ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Θα κερδίσει για 10 λόγους!

Θα κερδίσει για 10 λόγους!
Σε ένα ντέρμπι μετράνε τα πάντα. Αγωνιστική κατάσταση, ψυχολογία, διοικήσεις, προπονητές, παίκτες. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 10 λόγους που έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για να φτάσουν στη νίκη.

Οι 10 «ερυθρόλευκοι» λόγοι νίκης

Είναι το ιδανικό σενάριο. Επιστροφή στο θρόνο με ταυτόχρονη αποκαθήλωση του πρωταθλητή και αιωνίου αντιπάλου μέσα στο κάστρο του. Εκδίκηση για την «πλασματική» και «άδικη» ήττα του πρώτου γύρου. Αποστομωτική απάντηση στις αδιάκοπες καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν, πράσινες φωνές αμφισβήτησης. Θρίαμβος στο πρώτο ...επίσημο παιχνίδι με τρόπο τόσο επιβλητικό, που να το κάνει να μοιάζει …πιο φιλικό κι από αυτό κατά της φτώχειας! Φιέστα με τον κόσμο του και γύρος θριάμβου.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε περισσότερο γιατί οι πάντες στον Ολυμπιακό θέλουν σαν τρελοί να υποτάξουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του …μεγάλου Σαββάτου της σούπερ λίγκ. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να δούμε τους δέκα λόγους που τελικά θα δώσουν σάρκα και οστά στο ερυθρόλευκο σενάριο. Ο Ολυμπιακός θα νικήσει τον Παναθηναϊκό διότι:

1. Έχει καλύτερη ομάδα, περισσότερους ποιοτικούς παίκτες και πολύ μεγαλύτερη αγωνιστική σταθερότητα από τον αντίπαλό του.

2. Ποντάρει στο πιο δυνατό φετινό του όπλο, που ακούει στο όνομα «Γ. Καραϊσκάκης».

3. Βρίσκεται σε θέση ισχύος βαθμολογικά, αφού το +7 του επιτρέπει να κάνει το παιχνίδι του, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που πηγαίνει στο Φάληρο για το ...απονενοημένο διάβημα.

4. Αν το παν στο ποδόσφαιρο είναι τελικά το γκολ, διαθέτει περισσότερους καθαρόαιμους σκόρερ από τους πράσινους. Μιραλάς, Φουστέρ, Πάντελιτς, Τζιμπούρ από τη μία, Σισέ και το... χάος από την άλλη.

5. Ο πρόεδρός του «πάσχει» από την κλασική ολυμπιακή ψύχωση για νίκη σε τέτοια ματς, ενώ στην αντίπερα όχθη δεν υπάρχει καν πρόεδρος…

6. Θέλει να αποδείξει σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα ποιος είναι το αφεντικό και όπως και να το κάνουμε, όταν είναι «υποχρεωμένος» να κερδίσει ένα ματς συνήθως τα καταφέρνει.

7. Το κίνητρο του προπονητή του είναι ίσως πιο ισχυρό κι από των παικτών. Εκτός από το δύο στα δύο στους τίτλους, ο Βαλβέρδε θέλει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Γιατί ως γνωστόν: «Αν δεν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό, δεν έχεις και πολύ μέλλον στο λιμάνι»…

8. Υπάρχει και η παράδοση. Μην πάτε πολύ μακριά. Μια πρόχειρη ματιά στα τελευταία 15 εντός έδρας ντέρμπι αρκεί.

9. Πρωτάθλημα χωρίς νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου είναι …μισό πρωτάθλημα για τον κόσμο και οι Πειραιώτες δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν σε κανέναν να τους χαλάσει το πάρτι τίτλου. Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, πώς κατέληξε η περσινή φιέστα του ΟΑΚΑ ελέω Ντάρμπισαιρ;

10. Η τύχη ευνοεί τους ... φιλάνθρωπους. Όλο και κάποιο καλό δωράκι θα εμφανιστεί μετά τη λήξη του ντέρμπι και ο Αβραάμ το έχει υποσχεθεί στην «Ελπίδα».

Οι 10 πράσινοι λόγοι νίκης

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 10 λόγους, για τους οποίους μπορεί ο Παναθηναϊκός να... αλώσει το Καραϊσκάκη και να φωνάξει «παρών» στη διεκδίκηση του τίτλου.

