ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Φεστιβάλ ποδοσφαίρου στο «Emirates»

Οι δύο πιο θεαματικές ομάδες του κόσμου, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, δίνουν το πρώτο ραντεβού στο «Emirates» με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο παιχνίδι της Τετάρτης, η προβληματική Ρόμα φιλοξενεί την άπραγη Σαχτάρ.
Φεστιβάλ ποδοσφαίρου στο «Emirates»

Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα

Το παιχνίδι που περιμένει με ανυπομονησία όλος ο κόσμος στη φάση των «16». Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται σε μία επανάληψη του περσινού προημιτελικού που είχε βρει νικητές τους «μπλαουγκράνα», με τον Λιονέλ Μέσι να μαγεύει.

Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από εύκολη νίκη επί της Γουλβς με 2-0 και παραμένουν στο κυνήγι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον ήρθε η ώρα να αποδείξουν και στην Ευρώπη ότι μπορούν επιτέλους να υπολογίζονται ως μεγάλη δύναμη. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Μπακαρί Σανιά και τους τραυματίες Τόμας Βερμάελεν και Λούκας Φαμπιάνσκι.

Το ευχάριστο για τον Αλσατό τεχνικό είναι η επιστροφή του Σαμίρ Νασρί, αλλά και το γεγονός ότι ο Φαν Πέρσι δείχνει ασταμάτητος έχοντας έντεκα γκολ σε εννιά παιχνίδια.

Και όμως, αυτή η Μπαρτσελόνα γκελάρει. Μετά το εντυπωσιακό σερί των 16 συνεχόμενων νικών, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κινδύνεψε με ήττα από τη Χιχόν, καταφέρνοντας τελικά να σώσει τον βαθμό με γκολ του Βίγια. Παρ' όλα αυτά οι Καταλανοί είναι το μεγάλο φαβορί, αφού πολύ απλά δείχνουν ασταμάτητοι.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ισπανίας δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κάρλες Πουγιόλ και Γέφρεν, με τον Αμπιντάλ να είναι ο παρτενέρ του Πικέ στο κέντρο της άμυνας. Οι δύο ομάδες έχουν βαρεθεί να αναμετρώνται, αφού εκτός από το τελικό του Παρισιού (νικήτρια η Μπαρτσελόνα με 2-1), συναντήθηκαν πέρυσι στα προημιτελικά, με το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο να λήγει ισόπαλο 2-2 και τον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου» 4-1, με τέσσερα γκολ του Λιονέλ Μέσι, παρότι η Άρσεναλ προηγήθηκε. Την περίοδο 1999/2000 υπήρξε το πρώτο ραντεβού, στην πρώτη φάση των ομίλων του Champions League, με σκορ 1-1 στη Βαρκελώνη και νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-2 στο «Γουέμπλεϊ».

Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Ρόμα φιλοξενεί τη Σαχτάρ και γνωρίζει πολύ καλά ότι το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί διέξοδο για τη φετινή προβληματική χρονιά. Οι «τζιαλορόσι» έχουν μείνει πίσω στο πρωτάθλημα χωρίς να έχουν ελπίδες κατάκτησης, ενώ η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα συνεχίζεται. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου δεν είναι και η καλύτερη και οι συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών από την οικογένεια Σένσι δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Η πρόκριση στα προημιτελικά θα γλυκάνει κάπως την κατάσταση και θα δώσει ανάσες στον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος κινδυνεύει άμεσα με απόλυση.   

Στον αντίποδα, η Σαχτάρ Ντόνετσκ κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ξεπεράσει το εμπόδιο των ομίλων και να πάρει την πρόκριση για τα νοκ άουτ παιχνίδια. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι πρίμα, αφού ο Μιρτσέα Λουτσέσκου θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αγωνιστική απραξία και την άσχημη εικόνα των φιλικών. Οι Ουκρανοί έχουν να δώσουν επίσημο αγώνα από τις 8 Δεκεμβρίου κι ελπίζουν ότι αυτό δεν θα φανεί στο «Ολίμπικο».

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων της σεζόν 2006/07, με τους «τζιαλορόσι» να θριαμβεύουν στη Ρώμη με 4-0, αλλά να χάνουν με 1-0 στο Ντόνετσκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη (15/2)
Μίλαν-Τότεναμ 0-1 (80' Κράουτς)
Βαλένθια-Σάλκε 1-1 (17' Σολδάδο-64' Ραούλ)

Τετάρτη (16/2)
Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα

Τρίτη (22/2)
Κοπεγχάγη-Τσέλσι
Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη (23/2)
Μαρσέιγ-Μάν. Γιουνάιτεντ
Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου
Πηγή gazzeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...