ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τζόλε, καραφλός και… Σία επιστρέφουν στο «Καραϊσκάκη»!

Τζόλε, καραφλός και… Σία επιστρέφουν στο «Καραϊσκάκη»!
Μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του Ολυμπιακού τη «χρυσή» επταετία 1996-2003 των Πειραιωτών, με ισάριθμα πρωταθλήματα θα φορέσουν ξανά την «ερυθρόλευκη» φανέλα!

Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Νινιάδης, Αμανατίδης και Ανατολάκης θα πάρουν μέρος στον αγώνα «κατά της φτώχειας», που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. στις 14 Δεκεμβρίου στο «Καραϊσκάκη».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Με την ομάδα των All Stars του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα συμμετάσχουν στον αγώνα «κατά της Φτώχειας», που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. στις 14 Δεκεμβρίου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», μερικά από τα πιο μεγάλα αστέρια του πρόσφατος παρελθόντος της ομάδας μας, τα οποία τίμησαν την ερυθρόλευκη φανέλα, κατακτώντας πολλούς τίτλους και προσφέροντας μεγάλες χαρές στους φιλάθλους μας.

Οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γρηγόρης Γεωργάτος, Γιώργος Αμανατίδης, Γιώργος Ανατολάκης, Αλέξης Αλεξανδρής και Ανδρέας Νινιάδης, είναι οι πρώτοι, που ήδη προετοιμάζονται για την μεγάλη επιστροφή τους στο Καραϊσκάκη, προκειμένου να μας θυμίσουν, με τις ενέργειές τους, αξέχαστες στιγμές που όλοι μας έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια».

Read more!

«Ταυρομαχία» στο Μπερναμπέου

«Ταυρομαχία»  στο Μπερναμπέου
Να αποδείξει ότι ξεπέρασε την «σφαλιάρα» από την Μπαρτσελόνα στο el classico θέλει η Ρεάλ, που στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη Βαλένθια.

Ντέρμπι με φόντο τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη, Σοσιεδάδ εναντίον Μπιλμπάο στο ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων. Στην έδρα της Οσασούνα φιλοξενείται η Μπαρτσελόνα.

Σάββατο 4/12

Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)

Δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα 3-1 από την Έρκουλες και βρίσκονται μόλις 1 βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Σε κακό «φεγγάρι» η Ατλέτικο. Προέρχεται από ήττα σοκ από τον Άρη για το Γιουρόπα Λιγκ, αποτέλεσμα που την αφήνει με το ένα πόδι εκτός συνέχειας, ενώ προέρχεται και από εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα (3-2) από την Εσπανιόλ. Τιμωρημένος ο προπονητής της ομάδας της Μαδρίτης, Κίκε Φλόρες.

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα (21:00)

Κίνδυνος να μην διεξαχθεί το παιχνίδι, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης που έχει καλύψει τα πάντα στην περιοχή. Το πρωί του Σαββάτου θα παρθεί η απόφαση τέλεσης του παιχνιδιού.

Σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται (3 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια), η Μπαρτσελόνα καλείται να δώσει συνέχεια των εκπληκτικών της εμφανίσεων-με τελευταία το «πάρτι» κόντρα στην Ρεάλ- και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από εκτός έδρας ήττα στο Μπιλμπάο με γκολ στις καθυστερήσεις προέρχεται η Οσασούνα, που είναι αήττητη στην έδρα της (4 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (23:00)

Να κάνει το 7/7 στο «Μπερναμπέου», αλλά κυρίως να συνέλθει από την ντροπιαστική ήττα στο el classico θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης που υποδέχεται την Βαλένθια. Τιμωρημένοι οι αμυντικοί Ράμος και Καρβάλιο, ετοιμοπόλεμος ο Ρονάλντο, συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Ιγκουαίν.

Ένα βαθμό πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκονται οι «νυχτερίδες» που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κακή ψυχολογία της «βασίλισσας». Τραυματίες ο τερματοφύλακας Μόγια και ο μέσος Τοπάλ, αμφίβολος ο Αλμπέλδα. Επανέρχονται από τραυματισμό οι αμυντικοί Ματιέ και Ναβάρο.

Κυριακή 5/12

Αλμερία-Σαραγόσα (18:00)

Ντέρμπι ουραγών, με την Αλμερία να βρίσκεται έναν πόντο πάνω από την ομάδα του Αγκίρε. Χωρίς νίκη εντός οι γηπεδούχοι μετά από έξι… απόπειρες, χωρίς νίκη εκτός οι φιλοξενούμενοι.

Εσπανιόλ-Σπόρτινγκ Χιχόν (18:00)

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πορείες των δύο ομάδων. Στα ύψη η ψυχολογία της Εσπανιόλ, που έχει 4 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια της, προέρχεται από μεγάλη νίκη στο «Βιθέντε Καλντερόν» κόντρα στην Ατλέτικο και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Χωρίς νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια η Χιχόν που βρίσκεται στην 17η θέση της βαθμολογίας και ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς που θα την απομακρύνουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Μάλαγα-Σανταντέρ (18:00)

Μόλις μία νίκη εντός έδρας σε έξι παιχνίδια για την Μάλαγα που βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στην Segunda Division. Από νίκη κόντρα στην Λα Κορούνια προέρχεται η Σανταντέρ που έχει 5 ήττες σε 6 εκτός έδρας αναμετρήσεις της.

Χετάφε-Μαγιόρκα (18:00)

Αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ μετά την ισοπαλία στην Δανία κόντρα στην Οντένσε και πλέον επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα. Επικίνδυνη η Μαγιόρκα εκτός έδρας, που προέρχεται από δύο σερί νίκες.

Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη (20:00)

Ντέρμπι με φόντο τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην τρίτη θέση η Βιγιαρεάλ που έχει 5 νίκες σε 6 παιχνίδια στο «Ελ Μαδριγάλ» και προέρχεται από εκτός έδρα επικράτηση επί της Σαραγόσα.

Από δύο σερί ήττες έρχεται η Σεβίλλη, η οποία εκτός από την κούραση από το παιχνίδι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει και απουσίες.
Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο (22:00)

Ντέρμπι στην Χώρα των Βάσκων. Ισόβαθμες στην ένατη θέση με 19 βαθμούς οι δύο ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2006-2007 με νικήτρια την Μπιλμπάο με 2-0.

Δευτέρα 6/12

Λα Κορούνια-Έρκουλες (22:00)

Από ήττα 1-0 από την Σανταντέρ προέρχεται η Λα Κορούνια που δεν πείθει με τις εμφανίσεις της και βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας.

Καλή εμφάνιση και νίκη 3-1 κόντρα στην Λεβάντε για την Έρκουλες που βρίσκεται στην 13η θέση με 15 βαθμούς.
Read more!

«Έδεσε» Πατσέκο και Κέλι η Λίβερπουλ

Νέα συμβόλαια που τους δεσμεύουν με τη Λίβερπουλ μέχρι το 2014 υπέγραψαν ο Ντάνιελ Πατσέκο και ο Μάρτιν Κέλι. Ο 19χρονος Ισπανός επιθετικός και ο 20χρονος Άγγλος αμυντικός συμφώνησαν για διετή και τριετή αντίστοιχα επέκταση συμβολαίου με τους «κόκκινους» και πλέον περιμένουν περισσότερες ευκαιρίες να αγωνιστούν από τον Ρόι Χότζον.
«Έδεσε» Πατσέκο και Κέλι η Λίβερπουλ
Ο Πατσέκο έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά-μάλιστα σαν αλλαγή-υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή, ενώ ο Κέλι έχει παίξει σε δύο ματς πρωταθλήματος και 8 του Europa League.

Read more!

Γέμισε... πετροδόλαρα ο Ζιντάν

Γέμισε... πετροδόλαρα ο Ζιντάν

Ένα τεράστιο ποσό θα αποκομίσει ο Ζινεντίν Ζιντάν από τις υπηρεσίες που παρείχε στην προώθηση της υποψηφιότητας του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο παλαίμαχος Γάλλος άσος είχε συμφωνήσει να συμβάλει με το κύρος του στην προσπάθεια του αραβικού κράτους να φιλοξενήσει το Μουντιάλ έναντι 3 εκατ. δολαρίων (2,24 εκατ. ευρώ), ενώ σε περίπτωση ανάληψης της διοργάνωσης-όπως τελικά και έγινε-η συμφωνία του προέβλεπε να γίνει πλουσιότερος κατά 15 εκατ. δολάρια (11,22 εκατ. ευρώ).

Καθόλου μα καθόλου άσχημα για τον «Ζιζού»...

Read more!

Αποκλειστική Συνέντευξη!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ PROTATHLITESGR.BLOGSPOT.COM!

Χθες το βράδυ, γύρω στις 12 παρά ενώ γράφαμε το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ παράλληλα πέρναμε συνέντευξη από τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ τον Diouf!Να θυμήσω ότι ο συγκεκριμένος παίκτης είχε έρθει με πρωτοβουλία του Sera Ferrer και εφύγε πέρσι μιας και ο Bajevic δεν τον χρειαζόταν όπως δήλωσε στην διοίκηση.Ο Diouf μας μίλησε για την ΑΕΚ,την Manchester αλλά και την Ελλάδα!






