί σε τέτοια φάση. 


Ο Γκατούζο για πολλούς αντιπροσωπεύει μια παλαιότερη εικόνα του ποδοσφαίρου καθώς παθιάζεται έντονα με την ομάδα του και δεν λογαριάζει επαγγελματισμούς. Αυτό έδειξε και απόψε με την Τότεναμ, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που πρωταγωνίστησε σε τέτοιο επεισόδιο. Τα βίντεο μαρτυρούν του λόγου το αληθές για έναν από τους καλύτερους αλλά και πιο σκληρούς αμυντικούς χαφ!
Πηγή Gazzeta


Όταν ο Γκατούζο νευριάζει....Δείτε βίντεο!! 


Τα χθεσινά του καμώματα
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oywmmsQdPHY


Ένα tribute με τους τσακωμούς του 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qr6PQaS2lYc

Σε μια κοκορομαχία με τον Ματεράτσι
http://www.youtube.com/watch?v=hbKJd_64toA&feature=player_embedded

Κόντρα στον Λιβεράνι
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VjWnXVso0Mg

Κόντρα στον Βάργκας
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Bg-sZuN8dO0

Μαγκιές με τον Μέλο
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xcXlC8B7w8g Read more!

Ναι στον ρυθμό. Όχι στις διακοπές…

Ναι στον ρυθμό. Όχι στις διακοπές…
Το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ΟΠΑΠ αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με τον «Δικέφαλο του Βορρά», κάτι που –κατά πολλούς- έκρινε και τον αποκλεισμό. 

Τι είχε συμβεί στην αναμέτρηση αυτή; Αρκετές διακοπές στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην βρει τον ρυθμό, τον οποίο τουλάχιστον είχε σε άλλους αγώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έφυγαν νικητές από το γήπεδό τους. 

Ο Ισπανός τεχνικός μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είχε σταθεί αρκετά στο γεγονός ότι το παιχνίδι είχε αρκετές διακοπές, που δεν άφησαν τα περιθώρια στους ποδοσφαιριστές τους να πιάσουν την απαιτούμενη απόδοση και τον ρυθμό που συνήθως έχουν σε εντός έδρας ματς. 

Ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι μνήμες αυτές φαίνεται να στοιχειώνουν τον Βαλβέρδε. Ο Ισπανός θεωρεί αρκετά σημαντικό γεγονός, για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη νίκη, οι παίκτες του να πιάσουν ρυθμό.

Έτσι σε αυτό ζητά την συμβολή, τόσο των ποδοσφαιριστών του, όσο και των οπαδών. Επιθυμεί οι παίκτες του να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο παιχνίδι και να αποφεύγουν τις εντάσεις. 

Αντίστοιχα, «θέλω» έχει και από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Επιθυμεί να σταθούν δίπλα στην ομάδα, κάτι που έχουν κάνει και στο παρελθόν, αλλά σε καμία περίπτωση να μην προκαλέσουν διακοπές στο παιχνίδι, αφήνοντας τον αγώνα να αποκτήσει ροή. 

Εάν συμβεί αυτό, τότε, πιστεύει πως θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για την νίκη…



Πηγή sport-fm Read more!

Ενοχλήσεις ο Λαγός!

Με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο αποχώρησε από την προπόνηση της Τετάρτης ο Παναγιώτης Λαγός της ΑΕΚ. Ο Έλληνας μέσος εγκατέλειψε το πρόγραμμα περισσότερο για προληπτικούς λόγους και από την Πέμπτη θα ξέρει ο Μανόλο Χιμένεθ αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Πάντως ο αριστερός μπακ-χαφ δεν υπολογίζεται ούτως ή άλλως για το ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο καθώς είναι τιμωρημένος. 
Ενοχλήσεις ο Λαγός!


Παράλληλα ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα, καθώς όπως είναι γνωστό έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό τετρακέφαλο. Ακόμα ο Σάββας Γκέντσογλου συνέχισε το πρόγραμμα φυσιοθεραπείας του. 

