ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ !

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Πέρασαν Λίβερπουλ και Παρί!

Πέρασαν Λίβερπουλ και Παρί!
Παρά το «δώρο» του Ρέινα, η Λίβερπουλ πήρε ισοπαλία στη Στεάουα (1-1) και πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League. Πρόκριση και για τις Παρί, Μπεσίκτας, Σπάρτα και Ντιναμό. Καταιγισμός από γκολ στα ματς της Πέμπτης, καθώς σημειώθηκαν 46 τέρματα παρά τη χιονόπτωση που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης!5ος όμιλος

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, η ΜΠΑΤΕ είχε μόνο το κίνητρο της πρωτιάς, όμως αυτό της επιβίωσης για την Ντιναμό αποδείχτηκε πιο ισχυρό. Οι Ουκρανοί διέσυραν τους Λευκορώσους με 4-1 και προκρίθηκαν, ενώ είναι το φαβορί και για την κορυφή του ομίλου. Από την στιγμή που η Ντιναμό έκανε περίπατο στην έδρα της ΜΠΑΤΕ, το άλλο παιχνίδι του ομίλου δεν είχε καμία σημασία. Η Σέριφ και η Αλκμααρ έμειναν στο 1-1 και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα:
ΜΠΑΤΕ-Ντιναμό Κιέβου 1-4 (84' Νεκάτσικ - 16' Βουκόγιεβιτς, 43' Γιαρμολένκο, 50' πεν. Γκούσεφ, 68' Μιλέφσκι)
Σέριφ-Αλκμάαρ 1-1 (54' Ρουάμπα, 17' Χόλμαν)


Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Ντιναμό Κιέβου 10
2. ΜΠΑΤΕ 10
3. Αλκμάαρ 4
4. Σέριφ 4

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Αλκμάαρ-ΜΠΑΤΕ
Ντιναμό Κιέβου-Σέριφ

6ος όμιλος


Η Σπάρτα πήρε ισοπαλία 2-2 στο Παλέρμο και ακολούθησε την ΤΣΣΚΑ στην επόμενη φάση. Οι Ιταλοί παρότι προηγήθηκαν δύο φορές, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη και έτσι αποχαιρέτησαν την διοργάνωση, ενώ μεγάλο εμπόδιο στην προσπάθεια τους ήταν και το αριθμητικό μειονέκτημα που είχαν από το 50' όταν και αποβλήθηκε ο Γκοϊάν. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Παστόρε. Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν ο αγώνας της ΤΣΣΚΑ με τη Λωζάννη στη Μόσχα. Οι Ρώσοι έχουν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη θέση και απέναντι στην ελβετική ομάδα δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να φτάσουν στο εντυπωσιακό 5-1 που ήταν η πέμπτη τους νίκη στα ισάριθμα παιχνίδια του ομίλου. Από την μεριά της, η Λωζάννη ήταν αδιάφορη καθώς έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό, με συγκομιδή ενός μόνο βαθμού.

Τα αποτελέσματα:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λωζάννη 5-1 (18', 82' Νεσίντ, 22' Ολίσε, 40' Τόσιτς, 71' Τζαγκόεφ - 90' Καρούρτ)
Παλέρμο-Σπάρτα Πράγας 2-2 (23' Ριγκόνι, 59' πεν. Πινίγια - 51' πεν. Κλαντμπρούσκι, 62' Κούτσκα)


Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15
2. Σπάρτα Πράγας 8
3. Παλέρμο 4
4. Λωζάννη 1

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Σπάρτα Πράγας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λωζάννη-Παλέρμο

10ος όμιλος

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Παρκ Ντε Πρενς», με την Παρί να επικρατεί τελικά 4-2 της Σεβίλλης και να προκρίνεται στην επόμενη φάση. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά στο 20', όμως μέσα σε πέντε λεπτά (32-36) ο Κανουτέ έφερε το παιχνίδια στα ίσια. Το 2-2, όμως, δεν ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου καθώς ο Νενέ στις καθστερήσεις έβαλε μπροστά και πάλι την Παρί, ενώ στο 47' ο Οαρό πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Με γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ επικράτησε με 3-0 της Καρπάτι και πλέον θέλει μόνο τη νίκη στον «τελικό» με την Σεβίλλη, με τους Ισπανούς να βολεύονται και με την ισοπαλία. Όσο για την Καρπάτι, οι Ουκρανοί παραμένουν χωρίς βαθμό στον όμιλο.