Αναλυτικά:

Γειά σου Diouf και σε ευχαριστούμε για την αποδοχή σου να μας δώσεις αποκλειστική συνέντευξη.
Λοιπόν, ποιά πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα;
Προσωπικά μου αρέσει ο Παναθηναϊκος.Κυρίως ο Cisse και ο Govou(μάλλον θα έχουν φτάσει τα κατορθώματα του Govou στην Σενεγάλλη!)

Παίζεις ακόμα ποδόσφαιρο;
Παίζω αλλά όχι ιδιαίτερα συχνά.Είμαι 26 χρονών και σπουδάζω μηχανικός στην Σενεγάλλη.

Ποιά ομάδα υποστηρίζεις από το εξωτερικό;Barcelona,Real,Milan,Chelsea;Ποιά;
Η Manchester United είναι το νούμερο ένα.Ξέρεις, rooney,berbatov,ferdinand,vidic,evra..

Ποιά είναι η άποψή σου για την ΑΕΚ;
Η ΑΕΚ είναι γενικά καλή ομάδα.

Πώς βλέπεις την σημερινή ΑΕΚ;Τους παίκτες, τον νεό προπονητή;
Δεν ξέρω γιατί δεν παρακολουθώ συστηματικά την ΑΕΚ.

Ποία είναι η άποψή σου για τον Bajevic;Είναι ο προπονητής που σε "έδιωξε" από την ΑΕΚ.
Ναι,αυτός με "έδιωξε.Τι να πω.Εγώ ξέρω τον Mourinho, τo Ferguison και τον Arsen Wenger.Αυτοί είναι προπονητές!

Σου αρέσει η Ελλάδα;
Ναι,μου αρέσει.

Τι σου άρεσε πιο πολύ κατά την διαμονή σου στην Ελλάδα;
Μου αρέσουν οι κοπέλες και τα party!Εε και οι παραλίες είναι "cool"!

Και μια τελευταία ερώτηση.Θα γύρναγες ποτέ πίσω στην Ελλάδα να παίξεις για την ΑΕΚ;
Ναι,αν με καλούσαν για δοκιμή..

Μάλιστα.Σε ευχαριστούμε πολύ Diouf για αυτήν τη συνέντευξη!
Παρακαλώ!Αντιο. Read more!

Επιτυχημένη η επέμβαση του Κάραγκερ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραγκερ, στον ώμο, όπως επιβεβαιώθηκε από το ιατρικό τιμ των «κόκκινων». Ο Κάραγκερ θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για διάστημα τριών μηνών. Την ίδια ώρα με εισήγηση του Ρόι Χότζον κάτοικοι "Άνφιλντ" θα είναι μέχρι το 2014 οι Ντάνιελ Πατσέκο και Μάρτιν Κέλι.
Επιτυχημένη η επέμβαση του Κάραγκερ
Έμπρακτα απέδειξε την εμπιστοσύνη του στους νεαρούς ποδοσφαιριστές ο Ρόι Χότζον. Ο προπονητής των «κόκκινων» χρησιμοποίησε τους Ντάνιελ Πατσέκο και Μάρτιν Κέλι στο παιχνίδι με τη Στεάουα για το Γιουρόπα Λιγκ και στη συνέχεια πρότεινε την επέκταση της συνεργασίας τους με τη Λίβερπουλ.

Ο Ισπανός επιθετικός, Ντάνιελ Πατσέκο, υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του για δυο ακόμα χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014, ενώ ο Μάρτιν Κέλι υπέγραψε τριετή ανανέωση που θα τον κρατήσει στο Άνφιλντ αντίστοιχη περίοδο.

Read more!

Ακόμη μια έκπληξη από τον Γουέμπερ!


Ακόμη μια έκπληξη από τον Γουέμπερ!
Ακόμη ένα κρυφό, έως τώρα, ταλέντο του μας αποκάλυψε ο Μαρκ Γουέμπερ! Ο Αυστραλός πιλότος διένυσε ίσως την καλύτερη του χρονιά στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και αυτό θέλησε να το αποτυπώσει στο χαρτί, γράφοντας το πρώτο του βιβλίο με τίτλο, «Μαρκ Γουέμπερ 2010, μια αξέχαστη χρονιά».

Στο εν λόγω βιβλίο ο πιλότος της Red Bull διηγείται από τη θέση του οδηγού κάθε αγώνα, τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες στιγμές, τις διαμάχες αλλά και τις νίκες, ωστόσο σημείο αναφοράς όλων των παραπάνω είναι η τιμιότητα με την οποία αγωνίζονταν.

Μέσω του φωτογραφικού υλικού ο Γουέμπερ, προσφέρει ένα ταξίδι στους αναγνώστες στο δύσκολο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Ο Μαρκ Γουέμπερ στο φετινό πρωτάθλημα ανέβηκε τέσσερις φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος των πιλότων.
Read more!

Λάκοβιτς: «…για τον Αλβέρτη»

Λάκοβιτς: «…για τον Αλβέρτη»

Μπορεί να μην αγωνίστηκε καθόλου στον χθεσινό τελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας μπάσκετ, αλλά σαν μέλος της Μπαρτσελόνα, ο Γιάκα Λάκοβιτς έχει το δικαίωμα να αφιερώσει το τρόπαιο σε κάποιον.

Έτσι, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού θυμήθηκε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη…

«Θέλω να αφιερώσω αυτή την κούπα στους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και στον Φραγκίσκο Αλβέρτη», ήταν τα λόγια του Λάκοβιτς ο οποίος έχει καλές σχέσεις με τον «ιστορικό» αρχηγό του τριφυλλιού.

«Είμαστε πολύ καλοί κατά τη διάρκεια της σεζόν και το αξίζαμε. Δεν ήταν τόσο εύκολο, όσο φάνηκε. Στο δεύτερο μισό του αγώνα τους πιέσαμε και με όπλο την καλή μας άμυνα επικρατήσαμε. Πρέπει να συγχαρούμε τον Ολυμπιακό που έφτασε ως εδώ», κατέληξε αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους».

Read more!

Θέλουν… γκάζια στο Cape Town!

Θέλουν… γκάζια στο Cape Town!
Όλο και πληθαίνουν οι προτάσεις για νέους αγώνες στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ήδη οι υπεύθυνοι έχουν υπογράψει με τη Ρωσία για το καλεντάρι του 2014, ενώ σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα υπάρχει ενδιαφέρον επιστροφής του πρωταθλήματος στη Νότια Αφρική.

Η τελευταία φόρα που η Φόρμουλα 1 είχε ταξιδέψει στη «Μαύρη Ήπειρο», ήταν το 1993 στην πίστα Κιλιάμι, νότια του Γιοχάνεσμπουργκ. Ωστόσο, τώρα οι υπεύθυνοι συζητούν με τους φορείς οικονομίας και τουρισμού για τη δημιουργία ενός καινούργιου σιρκουί στο Cape Town.

Θετικά βλέπει τη συγκεκριμένη πρόταση και ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ύστερα από την επιτυχημένη έκβαση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Ιούνιο.
Read more!

Το νέο σπίτι του «Air Mike»!

Το νέο σπίτι του «Air Mike»! (pics)

Και ενώ οι πάντες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ασχολούνταν τις τελευταίες μέρες με την επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς ως αντιπάλου στο Κλίβελαντ, η είδηση που αφορά τον καλύτερο καλαθοσφαιριστή που πέρασε ποτέ από τα παρκέ ανά τον κόσμο, ήρθε να αποσπάσει λίγη από την προβολή που απήλαυσε ο «βασιλιάς», τις παραμονές αλλά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των Καβαλίερς με τους Χιτ. Ο λόγος για το «παλάτι» που θα αποτελέσει το νέο σπίτι του Μάικλ Τζόρνταν, στην πολιτεία της Αριζόνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έδωσε ειδικός στις Real Estate εκτιμήσεις στα αμερικάνικα ΜΜΕ, o κορυφαίος παίκτης που πέρασε ποτέ από την ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ, θα βγάλει από τον τραπεζικό του λογαριασμό 20 εκατ. δολάρια (περίπου 15 εκατ. ευρώ), προκειμένου να ολοκληρωθεί το υπό κατασκευή σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα οικία του πρώην άσου των Μπουλς, θα έχει 11 (!) υπνοδωμάτια, ένα φυλάκιο, ένα κέντρο Τύπου καθώς και ένα γήπεδο μπάσκετ.
Read more!

Έχει ντέρμπι

H μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή Θεσσαλονίκης είναι αυτή που ξεχωρίζει από την έκτη αγωνιστική της Α1 γυναικών στο βόλεϊ.

Οι δύο ομάδες έχουν από 11 βαθμούς και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο κυνήγι της πρωτοπόρου ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται την Κερατέα.

Λίγο πιο κάτω βαθμολογικά, η πρωταθλήτρια ομάδα του Παναθηναϊκού φιλοξενεί την αντίστοιχη του Πανελληνίου.
Έχει ντέρμπι
Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.12.2010

Γηπ. "Μ.Μερκούρη" 17:00 Ολυμπιακός-Ηρακλής Θεσ. (Παπαδογούλας, Κυριοπούλου)
Γηπ. Μετς 17:00 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος (Κατσούλης, Μαρκάτης)
Γηπ. Ανατόλια 19:00 Ανατόλια-Μαρκόπουλο (Ιωάννου, Δανιηλίδου)
Γηπ. Νέας Σμύρνης 19:00 Πανιώνιος-ΕΑ Λαρίσης (Παπαστάμος, ΤΖανετόπουλος)
Γηπ. Ιωνικού 20:30 ΑΕΚ-Κερατέα (Μιχαήλογλου, Φραγκάκης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.12.2010

Γηπ. "Ζηρίνειο" 17:15 Ηρακλής Κηφ.-Πειραματικό (Τριανταφύλου, Μιχαήλογλου) Read more!