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει και η προετοιμασία του για το παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους» θα συνεχιστεί την Πέμπτη στις 10:30.

Πηγή sport-fm Read more!

Πρόβλημα με Κατσουράνη

Τα προβλήματα συνεχίζονται στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Ιωαννίδης δεν προπονήθηκαν σήμερα λόγω ίωσης. Μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ατομικό ο Νίνης.
Πρόβλημα με Κατσουράνη


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κάθε μέρα να αντιμετωπίζει και ένα απρόοπτο ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να υπολογίζει σήμερα τον Κώστα Κατσουράνη και τον Γιώργο Ιωαννίδη, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ίωση.
Ο Σωτήρης Νίνης έκανε ατομικό πρόγραμμα αλλά για προληπτικούς λόγους και αύριο θα μπει στο κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Οσον αφορά τον Στέργο Μαρίνο ακολουθεί ειδική θεραπεία. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συνέχισε τη θεραπεία του και η συμμετοχή του στο αιώνιο ντέρμπι θα αποφασιστεί αύριο.
Στη σημερινή προπόνηση το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες, ταχύτητες και δίτερμα με έμφαση στη τακτική. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν, επίσης, οι  Λουίς Γκαρσία και Ορέστης Καρνέζης.
Πηγή gazzeta
Read more!

Μέσα και ο Ποτουρίδης!

 Μέσα και ο Ποτουρίδης!Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε ενόψει Παναθηναϊκού τέθηκε και ο Γιάννης Ποτουρίδης, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης των Πειραιωτών.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν στις 10:30, συνεχίζοντας την προετοιμασία τους για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Superleague.

Στο πρόγραμμα της ομάδας συμμετείχε κανονικά ο Γιάννης Ποτουρίδης, ο οποίος τέθηκε στις υπηρεσίες του Ερνέστο Βαλβέρδε και πλέον είναι στο χέρι του Βάσκου αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή του ντέρμπι.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους την Πέμπτη με την προπόνηση που θα γίνει στις 10:30.
Πηγή gazzeta Read more!

Ραούλ εσύ σουπερστάρ! *BINTEO*

Ραούλ εσύ σουπερστάρ!
Επιστρέφοντας στην Ισπανία, ο Ραούλ ήθελε να δώσει συνέχεια στην «πελατειακή» του σχέση με τα δίχτυα της Βαλένθια για δύο λόγους. Αρχικά, επειδή και μόνο με την συμμετοχή θα έφτανε τον πρώτο σε συμμετοχές στο Champions League, Μαλντίνι (139) και αν σκόραρε θα ξεπερνούσε σε γκολ σε όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Ινζάγκι (70). Τα έκανε και τα δύο. Έβαλε το γκολ στο «Μεστάγια», κάνοντας το 1-1 και μετέφερε την αγωνία για την πρόκριση στους 8, στην Γερμανία. 

 
Το ματς άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και γίνονταν φάσεις εκατέρωθεν από τα πρώτα λεπτά. Η Σάλκε ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη. Ύστερα από κόρνερ του Φαρφάν, η άμυνα της Βαλένθια δεν έδιωξε μακριά και στην συνέχεια τα φάσης, ο Χούντελααρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Γουαϊτα αλλά ο Ολλανδός επιθετικός έπιασε «αέρα». Η πρώτη καλή στιγμή της Βαλένθια όμως ήταν «χαριστική βολή» καθώς μετά την συνεργασία Αντουρίθ και Ματιέ, η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή του Νόιερ και ο Σολδάδο πετάχτηκε και έκανε το 1-0 στο 17’. Οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με την κεφαλιά του Κλούγκε αλλά ο γκολκίπερ των Ισπανών έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Οι «νυχτερίδες» δεν έκατσαν στο υπέρ τους 1-0 και δημιούργησαν ακόμη δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, μία με τον Σολδάδο και μία με τον Αντούριθ όμως σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν βρήκαν στόχο. 