Έχει πάρει... φόρα

Το χάλι του πρώτου γύρου έχει δώσει την θέση του σε μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει βάλει την σφραγίδα του στην βελτίωση του Παναθηναϊκού και οι πρωταθλητές βρίσκονται σε εξαιρετικό μομέντουμ. Σε απλά ελληνικά έχουν... πάρει φορά, με τρεις σερί νίκες σε ντέρμπι. Δύο με την ΑΕΚ και το πέρασμα από την Τούμπα. Η στιγμή είναι ιδανική για το «4 στα 4»!

Παίζει τα ρέστα του

Ο Ολυμπιακός είναι στο +7, ετοιμάζεται για φιέστα και στην ουσία παίζει για δύο αποτελέσματα μέσα στο «σπίτι» του. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια αυτή. Πρέπει να παρουσιάσει ένα σύνολο... ταλιμπάν και σίγουρα θα έχει ένα κίνητρο παραπάνω από τον μεγάλο του αντίπαλο. Το κίνητρο της επιβίωσης στην μάχη του τίτλου.

Ίβηρας ο τελευταίος!

Αν πιστεύετε στα σημάδια της μοίρας, το τελευταίο διπλό του Παναθηναϊκού μέσα στο Φάληρο έγινε με Ίβηρα προπονητή στον πάγκο. Τον Μάρτιο του 2007 με το γκολ στο φινάλε από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Φέτος στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού» βρίσκεται ένας άλλος τεχνικός από την Ιβηρική χερσόνησο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Η ώρα του Σισέ

Στο ματς του πρώτου γύρου πήρε το... όπλο του και δύο φορές «πυροβόλησε» τα δίχτυα του Ολυμπιακού. Είναι ένα «όπλο», το οποίο δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός και μπορεί να την κάνει την διαφορά στο πολύ μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου.

Έχει «αλεπού» στον πάγκο!

Στο μεγάλο πορτογαλικό ντέρμπι ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο, όντας στον πάγκο των «δράκων» είχε να λέει ότι έκανε... πλάκα στην πλειοψηφία των αναμετρήσεων. Έχει χάσει μόνο μια φορά από τους «αετούς» ενώ στην παρουσία του στην Ελλάδα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει πάρει τρεις σερί νίκες σε ντέρμπι. Δύο με ΑΕΚ και η... απόδραση από την Τούμπα. Το «έχει» ο 64χρονος τεχνικός.

Σε καλύτερη κατάσταση

Αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση στο «Βικελίδης» κόντρα στον Άρη, ο Ολυμπιακός του 2011 κερδίζει με το... ζόρι και με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ δείχνει να κάνει μια... κοιλιά. Από την άλλη, οι «πράσινοι» βρίσκονται σε σούπερ ανωδική πορεία και αυτό φάνηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου η «Ένωση» χάρη στον Παμπορίδη και τον Σκόκο γλίτωσε από τον διασυρμό.

Του πάνε τα ντέρμπι

Μπορεί στα μικρά ματς να τα έχει... θαλασσώσει και να έχει πετάξει βαθμούς, οι οποίοι τον έχουν φέρει στο -7 αλλά στα ντέρμπι φέτος τα έχει πάει περίφημα. Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ μέσα-έξω, την ΑΕΚ δύο φορές και πάει και για να αλώσει το Φάληρο.

Ούτε ένα

Στον αντίποδα, ο μεγάλος αντίπαλος Ολυμπιακός, φέτος δείχνει ότι ναι μεν «καθαρίζει» τα ματς με τους θεωρητικά μικρούς αλλά στα ντέρμπι έχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο με ήττα στη Τούμπα και ισοπαλία στο «Καραϊσκάκη» ενώ έχασε εκτός τόσο από το «τριφύλλι» όσο και από την «'Ενωση».

Δεν τον έχει νικήσει ποτέ

Είπαμε και πιο πάνω, όσον αφορά τον Μουνιόθ ότι στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν τα σημάδια. Ένα από αυτά έχουν να κάνουν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Παναθηναϊκού στην εν Ελλάδι θητεία του.

Καρδιά πρωταθλητή

Επειδή μπορείς να σας κουράσαμε με τους λόγους τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει το ντέρμπι γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ένα παιχνίδι για πρωταθλητές, ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να κάνεις κατάθεση ψυχής. Οι παίκτες του Φερέιρα έχουν δείξει ότι έχουν το μετάλλο που πρέπει. Και το ίδιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στο Φάληρο.

Πηγή gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...