Έτοιμος για Οσασούνα ο Μέσι

Έτοιμος για Οσασούνα ο Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι ξεπέρασε εγκαίρως την κάκωση στο πόδι από το σκληρό μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης και συμπεριλήφθηκε από τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη 19μελη αποστολή της Μπαρτσελόνα για την αναμέτρηση του Σαββάτου με την Οσασούνα στο «Ρέινο ντε Ναβάρα».

Βέβαια παραμένει αμφίβολο αν θα διεξαχθεί ο αγώνας, καθώς το χιόνι έχει σκεπάσει το γήπεδο και ολόκληρη την Παμπλόνα κάνοντας ορατό το ενδεχόμενο αναβολής της αναμέτρησης.

Read more!

Σορεντίνο: «Με ήθελαν Γιουβέντους και Τζένοα»

Σορεντίνο: «Με ήθελαν Γιουβέντους και Τζένοα»
Κοντά σε μία εκ των Γιουβέντους ή Τζένοα βρέθηκε το καλοκαίρι ο Στέφανο Σορεντίνο, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος. Ο 31χρονος τερματοφύλακας, που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ, αποτελούσε στόχο των «μπιανκονέρι» ως ρεζέρβα του Μπουφόν και των «ροσομπλού», ωστόσο τελικά οι μεν κατέληξαν στον Μάρκο Στοράρι, οι δε στον Εντουάρντο.

«Βρέθηκα κοντά στην Τζένοα και τη Γιουβέντους το καλοκαίρι, αλλά όλοι είδατε την κατάληξη των δύο υποθέσεων», τόνισε ο «Σόρε», που πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2013 με την Κιέβο Βερόνα. «Χαίρομαι που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε έναν σύλλογο που απέρριψε καλές προτάσεις για την παραχώρησή μου».

Read more!

«Λύκος» και το 2011 ο Τζέκο

«Λύκος» και το 2011 ο Τζέκο

Την όρεξη σε όσους έχουν βάλει στο μάτι τον Έντιν Τζέκο έκοψε με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ, Ντίτερ Χένες, τονίζοντας ότι δεν έχουν τη διάθεση να αφήσουν τον επιθετικό να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα την περίοδο του Ιανουαρίου.

Με την απόδοση του ο 24χρονος επιθετικός έχει στρέψει πάνω του τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θέλει να αντικαταστήσει τον τραυματία Γκονζάλο Ιγκουαϊν. Ο Βόσνιος επιθετικός διανύει μια ακόμη εξαιρετική χρονιά αφού σε 14 συμμετοχές έχει σκοράρει 9 φορές.

Την περίοδο 2008-09 σε 32 συμμετοχές πέτυχε 26 γκολ και την περσινή περίοδο σε 34 εμφανίσεις βρήκε δίχτυα 22 φορές αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την επίθεση κάθε ομάδας. Read more!

Αποκλεισμένος ο Μπάτον

Αποκλεισμένος ο Μπάτον«Θύμα» της κακοκαιρίας που πλήττει σχεδόν όλη την Ευρώπη έπεσε ο Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren πραγματοποίησε δοκιμές στον προσομοιωτή στις εγκαταστάσεις της ομάδας, ωστόσο οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Μπορεί οι δοκιμές στον προσομοιωτή της MP4-26 να άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στον Τζένσον Μπάτον, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή όσο θα ήθελε. Ο Βρετανός αποκλείστηκε στο αεροδρόμιο Γκέρνσει, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

«Είχα μια πολύ καλή ημέρα στον προσομοιωτή, δοκιμάζοντας το καινούργιο μονοθέσιο. Προσπαθώ να φτάσω σπίτι μου, αλλά το αεροδρόμιο είναι κλειστό», ήταν τα λόγια του Βρετανού πιλότου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Read more!

Ανανεώσεις στις «καρακάξες»

Νέα συμβόλαια υπέγραψαν το μεσημέρι της Παρασκευής με τη Νιούκαστλ οι Μάικ Γουίλιαμσον και Νάιλ Ρέιντζερ. Οι δύο παίκτες συμφώνησαν με την ομάδα για συμβόλαιο διάρκειας 5,5 ετών.
Ανανεώσεις στις «καρακάξες»
Ο Κρις Χιούτον ανέλαβε προσωπικά τις δύο υποθέσεις αφού αποτελούσε προτεραιότητά του η παραμονή τους στην ομάδα. Ο 27χρονος αμυντικός, Γουίλιαμσον, χαρακτηρίζεται από τον προπονητή του ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ. Από την άλλη ο 19χρονος επιθετικός, Ρέιντζερ, ανταμείφτηκε με τον καλύτερο τρόπο για την αγωνιστική του πρόοδο και την διάθεση που έχει επιδείξει. Read more!

Εισήχθη στο νοσοκομείο ο Κάκος και αντικαταστάθηκε

Εισήχθη στο νοσοκομείο ο Κάκος και αντικαταστάθηκε

Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας ανάγκασε την Παρασκευή τον Τάσο Κάκο, να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Κέρκυρας. Το κατά πόσο είναι σοβαρό αυτό που του συνέβη, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, ωστόσο το βέβαιο είναι πως δεν μπορεί να σφυρίξει το Σαββατιάτικο παιχνίδι Ηρακλής-Εργοτέλης, στο οποίο είχε οριστεί. Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔ, τη θέση του στην αναμέτρηση θα πάρει ο Σταύρος Τριτσώνης από την Αθήνα.
Read more!

Σαν στο σπίτι του... *ΒΙΝΤΕΟ*

Σαν στο σπίτι του...
Τον αποδοκίμασαν έντονα, τον έβρισαν, έκαψαν κι έσκισαν τις φανέλες με το όνομά του, αλλά το αυτί του Λεμπρόν Τζέιμς δεν ίδρωσε. Ο «βασιλιάς» αντιμετωπίστηκε σαν εχθρός και προδότης από τους φίλους των Καβαλίερς κατά την επιστροφή του στο Κλίβελαντ, αλλά οδήγησε το Μαϊάμι σε θρίαμβο με 118-90 πετυχαίνοντας σε 30 λεπτά 38 πόντους, 24 εκ των οποίων στην τρίτη περίοδο.

Ο αγώνας...

Οπλισμένοι με το πάθος που τους μετέδιδε το ένθερμο κοινό, οι Καβαλίερς μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 17-12. Γρήγορα όμως η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων φάνηκε, η άμυνα του Μαϊάμι ήταν εξαιρετική και ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε μπροστά, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν ένα 16-0 και να πάρουν για τα καλά τα ηνία του αγώνα. Ο «βασιλιάς» έκλεισε το δωδεκάλεπτο στους 10 πόντους και παρότι ξεκουράστηκε στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του δεν είχε πρόβλημα να συντηρεί ή να αυξάνει τη διαφορά, χάρη στον Ντουέιν Ουέιντ και τον Κρις Μπος. Η ψαλίδα άνοιξε μέχρι και το +20, για να κλείσει το πρώτο μέρος με 59-40 υπέρ της Χιτ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν αρκέστηκε σε αυτό και με 24 προσωπικούς πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο (!) σκόρπισε τη σιγή στο κοινό του Κλίβελαντ και αύξησε τη διαφορά μέχρι και το +38, 88-50. Έχοντας φέρει εις πέρας την αποστολή του με 38 πόντους (6/9 βολές, 13/18 δίποντα, 2/7 τρίποντα), 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και κανένα λάθος σε 30 λεπτά, ο 25χρονος σούπερ σταρ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στην τελευταία περίοδο και οι Καβαλίερς κατάφεραν απλώς να μικρύνουν τη ντροπή μειώνοντας τη διαφορά.

Πέραν του Λεμπρόν Τζέιμς, σημαντική συνεισφορά στην τρίτη συνεχή νίκη για το Μαϊάμι είχε ο Ντουέιν Ουέιντ που άγγιξε το τριπλ-νταμπλ με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, αλλά και ο Τζέιμς Τζόουνς με 18 πόντους και 5/7 τρίποντα.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά το τέλος του αγώνα δεν φάνηκε να κρατά κακία: «Πέρασα επτά υπέροχα χρόνια σε αυτό το γήπεδο και ξέρω πως έκανα το καλύτερο δυνατό για αυτή την ομάδα. Σέβομαι το σύλλογο και τους φιλάθλους του, αλλά είμαι επαγγελματίας κι έκανα μία επαγγελματική επιλογή, για την οποία δεν χρειάζεται να απολογηθώ σε κανέναν», τόνισε, ενώ για την εμφάνιση της ομάδας του είπε πως «... ήρθαμε για να παίξουμε έναν καλό αγώνα και πιστεύω πως κάναμε την πιο πλήρη εμφάνισή μας φέτος, σε άμυνα και επίθεση, από την αρχή μέχρι το τέλος».

Δωδεκάλεπτα: 23-31, 40-59, 65-95, 90-118.

Καβαλίερς (7-11): Γκίμπσον 21, Τζέιμισον 11, Σέσιονς 11, Μ. Ουίλιαμς 11, Πόου 7, Τζ. Ουίλιαμς 6, Χίκσον 6, Βαρεζάο 4, Γκρέιαμ 4, Χόλινς 2, Μουν 2.