Στο δεύτερο μέρος, η Σάλκε μπήκε αποφασισμένη να «γυρίσει» το ματς. Μόλις στο 48’ ο Ραούλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει αλλά ο Γουαϊτα έδιωξε σε κόρνερ. Στην δεύτερη φορά όμως που ο Ισπανός φορ βγήκε μπροστά στον Ισπανό τερματοφύλακα δεν του χαρίστηκε. Στο 64’ ο Χουράδο βρήκε τον Ραούλ και αυτός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και πετυχαίνοντας το 70ο γκολ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όντας μόνος πρώτος. Η Σάλκε έκανε την προσπάθεια της να κάνει την ολική ανατροπή αλλά οι τελικές της δεν βρήκαν στόχο. Ο τεχνικός της Βαλένθια έριξε όλα του τα όπλα που είχε στον πάγκο αλλά κι εκείνος δεν κατάφερε τίποτα. Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Σμιτς αποβλήθηκε όταν και δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και δεν θα έχει συμμετοχή στον επαναληπτικό αγώνα. 

 

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Γουαϊτα, Ναβάρο, Μιγκέλ, Ρικάρντο Κόστα, Μπανέγκα (68' Βιθέντε), Τοπάλ, Ντομίνγκεζ (68' Χοακίν), Ματιέ (79' Άλμπα), Κόστα, Σολδάδο, Αντούριθ 
Στον πάγκο: Θέσαρ, Μπρούνο, Μαντούρο, Πάμπλο Ερνάντεζ 

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Μετζέλντερ, Σμιτς, Κλούγκε, Ματίπ, Χουράδο (83' Εντού), Φαρφάν (79' Ντράξλερ), Ραούλ, Χούντελααρ (90' Χάο) 
Στον πάγκο: Σόμπερ, Σαρπέι, Καρίμι, Γκαβράνοβιτς 

Γήπεδο: «Μεστάγια» 
Διαιτητής: Αλεξέι Νικολάεφ (Ρωσία) 
Βοηθοί: Τιχόν Καλούχιν (Ρωσία), Άντον Αβεριάνοφ (Ρωσία) 


Δείτε τα γκολ: 





Πηγή sport-fm
Read more!

«Μπαρτσελόνα ή… πουθενά»

«Μπαρτσελόνα ή… πουθενά»
Λίγο πριν από την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πατέρας του Σεσκ Φάμπρεγκας τόνισε ότι ο γιος του αν φύγει από την ομάδα του Λονδίνου, θα το κάνει μόνο για αυτή της Καταλονίας.«Είναι παίκτης της Άρσεναλ τώρα και δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε», δήλωσε ο πατέρας του Ισπανού μέσου, ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της Μπαρτσελόνα λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ομάδα που να είναι κοντά στην Μπαρτσελόνα. Όλοι το γνωρίζουν αυτό».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Ο Σισέ, ο Σάκης και τα φρύδια!

Ο Σισέ, ο Σάκης και τα φρύδια!
Ο Τζιμπρίλ Σισέ γίνεται συνήθως πρωτοσέλιδο για την απόδοσή του εντός αγωνιστικού χώρου. Τώρα, ο φορ του Παναθηναϊκού «κρεμάστηκε» στα περίπτερα για τη φούστα που φόρεσε και τα σχόλια ποικίλλουν.

Ο Γάλλος επιθετικός του «τριφυλλιού» έκανε σχεδόν όλες τις εφημερίδες να ασχοληθούν μαζί του. Φυσικά, οι «ερυθρόλευκες» τον «κράζουν» και οι «πράσινες» τον αποθεώνουν, ενώ οι ουδέτερες κρατούν τα προσχήματα.

Διαβάστε τι γράφουν οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους για την εμφάνιση του Σισέ με φούστα.