Τα αποτελέσματα:
Ντόρτμουντ-Καρπάτι 3-0 (5' Καγκάβα, 49' Χάμελς), 89' Λεβαντόφσκι)
Παρί Σεν Ζερμέν-Σεβίλλη 4-2 (17' Μποντμπέρ, 20', 47' Οαρό, 45' Νενέ - 32', 36' Κανουτέ)

Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Παρί Σεν Ζερμέν 11
2. Σεβίλλη 9
3. Ντόρτμουντ 8
4. Καρπάτι 0

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Σεβίλλη-Ντόρτμουντ
Καρπάτι-Παρί Σεν Ζερμέν


11ος όμιλος

Την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφάλισε η Λίβερπουλ καθώς πήρε τον βαθμό στο Βουκουρέστι και παράλληλα το ματς της Ουτρέχτης με τη Νάπολι δεν ανέδειξε νικητή. Στην Ρουμανία, η ομάδα του Χόντγκσον προηγήθηκε στο 19' με τον Γιοβάνοβιτς, όμως η Στεάουα ισοφάρισε στο 61' με τον Ρέινα να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε προσπάθεια του Μπονφίκ. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Λίβερπουλ προκρίθηκε και μάλιστα ως πρώτη αφού υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Ρουμάνους.

Την ίδια ώρα, στην Ολλανδία έγινε το θεαματικότερο ματς της βραδιάς. Η Ουτρέχτη και η Νάπολι αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3, σε ένα αποτέλεσμα που ευνοεί τους Ιταλούς. Και αυτό γιατί με νίκη στο εντός έδρας με την Στεάουα προκρίνονται. Αντίθετα, οι Ολλανδοί αποκλείστηκαν καθώς ακόμα και αν κερδίσουν την Λίβερπουλ, δεν μπορούν να περάσουν καμία εκ των Στεάουα ή Νάπολι αφού δεν ευνοούνται από την ισοβαθμία.

Στον αγώνα, ξεχώρισε το χατ τρικ του Καβάνι αλλά και η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Κριμπάρι στις καθυστερήσεις, ο οποίος από το μισό μέτρο έστειλε ανενόχλητος τη μπάλα στο δοκάρι.

Τα αποτελέσματα:
Στεάουα Βουκουρεστίου-Λίβερπουλ 1-1 (61' Μπονφίμ - 19' Γιοβάνοβιτς)
Ουτρέχτη-Νάπολι 3-3 (6', 28' πεν. Φαν Βολφσβίνκελ, 35' Ντεμούζ - 5', 42', 70' πεν. Καβάνι)

Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Λίβερπουλ 9
2. Στεάουα 6
3. Νάπολι 4
4. Ουτρέχτη 4

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Λίβερπουλ-Ουτρέχτη
Νάπολι-Στεάουα Βουκουρεστίου


12ος όμιλος

Η Πόρτο είχε εξασφαλίσει από την περασμένη αγωνιστική την πρόκριση, τώρα σφράγισε και την πρωτιά. Στην χιονισμένη Βιέννη, οι Πορτογάλοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ την Ραπίντ, αλλά το χατ τρικ του Φαλκάο ανέτρεψε την κατάσταση και έτσι το 3-1 έδωσε οριστικά την κορυφή στην Πόρτο. Η Μπεσίκτας κέρδισε με 2-1 στην Σόφια την ΤΣΣΚΑ και προκρίθηκε, όμως θα παραμείνει δεύτερη καθώς ακόμα και αν φτάσει την Πόρτο, χάνει στην ισοβαθμία.

Τα αποτελέσματα:
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Μπεσίκτας 1-2 (79' Σέρινταντ-59' Ζαποτόσνι, 64' Χολότσκο)
Ραπίντ Βιέννης-Πόρτο 1-3 (39' Τρίμελ, 42', 86', 88' Φαλκάο)


Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Πόρτο 13
2. Μπεσίκτας 10
3. Ραπίντ Βιέννης 3
4. ΤΣΣΚΑ Σόφιας 3

Η τελευταία αγωνιστική (15/12)
Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Μπεσίκτας-Ραπίντ Βιέννης

* Με έντονα γράμματα οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους 32 του Εuropa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...