Χιτ (12-8): Τζέιμς 38 (8 ασίστ, 5 ριμπ.), Ουέιντ 22 (9 ριμπ., 9 ασίστ), Μπος 15 (5 ριμπ.), Τζόουνς 18, Αρόγιο 6, Τσάλμερς 9, Χάουαρντ 6, Άντονι 4 (8 ριμπ.).

Το βίντεο του αγώνα:
Read more!

Συνάντηση για Νέα Φιλαδέλφεια!

Συνάντηση για Νέα Φιλαδέλφεια!
Η ΑΕΚ προχωράει κανονικά την προσπάθειά της για κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Δευτέρα ο Σταύρος Αδαμίδης θα συναντηθεί με τις τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ θα έχει συνάντηση με τη δήμαρχο της περιοχής, ώστε να πάρει το ΟΚ και από εκεί και να καταστεί σαφές ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ανάλογα του παρελθόντος, στην προσπάθεια που θα κάνει η ΑΕΚ για την επιστροφή στη... δική της περιοχή. Η αισιοδοξία είναι δεδομένη και άπαντες ελπίζουν ότι μετά από αυτό το ραντεβού ο δρόμος θα είναι ακόμη πιο ανοιχτός για την Ένωση!



Read more!

Ιταλικές... σειρήνες για «Σπυρό»

Ιταλικές... σειρήνες για «Σπυρό»
Ομάδες από το Καμπιονάτο... ζαχαρώνουν τον Νίκο Σπυρόπουλο εν όψει καλοκαιριού, σύμφωνα με το tuttomercatoweb.com, που κάνει λόγο για έντονο ενδιαφέρον. Όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα που... ειδικεύεται σε μεταγραφικά ζητήματα, οι εμφανίσεις του διεθνούς μπακ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από συλλόγους της Serie A και αρκετοί από αυτούς ετοιμάζουν πρόταση στον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.
Read more!

O «Σόφο» ήταν... Big!

O «Σόφο» έκανε μεγάλη εμφάνιση στο Κάουνας για χάρη της Μακάμπι
Η πρώτη θέση στον α' όμιλο της Ευρωλίγκας ανήκει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης φρόντισε γι' αυτό με μία μεγαλειώδη εμφάνιση και 22 πόντους μέσα στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις (68-71). Ο «Σόφο» σημείωσε 7 από τους 22 πόντους του στην τέταρτη περίοδο και βοήθησε τη Μακάμπι να επιστρέψει από το -8 (62-54 στο 35') και να πάρει το πολύτιμο «διπλό». Τον Ελληνα σέντερ ακολούθησε σε απόδοση ο Ντορόν Πέρκινς (20π.), ενώ ο Τσακ Έιντσον, αν και δεν βρέθηκε σε καλή επιθετικά βραδιά, ήταν εκείνος που σημείωσε το καθοριστικό τρίποντο για το 68-70 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Με τη νίκη αυτή η ισραηλινή ομάδα, εκτός του ότι προκρίθηκε και μαθηματικά στο ΤΟΡ 16, «ανέβηκε» στο 6-1, δύο νικές μπροστά από τη Ζαλγκίρις και την Παρτιζάν, που βρίσκονται αμφότερες στο 4-3, με τρεις αγωνιστικές να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 34-35, 56-53, 68-71
Ζαλγκίρις Κάουνας (Πέτροβιτς): Πότσιους 10 (2), Καλνιέτις 10 (6λ.), Ντελινινκάιτις 10 (2), Κλιμαβίτσιους 7 (1), Γιανκούνας 7 (6ρ.), Μπέγκιτς 10, Σαλένγκα 5 (1), Μιλάνκις 3 (1), Γουάτσον 6 (8ρ.), Κόλινς
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Πάργκο 8, Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 5 (1), Ελιγιάχου 8, Γκριν, Πνίνι, Μπουρστάιν, Έιντσον 8 (2/7δίπ., 1/4τρίπ., 1/1β., 4ασ., 5κλ.), Πέρκινς 20 (6/8δίπ., 1/6τρίπ., 5/6β., 7ρ.), Σχορτσιανίτης 22 (8/12δίπ., 6/10β., 6ρ., 3ασ., 2κλ., 3λ. σε 25'16'')
Read more!

Ποτέ με ίδιο σχήμα ο Ολυμπιακός

Ποτέ με ίδιο σχήμα ο Ολυμπιακός
Σε κανένα από τα μέχρι τώρα 12 παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός δεν έχει παραταχθεί με το ίδιο σχήμα για δεύτερη κατά σειρά φορά.

Μία απίστευτη ιδιαιτερότητα συνιστούν οι φετινοί αγώνες πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε κανένα παιχνίδι της Super League ο Θρύλος δεν είχε τον ίδιο αρχικό κορμό με το αμέσως προηγούμενο!

Από την μία πλευρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει κατά καιρούς η πειραϊκή ομάδα, σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα ότι πρόκειται ουσιαστικά για μία εντελώς καινούρια ομάδα, έχουν δώσει στον Ερνέστο Βαλβερδε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το ρόστερ, που έχει στα χέρια του.


Συνεχίζει το σερί στην Καβάλα!

Το ζητούμενο, πάντως είναι ότι καμία φορά ο Ολυμπιακός δεν παρατάχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ίδια σύνθεση. Κάτι που θα συνεχιστεί σίγουρα και στην αναμέτρηση με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη». Πολύ απλά, διότι θα απουσιάσει ο Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος αποχώρησε με θλάση στους προσαγωγούς στο 22ο λεπτό του ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Σας παραθέτουμε εκτενώς ένα προς ένα όλα τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος του Ολυμπιακού

1η αγωνιστική: Με Ηρακλή (εκτός)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Τοροσίδης, Ουρτάδο (46' Ιμπαγάσα), Ντουντού, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Ριέρα (73' Μιραλάς), Μήτρογλου (61' Πάντελιτς).

2η αγωνιστική: Με Κέρκυρα (εντός)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (79' Ρόμενταλ), Φετφατζίδης, Φουστέρ (64' Ντουντού), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (46' Μιραλάς), Ουρτάδο, Τοροσίδης, Ριέρα.

3η αγωνιστική: Με Πανσερραϊκό (εκτός)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ουρτάδο, Ντουντού, Φουστέρ (83' Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (69' Ρόμενταλ), Ριέρα, Πάντελιτς (60' Μήτρογλου).

4η αγωνιστική: Με Αστέρα Τρίπολης (εντός)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπερκ, Α. Παπαδόπουλος (76’Μοντέστο), Ρ. Μπράβο, Ντουντού , Ιμπαγάσα ( 84’ Φετφατζίδης ), Ριέρα, Φουστέρ, Ρόμενταλ, Πάντελιτς ( 63’ Μιραλάς).

5η αγωνιστική: Με Ολυμπιακό Βόλου (εντός)

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (68' Γ. Παπαδόπουλος), Ριέρα (89' Χολέμπας), Ρόμενταλ (79' Φετφατζίδης), Φουστέρ, Μιραλάς.

6η αγωνιστική: Με Skoda Ξάνθη (εκτός)

Oλυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μιραλάς (85’ Πάντελιτς), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (55’ Φετφατζίδης), Τοροσίδης, Ριέρα (65’ λ.τρ. Χολέμπας).

7η αγωνιστική: Με Άρη (εντός)

Ολυμπιακός: Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Φετφατζίδης (68' Ρόμενταλ), Φουστέρ (90' Γ. Παπαδόπουλος), Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Ριέρα (80' Χολέμπας).

8η αγωνιστική: Με Παναθηναϊκό (εκτός)

Ολυμπιακός: Πάρντο, Τοροσίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (63΄Μοντεστό), Ριέρα, Φουστέρ (82 Ζαϊρί), Μιραλάς (75 Μήτρογλου).

9η αγωνιστική: Με Πανιώνιο (εντός)

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (61' λ.τρ. Μοντέστο), Τοροσίδης, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ (71' Πάντελιτς), Φετφατζίδης, Ριέρα, Μιραλάς (77' Νέμεθ).

10η αγωνιστική: Με Εργοτέλη ( εκτός - 1ο ημίχρονο)

Ολυμπιακός: Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Τοροσίδης, Ντουντού, Ουρτάδο, Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς, Πάντελιτς.

Με Εργοτέλη ( εκτός - 2ο ημίχρονο)

Ολυμπιακός: Πάρντο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ντουντού, Ουρτάδο, Ριέρα, Ρόμενταλ (92' Γκαλίτσιος), Μιραλάς (90' Μήτρογλου), Πάντελιτς (88' Φουστέρ).

11η αγωνιστική: Με ΠΑΟΚ (εντός)

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο, Ντουντού, Μιραλάς, Φετφατζίδης (66` Ρόμενταλ), Φουστέρ, Χολέμπας, Α.Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Γ.Παπαδόπουλος (46` Ποτουρίδης), Ριέρα.

12η αγωνιστική: Με ΑΕΚ (εκτός)

Ολυμπιακός: Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Ουρτάδο, Ντουντού, Ριέρα (23' λτρ. Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ (86' Φετφατζίδης), Φουστέρ (46' Πάντελιτς), Μιραλάς.

Read more!