Πρωταθλητής: «Άρχισε τις πρόβες ο Σισέ... Έλα με το φουστάκι και στο Καραϊσκάκη. Ε, ρε γλέντια, ούτε να αγιάσουμε δεν μας αφήνει το... παλιόπαιδο».

Goal: «Εξτρίμ Τζιμπρίλ! Με φούστα (!) εμφανίστηκε ο Γάλλος στα βραβεία».

Εξέδρα: «Άντρας της Χρονιάς με το... ντύσιμο της χρονιάς. Έκλεψε την παράσταση ο Γάλλος σουπερστάρ στην εμφάνισή του στα βραβεία γνωστού περιοδικού».

Πράσινη: «Τα 'δειξε! Ο “εραστής” του Ολυμπιακού αέρισε τα... φρύδια του λίγο πριν το Φάληρο. Ο ένας και μοναδικός σταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει Καραϊσκάκη, στη βράβευσή του ως Αθλητή της Χρονιάς».

Γαύρος: «Ελάτε με... φόρα και... με σημαία σας μια... φούστα. Ο Σισέ ζήλεψε τον Σάκη, στείλτε τον στην Eurovision».

Sportday: «Με φούστα ο εκκεντρικός Τζιμπρίλ»

Γάτα: «Τρέλανε κόσμο»

Score: «Ο Σισέ με φούστα»

Πάντως, το ΦΩΣ, η Ώρα, ο Φίλαθλος και η Derby δεν αναφέρονται καν στο πρωτοσέλιδό τους στην εμφάνιση του Σισέ.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Κέσελ: «Είμαστε σοκαρισμένοι....»

Κέσελ: «Είμαστε σοκαρισμένοι....»
Σοκαρισμένος με την αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τον πάγκο της Εθνικής Σερβίας εμφανίστηκε ο Μάρκο Κέσελ, με τον διεθνή σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού να παραδέχεται πως όλα πλέον θα είναι... διαφορετικά στο εσωτερικό των «πλάβι».Ο 23χρονος σμολ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», Μάρκο Κέσελ, μιλώντας στα σερβικά ΜΜΕ για την ολοκλήρωση της θητείας του «Ντούντα» στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Σερβίας, τόνισε: «Είχα διαπιστώσει κι εγώ πως ο κόουτς ήταν δυσαρεστημένος και ήταν προφανές πως κάποια πράγματα απείχαν πολύ από τον τρόπο που αυτός θα ήθελε να είναι. Όμως έμαθα για την παραίτησή του ξαφνικά, όπως όλοι.

Στενοχωρήθηκα για την απόφασή του, γιατί πίστευα πως η κατάσταση θα βελτιωνόταν και θα βρισκόταν μία λύση ανάμεσα σε εκείνον και την ομοσπονδία για να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι».

Αναφερόμενος στο έργο που άφησε ο έμπειρος προπονητής των κυπελλούχων Ελλάδος στους «πλάβι», σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Ίβκοβιτς αφιέρωσε πολλή ενέργεια και χρόνο στην εθνική ομάδα, έδωσε χώρο σε νεαρούς παίκτες όπως εγώ και μας επέτρεψε να δείξουμε τις ικανότητές μας.

Η απόφασή του επηρέασε τους πάντες, είμαστε σοκαρισμένοι... Επικοινωνώ τακτικά με αρκετούς συμπαίκτες της εθνικής ομάδας, όπως ο Κρστιτς, ο Σαβάνοβιτς, ο Μπιέλιτσα, ο Μάτσβαν και ο Μάρκοβιτς.

Όλοι τους έπαθαν σοκ από την παραίτηση. Ό,τι και να συμβεί όμως στο εξής, πιστεύω πως θα διατηρήσουμε τη φιλία μας και το οικογενειακό κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Αυτό είναι το πιο γερό θεμέλιο για την επιτυχία.