«Φονιάς» ο Σνάιντερ για χάρη του Μουρίνιο

«Φονιάς» ο Σνάιντερ για χάρη του Μουρίνιο
Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για χάρη του Ζοζέ Μουρίνιο είναι ο Γουέσλι Σνάιντερ. Ο Ολλανδός μέσος της Ίντερ μίλησε στο France Football με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή του. «Κάποτε μου είχε πει: "Γουέσλι, φαίνεσαι κουρασμένος. Πάρε λίγες ημέρες ρεπό. Πήγαινε λίγο να πάρεις χρώμα κάτω από τον ήλιο μαζί με τη γυναίκα και το παιδί σου», αποκάλυψε στο γαλλικό περιοδικό ο άσος της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

«Όλοι οι άλλοι προπονητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί, μιλούσαν μόνο για προπόνηση. Αυτός με έστειλε στην παραλία. Οπότε πήγα στην Ίμπιζα για τρεις ημέρες. Όταν επέστρεψα ήμουν έτοιμος να σκοτώσω και να πεθάνω για αυτόν», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Σνάιντερ.
Read more!

«Βλέπει» Τζέκο η Ρεάλ

«Βλέπει» Τζέκο η Ρεάλ
Στο στόχαστρο του Ζοσέ Μουρίνιο για την προσεχή μεταγραφική περίοδο βρίσκεται ο Έντιν Τζέκο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.Σύμφωνα με τη σημερινή έκδοση της «Marca», ο 27χρονος Βόσνιος διεθνής άσος της Βόλσφμπουργκ, ο οποίος κοστολογείται στην τιμή των 25 εκατ. ευρώ, είναι στο στόχαστρο του Ζοσέ Μουρίνιο για αντικαταστάτης του Γκονζάλο Ιγκουαΐν.
Read more!

«Ένας Γκοβού = 42 λεπτά Ρονάλντο»

«Ένας Γκοβού = 42 λεπτά Ρονάλντο»
Oι Γάλλοι εξακολουθούν να ασχολούνται με τον Γκοβού και με αφορμή τη δήλωσή του ότι θα έμενε στον Παναθηναϊκό ακόμα και με τον βασικό μισθό, κάνουν παραλληλισμό με τα χρήματα του Ρονάλντο, αλλά και με άλλα μέτρα και σταθμά! Η γαλλική εφημερίδα Equipe αναφέρεται στα 1.050 ευρώ που είναι ο βασικός μισθός και με τον οποίο ο Γκοβού είχε δηλώσει ότι θα έμενε στον Παναθηναϊκό, υποδηλώνοντας βέβαια την θέλησή του παραμείνει και όχι την πραγματικότητα, καθώς οι αποδοχές του μειώθηκαν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό!
Πάντως οι Γάλλοι, που αποδεικνύεται από την παραποίηση της αλήθειας ότι δεν συμπαθούν τον συμπατριώτη τους, έκαναν παραλληλισμό των 1.050 ευρώ που δήθεν παίρνει ο Γκοβού και τόνισαν ότι είναι:

α) Λιγότερα από έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Δ' κατηγορία Γαλλίας!

β) Όσα κερδίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάθε 42 λεπτά με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

γ) Επτά φορές ο μισθός ενός δημόσιου υπάλληλου στην Ινδία!

δ) Ο μισθός μερικών παικτών της Λουζενάκ, που έχει το πιο μικρό μπάτζετ στη Γ’ κατηγορία!

ε) Το μισό της τιμής ενός καλού επιθετικού της Δ’ κατηγορίας!

στ) Όσο είναι το ενοίκιο για ένα δυάρι στο Παρίσι!
Read more!

Σοκολάτα «Μπάρτσα 5-0»!

Σοκολάτα «Μπάρτσα 5-0»!
Η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ έκανε μια ζαχαροπλαστική εταιρία να φτιάξει τη σοκολάτα «Μπάρτσα», που είναι πέντε σοκολατένια δάχτυλα με το σήμα των Καταλανών στην παλάμη.

Η σοκολάτα μπορεί να ονομαστεί και «πέντε δάχτυλα απόλαυσης» και είναι φόρος τιμής μιας ισπανικής ζαχαροπλαστικής εταιρίας, η οποία βρήκε αυτό τον περίεργο τρόπο για να γιορτάσει τη νίκη με 5-0 των Καταλανών επί των Μαδριλένων.

Πάνω στο έδεσμα υπάρχει το σήμα της Μπαρτσελόνα και αναγράφεται: «Φάε αυτό το μικρό χέρι», ενώ για την τιμή είναι λογικό να κοστίζει 5 ευρώ και τονίζεται πως οι φίλοι της «Βασίλισσας» μπορούν να πνίξουν τη θλίψη τους με μια σοκολάτα.

Read more!

Πέρασαν Λίβερπουλ και Παρί!

Πέρασαν Λίβερπουλ και Παρί!
Παρά το «δώρο» του Ρέινα, η Λίβερπουλ πήρε ισοπαλία στη Στεάουα (1-1) και πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League. Πρόκριση και για τις Παρί, Μπεσίκτας, Σπάρτα και Ντιναμό. Καταιγισμός από γκολ στα ματς της Πέμπτης, καθώς σημειώθηκαν 46 τέρματα παρά τη χιονόπτωση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης!5ος όμιλος

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, η ΜΠΑΤΕ είχε μόνο το κίνητρο της πρωτιάς, όμως αυτό της επιβίωσης για την Ντιναμό αποδείχτηκε πιο ισχυρό. Οι Ουκρανοί διέσυραν τους Λευκορώσους με 4-1 και προκρίθηκαν, ενώ είναι το φαβορί και για την κορυφή του ομίλου. Από την στιγμή που η Ντιναμό έκανε περίπατο στην έδρα της ΜΠΑΤΕ, το άλλο παιχνίδι του ομίλου δεν είχε καμία σημασία. Η Σέριφ και η Αλκμααρ έμειναν στο 1-1 και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα:
ΜΠΑΤΕ-Ντιναμό Κιέβου 1-4 (84' Νεκάτσικ - 16' Βουκόγιεβιτς, 43' Γιαρμολένκο, 50' πεν. Γκούσεφ, 68' Μιλέφσκι)
Σέριφ-Αλκμάαρ 1-1 (54' Ρουάμπα, 17' Χόλμαν)


Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Ντιναμό Κιέβου 10
2. ΜΠΑΤΕ 10
3. Αλκμάαρ 4
4. Σέριφ 4

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Αλκμάαρ-ΜΠΑΤΕ
Ντιναμό Κιέβου-Σέριφ

6ος όμιλος


Η Σπάρτα πήρε ισοπαλία 2-2 στο Παλέρμο και ακολούθησε την ΤΣΣΚΑ στην επόμενη φάση. Οι Ιταλοί παρότι προηγήθηκαν δύο φορές, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και έτσι αποχαιρέτησαν την διοργάνωση, ενώ μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθεια τους ήταν και το αριθμητικό μειονέκτημα που είχαν από το 50' όταν και αποβλήθηκε ο Γκοϊάν. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Παστόρε. Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν ο αγώνας της ΤΣΣΚΑ με τη Λωζάννη στη Μόσχα. Οι Ρώσοι έχουν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη θέση και απέναντι στην ελβετική ομάδα δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να φτάσουν στο εντυπωσιακό 5-1 που ήταν η πέμπτη τους νίκη στα ισάριθμα παιχνίδια του ομίλου. Από την μεριά της, η Λωζάννη ήταν αδιάφορη καθώς έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό, με συγκομιδή ενός μόνο βαθμού.

Τα αποτελέσματα:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λωζάννη 5-1 (18', 82' Νεσίντ, 22' Ολίσε, 40' Τόσιτς, 71' Τζαγκόεφ - 90' Καρούρτ)
Παλέρμο-Σπάρτα Πράγας 2-2 (23' Ριγκόνι, 59' πεν. Πινίγια - 51' πεν. Κλαντμπρούσκι, 62' Κούτσκα)


Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15
2. Σπάρτα Πράγας 8
3. Παλέρμο 4
4. Λωζάννη 1

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Σπάρτα Πράγας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λωζάννη-Παλέρμο

10ος όμιλος

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Παρκ Ντε Πρενς», με την Παρί να επικρατεί τελικά 4-2 της Σεβίλλης και να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά στο 20', όμως μέσα σε πέντε λεπτά (32-36) ο Κανουτέ έφερε το παιχνίδια στα ίσια. Το 2-2, όμως, δεν ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου καθώς ο Νενέ στις καθστερήσεις έβαλε μπροστά και πάλι την Παρί, ενώ στο 47' ο Οαρό πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Με γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-0 της Καρπάτι και πλέον θέλει μόνο τη νίκη στον «τελικό» με την Σεβίλλη, με τους Ισπανούς να βολεύονται και με την ισοπαλία. Όσο για την Καρπάτι, οι Ουκρανοί παραμένουν χωρίς βαθμό στον όμιλο.

Τα αποτελέσματα:
Ντόρτμουντ-Καρπάτι 3-0 (5' Καγκάβα, 49' Χάμελς), 89' Λεβαντόφσκι)
Παρί Σεν Ζερμέν-Σεβίλλη 4-2 (17' Μποντμπέρ, 20', 47' Οαρό, 45' Νενέ - 32', 36' Κανουτέ)

Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Παρί Σεν Ζερμέν 11
2. Σεβίλλη 9
3. Ντόρτμουντ 8
4. Καρπάτι 0

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Σεβίλλη-Ντόρτμουντ
Καρπάτι-Παρί Σεν Ζερμέν


11ος όμιλος

Την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφάλισε η Λίβερπουλ καθώς πήρε τον βαθμό στο Βουκουρέστι και παράλληλα το ματς της Ουτρέχτης με τη Νάπολι δεν ανέδειξε νικητή. Στην Ρουμανία, η ομάδα του Χόντγκσον προηγήθηκε στο 19' με τον Γιοβάνοβιτς, όμως η Στεάουα ισοφάρισε στο 61' με τον Ρέινα να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε προσπάθεια του Μπονφίκ. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Λίβερπουλ προκρίθηκε και μάλιστα ως πρώτη αφού υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Ρουμάνους.

Την ίδια ώρα, στην Ολλανδία έγινε το θεαματικότερο ματς της βραδιάς. Η Ουτρέχτη και η Νάπολι αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3, σε ένα αποτέλεσμα που ευνοεί τους Ιταλούς. Και αυτό γιατί με νίκη στο εντός έδρας με την Στεάουα προκρίνονται. Αντίθετα, οι Ολλανδοί αποκλείστηκαν καθώς ακόμα και αν κερδίσουν την Λίβερπουλ, δεν μπορούν να περάσουν καμία εκ των Στεάουα ή Νάπολι αφού δεν ευνοούνται από την ισοβαθμία.

Στον αγώνα, ξεχώρισε το χατ τρικ του Καβάνι αλλά και η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Κριμπάρι στις καθυστερήσεις, ο οποίος από το μισό μέτρο έστειλε ανενόχλητος τη μπάλα στο δοκάρι.

Τα αποτελέσματα:
Στεάουα Βουκουρεστίου-Λίβερπουλ 1-1 (61' Μπονφίμ - 19' Γιοβάνοβιτς)
Ουτρέχτη-Νάπολι 3-3 (6', 28' πεν. Φαν Βολφσβίνκελ, 35' Ντεμούζ - 5', 42', 70' πεν. Καβάνι)

Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Λίβερπουλ 9
2. Στεάουα 6
3. Νάπολι 4
4. Ουτρέχτη 4

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Λίβερπουλ-Ουτρέχτη
Νάπολι-Στεάουα Βουκουρεστίου


12ος όμιλος

Η Πόρτο είχε εξασφαλίσει από την περασμένη αγωνιστική την πρόκριση, τώρα σφράγισε και την πρωτιά. Στην χιονισμένη Βιέννη, οι Πορτογάλοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ την Ραπίντ, αλλά το χατ τρικ του Φαλκάο ανέτρεψε την κατάσταση και έτσι το 3-1 έδωσε οριστικά την κορυφή στην Πόρτο. Η Μπεσίκτας κέρδισε με 2-1 στην Σόφια την ΤΣΣΚΑ και προκρίθηκε, όμως θα παραμείνει δεύτερη καθώς ακόμα και αν φτάσει την Πόρτο, χάνει στην ισοβαθμία.

Τα αποτελέσματα:
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Μπεσίκτας 1-2 (79' Σέρινταντ-59' Ζαποτόσνι, 64' Χολότσκο)
Ραπίντ Βιέννης-Πόρτο 1-3 (39' Τρίμελ, 42', 86', 88' Φαλκάο)


Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Πόρτο 13
2. Μπεσίκτας 10
3. Ραπίντ Βιέννης 3
4. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μπεσίκτας-Ραπίντ Βιέννης

* Με έντονα γράμματα οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους 32 του Εuropa League.
Read more!

Ντρογκμπά: «Όσο μεγαλώνω, βελτιώνομαι»

Ντρογκμπά: «Όσο μεγαλώνω, βελτιώνομαι»
Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά προειδοποιεί όλους τους αντιπάλους της Τσέλσι πως παρά τα 33 χρόνια ζωής που κλείνει σε μερικούς μήνες, όσο μεγαλώνει γίνεται και καλύτερος.

Όπως δήλωσε στο επίσημο περιοδικό της Τσέλσι, ο Ιβοριανός σέντερ φορ δεν έχει φτάσει στο απόγειο της καριέρας του και ακόμα βελτιώνεται. Πιο αναλυτικά, ο πρώην άσος της Μαρσέιγ τόνισε: «Νομίζω ο χρόνος κυλά προς όφελός μου. Βελτιώνομαι συνεχώς. Ξεκίνησα να παίζω σε υψηλό επίπεδο στα 25 μου στη Μασσαλία και μετά ήρθα εδώ. Δεν ξέρω αν είναι κακό ή καλό, αλλά κάθε σεζόν γίνομαι και καλύτερος».

Για το πότε σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά και για τους φετινούς στόχους της ομάδας, υπογράμμισε: «Δεν έχω σκεφτεί πότε θα σταματήσω την μπάλα, γιατί λατρεύω αυτό που κάνω. Αν είμαι υγιής, μπορώ να πετύχω πάρα πολλά πράγματα ακόμα. Φέτος ο απόλυτος στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την κορυφή της Ευρώπης μέσα στο Γουέμπλεϊ».
Read more!

Grand Theft Auto V: Πιθανότατα μετά το 2012

Grand Theft Auto V: Πιθανότατα μετά το 2012
Το νέο sequel του δημοφιλέστερου παιχνιδιού δράσης θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια ανάπτυξης. Ο οικονομικός αναλυτής Mike Hickey της Janco Partners δήλωσε ότι το Grand Theft Auto V, τίτλος που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από τη Rockstar, θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Hickey, το οικονομικό έτος της Take-Two Interactive τελειώνει στις 31 Μαρτίου, όταν και θα αρχίσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Τα πλάνα του 2011 όμως, θα είναι κερδοφόρα ακόμα και χωρίς το GTA V, λόγω των κυκλοφοριών του Max Payne 3 και του L.A. Noire. Σε αυτούς ενδέχεται (πρώτα ο Θεός) να συμπεριληφθεί και το Duke Nukem Forever, για το οποίο έχει περάσει μία δεκαετία με αλλεπάλληλες αναβολές κι ακυρώσεις.

Το Grand Theft Auto V, λοιπόν, υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει στο μεθεπόμενο οικονομικό έτος της Take-Two, ανάμεσα σε Απρίλιο 2012 και Μάρτιο 2013. Κλείνοντας την αναφορά του ο Hickey εκτιμά ότι ο πολυαναμενόμενος αυτός τίτλος θα πουλήσει 16 εκατομμύρια αντίτυπα, που μεταφράζονται σε 182 εκατομμύρια δολάρια. Ο λόγος που εκτιμώνται τέτοιες πωλήσεις συμβαδίζει αντίστοιχα και με τις πωλήσεις των Playstation 3 και Xbox 360, που για φέτος θα ξεπεράσουν τις 40, σε αντίθεση με την εποχή του Grand Theft Auto IV (Απρίλιος 2008) όπου ήταν μόλις 14.
Read more!

Όλοι θέλουν Γκουαρντιόλα

Όλοι θέλουν Γκουαρντιόλα
Μπορεί ο Πέπε Γκουαρντιόλα να δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2012, αλλά Ίντερ και Τσέλσι συνεχίζουν τη πίεση στον Καταλανό τεχνικό. Ο Γκουαρντιόλα συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την Μπαρτσελόνα και η νέα παράσταση που έδωσε η ομάδα του απέναντι στη Ρεάλ του Μουρίνιο ανάγκασε τον Μάσιμο Μοράτι να εκδηλώσει φανερά πλέον το ενδιαφέρον του για τον 39χρονο τεχνικό.

Ο πρόεδρος της Ίντερ βλέποντας ότι ο Ράφα Μπενίτεθ είναι έτοιμος να γκρεμίσει ό,τι έφτιαξε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μπήκε στην... κούρσα για τον Γκουαρντιόλα. Ήδη ενδιαφέρον για τον τεχνικό των «μπλαουγκράνα» έχει δείξει η Τσέλσι, αφού η θέση του Κάρλο Αντσελότι είναι επισφαλής.

Το θέμα είναι ότι στην Μπαρτσελόνα δεν είναι διατεθειμένοι να τον αφήσουν να αποχωρήσει, εκτός και αν ο ίδιος αποφασίσει να φύγει ζητώντας μια καινούργια πρόκληση στην8 καριέρα του.
Read more!

Γκαλιάνι: «Ο Τσάβι θα έπαιζε στη Μίλαν»

Γκαλιάνι: «Ο Τσάβι θα έπαιζε στη Μίλαν»
Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Μίλαν Αλμπέρτο Γκαλιάνι, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως η Μίλαν ήταν μία ανάσα από την απόκτηση του Τσάβι της Μπαρτσελόνα.

Ο «μαέστρος» των Μπλαουγκράνα, σύμφωνα με τον Γκαλιάνι, θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να φόραγε την κοκκινόμαυρη φανέλα, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε: «Είχαμε μιλήσει με τον πατέρα του. Ήμασταν ένα εκατοστό μακριά από το να τον έχουμε στην ομάδα. Είναι ένας παίχτης που πάντα με εντυπωσίαζε».

Για τη δική του ομάδα και τους τραυματισμούς του Πάτο, ο δεύτερος τη τάξει ισχυρός άντρας των «ροσονέρι» τόνισε: «Ο Πάτο ήρθε στην ομάδα τον Αύγουστο του 2007 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 δεν είχε τραυματισμούς. Αυτή τη χρονιά έχασε 150 μέρες από διάφορες ατυχίες. Θα το εξετάσουμε πολύ σοβαρά το θέμα, γιατί χρειαζόμαστε τον Πάτο».
Read more!