Είναι παράξενο που μιλάμε για αλλαγή προπονητή. Σε αυτά τα τρία χρόνια με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαμε χτίσει πολύ στενή σχέση. Όλα πλέον θα είναι διαφορετικά. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει αυτό που έγινε».
Πηγή gazzetta.gr
Read more!

Τότεναμ για ΜΕΓΑΛΑ πράγματα! *ΒΙΝΤΕΟ*

Βλέπει Άγγλους και… τρέμει
Δυο φορές τα τελευταία τρία χρόνια η Μίλαν έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Champion League και μετά την ήττα 1-0 από την Τότεναμ στο «Σαν Σίρο» κινδυνεύει να της συμβεί και τρίτη φορά. 

Πολύ καλά διαβασμένη η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, κινδύνεψε ελάχιστα από τους «ροσονέρι» και πήρε αυτό που ήθελε στο 80’ γκολ που σημείωσε ο Κράουτς, μετά από εξαιρετική κούρσα του Λένον. Δεν μέτρησε –σωστά- γκολ του Ιμπραΐμοβιτς στις καθυστερήσεις. Επεισόδια στο τέλος. 

Η Τότεναμ έτσι πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της ευρωπαϊκής της ιστορίας, που τη φέρνει σε θέση ισχύος εν όψει της ρεβάνς του Λονδίνου. 

Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο βασικός τερματοφύλακας τςη Μίλαν, Αμπιάτι, μετά από μόλις 19 λεπτά παιχνιδιού. 

 

Το κατόρθωμα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ζήλεψε η ομάδα του Λονδίνου, που αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι. Οι Άγγλοι επένδυσαν στην ταχύτητα και τη δύναμή τους στα άκρα και προσπάθησαν να χτυπήσουν εκεί τους αντιπάλους τους, οι οποίοι για μισό ημίχρονο δεν έδειχναν να αντιλαμβάνονται ότι αγωνίζονται εντός έδρας. Ακόμη κι όταν το ματς ισορρόπησε, η Τότεναμ ήταν αυτή που μπορεί να λέει πως έχασε την καλύτερη ευκαιρία, όταν στο 42’ εξαιρετικό σουτ του Φαν ντερ Φάαρτ απέκρουσε δύσκολα ο Αμέλια. 

Για 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος, η 7 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, αλλά μπόρεσε να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Μάριο Γέπες, αλλά ακόμη μεγαλύτερο τον Γκόμες, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά δύο κεφαλιές του αμυντικού της Μίλαν. 

Όσο περνούσε η ώρα, η Μίλαν είχε πολλούς παίκτες που δεν έδειχναν ικανοί να βοηθήσουν, ενώ η διπλή ζώνη άμυνας της Τότεναμ αντιμετώπιζε προβλήματα από την όποια πίεση δεχόταν. Ήταν φανερό ότι οι Άγγλοι έψαχναν μια ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και αυτή ήρθε δέκα λεπτά πριν το τέλος με έναν από τους καλύτερους πάικτες του γηπέδου. Ο Άαρον Λένον έκανε εντυπωσιακή κούρσα πέρασε και τον Γέπες και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κράουτς, ο οποίος πέτυχε ένα εύκολο γκολ. 


Mil 0-1 Tot
Ανέβηκε από mrgoalsarena. - Δείτε κι άλλα αθλητικά και extreme sports video. 

Η ομάδα του Μιλάνου φωνάζει για τέρμα που σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Ιμπραΐμοβιτς, το οποίο αν και πολύ όμορφο, σωστέ δεν μέτρησε. Πριν ο Σουηδός σηκώσει το κορμί του στον αέρα και σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι, είναι σε θέση οφσάιντ, ενώ κάνει και φάουλ στον Ντόσον. 