Χωρίς «ιδρώτα» η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα του Ρίκι Ρούμπιο σταμάτησε εύκολα τη Σολέ του Βούλε Αβντάλοβιτς
Οι ομάδες με την ικανότητα να «αλώσουν» το Palau Blaugrana είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η Σολέ δεν είναι μία απ' αυτές, με τη Μπαρτσελόνα να περνάει ένα ήσυχο βράδυ (76-62) για την 7η αγωνιστική του γ' ομίλου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τον ανέτοιμο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, χάρη στην εξαιρετική απόδοσή τους στη δεύτερη περίοδο έφτασαν χωρίς να κουραστούν πολύ στην πέμπτη φετινή νίκης τους και συνεχίζουν να καταδιώκουν Σιένα και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, που βρίσκονται αμφότερες στο 6-1.

Την επόμενη εβδομάδα το τοπίο στον όμιλο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει, αφού οι Καταλανοί θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσουν τη Φενέρ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 44-28, 61-44, 76-62
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 2 (6ρ., 3ασ., 3κλ.), Ρούμπιο 6 (1τρίπ., 5ασ.), Λάκοβιτς 7 (1/4τρίπ., 5ασ.), Πέροβιτς 13, Βάσκεθ 2, Απαρίτσιο, Ινγκλές 8 (0/5τρίπ., 5ρ., 3ασ.), ΕνΝτονγκ 15 (6ρ.), Μόρις 7 (1τρίπ., 8ρ.), Λόρμπεκ 11 (1), Γκριμάου 5 (1)
Σολέ (Κουντέρ): Ρόμπινσον 7 (1τρίπ., 6ρ.), Βενόμπ 2, Μέχια 8, Μαρκί 9, Λεονάρντ 9 (6ρ.), Ντουπόρτ 2, Φάλκερ, Αβντάλοβιτς 9 (1), Νέλσον 14, Ντιαρά
Read more!

Δοκιμές στην ΑΕΚ

Δοκιμές στην ΑΕΚ
Ο Ζερόμ Ροτέν ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στα Σπάτα για να δοκιμαστεί από την ΑΕΚ, αλλά το ίδιο συνέβη με άλλους τρεις ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ δοκίμασε την Πέμπτη τον Ισπανό Ιβάν Μόγια, ο οποίος είναι 24 ετών, αγωνίζεται ως στόπερ και τη φετινή σεζόν έχει 13 συμμετοχές με την Έφιχα, ομάδα της 3ης κατηγορίας της Ισπανίας. Ο Μόγια θα δοκιμαστεί για κάποιες μέρες από την ΑΕΚ και στη συνέχεια ο Μανόλο Χιμένεθ θα κάνει την εισήγησή του.

Οι άλλοι δύο που δοκιμάστηκαν, πλην των Ροτέν και Μόγια, ήταν ο Φινλανδός Γεβντέτ Γκέλα (χαφ, δεξιός εξτρέμ) και ο Γιαριού Σανγκ (δεξί μπακ) από την Γκάμπια.

Από εκεί και πέρα, όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στη Χάιντουκ έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Παντελής Καφές, ο Χρήστος Πατσατζόγλου και ο Σταμάτης Καλαμιώτης έκαναν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ενώ ο Ραφίκ Τζιμπούρ συνέχισε τη θεραπεία στο ιατρικό κέντρο.

* Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 15.00.
Read more!

«Γρίφος» η ενδεκάδα του Μπάντοβιτς

«Γρίφος» η ενδεκάδα του Μπάντοβιτς
Τελικά τόσο ο Τάσος Βενέτης όσο και ο Χρήστος Καλαντζής τέθηκαν οριστικά… νοκ άουτ από τον σαββατιάτικο αγώνα της Κέρκυρας με τον Πανιώνιο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό υπέστησαν θλάση στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού και θα χάσουν το κρίσιμο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης. Το ίδιο και ο Ηλίας Ιωάννου (είχε κάκωση στο μηνίσκο και είναι ανέτοιμος), αλλά και ο Κώστας Μάμαλος που έχει υποστεί διάστρεμμα.Όσον αφορά τον Χαρίδημο Μίχο, ξεπέρασε πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό του (κάταγμα μεταταρσίου) που τον είχε θέσει εκτός αγωνιστικής δράσης για δυόμισι μήνες. Ο παίκτης είναι πανέτοιμος από ιατρικής πλευράς, αλλά όχι και από πλευράς φυσικής κατάστασης και θα αποφασίσει ο προπονητής του αν θα τον πάρει στην Αθήνα.

Οι «Φαίακες» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους αύριο Παρασκευή το πρωί. Στη συνέχεια ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα γνωστοποιήσει την αποστολή, η οποία το μεσημέρι θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την πρωτεύουσα.

Από εκεί και πέρα, είναι άγνωστη η σύνθεση της κερκυραϊκής εντεκάδας που θα παρατάξει ο Σέρβος τεχνικός το Σάββατο στο τερέν της Νέας Σμύρνης. Θα ακολουθήσει τις επιλογές του Μπάμπη Τεννέ σε πρόσωπα και σε σχήμα, ή μήπως θα προχωρήσει σε αλλαγές;Σίγουρα ο Μπάντοβιτς δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα, δεδομένου του περιορισμένου ρόστερ της ομάδας, που συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο με τις αναγκαστικές απουσίες των Βενέτη, Καλαντζή, Ηλ. Ιωάννου, Περνία, Μάμαλου, ίσως και Μίχου.

Ο νέος τεχνικός του ΑΟΚ στη θέση του τραυμστίσα Βενέτη, στο κέντρο της άμυνας, θα βάλει είτε τον Δημ. Ιωάννου, τον οποίο ο Τεννές είχε… παροπλισμένο για περίπου δυόμισι μήνες, είτε τον Παρασκευαϊδη, οπότε στη μεσοαμυντική γραμμή θα παίξει μαζί με τους Στολτίδη και Μακρή ένας εκ των Φλαβίνιο ή Χαμπλ. Όσον αφορά την κάλυψη της θέσης του τραυματία Καλαντζή, δεξιά στη μεσαία γραμμή, εκεί μάλλον θα ξεκινήσει ο Γιάντσης, εκτός και αν προτιμηθεί ο Λαμπρόπουλος, που επίσης βρισκόταν στο… ψυγείο από τον προηγούμενο προπονητή.Τέλος, δεν αποκλείεται η κερκυραϊκή ομάδα να αγωνιστεί με δύο κυνηγούς, ώστε να έχει στήριγμα ο Τσίγκας, και όχι με το 4-5-1 που συνήθως εφάρμοζε ο Τεννές.

Read more!

Βιεϊρίνια: «Δεν είχαμε συγκέντρωση»

Βιεϊρίνια: «Δεν είχαμε συγκέντρωση»
Η νίκη είναι το ζητούμενο, όμως και ισοπαλία θα είναι αρκετή για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, που σύμφωνα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι και αποτέλεσμα εφικτό. Αναλυτικά ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και σκόρερ του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Αν κερδίζουμε με 1-0, χάνουμε πολλές ευκαιρίες και μετά την αυτοσυγκέντρωσή μας, τότε έρχεται αυτό το αποτέλεσμα. Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση».

Για το τι θέλουν με Ντιναμό: «Όπως είπαμε προηγουμένως θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και για το ματς με την Ντιναμό μια ισοπαλία είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να παίξουμε όπως σε όλα τα παιχνίδια, να παίξουμε καλύτερα από σήμερα και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για την συνέχεια: «Πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και όπως είδε και ο κόσμος στα 90 λεπτά παίζαμε καλά και ήμασταν καλύτερη ομάδα, αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε».

Σακελλαρίου: «Η νίκη στόχος στην Κροατία»

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Σακελλαρίου ανέφερε πως ο στόχος του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Κροατίας με την Ντιναμό θα πρέπει να είναι μόνο η νίκη: «Από τη στιγμή που δεχθήκαμε το 1-1 αιφνιδιαστήκαμε και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε. Πρέπει να αποδεχθούμε αυτό το αποτέλεσμα. Πλέον υπάρχει το παιχνίδι της Κροατίας, όπου μοναδικός στόχος μας πρέπει να είναι η νίκη».

Ο Στέφανος Αθανασιάδης από μέρους του τόνισε: «Ήμασταν καλύτεροι από την Μπριζ, αλλά μία άτυχη στιγμή έφερε την ισοπαλία. Το ξεχνάμε αυτό το ματς, για να δουλέψουμε για το επόμενο.

Σίγουρα η Μπριζ μας απείλησε αλλά σε όλη την διάρκεια του ματς ήμασταν καλύτεροι. Αξίζαμε τη νίκη. Προσωπικά δουλεύω για να έρθουν καλύτερες μέρες για μένα.

Ο κόσμος δεν βλέπει πρόσωπα. Βλέπει προσπάθειες. Θα είναι ένα δύσκολο ματς αυτό που έρχεται στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα πάμε για τη νίκη και την πρόκριση στην Κροατία.

Σίγουρα στα ματς της Ευρώπης παίξαμε πολύ καλά. Αξίζουμε την πρόκριση. Στο επόμενο ματς θα πρέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να παλέψουμε για να βγει κάτι θετικό.