Ο… γνωστός Γκατούζο δεν καταλαβαίνει βέβαια από τέτοια και με την ευκαιρία, έριξε μερικές ψιλές αλλά και κουτουλιές σε ανθρώπους του πάγκου της Τότεναμ, κάτι που δύσκολα που θα του συγχωρέσουν οι άνθρωποι της UEFA… 

 

Μίλαν: Αμπιάτι (19' Αμέλια), Γκατούζο, Ζέεντορφ (46' Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς, Νέστα, Φλαμινί, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Ρομπίνιο, Γέπες, Αντονίνι. 

Στον πάγκο: Παπασταθόπουλος, Όντο, Γιανκουλόφσκι, Μέρκελ, Λεγκροτάλιε. 

Τότεναμ: Γκόμες, Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ (62' Μόντριτς), Παλάσιος, Γκαλάς, Κράουτς, Ντόσον, Τσόρλουκα (61' Γούντγκειτ), Σάντρο, Ασου-Εκότο, Πίεναρ (76' Κράνιτσαρ). 

Στον πάγκο: Κουντιτσίνι, Παβλιουτσένκο, Ντεφόε, Μπασόνγκ. 



Πηγή sport-fm
Γήπεδο: «Σαν Σίρο» 
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία) 
Read more!

Ζοτς: «Με άμυνα και... κόσμο»

Ζοτς: «Με άμυνα και... κόσμο»

Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κορυφή του Ε' ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας, υποδεχόμενος στο ΟΑΚΑ την Κάχα Λαμποράλ (17/2, 8.00μ.μ, ΝΕΤ), με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να εστιάζει στην απαιτούμενη δυνατή άμυνα των «πρασίνων».

Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για την προσεχή εντός έδρας αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ισπανίας, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top 16, τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και θα πρέπει να νικήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Έχουμε την εμπειρία από τον αγώνα που δώσαμε στη Βιτόρια. Ένας είναι ο τρόπος για να κερδίσουμε: να παίξουμε δυνατή άμυνα και να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά.

Και φυσικά περιμένω από τον κόσμο μας να έρθει να μας βοηθήσει. Ξέρουμε πώς παίζει η Κάχα Λαμποράλ, αναλύσαμε πολύ λεπτομερώς το πρώτο μας παιχνίδι και πιστεύω πως γνωρίζουμε πολύ καλά πώς πρέπει να παίξουμε στον αγώνα της Πέμπτης».

Από την πλευρά του ο διεθνής φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος, Αντώνης Φώτσης, σημείωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και θέλουμε τη νίκη. Η Κάχα Λαμποράλ έχει αποδείξει πως είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά πιστεύω πως το παιχνίδι αυτό θα είναι διαφορετικό από το πρώτο.

Παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας και αυτό είναι πάντα κάτι που μας δίνει ένα πλεονέκτημα, όπως ίσχυε και για την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε.

Θα πρέπει να έχουμε καλύτερη απόδοση από ό,τι στη Βιτόρια. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο παρκέ για να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε».
Πηγή gazzetta.gr

Read more!

Θα κερδίσει για 10 λόγους!

Θα κερδίσει για 10 λόγους!
Σε ένα ντέρμπι μετράνε τα πάντα. Αγωνιστική κατάσταση, ψυχολογία, διοικήσεις, προπονητές, παίκτες. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 10 λόγους που έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για να φτάσουν στη νίκη.

Οι 10 «ερυθρόλευκοι» λόγοι νίκης

Είναι το ιδανικό σενάριο. Επιστροφή στο θρόνο με ταυτόχρονη αποκαθήλωση του πρωταθλητή και αιωνίου αντιπάλου μέσα στο κάστρο του. Εκδίκηση για την «πλασματική» και «άδικη» ήττα του πρώτου γύρου. Αποστομωτική απάντηση στις αδιάκοπες καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν, πράσινες φωνές αμφισβήτησης. Θρίαμβος στο πρώτο ...επίσημο παιχνίδι με τρόπο τόσο επιβλητικό, που να το κάνει να μοιάζει …πιο φιλικό κι από αυτό κατά της φτώχειας! Φιέστα με τον κόσμο του και γύρος θριάμβου.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε περισσότερο γιατί οι πάντες στον Ολυμπιακό θέλουν σαν τρελοί να υποτάξουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του …μεγάλου Σαββάτου της σούπερ λίγκ. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να δούμε τους δέκα λόγους που τελικά θα δώσουν σάρκα και οστά στο ερυθρόλευκο σενάριο. Ο Ολυμπιακός θα νικήσει τον Παναθηναϊκό διότι:

1. Έχει καλύτερη ομάδα, περισσότερους ποιοτικούς παίκτες και πολύ μεγαλύτερη αγωνιστική σταθερότητα από τον αντίπαλό του.

2. Ποντάρει στο πιο δυνατό φετινό του όπλο, που ακούει στο όνομα «Γ. Καραϊσκάκης».

3. Βρίσκεται σε θέση ισχύος βαθμολογικά, αφού το +7 του επιτρέπει να κάνει το παιχνίδι του, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που πηγαίνει στο Φάληρο για το ...απονενοημένο διάβημα.

4. Αν το παν στο ποδόσφαιρο είναι τελικά το γκολ, διαθέτει περισσότερους καθαρόαιμους σκόρερ από τους πράσινους. Μιραλάς, Φουστέρ, Πάντελιτς, Τζιμπούρ από τη μία, Σισέ και το... χάος από την άλλη.

5. Ο πρόεδρός του «πάσχει» από την κλασική ολυμπιακή ψύχωση για νίκη σε τέτοια ματς, ενώ στην αντίπερα όχθη δεν υπάρχει καν πρόεδρος…

6. Θέλει να αποδείξει σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα ποιος είναι το αφεντικό και όπως και να το κάνουμε, όταν είναι «υποχρεωμένος» να κερδίσει ένα ματς συνήθως τα καταφέρνει.

7. Το κίνητρο του προπονητή του είναι ίσως πιο ισχυρό κι από των παικτών. Εκτός από το δύο στα δύο στους τίτλους, ο Βαλβέρδε θέλει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Γιατί ως γνωστόν: «Αν δεν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό, δεν έχεις και πολύ μέλλον στο λιμάνι»…

8. Υπάρχει και η παράδοση. Μην πάτε πολύ μακριά. Μια πρόχειρη ματιά στα τελευταία 15 εντός έδρας ντέρμπι αρκεί.

9. Πρωτάθλημα χωρίς νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου είναι …μισό πρωτάθλημα για τον κόσμο και οι Πειραιώτες δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν σε κανέναν να τους χαλάσει το πάρτι τίτλου. Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, πώς κατέληξε η περσινή φιέστα του ΟΑΚΑ ελέω Ντάρμπισαιρ;

10. Η τύχη ευνοεί τους ... φιλάνθρωπους. Όλο και κάποιο καλό δωράκι θα εμφανιστεί μετά τη λήξη του ντέρμπι και ο Αβραάμ το έχει υποσχεθεί στην «Ελπίδα».

Οι 10 πράσινοι λόγοι νίκης

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 10 λόγους, για τους οποίους μπορεί ο Παναθηναϊκός να... αλώσει το Καραϊσκάκη και να φωνάξει «παρών» στη διεκδίκηση του τίτλου.

Έχει πάρει... φόρα

Το χάλι του πρώτου γύρου έχει δώσει την θέση του σε μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει βάλει την σφραγίδα του στην βελτίωση του Παναθηναϊκού και οι πρωταθλητές βρίσκονται σε εξαιρετικό μομέντουμ. Σε απλά ελληνικά έχουν... πάρει φορά, με τρεις σερί νίκες σε ντέρμπι. Δύο με την ΑΕΚ και το πέρασμα από την Τούμπα. Η στιγμή είναι ιδανική για το «4 στα 4»!

Παίζει τα ρέστα του

Ο Ολυμπιακός είναι στο +7, ετοιμάζεται για φιέστα και στην ουσία παίζει για δύο αποτελέσματα μέσα στο «σπίτι» του. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια αυτή. Πρέπει να παρουσιάσει ένα σύνολο... ταλιμπάν και σίγουρα θα έχει ένα κίνητρο παραπάνω από τον μεγάλο του αντίπαλο. Το κίνητρο της επιβίωσης στην μάχη του τίτλου.

Ίβηρας ο τελευταίος!

Αν πιστεύετε στα σημάδια της μοίρας, το τελευταίο διπλό του Παναθηναϊκού μέσα στο Φάληρο έγινε με Ίβηρα προπονητή στον πάγκο. Τον Μάρτιο του 2007 με το γκολ στο φινάλε από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Φέτος στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» βρίσκεται ένας άλλος τεχνικός από την Ιβηρική χερσόνησο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Η ώρα του Σισέ

Στο ματς του πρώτου γύρου πήρε το... όπλο του και δύο φορές «πυροβόλησε» τα δίχτυα του Ολυμπιακού. Είναι ένα «όπλο», το οποίο δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός και μπορεί να την κάνει την διαφορά στο πολύ μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου.

Έχει «αλεπού» στον πάγκο!

Στο μεγάλο πορτογαλικό ντέρμπι ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο, όντας στον πάγκο των «δράκων» είχε να λέει ότι έκανε... πλάκα στην πλειοψηφία των αναμετρήσεων. Έχει χάσει μόνο μια φορά από τους «αετούς» ενώ στην παρουσία του στην Ελλάδα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει πάρει τρεις σερί νίκες σε ντέρμπι. Δύο με ΑΕΚ και η... απόδραση από την Τούμπα. Το «έχει» ο 64χρονος τεχνικός.

Σε καλύτερη κατάσταση

Αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση στο «Βικελίδης» κόντρα στον Άρη, ο Ολυμπιακός του 2011 κερδίζει με το... ζόρι και με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ δείχνει να κάνει μια... κοιλιά. Από την άλλη, οι «πράσινοι» βρίσκονται σε σούπερ ανωδική πορεία και αυτό φάνηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου η «Ένωση» χάρη στον Παμπορίδη και τον Σκόκο γλίτωσε από τον διασυρμό.

Του πάνε τα ντέρμπι

Μπορεί στα μικρά ματς να τα έχει... θαλασσώσει και να έχει πετάξει βαθμούς, οι οποίοι τον έχουν φέρει στο -7 αλλά στα ντέρμπι φέτος τα έχει πάει περίφημα. Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ μέσα-έξω, την ΑΕΚ δύο φορές και πάει και για να αλώσει το Φάληρο.

Ούτε ένα

Στον αντίποδα, ο μεγάλος αντίπαλος Ολυμπιακός, φέτος δείχνει ότι ναι μεν «καθαρίζει» τα ματς με τους θεωρητικά μικρούς αλλά στα ντέρμπι έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο με ήττα στη Τούμπα και ισοπαλία στο «Καραϊσκάκη» ενώ έχασε εκτός τόσο από το «τριφύλλι» όσο και από την «'Ενωση».

Δεν τον έχει νικήσει ποτέ

Είπαμε και πιο πάνω, όσον αφορά τον Μουνιόθ ότι στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν τα σημάδια. Ένα από αυτά έχουν να κάνουν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Παναθηναϊκού στην εν Ελλάδι θητεία του.

Καρδιά πρωταθλητή

Επειδή μπορείς να σας κουράσαμε με τους λόγους τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει το ντέρμπι γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ένα παιχνίδι για πρωταθλητές, ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να κάνεις κατάθεση ψυχής. Οι παίκτες του Φερέιρα έχουν δείξει ότι έχουν το μετάλλο που πρέπει. Και το ίδιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στο Φάληρο.

Πηγή gazzetta.gr

Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...