Οι ισοπαλίες και οι ήττες είναι μες στο πρόγραμμα. Έχουμε τώρα στο πρωτάθλημα ένα σημαντικό ματς με την ΑΕΛ. Εκεί θα πάμε για τους τρεις βαθμούς της νίκης».
Read more!

Τα… πήρε λόγω ζυγαριάς!

Τα… πήρε λόγω ζυγαριάς!
Άστραψε και βρόντηξε! Αγρίεψε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και μίλησε στους παίκτες με έντονο ύφος, γιατί διαπίστωσε πως 10 εξ αυτών έχουν παραπανίσια κιλά!Οι φορές που ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανεβάζει τους τόνους, είναι ελάχιστες και ακόμα και σε… extreme γεγονότα, δεν κρύβεται. Όπως στις περιπτώσεις των Κοβάσεβιτς (ο πανηγυρισμός στο γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) και Λέτο (τότε που ο Αργεντίνος κλωτσούσε τις μπάλες στις προπονήσεις) η αντίδραση του Βαλβέρδε ήταν αν μη τι άλλο ελεγχόμενη. Το σκεπτικό του Βάσκου τεχνικού είναι «πάνω απ ‘όλους η ομάδα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ενοχλημένος από τις ήττες στα ντέρμπι, αλλά ακόμα και μετά την ήττα από την ΑΕΚ, το μόνο που είπε στους παίκτες ήταν να «βγούμε δυνατοί».

Στο κομμάτι που ο Βαλβέρδε δεν σηκώνει κουβέντα είναι στον επαγγελματισμό. Ζητά οι παίκτες του να είναι επαγγελματίες με όλη την σημασία της λέξης. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, παρατήρησε ότι η… μισή ομάδα έχει παραπανίσια κιλά, κάτι που τον εξόργισε. Για την ακρίβεια 10 παίκτες είχαν περισσότερο βάρος. Από μισό κιλό, μέχρι τρία…

Μάζεψε τους ποδοσφαιριστές στο γυμναστήριο και μάλιστα δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανέναν άλλο. Για περίπου 10 λεπτά, μίλησε σε έντονο ύφος στους ερυθρόλευκους». Δεν κατονόμασε τους παραβάτες, αλλά ξεκαθάρισε σε όλους ότι πρέπει να σοβαρευτούν το συντομότερο δυνατόν.

«Θέλω να είστε προσεκτικοί. Θέλω να προσέχετε. Ο Ολυμπιακός σας προσέχει και εσείς πρέπει να προσέχετε τους εαυτούς σας. Να είστε προσεκτικοί στα πάντα. Στο τι τρώτε, στην εξωγηπεδική σας ζωή. Εγώ ξέρω από την προπόνηση ποιος είναι καλά και ποιος όχι. Είστε
επαγγελματίες και αυτές οι λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερα σημαντικές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βαλβέρδε.
Read more!

Όχι ρε από αυτούς!

Όχι ρε από αυτούς! (video)
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε. Η Μπριζ ισοφάρισε στη λήξη σε 1-1 και πλέον ο «Δικέφαλος» πάει στo Ζάγκρεμπ για να μη χάσει από την Ντιναμό, ώστε να περάσει στους «32».

Ο Μάκης Χάβος για την αναμέτρηση με την Μπριζ δεν άλλαξε σχήμα, αλλά πρόσωπα. O τεχνικός του «Δικεφάλου» προτίμησε να ξεκινήσει με τον Ζουέλα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σακελλαρίου αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας οι Τσιρίλο και Κοντρέρας με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς. Αυντικά χαφ οι Βιτόλο και Γκαρσία. Στον άξονα ο Ίβιτς και στα πλάγια αριστερά ο Βιερίνια, δεξιά ο Φωτάκης και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης.

Με πολλές αλλαγές η Μπριζ

Ο Α. Κόστερ έκανε πράξη τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ότι θα κάνει αλλαγές στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν της 11αδα. Έτσι λοιπόν με σήμα 4-2-3-1, ξεκίνησε με τον Σταίνεν κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Βερμιούλεν και αριστερά τον Ντερ Χέιντεν, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ντόνκ και Φαν Γκισεγκέμ. Οι Σίμαις και Μπλοντέ τα δύο αμυντικά χαφ. Στον άξονα ο Σκέποβιτς και στις πτέρυγες οι Γκέρετς και Πέρισιτς. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ακμπάλα.

Ανούσια υπεροχή

Παιχνίδι κέντρου είχαμε στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και την Μπριζ να πιέζει στο μισό γήπεδο. Ο δικέφαλος από τα πλάγια προσπαθούσε να ανοίξει την άμυνα των Βέλγων με τους Σακελλαρίου και Ζουέλα να ανεβαίνουν αρκετές φορές. Η κάθε προσπάθεια των Θεσσαλονικέων σκόνταφτε στις λανθασμένες μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνος στο 20λεπτο.

Ο «κεραυνός» του Βιεϊρίνια και το 1-0

Από την στιγμή που δεν μπορούσε η μπάλα να φτάσει στον Σαλπιγγίδη με ευκολία οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να επιχειρούν σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Ένα από αυτά στο 25ο λεπτό βρήκε στόχο. Από τα 40 μέτρα ο Βιεϊρίνια με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Σταϊνεν να μην μπορεί να αντιδράσει.

Συντηρητικά αντί να τους πατήσει

Οι φιλοξενούμενοι για ένα ολόκληρο ημίχρονο έδειχναν να είναι στα χαμένα με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί καθώς ο τρόπος παιχνιδιού ήταν ξεκάθαρος. Απόφαση του Χάβου ήταν να δοθεί χώρος στους Βέλγους και με πίεση στο κέντρο να κλέψουν την μπάλα και να ξεχυθούν στην επίθεση. Υπήρχαν στιγμές που πραγματικά ήταν να λυπάσαι ον Σαλπιγγίδη καθώς έπαιζε με 4 και 5 αντιπάλους. Άντε εσύ να τους περάσεις και να βρεθείς φάτσα κάρτα απέναντι από την αντίπαλη εστία...

Παραλίγο να πληρώσει από τα λάθη του

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε ένα ρεσιτάλ από τους παίκτες στο πούλημα της μπάλας. Μάλιστα στο 49ο λεπτό χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Γκέρετς από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ με τον Βιτόλο να τρέχει για να προλάβει τα χειρότερα και τα κατάφερε καθώς κόντραρε στο σώμα του με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ.

Αποφάσισε να χτυπήσει το παιχνίδι

Όσο το σκορ παρέμενε στο ρευστό 1-0 ο Κόστερ αποφάσισε να ξεκινήσει τις αλλαγές βάζοντας δυο παίκτες βασικούς τους Νταλμά και Ντιράρ προκειμένου να γίνει πιο επιθετικός και να ενισχύσει το κέντρο του.

Προβλήματα σε επίθεση και άμυνα

Ο Δικέφαλος στο 63ο λεπτό θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι όμως ο Σαλπιγγίδης από πλεονεκτική θέση την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Ζουέλα. Έχει πέσει αισθητά ο ρυθμός του ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να βρει λύσεις επιθετικά, ενώ και αμυντικά έχει προβλήματα. Ο Χάβος βλέποντας πως έχει χάσει το κέντρο αποφάσισε να βγάλει τον Ίβιτς και να βάλει τον Ελ Ζαρ. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Αθανασιάδης αντικαθιστώντας τον Σαλπιγγίδη.

Ισοφάρισε η Μπριζ... πάγωσε η Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την φωτιά στο τέλος και το πλήρωσε. Το αν θα είναι ακριβά θα φανεί στην Κροατία. Στο 89' τα τραγικά λάθη της αμυντικής γραμμής και η έλλειψη συγκέντρωσης έδωσαν το δικαίωμα στην Μπριζ να ισοφαρίσει και να... βουβάνει την Τούμπα με τον κόσμο να φεύγει πικραμένος από το γήπεδο.

MAN OF THE MATCH: Ο Αντελίνο Βιερίνια με το γκολ που πέτυχε και τις ενέργειες του ήταν ότι το καλύτερο υπήρχε επιθετικά στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος για ένα ακόμη παιχνίδι απέδειξε γιατί η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο παραμένει υψηλή

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ κυρίως στο δεύτερο μέρος έδωσαν δικαιώματα στους Βέλγους να το... πιστέψουν. Τελικά την... μαχαιριά την έριξαν στο 89'.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν κάτι σαν τις μπαταρίες Ντούρασελ. Όταν οι υπόλοιποι αμυντικοί σταματούσαν αυτός ήταν εκεί και έκοβε κάθε υποψία επιθετικής προσπάθειας της Μπριζ.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν στοίχισε ένα συγκεκριμένο λάθος. Στοίχισε η νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του Μάκη Χάβου μετά το 1-0. Με τον ενθουσιασμό και την βοήθεια του κόσμου θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ακόμη και γκολ και να είχε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν τα δώρα του αντιπάλου και στο φινάλε το πλήρωσαν με το τέρμα της ισοφάρισης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάρκ Κόρτνει έκοψε δυο φορές τους παίκτες του ΠΑΟΚ που βγαίνανε στην αντεπίθεση χωρίς να υπάρχει λόγος καθώς η μπάλα ήταν στην κατοχή των παικτών του Δικεφάλου
Read more!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...